Luftinsättningar på blåskontot?

Anne Ramberg har varit i farten igen.

Advokater tjänar inga pengar på ensamkommande. Säger hon. Pengar försvinner inte ner i advokaters fickor. Säger hon. Hon säger också att i verkligheten så jobbar de gratis OCH agerar bank åt staten. Hur de två sakerna går ihop är dock oklart och även om man går på länken och läser inlägget så finns inget svar på det heller. Eller något som visar att de jobbar gratis. 3-4 överklaganden för varje som får avslag gör de såklart gratis?

Vad det handlar om är ju en artikel på Timbro om att de som hittills bevisats ljuga om sin ålder har kostat minst 11 000 000 000 skattekronor. 11 miljarder alltså. Vilket förmodligen är väldigt lågt räknat.

Det finns mycket att säga om detta epos. Från sakliga utgångspunkter förtjänar det alls inte någon uppmärksamhet. Sakligheten lyser med sin frånvaro. Hemvisten är i det perspektivet papperskorgen. Bristen på kunskap må möjligen vara förlåten. Det som är stötande är den totala avsaknaden av relevant analys kombinerat med en närmast ohederlig retorik.

Så skriver hon om artikeln. En artikel som belägger vad man säger med officiella siffror. Själv belägger hon inget alls utan som vi kan se är hennes saklighet, analys, kunskap och retorik så perfekt och hederlig att det inte behövs.

Jag är stolt över alla som är beredda att hjälpa alla de miljoner flyktingar som idag finns. Det inbegriper de advokater som med nit och omsorg väljer, att trots betydande uppoffringar, företräda människor på flykt. Unga som gamla. Advokater som åtar sig asylärenden har ett synnerligen svårt uppdrag.

Enligt Anne Rambergs oantastliga kunskap, saklighet, analys och hederliga retorik är advokaterna i själva verket hjältar som gratis offrar sig själva på altaret av ren godhet och humanism.

Därtill agerar de sedan lång tid bank åt staten. Vissa har fått vänta upp till ett år för att få betalt.

Va? Får de vänta på… ingenting? Vänta på luft? Varför inte bara öppna fönstret och andas? För de tjänade ju inga pengar på industrin? Hur ser fakturan som man väntar på att få betalt för ut om man inte har någon summa?

Betalning i form av 47,3 m² luft skall sättas in på blåskontot senast 30 februari

Ser den ut så?

Sen avslutar Ramberg sitt inlägg med en liten solskenshistoria om en ensam kvinna med barn som tog sig ända till Sverige från Syrien. Ni vet, ungefär som nästan alla som kommit till Sverige de senaste 20 åren, ensamma kvinnor med barn… Just det, nu lever hon, hennes syskon och föräldrar i Sverige.

Timbro skriver

En grupp som har dragit in betydligt mer pengar på flyktingvågen än goda män är juristerna. Migrationsverkets kostnad för dessa var 880 miljoner kronor år 2017 och 538 miljoner år 2016. Migrationsverket konstaterar att de ensamkommande, i synnerhet de åldersuppräknade, ligger bakom en stor del av denna kostnad, eftersom de i stort sett alltid tilldelas ett juridiskt biträde.

I genomsnitt kostar ett juridiskt biträde i ett asylärende 25 000 kronor, och enligt Migrationsverket har i princip alla som fått sin ålder uppräknad begärt att få ett juridiskt biträde.

880 miljoner kronor till asyljurister och liknande 2017 är ganska exakt 880 miljoner kr mer än 0 kr till dem. Hur kan en en gratistjänst, som ju Ramberg säger att det verkar vara, öka sina kostnader med ca 65% mellan 2016 och 2017? 0*1,65 är ju fortfarande 0? Vart tar pengarna vägen? Om man går in på några som profilerat sig som asylrätsshaveristjurister, som t ex Avokadon eller Banke, och tittar på deras företag hur det ser ut med ekonomin så kommer man alltså att se 0 kr på alla rader? Eller t o m minus? Enligt Ramberg är det nog så i alla fall. Det tror inte jag…

Men vi minns ju annat från Ramberg också!

Hon har gått i spetsen för att hyfsa debatten genom att kalla folk bruna råttor.

Hon har pratat välfärd.

Hon har sagt att de äldre får göra avkall på välfärden för att asylsökande går före i kön. Ja hon sa inte ordagrant så men det var vad hon menade. Jag är inte säker men jag tror att man på bilden kan se Ramberg bära väskan som hon fick gratis när hon besökte ett soppkök för det dagliga näringsintaget, eftersom advokatyrket ju bara innebär luft på blåskontot och de ibland har svårt att sätta gröten på bordet, och en hemlös tyckte synd om henne och gav henne sin väska.

Här kan man se att hon sätter stort värde i att advokater och jurister har stort ideellt engagemang vad gäller asylsökande. Hon uppmuntrar att de ädelt offrar sig själva! Hon vill absolut inte att de ska snylta på det gemensammas pengar.

Hon har varvat tiden där hon jobbar jobbar gratis för ca 2 miljoner kr om året, kalla folk för brunråttor, säga att vi måste göra avkall på välfärden osv med att sitta med i den statliga Värdegrundsdelegationen där hon var kollega med Migrationsverkets förra aktivistledare Anders som bara ville vara Anders.

På bilden ovan ser vi Anne Ramberg koppla av mellan alla tunga utspel om hur tufft det är att leva som advokat i Sverige, hur pensionärerna måste ge avkall på välfärden, kalla folk för rasister hit och dit, Värdegrundsdelegationen, hyfsat debatten osv.

MVH

MiT

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

83 kommentarer

 1. MiT

   /  05/04/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  05/04/2018

   Kan nog bli ett rimligt parti så småningom men detta val kan man inte riskera rösta på partier som hamnar under 4%. Då går man Lööfs ärende.

   Svara
   • Tor

     /  05/05/2018

    Om man över huvud taget tror på en framtid för Sverige för svenskar, måste man rösta på det som kan bygga landet.
    De sju partierna som lett oss dit vi är idag kan vi aldrig lita på.

    Kvar är SD som är ett socialkonservativt parti.
    Hur bra det än går i valet, 30 , 40 %, så kommer SD aldrig att få någon makt.

    Både S och M har varit väldigt framgångsrika på att brunmåla SD. När jag senast besökte Sverige och pratade med släkt tyckte de precis som jag , MEN de sa att de aldrig skulle rösta på SD.

    Därför behövs både MED och Afs.
    Ett parti för gamla moderater och Afs för gamla moderater som fattar att det gäller att köra – eller bli överkörd.

    Jag tänker rösta på Afs som är konservativa och för repatriering.

    Tor

    Svara
   • Pelle2

     /  05/05/2018

    Jag kommer rösta på Med främst för att jag gillar deras politik men också för att jag inte längre kan förmå mig att rösta på de gamla partierna som är ryggradslösa vindflöjlar som enbart är ute efter makten.
    Visst,min röst riskerar att ”vara bortkastad” men jag kan åtminstone känna mig nöjd över att stödja en politik som jag kan stå för.
    Dessutom behöver rösten inte bli bortkastad om folk började tänka efter och inte slentrianmässigt röstar på det gamla vanliga partiet utan istället röstar för en förändring.

    Svara
    • michael.

      /  05/05/2018

     Även jag kommer rösta på MED,att rösta efter sin övertygelse är aldrig en bortkastad röst men att rösta mot sin övertygelse är det.

     Svara
     • Motkraft

       /  05/05/2018

      Det är upp till var och en om hur viktigt det är att lägga sin röst på det parti man tror mest på eller det parti som kommer att ha mest påverkan. Det har i alla tider funnits de som ”taktikröstat”. Att även om egentligen tycker mer som ett parti, rösta på ett annat för att rösten ska räknas.

      Det är ju runt 40% av Sveriges män som skulle rösta på SD om det vore val idag. Jag tror inte för en sekund att 40% av männen i Svenska är nationalister eller sympatiserar med SD egentligen. Utan många röstar på SD för att de ser invandringsfrågan som viktig och vill att SD ska ha inflytande i den frågan.

      Därför är det inte heller konstigt om någon som sympatiserar mest med MED eller Afs ändå lägger sin röst på SD. Om tycker det är mest taktiskt just detta valet.

      Det finns alltid alternativet att rösta olika till riksdagen, landstinget och kommunen. Om vet det finns bra lokala förmågor i det parti man sympatiserar mest med. Om inte så kan det vara bättre att lägga sin egentliga röst i riksdagsvalet och blankt eller på något traditionellt parti lokalt. Det är för lätt att tokstollar bli invalda lokalt som gör partiet mer ont än gott.

     • Tor

       /  05/05/2018

      I dagsläget vore det bästa om 8 % av SD röstade på MED och Afs.
      Plötsligt skulle vi ha tre partier i riksdagen som inte varit med och skapat eländet.
      När allt brakar ihop under nästa mandat och det blir nyval, då finns det partier som är redo att städa!

  • Inge Post

    /  05/05/2018

   Jag hoppas att något annat parti än de sju vinner. samtidigt är jag inte speciellt hoppfull. Jag är heller inte speciellt hoppfull över att om SD skulle vinna jordskredsseger hade de gjort /velat göra / kunnat göra något bättre.

   Jag får inte rösta iallafall, (om inte jag skulle råka känna någon som sitter i vallokalen, fast den sannolikheten är minimal) så för min del så är det inget att göra än att rulla tummarna och hoppas, att något alls, blir bättre.

   Svara
   • Inge Post

     /  05/05/2018

    Jo,jag glömde ju att kommentera att jag såg att SD idag vill kunna straffa de som ”gömmer” papperslösa. Och att det ska bli en plikt att anmäla de som gör det.
    Då undrar jag i mitt stilla sinne,Jag som papperslös Svensk. Var hamnar jag då i så fall ? Jag hade kunnat tänka mig att bli utvisad till Gotland,Norrland eller Skåne.
    Dalarna hade gått bra med.

    Men fy för fan om de försöker utvisa mig till Stockholm!

    Svara
 2. MiT

   /  05/04/2018

  Jag har lagt in https://faktafabriken.com som en widget i menyn också. Så ni inte missar alltså 😛

  Svara
 3. MiT

   /  05/04/2018

  Svara
 4. Gigas

   /  05/04/2018

  OT

  Nu har äntligen Henrik Schyfferts turnéplan för höstens föreställningar kommit ut.
  Som jag förstått det är det i de rödmarkerade områdena som han ska hålla sina initierade föreläsningar.

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6936928

  Svara
 5. weasel

   /  05/04/2018

  Helvete.
  Jag gjorde bort mig.
  😦
  För några år sedan var jag tvungen att driva en överklagandeprocess i en arbetsrättslig fråga.
  Och jag min dumma jävel valde en advokat som inte jobbade gratis 😦

  Lite mer seriöst ;
  Det blir svårt för Anne Rambergs konkurrenter när det gäller 2018 års Fake News-pris.
  Ännu mer seriöst ;
  Jag anser att staten ska konfiskera Anne Rambergs våning på 218 m2 och låta Migrationsverket använda den till boende för de nyanlända.
  Anne Ramberg kan bo på gatan. Det kanske inte är så kul, men lite uppoffringar på sin välfärd tycker jag att hon kan göra när kvinnor och barn flyr från krig, tortyr och förföljelse.

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  05/05/2018

   I genomsnitt bor vi på 42 kvm per käke i Sverige, så med andra ord så borde staten plocka av fru och herr ramberg 134 kvadrat, och hon själv med sin förnämliga svansföring borde rimligen slänga på ytterligare 20 kvadrat.

   Svara
 6. Fantastisk artikel, MiT eller tycker jag det pga att jag är fly förbannad på Anne Ramberg?

  Svara
 7. ”Prinsessan Anne” har fina bekanta; Hilda, Hildary, Rakel, Ruben, Sofia m.fl…
  förutom Drottning Silvia förståsss…

  http://www.advokatsamfundet.se/hilda/

  Svara
 8. Hypocrita

   /  05/04/2018

  Till Advokat Ramberg m fler
  Nu tar vi det från början, repeat after me:

  -Alla som kommer hit är INTE flyktingar!
  -Det är skillnad på flyktingar och asylsökande!
  (En försvinnande liten del är de facto flyktingar)

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  05/05/2018

   Sen det där dravlet med att asyladvokaterna skulle agera bank åt staten, vilken smörja. I princip all ersättning för entreprenörs- och konsultverksamhet samt lön betalas ut efter, inte före, utfört arbete. Tillbaka till skolbänken fru Ramberg, omedelbums.

   Svara
 9. ADVOKATKOSTNADER

  Svara
  • Vic

    /  05/04/2018

   Av det diagrammet och av faktan som Ramberg så vänligt delgett oss kan vi bara dra slutsatsen att många advokater jobbar gratis, men de som inte gör det tar absurda överpriser. Det är inte alla advokater som tjänar bra men medianlönen ligger ändå närmare 40.000 så att gratisarbete skulle vara ett utspritt fenomen är verkligen förvånande.

   Svara
  • Inge Post

    /  05/05/2018

   ”Asså dedära fattaru junte” det är ju röda staplar,du måste ju vara rasist eller nåt, du kan ju inte ALLVARLIGT mena att Ramberg och kompani ska kunna tyda röda staplar som grönt på kontot ?

   Ramberg ser bara färgen på stapeln och siffrorna ,att sätta ihop färgen med siffrorna gör att det blir så kallade ”negativa siffror”. Alltså Minus. Alltså är Rambergs tanke om att de inte får betalt helt korrekt!

   Pepp till ”bästaste starkaste Ramberg”

   ja,jag skojar.

   Svara
 10. ”Anne har gått i spetsen för att kalla folk för råttor…”

  Svara
 11. Vic

   /  05/04/2018

  Alltså, det är väldigt svårt att ta någons politiska ståndpunkt på allvar när man kan förmoda en stark ekonomisk bias. Det spelar ingen roll hur genuin personen är i sina åsikter, även om de rent av vore vettiga. Lite som att låta en trädapa ansvara för en frukttransport.

  Svara
  • Trädapa var nytt 🙂 låter trevligare än råtta i alla fall 🙂

   Svara
   • Vic

     /  05/04/2018

    Ja, men jag vill försäkra att det inte var menat som ett tillmäle mot Ramberg. Snarare en jämförelse med vilken person som helst som har starka personekonomiska incitament att förhålla sig till i sin yrkesroll.

    Svara
 12. Rikard

   /  05/04/2018

  Hej.

  Med tanke på rubriken för din bloggpost verkar detta passa. Det är Sverigedemokraternas förslagna migrationspolitik.

  [https://www.socialdemokraterna.se/globalassets/aktuellt/presspm_180503.pdf]

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
 13. Gorby

   /  05/04/2018

  ”Vi är i Sverige endast för att sprida islam
  Det kan bli ett muslimskt land, det behöver inte ta 20 år”

  https://www.svegot.se/2018/05/04/vi-ar-i-sverige-endast-for-att-sprida-islam/

  Svara
 14. Gorby

   /  05/04/2018

  ”Anti-islam-video får sändas i Nederländerna – angriper religionen och inte muslimer

  Den nederländska åklagarmyndigheten har valt att inte väcka åtal mot en anti-islam-video som islamkritikern Geert Wilders parti PVV tänker sända inför de lokala valen.”

  https://nyheteridag.se/anti-islam-video-far-sandas-i-nederlanderna-angriper-religionen-och-inte-muslimer/

  Svara
 15. Gorby

   /  05/04/2018

  Vilken är den ideologiskt viktigaste frågan: att alltid i varje givet läge sätta Sverige och Svenskarna först.

  Svara
 16. MiT

   /  05/04/2018

  Ser att klippet är länkat innan också

  Svara
  • Gorby

    /  05/04/2018

   Denna video var visst textad. Bra, då det var lite svårt att höra vad personen sa.

   Svara
 17. Frida Gustavlin

   /  05/04/2018

  I Aftonbladet angående Sossarnas nya ”värdegrund—.

  ”Välfärden är argumentet
  Enligt Aftonbladets källor kommer budskapet från S framöver vara att det inte går att ha en välfungerande välfärd om inte migrationspolitiken är hållbar. Ett argument som tros bita på partiets kärnväljare.”

  Om det är sant, hur fan vågar de? Hur vågar de ens tänka sig att tänka på att fiska opinion med ett sådant argument, de har hävdat, de har hävdat, de har hävdat tusen gånger det motsatta, nämligen att utan migration kan vi inte få en välfungerande välfärd.

  Svara
  • weasel

    /  05/04/2018

   Ja, jag förstår inte grejen…
   Är inte invandringen lönsam längre ? Behövs det inte läkare och civilingenjörer och folk som tar hand om våra äldre längre ?

   Socialdemokraterna är ett rasistisk parti med en fruktansvärd människosyn som vill stänga dörren i ansiktet på kvinnor och barn som flyr från krig och tortyr !
   : /

   Svara
 18. lensof

   /  05/04/2018

  Alexandra Pascalidou bildar en ny akademi som ska dela ut nobelpris.

  Detta lanseras som en nyhet på svt och GP. Inte som skämt alltså utan ”seriöst”.

  Vilket får mig att fundera om Pascalidou är vid sina sunda vätskor som man sa förr. Och på vilken nivå är dessa media?

  Svara
  • Har AP så mycket pengar?

   Svara
   • Ivar L

     /  05/04/2018

    Otänkbart, det blir nog du och jag som får betala via skatten.

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  05/04/2018

     Jättebra initativ äntligen kan följande internationellt erkända och älskade författare välförtjänt få nobelpriset.

     2019 – Alexandra Pascalidou för alla tidigare förtjänster, varför gå ut med någonting annat än det bästa.
     2020 – Maria Sveland för Bitterfittan 3, som om den vore lika bra så än mycket bättre än ettan och tvåan.
     2021 – Alexandra Pascalidou för sin maskinöversatta kokbok med stulna recept och coola svartvita bilder.
     2022 – Athena Faro&kr7sti8aou (vette gudarna hur hennes efternamn stavas) för en bok som kommer med inbyggd skämskudde
     2023 – Alexandra Pascalidou för uppföljaren till kokboken 2021, nu med färgbilder.
     2024 – Anne Ramberg för sin starka och personliga självbiografi om hur viktig hon är och var.

     Svara
 19. Jans

   /  05/04/2018

  Råkade snubbla över denna intressanta fakta. Vet inte om det är diskuterat redan men Ardalan Shekarabi (S) föddes i Storbritannien men har ändå lyckats med konststycket att få politisk asyl i Sverige. Hur sjutton har det gått till?

  Han föddes 1978 i Manchester, men sedan står det att han växte upp i Iran. 1989, d.v.s. långt efter Iranska revolutionen skall de ha flytt igen. Revolutionen var ett år efter att han föddes. Om de flyttade ner efter den så är ju allt oerhört konstigt och inte ens om hans föräldrar lyckades med konststycket att flytta till Iran precis lagom till revolutionen och sedan inte komma därifrån på tio år så blir det begripligt varför de ”flydde” till Sverige och inte tillbaks till Storbritannien.

  Hur hänger detta ihop?
  Hur många sådana här historier finns i vårt land?
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Ardalan_Shekarabi

  Svara
  • Frank

    /  05/05/2018

   Jag har för mig att att Ardalan spelade i Samma fotbollslag som mig när vi var kanske i 10-12 års åldern. Det var i Gävle. Bör ha varit någon gång runt 1990. Han var allt annat än talang så det var rätt kortvarigt om jag minns rätt.

   Svara
 20. MiT

   /  05/05/2018

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  05/05/2018

   Om de här männen nu är så där fasligt integrerade som Khavari påstår så har de alltså redan klarat av gymnasiet, bor i egenfinansierad bostad, kan språket, läser DN-kultur, och viktigast av allt – har ett icke bidragssubventionerat jobb. Integrerade utlänningar får med andra ord uppehållstillstånd per automatik, so whats the fuzz?

   Svara
  • Motkraft

    /  05/07/2018

   Vad han säger är att han inte kan garantera säkerheten för någon invånare i Afghanistan.

   Är egentligen helt orelaterat till att unga Afghanska män (mestadels boende i Iran) gett sig av till Sverige för att söka lyckan. De har inte ”flytt våldet”, de har kommit hit för att försöka få ett bättre liv.

   Eller så borde vi ta emot alla invånarna i Afghanistan? Skydda dem? De har ju enligt vissa alla asylskäl. Om vi införde att det går att söka asyl på Svenska ambassaden så kan ju alla söka och få asyl, eller?

   Svara
 21. MiT

   /  05/05/2018

  Svara
  • Pelle2

    /  05/05/2018

   Läs lite mera om Sossarnas kappvändning i följande inlägg på Ledarsidorna.
   https://ledarsidorna.se/2018/05/s-laga-trovardighet-kan-raddas-med-ett-perssonskt-schackdrag/
   Det är ju parodiskt att samma Socialdemokrati som kallade alla som ville ha en stramare flyktingpolitik för nazister och annat går nu på till val på i stort sett samma flyktingpolitik som SD förde fram i förra valet.
   Men det är väl det vanliga vänsterhyckleriet dom sysslar med där dom själva kan tillåta sig vad som helst medan dom svartmålar och brunsmetar sina politiska motståndare.

   Svara
 22. Frida Gustavlin

   /  05/05/2018

  Som ni med all säkert sett så vill Sossarna införa en något striktare stil på migrationsområdet. Välkommet så klart. Men jag lägger faktiskt ingen vikt vid vad Stefan Löfven säger i denna något splittrande fråga förrän han har ett kongressbeslut på det, och som jag förstår så kommer Sossarna inte hålla någon kongress före valet 2018. De hade kongress i april 2017, så i mina ögon så har han missat tåget.

  Har han inte partiet med sig så är det i praktiken bara populistiskt snack och röstfiske.

  Nu ska det bli väldigt kul att höra vad partimegafonerna säger, dvs LO-basen, Anders Lindberg på Aftonbladet. Anpassar det sig om två veckor? Anders Lindberg verkar dock klädsamt inte gilla de nya tongångarna, och påpekar det här med kongresskonflikten.

  https://web.archive.org/web/20180505050545/https://www.socialdemokraterna.se/aktuellt/2018/en-trygg-migrationspolitik-for-en-ny-tid/

  ”Socialdemokraterna vill därför:

  • Att den nya asyllagen ska ligga fast tills gemensamma regler i EU är på plats.
  Behålla gränskontroller så länge de behövs och förstärkta ID-kontroller vid behov.
  Införa centrala mottagningar för asylsökande på ett antal platser i landet innan placering i kommuner. (Vilket faktiskt är en stilig formulering, då det betyder för alltid Fridas anm.)

  • Riva upp dagens modell med eget boende (EBO).

  • Kraftigt utöka åtgärder för att säkerställa asylsökandes identitet.

  • Ytterligare öka antalet förvarsplatser och utöka möjligheterna att placera i förvar.

  • Fördubbla tiden för förnyad asylansökan efter avslag, och förlänga tiden med återreseförbud om man inte lämnar landet frivilligt efter avslag.

  • Avskaffa möjligheten för kommuner att ge försörjningsstöd för den som har fått avslag.

  • Avskaffa, eller kraftigt minska, möjligheten att få uppehållstillstånd för arbete om man har kommit som asylsökande och fått avslag på asylansökan.

  • Öka stödet till säkerhet och humanitära förhållanden i flyktingläger utanför Europa.

  • Att alla länder vi ger bistånd till, eller som Sverige ger viseringslättnader till, ska behöva ta emot egna medborgare som fått avslag på asylansökan.

  • Bekämpa internationell människosmuggling hårdare.

  • Utöka FN:s internationella kvotflyktingsystem så att ansvaret fördelas på fler länder.

  • Att Sverige ska vara pådrivande för att stödja fler länders kapacitet att ta emot och integrera migranter för att åstadkomma en bättre hantering av migration i världen.”

  Svara
 23. me

   /  05/05/2018

  Svara
 24. me

   /  05/05/2018

  Svara
 25. me

   /  05/05/2018

  Svara
 26. me

   /  05/05/2018

  Svara
 27. me

   /  05/05/2018

  Svara
  • Jonas

    /  05/05/2018

   Och för det andra så ligger Bender i Moldavien som, i o för sig vid den tiden var invaderat av Osmanska riket, men hur mycket turkisk mat de de hade där kan man undra.

   Svara
 28. Frank

   /  05/05/2018

  OT: Dagens fakenews leverans. https://www.aftonbladet.se/svenskahjaltar/a/5Vl5Ve/nike-18-raddade-lilla-flickan-fran-trakasserande-gang .Det är mycket som inte känns riktigt 100% I den historien. 15 onda ariska pojkar trakasserar 8 årig ensam svart flicka. Minst 20 svenskar tittar på. Men så kommer artikelns kvinnliga riddare givetvis…. ja läs själva denna antirasistiska saga.

  Svara
  • Ivar L

    /  05/05/2018

   Bra att hon ingrep men kan detta ha varit fråga om en välkänd och nyligen importerad ringdanskultur:
   ”En tant svarade att hon trodde att det var på lek. Men jag såg ju från min plats, på bussen, att det inte var lek.”

   Hur som helst kan det vara dels en påhittad historia, det kan vara fråga om kreativ användning av ordet ”vit” och så den minst sannolika att det var ett gäng stekare från Östermalm som borde skickas på uppfostringsanstalt.

   Tänk att hon som berättade missade att ta kort på ”de vita” killarna.

   Svara
  • Vic

    /  05/05/2018

   Tja, vad som helst kan väl i och för sig hända i Sverige men jag har då aldrig sett Aftonbladet vara så pigga på att rapportera om hudfärg och etnicitet i samband med brott tidigare.

   Svara
   • Ivar L

     /  05/05/2018

    Vi väntar som sagt med spänning på bildbeviset. Jag misstänker att deras ”vithet” inte korrelerar med ”svenskhet”.

    Svara
    • Olof

      /  05/05/2018

     Ja, speciellt agerandet från de andra på hållplatsen tyder på det. Hade det varit svenska ungdomar tror jag någon mer hade ingripit.

     Var det däremot ett invandrargäng betedde de ju sig som hela resten av samhället – låt oss titta åt något annat håll och ignorera att vi importerat en halv miljon rasister som hatar varandra. När alla från polis till press och politiker hellre håller käft än gör något åt saken, varför skulle någon på en busshållplats ingripa?

     Vilket förstås artikeln i sig fortsatt uppmuntrar till genom att utelämna sådana detaljer.

     Svara
     • Inge Post

       /  05/06/2018

      Archive länk

      http://archive.is/LkcEn

      ”Killgänget skrek n-ordet till den lilla flickan och vägrade lämna henne ifred vid busshållplatsen. ”

      ”Först tänkte hon att den lilla tjejen var någon av killarnas lillasyster, men när bussen kom närmare förstod hon att så inte var fallet. ”

      hmm….

 29. Pelle2

   /  05/05/2018

  Anne Heberlein sågar Annie Lööfs självförhärligande hon ägnar sig åt i boken sanningens ögonblick som handlar om Lööf.
  https://ledarsidorna.se/2018/05/sveriges-medmanskligaste-partiledare/

  Svara
 30. Pelle2

   /  05/05/2018

  Lite mera OT:
  Ola Wong på SVD skriver bra om orsakerna till att så många jobbar så hårt för att sänka Svenska akademien. Tyvärr ligger den bakom betalvägg men här kommer några citat

  ”Samma gäng som brukar oja sig över Sverigebilden och enskilda skribenters ansvar för att inte sprida en negativ bild av Sverige har framställt konflikten i Akademien ”som ett utslag av djupgående sexism i det svenska samhället”, som Paulina Neuding skriver i tidskriften Kvartal.

  ”Svenska Akademien har, menar Neuding, blivit en symbol för patriarkalt tyranni, en grov nidbild av Sverige som man verkar tycka är ”fullt godtagbar och till och med angelägen att förmedla” så länge ”tyranniet kommer till uttryck i en ursvensk elitinstitution”.
  Det är ju samma bild av den svenska,vita manligheten som feministerna älskar att måla upp medan dom inte för sitt liv kan kritisera sant patriarkala kulturer.

  ”Mona Sahlin hamnade på SvD:s förstasida i full färd med att demonstrera utanför börshuset mot omoralen i Svenska Akademien. Var det hennes livvakt som höll i plakatet?”

  ”Kulturminister Alice Bah Kuhnke har, utan att ha full information om vad fallet handlar om, gått ut och insta-vevat i knytblus. Bah Kuhnke satt själv i Dramatens styrelse då flera av de utpekade männen i metoo påstås ha hållit på. Hörde inget? Såg inget? Hon delade själv ut medalj till kulturprofilen åratal efter att Expressen larmat om honom. Känns det nu bra för henne att kasta sten mot en liten grupp människor som hon vet är dömda i medierna på förhand? Uppenbarligen ja.”

  ”Det är några saker vi bör påminna oss om: Det är inte någon akademiledamot som begått övergrepp. Det är inga skattepengar som Akademien jävat bort. Det är inte ens en statlig myndighet som är bunden av lagar om jäv, utan en privat stiftelse. Anklagelserna är mycket allvarliga och måste utredas, men det är också ett faktum att i likhet med Virtanen och hans familj har Jean-Claude Arnault och Katarina Frostenson fått sina liv sönderslagna utan någon rättegång. ”
  ”Jag har fortfarande inte fattat varför Katarina Frostenson ska hängas för något hennes man är anklagad för, eller kraven på att hela Akademien ska upplösas. Kanske har jag missat något men var är feminismen i det? Om hon inte ska straffas för sin mans misstänkta sexövergrepp så återstår bara jävsanklagelserna, vilka ärligt talat är en piss i Mississippi jämfört med andra jävsproblem som vi låter passera utan demonstrationer eller någon som helst ansvarsutkrävning – Forum verkar ju till skillnad från Nya Karolinska ha haft en gedigen verksamhet.”
  ”Svenska Akademien å sin sida har i decennier byggt upp ett världsrykte – en svensk humanistisk framgångssaga. Var det verkligen balanserat att skjuta ner den? När man läser uppropen mot Akademien ser jag många forskarnamn och författare som jag respekterar och jag tvivlar inte på att de flesta menar det de skriver och är genuint oroliga.

  Men jag får också känslan av att vissa har fått sikte på ännu en gammal institution med stor budget som bara behöver några knuffar till, och så är den redo att tas över och fyllas med likasinnade. Då kan de själva bli ledamöter, gärna med ”rättvisa” tidsbegränsade uppdrag där ideologiska kompisar kan turas om på stolarna. Och vem kan klandra dem? ”

  Svara
  • Senior

    /  05/05/2018

   Detta är inget annat än den gamla vanliga socialistiska jakten på monarkien och allt den står för. -Det som förut var en motpol som gav balans i samhället, men som nu krymper och övertas bit för bit av socialisterna.

   Svara
  • Ivar L

    /  05/05/2018

   Ola Wong är bäst. Mycket bra artikel och skoningslös mot hycklarna på DN.

   Svara
 31. Gorby

   /  05/05/2018

  Svara
 32. Ivar L

   /  05/05/2018

  ”S vill ha fortsatt restriktiv migrationspolitik”
  https://www.svt.se/nyheter/s-vill-ha-fortsatt-restriktiv-migrationspolitik

  Fortsatt?
  De har väl just sagt OK till amnesti åt en mindre småstad med manliga hazarer?

  Svara
  • Ivar L

    /  05/05/2018

   Eller denna från samma artikel, ännu dummare…
   ”2017 tog Sverige emot cirka 27 000 personer. Det är för många i förhållande till Sveriges befolkning, enligt statsminister Stefan Löfven.”

   Löfvén, regeringsöverhuvudet tycker att landet han styr tagit emot för många. Tidigare år tog landet emot ännu fler och dessutom har han inte räknat in anhöriginvandrare.

   Den som tycker att han är trovärdig måste ju vara blind och döv och dum i huvudet.

   Svara
  • Jonas

    /  05/05/2018

   De säger att 27.000 är för mycket men att 14.000 går fin-fint.
   Kolla man statistik på Migrationsverket så låg nivån på ca 11.000 om året innan flyktingfloden startade och det totala antalet beviljade uppehållstillstånd låg på ca 100.000 per år. 14.000 är en ökning från det normala.
   Det de försöker göra är att inte berätta hela sanningen om hur många som kommer varje år, genom att bara berätta om en liten del av dem, och låta som att det är en sänkning.

   Svara
 33. Ha ha ha ha ha ha!

  Svara
 34. MiT

   /  05/05/2018

  Jobbar på LO

  Vad LO tycker i frågan. Och har tyckt

  Svara
 35. Mjölner

   /  05/05/2018

  Anne ”Hilda” Ramberg, ett verkligt hatobjekt.
  En kvinna som idogt sysselsätter sig med att montera ned rättssamhället.

  I dag har jag tillsammans med värdelös-delegationen tillbringat dagen på Verket för
  Asylturister med Anders Danielsson, en man helt utan kompass.

  Fantastiskt bra förslag på akademiledamöter!!!!
  Ironi och satir är ju för fan det enda om hjälper.

  Svara
 36. MiT

   /  05/05/2018

  Svara
 37. MiT

   /  05/05/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  05/05/2018

   Läs gärna efterföljande twittersvar. Rätt klockren analys om man frågar mig. Arnault är garanterat ett svin och det var rätt att lägga ner den där kulturscenen (eller så kunde man väl ha bytt ut farbrorn) men resten av spektaklet är i grund och botten det som beskrivs i svaren. Om än i raljerande ton.

   Svara
   • Ivar L

     /  05/05/2018

    DN och kompani har skadat Sverigebilden mer än alla alternativsajter i hela Sverige tillsammans.

    Svara
 1. Smått och gott från 2018, del 3. Gott nytt år! | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: