Ibland påverkar det och ibland inte

M har ju sagt att de vill förbjuda moralpoliser som häckar framför allt i vissa förorter och vaktar på folk. Det kommer såklart inte att hjälpa någonting alls. Varför ska de bry sig om just den lagen när de skiter i alla andra? Så länge folk kan skrika till journalister som åker dit att ”Det här inte Sverige!” så spelar lagar ingen roll.

När man t o m jagar ut SVT ur Rinkeby under skurar av spottloskor, sparkar, äggkastning, hot och svordomar och SVT gör sitt bästa för att förminska det så kan man ha förslag på vilka lagar man vill. SVT slog alltså knut på sig själva för att försöka förminska det inträffade. Samtidigt som man går upp i falsett om ”hot mot demokratin” om en journalist får ett halvelakt cyniskt tweet.

Nu tror inte den där Nina Rung att det hjälper med lagar heller, att lagen inte kommer att få någon verkan. Men jag gissar att vi har olika skäl till att tro att det inte hjälper.

För samma Nina Rung tyckte också att armband mot sexuella övergrepp var verkningsfulla. Så i fallet med lagförslaget får vi nog snarare se det som att även en blind höna hittar ett korn ibland.

Ibland påverkar trams och ibland inte verkar det som. Kanske beror på vad det är för löjligt trams man menar, det egna löjliga tramset borde man såklart gilla och tro på.

Djuren ska snart ta plats i bolagsstyrelserna också.

I alla fall om den nya Genusmyndigheten får bestämma verkar det som. För så brukar ju tongångarna bli för de som petas in i den ”intersektionella analysen” även om jag nog tycker att de lika gärna kan skippa de fyra sista bokstäverna i ordet ”analysen” för att den ska stämma bättre med verkligheten.

Forskare inom kritiska djurstudier hämtar teorier ur genusvetenskapen, men sätter fokus på maktordningar baserade på art. Många har också ett genusperspektiv i sin forskning, men det är relationen mellan människor och andra djur som står i fokus.

Maktordningar som hämtas från genusfältet (jag vill helst inte skriva vetenskap i samband med det) och som baseras på art. Hur är det med musmaktordningen hemma egentligen? In i den intersektionella maktanalysen med den bara!

Forskaren Tobias Linné hittade till kritiska djurstudier från sociologin. Nu jobbar han på institutionen för kommunikation och medier vid Lunds universitet. Där forskar han om mjölkindustrin med fokus på hur kor representeras och på den ideologiska laddningen kring mjölk. Han synar till exempel kopplingen mellan mjölk och rasism, där mjölk historiskt har setts som en dryck för vita.

– Det är en idé som har återuppstått nu. I onlineforum har mjölk börjat användas som en symbol inom den så kallade alt-right-rörelsen, säger han.

Kopplingen mellan mjölk och rasism alltså.

Den där Linné är bekant, han vill lansera ”mylk” istället för ”milk” eftersom bokstaven ”i” står för förtryck på samma sätt som  bokstaven ”e” står för kvinnoförtryck och man då använder det stärkande ickeförtryckande ordet ”womyn” i stället för ”women”. Nu tror ni allt att jag skämtar aprillo med er men det gör jag inte alls.

Men han är bekant på fler sätt

Redan för 2 år sedan hade jag uppe det ovan, då skulle kursen ”kritiska djurstudier med genusvinkel” dragits igång.

Tillbaka till genusmyndigheten (jo, de är en myndighet numera…)

– Genom att undersöka hur förtrycket av djur kommer till uttryck får vi ytterligare en pusselbit till hur olika maktordningar fungerar, säger Helena Pedersen.

På djurparker iscensätts till exempel en viss typ av heteronormativ familjebildning där ungarna är centrala. Genom att undersöka hur det idealet presenteras i det sammanhanget och görs till någonting ”naturligt” kan vi lära oss mer om heteronormen, tror hon.

Djurparker är för heteronormativa där ungar är i fokus och Pedersen tror att om vi kan luska ut hur det ”görs” till nåt naturligt så kan vi också få reda på mer om ”heteronormen”. Jag vet inte om de någonsin hört talas om biologi förut men om de inte har det så tipsar jag dem om det. En helt ny värld kommer att öppnas för dem!

– Jag möter oftast nyfikenhet från kollegor i akademin, men det är också vanligt att vår forskning förminskas eller förlöjligas. Vissa tycker att vi borde ägna oss åt något annat, något viktigare. Det tror jag att genusforskningens pionjärer känner igen, säger Tobias Linné.

Det finns ett skäl till att man förlöjligar och det är att det förtjänar att förlöjligas eftersom folket som håller på med det inte fattar att det faktiskt är löjligt. Då måste man på olika sätt försöka visa dem det.

För ett år sen kunde man skämta att man snart får se sånt här på våra myndigheter. Nu är det inte ett skämt längre utan verklighet.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

91 kommentarer

 1. Senior

   /  05/24/2018

  Det är ju i och för sig ganska smart, gällande kvotering i styrelser.
  Kvotera in mig och fyra kor vars talan jag också för, så har jag fem röster istället för en.

  Vi bevittnar härmed en av orsakerna, förutom de mer uppenbara rent ekonomiska skälen, till att alla socialistländer förr eller senare går under.
  -Sverige håller tveklöst på att gå under.

  Svara
  • Senior

    /  05/24/2018

   * I vissa fall gällande kvinnliga företrädare i styrelser har jag noterat stora likheter med kossorna, marionetter som bara upprepar vad deras ledare sagt åt dem.

   Det har varit så uppenbart att man lika gärna kunnat vända sig till ledaren och fråga ”vad tycker ni”, istället för att öda tiden på att dessa kvinnor skall haspla ur sig en massa konstlade förklaringar till att de alltid tycker som chefen.

   Svara
  • Tomas Fritiofsson

    /  05/24/2018

   tycker det låter underbart
   kvar sitter kossorna efter konkursen 🙂

   Svara
   • Kronblom

     /  05/24/2018

    I Augusti kommer det att smälla rejält i Sverige, undantagstillstånd införs och valet blir inställt.

    Svara
    • Senior

      /  05/24/2018

     Inget skulle förvåna mig längre…
     Inget.

     Svara
  • Det här har inte med traditionell socialism att göra, men är säkerligen inympat av högeragenter som vill förlöjliga vänstern, splittra den och göra den svag.

   Svara
   • Senior

     /  05/24/2018

    Det klarar de så bra utan hjälp…..

    Svara
   • Senior

     /  05/24/2018

    Vad säger du om Venezuela?
    Är det också högeragenter?
    Sovjetunionen, Nordkorea, Kambodja?
    Högeragenter?

    Svara
    • ”False flag” allihop, tror jag!

     Svara
    • Har du undersökt saken djupare? Var? Genom fulmedia ägd av girigbukar som hatar socialism mer än någonting annat?

     Min kunskap om ex. Kambodja kommer genom västs mest berömda Kambodja-historiker Professor David P. Chandler och visst var väst ansvarigt för det kaos som uppstod genom sitt stöd för Lon Nol som mördade demokratiska socialister, jagade ut Pol Pot i djunglerna och gjorde honom paranois, samt USA:s bombning av oskyldiga bönder på landsbygden. Det var den enorma ojämlikheten mellan stad och landsbygd som ledde till högfärdighet och hat mellan klasserna. Jag har även talat med människor i Kambodja om hur det var. Varifrån kommer din kunskap om Kambodja?

     Jag har besökt Laos och Vietnams s.k. ”kommunistiska” enpartidemokratier som är väldigt kapitalistiska och frågat dem om hur deras demokrati fungerar.

     Jag har läst om varför det blev revolution på Kuba. via Wikipedia.

     Jag har läst om hur kommunismen försvann i Sovjetunionen och hur folket lurades på sina ägarandelar och hur fattigdomen skördade offer genom läkaren och kommunisten Anders Romelsjö.

     Även, via honom har jag läst om hur USA vägrar skapa fred med Nordkorea. Orsaken till konfliktskapandet från väst och USA kan du läsa om om du slår upp ”militärindustriella komplexet”.

     Och visst har den här extrema konfliktskapande bombhögern agenter och mördare. Slå upp ”economic hitmen” så kommer du få en utbildning i hur monopolkapitalismen fungerar!

     Är jag demokratisk socialist. Ja. Med stolthet. Och vad är egentligen du?

     Svara
     • Senior

       /  05/25/2018

      Jag är din absoluta motsats.

      Gällande din inhämtade kunskap om röda khmererna, pol pot, och killing fields, ger jag inte mycket för den.

      Liksom för ditt sätt att ursäkta alla de folkmord som de kommunistiska diktaturerna genomfört i sin jakt på att skapa, även känt som socialisera (därav namnet socialist) den perfekta medborgaren. -Det ger jag inte heller mycket för.

      Det finns inget demokratiskt med socialism. Det har all empiri från de länder som provat på det visat. -Därmed ger jag heller inte mycket för det ”vetenskapliga partiet” och dess sektliknande stadgar.

      Jag konstaterar bara att vi står långt ifrån varann i denna fråga.

     • Fulmedias hjärnförsmutsning kan naturligtvis ha djupgående effekter.

     • Rikard

       /  05/25/2018

      Hej.

      Vad var det jag sade om Radio EAP?

      Tänk att ni fortfarande finns, och fortfarande spinner era nät.

      Demokratisk socialism existerar inte, och fungerar inte ens som teoretiskt begrepp. Ordet ‘demokratisk’ i begreppet syftar endast på hur makten skall erövras i syfte att etablera socialism, och med dennas införande (vilket aldrig sker då det inte kan ske) tarvas ej längre några ytterligare val.

      Dina likheter med nyliberaler och libertarianer är slående: du tror på fullt allvar att en ideologi kan bevis med annat än empiri. All ideologi är perfekt i teorin; ingen i praktiken så därför mäter vi med sådant som tandstatus, läskunnighet, spädbarnsdödlighet, förväntad livslängd och även mjuka mått som tryckfrihet, åsiktsfrihet, och andra friheter (det är här du som kommunist skall invända att kriterierna ingår i en hegemonisk maktordning disponerad i kontrarevolutionära och reaktionära hierarkiska nivåer., istället för att bemöta det faktum att inga socialistiska stater fungerar förrän de gör avsteg från socialismen och ju fler avsteg desto bättre fungerar de – som det totalitära Kina, vilket är en nationalistisk korporativ kommunistisk diktatur).

      Jaadu, kamrat, kampen fortsätter. Medan kommunisterna smider teorier och spinner nät, så triumferar nationalism, etno-religiös chauvinism och kapitalism.

      Som alltid förr, och troligen alltid framgent.

      Skall jag berätta en hemlighet? Er ideologi fungerar inte av samma skäl som kristendom, islam, eller någon annan religion inte heller duger som bärande princip för statsskick – därför att den kräver perfekta människor, dessutom människor som är perfekta enligt läran, och i sin själva själ bestående av läran. Kristendomen har en smula försprång då den innehåller hoppet om bot och bättring, men de andra (buddhism, tao, animism, judendom m fl) är statiska.

      Traditionell socialism? Är det Marx endast, eller räknas även Lenin, Kropotkin, Wilhelm Liebknecht, och så vidare?

      Ja jösses Amanda – ”traditionell socialism”… Det kanske var Mussolinis Italien du syftade på?

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

     • Vad är Radio EAP? -Nej. jag tror inte vi har mycket gemensamt med dem.

      Jag ser ingen likhet med nyliberaler eller libertarianer. Vi är socialister p.g.a. vetenskapliga rapporter om lägre mordfrekvens i mer jämlika samhällen. är slående: du tror på fullt allvar att en ideologi kan bevis med annat än empiri. All ideologi är perfekt i teorin; ingen i praktiken så därför mäter vi med sådant som tandstatus, läskunnighet, spädbarnsdödlighet, förväntad livslängd och även mjuka mått som tryckfrihet, åsiktsfrihet, och andra friheter (det är här du som kommunist skall invända att kriterierna ingår i en hegemonisk maktordning disponerad i kontrarevolutionära och reaktionära hierarkiska nivåer., istället för att bemöta det faktum att inga socialistiska stater fungerar förrän de gör avsteg från socialismen och ju fler avsteg desto bättre fungerar de – som det totalitära Kina, vilket är en nationalistisk korporativ kommunistisk diktatur).
      Jaadu, kamrat, kampen fortsätter. Medan kommunisterna smider teorier och spinner nät, så triumferar nationalism, etno-religiös chauvinism och kapitalism.
      Som alltid förr, och troligen alltid framgent.
      Skall jag berätta en hemlighet? Er ideologi fungerar inte av samma skäl som kristendom, islam, eller någon annan religion inte heller duger som bärande princip för statsskick – därför att den kräver perfekta människor, dessutom människor som är perfekta enligt läran, och i sin själva själ bestående av läran. Kristendomen har en smula försprång då den innehåller hoppet om bot och bättring, men de andra (buddhism, tao, animism, judendom m fl) är statiska.
      Traditionell socialism? Är det Marx endast, eller räknas även Lenin, Kropotkin, Wilhelm Liebknecht, och så vidare?
      Ja jösses Amanda – ”traditionell socialism”… Det kanske var Mussolinis Italien du syftade på?
      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

     • Förra kommentaren var inte färdigbearbetad men kan strykas..

      Vad är Radio EAP? -Nej. jag tror inte vi har mycket gemensamt med dem. Vad får du det ifrån?

      Jag ser ingen likhet med nyliberaler eller libertarianer. Vi är socialister p.g.a. vetenskapliga rapporter om lägre mordfrekvens i mer jämlika samhällen.

      Avsteg kan göras naturligtvis i varje demokrati. Allt i balans naturligtvis, men den bör ju basera sig på en deliberativ diskurs, inte på lögnmedier, som idag.

      På tal om det totalitära Kina, så vart är väst på väg med sin övervakning och repression mot oliktänkande?

      Jo, kamrat Rickard, kampen fortsätter, men inte så mycket genom de s.k. ”kommunisterna” har jag märkt. De strider inbördes, sannolikt p.g.a. infiltration och förstörelse. De lyssnar inte på människorna och når inte ut till människorna, samt samverkar inte.

      Det är sannolikt därför fascister kan ta initiativet genom fulmedierna.

      vetenskaplighet kräver inte perfekta människor, men likt naturen strävar vi givetvis mot perfektion inom humana ramar.

      Att ge människor falskt hopp ger inte varaktig tillfredsställelse, mer än en drog. Det är heller inte nödvändigt. Att se verkligheten som den är kan hjälpa oss. Evidensen gör nämligen inte ont. Enbart motståndet mot den. Att släppa motståndet mot evidensen är att släppa vidskepligheter, sekter och religioner.

      Om kristendomen lyckats så var är då det kristliga beteendet hos USA och väst vad gäller skam?

      med traditionell socialism avsåg jag Sverige innan Palmemordet, men visst är Marx, Lenin och Stalin intressanta att studera citat och historik från. Det var ryggrad och intelligens där även om de gjorde några misstag, men vem gör väl inte det när man provar nya metoder? Det viktiga är väl att man lär av dem.

      Kamratliga hälsningar
      Martin
      Den riktige läraren

   • Pelle2

     /  05/25/2018

    Nej, det har inget med traditionell socialism att göra men det verkar ha väldigt mycket med nutida socialism att göra.
    Både V och S säger sig ju vara feministiska partier och driver frågan om kvotering av kvinnor i olika sammanhang.
    Sjöstedt är ju en gammal kommunist och Löfven en gammal sosse så ingen kan anklaga dom för att vara infiltratörer från höger.
    Men jag förstår att du skäms för deras politik och försöker skylla på högern.

    Svara
    • Fredrik ”öppna era hjärtan” Reinfeldt (M) som numera är senior rådgivare på Bank of America, där George ”open society” Soros var storägare förr, säger allt om grundorsaken till asylkaoset.

     De politiker som INTE driver Swexit aktivt i valrörelsen är med största sannolikhet korrumperade till att upprätthålla globalismen och frihandeln som Soros och hans kumpaner profiterar på , medan 90% av folket i alla nationer missgynnas.

     Så vilka partier i Riksdagen driver Swexit aktivt? Inget.

     Således är alla partier i Riksdagen i maskopi för fortsatt massmigration, asylkaos av icke-baarn och icke-flyktingar i egen kortsiktig vinning, allt medan landet (och andra nationer i EU) går i kras till monopolkapitalets stora glädje. Då blir det köpläge för dem och välfärden kan nedmonteras.

     Traditionell nationell demokratisk socialism, fri från den marknadsliberala korruptionen, vore både patriotiskt nationellt, humant och ekologiskt korrekt både för våra egna gamla, sjuka, handikappade och våra barn och skulle sannolikt leda till välfärdsökning för 90% av folket, men även öka möjligheterna ti effektivt långsiktigt bistånd via UNHCR men även till integration av de som kan integreras, ex. sekulära, kristna och ateister som flytt på riktigt, samt repatrieringar av de som inte vill integreras eller är våldsverkare.

     Dagens V&S har INGET med traditionell ”socialism”att göra sedan de började förorda globalism, massmigration och EU-medlemskap.

     MP har heller inget med ”ekologisk hållbarhet” att göra. Jag har frågat dem 14 frågor om ”ekologisk hållbarhet”, men de vägrar svara. Det är ett helt vanligt marknadsliberalt parti för ekonomisk tillväxt åt 10% på bekostnad av 90% av folket och de skiter HELT EVIDENT i miljön precis som resten av de här bombhögerpartierna som ofta t.o.m. ställt sig på terrorismens sida mot FN:s resolutioner och mot krigets lagar till många människors stora bestörtning och enorma lidande, även mot den nationella demokratin i Syrien.

     Svara
     • Senior

       /  05/25/2018

      ”Dagens V&S har INGET med traditionell ”socialism”att göra sedan de började förorda globalism, massmigration och EU-medlemskap.”

      Hört talas om ”internationalen” eller ”komintern”.
      -Ett internationellt kommunistiskt samarbete med världsherravälde som mål, eller globalism med ett annat namn.

      ”Traditionell nationell demokratisk socialism, fri från den marknadsliberala korruptionen, vore både patriotiskt nationellt, humant och ekologiskt korrekt både för våra egna gamla, sjuka, handikappade och våra barn”

      Du är med dina egna ord alltså nationell socialist, nazist med ett annat ord.

      Det förklarar för mig en hel del av dina ambitioner och dina stadgar i ditt ”vetenskapliga” parti.

      *-Samt ditt motstånd mot globalism, det är väl förbehållet ditt ”fjärde rike”, att på sikt förena hela världen i en enda stor socialistisk nation istället, med vetenskapliga partiet som statsbärande parti…
      -Nationalsocialism!

      *Sista stycket avsett som ironi.

     • Marx menade att kampen måste föras nationellt, men att arbetarklassens intressen är lika i hela världen.

      Komintern var tanken på att understödja arbetarna i andra länder internationellt för frigörelse från bourgeoisien och avslutades av Stalin 1943 förmodligen för att undvika krig med de allierade monopolkapitalisterna som kände sig hotade, precis som Hitler och hans borgerliga anhang som satte honom till makten 1933, gissar jag.

      Kominterns globala ambitioner för frigörelsen av arbetarklassen är av en helt annan art än monopolkapitalets förslavande.

      Korrekt. Jag är både nationell och socialist med stolthet och glädje. Slå upp orden!

      Vad var Hitler? imperialistisk globalist som skulle dominera alla nationer med den tyska herre-rasen, understödd av högern 1933 som tillsammans gjorde att nationen Tyskland lades i ruiner och togs över av monopolkapitalister.

      Mitt mål är mindre enhetsstater som därmed kan bli mer ekologiskt hållbara, enade, fredliga, assimilerade internt, demokratiska, nationella och socialistiska.

 2. Jonas

   /  05/24/2018

  ”Kritiska djurstudier”
  Hela texten är en enda lång varning för sojans farliga biverkningar på hjärnan.

  Svara
 3. Pelle2

   /  05/24/2018

  Helt sjukt att slösa skattepengar på galenskaper som kritiska djurstudier.
  Frågan är om inte Linné befinner sig på samma intellektuella nivå som djuren han studerar…
  Man kan ju som sagt var undra varför han inte begriper varför genusmänniskorna blir utskrattade och förlöjligade. Man måste var bra hjärntvättad för att ta deras idiotier på allvar.

  Svara
 4. Melmac

   /  05/24/2018

  Hahahaha! Folkpartiet består av Björklund och ett gäng höns!

  Bard i sitt esse, riktigt bra!

  Svara
 5. weasel

   /  05/24/2018

  Så först ägnar sig Moderaterna under 8 år åt att importera muslimer och kämpa för att dom ska ha hijab och skriva vallåtar om att det ska byggas fler moskéer , och när Moderaterna inte ägnar sig åt detta så ägnar dom sig åt att rasist/islamofobi-stämpla alla som pekar på att det växer fram parallella samhällen kontrollerade av muslimska moralpoliser i förorterna.
  Och vad gör sedan Moderaterna ? Jo, sedan blir Moderaterna upprörda över att det finns muslimska moralpoliser.
  Det får en faktiskt att fundera lite på om inte ett halvt dussin kossor skulle göra ett bättre jobb än människorna i Moderaternas partistyrelse ..

  Svara
  • Kossorna skulle i alla fall trycka på rätt knapp hälften av tiden, vilket förmodligen skulle bli en förbättring.

   Svara
 6. Rikard

   /  05/24/2018

  Hej.

  Snälla rara låt en av dessa dårar gå in till myskoxar för att intervjua dem om den heteronormativa familjestrukturen.

  @Weasel: varför inte ersätta riksdagen med ko-bingo?

  @x: kombinera högt intag av fytoöstrogener (soja finns i det mesta du äter om du inte håller dig till råvaror endast) med det östrogen som kissas ut pga p-piller…

  @Senior: jag är på! Helt rätt förslag – jag och mina plankton vinner!

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • Senior

    /  05/24/2018

   Över mina kossor?
   Ja initialt möjligen, men vänta du bara, snart relativiserar jag bort dina plankton till förmån för mina kossor med argument som att de är en minoritet och därför behöver en särställning med skyddade rättigheter.

   Då kan du och dina dina rasistiska vita medelålders plankton dra….. -Först kränkt vinner!

   Svara
 7. Maxie

   /  05/24/2018

  Som vegan kan jag bara vädja till er alla att inte dra oss alla över en kam – tro mig, alla djurrättsaktivister är inte extremt vänstervridna. Tvärtom gör det ont i hjärtat att läsa hur ämnen som är väldigt intressanta och relevanta – som hur djur betraktas som lägre stående än människor och så vidare – kapas och sätts i en postmodernistisk kontext, att det görs ett jippo av det hela. Varför skulle han tvunget dra in rasism i en debatt om mjölk? Där fanns ju ett utmärkt tillfälle att berätta hur korna lider i mjölkindustrin. Det får mig att undra om personen ifråga verkligen bryr sig om djur, eller om djurens välfärd används för att locka till sig alla som verkligen bryr sig för att därigenom kunna predika det saken verkligen gäller: rasism, klass, feminism. Igen: vem bryr sig om djurparker är heteronormativa? Jag bryr mig om hur djuren MÅR.

  Ännu en gång: jag vädjar till er att inte dra oss alla över en kam.

  Svara
  • Pelle2

    /  05/24/2018

   Skulle vilja påstå att Linné snarare är en representant för genusdårarna än veganer och djurvänner….
   Han ser bara djuren som ett medel för att kunna leva på skattepengar….

   Svara
  • MiT

    /  05/24/2018

   De försöker väl tyvärr kapa allt som de tror de kan kapitalisera på något sätt? Och de tillåts kapa också.

   Svara
  • @ Maxie

   Svara
  • Eliten vill förlöjliga allt som de inte kan tjäna pengar på, därför har de egna agenter som infiltrerar och förvanskar allt möjligt till idioti.

   Svara
  • Rikard

    /  05/24/2018

   Hej.

   Det gör vi inte Maxie.

   Det är inte det personliga valet av livsstil vi raljerar över, utan politiserandet av detsamma och upphöjandet av det till tvingande moralistisk norm.

   Om du väljer, av etiska, moraliska, ekonomiska, personliga – ja, av egna skäl – att inte äta kött, eller andra animaliska produkter (eller som en del förstår jag i möjligaste mån undvika animaliska produkter alls) så är det ditt val och du får leva med konsekvenserna. Bjuder jag dig på middag så serveras det mat värdparet avgjort som lämplig: bjuder du mig så gäller detsamma. Jag är inte förpliktigad att servera veganskt alternativ, och du är inte förpliktigad att servera kött. Enkelt, jämställt, och rättvist.

   Idéhistoriskt är det intressant (enligt mig…) ur vissa idéer närmast alltid uppträder tillsammans: socialism, progressivism, pacifism, vegetarianism/veganism, spiritism/new age/nyandlighet, och feminism uppträder alla som i ett kluster redan åren före, under och efter det första världskriget. Jag har inget bra svar på varför du har säkert liksom jag och många andra noterat att man förväntas ‘köpa hela paketet’ bara för att man gör ett visst val eller resonerar på ett visst sätt? Alla invandrare skall tycka lika politiskt, alla homosexuella skall tycka lika om familj och barn och samliv, alla transpersoner skall tycka lika, alla veganer skall tycka lika (tävlar man fortfarande i att vara ‘mest vegan’ om du förstår hur jag menar?), och så vidare.

   Jag undrar varför – det kan inte bara skyllas på en ideologi eller tidsanda; eller weltanschauung/zeitgeist. Mönstret uppträder i för många länder, över tid, för att det skall räcka med ideologi som förklaring tycker jag – men nu är jag OT i diket.

   I alla fall: du har ingen skyldighet att be om ursäkt för den i bloggposten citerade [otryckbart] och vad han säger – du har gjort ditt val och står för det och vem kan kräva mer än så?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Maxie

     /  05/24/2018

    Hej Rikard.

    Jag vet att det inte är det personliga livsstilsvalet ni invänder mot, men precis som du säger så tenderar djurrättsrörelser att komma med ett ideologiskt paket, och jag ville poängtera att inte alla har köpt det paketet.

    Eftersom jag är vegan så har jag, föga förvånande, ingenting emot om veganism upphöjs till moralistisk norm – det är väldigt svårt att göra det när man både älskar djur och vet hur de behandlas av människor, framförallt i underhållningsbranschen och livsmedelsindustrin.
    Det jag har ett problem med är det här utnyttjandet av djurens situation för att sälja in den antirasistiska kampen, eller vad de nu vill kalla den. Det får folk att tro att alla veganer är knäppskallar, vilket bara gör det svårare för oss att nå ut med vårt budskap.

    Svara
    • Kan hålla med om problemet där. På samma tema:
     ”Nykterhetsrörelsen gör livet svårt för nykterister”
     https://timbro.se/smedjan/nykterhetsrorelsen-gor-livet-svart-nykterister/
     ”Att inte dricka alkohol i ett land som Sverige kan vara ganska påfrestande. Inte så mycket på grund av dem som dricker sig stupfulla var och varannan helg, utan faktiskt mer på grund av nykterhetsrörelsen.
     […]
     Nykterhetsrörelsen har helt enkelt lyckats fläcka ner alla som inte dricker med ryktet att man har moraliska åsikter om hur andra väljer att roa sig.”

     Svara
    • Rikard

      /  05/24/2018

     Hej.

     Exakt så.

     Jag har själv en bakgrund bland den dåförtiden sekteristiska bokstavsvänsterns gatukrigare, och har gjort en lång resa bort från tvärsäker tro till förhoppningsvis mer insiktsfull skepsis. Det där med att köpa hela paketet har jag gjort så det räcker och blir över.

     Kännetecknande för i stort sett alla sekteristiska rörelser, grupper, eller vad man nu vill kalla dem är dels avsaknaden av att tillåta alternativ, dels den smått hysteriska kampen för att vara mest rätt; plus-1-progressiv som jag ibland kallar det.

     Det bästa sättet att upphöja sin egen övertygelse till norm är att leva den utan krav på särbehandling (eller sär behandling som man också kan kalla det). Som nykter alkoholist är jag van att tacka nej till sprit och liknande, och gör det med just frasen: ”Nej tack, jag har druckit vad jag ska i mitt liv.” Inget moraliserande över andras val, ingen skuld påförd själva företeelsen, och inget tjafs om att ‘jag känner mig inte bekväm att vara här om det finns sprit i rummet’ – som en hel del personer på senare år börjat använda som något slags vapen (minoritetens tyranni kallas det) och långt ifrån bara vegetarianer eller veganer, utan så gott som vem som helst. Exempel från livet: ”Jag är inte bekväm med att det finns godis med socker i när ni vet att jag inte låter mitt barn äta sådant godis varken hemma eller på kalas”.

     ”Jaha, än sen?” är mitt svar.

     Jag menar, vem respekterar du mest av två köttätare: den som handlar ‘korv’* i butik, men vägrar delta i slakt eller ens besöka ett hönseri, eller den som har både slaktat, flått och styckat? Den ena betraktar köttet – en annan levande kännande varelses kropp – som en produkt; den andre visar sin respekt för djurets offer via sin kunskap och sin hantering av djuret. (NB: nu är ju detta ur min synvinkel. Det går definitivt att se bägge mina halmdockor som grader av samma istället för väsensskilda.)

     Ett tips, om jag får (har man lärar-Dj*vulen i blodet så har man…):

     Nästa gång du är i en situation där någon gör sig till talesman för alla veganer och skall sälja in ‘anti’-rasism, islam, HBTQWTFBBQROFLSTOMP, eller vad nu veckans öppna hjärtan-upprop är – testa om du är risken villig att fråga: ”Vem har röstat för att du skall blanda samman vår strävan mot ett samhälle som inte förslavar djur, med [ämne]? Jag har inte röstat för det!”.

     Det är dock inte riskfritt att göra så. Vänstern (ständigt denna vänster!) har alltid gjort så att man blir medlem i alla föreningar och grupper man kan, i syfte att dels infoga sin egen agenda, dels välja varandra till styrelseuppdrag, dels göra sig till talespersoner för hela gruppen, och till sist använda detta som en maktbas. De gör så därför att de inte är demokrater, utan betraktar demokratiska system och processer som verktyg för makt, och för att de har så erbarmligt lågt stöd bland folket.

     Med ursäkt för OT,

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare
     PS Hur man kan köpa, och dessutom äta, ‘korv’ bestående av ca 35% kött övergår mitt förstånd. Särskilt om man vet att det ‘köttet’ inte sällan kommer från den sk ‘Gropen’ på slakteriet… DS

     Svara
     • maxie

       /  05/25/2018

      ”Det bästa sättet att upphöja sin egen övertygelse till norm är att leva den utan krav på särbehandling.” Mycket bra sagt, där är vi helt eniga. ☺ hahaha, majoriteten av alla jag känner äter kött, så jag skulle få ge upp socialt umgänge om jag krävde att folk inte åt kött i min närvaro.

    • Senior

      /  05/25/2018

     …… och där kom det:
     ”Det får folk att tro att alla veganer är knäppskallar, vilket bara gör det svårare för oss att nå ut med vårt budskap.”

     Kan du inte bara göra dina livsval utan att missionera om din tro och ”föra ut budskap” hela tiden?

     Måste du nå ut till andra med diverse budskap?

     Men precis som Rikard är inne på (nu finns det ju grader i helvetet) så kommer oftast denna företeelse i paketerbjudande.

     Inget illa personligt menat Maxie, jag använder bara ditt namn som exempel nedan, jag tycker inte, och har ingen aning om hur du är som person. Namnet kunde lika gärna varit kurt. Och som tidigare skrivet är ju inte världen svart-vit utan en glidande gråskala. Dock är det lättare att exemplifiera med jämförelser mellan extremerna.

     Nåväl.

     Detta är en av de grundläggande egenskaper som skiljer människor åt på det personliga planet.

     Därmed skiljer högerideologier/människor som sätter individen före kollektivet, (jag gör mina egna livsval, rycker på axlarna och struntar fullständigt i andras. Lägger mig inte i vad de gör såvida de inte försöker begränsa mina livsval.) från (vänster)ideologier som sätter kollektivet före individen. -Med påföljande missionärsveksamhet om varför alla (kollektivet) skall följa just mig, är de aktiva i politiken blir det med lagstiftning och tvång.

     Och det är just därför demokratier fungerar, grundlagen hindrar andra att tvinga på dig sin uppfattning. I en demokrati kan bägge ytterligheterna leva samtidigt. Folk tillåts enligt grundlag att göra sina egna val, individuella såväl som kollektivistiska, till skillnad mot socialistländer där folket skall socialiseras in i det för stunden rådande kollektivet. Då (tex vissa veganer eller miljöaktivister) anser sig veta bättre än dig själv vad som är bäst för dig. Vilket hela tiden skall påvisas in absurdum, med skatter (köttskatt, sockerskatt) och lagstiftning ner på sådan detaljnivå som vem av föräldrarna som skall ta hand om deras egna barn. (Kuggfråga, det skall givetvis delas med lika utfall den lilla tid vi tillåts att själva ta hand om dem innan de skall in på dagis och socialiseras.)

     ”Det privata är politiskt” är en tydlig markör för denna ideologiska skillnad.

     Jag misstänker även att individualister därmed kan göra skillnad på sak och person på ett helt annat sätt än dessa kollektivister kan.

     Hade vi träffats hade jag tex. kunnat göra stor skillnad mellan veganen Maxie, vars åsikter jag inte alls delar, eller privata bilsäljaren Maxie på blocket som jag som köpare då befinner mig på motsatt sida i förhandlingen, respektive (den privata) personen Maxie som verkar trevlig och snäll.

     Jag kan ha en svavelosande diskussion med (idiot)veganen Maxie för att när diskussionen är slut, släppa detta och gå och äta en trevlig lunch med den trevlige (privat) personen Maxie.

     Har du som kollektivist redan bestämt dig för att den politiske Senior är en idiot, så är även bilsäljaren Senior och den privata personen Senior en idiot.

     @Rikard
     Det är ingen slump att dessa företeelser dyker upp som de gör.
     Det är långsiktigt arbete sedan årtionden (plural) tillbaka betjänat sitt syfte och sakta men säkert påverkat och destabiliserat länderna som utsatts.

     Kolla bara historiskt vilka som finansierat alla dessa olika aktivistgrupper i Europa.
     -Undantaget sverige där den politiska påverkan lyckats så till den grad att Sveriges undergång bekostas av våra egna skattemedel!

     Svara
     • maxie

       /  05/25/2018

      Med ”budskap” menar jag ingenting annat än den information – i det här fallet djurens situation – som vi veganer som just kollektiv vill nå ut till folk med, för vi vill såklart att så många som möjligt får upp ögonen för hur djuren har det och väler bort animaliska produkter. Jag som privatperson tvingar aldrig på någon mina åsikter, främst för att det ger motsat effekt men också för att det inte ligger för mig att göra det. Majoriteten av alla gånger jag pratar med folk om veganism så är det för att de har tagit initiativet till det, för de blir nyfikna när de får veta att jag är vegan (vilket de i sin tur fått reda på genom att observera vad jag äter eller beställer, inte för att jag själv tagit upp det.) ”Budskap” behöver alltså inte ha en så aggressiv betydelse som det har för exempelvis kompromisslösa feminister, det betyder bara att det blir svårare för oss att informera människor (som vill lyssna) om vår hjärtefråga.

     • maxie

       /  05/25/2018

      Och jag tar inte illa upp, förstår precis vad du menar. ☺

     • Rikard

       /  05/25/2018

      Hej.

      Njae, jag var väl ute efter att de verkar uppträda i idékluster tillsammans sedda över tid. Mitten av artonhundratalet fram till sekelskiftet präglas av en stark exotism för nya ideal, platser, sedvänjor, och livsstilar – representerat i diverse litteratur och rörelser (det är ju som bekant Revolutionernas århundrade).

      Mellankrigstiden likaså, men mer kondenserat och hysteriskt i tempo fram till det andra världskrigets crescendo.

      Varpå vi anländer till det sena sextiotalet och det tidiga sjuttiotalet, och åter ser samma ideal höjas till skyarna som frälsningen från förfädernas unkna seder och vanor.

      Och slutligen det sena nittiotalet till nutid.

      Vegetarianer/veganer, sexuellt avvikande beteenden, religionens förflackning och världsliga vulgaritet, nya ideologier, exotifierande fascination av Främlingen och dess lära och som en följd av detta rasism (det hjälper inte att klistra ‘anti’ på sin rasism; det blir det inte bättre av), förintande av familjerollen, pacifism, konflikträdsla, och till sist utopism.

      Om och om igen uppträder denna konstellation ideal, livsstilar och idéer hos den förment intellektuella medelklassen – den kommunicerande klassen – och om och om igen med samma resultat: folk, land, stat och samhälle genomsyras av verklighetsfrånvända irrläror tills dess att stålhandsken i sammet känns som en befriare.

      Från det tidiga artonhundratalets ystra revolutionsyra och tro på folkens förbrödring till det imperialistiska och nationalistiska Napoleonkrigen, och den våg av militant nationalism som bredde ut sig därefter, komplett med etnochauvinism. Från spiritister, suffragetter och den tidiga psykologiska pseudovetenskapens väckelserörelse till det första världskrigets massakrer. En del kallar det för det första moderna kriget – jag anser att det bör kallas det första politikerstyrda kriget. Mellankrigstidens Paris, Berlin, Macao, Hongkong, Kairo, och så vidare med den vilda frihet som de bemedlade kunde avnjuta övergår i fascismens och nationalsocialismens tack och lov kortvariga triumftåg. Sextiotalets flummiga hippies och beatniks blir yuppies. Proggarna blir LP-nasare (Stikkan Anderssons uttalande om att ”Folk är inte så dumma som man tror; de är dummare” passar bra som illustration), feministerna blir islamister och kryptofascister, och … ja, vad hände sedan?

      Om mönstret håller går vi mot ett stort krig i Europa inom en generation, högst två.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

   • Noger

     /  05/25/2018

    Hej Rikard.

    Mitchell och Webb har gjort en ganska kul sketch om vad man kan förvänta sig som vegetarian/köttätare när man blir bjuden på middag.

    Svara
 8. Pelle2

   /  05/24/2018

  OT:
  Stiftelsen Albright uttalade sig ju om det hemska att det är fler kvinnliga chefer i USA än i Sverige.
  Ivar Arpi lanserar, den inte helt osannolika teorin, att de svenska kvinnorna använder den generösa föräldraledigheten i Sverige och försöker utöver det eventuellt bli chefer.
  I USA är föräldraledigheten betydligt kortare och det innebär att de kvinnor som vill bli chef väljer bort barn.
  Egentligen fungerar det ju så för manliga höga chefer också att dom väljer bort att umgås med sina barn till förmån för arbetet. Sedan kan de ju i någon mån ha kakan kvar eftersom de kan ha en fru som föder och tar hand om barnen.
  Det valet har ju inte kvinnorna fullt ut eftersom de i alla fall måste bära och föda barnet…

  Men kontentan är att man gör vissa val i livet och för en kvinna skall kunna bli hög chef så kanske hon måste välja bort egna barn eller hitta en man som är villig att ta större delen av
  barnskötseln. Är dom villiga att betala priset ?
  Är ju inte sannolikt att näringslivet skulle låta en hög kvinnlig chef jobba mindre än en manlig under någon längre tid även om radikalfeministerna tror det…

  https://www.svd.se/nej-kvinnor-kan-inte-fa-allt-59lb

  Svara
  • michael.

    /  05/24/2018

   Svenska kvinnor blir väl chefer inom kommun och landsting där dom är i klar majoritet,den karriärmöjligheten är inte lika utbredd i USA därför olika utfall mellan länderna när det gäller chefspositioner för kvinnor inom det privata företagandet.

   Svara
 9. Pelle2

   /  05/24/2018

  På tal om Rungs uttalande om Moderaternas förslag om en lag mot moralpoliser så visar det ju bara att hon är en sedvanligt vänstervriden kulturrelativist.
  Det finns alltid en ursäkt för dom att inte jobba för att minska hedersförtryck, kritisera brottslighet utförd av personer med utländsk bakgrund eller att kritisera muslimer medan dom gör vad som helst för att kunna kritisera vita män.

  Svara
 10. Pelle2

   /  05/24/2018

  Johanne Hildebrandt skriver ett bra inlägg i dagens SVD där hon tar upp undfallenheten gentemot hedersvåld och islamism och hur de som ville ta upp dessa saker klassades som rasister.
  Hon pratar också om partierna som agerar som vindflöjlar angående hedersvåld och islamism men även hur dom har kappvänt i försvarsfrågan.
  https://www.svd.se/ni-borde-skammas-for-hur-ni-betett-er

  Svara
 11. Hej svejs!

  Svara
 12. Kristian

   /  05/24/2018

  ”Rycks inte med”
  https://www.axess.se/magasin/default.aspx?article=3725#.WwUozlOFMcj
  ”Den politiska debatten har fått alltmer religiösa och trosvissa drag som inte tål sakliga invändningar. ”

  Genom tron allena, av nåd allena, genom skriften allena.
  Sola fide, Sola gracia, sola scriptura. (De är nog i fel ordning.)
  Tron är väl värdegrunden, nåden vete sjutton, skriften kan väl vara ett och annat.

  Så, ja, vi före detta protestanter är faktisk mest lika de bokstavstroende islamisterna!

  (Någon skrev nyligen på samma tema att det är slut med att vara ”medborgare,” nu har vi fått två eller fler klaner här i väst: vänster och höger, globalism och nationalism, ”nowheres” och ”somewheres”. Kommer nog på det snart vem det var.)

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Sola_fide
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Sola_gratia
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Sola_scriptura

  Svara
 13. När jag en gång i tiden satt i Sverok Västs styrelse så satt jag där tillsammans med ett gäng riktiga svin och kanske några åsnor.

  Svara
 14. Melmac

   /  05/24/2018

  Helt O.T.: Var tog Jan vägen?

  Svara
 15. Senior

   /  05/24/2018

  Återigen har Islamismens företrädare visat visat var de står.

  https://ledarsidorna.se/2018/05/terrordadet-pa-drottninggatan-en-fadd-eftersmak/

  Svara
 16. MiT

   /  05/24/2018


  *https://www.facebook.com/SkarhultsSlott/photos/a.266883066808473.1073741829.226808017482645/981479922015447/?type=3*

  Svara
 17. MiT

   /  05/24/2018

  Svara
 18. MiT

   /  05/24/2018

  Det här är helt otroligt faktiskt, jag tror inte det finns någon normal som tolkar den på det viset.

  Nä, tror faktiskt hela poängen är att visa vad, var för sig, det är som håller på att sänka S och inget annat…

  Det är tvärtom en av de mer orimliga tolkningarna och inget annat.

  Svara
  • michael.

    /  05/25/2018

   Enligt Karin Pettersson så är.
   Våldtäkter rasistiskt.
   BRÅ rasistiskt.
   Böneutrop rasistiskt.
   Otrygghet rasistiskt.
   Gymnasieamnesti rasistiskt.
   Om jag tolkat henne rätt.

   Svara
  • G

    /  05/25/2018

   Svara
   • Pelle2

     /  05/25/2018

    Är det några som skall skämmas så är det väl sossarna som har bedrivit politiken som sänker dom och landet.

    Svara
 19. MiT

   /  05/24/2018

  Hahaha, fy fan så roligt 😀

  Klicka på Hamids första tweet för att se fler som inte fattar 😛

  Svara
 20. MiT

   /  05/24/2018

  Svara
 21. MiT

   /  05/24/2018

  Klicka på tweeten och läs svaren

  Svara
  • Kristian

    /  05/24/2018

   Okej, bara jag slipper läsa Guardian.

   Svara
  • G

    /  05/25/2018

   Nästa ord att urvattna är alltså Extremhögern/Ytterhögern / far-right

   Svara
  • Bamse

    /  05/25/2018

   Jag har inte hört och sett allt Peterson sagt. Men visst – till viss del verkar han ha en skara människor som följer honom med närmast religiös övertygelse. Precis som rockstjärnor, filmstjärnor och många andra kändisar (mer eller mindre välförtjänt) tenderar att ha.

   Ett väldigt talande segment ur den ursprungliga artikeln i New York Times, vilket är artikeln Guardianreportern referar till:

   “Half the men fail,” he says, meaning that they don’t procreate. “And no one cares about the men who fail.”

   I laugh, because it is absurd.

   “You’re laughing about them,” he says, giving me a disappointed look. “That’s because you’re female.”

   I och för sig håller jag inte med om att uteblivet faderskap nödvändigtvis gör en person ”misslyckad”. Men i mitt tycke uppvisar reportern här en total avsaknad av empati för män som känner sig misslyckade, bland annat för att de inte lyckats attrahera någon partner. Inser reportern inte att vårt samhälle de facto upplyfter lyckade parrelationer som något väldigt eftersträvansvärt – för både män och kvinnor? Knappast helt utan goda orsaker?

   Sedan vill jag väldigt gärna se det exakta citatet där Peterson säger att män skulle ha någon slags ”rätt” att få sig tilldelad en kvinna med samhällets hjälp. En totalitär, religiöst styrd statsmakt à la islamismens mörkermän är knappast något han förespråkar.

   Är inte hela hans devis tvärtom att varje individ i slutändan ansvarar för sig själv. I ett nötskal ungefär ”ta dig i kragen, arbeta hårt och var ärlig med dig själv och andra – så ökar du chansen för att resten ska falla på plats i ditt liv”?

   Svara
 22. Kristian

   /  05/24/2018

  Mylk?

  Svara
 23. Kristian

   /  05/24/2018

  http://www.morpheusblogg.se/2017/05/06/eus-dataskyddsforordning-kan-stalla-till-problem-for-expo/
  ”Sedan finns det ytterligare en kategori organisationer som inhämtar, lagrar, analyserar och sprider personuppgifter mot individernas uttryckliga vilja. I denna kategori återfinns primärt de vänsterextrema organisationerna Expo, Researchgruppen och Piscatus.
  […]
  Liknande uthängningar är ovanliga i de västerländska demokratierna i EU, utan återfanns mest i de forna kommunistiska diktaturerna.
  […]
  Om kvällstidningarna dristar sig till att fortsätta med de kontroversiella uthängningarna kan det mycket väl leda till rättegångar i de fall Dataskyddsförordningen inte är kompatibel med tryckfrihetsgrundlagen. Aftonbladets omsättning 2015 var 1935 miljoner kronor och Expressens omsättning samma år var 1291 miljoner kronor; om dessa tidningar skulle bötfällas av Datainspektionen skulle det teoretiskt kunna leda till böter på 77 respektive 52 miljoner kronor. ”

  Svara
  • Senior

    /  05/24/2018

   Jag misstänker att deras register redan idag bryter mot PUL.

   Svara
   • ”13 § Det är förbjudet att behandla personuppgifter som avslöjar
    a) ras eller etniskt ursprung,
    b) politiska åsikter,
    c) religiös eller filosofisk övertygelse […]”

    men

    ”Behandling av personuppgifter för journalistiska, konstnärliga och litterära ändamål undantas från direktivets materiella bestämmelser.”

    Så det beror kanske på vilka politiskt tillsatta nämndemän man får …

    Svara
    • Melmac

      /  05/25/2018

     Nu har jag mailat Piscatus och frågat vilka uppgifter som finns registrerat på mig.

     Svara
     • Melmac

       /  05/25/2018

      O de drog en vals om att det är för journalister så GDPR gäller inte.

     • Melmac

       /  05/25/2018

      Acta Publica har ett utgivningsbevis för journalistisk verksamhet, utfärdat av Myndigheten för press, radio och tv. Det innebär att såväl webbplatsen som samtliga nyheter har grundlagsskydd enligt yttrandefrihetsgrundlagen. Redaktionens journalistiska hantering av personuppgifter omfattas inte av GDPR.
      En konsekvens av grundlagsskyddet är nämligen att dataskyddsförordningen och dataskyddslagen inte är tillämplig på den information som används inom journalistisk verksamhet.
      Vissa av de personuppgifter Acta Publica hanterar är dock sådana som rör användare, exempelvis vid skapande av användarkonton. För dessa uppgifter gäller dataskyddsförordningen och dataskyddslagen.
      Acta Publica för register över kunder och användare som har registrerat sig eller avtalat om tjänster hos oss.
      Frågan om du förekommer i vår databas kan därför endast att besvaras utifrån det register som vi för över användare och kunder. Om du vill veta om du är kund hos oss mailat du lämpligen namn och personnummer så återkommer vi snarast med besked.

     • Pelle2

       /  05/25/2018

      Tycker att du skall anmäla dom…

     • Melmac

       /  05/25/2018

      Det är möjligt att de får ha sina jävla register men jag måste ju kunna få vet vad de har på mig!?

   • Senior

     /  05/25/2018

    Och en förutsättning för detta är ju dessutom att vi har myndigheter som kontrollerar och ser till att lagarna efterlevs, något som idag lämnar en hel del att önska, på alla plan.

    Svara
  • Uppsynen utstrålar: vi skiter i lagarna för ingen kommer åt oss – Makteliten stödjer oss!

   Svara
 24. G

   /  05/25/2018

  I torsdagens Breaking News tog FF upp Ivar Ekmans mångfaldsfråga till Janne Andersson på presskonferensen, FF frågar sig om PK-Sverige gått för långt.

  Svara
 25. Pelle2

   /  05/25/2018

  OT:
  Johanna Frändén verkar inte få vara med som expert i fotbolls-VM denna gången eftersom hon gråter om att sommaren domineras av män bl.a pg.a fotbolls-VM.

  Hon tycker tydligen också att frågan från P1 om den bristande mångfalden i fotbollslandslaget var bra och berättigad. Hon menade att efter Zlatan är det en etnisk mycket homogen trupp.
  Om man tittar på truppen så finns Jimmy Durmaz,Isaac Kiese Thelin och Martin Olsson med. Det är väl en hyfsad representation av spelare med bakgrund i andra länder ?

  Om man tittar på damlandslaget så har de med Zecira Musovic, Kosovare Asslani och Loreta Kullashi. Med andra ord inte större representation av människor med annan bakgrund än det är i herrlandslaget. När skall Frändén kritisera det ? Något säger mig att hon inte kommer kritisera det eftersom det rör sig om kvinnor.

  Hon kommer heller aldrig kritisera den kvinnliga dominansen inom Fi, feminismen i stort och genusindustrin eller för den delen kräva kvotering av män inom kvinnodominerade områden.

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/VRMp8V/sommaren-domineras-av-nostalgi–och-man

  Svara
 26. DJURPLÅGERI

  Svara
 27. Joy

   /  05/25/2018

  Även växter har känslor, har forskarna kommit på. Vad säger herr Vegan om det? Bara för att växterna inte kan protestera eller kan fly så ska man väl inte plåga något levande som kan känna smärta och sorg. Det verkar han inte bry sig om alls, ser bara djuren.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: