Antirasistisk hivprevention i Göteborg

Antirasistisk hivprevention är något man jobbar med i Göteborg. Och det är inte bara RFSU/RFSL som ligger bakom utan även Göteborgs stad och Närhälsan Kunskapscentrum för sexuell hälsa i Västra Götalandsregionen.

Enhetschefen för Närhälsan Kunskapscentrum anser att rasismen genomsyrar myndigheter och offentliga institutioner. Sen anser hon att islamofobin breder ut sig och att rasistiska partier etablerar sig och nazister tar plats i det ”offentliga rummet”. Hon har även genom projektet fått en ”förståelse för Sveriges koloniala historia”. Sveriges koloniala historia får nog plats på en post it-lapp, större än så är den inte. Det ovan är det första man kan läsa om det i pdf-filen.

Man påstår att det finns forskning som ska visa det ovan men nämner ingen. Ingen riktig forskning gissar jag.

Det bedrivs sexualundervisning i sfi-klasser och föreningar ger socialt stöd till personer som är nya i Sverige och lever med hiv. Informationsmaterial tas fram på olika språk och tolkar får utbildning i SRHR. Trots detta har tillgängligheten alltså visat sig vara begränsad. En anledning är rimligen att en stor del av insatserna görs inom ramen för årliga eller treåriga projekt,

vilket försvårar ett systematiskt och långsiktigt preventivt arbete. Men det räcker inte som förklaring, även strukturell rasism är en faktor.

Man slår fast att strukturell rasism är en faktor. Och att RFSU är inblandade i utbildning i sfi-klasser vet vi nog

Och att RFSL också är inblandade i utbildning vet vi också.

Man blandar upp den tunga indoktrineringen med bilder här och där. För det är tung indoktrinering vi pratar om här. Man har varit ohyggligt noggranna och och inte missat någonting.

Man har en ordlista med diverse begrepp också. De ovan är bara några exempel.

Man skriver att ”forskning visar att vårt samhälle fortfarande är präglat av rasistiskt tankegods från kolonialtiden”. Kanske ”forskning” från charlataner visar sånt men knappast riktig forskning.

Att hänvisa till skillnader i kultur mellan olika delar av världen i olika frågor är alltså rasism enligt bl a Göteborgs stad.

Det är alltså viktigt att skilja på individ och (föreställningar om en) grupp.

På ett ställe skriver det så där medan man på andra ställen MER än gärna klumpar ihop vita till en grupp och tillskriver dem en massa saker. Då är det inte alls viktigt att skilja på individ och (föreställningen om en) grupp.

Deltagare i projektet berättar om vad de gjort, svårigheter osv.

LINDA: Periodvis har det funnits en tröghet i det här projektet som jag tror framför allt handlar om att majoriteten av projektgruppen, våra organisationer och särskilt de med beslutande makt är vita. Jag tror att det blivit trögt just för att vi vet hur strukturell rasism präglar hivpreventionen samtidigt som vi har en tanke om att vi som är vita inte har tolkningsföreträde.
AGNES: Hur menar du då?
LINDA: Ja, men eftersom vi inte själva utsätts för det här förtrycket har vi inte vågat lita på den kunskap vi har utan känt att någon annan med mer legitimitet skulle göra arbetet bättre. Och så hamnar vi i en inre konflikt – vi kan inte driva arbetet men om inte vi gör det så kanske ingen kommer att göra det. Så då är det ändå upp till oss att jobba med frågan. Det handlar ju om att ta ansvar och att inte förvänta oss att andra än vi själva ska bära kunskapen, men det tog tid för oss att inse det.
AGNES: Vad tror du att det beror på att det tog sådan tid?

LINDA: Min tolkning är att vi fastnade i den vita skulden och att vi egentligen aldrig riktigt har satt ord på det i projektgruppen. Det blir en slags konflikt. Vad ska vi göra med vetskapen om att strukturell rasism påverkar vårt arbete? Hur ska vi kunna utveckla våra verksamheter utifrån den kunskapen och samtidigt se att vi är del av den strukturella rasismen och får fördelar genom den? Och utan att ta över från människor som är direkt berörda?

De fastnade i ”den vita skulden”…

En arvsynd helt enkelt. Hur yttrar det sig när man känner ”vit skuld”? Någon som drabbats och kan berätta?

Man ska även rekrytera rätt. Vad rätt är skiljer sig nog mellan sådana som är är beroende av kunder för att överleva och de som får pengar av pappa Staten oavsett vad de gör gissar jag.

Som en del i projektet Antirasistisk hiv­prevention fick alla projektorganisationer utbildning i en metod för icke-diskriminerande och kompetensbaserad rekrytering, utvecklad av tankesmedjan och resurscentret Interfem.

En tankesmedja som heter ”Interfem” har tagit fram en metod för att rekrytera antirasistiskt och mångfaldigt för att få bästa kompetensen. Namnet på smedjan borgar nog för att det mest är trams man kommer med.

Vanligtvis brukar formella meriter som tidigare utbildningar och arbetslivserfarenhet ges stor vikt. Här frågar man enbart efter kompetenser som är relevanta för den tjänst man vill tillsätta. Inget annat.
– Bara för att du har gått en utbildning behöver det inte betyda att du kan omsätta kunskaperna i praktiken. Och bara för att du gjort något tidigare behöver det inte betyda att du är bra på det, säger Madde Lundin.

Mycket riktigt, de frågar inte efter vad man har för utbildning t ex eftersom det tydligen inte är viktigt för kompetensen.

RFSU Göteborg har under de senaste åren börjat tillämpa den kompetensbaserade metoden i sina tillsättningar. Sofia Halth, verksamhetschef, tycker att den stora vinsten är att man tvingas tänka hela vägen ut.
– Det är lätt att tro att man har koll. Men ens föreställningar om vad man behöver är ofta vagare än man tror. Det är först när man börjar lista kompetenserna, och formulera frågor kring dem, som det blir tydligt hur mycket man faktiskt behöver jobba igenom kravprofilen.

RFSU Göteborg har köpt smedjans modell med hull och hår.

När Madde Lundin har utbildat om metoden har hen mött personer i offentlig verksamhet som säger att det är svårt att komma runt kravet om formell utbildning för vissa tjänster, då det är något som beslutas centralt. Det tycker hen är synd.

Ingen pdf där RFSU/RFSL är inblandade som inte också måste begå våld på språket såklart. HEN tycker det är synd med formella krav på utbildning och att offentliganställda säger att det är svårt att komma runt det kravet. De vill alltså göra det…?

Så hur har det gått för RFSU med den nya fantastiska metoden då? Måste vara världens mångfaldigaste ställe med världens bästa kompetens som ingen annan ens varit i närheten av innan?

Sedan RFSU Göteborg började tillämpa den nya rekryteringsmetoden har sju tjänster tillsatts. Så hur har det gått, har det lett till större mångfald i personalgruppen?
– Nej, tyvärr, säger Sofia Halth. Hon berättar att det fortfarande ser ut som
tidigare – personalgruppen består främst av kvinnor mellan 30-45 med akademisk utbildning och svensk bakgrund.

Jaha, så trots den peppiga utbildningen från Interfem där man skulle bortse från allt normalt vid anställningar och omhulda intersektionalitet osv så ser det… likadant ut ändå… Så mycket var alltså kunskaper förvärvade någon annanstans än på utbildningar i Sverige eller västvärlden värt för RFSU. Det var värt NOLL! Nada!

Att mångfalden inte har ökat ska inte ses som att rekryteringssättet inte fungerar, menar Sofia Halth. Tvärtom – att ha den på plats är en förutsättning för att lyckas i övrigt.

Men det är absolut inget misslyckande när metoden som skulle ge mer mångfald ger mer enfald utan det är tvärtom en förutsättning för att lyckas enligt RFSU. Hur man får ihop det där är för mig en gåta.

Så därför har man en helsida med reklam för metoden som bevisligen inte ens fungerar för de mest mottagliga och lättlurade organisationerna i pdf:en.

Hela pdf:en är fylld med tung indoktrineringspropaganda. Man puffar gärna för vidareutbildningar, dvs mer indoktrinering. Varenda litet område nästlar de in sig på och ska sprida sin politiska propaganda.

Det ovan är alltså antirasistisk hivprevention. Allt som kan kapas av extremister långt ut på vänsterkanten kommer att kapas av extremister långt ut på vänsterkanten.

MVH

MiT

Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

130 kommentarer

 1. G

   /  04/16/2018

  Åh herregud! Det tar fan aldrig slut, istället för att ta slut och där vi kan säga ”nu är gränsen för allt sjukt nådd”, så kommer det bara mer och mer, och ofta med mer och mer sjukt extremistiskt innehåll, gränsen nås aldrig då individer som ”arbetar” med sådant som ovan hela tiden flyttar gränsen framåt! Helvete alltså, vilka ord och vilka resonemang, bland det sjukaste jag läst.

  Sparade PDF:en så den inte försvinner:

  Klicka för att komma åt Proj.tidning%20ladda%20ner-lowres.pdf

  Svara
  • Senior

    /  04/16/2018

   Nej, får dessa hållas kommer det med tiden att vara diskriminerande och orättvist om någons kläder är ”finare”, så vi kommer att tvingas ha likvärdiga uniformer som i Kina under kulturrevolutiinen.

   Det kommer alltid att finnas skillnader som dessa personer kommer att häkta upp sig på.

   När alla har likvärdiga uniformer kommer hår och frisyr plötsligt att utgöra en markant skillnad, och då kommer även detta att regleras.

   Det finns ingen hejd på detta vansinne, det har historien visat i alla länder som provat på detta.

   Svara
 2. Pelle2

   /  04/16/2018

  Riktigt sjukt det dom gör hos den ”antirasistiska” Hiv-preventionen. Det dom skriver är ju en ren orgie i rasism gentemot oss vita.
  Det finns tydligen ingenting som vita gör som är bra enligt dom sjuka identitetspolitikerna.

  Var ju också skrattretande att dom som pratar om rasism vid rekrytering själva mest anställer vita kvinnor och dessutom ser det som en merit att dom som dom anställer är utbildade medan dom menar att andra arbetsgivare skall anställa outbildad arbetskraft.
  Men det är ju som vanligt med identitetspolitiker och feminister att dom aldrig ser något problem med att deras egen organisation inte lever upp till det dom kräver av andra.
  Ett hycklande och rasistiskt pack är vad dom är !

  Svara
  • Jans

    /  04/16/2018

   Stod det något om själva hiv-preventionen? T.ex. lite statistik så det går att följa upp om fem år och se om resultaten förbättrats?

   Svara
   • Kronblom

     /  04/16/2018

    Det började så kul på alla sätt och vis
    Men nu har det gått åt helvete precis

    Svara
  • Grodan Boll

    /  04/17/2018

   Med vithetsbegreppet ger de NMR akademiskt fog för hela sin rasism dessutom. ”Vi på NMR menar att svensk/vit kultur är det här:”. Extra poäng för värderingar, attityder och levnadssätt. Då kan vithet och ickevithet ställas mot varandra och man kan lista vad de står för och vilken av dem som är objektivt bättre och mer civiliserad.

   Är du för allmän solidaritet eller klankultur?
   Är du för tolerans eller homohat?
   Etc.

   När Fürer Åkesson tar över så har de här mupparna inte bara gett honom den akademiska grunden att stå på utan också de totalitära verktygen staten behöver för att köra över folket.

   Idioter.
   De är idioter.

   Svara
   • Senior

     /  04/17/2018

    Precis så.
    De är bara två olika sidor av samma mynt.

    Svara
 3. Jag råkade titta lite på ”Babel” på SVT igår, där satt nån författare och rabblade ur sig uttryck som ”Den Vite Mannens förtryck” och liknande anklagelser. Det programmet var fan värre än både ”Allt för Sverige” och ”Kulturnyheterna” tillsammans. Djävligt obehagligt nu när extremisterna börjat använda uttrycket ”Den Vite Mannen” som namnet på Satan. ”Patriarkatet” var inte roligt det heller men det var iallafall inte rasistiskt, och inte lika manshatande.

  Svara
  • G

    /  04/16/2018

   Ja, helt sjukt. Jag *råkade* 😛 också titta på Babbel igår, den enda som gick lyssna på var Lena Andersson. Hon brukar ofta ge intrycket av att vara den klokaste i sammanhang där hon är med och snackar om något, så var fallet även igår.

   Svara
  • Jans

    /  04/16/2018

   Det finns en knap som heter on/off.
   På allvar alltså, det är ingen idé att lägga tid på den där kulturrapporteringen. Jag har slutat nästan helt, söker kultur andra vägar numera. Jag skiter helt enkelt i mediernas kulturrapportering så fort jag får minsta indikation på att det skall handla om saker som feminism, vithet och all så’n skit. Om någon säger eller skriver hen stänger jag också av om inte synnerliga skäl föreligger. Jag är så otroligt trött på skiten. Det är inte ett dugg förvånande att Svenska Akademien just i vår tid förvandlades till en manege med narcissistiska clowner. Det är kultursverige i ett nötskal.

   Svara
 4. Karin Rasper lever i en annan värld än de flesta svenskar.

  Ägnade hon sig åt detta medan hon formulerade |xq¢¥∆| som citerades i artikeln ovan¿?¿

  http://poddtoppen.se/podcast/1358625038/sex-pa-arbetstid

  Svara
 5. Karin Rasper med anhang borde läsa detta som handlar om VERKLIGHETEN:

  http://timbro.se/smedjan/darfor-mordas-vita-lantbrukare-sydafrika/

  Svara
  • G

    /  04/16/2018

   Bra och intressant läsning. Men samtidigt mycket obehagligt.

   Svara
  • Jans

    /  04/16/2018

   Ja, det är rätt skrämmande och talande. Rasism mot vita i Sydafrika (kanske hela Afrika) är nog något som kommit för att stanna. Jag tror inte det kommer att försvinna och jag tror att alla vita kommer att jagas bort tillslut. Intressant nog är att de svarta som nu dominerar inte varit i regionen längre än boerna. Det handlar alltså inte om att någon urbefolkning skall få tillbaka sitt land.

   Två intressanta frågor som jag tycker man missar i sammanhanget.

   1. Jordreformen och jordbrukandet. Det är troligt att de som tar över den expropierade marken kommer att vara sämre jordbrukare vilket kan leda till dålig avkastning och kanske till och med svält. Men det finns ett annat spår. De som får marken, lite beroende på hur juridiken ser ut, kanske säljer den vidare till multinationella livsmedelsjättar? T.ex. kineserna är ju på alerten i Afrika. Kom ihåg var ni läste det först.

   2. Morden. För det mesta verkar morden vara utan uppenbara motiv (utom rasism då) men kan det inte vara så att en del av morden har sina orsaker i saker som hände under Apartheidtiden? Hämnd alltså. För det är ju ingen hemlighet att svarta behandlades illa och det borde rimligen finnas en hel del gamla oförätter att hämnas. Även om det kanske är sonen till föremålet för hämnden som drabbas. Inte på något vis en ursäkt men det gör det hela lite mer begripligt.

   Svara
   • Senior

     /  04/16/2018

    Kineserna på alerten, ja det kan man lugnt säga. -Du är långt ifrån först med detta konstaterande.

    Kineserna förtjänar en helt egen punkt.
    Vem tror du eldar på hatet mot de vita?

    Svara
    • Ivar L

      /  04/16/2018

     Det får du nog understödja med lite belägg. Naturligtvis vill Kina ha världsherravälde och Afrika är definitivt ett område de satsar på men att de konkret eldat på situationen i Sydafrika måste beläggas.

     Svara
     • Senior

       /  04/16/2018

      Jag pratar inte bara sydafrika, kineserna är som myror över hela afrika.

      Att belägga det är svårt för min del. Jag har bekanta i Sydafrika jag får andrahandsinformation från.

      Gällande Kineserna och afrika finns massor material om man googlar, men i stort sett allt är vinklat åt olika håll, så i slutänden är det bara min uppfattning, med stöd av vad jag hör från mina vänner på plats i Sydafrika.

      Hårda bevis är givetvis svårt eller omöjligt att få, men man kan få indicier. Jämför tex. med Svenska freds som aldrig säger ett ont ord om eller ens kommenterar när ryssarna övar i östersjön, till skillnad om någon annan gör det. Att bevisa vems ärenden svenska freds går är desto svårare, även om det är uppenbart i praktiken.

      Det finns många pro-kinesiska grupper som arbetar på samma sätt i Sydafrika.

      Ett par länkar nedan, finns massor om du googlar ”china africa”

      https://en.m.wikipedia.org/wiki/Africa%E2%80%93China_relations

      https://www.cfr.org/backgrounder/china-africa

     • Senior

       /  04/16/2018

      Dessutom, det behövs inte mycket för att tända den gnistan.

      Mandelas förlåtande politik är snart utbytt mot rena hämndaktioner mot vita.

     • Ivar L

       /  04/16/2018

      Jag ser liksom du med viss oro på Kinas tillväxt, inte minst eftersom det är en synnerligen repressiv diktatur, men det är knappast rimligt att i dagsläget påstå att de ”hetsar mot vita”.

      Personligen är jag mer rädd för islamismen i Europa just nu, men på lång sikt så är det inte omöjligt att tänka sig att Kina i stort sett tar över världen. USA är det enda land som kommer klara att försvara sig. I vart fall ett tag till. Det blir knappast trevligt men bättre än att leva under islamism. För övrigt är det även i fallet Kina Västvärlden själv som bäddat sängen genom att av ren snålhet förlägga all viktig produktion i Kina så att kineserna fått våra tekniska landvinningar gratis och i slutändan kommer att ha makten över alla viktiga produktionsmedel. Det blir den liberala kapitalismens nemesis. Den auktoritära kapitalismen förefaller vara vinnaren om nu prognosen slår in.

     • Senior

       /  04/17/2018

      De har grupper i Afrika som agerar.

      -Precis som SUM i Sverige agerar och hävdar att allt som är emot dem är ”islamofobi”
      -Precis som Svenska freds agerar och kritiserar alla utom ryssarna.
      -Precis som våra feministiska organisationer agerar och hetsar mot ”vita medelålders män”

      På samma sätt eldar de ”kinesiska” grupperna på strömningarna och polariserar folk mot varann så det gynnar Kineserna. -Varför skulle de vara annorlunda mot alla andra?

      Gällande Europa håller jag med, men nu var ämnet Afrika.

      ”Liberal kapitalism” menas demokrati då eller?
      ”Auktoritär kapitalism” -Är det det nya namnet för Kinas kommunism?

  • Ivar L

    /  04/16/2018

   I en förlängning är detta en glimt av hur det kan komma att utvecklas i Västeuropas immigrationsländer om inte inflödet relativt snart begränsas ordentligt. Så småningom kommer ursprungsbefolkningarna i länder som Sverige, Storbritannien och Holland att bli en minoritet. Det kommer knappast att finnas någon pardon här heller utan i det första steget kommer ursprungsbefolkningarna (som fortfarande har det bäst ekonomiskt) att låsa in sig i gated communities men så småningom kommer det bli allt svårare att bo i länderna och de företagsamma och inte minst deras barn kommer att söka sig bort till vad som återstår av Västcivilicationerna. Det händer inte 2030 men kanske 2060 eller i slutet av århundradet.
   Jag har verkligen svårt att acceptera att det fantastiska land jag växte upp i på 70-talet kanske kommer att vara borta innan jag lämnar livet. Helt makalöst tragiskt.

   Svara
   • Senior

     /  04/16/2018

    Jag tror det kommer att ske förr.
    Kolla bara hur snabbt förloppet gått de sista tio åren.
    Inte att vi kommer att vara i minoritet, men det kommer att gå ”åt helvete” på andra sätt tidigare.

    Min gissning ligger någonstans 2030. -Möjligen med årets val som knivudden allt balanserar på, som kommer att vara avgörande för utvecklingen.

    ”Jag har verkligen svårt att acceptera att det fantastiska land jag växte upp i på 70-talet kanske kommer att vara borta innan jag lämnar livet. Helt makalöst tragiskt.”
    -Helt enig!

    Svara
    • Ivar L

      /  04/16/2018

     Ja, jag kan absolut hålla med om att det redan 2030 kan komma att vara bra mycket värre än idag och att en hel del börjar ”ångra sig”. Mycket är nog då redan försent. Egentligen hade SD behövt fått makten 2014 för att haft möjlighet att rädda det Sverige som var. Då hade 2015-haveriet t.ex. kunnat utebli och stora skaror bluffare redan varit utvisade. Min personliga åsikt är att vi för närvarande har ca. 1 miljon för många immigranter som i stort sett samtliga är ekonomiska flyktingar utan skyddsbehov och med stora grupperingar som är rent skadliga för landets framtid på alla sätt.

     Svara
  • Ivar L

    /  04/16/2018

   ”Malan berättar om massmordet på 32 svarta kvinnor som hade bränts ihjäl. Kvinnorna anklagades för att ha använt häxkraft för att fördröja frihetskampen. De som greps i samband med massakern var 26 svarta ynglingar som alla var medlemmar i eller anhängare av United Democratic Front, UDF, som samlade en mängd antiapartheidorganisationer under sitt paraply och var stor mottagare av bland annat svenskt bistånd.”

   Vi känner igen den här typen av vanvett från Rwanda. Fint av Sverige att betala pengar till den här typen av vidriga organisationer.

   Svara
   • Senior

     /  04/16/2018

    (Winnie) Mandela United Football Club var ju inte direkt några dunungar heller….

    Svara
 6. G

   /  04/16/2018

  ”Lööf: Skäms, Löfven och Andersson

  ”Socialdemokraterna borde skämmas”, skriver C-ledaren Annie Lööf efter den senaste tidens S-uttalanden om arbetskraftsinvandring.

  Sverige behöver arbetskraft, men Socialdemokraterna signalerar att invandrare tar svenskars jobb, skriver Lööf på Facebook.

  Inlägget länkar till en budgetintervju som Svenska Dagbladet har gjort med Magdalena Andersson. Där säger den socialdemokratiska finansministern bland annat att Sverige ska ha bra möjligheter till arbetsinvandring för sektorer där det behövs mer folk. Men:

  – Givet att vi har många nyanlända som måste komma i arbete så ser jag inget behov av städpersonal eller diskare från andra kontinenter som arbetskraftsinvandring.

  Uttalandena kommer en vecka efter ett liknande utspel på Facebook från statsminister Stefan Löfven. Detta har kritiserats från både höger och vänster.

  ”S uppenbarligen livrädda för SD. Men kopiering nog ingen bra strategi på sikt”, skrev exempelvis Moderaternas forne statsminister Carl Bildt på Twitter.”
  http://www.gp.se/nyheter/sverige/l%C3%B6%C3%B6f-sk%C3%A4ms-l%C3%B6fven-och-andersson-1.5624682

  Svara
  • G

    /  04/16/2018

   facebook.com/loofannie/posts/1503012403140663

   Svara
   • Jans

     /  04/16/2018

    Läser man mer om Magdalenas påstående visar det sig att S inte kommer att göra något egentligen. Inte innan valet. Tomt prat, Annie Lööf behöver inte oroa sig det finns fortfarande goda möjligheter att fylla på ända upp till 30 miljonerstrecket.

    Svara
   • Skeptisk

     /  04/16/2018

    Ok så 5000 lågutbildade som faktiskt fixar sig ett jobb i Sverige vill hon stänga ute. Men 9000 asylsökare utan gymnasieutbildning och asylskäl ska få stanna? Hon vill alltså stänga alla legala vägar lågutbildade kan ta sig hit, så de som kan göra rätt för sig ändå tvingas ta sig över Medelhavet. Fast brain drain av länder utanför EU är jättebra enligt henne.
    Tack då vet man.

    Svara
    • Ivar L

      /  04/16/2018

     Prioriteringen är naturligtvis galen men jag tycker inte 5000 lågutbildade ”som kan göra rätt för sig” har något i Sverige att göra heller om inte behovet är akut. Framförallt skall vi inte dela ut medborgarskap åt varenda kotte som lyft en skruvmejsel i landet. Gästarbetarsystem med tydliga tidsgränser och där arbetsgivaren har det fulla ansvaret för sin immigrerade personal är däremot ok.

     Svara
     • Pelle2

       /  04/17/2018

      Håller med dig.
      Vi har verkligen inget behov av att importera lågutbildad arbetskraft för dels har vi inte så många jobb för den kategorin och dels har vi tillräckligt med lågutbildade i landet.
      Så jag blev inte arg på sossarnas uttalanden i den frågan.
      Det sjuka är ju när vi slänger ut folk som har jobb pg.a administrativa missar av arbetsgivaren..

    • Senior

      /  04/17/2018

     Det som är kanske mest graverande är att man inom politiken, åtminstone inom den politiska retoriken, inte kan hålla isär flyktingmottagning med arbetskraftsinvandring.

     -Politikernas största argument för denna enorma flyktingmottagning är ju att de är välbehövlig blivande arbetskraft.

     De som kommer via arbetskraftsinvandring och betalar skatt från dag1 utvisas dock, emedan man påstår att det är otroligt lönsamt för landet att utbilda och integrera alla dessa flyktingar. -Detta retoriska budskap rimmar illa med verkligheten.

     Svara
  • G

    /  04/16/2018

   ”Före detta nationalsocialist som idag brinner för allas lika värde oavsett kön, nationalitet, sexuella läggning eller yrkesval. Antifascism=Kärlek”….

   Jag fattar att han inte ville vara i NMR längre, men han kunde stannat i mitten när han beslutade att flytta på sig från en extremkant istället för att bli en annan typ av extremist som ser rasism i sånt här.

   Svara
 7. Pelle2

   /  04/16/2018

  OT:
  Johan Westerholm på ledarsidorna skriver bra om hur regeringsmedlemmar bedriver politisk aktivism.
  https://ledarsidorna.se/2018/04/politisk-aktivism-och-utomparlamentariskt-maktspel-i-statsministerns-narhet/

  Svara
  • G

    /  04/16/2018

   Mycket bra. Ja, aktivism av olika slag går verkligen som en röd tråd i dessa kretsar och grupperingar.

   Svara
 8. Bamse

   /  04/16/2018

  När det gäller sjukdomar och hälsa i allmänhet är det tvärtom jätteviktigt att faktiskt beakta skillnader i genetik, långvariga levnadsmiljöer med mera. Allt sådant gör stor skillnad och det är inte ett orimligt antagande att personer som kommer från u-länder kan ha andra förutsättningar än den population som sedan många generationer tillbaka varit bosatta i exempelvis Sverige.

  Även ytligt sett väldigt homogena grupper kan uppvisa betydande skillnader:

  https://www.yhteishyva.fi/samarbete/vad-berattar-generna-om-oss-finlandare/05562197

  Det handlar för bövelen inte om att rangordna folk som ”bättre och sämre” utan att alla ska kunna få bästa tänkbara vård.

  Svara
 9. Antiväst demagogi

   /  04/16/2018

  Vansinne, man sår split och konstruerar motsättningar och fientlighet redan tidigt i processen. Resultatet blir ointegrerbara personer som lär sig vara ”offer” i massformat. Varenda korn till incitament suddas bort, m.a.o man behöver man inte anstränga sig alla problem kan skyllas på vita.

  Svara
 10. Jans

   /  04/16/2018

  Haha… Stina Oscarsson tycker det är för mycket identitetspolitik när man söker kulturstöd:
  https://www.svd.se/framjar-du-judar-i-ditt-arbete/i/senaste/om/ledare
  ”– Tonvikten ligger ju helt otvivelaktigt på mätbara parametrar, politiskt korrekta värdeord. Jag ska alltså kryssa i en ruta huruvida mitt kulturprojekt i Stockholms stad främjar judar, romer, tornedalsfinnar, Sverigefinnar eller samer. För mig, om jag ska göra ett kryss i rutan där det står judar, känns det otroligt obehagligt.”

  Stina Oscarsson, skribent i bl.a. ETC och DN och tydligt vänsterinriktad dramatiker som röstar på FI tycker alltså det blivit för mycket identitetspolitik och normkritik. Det är ju bara för komiskt…
  Hon röstade alltså på Fi men vill ha mindre identitetspolitik:
  https://web.archive.org/web/20180416080403/https://feministisktperspektiv.se/2014/09/26/stina-oscarsons-nya-kulturminister/

  Svara
 11. Jans

   /  04/16/2018

  Passagen om vit skuld är intressant för den säger att vita med dåligt samvete som låter bli att göra något därmed passivt bidrar till att bevara den påstådda strukturella rasismen. Samtidigt vet vi ju att om vita å andra sidan gör något för de andra färgerna så brukar det också kritiseras i termer som att vita vill bevara sina privilegier och behålla initiativet. Damnded if you do, damned if you don’t. Hela rasifieringskrämeriet är verkligen en enda stor svindel och en gyttja av ofärdigt tänkande.

  Svara
 12. MiT

   /  04/16/2018

  ”Lagom provokativa samtal mellan pressfotografen Roger Sahlström och humanisten Anders Hesselbom där samhällsaktuella frågor angrips från två olika håll”
  http://konflikt.winsoft.se/

  Svara
 13. weasel

   /  04/16/2018

  Som antirasist tycker jag att svarthetsnormen i Nigeria måste brytas.
  Det finns inte en enda vit människa i regeringen i Uganda.
  Det måste genast kvoteras in fler vita människor
  Alla människor har lika värde och därför ska vi inte värdera människor utifrån deras hudfärg.
  /
  Weasel ,
  antirasist v 2.0

  :/

  Svara
  • Jans

    /  04/16/2018

   Och var är de ensamkommande? Det måste väl kvoteras in ensamkommande i Uganda också?

   Svara
  • Pelle2

    /  04/17/2018

   Ja,det är så jävla idiotiskt att dom tycker att det är ett problem att vita är normen i ett land dominerat av vita medan dom inte har något problem med att svarta är normen i länder där svarta dominerar.
   Och vad vill dom att vi skall göra åt vår vithet ? Tatuera huden svart ?
   Fast då handlar det väl om kulturell appropriering och black face..

   Svara
 14. Jans

   /  04/16/2018

  https://nyheteridag.se/bolag-som-hyr-ut-dyra-lagenheter-till-stockholms-stad-har-kopplingar-till-kontroversiell-muslimsk-friskola/
  ”Bolaget Snabbaboende utnyttjar Stockholms stads socialtjänst för att kunna göra miljonvinster. Enligt senaste årsredovisningen ska bolaget ha gjort fem miljoner kronor i vinst. Affärsidén består av att hyra lägenheter av Stockholms stads bostadsbolag för ett lågt belopp för att sedan hyra ut till Stockholms stads socialtjänst för ett belopp som är sex gånger högre. I slutändan är det skattebetalarna som får stå för konstaden.”

  ”Nu kan Nyheter Idag avslöja att en av ägarna, styrelseordföranden, i bostadsbolaget också sitter i styrelsen för en rad andra andra bolag, bland annat den kontroversiella Al-Azharskolan.”

  Svara
 15. weasel

   /  04/16/2018

  Nu har jag försökt ta mig igenom PDFén om den antirasistiska hivpreventionen – och jag förstår faktiskt absolut ingenting. Vilket väl förmodligen är ett sundhetstecken…
  Jag ser en väldig massa svammel om kolonisering , hudfärg, normer och rasism,men…. jag ser ingenting om hivprevention ???

  Är det någon som kan förklara hur dom menar att diverse pratande om ”vithetsnormer” ska kunna leda till att färre personer får hiv ?
  Eller är det så att dom menar att det är rasistiskt att informera svarta människor om att hiv är en sjukdom?
  ( Frågan är seriöst ställd, för jag är faktiskt nyfiken på vad dom menar…)
  :/

  Svara
  • lensof

    /  04/16/2018

   Det är antagligen lika rasistiskt som att informera nyanlända att de ska borsta tänderna och inte låta deras små barn ha sockerblask i nappflaskan som de suger på hela tiden. Nu påstås i stället att den dåliga tandstatusen i väldigt unga år som är kopplad till vissa bostadsområden ska bero på socioekonomiska faktorer och att man känner sig utsatt. Jösses!
   Snart är det väl diskriminerande att ha vita felfria tänder också.

   Svara
  • Bamse

    /  04/16/2018

   Orkar verkligen inte lusläsa allt men i mina ögon är det nog minst 95 procent ideologisk snömos.

   ”Information om hivprevention har inte nått ut till ‘radifierade personer’ i önskad utsträckning. Det är vårt fel – för att vi är vita. Fy på oss! Vi har varit dumma, grymma och elaka. För att vi är vita.”

   Det är ungefär vad jag får ut av det.

   Svara
   • Bamse

     /  04/16/2018

    ”rasifierade” skulle det förstås vara. #whitemencanttype

    Svara
   • weasel

     /  04/16/2018

    Det var i princip vad jag också fick ut av den.
    Naivt av mig att efterfråga någon slags logik…. :/

    Svara
  • Ivar L

    /  04/16/2018

   Kanske är rapporten skriven av:
   http://www.elsewhere.org/journal/pomo/

   Svara
 16. Kalle

   /  04/16/2018

  Jag slutade att läsa och börjde skratta vid ”Sveriges koloniala historia”

  Svara
  • weasel

    /  04/16/2018

   Åja, Sverige hade ju faktiskt en liten ö (St Barthelemy ) som koloni i flera månader för några hundra år sedan, så man ska inte förringa Sveriges koloniala historia… 😀

   Svara
 17. Casey Jones

   /  04/16/2018

  Vad praktiskt att vithet är ett ”akademiskt begrepp” så man inte blandar ihop det med rasism…

  Svara
 18. Ivar L

   /  04/16/2018

  Jag ger er…
  Episkt hyckleri:
  https://www.svd.se/har-ar-kandisarna-som-lamnar-facebook-i-protest

  ”Kändisarna som lämnar Facebook – i protest”
  Allesammans kommer med sina egna hopkok på varför Facebook nu nästan är ondskan själv. Är det inte ryska troll som förstör val (Jim Carrey) så är det brittiska informationsföretag som samlar data (Will Ferell) eller hat och hot (Jonas Gardell). Men priset tar i vanlig ordning George Soros som helt enkelt tycker att Facebook måste regleras. Ni vet George Soros, han som attackerade det svenska valutasystemet med full kraft för att få det avreglerat på 90-talet. Han var beredd att sänka en hel nations finanser för sin dröm om en avreglerad värld men Facebook, det måste minsann regleras. Gissningsvis skall väl Soros skriva reglerna också. Han lyckas till och med klämma till med att ”pengar är inte allt” när han, som den finansman han är, säljer aktierna som han ganska säkert förutspår kommer att sjunka i värde. Hyckleri på absolut toppnivå. Och SvD, dumma SvD, sväljer skitpratet utan en enda kritisk rad till kändisarnas hycklande. Många hoppar ju av av samma anledning som Soros, de har inget att tjäna på Facebook längre.

  Svara
  • Senior

    /  04/16/2018

   Jag har inte Facebook, men när jag ser dessa personer mot det, så är det nästan så jag ser det som en kontraindikator; kanske är det dags att skaffa Facebook.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  04/17/2018

   Min egen teori är att Soros, när han dött, vill ha kärnvapenkrig som salut.
   Enligt ”kan inte jag ha världen, ska ingen annan ha den heller!”.

   Svara
 19. Pelle2

   /  04/16/2018

  Kristina Lugn sågar Bah-Kuhnkes deltagande i knybluslarvet:-)
  https://www.svd.se/kristina-lugn-allvarligt-tjanstefel-av-bah-kuhnke

  Svara
 20. MiT

   /  04/16/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  04/16/2018

   Hehe… oavsett om befolkningen ”enbart” ökat med cirka 25% på grund av immigration så är ju sambandet med flygresornas ökning odiskutabelt. Naturligtvis hänger det ihop.

   Svara
  • weasel

    /  04/16/2018

   Just det där är MPs stora problem ;
   Att dom tror att en ständig befolkningsökning resulterar i mindre flygande och mindre bilism.

   Om någon människa kan få MP att inse inkonsekvensen i deras absurda resonemang så är det bara att hämta Nobelpriset.

   Svara
 21. Pelle2

   /  04/16/2018

  Ivar Arpi på Svd Skriver en bra ledare om den sjuka identitetspolitiken som tar över kultursfären. Den ligger bakom betalvägg så jag klipper in delar av den här:

  Främjar ditt arbete judar? Samer? Romer? Utmanar du rådande normer i ditt dagliga värv? Ja eller nej? Tänk dig att dina svar påverkar huruvida du kan försörja dig framöver. Så ser verkligheten ut för kulturarbetare i Sverige i dag.

  Jag ska alltså kryssa i en ruta huruvida mitt kulturprojekt i Stockholms stad främjar judar, romer, tornedalsfinnar, Sverigefinnar eller samer.”

  När Stina Oscarsson gick igenom manuset till sin senaste pjäs, Stå upp!, om icke-våldsaktivism ihop med ensemblen fick hon i uppdrag att stämma av Svensk Scenkonsts och Teaterförbundets mångfalds- och jämställdhetscheckar. Det är två broschyrer som innehåller ett femtiotal frågor om allt från jämställdhetsplan och policy mot trakasserier till sammansättningen av den personal som ansvarar för teaterns repertoar.
  Men också om den enskilda uppsättningen, om huruvida gestaltningen och rollbesättningen är analyserad ur ett genus- respektive normkritiskt perspektiv. Man kan svara ja eller nej på varje fråga
  Exempelvis ska man svara ja eller nej på påståendet: ”Vi har diskuterat huruvida uppsättningen bidrar till att konservera eller utmana rådande normer och föreställningar om människor eller bara visar hur det är. Vi undviker därmed att omedvetet reproducera stereotyper.”
  Helt jävla sjukt !

  Svara
  • Olof

    /  04/17/2018

   ”Vi undviker därmed att omedvetet reproducera stereotyper.”

   Om det är något som reproducerar stereotyper så är det identitetspolitik. Jag behöver inte ens läsa checkarna eller se föreställningen för att veta exakt vad innehållet kommer vara.

   Svara
   • Pelle2

     /  04/17/2018

    Håller med.
    För identitetsdårarna är vi ju alla fångna i vårt kön, ras eller något annat och kan inte påverka vår situation..

    Svara
    • Senior

      /  04/17/2018

     Precis, och just därför anser dessa självutnämnda förmyndare att de skall ta hand om och hjälpa oss genom att påverka och föra vår talan åt oss andra stackare som inte kan. – Genom att införa mer av det som förlamar oss.

     Inget nytt under solen, alla kollektivistiska ideologier på vänsterkanten använder sig av denna marknadsföring. Det är det dessa parasiter livnär sig på.

     Svara
 22. Pelle2

   /  04/16/2018

  Bloggaren Fnorsdpotting skriver bar om hur de postmoderna tomtarna på Stockholms universitet anordnade en marsch för vikten av vetenskaplighet. Detta samtidigt som dom anordnar utbildningar i genusvetenskap och intersektionalitet och anställer extremister som Tiina Rosenberg..
  http://fnordspotting.blogspot.se/2018/04/march-for-science-nar-de.html

  Svara
 23. MiT

   /  04/16/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  04/16/2018

   Människor som är helt och hållet onyttiga.

   Svara
  • Skeptisk

    /  04/17/2018

   De kan alltså prata om andra människor som ska vara innovativa. Och distribuera ut medel till andras innovativa idéer. Själva är de inte innovativa och har ingen teknisk utbildning för att bli det heller. Men de har fått ett låtsasjobb. Så trevligt. Som en musikrecensent. Kan inte spela själv, men tycka mycket om andras musik. Kanske skulle man istället anställa någon som har gjort innovativa uppfinningar och vet vilket stöd man behöver som ny uppfinnare.

   Svara
 24. Senior

   /  04/16/2018

  Det är verkligen kört…..

  Svara
 25. Gorby

   /  04/16/2018

  Till detta verkar det finnas pengar. Lära vuxna människor att cykla.

  Svara
  • Tomas Fritiofsson

    /  04/16/2018

   Å som lärde 3 ungar gratis hemma 😢
   Undrar utbildningen på lärarna ?

   Svara
  • Skeptisk

    /  04/17/2018

   I detta fall ja. Många invandrarkvinnor (inte Holländska läkare) får inte lära sig cykla i sina hemländer. Och de har inget körkort. De blir väldigt isolerade i sin förort. En cykel ökar deras rörelsefrihet och förmåga att vidga sina cirklar. Bokstavligen. Göra dem oberoende av att deras man ska skjutsa dem eller busstider. Så detta är ett bra sätt att hjälpa kvinnor i Sverige, som faktiskt är förtryckta.

   Svara
 26. Gorby

   /  04/16/2018

  Svara
 27. Ivar L

   /  04/16/2018

  ”Enligt en undersökning av opinionsinstitutet Novus vill en majoritet av det svenska folket förbjuda tiggeri.”
  https://nyheteridag.se/en-majoritet-av-svenska-folket-vill-forbjuda-tiggeri/

  Skapligt förvirrad individ kommenterar:
  ”Enligt Andrea Spehar, docent i statsvetenskap vid Göteborgs universitet, har opinionen påverkats av moderaternas och sverigedemokraternas ställningstagande. — Opinionen har inte ändrats särskilt märkbart sen sist undersökningen gjordes för två år sedan.”

  Så väljarna har påverkats av M:s och SD:s retorik samtidigt som de inte påverkats?

  Andrea har tänkt ännu djupare:
  ” Jag antar att medborgarna själva upplever tiggeri i vardagslivet. Det har genomförts några intervjuer med medborgarna, och det visar sig att de upplever det som störande, fortsätter Andrea Spehar.”

  Med tanke på hur Andrea formulerar sig verkar hon inte uppleva tiggeri själv i vardagslivet. Men hon förstår i vart fall att reellt tiggeri kan upplevas störande. Tur att vi har docenter som kan reda ut begreppen.

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  04/16/2018

   Strålande retorik. Läget för julgranarna har egentligen inte förändrats, en (1) julgran brinner inte mer idag än förr, helt oavsett hur många som brinner. Därför är det inte mer farligt med en (1) julgransbrand idag än tidigare.

   Svara
  • Melmac

    /  04/17/2018

   Jösses vilket stolpskott! Har hon ens tänkt innan hon öppnade kakhålet?

   Svara
 28. Jans

   /  04/16/2018

  Eric Helmersson försöker komma undan frågor om sitt patetiska ryssar-avlyssnade-UD-narrativ i Baliaffären genom att hänvisa till att de (DN alltså) minsann inte är källkritiska i andra artiklar heller:

  Snacka om självmål.

  Svara
  • Hade det varit någon på Utrikesdepartementet som hade velat stå med sitt namn för påståendet så hade det varit rimligt att publicera. Vill denne vara anonym så är det i högsta grad upp till journalisten att verifiera dennes påstående. Detta då foliehattar finns överallt – eller skulle Erik Helmerson tycka att det var rättvist om jag letade upp en gammal kollega till honom som gör vilda påståenden och låta denne vara anonym?

   Gissningsvis så tycker han inte det skulle vara så kul.

   Svara
 29. Ivar L

   /  04/16/2018

  Jag är ingen stor anhängare av Ingrid Carlqvist, tycker hon är lite för extrem, men det här är faktiskt riktigt stort, om det inte läggs ner:
  http://www.friatider.se/ingrid-carlqvist-utreds-f-r-grundlagsbrott-riskerar-f-ngelse

  Det är utan tvekan en mycket tydlig inskränkning av yttrandefriheten om man alltså inte får ”livesända” via internet utan vidare. Oavsett om man nu råkar vara lite känd eller ej. Däremot så tycker jag att seriösa medier skall ha en ansvarig utgivare men det är en fråga om trovärdighet inte laglighet.

  Svara
  • Senior

    /  04/17/2018

   Ja, detta är verkligen stort om det stämmer.

   -Och inte ett knyst i MSM….

   Svara
  • Senior

    /  04/17/2018

   Skulle hon fällas är det väl i och för sig bara att anmäla varenda liten feministisk kommunistpod, då vi i då fall fått ett prejudikat.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  04/17/2018

   Då ryker feministpoddarna, de kvinnliga twitchströmmarna och hangouts på youtuben också, får man anta?

   Än en gång tänker vänstermupparna kortare än näsan räcker.

   Svara
   • Senior

     /  04/17/2018

    Skillnaden är att i deras värld, som tyvärr även inkluderar stora delar av rättsväsendet idag, är det som vanligt något bra om det är de som gör det.

    Glöm inte att det är viktigare VEM som gör något än VAD de gör i deras värld.

    Kolla bara hur bra Löfvén är nu när han kopierar det förhatliga SD.
    SD= Uselt, Löfvén= Bra.

    Är det bara rätt person finner man argument att stödja det mesta, är det fel person däremot….

    I deras värld är Lady Dahmer och Cissi Wallin privatpersoner och behöver ingen ansvarig utgivare när de sänder podcast.

    Ingrid Carlqvist och Daniel Frändelöv räknas nu med någon juridisk krumbukt som journalister och behöver en ansvarig utgivare bara för att öppna munnen, trots att de också är privatpersoner.

    Att Cissi Wallin också är journalist är ju bara hur man marknadsför det, och hur man väljer att formulera ett åtal.

    Kommer Ingrid Carlqvist att åtalas som Journalisten Ingrid eller som Privatpersonen Ingrid?

    Detta med ansvarig utgivare är ju det som MSM har häktat upp sig på gällande alla sociala medier, folk kan uttrycka sig hur som helst utan att någon kan stoppa dem.

    Här har du anledningen till denna desperation från stat och etablerad media.
    Vi har tack vare internet äkta yttrandefrihet där vi kan sitta och tycka, likt denna blogg.

    Vi går inte längre på den falska bild av konsensus som media försöker förmedla genom att intervjua ”slumpmässiga” vänsterextremister på gatan. – De genomskådas tack vare internet och sociala medier.

    Nu får folk en egen uppfattning, och dessutom så kan medias falska bild av konsensus ganska snabbt genomskådas då vi nu ser vad konsensus i själva verket är på sociala medier.

    Där har du det riktiga hotet mot dem, och anledningen till alla deras förslag till grundlagsändringar.

    Svara
   • Jans

     /  04/17/2018

    Nja, är ni säkra på att vänsterpoddar kommer att bedömas likadant?
    Fast först får vi ju se om det blir något av detta ens.

    Svara
 30. MiT

   /  04/17/2018

  ”Svenska FOI läxar upp Nato: Ni måste bli mycket bättre på genus och kvotering”
  http://www.friatider.se/svenska-foi-l-xar-upp-nato-ni-m-ste-bli-mycket-b-ttre-p-genus-och-kvotering

  Svara
  • drutten

    /  04/17/2018

   Jag har inget emot att fler kvinnor kvoteras in som ”kanonmat”…

   Svara
 31. MiT

   /  04/17/2018

  Svara
  • Pelle2

    /  04/17/2018

   Alla dom här kvinnorna har nått mycket längre än de flesta män kan drömma om.
   Ändå utmålas dom som offer.
   Dessutom har ju även manliga politiker fått sparken från sina positioner men ingen skulle komma på tanken att skylla det på deras kön.

   Man kan ju också tänka tillbaka på fifflaren Monas Sahlin som bara behövde en timeout innan hon kunde komma tillbaka som topp-politiker.

   Dessutom har vi ju Anna Johansson som trots sin inblandning i transportstyrelseskandalen toppar Göteborgs riksdagslista inför valet. 2018.

   Clinton är väl för övrigt ett dåligt exempel på en kvinna som offrades. Hon förlorade presidentvalet mot Trump och verkar vara illa omtyckt bland väljarna så varför skulle Demokraterna nominera henne en gång till ? Är ju många män som heller inte blev nominerade mer än en gång…

   Svara
   • Jans

     /  04/17/2018

    Kristina Lugn är kvar. Det verkar inte vara könet som avgör således. Mehmet Kaplan var väl inte kvinna heller? Hur många manliga VD:ar har inte fått lämna när det gått dåligt? O.s.v.

    Svara
  • Grodan Boll

    /  04/17/2018

   Patriarkatets ständiga förlorare? Av någon anledning får hennes tweet mig att tänka på

   Women have always been the primary victims of war. Women lose their husbands, their fathers, their sons

   Det är axiomalt. De måste, per teoribildningens definition, alltid vara patriarkatets ständiga förlorare. Oberoende av verklighet, vett eller sans.

   Svara
   • Senior

     /  04/17/2018

    *Ja, men du måste se det ur deras synvinkel, jag börjar nedan med ett exempel för att dra det vidare till deras synsätt:

    Att vara otroligt korkad är inget en feminist lider av, det är omgivningen som får lida för feministens dumhet.

    Det är detsamma att vara död, du lider inte själv av det, men din omgivning lider desto mer.

    *Detta inlägg kan innehålla spår av tafflig humor, ironi, sexism, eller hur ni vill välja att tolka det.

    Svara
 32. G

   /  04/17/2018

  ”Skulle protestera mot slöjtvång – blev utslängd från Burka Songs 2.0

  Under måndagen visades den omdebatterade filmen Burka Songs 2.0 på Folkteatern i Göteborg. Enligt arrangörerna är syftet att bredda diskussionen och låta alla vara delaktiga – men konstnären Fateme Gosheh, som ville belysa slöjtvång, blev bryskt utslängd av vakterna.”
  http://katerinamagasin.se/skulle-protestera-mot-slojtvang-blev-utslangd-fran-burka-songs-2-0/

  Svara
 33. G

   /  04/17/2018

  ”Så fejkar Socialdemokraterna engagemang med misstänkta trollsidor på Facebook

  Socialdemokraterna använder flera misstänkta trollsidor på Facebook för att öka engagemanget för partiets politiska propaganda. Det kan Nyheter Idag avslöja efter en granskning där vi hittar flera Facebooksidor som förefaller användas för ett enda syfte – att öka delningarna för Socialdemokraterna i sociala medier.”
  https://nyheteridag.se/sa-fejkar-socialdemokraterna-engagemang-med-misstankta-trollsidor-pa-facebook/

  Svara
 34. Pelle2

   /  04/17/2018

  Ledarsidornas Johan Westerholm skriver om hur vänsterextremisten Mattias Gardell utan problem frotterar sig med islamistiska predikanter på de muslmska familjedagarna.
  https://ledarsidorna.se/2018/04/muslimska-familjedagarnas-verksamhet-opaverkad-av-kritiken-mot-arrangorerna-2/
  Han skrev i och för sig att det var ett förbiseende från Gardell men det tror jag inte ett skit på. För Gardell är islamism inget problem. Han är ju van vid att umgås med extremister…

  Svara
 35. G

   /  04/17/2018

  ”Pojke anhölls för väpnat rån

  Att stjäla eller hota till sig dyra märkeskläder har blivit en kriminell trend som ungdomspolisen ser mycket allvarligt på. Under helgen skedde två nya fall och i söndags greps och anhölls en pojke misstänkt för rån.”
  http://folkbladet.se/nyheter/norrkoping/pojke-anholls-for-vapnat-ran-om5250842.aspx
  https://archive.is/XQVYg

  Svara
 36. G

   /  04/17/2018

  ”Protest på förvar i Japan efter självmord

  Över 40 människor på ett förvar för asylsökande i Japan har inlett en hungerstrejk sedan en av de frihetsberövade migranterna begått självmord i förra veckan, rapporterar lokala medier.

  Protesten inleddes i söndags, två dagar efter det att den indiske mannen hittades död i förvarets lokaler, belägna i Ibaraki, nordöst om Tokyo. Enligt uppgifter ska mannen ha varit deprimerad över att hans asylbesked dragit ut på tiden.

  Totalt hålls omkring 330 människor på förvaret, enligt anställda.

  Japan har en restriktiv invandringspolitik – av runt 20 000 asylansökningar i fjol beviljades endast 20.”
  http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4rlden/protest-p%C3%A5-f%C3%B6rvar-i-japan-efter-sj%C3%A4lvmord-1.5637961

  Svara
 37. G

   /  04/17/2018

  ”Hennes livs första arbetsdag efter 16 år i Sverige

  Esma Aksungur, 35-årig kurd från Turkiet som kom till Sverige 2001.
  Hon har aldrig haft ett jobb – tills nu.

  Det är hennes första riktiga arbetsdag, hennes första trappstädning på hennes första jobb, någonsin.

  -Ja, i hela mitt liv, säger Esma Aksungur.

  Hon är 35 år, ensamstående med fem barn och bor i området där hon nu städar. ”
  https://www.svt.se/nyheter/val2018/hennes-livs-forsta-arbetsdag-efter-16-ar-i-sverige
  https://archive.is/HOguG

  Svara
  • Grodan Boll

    /  04/17/2018

   Vad har hänt under de senaste 16 åren och var är fadern (”familjeförsörjaren”)?
   Jag anar en god portion utebliven information 🙂

   Svara
  • Senior

    /  04/17/2018

   Jag anser ändå att denna artikel ändå var väldigt neutral i framställandet, framförallt med tanke på att den kommer från SVT.

   Svara
 38. Melmac

   /  04/17/2018

  Jösses!
  http://www.barometern.se/kultur/ordlistor-brandes-till-stod-for-sara-danius/

  Det börjar med bokbål…….börjar bli obehagligt det här!

  Svara
  • Jans

    /  04/17/2018

   Vad menar de ens? Det är ju inte logiskt. Danius har varit ordförande för föreningen som givit ut böckerna de bränner. De som gör såhär är ju fullständigt pantade. Vad har ordlistan med Forum och diverse mysko bostads och bidragsupplägg att göra?

   Svara
  • Pelle2

    /  04/17/2018

   Och som vanligt problematiseras det inte när det gynnar kvinnorna..

   Svara
 39. G

   /  04/17/2018

  ”Samhället måste sluta särbehandla islamistisk extremism

  Veckan innan våra politiker stod i Kungsträdgården och hedrade offren från terrordådet på Drottninggatan anordnades det årliga evenemanget ”Muslimska Familjedagarna” i Kista Galleria. Flera av talarna hade kopplingar till den radikala, våldsbejakande islamistiska miljön. Hur är det möjligt att sådant får ske med samhällets goda minne?

  Debattören Isabelle Eriksson kräver nu att samhället behandlar samtidens extremistiska rörelser lika.”
  http://katerinamagasin.se/samhallet-maste-sluta-sarbehandla-islamistisk-extremism/

  Svara
  • Jans

    /  04/17/2018

   Förr eller senare kommer vi att förfäras över ”vår” så kallade ”naivitet”. Till skillnad från gamla tider kommer skärmdumparna finnas kvar som visar vilka som var naiva och vilka som inte var det. Sedan är det bara att börja processerna och straffa de som låtit detta ske och till och med propagerat för det.

   Svara
 40. elina

   /  04/17/2018

  Jag och mina arbetskamrater bedrev framgångsrik HIV prevention, till den grad framgångsrik att jag utbildade även Ryssland mfl.
  Jag känner inte igen någonting i denna moderna variant. Jag är glad att jag slapp idiotin och kunde göra nytta.
  Skriver stolt under som fd kurator/terapeut och även forskare av resultat i stil ”om man gör så vad blir resultat eller omvänt”.

  Svara
 41. QED

   /  04/17/2018

  Svara
 42. Visionären

   /  04/17/2018

  OT.

  Hur kommer det sig att svensk media alltid skyller på otur när de blir påkomna med fingrarna i syltburken?

  Beror det på
  1. otur när de jobbar, eller
  2. otur när de tänker?

  V

  Svara
 43. MiT

   /  04/17/2018

  ”AVSLÖJAR: Hemlig påverkansgrupp arbetade med att sammankoppla ryska hotet och högern”
  https://samnytt.se/avslojar-hemlig-paverkansgrupp-arbetade-med-att-sammankoppla-ryska-hotet-och-hogern/

  Svara
 44. MiT

   /  04/17/2018

  Svara
  • Visionären

    /  04/17/2018

   🙂

   Hotellet erbjuder kuddrum således. Fredrik får alltså en alldeles egen safe space, men svarar med att stämma hotellet. Varför inte sätta honom i bollhavet på en gång.

   V

   Svara
  • Jans

    /  04/17/2018

   Jisses vilken barnrumpa. Hotellet visar ju att de har humor men trodde alltså att Philip Hammar skulle ha humor och kunna ta det som en man? Snacka om felbedömning.
   Den kränkte riksmobbaren ringer alltså istället in sin Stureplanskompis Allrasvindlaren Bodström för rådgivning och trots att till och med en så hal ål som Bodström bedömer chanserna som små så skall Philip stånga sig blodig och bli rättshaverist? Kanske lika bra det. Då har han mindre tid att mobba andra i direktsändning. Om nu någon tittar längre 😀
   😀 😀 😀 😀

   Sedan undrar man ju hur full Philip var men det lär man ju aldrig få veta.

   Svara
 45. Jans

   /  04/17/2018

  https://nyheteridag.se/undersokning-tva-av-fem-britter-tycker-att-det-multikulturella-samhallet-har-misslyckats/
  ”En knapp majoritet, 51 procent, av de tillfrågade tror att invandring påverkar skola och vård. Mer än en tredjedel av de tillfrågade såg islam som ett hot mot det brittiska samhället och det brittiska sättet att leva på. Vilket var något mer än den andel som ansåg att muslimsk tro och traditioner är kompatibelt med brittiskt samhälle och värderingar.”

  Jag undrar hur siffran blir om man enbart frågar etniska britter? Eftersom en betydande andel i Storbritannien redan har utländska rötter så är siffrorna delvis missvisande om man vill fånga in hur ursprungsbefolkningen upplever det multikulturella initiativet. Samma sak gäller även Sverige. Naturligtvis kan det vara relevant att fråga hela befolkningen men det kan också vara av intresse att fråga en ursprungsbefolkning om hur de ser på att få dela sitt land med främlingar.

  Svara
 46. Jans

   /  04/17/2018

  Påverkansarbete när det är på riktigt. Här Matthias Gardell som jobbar åt Turkarna:
  https://ledarsidorna.se/2018/04/uppsala-universitets-framste-professor-presenterar-sensationella-men-falska-uppgifter-i-rapport-om-islamofobi/

  Undrar vad han får i belöning? Jag har svårt att tro att sådant servilt material till en diktatur inte belönas på något sätt.

  Svara
 47. Visionären

   /  04/17/2018

  Lite glada nyheter, som dessutom följer logikens lagar, för en gångs skull.

  http://www.gp.se/nyheter/göteborg/katastrofsiffror-för-s-i-göteborg-1.5632267

  🙂

  V

  Svara
 48. Gorby

   /  04/17/2018

  Svara
 1. Påminnelse inför valet: Del 5 | WTF?
 2. Vem eller vilka vilka har så starkt inflytande över Göteborgs stad att de fattar beslut om att rasdiskriminera? | WTF?
 3. Smått och gott från 2018, del 2 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: