Kungliga Tekniska Högskolan

För några dagar sedan var KTH i lite blåsväder när de ville leka Stasi med en student som hade sammanställt lite statistik som några hade frågat honom om. Det gillade inte KTH som tydligen anser att studenter där har rätt att vistas i madrasserade safe spaces och absolut inte får ta del av statistik som man inte gillar. Så KTH försökte sträcka upp studenten.

Det var Fria Tider som först uppmärksammade KTH:s minst sagt märkliga hållning i det här och Academic Rights Watch noterade vad KTH höll på med. Nu vet man ju inte om det fanns annat i bakgrunden med studenten men det är i alla fall inget som kommit fram hittills.

Sen har jag sett en del som undrat vad KTH håller på med osv men varför undrar de det? Är väl bara förväntat att sånt här ska ske när man tryckt in postmodernister överallt? Ja t o m önskvärt att sånt här ska ske? Varför har man annars tryckt in så många som kämpar just för sånt här på högskolor och universitet?

Vad sägs om det ovan? Och i samband med det ovan för ca 2 år sedan ljög KTH öppet och helt ogenerat om hat och hot som två studenter och anställda ska ha fått i kommentarsfältet till en tramsartikel i Ny Teknik. Jag bevisade att det var en ren lögn från KTH genom att publicera hela kommentarsfältet som var borttaget så vem som helst kunde kontrollera om det KTH påstod var sant eller inte. KTH:s ledning och anställda ljög rakt ut i ideologins namn när de trodde att kommentarsfältet var borta. Det finns länkar till resten av den lögnsoppan i det länkade inlägget ovan.

Man plockar alltså in mängder med folk marinerade i ytterkantsvänsterpolitisk ideologi, Wahl till vänster ovan är t ex genusprofessor (vad gör en sån på en teknisk högskola…?), och sen blir man förvånad när den politiska ideologin efterlevs? Really? Det är väl det man vill ha när man låter sådana styra?

Räcker inte det ovan?

2014 kunde man prata mångfald med Mr Norm på KTH.

Jämställdhetsveckan på KTH 2016.

Maskinteknik på KTH.

Kritiska studier i arkitektur på KTH.

Det finns massor från KTH och andra högskolor och universitet, de ovan är bara ett litet fåtal just från KTH eftersom de är aktuella.

Sen tänkte jag fortsätta lite på förra inlägget, det om hatet som florerar i vissa grupper på facebook. Jag länkade ju en del lite äldre också, sånt som jag har snappat upp genom åren. Men vad jag inte tog med var den groteska hatstormen Paow drabbades av i nov 2015. Jag har aldrig sett nåt liknande vare sig före eller efter den.

Vi har ju blivit itutade att de som sitter och brölar könsord, hat och hot på nätet är vanliga hyggliga svenska män? Man slår gärna fast det med hjälp av tillfrågade genusforskare också. Eftersom de hatar vita svenska män och anser att all världens ondska kommer från dem och att de är roten till alla problem i världen medan alla andra kulturer osv är finfina.

Så här såg det ut i Paows kommentarsfält i samband med terrordådet i Paris i nov 2015, några FÅ exempel från varje inlägg jag hade då. In och friska upp minnet om hur deras efterblivna svenska ser ut också, kryllar av kommentarer som är MAX två meningar men som ändå är närmast obegripliga. För att inte tala om alla framstönade läten som ”BRUUUHHH”, ”BRE” och liknande också. Sveriges framtid…?

Hur många kommentarer var det till Paows inlägg? Över 5000 när jag kollade då…

De ovan kommer från första delen, det finns MASSOR med fler där!

De ovan kommer från andra delen, det finns MASSOR med fler där!

De ovan kommer från tredje delen, det finns MASSOR med fler där!

Den ovan fanns inte när jag gick igenom kommentarsfältet, kanske var den redan borttagen då. Men den får vara med här ändå eftersom den hör till och hade postats i tråden. Och här finns den fjärde delen som är en liten sammanfattning och mina tankar runt det där med hatstormen.

För det finns en del att fundera över. T ex varför media var knäpptysta om den värsta hatstormen jag någonsin sett? Kanske den värsta hatstormen på svenska facebook överhuvudtaget? Inte ens de mest profilerade näthatsjägarna, de vars näsor annrs är så känsliga att de kan sniffa upp en kommentar i något obskyrt litet forum som ingen känner till eller hört talas om, nämnde det med en enda liten stavelse.

Det tycker jag är jätteintressant. För nog är det märkligt att deras annars så känsliga näsor råkade vara snuviga just då?

MVH

MiT

Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

102 kommentarer

 1. Senior

   /  04/12/2018

  Lite halvt OT kanske, kanske inte, det handlar väl om att våra styrande inte längre har förtroende för befolkningen, att de tänker rätt, därav dess politiska kommissarier överallt i samhället. -Läsvärt så här innan valet:

  https://nyheteridag.se/johan-varland-med-politikernas-fortroende-for-medborgarna-rekordlagt/

  Svara
 2. Jonas

   /  04/12/2018

  Och nu så vill så vill den liberala vänstern grundlagsskydda sitt monopol inom SVT och SR:

  https://www.svt.se/kultur/regeringen-foreslar-ny-tv-avgift

  Svara
 3. G

   /  04/12/2018

  Ja, MiT. Det tycker jag också är jätteintressant, minst sagt!
  Och jag kan bara instämma i vad du skriver om det där kommentarsfältet, än idag är Paows bland det värsta kommentarsfält jag någonsin sett och läst igenom. Men det kommentarsfältet får fortsätta tala för sig själv, för jag kan fortfarande inte med ord beskriva vad jag känner och tycker om det!

  Svara
 4. G

   /  04/12/2018

  ”Regeringen går mot Lagrådet – ensamkommande ska få ny chans att stanna

  Lagrådet har varit kritiskt till regeringens förslag att låta 9 000 ensamkommande få en ny chans till uppehållstillstånd, något Nyheter Idag tidigare rapporterat. Nu går regeringen vidare med förslaget ändå, erfar Sveriges Radio.

  Om förslaget skrev Lagrådet att ”gränsen här har nåtts för vad som är acceptabelt i fråga om hur lagstiftning kan utformas”. ”.
  https://nyheteridag.se/regeringen-gar-mot-lagradet-ensamkommande-ska-fa-ny-chans-att-stanna/
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6929516

  Svara
  • Pelle2

    /  04/12/2018

   Dom skämmer verkligen ut sig för att blidka flyktingextremisterna i MP..

   Svara
   • Senior

     /  04/12/2018

    De skämmer ut sig, punkt.

    Framförallt som statsministern samtidigt står och propagerar för motsatsen.

    Det handlar nog inte om att blidka MP, det handlar om att desperat försöka fiska röster i alla läger.

    Ett retoriskt försök att ha kakan kvar under tiden han i praktiken äter upp den.

    Svara
    • Melmac

      /  04/12/2018

     En hel hög med ogenomtänkta förslag kommer att läggas fram för röstboskapet, men man vet att förslagen aldrig kommer att gå igenom riksdagen.

     Klassiskt valfläsk, kryddat med väljarförakt.

     Svara
 5. G

   /  04/12/2018

  ”Forsne: Afrika och drömmen om Europa”
  https://ledarsidorna.se/2018/04/afrika-och-drommen-om-europa/

  Svara
 6. MiT

   /  04/12/2018


  *https://www.facebook.com/argblattetalar/posts/1292097504268067*

  Svara
  • G

    /  04/12/2018

   Det är ju helt otroligt, vad är det denna grupp och deras admins inte förstår. Svaret han skrev var ju mycket bra, hur svårt ska det behöva vara egentligen. Han skriver i inlägget…

   ”I kommentarsfältet kan ni se bilder på allt detta.”

   I kommentarsfältet på FB alltså, men jag ser inga bilder där just nu iaf. Hoppas någon kan visa dessa.

   EABT gör inget i syfte att skada gruppen medvetet, ett syftet är ju att gruppen ska ta en titt på sig själv och möjligen (hur det nu ska gå till) bättra sig och sluta upp med all sorts skit som kommer fram, men tydligen går inte poängen fram. Som han skriver i kommentarsfältet under sitt inlägg…

   ”Det sjukaste av allt är att jag seriöst försökte tänka på allmännyttan här, och hur dom kan göra livet tryggare för tjejer i Sverige. Istället fick jag noll svar och intern häxjakt. Hur kan någon gå och bli maktgalen över en facebookgrupp? Herregud, tänk då hur det måste vara med politiker.”

   Svara
  • Pelle2

    /  04/12/2018

   Jättebra gjort av arga blatten !
   Dom sjuka administratörerna och medlemmarna i hatgruppen bryr sig inte det minsta om när dom gör någon annan illa och sedan förväntar sig dom att man skall vara snäll mot dom som tack.
   Dom beter sig som vänsterpacket brukar göra, Dv,s hatar och hotar sina åsiktsmotståndare men börjar gråta när någon ger tillbaka.

   Svara
  • Skeptisk

    /  04/12/2018

   De som är absolut elakast mot kvinnor är andra kvinnor. Systerskapet är en skimär. Funkar så länge alla vargar ylar i kör. Om en enda går utanför gruppens komsensus är hon allmän hackkyckling. Ett högt pris att betala för ökad social gemenskap. Män bryr sig inte lika mycket om vad andra i gruppen tycker så länge de driver gruppens gemensamma aktivitet framåt. Det manliga livet är friare men ensammare.

   Svara
   • Kretin

     /  04/12/2018

    Det absolut smutsigaste brukar vara en catfight pga att participanterna vet inte var acceptabla gränser går …

    Svara
    • Skeptisk

      /  04/13/2018

     Har lite med styrka att göra också. Om en man går över knuffa-brottasnivån kommer motståndaren också göra det. Om män slåss fullt ut går saker sönder. Man riskerar att skadas själv, kanske dödligt. Därför är män generellt programmerade att spara på krutet och undvika strider de inte är säkra på att vinna. Gäller de flesta hannar i naturen. Bättre att kunna komma tillbaka en annan dag än att dö i sin första omöjliga strid.

     Svara
  • G

    /  04/13/2018

   ”Zuckerberg: Senator, here’s how we think about this: I don’t believe that — there’s certain content that clearly we do not allow: hate speech, terrorist content, nudity, anything that makes people feel unsafe in the community. From that perspective, that’s why we generally try to refer to what we do as a platform for all ideas.”
   https://www.dailywire.com/news/29271/cruz-targets-facebook-alleged-political-bias-daily-wire

   Svara
 7. Skrev lite om bråket som pågår kring svenska akademien:
  https://bergersjo.wordpress.com/2018/04/12/osmaklig-dumhet/

  Svara
  • Senior

    /  04/12/2018

   Jag kan inte riktigt hålla med där, även om jag förstår med avseende på debaclet. Men tänk på vilka det är som vinklar och rapporterar i ämnet, en vänstervriden media som i snart 50 år motarbetat monarkin och målmedvetet arbetat för dess avskaffande.

   Kungen, akademien och ”adeln” behövs idag mer än någonsin. Kungens befattning som högste militäre ledare är idag det enda som håller igen våra politiker från att gå kommunistdiktatur fullt ut.

   Vänstern har redan vingklippt monarkien dramatiskt i och med 1975 års grundlagsändring där monarken fråntogs allt politiskt inflytande. Anledningen till att vänstern propagerar så hårt för monarkiens avskaffande är helt enkelt att föra över den sista makten, den militära, till politiken.
   Media har de redan infiltrerat, rättsväsendet långt gånget via Ruben och Hilda.

   Svara
  • michael.

    /  04/13/2018

   Striden handlar om svenska-akademin fullt ut ska anamma postmodernistisk identitetspolitik eller inte ingenting annat,om man tittar på vad som lyfts fram och vad som förtigs i denna smutsiga byk så måste man vara klent begåvad,om man inte ser vilken agenda svensk media har.

   Svara
   • Senior

     /  04/13/2018

    Precis så.

    Samma agenda som alltid, tro inget annat….

    -Konstigt nog verkar folk ”cherry-picka” när media är att lita på eller ej….

    En sak som slår mig är att media ALLTID rapporterar helt uppåt väggarna när någon insatt kan verifiera och validera det som skrivs:

    -Handlar det om försvaret så säger alla insatta i bekantskapskretsen att ”detta stämmer inte alls” när media skriver något.
    -Handlar det om vården så säger alla insatta i bekantskapskretsen att ”detta stämmer inte alls” när media skriver något.
    -Handlar det om skolan så säger alla insatta i bekantskapskretsen att ”detta stämmer inte alls” när media skriver något.

    Konstigt nog köper ÄNDÅ folk vad media skriver när de inte har någon i bekantskapskretsen som kan vidimera det som skrivs, trots att (msm) media till 100% kan beläggas med rena lögner och felaktigheter i de fall man kan vidimera det som skrivs.

    Och i detta fall är det ingen tvekan om att det är den gamla hederliga ”klasskampen” som hägrar.

    (Där nu akademien gör sig av med infiltrerande kommunister, som för övrigt brutit mot alla stadgar, sans och förnuft i akademien, precis som på universiteten.)

    -Fast just den indoktrineringen verkar vara den som sitter hårdast fast i sinnet på folk…

    Svara
   • Exakt vad striden handlar om (gissar att du menar striden inom Akademien) vill de ju inte riktigt gå ut med, så det får väl var och en själv gissa. Oavsett så är Akademien en klubb för inbördes beundran och har inget att komma med under modern tid.

    Svara
 8. G

   /  04/12/2018

  ”I Downloaded the Information That Facebook Has on Me. Yikes.

  When I downloaded a copy of my Facebook data last week, I didn’t expect to see much. My profile is sparse, I rarely post anything on the site, and I seldom click on ads. (I’m what some call a Facebook “lurker.”)

  But when I opened my file, it was like opening Pandora’s box.”.

  Svara
  • G

    /  04/12/2018

   Jag ville ha vanlig länk men NYT förvandlade den så att det istället bäddades in som ovan, det var ju onödigt. Aja. Ang artikel, ja, så kan det gå och möjligen finns det några ganska enkla förklaringar till varför vissa får en smärre chock och andra nästan inte alls när man undersöker vad Facebook vet. Som en Emily skrev i kommentar till artikeln….

   ”I downloaded mine and it’s pretty much nothing. From day one, I used a separate email for Facebook, used a fake birthdate, and gave them no other information. I have never used any apps. It’s great for keeping up with friends and family and reading the news. Everything else is fluff.”

   Själv har jag aldrig haft och kommer aldrig skaffa ett konto på Facebook. Men om jag hade skaffat ett så hade informationen jag skriver in när man skapar kontot varit lika fake som den fake news som Facebook serverar till sina användare.

   Svara
  • Rikard

    /  04/12/2018

   Hej.

   ”Dear mr Chen,

   When you signed up for your account, did you or did you not read the terms of said account?

   If no, then I guess that’s what we in the teaching business calls a ‘learning curve’; nothing in Life is free, least of all life itself, and the ancient adage ‘Caveat emptor’ trumps the one about gift horses and their dental status…

   If yes, well what are you complaining about?

   At the risk of sounding somewhat obnoxious, I must express wonder and disbelief at the same time given the surely tremendous coincidence it must be that old news media around the west simultaneously and spontaneously all publish text after text about the nefarious social media (and one must never ask what the alternative is – anti-social media perhaps?) and how said social media gives the deplorables a way of communicating, expressing dissent and sharing information.

   Truly it is a marvellous coincidence, yes?

   Yours sincerely,
   Rikard, ex teacher”

   Svara
 9. Gorby

   /  04/12/2018

  OT:
  Granskning Sverige ringer till Miljöpartiet och ställer lite frågor till pressekreteraren Carl-Martin Vikingsson gällande Peter Erikssons uppdrag att ”tala med” google & Facebook om att den svenska regeringen bla vill ta bort anonymiteten på nätet. De ställer även den naturliga frågan varför de behöver få identiteten på bloggare när man struntar i Afghanernas & Syriernas identitet?

  Svara
  • Senior

    /  04/12/2018

   ”De ställer även den naturliga frågan varför de behöver få identiteten på bloggare när man struntar i Afghanernas & Syriernas identitet?”

   -Obetalbar i sin enkla självklarhet! 👍🏻

   Svara
 10. Gorby

   /  04/12/2018

  Svara
  • Pelle2

    /  04/12/2018

   Är ju helt sjukt att man skall behöva betala för en tjänst utifrån sin inkomst.
   Tänk om man skulle betala mera för mat,sjukvård,skola eller något annat utifrån inkomst.
   Sedan är det ju också helt sjukt att betala för en tjänst som man kanske inte konsumerar.
   Gör istället som kabel-tv bolagen att man får betala för att se en kanal.
   Fast risken för SVT är väl att ingen vill betala för vänsterpropagandan…

   Svara
   • Senior

     /  04/12/2018

    ”Tänk om man skulle betala mera för mat,sjukvård,skola eller något annat utifrån inkomst.”

    -Skämtar du eller är du ironisk?

    Hört talas om vår logaritmiska skatteskala där ”de rika”, dvs de med högre inkomster, betalar högre procentsats i skatt?

    Även med samma procentsats hade givetvis personer med högre inkomst betalat mer i skatt.

    Vad tror du det är som bekostar sjukvården och skolan om inte våra inbetalda skatter?

    Svara
    • Senior

      /  04/12/2018

     https://www.ekonomifakta.se/Fakta/Skatter/Skatt-pa-arbete/Marginalskatt/

     Intressant notering:
     Länken ovan tar bara upp skatter på inkomstsidan. Moms, skatter och avgifter på varor och tjänster tillkommer…….

     Svara
    • Pelle2

      /  04/12/2018

     Jo,så fungerar skatter men inte inte köp av varor och tjänster.
     Dessutom brukar man inte bli påtvingad tjänster som tv-kanaler vilket vi blir i detta fall.

     Svara
     • Senior

       /  04/12/2018

      Normalt sett ja, i en fri marknadsekonomi.

      Fast allt som subventioneras med skattemedel såsom vård, skola och omsorg betalas i grund och botten efter inkomst, logaritmiskt till och med. -Vilket var anledningen till min protest då det var just dessa områden du tog upp.

      I övrigt gällande tv-avgift är jag enig. SVT har samma möjligheter som alla andra kanaler att finansiera sin lekstuga, men jag förstår deras dilemma då de säkerligen är medvetna om hur många som skulle för det…..

      Gällande den nya tv-skatten blir den nu åtminstone ärligt redovisad som den skatt det är, till skillnad mot alla andra statliga ”avgifter”.

      Ytterligare en fördel är att maffian radiotjänst torde läggas ner, ett mycket tveksamt juridiskt upplägg med ett privat inkassoföretag med mandat från staten att driva in pengar. -Inget ont som inte har något gott med sig!😉

     • Pelle2

       /  04/13/2018

      Jag håller med att mina exempel i mitt första inlägg blev lite yviga och blandade in skattefinansierade saker så jag förstår din invändning.Men SVt borde som sagt var tvingas försöka locka kunder precis som de kommersiella kanalerna. Klarar dom inte av det får dom läggas ner. Man skall i vilket fall inte tvingas betala för något man inte konsumerar som inte har med statens kärnverksamhet att göra..

     • Senior

       /  04/13/2018

      Ja, gällande public service i sin kärnverksamhet; viktigt meddelande, ”anslagstavlan” med information om lagändringar etc. borde enkelt kunna inlemmas en skyldighet att bistå med i samtliga aktörers villkor för sändningstillstånd i Sverige.

      Att staten (public service) har rätt att gå in och bryta samtliga kanaler för viktiga meddelanden av typen ”Gasutsläpp i Gislaved, håll er inomhus med fönster och dörrar stängda, stäng av ventilation”. -Samt en skyldighet att i programtablån ägna 5 min ”anslagstavlan” per vecka.

      Mer behövs inte, såvida det inte är riktigt extrema händelser, men då kan man ju alltid lägga in ett ”fource major” i sändningstillståndet.

      Då räcker det med en minimal redaktion som bereder anslagstavlan.
      Viktigt meddelande finns ju redan funktion för vad jag vet.

      Resten av vänsterns lekstuga gällande SVT/SR program och tv-tablå finns ingen anledning att ens bekosta med skattemedel.

      Som du säger har SVT alla möjligheter i övrigt att arbeta på samma villkor som de kommersiella kanalerna.

     • Senior

       /  04/13/2018

      Bara för att retas lite, tycker du det är ok att man får betala mer för skola och sjukvård utifrån inkomst? 😉

     • Pelle2

       /  04/13/2018

      Om vi vill ha en gemensamt finansierad välfärd måste det väl fungera så att man betalar efter förmåga.
      Om alla betalade lika lite skulle det inte finnas pengar till en generell välfärd.
      Sedan kan man ju som Östling undra vad får vi får för pengarna ?
      Vi betalar mer och mer i skatt men får allt mindre tillbaka..

     • Senior

       /  04/13/2018

      Förvisso, men så skulle det vara med platt skatt också.
      60% av 100 000:- är fortfarande 10x mer pengar än 60% av 10 000:-

      Samtidigt som ett sådant upplägg ändå gör att man som ”inkomsttagare” känner att det är någon vits med att öka inkomsten.

      Befinner man sig i slutet på ett trappsteg idag finns ingen motivering till att höja lönen då det ändå inte ger något i kuvertet, löneökningen används många gånger endast till att korta ner arbetstiden motsvarande istället, vilket minskar produktiviteten och lönsamheten i ett företag. -Om inte löneökningen är något i hästväg så den skjuter in dig en bit in på nästa ”trappsteg” i skattetrappan.

      Är det något som verkligen cementerar socialisternas förhatliga ”klasskillnader” så är det deras egen utformade ”skattetrappa” som hindrar och försvårar för folk att röra sig uppåt över trösklarna i trappan.

     • Kronblom

       /  04/13/2018

      Arbete??? Det är bara för hästar och dumt folk.

  • weasel

    /  04/12/2018

   Blir det även stora fördelar för personer med låga inkomster som inte har någon TV, Alica…? :/

   Svara
 11. Pelle2

   /  04/12/2018

  Ot:
  Fnordspotting skriver bra om att Moderaterna inte skall ställa upp på vänsterns skitsnack om god ton när vänstern själva inte bryr sig om något sådant.
  http://fnordspotting.blogspot.se/2018/04/moderaterna-star-handfallna-infor-los.html

  Svara
  • Senior

    /  04/13/2018

   ”Problemet är att de inte vågar. Problemet är att de låtit sig kuvas av kallhamrade och totalt skrupelfria socialistiska maktspelare så länge att de inte ser att de gång på gång går rakt i fällan. Problemet är att de inte förstår att det spel de spelar är riggat av deras huvudmotståndare. Att Moderaterna inte förmår ta in detta börjar bli direkt obegriplig.”

   Problemet är att Alliansen är en del av de totalt skrupelfria socialistiska maktspelarna med sin låtsade opinion, allt för att ge folk en illusion av valfrihet. -Tittar man på Alliansens frågor är allt som gjort för att hålla opinionen splittrad i dessa mindre partier.

   Om man istället väljer att se det som ”sjuklövern”, ”spel för galleriet” etc. etc. så blir även detta liksom DÖ plötsligt fullt begripligt.

   Hur svårt skall det vara att inse? Alliansens ”opinion” är lika mycket opinion som fackförbunden är separerade från socialdemokraterna.

   De var ju till och med tvungna att skriva decemberöverenskommelsen och ge Löfven makten på walkover istället för att avsätta karln och regera i fyra år till när folk envisades att fortsätta rösta på dem.

   Kan det bli tydligare än så?

   Svara
 12. Pelle2

   /  04/12/2018

  Bloggaren i otakt skriver bra om att en persons ideologiska preferenser inte skall ha någon betydelse så länge det inte påverkar jobbet negativt.
  http://iotakt.se/politiken-och-skolan/

  Svara
 13. MiT

   /  04/12/2018

  Hur många såna här finns det egentligen? Tycker det är ett par varje dag…
  ”Döms för våldtäkt för tredje gången i rad – ”omöjligt” att utvisa 29-åringen”
  http://www.friatider.se/d-ms-f-r-v-ldt-kt-f-r-tredje-g-ngen-i-rad-om-jligt-att-utvisa-29-ringen

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  04/12/2018

   Om det nu inte går att utvisa en kriminell utländsk person, på grund av att det råkar vara så farligt för brottslingen, så får man väl sätta personen i förvar. Personen i fråga ska givetvis vara fri att lämna förvaret i den stunden den väljer att sätta båda fötterna utanför landsgränsen.

   Nu råkar tyvärr den där ultravidriga liraren vara svensk medborgare, vilket han blev 2001, för 17 år sedan, när han då var 12 år gammal.

   Svara
  • weasel

    /  04/12/2018

   våldtäkt 1 : 3 års fängelse
   våldtäkt 2 : 2 års fängelse
   våldtäkt 3 : 1,5 års fängelse

   Alltså, det här är absurt bortom allt vett .
   Det verkar som om svenskt rättsväsende har någon slags bak och framvänd variant av ”three strikes and you´re out” :/

   Det totala straffet för 3 våldtäkter är alltså ca 4 års fängelse (när man räknar bort tredjedelsrabatten) . I ett friskt land skulle han ha fått åtminstone 8 års fängelse för den första våldtäkten. Och livstid för den andra.

   Svara
 14. Slutna grupper som hetsar har typiska egenskaper…

  Svara
  • Pelle2

    /  04/13/2018

   Skrattretande att Dennert beklagar sig över att hon blir granskad medan hon förbehåller sig rätten att granska andra.
   Hon låter dessutom sina fotsoldater, eller svans som hon brukar kalla de som kritiserar henne och hennes rörelse, ge sig på och hetsa mot andra.
   Undrar vad hon skall göra av materialet om Janouch som hon ber sina soldater samla in ?
   Kanske försöker sig på en polisanmälan för att tysta Janouch denna gången ?

   Svara
 15. 🙂 🙂 🙂

  Svara
 16. Gorby

   /  04/13/2018

  Svara
 17. MiT

   /  04/13/2018

  Svara
  • Pelle2

    /  04/13/2018

   Lite sedvanligt offerkoftande av en feminist ser jag.
   Även om det uppenbarligen finns en tystnadskultur i Akademien så verkar ju inte de duktiga kvinnorna brutit mot den heller.
   Kan väl tycka att Danius är den som har gjort bort sig minst och borde kunna stanna och Frostensson åker uppenbarligen mest ut för att hennes man är ett svin.
   Kan väl också tycka att den uppblåsta Horace Engdal borde åka ut..

   Svara
 18. MiT

   /  04/13/2018

  Svara
  • Katarina läckte åtminstone vinnare av Nobelpriset till Jean-Claude. Har hon inget personligt ansvar i det?

   Svara
   • Pelle2

     /  04/13/2018

    Skulle väl tro att de flesta ledamöterna kan läcka sådant till sin partner men att partnern då håller tyst.
    Witt-Brattström menade ju att Horace Engdal berättade sådant för henne…
    Var och en måste ju bedöma pålitligheten hos den de berättar saker för. Om man är osäker på pålitligheten hos sin partner så får man ju hålla tyst…
    Handlar ju inte precis om rikets säkerhet om information om Nobelpriset läcker ut.

    Svara
 19. G

   /  04/13/2018

  ”Lagrådet talar ofta för döva öron

  Det nu aktuella lagförslaget om ensamkommande är bara ett exempel av flera där regeringen trotsar kritik från Lagrådet. Hovrättsråd Ola Zetterquist säger till DN att ”det är genant” för politikerna att få så mycket kritik av Lagrådet, som yttrar sig om nya lagar.”
  http://www.gp.se/nyheter/sverige/lagr%C3%A5det-talar-ofta-f%C3%B6r-d%C3%B6va-%C3%B6ron-1.5595442

  Svara
  • Senior

    /  04/13/2018

   Här belyses verkligen vilket totalitärt styre vi har i landet i själva verket; det finns ingen instans som i praktiken kan hindra regering och riksdag att ta vilka beslut som helst.
   -Alla instanser är liksom folkomröstningar endast rådgivande, råd regeringen inte behöver ta hänsyn till.

   Ingen konstitutionsdomstol som kan hindra lagar som bryter mot grundlagen heller.

   Vi är helt utlämnade till regering och riksdags godtycke.

   Svara
  • G

    /  04/13/2018

   ”Regeringens svaga lagstiftande förmåga har varit känd sedan lång tid

   Trots svidande kritik från juristerna i Lagrådet går regeringen vidare och tänker inom några veckor lägga fram förslag till riksdagen om att ge ensamkommande unga männen från främst Afghanistan en ny chans att få stanna i Sverige för att studera erfar Ekot. Kritiken mot regeringens svaga lagstiftningsarbete är inte ny. Det som är nytt i egentlig mening är att regeringen dels inte något lärt, dels ignorerar all sakligt framförd och i allt högsta grad konstruktiv och allvarlig kritik inte bara från Lagrådet utan även Riksrevisionen.”
   https://ledarsidorna.se/2018/04/regeringens-svaga-lagstiftande-formaga-har-varit-kand-sedan-lang-tid/

   Svara
 20. G

   /  04/13/2018

  ”Chalmersforskare: Energipolitiken styrs av manliga normer”
  https://nyheteridag.se/chalmersforskare-energipolitiken-styrs-av-manliga-normer/

  Svara
  • Pelle2

    /  04/13/2018

   Borde stå en feministisk forskare.
   Är väl inte så konstigt om en mansdominerad bransch styrs av manliga normer ?
   Är säker på att kvinnligt dominerade branscher styrs av kvinnliga normer men av någon anledning problematiseras aldrig det senare.
   Det viktiga är väl för övrigt om branschen fungerar bra eller ej..

   Svara
  • Bamse

    /  04/13/2018

   ”Bla, bla, bla, bla – genus!”

   Några riktigta konkreta förslag? Nä, trodde väl inte det heller.

   Det är klart som korvspad att det finns alla möjliga intressen med i spelet när det gäller energipolitik, flera av dem med högst egna agendor.

   Jag kan ha fel förstås, men tror nog vi gör klokast i att lämna genus helt utanför denna diskussion. Vad vi behöver för framtiden är smarta lösningar (små- OCH storskaliga!) – inte pseudovetenskapligt, konfliktsökande pladder.

   Svara
 21. G

   /  04/13/2018

  ”Den svenska skolan ska inte anpassa sig till islam – däremot behövs lite nydanande vägledning”
  http://katerinamagasin.se/den-svenska-skolan-ska-inte-anpassa-sig-till-islam-daremot-behovs-lite-nydanande-vagledning/

  Svara
 22. G

   /  04/13/2018

  ”Kristdemokraternas tjänsteman: ”Går inte att vara sverigedemokrat och lärare”
  https://nyheteridag.se/kristdemokraternas-tjansteman-gar-inte-att-vara-sverigedemokrat-och-larare/

  Svara
  • G

    /  04/13/2018

   När jag ser kommunister på twitter som är lärare och även rektorer har jag sett vid något tillfälle, då vrider jag lite på mig för jag inte gillar kommunism, men inte mer än så, för jag förutsätter att även kommunistiska lärare och rektorer ska klara av att utföra sitt arbete på korrekt sätt.

   Svara
   • Senior

     /  04/13/2018

    Problemet med dem är ju deras egen slogan; ”Det privata är politiskt.”

    Redan där borde de diskvalificera sig själva från yrken som kräver politisk (konsekvens)neutralitet där man annars påverkar folk såsom journalist och lärare.
    -Idag söker de sig medvetet till poster där de kan påverka politiskt.

    Svara
 23. G

   /  04/13/2018

  ”Jättepenis får bara stå i en vecka

  En fasad på Kungsholmen i Stockholm pryds just nu av en jättelik blå penis. Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg har dock beslutat att den bara får vara kvar i en vecka.
  ….
  – Unga tjejer som passerade kände sig väldigt stärkta av vad de såg, säger Carolina Falkholt till Aftonbladet.”
  https://nyheteridag.se/jattepenis-far-bara-sta-i-en-vecka/

  X får dickpic skickad till sig. Reaktion: känner sig äcklad. X går på stan och ser jättepenis på vägg. Reaktion: känner sig väldigt stärkt av den.

  Svara
 24. Pether

   /  04/13/2018

  SvD har en artikelserie om hur svårt det är att lyssna på andra personers känslor och problem. Idag innehåller en av rubrikerna ‘därför använder män kvinnliga vänner’. Dvs, allt män gör är fel, män är problem för att de inte pratar känslor, vilket de gör, men det är också problem. Damned if you don’t, damned if you do, as always.

  Svara
  • Pelle2

    /  04/13/2018

   Det är ju konstigt att kvinnliga feminister ger sig själva rätten att tala om för män hur vi skall bete oss och pratar om hur män är medan dom blir rasande om en man skulle göra detsamma mot en kvinna.
   Dom måste också förstå att vi män hanterar våra problem på annat sätt än kvinnor. De flesta av oss män har inget behov av att älta saker medan kvinnor verkar älska sådant.
   Jag bryr mig inte om hur kvinnor hanterar sina känslor så då kan ju dom låta bli att bry sig om hur jag gör det..

   SVD har också haft ett antal artiklar om att vi män står i något slags skuld till kvinnorna för att dom generellt tar ansvar för att hålla reda på födelsedagar, ordnar fester, har huvudansvaret för barn och hem mm. Om kvinnorna är missnöjda med arbetsfördelningen i hushållet så får dom väl konfrontera sin partner och kräva ändring. Om hon inte är nöjd så är det väl bara att avsluta förhållandet..

   Svara
 25. G

   /  04/13/2018

  ”Misstänkt grov våldtäkt: ”Hon gick med på sex frivilligt”

  Kvinnan tog själv initiativ till sex. Det menar en av de två männen som åtalats för grov våldtäkt mot en kvinna vid en cykelväg i Kalmar i fjol, och som hördes i tingsrätten under onsdagen.

  De två yngre männen misstänks ha överfallit och våldtagit kvinnan på Norrliden i Kalmar i september förra året. Även en tredje man ska ha varit delaktig men den personen är fortfarande oidentifierad.
  …..
  Under onsdagsmorgonen inleddes huvudförhandlingen mot de två åtalade i Kalmar tingsrätt. Åklagare Bengt Wahlström yrkade på att båda fälls för grov våldtäkt och utvisas från Sverige. Han menar att de visat särskild hänsynslöshet och råhet eftersom de under våldtäkten även ska ha fotograferat kvinnan.
  …..
  De åtalades åldrar är avgörande för den eventuella påföljden. Båda männen har fått sina åldrar bestämda av Migrationsverket och den ene av dem ska ha varit 18 år när det misstänkta brottet begicks och den andra 17 år.

  Maria Robinson, som försvarar den äldre mannen, hävdar att hennes klient istället var 16 år vid tiden för det misstänkta brottet. Under rättegången yttrade sig rättsmedicinalverket om åldersbedömningarna och enligt Maria Robinson gick myndigheten på hennes linje.

  Rättegången fortsätter på onsdag nästa vecka.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/kvinnan-gick-med-pa-sex-frivilligt

  Svara
 26. G

   /  04/13/2018

  ”Elevers konst ifrågasätter normer

  Just nu pågår en ny fotoutställning som heter Normstorm på Jönköpings läns museum. Bakom konstverken står elever, som under läsåret fått reflektera kring de normer vi har i samhället.

  Normstorm är ett projekt för att ge elever ökad förståelse för de normer vi har i samhället och vilken betydelse de har för jämlikhet och jämställdhet. Under ett läsår har elever från skolor i Jönköpings kommun fått diskutera och analysera kring vad samhället anser vara okej eller inte och varför.

  Normstorm startades 2012 på initiativ av Jönköpings kommun.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/elever-ifragasatter-normer

  Svara
  • G

    /  04/13/2018

   2016…..

   ”Elever lär sig ifrågasätta normer

   Joanna Isaksson har varit projektledare för Normstorm och hon menar att normkritik är en bra metod för att utveckla kritiskt tänkande.

   Joanna Isaksson, projektledare Normstorm, tycker det är bra att eleverna lär sig se saker på nya sätt så det inte hela tiden blir bilden man matas med.

   Vissa av bilderna tar upp psykisk ohälsa bland unga. Andra vad det innebär att vara svensk. Bland bilderna finns även kritik mot normerna runt maskulinitet.

   Joanna Isaksson tycker det är intressant att eleverna valt att fokusera på just maskulinitetsnormerna efter debatten kring sexuella trakasserier på offentliga platser i början av året.

   – När man pratar genus och jämställdhet så blir det ofta kvinnan som är i fokus. Men jag tycker det är viktigt att prata om normer kring maskulinitet och hur de upprätthåller ojämställdhet, säger hon.

   Hur har diskussionerna gått bland eleverna när de jobbat med det här?

   – Jag tycker det är lyckat eftersom de fått tolka fritt och börja utifrån sina perspektiv. Det är målet med projektet, säger Joanna Isaksson.”
   https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/ungdomar-lar-sig-ifragasatta-normer

   Svara
   • G

     /  04/13/2018

    1 ”normkritik är en bra metod för att utveckla kritiskt tänkande.”

    2 ”bra att eleverna lär sig se saker på nya sätt så det inte hela tiden blir bilden man *matas* med.”

    3 ”intressant att eleverna *valt* att fokusera på just maskulinitetsnormerna efter debatten kring sexuella trakasserier på offentliga platser i början av året.”

    4 ”det är lyckat eftersom de fått tolka fritt och börja utifrån *sina perspektiv*.”
    ————————-

    1. Nej, men troligen för att bli kritisk till mycket bra och vettiga normer som vi har och som inte finns i många andra skitländer, vilka skulle bli bättre av våra normer.

    2. Vilken bild eleverna matas med är inte svår att se….

    3. Ja gud vad ”intressant”, det har säkert eleverna ”valt” själva. Debatten? Ja, skulle varit jävla intressant att höra hur den debatten gick. Men troligen fördes dock debatten helt utan kritiskt tänkande, för med tanke på att artikeln publicerades april 2016 så gäller detta flickor, tjejer och kvinnor som anmälde sexuella trakasserier på många olika typer av offentliga platser av nyanlända ringdansare som anlände hösten 2015, inget annat. Och kritiskt tänkande på det passar såklart inte.

    4. Ja säkert utifrån deras egna perspektiv och ingen annans perspektiv som har indoktrinerats in i deras hjärnor.

    Svara
 27. G

   /  04/13/2018

  ”I höst är Robert Aschberg tillbaka med en ny säsong av ”Trolljägarna”.
  Han menar att behovet är större än någonsin.

  – Det jag har sett är att tonläget inte har blivit bättre, säger Robert Aschberg.”
  https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/QlqqqV/trolljagarna-kommer-tillbaka-avancerade-fatoljkrigare

  Svara
  • Pelle2

    /  04/13/2018

   Är det någon som tror att han kommer granska vänstertroll ?

   Svara
   • Senior

     /  04/13/2018

    Det lär ju inte ske.
    Då får han ju lägga ner hela sitt researchteam!

    Svara
   • Melmac

     /  04/13/2018

    Hur skulle det gå till? Ska han filma när han går ut genom ytterdörren, stänga den och sen ringa på dörrklockan?

    Svara
  • michael.

    /  04/13/2018

   För mig är feminist = idiot därför blir Delastacias fråga ett cirkelresonemang.

   Svara
 28. G

   /  04/13/2018

  “Facebook har blivit ett digitalt DDR”

  Facebookanvändare måste följa en oskriven värdegrund – men den sociala mediejätten själv behöver inte följa några som helst regler förutom sina egna, som dock kan vara svåra att förstå. “Den som provocerar politiskt blir inte långlivad. En sorts digitalt DDR, kan man säga.” Utan motivering stängdes således igår juridikstudenten Paul Pascalau av från Facebook i tre dagar och hans senaste inlägg, Värdegrundsrapporten #172, plockades bort. Pascalau själv beskriver agerandet som en elektronisk exekutionspluton som godtyckligt härjar bland användarna. Nästa steg blir vaporisering, det vill säga att användaren upplöses i tomma intet. En smärre katastrof eftersom sociala medier är våra digitala torg där vi har våra nätverk, vänner samt dokumentation om våra liv.”
  http://katerinamagasin.se/facebook-har-blivit-ett-digitalt-ddr/

  Svara
  • Senior

    /  04/13/2018

   ”great minds think alike.”
   Var tydligen tvåa på bollen… 😉

   Svara
 29. Senior

   /  04/13/2018

  ”Facebook har blivit ett digitalt DDR”

  -Hela jävla landet håller på att bli ett nytt DDR…

  http://katerinamagasin.se/facebook-har-blivit-ett-digitalt-ddr/

  Svara
 30. MiT

   /  04/13/2018

  Svara
  • Senior

    /  04/13/2018

   Jag tycker männen på bilderna påminner väldigt mycket om bilden med byggnads ”fittmössor”. -Ser lika löjeväckande ut, och man kan inte längre ta dem på allvar.

   https://nyheteridag.se/efter-sara-danius-avhopp-ministrarna-klar-sig-i-knytblus/

   Svara
  • lensof

    /  04/13/2018

   Och kvinnor med makt kan som Katarina Frostenson skydda kladdgrisar, verka för tysthetskultur samt offra unga utsatta kvinnor om detta gynnar dem själva.

   Fast sådana sanningar vill inte en feminist som Lööf vidröra.

   Inte heller att Danius antagligen hade varit kvar som sekreterare om inte hennes könsfrände Frostenson hade ställt krav på hennes avgång.

   Det är betydligt trevligare och lättsamt att efteråt markera med knytblus eller sjal eller färgade strumpor eller fittmössor eller vad som nu kan användas för att dölja den verklighet man inte vill ta del av. En markering som absolut inte ställer några som helst krav eller leder till något konstruktivt. Snarare en outfit till afterwork drinken.

   Fy f*n.

   Skrivet av en kvinna som vet vilken falskhet som kan dölja sig bakom en vacker kylig och tyst fasad.

   Svara
  • Cain

    /  04/13/2018

   1. Sant, men inte orättvist. Män och kvinnor gör olika val.
   2. Se 1.
   3. Poäng. Skitar som spöar upp frugan ska straffas. Men det finns gott om motsatsen också.

   Inte ett ord om importerade kulturer där det riktigt allvarliga kvinnoförtrycket utövas. Underkänt Annie.

   Svara
  • michael.

    /  04/13/2018

   1.Lönediskriminering av kvinnor är en bluff.
   2.Om det är färre kvinnor som driver företag än män,vore det märkligt om kvinnor skulle få lika mycket statligt och privat kapital som män.
   3.Kvinnor är lika ofta förövare som män när det gäller relationsvåld.

   Svara
  • Pelle2

    /  04/13/2018

   Vem är det som hindrar kvinnor från att driva företag ?
   Vi vet ju också alla att skillnaden i inkomst inte är så stor när man räknar arbetstid och utbildning.

   Svara
 31. Rikard

   /  04/13/2018

  Hej.

  Ang. Svenska Akademien borde det räcka med ett namn för att påminna om att det var länge sedan den förlorade sin heder:

  Salman Rushdie.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
 32. Melmac

   /  04/13/2018

  Som så många gånger tidigare, en riktigt bra Fredagsintervju:

  https://kvartal.se/fredagsintervjun/tobias-billstrm-reinfeldt-hade-fel-om-migranterna

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: