Integrationsprojekt

Det tjatas ju ständigt om ”integration” i Sverige. Det är integrationspolitik, det är integrationsprojekt, det är integrationssamordnare osv i oändlighet. Hjälper det?

I Aftonbladet idag finns en krönika av Kadhammar som är läsvärd.

I den krönikan finns nog egentligen nästan alla förklaringar till varför det ser ut som det gör på alla möjliga olika sätt och på alla möjliga olika håll i Sverige. Vet inte om det var syftet med den men det står där i alla fall. Kanske inte alltid i klartext men mellan raderna.

På ett sätt är det glasklart vad som hänt i Sorsele.
När invandrarna kom till den lokala fotbollsklubben lämnade svenskarna och bildade eget. Så nu finns det två fotbollsklubbar i en ort med 1200 invånare, en med afghaner och somalier och en med i stort sett bara infödda svenskar.
Det som skett i Sorsele är en bitter och ganska grym bild av en misslyckad integrationspolitik. Idrotten förenar och förbrödrar? Det ser ju ut som om det är precis tvärtom.

Det står inte direkt varför men ändå förstår man det. Det var dock inte så enkelt att de lämnade så fort de kom någon invandrare utan när det blev för många. Det är den bittra sanningen.

Sorsele IF, som den gamla klubben heter, fick 600 000 kronor för att integrera invandrarna. 500 000 kronor från Riksidrottsförbundet och 100 000 kronor från kommunen. Det är mycket pengar var som helst och det är väldigt, väldigt mycket i Sorsele.
Det projektet resulterade alltså i att svenskarna och de nyanlända gick skilda vägar.

Tron att bidrag och pengar kan skapa ”integration” är enorm i Sverige trots att inte ett enda bevis för det finns.

I så måtto är det glasklart vad som skett i Sorsele. I tisdags tränade Sorsele IF på ortens enda fotbollsplan, Svergovallen. Där sprang grabbar och unga män, mestadels från Afghanistan, på den rykande, kalla sanden och ropen som ekade över planen och fortplantade sig bort mot tallskogen lät som de gör på tusen andra fotbollsplaner – passa! här! bra! ja! – medan den låga, kalla kvällssolen belyste gemenskapen från sidan.

Där står det ännu en sak som ligger bakom de problem vi ser i Sverige idag. Det står inte att det är en av orsakerna rakt ut men de flesta vet det ändå. Det är nästan bara män som kommit. Unga män. Det är en del av problemet på så många olika sätt. Dessutom så tvingar stat och kommun svenska män att betala för att män från andra länder och kulturer ska komma och tränga undan dem från sin egen ort. Det är de facto det som sker. Några stycken, då är det inga problem, men många så blir det problem.

Kommunalrådet heter Kjell Öjeryd, vänsterpartist, han är en av dessa personligheter i Sveriges kommuner som ensam kan lyfta ett parti till nya höjder. Vänsterpartiet i Sorsele fick 26 procent av rösterna i senaste valet.
Öjeryd borde veta. Han är ordförande i nämnden som ansvarar både för ensamkommande flyktingbarn och idrott, dessutom är han före detta fotbollsspelare. Samhället så litet att alla känner alla. Öjeryd borde kunna ge klart besked.
Vi träffas på River Hotel där matsalen har enastående utsikt över Vindelälven. Öjeryd är jovialisk och säger att han inget vet, han försöker hålla sig utanför så mycket som möjligt.

//

Personkemin i klubben kanske inte fungerade? säger Öjeryd.
Det blir ofta så här i små, slutna samhällen. Ingen vill svara, ingen vill veta, ingen vill prata. Jag har ringt Sorsele IF:s ordförande, Marie Strinnholm. Hon är dessutom chef på hemmet för ensamkommande flyktingbarn. Vi har gjort upp om att ses. Sedan ringer hon återbud: inga intervjuer, styrelsen i föreningen har beslutat om att man inte ska tala med media.

Det kanske är så att alla egentligen redan ”vet” men att man också ”vet” vad som händer om man är fräck nog att berätta vad man ”vet”? Man ”vet” kanske också att det är lönlöst att berätta eftersom man också ”vet” att de som har lite makt att göra nåt inte lyssnar och dessutom tjänar pengar på det som orsakar det alla ”vet”? Och kanske t o m är direkt ansvariga för att det är som det är…? Ordföranden för klubben är ju dessutom chef på hemmet för vuxna barn?

Den nya föreningen, bildad av de som lämnat Sorsele IF, heter Sorsele UF. Det står för ungdomsförening. Ordföranden heter Mattias Garbrielsson, han äger ett åkeri, har tre söner som spelar fotboll, var själv ordförande i den gamla fotbollsklubben under en period. Han tar emot hemma i villan, är glad och trevlig men samtidigt avvaktande och alldeles tyst, även när han pratar.
– En massa ungdomar och barn slutade idrotta, säger han.
Varför?
– Fråga en tolvåring varför. Du får inget rakt svar. Vi startade en ny förening. Vi vill göra det barnen vill.

Där är ytterligare ett svar som man inte vill låtsas om. Har nog ett direkt och obehagligt samband med det som Strinnholm är chef för.

Och som man kan se mellan 2000 och 2006 så lämnade de inte alls så fort invandrare kom utan de 5 st kan vara helt normala småförändringar. Efter 2006 tog det fart ordentligt. Det beror inte heller bara på att invandrare kom utan det förhatliga ordet ”volym” spelar en central roll. Några stycken funkar utan problem men ju fler invandrare det blir desto fler svenskar lämnar. Det är inte riktat mot just de personerna som kommer utan är ett mänskligt beteende som man kan se över hela världen. Undrar om inte gränsen för när man börjar lämna i Sverige är absolut högst i hela världen dessutom.

Samtidigt är de flesta nog överens om att invandrarna behövs i Sorsele. De föryngrar bygden. Näringslivet – träindustrin, företag som testar bilar – och kommunen behöver omgående arbetskraft. Den som vill köra buss eller taxi kan till exempel få betald utbildning i sommar.
Redan som minderåriga har invandrarna bringat välstånd. Eller just därför att de är minderåriga. Den period som resten av Sverige kallar flyktingkrisen benämner kommunalrådet Öjeryd glansdagarna.
Kommunen hade nio miljoner i underskott när flyktingarna 2015 vällde in i Sverige.

Och när folk upptäckte att de flesta inte alls var minderåriga kanske också spelar in. Vem vill låta sin 12-13-åriga grabb eller tjej spela fotboll tillsammans med vuxna män från en totalt främmande kultur och som man inte vet något om och som ljugit sig in i landet och som det satsas groteska pengar på? Som när de pratar med varandra på ett språk man inte förstår samtidigt som de sneglar på en? Det skapar otrygghet och olustkänslor. Oavsett VAD de säger eller vill, de kan vara världens trevligaste men det spelar ingen roll. Det är inte deras fel utan det är bara mänskligt att reagera så. Och det går inte att rädda något på det här viset, man skjuter bara upp det oundvikliga några år men smällen kommer att bli ännu värre. Om inte svenskar vill bo kvar varför i hela friden tror man att afghaner och somalier vill bo där?

Kjell Öjeryd försöker parera inkomstbortfallet genom att skriva avtal med andra kommuner om att ta emot deras barn. Två pojkar har i detta sammanhang överförts från Vallentuna till Sorsele.

Öjeryd försöker ”rädda” kommunen med att hälla på ännu mer bensin på brasan. ÄNNU fler som som ska tränga undan svenskarna ännu mer. Kanon!

Det stora integrationsprojektet i Sorsele 2011–2012 syftade till att smidigt och behändigt få in de nyanlända i samhället. I god svensk anda blev invandrarna föremål för en ”intresseundersökning”. I den fick de ange ålder, nationalitet, vilket språk de talar och så vidare.
Sedan fick de fylla i vad de vill göra. De kunde välja mellan 33 alternativ, från fotboll, gym, kampsport, schack, ”pyssel”, odling, datorer, ”bär/svamp” till skridskor och skoter.
På så vis är utvecklingen i Sorsele en spegelbild av Sverige, en närbild av vårt land när det är som bäst: Alla ska med! Det är också Sverige när det är som svenskast: Alla ska ha bidrag! (Kommunalrådet Öjeryd beklagar att Sorsele IF missade att söka ett bidrag på 75 000 kronor härförleden: om föreningen fått de pengarna kanske den inte hade splittrats, tror han. Sverige är ju ett land där alla problem löses med bidrag.)

För en del är det märkligt att det poppar upp problem. Först så skiter man i svenskarna under massor av år, man bara lägger ner och säger att ni är inget värda. Sen kommer det folk från Tjotahejti och miljonerna som inte fanns innan plockas fram som genom trolleri. Sen ljuger man och hittar på om alla vinster som ska komma och man ljuger och hittar på om statistik trots att folk med egna ögon ser vad som sker osv. Vad kan gå fel…

Hur gick det då? De där fantastiska ”integrationsprojekten” som man spottade fram?

Och invandrarna strömmade in i Sorsele IF. Och svenskarna strömmade ut.

Det där. Man hade som vanligt glömt bort människorna och vad de tycker och vill.

Så vad är det som händer?
Rasism?
Det vore larvigt och förenklat att komma dragande med det ordet även om en tonåring häromveckan skrev i Facebookgruppen ”Vad händer i Sorsele?”:
”Vi vill inte träna med dom eftersom de är bara invandrare som inte kan svenska, de slåss på varje träning och lyssnar ej.”

Där står det också varför men ingen vill lyssna. Det står inte i klartext men det står där likförbannat! Vem vill ha sina ungdomar på såna träningar? Vad det står är att problemen är KULTURSKILLNADER som är enorma. Men det är inget som är tillåtet att ens yppa i Sverige.

Så låter de vanliga överorden på sociala medier. Det har inte varit några bråk mellan svenskar och invandrare i Sorsele. Inget stort och dramatiskt. Morteza Mohammadi kom hit som ensamkommande 2010. Han var 17 år. Nu bor han tillsammans med en kvinna från orten, har barn och arbetar som undersköterska i sjukstugan.

För Mohammadi var fotbollen inte bara en fritidssyssselsättning, den var ett läkemedel, en livlina. Så är det för många. Behandlingsassistenten Ann–Marie Fjellström på Napoleongården där de ensamkommande bor säger:
– Om vi har en grupp på 20 så är det 20 som lider av psykisk ohälsa. Två-tre av dem behöver hjälp av barnpsykiatrin. Fotbollen är jätteviktig. Alla älskar fotboll. Den ger gemenskap, glädje, drömmar och aktivitet. Du blir friskare både fysiskt och psykiskt.

Här är flera skäl till att det ser ut som det gör runt om i Sverige. Det kommer män från främmande kulturer och tränger undan de män som redan bor där och deras barn och de tränger undan dem från sjukvården som de svenska männen bekostar (mestadels). Det finns ingen plats kvar för de som kommer därifrån från början. De ser enorma resurser gå till främmande vuxna män från andra sidan jorden. Man får tycka vad man vill men det är mänskligt att reagera på det.

Morteza Mohammadi har spelat i Sorsele IF i åtta år. Han spelade i A-laget ”även när vi bara var tre-fyra invandrare”. Han förstår inte varför svenskarna har försvunnit från klubben.
– Vi undrar varför barnen från samhället inte är med oss. Vi får bara luddiga svar.

Det är inte alls svårt att förstå, det funkar med några utan att problem uppstår men så fort det överstiger en viss procent invandrare så börjar svenskarna och de invandrare som assimilerat sig dra. Tror siffran är runt 4%. Upp till ett visst antal så är det inga problem men så fort det börjar dra iväg så kommer också problemen.

Sorsele IF tränar på Svergovallen – den tillhör föreningen. Sorsele UF tränar på en enklare plan bakom Vindelälvsskolan. När jag på torsdagkvällen tittar på träningen välkomnas jag hjärtligt av föräldrarna som är där. Men de säger inte mycket. Några mammor säger att de inte vill resonera om det gamla, nu har de en ny förening och koncentrerar sig på den. De har aldrig nekat någon att vara med: det finns invandrarbarn här också.
Skillnaden kan man se med blotta ögat. I Sorsele IF är det bara invandrare numera, i den nya föreningen tycks proportionen invandrare–svenskar spegla samhället i stort.

Inte alls konstigt egentligen, IF, och kommunen/staten, visade vilka som var värda något och vilka som inte var det på ett TYDLIGT sätt. Men intressant att den nya klubben speglar samhället bättre än den gamla?

Så i Sorsele, ett litet samhälle med alla förutsättningar för att människorna som lever där ska lära känna varandra och blandas, ett litet samhälle där det ständiga tjatet om integration borde vara meningslöst eftersom den borde ske automatiskt – där har det uppstått tre sociala kluster, säger en person som bott på orten hela sitt liv: svenskar, afghaner och somalier (som tränade för sig själva när de tyckte att afghanerna tog fotbollen på för stort allvar).
Det är inte bara tråkigt för Sorsele. Det är illavarslande för Sverige.

Det är inte bara tråkigt och illavrslande för Sverige utan dessutom helt förutsägbart att det skulle bli så här. Men man ville ju inte veta. Journalister ville inte veta, politiker ville inte veta, aktivister ville inte veta osv. Man visste om att det här är resultatet men man struntade i det. Det hade funkat automatiskt om volymerna varit mycket små. Ett par stycken hade inte varit några problem alls. Och sen kan man inte ständigt fylla på med några stycken år efter år efter år heller. Då kommer det att bli problem till slut.

Ett fåtal från vitt främmande kulturer klarar alla samhällen av att ta hand om och de kommer ganska snabbt att bli en del av samhället, de är tvungna helt enkelt. Men ju fler de är desto mindre blir möjligheten att lyckas. Och chansen att lyckas blir ännu mindre om samhället hatar allt som är svenskt och t o m förnekar det, typ Fredrik ”endast barbariet är ursvenskt” Reinfeldt och Mona ”vi har bara midsommar och såna där töntiga grejer” Sahlin. Det hjälper inte heller att kalla de som försöker tala om att det inte kommer att funka för rasister och nazister.

Det vi ser i Sorsele är ett TYPEXEMPEL på vad som sker när man skiter i vad svenskarna tycker utan uppifrån ska trycka på dem sånt de inte vill ha eftersom problemen landar i deras knän. Det är det vi ser i hela Sverige.

Vi ser det i Staffanstorp.

Vi ser det i Lysekil.

Vi ser det i Värnamo.

Vi ser det i Malmö.

Vi ser det i Eskilstuna.

Vi ser det i Söderköping. Del 2 och del 3.

Vi ser det i snart sagt varenda liten stad och by i Sverige, inte bara i de större städerna. Överallt. Och det är påtvingat uppifrån mot medborgarnas önskemål hela tiden. Det vi ser i Sorsele och andra städer och byar är inget konstigt alls utan snarare helt förväntat. Men att det är helt förväntat har ingen velat berätta.

Men det är extra tydligt i Sorsele, den där önskan om att ”integration” kommer med pengar, bidrag och projekt. Fråga de som kom på 60- och 70-talet om det var politiska ”integrationsprojekt” med bidrag som gjorde att de lyckades rätt bra eller om det var de själva som gjorde att det gick bra? De hade jobb, det är viktigt men det är inte allt. De flesta kom från Europa och även om kulturer skiljer sig rätt mycket även mellan länder i Europa så är det också mycket som är rätt likt. Några kom även från länder utanför Europa men det var inte så många så det ordnade sig ändå.

Folk drar sig undan när det kommer många som är helt olika en själv, det är mänskligt. Speciellt om det tvingas på en. Problemen i t ex Sorsele hade inte funnits om det var norrmän, danskar eller finnar som kommit dit. Och då hade man inte trollat fram bidrag och projekt ur hattarna heller utan man hade tagit för givet att de klarar av att ”integrera sig själva”. Det man gör när man öser resurser över vissa är att man talar om för resten att ”vi skiter i er och satsar på dem vi bryr oss om, ni andra är inget värda”.

Det finns inte ett enda sk ”integrationsprojekt” som funkat någonstans i Sverige. Kanske någon liten grej varit till nytta för någon enstaka individ.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

188 kommentarer

 1. Ivar L

   /  05/26/2018

  Sorry, från förra tråden men avslutningen med hon batiktanten…som säger:
  ”Vad skall små tjejer göra ute på kvällarna…?”

  Som svar på att en nittonårig tjej säger att hon är rädd att gå ut på torget i Staffanstorp. Kommer i slutet.

  Svara
  • Senior

    /  05/26/2018

   Precis så.

   Har hon inte samma rätt som ”19 åriga Afghaner” att vara ute?

   Vad blir nästa argument?
   ”Vad har hon ute att göra utan slöja?”

   Sedan har jag en viss, en viss, förståelse för resonemanget:

   -Jag skall också kunna gå och vifta med tusenlappar helt öppet i skumma kvarter också, men kan jag av samma anledning inte heller göra i praktiken.

   Dock är inte den långsiktiga lösningen att stanna hemma, vi betalar enorma skattesummor för att samhället skall ”hålla rent” på torgen så vi kan gå där utan att råka illa ut. -Vi betalar inte för att staten skall sponsra dessa brottlingar med de skattemedel vi betalar…. -Dags att ställa de ansvariga till svars och städa upp!

   Svara
   • Ivar L

     /  05/28/2018

    Resonemanget om att det är bra att vara försiktig är ju i sig inte tokigt men de som diskuteras är ju förändringen. Den 19 åriga tjejen berättar ju hur hon kunde gå själv på torget som fyraåring men inte nu längre. Det om något borde stämma till eftertanke hos batiktanten. Varför stänger hon ute denna mycket konkreta förändring och låtsas som att det bara fixar sig om hon är ute och nattvandrar? Förr behövdes ingen nattvandring, människor var trygga ändå. Nattvandring är första steget innan medborgargarde, fattar hon inte själv hur skrämmande denna utveckling är?

    Svara
  • Rikard

    /  05/26/2018

   Hej.

   Om jag haft enkrona för varje kollega jag haft som resonerar som landvalen i laxrosa blus… så hade jag nog kunnat köpa en kvart på Söder.

   Fy f*n, rent ut sagt.

   Som sagt, segregation, äkta apartheid, underkastelse eller etnisk rensning.

   Tack vare att kvinnor som hon fått vara med och bestämma är det våra synnerligen obehagliga alternativ.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 2. Ivar L

   /  05/26/2018

  Sorsele-fotboll: Framtida Sverige i miniatyrformat. Det är såhär det kommer att bli, eller förresten, redan är. Intressant fall och oerhört talande.
  Återstår att se om V får 26 procent i nästa val. Men de nya ”svenskarna” kanske röstar på V så vem vet?

  Svara
  • Motkraft

    /  05/26/2018

   Jo, tyvärr så har 8-klövern sett till att segregation är enda lösningen. De som skaffar barn idag får jobba som tusan för att se till att familjen har ekonomi så att de kan köpa sig fria från det kaos som det kommer att bli. Och får jobba hårt för att deras barn ska välja karriär och livsstil så de också kan köpa sig fria i framtiden.

   Många många kommer att välja att bo i ”gated communities” i framtiden. Naturligtvis så kommer vi döpa om dem till något som låter trevligare men i praktiken så kommer de fungera så. Problemet är de unga som vill festa i innerstaden och då kommer att blandas med de icke-integrerade och där riskera att skadas.

   Fattiga skötsamma både etniskt svenska och invandrade är de som kommer att ta den värsta smällen. De som har sunda värderingar och en tillgång för Sverige men s9om inte kan köpa sig fria och inte komma undan. Den ensamstående tjejen/kvinnan som jobbar skift inom sjukvården och har svårt att riskfritt ta sig hem till sin bostad när jobbar sent. Deras barn som försöker göra bra ifrån sig i skolan men blir mobbade för detta.

   Svara
   • Korrekt. Det är ofta de fattiga och skötsamma som kommer få ta den värsta smällen, inte de ljugande fulmedier och fulpolitiker som skapat både krigen och massmigrationen av horder med icke-barn och icke-flyktingar. De sitter med feta löner och tillhör kaviarhöger och kaviarvänster och ämnar säkert profitera på den konflikt de skapat.

    Jag hoppas innerligt att folket vaknar upp hur det här och att de ansvariga kommer i folktribunal och utdöms rimliga straff för sin förstörelse av landet.

    Svara
  • Tor

    /  05/26/2018

   Blev förvånad.
   Valet 2014 fick SD 11% i Norrbottens län.
   Vad tror ni har hänt med 4 år av extrem invandring….

   S fick 49%.
   Kunde regera utan problem med stöd av Kommunist… V´s 8,5%.
   Eftersom borgarna inte har många procent kommer de inte att tappa mycket.
   De Svenskar som bildat egen fotbollsklubb har statistiskt sett varit rätt röda.
   Steget från S till SD är ju lätt när man ser att kommunen prioriterar MÄN från främmande kulturer framför sina egna invånares barn.
   Kommer vi att se ett S med 30% av rösterna och ett SD med 30%?

   Skulle inte förvåna mig om SD + Alliansen kan få egen majoritet för fösta gången på 100 år?
   Just ja – Alliansen vill ju inte regera…

   Svara
   • Tor

     /  05/26/2018

    Tittade lite mer på statistik från riksdagsvalet 2014.
    Låga siffror för SD i Stockholm.
    Höga i resten av landet.

    Samma fenomen som i valet USA där de stora städerna röstade Demokraterna och landsbygden röstade Trump.

    Detta var alltså valet 2014 när alla partier utom ett ville ha så mycket invandring som möjligt.
    ”Det är lönsamt”

    Nu fyra år senare har till och med Stockholmarna fått smaka på problemen.
    Tidigare syntes inte problemen i Stockholm. Invandrarna har fått hålla sig i sina ”reservat” och inte stört i villakvarteren eller på Södermalm.
    I små orter såg man redan 2014 vilka problemen var eftersom alla rör sig på en mindre yta.
    Alla barn går i en skola. Det finns bara ett centrum osv.

    Svara
    • Tor

      /  05/26/2018

     Mer från valet 2014 (Sorry bombandet)
     När man går in och tittar på siffrorna så är det samma sak över hela Sverige.
     SD får en siffra för länet. Men när man tittar på olika delar av länet så skiljer sig resultatet enormt.
     Värmlands län SD:
     Karlstad 9,56%
     Filipstad 21,32%

     Uppsala län SD:
     Uppsala 8,13%
     Älvkarleby 19,85%

     Stockholms län SD:
     Täby 6,45%
     Upplands Bro 12,27%

     Storstad mot land!

     Täby är intressant.
     Här är M det största partiet. 2014 var fortfarande Reinfeldt den stora idolen.
     Hur ska de 45,3 procenten lägga sina röster 2018?

     Det kommer att bli ett mycket intressant val.

     Svara
     • 16M

       /  05/26/2018

      Min fd hemkommun Ekerö tog 2017 emot 153(?) aslylanter och hittills i år 10 st kvinnor. Det totala antalet är just nu 3,19 promille av befolkningen.
      Valresultat
      2010 M 47,12%
      2010 SD 3,37%
      2014 M 38,87%
      2014 SD 9,35%
      Det tar sig sa mordbrännaren, även där.

      Om jag kollar på Filipstad och det enda kulturellt oberikade valdistriktet så ökade SD från 8,9% 2010 till 24,32% 2014. Resten av kommunens distrikt där berikningen är riksbekant, är rödare och (s) minskade från 51,84% 2010 till 46,18% 2014.

 3. G

   /  05/26/2018

  Samtidigt i en annan del av Aftonbladet…

  Svara
  • Ivar L

    /  05/26/2018

   Undrar hur mycket av en genomsnittssvensk vardag Jan Guillou upplevt? I hela sitt liv? Den gubben sitter med sina miljoner på något gods och pöser och har egentligen ingen aning om vad han talar om.

   Svara
   • Melmac

     /  05/27/2018

    Slå upp Politruk o Guillous självgoda uppblåsta rödvinspimplande tryne kommer syns. Den mannen är en vandrande dubbelmoral.

    Svara
  • Senior

    /  05/26/2018

   Jan Guillou är betald KGB agent, han har förverkat allt förtroende, en gång KGB, alltid KGB.

   Helt j*vla otroligt att en sådan (påverkans)agent får sitta på den positionen och sprida sitt skräp.

   Svara
   • Jans

     /  05/26/2018

    Det finns naturligtvis ingen anledning att vifta bort det men det var på 70-talet och vad gjorde han rent konkret? Inte mycket vad jag förstår.

    Faktum är att Guillou är mer komplicerad än så. Han var ju gossen ruda rätt länge och fick väl sitt Rekordmagazinet mer eller mindre nedlagt eftersom politiker av alla färger var rädda att komma dit och bli ställda mot väggen. Dessutom tycker jag sjukhusspioneriet var ett scoop värt att belöna. Det blev fängelse i istället, som Dan Parks idag. Han skrev även tydligt och osentimentalt om zigenarproblematik. Guillou må ha varit vänster men han var bättre journalist än de flesta.

    Men sedan hände något och nu är Guillou 100% PK och etablissemang. Det är som att SD helt och hållet fick honom att tappa luften och bli ”duktig” istället. Även Janne Josefsson som i viss mån förde Guillous metoder vidare men med en mer socialdemokratisk och human vinkel (Guillou var mer rovdjur) verkar gett Guillou mindervärdeskomplex.

    Svara
    • Senior

      /  05/26/2018

     ”Sjukhusspionen” kan jag lova är något helt annat än vad du tror.

     Börja kronologiskt och läs nedanstående blogg från tidigaste inlägget och framåt. Sjukhusspionen är något helt annat, ett villospår.

     Hade folk vetat att han då var betald av KGB hade nog straffet varit helt annorlunda.

     https://tankaromib.wordpress.com/about/

     Svara
    • Motkraft

      /  05/26/2018

     Jo, Jan var mer intresserad av verkligheten förr. Hans intervju i Rekordmagazinet av en Romsk ledare är historisk vad gäller att *inte* vara PK. Han låter honom prata och låter den som ser reportaget tappa hakan.

     1996 så verkar han fortfarande vara intresserad av att skriva vad han *ser* men vacklar mer vad gäller PK-tolkningar, försöker mer förtvivlat hitta förklaringar andra än kulturella eller att ”fel människor” sökt sig hit

     http://wwwc.aftonbladet.se/nyheter/guillou/guillou6.html

     Svara
     • Senior

       /  05/27/2018

      Läs bloggen!
      Han var Sovjetagent redan då.

    • Senior

      /  05/27/2018

     ”Dessutom tycker jag sjukhusspioneriet var ett scoop värt att belöna. Det blev fängelse i istället,”

     Ok, så om en agent med täckmantel att vara journalist gräver, kartlägger och hänger ut personerna i sitt eget lands militära underrättelsetjänst, på order av främmande makts underrättelsetjänst är det värt guldspaden?

     -Det är nämligen vad som hände.

     Svara
 4. G

   /  05/26/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  05/26/2018

   Hennes huvudtes är att borgarna och sosseriet egentligen velat föra en annan politik än den de fört i regeringstställning. Tillåt mig tvivla på den tesen. Jag tror partier i huvudsak faktiskt för den politik de vill föra och när väljarna inte gillar den byter de. I detta fall till SD.

   Svara
   • Senior

     /  05/27/2018

    Min huvudtes är precis som din att borgarna och sosseriet (även känt som sjuklövern) vill föra precis den politik de för.

    Skillnaden mellan din och min tes:

    När väljarna inte gillar det så byter de retorik några månader innan valet var 4:e år till något de tror väljarna gillar, och lurar många godtrogna att rösta på dem igen. -Utan att för den skull ens föra den politik de nu talar sig varma för.

    Innan, under och efter valet för de nu precis den politik de vill föra, precis som de alltid gjort.

    (Deras dilemma nu är att de fått en riktig opposition i och med SD, ett parti som konkurrerar om rösterna på riktigt, vilket ställer hela detta retoriska skådespel vart 4:e år på ända.)

    Svara
    • Motkraft

      /  05/28/2018

     Om om de skulle vilja ge medborgarna intrycket att det är ”hårdare tag” även efter valet så tar de till ett välkänt svenskt trick, dispenser.

     Anhöriginvandringen är ett område där det används flitigt. Trots att på papperet finns krav att den som har uppehållstillstånd här ska kunna försörja familjemedlemmarna de återförenas med här så får de regelmässigt dispens och slipper det kravet. Dvs familjen kommer att försörjas med bidrag.

     Det infördes ju striktare regler för anhöriginvandring men givetvis kommer alla undantag och dispenser att urvattna dem helt.

     Svara
 5. G

   /  05/26/2018

  Svara
  • Tor

    /  05/26/2018

   Josefin Utas byte från Miljöpartiet till MED måste vara rekord in partihopp.
   Från ett helt verklighetsfrånvänt parti, (ja Mp har alltid varit verklighetsfrånvänt), till ett parti som faktiskt verkar tänka logiskt.
   När jag ser sånt så tror jag allt är möjligt.

   Sen tycker jag att AfS är ett ärligare och rakare parti som angriper den överlägset största frågan vi har; Invandringen, och hur vi ska sparka ut folk som ljugit sig in i Sverige.

   Svara
   • Ivar L

     /  05/26/2018

    ”Ärligare”, konstigt ord i sammanhanget. Det är två olika partier med helt olika inriktning. AfS är i stort ett enfrågeparti medan MED mer är ett borgerligt parti för de väljare som tycker de andra borgerliga partierna fegat ur på grund av rasiststämplar och SD-fobi. Jag kan se att båda partierna har en plats och är mer relevanta än obegripliga partier som t.ex. L och KD men detta valår tycker jag inte det finns utrymme att chansa på småparter (säger en före detta Piratpartist), SD måste få mesta möjliga. Även om de har sina brister så är de störst och kommer att kunna påverka till skillnad från MED och AfS.

    Svara
    • Tor

      /  05/26/2018

     Jag skulle stå ut med M, L och S politik från 60-talet, men nu är det allvar.
     Det finns bara en fråga och det är invandringen.
     Invandringen påverkar ALLT.
     Skola
     Äldrevård
     Sjukvård
     Trygghet
     Pensioner
     Polis
     Försvar
     ALLT

     Så man kan ju säga att AfS är ett enfrågeparti. Men denna fråga innefattar ALLT.
     MED verkar vara ett bra och ärligt parti. Jag tror dock att de inte har tillräckligt hårda nypor.
     Det handlar ju inte om att vi ska begränsa invandringen eller stänga gränsen.
     Vi måste kasta ut alla som ljugit sig in i Sverige.

     Sen trivs jag gott med att AfS vill skära i myndigheter.
     Ja, SD har gjort ett fantastiskt jobb. De är dock i grunden socialdemokrater. Så trivs man med ett Sverige med en stor stat ska man rösta SD. Vill man minska politikernas inflytande ska man rösta AfS.
     Att AfS skulle vara ett enfrågeparti är samma visa som SD fick höra.
     Folkp…..Liberalerna är också ett enfrågeparti då med skolan som viktigaste fråga?

     Tycker det är fantastiskt uppfriskande med ett parti som säger det rakt ut;
     Sverige åt Svenskarna.
     Ut med de som fuskat.

     Svara
     • Ivar L

       /  05/26/2018

      Du missar mina poäng. Man behöver inte dela SD:s hela partiprogram. Jag har själv aldrig identifierat mig helt med något parti, men SD är de enda som kan göra något konkret, som kan få inflytande efter valet. AfS kommer inte att komma in i riksdagen. Det finns inte tid för AfS eller MED just nu, det får vänta.

     • 16M

       /  05/26/2018

      Hade jag varit kvar på Ekerö skulle det bli M i kommunalvalet. Resten åt SD av samma skäl som Ivar L. Problem ska lösas, inte samlas på.

     • Tor

       /  05/26/2018

      @Ivar
      Jag har helhjärtat stöttat SD fram tills nu just av de anledningar som du säger.
      Ett invandringskritiskt parti – det har ju inte funnits något annat.
      Nu råkar det finnas ett konservativt parti som är ännu radikalare än SD.

      Frågan är vad SD kan åstadkomma under nästa mandatperiod om de inte får över 50% av rösterna? Vad kan 30-40% göra?
      Med AfS i riksdagen så kan inte SD mesa ut. Om de förlorar sin invandringskritiska själ så kommer AfS att sno deras medlemmar, (eller MED)
      Valet 2018 är inget ödesval.
      Valet 2022 är det som kommer att ge en majoritet av SD och AfS.
      ( Jag tittade i kaffesumpen idag)

      Tror inte att tillräckligt många Svenskar kommer att vakna till september.
      Det är trögt att byta parti.
      De flesta Svenskar klarar inte ens av att byta bank.

     • Ivar L

       /  05/27/2018

      @Tor
      De ”åstadkommer” saker redan nu med 13%. Hur tror du det sett ut om de inte funnits?
      Det hela är mycket enkelt AfS och MED kommer efter valet att vara lika betydelselösa som SD var för 10 år sedan. Det är inte svårare än så. SD kommer att spela en avgörande roll detta val. Ju större de är desto mer avgörande.

  • G

    /  05/26/2018

   ”Locket på från Vänsterpartiet om Dror Feilers störningsaktion

   Under lördagen deltog Dror Feiler, tidigare kandidat för Vänsterpartiet till Europaparlamentet, i en störningsaktion mot Medborgerlig Samling och Alternativ för Sverige som höll olika torgmöten i centrala Stockholm. Vänsterpartiets presstjänst vill inte kommentera Dror Feilers aktivism.

   Musikern, kompositören och aktivisten Dror Feiler som kandiderat till både riksdag och Europaparlament för Vänsterpartiet, deltog när ett 20-tal aktivister försökte störa torgmöten som Medborgerlig Samling och Alternativ för Sverige arrangerade på lördagen i Stockholm.

   Nyheter Idag frågade aktivisterna vad de hade för politisk hemvist.

   – Vi är en grupp med olika antirasister, sade en kvinna som ingick i aktivistgruppen innan hon blev avbruten av en av sina medaktivister som fyllde i:

   – Vi har inga kommentarer. Vi pratar bara med riktiga journalister.

   Efter att ha skrikit under Alternativ för Sveriges torgmöte vid Stureplan så fortsatte aktivisterna – däribland Dror Feiler – bort till Norrmalmstorg där Katerina Janouch och Medborgerlig Samling höll sitt möte.

   Efter några minuters skrikande så tystnade aktivisterna, under uppsyn av poliser.

   Nyheter Idag ringde upp Vänsterpartiets pressjour och frågade hur man ser på Dror Feilers deltagande i störningsaktionen.

   – Vi kommenterar inte någonting i det där ärendet, säger Jenny Bank på Vänsterpartiets pressjour.”
   https://nyheteridag.se/locket-pa-fran-vansterpartiet-om-dror-feilers-storningsaktion/

   Svara
   • G

     /  05/26/2018

    Svara
    • Ivar L

      /  05/26/2018

     Kunde man inte fått en kommentar om Venezuela från Dror?

     Svara
     • Tor

       /  05/26/2018

      Nu ska du inte vara elak.
      Det var inte riktig kommunism i Venezuela:)

     • MiT

       /  05/26/2018

      Du får kommentarer från hans son varje gång nyheterna på svt har någon rapport från Sydamerika, Mexico och de andra länderna där. Han son är korrespondent på svt…

     • Ivar L

       /  05/27/2018

      Aha… måste titta mindre på SVT alltså. Eller vänta nu, det gör jag ju redan inte.
      Heter han också Feiler alltså? Gissar att han inte kombinerar orden kommunism och Venezuela så ofta. Såvida han inte begått fadersuppror.

     • MiT

       /  05/27/2018

      Tigran Feiler. Och äpplet faller inte så långt från trädet 😛
      Men hans reportage är för det mesta helt ok ändå!

   • Pelle2

     /  05/27/2018

    Dror Feiler visar hur lite yttrandefriheten betyder för en kommunist.
    Undrar vad han hade sagt om någon störde V,s möten på samma sätt som han och hans extremistpolare gör ?
    Något säger mig att han skulle skrika och gapa om hot mot demokratin….

    Svara
 6. G

   /  05/26/2018

  ”Flera kvinnor misshandlade i Malmö

  Kvinnor attackerades med kniv och flaskor i Malmö.

  Under torsdagen fick polisen rycka ut till flera adresser i Malmö med anledning av bråk. Totalt upprättade polisen hela tio anmälningar om misshandel – där kvinnor ska ha blivit utsatta för fysiskt våld vid flera tillfällen.

  Vid klockan 14.46 på torsdagen larmades polis till Rådmansgatan i Malmö. Okända gärningspersoner ska ha riktat in sig mot en kvinna i 50-årsåldern, som man sedan både rånade och misshandlade.

  – Hon blev slagen med två flaskor i huvudet av okänd gärningsperson. Samtidigt tillgrep personen hennes handväska. Kvinnan fick skärskador i huvudet, säger Anna Göransson vid polisens ledningscentral.

  Polisen har ingen misstänkt i nuläget, och signalementen beskrivs som väldigt vaga.

  Dessutom ska en kvinna hamnat i en het ordväxling med en man på Möllevångstorget. Det ska slutligen ha mynnat ut i ett slagsmål mellan de två inblandade, där mannen ska ha dragit kvinnan i håret. Polis larmades till torget, men då hade den misstänkte gärningspersonen redan lämnat.

  En 17-årig flicka ska ha blivit rispad med en kniv på Stolpalösa under torsdagsmorgonen.

  – Hon stod vid en busshållplats när en okänd person kom fram till henne och började ställa konstiga frågor till henne. Han hade en kniv på sig och gjorde utfall mot hennes bröstkorg. När hon flyttade på sig blev hon rispad på armen och smärta uppstod, säger Anna Göransson. Polisen har ingen misstänkt.”
  http://24malmo.se/2018/05/25/flera-kvinnor-misshandlade-i-malmo/

  Svara
 7. G

   /  05/26/2018

  Svara
  • Det är synd om de vilseledda som konfliktskaparna har i sitt våld. De förstår inte att konfliktskapandet i vår nation är konstlat för att krossa nationen och skapa fattigdom, en fattigdom som kommer göra dem ännu fattigare, medan de som betalar konfliktskaparna profiterar.

   Svara
 8. MJ

   /  05/26/2018

  ”Så vad är det som händer?
  Rasism?
  Det vore larvigt och förenklat att komma dragande med det ordet även om en tonåring häromveckan skrev i Facebookgruppen ”Vad händer i Sorsele?”:
  ”Vi vill inte träna med dom eftersom de är bara invandrare som inte kan svenska, de slåss på varje träning och lyssnar ej.””

  Antyder journalisten här på fullt jävla allvar att det citerade inlägget skulle vara rasistiskt?

  Svara
  • G

    /  05/26/2018

   Ja, typ. Men det vore ”larvigt och förenklat”, så han skriver det inte rakt ut.

   Det enda tonåringen gör är att h*n konstaterar att de är invandrare, inte kan svenska, att h*n inte gillar hur de uppför sig och att de inte lyssnar när någon säger till. H*n kopplar ju inte det till någons nationalitet, hudfärg eller något annat. Bara att han inte gillar detta och att h*n upplever det som ett problem (inte en utmaning) som h*n och andra i laget troligen tröttnade på och som troligen inte gick att lösa pga ”lyssnar ej”. Men skyll på rasism från svenska tonåringar bara, det löser säkert problemet…

   Svara
 9. G

   /  05/26/2018

  ”Ivar L” gjorde kommentar sist under förra blogginlägget, men känner att det inte skadar att posta detta en gång till. Nu kryper det inte bara i mig längre.

  ”Skriket är fyllt av panik och smärta”

  ”Det är ett fruktansvärt ljud. Inte alls ett vanligt barnskrik utan så fyllt av panik, rädsla och smärta”, berättar 32-åriga Emma som är säker på att hon bevittnade en könsstympning i hyreshusets källare i Berga.

  En söndag i januari går Emma ner i hyreshusets källare för att hämta sin cykel. Hon ska cykla för att handla i Tornby. Det är vid 17-tiden.

  – När jag fått ut cykeln i källargången kommer det ut en man och en liten pojke, typ tre år, från en lokal som används av hyresgäster i området. Pojken är ledsen, med tårar rinnande, och trots att det är mitt i vintern har han inga skor på sig. Till mannen säger han ”men mina skor då?”

  Emma går in i förrådet igen för att hämta något ytterligare. Det är då hon hör det. Ett skrik från en flicka som efteråt inte gett henne någon ro.

  – Det är ett fruktansvärt ljud. Inte alls ett ”vanligt” barnskrik utan så fyllt av panik, rädsla och smärta. Det är mycket obehagligt.

  Emma går mot lokalens dörr och lyssnar.

  – Jag hör ett monotont bönerabbel, men ingen verkar trösta flickan. Det är så konstigt.

  Hon knackar på en av de två dörrarna till lokalen, som inte har något handtag på utsidan, bara ett nyckelhål.

  Inget händer.

  Hon börjar banka med knytnävarna mot järndörren, hårdare och hårdare. Nu blir det knäpptyst därinne.

  – Det hörs en hög smäll sedan öppnas plötsligt dörren av en man. Till höger står sju–åtta högtidsklädda män i en halvcirkel. I mitten ligger en flicka på några tygstycken. Jag gissar att hon är 11–12 år. Hennes ben är lätt särade och uppdragna, nedre delen av kroppen är täckt av ett skynke. Vid nederdelen av flickans ben sitter en kvinna i 65–70-årsåldern.

  Emma tycker att det är märkligt att de öppnar, och har efteråt funderat på om de kanske trodde att det var polisen.

  – Jag frågar ”Vad håller ni på med? Varför ligger flickan där?”. Mannen som öppnat dörren säger ”det är min syster, hon är sjuk.”, berättar Emma samtidigt som hon gör en skiss för att visa exakt var människorna befann sig och hur omkringliggande källarområde ser ut i huset där hon bor.

  Emma går fram till flickan och sätter sig vid henne.

  – Hon har en sjal på huvudet och kastar det från den ena sidan till den andra. Hon är klart påverkad och omtöcknad. Jag tar hennes hand och frågar hur det är med henne, men får inget svar.

  Emma känner paniken komma. Vad ska hon ta sig till?

  – Jag tar upp min mobil och säger ”jag ringer polisen nu!” Jag handlar instinktivt.

  Nu blir stämningen hätsk och hotfull.

  – Männen kommer emot mig och försöker ta min telefon. De skriker ”du ska inte ringa polisen!” Alla pratar i munnen på varandra och det är tumultartat. Mitt i detta tar den äldre kvinnan flickan i handen och drar henne med sig. Springande försvinner de ut genom lokalens andra dörr. En man skriker något efter dem.

  Emma försöker rusa efter genom att ta en annan väg ut, men där är dörren låst och när hon väl kommer ut så är de borta.

  Polisen är snabbt på plats. En av de högtidsklädda männen pratar nu i sin mobil med vad som tycks vara 112.

  – Han säger ”skynda er hit, en flicka har väldigt ont i huvudet, skynda er. Vi har ingen bil!” Jag frågar varför flickan och kvinnan i så fall sprang iväg, men får inget svar.

  Emma och en polis går till hennes lägenhet där hon blir förhörd.

  Under förhöret får polisen ett samtal från en kollega som tagit en bild på flickan och kvinnan i ambulansen.

  De vill att Emma ska bekräfta att det är rätt flicka.

  – Men det är det inte! Flickan jag såg hade ett nätt ansikte och en liten näsa, den på bilden är mörkare i hyn och mycket yngre. Inte heller den äldre kvinnan är samma som jag såg. Det är nu jag inser att de bytt ut den könsstympade flickan och att en helt annan är på väg till läkarundersökningen. Jag är helt säker på att människorna på fotot inte var dem som jag såg.

  Det blir ytterligare förhör under natten. Emma får se bilder på andra flickor, men inte heller de är den rätta.

  Emma sover inte en blund och är orolig för flickan.

  – Jag är skakad och chockad. Kan inte tro att det jag sett är sant. Här i Sverige, i Linköping, i min egen källare. Till slut vänder jag mig till psykiatriska akutmottagningen, efter rekommendation från polisen, för att få prata med någon. Där träffar jag läkaren Åsa Kastbom som har hjälpt mig och som jag fortfarande har kontakt med.

  Efter att ha polisanmält det hon är säker på var en könsstympning känner sig Emma otrygg.

  Hon vill kunna gå ut på kvällarna. Hon vill kunna gå ned i källaren för att hämta sin cykel. Hon vill inte behöva möta någon av förövarna när hon rör sig i området.

  För några veckor sedan ringde en polis och berättade att utredningen är nedlagd.

  – Jag hade så många frågor och mest undrade jag ju om de har hittat flickan så att hon har fått hjälp, men jag får höra att förundersökningssekretess råder. Det blir inga svar och nu känner jag bara en stor vanmakt.

  Emma brottas med olika tankar och scenarier. Kanske hann de aldrig könsstympa henne. Kanske skrek hon för att hon hölls fast. Men varför bytte de då ut flickan som skulle med i ambulansen?

  Varför ringde hon inte polisen innan hon trängde sig in i lokalen? Då kanske de hade kunnat ta förövarna på bar gärning? Varför skulle hon ens bemöda sig med att polisanmäla och bli förhörd om igen, till ingen nytta alls?

  Ännu flera månader efter händelsen tycker Emma att det hela känns overkligt.

  Hon har inte hört ett ljud eller sett en enda människa utanför källarlokalen sedan händelsen.

  Fortsätter könsstympningarna någon annanstans?

  – Varje gång jag ser en flicka med sjal och i samma ålder tittar jag om hon är lik henne i ansiktet. Vill fråga om det är ”min” flicka. Om det var henne jag såg. Vill veta hur hon mår. Om hon fått hjälp. Om hon är rädd.”
  https://nt.se/nyheter/linkoping/skriket-ar-fyllt-av-panik-och-smarta-om5306759.aspx
  https://web.archive.org/web/20180526082025/nt.se/nyheter/linkoping/skriket-ar-fyllt-av-panik-och-smarta-om5306759.aspx

  Svara
  • G

    /  05/26/2018

   ”Polisen vet att könsstympning sker

   ”Vi vet att det förekommer könsstympning i Linköping, men det finns inte en enda fällande dom”.

   Det säger polisinspektör Mattias Granqvist, gruppchef för brott i nära relationer vid Linköpingspolisen. Könsstympning sker i det fördolda och är svår att utreda. Ofta är många människor inblandade och det finns ett starkt kollektivt intresse av att skydda såväl brottet som varandra.
   …..
   Trots att ni var snabbt på plats har förundersökningen lagts ned. Varför?

   – Rubricering är ”försök till könsstympning”. Den flicka som läkarundersöktes hade inte genomgått könsstympning. Men vi kan inte med 100 procents säkerhet säga att det var rätt flicka. (forts)”
   http://www.nt.se/nyheter/linkoping/polisen-vet-att-konsstympning-sker-om5306419.aspx
   https://web.archive.org/web/20180526082041/http://www.nt.se/nyheter/linkoping/polisen-vet-att-konsstympning-sker-om5306419.aspx

   Svara
  • G

    /  05/26/2018

   ”Juno Blom: Det Emma gjorde är modigt. Jag önskar att fler vuxna vågade agera så här.

   Juno Blom är ansvarig för nationella kompetensteamets arbete och själva navet i Sveriges arbete mot hedersrelaterat våld och förtryck. Hon är stationerad på länsstyrelsen Östergötland.
   ..[..]..
   Emma tror att den omskurna flickan blev ”utbytt”.?

   – Det påpekas i ”Handledning om Kvinnlig könsstympning för polis och åklagare” att risken för ett barnbyte, alltså att det är en annan flicka som skickas till läkarundersökningen, bör beaktas. Därför är det så viktigt att myndigheterna hela tiden ligger steget före och tar alla eventualiteter i beaktande.

   Förstår du Emmas frustration över den nedlagda utredningen?

   – Absolut. Ändå vill jag uppmana andra som misstänker något liknande att göra exakt det hon gjorde, polisanmäla. När det gäller fara för ett specifikt barn går det att göra en orosanmälan hos socialtjänsten. Jag tror att Emmas agerande har spelat roll för den aktuella flickan.

   Hur då?

   – I en situation där ett barn skrek hjärtskärande dök det upp en vuxen som brydde sig, som med sitt agerande visade att det som skedde inte alls är okej.”
   http://www.nt.se/nyheter/linkoping/det-emma-gjorde-ar-modigt-om5306423.aspx
   https://web.archive.org/web/20180526082045/http://www.nt.se/nyheter/linkoping/det-emma-gjorde-ar-modigt-om5306423.aspx

   Svara
  • Ivar L

    /  05/26/2018

   Helt djävla sjukt. Tänk er om det varit ett svenskt par som blivit påkommet med det där. Inte fasen skulle de lagt ner förundersökningen.

   Svara
  • MiT

    /  05/26/2018

   Svara
   • Rikard

     /  05/26/2018

    Hej.

    Om jag inte minns helt fel uppmärksammades detta ca 1995 av socialarbetare, barnmorskor, BVC och liknande, detta efter att somalier och rwandier tillåtits invandra till Sverige för att grunda kolonier. (Jag skriver så eftersom integration är omöjligt och assimilation förutsätter vilja till detta, vilket inte finns som avsikt för dessa afrikanska folk.)

    Responsen från myndighets-Sverige? Locket på.

    Undrar jag om det inte var där det gick upp för mig att det var rasister som styrde landet. Jag minns ännu min förvirring över att illdåd som skulle sätta en svensk i fängelse eller på rätts-psyk tilläts för att offret var neger.

    Det är rasism, det.

    Antingen vidhåller vi en gemensam norm, lika för alla, utan att man kan gömma sina övergrepp bakom religion eller etnicitet – eller så kan vi lika gärna ha riktiga raslagar, tror jag att jag tänkte. Om det är rasism att anse att folk som skär sönder underlivet på barn inte skall få göra det utan att förlora huvudet – ja, gissa om jag är rasist i så fall!

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Utlandssvensk

      /  05/27/2018

     ”Om jag inte minns helt fel uppmärksammades detta ca 1995”

     Det fanns inte så mycket på nätet då, men en bra resurs om man vill hitta info om migrationsrelaterade frågor från den tiden är BGF arkivet. Det mesta är delar av artiklar från MSM med kortare kommentarer. Här är ett exempel från 1994:

     ””INVANDRARE HAR EGNA DOMSTOLAR.” Så löd rubriken på en artikel i Svenska Dagbladet den 23/8 -94:

     ”Vissa invandrargrupper har egna sociala domstolar som svensk polis och andra myndigheter saknar insyn i. Den som inte följer dessa domstolars, eller råds, beslut kan drabbas av hot, trakasserier eller andra straff av sin egen etniska grupp.

     En turkisk kvinna i en stockholmsförort misshandlas av sin make och beskylls för otrohet. Kvinnan begär skilsmässa hos tingsrätten.

     Men mannen går till den turkiska gruppens råd som avkunnar sin dom: den svenska skilsmässan är ogiltig. Hela en turkiska gruppen, även kvinnans egen familj, börjar frysa ut, trakassera och hota henne.”

     ”I domstolarna, eller råden, sitter gruppens äldste eller kyrkans/moskéns präster och viktigaste personer… sådana råd förekommer bland assyier/syrianer, turkar, araber och iranier.”

     http://www.bgf.nu/nr/bgf-nr94-5-6-sax2.htm

     Till vänster finns det länkar med ”bgf 1994″, Bgf 1995” osv. Där kan du hitta alla artiklar.

     Svara
     • Rikard

       /  05/27/2018

      Hej.

      Tack för det.

      Kanske M_i_T är intresserad av att lägga en tydlig länk i listen uppe till höger på sidan?

      Det är ju äckligt vanligt och populärt bland de goda att hävda att det rör sig om nya, oförutsedda och oförutsägbara utmaningar.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

   • Jonas

     /  05/27/2018

    ”Vill du könsstympa ditt barn? Hyresgästföreningen har lokalen.”

    Svara
 10. Tor

   /  05/26/2018

  ”Behandlingsassistenten Ann–Marie Fjellström på Napoleongården där de ensamkommande bor säger:
  – Om vi har en grupp på 20 så är det 20 som lider av psykisk ohälsa. Två-tre av dem behöver hjälp av barnpsykiatrin.”

  Det här är ren rasism!
  När du kommer från en kultur utanför den svenska så lider du av psykisk ohälsa.
  Ett typiskt uttalande från en Svenska som tycker att alla kulturer är bättre än den Svenska – men alla som inte tycker som vi har en psykisk störning.

  Dessutom ett klockrent exempel på hur VIK, (det välfärdsindustriella komplexet för er som inte läser Det Goda samhället), genererar intäkter.
  Ös in folk. Se till att de har problem som behöver lösas så kommer pengarna till oss.

  Svara
  • Ivar L

    /  05/26/2018

   En intressant fråga att ställa sig är ju om det finns någon evidensbaserad verksam behandling ens en gång. Jag gissar att de mest missanpassade åtnjuter en diagnos som ger dem livstidsförsörjning och ”behandlingar” som aldrig tar slut.

   Svara
   • Tor

     /  05/26/2018

    Det finns en evidensbaserad behandling:
    Enkelbiljett tillbaks där de kom ifrån:)

    Annars är ju drömmen för VIK att ta hand om åkommor som inte kan botas.
    Mer pengar för att bota – det gick inte.
    Skjut till mer pengar – det gick inte.
    Skjut till mer pengar –


    Svara
 11. Tomas Fritiofsson

   /  05/26/2018

  Men var tog pengarna vägen i föreningen 1.2 miljoner är enorma pengar för en sådan liten klubb???

  Svara
  • Ivar L

    /  05/26/2018

   Cirkulera, inget att se i den här väskan . Bara en miljon som vi skall festa upp.

   Svara
 12. G

   /  05/26/2018

  ”Fridolins ultimatum till Löfven i flyktingfrågan

  För att lyfta partiet ur krisen vill han visa för väljarna att miljöfrågan går att lösa med politikens hjälp. Det behöver inte vara något som människor går runt och har privat ångest över.

  Varför har ni inte lyckats med det hittills?

  – Det är bara att konstatera att humanistiska och gröna idéer är i motvind just nu. Det finns en politisk debatt som väldigt mycket handlar om förslag som skapar oro mellan människor. Vi måste visa att det finns ett alternativ, säger Gustav Fridolin.
  ..[..]..
  Vad kände du när Löfven presenterade S nya migrationspolitik?

  – Vi tycker olika och det har vi brottats mot i den här regeringsperioden. Det som oroar mig är om vi får en valrörelse som bara handlar om detta, det är en farlig grop att gräva sig djupare ner i. Vi behöver bara gå till Danmark, där tävlingen om vem som kan låta hårdast har lett politiken in i en farlig återvändsgränd.
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/8wKvOw/fridolins-ultimatum-till-lofven-i-flyktingfragan

  Oro mellan människor? Du menar som beviljande av böneutrop som ni politiker inte vågar säga nej till, eller att MP tycker 9000 afghaner utan asylskäl och som vi inte vet vilka de är pga inga identitetshandlingar som ska få gå på gymnasiet med svenska elever. Återvändsgränd. Hur? Men det var alltså ingen återvändsgränd som Sverige nådde (och fortfarande är kvar i) med Miljöpartiets och Sossarnas politik hösten 2015 när Åsa Romson stod och grät på presskonferensen. Nä, Åsa kanske grät av lycka när Sverige inte pallade mer av er ”humanistiska” flyktingpolitik.

  Svara
 13. Integration och mångkultur är oxymoroner, självmotsägelser.

  Antingen vill man ha många olika kulturer i samma land, vilket givetvis skapar konflikt, eller så vill man blanda ihop alla olika kulturer och få ut något nytt vilket i sig självt utplånar det gamla, men då har man tagit död på den gamla kultureren i landet och skapat en helt ny kultur. Plus-minus-noll. En kultur försvann och en ny hittades på.

  Assimilation av de som invandrar in i en ny kultur uppfyller däremot allas krav. De som vill leva i en viss kultur och assimilerar sig in i den kan leva i den kulturen utan att skada eller utplåna den.

  Den som vill leva i en helt annan kultur än den egna kan flytta till den kulturen och leva där. Flera olika kulturer bevaras då utan att de utplånar andra kulturer, vilket egentligen är verklig ”mångkultur”, d.v.s. existensen av många olika kulturer där de är hemmahörande.

  Det är dessutom emotionellt korrekt att bevara kulturer eftersom många människor, särskilt äldre, inte gillar förändringar. För ungdomar är det ofta tvärtom. De vill uppleva nya saker och kan då resa till andra länder och göra det.

  Svara
  • utlandssvensk

    /  05/26/2018

   ”Assimilation av de som invandrar in i en ny kultur uppfyller däremot allas krav. De som vill leva i en viss kultur och assimilerar sig in i den kan leva i den kulturen utan att skada eller utplåna den.”

   Dessvärre är det inte så enkelt. Vissa grupper skapar problem och skador helt oavsett om de är kulturellt assimilierade eller inte. Dett gäller t.ex i högsta grad gruppen svarta i USA.

   Svara
   • Olof

     /  05/27/2018

    @MiT Förresten, ja, tipping point ligger runt 3-4 procent enligt detta: https://fof.se/tidning/2015/7/artikel/segregeringen-okar-i-sverige

    Och naturligtvis handlar det om självklarheter. Varför skall svenska barn utsättas för att hamna i slagsmål, brott, hamna i etniska konflikter, risk för våldtäkt med mer? De har fått lära sig hela livet att undvika sådant och är inte rustade för det, klart som fan att föräldrar tar barnen och drar. Vad skall de göra? SGT? Tidningar och annat tystar ner de etniska konflikterna mellan invandrarna, men vilket jävla liv det skulle bli om svenskarna på allvar tog seden dit de blivit tvingade och helt enkelt statuerade några exempel.

    Och de vuxna som försöker tvinga med barnen i deras jävla garanterade misslyckande till integrationsprojekt är vidriga. Det här problemet har vuxna med sitt vidriga godhetsknarkande skapat, det är upp till vuxna att lösa. Låt barnen vara, sabba inte deras framtid med, nu får ni hantera problemet ni skapat.

    Jag skulle föreslå att vi skapar lite mer officiella interneringsläger istället för de interneringsläger vi kallar förorter. Två utgångar. En inåt, för de som klarar att assimileras och har något att erbjuda. En utåt där de som inte vill assimileras erbjuds lämna. Lite tillgång till skog och verktyg så de kan utnyttja de oändliga vidderna Reinfeldt såg. Om något hundratal år eller två kanske de når en civiliserad nivå?

    Svara
    • Utlandssvensk

      /  05/27/2018

     @ Olof,

     ”tipping point ligger runt 3-4 procent”

     Konceptet ”tipping point” är väldigt väl etablerat i amerikansk forskning och det finns massor av undersökningar av detta där. Den fösta genomarbetade teorin på området kom redan på 60-talet och upphovsmannen fick sen ett nobelpris:

     ”In 1969, Thomas C. Schelling developed a simple but striking model of racial segregation [Sch69]

     His model studies the dynamics of racially mixed neighborhoods

     Like much of Schelling’s work, the model shows how local interactions can lead to surprising aggregate structure

     In particular, it shows that relatively mild preference for neighbors of similar race can lead in aggregate to the collapse of mixed neighborhoods, and high levels of segregation

     In recognition of this and other research, Schelling was awarded the 2005 Nobel Prize in Economic Sciences (joint with Robert Aumann)”

     https://lectures.quantecon.org/jl/schelling.html

     Så det är inte direkt några nyheter att det blir segregering om man har olika grupper i samma land… Det uppstår helt naturligt och om man vill stoppa det krävs det statligt tvång. Men oftast går det inte ändå, eftersom driften mot segregering är så stark.

     Svara
   • Jag tror visserligen inte att det beror på rasen, snarare på den sociala ojämlikheten.

    Svara
    • utlandssvensk

      /  05/27/2018

     @ Martin G,

     ”Jag tror visserligen inte att det beror på rasen, snarare på den sociala ojämlikheten.”

     Jösses……………….

     Svara
     • ”Jösses” är inget vetenskapligt argument, men att mer jämlika samhällen har lägre mordfrekvens är ett vetenskapligt argument.

     • utlandssvensk

       /  05/27/2018

      ”mer jämlika samhällen har lägre mordfrekvens är ett vetenskapligt argument.”

      Om Schweiz importerade en miljon MENA figurer, så skulle helt garanterat 2 saker ske:

      1, ”Ojämlikheten” i landet skulle öka massivit, eftersom de nya innevånarna har mycket, mycket lägre förmåga att skapa förädlingsvärde. De skulle därför bli fattiga relativt den befintliga befolkningen.

      2. Antalet våldsbrott skulle absolut explodera, precis som vi har sett i Sverige och i USA efter avsegregeringen.

      Det eviga vänsterargumentet är att 1 orsakar 2. Men det är uppbarligen helt falskt. Det som spelar roll är vilka människor man har i landet, INTE om de är fattiga eller rika. Detta visar sig ständigt. Alla immigrantgrupper tenderar att vara relativt fattiga i första generationen, men endast vissa begår våldsbrott i hög utsträckning. Somliga av grupperna rör sig sen vidare med tiden och blir rikare, andra stannar permanent i fattigdom.

      Om Schweiz tog in en miljon vietnameser skulle våldsbrottsligheten troligen knappt påverkas, trots att den gruppen också skulle vara relativt fattig. Men de skulle inom några generationer var ifatt ekonomiskt. Om Schweiz tog in en miljon svarta, skulle denna grupp vara permanent fattig och med väldig hög brottsfrekvens, om de inte hölls segregerade från övriga befolkningen.

    • Tor

      /  05/27/2018

     @Martin,
     Vad är social ojämlikhet?

     Är det att en svenska tjej med svenska föräldrar får 1000 kr?
     En invandrarkille med utländska föräldrar får 14000 kr.
     (Kille med svenska föräldrar fick 2000 kr)
     Så fördelades skolpengen i Uppsala när mina barn gick i grundskolan.

     Måste vara något annat än pengar som spelar roll…
     Vi kanske måste bygga fler ungdomsgårdar.

     Dessutom lyckades de med svenska föräldrar få en bättre utbildning – trots att de blev gravt diskriminerade i sitt eget land.
     Om svenska elever fick samma resurser som vi häller över invandrare skulle vi ha löst skolans problem på 100 dagar:)

     Svara
     • Jag vet inte vad exakt ojämlikheten du skriver om beror på, men jag misstänker att bidragen kan bero på olika val av utbildningar, eller olika inkomster hos föräldrarna? Vad som är en”bra utbildning” kan man också diskutera givetvis.

      Efter att ha tittat in i skolorna som lärarvikarie så tror jag personligen INTE att skolans dåliga PISA-resultat löses med mer pengar, eller annat daltande, snarare med fokus på:
      1. Vilka som får bli föräldrar
      2. Stoppad droginförsel genom ett Swexit.
      3. Bättre kontroll på Smartphone-användande.
      4. Stoppade religiösa symboler i samhället och skolan.
      5. Stoppat våld i skolorna genom repatriering eller mental vård av våldsamma elever.
      4. Kortare och mer relevanta pedagogikutbildningar anpassade för vidareutbildning av människor med relevanta yrkesutbildningar.
      5. Lärarlöner som kan konkurrera med övrig industri.
      6. Kontrollerade mängder av integrerbara människor, pojkar i balans med mängden flickor av acceptabla kulturer.

  • Senior

    /  05/26/2018

   Nej, det är inte oxymoroner, de är motsatsord.
   Mångkultur torde vara synonymt med segregration, besläktat med apartheid.
   -Något som måste till om vi skall kunna ha en mångkultur liknande Sydafrikas alla stammar och ca 28 olika officiella språk.

   En oxymoron är ett sammansatt ord som består av två element som står i motsatsförhållande till varann.

   Exempel:
   jätteliten, skitgod, socialdemokrat.

   Svara
   • KB

     /  05/27/2018

    ”En oxymoron är ett sammansatt ord som består av två element som står i motsatsförhållande till varann.

    Exempel:
    jätteliten, skitgod, socialdemokrat.”

    +1

    Svara
   • Förlåt. Fel av mig. Du har rätt där. Det är motsatsord. Det var det jag menade.

    Socialist och demokrat kan man dock vara, men det innebär att folket genom demokratin väljer en hög nivå av socialism, men nu är ju inte ”Socialdemokraterna” varken socialister eller demokrater längre, eftersom de är för att demokratin ska till Bryssel, bort från nationen, samt är för extrem marknadskapitalism.

    Svara
  • Senior

    /  05/26/2018

   Integration var något som invandrare sysslade med på 60-70-talet då de kom hit och integrerades i det Svenska samhället: de köpte våra positiva egenskaper och vi köpte deras positiva egenskaper, och på så vis förenades de skilda folken till en större helhet. Vi fick pizza och kebab, etc. De fick tex. Köttbullar, religionsfrihet i ordets rätta bemärkelse, vårt sociala skyddsnät, de arbetade och betalade skatt.

   Assimilering har vi egentligen endast ägnat oss delvis åt historiskt, med all rätt; genom att kräva likhet inför lagen, men i allt övrigt har invandrare snarare integrerats snarare än assimilerats.

   Det är den stora skillnaden efter Palmes stora grundlagsändring 1975 då mångkultur instiftades, vilket i praktiken innebär att vi inte längre har vare sig integration, assimilering, eller likhet inför lagen då vi idag tex. tillåter månggifte i vissa kulturer inom landet men inte för infödda svenskar.

   Med dessa kulturskillnader mellan alla no-go zoner har vi i praktiken redan börjat införa apartheid, eller segregration som vissa kallar det.

   Svara
   • utlandssvensk

     /  05/27/2018

    ”har vi i praktiken redan börjat införa apartheid, eller segregration som vissa kallar det.”

    Segregation uppstår alltid helt naturligt om olika grupper lever i samma land. Det finns omfattande forskning om detta och Thomas Schelling tilldelades ett nobelpris för sitt arbete på det området.

    Apartheid är en form av statligt styrd segregering som fungerade ganska bra, men det finns också exempel på mer marknadsorienterade modeller. I USA hade man länge i pricip statligt styrd segregering i sydstaterna men en mer libertariansk modell i nordstaterna. Utfallet var dock ungefär detsamma, dvs. total segregering mellan svarta och vita upp till ungefär 1965. När detta avskaffades genom tvång från den federala staten skapades den i särklass största ekonomiska skadan någonsin i fredstid i västvärlden. Många stora städer blev bokstavligen obeboeliga och övergavs av de vita.

    Svara
    • Senior

      /  05/27/2018

     ja, där har du en poäng jag inte tänkte på…..

     Svara
     • utlandssvensk

       /  05/27/2018

      @ Senior,

      Avsegregeringen i USA var en fullständigt enorm katastrof. Inom bara några år var det botstavligen krig på gatorna i de stora städerna. 101 Airborne, som man får följa i serien Band of Brothers, var tillbaka i stid 20 år efter ww2, fast då i Detroit.

      Hela landet fick sen bokstavligen byggas om. De vita lämnade städerna för föroterna och man stängde ner all kollektivtrafik. Det senare var mycket medvetet och det är fortfarande så att välmående förorter ofta slåss spm djur för att förhindra t.ex pendeltåg från innerstäderna. Man vill inta att människorna där ska kunna komma dit man har flytt….

      Kostnaderna var. och är, helt astronomiska. Många, måna miljoner människor förlorade sitt livs besparningar när deras bostäder blev värdelösa i städerna som förföll.

      Men i USA gick det åtminstone att fly för den vita medelklassen. Massor av rimligt prisatta förorter byggdes snaabbt ut. Det lär inte hända i Sverige……

     • Senior

       /  05/27/2018

      Men å andra sidan har vi någon form av symbios mellan segregation och apartheid när företeelser som könsstympningen beskriven här, månggifte etc. avcepteras av myndigheterna.
      -För vissa utvalda kulturer.

      Som infödd svensk får du tex. inte ägna dig åt bigami, då åker du i buren. Är du invandrad muslim med flera fruar köper kommunen boende åt er för flera miljoner.

      För muslimer är månggifte legitimt, men mormoner jagas för samma sak.

      Så ser det i praktiken ut i Sverige idag, värdegrunden/kulturen bestämmer oavsett vad lagboken säger.

      En lagbok som borde vara den normerande värdegrunden.

     • Senior

       /  05/27/2018

      Och resultatet kommer nog att bli det du beskriver även här.

     • Utlandssvensk

       /  05/27/2018

      ”En lagbok som borde vara den normerande värdegrunden.”

      Tja, det kan man ju tycka, men det är samtidigt en helt orealistisk fantasi i en mångkultur.

      Svenska lagar och straff är rimligt väl avpassade för gruppen svenskar. Men om dessa regler verkligen skulle tillämpas på immigrantgrupperna, skulle vi behöva ett nytt miljonprogram för fängelser. Vi har bara cirka 4-5 tusen platser nu, men skulle då behöva minst 10 gånger så många. Samt då även skyddade boenden för kvinnorna och ett gigantiskt lägersystem för barnen. För med svenska regler ska en hög andel MENA barn bli tvångsomhändertagna.

      Det går inte…….

     • Senior

       /  05/27/2018

      Ja, det är det jag hävdar:

      Den sedan 1975 grundlagsinstiftade klausulen om mångkultur förutsätter apartheidlagar.

  • bs

    /  05/27/2018

   ”Antingen vill man ha många olika kulturer i samma land, vilket givetvis skapar konflikt, eller så vill man blanda ihop alla olika kulturer och få ut något nytt vilket i sig självt utplånar det gamla, men då har man tagit död på den gamla kultureren i landet och skapat en helt ny kultur. Plus-minus-noll. En kultur försvann och en ny hittades på.”

   Sverige är ett misslyckat multikultiexperiment.

   Massinvandring, övergrepp och batikhäxor i public service som proklamerar att det finns ingen svensk kultur (”Sverige tillsammans”) när kärringarna inte är upptagna med att utnyttja afghaner och afrikaner sexuellt.

   Jo självklart går det att ha många kulturer i samma land om man värnar om och håller den svenska och västerländska kulturen högre än barbarernas, håller invandring från MENA på en låg nivå och tvingar muslimer och asylbedragare att rätta sig efter det svenska samhället istället för tvärtom. Neka IS-terrorister inträde till landet istället för att försörja dem med skattemedel.

   Jo det går alldeles utmärkt att ha en uppsjö olika kulturer förutsatt att de är i kraftig minoritet och inte åtnjuter samma status och inflytande.

   Nu är det för sent. Återstår bara att höja skatterna ännu mer så att alla asylbedragare, våldtäktsmän, IS-terrorister och diverse genusvetare kan försörjas. Eller finns det några tecken på motsatsen?

   Svara
 14. utlandssvensk

   /  05/26/2018

  Termen ”integration” är en direktimport från USA. När man höll på med de väldigt storskaliga experimenten med att bussa elever av olika etnicitet till olika skolor, så kallades detta just ”integration”. Ordet var en synonym till ”avsegregering”:

  ” School integration in the United States is the process of ending race-based segregation, also known as desegregation, within American public and private schools.”

  https://en.wikipedia.org/wiki/School_integration_in_the_United_States

  När detta ägde rum, kunde man självklart inte använda termen ”assimilering”, eftersom de svarta redan var helt kulturellt assimilerade. Så man hittade på ordet ”integrering”, vilket helt enkelt betyder att man blandar folk, i praktiken med olika former av tvång.

  Men i Sverige har vi sen länge beslutat att vi inte ska syssla med assimilering, även om mannen på gatan i hög grad sannolikt tror att det är det man menar när politikerna pratar om ”integration”. Men i praktiken betyder det ordet samma sak som det betydde i USA, nämligen att man ska blanda folk, oftast med tvång.

  I USA var man länge ganska framgångsrika med att uppnå verklig assimilering och man hade det även som en klar målsättning. Problemen där handlade istället om att vissa grupper underpresterade permanent trots detta. Så man ville lösa detta genom att blanda folk. Det har genomgående misslyckats men om man anser att de enda skillnaderna som finns mellan människor är kulturella, så var det en rimlig plan.

  I Sverige gör vi något helt annat. Här ska vi integrera, dvs. blanda med tvång, grupper med helt olika kulturer och värderingar. Man verkar genuint tro att detta ska fungera, trots att det är helt uppenbart vanvett.

  I USA sysslade man historiskt med selektion och assimilering. Man försökte att tillse att endast de med goda möjligheter att assimileras kom in i landet och sen hade man, via olika mekanismer, ett starkt tryck på dessa människor att verkligen bli amerikaner. Det fungerade i stor utsträckning och hade nog kunnat vara nästan 100% framgångsrikt om det inte hade varit för slaveriet. De länder som gjorde ungefär samma sak utan slaveri, t.ex Australien, lyckades väldigt väl.

  Men vi säger nu att man inte ska selektera eller assimilera, utan bara blanda. De problem som finns, beror på att man inte har blandat nog. Varje arbetsplats, bostadsområde och skola behöver blandas. Om vi bara uppnår detta, då kommer allt att fungera. Om detta inte sker naturligt, vilket det garanterat inte gör, då behövs det mutor och tvång. Om det fortfarande inte fungerar, ja då krävs det MER mutor och tvång.

  Betala hela lönen för nyanlända, så att de får ett ”jobb”. Tvinga alla skolor att kvotera in ”mångfald”. Låt kommunen köpa lägenheter i helvita områden för att placera in spännande och mer färggranna figurer. Osv, osv.

  Erfarenheten från USA är att tvångsintegrering bara leder till återsegregering. Men i Sverige är statsmakten mycket starkare i relation till medborgarna och den är ”on a mission”. Här ska det minsann integreras!!! Folk helt utan ens kulturell samhörighet ska tryckas ihop i alla sammanhang.

  Det finns inte skuggan av en chans att det blir ett lyckat utfall av detta.

  Svara
  • Tor

    /  05/26/2018

   Jag bor utanför Boston och det bussas fortfarande svarta från innerstan till framgångsrika små städer runt omkring.
   Jag vet inte vilken effekt det har för de svarta, (bra förmodar jag), men jag har jobbat på många skolor och effekten för den lilla staden är mycket dåliga.
   I de flesta klasser som jag jobbade var de tre stökigaste eleverna svarta som bussats från Boston.
   Väldigt många måste ha speciallärare eftersom de ligger efter i utveckling och är väldigt utåtagerande.
   Väl i High School grupperar sig de svarta och lever rövare i matsalen – trots att de gått några få i varje klass.
   Jobbat i specialklass på High School. Bara svart elever.

   Kaka söker maka.

   Svara
   • utlandssvensk

     /  05/27/2018

    @ Tor,

    ”Jag vet inte vilken effekt det har för de svarta, (bra förmodar jag),”

    Det har ingen effekt för de svarta. De underpresterar helt oberoende av var de placeras. Många vill att det inte ska vara så, men det förändrar inte verkligheten.

    ”I de flesta klasser som jag jobbade var de tre stökigaste eleverna svarta som bussats från Boston.”

    De som får ta smällen är de vita barnen, precis som i Sverige. Att deras föräldrar accepterar detta är ett rent gigantiskt svek.

    Svara
    • Tor

      /  05/27/2018

     Ja visst är det så.
     Men nu är ju Boston med omnejd väldigt liberalt – alltså måste man stå ut på vägen mot det totalt integrerade samhället.

     I staden jag jobbade som lärare var det ca 70% vita och resten från Östra Asien.
     Medelpriset för en villa 1 miljon dollar.
     Fastighetsskatt 10.000 dollar per år.
     Alla som kan köper sig in i dessa städer, men sen bussas det in svarta – tackar.

     Svara
     • utlandssvensk

       /  05/27/2018

      ”Men nu är ju Boston med omnejd väldigt liberalt – alltså måste man stå ut på vägen mot det totalt integrerade samhället.”

      Det var väl en av fördelarna med Schweiz, dvs att det knappt fanns några liberaler. Men det ändras snabbt nu. Fast mina ungar har klarat sig igenom helvita skolor.

      ”Alla som kan köper sig in i dessa städer, men sen bussas det in svarta – tackar.”

      Alla vita och asiater gör samma sak i alla västländer. Samtidigt jagas de av staten som vill ha ”intgrering”. Section 8 programmet i USA verkar t.ex vara väldigt likt kommunernas köp av bostäder till asylanter. Ingen är helt säker, hur fint man än tror att området är. Det finns gott om områden i Schweiz där 1 miljon dollar bara räcker till en liten lägenhet, men det poppar upp asylanter där också. Inte samma mängder som i Sverige, men likväl…..

      De enda som verkligen håller emot är de gamla öststaterna. Jag funderar lite på att köpa fastigheter där. Det bör kunna bli hett i framtiden. Vem vill sitta i i London eller Berlin när muslimerna är i majoritet? Ingen som har råd att välja……

      I USA kanske man kan hoppas på en delning? Det verkar väl inte så troligt just nu, men de vita har redan jagats runt i 50 år. Kanske börjar en meningsfull andel tröttna snart? Chicago verkar vara den senaste staden som är på väg mot att bli som Detroit. Innan dess är det många andra som har gjort samma resa. Alla vet ju vad det beror på vid det här laget, så man kan ju hoppas på att det blir någon reaktion…..

  • Senior

    /  05/26/2018

   Integration kommer från latinets ”integratio” i betydelse ungefär ”en förening av skilda delar till en större helhet.” (Tex. En motor, växellåda, drivaxel, hjul, kaross etc. som integreras med varann till en fungerande bil.)

   Möjligen började det användas rent politiskt i USA då du säger, men termen är mycket äldre än så.

   Svara
   • utlandssvensk

     /  05/27/2018

    ”Integration kommer från latinets ”integratio” i betydelse ungefär ”en förening av skilda delar till en större helhet.”

    Jo, jo, visst är det så. Självklart har man pratat om att ”integrera” t.ex delar i maskiner länge,

    Vad jag avser här är dock hur man använder den termen för att beskriva hur man med olika former av tvång blandar olika grupper av människor. I den bemärkelsen användes ordet först i USA.

    Svara
   • Rikard

     /  05/27/2018

    Hej.

    Språkligt sett ett lämpligt val: delarna integreras för att maskinen skall fungera, utan att helheten tar hänsyn till delarna.

    En hög byggnadsmaterial är inte ett hus, men rätt integrerat blir det ett hus.

    Men utan att varje del med kraft tvingas på plats och genast byts ut och kastas på tippen när den fallerar?

    Ojdå, så obehaglig metaforen blev.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Senior

      /  05/27/2018

     Metaforen blir ännu mer obehaglig om armeringsjärnen i betongen har valet att ställa sig utanför huset så alltihop rasar i hög.

     Detta innebär även i förlängningen att man måste vara noggrann när man väljer byggmaterial för att förhindra det scenariot……

     Svara
 15. Invandrares inställning till svenskar

  Svara
  • G

    /  05/26/2018

   Och några unga svenska kvinnor….

   ”Fanny Bengtsson: Inga rasister på våra gator”

   ”Rebecka Skoglund: Alla med svenskt medborgarskap är svenskar”

   ”Emma Nygren: Jorden tillhör oss alla. Kan vi inte alla anpassa oss litegrann, och leva tillsammans? ❤ "

   Svara
  • Ivar L

    /  05/27/2018

   Sånt här är bra att uppmärksamma så mycket som möjligt. De här är SD:s bästa valarbetare.

   Svara
 16. G

   /  05/26/2018

  ”21-åringen döms till fängelse och utvisning

  Mannen har gripits vid flera tillfällen – nu kom domen.

  En 21-årig man dömdes under tisdagen av Malmö tingsrätt till skadestånd, sex månaders fängelse och utvisning efter avtjänat straff.

  Mannen greps vid fyra tillfällen under 2017 för bland annat stöld, narkotikabrott och häleri. Vid två av tillfällena greps mannen narkotikapåverkad med flera olika droger i fickorna. 21-åringen ska också ha förvarat ett 60-tal klädesplagg som tros vara stöldgods. Kläderna beräknas ha ett värde av 67 000 kr, mannen uppger att han köpte dem för 4 000 danska kronor.

  Mannen förekommer i belastningsregistret vid sju tillfällen. Han dömdes den 2 februari 2018 till två år och sex månaders fängelse av tingsrätten i Köpenhamn för bland annat inbrottsstöld, våldtäkt och rån.

  Frivården i Malmö uppger att 21-åringen har ett stort behov av stöd och skyddstillsyn för att inte återfalla i kriminalitet och missbruk. Tingsrättens bedömning blev därför, tillsammans med stark bevisning, fängelse och utvisning från Sverige.

  Utvisningen gäller i fem år, återvänder 21-åringen före utvisningen löpt ut riskerar han fängelse i upp till ett år.”
  http://24malmo.se/2018/05/26/21-aringen-doms-till-fangelse-och-utvisning/
  https://web.archive.org/web/20180526140655/http://24malmo.se/2018/05/26/21-aringen-doms-till-fangelse-och-utvisning/

  Svara
 17. MiT

   /  05/26/2018

  Har inte alls hängt med i det här

  Svara
  • Jonas

    /  05/27/2018

   Regeringen har utfärdat ett förbud mot att rapportera om rättegången mot de pakistanska våldtäktsgängen men Tommy valde att ställa sig utanför huset där rättegången pågick och köra en livesändning. All rapportering om honom har också förbjudits.

   Brittiska regeringen har passerat Kina i överljudsfart.

   Om Tommy sätts i ett vanligt fängelse, som i England till största delen är fylld av muslimer, så kan är det att likställa vid en dödsdom.

   Svara
  • Ivar L

    /  05/27/2018

   Fast googlar man på ”Tommy Robinsson arrest” får man relevanta träffar. Vad är det för en som twittrat det där? Kanske lite anledning att vara källkritisk?
   Däremot att han blev avvisad av polisen är relevant och skrämmande.

   Svara
   • Grodan Boll

     /  05/28/2018

    Poppa ut ur din VPN i Britanien och se om du får en annan träffbild?

    Svara
 18. MiT

   /  05/26/2018

  Svara
 19. G

   /  05/26/2018

  ”MP vill att fler unga ska få stanna

  Mer generös asylpolitik är en het fråga på Miljöpartiets kongress. Efter krav från bland andra Grön Ungdom vill partistyrelsen skriva in i valmanifestet att unga som varit länge i Sverige ska få en chans att stanna.

  Vi vill tydliggöra att unga personer som har stark anknytning till Sverige i större utsträckning ska få stanna, säger MP:s migrationspolitiska talesperson Maria Ferm på kongressen i Västerås.

  Grön Ungdom driver att ett nytt skäl ska införas som grund för uppehållstillstånd; ett anknytningsskäl för unga upp till 26 år. Men det finns också andra förslag, som inte är lika detaljerade.

  – Jag delar analysen hur besvärligt det är för dem som har vistats väldigt länge i Sverige, både unga och äldre. Jag tror att det är viktigt att vi står upp för att anknytning också ska vara ett skäl, säger EU-parlamentariker Bodil Valero.

  Maria Ferm säger till TT att partistyrelsen i princip tycker att det som föreslås om unga och anknytning ryms i förslaget till valmanifestet redan från början, eftersom det talas om utsatta personer. Hon framhåller att MP under Alliansregeringen fick igenom skäl som gav fler möjlighet att stanna. Men det kan vara bra att det blir tydligt att just unga med anknytning till Sverige bör få större möjligheter att stanna.
  ..[..]..
  Partiet möts för kongress i ett pressat läge. Det är mindre än fyra månader kvar till valet och partiet balanserar på fyraprocentsspärren till riksdagen.

  Men språkröret Gustav Fridolin spänner bågen inför valet.

  Vi har förutsättningar att bli starkare än förra gången, hävdar han och känns inte vid någon oro för att partiet ska åka ur riksdagen en andra gång.

  Jag märker ju nu vilket starkt parti det är som samlas. Man ska aldrig underskatta ett miljöparti och en miljöpartist som har allt att slåss för, säger han.”
  http://www.gp.se/nyheter/sverige/mp-vill-att-fler-unga-ska-f%C3%A5-stanna-1.6193618

  Stark anknytning?!?! Jag har ungefär lika stark anknytning till Afghanistan/Iran/Pakistan (var de nu kommer ifrån) som afghanerna har till Sverige. Tack Maria för att du påminde om Alliansregeringen och vad den möjliggjorde. Lycka till Gurra, det behöver du trots din enorma positivitet, för den räcker nog bara till att ”ta hem” journalist-HQ på Södermalm och några kvarter till i valet.

  Svara
  • Ivar L

    /  05/27/2018

   Låt dem hållas, det är bara bra. De jagar bort fler än de lockar till partiet.

   Svara
 20. Olof

   /  05/26/2018

  Miljön står i diametral motsättning till migration. Det kunde vara trevligt att höra vad ‘miljö’partiet prioriterar av de frågorna.

  Fast det vet jag redan.

  Svara
 21. Realist

   /  05/26/2018

  I grund och botten så är alla integrationsprojekt att betrakta som totala framgångar !

  Inte ur samhällets eller innevånarnas synpunkt, men desto mer ur migrations/välfärdsindustriella komplexets synvinkel samt ur de politukers samt aktivisters synvinkel som kontrollerar samtalet i det offentliga rummet.

  Svara
  • Ivar L

    /  05/27/2018

   Faktiskt en viktig observation. Många sådana där projekt ”utvärderas” utifrån deltagaranas åsikter snarare än objektiva parametrar.

   Svara
 22. MiT

   /  05/26/2018

  Svara
  • G

    /  05/26/2018

   På bilden ovan är: twitter.com/BeckaForsberg Hon retweetade Khaled….

   Khaled: ”Deported former politician in exile!”…

   Albin: ”Ordförande, Grön Ungdom Helsingborg”….

   Svara
   • G

     /  05/26/2018

    Lite mer tweets av denne ”former politician”. Vi kunde ”räddat hans liv”, twittrar han från döden i Libanon…

    …LUF vill inte förbjuda böneutrop, därför älskar han LUF.

    Svara
    • G

      /  05/26/2018

     ”Libanon har tagit emot fler flyktingar än Sverige. Libanon är ett fattigt land. Vad skulle hända om de gjorde som Löfven och socialdemokraterna vill göra?”

     Well, vad skulle hända….

     ”25 sep, 2017
     Libanons president vill skicka hem flyktingar

     Den libanesiske presidenten Michel Aoun säger att han vill att cirka 1,5 miljoner syriska flyktingar som bor i Libanon från och med nu ska börja återbördas hem – frivilligt eller inte frivilligt. Han anser att de resurser FN använder till att hjälpa flyktingarna i lägren kunde göra bättre nytta genom att med omedelbar verkan sättas in för att genomföra ett hemsändande.

     – Vi vill inte vänta på deras frivilliga återvändande, sade Aoun under ett besök hos Frankrikes president Emmanuel Macron.

     Aoun sade också att de flesta av de syriska provinser som flyktingarna kommer ifrån ”nu är säkra”.

     Hans värd Macron distanserade sig från uttalandet genom att säga att frånvaron av en politisk lösning för konflikten i Syrien förhindrar flyktingar från att permanent återvända hem”
     http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4rlden/libanons-president-vill-skicka-hem-flyktingar-1.4670393
     https://web.archive.org/web/20180526205106/http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4rlden/libanons-president-vill-skicka-hem-flyktingar-1.4670393

     ”3 jan, 2018
     Libanon vill skicka hem syriska flyktingar

     Allt eftersom regimen tar kontroll över Syrien trappar libanesiska politiker upp sina krav på att det är dags för landets syrier att åka hem. Bland flyktingarna växer oron att politiken ska bli verklighet.

     På en lerig åker i en libanesisk by nära gränsen till Syrien står ett ensamt tält. Här bodde tidigare ett 40-tal syriska familjer, men klockan fyra en morgon kom libanesiska säkerhetsstyrkor och vräkte dem.

     – De rev ned vårt tält och slog sönder träbjälkarna som höll upp det, berättar Aysha, som inte vill uppge hela sitt namn.

     – När vi frågade var vi skulle ta vägen fick vi svaret: Åk hem till Syrien.

     Aysha och hennes familj kom från syriska Hama för fem år sedan. De första åren bodde de på en och samma plats, men de senaste månaderna har de flyttat fem gånger.

     Enligt libanesiska myndigheter vräks flyktingarna av säkerhetsskäl. Syrierna ser det i stället som uttryck för en politik som politikerna framför allt mer högljutt; att det har blivit dags för de 1,5 miljonerna syriska flyktingar att återvända hem.
     ..[..]..
     Parlamentsledamoten Ghassan Moukheiber anser att myndigheterna måste skapa incitament som får syrierna att självmant börja vända hem.

     – Vi måste se till att det blir mer lockande för dem att åka tillbaka än att vara kvar, säger han.
     ..[..]..
     Libanesiska politiker argumenterar för att flyktingarna ska återvända till lugnare delar av Syrien. Men de boende i lägret är oroliga för säkerheten också där.

     – Jag är mor till två barn, säger en annan kvinna, Basha.

     – Jag är ansvarig för deras säkerhet. Om jag ser att andra människor börjar återvända då reser också jag. Men det är inte vad jag ser runt omkring mig.”
     http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4rlden/libanon-vill-skicka-hem-syriska-flyktingar-1.5006090
     https://web.archive.org/web/20180526205131/http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4rlden/libanon-vill-skicka-hem-syriska-flyktingar-1.5006090

     Vilka rasister ni libaneser är Khaled, tycker du inte. Var är er medmänsklighet, var är er humanism. Var är era öppna hjärtan…

     Svara
   • Ivar L

     /  05/27/2018

    Hur ser den etiska idén ut i det här förslaget egentligen? Om du är tillräckligt stark och har resurser att ta dig till Sverige och om du har ”turen” att få en fördröjd asylprocess så du hinner lära känna några personer i Sverige då skall du få stanna. Det finns inte en millimeter etik i förslaget. Man kan lika bra lotta ut uppehållstillstånd i så fall och då kan man lika bra göra det i t.ex. Afghanistan så även de fattigaste kan få en chans.

    Svara
  • G r ö n ungdom jaja….

   Svara
  • G

    /  05/27/2018

   Lotta: ”Kämpar för de ensamkommandes rättigheter. Och kontorsansvarig på Plan International Sverige.”…

   Svara
 23. G

   /  05/26/2018

  Ang…

  Guldtuben 2018 – 20:00 – 21:30

  Svensk gala. Nordens största gala för digitala kreatörer är tillbaka! För femte året i rad är det dags att samla och hylla Sveriges främsta digitala kreatörer. Guldtuben prisar de största, mest underhållande, inspirerande och engagerande kreatörerna i sociala medier som bidrar till att göra nätet till en roligare och bättre plats. Årets gala blir större och lyxigare än någonsin och bjuder på en rad nyheter, till exempel helt nya priskategorier. Under galan röstar tittarna via Duo-appen i kategorin Årets profil.
  Programledare: Clara Henry, Happy Jankell.

  Svara
  • Ivar L

    /  05/27/2018

   Om man vill ge priset till en kvinna som lever under hot kan man väl åka ut till random förort och knacka på dörren? Gissar på bingo efter några dörrar förutsatt att kvinnor som öppnar vågar berätta.

   Svara
 24. G

   /  05/26/2018

  ”Dahlman: Nej, SD växer inte för att media och partier pratar om ”deras” frågor”
  http://www.kristianstadsbladet.se/ledare/nej-sd-vaxer-inte-for-att-media-och-partier-pratar-om-deras-fragor/

  Svara
 25. G

   /  05/27/2018

  ”Flera skadade i knivbråk – förda till sjukhus

  Tre unga män har har skadats efter en knivbråk i Västerås.

  De är förda med ambulans till sjukhus.
  Polisen fick larm om bråket i centrala Västerås vid 22.30-tiden på lördagskvällen.

  – Det är ett knivbråk, men skadorna ska inte vara livshotande, säger Markus Thuresson, befäl vid polisens regionledningscentral.

  Alla tre skadade är män i 20-årsåldern, enligt polisen.”
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/oRQxMW/flera-skadade-i-knivbrak–forda-till-sjukhus

  Svara
 26. G

   /  05/27/2018

  Svara
 27. Dreadlock

   /  05/27/2018

  Det som händer med Tommy Robinson (UK) just nu är väldigt chockerande, med tanke på Robinsons avslöjanden. Han fick 13 månaders fängelse i en (skenrättegång?)
  https://nyheteridag.se/politiske-aktivisten-tommy-robinson-domd-till-fangelse-media-forbjuds-rapportera-om-fallet/

  Svara
 28. MiT

   /  05/27/2018

  Finn en grupp om Sorsele, där dyker Staffan Sonning (på SVT eller om det är SR) upp
  *https://www.facebook.com/groups/391844237531786/permalink/1652908078092056/*

  Svara
  • Ivar L

    /  05/27/2018

   Jäääädrar villken raljant ton han har:
   ”Nu är Sorsele på kartan, minsann. Någon som kan berätta vad fan detta handlade om? Sorseleborna framstår ju som en mystisk sekt där ljusskygga saker försegår och där samtliga döljer sanningen för alla utanför sekten. Är det verkligen bra för bygden?”

   Undrar när Staffan senast intresserade för sekter som han kan åka till med tunnelbanan tio minuter från city. De är nog både mer slutna, mer extrema och med sympatier som inte tål dagens ljus. Undrar vad hans barn spelade i för lag och deltog i för multikultiaktiviteter på Upplandsgatan i centrala Stockholm.

   Svara
 29. MiT

   /  05/27/2018

  En ganska bra sammanfattning om vad som sker i Sorsele men inte bara där utan på många ställen i landet, han exemplifierar också med t ex Staffanstorp

  *https://www.facebook.com/Tinkzorg/posts/10155270468157117/

  Svara
  • Ivar L

    /  05/27/2018

   Rätt otippad klarsynthet för att komma från en vänsterpartist. Medan SR:s Staffan Sonning spelar dum och låtsas att det finns en sekt i Sorsele klarade denne vänsterpartist av att nästan på pricken ringa in problemet. Undrar om han blir utesluten från V nu?

   Svara
   • Ivar L

     /  05/28/2018

    Hehe… läste på lite mer om Malcom, han blev utesluten redan 2014 pga samröre/sympatier med Revolutionära Fronten. Han är alltså en riktig vänsterextremist. (Det gäller att vara rätt sorts extremist i V) Trots detta lyckas han leverera en en relevant analys som Sonning inte ens är i närheten av.

    Svara
 30. MiT

   /  05/27/2018

  Tyvärr så är det en artikel som kräver prenumeration så jag vet inte fortsättningen.
  ”Så manipulerade Lysekil undersökning för att dölja invandrarkaoset”
  https://www.nyatider.nu/sa-manipulerade-lysekil-undersokning-for-att-dolja-invandrarkaoset/

  Svara
 31. Grodan Boll

   /  05/27/2018

  #MeToo ?

  #VågaVägraDebatten ?

  Den här kvinnan definierar ganska bra allt som är fel i västvärlden för tillfället.

  Svara
  • Pelle2

    /  05/27/2018

   Det är väl precis så Jenny och hennes åsiktskamrater brukar göra med dom som inte delar ideologi. Dv.s lobba hårt för att dom skall få sparken.
   Sedan är det ju som sagt var komiskt att svenska feminister, som enbart pratar om hur dåliga svenska män är, gör allt dom kan för att stötta sant patriarkala män som verkligen trycker ner sina kvinnor.
   Men det är väl deras identitetspolitiska sida som tar över där invandrarna är en förtryckt grupp som man inte får kritisera…

   Svara
  • Ivar L

    /  05/27/2018

   ”hens hälsning”
   Sickna pajaser.

   Svara
  • Gorby

    /  05/27/2018

   Svara
  • Ivar L

    /  05/27/2018

   Källa?

   Svara
   • Twitterkontot Northern Lion @Swede_Watch

    Svara
    • Pether

      /  05/28/2018

     Dock fake, inte Tommys twitterkonto, hans riktiga dementerade detta.

     Svara
     • Ivar L

       /  05/28/2018

      Viktigt att inte trilla dit på fake news. Den där typen av obekräftade uppgifter skall man inte återpublicera till dess man hittar mer substans.

 32. Ivar L

   /  05/27/2018

  Inte för att jag läst Ljusets Fiender men det måste väl vara sådana här?

  Tänk er den formuleringen om Ungrarna gripit någon som rapporterade utanför en domstol i färd att döma högerextemister.

  Svara
  • Grodan Boll

    /  05/28/2018

   Fast det är ju helt annorlunda. Britanien har rätt värdegrund!

   Svara
 33. Ivar L

   /  05/28/2018

  EDL är i mitt tycke för extrema men på vilket sätt påverkas dömandet av hans rapportering? Han står ju inte inne i rättssalen och rapporterar. Dessutom, att gripa någon som rapporterar och påstå att det INTE har med ”freedom of speech” att göra är naturligtvis en ren lögn. Naturligtvis är det en inskränkning av yttrandefriheten även om man anser att det är en god sådan.

  Svara
 34. Senior

   /  05/28/2018

  ”– Vi har varit med och skapat den här röran, nu måste vi vara en del av att lösa det, säger moderatledaren till Financial Times.”

  Säg mig EN orsak till att fortsätta rösta på den sjuklöver som försatt oss i denna sits, trots varningar från det åttonde partiet i åratal. Varningar som viftades bort med alla till buds stående motbjudande härskartekniker.

  Varför skall jag rösta på en sjuklöver som trots detta pinsamma facit fortfarande vägrar att samarbeta med det enda parti som var förutseende nog att se denna utveckling.

  Varför skall jag rösta på en sjuklöver som trots detta pinsamma facit vägrar att dra lärdom av sina misstag.

  Varför skall jag inte rösta på det parti som såg detta komma för flera år sedan, och kunde ha förhindrat problemen att uppstå till att börja med.

  https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/kristersson-vill-samarbeta-med-s-vi-har-skapat-den-har-roran/

  Svara
  • Utlandssvensk

    /  05/28/2018

   @ Senior,

   M var totalt förbrukade redan 1994, efter att ha gett carte Blanche till Bengt Westerberg. Migrationspolitiken under den perioden var faktiskt klart tokigare än vad tom. Reinfeldt sen åstadkom och volymerna var MASSIVA.

   I ett friskt land hade både M och FP röstats bort från riksdagen 1994 för att aldrig återkomma. Men väljarna var villiga att ge dessa skogstokiga extremister nytt förtroende 2006, trots att de då i många år hade argumenterat helt öppet för massiv immigration.

   Men, men, bättre sen än aldrig…. Kanske L nu slutligen åker ut och M hamnar på 15%? Man kan ju alltid hoppas…..

   Svara
   • Jans

     /  05/28/2018

    På vilket sätt var migrationspolitiken ”tokigare” under 90-talet?

    1994 härjade Balkankriget och toppåret 94 beviljades 78000 uppehållstillstånd. De andra åren runtomkring klart färre. Under Reinfeldt var bottennivån 86000 (2007) andra år högre och toppåret 2013 beviljades 121000 uppehållstillstånd. Löfvén har toppat med 151000 (2016) men det var ju moderater som var ämnet.

    Svara
    • Utlandssvensk

      /  05/28/2018

     @ Jans,

     Om du tittar på dokumentet som du länkar till, så finns kategorin ”flyktingar eller motsvarande” redovisad. För 1993 var antalet 36 tusen och för 1994 var det 45 tusen. Den senare siffran har bara överträffats en gång, nämligen 2016.

     Sen är det väl för all del en smaksak om man anser att Bildt-Westerberg eller Reinfeldt tar priset vad gäller tokigast migrationspolitik. Men jag har följt frågan hela vägen och min uppfattning är att regelverket kring asyl och dess tillämpning aldrig har varit värre än under Westerberg.

     Den största skillnaden är kanske att Bildt bara fick sitta 3 år. Om han hade fått lika mycket tid som Reinfeldt, hade landet garanterat haft samma problem som nu redan för 15-20 år sen.

     Reinfeldt var, enligt mig, slipad och ond. Han ville förgöra svenskarna. Bengt Westerberg var däremot en fullständigt skogstokig fanatiker helt utan spärrar.

     Svara
     • Ivar L

       /  05/28/2018

      Får inte ihop ditt resonemang. Summerar du över tid med Westerberg och Reinfeldt är Reinfeldt värre också. Även med asyl enbart. Men oerhört många anhöriginvandrare är en konsekvens av asyl så varför skall man rensa bort dem för? De är direkt korrelerade.

      Vad som försigått i de båda herrarnas huvud är irrelevant, det blir bara gissningar. Reinfledt släppte in avsevärt fler helt enkelt.

   • Senior

     /  05/28/2018

    Ligger något i det Utlandssvensk…..

    Jag hade förträngt denna period av ”borgerligt” styre….

    Det var väl då Soros spekulerade mot den Svenska kronan med resultatet att räntan några dagar låg på 100-tals procent?

    Svara
    • Utlandssvensk

      /  05/28/2018

     ”Det var väl då Soros spekulerade mot den Svenska kronan med resultatet att räntan några dagar låg på 100-tals procent?”

     Jo visst! Men jag har själv en lång karriär i internationella investmentbanker bakom mig och har också spekulerat ganska friskt i stor skala, så jag ska nog inte döma andra. Inte för att jag gillar Soros, men SEK hade blivit devalverad 1992 även utan hans deltagande. I princip har vi offrat valutan sen 70-talet. SEK var värd lika mycket som CHF då men nu står de 9 till 1 och vi kan väl lätt se 20 om några år.

     Svara
     • Senior

       /  05/28/2018

      Om jag minns rätt blev väl kronan devalverad med jämna mellanrum under hela 70-talet? Ja, hela 80-talet också, rent av ända tills växelkursen gjordes flytande i samband med denna kris.

     • 16M

       /  05/28/2018

      Svensk ekonomi har varit mer eller mindre i kris sen 1970. Sverige devalverade valutan flera gånger, med sammanlagt 36% mellan 1976 och 1982, även om man gjorde mindre justeringar i växelkursen under slutet av 60-talet. Bretton Woods-systemet som knöt kronan till dollar upphörde 1971. 1973 knöts kronan till D-marken (EG-valutaormen) men Sverige tvingades lämna samarbetet 1977. Oljepriskrisen som började tidigt 70-tal i kombination med bl.a. kraftigt höjda skatter resulterade i att arbetskraftskostnaderna ökade med 45% under 1975-76. Devalveringarna hjälpte föga då budgetunderskottet var 14% av BNP 1982. Statens belåning i förhållande till BNP steg från 18,9% 1970 till 62,1% 1985. Toppen nåddes 1994 med 73,8%. 2017 var den 28,8%. (Källa SCB)

 35. MiT

   /  05/28/2018

  Han har ju rätt faktiskt

  Svara
 36. MiT

   /  05/28/2018

  Hon säger faktiskt sådär i artikeln som hon skrivit…

  Svara
 37. MiT

   /  05/28/2018

  Och vips är det Bengtsson som det är synd om…

  Svara
  • Nu kan jag ha fel, men man kan väl bara skriva DM till varandra när man följer varandra?

   Svara
   • MiT

     /  05/28/2018

    Japp, normalt så är det så. Men man kan också ställa in att man accepterar DM från vem som helst.

    Svara
  • Pelle2

    /  05/28/2018

   Jag hoppas att Bengtsson aldrig mer uttalar sig om det förtryckande patriarkatet i Sverige eftersom hon försvarar det importerade patriarkat där kvinnor inte får ta män i hand och män inte ta kvinnor i hand.
   Om hon en enda gång klagar på oss svenska män så borde alla be henne hålla käften !

   Svara
 38. MiT

   /  05/28/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  05/28/2018

   Rätt humoristiskt när Wolodarski använder uttrycket ”inte får prata om”.

   Svara
  • Pelle2

    /  05/28/2018

   Även om fler kommer i arbete även bland invandrarna så är det fortfarande en stor grupp som inte gör det.
   När lågkonjunkturen slår till så lär ett antal invandrare bli av med jobbet först dessutom..

   Och det är ju som sagt var skrattretande att åsiktskorridorens väktare Wolodarski säger att man inte får prata om sysselsättningen i Sverige..

   Svara
 39. MiT

   /  05/28/2018

  Svara
  • MiT

    /  05/28/2018

   Svara
  • Frida Gustavlin

    /  05/28/2018

   Om det stämmer är det milt sagt något orättvist. Har man tjänat 25 lax i månaden i 45 år så har man betalat ungefär 5 lax skatt i månaden, och arbetsgivaren ca 7,5 tusing i arbetsgivaravgift. Det summerar ihop till ca 6,75 miljoner kronor.

   Svara
 40. MiT

   /  05/28/2018

  Jag tycker såna här artiklar mest är obehagliga, så mycket ansträngningar för att bekräfta att de är som alla andra att man tycks tro att de är speciellt bara för dem

  ”– Om det är några ungdomar som behandlar mig med respekt så är det de här killarna! säger hon.”
  Vad man säger där är att nästan inga andra gör det.

  ”– Jag ser bara det fantastiska”
  Det är väl det som är problemet…

  ”De här killarna skojar, skrattar, har humor och är väldigt omtänksamma, säger Emma.”
  Det man säger där är att det nästan inte är några andra som är sådana.

  ”Morteza har lärt sig bra svenska på kort tid, och har blivit lite som en mentor för de andra ensamkommande.”
  Han framställs som ett geni. Kanske är han det, kanske inte.

  ”Nyligen beställde han tid hos rektorn för att prata om hur man bättre kan ta hand om elever som kommer nya till klassen – oavsett om de är födda i Sverige eller någon annanstans. Morteza har också varit och pratat och gett tips till lärarna under en konferens. Nu är planen att han ska få berätta mer om sin egen resa för skolans elever.”
  Vad ska han berätta om? Hur han sa att han kom från Afghanistan när han egentligen kom från Iran eftersom man inte skulle kunna få uppehållstillstånd lika lätt om man sa man kom från Iran? Ska han berätta om hur han asylshoppade sig genom Europa?

  ”Provade slalom – och älskade det”
  Ahhh, då är han precis som alla andra svenskar alltså.

  ”Han går på alla sina lektioner, är oerhört ambitiös och har en vilja och styrka som skulle ta honom långt. Han skulle garanterat plugga vidare och börja jobba, betala skatt och vara en tillgång för samhället, säger Emma och fortsätter:

  – Men i stället krossar man hans drömmar om ett bättre liv. Nu kommer han att utvisas till ett land som han inte varit i sedan han var fem år, ett land där han inte känner någon. Det känns så fel att man inte tar vara på honom i stället.”
  En som ertappats med att ljuga om sin ålder: Jaha, han går på alla lektioner. Men då så. Man krossar hans drömmar om ett bättre liv. Och där är väl varför han fått avslag, han var ingen flykting utan en flytting.

  ”– Det är imponerande att se hur de orkar med alla krav som ställs på dem – trots allt våra elever varit med om. Och det är imponerande att se hur snabbt de lär sig! Flera av dem som har gått på skolan i bara ett och ett halvt år har redan betyg i de flesta ämnena. Och de som inte har det är på god väg, säger Emma.”
  Jag tror inte ett skit på att de har godkända betyg. Inte. Ett. Skit.

  ”Lärarna: ”De ensamkommande har otrolig energi”
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/godanyheter/a/QvEqA/lararna-de-ensamkommande-har-otrolig-energi

  Svara
  • MiT

    /  05/28/2018

   Glömde skriva att artikeln är från mars 2017. Inte för att det egentligen spelar nån roll men…

   Svara
 41. MiT

   /  05/28/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  05/28/2018

   Nere i samma twitterflöde hittar man denna. Hur förklarar man detta? Den avviker ju kraftigt från vad vid sett i t.ex. BRÅ:s siffror från 2005. För nog finns det väl mer svarta och ”asians” än såhär i UK?

   Svara
 42. MiT

   /  05/28/2018

  *https://www.facebook.com/joakim.lamotte/posts/1781774185250498*

  Svara
 43. Gorby

   /  05/28/2018

  Fabian Fjälling samt Granskning Sverige ringer och ställer frågan till Svenska pen om de kommer ta upp frågan att en brittisk medborgare tystas och fängslas.
  De kände tydligen inte till detta.
  Spårar ut lite på slutet, men intressant samtal dock.

  Svara
 1. Påminnelse inför valet: Del 13. Sista delen | WTF?
 2. Det är barnen som gör grovjobbet – DET GODA SAMHÄLLET

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: