Den banala analysen

Svenska Akademin är i gungning och ledamöter avgår på löpande band. Då jävlar ska man politisera det som händer! Då ska de banala feministiska maktanalyserna recyklas igen trots att de sen länge har varit så trötta att de borde dött i sömnen. Men det hindrar inte såklart, finns en möjlighet att ropa ut till alla hur enkelspårig man är så tar man den verkar det som.

Det är det mystiska Patriarkatet som ligger bakom! Inte ett ord om att det faktiskt är tre män som avgått innan detta. Det finns inte i deras värld. Om det sen var rätt män som lämnade vet jag dock inte, tycker nog att det kan finnas några som borde men som klamrar sig kvar. En som dock in i det sista försökte klamra sig kvar var Frostensson, hon som var inblandad i det där jävla Forum eller vad det heter som hennes man Klådan drev med bidrag från… Svenska Akademin…

Ännu mer banalt. Hon har skrivit en ledare i Sundsvalls Tidning också. Med samma banala analyser. En orgie i radikalfeministiska floskler och nedvärderande tillmälen på män. Allt som man kan vänta sig av radikalfeminist. Frostensson nämns bara som en liten bifigur långt vid sidan om. Som om hon varit ovetande om Klådans härjningar. Och att hon varit inblandad i det där jävla Forumet förvandlades till att det inte är hennes problem utan Akademins. Hon har noll ansvar för något enligt Mirjamsdotter medan män har ansvar för allt. De har t o m ansvar för vad som hände inom Akademin för över 200 år sedan.

Men lite rätt har hon ändå i sin ledare, finns nog en hel del att städa upp i den där Akademin. Både folk och fä som klamrar sig fast. Finns några sliskiga typer där.

Man pratar om den  där tystnadskulturen som gjorde att Klådan kunnat härja sen 80-talet och för över 20 år sedan så lyfte Niklas Svensson upp det i Expressen och sen föll det i glömska. Igen. Men det är inte bara män som hållit truten utan mängder av kvinnor också. Ligger kanske i det problemets natur, det är känsligt så man hoppas att det ska ta slut av sig själv? Men det gör ju sällan det…

Måste vara jävligt skönt att vara radikalfeminist dock, en universalanalys på precis allt oavsett vilket problem eller sakområde det handlar om. Allt har sin förklaring i en redig marxanalys. Inget annat finns, bara en marxistisk maktanalys. Den Enda Analysen Som Behövs. Finns det saker som talar mot analysen, som t ex det faktum att flera män lämnade FÖRE detta? Inga problem, bara låtsas som att det aldrig har hänt och mata ut en banal analys.

Sara Danius lämnade ju posten som ständig sekreterare, det är ju en av de två kvinnorna som nämns av Fisaren och Mirjamsdotter ovan. Och av Annie Lööf. Och alla tre sätter väl ovetande fingret på vad som är det underliggande problemet inom Akademin. Och i resten av samhället också för den delen. Man har en bisarr önskan om att politisera allt.

Hur vet vi att inte Danius blev vald pga tryck utifrån om att det måste vara en kvinna? Alltså att det egentligen handlar om kvotering? Jag vet inte men man undrar faktiskt lite med tanke på hur debatten sett ut det senaste decenniet. Och fortfarande ser ut.. Politikers och journalisters reaktion nu tyder ju på att det handlade om politik mer än något annat? Mer precist, vänsterextremistisk politik. Så fort hon avgick så var det inte den ständiga sekreteraren som avgick utan kvinnan. Politisering alltså. Vänsterextremistisk politisering. Direkt.

Nå, Annie Lööf fick en fråga om vad jämställdhet har med saken att göra.

Och fick det där svaret…

Men lucas gav sig inte trots Lööfs uppenbara problem att bete sig som folk på en någorlunda artig fråga med i o f en träffande beskrivning av vad Lööf sysslar med. Så hon slänger fram… vänsterextremistiska maktanalyser som svar. Vad detta har med Svenska Akademin att göra är dock oklart. Lööf har blivit bekväm med med Den Enda Analysen Som Behövs.

Det KAN faktiskt vara så att Danius inte är rätt person på positionen? Har de inte tänkt på det? Hon kanske inte ens vill längre trots det ohyggligt pinsamma knytblusarna som i nån sorts kampanj ska ”rädda” henne? Hon kanske inte kan? Hon kanske kan men inte har lust? Det kan finnas många skäl till att hon inte vill vara kvar.

Men grejen är att vi utanför deras lilla märkliga skyddade verkstad inte vet alls. Och att det kanske är en del av problemet, att det är slutet som en liten sekt. Men bara för att man inte vet så betyder inte det att Den Enda Analysen Som Behövs är lämplig här. Heller. Det är nog snårigare med mer maktspel än alla dokusåpor med Hollywoodfruar är tillsammans.

För några år sedan fick Klådan en medalj ur handen av Bah Kuhnke. Kolla blicken hon ger honom, det är en sådan som varje kille önskar att de får av sin flickvän. Fast Bah Kuhnke är väl egentligen en sån där otäck man som håller andra män om ryggen antar jag. För tystnadskulturens skull. För att hon, förlåt han, skulle vara ovetande om Klådans äventyr där han försökt lägra hela akademin, ledamöters döttrar och andra inom kultursvängen är alltför osannolikt. Så han, demokratiminister Bah Kuhnke, höll alltså tyst om det och delade med sugande blick ut en medalj i stället. Så måste det vara.

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

113 kommentarer

 1. Gorby

   /  04/13/2018

  Kan det vara som så att Svenska Akademien har i sitt jämställdhetsarbete valt kön före bakgrundskoll.

  Svara
  • Mycket märkligt! (Som det mesta i vårt arma land!)

   Svara
  • Kan det vara som så att Svenska Akademien i sitt jämställdhetsarbete har valt kön före ordentligt grabbatag i de genitala regionerna?

   Svara
  • invaderace

    /  04/14/2018

   Kom igen nu! Det är hennes värv och inte hennes bakgrund som ska fälla henne. Det finns ett antal företrädare som borde klä skott för klådan, Engdahl, Englund och Dahlen. Alla var de aktiva medan Klådan höll på. Jag fanns med i periferin, jag gick helt enkelt till dessa ställen men Klådan var väl känd. Att Sara Danius är dotter till Anna Wahlgren diskvalificerar henne inte från jobbet. Vad hon gjorde sedan, ja det är en annan sak.

   Svara
   • Ivar L

     /  04/15/2018

    Det är vanligt att projicera alla problem på Arnault och dessutom ge honom nedvärderande namn men är det någon som egentligen vet vad han gjort och inte gjort? Att han är en kvinnokarl som inte missat en enda chans och säkert använt akademiens glans som raggningsknep står ju helt klart. Men vad jag förstår är han nu friad från alla anklagelser, alla förundersökningar nedlagda så något sexbrottsligt har antagligen inte inträffat.
    Så då återstår frågan om hans övriga verksamhet varit brottslig på något sätt. Knappast troligt. Har den varit skadlig? Jag har faktiskt ingen aning. Jag fattar det som att det varit någon slags litterärt arbete finansierat av Akademien, alltså inte via skattsedeln. Har det varit skräp i alla dessa år? Varför har det i så fall inte klagats tidigare? Kanske har Forums arbete till och med uppfattats som något bra av folk i litteraturvärlden? De som avger vittnesmål i dagsläget är naturligtvis inte trovärdiga med tanke på hur uppskruvat tonläget är. Att säga att Forum kan ha varit bra är lika med kulturellt självmord.

    Det kan hända att det funnits brister i hur detta skötts men den egentliga skadan är snarast orsakad av metoo och alla idioter som drar feministväxlar på precis allt. Akademien är en privat stiftelse som naturligtvis får arrangera precis vilka litteraturklubbar de vill. De står alla fritt att avstå från att vistas i Forums närhet och som sagt, detta är inte skattefinansierat så kreti och pleti i kulturvärlden har helt enkelt inget att säga till om med hänvisning till någon slags feministitisk kulturpolitik. Det har varit upp till Akademien och ingen har klagat till dess metoo fick alla att gå helt bananas.

    Svara
 2. Gorby

   /  04/13/2018

  Svara
 3. Gorby

   /  04/13/2018

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  04/13/2018

   Det är så jävla löjligt att man blir lös i magen, så ytligt kvinnligt sterotypt att göra ett nummer av hennes klädval, bimbos är vad de är. Sara Danius, som jag begriper, började btw köra knytblus under sin tid på Sädertörn för att reta gallfeber på radikalfeministerna som huserar där. Jag har i vilket fall ett gott öga till Sara Danius, helt oavsett cirkusen runt om.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  04/13/2018

    Det är som att jag ska visa solidaritet med random man genom att göra armhävningar, fjanterier…

    Svara
   • Ivar L

     /  04/15/2018

    Ja, fatta nivån på kultureliten när de begår aktivism med knytblus utan att någon egentligen ens begriper vad det går ut på? Istället för kvalificerade texter om vad som hänt får vi tweetar med värsta bästa tjejgänget i knytblus med orden ”patriarkatet” någonstans i flödet…

    Svara
  • x

    /  04/15/2018

   Hehe, knytblusen kompletterar dessa fjolliga sossars stil alldeles utmärkt.

   Svara
 4. Signifikant!

  Svara
  • lensof

    /  04/13/2018

   Det är så outhärdligt pinsamt att se dessa människor som sägs vara de som leder vårt land i en ny kollektiv regression. Tillbaks till högstadiet då man med olika attribut försöker låtsas vara någon man egentligen inte är och inte är vuxen till. Ett beteende förlåtligt när man är ung tonåring men inte som medelålders regeringsmedlem.

   De har tydligen inte fattat att de är på en nivå då det förväntas beslut inte manifestationer, handling inte tomma utspel. Jag bara säger snälla låt oss slippa mer knytblusar, fula sjalar, färgade strumpor, fittmössor och handhjärtan. Vi är mätta på sådant. Det är varken kul eller innovativt längre bara tröttsamt.

   Dessutom ska inte vår politiska ledning lägga sig i vad som händer i Akademien. De kan tycka men bör lära sig att hålla käft. Akademien är ingen politisk institution vilket också skrivs mycket bra i ledaren.

   Svara
   • Ivar L

     /  04/15/2018

    Precis. Här är det nog bäst att politikerna håller fingrarna borta om de inte vill göra ännu mer skada. Tänk att få nobelpriset i litteratur i år. Kommer att kännas sådär.
    Utländska medier lär nog prata mer om vad som utspelat sig i Akademien under året än vad författaren skrivit.

    Svara
  • G

    /  04/14/2018

   Tack. Bra ledare.

   Svara
  • Gigas

    /  04/13/2018

   ”Han lever det goda livet, han är nästan ensam om det,…”

   Vilken liten värld den gode Horace måste leva i, kanske dags att träffa lite andra männikor.

   Svara
   • Ja, det är häpnadsväckande att en så uppsatt person i kultureliten är så inskränkt och låg.

    Svara
 5. Olof

   /  04/13/2018

  Ja, det osar catfight all världens väg. Två kvinnor som inte står ut med varandra.

  Vad jag kan se handlar ju i slutändan avgångarna enbart om att Danius vill ägna sig åt den gamla vanliga kvinnliga sociala kontrollen gentemot en annan kvinna, stadgarna medger det inte, och båda ser då hellre ömsesidig förlust än att hitta ett sätt att leva med varandra.

  Och ja, en sån här uppvisning gör onekligen att man frågar sig om människan är invald på grund av könet snarare än kompetensen…

  Svara
  • lensof

    /  04/13/2018

   Låt oss glömma att det handlar om två kvinnor. Annars fastnar man i ett omvänt feministiskt tänk.

   Den ena kvinnan är hopkopplad med en snuskhummer som utnyttjat unga kvinnor till den grad att kulturarbetsförmedlingen slutar förmedla praktikanter till hans organisation/klubb. Denne kladdpelles bedrifter är väl kända sedan 30 år men har tystnats ner mycket på grund av hans beskydd av sin väletablerade hustru. Han har en organisation tillsammans med samma hustru och denna har levt på pengastöd bl.a. givna av Akademien dvs hustruns medlemskap i Akademien har alltså gett honom men också henne själv pengar till denna organisation.

   Rätt mycket alltså som om det inte är direkt olagligt svårt att smälta för en person som tror på hederligt beteende.

   Den andra kvinnan hade en ledarroll och sökte ta tag i dessa olika affärer. Något som blev mer aktuellt efter att kladdpelles framfart blev allmänt känd genom metoo i november 2017. Därefter kom också de ekonomiska egendomligheterna fram och ledde till en diskussion om åtal.

   Att reducera detta till catfight är att reducera Akademiens problem. Men so what. För mig får gärna Akademien gå i graven efter allt detta.

   Svara
   • Ivar L

     /  04/15/2018

    Jag håller med om att detta inte skall reduceras till kön. MAktkampen är bra mycket mer komplicerad än två kvinnor mot varandra. Horace Engdahl och Peter Englund är nog två tuppar i sammanhanget för den som kan läsa mellan raderna.

    Däremot förstår jag inte direkt upprördheten kring Forum. Inte för att jag själv vet särskilt mycket om scenen men situationen är ju klassisk. Detta händer ju ständigt i kretsar kring kända människor och deras entourage, i detta fall är det väl på sätt och vis Nobel och hans prestigefyllda pris som varit den lockande ”kändisen” . Alltså en död kändis men i övrigt är det hela typiskt. En man i den närmsta kretsen som aldrig blir mätt på unga kvinnor passar på och unga kvinnor har det inte varit någon brist på uppenbarligen. Händer inte detta ständigt?

    Alla har naturligtvis rätt att tycka att det där är en snuskgubbe och Forum är en skitklubb och då går man helt enkelt inte dit.

    Sedan har det ju möjligen varit något slags bortt mot Akademiens stadgar, det får de reda ut på sina möten, det är inga stora pengar det handlar om. Känns ganska ointressant eftersom det är en privat stiftels.

    Svara
    • lensof

      /  04/15/2018

     Man måste kunna hålla två tankar i huvudet samtidigt.

     Ja det är väl där problemet ligger att den förmågan får inget stöd i det offentliga Sverige längre.

     Erik van den Haag skriver mer klokt på Ledarsidorna.se. Inte minst faran av att göra Akademiens problem till en ytlig könsproblematik. Man bör nog fråga sig vem eller vad som har att vinna på att göra det till en tupp- eller hönskamp. Samtidigt som man förringar den kompetens som finns både individuellt och samlat i Akademien.

     Svara
 6. michael.

   /  04/13/2018

  Intressant att dom personer som bär knytblus för att stötta Sara Danius är exakt samma människor som gjort att svenska medborgare får det sämre på område efter område.

  Svara
 7. Obehaglig nyhet: småbarn vapentränas under jihadskrik i moskén, Herford, Tyskland!

  Svara
  • Nisse Hult

    /  04/14/2018

   Klippet är mäkta intressant. Vilka är de personer med europeiskt ursprung som filmar? Är detta så allmänt känt så att ingen bryr sig? Håller muslimerna på med detta i Sverige också? Varför är inte detta granskat i svenska media?
   Jag hoppas detta kollas ordentligt och röjs ur moskéer runt om i Europa och det är ju också en fråga om varför vi inte bör fylla Europa med muslimer. Och kanske var det liknande utbildningar i Syriska och Irakiska moskéer som gjort att dom har sina extrema inbördeskrig där ”extramuskimska” hårdingar lyckats skapa egna stater i det annars muslimska Syrien.

   Svara
   • elina

     /  04/14/2018

    Ca 12 % kristna. ”Det fanns en tid då olika religioner levde i fred med varandra, men det var ju under diktator Assads tid”, sagt av min frisör (muslim).

    Svara
   • Senior

     /  04/14/2018

    Vad tror ni syftet var med den stora vapendepå polisen fann av en slump häromdagen?

    Vem hade placerat den där?

    Hur många fler finns det?

    Svara
 8. Fortsätta arbetet med jämställdhet säger Centerkvinnan,hur då med 30 miljoner invandrare från Mellersta Östern?

  Svara
 9. MiT

   /  04/13/2018

  Svara
 10. Gorby

   /  04/14/2018

  Alice Teodorescu: ”Hon blev inte vald på grund av sitt kön utan på grund av sin kompetens”
  En som inte tänker knyta en sjal runt sin hals är Alice Teodorescu, ledarskribent på Göteborgs-Posten (från bergesjo’s länk ovan).

  ”Jag tänker inte delta i ett poserande utan att ha all fakta på bordet. Jag tycker inte vi ska reducera Sara Danius gärning till en fråga om kön. Hon blev inte vald på grund av sin kön utan på grund av sin kompetens. Hon har nu tyvärr fått lämna för att situationen blev övermäktig och det hade den blivit för vem som helst oavsett kön, sade Alice Teodorescu.”

  Se Alice förklara på:
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/alice-teodorescu-hon-blev-inte-vald-pa-grund-av-sitt-kon-utan-pa-grund-av-sin-kompetens

  Svara
  • michael.

    /  04/14/2018

   Helt underbart när Alice Teodorescu med sina ord strimlade sönder Maria Sveland i Aktuellt studion,Alice en av få svenska journalister med snille och smak.

   Svara
   • Nisse Hult

     /  04/14/2018

    Alice är bra. Här har vi invandrare och kvinna som faktiskt i allmänhet gör vettiga analyser och vår motsäga dumheter. Hoppas folk i Göteborg backar upp henne och hennes tidning. Och det handlar ju i grunden om att Frostensson som styrelseledamot och firmatecknare i Klådans bolag egentligen borde slängts ur akademin.
    Sen kan ju Danius ha varit en dålig chef på annat sätt men Horace har ju ställt sig på fel sida i Klådan-frågan så hans uttalanden i frågan framstår som knepiga.

    Svara
  • G

    /  04/14/2018

   Svara
 11. Gorby

   /  04/14/2018

  Svara
 12. G

   /  04/14/2018

  ”Till Kulturnyheterna kommenterar nu kultur- och demokratiministern Alice Bah Kuhnke den senaste tidens utveckling i Svenska Akademien och gör en direkt koppling till metoo-rörelsen som fick sin början i höstas.

  ”Efterskalven av höstens många upprop från tusentals kvinnor fortsätter. Nu är det nog, vi vägrar att backa tillbaka”, skriver Alice Bah Kuhnke (MP).

  Även Annie Lööf (C) var upprörd över att Sara Danius tvingades bort som ständig sekreterare.

  – Jag var så arg att jag var tvungen att bolla med mina medarbetare vad jag skulle lägga ut i sociala medier för att hitta en värdig balans, säger hon till Dagens Nyheter.

  – Vad vi ser är starka kvinnor som gör skillnad, som vill göra rätt, som får lämna – och gubbarna är kvar. Jag är förvånad och jag tycker att det är pinsamt för framför allt de inblandade som är kvar i Akademien, säger Annie Lööf till DN.”
  https://www.svt.se/kultur/alice-bah-kuhnke-nu-ar-det-nog-vi-vagrar-backa-tillbaka

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  04/14/2018

   Men vad är det för fel på kulturministern, för en vecka sedan sa hon att det inte var hennes roll att uttala sig om akademin, nu kör hon på som att hon ägde stället. Har hon ingen konsistens. Förstår hon inte att det hon gör får henne att framstå som omåttligt principlös.

   Det är också intressant hur dessa maktkvinnor reflexmässigt tar andra maktkvinnors parti. Säger något om deras syn på män. Det avslöjar dem helt enkelt som manshatare eftersom de så uppenbart kör på enligt principen min fiendes fiende är min vän.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  04/14/2018

    De artonde, om regeringen får välja, givetvis med hjälp av rättviseförmedlingen. Skulle bli så pepp, så kunnigt om de riktigt viktiga kultur och litteraturfrågorna.

    Först tar vi kvinnosektionen.
    1. Ebba Witt Brattström (ständig sekreterare)
    2. Maria Sveland (kansler)
    3. Alice Bah Kuhnke (direktör till att börja med, måste ju bara få vara med)
    4. Athena Farrokhzad
    5. Malou von Sivers (lite folklighet måste man ju ha, och då är Sveriges viktigaste journalist självskriven.)
    6. Gudrun Schyman
    7. Kakan
    8. Fatemeh Khavari
    9. Åsa Lindeborg (alt. Zara Larsson)
    10. Valerie Solanas (stolen står ju så klart tom, men det gör inget, kvinnorna blir ändå insvag majoritet, viktigt att ta ställning för global historisk kulturfeminism här.)

    Sen lite män, förhoppningen är dock att de med tiden ska bytas ut till kvinnor så att akademin blir jämställd på riktigt.
    11. Jonas Hassen Khemiri
    12. Greider, självklart ska Greider vara med.
    13. Björn Wiman
    14. Henrik Schyffert
    15. Özz Nûjen
    16. Henrik Arnstad
    17. Genusforografen
    18. Jonas Gardell

    Svara
    • G

      /  04/14/2018

     Hahaha 😀

     Svara
    • Ivar L

      /  04/15/2018

     Bra lista, och skrämmande för dessa pajaser är ju faktiskt upplyfta och ansedda i vår tid.

     Dock rerverar jag mig mot Gardell, och då menar jag författaren särskild den unge), inte den sexistiske twittraren. Jonas Gardell är en riktig författare som faktiskt kan skriva.

     Svara
 13. G

   /  04/14/2018

  ”Författaren och debattören Inti Chavez Perez har tagit initiativet till ett författarupprop som ska visa sin misstro mot Svenska Akademien i sin nuvarande form.

  – Svenska Akademien har en viktig position i kulturvärlden. Vi måste som yrkesgrupp kritisera att sexuella trakasserier fått pågå under decennier och dessutom fått ekonomiskt understöd.

  Han ser gärna att uppropet visar sitt stöd för avgående ständiga sekreteraren Sara Danius.

  – Hon är den enda som gjort något åt detta, nu anklagas hon för att vara en dålig ledare. Jag tolkar det som att de tycker att hon är obekväm. Det är alltid den som reder ut i sexistiska strukturer som är obekväm.

  Vad hoppas du att uppropet ska leda till?

  – Jag hoppas att det leder till att Akademiens ledamöter tar sitt förnuft till fånga och förstår att Svenska Akademien i sin nuvarande form har förbrukat sitt förtroende och sin legitimitet och att de därmed borde lämna sina uppdrag. Jag hoppas att det inte blir så att gubbväldet fortsätter. Så får det inte bli.

  Hur har intresset varit för att skriva på uppropet?

  – Det har varit stort. Det ska blir intressant att se hur många som tillkommer under dagen. Nu är vi 35 författare som jobbar med att utforma en text som alla kan skriva under.

  När och var kommer det att publiceras?

  – Troligtvis på lördagen. Det är inte bestämt var ännu. Flera redaktioner har hört av sig. ”
  http://www.gp.se/kultur/kultur/f%C3%B6rfattare-planerar-upprop-mot-akademien-1.5600199

  Svara
  • G

    /  04/14/2018

   ”Upprop till stöd för Danius – 125 författare är med

   På fredagseftermiddagen hade drygt 125 författare anslutit sig.

   Inti Chavez Perez har följt de många turerna kring Svenska Akademien, och när det stod klart att Sara Danius lämnar sin post som ständig sekreterare fick han nog.

   – Det är en märklig lösning. Om man talar om jäv, anklagelser om sexuellt våld och anklagelser om läckor så kan ju inget av det tillskrivas Sara Danius, säger Inti Chavez Perez.

   Han har nu startat ett författarupprop till stöd för Danius, och menar att ”utan henne tror vi inte att Svenska Akademien klarar av att vädra ut sexismen”.

   På fredagseftermiddagen hade drygt 125 författare anslutit sig. Bland namnen finns Maria Sveland, Katarina Wennstam, Lawen Mohtadi, Amanda Svensson, Katarina von Bredow, Anna Jörgensdotter, Johanna Thydell, Maria Küchen och Sara Lövestam.

   – Vi försöker få till en skrivelse vilket inte är jätteenkelt när det är så många inblandade. Men när vi har formuleringar på plats kommer vi ha ett upprop och förhoppningsvis kan merparten av de involverade skriva under, säger Inti Chavez Perez.

   Han vill motverka den sexistiska kultur som han menar genomsyrar hela kultursektorn.

   – Det är en typisk sexistisk struktur att de som påtalar problemen blir sedda som ett arbetsmiljöproblem. Det är det som har hänt med Sara Danius, att man säger att det är problem med hennes ledarskap, säger han.

   Inti Chavez Perez skriver böcker om jämställdhet för tonårskillar, och menar att Svenska Akademiens agerande på sistone präglas starkt av sexism.

   – Hela mitt författarskap går ut på att få tonårskillar att inte bli som Horace Engdahl. Jag blir så arg när det framkommit att Svenska Akademien vetat om kulturprofilens härjningar i två decennier och fortsatt ge honom stöd.”
   https://www.dn.se/nyheter/sverige/upprop-till-stod-for-danius-125-forfattare-ar-med/

   Svara
 14. G

   /  04/14/2018

  ”Knytblus-ministrarna är inte riktigt kloka”
  https://www.expressen.se/ledare/knytblus-ministrarnaar-inte-riktigt-kloka/

  Svara
 15. G

   /  04/14/2018

  Svara
 16. G

   /  04/14/2018

  ”Heberlein: Gymnasielagen och de ensamkommande

  Jag passerade Medborgarplatsen några dagar innan ”Ung i Sverige” flyttade sin sittstrejk till Norra Bantorget. Det var en solig höstdag och på Medborgarplatsen minglade vänsteraktivister med gode män, HVB-personal, clowner mot rasism och en grupp kulturarbetare som med jämna mellanrum stämde upp i diverse kampsånger, ackompanjerat av maracas och tamburin.

  I centrum för uppmärksamheten befann sig några dussin afghanska män, så kallade ”ensamkommande flyktingbarn”. De förplägades med smörgåsar och frukt av några unga aktivister och en äldre man med långt, grånat hår iklädd poncho delade ut kaffe. Centralt placerad i gruppen av män befann sig deras kvinnliga ledare Fateme Khavari, som blickade lugnt ut över sitt rike, flankerad av två svenska aktivister. Alltihop övervakades av ett stort antal poliser. Det var, kan man säga, något av en folkfest.(forts)”
  https://ledarsidorna.se/2018/04/gymnasielagen-och-de-ensamkommande/

  Svara
 17. G

   /  04/14/2018

  “Det är värsta röran på Migrationsverket just nu – vi avråds från att rapportera säkerhetshot till SÄPO

  Det är omöjligt att inte fundera på hur det kan vara möjligt att vissa skötsamma personer utvisas från Sverige, samtidigt som andra, helt uppenbart mindre skötsamma, erhåller uppehållstillstånd. Efter samtal med en källa hos Migrationsverket står det klart att myndigheten befinner sig i kaos. Felaktigt beviljade uppehållstillstånd återkallas inte och trots misstankar om säkerhetsrisker avråds handläggare från att kontakta Säpo. “Det är riktig skandal att vi låter människor som inte ska vara här stanna i landet”.

  Som exempel i närtid kan jag ta Vlora, en skötsam mamma med sina två döttrar som nyligen tvingades lämna landet trots att hon hade arbete och hennes minderåriga flickor integrerat sig och gick i skolan. Samtidigt erhöll en sexdömd man, Arif “Niklas Mo” Moradi, som utsatt ett barn (en annan minderåriga flicka) för övergrepp, uppehållstillstånd. Han passade därefter genast på att hindra lagens gång genom att delta i uppviglande mot polisen som skulle utvisa utländska män utan asylskäl från Sverige.(forts)”
  http://katerinamagasin.se/det-ar-varsta-roran-pa-migrationsverket-just-nu-vi-avrads-fran-att-rapportera-sakerhetshot-till-sapo/

  Svara
 18. Bamse

   /  04/14/2018

  Tycker lucas och Löfs korta meningsutbyte på twitter är fantastiskt talande för vår samtid.

  När feminister pratar om ”jämställdhet” är det lika utfall som avses och inget annat. Först när kvinnor är oskiljaktiga från män sett till vissa utvalda medelvärden är världen ”jämställd”. Annie är så övertygad om att detta är det enda rätta att hon kostar på sig att vara dryg och snäsig. Hon kunde knappast ha valt bättre exempel för att illustrera vilken floskelfeminist hon egentligen är.

  Jag får citera Leo Flavum från ett av hans nyligen skrivna blogginlägg ”Stockholmssyndromet”:

  ”Tänd ljuset, för helvete! Och av med nattmössan!”

  Svara
  • Kronblom

    /  04/14/2018

   Lööf får väl krypa tillbaks under sin egen lilla sten och gnaga vidare på sin sko.

   Svara
  • Visionären

    /  04/14/2018

   ”När feminister pratar om ”jämställdhet” är det lika utfall som avses och inget annat.”

   Inte där jag jobbar. Där jag jobbar är snart 100 % av alla chefer kvinnor och ändå anses det att vi behöver skärpa oss vad gäller jämställdhet. Jämställdhetsintegration (vad f-n nu det betyder) är således en viktig del av vår vardag, som bl.a. alla chefer måste ha koll på. Efter #metoo-kampanjen gick riksåklagaren omedelbart ut, kallade alla (i stort sett en majoritet kvinnliga) mellanchefer till krismöte och förklarade att vi nu måste komma till rätta med alla sunkiga grabbattityder och hotade därvid med åtal från särskilda åklagarkammaren för dem som blev påkomna att vara tafsare eller dra ett grabbigt skämt på ngn julfest.

   Om nu lille sälungen (ej riktat till dig Bamse vars kommentar jag nu tar mig friheten att kommentera), inte tror mig så kan jag ge kopia på texten från vårt intranät, svart på vitt.

   Och för dig som inte orkar läsa mina tidigare kommentarer, så kan jag meddela att jag inte orkar skriva om dem bara för din skull.

   V

   Svara
   • Bamse

     /  04/14/2018

    ”Där jag jobbar är snart 100 % av alla chefer kvinnor och ändå anses det att vi behöver skärpa oss vad gäller jämställdhet.”

    Betvivlar inte att detta är fallet på sina håll. Vilket ytterligare illustrerar varför genomsnitt beräknade på hela befolkningen som mätare för ”jämställdhet” kan leda till missriktade åtgärder.

    Svara
    • Senior

      /  04/14/2018

     Problemet är att arbetet ”för jämställdhet” är inget annat än vänsterns ”revolution”.
     De kommer aldrig att nå något mål, det är en pågående process.

     Det finns alltid jämförelser att göra mellan (valfria) grupperna. Är det inte antalet chefer så är det storleken på kontoret. Taltiden i fikarummet. Restider i tjänsten.

     Får de hålla på oemotsagda finns det inget slut på fabricerade orättvisor.

     Svara
     • Senior

       /  04/14/2018

      För att inte tala om vänsterns krav på att få ”problemformuleringsinitiativet”, och kravet på ”tolkningsföreträde”.

      – Det är bara ett annat sätt att säga ”ge mig makten.”

      Det mest bisarra är att de får som de vill…..

     • Visionären

       /  04/15/2018

      Yepp, det är vad jag också tror. Det finns ingen punkt där radikalfeministerna kommer att förklara sig nöjda. Deras kamp kommer att pågå, och pågå, och pågå….tills alla andra har somnat, eller spårat ur totalt.

      V

   • Rikard

     /  04/14/2018

    Hej.

    Byt yrke, eller karriär, är mitt råd.

    Förr eller senare hamnar du i den sitsen att du antingen måste vara angivare eller bli utpekad som kättare – eller både och.

    Varför försöka rädda det sönderfallande ideologiska bygget? Låt det brinna!3

    Även i Sovjetunionen och Östtyskland, och än mer i Tjeckoslovakien och Ungern, fanns det människor med integritet och yrkesstolthet som trodde att systemet skulle kunna reformeras inifrån – totalitära system (vare sig klassiska socialistiska eller postmoderna sådana) kan inte reformeras då de eftersträvar ideologisk renlärighet.

    Varför bidra till systemet, när staten gjort sig till folkets fiende?

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Visionären

      /  04/15/2018

     Tack för råd Rikard.

     Dock inte så länge kvar nu, så jag härdar ut. För min egen och för min familjs skull. Är dock så heligt förbannad på alla avarter jag ser i mitt dagliga arbete att jag måste pysa ut lite här och där. Jag ber om ursäkt om jag låter bitter, men det är jag. Efter 30 år i statens tjänst, med förfallet i omedelbart fokus, är det svårt att vara annat.

     V

     Svara
 19. G

   /  04/14/2018

  Svara
 20. G

   /  04/14/2018

  ”Mari har synpunkter på Kristianstadsbladets politiska redaktör Carolin Dahlmans ledarartiklar.

  – Min uppfattning är att Carolin Dahlmans åsikter stämmer överens med högerextrema partiers. Jag vill veta om hennes åsikter stämmer med Liberalernas och hur ansvarig utgivare ser på hennes åsikter, som jag ser som rasistiska.

  Riksdagsledamoten Christer Nylander (L) är ordförande i Stiftelsen Kristianstadspress som utser Kristianstadsbladets politiska redaktör.

  – Kristianstadsbladets ledarsida är liberal, men partipolitiskt oberoende. Den politiska redaktören är helt självständig och hur det liberala uppdraget ska tolkas och formuleras avgör därför redaktören själv, säger han.

  Jörgen Svensson, Kristianstadsbladets chefredaktör och utgivare, svarar så här:

  – Som ansvarig utgivare behöver jag inte tycka om allt som skrivs i Kristianstadsbladet, oavsett om det är på kultursidan, på sportsidorna, vad enskilda krönikörer tycker eller vad som skrivs på ledarsidan. Var och en redaktör har stort utrymme att själv värdera och redigera sina sidor och delar.

  Carolin Dahlman själv svarar Mari så här:

  – Då du inte tar upp några exempel på vilka åsikter det handlar om eller vad det är som får dig att rikta en så extremt grov anklagelse mot mig har jag svårt att bemöta detta påhopp. Jag lyfter ofta det faktum att svenska skattebetalare inte har kapacitet att ta emot hur många människor som helst. Är det rasism menar du? Jag talar ofta om flickors rätt att få leva livet som de vill i stället för att tvingas in i hederskulturer. Är det rasism? Jag har som mål att forma ett samhälle där människor lever i frihet och trygghet; då är jag beredd att öppna munnen trots den här typen av ogrundade påståenden.”

  Svara
 21. Gorby

   /  04/14/2018

  Svara
  • G

    /  04/14/2018

   Haha, ja. Måste ta med den länkade tweeten från Rebecca också…

   Svara
   • G

     /  04/14/2018

    Tovatt: ”Riksdagsledamot, näringspolitisk talesperson för MP”

    Svara
    • lensof

      /  04/14/2018

     Varför kallar Bah Kuhnke sig själv och Katarina Frostenson för mansgrisar?

     Svara
     • lensof

       /  04/14/2018

      Obs. Frågan förväntar sig inte få ett svar.

 22. elina

   /  04/14/2018

  Jag tappade tron till Akademien som det fria ordets vän och försvarare 1989 när de inte försvarade Salman Rushdie. Så småningom kröp de till korset men innan det fanns föga intresse för hans öde och yttrandefrihet.
  Man planerade ett slags demonstration i lokalradio men inga författare ställde upp utom mig. (Om man nu kan kalla ”utgivit en bok person” till författare). Jag blev nödlösningen de ringde till i sista minuten. Blev gravt hotad från visst håll. Jag lämnar det här.
  Det bådar inte gott för Nobelpriset för det är en sak Sverige är positivt känd för trots ibland usla val av författare. Snart är vi kända bara för.invandring.

  Svara
  • Rikard

    /  04/14/2018

   Hej.

   Snart är vi kända endast i imperfekt.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
  • Mjölner

    /  04/15/2018

   Akademin skall också skämmas att inte ge Astrid Lindgren nobelpris i litteratur.

   Svara
 23. weasel

   /  04/14/2018

  Lucas ; Vad är det som inte är jämställt i Sverige ?
  Annie : Kryp tillbaka under din sten.
  Lucas : Men vad är det som inte är jämställt i Sverige ?
  Annie : Kvinnor tjänar mindre än män.

  Vet inte vad mannen Lucas har i lön , men det är tydligen mer än de 120.175 kronor i månaden som kvinnan Annie har …. : /

  Svara
 24. G

   /  04/14/2018

  ”Nätjättar lovar motarbeta nättroll

  Youtube och Facebook lovar att göra mer för att motverka näthat och otillbörlig påverkan. Det sade it-minister Peter Eriksson (MP) efter ett möte med flera nätjättar på fredagen.

  -Det var ett mycket konstruktivt möte, sade Eriksson på en presskonferens. Youtube lovar bl.a. att anställa mer personal och att förbättra tekniken för att ta bort olagligt innehåll.

  Facebook deltog inte i mötet men har lovat Eriksson att kräva att alla annonsörer visar vem som är avsändaren – detta för att motverka negativa kampanjer med anonyma avsändare.”
  https://www.svt.se/svttext/web/pages/115.html

  Svara
  • Gorby

    /  04/14/2018

   Lade in denna i gårdagens inlägg gällande detta.

   Det kom även in en uppföljning på föregående samtal.

   Svara
 25. G

   /  04/14/2018

  ”Microsoft launches Defending Democracy Program to protect against hacking and misinformation

  Concern about Russian interference in both the US presidential election and the UK Brexit referendum highlighted the importance the internet now plays in political campaigns. But as well as being a powerful tool, it’s also something that open to abuse and manipulation.

  This is something Microsoft recognizes, and the company is launching a new Defending Democracy Program with the express aim of safeguarding the electoral processes.”
  https://betanews.com/2018/04/14/microsoft-defending-democracy-program/

  Svara
 26. MiT

   /  04/15/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  04/15/2018

   Kvalificerad analys av rysk säkerhetspolitik. Mycket läsvärd:
   https://www.svd.se/manga-missforstar-rysslands-utrikespolitik
   ”Rysslands agerande betraktas genomgående som aggressivt och revanschistiskt. Detta är en feltolkning grundad i bristande förståelse för rysk historia, kultur, utrikes- och säkerhetspolitik, skriver Jens Stilhoff Sörensen, docent och lektor i freds- och utvecklingsforskning.”

   Observera att artikeln inte är prorysk trots rubriken. Den är nyktert analyserande.

   Svara
   • Senior

     /  04/15/2018

    ”Hur bör man tolka det ryska aggressiva agerandet när det gäller Georgien, Krim, Ukraina, och den möjliga inblandningen i det amerikanska valet? Jag menar att det ska tolkas som reaktivt och som positionsmarkerande.”

    ”Ryssland är ingen supermakt, varken ekonomiskt eller militärt, men har mycket reella avskräckningsmedel att tillgå vid en konflikt och dess säkerhetsintressen bör respekteras”

    ”Det Putin har gjort under de senaste tre åren är att höja rösten. Under två decennier har USA och Väst ignorerat Ryssland och vägrat behandla dem som en viktig part när det gäller såväl globala som europeiska säkerhetsfrågor.”

    -Ehh, Ryssarna har varit europas största hot alltsedan Lenins maktövertagande långt innan andra världskriget, och har invaderat länder i Europa efter världskrigets slut.

    -Det är självklart att den naturliga fienden inte får vara med i diskussionerna om europeiska säkerhetsfrågor.

    ”Ryssland har inte motsatt sig ekonomiskt samarbete eller att EU har starka relationer till Ukraina, men Natomedlemskap var ett steg för långt. Från ryskt perspektiv blev man tvingad att agera.”

    Nere, ingen stormakt? Ändå anser de sig ha rätten och veto att bestämma över andra länders politik?

    Hur du kan få denna artikel att vara ”nyktert analyserande” och inte prorysk är för mig en gåta…..

    Svara
    • Jag får hålla med Senior om denna artikel. Den känns absolut prorysk (eller för att använda SVT:s nya ord ”Kremlvänlig”).

     Svara
  • Senior

    /  04/15/2018

   Du kan få raljera lite om svenska freds och deras öronbedövande tystnad när Ryssarna genomför militära aktiviteter också.

   Svara
 27. Ivar L

   /  04/15/2018

  Jisses vilket pajasspektakel Akademihaveriet blivit. När Andres Lokko och Marie Sveland skriver under ett ”upprop” om bevarandet av en gammal kunglig akademi och naturligtvis använder den feministiska analysmetoden i sina narraktiga försök att analysera vad som hänt då vet man, ja då vet man att man är i Sverige. Ett av världens just nu mest omogna och barnsliga länder.

  Som om inte Akademien var tillräckligt utskämd redan så skall dessa töntar alltså svinga sig upp på sina hästar och dra sina feminstiska träsvärd och göra saken ännu mer pinsam.
  https://www.svd.se/200-forfattare-i-upprop-mot-svenska-akademien

  Min personliga åsikt är att samtliga i Akademien skall avsättas och ersättas men problemet är att om författare som de ovanstående utgör det nya urvalsunderlaget så är det kanske bättre att lägga ner Akademien och dra in Nobels Litteraturpris för faktum är att det här annars riskerar att spilla över på hela Nobelpristraditionen. Bättre att plocka bort ett pris än att degradera hela institutionen.

  Tack metoo, bra jobbat.

  Svara
  • Senior

    /  04/15/2018

   Varför skall akademin ersättas eller läggas ner?
   Det är en privat stiftelse med egna medel.

   Säg att du bildar en privat stiftelse, med obestridliga stadgar, som varje år delar ut ett pris för ”bästa innovation”.

   -Skall den läggas ner med statligt tvång bara för att den vuxit sig populär bland folk, förvaltat sina resurser väl, och står trots infiltrationsförsök (tack vare välskrivna stadgar) emot samtidens populistiska makthavares försök till maktövertagande?

   Svara
  • Senior

    /  04/15/2018

   Lite motsägelsefullt kan jag tycka med tanke på vad du själv skrivit lite längre upp i tråden, vari jag varit helt enig:

   ”Sedan har det ju möjligen varit något slags bortt mot Akademiens stadgar, det får de reda ut på sina möten, det är inga stora pengar det handlar om. Känns ganska ointressant eftersom det är en privat stiftels.”

   Svara
 28. Ivar L

   /  04/15/2018

  Annars är jag faktiskt mest chockad över Annie Lööfs tweet. Att som partiledare och dessutom med en mild och belevad framtoning skriva ”kryp in under din sten” är i min bok rätt grovt. I vart fall till någon som inte varit otrevlig.

  Svara
  • Melmac

    /  04/15/2018

   Fast du kommer väl ihåg henne i nån partiledar debatt där hon blev knuffad av Löfven för att hon försökte lämna över en massa papper till honom? Tror att hon do och då tappar masken och den lugna ytan rämnar.

   Svara
 29. Senior

   /  04/15/2018

  ”I sitt pressmeddelande till TT lät den just avsatta ständiga sekreteraren Sara Danius göra veterligt att hon ”tackade ja till att arbeta som ständig sekreterare därför att (hon) uppfattade ett stöd för ambitionen att varsamt men målmedvetet modernisera Akademien”. Vad denna ”varsamma” modernisering handlade om var inget annat än att stöpa om hela den ärevördiga institutionen till ytterligare en politiserad och värdegrundstillbedjande kulturorganisation, där det viktiga inte var att värna om den svenska litteraturens kvalitet, utan om att ”räkna pinnar”, som det heter bland konsulenterna på Svenska Filminstitutet, när man skall bestämma om produktionsstöd: ”Hur många kvinnor är med?”, ”Finns det någon svart man som är sympatisk?”, ”Ni kan inte ha en muslim som säljer knark i Rinkeby, han måste vara polis!”, ”Har ni inte skrivit in någon HBTQ:are i manus än?”, ”Skurken kan inte komma ur arbetarklassen, han måste vara direktör – och vit!”, etc. Det handlade, med andra ord om att öppna upp den Svenska Akademien för politisk aktivism, vilket är mer än tydligt i Danius avskedstelegram.”

  https://ledarsidorna.se/2018/04/svenska-akademiens-kris-handlar-om-mer-an-en-knytblus/

  Svara
  • Senior

    /  04/15/2018

   ”Any organization not explicitly and constitutionally right-wing will sooner or later become left-wing”
   -Robert Conquest

   Svara
  • Senior

    /  04/15/2018

   Det kanske är dags att ge nobelpriset i litteratur postumt till Isaac Asimov?
   Speciellt med tanke på Stiftelseserien.

   Svara
 30. Gorby

   /  04/15/2018

  Gymnasieungdomar skriver ett faktablad om invandring – anmäls därefter till SÄPO av rektor.

  Svara
 31. Lars

   /  04/15/2018

  Grundproblemet med hela denna debatt, anser jag, är att den verkar präglas av rättsprincipen om att den som utpekas som brottsling av Dagens Nyheter skall betraktas som skyldig ända till motsatsen är bevisad. Glöm inte att allt började med artikel i den tidningen, laddad med påståenden och anekdoter som fortfarande är obevisade.

  Det är också märkligt hur denna ”skandal” ständigt har bytt fokus. Först var den här fransmannen serievåldtäktsman, rena rama Hagamannen. Sen visade det sig att detta inte gick att bevisa, då blev fransosen och hans fru plötsligt ekonomiska brottslingar och det var fortfarande jättestor skandal, men nu av en helt ny anledning. I min värld finns det alltid nånting skumt med ”skandaler” som funkar enligt denna princip. Det tyder på att det finns dolda motiv.

  Sen kan det givetvis inte uteslutas att fransmannen har något sorts konstigt sexliv, men det är väldigt svårt för mej som medlem av allmänheten att ha någon bestämd uppfattning om detta. Precis som jag inte kan veta säkert om Olof Palme var en pedofil som gick på bordell och med jämna mellanrum var inspärrad på mentalsjukhus och och och….

  Svara
  • elina

    /  04/15/2018

   Hela historien luktar på ”något annat” och något mer. Vad kan vi bara gissa och det leder sällan till sanningen.

   Svara
  • Hur många miljoner kronor hamnade i fel fickor pga detta?

   http://www.svt.se/kulturprofilen-lackte-litteraturpristagare-i-forvag

   Svara
  • skumbanan

    /  04/15/2018

   Tredje statsmakten har parallellt ”rättsväsende” utan rättsprinciper.

   Visst, i skuggan av skandaler råder alltid maktkamp.

   Merparten av ”mediaeliten” har själva vandrat kladdkakans stig. Det är antagligen därför de tror att manspreading också leder till makt och fördelar.

   Ingen mediahora bryr sig nämnvärt att män med makt utnyttjar kvinnor. Eller att kvinnor utnyttjar män för att klättra i karriären. Först i skandalens rampljus kryper de fram som daggmaskar i regnet, med sin motiv och enorma bekräftelsetörst.

   – Det är sedan länge känt !
   – Alla har vetat i alla år !

   Kacklar nippertipporna unisont.

   Är inte grundproblemet att folk intresserar och engagerar sig överhuvudtaget. Det finns större problem i samhället än mediaelitens lekstuga.

   Svara
 32. Mjölner

   /  04/15/2018

  Oavsett Kuhnkes glittrande blick mot ”kulturprofilen” handlar krisen i Akademien inte om sex eller pengar. Den Svenska avundsjukan ligger i bakgrunden om avslöjandet vad som sig tilldragit haver. Enligt nyktra iakttagares utsago har DN:s kulturchef Björn Wiman under hösten 2017 våndats över att de flesta yrkesrelaterade MeToo uppropen kommit från den värsta konkurrenten i huvudstaden SvD. Han lät då Matilda Gustavsson släppa sexartikeln om ”kulturprofilen” gift med poeten Katarina Frostenson och anden kom ur flaskan. Det är den nu uteslutna Akademiens ständiga sekreterare Sara Danius det handlar om. Hon har i Svenska Akademin bedrivit politisk aktivitet och värdegrundsrelaterad verksamhet vilket strider mot stadgarna. Vi behöver ingalunda fler värdegrundskramande kulturforum. Om inget hade hänt kunde detta undergrävande politiska arbete fortsatt i det tysta. Katarina Frostenson räknas till Sveriges främsta diktare och kan komma tillbaka när stormen lagt sig.

  Svara
 33. Med tanke på att Svenska Akademiens syfte är att ”arbeta uppå Svenska Språkets renhet, styrka och höghet” känner jag att det är dags att skriva poesi om historien!

  I ett råkallt och ruttnande uthus
  sitter Kunkhe i nystruken knutblus
  Hon tar sig en bild
  lite sexig och vild
  och framträder i ungdomligt tjutrus

  Svara
  • Senior

    /  04/15/2018

   I sitt råkalla ruttnande uthus,
   har hon nu tagit av sig sin knytblus.
   Våran gycklande narr,
   Avnjuter nu en cigarr.
   Får förhoppningsvis riktigt kännbara bakrus.

   Svara
   • Senior

     /  04/15/2018

    Så kan det minsann bli,
    på en söndag utan pli.
    Anses detta verk som snille och smak,
    så ge mig en lyckospark där bak.
    Nominera mig sedan till en akademi.

    Svara
 34. Senior

   /  04/15/2018

  Varsin plats till mig och Bergersjö,
  Så vi varann kan förströ.
  Med varsin plats i akademi,
  ekonomiskt oberoende vi bli.
  Pensionen avnjuts på en egen ö.

  Svara
  • Tänk så, in i Kammaren snubbla!
   In i finare människors bubbla!
   Och med Stridsberg liera
   och gubbslemmen sanera
   Så kvinnorna blir minst de dubbla!

   Svara
 35. Mjölner

   /  04/16/2018

  Samtliga poeter har fått en kulturtumme upp av mig. Här kommer Alfredssons limerick. Det var en dam ifrån Gränna, som sin röv så hårt kunde spänna att hon i detta hål kunde strypa en ål, men även vässa en penna.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: