Upphovsrätt på att säga ”Janne Josefsson” 25 gånger på 23 minuter

Özz Nujen verkar anse att han har upphovsrätt till att säga ”Janne Josefsson” 25 gånger när UG intervjuade honom. Jag samlade ju ihop de gångerna till ett klipp. Ja, hade ju med lite ”I know noting” också men det borde BBC ha upphovsrätten till. Även om Özz säger det på svenska.

Så där såg det ut när man skulle kolla på mitt lilla klipp med alla 25 ”Janne Josefsson”.

Visst skulle man kunna bestrida det om man ville men vem fan pallar med det? Tack vare att han gjorde så här så har klippet fått ÄNNU mer spridning då jag omedelbart när jag upptäckte det delade upp det i två delar och postade det på twitter.

Klicka på tweeten för att se första delen av klippet. Som ni ser så lade jag till varför klippet inte längre finns på youtube,

Klicka på tweeten för att se del 2 av klippet.

För den som önskar se hela klippet så finns det på facebook också. I alla fall än så länge  😛

Men folk är ju fascinerade över Nujens beteende, varför gör han som han gör? ALLA förstår ju att han ljuger och hittar på eftersom det är helt osannolikt att han inte har en aning om någonting som skett vid renoveringen av hans fastigheter på Gotland? Nej, det är knappt någon som tror att Nujen vill sponsra terrorism, det handlar inte om det eftersom ingen kan se in i framtiden, det handlar om att det råkade bli effekten av att Nujens anlitat svart arbetskraft. Jo, de har anlitat svart arbetskraft, att låtsas som nåt annat är bara löjligt. 85 papp in på konto direkt utan att passera GÅ, eller faktura, betyder svart lön.

Att Özz hamnade i stormen beror ju på att han har en hög svansföring där han t o m kallar de som vill minimera sin skatt för nazityskar. Han har tjänat grova pengar på sin höga svansföring. Han hade knappast hamnat där om han hetat Pelle Johansson och betalat en snickare svart för att renovera hemma.

Det som gör det extra pikant är att pengarna betalades ut från hans syrra, som är delägare i familjeföretaget tillsammans med Özz och deras far, också är asyladvokat. Där finns det nog MASSOR att gräva i, asyladvokat betalar ut svarta pengar till illegala invandrare som inte har rätt att vistas i landet liksom. För det vore ju också en helt osannolik otur att om det var första gången det skedde så råkade han som fick svarta pengar några år senare begå ett terrordåd i Stockholm. Sån osannolik otur finns inte.

Så detta handlar egentligen inte om att Akilov är en terrorist utan det med Nujen är ett sidospår som har flutit upp till ytan i den röran bara. Och då kan man inte släppa det helt enkelt. Det är FÖR intressant. Samhällsdebattör som propagerar för allas lika värde, höga skatter osv är inblandad i en härva där en som senare blev en terrorist betalats svart.

En av hans bröder bor på ön och för tre år sedan köpte Özz den gamla skolan och Gazeliigården i Tingstäde tillsammans med sin storasyster, en plats där hela familjen kan samlas.

– Det har tagit två år att rusta upp den och tanken är att vi ska ha en teaterscen där. Vi siktar på invigning i sommar, berättar han.

Flera gånger under intervjun återkommer han till den villkorslösa kärleken i familjen, som ger honom en stor trygghetskänsla.

– Min storasyster är min idol. Vi ringer varandra nästan dagligen. Hon är familjens överhuvud, ryggrad och krona, vi kan gå till henne med allt, säger han

Han ”know nooothing” trots att han äger gården tillsammans med sin syster som han har nästan daglig kontakt med? Låter det som en som ”know nooothing” och inte har med det att göra?

Komikern och skådespelaren Özz Nûjen köpte för några år sedan Gazeliegården och den gamla skolan i Tingstäde tillsammans med sin storasyster. Han har under en längre tid renoverat gården för att få till en verksamhet i fastigheten. Tanken är att det framöver ska gå att spela teater där.

– Min förhoppning är att det ska bli en teater som får namnet Tingstäde teater. Jag och min storasyster har tillsammans renoverat den under en längre tid, säger Özz Nûjen.

Han äger och renoverar den tillsammans med sin syster som han har nästan daglig kontakt med men ”know nooothing” om stora ekonomiska beslut som rör fastigheten? 85 papp rakt in på en persons konto är inga småsummor! Och han ”know nooothing”?

Så varför beter han sig som han gör? Det är ju helt irrationellt? Sättet är ju helt bisarrt och bara spär ju på misstankarna ännu mer? Alla förstår ju att det är helt osannolikt att han ”know nooothing”? Och OM han mot all förmodan ”know nooothing” så är det likförbannat hans ansvar som fastighetsägare att ”know evertything”. Kan de plocka fram en faktura som visar att det är ett annat företag, som Nujens anlitat, som i sin tur anlitat den svarta arbetskraften så är det en helt annan sak. Men man kan ju inte det för då hade ett sådant kontrakt visats upp direkt.

En möjlig, och mycket trolig, förklaring till hans irrationella beteende kan man läsa om här. Missa inte det inlägget! Det är en mycket rimlig förklaring till varför Özz gör som han gör men där finns också förklaringar till varför det ser ut som det gör runt om i Sverige. Kulturskillnader. Som jag också märker av när jag tänker på Nujens beteende och hur jag tycker ett normalt beteende i en sån här situation borde vara.

Det ovan apropå inlägget om Lysekil, ett nytt klipp på ett av gängen där.

Och ovan kan ni se Lamottes besök i Lysekil. Stark sektvarning på några i hans inspelning. Och batikvarning på några också…

MVH

MiT

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

93 kommentarer

 1. MiT

   /  04/28/2018

  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10155650473158251&set=a.454058298250.239724.644748250&type=3*

  Svara
  • elina

    /  04/29/2018

   Nej, det värsta kommer här: dragit ut stolen för mig och öppnat dörren en gång när jag hade händerna fulla. Det ni.
   Är jag nästan kändis för det?

   Svara
  • ”Jens Ganman gissar” Det här var verkligen skitroligt och jag har sparat ner bilden för att eventuellt använda vid lämpligt tillfälle…
   Till er som vill dela den här ”statistiken” hoppas jag att ni förstår att det inte är 100% kontrollerad fakta och därmed gör folk uppmärksamma på det. Annars riskerar det att få diametralt motsatt effekt.
   Jättebra att Jens Ganman skriver ”gissar”.

   Svara
 2. Gigas

   /  04/28/2018

  Att tala väl om solidaritet och sedan anlita svart arbetskraft är ju svensk nationalsport, så där har Özz lärt sig något om svensk kultur. Hade han lärt sig att pudla när blev ertappad hade han varit nästan fullärd.

  Svara
  • Ivar L

    /  04/28/2018

   Att hämta svart arbetskraft från Uzbekistan är inte svensk kultur. Det Nujens sysslat med är lite mer än att anlita en svart snickare.

   Sedan har vi ju det där med krönikan han skrev. Där han läxade upp oss svenskar för vår usla moral. Vilket praktsvin han är Özz.

   Svara
   • Gigas

     /  04/29/2018

    Har du något belägg för att Özz hämtat hit någon för att jobba svart?

    Det inte ens säkert att han visste om svartjobbet till att börja med, men nu borde han ha koll på hur det ligger till. Hade han haft bevis för att jobbet var vitt hade han naturligtvis presenterat det materialet.

    Svara
    • Ivar L

      /  04/29/2018

     Det är mycket i den här historien som är outrett men det finns helt klart dimensioner här som sträcker sig längre än traditionellt svart målararbete i ”svensk stil”. Men din syn på svenskheten har jag inte mycket till övers för. Jag har aldrig använt svartarbete och jag har gjort flera renoveringar genom åren. Jag har inget till övers till svenskar som håller på att fiffla med skatten heller men Özz och hans familj är ännu värre.

     Svara
     • Gigas

       /  04/29/2018

      ”Arbetsmarknadsministern låter lite omskakad när hon berättar vad hon möttes av i villaområden utanför Stockholm, där polska och ukrainsk registreringsskyltar är vanliga på hantverkarbilarna.”
      http://www.vvsforum.se/nyheter/2017/oktober/rot-sankningen-har-inte-gett-fler-svartjobb/

      Varför är Nujens familj värre menar du?

     • Pelle2

       /  04/29/2018

      @Gigas
      Att anlita hantverkare från andra länder som t.ex Polen behöver inte innebära att det rör sig om svartarbete utan helt enkelt billigare arbetskraft. Nujens däremot har ju helt klart anlitat en svartarbetare för annars hade han ju lätt kunna visa upp en faktura.

  • Senior

    /  04/29/2018

   Ja, Schyffert och Gardell har säkert redan lärt honom att skatteminimera sina egna inkomster via sitt bolag.

   Svara
   • Gigas

     /  04/30/2018

    Pelle2

    ”Skatteverket är med vid inspektionerna, säger arbetsmarknadsministern och syftar på en ny form av myndighetssamverkan för att komma åt svartjobb, skattefusk och människohandel.”

    Har svårt att se att det bara är svenska hantverkare som jobbar svart.

    Någon har högst sannolikt anlitat svart arbetskraft vid Nujens bygge, frågan är vem. Tänk så här, om någon närstående till dig sa att han kunde ta hand om allt som rör en renovering, hur mycket insyn skulle du kräva? Det kan faktiskt vara så att det bara är svågern som har varit inblandad i det hela även om det inte verkar så sannolikt. Svågern kan ju också vara ett bondeoffer/målvakt men det vet vi inte utifrån den information som jag har sett.

    Svara
    • Pelle2

      /  04/30/2018

     Självklart finns det utländska arbetare som jobbar svart också men det jag vände mig mot i Gigas resonemang var att han utgick ifrån att utländsk arbetskraft arbetade svart.

     Sedan är jag säker på att Nujen var väl medveten om att de anlitade svart arbetskraft vid bygget även om han överlät hanteringen av renoveringen till sin svåger.

     Med tanke på Nujens klagomål på andras anlitande av svart arbetskraft borde han ha kunnat säkerställa att svågern inte anlitade svart arbetskraft.

     Men jag kommer ihåg hur det var förr i tiden när Sossarna och andra inom vänstern officiellt beklagade sig över att folk anlitade svartarbetare samtidigt som de ändå anlitade svart arbetskraft själva.. Jag känner till ett antal sossar som agerade på det sättet..

     Svara
     • Pelle2

       /  04/30/2018

      Sorry, såg inte att det var du Gigas som svarade på min kommentar så det var därför jag pratade om dig i tredje person.

     • Gigas

       /  04/30/2018

      Pelle2

      Jag utgick inte ifrån att utländska hantverkare jobbar svart men jag förstår att det jag skrev kan tolkas så.

      Vad får dig att vara säker på Özz visste om att de anlitade svart arbetskaft?

     • Senior

       /  04/30/2018

      Här har vi grunden för allt svartarbete, vad som skapar det, och hur det slutar.

      ”You can not legislate the poor into freedom by legislating the wealthy out of freedom. What one person recievs without working for, another person must work for without recieving.
      The government cannot give to anybody anything that the government not first take from somebody else.

      When half the people get the idea that they not have to work because the other half is going to take care of them, and when the other half gets the idea that it does no good to work because somebody else is going to get what they work for, that my dear friend, is the end of any nation.

      You can not multiply wealth by dividing it.”

      -Dr Adrian Rogers, 1931.

 3. MiT

   /  04/28/2018

  Svara
 4. Ivar L

   /  04/28/2018

  Superbra att du lade upp klippet på annat sätt. Med tanke på Özz framfart som komiker så kan man ha oerhört breda marginaler när det gäller ”elakhet”. Det är ju så han själv jobbat i alla år. Din satir är precis lika mycket värd som Özz (ja mer för de flesta av oss naturligtvis) satir. Det är faktiskt otroligt njutbart att se en mallgroda trilla ner från sin pidestal. Att han bussat advokater på Youtube visar ju bara med ännu större tydlighet hur rätt du träffat.

  Vad gäller svartjobb så är det mer än svartjobb eftersom de hämtat svartjobbarna från den illegala asylmarknaden. Det ligger snubblande nära människohandel faktiskt. Detta är klart värre än ”vanligt” svartjobb, inte minst med tanke på att systern är advokat.

  Du har helt rätt i att han troligen inte finansierar terror med flit men det finns en egenmäktighet i detta förfarande som handlar om en cynism som är klart värre än att hålla undan några tusenlappar från skattmasen.

  Svara
  • Ivar L

    /  04/28/2018

   ”piedestal” heter det visst. Klurigt ord att stava.

   Svara
 5. MiT

   /  04/28/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  04/29/2018

   Det är faktiskt skrämmande att matematikkunskaperna hos en del folk är så dålig. Hon begriper inte vad siffrorna innebär i praktiken.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  04/29/2018

    Det är svårt att förstå att vissa har svårt att begripa den praktiska skillnaden på att 100000 ungdomar från Sverige reser till Norge för att jobba med att 100000 Iranska Afghanungdomar eller jämförbart kommer till Sverige för att inte jobba.

    Svara
 6. Haha helt underbar.
  Jag tänkte räkna ”Janne Josefsson” bra du gjorde,

  I know noothing, jag snor memen. Hälsningar Gertrud1

  Svara
 7. Tvi tvi! Det finns inget som är värt att vara svensk längre.

  Lättlurade idioter som förtjänar all skit de får!

  Svara
  • A fish called Nemo

    /  04/30/2018

   Onödig och Ogenomtänkt kommentar.

   Vi behöver knappast fler självhatande Svenskar,Eller Svenskhatare för den delen.

   Om du inte är del av lösningen,då är du en del av problemet.
   Du är mer än välkommen att avlägsna dig från ”idiotlandet” om du inte trivs.Det kommer kanske bli ett problem att emigrera i dagsläget. Framförallt när det visar sig att du inte ens uppskattade den nationalitet du hade till att börja med,du tror inte ”de” ställer sig frågan hur du ska uppskatta din ”nya” nationalitet ?

   Annars är du välkommen att hjälpa till att rätta upp problemen. Men att du beter dig som en otacksam unge som fått ”fel” lördagsgodis,inte helt olikt ganska många andra,det gör inte något bättre.
   Vi är iallafall några stycken kvar som vill och kommer försöka rätta upp landet,och vi klarar oss förmodligen mycket bättre utan den negativitet du sprider med liknande inlägg.

   Svara
   • Oi kallis kotimaa, Suomi sulo Pohjola. Ei löydy maata sen armaampaa.

    Sparka ut mig ur landet om du vill.

    Svara
    • A fish called Nemo

      /  04/30/2018

     Päivä on nuori

     Svara
     • A fish called Nemo

       /  04/30/2018

      Det där var för övrigt det enda jag kunde på finska,och är inte speciellt intresserad av att lära mig mer. Det betyder att jag heller inte brytt mig om att söka någon översättning på vad du skrev.

      Jag kan inte minnas att jag påstod att jag vill ”sparka ut dig ur landet”

      Faktumet kvarstår,trivs du inte I landet och du inte är villig att jobba för att förbättra det, då kan du hellre lämna plats åt någon som vill det, istället för att dra ner moralen ytterligare. Inte bara för ”vår” skull,utan för att du förmodligen mår bättre någon annan stans.

 8. MiT

   /  04/29/2018

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  04/29/2018

   Att 8800 av dessa Iranier/Afghaner är män verkar inte heller bekymmra dessa kvasiaritmetiska feminister.

   Svara
 9. Frida Gustavlin

   /  04/29/2018

  Som jag längtat, Veronica Palm har skrivit en jätteviktig peppbok. Så härligt, äntligen en bok som i praktiken visar hur man på ett sexistiskt sätt bedriver korruption.

  http://volante.se/2017/12/veronica-palm-debuterar-pa-volante-med-bok-om-systerskap/

  ”Vi på Volante är oerhört stolta över att i vår få ge ut Veronica Palms debutbok, Systerskap, en till stora delar självbiografisk instruktionsbok som kommer peppa läsarna till att bli bättre på att bygga nätverk och att stödja, hjälpa och backa varandra.”

  ”Boken är utlämnande, och inte bara för henne själv.
  – Jag skriver så här för att ge läsaren en ärlig och personlig bild av hur svårt det är att vara kvinna i det vi kallar för världens mest jämställda land, och för att mina upplevelser kan hjälpa till att se strukturerna. Om vi inte ser så kan vi inte bryta det som, trots alla höga ambitioner, håller kvinnor tillbaka. Men också för att det ibland är skönt att känna igen sig, att se att man inte är ensam – och få konkreta knep om hur vi kan använda systerskapet för att brotta ner manssamhället. Rätt hanterat är systerskap kanske den bästa maktstrategin för kvinnor. För det krävs mer: att ständigt backa varandra och bryta strukturer. Det är så klart inte lätt, men betydligt lättare tillsammans.”

  Inget är någonsin Veronica Palms fel, all skuld i strukturerna. Att hennes politiska karriär gick i stå beror givetvis på inget annat än patriarkatet. Det visste jag visserligen redan, men det är skönt att få det svart på vitt. Så fint att hon är ärlig i det.

  Svara
  • Ivar L

    /  04/29/2018

   Hon har nog haft det jäääättesvååååårt som kvinna i Sverige. Det har nog varit ett outsägligt lidande.
   Jag som man hade ju lätt fått ge ut en bok på Volante t.ex. Bara skicka in manus, ringa patriarkatet och smack – klart.

   Svara
  • Senior

    /  04/29/2018

   Systerskap?

   Hon kunde med andra ord lika gärna döpt den till Matriarkatet.

   Svara
  • Senior

    /  04/29/2018

   ”en bok som i praktiken visar hur man på ett sexistiskt sätt bedriver korruption.”

   Detta förtjänar att lyftas, denna enkla mening beskriver verkligen vad det handlar om!

   Korruption ”existerar ju inte i Sverige”….

   -Folk ser det uppenbarligen inte ens när man skriver en bok om det, så länge man kan maskera det som ”feminism”, eller liknande buzzwords.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  04/29/2018

    Hon hymlar liksom inte det minsta med det.

    https://www.svd.se/veronica-palm-bli-aldrig-en-bitterkarring

    Hon hatar män, tar bara hjälp av kvinnor, stöttar bara kvinnor.

    ”– Det jag kan ångra är att jag först efteråt såg de kvinnor som försökt stötta mig. När allt hände var jag så fokuserad på att lösa uppgiften att jag inte ville riskera att visa svaghet genom att ta hjälp.

    Men vilken kvinna i ledande ställning vågar ta hjälp av medsystrar, om de nu är så underordnade som Veronica Palm säger. Det måste ju ge större utdelning att liera sig med män.

    Hon nickar, säger att det är sant. Men betonar att vinsten är kortsiktig. Den kvinna som vill behålla sin plats bland män måste vara konstant duktig, aldrig svikta. Eftersom hon enbart bedöms utifrån sina prestationer. Systerskap tål smällar och svackor.”

    Ja, för män på topposition måste inte allltid prestera på topp?

    Ja, för kvinnor får aldrig någon andra chans? Tänker osökt på t.ex. den genomkorrupta Mona Sahlin, som högst osmakligt höll tal mot Svenska akademins påstådda fiffel och båg, nör hon själv är en dömd kriminell fifflare av rang.

    Ja, hon har väl rätt, lutar man sig på korruptionen som systerskap innerbär så kommer man undan med sådant som annars inte dugit.

    Ang Mona Sahlin

    ”– Inte bara. Hon har ju vid några tillfällen – både nu och då – visat dåligt omdöme både när det gäller att hantera sig själv och sin situation. Det är klart det spelade in. Men jag menar absolut att det faktum att hon var kvinna gjorde att hon inte blev statsminister.”

    Tjenare! Det betyder alltså att en kvinna, oberoende av förmåga och karraktär aldrig kan bli premiärminister, statsminister eller president. För det verkar rimligt, förutom i Finland, Norge, Storbritannien, Myanamar, Transnistrien, Polen, Grekland, Moldavien, Namibia, Haiti. Peru, Lettland, Senegal, Slovenien, Jamaica, Danmark, Thailand, Australien…..

    Svara
    • Pelle2

      /  04/30/2018

     Är ju också intressant att hon beklagar sig över att kvinnor enbart bedöms efter sin prestation på jobbet.
     Vad skall man annars bedömas efter i sitt yrke ? Hur trevlig man är eller hur snygg man är ?
     Fast i hennes postmoderna tänk är väl en kvinna som känner att hon är skitduktig
     i sina egna ögon naturligtvis är det…

     Ett arbete handlar om att man skall prestera saker som tillför ett värde för arbetsgivaren och inget annat. Sedan är det ju naturligtvis ett stort plus om man är glad och trevlig…
     För övrigt bedöms ju även vi män efter vår prestation…

     Svara
  • Pelle2

    /  04/29/2018

   Ja,Palm är ju en patetisk offerkoftefeminist.
   Hon har kommit betydligt högre upp på samhällsstegen än den stora majoriteten av män någonsin kommer göra men ändå säger hon att det finns ett glastak som gör kvinnor hålls tillbaka.
   Man kan ju då t.ex fråga sig hur det kommer sig att tre av partiledarna är kvinnor,Magdalena Andersson är finansminister och Margot Wallström utrikesminister?
   Det går uppenbarligen nå till toppen inom partierna även som kvinna.

   Svara
  • Gorby

    /  04/29/2018

   Svara
 10. Jag vill tacka er alla för roliga, sorgliga, givande och även de mindre givande kommentarer här och speciell tack för MiT som med otrolig ork lyfter upp galenskaperna och slöseriet i Sverige. Men nu är jag trött på allt och försvinner ur Sverige för sex månader till ödemarken i Trumplandet (USA).
  Ha det bra allihopa!

  Svara
  • Olof

    /  04/29/2018

   Hoppas du får en bra tur!

   Svara
  • Hoppas att du får en fin tid där!

   Svara
  • Jonas

    /  04/29/2018

   Jag har för mig att de har fått internet i USA nu så … vi förväntar oss roliga, insatta kommentarer om hur det är i landet på andra sidan.

   Svara
   • Sorry, har tänkt vara Internetfri, bara GPS för kartor. Återkommer på min blogg i slutet oktober med rapport.

    Svara
  • Lycka till!

   Som kvinna lär du dö av menstruation i Trumplandet!

   Svara
   • Hm, haha! Jag blir den äldsta kvinnan som gått den leden om jag nu går hela. Att drunkna i ett vad är mer troligt.

    Svara
  • MiT

    /  04/29/2018

   Ha det bra och välkommen tillbaka när du vill!

   Svara
  • Senior

    /  04/29/2018

   Du kanske blir kvar?

   Det känns som att man snart kommer att kunna söka och få politisk asyl i USA om man kommer från Sverige….

   Svara
  • Tor

    /  04/29/2018

   Welcome!
   Jag sätter på kaffet
   Tor

   Svara
  • G

    /  04/29/2018

   Hoppas du får en trevlig, skön och avslappnande tid i Trumplandet! 😀 Önskar dig lycka till och att allt går som planerat utan problem. Ser också fram att höra om hur det gick när du kommer tillbaka.

   Svara
  • Holtzkampf

    /  04/29/2018

   Utan avsikt att vara dramatisk så är det en bra röst och en mycket empatisk person som lämnar S. Hoppas det leder till många positiva möten och en (liten) paus från dårskapen här.

   Vem vet; vi kanske har fått en regering som kan regera när du är tillbaka.

   Wish you the very best!

   Svara
   • Du var mig en optimist! Regering som kan regera? Hoppas kan man alltid. Försökte rösta i förväg men det gick inte. Jag var för tidigt ute.

    Svara
 11. MiT

   /  04/29/2018

  ”Riksdagsledamot för Örebro län boendes i Kumla med fokus barnrättsfrågor. Är lärare, mamma och minigrisägare (bland annat…)”

  Svara
 12. MiT

   /  04/29/2018

  Svara
 13. Gorby

   /  04/29/2018

  En till skandal liknande den som var på KTH.
  Katerina Janoush har fått ett brev från en elev som gick på en förskollärarutbildning.

  Blir inkallad till rektor på grund av twitterinlägg…

  “Jag har funderat fram och tillbaka nu i cirka två veckor om jag skulle höra av mig till dig… Jag har varit med om något som jag, människor från Amnesty och många fler tycker är helt overkligt. Jag hoppas innerligt att det inte är fler människor som får uppleva en sån här sak.

  Jag studerade på en högskola och tänkte att jag skulle bli förskollärare, hade hunnit läsa i ungefär tre månader när jag får ett mail från en avdelningschef på högskolan. Han skriver att det har kommit till hans kännedom att jag har uttryckt mig väldigt kränkande på sociala medier och att jag är kallad till ett möte med honom och en dam som är kursansvarig. Jag fick ta med mig någon som stöd men att det var mig dem ville prata med (bifogar mejlet).”

  ”Jag åkte till mötet tillsammans med min mor som stöttar mig i allt och i bakhuvudet så visste jag att det handlade om mitt privata Twitterkonto. Avdelningschefen hade skrivit ut mina Twitterinlägg om invandring/invandrare och ifrågasatte mig om hur jag tänkte, vad jag kände och varför jag hade skrivit som jag hade gjort. Jag försökte förklara att mina inlägg alltid har varit utifrån det som stått i tidningarna, någon händelse i mitt liv eller med anledning av något jag läst i sociala medier. Jag fick då höra att jag var en dålig förebild, rasist, att det var hets mot folkgrupp. ”

  http://katerinamagasin.se/jag-blev-kallad-till-forhor-hos-utbildningschefen-pa-grund-av-min-ton-pa-twitter/

  Svara
  • Gorby

    /  04/29/2018

   Synd att hon inte spelade in samtalet som studenten på KHT gjorde.

   Svara
 14. MiT

   /  04/29/2018

  *https://www.facebook.com/Piluppan/posts/208455259758265*

  Svara
  • Sammanfattning: invandringsaktivisterna Dennerts håller på med att sprida #jagärhär – nätverk över hela Europa.
   Synd att detta högintressanta inlägg togs bort!

   Svara
 15. MiT

   /  04/29/2018

  *https://www.facebook.com/politikfakta/photos/a.341532885938453.79792.274070532684689/1712015935556801/?type=3*

  Svara
 16. MiT

   /  04/29/2018

  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10160215880805034&set=a.10150705497310034.710335.705860033&type=3*

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  04/29/2018

   Veronica Palm får alltså rätt bra med uppmärksamhet för sitt offerporträtt av sig själv, Ganman och Panshiri uppmärksammas lite i kulissen. Vad kan det bero på? Glastaket så klart.

   Svara
 17. Pelle2

   /  04/29/2018

  OT:
  Bloggaren i Otakt sågar förtjänstfullt Sjukvårdsminister Strandhäll.
  http://iotakt.se/sjukvardsministern-och-framforhallningen/
  Bloggaren Anybodys place gör detsamma.
  https://anybodys-place.blogspot.se/2018/04/den-som-graver-en-grop-at-andra.html

  Svara
 18. Pelle2

   /  04/29/2018

  På tal om att det inte är kostnaden för flyktingarna som försämrar äldrevården pekar Rebecca Weidmo Uvell på det orimliga i att anhöriginvandrade pensionärer kan komma hit och få tillgång till äldrevård utan att ha bidragit med en enda skattekrona till kostnaden.
  https://uvell.se/2018/04/28/pensionskrav-fran-start/

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  04/30/2018

   Och det är ju absurd symbolpolitik att säga att försöjningen av anhöriginvandring faller på den sökande när följande regler gäller. För i praktiken betalar svenska skattepengar hela kalaset.

   ”Försörjningskravet gäller inte dig som har en familjemedlem som ansökte om uppehållstillstånd senast den 20 juli 2016 och om du
   •är medborgare i Sverige, i ett land inom EU/EES eller i Schweiz
   •har permanent uppehållstillstånd och har bott i Sverige i minst fyra år med uppehållstillstånd för bosättning
   •är barn under 18 år
   •har fått uppehållstillstånd som flykting eller har fått flyktingstatus
   •har fått uppehållstillstånd som alternativt skyddsbehövande eller har fått status som alternativt skyddsbehövande
   •har fått vidarebosättning i Sverige eftersom du har tagits ut på den svenska flyktingkvoten
   har särskilda skäl, till exempel långvarig nedsättning av arbetsförmågan på grund av sjukdom
   •har en familjemedlem som ansöker om att förlänga sitt uppehållstillstånd
   •har barn under 18 år som ansöker om uppehållstillstånd. Det gäller både om barnet ansöker ensamt eller om barnet ansöker tillsammans med den andre föräldern.”

   Svara
 19. MiT

   /  04/29/2018

  Svara
  • Rikard

    /  04/29/2018

   Hej.

   Som ni ser så är min yrkeskår inte ens överens om huruvida det är bra eller ej att lära ut kunskap, eller ens om kunskap är något som existerar.

   Vlachos i synnerhet ljuger rent ut när han hävdar att det är målstyrning som lett till fallande resultat. Här blir han närmast rent parodisk:

   ”Var finns evidensen för att tydliga kunskapskrav leda till bättre kunskaper och minskad psykiskt ohälsa?”

   Jadu, Vlachos, hört talas om KBT? Den metoden är grundad i att personen skall ta fram kunskap om sig själv. Alltså: kunskap som en väg till bättre psykisk hälsa. Vidare orsakas mycken psykisk ohälsa av osäkerhet, okunskap och förvirring samt en känsla av maktlöshet och anomie – kunskap om världen i stort och smått blir då som rejäla Graningekängor. Du står stadigt med både varmt och torrt på fötterna, och då både orkar och vet man att reda i livet.

   Men Vlachos tillhör väl de som ser ett egenvärde i att ingen kan något om något, utom ideologerna. Så mycket lättare att få folk att tycka rätt, rösta rätt och lyda om endast ideologerna har tillgång till kunskap och kommunikation.

   Jag får be om ursäkt för min kår.

   Igen.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Olof

     /  04/30/2018

    Jag satt och tittade på lite läroböcker häromsistens och slogs av en intressant diskrepans. Varför finns det så lite källhänvisningar i skolböcker egentligen?

    För att vara den kår som skall föra vidare lärande har jag på senaste tiden slagits av hur svag kopplingen till faktisk vetenskap tycks vara. Både vad gäller kunskapen om hur lärande fungerar och stringensen kring det faktiska innehållet.

    Svara
    • Rikard

      /  04/30/2018

     Hej.

     En gång i tiden krävdes det högsta betyg för att bli lärare på gymnasienivå.

     Numera?

     Tja, du förväntas kunna det som står i boken…

     …elevernas bok, alltså.

     Lärare blir numera nästan enbart sådana som gillar Fridolin på riktigt.

     Ni som har barn i de åldrar det rör sig om: hjälp varandra hemundervisa, om era barn skall ha någon chans alls. Lår dem även disciplin och att slåss, för det kommer de att behöva göra.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • Frida Gustavlin

       /  04/30/2018

      Vlachos verkar uppenbart just ha klivit på båten, ungefär som en nyfiken gymnasiestudent som för första gången smakat på frasen ”allt är relativt” och automatiskt tror att de uppnått en högre form av tänkande. Hans tillrättavisande exempel, försök att skriva andra på näsan, skjuter så långt vid sidan av målet att man rodnar.

      Eller som Einstein själv uttryckte det.

      ”Relativitetsteorin har i allmänhet missförståtts. Filosoferna leker med ordet, som ett barn leker med sin docka… Den betyder inte att allt i livet är relativt.”

      För att bekräfta Rikards dystra bild av lärare. En ”vän” som undervisar i ett naturvetenskapligt ämne någonstans på ett universitet i vårt avlånga land vittnar om följande tråkighet, och det slår aldrig fel, de som presterar absolut sämst som studentgrupp är lärarna. Och nu snckar vi alltså gymnasielärare som förväntas läsa fyra betyg i sitt huvudämne. Visst finns det fortfarande undantag, men han säger att det är slående att de grupper som läser hennes ämne som en del i ett annan utbildning alltid ligger bra mycket högre i studieresultat.

      Lärarkåren är tyvärr helt körd. Det kryllar i dagsläget av lärare som egentligen inte är intresserade av kemi, matte, biologi, svenska, engelska, franska, you name it. Kanske idrott är ett undantag, men vem sjutton bryr sig om det på det stora hela. Det är många som tar en lärarutbildning som sista utväg. Sedan har lärarna mage att gnälla om att lönen är så låg.

      En släkting pluggade till lärare i början på 00-talet, han började sent, han sadlade om från annat yrke, skrattretande lekstuga var hans omdömme. Det gjordes en genomgång av lärarutbildningarna samtidigt, högskolekanslerns något trötta slutsats var att studiestoffet var så utspätt att de treåriga utbildningarna skulle kunna kortas till två år.

 20. MiT

   /  04/30/2018

  Svara
 21. MiT

   /  04/30/2018

  Svara
  • Olof

    /  04/30/2018

   Det finns i slutändan bara en väg för framgångsrik integration – vi måste minska ner mängden utomeuropeiska invandrare under gränsen för självsegregering i alla områden. Det innebär att vi måste ner i mindre än 4% jämt fördelat över landet.

   Har man inte någon plan för att åstadkomma det kan man lika gärna glömma integration och börja planera för segregerade enklaver.

   Svara
   • Pether

     /  04/30/2018

    Integration är bara att ta en längre väg till problemen. Det enda som ska finnas på folks läppar är assimilation, invandrares tidigare kulturer och religioner måste krossas för att de ska kunna bli en del av sverige. Annars leder invandring alltid till konflikter.

    Svara
    • Olof

      /  04/30/2018

     Och ja, med ‘integration’ menar jag förstås som du säger egentligen ‘assimilation’. Till den nivå att det inte finns någon kulturell skillnad utanför normalt avvikande inom huvudkulturen.

     Svara
 22. Frida Gustavlin

   /  04/30/2018

  Sista april, 2018.Faktadissonans på http://www.expressen.se

  Rubrik 1: NMR är största hotet mot Sveriges säkerhet.
  Rubrik 2: Tre anhållna misstänkta för förberedelse till terrorbrott.*

  *vilket då skett i Akalla, och där bor givetvis inga nazister, utan här handlar det om argsinta islamister, annars äter jag upp min hatt.

  Nu ifrågasätter jag verkligen inte NMR:s vilja och drivkraft att använda våld, men någon ordning får det vara. Är Nazisterna eller Islamisterna det största hotet? Båda kan med vanlig hederlig logik knappast vara det. Och med lika enkel matte kan man väl räkna ut att islamister som drömmer våta drömmar om att döda slumpmässigt utvalda människor borde vara farligare än våra samtida nazister, helt oavsett hur ruskiga de i dagsläget än verkar.

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  04/30/2018

   De misstänkta är tydligen landsmän till Akilov. I rimlighetens namn borde väl blotta misstanken på att någon utlänning pysslar med terror vara skäl nog till en returbiljett med kortast möjliga datum, om personen inte vill åka av fri vilja och det av någon påhittad human anledning skulle vara omöjligt att återsända personen så får man väl ta liraren i förvar tills dess att den reser iväg av egen maskin. Utländska terrorister har inget att göra här.

   Svara
  • Rikard

    /  04/30/2018

   Hej.

   Vilken slump att man väljer att publicera detta samtidigt.

   Skälet att NMR ständigt används är för att de är lätta att infiltrera för SÄPO.

   En grupp bestående av män och kvinnor från… ‘icke skidåkande kulturer’?

   Lite svårare, ja?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Pether

     /  04/30/2018

    Aktiva nazister i Sverige: ~360
    Aktiva islamister i en vanlig moske: ~360

    Svara
 23. Aaah, vappu.

  Som alltid ser jag på Till en okänd soldat, tyvärr är denna inte genuscertfierad. Vart är kvinnorna?

  Svara
 1. Insändaren | WTF?
 2. Påminnelse inför valet: Del 5 | WTF?
 3. Smått och gott från 2018, del 2 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: