Varför har ni inte berättat?

Som Annie Lööf sa på twitter till Magnus Ranstorp när han påpekade att islamisterna i Centern var välkända, ”Varför har ni inte berättat?”.

Det finns många som försökt berätta för t ex Annie Lööf både om det ena och det andra allvarliga problemet via twitter. Hon lyssnar på vad folk har att berätta genom att göra som vi ser ovan: Hålla för öronen och skrika ”LALALALALALALA” samtidigt. Sen efter några år så frågar hon varför ingen har berättat.

Jag kan garantera att samma sak kommer att gälla den sk censurlagen som riksdagen ska rösta igenom! Politiker kommer om ett antal år säga ”Varför har ni inte berättat?” när folk inte har gjort annat.

Det finns bara ett enda parti, i nuläget i alla fall, som kommer att rösta mot censurlagen och det är Sverigedemokraterna.

Centern sökte ju för ett par år sedan en pressekreterare via Näsviseförmedlingen och om man inte förstår att om man tar hjälp av dem, som bara ser hudfärg och förtryck i minsta lilla snöflinga och glass så har man så allvarliga problem att inget hjälper. Då kan folk ha megafoner och skrika in i öronen på dem, de kommer inte att höra i alla fall. Det viktiga var att flörta med extremister långt ut på vänsterkanten

Men Centerns haveri då med Näsvise fick mig att fundera på hur det skulle se ut om andra partier också sökte folk att anställa, vilken typ av folk det skulle vara.

Det där blev fejktweeten för Moderaterna. Synd att de inte sökte en sån på riktigt för Reinfeldts ande svävar fortfarande över partiet.

Moderaterna kommer alltså efter vad som framkommit hittills att rösta FÖR införande av censurlagen.

Man förnekar starkt att det handlar om censurlag men om det som framkommit hittills stämmer så får man rysningar.

Chang Frick, som driver Nyheter Idag, misstänker att t ex hans sajt är i blickfånget för censurlagen och han har också, i alla fall på twitter, pekat på en annan sak, nämligen att förändringen av grundlagen öppnas för att SEN användas genom att ändra lagar för att fylla grundlagsändringen med innehåll som det passar för tillfället då det finns skrivelser i förslaget om sk ”delegationsbestämmelser”. Dvs ingen vet idag vad ändringen kommer att innebära i framtiden då det beror på vilka lagar man vill använda. Läs tweetarna innan och efter den här för att se mer om detta. En mycket talande diskussion…

I länken till Nyheter Idag precis ovan är det ett hovrättsråd som kallar det ”ett gigantiskt svart hål”. Man säger sig vilja stärka skyddet för privatpersoner men ”passar på” att samtidigt skapa oanade möjligheter att använda ändringen i framtiden. Som om man vill sopa bort en snöflinga på altanen och ser till att det i framtiden finns en lämplig bulldozer för jobbet. Som först måste köra genom huset.

Detta ska man alltså skynda igenom innan valet för att direkt efter valet rösta om det igen då ändringar av grundlagen måste ske genom två omröstningar med ett val mellan. Då passar man på att rösta i aug (tror jag) för att sen direkt efter valet rösta igen och vips har man tryckt igenom en grundlagsändring på några få månader. Med ett val mellan.

När man bestämde att det måste vara två omröstningar med ett val mellan för att ändra en grundlag så tror jag inte att syftet var att man skulle kunna pressa igenom en av röstningarna precis ett val för att direkt efter valet ha den andra utan jag gissar att tanken bakom var att det skulle gå en viss tid för ordentlig eftertanke innan man ändrar just grundlagar.

Kanske man måste ändra så att det måste gå minst två hela år och ett val mellan från första omröstningen innan nästa omröstning för att ändra en grundlag? Eller nåt liknande? Som det är nu så fulutnyttjar man reglerna för att tvinga igenom ändringar som kan få enorma konsekvenser på bara några få månader.

Så, det är alltså bara Sverigedemokraterna som tänker rösta mot censurlagen. Alla andra tänker rösta för.

Hur många politiker kommer om några år, när lagen börjat utnyttjas som tänkt, nämligen att jaga oliktänkande, att fråga ”Varför var det ingen som berättade”…? Hur många kommer att säga ”Vi var naiva”? Hur många kommer att säga ”Vi tog inte frågan på tillräckligt stort allvar”?

En annan, förutom Chang Frick, som tagit upp detta med censurlagen rätt mycket är Westerholm på Ledarsidorna. Bläddra bland inläggen där den senaste tiden för att hitta dem.

MVH

MiT

Annons
Lämna en kommentar

22 kommentarer

 1. MiT

   /  03/11/2018

  Kolla vilka som är nominerade…
  https://www.faktum.se/gala/nominerade/

  Svara
  • Visionären

    /  03/11/2018

   Och kolla vem som sitter i juryn.

   Vad kan gå fel?
   🙂

   V

   Svara
 2. MiT

   /  03/11/2018

  Svara
 3. Visionären

   /  03/11/2018

  Mkt bra inlägg.

  Du verkar vara en sansad person som ser igenom ruttenheten i vårt land. Sedan jag blev nedsläckt på det s.k. ”Goda samhället” söker jag mig nu nya uttrycksvägar. Jag jobbar som jurist inom statsförvaltningen och kan ge dig en och annan inblick från insidan. Om du vill ha.

  Krister Thelin och hovrättsrådet Rikte m.fl. har helt rätt. Detta är grundlagsstöd för en kommande censurparagraf. Med nuvarande grundlag är detta inte möjligt (även om PUL, som jag har ganska bra koll på, är på gränsen). Med den föreslagna förändringen öppnas upp för politiker att bestämma vad som får sägas på nätet och vad som inte får sägas. Alla som vill ge våra svekfulla politiker det förtroendet kan väl räcka upp en hand. Obs! Janne i Utbult räknas inte.

  V

  Svara
 4. weasel

   /  03/11/2018

  Jaaa….”varför har ni inte berättat?”…

  Jimmie Åkesson : Din partikollega Aldebe vill införa särlagstiftningar för muslimer.
  Maud Olofsson : Det där är dumheter.
  Jimmie Åkesson : Jag har fortfarande inte fått något svar. Kan man förespråka särlagstiftning och samtidigt företräda Centerpartiet ?
  Maud Olofsson : Jamen, han är ingen kandidat. Han står på en nomineringslista. Du försöker smeta någonting på mig som gör mig otroligt upprörd.
  Jimmie Åkesson : Han kandiderar för Centerpartiet.
  Maud Olofsson : Stå för dina egna åsikter själv.
  Jimmie Åkesson : Kan man företräda Centerpartiet och förespråka särlagstiftning för muslimer ?
  Maud Olofsson : Men om människor kommer hit till vårt land så måste man väl få vara …kan man få ha moskeér. Man måste få ha traditionen med sig.
  Jimmie Åkesson : Kan man företräda Centerpartiet och förespråka särlagstiftning för muslimer ?
  Maud Olofsson : Blabla….vad är svensk mat ? Blahablaha…svenskar rörde sig också över gränsen när dom åkte till amerika…blabla….alla människors lika värde…blaha…dom kommer hit och jobbar och betalar skatt.

  Debatten utspelade sig den 19 Oktober 2009.
  Alltså för 3.065 dagar sedan.
  Ja du, Annie Lööf…, frågan ska nog snarare lyda ”Varför har ni inte lyssnat” ? :/

  Svara
 5. dolf

   /  03/11/2018

  Om jag inte tar fel så är första omröstningen nu på våren innan riksdagen stänger för sommaren. Jag tror inte den öppnar igen förrän efter valet.
  Man gjorde precis samma sak när man skrev in EU-medlemskapet i grundlagen 2010. Jag tog upp det och gav också ett förslag på hur man borde genomföra grundlagsändringar i #Brexit, grundlagsändringar, svensk statskupp och beväpnade amerikaner i sverige.

  Svara
  • dolf

    /  03/11/2018

   … det är lite långt. Jag går in på det med grundlagarna efter ”Titanic”-bilden.

   Svara
  • Olof

    /  03/11/2018

   Ja, jag gillar ditt förslag, men utan oberoende konstitutionsdomstol är grundlagen inte mer meningsfull än toapappret i riksdagen.

   Man kan ju förstå varför Ramberg förväxlar sin värdegrundsutredning med något som skulle ha någon bindande effekt. Så länge vi inte har någon gräns mellan lagstiftande och exekutiv stadsmakt är det helt egalt om något står i grundlagen eller klottrat på en servett från kafeterian – det handlar inte längre om en skriven lag som skall följas utan rakt av om godtyckligt maktutövande.

   Svara
   • dolf

     /  03/11/2018

    Jo, men jag kan ju knappast revidera hela systemet i andra halvan av ett blogginlägg. (Det är MYCKET som jag anser bör ändras, och jag har en hel del idéer både med mer omedelbara fixar för att förbättra det vi har, till hur man borde rekonstruera hela systemet från grunden.)

    Svara
  • MiT

    /  03/11/2018

   Ja då kanske omröstningen är, såg bara att aug flimrade förbi men var nog någon som skrev fel bara. Låter mer både logiskt och rimligt att göra det i vår.

   Svara
 6. Senior

   /  03/11/2018

  Ja, censurlagen är så illa.
  Den är faktiskt ännu värre.

  Och detta faktum att vår ”grundlag” är flyktigare än eter och är ett skämt gällande lättheten att ändra.
  -Helt utan granskning annat än av politikerna själva…

  Hur mycket jävligheter skall de få genomföra innan folk reagerar?

  Går denna lag igenom kommer jag att casha ut och dra innan det blir för sent, innan sossarna bygger en ny mur för att ”skydda sverige mot kapitalismen”.

  Svara
  • Senior ita

    /  03/11/2018

   ”Sossarna” avser socialisterna, dvs. Sjuklövern.

   Svara
 7. Reblogga detta på 5ven55on.

  Svara
 8. Robbe

   /  03/11/2018

  Signalement på svenska brottslingar är i de flesta fall statshemligheter och skall icke spridas till allmänheten. Även när foto finns på förövaren så kan polisen vänta upp till ett år med att gå ut med uppgifter.

  Hur ser det ut i andra länder? Jag vet att dansk polis gör tvärtom och deras uppklaringsprocent är bra mycket högre än den svenska. Norge? Finland? Baltikum? EU?

  Är det endast svensk polis som döljer signalemente? Finns det någon som kan hjälpa till att gräva lite?

  Svara
 9. Om dessa ”delegationsbestämmelser” införs; dödas all medborgerlig debatt och det råder Maktens Totalitära Ensamrätt

  Svara
  • Jonas

    /  03/12/2018

   §2 Detta gäller inte om personen är svensk, vit, till höger om Miljöpartiet, heterosexuell eller tillhör någon annan grupp som vi för tillfället hatar.

   Svara
 10. Majsan

   /  03/11/2018

  Det är inget snack om saken att jag tycker för mycket privata uppgifter har blivit lättåtkomliga över nätet. Ålder (läs gamla), fordonsinnehav (läs dyra grejer), lön (dyrare statusprylar och ev smycken) ,hund (mer risk) och så vidare.

  Dock är det inte sådant här man vill begränsa tillgång till från vad jag har läst.

  Men till syvende och sist. Vi har haft så ”naiva” och klantiga politiker och media i decennier som totalt klantat bort orsak och verkan för den verkliga världen. Den potta vi sitter på, ingen politiker ska pilla på någonting som inte handlar om att mera skydda helt vanligt laglydigt folk från kriminella.

  Det är där de måste börja, och även lyckas, innan de kan få befogenhet att styra upp annat. Som att skydda folk som råkat hamna i Lexbase, som är det som omnämnts. Eller välja ut vilka som ska få ha tillgång till information som finns i t.ex Lexbase. Sådant tror jag dem inte om att klara, inte med den tjänstemannaaktivism som börjat florera helt ostraffat.

  Svara
 11. Svara
 12. Ourgon

   /  03/12/2018

  Jag kollade just om domännamnet samizdat.se finns tillgängligt, tyvärr är det tagen av någon som inte går att kontakta och inte verkar göra någonting med det. Synd, Sverige kommer att ha behov av Samizdat:

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Samizdat

  ”…På grund av sträng censur [1], icke existerande yttrandefrihet [2] och att all tillgång till utrustning för mångfaldigande av utskrifter var starkt begränsad [3]…”

  [1] lagförslaget
  [2] …och åsiktskorridoren… och lagen om ”hets mot folkgrupp”… osv.
  [3] hittills är det bara FB-/Shitter-/Youtube-kontor mm. som blir avstängda p.g.a. åsiktsbrott, frågan är när internetleverantörerna kommer att bli indragna i censureringen, m.a.o. kommer du att ha tillgång till internet i framtiden

  Svara
 13. Nån annan

   /  03/12/2018

  Lite taskigt kanske, men ändå inte…

  Svara
 14. Vetenskapliga partiet kommer inte rösta för, så att ALLA partier utom SD är skyldiga i det här stämmer inte. 🙂

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: