Faktakoll inför valet: Faktiskt helt fel DN!

DN är ju med i den statliga sk ”Faktakontrollen” så här under valåret tillsammans med SvD, SVT, SR och Kit (nyheter24-kopian från Bonnier) så inga falska nyheter sprids.

Nu har DN granskat vad Åkesson sa i partiledardebatten om att 4 av 5 utländska våldtäktsmän som bor i Sverige slipper utvisning.

DN kom genom diverse underliga antaganden fram till att vad Åkesson sa faktiskt var mestadels fel. Om ni läser vad JAG skrev ovan att Åkesson sa i debatten och vad DN säger i ingressen att han sa så ser ni att det finns en liten men viktig skillnad.

DN:

I söndagens partiledardebatt i SVT:s Agenda sade Jimmie Åkesson att fyra av fem utländska våldtäktsmän slipper utvisning. I verkligheten är det betydligt fler som utvisas. Åkesson hade inte räknat alla dömda utlänningar.

Vad jag skrev att Åkesson sa:

4 av 5 utländska våldtäktsmän som bor i Sverige slipper utvisning

Det där lilla ”som bor i Sverige” tyckte inte DN var så viktigt i ingressen. Men det är viktigt eftersom DN:s hela sk ”granskning” bygger på att man inte vill kännas vid det utan man låtsas som om det handlar om nåt annat. Och det är också viktigt för att det FAKTISKT är vad han säger. Och det är skillnad på de olika sakerna.

Där kan ni själva lyssna på vad han faktiskt säger.

Direkt under ingressen så skriver DN helt korrekt vad som sagts. Varför det inte står i ingressen vet jag faktiskt inte men det som står i ingressen fastnar väl lättare än det som står under när man redan liksom har slagit fast vad som sagts? För det har man ju gjort i ingressen.

Jimmie Åkesson har vid flera tillfällen påstått att Sverige utvisar få utländska brottslingar, även när det handlar om mycket grova brott. Siffrorna har han hämtat från en rapport från Brottsförebyggande rådet ”Utvisning på grund av brott 2000-2014”, enligt Sverigedemokraterna.

I rapporten, på sidan 15, finns en tabell över hur stor andel utländska brottslingar som utvisas, uppdelat på vilka brott de är dömda för. Där finns de siffror som Jimmie Åkesson har använt. De visar att 19 procent av de som döms för våldtäkt eller grov våldtäkt också döms till utvisning. Den siffran stämmer väl med vad Jimmie Åkesson sade.

I texten under ingressen så slår man fast att han FAKTISKT hade helt rätt. Och där borde den sk ”faktakollen” vara slut. Världens kortaste faktakoll: Han hade faktiskt helt rätt. Men nu handlar det om Åkesson och han får ju inte ha rätt enligt svensk media.

Men vad som inte har framgått är att den tabellen bara handlar om en del av de dömda från utlandet, de utländska medborgare som är folkbokförda i Sverige.

I Brås rapport, på samma sida, finns en tabell för utländska medborgare som inte är folkbokförda här. Där ser siffrorna helt annorlunda ut. Av de som döms för våldtäkt utvisas 63 procent, för grov våldtäkt är siffran ännu högre, 73 procent utvisas. Någon totalsiffra går inte att få fram eftersom rapporten inte redovisar hur stor del av domarna som gäller folkbokförda.

Så därför lägger man till saker som DN tycker ska ingå så det inte blir sant. För det som DN lägger till här är ingår inte i vad Åkesson sa så varför ska det framgå? För han han sa

4 av 5 utländska våldtäktsmän som bor i Sverige slipper utvisning

Dvs han pratar om de som bor här. Visst, han använder inte ordet ”folkbokförda” men han säger ”bor i Sverige” vilket också innebär folkbokförda. Rakt av. Finns inte ens utrymme för andra tolkningar. Man lägger till det där enbart för att Åkesson inte ska få ha rätt…

DN var vänliga nog att bifoga en lista med den procentuella andelen från resp grupp som fått en utvisningsdom. Den enda tolkningen som kan gälla vid Åkessons påstående om ”bor i Sverige” kan vara illegala eller sådana som INTE fått uppehållstillstånd än. De bor ju här trots allt. Men då ska å andra sidan utvisningsgraden vara 100% vid samtliga grövre brott. Varför ska vi vilja behålla dem i landet överhuvudtaget? Men som vi kan se så gäller inte 100% utvisning ens för grova brott för de som inte är folkbokförda! Är ju bisarrt!

Men även personer som inte är folkbokförda här kan ibland slippa utvisning, även om de har begått allvarliga brott. En utvisning får i allmänhet inte verkställas till länder där personen riskerar dödsstraff eller tortyr.

Det måste givetvis ändras på! De har fått en chans men kan inte ens hålla sig från att t ex mörda och våldta, då får den personen faktiskt skylla sig själv. Då är det inte vårt ansvar vad som händer med personen utan enbart personens egna. Det är personen själv som fått sig utvisad. Hade man skött sig någorlunda hade man ju inte blivit utvisad? De som tycker annorlunda kan skriva upp sig på en lista att de gärna vill ha sådana som grannar till sina familjer så vi andra slipper!

Sammanfattning: Jimmie Åkessons uttalande är korrekt om du tittar specifikt på gruppen utländska medborgare som är folkbokförda i Sverige.

I slutet av artikeln kan man läsa det ovan, hans uttalande i partiledardebatten är korrekt om man tittar på gruppen som är folkbokförda i Sverige. Vilket också enbart är den gruppen vi ska titta på i faktakollen eftersom det var vad han påstod i partiledardebatten. Inget annat. Så helt korrekt alltså.

Men nu är det ju DN vi pratar om

Icke-folkbokförda utvisas i mycket högre grad (både procentuellt och räknat i individer) och om man exkluderar dem blir bilden missvisande. DN bedömer därför att Åkessons uttalande faktiskt är mestadels fel.

Så de lägger till det där också så man ska kunna säga att det han helt korrekt påstod trots allt ”faktiskt är mestadels fel”. Det DN själv flera gånger slår fast är helt korrekt blir vid analysen ”mestadels fel”…? Hur lyckas man med det? Men inte ens i gruppen som DN tycker ska ingå fast de inte ska ingå, eftersom det inte var påståendet, så utvisas 100% av alla grova brottslingar så det DN gör är att de pekar på det FAKTISKT är ÄNNU mer sinnessjukt än vad Åkesson påstod i partiledardebatten!

Det här är inte faktagranskning alls av DN utan propaganda. Ohederlig sådan också.

Faktagranskningen ska ju såklart vara så här eftersom just den här frågan är enkel att besvara, dvs faktakolla:

”Åkesson påstår att 4 av 5 utländska våldtäktsmän som bor i Sverige blir inte utvisade”

Man kontrollerar påståendet och upptäcker att det är, i det här fallet, helt sant och publicerar:

”Faktakoll: Åkesson har helt rätt, 4 av 5 utländska våldtäktsmän som bor i Sverige blir inte utvisade”.

Slut på faktagranskningen. Så hade en hederlig tidning och en hederlig journalist gjort en faktakoll. Enkelt och med bara sann och relevant information. Och jävlar vad klick man hade fått på köpet också…

Men det gjorde man inte utan man gjorde som ovan: Ljuger rakt ut både i rubriken och i den sk ”faktakollen”. Det är inte ens öppet för tolkning om det är sant eller inte utan DN ljuger i rubriken och i faktagranskningen som man kan se i bilden. DN har ju ffs själva konstaterat att det var helt korrekt?

Det är alltså på den nivån den sk ”faktakontrollen” ska ligga på…

Just det, DN har ju FAKTISKT öppnat upp för att kommentera artiklar också

Men just den har man FAKTISKT valt att inte tillåta kommentarer på. Det behövs väl inte när det handlar om sådan enorm kvalitetsjournalistik som bara publicerar sanna och relevanta uppgifter…

MVH

MiT

Lämna en kommentar

106 kommentarer

 1. MiT

   /  05/13/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  05/13/2018

   Alltså, kolonialism?

   Sveriges del i kolonialismen är ytterst ringa, men ännu mer centralt. Dessa människor är i Sverige. Vill de slippa svensk ”kolonialsim” så åker de lämpligtvis till ett annat land. T.ex. sitt hemland som förmodligen får mängder med biståndspengar från den fasansfulla kolonialmakten Sverige.

   Jag måste säga att jag tycker att man kan kasta ut sådana där människor. Åka till Europa och gnälla om kolonialsim. Vad är det för djävla stil?

   Svara
   • Jonas

     /  05/14/2018

    Enligt Wikipepia:
    ”Kolonialism är staters eller gruppers erövring och behärskande av, för dem, mer eller mindre främmande territorier. Det kan även involvera exploatering samt införande av den egna kulturen eller civilisationen.”

    Är det inte det de håller på med?

    Svara
 2. Hypocrita

   /  05/13/2018

  Intressant hur dom svänger.orden. Om jag är på besök/semester eller liknande i ex Spanien, inte skulle jag få säga att jag bor där, även om jag de facto sover.över ett par nätter…..

  Svara
 3. MiT

   /  05/13/2018

  Svara
 4. Jaha, så här lång tid tog det tills FAKTISKT spårade ur. Imponerande att det höll i mer än 15 minuter.

  De är verkligen bittra över att Löfven misslyckades brevid Åkesson…

  Svara
  • Ivar L

    /  05/13/2018

   De har varit en del mindre grejer redan tidigare. Bland annat försökte de sig på att låtsas som att antalet poliser inte minskat så mycket genom att bortse från befolkningsökningen.

   Svara
 5. MiT

   /  05/13/2018

  Svara
 6. Olof

   /  05/13/2018

  Jag kan acceptera att man inte utvisar till länder där någon riskerar dödsstraff eller tortyr.

  Men det finns ingen anledning att det skall innebära att de bör släppas ut i Sverige. De bör förvaras, och sättas under tvångsarbete för att bekosta uppehället, tills situationen i utvisningslandet förändrats så de inte längre riskerar tortyr eller död. Alternativt att de hittar något annat land som är villigt att ta emot dem.

  För utvisas skall de. Sen kan de få spendera tiden tills det går att verkställas i en bur.

  Svara
  • MiT

    /  05/13/2018

   Ja det är ett bra alternativ, vad jag menar är att de ska inte släppas ut på en svensk gata igen om de fått utvisningsbeslut.
   Men det är faktiskt inte vårt ansvar vad som händer med dem, de fick chansen men klarar inte ens av det enklaste av det enkla, att låta bli att mörda, råna, våldta, misshandla osv. Då skiter i alla fall jag i vad som händer med dem.

   Svara
   • Ivar L

     /  05/13/2018

    Internering med möjlighet att frivilligt lämna Sverige är det rimliga. Många av påståendena om dödsstraff och tortyr är troligen överdrivna eller till och med påhittade.

    Svara
   • Olof

     /  05/14/2018

    Ja, det handlar inte så mycket om omtanke om dem, utan om vad som händer med oss.

    Det finns en del saker som jag tycker det är en del av modern svensk kultur att inte vara delaktig i. Tortyr och dödsstraff hör till dem. Att det inte blev något rättsligt efterspel efter CIA flygen t.ex ser jag som en skamfläck.

    Men visst, det finns gränser även för mig. T.ex IS krigare tangerar den gränsen där jag nog tycker man kan överväga utlämning…

    Svara
  • Rikard

    /  05/13/2018

   Hej.

   Du accepterar alltså att resurser hoparbetade av svenskar skall spenderas på bevisat hänsynslösa och farliga invandrares vistelse i Sverige?

   De kom hit och bad om hjälp.
   De har fått allt vad de pekat på, och lite till.
   De har fått oss att förvrida Sverige till ett Frankensteins monster.
   De skall inte utvisas för att de riskerar problem i hemlandet?

   Ut med dem.

   Ut med dem, om vi så måste släppa dem i fallskärm över hemlandet!

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Kronblom

     /  05/13/2018

    Fallskärmsrepatriering 🙂

    Svara
   • Olof

     /  05/14/2018

    Inte riktigt vad jag sa. Jag kan tänka mig att man inte utvisar dem till de länderna.

    Däremot är jag helt öppen för vad som kan behövas för att minska kostnaden. T.ex tycker jag att man bör titta på outsourcing av förvaret till billigare länder, där arbete skulle kunna täcka förvarskostnaden. Det handlar ju inte ens om tvångsarbete – det är frivilligt att stanna, så det är ju rimligt att kräva arbete mot uppehället.

    Man kan ju lämna när man vill. Bara inte till Sverige.

    Svara
  • Kalle

    /  05/13/2018

   ”Jag kan acceptera att man inte utvisar till länder där någon riskerar dödsstraff eller tortyr.”
   En person som kommer från ett sådant land och reser till Sverige och trots detta VÄLJER att mörda/våldta/misshandla/råna har enbart sig själv att skylla.

   Svara
 7. MiT

   /  05/13/2018

  Svara
  • MiT

    /  05/13/2018

   Svara
  • Ivar L

    /  05/13/2018

   Lika bra de får hålla på. Svensk film är helt under isen i vilket fall som helst. Lika bra den får självdö.

   Svara
   • weasel

     /  05/13/2018

    Filminstitutet verkar inte ha förstått att kön bara är en social konstruktion…? :/

    Svara
  • G

    /  05/14/2018

   Svara
  • Olof

    /  05/14/2018

   Ja, jag frågar ju mig om det egentligen är dåligt att de kör sådana här institutioner i botten. Det gör det ju tydligt att de helt saknar existensberättigande och bara ägnar sig åt politiskt dagis och altså kan avvecklas utan någon som helst förlust.

   Svara
   • Pelle2

     /  05/14/2018

    Tyvärr avvecklas ju inte sådana institutioner utan dom blir bara fler och flera. Dessutom infiltreras ju andra delar av samhället av genusvansinnet och identitetspolitiken.

    Svara
  • G

    /  05/14/2018

   Svara
   • G

     /  05/14/2018

    Haha, trodde inte ens kvinnliga artister som Lisa och Marit sina öron…

    Per: ”Thirty years of senior managing positions in media e.g. newspaper, magazines, film, books, TV and web.”….

    Svara
 8. MiT

   /  05/13/2018

  Svara
 9. MiT

   /  05/13/2018

  Svara
 10. Majsan

   /  05/13/2018

  Min magpingla säger mig att de som tenderar att bli utvisade är europeer (läs gamla östblocksstater). Dessa får just inte uppehållstillstånd i första taget, om det inte handlar om arbete. Därav att jag tror att det är i första hand dessa som man sett i tabellen, som ej folkbokförda, men kan alltså utvisas mycket lättare.

  Svara
 11. MiT

   /  05/13/2018

  Svara
  • weasel

    /  05/13/2018

   Note to self :
   Ställ aldrig någon fråga om någonting till en muslim för det är tydligen förbjudet.

   Svara
  • Jonas

    /  05/14/2018

   check, check, check och checkish, för att veta att de gjort det så måste man umgås med dem och…
   Lista på saker som det är roligt att fråga muslimer under ramadan bara för att det är så kul.

   Svara
  • Pelle2

    /  05/14/2018

   Men muslimer får fråga kristna om vad som helst eller ?

   Svara
   • Maxie

     /  05/14/2018

    Jag tror att kristna är förtryckare som får tåla att bli tillfrågade vad som helst av muslimer. Kanske de rent av ska vara tacksamma att muslimer vill samtala med dem, efter korstågen som ju är oss alla så färskt i minnet? Vad som föranledde korstågen är inte särskilt intressant… 😉

    Svara
  • Grodan Boll

    /  05/14/2018

   4. Men om du bor på polcirkeln och solen aldrig går ner? Hur gör du då?
   Jag önskar att jag bodde på polcirkeln, då hade jag sluppit besvara den här hypotetiska frågan varje år. Tyvärr bor jag i norra Europa, och då har vi muslimer återigen en praktisk och logisk lösning på problemet! Om det är så många soltimmar att det inte är rimligt att fasta så många timmar under en dag följer vi bara solens timmar i Mekka eller Medina! Ingen behöver svälta ihjäl! Så bra!

   Nja.
   Nja II.
   EU-muslimerna har hittat på egna regler, men jag vill minnas att de egyptiska lärde (de enda som räknas) kort och gott sa ”bo inte där då”.
   Hela skiten baseras förstås på att enstolle hade noll koll:
   Why do you think Islam did not take into consideration Muslim astronauts and Muslims living near the Poles?
   We can understand some 7th century desert dwellers not knowing about the poles or believing that Muslims would someday end up in space, but an omniscient being should have known better. Whoever made these rules either believed that the Earth is flat, or the Earth is in a perfect perpendicular tilt relative to the Sun. ”

   5. Men du dricker ju öl, äter och knullar fast det är ramadan?
   Ställ aldrig den frågan. Det är totalt none of your business. Muslimer är inte skyldiga att redogöra varför de fastar eller inte fastar för någon annan än sig själva. Alla muslimer fastar inte, vissa fastar någon vecka, vissa någon dag, vissa någon timme. Muslimer är inte en homogen grupp, och vi gör saker på olika sätt under ramadan.

   Jag tar mig rätten att peka ut avfällningar från den Enda sanna läran™ bäst jag känner för det! I brist på gud måste ju någon slå er över fingrarna med ert egna heliga nonsens och sålla ut charlatanerna.

   Svara
 12. MiT

   /  05/13/2018

  Svara
 13. MiT

   /  05/13/2018

  *https://www.facebook.com/MustafaPanshiri/posts/10160269275325034*

  *https://www.facebook.com/vallonsvenskarna/photos/a.2007836972590487.1073741828.2007758489265002/2161137573927092/?type=3*

  Svara
 14. Rikard

   /  05/13/2018

  Hej.

  Ang. ‘faktakoll’:

  Om en regim, t ex Ryssland, säger till medborgarna att de inför valet skall se till att faktagranska allt som publiceras, vad säger vi och våra media om det?

  Troligtvis hånskrattar de flesta av oss, då vi vet att det rör sig om en korrupt diktatur, låt vara med val.

  När vår egen regim gör detsamma är det En Helt Annan Sak (trademark, pat.pend., et cetera).

  Jag sätter en virtuell krona (vår provinsiella valuta i EU:s Fjärde Rike) på att vi lagom efter detta val får se allvarliga och rynkade pannor förklara hur o-er-hört nööödvändigt det har blivit med förhandsgranskning före publicering.

  Så att vi inte utsätts för desinformation.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • Ivar L

    /  05/13/2018

   Faktiskt är väl lite av Sveriges svar på Russia Today. Visserligen lite mer finurligt men agendan är densamma. Stötta den regim eliten vill ha. Bevara staus quo.

   Svara
   • Kronblom

     /  05/13/2018

    RT brukade ha lite intressanta programinslag som sändes från USA-redaktionen men det var många år sen jag senast såg något.

    Svara
 15. Ivar L

   /  05/13/2018

  Fasen vad bra jobbat Toklandet. Det är verkligen beklämmande att se att Faktiskt blev precis den desinformationssajt som man misstänkte. Jag har noterat andra lite mindre flagranta avvikelser redan tidigare där som tyder på att det handlar om s.k. ”agendajournalistik” d.v.s. subjektiv journalistik, d.v.s. tyckande.

  För övrigt skall vi notera att tabellen listar de som döms till utvisning. I praktiken är alltså siffran ännu lägre än 1/5 eftersom många utvisningar inte verkställs.

  Svara
  • MiT

    /  05/13/2018

   Fasen också, hade ju faktiskt tänkt att nämna just det under tabellen men glömde! 😛

   Svara
 16. MiT

   /  05/13/2018

  Svara
  • G

    /  05/14/2018

   Herregud. Den där Jallow igen, obehaglig typ. Hon var ju också kritisk till att pojkens mamma i H&M-gate inte såg något rasistproblem med ”coolest monkey in the jungle”-tröjan. Som jag skrev i en annan kommentar om henne….

   Det är ett namn som jag sett många gånger i media i olika sammanhang, en googling på hennes namn och man finner massor, e.g tilldelas hon Rättviseförmedlingens Rättvisepris 2017 för sitt arbete mot rasism och diskriminering inom skönhetsbranschen samt sitt engagemang mot slaveriet, vithetsnormer osv.
   https://toklandet.wordpress.com/2018/01/12/1-april-varje-dag-del-41-semester/#comment-139695

   Svara
  • Olof

    /  05/14/2018

   Och oavsett vilket problem som är störst – hög invandring leder till rasism, både genom att många av dem vi tar emot är extremt rasistiska, samt att grunden till rasism – människans biologiska gruppdrifter i kombination med resursbrist – skapar ytterligare rasism.

   Svara
 17. weasel

   /  05/13/2018

  DN ´s ”faktakontroll” är verkligen fantastisk ;

  ”Men vad som inte har framgått är att den tabellen bara handlar om en del av de dömda från utlandet, de utländska medborgare som är folkbokförda i Sverige.”

  – Med andra ord visar tabellen statistik rörande precis den gruppen som Åkesson nämnde.

  ”I Brås rapport, på samma sida, finns en tabell för utländska medborgare som inte är folkbokförda här. Där ser siffrorna helt annorlunda ut. Av de som döms för våldtäkt utvisas 63 procent, för grov våldtäkt är siffran ännu högre, 73 procent utvisas. ”

  – Nu är ju det i och för sig helt irrelevant i ”faktakontrollen” eftersom Åkesson inte talade om den gruppen. Men… att 27 % av de utländska medborgarna som inte är folkbokförda i Sverige slipper utvisning när dom döms för grov våldtäkt är väl kanske inte heller någonting som direkt talar till Löfvens ”feministiska” regerings fördel…

  Helt jävla bedrövligt låg nivå. Om nu DN ska ägna sig åt fake news och propaganda istället för journalistik så kan dom väl åtminstone FÖRSÖKA göra det på ett mindre genomskinligt sätt ?

  Svara
 18. MiT

   /  05/13/2018

  Se där, en sak som jag inte hade en aning om, artikeln i DN har alltså varit ÄNNU värre

  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1910730405645143&set=a.140680919316776.48529.100001246056672&type=3*

  Svara
 19. Du kan ju alltid försöka dementera hos DN eller ”Faktiskt”, fastän det nog FAKTISKT kommer vara fullkomligt utsiktslöst, då de redan utger sig för att FAKTISKT sitta på ”sanningen”. :oD

  Svara
 20. Ivar L

   /  05/14/2018

  Moské i Norrköping skall förses med med minaret men ”definitivt inte ha böneutrop”.
  Nänä…
  De ville ju få bygglov.
  Sedan, när den står där med minaret kommer nog ansökan om böneutrop.

  Här förklarar en talesman för moskén varför det går bra för SD & KD(?):
  ”De (KD, min anmärkning) rider på den framgångsvåg som Sverigedemokraterna haft genom att vara islamfientliga och homofober. ”

  Så då vet ni. En muslim konstaterar att det går bra för SD för att de är ”homofober”.
  Really?
  https://nyheteridag.se/plus/klartecken-nu-byggs-mosken-i-norrkoping-vi-ska-definitivt-inte-ha-boneutrop/

  Svara
 21. MiT

   /  05/14/2018

  Svara
 22. MiT

   /  05/14/2018

  Svara
  • weasel

    /  05/14/2018

   Några månader innan det förra valet trodde Fridolin att MP skulle bli sveriges tredje största parti, så han verkar ju vara riktigt bra på det där med att tippa hur det ska gå i riksdagsvalen… 🙂

   Svara
  • G

    /  05/14/2018

   Som den orealistiska optimist han är så skulle det inte förvåna om han också tror att SD kan bli mindre än vad de blev i valet 2014.

   Svara
   • weasel

     /  05/14/2018

    Hans prognoser om valutgången är ungefär lika realistiska som när han skulle fixa skolan på 100 dagar för sisådär 1200 dagar sedan…. 🙂

    Svara
 23. MiT

   /  05/14/2018

  Läs tweetar innan och efter

  Svara
  • G

    /  05/14/2018

   Svara
 24. MiT

   /  05/14/2018

  Svara
  • Pelle2

    /  05/14/2018

   Ivar Arpi på SVD sågar sin egen kollegas artikel om svenskarnas påstådda rasism i en ledare, Ledaren har rubriken:
   ”Journalister med vit skuld struntar i källkritiken”

   Sedan skriver han vilka de så kallade experterna som Fn-utredningen frågade om svenskarnas rasism var:
   ”Hur har då FN:s rasdiskrimineringskommitté nått sina slutsatser? Inte genom egna efterforskningar eller genomgång av befintliga utredningar, utan genom konsultation med grupper i civilsamhället. Man har valt ut de mest extrema. Bland annat återfinns Afrosvenskarnas riksförbund, som namnet till trots inte har någon folkförankring, och vars företrädare bland annat förespråkar införandet av rasbaserad statistik i Sverige.

   Man har även fått underlag från ”Swedish Muslims in Cooperation Network”, där de som bidragit är personer som Fatima Doubakil, Helena Hummasten, Rashid Musa, Zaynab Ouahabi och Mohamed Temsamani. De tillhör föreningar som Sveriges unga muslimer (SUM) (som nyligen blev av med sitt statliga bidrag på grund av sin extremism), Muslimska mänskliga rättighetskommittén (MMRK), Charta 2008 och Ibn Rushd. Flera av dem är antingen försvarare av terrorister och fundamentaliser eller har samröre med dem på annat sätt.”
   Inte undra på att utfallet blev vad det blev..
   https://www.svd.se/journalister-med-vit-skuld-struntar-i-kallkritiken

   Svara
   • G

     /  05/14/2018

    Bra skrivet och välbehövlig kritik till dessa typer. Tack o bock, Ivar!

    Svara
   • Ivar L

     /  05/14/2018

    Jag fattar faktiskt inte hur det kunnat bli såhär, att FN nästan enbart anlitar extremister som remissinstanser. Är det FN själva som gör detta urval eller är det vår regering eller någon kampmyndighet i Sverige? FN är inte trovärdigt längre. Efter detta kan jag inte lita på några FN rapporter om andra länder heller. Beklämmande.

    Svara
    • Rikard

      /  05/14/2018

     Hej.

     Man använde organisationen för förhandlingar under kriget mot kommunismen/kapitalismen (beroende på vilken sida man själv var s.a.s). Man använde den även vid förhandlingar mellan diverse stamfolk som började mörda varandra besinningslöst väl de vita reste hem och gav dem självständighet. Man släppte in muslimska stater i FN.

     FN är en demokratiskt uppbyggd organisation; därav följer att då majoriteten av världens folk är rasister som hatar, föraktar och vill hämnas på ättlingarna till de européer som ”ROFLS-stompade” deras förfäder, och en förfärande stor grupp stater är muslimska, så kommer organisationen på demokratisk väg att bli ett forum och verktyg för dessa.

     Demokrati är bra, eller hur?

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • Grodan Boll

       /  05/14/2018

      ”Två vargar och ett lamm röstar om vad som ska ätas”

    • Grodan Boll

      /  05/14/2018

     Eftersom jag gottade ner mig i skiten efter senaste hearingen i Geneve för något år sedan eller två (eftersökte politiska lösningar kring zigenare, data, utfall och utvärderingar), så råkar jag veta både det och vad som stod i delar av innehållet. I kort:

     1. FNs knackar på hos Sverige och frågar ”Heeej. Hur är det och vad har ni gjort sedan förra gången?”

     2. Sverige svarar. Svenska staten svarar med statistik, rapporter (SOUs vanligen) lagar och policies. Därefter låter de NGOs få fritt spelrum (Afrosvenskarna, Samelobbyn m.fl. ALLA de vanliga stolpskotten).

     3. FN tar bibban de precis fått från Sverige och skriver under ”FN” på sista pappret och ger tillbaka den till Sverige.

     4. Sverige tar emot deras egen info som till stor del författats av stolpskotten och alla Sveriges politiker och hela Sveriges media skriker ut ”TITTA vad FN har att säga om Sverige! Se så hemska vi är!”

     Inte helt otippat har Ryssland, Zimbabwe och Colombia ett helt annat sätt att tackla problemet när FN knackar på….

     Svara
   • G

     /  05/14/2018

    Mattias: ”Moderator, #jagärhär.”…

    Svara
 25. MiT

   /  05/14/2018

  Klicka på tidsstämpeln i tweeten och läs alla tweetarna

  Svara
 26. Pelle2

   /  05/14/2018

  På tal om huvudinlägget vill jag ännu en gång länka till Ledarsidornas sågning av Wolodarskis agendasättande journalistik och bristande bevis för det DN skriver.
  https://ledarsidorna.se/2018/05/signalspaningen-mot-ud-nyttiga-idioter-eller-brott-mot-rikets-sakerhet/

  Svara
 27. MiT

   /  05/14/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  05/14/2018

   Pulsen går upp ganska betydligt när jag ser denne Fredriks arrogans. Fy fasen vad den mannen borde spärras in och straffarbeta länge länge.

   Svara
 28. MiT

   /  05/14/2018

  Svara
  • Olof

    /  05/14/2018

   Hur länge har Sarnecki fått betalt för att faktiskt ta reda på något? Har vi fått ut något för de pengarna?

   Vad jag kan se kan vi utan någon som helst förlust avveckla hans professur och sätta honom på grönbete för han vet ju uppenbarligen inte ett skit och har inte kapacitet att ta reda på det heller.

   Svara
   • MiT

     /  05/14/2018

    Frågan är hur länge han fått betalt för att inte ta reda på något?

    Svara
   • Grodan Boll

     /  05/14/2018

    Han kränger för närvarande böcker (och föreläsningar) på Gävles juridikutbildning.

    Svara
 29. MiT

   /  05/14/2018

  Svara
 30. G

   /  05/14/2018

  ”Nora, 23: Därför ska du lägga en sked i trosan”
  https://www.expressen.se/gt/metoden-ska-radda-offer-for-hedersfortryck-pa-flygplatser/

  Svara
 31. Bamse

   /  05/14/2018

  DN: ”Åkesson har mestadels fel. Utlänningarna som begår grova våldtäkter i Sverige är många fler. Faktiskt.”

  Underbart självmål hur man än ser på saken.

  Svara
 32. G

   /  05/14/2018

  ”Malmö hyllas i The Guardian – går knappt att skilja från Mellanöstern

  Frilansjournalisten Zaineb Al Hassani har skrivit en text för brittiska The Guardian om varför hon känner sig så hemma i Malmö – staden påminner henne om Mellanöstern.

  I texten lyfter Zaineb Al Hassani särskilt Möllevångstorget i Malmö som en plats där en mängd kulturer lever sida vid sida. Själv har hon en skotsk mamma och en irakisk pappa, och bor i Danmark. Hon kom till Malmö för att besöka sin pappas släktingar.”
  https://nyheteridag.se/malmo-hyllas-i-the-guardian-gar-knappt-att-skilja-fran-mellanostern/

  Svara
  • Ivar L

    /  05/14/2018

   Och här ser vi att ”integrationsmisslyckandet” kanske inte alls är något misslyckande egentligen. Det kanske är just detta som är målet? Egentligen. Just att en journalist i ett annat immigrationsvänligt europeiskt land hyllar att ett centralt torg Malmö i princip är arabiskt eller något slags mena-område, att den svenska kulturen och språket är nästan helt frånvarande är ett ganska tydligt tecken. Europa skall arabiseras helt enkelt. Trots hög brottslighet och antisemitism är detta i mångas ögon inte ett misslyckande och definitivt en pullfaktor för ännu fler med rötter i mena-regionen. Den högre våldsnivån är ändå relativt låg jämfört med mena.

   Att urbefolkningen blivit av med ett centralt torg är inget som FN:s rasdiskrimineringskommitté kommer skriva en bokstav om. Men nog sjutton är det diskriminering. Särskilt med tanke på att det knappast finns några möjligheter att bygga upp motsvarande nordiska subkulturer på andra platser på jorden utom möjligen några delstater i norra USA.

   Svara
   • weasel

     /  05/14/2018

    Egentligen borde man försöka ordna ett möte mellan Ulf Kristersson och frilansjournalisten Zaineb Al Hassani , för hon kan kanske förklara för honom hur det kan komma sig att hans parti har ”misslyckats med integrationspolitiken” …

    Svara
 33. G

   /  05/14/2018

  Det var en upplevelse höra Veronica Palm i Aftonbladet Morgon om sin nya bok, lite om strukturer inom (S), patriarkat osv osv. Båda programledarna var kvinnor och verkade mest instämma i Veronicas melodi.

  Svara
 34. G

   /  05/14/2018

  Svara
 35. weasel

   /  05/14/2018

  Ett annat sätt som man kan läsa DN´s bifogade statistik gällande utländska medborgare (folkbokförda i Sverige ) som döms för brott är ;
  93 % av de som döms för dråp får stanna i Sverige.
  97 % av de som döms för grov misshandel får stanna i Sverige.
  83 % av de som döms för grov våldtäkt mot barn får stanna i Sverige.
  97 % av de som döms för grovt rån får stanna i Sverige.
  57 % av de som döms för mord får stanna i Sverige.
  99 % av de som döms för misshandel får stanna i Sverige.

  Dessa siffror har den rödgrönblåa socialmoderata regeringen tillgång till – och ändå sitter dom och kliar sig i huvudet och undrar hur det kan komma sig att både ”rasismen”, ”fördomarna mot invandrare” och SD ökar…. :/

  Svara
 36. G

   /  05/14/2018

  Pffft Hahaha.

  Svara
  • G

    /  05/14/2018

   Svara
  • G

    /  05/14/2018

   Krimideolog-standard. Det är inte verkligheten som är problemet, utan medier som rapporterar någorlunda sakligt _om_ verkligheten som är problemet.

   Ja fy tusan, Engelsmän och Walesare är ju nästan HELT olika varandra och har nästan inget gemensamt! För att inte tala om Skottarna i norr… Nej fy tusan, skulle en skotte dra söderut till London så skulle det bli enooooorma integrationsproblem för skotten.

   Svara
 37. G

   /  05/14/2018

  Svara
 38. G

   /  05/14/2018

  Svara
  • weasel

    /  05/14/2018

   What?!!?!
   Umgås Schyffert med näthatande nazister ? 😦

   Svara
  • Vic

    /  06/11/2018

   Hanif Bali äter en quattro stagioni och en liten fanta.. 🙂

   Svara
 39. G

   /  05/14/2018

  Svara
  • G

    /  05/14/2018

   Hon rättade sig själv så för tydlighets skull tar jag med denna så allt blir korrekt…

   Svara
 1. False News II | Bashflak
 2. Politisk satir – Tragikomiskt förnekande från DN om att ”4 av 5 utländska våldtäktsmän som bor i Sverige slipper utvisning” | Vetenskapliga partiet
 3. Faktakoll inför valet: Faktiskt helt fel Sarnecki, SVT och Brå! | WTF?
 4. Fortsatt helt abnormt fel av DN | WTF?
 5. Påminnelse inför valet: Del 13. Sista delen | WTF?
 6. Smått och gott från 2018, del 3. Gott nytt år! | WTF?
 7. Guldklimpar vi absolut inte vill utvisa | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: