Påskägg på påskafton

Idag är det påskafton. Glad påsk på er förresten! Påsken är en kristen högtid men då jag inte är speciellt kristen av mig ens om man tolkar det välvilligt, är inte ens konfirmerad, så tar jag fasta på lite modernare påfund. Som påskägg.

I det första påskägget hittar vi bl a en prisad svensk journalist som t o m vunnit guldspaden.

Det var inte bara den prisbelönta journalisten i det påskägget som ni ser. Ämnet är barnäktenskap och problemen som hör till. Eller förlåt, det verkar faktiskt inte vara några problem med barnäktenskap om man ska tro de i tråden. Att tvingas resa utomlands för att där tvingas gifta sig med en 40-årig kusin man kanske aldrig träffat när man i bästa fall är 15-16 år är tydligen samma sak som att frivilligt NÄSTAN flytta ihop med en 9 år äldre man som man själv har valt när man är 16 år i Sverige.

Man kan fråga sig, de ovan här som tycker att det är ungefär samma sak att tvångsgiftas bort när de kanske är 15-16 år gamla med en mycket äldre kusin de aldrig träffat och att frivilligt bo ihop med någon man frivilligt träffar, vad hände när/om de lämnade den de frivilligt flyttade ihop med? Råkade de ”ramla” från balkongen? Stod båda släkterna beredda att mörda dem i hederns namn? Fick de fly från sin egen familj bara för att överleva? Tog man kanske upp problemen med mannens släkt som kanske är finare? Så många frågor…

Under påsken spikades Jesus upp på korset, eller som de ovan skulle säga

Vadå spikas upp på ett kors? Jag skar mig också på ett papper en påsk när jag var ung! Och vrickade foten samtidigt! Ska man ha olika måttstockar på hand- och fotskador så måste man vara tydlig med det!

I nästa påskägg hittar vi #jagärhär och en av grundarna, Magnus Dennert

Det där är nog en av de mest arroganta och föraktfulla kommentarer jag sett tror jag. I alla fall på väldigt länge. Dennert anser att bara för att han har det lugnt och fint i Billdal så är det så överallt. Billdal som om man uttrycker det snällt är kritvitt utan moskée med megafon, utan skäggiga moralpoliser, inga gäng som knivrånar, inga bilar som brinner, ingen knarkhandel utanför förskolorna. I Billdal behöver inte ambulansen poliseskort, det är inga stenregn på räddningstjänsten och poliser, folk dör inte pga av att ambulansen inte kan köra in, småflickor gifts inte bort utomlands med någon 40-årig kusin de aldrig träffat, där går inga kvinnor i burka, där sker inga gruppvåldtäkter. I Billdal bor inga aggressiva islamister. Och det viktigaste av allt, där har Dennert inte fått mindre i plånboken!

Så nu vet ni, om inget händer utanför just DIN husknut så finns faktiskt inga problem alls! Inga ni behöver bry er om i alla fall. Åtminstone inte enligt Dennert.

Alla vi andra som fortfarande har empatin i behåll kan såklart fortsätta att bry oss och tycka att en fråga är viktig även om den inte påverkar oss direkt i hemmet eller utanför husknuten. Vi kan t ex fortfarande tycka att en gruppvåldtäkt är fasansfull även om den inte drabbar just vår familj eller nära vänner eller sker utanför just vår husknut. Vi, och jag, kan fortfarande tycka att tvångsgifta bort småbarn med sina gamla kusiner som de aldrig träffat är något fruktansvärt även om det inte är MIN dotter som gifts bort. Även om min fru/sambo/ex eller dotter inte stöter på skäggiga poliser som övervakar vilka de pratar med och hur de är klädda där VI bor så kan jag tycka att det är förfärligt att någon i Sverige ska behöva leva så. Även om jag inte kastar ner MIN dotter från en balkong så kan jag tycka att det är ett fruktansvärt! Osv.

Dennerts inlägg, som postades i ett kommentarsfält på Lotta Grönings facebook, visar på ett enormt förakt mot alla som inte har det lika bra som han har det. De som inte har det som han behöver man helt enkelt inte bry sig om.

I det tredje påskägget hittar vi en författare och journalist som vill ha betalt för att twittra

Jodå, det är sant. Lisa Bjurwald vill ha betalt för att twittra.

Och apropå den där broschyren från Socialstyrelsen ”Information till dig som är gift med ett barn”, Fridolin skickar ovanstående information till den som är gift med ett barn. För att visa hur allvarligt han ser på det!

Glad Påsk på er alla!

MVH

MiT

Lämna en kommentar

112 kommentarer

 1. Butter

   /  03/31/2018

  När man läser alla dumheter så är det nästan att man börjar tro på dumheterna om chemtrails. Kemikalier som gör folk dumma i huvudet torde vara en fullt rimlig förklaring.

  Svara
 2. Jag skulle inte kalla det första du skrev om för påskägg, utan för en annan påsktradition: Häxor. Batikhäxor!

  Svara
 3. I min familj har vi godis i påskäggen.

  Svara
 4. Detta sevärda program går att se tills söndag kl 24.00

  http://www.svt.play.se/video/17048126/socialistiska-palats-i-ost

  Svara
  • Ivar L

    /  04/01/2018

   Hon sket rätt rejält i det blå skåpet där Loan.
   Makalöst stupid människa som lyckas måla in sig i ett hörn och i princip försvara pedofili med argumentet att hon hade pojkvän när hon var 17.

   Svara
  • Pelle2

    /  04/01/2018

   Jag blir så jävla förbannad på kulturrelativister som Loan Sundman som jämför frivilliga förhållanden mellan någorlunda jämnåriga med tvångsäktenskap mellan medelålders män och barn som ibland inte ens har träffat varandra innan giftermålet.
   Sedan tycker hon uppenbarligen att hon vet mera om tvångsäktenskap än en som kommer från en sådan kultur.
   Vidare har inte tvångsäktenskap med ras att göra utan det handlar om religion och kultur.
   Men en identitetspolitiker och kulturrelativist som Loan Sundman ser ras i allt. Är du en vit som kritiserar en svart så är du rasist medan en svart kan vara öppet rasistisk utan att en vit får kritisera det.
   Hon får mig att vilja spy!!

   Svara
 5. Olof

   /  03/31/2018

  Det finns stora skillnader mellan frivilliga relationer och tvångsäktenskap.

  Jag håller på ett plan med om att när det gäller frivilliga relationer skall vi inte göra skillnad på människor. Det kan komma människor i frivilliga relationer hit.

  MEN.

  För människor uppvuxna i Sverige finns (eller fanns åtminstone) ett skyddsnät som kan ingripa om relationen är olämplig eller skadlig. Det finns föräldrar och, när föräldrarna inte räcker till eller råkar ha lite ‘speciella’ värderingar, andra vuxna runt tonåringen som har åratal av erfarenhet om denne och dennes omständigheter.

  Eftersom vi har ett ansvar vad gäller unga som kommer hit så bör man ta det ansvaret på allvar. Innan det finns oberoende vuxna som har tillräckligt lång erfarenhet av ungdomen så är det väldigt svårt att avgöra relationens natur och frivilligheten i den. Och utgångsläget är helt enkelt att nej, i dag, i Sverige, är det normalt inte lämpligt för omyndiga människor att leva i en familjeliknande vuxenrelation.

  När de väl bott här ett år eller två, och goda män, socialsekreterare och lärare har en etablerad relation till ungdomarna och kan uttala sig om huruvida ett eventuellt förhållande är lämpligt, att de har koll på samtycke, sambolag, preventivmedel, etc så visst. Vi bör fortfarande inte erkänna några äktenskap, men skulle någon vilja flytta ihop och oberoende vuxna i omgivningen inte har några invändningar så… det kan ju knappast bli värre än ovan nämnda twittrare i alla fall… (fast förresten…).

  (Och allt under förutsättning att det inte finns bevis på några övergrepp – handlar det om någon under 15 och de kommer från ett land där åldern för samtycke är 15+ (de flesta länder) så bör det enda som gäller vara åtal rakt av.)

  Svara
  • Rikard

    /  03/31/2018

   Hej.

   Varför skall de alls få komma hit?

   Kommer någon som flykting skall denne sättas i ett inhägnat flyktingläger tills de kan resa hem.

   Vill någon emigrera skall detta skötas via vederbörlig pappersexercis från hemlandet innan personen sätter sin fot här.

   Det är en icke-fråga: kommer någon hit och hävdar att den är gift med en person i en ålder som i Sverige är ogiltig, så är äktenskapet ogiltigt. Rör det sig om någon under lovlighetsåldern skall barnet omhändertas.

   Gör man så, utan att resonera om kulturella faktorer alls, försvinner problemet inom ett år.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Olof

     /  04/01/2018

    ”Det är en icke-fråga: kommer någon hit och hävdar att den är gift med en person i en ålder som i Sverige är ogiltig, så är äktenskapet ogiltigt. Rör det sig om någon under lovlighetsåldern skall barnet omhändertas.”

    Det enda jag kan invända mot det är att alla under 18 som anländer utan förmyndares sällskap i praktiken ändå skall omhändertas.

    Svara
 6. MiT

   /  03/31/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  04/01/2018

   Det är förvisso bra att hon inte tar slut. Hon värvar nog en och annan SD:are genom sitt stupida twittrare. Barnäktenskap och pedofili är inte så särskilt populärt i Sverige. Ännu.

   Svara
 7. MiT

   /  03/31/2018

  Svara
  • Senior

    /  03/31/2018

   Smutskastning av dessa sociala medier och deras ”åsiktsregistrering” av dig.

   Följt av råd om hur du stänger av sociala medier.

   Kan de inte censurera dem försöker de skrämma bort folk från dem, allt för att hindra människor från att få del av en annan verklighetsbeskrivning än den de själva försöker förmedla.

   Svara
   • Ivar L

     /  04/01/2018

    It’s all about the money. Expressen tror de kan vinna mot internet. Låt dem hållas.

    Svara
 8. Barnäktenskap?

  Svara
 9. Olof

   /  03/31/2018

  Suck. Ser att Sundman försöker köra med ”det är komplicerat” och ”vi måste ta hänsyn till internationella regler” vad gäller barnäktenskap.

  Det är bullshit. Det är samma ursäkt som utredaren körde med, och ursäkten är rakt av bullshit.

  Det finns massvis med länder som inte erkänner samkönade äktenskap. Det finns länder som Nederländerna som inte erkänner några äktenskap mellan människor under 18. Ingetdera orsakar några internationella ramaskrin, det påverkar sällan turisters situation eller ‘den fria rörligheten’.

  Ett äktenskaps vara eller icke vara blir helt enkelt inte en fråga föränn man blandar in en tredje part i det – nämligen staten. Det påverkar om man har arv att avgöra, det kan påverka runt bidrag och skatter, och det kan påverka om man behöver statens hjälp att legitimera och utöva makt över den andre parten.

  Att inte erkänna äktenskap påverkar relationen som parterna får till staten. Den relationen står Sverige fritt att besluta över hur vi vill, och det finns inget som säger att vi behöver erkänna någon sådan formalisering gjord i andra länder. För att inte tala om hur då den faktiska innebörden av ett äktenskap skiljer sig väldigt mycket mellan olika länder.

  Svara
 10. Embryo

   /  03/31/2018

  Jag har jävligt låga förväntningar på ex Loan Sundman, men det här är helt osannolikt!
  Jag känner väl till hedersförtyck och vad det kan göra med människor och jag blir riktigt jäkla irriterad när idioter som ex Loan Sundman och F! försöker relativisera bort det.
  Fast det här… de försöker alltså på fullaste allvar att relativisera bort tvångsgiftermål med att de själva tog ett aktivt val att flytta helt/delvis hemifrån när de var 16-17 år.
  Vad fan är det för fel på dom?!
  Det här MÅSTE vara peak dumhet!

  Svara
 11. elina

   /  03/31/2018

  Jag började arbeta som 12 år gammal. Skall jag då tycka att barnarbete är bra och vi kan vi införa det eftersom barnarbete finns andra länder och jag minsann fixade både realskola och nattarbete samtidigt?

  Svara
 12. Eric

   /  03/31/2018

  Vad skulle samma vänsterkvinnor säga om en vit västerländsk man på 45 år kom hem med sin 16-åriga fru från asien? PK syntax error!

  Svara
  • Dan

    /  04/01/2018

   Det där som står där är inte islam. Du vet väll att islam är fredens religion och den som säger något annat ljuger även om det står i Koranen 🤪

   Svara
  • G

    /  04/01/2018

   ”Study: 70% of Europeans see rapid population growth of Muslims as a serious threat”
   https://voiceofeurope.com/2018/03/study-70-of-europeans-see-rapid-population-growth-of-muslims-as-a-serious-threat/

   Svara
   • Ivar L

     /  04/01/2018

    Som vanligt begriper folket långt innan etablissemanget. Det är därför demokrati är så viktigt och vi borde ha mer folkomröstningar i viktiga existensiella frågor, som t.ex. immigrationsregler.

    Svara
    • weasel

      /  04/01/2018

     Njaae, det går inte att komma ifrån att det faktiskt är folket som röstat fram det islamvurmande etablissemanget… :/

     Svara
     • Ivar L

       /  04/02/2018

      Det är därför det behövs fler folkomröstningar. Representativ demokrati är bättre än ingen demokrati men behöver kompletteras för att bättre motsvara folkviljan.

      Men enbart folkomröstningar om precis allt tror jag inte heller på. Då orkar folk inte rösta tillslut, det blir för mycket. Men stora avgörande frågor bör avgöras i folkomröstningar.

  • QED

    /  04/02/2018

   “On the other hand, those who founded sects committed to erroneous doctrines proceeded in a way that is opposite to this, the point is clear in the case of Muhammad. He seduced the people by promises of carnal pleasure to which the concupiscence of the flesh goads us. His teaching also contained precepts that were in conformity with his promises, and he gave free rein to carnal pleasure. In all this, as is not unexpected, he was obeyed by carnal men. As for proofs of the truth of his doctrine, he brought forward only such as could be grasped by the natural ability of anyone with a very modest wisdom. Indeed, the truths that he taught he mingled with many fables and with doctrines of the greatest falsity. He did not bring forth any signs produced in a supernatural way, which alone fittingly gives witness to divine inspiration; for a visible action that can be only divine reveals an invisibly inspired teacher of truth. On the contrary, Muhammad said that he was sent in the power of his arms—which are signs not lacking even to robbers and tyrants.”

   -St. Thomas Aquinas (d. 1274), Theologian and Doctor of the Church. Quoted from his De Rationibus Fidei Contra Saracenos, Graecos, et Armenos and translated from Fr. Damian Fehlner’s Aquinas on Reasons for the Faith: Against the Muslims, Greeks, and Armenians (Franciscans of the Immaculate. 2002.).

   https://onepeterfive.com/what-did-the-saints-say-about-islam/

   Svara
  • Tuffe

    /  04/02/2018

   Det står överhuvudtaget inget sådant i Koranen 65:4. En total lögn. Jag orkar inte kolla de andra citaten…

   Svara
 13. Jonas

   /  04/01/2018

  En muslim som flyttar till Sverige har genom att göra det visat att han inte bryr sig om vad som står i Koranen.

  (An-Nisa 4:97) While taking the souls of those who were engaged in wronging themselves, the angels asked: ‘In what circumstances were you?’ They replied: ‘We were too weak and helpless in the land.’ The angels said: ‘Was not the earth of Allah wide enough for you to emigrate in it?’ For such men their refuge is Hell – an evil destination indeed;

  Svara
 14. Motkraft

   /  04/01/2018

  DAGENS NYHETER. 2018-04-01

  Stefen Löfven kommer idag på en presskonferens klockan 12 att
  tillkännage en ny överenskommelsen mellan riksdagspartierna om
  migrationspolitiken. ”Detta kommer att bli lika historiskt som
  decemberöverenskommelsen” säger Löfven. Han säger också ”Sverige ska
  fortsätta vara en humanitär nation men utgångspunkten måste vara att
  det inte är en mänsklig rättighet att få bo här och åtnjuta svensk
  välfärd. Vi vill hjälpa de som behöver vårt skydd.”.

  Redan nu kan vi på Dagens Nyheter presentera innehållet i den nya
  uppgörelsen

  – Sverige inför gränskontroller. Samtliga vägar in i Sverige kommer
  att bevakas och kontrolleras. Det kommer att erbjudas speciella
  pendlarkort som gör gränspassage smidig för de som pendlar mellan
  Sverige och våra grannländer. Automatisk avläsning av pass kommer
  att snabba upp gränskontrollen.

  – De asylsökare som kommer från länder som inte är listade som
  krigszoner kommer att avvisas vid gränsen. Detta kommer att avlasta
  asylsystemet och möjliggöra kortare behandlingstiderna för ärenden
  för de som tillåts söka asyl i Sverige.

  – En asylärendegaranti införs. En asylsökande har rätt att få sitt
  ärende prövat inom tre månader. Det ska fortfarande finnas
  möjlighet att överklaga men efter ett första negativt beslut på
  överklagan så upphör alla bidrag och den sökande får hjälp med
  hemresa.

  – Antal asylsökande har ökat men fortfarande ges många
  uppehållstillstånd av humanitära skäl. Uppehållstillstånd av
  humanitära skäl kommer under en period att kraftigt begränsas för
  att bättre kunna ta om hand de som flyr från krig eller
  förföljelse.

  – Alla som söker asyl eller uppehållstillstånd kommer att
  identifieras med fingeravtryck och DNA. Det är inte rimligt att
  person som nekats asyl kan söka asyl igen med en annan namn.

  – Medicinsk åldersbedömning av asylsökande som hävdar att de är barn
  kommer att göras redan den första veckan vid ankomsten. För att den
  sökande ska slippa trauman att ha hunnit rotat sig här och sedan
  avvisas.

  – Vid all personlig kontakt med bidragsgivande myndigheter så kommer
  fingeravtrycksläsare att användas för att förhindra att bidrag ges
  till samma person i olika kommuner. Den personliga kontakten kommer
  samtidigt att utökas. Hembesök blir obligatorisk vid första ansökan
  om bidrag och oannonserade besök kommer att användas för stickprov
  att förutsättningarna fortfarande uppfylls. Bidragstagaren kommer
  även i större utsträckning få besöka myndigheten fysiskt för att
  bekräfta att fortfarande är kvar i landet.

  – Flerbarnstillägget avskaffas för de som inte är Svenska medborgare.

  – Inga förturer kommer längre att ges till bostad. Om väljer att söka
  asyl i Sverige så måste den som söker räkna med att få stå i kö som
  alla andra. Naturligtvis kommer boende att anordnas men det kommer
  att vara av enklare typ där flera personer eller familjer får samsas, inte
  en egen bostad.

  – Sverige kommer att häva biståndet till länder som vägrar att ta emot
  sina medborgare som avvisas från Sverige.

  – Utvisning kommer att bli obligatoriskt vid grövre brott men även
  vid upprepade mindre brott om inte är Svensk medborgare. Av hänsyn
  till offren men också att en sådan tydlig ovilja att integreras i det svenska
  samhället inte kan premieras genom att få stanna här.

  – Straffmyndighetsåldern kommer att sänkas till 13 år. Straffskalan
  kommer också att ändras så att fängelsestraff kan tillämpas även
  för de under 18 år. Typ av brott, omständigheter och brottslingens
  mognad kommer att bli mer avgörande än själva åldern.

  – Medborgarskap kommer att kunna dras tillbaka om det visar sig att
  personen ljugit vid ansökan. Det kommer inte längre att vara
  möjligt att efter att ha fått medborgarskap ändra ursprungsland
  eller ålder.

  – Den ökade gränskontrollen gäller även utresa och öka möjligheten
  att se om asylsökare besöker det land de påstår sig att ha flytt ifrån.
  Ansökan kommer då att avslås.

  – Polisen, rättsväsendet och kriminalvården kommer att få kraftigt
  förstärkta resurser. Praxis kommer också att ändras vad gäller
  avskrivningen av brott, det kommer att ses som tjänstefel att
  avskriva ärenden där det finns bevis eller spaningsuppslag.

  – Upprepade brott kommer att ge fängelsestraff. Syftet med villkorlig
  dom är att ge någon en andra chans, inte ett sätt att avlasta
  kriminalvården.

  – Utgångspunkten för utdömande av straff kommer att vara att ge
  offren upprättelse och att skydda offren från förövarna. Den
  vårdande delen av kriminalvården ska naturligtvis bestå och
  utvecklas, men fokus flyttas till de som utsatts för brott.

  De flesta punkterna kommer att genomföras före valet, så att ingen kan
  uppfatta detta som en del av valkampanjen.

  Svara
 15. G

   /  04/01/2018

  ”Therése Lindgren kallade ett äpple för ”han” – då rasade fansen

  Av ett äpple gjorde hon en krabba som hon kallade för ”han”. Då kallades Therése för sexist.

  När Therése har hackat äpplet och fixat klart sin krabba så visar hon glatt upp den lilla krabaten.

  – Oh, titta vad söt han blev! Och passar jättefint med sina kompisar där på brickan. Wow!. Det här går verkligen över förväntan, dom är så söta, säger Therése i klippet.

  Inget som man tänker skulle skada någon direkt. Men sedan tog det hus i helvete.
  …..
  ”Jag möttes av ett femtiotal kommentarer i vilka kommentarförfattarna deklarerade att det absolut aldrig är okej att ”köna någon mot hens vilja”, att jag som kallar mig feminist minsann borde veta bättre än att falla offer för den patriarkala normen och kalla frukten för ”han”, skriver Therése.

  Hon kallades även för ”sexist” och att det ”nu får vara slut på att hon aldrig tar hänsyn till ickebinära”.

  ”FÖR ATT JAG KALLADE ETT ÄPPLE FÖR ”HAN”. Jag hittade också ett tiotal kommentarer där kommentarförfattarna uppmanade mig att sluta göra videor innehållandes mat då det triggar deras ätstörning”, skriver hon i sitt inlägg.”
  https://nyheter24.se/noje/904676-therese-lindgren-kallade-ett-apple-for-han-da-rasade-fansen

  Svara
  • weasel

    /  04/01/2018

   Jag var tvungen att kolla…
   Äppelartikeln var publicerad 2018 03 07.
   Ett tecken på att man bor i ett absurt land är att man inte längre vet vad som är riktiga artiklar och vad som är 1 April-artiklar…. :/

   Svara
   • Klimathotet

     /  04/01/2018

    Ja man kan få äppelepsil för mindre:P

    Svara
 16. Ivar L

   /  04/01/2018

  Nu är ju Sydafrika ett våldsamt land även för svarta och att apardheid till slut skulle slå tillbaka på den gamla härskarklassan behövs det ju inget snille för att tänka ut. Men hur det än är med den saken så är det tydligt att det som nu händer i Sydafrika är en rasistisk och kommunistisk långsam revolution. Jag har full förståelse för att Australiens inrikesminister vill göra något åt situationen. Sydafrika var (är?) en del av Commonwealth:

  ”White South African farmers ‘deserve special attention’ from Australia due to the ‘horrific circumstances’ of land seizures and violence, Peter Dutton has said.
  South Africa criticises Australian plan to fast-track white farmer visas

  South Africa’s new president, Cyril Ramaphosa, is pursuing legal changes to allow appropriation of farm lands without compensation for redistribution to black South Africans.

  The policy has led to reports, including in the Australian media, that white farmers are being murdered at a rate of more than one per week.”
  https://www.theguardian.com/australia-news/2018/mar/14/dutton-considers-fast-track-visas-for-white-south-african-farmers

  Vad jag förstår har en femtedel av landets vita befolkning redan lämnat landet.

  Landreformer och expropiering, vi har sett det förut i historien och det går åt helvete varenda gång. När åkrarna rövats kommer rövarna misslyckas med att odla och sedan kommer svälten. Då kommer det heta att Västvärlden skall hjälpa till och att det är kolonialismens fel. Men det är kommunismen och rasismens fel. Men eftersom det är ”fel” rasism kommer vi inte att få höra något om det:
  https://detgodasamhallet.com/2018/03/19/rasismen-i-sydafrika-som-antirasisterna-inte-bryr-sig-om/

  Svara
  • Grodan Boll

    /  04/01/2018

   Jepp. Afrikas fruktbod följer efter afrikas kornbod. What could possibly go wrong?

   Svara
   • Ivar L

     /  04/01/2018

    Redan nu dags för Europa att planera för massemigrationen som kommer att följa.

    Svara
 17. G

   /  04/01/2018

  Svara
 18. weasel

   /  04/01/2018

  Eftersom Loan Sundman nästan flyttade ihop med sin pojkvän när hon var 17 så bör vi tillåta barnäktenskap och rasiststämpla alla som inte är hundraprocentigt positivt inställda till sådana.
  Loan Sundman är verkligen relativiseringens mästare ;
  Jag minns för några år sedan då hon skrev någonting om att man inte skulle kritisera könsstympning eftersom ”vi i väst” ägnade oss åt intimkirurgi.
  A ) Föräldrarna avlägsnar klitoris på den femåriga dottern med ett rakblad.
  B ) En myndig kvinna väljer att frivilligt plastikoperera blygdläpparna
  Någon större skillnad mellan A och B såg naturligtvis inte relativiseringsmästaren Sundman.

  Av de här två exemplen på sundmanska relativiseringar kan man lugnt dra slutsatsen att Sundman verkar ha oerhört svårt att skilja mellan saker som sker frivilligt och saker som sker med tvång.
  Hon verkar även ha svårt att skilja mellan myndiga personer och omyndiga personer- samt minst lika svårt att skilja mellan saker som sker och saker som ”nästan” sker.
  Och det hon har mest svårt av allt att skilja mellan är personer som är motståndare till barnäktenskap och personer som är rasister.

  Resonemanget är lika infantilt som typ ”Jag började nästan röka när jag var 10 år gammal så därför ser jag inga problem med om en gravid kvinna injicerar heroin under graviditeten och den som ifrågasätter mitt resonemang är nazist” .

  Under de senaste 10 åren har SD ökat från ca 3 % till ca 20 % .
  Varken jag eller Magnus Dennert har fått mindre pengar i plånboken under dessa år.
  Av detta kan jag och Magnus dra slutsatsen att det är väldigt bra att SD har ökat.

  Svara
  • Pelle2

    /  04/01/2018

   Inte utan att man önskar att Loan Sundman skulle bli utsatt för tvångsgifte och könsstympning eftersom det inte är något problem enligt henne..
   Men det egentliga problemet för henne är ju egentligen att fel grupper kritiseras. De enda man får kritisera i en vänsterextremistisk,radikalfeministisk och identitetspolitisk människas ögon är vita människor i allmänhet och vita män i synnerhet.

   Svara
   • weasel

     /  04/01/2018

    Ja, men det får nog bli ett dubbelt tvångsäktenskap i sådana fall ; för det kan väl inte vara någon som vill gifta sig med henne frivilligt ? :/

    Människan är uppenbarligen tokig.
    Jämförelsen mellan könsstympning och intimkirurgi är lika idiotisk som om jag skulle sitta och twittra ; Jag blev bjuden på middag av en kvinna som jag haft sex med. Varför klagar folk på traffiking men inte på det ?

    Svara
    • weasel

      /  04/01/2018

     Mycket är jag bra på, men delande av twitterlänkar tillhör inte min starka sida… 🙂

     Svara
 19. Pether

   /  04/01/2018

  Polisen går ut och säger att man inte får säga dumma saker till polisen…. i norge. Men här är det ok…

  https://www.expressen.se/gt/polisens-stora-norge-varning/

  Svara
  • G

    /  04/01/2018

   ”Vi är lite avundsjuka på våra norska kolleger, säger Peter Torstensson.”

   Mmm det tror jag det. Men era norska kollegor är säkert inte avundsjuka på er, det är nog Ingen, ingen frisk människa kan vara avundsjuk på svensk polis.

   Svara
 20. Pelle2

   /  04/01/2018

  OT:
  Leif GW Persson sågar Elisabeth Massi Fritz i dagens Expressen.
  http://archive.is/62TAV

  Svara
  • G

    /  04/01/2018

   ”Unga kvinnor som slutat hos Massi Fritz för att hon behandlat dem som en slavdrivare, sagt åt dem att salta räkningarna och dessutom haft märkliga synpunkter på deras klädsel och moral.

   Om nu Elisabeth Massi Fritz hade burit byxor och hetat Erik Massa Fritz – allt annat lika – hade hennes manliga alter ego varit en given måltavla för de Metoo-anklagelser som varit hennes senaste sätt att marknadsföra sina tjänster i medier.” 🙂

   Svara
  • Kristian

    /  04/01/2018

   Jösses.
   ”hon ensam svarar alltså för drygt tre procent av statens samlade kostnader för målsägandebiträden.”

   Svara
  • Grodan Boll

    /  04/01/2018

   Inget nytt under solen. Se vidare Banke, Sarnecki, Bodström, Borgström, m.fl.

   Hycklare, utsugare och namnet som brand.

   Svara
   • Ivar L

     /  04/02/2018

    Advokater helt enkelt.

    Svara
    • Grodan Boll

      /  04/02/2018

     Det finns en anledning varför de figurerar i först upp mot väggen / längst ner på botten-skämt. Förutom att de har den mindre smickrande funktionen att försvara otrevliga människor, så är jag helt övertygad om att de attraherar en hel del till yrket också.

     Pengar, prestige, makt/dominans, sedda som viktiga, snygga och intelligenta.

     Jag hade inte blivit förvånad om personer med en viss personlighetsstörning är kraftigt överrepresenterade i denna yrkeskategorin.

     Svara
 21. Pelle2

   /  04/01/2018

  Lite mera OT:
  Expressen skriver en bra ledare om Peter Eriksson som sätter ett mål för byggbranschen att år 2030 skall minst var fjärde anställd vara kvinna. Detta medan 100% av barnmorskorna var kvinnor 2015 och sjuksköterskorna har en kraftig överrepresentation av kvinnor.
  Man kan ju även lägga till skolor och förskolor som domineras av kvinnor.
  Som Expressens ledarskribent skriver är det ju konstigt att inget görs åt den obalansen. Dessutom är ju de kvinnodominerade branscherna statliga och kommunala och där kan ju regeringen göra något åt saken.
  Men som vanligt är ju aldrig kvinnlig överrepresentation något problem ..

  Svara
  • elina

    /  04/01/2018

   1969 arbetade Sveriges första manliga barnmorska i Nacka om jag minns rätt. Han blev någon sorts chef snabbt för kvinnor vägrade blankt att få honom som barnmorska. Ingen tyckte då att det var förtryckande för honom bara att kvinnor inte skulle tvingas att acceptera en man i det läget. Kvinnor tyckte det skulle vara obehagligt att blotta sig så inför en man i förlossningssituation, speciellt när han aldrig (på den tiden) kunde själv vara gravid och förstå praktiskt vad det handlar om.
   En manlig läkare gick bra.

   Svara
 22. Pelle2

   /  04/01/2018

  Bloggaren Fristad skriver bra om den idiotiska broschyren från Socialstyrelsen om barngiftermål.
  http://www.fristad.eu/2018/03/att-informera-bort-all-varldens-problem/

  Svara
 23. Pelle2

   /  04/01/2018

  Bloggaren i Otakt skriver bra om våra absurda straffsatser där det ger längre fängelsestraff och högre böter att fildela filmer än att våldta en 15-årig flicka.
  http://iotakt.se/straff-och-brott/

  Svara
  • Ivar L

    /  04/02/2018

   Precis en av mina käpphästar också. Det är verkligen helt orimligt. Fildelningsbrott och likartade grejer borde ligga i nivå med fortkörning. Fortkörning är dessutom farligare för omgivningen. Det är oerhört svårt att begripa hur fildelning och andra it-relaterade struntbrott kan ha så höga straffsatser.

   Svara
   • Fildelning hotar oligarkernas vinster. Oligarkerna sitter mycket högre upp i maktpyramiden än vi vanliga.

    Svara
 24. Pelle2

   /  04/01/2018

  Rebecca Weidmo Uwell sågar förtjänstfullt hycklarna i jag är här och deras systerorganisationer.
  https://uvell.se/2018/03/31/jagarhar-och-inkonsekvensen/

  Svara
 25. Pelle2

   /  04/01/2018

  Weidmo Uvell sågar även det faktum att invandrare har rätt till tolkhjälp hela sitt liv.
  Vi förutsätter alltså att invandrare är för korkade eller lata för att lära sig svenska,
  De låga förväntningarnas rasism och ointresse för integration som vi vanliga Svensson får betala för…

  Svara
 26. G

   /  04/01/2018

  HAAAAAAAAAAAAAAAAAA Ha Ha Ha Ha!!!!! 😛

  ”Medarbetare på Samhällsnytt går över till Aftonbladet”
  https://nyheteridag.se/medarbetare-pa-samhallsnytt-gar-over-till-aftonbladet/

  Svara
  • G

    /  04/01/2018

   Svara
 27. G

   /  04/01/2018

  Svara
  • Rikard

    /  04/01/2018

   Hej.

   Är det bara jag som minns hur de kristna frikyrkorna i Sverige hånades när de argumenterade för att familjens sammanhållning, även vid misshandel och övergrepp inom äktenskapet var bevisat, var sakrosankt?

   Kristna som anser att barn skall stanna hos förälder som misshandlar dem hånar man; muslimer som anser att medelålders män och flickor i nedre tonåren skall vara gifta med vuxnas samliv hyllas.

   Dessutom pågår nu en desinformationskampanj från Vänsterpartiet (Kommunisterna) eller ombud för dem som skall dölja att de stöttar barnäktenskap.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Grodan Boll

     /  04/01/2018

    Det går fort nu. Foxnews den trovärdiga normalen i mediabruset.
    Utan att Foxnews har ändrats sedan man skrattade åt de kristna tokstollarna.

    Svara
 28. G

   /  04/01/2018

  Svara
  • G

    /  04/01/2018

   Bättre om detta hade varit något om: ”Därför publicerar (insert mediebolag) inga fler fejknyheter i år!”

   Men näää, bättre sluta med aprilskämt än att sticka ut hakan och säga ”vi slutar med fake news helt och hållet för vi har kommit på att inga läsare uppskattar det”. Men det gick inte. Troligen för att det är ett löfte som ingen tidning skulle kunna hålla året ut ens.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  04/01/2018

    Att de slutat med aprilskämt är ju själva aprilskämtet. Metahumor när den är som enklast.

    Svara
  • Ivar L

    /  04/02/2018

   Gammelmedias motvilja mot aprilskämt har ju sin förklaring i devisen Toklandet använder: ”Första april varje dag”.

   Svara
 29. G

   /  04/01/2018

  Svara
 30. G

   /  04/01/2018

  Vem får pengar av mig och ska vara saklig, neutral och opartisk nu igen? Inte är det Clinton News Network iaf….

  Svara
  • G

    /  04/01/2018

   facebook.com/anosh.ghasri/posts/10157362102224251

   Svara
 31. G

   /  04/01/2018

  På egen risk: https://archive.is/zlAe8

  Svara
 32. G

   /  04/01/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  04/02/2018

   Det kommer naturligtvis misslyckas men förr eller senare kommer den här frågan att bli dynamit. Det handlar i grund och botten om hur länge svenska fungerande kommuner skall betala dem som blivit balkaniserade sönderfallskommuner och som inte kan försörja sig och förmodligen aldrig kommer att kunna det heller. I vart fall inte om de inte blir tvungna.

   Svara
   • Första april Ivar 😀

    Men ja, skatteutjämningssystemet kommer förr eller senare bli en stor fråga tror jag. Det faktum att våran tredje största stad är konkursmässig är allvarligt. Småkommuner i Norrland är en sak, men Malmö BORDE gå med vinst. Och Göteborg närmar sig åt samma håll…

    Svara
 33. G

   /  04/01/2018

  Svara
 34. G

   /  04/01/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  04/02/2018

   Det är viktigt att vi har förståelse för och respekterar Dubais traditioner.

   Svara
 35. G

   /  04/01/2018

  Åh herregud vilken läsning…

  ”Varför är det alltid svennarna som ska visa respekt för islam?”
  https://detgodasamhallet.com/2018/04/01/varfor-ar-det-alltid-svennarna-som-ska-visa-respekt-for-islam/

  Svara
 36. G

   /  04/01/2018

  ”Kastade slöjan, dömdes till fängelse

  I spåren av de iranska protesterna mot regimen, som startade för några månader sedan, manifesterade den 32-åriga studenten Maryam Shariatmadari den 4 februari i år. Nu börjar också domarna offentliggöras.

  Shariatmadari ställde sig på en synlig plats och kastade demonstrativt sin slöja. Hon knuffades ned av en regimanhängare, skadades vid fallet och fördes till häktet.

  Den 27 mars dömdes hon enligt uppgift till ett års fängelse. Motiveringen var att hon skall han uppmuntrat till samhällsomstörtande verksamhet genom att ta av sig slöjan på allmän plats.”
  https://nyhetsbyran.org/2018/03/31/kastade-slojan-domdes-till-fangelse/

  Svara
 37. Kikar in och önskar glad påsk!

  Svara
 38. QED

   /  04/01/2018

  Funkar på vänsterextremister också:

  https://www.eatliver.com/move-out/

  Svara
 39. MiT

   /  04/01/2018

  Svara
 40. MiT

   /  04/01/2018

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  04/02/2018

   Det är lustigt hur DN och journalister i gemen tjatar sig hesa ang ryska påverkansoperationer, men samtidigt lyckas hålla truten helt igenklistrad när Qatar och muslimska brödraskapet och div. skurkstater i mellanöstern gör det samma.

   Den där Masoud Kamali var en riktigt obehaglig typ.

   Hedersindustrin – vart det nu finns pengar att tjäna där vette gudarna. Löjligt begrepp. Om det är några som sysslar med hedersindustri så är det väl de som vägrar anpassa sig till nya seder och istället på ett industriellt sätt importerar eller exporterar barnbrudar till och från andra sidan jorden.

   Oheliga allianser – snacka om att försöka kopiera kritiken mot den svårbegripliga kärleken mellan feminister och muslimer och försöka göra den til sin egna. Eller menar han kanske att den inte är helig ifrån den allsmäktiga profetens ord? Jag fattar väldigt lite av hans skräpformuleringar, förutom att han tycker att all kritik av honom och hans kompisar är likställt med rasism. I den meningen så finns det iofs alldeles för lite rasism i Sverige.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  04/02/2018

    Att allmänna arvsfondens pengar används till sådant, och annan typ av politisk opinionsbildning är äckligt.

    Till er alla som inte har barn, gifta som ogifta, skriv testamente omgående.

    Svara
   • Ivar L

     /  04/02/2018

    Ja du, och islamisterna finns ju till skillnad från Putins män i stora skaror i Sverige. De har namn dessutom, d.v.s. är riktiga personer och de har organisationer som har adresser d.v.s. finns på riktigt.

    Att jämföra med de eteriska dimmor som utgör Putins trollarméer vilka vi anar som ett suddigt töcken frammanat av utbroderade texter i tidningar om suddiga samband och anonyma ögonvittnesskildringar, i bästa fall.

    Till skillnad från Putins spökarmé kommer islamisterna till slut att bilda något slags parti (eller infiltrera ett existerande fullständigt) och så småningom vinna riktigt politiskt inflytande. Om inget görs.

    Svara
 41. Fasansfulla bilder från Mellanöstern

  https://twitter.com/alroser96/959720650712801280

  Svara
  • Svara
   • Pether

     /  04/02/2018

    Måste va från nån ww2 film, eller?

    Svara
    • Pether

      /  04/02/2018

     Aha, är från folkmordet på armenierna.

     Svara
    • Nej, det är från dagens konflikthärd.

     (Se på lastbilen – vilka år kan den vara tillverkad? Se på ”herrarnas” klädsel – knappast Turkiet år 1914?!)

     Svara
    • Ivar L

      /  04/02/2018

     Bilden kommer från en Roy Anderssonfilm.
     Om det påstås vara en riktig händelse så är det fake news.

     Svara
     • Var fick du det ifrån?

     • Jonas

       /  04/02/2018

     • Jonas

       /  04/02/2018

      Med tanke på att ungen skriker ”jag vill inte” så borde filmen vara från folkmordet i Borås 😀

     • Då är det bevisat att klippet kommer från en Roy Andersson film.
      Det är ju lugnande i detta fallet.

 42. MiT

   /  04/02/2018

  Kolla svaren hon får…

  Svara
  • Johan A

    /  04/02/2018

   Hade han inte kommit fram utan bara gått förbi och inte sagt något alls hade hon gnällt över att han osynliggjorde kvinnorna…

   Svara
  • Pelle2

    /  04/02/2018

   Det är alltid synd om proffsoffret Linnea som alltid blir trakasserad av patriarkatet.
   Om jag fick syn på Linnea skulle jag snarast möjligt ta mig därifrån. Varför skall man överhuvudtaget interagera med en sådan som henne ??

   Svara
 43. Visionären

   /  04/02/2018

  Missa inte Julia Ceasars krönika idag.

  https://juliacaesar.blog/2018/04/02/vad-en-broschyr-sager-om-sverige/#more-4475

  Extremt välskriven.

  V

  Svara
 1. Smått och gott från 2018, del 2 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: