Har censur drabbat en av Sveriges mest välkända feminister?

Det verkar som om en av Sveriges mest välkända och välrenommerade feminister, Jämställdhetsfeministern, har drabbats av censur på facebook! Det var i ett inlägg från igår, ”Kvinnodagen 2018: så lång tid tar det tills vi blir helt jämställda”, som Jämställdhetsfeministern beskrev hur outhärdligt lång tid det skulle dröja tills Sverige var helt jämställt

Några exempel på viktig radikalfeministisk fakta om vilket fruktansvärt förtryck Sveriges kvinnor lever under som lyftes av Jämställdhetsfeministern i inlägget.

Men det verkar som om Patriarkatet™ genom facebook försöker stoppa helt vanlig svensk rimlig jämställdhetspolitik! Detta enligt Jämställdhetsfeministern själv på facebook i alla fall. Varför ska de annars försöka stoppa spridningen av fakta om hur fruktansvärt ojämställt Sverige faktiskt är om det är inte är Patriarkatet™ som är rädda att förlora sina privilegier som ligger bakom?

Ännu mer fakta från Jämställdhetsfeministern i dagarna:

Patriarkatet tvingar Hanna Lindström (Grön Ungdoms språkrör) att flyga till Kap Verde och flygpendla till London!”. Patriarkatet igen, den här gången visade det sitt fula tryne när det kröp fram att det tvingade Hanna Lidström, provrör på Miljöpartiet, att flygpendla till London och flyga på lyxsemestrar till Kap Verde!

Kvotera Melodifestivalen nu!”. Jämställdhetsfeministern har i många år kämpat för en helt jämställd melodifestival och äntligen verkar artisterna också hoppa på tåget!

Det är verkligen ett hårt liv att kämpa mot Patriarkatet!

Ta bara Sandra t ex, hon blev så arg att hon kokade!

En man hade mage att fråga Sandra, Bekämparen av Patriarkatet, om hjälp! Vad trodde han liksom? Hon som på heltid bekämpar Patriarkatet™ vis sidan om heltidsstudier? Sandra dubbeljobbar alltså och ÄNDÅ var en man så fräck att han frågade henne om hjälp!

Tur att vi har skickliga reportrar som Lars Lindström som med sin osvikliga journalistnäsa snokar upp såna här extremt viktiga händelser och skriver om dem i Expressen!

Ni ser, först Sandra, Bekämparen av patriarkatet, som drabbades av det oerhörda, att bli  tillfrågad av en man om hon kunde hjälpa honom! Och sen blir självaste Jämställdhetsfeministern censurerad på facebook! Patriarkatet har sina tentakler överallt. Framtiden ser mörk ut!

Jämställdhetsparadoxen

MVH

MiT

Annonser
Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

30 kommentarer

 1. hllviken

   /  03/10/2018

  Svara
 2. hllviken

   /  03/10/2018

  Får se nu…kvinnor behöver kunna sy – kränkthet…

  Svara
 3. Internet-Patriarkatet är ute efter mig. Bara för att jag är en stark kvinna. 😦

  Svara
 4. hllviken

   /  03/10/2018

  Svara
 5. weasel

   /  03/10/2018

  Starkt och bra gjort av Sandra.
  Världen blir ju mycket bättre om folk bara skriver otrevliga brev till folk som ber om hjälp istället för att hjälpa dom.
  F! 2018 !

  Förresten, är det någon som vet vad lönen ligger på om man jobbar heltid som patriarkatbekämpare ? :/

  Svara
  • Det beror ju såklart på om du är man eller kvinna eftersom vi vet att kvinnor jobbar gratis de sista tre månaderna om året.

   Svara
   • weasel

     /  03/11/2018

    Fruktansvärt fördomsfullt av dig att utgå ifrån att jag skulle vara antingen man eller kvinna.
    Jag identifierar mig som hen.

    Svara
    • Självklart utgick jag ju inte från nåt så galet. Vad jag menade var ju att om du varit man eller kvinna skulle du fått bättre lön! Som en vet får en hen inte någon lön alls.

     Svara
 6. hllviken

   /  03/10/2018

  Svara
 7. Ja, det är inte lätt alla gånger. Stackars Sandra som säkert hela sitt liv fått sig skrivit på näsan av sexistiska gubbslem att kvinnor ska stå vid spisen, hon börjar koka. Fruktansvärt sorgesam historia det där.
  Men den där vita kränkta medelålders cis-mannen Lars Lindström, hen borde allt kliva bak och överlämna sin plats på Expressen åt en duktig kvinna eller rasifierad trans-person.

  Pepp pepp och krossa Patriarkatet!

  Svara
 8. Gorby

   /  03/11/2018

  Svara
 9. Gorby

   /  03/11/2018

  Svara
 10. weasel

   /  03/11/2018

  Varje år publiceras ett antal fullständigt sjuka artiklar den 8 Mars.
  Den här tror jag tillhör topp-3 på årets lista .
  En sociologidoktor och en professor ger sin sin på saken.
  I sammanfattning ;
  Det räcker inte med att döma skyldiga män i domstolar och det är fel att dela in gruppen män i ”ett fåtal onda” och ”merparten goda” utan alla män är kollektivt skyldiga.

  Det är ju tur att dom skrev om ”män” för om dom hade skrivit om ”muslimer” eller ”invandrare” så hade dom nog fått den djurplågande näthatsgranskaren på sig…

  https://unv.is/aftonbladet.se/debatt/a/wE0LKd/jo-man-har-kollektivt-ansvar-for-overgreppen

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  03/11/2018

   ”Visst, ett trettiotal män har fått lämna sina anställningar, men det är inte ens en promille av de mer än hundratusen kvinnor som trätt fram och som i flera fall vittnat om mer än en förövare.”

   Här har vi alltså en statsvetare och sociolog som antingen ljuger, eller så bor de under en sten, 95% av de som skrev under de där listorna har inte blivit utsatta för något värre än vad som kan betraktas som en otrevlighet, all tillgänglig SCB- och BRÅ-fakta visar på det. Jag har personligen träffat många som skrev under med motivet att de föll för grupptryck eller att de är allmänt missnöjda, på tex löneläget. Men för galna feminister är ju narrativet tydlig, allt som vi kvinnor låtsas må dåligt över är självklart en del av det sexualiserade patriarkala normerande våldet, helt obereonde om hotsexhats övergreppsvåldet kommer från man, hen eller kvinna.

   Svara
   • weasel

     /  03/11/2018

    Precis.
    Sanningen var nog det första som gick förlorat i metoo-uppropet…
    Att typ ”4.827 skådespelerskor ” skrev på en protest mot sexuella övergrepp/trakasserier gjordes genast om till att 4.827 skådespelerskor hade blivit utsatta för sexuella övergrepp/trakasserier .
    Både journalister och statsvetare verkar ha oerhört svårt att förstå att folk faktiskt kan skriva på ett upprop mot exempelvis …troféjakt på lejon…utan att detta betyder att de som skriver på är lejon som själva har blivit utsatta för sådan troféjakt. :/

    Och,
    även om det nu vore så att alla 4.827 skådespelerskorna hade blivit utsatta för sexuella övergrepp så är väl kanske inte det någon anledning att börja sparka och fängsla mer än de 30-talet män som har befunnits skyldiga.
    Såvida nu inte statsvetaren menar att om hundratusen kvinnor utsätts för sexuella övergrepp så ska hundratusen män få sparken – om dessa män sedan har våldtagit en kvinna eller aldrig ens petat på en kvinna spelar liksom ingen roll . :/

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  03/11/2018

     ”Alla som följt debatten vet att uppropen är en följd av att rättssystemet inte levererar. Ändå har lagstiftning blivit den mest omhuldade lösningen.”

     Så om man inte vet att uppropen är en följd av att folk inte lagförts så har man inte följt debatten? Här har vi alltså en professor emerita i statsvetenskap och en disputerad sociolog som peppat upp och skrivit en jätteviktig debattartikel, inte två engagerade tjejer i första ring, men det kan man ju förstå, efter ett och ett halvt akademiskt arbetsliv så ska man ju kunna räkna med att bjudas på verkligt imponerande retoriska färdigheter.

     ”Kvinnors berättelser föreslås i första hand prövas i domstol. Men Rätten utkräver enbart ansvar av individer. Dessutom innebär rättssäkerhet för män inte automatiskt trygghet och säkerhet för kvinnor.”

     Själv tycker jag att många av kvinnornas berättelser borde prövas i ”Mitt livs novell” eller ”Veckorevyn”.

     Svara
     • weasel

       /  03/11/2018

      Jag tolkar det som att professorn anser att lagstiftning och rättssäkerhet egentligen är ganska så överskattat och ingen vidare bra lösning.
      Frågan är då vad hon vill ha istället ? :/

   • hllviken

     /  03/11/2018

    Destruktiv polarisering om våldtäkter

    Svara
  • Pelle2

    /  03/11/2018

   Helt jävla sjukt debattinlägg. !
   Vi män skallm alltså ta ansvar för vad andra män har gjort och vi skall kunna hängas ut av vem som helst som sexualbrottslingar och skall bara acceptera det.
   Undrar om de tycker att det är lika ok att kräva ansvar av alla muslimer för det som islamister gör eller lika ok att göra alla svarta människor ansvariga för vad svarta brottslingar gör ?

   Svara
  • Rikard

    /  03/11/2018

   Hej.

   Ponera att vi har ett system för att avgöra vem som skall ha vårdnaden om barn vid separation.

   Ponera att en stor grupp män anser sig orättvist behandlade av detta system.

   Ponera att dessa män startar ett uppror på nätet där de pekar ut såväl före detta partners (mammor till deras barn) som socialsekreterare, politiker och jurister samt nämndemän som skyldiga till att ha ljugit och lurats för att dessa män skall förlora vårdnaden – eller rentav rätten att träffa barnet! – och de namnger de som de anser ha fråntagit dem deras barn.

   Vad händer sedan?

   Rimligen skall dessa män tillmätas samma trovärdighet och bemötas på samma sätt som kvinnorna som deltagit i #metoo – lika behandling oavsett kön, inte sant?

   Dessa män skulle till och med kunna hävda, med fog för detta, att de kvinnor som agerat för att fråntaga dem rätten till deras barn ingår i en ideologisk könsbaserad diskriminerande struktur; ett matriarkat som förminskar och ifrågasätter trovärdigheten hos männens upplevelser och berättelser och som avfärdar dessa mäns trauma med krav på bevis, laga process och liknande.

   Om någon till äventyrs tror att dessa män skulle tillmätas samma rättigheter, samma värde, och bemötas av och i media på samma sätt – om någon ärligen tror att så skulle ske – så avundas jag den optimismen.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Rikard

     /  03/11/2018

    Hej.

    ”…och de namnger de som de anser ha fråntagit dem deras barn.” Gäh!

    ”…och därigenom även namnger de personer som varit delaktiga i att ta deras barn ifrån dem.” Inte bra, men mindre risk för förvirring kanske.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
 11. hllviken

   /  03/11/2018

  Svara
 12. hllviken

   /  03/11/2018

  Svara
 13. Oobs! Råkade avslöja…

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: