Lamottes Sweden Tour i Värnamo

Nästa stopp för Lamotte var igår Värnamo. Det verkar nästan som om det kommer att bli en följetong, som en sorts Sweden Tour. Han har varit i Malmö i vintras där en Fisare tyckte att fler fritidsgårdar var lösningen på alla brutala våldtäkter. Något man starkt kan anta att även Sydsvenskan anser då deras bevakning och beskrivning av resp möte i Malmö, Fisarens och Lamottes, skiljde sig rätt ordentligt åt. Och då är jag ändå snäll när jag säger så. För några dagar sedan var han i Lysekil och alltså igår i Värnamo.

Hela sändningen från Värnamo ser ni ovan. Jag rekommenderar att man ser hela men om man inte har tid just nu utan bara vill se något lite kort så har jag postat några korta klipp från besöket på twitter

Klicka på tweetarna för att se resp klipp

Men i första hand så ska man förstås se hela sändningen, är bara ca 50 min lång och väl värt tiden. Och jag har ju bara tagit med lite, fanns ju fler som pratade om intressanta saker osv.

Cred ändå till politikerna som faktiskt vågade sig ut och prata lite! Är väl första gången tror jag! Men kanske metoderna att bemöta folks rädsla och ilska inte är de allra bästa? Säga att man minsann gått hem sent från sammanträden utan att något hänt och att det därför inte är så farligt kanske inte är rätt metod när det är uppenbart att det handlar om en värld han inte har en susning om? Påstå att man vet en massa saker som man inte får säga, ja vad ska man säga om det…?

Eller som kvinnan från C som sa att hon har uppfostrat fyra barn utan att de var otrygga. Hon måste väl ändå förstå att Sverige, och Värnamo, har förändrats? Han från ”Liberalerna” säger ju också att det är en tendens i hela samhället det här med råare våld och gäng osv vilket nog är helt korrekt. Men det är inte vad vi matats med av politiker och journalister de senaste 20 åren utan det har ju varit tvärtom, allt är finfint och inga problem finns? Sverige har ju aldrig varit tryggare? Crime levels in Sweden are going down and going down and going down som Ylva Johansson öppet ljög för BBC? Och så står lokalpolitiker och säger att råare våld, ökat våld och gäng är en tendens i hela Sverige? Man VET alltså vad det beror på men man låtsas som om inget har hänt.

Undrar var Lamotte gör sitt nästa nedslag? Saknas ju inte uppslag i Sverige direkt…

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

79 kommentarer

 1. Daniel Hammarberg

   /  05/03/2018

  Så den där kallas ”rasist” nu? Man vet att Sverige är vänsterextremt när en från mitt perspektiv så blödig liberal som Lamotte stöter på mothugg från etablissemanget.

  Svara
 2. MiT

   /  05/03/2018

  Lamotte är inte så glad i Schyffert, säger att han har ryggrad som en manet

  Svara
  • Lamotte – vilken härlig människa!

   Svara
  • lensof

    /  05/03/2018

   Ryggrad som en manet… Vilket härligt uttryck! Säger allt.
   Sen kan man spåna vidare och tänka på hur mycket det blir av en manet som landat utanför sin hemmamiljö. Det blir liksom ingenting av den.

   Tack och lov för att det finns alternativa media och några som fortfarande kämpar, bloggskrivare och journalister. Ja det var ett erkännande MiT.

   Svara
  • Tror Lamotte verkligen att det går att föra ett vettigt samtal med Henrik Schyffert?

   Svara
  • lensof

    /  05/03/2018

   Nyheter idag skriver om ambulanspersonal som blev bestulna på alla sina värdesaker när de under en utryckning var upptagna med att rädda livet på en patient med hjärtstillestånd.

   Vad är det nu Schyffert säger? Sverige har aldrig varit tryggare än idag. Tydligen inkluderar han inte blåljuspersonalens arbetssituation i detta land vi kallar Sverige.

   Svara
   • Nej

     /  05/04/2018

    Det var förvisso Betnér som tjafsade om det där . Men i övrigt samma smörja kan man tycka.

    Svara
 3. MiT

   /  05/03/2018

  *https://www.facebook.com/tino.sanandaji/posts/10155613691803231*

  Svara
 4. Ivar L

   /  05/03/2018

  Den här är gammal och nyheten med men det var en så bra sammanfattning av de svenskar som hade samröre med kommunistiska terrorister på 70-talet så jag tycker den förtjänar ett uppmärksammande:
  http://www.inblick.se/nyheter/2017/06/09/da-terrordomda-nu-samhallstoppar

  Tidningen är någon slags kristen blaska. Jag vet inte mycket om den men artikeln verkar seriös.

  Svara
 5. MiT

   /  05/03/2018

  Svara
 6. Ivar L

   /  05/03/2018

  När det gäller lokalpolitikerna så tycker jag också man får ge dem credd som vågar gå ut. Notera att journalisten däremot sprang och gömde sig och han har inget att riskera till skillnad från politikerna som ju är ansvariga inför sitt folk, sina väljare.

  Lokalpolitiker idag sitter i en rävsax. Om de agerar på ett verksamt sätt så får de riksmedia och rikspolitiker på sig med en gång, blir kallade rasister och karriären är slut. Om de inte gör något så blir det som i Värnamo. Och resten av Sverige. Vellinge försökte införa tiggeriförbud, de var ju moderater så de klarade sig visserligen men Länsstyrelsen satte stopp och jag tror knappast deras tilltag gynnade en rikspolitik karriär. Politiker ska naturligtvis agera egentligen men det kan vara nyttigt att förstå den dynamik som håller tillbaka även de som faktiskt begriper detta eller till och med försöker göra något riksmedia och rikspolitiker är till 95% ansvariga för hur vi har det. Lokalpolitikerna får ta hand om skiten som blir och gnälla får de inte göra.

  Svara
  • Rikard

    /  05/03/2018

   Hej.

   Jag tycker man kan förstå deras situation, och jag instämmer i din analys med det dilemma de kan befinna sig i re: rikspolitik/partilinje.

   Men.

   Det fråntar dem inte från något ansvar alls.

   De har ett val: agera efter sitt samvete och sin övertygelse, och sina väljares bästa, eller sin karriär och sin egen säkerhet.

   Att säga att man lyder order…
   …är ingen ursäkt, om ingen håller en pistol i nacken på en.

   Knappt då heller.

   Man kan ju fråga sig hur många felaktiga beslut, hur många bortvända blickar från alla våldtagna svenska flickor, hur många rån, hur många svältande pensionärer deras karriär är värd.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Ivar L

     /  05/03/2018

    Nej, de har helt klart ansvar. Utan tvekan. mest dynamiken jag försökte ringa in. Och att journalisterna var fegare än politikerna när Lamotte hälsade på. Värnamopolitikern är troligen lite mer mån om sin stad än journalisten som troligen väntar på påhugg i Stockholm och gärna drar med nästa tåg.

    Svara
 7. MiT

   /  05/03/2018

  ”Sweden Rock-kollo för tjejer – könsdiskriminerande och sexistiskt”
  https://samnytt.se/sweden-rock-kollo-for-tjejer-konsdiskriminerande-och-sexistiskt/

  Svara
  • Ivar L

    /  05/03/2018

   Som vanligt. Å andra sidan… rock? Är inte det lite gubbigt 😀
   Man måste väl hitta på en hen–genre utan patrarkala ackordföljder istället?

   Svara
  • Ivar L

    /  05/03/2018

   Rätt kul krönika av Dagerlind för övrigt. Undrar hur många kultursidor som hade kunnat presentera samma kunnighe kring kvinnliga rockgitarriststjärnor?

   Men det är väl så, Dagerlind och kvinnorna han berättar om älskar sin musik, medan de som vurmar för könssegregerade rockskolor antagligen är rätt ointresserade av rock i synnerhet och musik i allmänhet.

   Svara
 8. Tonymalmqvist

   /  05/03/2018

  Förringar inget av de som sägs och kommer fram i de här klippen. Jag betvivlar inte heller att flertal av de som då rörde sig på stan befann sig där av ren nyfikenhet när Lamotte var på besök. För ett tag sen var det en mordbrand och två mord som på kort tid ägde rum i Vetlanda. Var befann sig alla reportrarna då någonstans?

  Svara
 9. MiT

   /  05/03/2018

  Apropå fb-gruppen Honey & the bees
  ””Svennehora, vi ska döda dig”: Victoria, 18, tvingades fly sitt hem efter att ha hängts ut som ”vit rasist” av skattefinansierat nätgäng”
  http://www.friatider.se/svennehora-vi-ska-d-da-dig-victoria-18-tvingades-fly-sitt-hem-efter-att-ha-h-ngts-ut-som-vit-rasist

  Så har ju jag nämnt det här (minus lite uppenbara grejer som FT har rotat fram förstås…)
  https://toklandet.wordpress.com/2018/04/10/slutna-grupper-som-hetsar-honey-the-bees-den-har-gangen/

  Svara
 10. Ivar L

   /  05/03/2018

  Ironin är ju komplett.

  Henry Schyffert har en föreställning ”Var inte rädda” om att folk inte skall vara rädda men är själv rädd för att prata med en meningsmotståndare.

  Frågan är dock om inte Özz vinner?

  Özz Nujen postar en krönika där han pekar finger åt dem som utnyttjar invandrare som svart arbetskraft ungefär samtidigt som det uppdagas att han anlitat invandrare (illegala dessutom) som svart arbetskraft.

  Svensk standup comedy när den är som bäst.

  Svara
  • weasel

    /  05/03/2018

   Men…enligt Özz mycket, mycket trovärdiga intervju hade ju inte Özz någonting att göra med att Akilov spenderade 6 veckor i huset som Özz äger 😀

   Svara
 11. Gorby

   /  05/03/2018

  I och med att det nyligen var pressfriheten dag ringer Johan Andersson ordförande för reportrar utan Gränser, Jonathan Lundqvist, och ställer frågor varför Sverige rankast högt i denna mätning då det idag är ett stort tryck på de alternativa medierna/reportrarna samt att Regeringen har haft samtal med bl.a. Google för att ”stävja” hatet på nätet mm.

  Text från beskrivningen
  ”Johan Andersson ringer och är kritisk till att USA skulle ha sämre pressfrihet än Sverige, när konservativa FoxNews kan verka och få in pengar via reklam. Motsvarande sidor i Sverige, t ex Samhällsnytt och Fria Tider kan inte få in reklampengar pga av att den svenska staten betalar trollarméer som Jagärhär för att sitta och falskanmäla och påverka annonsörer, till de ger upp.
  Istället lyfter RUG fram att Indien har trollarméer som är betalda av staten.
  Ett annat absurt exempel är att Malta hamnar på plats 65, när Fria Tider tvingas sitta på Malta för att kunna göra journalistik i Sverige.”

  Det finns mer information i beskrivningen på Youtube förutom det ovan.

  Måste säga att Jonathan Lundqvist är mycket tillmötesgående och verkar väldigt sympatisk.

  Svara
  • Riktigt bra!

   Svara
  • Ivar L

    /  05/03/2018

   De här förhållandena kommer att stanna kvar i historien och diskuteras i framtiden. Formellt är vår yttrandefrihet hög, jag vet inte om rankingen enbart tittar på det, men alla som kan tänka och inte är aktivister vet ju att den informella yttrandefriheten är kraftigt inskränkt.

   Svara
 12. MiT

   /  05/03/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  05/03/2018

   Jfr. ”beskyddarverksamhet”.
   Riktiga hästhandlargansters är vad de är.

   Svara
  • G

    /  05/03/2018

   Och vissa tror helhjärtat på skiten och att det gör en jättestor skillnad. Exempelvis Liberalerna som tycker det är värt varenda krona och fler bör ta certifieringen på allvar och prioritera det (aug 2017)…

   ”HBT-certifiera Malmös skolor

   I dag är det endast tretton offentligt finansierade verksamheter i Malmö som är HBT-certifierade, varav en majoritet är fristående verksamheter. Av de tretton verksamheterna är det främst vård- och äldreboenden som har blivit HBT-certfierade genom RFSL. Under 2016 var det flera skolor i Sverige som tog HBT-certifiering på allvar. Ingen skola i Malmö har beslutat att prioritera det.

   En HBT-certifiering skickar en tydlig signal genom att visa ett strukturerat och målmedvetet sätt att förbättra såväl arbetsmiljö som bemötande.

   En HBT-certifiering omsätter principen om allas lika värde i praktiken.

   Nu är det dags att HBTQ-personer får likvärdiga rättigheter även på kommunal nivå.

   Därför föreslår Liberalerna i Malmö att stadens förskolor, grundskolor och gymnasier ska HBT-certifieras”
   https://www.expressen.se/kvallsposten/debatt-kvp/hbt-certifiera-malmos-skolor/
   http://archive.is/p06Vt

   Skickar tydlig signal ja, och såna här debattartiklar från partier skickar också en tydlig signal till väljarna, vilket gör det lättare att välja bort tokpartier som ”Liberalerna”.

   Svara
   • Rikard

     /  05/03/2018

    Hej.

    Lägg en slant i bössan i ingången och tänd ett ljus.

    Så att alla ser att du har den rätta tron.

    Samma gamla bondfångeri som avlatsbreven.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
  • lensof

    /  05/03/2018

   Förr fanns det något som hette kvalitetcertifiering. Sen har vi ju alla dessa stämplar och markeringar på produkter som ska visa på krav, säkerhet och annat. Markeringar och certifieringar många nyetablerade företag eller fattiga länder inte kan betala för även om de med råge uppfyller allt som behövs för övrigt. Då får man gå in och lära sig om företaget istället för att titta efter en märkning.

   I en del fall kan certifiering ge kvalitet och säkerhet men när det blir till diffusa begrepp som varken kan kontrolleras eller mätas så blir det suspekt. HBTQ, kvalitet, hållbart, krav m.m. En pengagruva är detta för dom som certifierar men ger väldigt lite för alla andra.

   Förr fanns det företag som levde på kvalitetcertifiering men de verkar ha dött ut nu. Eller? Det kanske är de som nu ger HBTQ-utbildning.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  05/03/2018

    Det sjuka är också att RFSL tycks ha något slags monopol på de där utbildningarna. Om de var ett aktiebolag så skulle jag köpa in mig på stubben med tanke på hur mycket pengar som stat, landsting och kommuner strösslar över dem.

    Svara
    • Hej Frida. RFSL har inget monopol på hbtq-kompetensutveckling. Flera andra aktörer tillhandahåller liknande tjänster inom utbildning. RFSL:s utbildningsverksamhet drivs genom ett aktiebolag utifrån gällande förutsättningar för näringsverksamhet. Det går inte att köpa in sig i det, då bolaget är helägt av RFSL och RFSL Ungdom. vänliga hälsningar / Lars Jonsson, RFSL

     Svara
 13. MiT

   /  05/03/2018

  Svara
  • weasel

    /  05/03/2018

   Oerhört snällt av Ramberg och hennes kollegor att jobba ideellt !
   Hoppas att det finns något soppkök så att de stackars advokaterna åtminstone får mat för dagen 😀

   Svara
   • Ivar L

     /  05/03/2018

    Det finns liksom ingen gräns för hur mycket fake news de är beredda att mata oss med. Arbeta gratis, advokater? Efter 5+ års juristutbildning… Yeah right.

    Svara
    • weasel

      /  05/03/2018

     Ja, Ramberg är ungefär lika trovärdig som Nujen 🙂

     Svara
 14. Gorby

   /  05/03/2018

  Bert fortsätter utreda Özz Nûjen.

  Svara
  • Nej

    /  05/04/2018

   Alltså när Bert Karlsson är en av de ”politiker” som har flest rätt när han öppnar mun,då är det fan i mig illa ställt i landet Sverige.

   (ja, jag fattar att han bara snackar lika mycket skit som de andra)

   Svara
 15. Ivar L

   /  05/03/2018

  Tyskar på utvisningshumör:

  Säga vad man vill om tyskar men de verkar ju i vart fall lite mer motiverade att verkställa utvisningar än svenskar. Kollar raden av polisbussar som anländer. Det skulle utlösa total Arnstad om det hände i Sverige.

  Svara
  • G

    /  05/03/2018

   Bra jobbat!
   Lite bakgrundshistoria om varför tyskarna ville visa vem som bestämmer, i.e inte stöddiga migranter från Afrika som tror det är okej att ställa ultimatum till polisen….

   ”Several injured after huge police operation at ‘rebel’ asylum home

   On Monday, a large group of migrants at a refugee centre aggressively prevented police from detaining a man who was to be deported. Authorities have now responded by sending hundreds of officers to the refugee home in Ellwangen.

   During the operation at the refugee home in the Baden-Württemberg town of Ellwangen on Thursday morning, several men were taken into custody. At least one man has been taken to another location via prisoner transport.

   Police have since confirmed that the arrested man was the 23-year-old Togolese man who was supposed to be deported on Monday.

   Several people were injured during the police deployment. Some refugees jumped out of the windows of the building, suffering minor injuries.

   Three police officers were also lightly injured, but were able to continue working. Members of the emergency services had ”a lot to do,” a police spokesman told local reporters.
   Police are also investigating evidence that the migrants at the centre had a concerted plan to prevent all deportations through collective action.

   ”Since there were serious statements from the migrants that if the police reappeared, they would not only defend themselves in a similar manner, they would also prepare by arming themselves,” officials during the operation sought to find ”weapons and dangerous objects,” the police said on Thursday.

   Whether weapons have been found in the refugee home has not been confirmed.
   The 23-year-old African was to be deported from the refugee home on Monday. But 150 to 200 migrants at the centre managed to forcefully prevent this.

   The three police patrol cars who had turned up to detain the man saw themselves in a critical situation and decided to withdraw from the scene.

   The group of migrants mainly from Africa had surrounded the patrol cars and pestered the police. Some of the men hit the police patrol cars and the vehicles were damaged as a result, the Stuttgarter Zeitung (SZ) reported.

   The migrants then sent a security officer from the refugee home to act as an intermediary and gave the police an ultimatum: take the Togolese man’s handcuffs off within two minutes, otherwise they would storm the entrance gate of the accommodation.

   The police decided to give the security officer a key so that he could release the 23-year-old from his handcuffs.

   In response to the incident, Armin Schuster of the Christian Democrats (CDU) has called for the authorities to take a tougher stance.

   ”In our constitutional state there are clear red lines that asylum seekers now deliberately cross almost every day,” Schuster said.

   The CDU politician said he expects to see ”political support at all levels for more tangible toughness regarding the actions of our law enforcement agencies”.

   Meanwhile the Alternative for Germany (AfD) party’s parliamentary group leader Alice Weidel has tweeted: ”The rule of law is being trampled on by our ‘guests’. Asylum seekers who try to prevent deportations must be expelled!”
   https://www.thelocal.de/20180503/hundreds-of-police-officers-deployed-at-refugee-home-after-mans-failed-deportation

   Tidigare…

   ”200 migrants in south German town prevent deportation of man”
   https://www.thelocal.de/20180502/200-migrants-in-south-german-town-prevent-deportation-of-man-to-congo

   Svara
 16. G

   /  05/03/2018

  ”Pensionär brutalt rånad på Råå

  Flera unga män slog ned pensionären.

  Enligt polisanmälan som mannen gjort ska han ha blivit påhoppad av fyra till sex ungdomar som slår honom och tillgriper hans plånbok innehållande kontanter ämnade till hyran.”
  http://24helsingborg.se/2018/05/03/pensionar-brutalt-ranad-pa-raa/

  Svara
 17. G

   /  05/03/2018

  ”Annie Lööf: ”När de andra har vänt kappan efter vinden har vi stått upp”
  …..
  Hur mycket tror du er flyktingpolitik har spelat in när det gäller opinionsstödet?

  – Jag tror att man har uppskattat att när de allra flesta andra har vänt kappan efter vinden så har vi stått upp för en reglerad invandring, men med medmänsklighet och humanism.
  ……
  Centerpartiet har även profilerat sig som ett parti som engagerat sig i unga ensamkommande. I förra veckan kom beskedet om att partiet väljer att släppa igenom regeringens lagförslag där ensamkommande som nekats asyl ska få en ny chans till uppehållstillstånd genom studier.

  – För Centerpartiet har det under hela den här mandatperioden handlat om att de som befinner sig i Sverige, som har rotat sig här, där en del jobbar och försörjer sig själva, en del har lärt sig svenska… Att de ska få möjlighet att stanna. För Sverige behöver dem, säger Annie Lööf.

  I sitt jultal förra året hade Annie Lööf stort fokus på metoo-uppropet.

  – Det var ju en jämställdhetsrevolution som ägde rum i höstas. Jag skulle vilja säga att det finns ett före och efter #metoo, säger hon.

  En person som inte är politiker som jag har som förebild: Alla kvinnor som höjde rösten under #metoo.”
  https://www.metro.se/artikel/annie-l%C3%B6%C3%B6f-n%C3%A4r-de-andra-har-v%C3%A4nt-kappan-efter-vinden-har-vi-st%C3%A5tt-upp
  https://archive.is/3Z4yc

  Svara
  • weasel

    /  05/03/2018

   ”Jag tror att man har uppskattat att när de allra flesta andra har vänt kappan efter vinden så har vi stått upp för en reglerad invandring,”

   Då vet vi att ”reglerad invandring” betyder ”ge uppehållstillstånd till folk som har fått utvisningsbeslut”, enligt Annie Lööf och hennes socialdemokratiska stödparti.
   :/

   Svara
 18. Frida Gustavlin

   /  05/03/2018

  https://www.ekuriren.se/nyheter-fran-tt/svenskar-fortsatter-att-panta-mera/

  ”Svenskar fortsätter att panta mera”

  ”År 2017 pantade vi i snitt 183 burkar och pet-flaskor per person. Totalt rör det sig om nästan 17 000 ton aluminium och drygt 20 000 ton pet-material som gått vidare till att bli nya burkar och flaskor.

  — Det är ett rekordår, säger Katarina Lundell, kommunikationschef för Pantamera vid Returpack.”

  Ingen som har funderat på om det även är ickesvenskar som är med i pantkalaset. Vid min återvinningsstationen står det nämligen alltid några utländksa personer och tigger efter pantbart skräp, gräver i metall- och plastkärlen och vart jag än går på stan ser jag pantsamlare som cyklar omkring som varken tycks vara uppväxta eller bofasta i landet.

  Svara
 19. G

   /  05/04/2018

  Ang Guldtuben (gala) och mer eller mindre kända youtubers som kan vinna pris på denna gala. Bli nominerad eller inte. Hur orkar ”folk” köra med rasist hit och rasist dit hela tiden? Jaså, och varför var inte Pewdiepie nominerad Peg, har han möjligen blivit mindre och mindre PK och sagt/gjort något i en video som går emot värdegrunden. Postar inte för jag följer någon av dessa eller bryr mig om Guldtuben, utan mest för att se hur reaktionerna går, hur vissa blir behandlade och vad det verkar, även utfrysta i viss mån. Det hela handlar om ett s.k ”blackface” som Lundell ska ha gjort på en kompis. (Ja, verkar ju inte alls jävigt att Peg själv sitter i juryn som nominerar, att Pozar är med gör säkert inte juryn sämre heller lol.)

  ”Peg Parnevik: Joakim Lundell du är rasist – därför är du inte nominerad

  Joakim Lundell har rasat på arrangörerna för Guldtuben och säger att årets upplägg med en speciell jury är riggat. Nu har Peg Parnevik, som sitter i juryn valt att svara på kritiken – med en rejäl känga.

  Guldtubens jury består av 13 personer och bland dem hittar vi bland annat artisterna Peg Parnevik och Oscar Zia och Veckorevyns chefredaktör Irena Pozar.”

  https://nyheter24.se/noje/907124-peg-parnevik-joakim-lundell-du-ar-rasist-darfor-ar-du-inte-nominerad
  —————.

  Och sen tog utvecklingen lite mer dramatisk fart………

  ”Peg Parnevik mordhotas av Joakim Lundells fans

  Peg Parnevik dödshotas nu av flera av Joakim Lundells fans. Peg hängde ut de som dödshotat henne på sin Instagram, och Pegs mamma Mia Parnevik ska nu polisanmäla alla dödshot.

  https://nyheter24.se/noje/907184-peg-parnevik-mordhotas-av-joakim-lundells-fans
  —————-.

  ”Jonna Lundell: ”Jag väntar på ditt svar, Peg Parnevik”

  Peg Parnevik kallade Joakim Lundell för ”rasist”. Därefter dödshotades Peg av Joakims fans. Nu kräver Jonna Lundell svar från Peg.

  Jonna passade då på att rikta skarp kritik mot Peg Parnevik. Jonna säger att även Bianca Ingrosso, som är nominerad i fyra kategorier på Guldtuben, har anklagats för att ha gjort blackface.

  Jonna tycker inte att varken Joakim eller Bianca har gjort något rasistiskt, men hon ifrågasätter varför Bianca är nominerad när hon är anklagad för – i Jonnas ögon – ”samma sak”.

  – Så ja Peg, jag sitter här och väntar på att du ska svara på det här, jag väntar på ditt svar, säger Jonna och fortsätter:

  – Det som är roligt är att varken jag eller Jocke hade någon aning om vad blackface var för något. Ingen av oss hade det. Jag vet inte ens om Bianca hade det innan det blev värsta hatstormen på internet. Så jag tycker att det är jättekonstigt att man blir anklagad för någonting som man inte ens vet vad det är, säger Jonna.”
  https://nyheter24.se/noje/907228-jonna-lundell-jag-vantar-pa-ditt-svar-peg-parnevik

  Allt sånt här är ju så jävla onödigt, varenda gång så är det någon som gör en höna av en fjäder och så blir det en hot/hatstorm mot en eller flera inblandade helt i onödan. Och som alltid omöjligt hålla nivån högre och försöka diskutera som vuxna. Det är kanske iofs svårt när man tänker och uttrycker sig som en postmodern feminist. Och som vanligt är det någon bland deras ”fans/följare” som går helt över gränsen och inte tänker på att dödshoten riktas och skickas till en annan människa. Alla har väl en poäng i vad som sägas, även Joakim i sin kritik mot juryn, men redan i början med ”du är rasist” så är gränsen passerad och all saklig diskussion ang ”blackface” vara eller inte vara blir omöjlig att föra, det borde lite mer handla om att göra s.k blackface anses okej ibland eller inte alls, och om det går tydligt åsikterna isär, dessvärre går det inte ens föra diskussion om man direkt inleder med ”du är rasist”. Det finns skärmdumpar på Biancas och Jockes olika ”blackface” och mer text i artiklarna om ni vill läsa mera. Säg vad man vill om Peg men hon verkar ha radikaliserats in fint i den fantastiska feministvärlden med postmodern touch.

  Svara
 20. x

   /  05/04/2018

  Svara
 21. Nej

   /  05/04/2018

  ”jag går hem sent ,både 11 och 12 och det … ja..vem skulle hoppa på mig ?”

  Famous last words much ?

  Svara
 22. G

   /  05/04/2018

  Bara FYI alla twitteranvändare…..

  ”Twitter urges all users to change passwords after glitch

  Twitter Inc urged its more than 330 million users to change their passwords after a glitch caused some to be stored in readable text on its internal computer system rather than disguised by a process known as “hashing”.

  The social network disclosed the issue in a blog post and series of Tweets on Thursday afternoon, saying it had resolved the problem and an internal investigation had found no indication passwords were stolen or misused by insiders. Still, it urged all users to consider changing their passwords.”
  https://www.reuters.com/article/us-twitter-passwords/twitter-urges-users-to-change-passwords-after-computer-glitch-idUSKBN1I42JG

  Svara
 23. G

   /  05/04/2018

  ”Delade Facebookinlägg om gruppvåldtäkt och invandring – risker att inte bli antagen på utbildning
  ..[..]..
  Idag har det framkommit ännu en incident som visar hur illa det kan gå för den som kritiserar massinvandring. En ung kvinna som delat debattören Madeleine Lilja Rönnqvists uppmärksammade inlägg om gruppvåldtäkter, som delats 11.000 gånger och som delats av 12 000 personer, har blivit ifrågasatt av sin lärare och tillfrågad huruvida hon var rasist.

  Så här skriver den unga kvinnan:

  “Jag har sökt en utbildning där jag nu kanske inte kommer in på grund av min delning. Jag ville bara ösa ur min ilska och frustration, för jag FÖRSTÅR inte varför inlägget ses som rasistisk och att jag nu automatiskt är rasist? Jag bor i närheten av Borlänge och skolan ligger precis vid parken där jag går dagligen. Jag vet vem som blev utsatt för våldtäkten. Men jag har inte rätt att dela detta inlägg utan att automatiskt vara rasist? Fy så förbannad jag blir!” (forts)”.
  http://katerinamagasin.se/delade-facebookinlagg-om-gruppvaldtakt-och-invandring-risker-att-inte-bli-antagen-pa-utbildning/

  Svara
  • Ivar L

    /  05/04/2018

   Är ju inte rasistiskt överhuvudtaget. Fullt rimligt att tycka att fyra immigrerade våldtäktsmän skall kastas ut. Snarare skulle jag vilja se hur man motiverar att de inte skall kastas ut.

   Svara
 24. G

   /  05/04/2018

  Ja, även detta är viktigt och bra, lite på samma ämne som ovan egentligen, vad får man (och vem) skriva, säga och tycka i detta land numera. Även krönikan av Funcke som Katerina länkar och citerar lite från är bra……

  Pressfrihetens dag: Självcensur, oskrivna regler samt mediehus i maktens koppel

  Idag den 3:e maj är det Pressfrihetens dag och därför tänkte jag passa på att skriva en text i ämnet. 1766 skrev Sverige som det första landet i världen in pressfrihet i grundlagen. Det betyder att det ska vara möjligt att kritisera de styrande och förmedla information utan rädsla för repressalier och förtryck från makten. Men hur mår den svenska pressfriheten egentligen? Det finns all anledning att ställa frågan.

  Sant är att man i dag rent formellt kan kritisera de styrande, och den politik som förs i Sverige. Nej, journalister blir inte inhämtade till förhör av polis mitt i natten eller lagförda för att de skrivit en kritisk krönika mot Stefan Löfven. Men medan fysiska repressalier från makten uteblir, är de osynliga och oskrivna desto starkare. De leder till självcensur och tystnad, samt anpassad vinkling av vad som skrivs och inte skrivs, vilka röster som släpps fram och vilka som begränsas. På det sätt deformeras bilden av den svenska verkligheten, och kantas av falsarier och förljugenhet. Den röda tråden i hur rapporteringen och debatten kantrat är främst frågor som rör migrationspolitiken samt frågor kring genus och feminism. Här kan det vara riskabelt inte bara för journalister att uttrycka åsikter. Numera drabbas även gemene man som skriver kritiskt på sociala medier, eller så mycket som delar en text med känsligt “kontroversiellt” innehåll. Konsekvenserna kan bli social utfrysning, arbetslöshet, mediedrev eller allmän stigmatisering i vilken man blir utmålad som rasist eller “främlingsfientlig”, något av det värsta man kan bli i Sverige. Ett exempel är journalisten Joakim Lamotte, som rapporterar från svenska orter som drabbats av våld. För detta kallas han bland annat just kontroversiell, trots att han bara skildrar den svenska verkligheten. Många av dem som väljer att skriva fakta kring denna problematik upplever både hat och hot om repressalier. Svordomar, kränkande uttryck och hatmeddelanden skrämmer dem som är känsliga till tystnad.
  ..[..]..
  I en krönika från 2 maj 2018, med rubriken “Varje steg underlättar för regeringen att inskränka våra fri- och rättigheter – i statsnyttans namn” skriver Nils Funcke, VD för Utgivarna och yttrandefrihetsexpert bland annat detta:

  “Oberoende används störande frekvent av regeringen i lagrådsremiss och propositioner. Störande eftersom förslagen och intentionerna istället för att stärka oberoendet med regler och bidrag utvidga den politiska styrningen av det som är utgör våra konstitutionella värden. Regeringens förslag ger myndigheterna svårtillämpade anvisningar som öppnar för subjektiva bedömningar och som ofta har ett demokratiskt underskott. Reformeringen av presstödet till ett mediestöd är ett exempel. Dess existens överhuvudtaget kan starkt ifrågasättas. Men från att tidigare ha kunnat utgå på tydligt mätbara, fyrkantiga, kriterier som till exempel upplagan ska nu även inriktningen bedömas, det vill säga innehållet, vid prövningen. Regeringen avvisar de mest långtgående kraven från medieutredningen men i propositionen finns krav på att mediestödet endast ska utgå till ”allmänna nyhetsmedier” som intar en ”ansvarstagande publicistisk hållning”, håller ”hög kvalitet” och följer en ”god medieetisk sed”. Vad som är kvalitet, god sed och ansvarig hållning blir en fråga för Myndigheten för press, radio och TV att tolka. Lycka till. Lycka till också svenska tidningsutgivare som förs in i ett system som präglas av bristande förutsebarhet.”

  På pressfrihetens dag den 3 maj 2018 kan jag bara konstatera att svensk pressfrihet är under attack. Det största hotet är inte journalister som kritiseras och ifrågasätts av medborgarna. Det stora hotet är att etablerade journalister och mäktiga medieplattformar går i maktens koppel, som går maktens ärenden, som faktiskt förföljer dem som vågar kritisera dem – allt för att stärka den makt med vilken de nu är lierade. Steget mot totalitärt tänkande och åsiktsförtryck är inte långt härifrån. Och statsapparatens grepp hårdnar, samtidigt som demokratin urholkas allt mer. Den utvecklingen i sig föder folkligt missnöje, en känsla av hopplöshet, till slut aggressivitet. Sammantaget: Ett osunt, till och med farligt samhälle.”
  http://katerinamagasin.se/pressfrihetens-dag-sjalvcensur-oskrivna-regler-samt-mediehus-maktens-koppel/
  http://www.dagensjuridik.se/2018/05/varje-steg-underlattar-regeringen-att-inskranka-vara-fri-och-rattigheter-i-statsnyttans-namn

  Svara
 25. G

   /  05/04/2018

  ”Elin hoppade av skolan efter våldtäkten

  Efter våldtäkten drabbades Elin av posttraumatisk stress. Kroppen reagerade fysiskt varje gång hon såg eleven som våldtagit henne. Och trots att skolan vidtog flera åtgärder kände sig Elin så otrygg att hon hoppade av högstadiet – utan godkända betyg.

  Tänk dig att du sitter i klassrummet. En vanlig skoldag. Du gör dina uppgifter. Tittar på tavlan. Läraren pratar med dig. Precis som vanligt.

  Men det är inte som vanligt.

  När du vänder dig om i bänken ser du ansiktet på den person som har våldtagit dig. Du känner hur hjärtat börjar slå snabbare, du svettas och börjar skaka.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/efter-valdtakten-elin-hoppade-av-skolan

  Svara
 26. MiT

   /  05/04/2018

  Svara
 27. MiT

   /  05/04/2018

  Svara
 28. MiT

   /  05/04/2018

  Svara
 29. Ivar L

   /  05/04/2018

  Sveriges framtid:

  Kolla även kommentarerna där en hel del som kommenterar själva är invandrare. En del rasism, särskilt mot den serbiska tjejen (”utan läppar” som en del skriver) som i och för sig är tokig i huvudet, men rasismen mot européer är rätt uppenbar i en del kommentarer. Vem blir förvånad?

  Svara
 1. Lamottes Sweden Tour i Värnamo | Channel365
 2. Lamottes Sweden Tour Staffanstiorp | WTF?
 3. Integrationsprojekt | WTF?
 4. Påminnelse inför valet: Del 13. Sista delen | WTF?
 5. Han gör jobbet som fega små skitar till sk ”journalister” inte vågar göra | WTF?
 6. Smått och gott från 2018, del 3. Gott nytt år! | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: