Hur skämtar man på 1 april när varje dag är som första april borde vara?

Som rubriken, hur skämtar man på första april i dagens skruvade Sverige? När folk tycks ha förlorat förmågan att förstå när något är skruvat och ett skämt och när något är på allvar?

Den här frågat tog jag upp redan för tre år sedan i ett inlägg!

Jag undrade redan då hur t ex radikalfeminister skämtar då det mest skruvade är fullt rimliga tankar hos dem.

Så här tre år efter mig kommer alltså GP och undrar samma sak.

De skriver i artikeln

Under lång tid har aprilskämt haft sin naturliga plats i tidningar. Men i en värld där det blir allt svårare att skilja sanning från osanning väljer Göteborgs-Posten att inte publicera något aprilskämt i år.

Hoppas han inser vilket ENORMT underbetyg det är både till den egna tidningen och till media i stort. Det är en gigantisk sågning av svensk media! Han erkänner alltså att allt är så skruvat att det inte går att se skillnad på vad en tidning anser är viktiga och riktiga nyheter och skruvad satir. Det har flutit ihop på tidningsredaktionerna helt enkelt. Om inte GP:s aprilskämt är att de inte ska ha ett aprilskämt förstås. Då var det synnerligen lyckat.

Det finns flera sajter på nätet i dag som ser ut som nyhetssajter men som i själva verket helt eller delvis endast skriver falska nyheter. De här sajterna nyttjar Facebook och dess algoritmer – som belönar innehåll som väcker känslor – för att sprida sitt innehåll. I somras kunde exempelvis Metros Viralgranskaren berätta hur satirsajten Meduza Magazines falska nyhet om feminister som ville att vita kvinnor skulle göra abort fick spridning till andra sajter på nätet. På dessa sajter nämndes aldrig att det handlade om en påhittat nyhet. I Facebooktrådar kopplade till artiklarna kunde man sedan läsa många upprörda kommentarer om ”nyheten”.

Ja Meduza Magazine låter ju verkligen inte som en satirsajt… Pinglar det inte till lite hos GP ändå när de läser vad som spreds som en nyhet? Förstår man inte att tidningarna under många år har öst ut i stort sett samma saker fast som riktiga nyheter?

Det där fanns i GP för snart två år sedan.

Vad skulle de göra på det där Popkollot? Öva på att spela och sjunga? Bilda band och spela ihop? Nåt annat som har med musik att göra?

Nä, de skulle gå pronomenrundor där man skulle diskutera om någon kallar sig ”hin” eller ”hen” och spela rollspel.

Uppskattningen för Popkollo är tydlig på plats men även om kollot fortsätter vara fullt år efter år dominerar likväl manliga artister på de svenska festivalscenerna.

Efter det ovan så tycker de att det är konstigt att manliga artister fortfarande dominerar på festivalerna. Tydligen helt normalt att undra varför manliga artister dominerar på festivalerna trots alla pronomenrundor tjejerna går enligt GP.

Sydsvenskan hade ett aprilskämt om att byta namn på Pågatågen.

Det visade sig vara ett synnerligen lyckat skämt! Horder av kränkta extremister började yla direkt. Mycket roligt! Och mycket förutsägbart!

Men säg den glädje som varar.

– Det är inte ett skämt som är avsett att kränka någon, utan vi försöker sätta fokus på och lyfta upp jämställdhetsfrågor. Och de lyfts upp med det här skämtets innehåll, förklarar han för Aftonbladet.

Hur menar du att skämtet lyfter upp jämställdhetsfrågor?

– Det finns ju saker i det här skämtet som inte är skämt, som också faktiskt på allvar sätter fingret på hur djupt rotade manliga strukturer det är i samhället. Till exempel är det inget skämt att 53 av 80 tåg har manliga namn.

säger Martin Hallgren på Sydsvenskan. Han verkar på allvar tro att metoo, genus osv har med jämställdhet att göra. Det har det inte utan det är endast propaganda från ytterkantsvänstern.

Och han börjar också genast krypa för horderna av kränkta extremister och visar att han är en del av problemet. Problemet som gör att GP säger att det inte längre går att skilja skruvad satir från verklighet.

Inte ens på 1 april går det. Det säger något.

Men Anna köper inte förklaringen och hoppas nu att tidningen ska gå ut med en ursäkt. På frågan om man inte ska kunna skämta om allvarliga ämnen svarar hon:

– Jag tycker att det finns en tid och plats för allting. Och man kan ju skämta om andra saker som faktiskt är roliga.

Nej. Det finns ingen tid och plats för någonting och ingenting är roligt om sådana som Anna får bestämma. Hon har själv bevisat det bortom rimligt tvivel eftersom det alltid kommer att finnas en Anna som klagar på att något inte roligt oavsett ämne. Skulle det vara ett skämt om att nån halkar på en banan skulle nån Anna som är vegan börja klaga på att man skämtar om maten.

Det här är vad vi får pga av att man inte bara sagt till extremisterna att hålla truten när de kommer med sitt trams utan tvärtom gett dem massor av plats i debatten och gött dem och låtsats att de haft nåt viktigt att säga. Genom att krypa för dem och skrämt upprepa deras mantran om ”manliga strukturer”. Det går 13 sådana extremister på varje dussin på våra tidningar som krönikörer, ledarskribenter, journalister osv.

Då får vi resultatet att verklighet inte går att skilja från satir.

Well done idioter!

MVH

MiT

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

121 kommentarer

 1. Man kan summera upp alla offergrupper – det är politiskt styrt uppifrån för att genomdriva en nationsupplösande agenda.

  Svara
 2. Klimathotet

   /  04/02/2018

  I min barndom kallades de för ”Anebytittare” De ringe till Sveriges Radio och klagade på att det bara var tocken däringa sexprogram på TV fast det bara var Jan-Öjvind Svan som åt en banan.

  Svara
 3. Det är ingen slump att musik är med där avsikten är politisk påverkan –

  Svara
 4. 🙂 🙂 🙂

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  04/02/2018

   Jag ska sluta gnälla på Arnstad, han är verkligen ett geni.

   Svara
  • MiT

    /  04/03/2018

   Hahaha, min gamla fejktweet när det var stormello på tv 😛

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  04/04/2018

    Med Hauptspamzercharführer Arnstad är det omöjligt att skilja fake från riktiga tweets, det är som sagt det som gör honom så genial. Första april året runt.

    Svara
 5. Frida Gustavlin

   /  04/02/2018

  Feminism i motvind.

  http://neurosciencenews.com/gender-toys-neurodevelopment-4721/

  ”Summary: According to researchers, children as young as 9 months prefer to play with toys specific to their gender.”

  Varför?

  Därför samhället är så hemskt patriarkalt att det redan i niomånadersålder hjärntvättat barnen till lydiga normslavar, trots att de små liven inte ens kan gå eller prata, knappt tänka en tanke som är mer sammansatt än Äta. Skrika. Gosa. eller Sova. är de redan tydliga antifeminister. Hela världen är helt enkelt marinerad i medvetna och omedvetna senoriska inttryck som förslavar oss till representanter för våra inlärda kön. Och eftersom denna magiska subliminala kraft är så allsmäktig så behöver allt, och då menar jag verkligen allt (förutom där kvinnor är i särställning förstås) brytas ned och byggas upp igen enligt Gudruns lilla rosa manual.

  Svara
  • Jans

    /  04/03/2018

   Det konstiga är att man kan observera att även andra djur verkar ”veta” vilket kön de har på olika sätt redan i tidig ålder. Det visar på hur starka de patriarkala strukturerna är och att genusundervisningen måste byggas ut och även inbegripa djur.

   Svara
 6. Skeptisk

   /  04/02/2018

  Hur många feminister går det åt för att skruva i en glödlampa?
  DET ÄR INTE ROLIGT!!!

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  04/02/2018

   Hur vågar du, grov blasfeminism!

   Jag har anmält ditt inlägg till henrätten i Södertörn, imorgon ringer jag din arbetsgivare och skvallrar.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  04/02/2018

    Straffet för blasfeminism är, för de som inte känner till det, förutom arbetslöshet och stigmatisering, även kollektivt. För varje rättegång som leder till straff får MUCF fem miljoner skattepengar, socialstyrelsen ger ut två extra informationsbroschyrer och skolverket stipulerar fem nya obligatoriska föreläsningar i regi av fatta.nu.

    Rättegång hålls på Twitter eller i ett säkert rum i en sluten facebookgrupp, omvänd bevisföring är tillåten, så kallad positiv särblockning av den åtalade kan förekomma.

    Svara
 7. MiT

   /  04/02/2018

  Svara
  • G

    /  04/03/2018

   Svara
   • Jans

     /  04/03/2018

    Ingenting om demografi heller gissar jag. London är väl numera till 50% bebott av immigranter och deras barn?

    Svara
 8. Frida Gustavlin

   /  04/02/2018

  https://www.expressen.se/kvallsposten/kvinna-atalas-for-hets-pa-facebook/

  Om de angivna citaten är korrekta är det högst anmärkningsvärt. Kvinnan åtalas alltså för hets mot folkgrupp för följande facebookrader.

  ”Varför i helsike är asen kvar i vårt land” och nämnde männens nationalitet. Hon skrev också att de som lät ”brottslingarna stanna kvar i landet borde fängslas”.

  Om hon skrivit ”varför är asen från land [x] kvar, alla vet att människor från land [x] är [q]-typ av brottsling” så hade det antagligen rymts inom vad lagen anser är hets mot folkgrupp, men det är inte hets mot folkgrupp att skriva ”männen från land [x] borde utvisas, de är [k]-typ av nedsättande karraktärsdrag.”, kanske hat, men det är som sagt inte olagligt att hata. Men vi får väl se, det blir rättsak av det, och om det blir fällande dom så är det att betrakta som prejudikat.

  Svara
  • Rikard

    /  04/02/2018

   Hej.

   Vad får dig att tro att du måste ha begått ett faktiskt, klart definierat, brott för att kunna fällas när du lever i ett land med lagar som förbjuder åsikter och dessa åsikters framförande?

   Vilken sorts brott var ‘anti-kommunistisk’ eller ‘kontra-revolutionär verksamhet’?

   I socialdemokraternas, moderaternas och de andra landsförrädar-partiernas Sverige kan du, nej skall du, fängslas för dina åsikter. I ett sådant land måste man istället bevisa att man är tillräckligt god, tillräckligt korrekt, tillräckligt mycket rapportör och angivare – och inte ens det räcker, om någon anger dig innan du anger dem.

   I Sverige sätts du i fängelse för dina åsikter.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
  • weasel

    /  04/03/2018

   Är ”våldtäktsmän” en folkgrupp numera ? :/

   Svara
   • Junior

     /  04/03/2018

    Eftersom de blivit så många så räknas de som en egen folkgrupp…

    Svara
  • Logiskt sett blir hon friad, men världen är numera likt ett korrumperat aprilskämt, så man vet aldrig helt.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  04/04/2018

    Jag läste någon flummig argumentation som gick ut på att om gärningsmän med ursprung i annat land, om de har ett svenskt medborgarskap och blir utsatta för en kommentar som säger att de ska utvisas på grund av sina brott, då drabbas av hets mot folkgrupp, då de förutsätts ha vissa egenskaper genom sin etnicitet.

    Låt säga att vi har ett gäng andragenerationens finnar utan finskt medborgarskap som begår riktigt grova och äckliga brott, och någon i förtvivlan säger, utvisa dem till Soumi, så blir det alltså hets mot folkgrupp.

    Sinnessjukt! Men jag skulle inte bli förvånad om det gick till fällande dom, och att vi i praktiken har lagar som gör det kriminellt att uttrycka en helt vanliga åsikter.

    Jag läste eller hörde på SVT när en äldre invandrarman i Alby i Botkyrka kom med det briljanta förslaget att utvisa andragenerationskriminellas föräldrar. Vart inget bråk för den saken.

    Svara
    • Jo Frida! Jag förstår vad som menas, men det är inte logiskt med tanke på hur vårt språk är uppbyggt. Det är INTE hets mot en hel folkgrupp, snarare en åsikt om att varje folk ska ta ansvaret för de kriminellt/mentalt störda som tillhör deras eget folk, d.v.s. en etnocentrism.

     Åsikten/känslan som uttrycks hetsar faktiskt INTE mot folkgruppen i fråga.

     Evidensen ligger nog i att inte någon individ, i något land, skulle uppfatta det som hets mot folkgrupp, lika lite som jag skulle göra det om något annat land skulle deportera svenska kriminella till Sverige. Skulle du det? Jag skulle enbart se det som fullt naturlig självbevarelsedrift.

     Palme menade ex. att de flyende vietnamesernas kultur skulle skapa problem i Sverige och var emot den invandringen. Han ansåg väl förmodligen att de kapitalistiska vietnameserna 20%, som kämpat för den kriminella diktaturen mot folkets demokrati 80%, borde fly till det extremkapitalistiska USA istället som faktiskt stöttat diktaturen i Vietnam, men det var naturligtvis ingen hets mot de 80% vietnameser som befriat landet från den kriminella ockupationen som allvarligt bröt mot krigets lagar.

     De demokratiska vietnameserna 80% införde en slags kommunistisk kapitalistisk demokrati i landet istället. När jag var på besök i Vietnam och talade med några av vietnameserna så verkade de flesta av dem vara väldigt nöjda med sin form av demokrati.

     Jo. Helt enig med dig, Frida. Det var ett briljant drag av invandraren från Alby att han inte nämnde ett folk eller någon religion, med tanke på hur lagen nu ev. kan feltolkas, men kanske var det mindre briljant av en annan anledning?

     Jag menar att föräldrar faktiskt inte kan bära skuld för barnens sekteristiska, samhälleliga eller mentala utmaningar. Varje individ föds med olika egenskaper och hamnar i olika gängmiljöer och gör även sina egna val. Skuld bör alltid ligga på individnivå rättsligt annars så blir även rättstaten hetsande mot folkgrupp, likt någon slags imperialistisk nationalsocialistisk tysk avrättningspluton i Frankrike, där oskyldiga avrättades som hämnd för motståndsrörelsens mord på tyska soldater.

     Sverige är en sådan ”gängmiljö” eftersom Sverige sedan globaliseringen påbörjades, samt Novemberrevolutionen, samt George Soros valuta spekulation och annan påverkan för EU-medlemskapets frihandel, har varit utsatt för en politik som lett till arbetslöshet och ökade klyftor i samhället. Ingen enskild förälder bär hela skulden för detta.

     Monopolkapitalets kriminalitet mot demokratin genom fulmedia och korrumperad/pressad politikeradel leder till att även småkriminaliteten synes fullt kortsiktigt logiskt för de grupper som missgynnas, så vida de inte finner moralfilosofisk grund för att organisera sig effektivt istället för en mer jämlik demokrati.

     Vissa människor gör dessutom ofta uppror mot sina föräldrar. Så hur barnen blir är inte alltid föräldrarnas fel, men beror på många olika faktorer och är naturligtvis i förlängningen även folkets och t.o.m. brottsoffrens fel, d.v.s. de som röstat för EU, massinvandring och EU-vurmande partier som inte driver Ut ur EU-frågan i valet 2018, likt Vetenskapliga partiet.

     Så (nästan) Ingen är helt oskyldig för vårt samhälle. Vi bör alltså (nästan) alla se vår del i det EU-samhälle som skapats, samt det samhälle som skapas i framtiden för framtidens generationers väl, även om vi inte lät oss luras av fulmedierna eller monopolkapitalets massiva kampanj och röstade Nej till EU.

     Många skriker nu efter högre straff och fler poliser, t.o.m. mer av den extrema EU-högerpolitik som orsakat eländet, och kanske är det nödvändigt på kort sikt med fler poliser såsom det ser ut, men tittar man på USA så ser man att denna extrema högerpolitik med fler poliser, knappast lett till någon långsiktigt hållbar lösning.

     Frihandelsunioner i sig, med deras frihandel och skatteparadis för krösusar skapar ”race to the bottom”. Mordfrekvensen och kriminaliteten kommer naturligtvis som ett brev på posten i den kapitalistiskt inympade jakten efter status.

     Vetenskapen ser där ett tydligt samband. Mordfrekvensen är lägre i mer jämlika samhällen. Och det är därför som vi i Vetenskapliga partiet tror att det är det bästa för framtidens generationer att föra en mer jämlik politik, istället för att rösta på ett av alla de högerpartier som inte driver frågan om Ut ur EU aktivt i valet 2018. (D.v.s. alla befintliga partier i riksdagen)

     Vetenskapliga partiet tycks, märkligt nog, vara det ENDA partiet som står i EFFEKTIV opposition mot EU och för nationens självständighet i valet 2018.

     Vi är för att vi alla ska dela på jobben, vilket leder till integration, d.v.s. inte ”mångkultur” som splittrar människor och skapar konflikter och som går stick i stäv med samhällets lagar och normer.

     Och det är därför som vi är emot religiös indoktrinering, emot religiöst förtryck och för vetenskaplig utbildning för alla barn.

     Och det är glädjande att sossarna nu också, sent om sider, insett att de gjort fel, även om sossarna givetvis bör fråga sig om de verkligen bör leda landet om de har en tendens att göra fel och har svårt att inse när de gjort fel och kanske ta in nytt ledarskap utifrån för framtiden?

     Sossarna (och tydligen inget annat riksdagsparti) har heller insett hur fel det är med EU än, eftersom de inte driver Ut ur EU aktivt i valet 2018, märkligt nog.

     De är därför inga trovärdiga ledare, men man ska inte gnälla enbart, men erbjuda positiva lösningar! Det är ett bättre ledarskap. Välkommen att göra 100% rätt, Frida! Då kan det också bli 100% rätt.

     Svara
   • Rikard

     /  04/04/2018

    Hej.

    Enligt vilken logik?

    Den logik som säger att påföljden av ett bevisat brott skall vara en sammansmältning av folkets moral, statens tillrättavisning och kompensation till offret?

    Den logik som säger att lagar är makt, och makt bygger på våld, och våld utövas via lagen för att framtvinga av den våldsamme önskade beteenden?

    Med mera.

    Gör inte misstaget att anta att det finns en logik, en rationalitet; det finns en för varje person utifrån den personens helt subjektiva och godtyckliga och kontextuella värderingssystem – det som är logiskt och rationellt för dig och mig (exempelvis att alla som invandrar och begår brott skall utvisas enligt det första resonemanget) kan vara högst ologiskt för någon annan (som t ex resonerar som Fi:s partiledare). Vår logik i sådana här fall har helt olika premisser, varpå allt därpå följande blir som det blir.

    Det är lättare för den som är eftertänksam och fundersam, och som söker vara förnuftig att tillskriva andra deras åsikter som utslag av oförstånd och okunskap.

    Så är inte fallet.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Riktigt, Rikard. Det finns alltid en slags logik och rationalitet bakom varje människas handlingar oavsett om den logiken är skapad med olika former av osanning, eller ej . Det är därför det är så viktigt med deliberativa samtal som klargör ordens betydelser så att alla talar hövligt till varann med samma språk. Det är grundläggande i varje demokrati som inte vill landa i kaos.

     Medborgarna skulle heller inte behöva vara utsatta för godtycke om lagen var mer exakt skriven.

     En lag som fungerar med godtycke leder naturligtvis lätt till att människor uppfattar att rättsstaten gått förlorad och då inte lyder den och vill skapa en ny. Det är naturligt fullt möjligt, genom demokratin, men även på andra vis som framtvingar en rättsstat som alla kan förstå och kan respektera.

     Svara
 9. Tor

   /  04/02/2018

  Rekommenderas;
  Ståupp komikern Bill Burr!
  Han tar ingen skit. Kan skämta om kvinnor, bögar, vapen – till och med Clinton…

  Favorit är är han orerar om att det det inte finns några som helst anledningar att slå kvinnor.
  ”Jag kan komma på tio anledningar att slå kvinnor om ni väcker mig mitt i natten – men man gör inte det.”

  Svara
 10. Även i SVT pratade de faktiskt igår om att traditionen med första april i media håller på att försvinna.

  Svara
  • Gorby

    /  04/03/2018

   Svara
   • Tor

     /  04/03/2018

    Tack Gorby!
    Jag kan titta hur många gånger som helst!

    Svara
  • Gorby

    /  04/03/2018

   Äh, skulle ju hamna under Tor’s inlägg.

   Svara
  • MiT

    /  04/03/2018

   Jaha, det missade jag 😛

   Svara
  • Junior

    /  04/03/2018

   @bergersjo
   Inte så svårt att förstå eftersom alla dagar året runt nuförtiden överträffar det som 1:a april var förr, så är det svårt att hålla liv i den ursprungliga traditionen.

   Svara
  • G

    /  04/03/2018

   Traditionen med första april i media håller på att försvinna = SVT lägger ner Kulturnyheterna?…..

   Svara
 11. MiT

   /  04/03/2018

  Svara
  • Pether

    /  04/03/2018

   ”studie”, bör nog tas ganska lätt när det handlar om sverige och ”resultat” som går samma linje som det politiska etablissemanget.

   Svara
  • Junior

    /  04/03/2018

   Den enda ”studien” som räknas i dessa sammanhang heter ”bokslutsresultat”.

   Svara
 12. G

   /  04/03/2018

  Aprilskämtet av Sydsvenskan var ju faktiskt roligt och träffsäkert, även om lite av glansen som sagt försvann när Hallgren på riktigt verkar tro på det Sydsvenskan försöker ”lyfta” med aprilskämtet, aja, men om man tänker bort det så går det bra 😀

  Svara
 13. G

   /  04/03/2018

  Svara
  • weasel

    /  04/03/2018

   Menar Linnea att mannens kommentar ”Här sitter ni ensamma” var en kränkning och en förolämpning och misshandel och ofredande, eller finns det någon annan anledning till att hon drar upp det helt plötsligt ?
   :/

   Svara
  • Jans

    /  04/03/2018

   Så när någon på allvar ville ta upp hennes tramsämne och problematiserade det hon sa så kom kukbildsargumentet i retur direkt. Han satte ju huvudet på spiken exakt. Hon törstar efter uppmärksamhet och är exhibitionist och han genomskådade henne.

   Svara
 14. MiT

   /  04/03/2018

  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10155593302973251&set=a.454058298250.239724.644748250&type=3*

  Svara
 15. weasel

   /  04/03/2018

  Anledningen till att det inte går att publicera aprilskämt längre är inte att någon blogg sprider fake news.
  Anledningen är att verkligheten numera är så absurd att det är omöjligt att publicera några aprilskämt som kan överträffa den.
  Det går helt enkelt inte längre att avgöra vad som är skämt och vad som är seriöst i Sverige. Detta eftersom det seriösa befinner sig på en skämtnivå.
  Aprilskämtet om namnbytet på Pågatåget är ett bra exempel på detta ;
  Hur i helvete ska läsaren kunna förstå eller ens misstänka att det är ett skämt när exempelvis ”feministisk snöskottning” INTE är ett skämt ? :/

  VARJE gång jag läser en artikel av Anders Lindberg eller ser någon tweet från Henrik Arnstad eller hör Gustav Fridolin hålla ett tal så är jag tvungen att kolla i almanackan om det ändå inte är den 1 April.
  Och en gång av 365 så är det ju det- men det är ändå inget skämt.

  ”Ibland undrar man om man bor i ett land eller i ett skämt”
  Arne Anka

  Svara
  • Man hoppas att man vaknar upp en dag ur mardrömmen som påminner om ett april-skämt och som varat ungefär sedan Novemberrevolutionen, vilket påbörjade EU-anpassningen och den idioti som följt i dess spår… men det är väl att hoppas på ett mirakel…

   Svara
 16. G

   /  04/03/2018

  ”Svenskarna måste också ändra på sig lite grann”

  Frågan om böneutrop splittrar Sverige. En undersökning från Sifo för TV4 visar att 60 procent är emot böneutrop. Nu kommer hård kritik från Maqsood Khawaja: ”Det finns ju ganska många muslimer som bor i Sverige. Tiderna är förändrade och svenskarna måste också ändra på sig lite grann”, säger Norsborgsbon.

  – Vi har andra viktigare problem som politikerna måste titta på. Det är bra marknad att vara anti-muslimsk och anti-invandrare just nu. Jag hoppas det också blir anti-kriminalitet och anti-orättvisor i Sverige, det är viktigt, säger Lutvig Barlas som tycker att hela diskussionen är överdriven.

  – För mig spelar det ingen roll om böneutropet hörs ute eller inte. Jag tittar på appen för att kolla vilka tider som är bönetider.

  Lutvig Barlas menar också att det finns mycket fördomar mot muslimer, och att samhällsfokus borde ligga på andra, viktigare frågor.

  – Dom tror att vi inte tänker på någonting annat än islam, att vi sitter hemma och ber 24 timmar och att vi inte tänker på framtiden, men det är fel! Vi vill ha bättre möjligheter för oss invandrare, bättre satsningar mot segregationen, säger han till svenska Yle.”
  https://samnytt.se/svenskarna-maste-ocksa-andra-pa-sig-lite-grann/

  ”- Fredagarna är viktigast för muslimerna. Sverige är ett demokratiskt land så jag tycker att böneutrop borde vara tillåtna, säger Maqsood Khawaja utanför moskén.

  Maqsood Kawaja anser att religionsfriheten i Sverige också måste gälla muslimerna och han tycker flera moskéer kunde ha böneutrop.

  – Det finns ju ganska många muslimer som bor i Sverige. Tiderna är förändrade och svenskarna måste också ändra på sig lite grann, säger Kawaja.
  ..[..]..
  Det är få Fittjabor som vill tala med oss. En kvinna med barnvagn, som inte vill uppge sitt namn, säger kort att muslimerna måste anpassa sig till det svenska samhället.

  I stadsdelen Östermalm i Stockholm är det däremot många som har åsikter om böneutropen.

  – De har sin religion och vi har vår religion. Varje religion på sin plats. Jag vet hur det låter det där böneutropet, det är jättestörande, säger Tinni Fredell.

  – Jag förstår att det är ett jättedilemma för svenska staten. Å ena sidan vill man vara hur generös som helst med mångsidighet och mångkultur. Det är en balansgång. Hur mycket vill man tillåta? frågar en äldre man som vill vara anonym.

  – Det är klart, det kan ju störa, men de har väl rätt till det om de tycker det är viktigt för dem, säger Emma Laurent.”
  https://svenska.yle.fi/artikel/2018/03/30/debatten-om-boneutrop-i-sverige-det-ar-bra-marknad-att-vara-antimuslimsk-och-anti

  Svara
  • G

    /  04/03/2018

   Svara
   • Jans

     /  04/03/2018

    ”Sharialag det är som demokrati” säger kebabgrillaren samtidigt som böenutropet pågår i bakgrunden. Vi går mot strålande tider.

    Svara
  • weasel

    /  04/03/2018

   ”Tiderna förändras”…,säger en person som förespråkar offentliga böneutrop år 2018….

   Om det inte vore allvarligt menat skulle det vara ett mycket bra april-skämt.

   Svara
  • Olof

    /  04/03/2018

   ”Svenskarna måste också ändra på sig lite grann”

   Nej.

   ”Vi vill ha bättre möjligheter för oss invandrare, bättre satsningar mot segregationen, säger han till svenska Yle.”

   Det heter ‘anpassa er’. Invandrare som integrerar sig har inga stora problem i Sverige. De är väldigt välkomna och väldigt få Svenskar har problem med välintegrerade grannar som råkar ha en en bakgrund utomlands. Det är när verkliga problem uppstår, när barnen blir kallade svennehoror, blir rånade, människor är rädda att vara ute på kvällen, etc, som segregationen börjar ske från båda håll.

   ”Fredagarna är viktigast för muslimerna. Sverige är ett demokratiskt land så jag tycker att böneutrop borde vara tillåtna, säger Maqsood Khawaja utanför moskén.”

   Sa han inte att han brydde sig om segregation? Böneutrop är ett typexempel på vad som driver segregation. Tillåts de så kan man räkna med att människor flyttar. Kanske bara några stycken. Men tillräckligt för att driva på segregationsspiralen.

   Jag tycker vi kan vara öppna för att dra in tillstånden för klockringning, eller kräva separata ansökningar för enskiljda events. Och det skulle jag vara öppen för vad gäller böneutrop med, om det gällde någon eller några enstaka gånger på ett år. Men regelbundenheten är i sig en form av territoriell maktutövning, och det driver segregation.

   Svara
   • Jans

     /  04/03/2018

    Jag kan hålla med om att svenska måste ändra sig. T.ex. borde de flesta svenska sluta rösta på partier enligt någon slags tradition (S fr arbetarklass, M för företagare, L för lärare e.t.c.) och se till att vrida makten ur händerna på landsförstörare.

    Svara
  • elina

    /  04/04/2018

   40 % är alltså för om man kan tro på undersökningen? Snart 50%? Sedan…

   Svara
   • Jag gissar på att det finns något ”neutralt” alternativ som många som egentligen är mot det, men vill inte säga det rakt ut (sådant är rasistiskt!) klickat in. Södermalmshipstern som är ”för” böneutrop skulle säkerligen även helt plötsligt mot det minuten då det föreslås att det ska ske nära dom.

    Svara
  • Senior

    /  04/04/2018

   ”– Det är klart, det kan ju störa, men de har väl rätt till det om de tycker det är viktigt för dem, säger Emma Laurent.”

   -Nej det har de inte.

   Lagen om religionsfrihet, första paragrafen behandlar detta. Lagen kom till just för att vi skulle slippa otyg som detta, att det offentliga samhället skall vara fritt från religion.

   Svara
 17. G

   /  04/03/2018

  ”Vår svenska kravlöshet gör oss alla till förlorare

  Den strukturella kravlösheten håller på att ta över vårt samhälle.
  Om vi ska fungera som nation måste vi skaka av oss den naivitet som tillåtits breda ut sig under alltför lång tid, skriver Stefan Krakowski, överläkare i psykiatri.”
  https://www.expressen.se/debatt/var-svenska-kravloshet-gor-oss-alla-till-forlorare/

  Svara
 18. G

   /  04/03/2018

  ”Medierna inför ett nytt etiskt system

  Mediebranschen har enats om att inrätta ett nytt medieetiskt system.
  Det nya systemet med en allmänhetens medieombudsman (MO) och en medieetisk nämnd (MEN) ska värna den personliga integriteten, omfatta publiceringar på alla plattformar och dessutom göra det enklare för allmänheten, skriver företrädare för tidningar, SVT, TV4, TT, Sveriges Radio, branschorgan och Svenska Journalistförbundet.”
  https://www.expressen.se/debatt/medierna-infor-ett-nytt-etiskt-system/

  Svara
  • Jans

    /  04/03/2018

   Kom väldigt lägligt strax efter att det stod klart att det inte blir någon grundlagsändring. Skall bli intressant att se vad det går ut på. Något skumt kommer det nog att bli med det.

   Svara
 19. G

   /  04/03/2018

  @OT… https://1.1.1.1/

  ”Cloudflare’s 1.1.1.1 DNS Service Makes the Internet More Private & Faster

  Today, a free DNS resolution service called 1.1.1.1 was unveiled that makes looking up Internet address not only faster, but more private. This new service was created by APNIC, who owned the 1.1.1.1 address, and Cloudflare who will use their network to host the DNS service.

  They made this service because they were concerned about the speed of existing DNS resolution services and because many of these services log your queries and even sell this data to third party services. With this in mind, they teamed up to provide a new service that is not only privacy centric, but also very fast as its runs on Cloudflare’s distributed network.”
  https://www.bleepingcomputer.com/news/technology/cloudflares-1111-dns-service-makes-the-internet-more-private-and-faster/

  ”DNS Resolvers Performance compared: CloudFlare x Google x Quad9 x OpenDNS

  A couple of months ago I did a performance comparison between some of the top free DNS Resolvers available. It was just after Quad9 had launched and I was trying to decide which one to use and recommend to families and friends. Google, OpenDNS, Quad9, .. some many options… I love options …

  And things just got better. CloudFlare, one of the companies that know the most about Internet performance recently launched their own free DNS resolver. It supports DNS over TLS and DNS over HTTPS by default, which makes it even more interesting.
  ..[..]..
  CloudFlare was the fastest DNS for 72% of all the locations. It had an amazing low average of 4.98 ms across the globe.”
  Visa på Medium.com

  Mycket imponerad hittills 🙂

  Svara
 20. Är det inte någonting väldigt fel med kroppsspråket i den här bilden? Vilka signaler ville @socialstyrelsen förmedla till läsaren? Noterar att broschyren är tillbakadragen, vilket är bra, men det utesluter inte rimliga följdfrågor. #svpol pic.twitter.com/iUkvIm3p2w— Society of Bur-q-ua (@SocietyofBurqua) April 3, 2018

  https://platform.twitter.com/widgets.js

  Svara
  • Jag undrar varför vänsterextremister såsom här har påståtts, skulle välja att göra en sådan bedrövlig bild, som komplement till en i övrigt tämligen bedrövlig skrift. Vad skulle de vinna på det, i opinionsbildning eller antal röster? Om någon vet, så förklara gärna.

   Svara
   • Pelle2

     /  04/04/2018

    Det handlar om deras kulturrelativism och rädsla för att bli utmålade som rasister. Dom hittar säkert också en hel del ny röstboskap på detta sätt när den gamla sviker.

    Svara
 21. G

   /  04/03/2018

  ”Wahhabismen och Muslimska Brödraskapet: Två olika rotsystem – samma mål”
  https://ledarsidorna.se/2018/04/wahhabismen-och-muslimska-brodraskapet-tva-olika-rotsystem-samma-mal/

  Svara
 22. G

   /  04/03/2018

  ”Sverige nekar motståndare till Muslimska Brödraskapet visum”
  https://ledarsidorna.se/2018/04/sverige-nekar-motstandare-till-muslimska-brodraskapet-visum/

  Svara
  • Pether

    /  04/03/2018

   Eftersom MB sitter hos migrationsverket har de möjligheter att få in de som de vill ska komma hit, och neka de andra.

   Svara
   • Jans

     /  04/03/2018

    Klansamhället finns i våra statliga verk och i våra domstolar. Det lär ju inte bli mindre av den varan framöver.

    Svara
 23. G

   /  04/03/2018

  ”Desinformation om Sverige sprids idag främst av politiskt korrekta faktaförnekare”
  http://katerinamagasin.se/desinformation-om-sverige-sprids-idag-framst-av-politiskt-korrekta-faktafornekare/

  Svara
 24. Ericsson ”Ubbhult”s felstavning 🙂

  Svara
  • G

    /  04/03/2018

   Tråden om nån vill läsa…

   twitter.com/Ericson_ubbhult/status/980213594313936896

   Svara
 25. G

   /  04/03/2018

  ”Ny ljudinspelning avslöjar KTH:s olagliga åsiktspolicy: Studenter får inte ”sprida politiska åsikter, oavsett om det är fakta” eller inte.

  KTH-studenten Felix riskerar avstängning från högskolan efter att ha tagit fram ett faktablad om invandring.

  Nu avslöjar en hemlig ljudinspelning att KTH har förbjudit all fakta som kan få en invandrare att känna sig ”kränkt”.

  Men högskolans faktaförbud strider mot grundlagen, visar dokument som Fria Tider har tagit del av.

  Nu anmäls högskolans agerande till JO.”
  http://www.friatider.se/ny-ljudinspelning-avsl-jar-kths-olagliga-siktspolicy-studenter-f-r-inte-sprida-politiska-sikter

  Förutom artikeltexten och 2 You Tube-klipp finns även länk till soundcloud i slutet för längre version.

  Svara
  • Jag skulle ta det där med mer än ett par nypor salt. Allt som hörs är den versionen Felix vill få fram. KTH skulle kunna hantera ärendet bättre dock.

   Svara
  • Ljudinspelningen avslöjar allt man behöver veta för att inse hur det är ställt på KTH i detta fallet

   Svara
 26. G

   /  04/03/2018

  Svara
 27. Gigas

   /  04/03/2018

  OT

  Det har tydligen kommit ut en ny ordlista.
  https://www.expressen.se/kultur/bocker/maktspraket-som-gjorde-manniskor-till-volymer/

  ”Ordlistan, som är ett samarbete mellan tre redaktörer och ett tiotal skribenter på vänsterkanten, lyfter upp ord ur samtidsdebatten och närgranskar dem – hur gick det egentligen till när vi slutade tala om flyktingar som människor, och ord som ”volymer”, ”flyktingströmmar” och det förrädiskt vackra ”ankarbarn” i stället fick fäste i debatten?”

  Undrar om det i närgranskningen ingått att titta på hur orden ”flykting” och ”barn” han använts? Det borde ju vara rimligt när ”flyktingströmmar” och ”ankarbarn” innehåller de orden.

  DN har en bättre kommentar till boken.

  https://www.dn.se/ledare/kolumner/lena-andersson-det-ar-valfarden-som-kraver-disciplinering-och-arbete-inte-nyliberalismen/

  Svara
  • G

    /  04/03/2018

   Som så ofta när någon delar en text av Lena så är det mycket bra, det blev bara skit kvar av bokens innehåll efter den genomgången 🙂

   Svara
 28. Melmac

   /  04/03/2018

  https://nyheteridag.se/plus/sd-strategin-bygger-pa-tanket-om-schack-matt-darfor-oppnar-akesson-dorren-till-s/

  O där uteslöt jag ytterligare ett parti. Åkesson gör det han ska göra, maximera sina chanser för att få igenom sin politik.
  Men för min del så är S inget att satsa på, inte ens om de hänger av (M)u(P)parna.

  Det blir MED för min del.

  Svara
  • G

    /  04/03/2018

   IMO, du läser nog in politiska utspel som detta lite för hårt, det är dessutom långt kvar till valdagen och mycket skit kan komma att hända ännu, överenskommelser eller annat idiotiskt. MED, nej, kasta min röst i sjön i ett så viktigt val som detta kommer jag inte göra. Han sätter press på S och möjligen får S kalla fötter pga SD gillar deras politik och går till val på annan migpol än den som partiet nu förespråkar, eller liknade, då förlorar S kanske dessa röster som istället går till SD. Det är taktik att göra sådana utspel, det förvirrar motståndarna som inte vet vad som är sant.

   Herregud, S-väljare är nu tokiga på att SD talar gott om S migpol, det betyder att något är fel, så kan vi inte ha det, *SD ska inte gilla vår politik, grrrrr!*, om SD gillar så betyder det automagiskt att politiken är helt fel och behöver ändras, hälsar ”feminist och socialist”….

   Jag tror lite som Carl, man får inte glömma att det är ett politiskt spel som pågår, att göra 7-klövern förvirrad är bara bra…..

   Svara
  • G

    /  04/03/2018

   Du får inte glömma att han även tidigare sagt exempelvis…

   ”Sverigedemokraterna kan tänka sig att stödja en moderatledd regering, så länge SD får igenom viktiga delar av sin politik. ”Men vi tänker inte sätta oss i knäet på Anna Kinberg Batra”, säger partiledaren Jimmie Åkesson”

   Jag ser det inte som ett problem, inte alls. Med det här tänket är han mer dansk än svensk, SD är även enda svensk riksdagsparti som inte sagt nej/aldrig om prata eller samarbeta med alla riksdagspartier, utan man är öppen för alla riksdagspartier. Ingen vill såklart tala eller få igenom sin politik med SD öht och andra svenska partier ger kalla handen till vissa motståndare, Björklund har väl sagt att L inte ”kan/vill” samarbeta med varken V eller SD, men att låsa sig så och hänvisa till sin jävligt fina värdegrund eller ideologi är inte vad politiker ska göra. Bättre och öppnare i Danmark där samarbeten av olika slag sker och inte är problematiskt öht, som vuxna människor.

   Svara
  • Jans

    /  04/03/2018

   Problemet med att inte rösta på SD i det krisläge befinner sig i är att rösten sannolikt blir bortkastad och därmed ett indirekt stöd till alla andra partier. Jag är inte SD:are i själen men vi måste få slut på immigrationsvansinnet och starta om landet. SD är det enda parti som kan åstadkomma något alls av de partier som inser allvaret. Jag köper nästan vad som helst från SD för närvarande. Det måste hända saker nu. Om den invandringskritiska högern faller i bitar likt vänsterpartier brukar göra är det kört. Alla som försöker rida på denna våg och starta nya partier i parti och minut gör mer skada än nytta.
   När (om?) landet fått styrfart igen är situationen en annan. Men det är inte läge att leka Fi och liknande nu och riskera att S eller M får större inflytande än de borde ha för att mängder med väljare som i princip delar SD:s syn på invandring skulle vara duktigta och rösta på struntpartier som kanske kan bli något om tio år. Om tio år är det för sent. Det tog SD mer än tio år att gå från sin extremism till något realistiskt.

   Svara
   • G

     /  04/04/2018

    ”Jag är inte SD:are i själen men…”…

    Nej, precis. Inte jag heller. Som jag skrivit tidigare så ”är” jag inget parti. Jag förstår mig inte på vissa tomtar som när ”deras” parti ändrar politik, exempelvis S och migpol, då skriver vissa ”jag skäms för mitt parti”. Vadå ”ditt” parti? Passar det inte så byt och rösta på något annat parti då för bövelen, hur svårt ska det vara egentligen.

    Svara
   • Olof

     /  04/04/2018

    Ja, hade grundlagsändringen haft fortsatt stöd hade jag inte sett något alternativ alls ur rena samvetsskäl. Att hindra den spiral ner i helvetet som regler runt ‘godkända journalister’ hade inneburit hade varit en prioritet som överstigit allt annat.

    ”Afghanamnestin” är en annan faktor som i slutändan kan få mig att rösta SD. Kanske. Oavsett är den en litmustest för att bekräfta vad jag misstänker – Svenska politiker klarar inte att reda ut situationen. Går den igenom i riksdagen finns helt enkelt inga möjligheter att reda ut de ekonomiska aspekterna, utan partierna kommer fortsätta fullständigt slumpmässigt agera enligt aktivisters önskan och köra rakt in i väggen.

    Den faktorn är inte lika avgörande för vad jag kommer rösta på. Däremot kommer den sannolikt avgöra om jag kommer flytta ur landet. Jag har helt enkelt inte råd att betala den nivån av skatt jag gör nu i vetskapen att jag inte kommer få ut något av det i framtiden.

    Just nu har jag svårt att se vilken röst som inte är bortkastad. SD kommer få väldigt höga siffror oavsett, men det är osannolikt att de kan tvinga sig in i ett regeringsunderlag. Utifrån den parlamentariska situationen är det svårt att säga vad som är värst…

    Alliansen är mer känslig för vänsterns guilt-by-association, och hur kapabel Kristersson är att motstå det visade ju historien med Bali. Det gör det mer sannolikt att de kommer agera mot SD för att undgå dreven.

    S accepterar gärna SD stöd, men S är fullständigt handikappade innifrån av identitetspolitik och grupper som Muslimska Broderskapsrörelsen, f’låt, ”Socialdemokrater för Tro och Solidaritet”.

    Vad skall man göra? Sannolikt spelar det helt enkelt inte så stor roll. Jag tror inte det går att reda ut det med nuvarande politiska spelplan, utan vad som händer kommer i princip helt och hållet bli reaktivt vid nästa lågkonjunktur och stålbadet vi får se då.

    Svara
 29. G

   /  04/03/2018

  Svara
 30. G

   /  04/03/2018

  ”Som 12-åring giftes Amanda bort och blev barnbrud åt sin äldre kusin. Nu är hon 24 år, bor i Göteborg och har förlorat vårdnaden av barnen till mannen som bor i Irak.

  Stockholms tingsrätt bedömde att Amandas barn har det bättre hos fadern eftersom de har bott hos honom länge. Hela bakgrunden kring barnäktenskapet tillmättes ingen betydelse i domen. Nu träder Amanda fram i Göteborgs-Posten för att berätta sin historia.

  – Jag vill visa svenskarna att jag och alla andra tjejer i min situation finns på riktigt. Och jag vill att Sverige börjar lyssna. Det här sker idag. Svenska myndigheter gjorde inget för mig. Det här är inget fritt land. Inget land för kvinnors rättigheter. Sverige är värre än Irak, säger hon.

  Amanda har fått beskedet att hovrätten inte kommer att ompröva fallet. Nu tänker hon överklaga till Högsta domstolen. En av anledningarna till att mannen ville ha ensam vårdnad av barnen var så att han kunde komma till Sverige.

  – Det går inte att förstå hur svensk domstol tänker. Han gifte sig med ett barn. Våldtog mig. Gjorde mig till mamma. Tog barnen ifrån mig. Och nu låter ni honom vinna så att han kan komma hit? säger Amanda. (forts)”
  https://nyheteridag.se/sverige-ar-varre-an-irak-hon-giftes-bort-som-12-aring-men-mannen-far-behalla-barnen/
  http://www.gp.se/nyheter/gp-granskar/amanda-12-giftes-bort-v%C3%A5ldt%C3%A4ktsmannen-fick-v%C3%A5rdnaden-sverige-v%C3%A4rre-%C3%A4n-irak-1.5481646

  Feministiskt land ❤ Feministisk regering ❤ ….

  Svara
  • G

    /  04/03/2018

   Svara
 31. G

   /  04/03/2018

  ”Offentlighetens dödande ljus: Harry, Benny – vem står näst på tur?

  Kan ord verkligen döda? Som författare ställer jag mig tveksam, som människa vet jag att de kan. Det kan tyckas paradoxalt, men en ordets man håller ordet allt för heligt för att tillåta det skada oskyldiga; ordet är den luft vi andas, utan det famlar vi som en kåsör på någon dagstidning, desperat sökande efter något att skriva ihop innan deadlinen är passerad och någon annan plitare tagit hans plats i det offentliga ljuset. Vilket konstgjort, fattigt, ja erbarmligt ljus, är inte offentlighetens ljus? Författaren Einar Askestad skriver idag om drev som kan bli ödesdigra.

  När jag blir tillfrågad om att skriva här, varnar folk mig. Katerina Janouch är ju suspekt. Vad är hennes agenda, egentligen? Så ser det offentliga samtalet ut idag. Ängsligt, perverterat, förkrympt.”…..
  http://katerinamagasin.se/offentlighetens-dodande-ljus-harry-benny-vem-star-nast-pa-tur/

  Svara
 32. G

   /  04/03/2018

  http://www1.cbn.com/video/700club/2018/04/02/the-700-club-april-2-2018?show=700club

  Svara
 33. G

   /  04/03/2018

  ”kan existera sida vid sida.” Jag tror först på det dagen jag ser det…..

  Svara
 34. G

   /  04/03/2018

  ”Hemlösa fattigpensionärer ny målgrupp för rånare – ”Vi kommer att rösta på Sverigedemokraterna
  …..
  Hemlösheten utgör i sig en stor påfrestning när man är gammal, i synnerhet under den kalla årstiden. Men på senare tid har situationen förvärrats ytterligare, då hemlösa fattigpensionärer blivit en målgrupp för ligor som begår åldringsbrott. Dessa ligor består enligt polisen och kriminologen Leif GW Persson i SVT Veckans Brott till övervägande delen av personer med utländsk och/eller romsk bakgrund.

  Carl Silverstål arbetar som volontär för ”Vid din sida”, med hemlösa. Han vittnar i ett SVT-reportage om hur andra grupper tränger undan de svenska fattigpensionärerna och slår fast att ”det är tragiskt” hur den svenska välfärden inte längre finns till för våra äldre. Han berättar om en pensionär som drivit butik i 39 år och arbetat i 45 år, som får ut en pension på 6.500 kr i månaden, vilket inte ens räckt till lägenhetshyran.

  SVT har bland annat pratat med 73-åriga ”Astrid”, som egentligen heter något annat men skäms över sin tillvaro och därför inte vill uppge sitt rätta namn. De äldre kvinnorna är särskilt utsatta för rånarligorna vars modus operandi är att välja ut så försvarslösa offer som möjligt, och de hemlösa kvinnorna håller därför ihop för att så långt möjligt skydda varandra. Bara de senaste året har Astrid sex gånger blivit rånad på sin mobiltelefon och sina pensionspengar.

  ”Astrid” berättar att i det välfärds-Sverige hon växte upp i var det otänkbart att en pensionär skulle behöva sitta på en buss och sova. ”Det fanns inte i min värld”. I det nya Sverige befinner hon sig nu själv i denna tidigare otänkbara situation. Hon har tidigare varit socialdemokrat och miljöpartist men i årets val lutar det åt SD. ”Åkesson säger vettiga saker” förklarar hon för SVT:s reporter.

  SVT.s reporter avrundar sitt reportage med att berätta att hon är 31 år gammal men inte pallar 67-årige Martins liv ens en hel natt. Efter att ha kuskat runt med honom i ett antal timmar, så som han gör varje natt, skakar SVT-reportern av trötthet och kyla och måste avbryta. Hon säger att ”hon skäms som en hund” över hur en allt större grupp gamla människor har det i Sverige idag.

  Samhällsnytt rapporterar i en annan artikel* på tisdagen om att antalet hemlösa svenska fattigpensionärer ökar i landet till följd av den stora bostadsbristen. Detta sker samtidigt som stora delar av bostadsbeståndet öronmärks för migranter, även det något som Samhällsnytt belyst i ett flertal artiklar.”
  https://samnytt.se/hemlosa-fattigpensionarer-malgrupp-for-ranare-vi-kommer-att-rosta-pa-sverigedemokraterna/
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/sa-har-lever-stockholms-hemlosa-pensionarer

  * https://samnytt.se/bostadsbristen-bakom-okning-av-antalet-aldre-hemlosa/

  Svara
  • G

    /  04/03/2018

   Svara
  • G

    /  04/03/2018

   Men ok, klagar ofta på public service (med rätta iofs!), men detta är bra journalistik, den kalla och otrygga verkligheten som den är och inget annat, synd bara att sådana kvalitetsreportage produceras några enstaka gånger per år. Gärna 1 gång per vecka i dagens Sverige, men SVT misstänker kanske att det skulle påverka opinionen fel alldeles för mycket, därför vill inte SVT leva upp till sin neutrala saklighet för många gånger per år…

   Ja, reportaget var fan inget roligt att se! Politikerna borde tvingas titta på det och skämmas för vad och hur de prioriterar!

   Svara
  • Rikard

    /  04/03/2018

   Hej.

   De har röstat på socialdemokratin hela sina liv. Nu tackas de av Stefan Löfven på detta sätt.

   Är det din mor eller far som blir hemlös i morgon i Stefan Löfvens Sverige?

   Eller du själv?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
  • elina

    /  04/04/2018

   Bostadsbrist? De flesta har väl haft en bostad men sedan räcker inte pension till för både hyra och mat. Att separera som pensionär är direktlinje till gatan.
   De bostäder som finns att hyra kan bara de som går på socialbidrag få, för det är så dyrt att ingen vanlig pensionär utan ärvda pengar och tidigare vanligt jobb kan hyra eller bli godkänd för.
   Tvåorna nära mig kostar 9500 och de är inte ens 50 kvm. Många har mindre i pension.
   Säg inte bostadsbidrag, det täcker inte.

   Svara
 35. G

   /  04/03/2018

  Förra veckan SBAB, nu Linas Matkasse…

  ”Kritikstorm mot Linas Matkasse efter att företaget blockerar sina annonser på Samhällsnytt”
  https://samnytt.se/kritikstorm-mot-linas-matkasse-efter-att-foretaget-blockerar-sina-annonser-pa-samhallsnytt/

  Svara
 36. G

   /  04/03/2018

  Spenderat 10min bland USA:s vänstertwittrare. Uppmanar till boykott av medieaktören Sinclair pga medieaktören avbröt kriget mot Trump och riktade istället ljuset mot andra medier. Har nazister på hjärnan, hatar republikaner och tror Putin och Trump är bästa polare…

  Svara
 37. hate-chan

   /  04/03/2018

  >könsneutrala tåg tåg är ju bara trams hur vågar ni driva med oss på det sättet?!
  >iofs ligger det ju något i att fler tåg har mansnam så det vore kanske en bra idé ändå

  Det parti som ger som val-löfte att införa spegel-plikt får min röst

  Svara
 38. Ivar L

   /  04/03/2018

  GP skriver: ”Under lång tid har aprilskämt haft sin naturliga plats i tidningar. Men i en värld där det blir allt svårare att skilja sanning från osanning väljer Göteborgs-Posten att inte publicera något aprilskämt i år.”

  Men är det verkligen svårare idag än förr att skilja sanning från lögn för oss mediekonsumenter? Jag kulle nog vilja påstå att så inte är fallet. Idag är det lättare att hitta källor och själv avgöra om det som sägs i media är sant eller aprilskämt (oavsett om det är 1 april eller ej) och det är precis det som är problemet för medierna. De är därför de helt enkelt måste göra sig lite malliga och låtsas som att de som de sanna sanningsvittnena aldrig kan tänka sig att hitta på. Inte ens på 1 april.

  Svara
  • Olof

    /  04/04/2018

   Ja, jag tycker det är helt fel väg att gå. Inför ett dagligt aprilskämt istället, problemet är inte att det står osanningar i tidningarna, det har det alltid gjord och det kommer det alltid att göra. Problemet är att människor inte läser dem med tillräckligt kritiskt öga.

   Med vetskapen att det garanterat finns påhitt där skulle folk vara mycket mer kritiska.

   Och ärligt talat… tidningsmänniskor som låtsas att de bryr sig om sanningshalten? Testa att ha kommentarsfält, där avslöjas snabbt när artiklarna är bullshit… fast oj vad obekvämt det blev…

   Svara
 39. Ivar L

   /  04/03/2018

  Apropå Pågatågsnamnbytet så är det av synnerligen stor vikt att örten Kärringtand byter namn till Gultand. Jag som man känner mig djupt kränkt när jag ser gula mattor med kärringtänder i skog och mark. Är inte alla tänder välkomna i skogen? Det känns helt enkelt inte ok att bli osynliggjord som man på det sättet.

  Svara
 40. Jans

   /  04/03/2018

  Apropå det där med att man inte får skämta om något längre. Det är bara att titta på svenska humorprogram och humorserier. Det är bra mesigt och inte särskilt roligt längre. Särskilt inte på SVT.

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  04/03/2018

   Vad är nyhetsvärdet?

   Jag bjuder på några fler sensationella rubriker som de också kan feta i riktigt stor svart text.

   Vänsterpartiet och deras medlemmar försöker påverka riksdagsvalet!
   Henrik Schyffert och Malena Ernman försöker också påverka riksdagsvalet!
   SD försöker påverka riksdagsvalet, hur fan vågar de!
   LO försöker påverka riksdagsvalet, men det går trögt!
   Anonyma dödsknarkarnazister på Flashback försöker anonymt påverka valet!

   Svara
   • Olof

     /  04/04/2018

    Haha, har sett LO’s reklam kring, eh, pensionsålder antar jag det var. Med lite negativt om M inkastat. De verkar ha lite svårt att få ihop ett faktiskt budskap, vilket jag kan förstå, då de senaste decenniernas agerande i grunden underminerat hela trygghetssystemet . Och de kan ju inte riktigt vara ärliga runt det… skall vi ha drägliga pensionsåldrar, fattigpensionsnivåer, försäkringssystem med mer så har vi inte råd att gratis släppa in massa människor som inte betalar in i systemen.

    Svara
 41. MiT

   /  04/03/2018

  *https://www.facebook.com/joakim.lamotte/photos/a.717590181668909.1073741828.713993068695287/1715804865180764/?type=3*

  Svara
 42. MiT

   /  04/03/2018

  Om ni undrar över nån nertumme på vissas kommentarer så är det en som jag har blockat men som fortsätter skriva kommentarer som fastnar i spam. Han öser invektiv över vissa som kommenterar och vill fortsätta bestämma hur mitt ”forum” ska vara.
  Så nu vet ni det.
  Men jag vill inte att ni ägnar några kommentarer åt detta och börjar sjunka till hans nivå, ok?

  Svara
 43. MiT

   /  04/04/2018

  ”Här lär SVT våra barn gömma illegala invandrare”
  https://samnytt.se/har-lar-svt-vara-barn-gomma-illegala-invandrare/

  Svara
 44. G

   /  04/04/2018

  ”Flicka i Lund utsatt för våldtäktsförsök

  Fem personer män försökte under kvällen våldta en 14-årig flicka i Lund. Polisen söker nu ett vittne, en kvinna som kom gående och därmed fick de unga männen att lämna platsen.

  Våldtäktsförsöket inträffade vid Norra kyrkogården vid 19.30-tiden. Där finns en gång- och cykelväg mellan centrala och norra Lund.

  – Hon möter fem gärningsmän som omringar henne, men vad de gör vill jag inte gå in på i detalj. De avbryts när en kvinna från allmänheten närmar sig, säger Markus Ingemarsson, inre befäl i Lund.

  Polisen har inte pratat med något vittne som har sett vad som hände.

  – Vi är därför mycket intresserade av att komma i kontakt med kvinnan, eller andra som har gjort observationer, säger Ingemarsson.

  De misstänkta gärningsmännen flydde, och har inte gripits. Flickan var inte bekant med dem. Hon beskriver dem som unga män, 17–18 år.

  Polisen rubricerar det misstänkta brottet som försök till grov våldtäkt. Det bedöms som grovt bland annat eftersom det var flera gärningsmän, att flickan är så ung och att hon fick en mindre skada.

  – Hon har lindriga fysiska skador, men jag kan inte svara på hur hon mår psykiskt, säger Ingemarsson.”
  http://www.gp.se/nyheter/sverige/flicka-i-lund-utsatt-f%C3%B6r-v%C3%A5ldt%C3%A4ktsf%C3%B6rs%C3%B6k-1.5509924

  Svara
  • Perry

    /  04/04/2018

   Saxat från polisens hemsidaa. Nästan ordagrant mot artikeln förutom en liten liten detalj…..

   ”04 april 00.44, Våldtäkt, försök, Lund
   I anslutning till Norra Kyrkogården. Försök till grov våldtäkt mot minderårig flicka.
   POLISEN ÖNSKAR KONTAKT MED VITTNE TILL FÖRSÖK TILL GROV VÅLDTÄKT MOT MINDERÅRIG FLICKA I LUND.

   3 april, vid 19.30-tiden, inträffade ett försök till grov våldtäkt mot en minderårig flicka i anslutning till Norra Kyrkogården i Lund.

   Gärningsmännen är fem till antalet och beskrivs av målsäganden som unga män 17-18 år
   och av utländsk härkomst.
   Samtliga gärningsmän upplevdes av målsäganden som långa.”

   Svara
   • G

     /  04/04/2018

    Kors i taket, polisen valde av oklar anledning att denna gång ha med den förbjudna detaljen.

    Svara
 45. Jonas

   /  04/04/2018

  Samma kampanj överallt.
  Nej, det är ingen konspiration, det är bara en slump att alla väljer att rapportera samma sak.

  Svara
  • Grodan Boll

    /  04/04/2018

   Eller på svenska: TT.

   Svara
  • Melmac

    /  04/05/2018

   Läste en förklaring till detta som jag kunde ha delvis köpt, nånting om att alla nyhetskanaler har en slags ”värdegrund” som de vill förmedla och då är det lika bra att de har samma allihop så de inte yrar iväg och gör det till egen reklam.

   Men om man kollar vidare på bl.a. Conan så är det ju inte bara dravlet ovan utan det är ju vanliga (icke-)nyheter som man ordagrant bara rapar upp över allt.

   Nu ska vi ju komma ihåg att USA är stort och har många kanaler. Dessa gör samma sak som media har gjort den senaste 10 åren Sverige, nämligen rapporterar varandras nyheter, skillnaden är att i USA bryr man sig inte ens att ange vem som kom med nyheten först längre.

   Jag försvarar det inte, bara krasst konstaterar att det är tyvärr så det ser ut och det kommer att bli mer av desto färre nyhetsredaktioner vi får. Helt enligt politikernas plan.

   Man kan jämföra det med musikindustrin. Små bolag hittade de nya artisterna, det unika, det som ingen hört förut. Större bolag köpte upp de små bolagen eller konkurrerade ut dem. Resultatet blev en slätstruken musikindustri med ett fåtal stora bolag där allt låter lika dant och bolagen fattar inte varför ingen vill betala för skiten längre. Digitaliseringen tar fart och helt plötsligt är det konsumenten som styr, inte producenten. (Dessa bolag vill gärna ha en slags planekonomi så de kan tala om vad vi ska köpa och lyssna på). Bolagen tvingas att anpassa sig både till efterfrågan och till prisbilden, de håller fortfarande på att anpassa sig.
   Spotify går med förlust trots ca 60 milj abonnenter, det säger en hel del om hur vrickad denna industri är. Förvandlingen fortsätter.

   Filmindustrin följde efter och har fortfarande problem med anpassningen.
   TV bolagen låg efter men sprang om men är heller inte bekväma i det nya.

   Vi kommer att se medieindustrin genomgå samma stålbad och endast dem som har nått att komma med kommer komma ut på andra sidan fast i helt ny kostym.

   Svara
   • Melmac

     /  04/05/2018

    Läste en förklaring till detta som jag kunde ha delvis köpt, nånting om att alla nyhetskanaler har en slags ”värdegrund” som de vill förmedla och då är det lika bra att de har samma allihop så de inte yrar iväg och gör det till egen reklam.

    Men om man kollar vidare på bl.a. Conan så är det ju inte bara dravlet ovan utan det är ju vanliga (icke-)nyheter som man ordagrant bara rapar upp över allt.

    Nu ska vi ju komma ihåg att USA är stort och har många kanaler. Dessa gör samma sak som media har gjort den senaste 10 åren Sverige, nämligen rapporterar varandras nyheter, skillnaden är att i USA bryr man sig inte ens att ange vem som kom med nyheten först längre.

    Jag försvarar det inte, bara krasst konstaterar att det är tyvärr så det ser ut och det kommer att bli mer av desto färre nyhetsredaktioner vi får. Helt enligt politikernas plan.

    Man kan jämföra det med musikindustrin. Små bolag hittade de nya artisterna, det unika, det som ingen hört förut. Större bolag köpte upp de små bolagen eller konkurrerade ut dem. Resultatet blev en slätstruken musikindustri med ett fåtal stora bolag där allt låter lika dant och bolagen fattar inte varför ingen vill betala för skiten längre. Digitaliseringen tar fart och helt plötsligt är det konsumenten som styr, inte producenten. (Dessa bolag vill gärna ha en slags planekonomi så de kan tala om vad vi ska köpa och lyssna på). Bolagen tvingas att anpassa sig både till efterfrågan och till prisbilden, de håller fortfarande på att anpassa sig.
    Spotify går med förlust trots ca 60 milj abonnenter, det säger en hel del om hur vrickad denna industri är.

    Filmindustrin följde efter och har fortfarande problem med anpassningen.
    TV bolagen låg efter men sprang om men ligger långt efter.

    Vi kommer att se medieindustrin genomgå samma stålbad och endast dem som har nått att komma med kommer komma ut på andra sidan fast i helt ny kostym.

    Här är en till:

    Svara
 1. Påminnelse inför valet: Del 5 | WTF?
 2. Smått och gott från 2018, del 2 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: