Klarspråk

Ibland behövs klarspråk om saker och ting

OUCH!

Svenska Akademien är ju ständigt i blåsväder numera. Det beror väl mest på Klådan och hans ”äventyr”. Nu är det kanske inte riktigt så enkelt som beskrivs ovan, finns nog ett antal som inte heller var så sugna att sära på benen men som han trängde sig på ändå, men det ligger mycket i det. Många av berättelserna som man läst antyder att det var ungefär som Kapten skriver.

Det behövs lite mer klarspråk helt enkelt!

Min gissning är att det vi ser i t ex Svenska Akademien är ett resultat av att vänsterextremister intensivt försökt att politisera den i många år nu. Som de gör med allt annat. Och som med allt annat de politiserar så kan resultatet bara bli skräp. De kan aldrig bygga nåt, bara rasera. Det är vad vi ser nu.

För helvete SVT! Vad håller ni på med? I bästa fall är det ovan satir, inte nyheter! Dålig satir dessutom. Fan, hon är för politisk t o m för SR men ändå så låtsas SVT att det är nåt viktigt hon säger varenda jävla gång? Varför?

Bara sluta nu SVT, SR och övrig svensk media. Vi kommer ingenstans om man inte faktiskt börjar prata klarspråk. Bara säg nästa gång PASCALIDOU kommer med nåt ”Ledsen men du har faktiskt gjort bort dig tillräckligt under så många år så det du säger hamnar under satir”. Vem som är skaparen av bilden ovan vet jag tyvärr inte.

Kommer ni ihåg LO 2015? Ja det gör ni såklart! Mannen som gett ordet pamp ett ansikte sa just det ovan då. Det var tjo, det var hopp det och var hej. Inte ett moln på himlen när Pamp Thorwaldsson dansade runt och drog sina valser. Som av en slump fanns det ingen journalist som ville prata klarspråk med Pamp heller.

Om någon journalist hade pratat klarspråk med Pamp då hade han han inte kunnat säga att Socialdemokraternas nya hårda linje nu, som kommer direkt från kopiatorn där de matat in SD:s migrationspolitik, också var i linje med vad LO sagt tidigare.

Inte bara Socialdemokraternas kopiator går skållhet dessa dagar

Eller kopiator, de gör det lite mer noggrant.

Det är faktiskt stor humor att se partister från både S och M slå knut på sig för att bedyra att de minsann har tyckt sådär heeeeela tiden. Och faktiskt lika roligt att se dem vara så desperata och livrädda att de inte ens kan komma med riktiga argument när de ska kritisera andra alternativ utan drar… trumvirvel… Rysskortet. Och när folk undrar vad han menar så länkar han till en ren konspirationstext bestående av långsökt guilt by association i Expressen som ”Hard Evidence”. Konspirationsteorier skrivna av Oksanen som av en händelse samarbetat på riktigt med… Putilov…

Kanske dags för journalister att pressa dem lite mer? Eller förlåt, börja pressa dem menar jag såklart. Börja prata lite klarspråk så att säga? Men det kanske är för mycket begärt av ett skrå som själva sjungit med i lovsången, längst fram i kören har de stått och tagit i mest av alla.

Det är ju en fars! Alla, och jag menar verkligen ALLA, ser att de andra kopierat SD:s migrationspolitik rakt av! I bästa fall har de ändrat nåt ord liksom! De har kopierat politiken som de skrikit RASIST! NAZIST! FASCIST! åt i flera år och nu gjort den till sin. Utan att ens rodna lite!

Det är så jävla ÄCKLIGT att skåda!

När de bra argumenten är slut så tar man till… tja, det ovan. De är gränslösa. De förstår inte vad de säger och verkar tro att de kommer med det Perfekta Argumentet när de i själva verket bara avslöjar sig som små Marie Antoinettes. Wikström blir mer och mer obehaglig.

Äh, jag bara måste ha med lite om förslaget på den nya Svenska Pascademien

De nya Aderton som kanske platsar i hennes?

MVH

MiT

Följande inlägg
Lämna en kommentar

29 kommentarer

 1. weasel

   /  05/05/2018

  Det är oerhört märkligt att Stefan Löfven nu inte vill ta emot mer än 14.000 lönsamma läkare och civilingenjörer per år.

  Den som röstar på Socialdemokraterna måste faktiskt vara efterbliven. : /

  Svara
  • Senior

    /  05/06/2018

   Nej, inte nödvändigtvis, de kan även vara fruktansvärt ointresserade och därmed oinsatta också. -Naiva som Löven själv uttrycker det.

   Hur som helst måste de ha riktigt jädra uselt minne som går på samma lögner år efter år när det är val.

   Dessutom måste de vara de mest förlåtande människor på denna jord, som låter Sahlin, Bodström, Marjasin, Geijer, etc. etc.

   Intressant lista att bättra på minnet:

   https://sjunne.com/2016/01/15/sosseskandaler/amp/

   Nyheter 24 tar upp några nyare, tex. Transportstyrelsen:

   https://nyheter24.se/nyheter/politik/890890-socialdemokraterna-skandaler

   Nu är det ju mänskligt att fela, men hur många chanser skall tex. Sahlin få? Hon är ju fortfarande verksam och på sossarnas avlöningslista.

   Svara
  • Olof Palme, då partiledare för Socialdemokraterna, som var för en nationell demokratisk socialism, precis som Vetenskapliga partiet, ville på 1970-talet INTE ta emot 1 200 kvotflyktingar från Vietnam, enligt Petterssons blogg, med motiveringen att:

   ”deras kultur skiljer sig så avsevärt från vår att det skulle få oanade följder.”
   /Olof Palme

   Då talar vi sannolikt om flyende kapitalistiska sydvietnameser… som säkert skulle rösta på borgarna.

   Ingvar Carlsson, statsminister för Socialdemokraterna, stängde 1989 gränsen, enligt Södermanlands Nyheter, p.g.a att:

   ”Sverige är fullt och inte öppet för vanlig invandring.”
   /Ingvar Carlsson

   Regeringen Carlsson, som som var socialdemokratisk, menade 1995, enligt Riksdagens protokoll 1989/90:46 sidan 79

   ”Regeringen har därför funnit att andra åtgärder måste vidtas för att man skall komma till rätta med situationen. Asyl kommer endast att ges till de asylsökande som uppfyller kraven enligt FN:s flyktingkonvention och till dem som i övrigt har särskilt starka skyddsbehov.

   Förändringen innebär att det inte längre blir möjligt att få asyl som krigs­vägrare eller s.k. de factoflyktingar, om inte särskilt starka skyddsbehov fö­religger.”

   1995, oklart exakt var, skrev den dåvarande socialdemokratiska regeringen [vilket var Regeringen Carlsson] så här, enligt Petterssons blogg:

   ”de senaste årens invandring har i betydande grad åter blivit en invandring från Europa. Dessa invandrare har ett humankapital och ett etniskt kapital som ligger närmare svensk arbetsmarknad än den utomeuropeiska invandringen…”

   Löfven vill alltså nu BARA ha ytterligare 14.000 … av vad? Raketingenjörer? Varför talar han inte istället om att skärpa lagar, avvisa icke-flyktingar, våldtäktsmän och icke-barn?

   Svara
 2. Tja…
  Den som är intresserad kan ju via Google Translate kolla vad första ledet i ”Pascalidou” betyder…på finska (dock med vanlig stavning; paska)
  Don efter person kan man säga🤪

  Svara
 3. ,,,,men de’ kanske är hat… eller hot…. eller nå’t….

  Svara
 4. Rikard

   /  05/06/2018

  Hej.

  Det är nog rätt många som kan säga: ”Vad var det jag sa!” om det nationella socialistiska demokratiska arbetarepartiet idag. Socialdemokraterna har alltid varit för en ansvarsfull invandringspolitik. Problemen beror på den tidigare borgerliga regeringen.

  Eller såhär: när SD, AfS och andra talar om skärpt migrationspolitik så är det för att de är styggingar. När Löfven och hans stödpartier (alltså L, C, m, Kd, Mp, och V) gör det är det för att de är tvungna – och då är det en helt annan sak. Ju.

  Ivan Boring hade ta mig tusan varit en bättre statsminister.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • Senior

    /  05/06/2018

   De har även varit för en ansvarsfull rashygien.

   Förutom öppnandet av rasbiologiska institutet med dess forskning ligger de bakom att oönskade element i makarna Myrdals folkhem tvångssteriliserades så sent som fram till 1976 då detta avskaffades.

   De har ju nyligen återinvigt det rasbiologiska institutet under namnet ”mångkulturellt centrum” där den ytterst tveksamme personen Tobias Hübinette figurerar, måhända som en belöning för sina tidigare insatser i SA, -nej AFA heter de.

   Svara
 5. G

   /  05/06/2018

  Lisa är en sån som tycker att ungefär alla som inte gillar invandringspolitiken och problemen den fört med sig och även skapat i Sverige är rasist, i.e vad fan vet hon om rasister egentligen….

  Svara
  • G

    /  05/06/2018

   Kollade tidigare tweets postade på Toklandet av Lisa. Invandringskritiska är som sagt rasister, men kommer det en invandrare som tycker och tänker fel om invandring, då jävlar är det dags att be vännerna att bojkotta dennes böcker, och det är alltså inte för att Lisa tycker böckerna är dåliga….

   Ja vad menar hon Lisa? Inte den blekaste aning har du va? Kanske kloka, laglydiga och produktiva människor som hon själv plus alla andra normalt tänkande människor som fortfarande har lite sunt förnuft kvar i skallen och inte är rädda för att använda det. Dvs inte tillsammans med rasisterna, fascisterna eller nazisterna. Hur kan du ens tänka tanken att det kanske är något av dessa hon menar. Du tänker som en ”anti”-rasist, sluta genast med det Lisa.

   Tar med Kolbjörns tweet också då det är den som Lisa svarar på i tweet 2 ovan. Även denna tweet passar ju ganska bra då Magdas inlägg handlar om rasism. Men inte heller Kolbjörn vet vad en rasist är, han säger alltså att Katerina var rasist i intervjun hon gjorde i tjeckisk TV, men som alla ”anti”-rasister så tycker han inte det är nödvändigt att ta med ett enda exempel när han riktar en allvarlig rasistanklagelse mot någon annan….

   Svara
   • Olof

     /  05/06/2018

    Fast en poäng kan jag ge henne. Hon har helt rätt om den hycklande ytan.

    Sen vet hon förstås, som Gad påpekar, inte vad rasism är och har förmodligen aldrig sett det på riktigt. Det som finns i Sverige är, jämförelsevis väldigt svaga, helt normala mänskliga (sannolikt biologisk baserade) in-group preferenser och den krassa ekonomiska verkligheten att resurser är begränsade och människor är sig själva närmast.

    För den som förstår det var vad som skulle hända helt uppenbart. Hycklandet var ett direktresultat av PK maffians aktiviteter, det blev extremt tydligt under krisen då diskrepansen mellan vad folk sa och vad folk gjorde växte och blev enorm. Bjuda på bullar på centralen, stå med plakat vid ett romläger, visst, men det var få som erbjöd sig att hysa någon gratis i sitt hem under nästa tio år eller att städa romlägret gratis varje morgon.

    För den här ‘godheten’ är bara hyckleri. Till och med för de högst skrikande hycklarna. För de är inte villiga att själva offra ett skit. De är bara villiga att offra andras skit. Och ställer de inte ens själva upp så är det självklart att de andra kommer att säga nej.

    Svara
  • Casey Jones

    /  05/06/2018

   Vad hände med tolkningsföreträde? Gäller det inte helt plötsligt?

   Svara
   • Senior

     /  05/06/2018

    Det gäller bara om du tolkar lika som de, dvs vänster.

    Svara
 6. Leif

   /  05/06/2018

  Du glömmer att förslagen som nu läggs utgår från en annan Värdegrund™ än SD:s förslag.

  Svara
 7. 🙂 🙂

  Svara
  • Vic

    /  05/06/2018

   Någonstans måste ju Reinfeldt ha förstått att invandringspolitiken hans regering förde skulle bli en enorm belastning för välfärden, om inte förr så senare. Och väldigt passande lämnar han 2014 över makten till en handfallen Löfvén-regering. I det skedet var Sverige helt oförberett för den berömda ”flyktingkrisen” 2015. Ett tag kunde jag tycka riktigt synd om Löfvén men nuvarande regerings extremt långsamma reaktionsförmåga anstränger välfärden ytterligare, och då handlar det inte ens specifikt om flyktingar/migranter. Bara en sån sak som att om man har en befolkningsökning på, låt säga, 100.000 på ett år, så behövs och en tillväxt av infrastruktur (vård/omsorg/polis t.ex.). Om befolkningsökningen sker hösten 2015 så måste det direkt planeras för fler läkare, sköterskor, poliser osv. Det duger inte att börja prata om det våren 2018.

   Så ja, vad som helst kan nog hända i Sverige.

   Svara
   • Ivar L

     /  05/06/2018

    Reinfeldt visste vad han gjorde från dag 1. Nedmonteringen av välfärden var hans yttersta politiska mål med immigrationspolitiken när han hade makten. Sossarna däremot har nog varit mer förvirrade och inte tänkt efter ordentligt.

    Svara
    • Vic

      /  05/06/2018

     Helt enig, Ivar. Det är som att det skulle ingått i planen att låta förvirrade sossar sitta under förfallet, i en scape goat-ställning som riskerar att förinta socialdemokratin. Frågan är nu, vill Kristersson regera eller vill han, som MiT tidigare skrev om, de facto inte ha makten? Vem som än styr Sverige de kommande fyra åren kommer förmodligen att vara vida hatad av en stor del av befolkningen, i och med den naturliga oförmågan att fixa fram så många poliser, vårdplatser och bostäder som behövs.

     Svara
 8. Leif

   /  05/06/2018

  Med Henrik Schyffert som en av de aderton i Nya Akademien förmodar jag att han blir ansvarig för Nobelfesten i december.
  Menyn består av en quattro stagioni och en stor Fanta!

  Svara
 9. Ivar L

   /  05/06/2018

  Apropå ”finns nog ett antal som inte heller var så sugna att sära på benen men som han trängde sig på ändå”

  Det är väl som med Fredrik Virtanen och Soran Ismail, man kan misstänka att det varit på gränsen men folk skall inte dömas i massmedia utan av domstolar. Vad jag förstår har alla förundersökningar lagts ner. Alltså är han inte någon våldtäktsman. Läget för Virtanen och Ismail har jag inte koll på.

  Däremot, precis som med Virtanen och Ismail, är det helt korrekt att de hamnar i kylan eftersom de av allt att döma uppfört sig grisigt i vilket fall som helst vilket rimmat illa med deras uppdrag. Men det går inte att säga att de ”trängt sig på ändå” med säkerhet.

  Svara
 10. MiT

   /  05/06/2018

  Svara
  • Hypocrita

    /  05/06/2018

   Hon tillhör väl KFIB? (Klubben För Inbördes Beundran)

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: