HBTQ-certifierade öppna förskolor i Uppsala

Blåståget tuffar oförtröttligt vidare genom Sverige, den här gången har det stannat i Uppsala och ingen skattkista är för tom när RFSL knackar på dörren och ska blåsa kommunen på pengar.

Alla ska känna sig välkomna.

– Vi ska inte utgå från att vi vet något om personerna som besöker oss utifrån deras yttre. Vi kan inte ta för givet att en mamma med en bebis har en man hemma. Hon kan vara ensamstående eller leva med en kvinna. Så resonerar pedagogerna på Kristallen, Treklangens och Heidenstams öppna förskola.

Så om man råkar nämna något om en pappa eller man så känner sig inte den mamman välkommen? På riktigt alltså? Och varför ska man inte ta det för givet när det är det mest praktiska att göra? Varför vill man göra sällsynta undantag till det rådande och låtsas som om det är det vanligaste? Varför skulle någon som är ensam med barn bli kränkt och inte känna sig välkommen om man frågar om pappan? Herregud! Förlåt, menade så klart ”Peoplehen” som det ska heta enligt Kanadas premiärminister. Man vill ju inte kränka eller exkludera någon!

Tillsammans med andra öppna förskolor i kommunen samt Sävja bibliotek och Nexus har de alla gått en utbildning som gett deras förskolor en HBTQ-diplomering. Utbildningen har tagits fram i samverkan med RFSL och Antidiskrimineringsbyrån Uppsala och ger grundläggande kunskap inom hbtq, lagstiftning och normkritiska perspektiv.

Det är alltså normkritik att anta att någon inte skulle känna sig välkommen om man råkar nämna de förbjudna orden mamma och pappa i samband med barn? För det är ju faktiskt vad det handlar om? Har väl inget med lagstiftning om diskriminering att göra? Blir en mamma med barn diskriminerad om man frågar om mannen? En helt vanlig familj är alltså diskriminerande? Vad fan håller de på med?

Ylva och Mia diskuterar normer, kön och heteronormen speciellt. Viktiga samtal för man vill ju inte att något så diskriminerande som en helt vanlig normal svensk familj ska komma på tal.

– Utbildningen i hbtq-frågor har gjort oss ännu mer öppna och uppmärksamma på hur vi själva gör. Den gör att vi reflekterar än mer och upptäcker nya saker som kan ses som diskriminerande, berättar Mia.

De letar med ljus och lykta efter diskriminering och gör fasansfulla upptäckter varje dag! Och det är klart, om man antar att det är diskriminerande att fråga en mamma med barn om pappan så kan nog rätt mycket i livet vara diskriminerande. Då är man öppen på riktigt!

Personalens arbete handlar om att få alla besökare att känna sig välkomna. Bakom de öppna förskolornas många rum med leksaker, material och tavlor finns en medveten tanke. Personalen har tittat på böcker, sånger och tavlor ur ett hbtq-perspektiv.

Alla ska känna sig välkomna och allt från böcker till tavlor är planerade ur ett HBTQ-perspektiv. Alla ska känna sig välkomna. Utom t ex mammor som har en man i sitt liv då det verkar vara diskriminerande och verboten att prata om. Helt vanliga normala familjer är alltså ett uttryck för diskriminering att prata om eller fråga om.

Alla ska känna sig välkomna. Utom vissa som ska plockas bort såklart, typ den förkrossande majoriteten av alla människor. För en liten staty som visar det på det otänkbara, att de verkar gilla varandra, får såklart inte plats i normkritiken på en öppen förskola i extremisternas värld. Inkludering pratar man om va…? På vilket sätt och varför någon inte skulle känna sig välkommen om man samtidigt ser en staty av man och en kvinna som håller om varandra vet jag inte. Det låter faktiskt helt obegripligt. Det är nästan som om de normkritiska antar att t ex en ensam mamma inte klarar av att leva bland folk utan måste ha ett vadderat rum.

Duplofigurer med olika hudfärg, könsneutrala dockor, barnsånger utan ett tydligt pronomen, rum som organiseras så att mer stereotypa flick- och pojkleksaker samsas i samma rum och barnböcker på flera språk är några exempel på hur de arbetar för att välkomna alla.

Viktiga saker som Duplofigurer med olika ”hudfärg” (plast alltså…), könsneutrala dockor, barnsånger utan tydligt pronomen osv kan man stöta på i Uppsala. Här ska inkluderas minsann! Utom typ 90%+, de ska exkluderas.

– Förhållningssättet att ”personerna vi pratar om finns i rummet”, var något vi pratade om på utbildningen. Det är viktigt att prata om ”vi allihop” i stället för ett vi- och- dom, säger Hanna Klockars och Sandrine Karlsson på Treklangens öppna förskola. Hanna fortätter:

– Vi ska tolerera varandra åt alla håll. Det får inte bli ett maktperspektiv där ”vi som är normala tolererar er som är annorlunda”. Den typen av tolerans-pedagogik är negativ och inte alls hur vi arbetar.

Så sånt har de pratat om på ”utbildningen”. De ska ”tolerera” åt alla håll så därför tolererar man inte en staty av en man och en kvinna som håller om varandra. Man har könsneutrala dockor, sjunger sånger utan pronomen osv. Men visst, det får väl ändå vara nån måtta på toleransen, man kan ju inte tolerera vad som helst antar jag… De, personalen alltså, verkar också på något sätt tro att folk faktiskt ser dem som normala också. Så är det förstås inte.

Hanna och kollegorna Nadja Boucheloukh och Emelie Ingemyr från Kristallens öppna förskola berättar att förhållningssättet med ett öppet sinne där du inte dömer någon utifrån dennes yttre, handlar om en förmåga till mentalisering.

De kallar det för ”öppet sinne”.

Öppet sinne är tydligen att plocka bort och dölja vad säkert nästan 100% av befolkningen inte alls har några problem med för man ska komma ihåg att i stort sett de enda som bryr sig om dockor, duplo, tavlor och sånger är extremister inom genusfältet och deras förespråkare, dvs samtliga är hitan&ditan-extremister långt ut till vänster. Deras arbete går ut på att krossa familjen. Det är själva syftet. Man plockar bort allt som har med den vanliga svenska normala familjen att göra. Allt som har med den att göra anses fult och suspekt. Ja man t o m antyder att det nästan är diskriminerande på något sätt om det t ex finns en pappa i familjen så det ska man helst inte fråga om eller prata om. Att vara en helt vanlig normal familj med mamma, pappa och barn anses alltså vara något väldigt dåligt, fult och i princip diskriminerande i de kretsarna. Det är ganska tydligt i artikeln. Och så försöker DE framställa sig som de inkluderande och dessutom normala?

Detta med att krossa familjen har man försökt med tidigare i andra länder och vi vet resultatet av det.

Skattepengarna flödar ner i extremisternas fickor…

Tidigare om Blåståget som RFSL rattar:

Världens bästa affärsidé av RFSL: Skapa ett Blåståg som rullar genom landet!

Bilden ovan, som f ö kommer från SvD, har jag med bara för den är rykande aktuell för Centerpartiet dessa dagar. ”Give it up 4 ramadan” kanske blir Centerpartiets valslogan i år? Resten av inlägget handlar om HBTQ-certifierat sjukhus. Och om en studie där man sökte mäns erfarenheter av att bära och föda barn… 1:a april varje dag del 30: WTF IS GOING ON HERE?.

HBTQ-certifierad skola

Blåståget rullar obekymrat vidare genom Sverige

1 april varje dag del 38: Kriminalvården HBTQ-certifieras för att alla ska känna sig välkomna

Det enda syftet med detta är att göda extremister med skattepengar.

MVH

MiT

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

76 kommentarer

 1. Ivar L

   /  03/07/2018

  En mer glädjande skolnyhet:
  ”Nu stänger staden [Stockholm] dörren för religiösa friskolor – de får inte längre hyra lokaler av staden.
  – Barn sorteras utifrån familjens religiösa tillhörighet i friskolor med religiös inriktning. Det är oacceptabelt! säger skolborgarrådet Olle Burell (S).”
  https://mitti.se/nyheter/skola/stanger-religiosa-friskolor/?omrade=vasterort

  Jag måste säga att jag är rätt förvånad att S vågar sig på detta. Hoppas de går vidare och stänger ner dem helt. I vart fall de extremaste men helst alla.

  Svara
  • Senior

    /  03/07/2018

   Jag sätter 100 spänn på att det kommer att vara kristna friskolor de stänger ner, alltmedan andra får hållas…

   Svara
  • Hans Odeberg

    /  03/07/2018

   Det tar två sekunder för de islamistiska skolorna att definiera om sig till sekulära skolor med kulturell profil, om de inte redan gjort det. Sedan kan S fortsätta sitt jobb med att stänga välfungerande katolska och judiska skolor, och låta de kommunala skolorna fortsätta vara sämst. Smart.

   Svara
   • Ivar L

     /  03/07/2018

    Helt klart en rimlig farhåga. Jag var nog för snabb att trycka på HURRA!-knappen.

    Svara
  • weasel

    /  03/07/2018

   Det är ganska så fascinerande att alla partier som tidigare har hyllat religiösa friskolor nu antingen vill förbjuda dom eller är ”kritiska”.
   Detta är ännu ett utslag av ”Vi har varit naiva” – vilket i själva verket är en något finare omskrivning av ”Vi har varit fullständigt dumma i huvudet”.

   Svara
 2. Bamse

   /  03/07/2018

  ”…handlar om en förmåga till mentalisering.”

  Det där var ju guld. Citerar från Wikipedia:

  ”Begreppet mentalisering är tätt förknippat med diagnosen Borderline Personlighetsstörning, då teorin uppstått under arbetet att ta fram en terapeutisk metod för diagnosen. Teorin går ut på att alla ibland tappar mentaliseringsförmågan och hamnar i mentaliseringssammanbrott.”

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Mentalisering

  Från engelskspråkiga Wikipedia:

  ”Borderline personality disorder (BPD), also known as emotionally unstable personality disorder (EUPD), is a long-term pattern of abnormal behavior characterized by unstable relationships with other people, unstable sense of self, and unstable emotions. There is frequent dangerous behavior and self-harm. People may also struggle with a feeling of emptiness and a fear of abandonment. Symptoms may be brought on by seemingly normal events.”

  https://en.wikipedia.org/wiki/Borderline_personality_disorder

  Jag vet, jag vet – Wikipedia… men finns ändå en liten chans blåståget faktiskt börjat få med ett uns av självkännedom på äldre dagar?

  😉

  Svara
 3. Ivar L

   /  03/07/2018

  – Hej och godmorgon alla barn!
  – Om en timme skall vi gå ut men nu kan ni leka fritt en stund. I dockhörnet har vi idag gjort extra fint till er som vill leka mamma-pappa-, pappa-pappa-, mamma-mamma-, mamma-plastmamma-, mamma-plastpappa-, pappa-plastmamma-, pappa-plastpappa-, mamma-, pappa-, mamma-pappa-pappa-, mamma-mamma-pappa-, mamma-mamma-mamma-, pappa-pappa-pappa-, anhörig-, kollektiv-barn.

  De har väl avsatt extra tid för att hinna med PK-korrekt språkbruk?
  Eller de kanske har infört ett köns- och antalsneutralt föräldrasubstantiv? ”Pamma”?
  – Hej, vill ni leka Pamma-barn?
  – Jaaa, ropade barnen.
  – Axel vill också vara med, sa pedagogen.
  – Axel, vill du vara pamma eller barn?
  – Jag kan vara, pappa-pamma, sade Axel och blev utslängd från mysrummet.

  Svara
  • Rikard

    /  03/07/2018

   Hej.

   Det finns ett neutralt tilltalsord:

   Kamrat.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Senior

     /  03/07/2018

    Äsch vad du är omodern Rikard.

    Det heter Hen nu för tiden.

    Svara
   • De blodröda kommunisterna har förstört ordet kamrat.

    Svara
    • Johan A

      /  03/07/2018

     Jag misstänker att kommunistvinkeln faktiskt var Rikards poäng.

     Svara
     • Rikard avslutar alla sina kommentarer med Kamratliga hälsningar, så jag tror inte han menar kommunisthälsningar!

     • Ivar L

       /  03/07/2018

      Jag tror det kallas ironi.

     • Rikard

       /  03/07/2018

      Hej.

      Anledningen till att jag valde ordet ”kamratliga” är att jag ville ha en artig och trevlig underskrift, inte för personlig men inte heller för styltigt formell, och då passade ”kamrat” bra.

      Att det dessutom kan ge associationer till ett påtvingat förment jämlikt tilltal är en bonus.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

   • … som kommunister tilltalar varandra …

    Svara
    • Klimathotet

      /  03/07/2018

     Добрый день, товарищ. у вас есть какая-либо туалетная бумага? Правда или настоящая вещь? 😉

     Svara
     • Genuin ryska eller google-ryska?

     • Klimathotet

       /  03/07/2018

      Det senare. Ser att nån kommunist inte gillade skämtet.

 4. Ivar L

   /  03/07/2018

  Du förstår hur få ord du behöver byta i texten där pedagogerna berättar om hur de rensat upp bland böcker, statyer och tavlor för att det skall låta som ett kapitel i en bok om Kulturrevolutionens Kina? Vad dessa pedagoger uppenbarligen inte reflekterat över är varför de tror att deras eget dagis, som de själva varit med om att skapa och inreda inte skulle duga för att det kommer en politisk kommisarie dit några dagar och berättar vad som är korrekt tänkande och vad som är fel.
  När jag hade barn i dagisåldern fanns det ett antal tongivande pedagoger som jag helt och hållet gärna skulle ge förtroendet att bestämma i princip allt som rörde verksamheten. Det enda det hade för ögonen var barnens bästa. De visste bättre än alla hbtq-idioter vad som funkar på ett dagis, vad som är viktigt och vad som är strunt. Undrar om de blivit tillplattade nu?

  Svara
  • Senior

    /  03/07/2018

   Precis så.

   Svara
  • Senior

    /  03/07/2018

   Och på tal om kulturrevolutionens Kina;

   Kommer ni ihåg för några år sedan då tjatet om hen och könsneutrala kläder på småbarnen var som värst?

   Svara
   • Ivar L

     /  03/07/2018

    Allt handlar i grund och botten om barnet som tabula rasa för postmodernisterna att fylla med marxism och feminism. Lyckligtvis är i vart fall just den aspekten grovt överskattad eftersom postmodernister inte begripit att biologin övertrumfar deras fantasier för det mesta.

    Svara
    • Senior

      /  03/07/2018

     Problemet för mig är den kognitiva dissonansen de inducerar i barnen tack vare detta.

     Det kommer att vara många barn som mår väldigt dåligt väldigt länge innan indoktrineringen och därmed även dissonansen släpper.

     Jag kommer aldrig förlåta dessa människor för vad utsätter våra barn för.

     Svara
 5. Ivar L

   /  03/07/2018

  Det här är en klassiker som väl alla som kan barnlek vet problemet med:
  ”rum som organiseras så att mer stereotypa flick- och pojkleksaker samsas i samma rum”

  Gör man så får de tysta lugna lekarna (som även en del killar gillar, jag gjorde det ibland) se sig underordnade de vilda högljudda. I samma rum. Personalen måste gå in och bryta eller styra hela tiden. Det där har de snart återställt till den ordning som de vet fungerar.

  Svara
 6. Leif

   /  03/07/2018

  Såvitt jag har förstått har väl alla barn en pappa. Hur kommer de annars till?

  Svara
 7. elina

   /  03/07/2018

  Snart kommer uniformerna och lika hårklippning, morgonbön då man tackar …tja vad kan det bli. I Vietnam där jag bodde ett tag tackade man den store ledaren. Väntar med spänning. Är glad att barnbarnen gick i normal daghem som hade ett mål: barnens bästa enligt de lite äldre teorierna.

  Svara
 8. Ivar L

   /  03/07/2018

  Ni har väl inte missat denna rafflande bedrägerihistoria med islamistiska förtecken. Rätt skrämmande läsning:
  https://ledarsidorna.se/2018/03/folkbildningsradets-pengar-pa-drift-och-bara-en-person-vet-med-sakerhet-var-de-ar/

  Vare sig polis eller åklagare verkar bry sig trots att det kan handla om bedrägerier i miljonklassen och vem vet, kanske i förlängningen kopplingar till terrorism.
  Faller inte urkundsförfalskning och liknande under allmänt åtal?

  Svara
  • Senior

    /  03/07/2018

   Inte när det handlar om mångkultur.

   Som Mona Sahlin uttryckte det, ”det är svenskarna som skall integreras i det nya Sverige!”

   Detta torde innebära att du som svensk blir straffad enligt svensk kultur och rättsväsen.

   För kringresande folkgrupper som lever på stöld och inbrott, torde ju detta bli lagligt och helt ok, eftersom det ingår i deras kultur/rättsväsen att bete sig så. -Men inte för andra kulturer i landet!

   För andra grupper där det det är helt okej att kasta bråkande döttrar från balkonger blir ju detta helt lagligt för dem då det ingår i deras kultur/rättsväsen. -Men inte för andra kulturer i landet!

   För de grupper som hänger sig åt månggifte och klär sina fruar i tygskynken, och tar ifrån dem sina rättigheter är ju detta helt ok, då det ingår i deras kultur/rättsväsen. -Men inte för andra kulturer i landet!

   Skall detta fungera måste man uppenbarligen som (Olof tror jag) skrev häromdagen ha en uppsättning lagar för varje kultur.

   -Mångkultur!

   Ytterligare en konsekvens torde bli att man som i Sydafrika måste införa apartheid mellan dessa olika grupper(stammar) och hålla isär dem från varann, för att de inte skall interagera med varann på ett skadligt sätt.

   Vi ser det redan här i Sverige med de kulturer vi har här i landet nu där kvinnor är fritt villebråd om de inte lever efter deras kultur, som därmed anser det helt naturligt att ge sig på kvinnor i vår kultur där de inte är det, med de kulturkrockar som därmed blir resultatet.

   Enda anledningen till att det inte ännu är krig mellan grupperna är att vi svenskar verkar vara världens mest tålmodiga folk, näst efter Tibetanska munkar. Men detta kommer inte att vara för evigt.

   Min dysoptiska analys är att vi antingen måste införa apartheid mellan grupperna för att undvika ett ständigt inbördeskrig mellan de olika kulturella grupperna, eller helt enkelt leva med dessa ständiga konflikter mellan de olika kulturerna.

   Eller så kan vi tvinga dem att integreras i den svenska kulturen, och skicka hem de som inte låter sig integreras i den svenska kulturen till sin egen kultur.

   Något som också kommer att bli ganska våldsamt då de troligen kommer att protestera ännu mer än vad de redan gör idag med handgranater och bilbränder…

   Svara
   • elina

     /  03/07/2018

    Tibetanska munkar eldar upp sig när de inte orkar mer eller de flyr över gränsen.
    Vad kommer vi att välja?

    Svara
    • Senior

      /  03/07/2018

     Personligen är jag inne på alternativ 2.

     Men det brådskar nog lite, innan (S)sjuklövern inför sin omtalade ”flyktskatt” för de som väljer att lämna landet, när den införs kommer du att vara barskrapad om du väljer att fly(ttta) från landet då staten i så fall beslagtar dina resurser.

     -Vilket innebära att du får svårt att komma in i många tänkbara länder då de kräver att du har resurser att försörja dig från dag 1.
     (murar för att hindra medborgare från att fly sina diktaturer kan byggas på fler sätt än bokstavligt)

     Förberedelserna pågår inför detta lagförslag, och marken bereds även genom media där de kritiserar att ”de rika” kan undanhålla resurser utomlands i ”skatteparadis” för att skapa opinion för det.

     -Att de redan skattat för dem i Sverige, och att allt är helt i lagens ordning är ju ointressant för bilden de vill förmedla av att det skulle vara något oetiskt, ja till och med brottsligt.

     Svara
 9. Trots att RFSL har tillskansat sig hundratals miljoner redan, har de inte motarbetat de värsta avarterna inom sexdriften; våld mot oskyldiga och en likgiltighet inför offrets djupa lidande.

  Maktens media söker dessutom dölja när det är utomeuropéer som är förövare.

  Svara
  • Kvällspostens profil påminner kraftigt om en vis partiledare …

   Svara
   • ‘viss’, berörd person är allt annat än vis …

    Svara
   • x

     /  03/07/2018

    Just det och därför har jag hela tiden trott att partiröret är den skyldige.
    Jag är nog inte ensam om det eftersom det aktuella partiets opinionssiffror sjunkit rejält.
    Varför ha med en fejkad profil överhuvudtaget?

    Svara
  • Ivar L

    /  03/07/2018

   Bildberättande är en del av journalistiken. Att förvanska utseendet som de gjort där är inget annat än fake news. Om nu höger bild är korrekt.

   Svara
 10. Senior

   /  03/07/2018

  ”De letar med ljus och lykta efter diskriminering och gör fasansfulla upptäckter varje dag!”

  Ja, och konstigt nog anser sig personerna de försöker skydda mot all denna diskriminering inte att de blir diskriminerade.

  -Diskriminering by proxy!

  Möjligen kan personerna de försöker skydda plötsligt bli diskriminerade när dessa självpåtagna diskrimineringsombud talar om för dem att det kan finnas pengar att hämta….

  Svara
 11. weasel

   /  03/07/2018

  Då tar vi två citat från den hbtq-certifierade förskolans personal :

  1. ”Vi tog medvetet bort en liten metallstaty med en man och kvinna som håller om varandra”
  2. ”Vi ska tolerera varandra åt alla håll”

  Och sedan slår vi ihop de två citaten och ser var vi hamnar ;
  Och då hamnar vi här :

  Eftersom vi ska tolerera varandra åt alla håll så tar vi bort statyer där män och kvinnor håller om varandra .

  Mmm, det låter ju logiskt… :/

  Svara
 12. Skeptisk

   /  03/07/2018

  Vill man vara alla till lags kommer man att gå under själv. Det anständiga vi kräver av heterosexuella föräldrar i kärnfamilj att de ska acceptera bilder av minoriteternas familjekonstellationer i det offentliga rummet. Då kan vi kräva av minoriteterna att de också accepterar bilder av heterosexuella kärnfamiljer. Om de känner sig kränkta av det ska de avfärdas likväl som någon frikyrklig eller muslimsk förälder gnäller över en bild av två män och ett barn. Så istället för att plocka bort en staty med en man och en kvinna kan de komplettera med flera bilder, men ta inte bort majoritetssamhället.

  Svara
 13. Jehovas Vittnen (men ingen har sett något …) har tydligen förstärkt sin rekryteringsstrategi. När de inte kommer åt att knacka dörr, så skickar de direktadresserad reklam, i direkt strid med marknadsföringsreglerna (är ‘NIX:ad’). Blir påmind om ett ord beskrivande deras verksamhet, som jag hörde som liten på slutet av 1960-talet: ‘Parasiter’.

  I Sverige påstås det vara religionsfrihet. Logiskt sett följer rätten att slippa. Ser dessutom alla former av övertalningsförsök (missionerande) i fråga som kränkande, då man i praktiken inte respekterar personer av andra åsikter.

  Svara
 14. Så Jordens extremaste land tuffar vidare mot nordost!?!?

  Svara
  • Skeptisk

    /  03/07/2018

   Det är väl det vi inte gör. Vi får mindre välstånd, dvs vi går ner på behovstrappan. Västerut.
   Med religiösa domare och stöd till obskyra samfund som vill styra samhället i religiös riktning går vi söderut. Tro inte att skandalen i C är den sista. Ju fler religiösa dårar som kommer hit från Mellanöstern, desto högre blir deras krav på att göra om Sverige mer likt deras länder och där vi var på 1700-talet. Om vi hade gått mot mer sekularitet och självförverkligande för individen jämtemot familj/klan, hade det varit bättre än dagens utveckling.
   Vad händer när islamister med vänsterns syltryggar lyckas rösta igenom separata badtider i någon kommun? Det kommer bli intressanta år framöver.
   När man hör invandrarpojkar som ett eko av deras föräldrar: När vi är tillräckligt många tar vi över. Då rör vi oss i rask takt mot sydväst, därifrån folk flyr och ”flyr”.

   Svara
   • Jag syftade på artikelns innehåll – får dessa verksamheter hålla på med stora skattestöd, blir Sverige mer och mer extremt på ett negativt sätt.

    Svara
 15. Är det någon som sett RFSL ta i tu med attityden hos vissa invandrade män?

  Svara
 16. Tar RFSL upp problematiska relationer människa–djur?

  Svara
  • MiT

    /  03/07/2018

   Såna bilder är rätt onödiga tycker jag. Tycker inte du också det?

   Svara
   • Nej – det sovande svenska folket behöver väckas! 2 miljoner invandrare i ett land med få invånare – det har förändrat Sverige till oigenkännlighet. Valet i höst är sista chansen att rädda landet!

    Svara
 17. Ivar L

   /  03/07/2018

  För den som orkar… läs denna text av Lars Gustafsson från 1980. Det är värt tiden. Bortsett från några passager som handlar om på den tiden aktuella frågor som vi glömt idag är den rykande aktuell och extremt klarsynt. Han såg då, precis samma problem med statligt finansierade godhetsknarkare vi ser idag och han beskriver dem oerhört träffsäkert, men kallar dem Medievänster:

  ”Mediavänstern söker gemenskap kring tomheter, negationer. I en atmosfär av angenämt farofylld exaltation anordnar man galaaftnar kring videokassetter, den nordiska TV-satelliten, en intellektuellt undermålig kvinnodebatt. Anything goes, ty gemenskapen kring ett tomt centrum är dock alltid en gemenskap. //–// Nästan alla polemiker som utgår från denna vänster går ut på att fästa etiketter. Denna vänsterns diskurssystem blir alltså en steril labyrint av stumma budskap som alla går ut på att fastslå grupptillhörigheter eller, alternativt, att fastställa en medlems prestigevärde inom gruppen. Läsvärdet blir givetvis obetydligt, men de skrivande läser ändå bara varandra.
  Men man når ett annat mål: man utfyller tomrummet, man upprätthåller de diskursförbud som är nödvändiga för den växande nya klassens privilegium att formulera samhällets brister.”

  ”Så skruvar sig maktens spiral vidare. Om denna spiral är två saker viktiga att säga. Den ena är att den är improduktiv men öppnar försörjningsrum för många improduktiva människor. Den löser alltså i viss mening ett livsproblem, nämligen att försörja sig utan att producera. Det andra viktiga med spiralen är att den håller sig själv vid liv. I likhet med organiska cellstrukturer har den ett reglersystem som garanterar dess överlevande.”

  https://www.svd.se/mediavanstern-nya-klassens-vakthund
  Arkivlänk om SvD placerar den bakom vägg:
  https://web.archive.org/web/20180307121105/https://www.svd.se/mediavanstern-nya-klassens-vakthund

  Fascinerande hur pass hög nivå det var på texter på den tiden. Dagens krönikörer är flugvikt i jämförelse och då pratar jag om de som ändå går att läsa…

  Svara
  • Senior

    /  03/07/2018

   ”Så skruvar sig maktens spiral vidare. Om denna spiral är två saker viktiga att säga. Den ena är att den är improduktiv men öppnar försörjningsrum för många improduktiva människor. Den löser alltså i viss mening ett livsproblem, nämligen att försörja sig utan att producera. Det andra viktiga med spiralen är att den håller sig själv vid liv. I likhet med organiska cellstrukturer har den ett reglersystem som garanterar dess överlevande.”

   -Och där har du anledningen till att alla socialistiska länder förr eller senare går omkull.

   Socialism är en sjukdom, en diagnos, parasitär till sin art.

   Svara
 18. MiT

   /  03/07/2018

  Svara
 19. MiT

   /  03/07/2018

  Svara
  • En förklaring till ojämn könsfördelning är avsaknad av intresse. Varför lägga energi på ickefrågor?

   Svara
  • Bamse

    /  03/07/2018

   Låter mest som ännu en Sarkeesian wannabe… Bläh, nej tack!

   Spelskaparen Adrian Chmielarz har sagt det bäst:

   ”Whoever says ‘games must be [X]’ is wrong. They can be whatever the fuck they want to be. Then you vote with your wallet. The end.”

   Svara
  • Skeptisk

    /  03/07/2018

   Och nätverket för större manlig representation på kvinnodominerade områden heter? Nä just det. Man fokuserar nästan enbart på de få utbildningar där män dominerar.

   Svara
 20. MiT

   /  03/07/2018

  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10155521142213251&set=a.454058298250.239724.644748250&type=3*

  Svara
 21. MiT

   /  03/07/2018

  Svara
 22. MiT

   /  03/07/2018

  Svara
 23. MiT

   /  03/07/2018

  Svara
  • elina

    /  03/07/2018

   Avgick Åsa Regnér inte just, jobbet var för tungt? Var det falsk nyhet?

   Svara
 24. MiT

   /  03/07/2018

  Svara
 25. elina

   /  03/07/2018

  Jag undrar: hur tillåter föräldrarna denna barnfostran, genustrams mm i daghem? De flesta barn tillbringar 4 – 5 år där. Är föräldrar inte oroliga att deras barn blir helt hjärntvättade och får en konstig uppfattning om helt vanliga saker som mor och far?
  Att det finns flera sätt att vara ihop brukar inte barn ha några problem att upptäcka.

  Svara
  • Senior

    /  03/07/2018

   Tyvärr verkar även förädrarna vara hjärntvättade…

   Svara
 26. MiT

   /  03/07/2018

  Svara
 27. En annan

   /  03/07/2018

  Lite OT, men ändå inte, ingår i kontrollen av medborgarna.
  http://store.blogg.se/
  Just mastercard och et al kommer att enkelt radera oliktänkande.
  DDR 2.0…here we come, bääähäää

  Svara
 28. Joy

   /  03/07/2018

  Vilken energi folk har!

  Svara
 1. Påminnelse inför valet: Del 4 | WTF?
 2. Smått och gott från 2018, del 2 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: