Vad blir nästa steg, nmr eller Waffen-SS?

Fotografiska har bjudit in ledarna för riksdagspartierna till en utmaning, att med några bilder som ska vara med i en utställning skildra vilket Sverige de vill styra efter valet.

Låter ju rätt… normalt. Tycker jag i alla fall. Inget underligt där. Om man inte ser mörkret ruva under varje lite tuva förstås!

Och såna som ser just det finns ju som bekant ett antal av i Sverige. Bland annat Henrik Arnstad. Fotografiska bjuder in samtliga riksdagspartier men det skulle de inte gjort enligt regeringens egna historieexpert för nästa steg blir enligt honom nmr. Eller Waffen-SS…

Vad tror ni blir nästa steg om man bjuder in som Historiska?

**********

Gårdagens inlägg

handlade om den numera berömda intervjun.

**********

Löfven berömmer Byggnads för deras framgångsrika jämställdhetsarbete

De utbildar varandra, de förändrar bilden av fackförbundsrörelsen osv.

Och där ser vi den förändrade bilden av fackförbundsrörelsen. Undrar om de utbildar med fittmössorna på huvudet? Fast i o f, Löfven har ju lite rätt ändå, de måste verkligen ha utmanat varandra för att förnedra sig till den grad att man tar på sig en sån mössa. Och några ser ju inte direkt helnöjda ut om jag uttrycker mig snällt.

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

123 kommentarer

 1. Daniel Hammarberg

   /  06/02/2018

  Om man ska kunna skilja riksdagspartiernas politik åt behöver man nog inte fotografier – man behöver förstoringsglas. Eller rent av elektronmikroskop. För skillnaden är minst sagt mikroskopiska, de är överens i allt essentiellt.

  Jag ställer mig också frågan varför man inte bjöd in t.ex. AfS att komma med fotografier? Jag menar, de har ju faktiskt flera ledamöter i riksdagen nu. Då hade man också kunnat skilja fotografierna åt. För de andra partierna står alla för ett Sverige utan nationalitet eller ursprung.

  Svara
  • Ivar L

    /  06/02/2018

   Fotografiska gjorde naturligtvis det rätta och bjöd Riksdagspartierna. Om de skulle bjuda allas favoritparti hade det blivit helt ohållbart. Mängder med stollepartier, inte minst på vänsterkanten men även på högerkanten. Många AfS:are verkar tro att deras parti sitter i Riksdagen redan men det gör de inte. Beteendet påminner om Fi-sarna innan förra valet. Jag tror inte AfS kommer in heller. Så det är bara att ge sig till tåls för er som håller på dem. I en demokrati är det folket som röstar och avgör. AfS måste alltså övertyga folket, det återstår att se om de lyckas.

   Svara
   • Precis, och enligt det resonemanget så är det mer rimligt att bjuda in F!, som konsekvent ligger och skvalpar på 2-3% i de flesta opinionsundersökningar, medan AfS än så länge inte gör det förutom i någon enstaka onlinepanel. Om AfS skulle komma in efter valet så skulle det såklart vara uppseendeväckande att inte bjuda in dom, eller för den delen om Fotografiska bjöd in F!. Nu var de konsekventa i sitt tänkande – bra att några klarar av att vara det…

    Svara
  • weasel

    /  06/02/2018

   Nej, Daniel, AfS har inte en enda riksdagsledamot.
   Partiet har inte kommit in i riksdagen så naturligtvis har dom inga riksdagsledamöter .
   Och därför är det helt logiskt att fotografiska inte bjuder in dom när fotografiska bjuder in partiledarna för riksdagspartierna.

   Svara
  • hehe

    /  06/03/2018

   @Daniel Hammarberg
   Hehe, helt onödigt att ha med AfS då alla redan vet vilka bilder de skulle ha med – 3 bilder på Putin.

   Svara
 2. MiT

   /  06/02/2018

  Svara
  • Pelle2

    /  06/02/2018

   Tokfeministerna är ta mig fan helt gränslösa.
   Barnen får tids nog lära sig om mens och annat vad gäller dom reproduktiva organen och behöver inte tvingas på sådant redan som barn.
   Men så går det när man släpper in radikalfeministerna med kollektiv Tourettes…

   Svara
 3. MiT

   /  06/02/2018

  Svara
 4. (((Hrafn)))

   /  06/02/2018

  Minns när han kom ut med sin bok om fascismen och hur många som läste den och försvarade den… I ett sällsynt ögonblick av insikt tog jag omedelbart avstånd, och började kritisera de totala inkonsekvenserna som de som skrev om det gjorde sig skyldiga till. Utan att ha läst boken själv. Men de refererade idéerna var fullt tillräckliga.

  Senare fick jag tag i ett ex på ett bibliotek, läste valda delar, och verifierade hur fullkomligt galet det var.

  Numer är det väl få som tar denna stolle på allvar. Man försvarar honom av ren artighet men jag tror att de i sitt privata hägn för länge sedan förpassat honom till den marginal han hör hemma.

  Ett tydligt exempel på en person som aldrig borde lyfts av media för sin egen skull. Jag tycker synd om honom. En person som uppenbarligen inte mår bra. Han är ett av väldigt många offer i raden för den socialistiska tanken.

  Svara
  • Är det verkligen synd om Henrik Arnstad?

   I slutändan så var han en avdankad tv-spelsrecensent som började åldras ut ur målgruppen, läste en grundkurs i historia och såg en chans att marknadsföra sig i den mån att alla inom det mediala svenska landskapet har Sverigedemokraterna som sitt hatobjekt. Han förstod att det inte spelade roll i hur man diskrediterade Sverigedemokraterna, utan bara att man gjorde det – logic be damned!

   Han lyckades dra sig fram eftersom ingen ifrågasatte hans utbildning. Han har tjänat många sköna stålar och fortsätter att göra så via föreläsningar och tveksamma anställningar inom universitetsvärlden.

   Det är inte synd om charlatanen.

   Svara
   • (((Hrafn)))

     /  06/02/2018

    Charlatan eller clown? Han går omkring och inbillar sig och andra att han är hotad till livet för sina ”kontroversiella” åsikter. Den paranoian skulle jag inte vilja leva med. Och på det sättet är det synd om honom.

    Svara
    • Åh, jag vet inte, han verkar rätt glad när han rullar fram på sin elskejtboard, munderad i skyddsväst och hjälm med pilbågen i högsta hugg utfall han skulle råka på några fascister…

     Svara
     • Senior

       /  06/03/2018

      Haha, ni får se honom lite som en mjökko….

      Partiet (bonden) göder upp honom och ger honom ett rikt och lyxigt liv där han slipper kämpa hårt och konkurrera med andra djur, eller måste hålla undan för rovdjur för sin egen överlevnad, mot att han producerar (mjölk) det partiet vill ha.

      Så länge han producerar sitter han säkert och lever i all välmåga, men den dagen han sinar lär han nog snart gå till slakt.

   • weasel

     /  06/02/2018

    Jag tror inte att H.A. har gjort det för karriär och pengar, Polyester.
    Hade han gjort det hade det inte varit ett dugg synd om honom.
    Men nu…jag känner ett medlidande med psykiskt sjuka personer och H.A. är bevisligen inte frisk.
    Jag är ingen läkare så någon psykiatrisk diagnos kan jag inte ställa, men någonting åt hållet ”paranoida vanföreställningar” är det, och det kan sannerligen inte vara lätt att gå omkring och tro att både Sverige och Europa styrs av barnamördande nazister, så jag tycker faktiskt uppriktigt synd om honom.

    De politiker och journalister som hänsynslöst har exploaterat honom occh hans vanföreställningar har jag dock inget som helst medlidande med.

    Svara
   • Mike E

     /  06/02/2018

    Ja, dåren Arnstad är en äkta charlatan och opportunist. Vänstern anklagar hela tiden sina opponenter för att lida av fobier och mentala sjukdomar men deras egen Arnstad verkar verkligen ha mentala problem.

    Svara
    • Cain

      /  06/02/2018

     Fullständigt uppenbart att han lider av någon sorts störning.

     Svara
  • hllviken

    /  06/03/2018

   lll

   Svara
 5. weasel

   /  06/02/2018

  ”En tredjedel av Sveriges konstnärer arbetar under hot, framför allt från SD.Hur tror ni dessa konstnärer känner sig när ni bjuder in deras mordhotare på detta sätt?”

  Det skriver alltså Arnstad som en kommentar på att fotografiska har bjudit in Jimmie Åkesson. Det är ju ett ganska så grovt påstående, så det vore önskvärt om ”statsministerns sakkunniga expert” kunde styrka att Jimmie Åkesson har mordhotat en tredjedel av Sveriges konstnärer.

  Det var länge sedan, men det var inte så länge sedan , så dom lever fortfarande ;
  Jag är faktiskt bekant med en kvinna som blev tvångssteriliserad av Arnstads favoritparti.

  Svara
  • lensof

    /  06/02/2018

   Många i min föräldrageneration var livrädda för myndigheter. Gjorde allt de kunde för att inte få deras ögon på sig. Myndigheternas ögon var onda ögon i folkhemmet. Varför då?

   Jo för att myndigheterna lätt fann skäl till just tvångsterilisering. Det kunde vara att man inte kunde försörja många barn eller att man blivit psykisk sjuk även om denna sjukdom var en naturlig reaktion på upplevd trauma. Det kunde vara att man var född i en släkt som inte ansågs vara önskvärd eller att det fanns barn i familjen med medfödda skador. Det kunde vara att en kvinna levt ”lösaktigt” dvs fått barn utan att vara gift.

   I folkhemmet byggdes också många mentalsjukhus. De var användbara till mycket och där placerades inte sällan många man på tvivelaktiga grunder fann vara mentalt sjuka. Så löste man problemet med dem som inte kunde försörja sig eller hade lite svårt för att klara sig själva. Många patienter var mer inlåsta än omhändertagna, det var mer tvång än vård.

   I folkhemmet tog man också gärna barnen från sina föräldrar. Skälen kunde variera. Antingen fann man inte föräldrarna godtagbara eller också ansåg man att barnen var en belastning för föräldrarna och deras arbetsmöjligheter. Barn med mindre skador ”befriade” man från familjen oavsett vad familjen själv ville och placerade sen på hem, hem som hade en skrämmande hög dödlighet (intressant beskrivet av Ingrid Hedström i boken Gick obemärkt förbi).

   Så visst finns det skäl för lite självkritisk ödmjukhet inom den socialdemokratiska rörelsen. Men som man sa förr: mot dumhet kämpar gudarna förgäves.

   Svara
   • Senior

     /  06/02/2018

    Har du någonsin haft någon kontakt med familjerätt eller socialen inser du att denna anda lever kvar, och att det även idag är lika lätt för kommuner att beslagta dina barn.

    http://daddys.blogg.se

    https://www.daddys-sverige.com

    https://enpappaskampforsindotter.wordpress.com

    Svara
    • Ron (GB)

      /  06/03/2018

     Statsmakten ingrep också stenhårt med det uppenbara syftet att skada den här familjen:
     http://dominicjohansson.blogspot.com/

     Svara
     • Senior

       /  06/03/2018

      Inget förvånar mig längre.

      Familjen hade ju den dåliga smaken att uppfostra barnen själva istället för att lämna barnen på dagis så de kunde indoktrineras i den rätta värdegrunden från start.

      Att dessutom ägna sig åt hemundervisning vilket är förbjudet….

      Barnen riskerar ju att bli självständiga individer som tänker själva!

      Nej, de skall fostras och socialiseras in i den rätta värdegrunden i detta fantastiska land….

   • weasel

     /  06/02/2018

    Ja, kvinnan som jag är bekant med klassificerades som både ”lågbegåvad” och ”lösaktig” .
    Och båda sakerna kan väl kanske sägas stämma.
    Men straffet för dessa ”brott” blev att myndigheterna stal hennes son och steriliserade henne.

    Det är därför som jag känner mig spyfärdig varje gång jag hör Löfven stamma om ”SDs fascistiska rötter” .

    Vi får väl hoppas. Eller inte hoppas. Lite beroende på hur man ser på saken. Att de socialdemokratiska dörrknackarna knackar på min dörr.

    Svara
    • Senior

      /  06/02/2018

     Ja, det intressanta är att det är de fattiga och svaga, de som socialdemokraterna säger sig värna mest, alltid är de som som råkar värst ut för deras härjningar.

     Svara
   • Senior

     /  06/02/2018

    ”Barn med mindre skador ”befriade” man från familjen oavsett vad familjen själv ville och placerade sen på hem, hem som hade en skrämmande hög dödlighet”

    Ungefär samma sak hände på våra ålderdomshem.
    Folk som varit pigga och friska kunde man efter deras inträde på hemmet börja räkna veckor tills de låg sängliggande som bräckliga undernärda passiva skuggor av sig själva, för att snart därefter dö.

    -Med ett medicinintag som i sin mängd nästan kunde mätta deras magar, ett intag som var obefintligt innan placeringen i hemmet.

    Frågan är om det inte fortgår på våra ålderdomshem ännu idag.

    Svara
    • Jonas

      /  06/02/2018

     Jag kan intyga att det fortfarande pågår. Min mor gick från att vara relativt pigg till död på tre månader efter att hon fått plats på ålderdomshemmet. Tyvärr insåg vi inte vad de höll på med förrns det var försent.

     Svara
   • Kan tillägga att jag känner en person, som under 2000-talet, fick sitt första barn borttaget från sig när socialen tyckte att båda föräldrarna misskötte det. Kanske rätt, kanske fel? De fick ett andra barn som togs ifrån dem från födelsen då de hade uppskattats som lätt utvecklingsstörda.

    Jag ska inte säga att socialen gjorde fel i det enskilda fallet, men det är intressant hur sällan dessa saker tas upp.

    Svara
    • Senior

      /  06/02/2018

     Rätt eller fel?
     Det stora problemet verkar vara just detta godtycke, samt de begränsade möjligheterna till insyn och överklagande.

     Dessa instanser lever i en juridisk gråzon där deras makt är total, och granskning ej är möjlig just med att de ”inte kan kommentera enskilda fall”.
     -Men vad är inte ett systemfel om inte ett antal sammanlagda enskilda fall?

     Så länge man inte kan granska alla enskilda fall och addera dem till en helhet lär man aldrig kunna se problemen heller, vilket ju passar dem som handsken.

     Svara
   • Senior

     /  06/02/2018

    Detta torde vara en naturlig del i ett socialistiskt samhälle, precis som i alla socialistiska stater, Gulag i Sovjet etc.

    Socialistiska diktaturer har dessa två val i kombination med varann:

    Ekonomisk socialisering:

    Genom att beslagta dina inkomster med de höga skatterna, för att sedan ge dem tillbaks via olika villkorade ”bidrag” för att med ekonomiskt tvång styra ditt beteende kan man ju bara kortsiktigt och ofrivilligt socialisera folk; så fort de ekonomiska incitamenten försvinner återgår ju människan till sitt grundläggande beteende.
    Detta förutsätter att befolkningen hålls fattig och beskattas hårdare och hårdare för att inkomsten och välståndet, och därmed deras ekonomiska frihet hålls stången.

    Socialisering via avel:

    Skall socialister verkligen kunna socialisera sin befolkning på ett mer beständigt sätt måste de ju ha verktygen att avla fram den perfekta medborgaren, och då faller det sig ju naturligt att man precis som inom djuraveln endast avlar på de exemplar man anser vara lämpliga.

    Därav dessa tvångssteriliseringar och mentalsjukhus, vilket bara är början.

    Denna styggelse visar socialismens rätta ansikte, och varför de aldrig kommer längre än till ”proletariatets diktatur” i sin strävan efter det perfekta samhället.

    -Människor har grundläggande instinkter som inte kan socialiseras bort helt enkelt, överlevnadsinstinkten är för stark för att socialiseras bort, varför socialistiska länder alltid slutar med massmord av de oönskade delarna av befolkningen.

    Svara
  • Senior

    /  06/02/2018

   Ja, denna styggelse pågick ända fram till 1976 i Sverige.
   -Något det pratas väldigt tyst om i media.

   SD brunsmetas med krav på att minsann göra upp med sitt förflutna, men det mest bruna partiet genom tiderna, Socialdemokraterna får inga sådana krav på sig.

   Svara
   • Rikard

     /  06/02/2018

    Hej.

    @Samtliga ovanstående: läs ‘Kris i befolkningsfrågan’. Där står faktiskt svart på vitt hur man anser att man skall uppnå det perfekta samhället, och den boken och Myrdalarnas arbete är grunden för det svenska välfärdssamhället.

    Det är inte konstigare än att läsa ‘Mein Kampf’ för att begripa Adolf Hitler, eller *Das Kapital’ samt ‘Kommunistiska manifestet’ för att förstå socialismen, eller ‘Koranen’ för att haja islam.

    Men som jag nu i tio år svarat till kollegor och (i många fall fd) bekanta: ”Socialdemokraterna steriliserad människor fram till sjuttiotalet. Hur kan du stödja ett parti med sådan bakgrund?”

    När jag berättar detta för invandrade bekanta (och för elevers föräldrar) tittar de på mig den där chockade men ändå artiga minen som säger mig att de undrar om det här är något slags bisarrt skämt. Särskilt Östeuropéer som upplevt kommunistdiktaturen och hotet om sovjetisk invasion och massaker tappar hakan och undrar varför detta parti och de som stödjer det kan visa sig offentligt…

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare
    PS Vill för övrigt bara säga att det är glädjande att fler och fler känner till statsministerns partis förflutna; han blev ju själv medlem medan detta pågick. Jag när ett fåfängt hopp om att någon journalist skall fråga honom om det var därför… DS

    Svara
 6. Senior

   /  06/02/2018

  OT

  Undrar just om Socialdemokraterna kommer att ge sig själva undantag från lotterilagen i denna nya ändring också?

  https://nyheteridag.se/snart-reglerar-staten-marknaden-for-casino-online/

  Svara
  • Melmac

    /  06/02/2018

   Läs längst ner i artikeln så är det redan ordnat.
   Man tappar hakan när man läser att de kallar dem för att ha allmännyttiga ändamål.
   Vilket jävla skitsnack!

   Svara
   • Senior

     /  06/02/2018

    Självklart är det det som avses!
    Jag fick för mig att det avsåg allmännyttiga ändamål på riktigt…

    Svara
  • Pelle2

    /  06/03/2018

   Ja, det är verkligen helt sjukt att sossarna ger sig själva fördelen av att kunna anordna spel medan inga andra partier får göra det.

   Svara
   • Pelle2

     /  06/03/2018

    Finns i alla fall en trogen sosse som läser i detta forum och sätter tummen ner på all kritik mot Das Partei:-)
    Finns ingenting som man kan kritisera sossarna för i dennes ögon uppenbarligen.
    Man måste vara helt ideologiskt förblindad om man kan försvara sossarnas gynnande av sig själva som i detta exemplet.

    Svara
 7. Mike E

   /  06/02/2018

  På sitt Twitter konto skriver idioten Arnstad i sin Bio sektion:
  ”Author, journalist and a scholar of history. All those tweets will be lost in time, like tears in rain.”

  Lägg märke till att bedragaren kallar sig ”scholar of history”.
  Denna man är en nolla och bedragare med tydliga psykiska och denna man fick en framskjuten plats hos Socialdemokraterna och Sveriges korkade journalister

  Svara
 8. Jag undrar vad det är för en tredjedel av landets konstnärer han anser att SD mordhotar och på vilket sätt det sker? Han borde försöka anmäla SD för mordhot. Och så kan SD anmäla honom för förtal…

  Svara
  • Ivar L

    /  06/03/2018

   Det är nog mer troligt att konstnärer i så fall hotar eller i vart fall hetsar mot SD. Det finns mig veterligen två konstnärer i Sverige som lever under hot och de hoten kommer från 1. Islamism (Vilks) och 2. Staten (Parks).

   Svara
 9. Cain

   /  06/02/2018

  Tack igen MiT för att du publicerar den där fantastiska bilden på Byggnads i fittmössor. Den blir aldrig gammal. Har för mig att det finns en version i vilken man zoomar in på mannen i bildens högra hörn, nedre raden. Är han den enda som förstår nivån av pinsamhet?

  Svara
 10. MiT

   /  06/02/2018

  Svara
  • Cain

    /  06/02/2018

   Idioter. Kvinnor som valt ingenjörsinriktning och har någon form av självrespekt avskyr att bli särbehandlade på det sättet.

   ”I’m not a ”woman engineer”, I’m an engineer.”
   Carla Walton, Silicon Valley

   Svara
  • Ivar L

    /  06/03/2018

   Undrar om den där ”grundaren” själv jobbar med något ingenjörsmässigt på riktigt eller om hon enbart bedriver företagande i jämställdhetsbranschen?

   Svara
 11. MiT

   /  06/02/2018

  Svara
 12. MiT

   /  06/02/2018

  Svara
  • Skeptisk

    /  06/02/2018

   Han kan väl börja med att gå åt sidan och göra plats för en kvinna. Gräv där du står!

   Svara
 13. MiT

   /  06/02/2018

  Svara
  • Skeptisk

    /  06/02/2018

   Så männen kan inte ta ut så mycket de önskar, men det är en nackdel för kvinnorna? Det är som när allt var en kvinnofälla för några år sedan. Oavsett om det var den ena eller andra av två möjligheter.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  06/03/2018

   Så fenomenet består oberoende av inbördes inkomst och befattningskonstallation makarna emellan?
   Låter rent av biologiskt…

   Svara
  • Pelle2

    /  06/03/2018

   Kvinnorna är alltid offer som vanligt.

   Svara
 14. MiT

   /  06/02/2018

  Svara
 15. Senior

   /  06/02/2018

  Tack MiT!
  För ditt outtröttliga arbete med att gräva fram och åskådliggöra alla tokigheter som försegår i detta land.

  Svara
 16. MiT

   /  06/02/2018

  *https://www.facebook.com/weimers/posts/10155293407600807*

  Svara
 17. Tor

   /  06/02/2018

  Grattis MiT,
  Du kan snart lägga ner bloggen:

  https://www.expressen.se/nyheter/invandringen-ar-valjarnas-viktigaste-fraga-infor-valet-/

  Undersökningen om vilka frågor som är viktigast för väljarna.
  Hela 3% tycker jämställdhet är viktigast valfrågan.

  Lyssna på inslaget hur resultatet försöks ursäktas.
  ”Invandringen har inte legat i topp förr och det kommer den säkert inte att göra inför valet”
  Va bra, i augusti så är integrationen slutförd och väljarna nöjda!

  Läste på metro om en statsvetare som fortfarande lever i förnekelse:
  ”Ann-Cathrine Jungar, som forskar om högerpopulistiska partier vid Södertörn högskola, tror att det faktum att Alternativ för Sverige synts mycket i media de senaste veckorna kan ha bidragit till att partiet börjat få ett väljarstöd.

  Hon beskriver partiet som en mer extrem variant av Sverigedemokraterna, med en mer restriktiv flyktingpolitik, stort fokus på lag- och ordning, försvar, utträde ur EU och en tydlig populistisk profil.

  Men Ann-Cathrine Jungar bedömer inte att partiet har någon chans att utmana de etablerade partierna i höstens riksdagsval.

  – Jag har svårt att se det. Anledningen till att Sverigedemokraterna har kunnat växa är att de har modererat sin profil och rensat ut extrema individer och grupper. Alternativ för Sverige består av de extrema grupperna. Jag tror att den potentiella väljarbasen är marginell, säger hon.”

  Trots att väljarnas viktigaste fråga är Invandringen, (20%+ alla andra områden som påverkas), har hon svårt att se den potentiella väljarbasen.

  Svara
  • MiT

    /  06/02/2018

   Men jag tycker ju jämställdhet är jätteviktigt! 😛

   Svara
  • Notera att de separerar på ”invandring” (20%) och ”integration” (10%).

   Men visst, frågan kommer säkert dö ut och folk kommer vilja prata om välfärdsfrågor, vilket inte alls kommer krocka med migrationsfrågan…

   Svara
   • Senior

     /  06/03/2018

    Det är just därför du inte skall ”ställa grupp mot grupp”!

    Då kommer du nämligen att upptäcka att den stora invandringen vi haft påverkar samtliga välfärdsfrågor, menligt.

    Svara
 18. MiT

   /  06/02/2018

  Artikeln med batikhjältinnorna finns på expressen (har jag för mig)

  Svara
 19. MiT

   /  06/02/2018

  Svara
 20. MiT

   /  06/02/2018

  *https://www.facebook.com/alexanderchristianssonsd/photos/a.182163062622697.1073741828.182138145958522/183428339162836/?type=3*

  Svara
 21. MiT

   /  06/02/2018

  Sista meningen är obetalbar
  ”Ett annat fall: ”Clowner ska stimulera flyktingar”. Det sistnämnda genomfördes i vart fall lyckosamt när SVT tog in Sandro Scocco som forskningsexpert.” 😀

  *https://www.facebook.com/tino.sanandaji/posts/10155680423978231*

  Svara
  • Casey Jones

    /  06/03/2018

   Räck upp en hand den som vill bli ”stimulerad” av Sandro Scocco! Ingen? 😉

   Svara
 22. MiT

   /  06/02/2018

  För de som är intresserade och kan
  ”Ganman & Panshiri gästar MED-pub anmälan till email i info”
  *https://www.facebook.com/events/182022042486815/*

  Svara
 23. G

   /  06/03/2018

  ”Meet The Women Launching Europe’s First All-Female Cyber Security Conference

  Earlier this year, the RSA cyber security conference came under fire for including only one female keynote speaker in a line-up of 20. The issue is not unique: In January, the CES technology conference also revealed a line-up lacking women speakers.

  When challenged, RSA said that women in cyber security are hard to find. This isn’t true, say BAE Systems threat intelligence analysts Kirsten Ward and Saher Naumaan, who have just launched what they claim is the first cyber security conference of its kind in Europe, featuring an all-female speaker line up.

  “It means they’re not trying hard enough,” says Naumaan. “There are plenty of exceptional women qualified to speak at such conferences. But because they are not promoted or given as much exposure as men, their participation is disproportionately skewed. We’re correcting this existing imbalance: all any conference organisers have to do is what we did – put in a little effort.” ”.
  https://www.forbes.com/sites/kateoflahertyuk/2018/06/01/meet-the-women-launching-the-first-all-female-cyber-security-conference

  Svara
  • skitsnack

    /  06/03/2018

   Cyberfeminister.

   Lustigt det där med kvinnor och IT att det alltid ska vara så stort fokus på att locka kvinnor, peppa kvinnor och hålla awards så att kvinnor vinner pris med galor och sånt. Är det IT eller en skönhetstävling kvinnor förväntas vara med i?

   Det är inte helt glasklart.

   De flesta männen drivs åtminstone av någon form av inre motivation och behöver sällan (åtminstone inte inledningsvis) lockas till branschen med belöningar, vida löften om mentorskap och traineetjänster, awards och galor där alla ska stå på en scen, få diplom till feministisk musik tillsammans med blommor och få en rosa goodiebag innehållandes tamponger och en diskborste för att känna sig pepp. Det är så man behandlar CP-skadade (inget ont om dem).

   Hennes kritik är såklart nonsens. Det är givet att det är svårare att hitta kvinnor eftersom urvalet är mycket mindre. Det är givet att om man letar tillräckligt länge inom en grupp människor så kommer man hitta vad som helst man letar efter. Det betyder inte att det är realistiskt att lägga så mycket resurser på radikalfeministisk ideologi. Det är inte heller särskilt konstigt att en cyberfeminist med tentaklerna långt upp i lårviken på kvinnliga nätverk har mycket lättare att hitta kvinnor.

   Visst kan de hålla konferenser med bara kvinnliga talare. Töntigt så det förslår men varför inte. Hellre det än som det kan vara på vissa IT-dagar nuförtiden med manliga feministiska knähundar som står på alla fyra och godhetssignalerar som om deras liv hängde på det.

   Finns det företag som väljer att anställa kvinnor och satsar på den asiatiska marknaden så ja varför inte. Jämställdhetsparadoxen funkar säkerligen mycket bättre i de länderna och vad säkerhet anbelangar talades det om ett spektrum av saker bland annat att lära anställda på olika företag att inte surfa på öppna nätverk med företags-laptopen och att vara på sin vakt mot social ingenjörskonst och det är kvinnor säkert väldigt lämpade för. Den tekniska spetsen finns såklart bland kvinnor också även om det är som att hitta en nål i en stack i jämförelse. Det växer inte på binära träd.

   Svara
  • Pelle2

    /  06/03/2018

   Och som vanligt är det jättebra med en konferens med enbart
   kvinnliga föreläsare medan det är för jävligt och helt förkastligt med en konferens där manliga föreläsare är i majoritet.
   Är också förbannat trött på alla satsningar som görs för kvinnor inom it medan man skiter i att göra motsvarande satsningar på män.

   Svara
 24. Gorby

   /  06/03/2018

  Svara
 25. Gorby

   /  06/03/2018

  Svara
 26. Gorby

   /  06/03/2018

  https://unv.is/expressen.se/kultur/janne-jag-pratar-garna-med-dig-igen

  Svara
  • G

    /  06/03/2018

   Svara
  • Senior

    /  06/03/2018

   Han skriver inget nytt, det enda är att han skyller ifrån sig lite mer ödmjukt…..
   -Fortfarande inga kvitton.
   -Fortfarande inget om sitt de facto juridiska ansvar som fastighetsägare.
   -Skyller fortfarande på en ”entreprenör” som påstås ha uppmanat dem att betala Akilov direkt. (Varför skulle en entreprenör inte vilja slussa dem pengarna genom sitt företag?)

   ”Att då bli anklagad för att ha finansierat ett vidrigt terrordåd av en islamist mitt i Stockholms hjärta gjorde mig rent ut sagt jävligt fly förbannad.”

   Han har de facto finansierat det, dock är sannolikheten för att han skulle veta vad han finansierade väldigt låg. Ingen skuld kan läggas på honom för detta, dådet hade nog hänt även om det var vita pengar. Gällande terrorfinansiering saknas sannolikt uppsåt.

   ”Efter dådet på Drottninggatan hade jag själv skakade och rädda vänner och bekanta som övernattade hemma hos mig, eftersom de inte kunde ta sig hem på grund av alla avstängningar och avspärrningar.”

   Snällt av honom att låta dem övernatta, dock finner jag det ganska osannolikt. Det var ju inte direkt hela Stockholm som stängdes av, tunnelbana och taxi fungerade mig veterligen. Det gick utan vidare att ta sig runt det avstängda området. Han försöker bara tillskriva sig positiva egenskaper för att förbättra synen på hans karaktär.

   ”Min syster befann sig bara några hundra meter ifrån terrordådet när det ägde rum.”

   Har inget med saken att göra. Ytterligare ett känsloargument för att förbättra sin karaktär by proxy.

   ”När man använder detta ohyggliga terrordåd där barn har dött, där folk förlorat sina nära och kära, som ett slagträ för att äntligen kunna svartmåla mig tycker jag att anständighetens gräns passerat för länge sedan.”

   -Nej, man använder inte terrordådet som slagträ, man använder de ekonomiska uppgifter som framkom i utredningen om det renoveringsarbete Akilov utfört. Det har inget med terrordådet att skaffa. Dock kan jag förstå om Nujjen har dåligt samvete för det och själv gör den kopplingen.

   ”Istället blev mina budskap otydliga och jag uppfattades som oförskämd mot journalisten som jag trots allt hade tackat ja till att möta.”

   Nej, hans budskap var väldigt tydliga, och upprepades in absurdum, det finns inte en chans att någon missuppfattat dem för att han var otydlig….
   Ja, han uppfattades som oförskämd, av den enkla anledningen att han VAR oförskämd.

   ”Den obehagliga och kvävande känslan som kommer av att bli ifrågasatt och misstänkliggjord och där du får stå till svars för något du inte vetat om eller varit inblandad i gjorde nog att jag inte tog in allt och därför inte agerade rationellt och ödmjukt.”

   Han har bevisligen varit inblandad i det, enligt de ekonomiska transaktionerna, möjligen ovetande, dock fortfarande inblandad.

   ”• Utbetalningarna till det konto som visade sig tillhöra den person som mer än ett år senare genomförde terrordådet, Rakhmat Akilov, utfördes på uppmaning av den byggentreprenör som anlitats av min svåger för renovering av vårt gemensamt ägda fritidshus. Varje delbetalning baserades på av entreprenören redovisade arbetstimmar, som de förstås skulle få betalt för.”

   Jag vet inte hur korkad Özz är, eller hans svåger, men jag skulle inte tvivla för fem öre om att handlade om svartjobb om jag själv skulle fördela entreprenörens löner direkt in på entreprenörens anställdas konton…..
   Detta kan enkelt lösas, bara att skaka fram och visa upp de kvitton, som ni dessutom redovisat och kanske gjort rotavdrag för?

   ”• Jag personligen har inte haft någon kunskap om vare sig entreprenören som anlitades eller känt till i detalj hur utbetalningarna har gått till. Jag har alltså inte genomfört vare sig någon beställning av byggtjänster eller gjort någon betalning.”

   Han är fortfarande ansvarig i sin roll som fastighetsägare.
   Dessutom är det bara att sätta tryck på denna svåger att redovisa hur det gått till, Özz har nu haft flera månader på sig att ta sitt ansvar som fastighetsägare och sätta in sig i hur detta gått till.

   ”• Det har aldrig funnits någon som helst ambition från mig eller de övriga ägarna till fritidshuset att undvika beskattning. För mig är det självklart att alla ska göra rätt för sig och betala skatt, var och en efter sin förmåga. Bara så kan vi få en fungerande gemensam välfärd. I det här fallet gjordes betalningen för arbetet helt enkelt på det sätt som den kontrakterade byggentreprenören anmodade.”

   -All information ovan som redovisar både händelseförloppet samt Özz agerande tyder på motsatsen. Det blir svårt att tala sig ur detta, speciellt som han i stort sett bara upprepar samma meddelande om och om igen.

   Slutligen:
   Det skulle vara synnerligen intressant om någon journalist beställer ut den redovisning man måste fylla i med jämna mellanrum gällande renoveringar och förbättringar på sin fastighet, undrar just om Özz tagit upp det arbetet för att göra rätt för sig och sin fastighetstaxering….

   Svara
   • Senior

     /  06/03/2018

    Ytterligare en fundering….
    Det var väl ett fritidshus som renoverades, bl.a. med ett scenbygge om jag är rätt informerad.

    Är det fortfarande ett fritidshus när man byggt en scen och ägnar sig åt affärsverksamhet där i form av uppträdanden för betalande gäster?

    Svara
   • skitsnack

     /  06/03/2018

    ”Efter dådet på Drottninggatan hade jag själv skakade och rädda vänner och bekanta som övernattade hemma hos mig, eftersom de inte kunde ta sig hem på grund av alla avstängningar och avspärrningar.”

    Jo tack. Det var många som ville vara med i radio och TV efter terrorattacken och visa vilka goda medmänniskor de var.

    Folk som agerade motorcykeltaxi (mot en ringa kostnad) och andra som agerade härbärge framförallt åt unga kvinnor från andra städer som var ”strandsatta” (det är lugnt, kan få sova hos mig osv.).

    Det räckte inte med ligg och pengar utan de var tvungna att vara med i media, få sina fem minuter i rampljuset och påtala vilka fruktansvärt goda människor de var. Snacka om att krama vatten ur en sten.

    Ja och sedan samlades alla likasinnade godhjärtade människor i en kärleksmanifestation under medias stora strålkastare där man speglade sig i sin narcissism, bekämpade terrorism med handhjärtan och gnällde över islamofobi.

    Usch.

    Att i dag komma dragandes med hur godhjärtad man varit mot sina vänner när det begav sig måste ändå vara att sparka på en död häst. Är det så dåligt med gig nuförtiden eller.

    Det är bara att hosta upp kvittona.

    Svara
    • Ivar L

      /  06/03/2018

     Spelar ingen roll vad han hostar upp nu. Han visade sitt rätta jag i den första intervjun. Att han repat in en ny pjäs för att försöka måla över det förra fiaskot inger noll förtroende.

     Svara
     • skitsnack

       /  06/04/2018

      Finns ingen faktura att hosta upp. Det har aldrig funnits någon faktura.

      Han visade mycket riktigt vad han gick för i första intervjun.

   • Olof

     /  06/03/2018

    ”Han har de facto finansierat det, dock är sannolikheten för att han skulle veta vad han finansierade väldigt låg. Ingen skuld kan läggas på honom för detta, dådet hade nog hänt även om det var vita pengar.”

    Är det ens någon som försöker lasta honom för det? Jag har någon svag minnesbild av att jag kanske sett någon lite trollaktigt göra någon sådan koppling, men den seriösa kritiken har ju framförallt handlat om hyckleriet att själv ha hög svansföring i sådana frågor och sedan bli tagen på bar gärning med att vara inblandad i omfattande svartarbete. Och än värre i kombination med familjens andra sysselsättningar, där det nära nog skulle kunna ses som någon form av systematiskt trafficking upplägg där nära nog alla inblandade parter tjänar på gråzoner i migration.

    Själv håller jag i alla fall inte honom på något sätt ansvarig för något som Akilov gjorde.

    Och jag kan absolut ha förståelse för att han anlitar svartjobbare. Men vill han ha förlåtelse och stöd för det då får han fan komma ut och säga att han tror att skattenivåer och avgifter för arbetskraft är ohållbara i Sverige, och att vi behöver skära ytterligare i sådant för att få fler i arbete.

    Men vill han forstätta hyckla… ja då vet jag inte vad han har att tillföra alls.

    Svara
    • Senior

      /  06/03/2018

     ”Är det ens någon som försöker lasta honom för det?”

     Inte vad jag vet.

     Som jag senare skriver handlar det om svartarbetet, inte terrordådet.
     Är troligen bara ett försök från Özz att skifta fokus från just svartarbetet.

     Svara
  • x

    /  06/03/2018

   Hur kan vi vara säkra på att det är Özz som skriver i Expressen och inte hans svåger?

   Svara
 27. G

   /  06/03/2018

  ”Rasmus Dahlstedt: Kultursidor under all kritik”
  https://ledarsidorna.se/2018/06/kultursidor-under-all-kritik/

  Talande genomgång av vad några utav landets kulturmänniskor producerar. Vilket folk alltså.

  Svara
 28. MiT

   /  06/03/2018

  Svara
  • Leif

    /  06/03/2018

   De har alltså anlitat en entreprenör. Entreprenören har anställda som utför arbetet. Den vanliga ordningen är, det begriper väl alla utom några få, att entreprenören avlönar och betalar in skatt för den anställde. Det är entreprenören som fakturerar och får betalt av beställaren. Beställaren betalar entreprenören först när denne har levererat en faktura.
   I det här fallet verkar allt vara tvärtom. Man betalar inte entreprenören utan den anställde och man väntar sig ite en faktura förrän man betalat.
   Häpnadsväckande!!!!

   Svara
   • Det är egentligen fantastiskt hur han bara trasslar in sig mer i sina egna lögner ju mer han försöker förklara det hela. Ibland så är det bättre att bara vara tyst och låtsas som att det regnar…

    Svara
    • Jans

      /  06/04/2018

     Det kanske mest fantastiska av allt är att Expressen tycker man skall ge någon som anlitar svart arbetskraft och failat episkt i TV utrymme att fortsätta narrspelet. Det är inte seriöst någonstans även om han varit krönikör på tidningen. Det är bara töntigt. Har de inga redaktörer på Expressen?

     Svara
   • Senior

     /  06/03/2018

    Ja, och även om de betalat in den beskattade lönen direkt till arbetstagaren skall det i så fall ändå finnas en faktura där alla kostnader redovisas med arbetsgivaravgift och inkomstskatt från entreprenören…… Ingen har ännu presenterat en faktura.

    Bara en fullständig idiot skulle driva en firma på det sättet med separata betalningar, och bara en fullständig idiot skulle betala en entreprenör på det sättet.

    Inalles: Akilov har jobbat svart direkt åt Nujjens, det finns ingen entreprenör.

    Svara
    • Motkraft

      /  06/03/2018

     Och det ännu mer fantastiska att om du och jag skattefifflat på det sättet så hade vi åkt dit så det visslar om det. Jag betvivlar att familjen Nujen kommer att ställas inför rätta för medvetet skattefusk.

     Svara
  • Skeptisk

    /  06/03/2018

   Försöker han gå från terrier till pudel? Lycka till.

   Svara
   • Motkraft

     /  06/03/2018

    Jag tror inte han vet vad en ”pudel” är för något, ett uruselt försök till damage control.

    Han låter som ett litet tjurigt barn som fortsätter ljuga för att komma undan. Och tycker synd om sig själv. Han är för djupt rotad i ”skamkultur” för att förstå att det han skriver nu bara gör det värre. Innan så kunde han avfärdas som ”aggressiv för kommer från en annan kultur” vilka vissa säkert kan förlåta. Nu så försöker han argumentera som om han tror att den som läser skulle vara en idiot. Vilket jag tror även vissa PK-människor kan uppfatta som stötande.

    Svara
  • Jonas

    /  06/03/2018

   ”Mitt kurdiska folk med sina peshmerga och sin gerilla besegrade IS och slåss ännu mot islamister och terrorister. Inte bara för sin egen skull utan faktiskt för hela världen.”

   Översatt från Özziska till ren svenska blir det:
   ”Mitt nationalistiska folk med sin gerilla slogs mot IS, eftersom de konkurrerade om att invadera Syrien, och för sin egen skull för att utöka sitt territorium”

   Svara
   • Senior

     /  06/03/2018

    …Samtidigt som Özz själv sitter säkert i Sverige och tar åt sig äran som kurd istället för att åka dit och dra sitt strå till stacken.

    Svara
    • Jans

      /  06/04/2018

     Han får väl göra som Soran, åka dit och göra TV. Det är väl ungefär så långt hans kampvilja sträcker sig.
     Sida kanske betalar, de är ju lite korkade.

     Svara
 29. MiT

   /  06/03/2018

  *https://www.facebook.com/soheilafors/posts/1659517760844069*

  Svara
 30. hllviken

   /  06/03/2018

  Alltid aktuellt

  Svara
 31. Cain

   /  06/03/2018

  Expressens löpsedel just nu:

  ”9 000 afghanska män flydde till Sverige:
  KVINNORNA SOM BLEV KVAR BERÄTTAR
  Expressen i Iran”

  Iran??!

  Svara
 32. Senior

   /  06/03/2018

  -Och nu har jag läst den också.

  Jag undrar just varför expressen inte gjorde detta reportage för tio år sedan när det behövdes som bäst…

  I korthet går reportaget ut på vad de flesta (normalt funtade) sagt hela tiden, det handlar endast om ekonomi. De får till och med skolgång och utbildning i Iran.

  Alla argument för att låta dessa 9000 personer stanna i Sverige har därmed fallit.

  Svara
  • Olof

    /  06/03/2018

   ”Jag undrar just varför expressen inte gjorde detta reportage för tio år sedan när det behövdes som bäst…”

   Ja, det kan man fråga sig. Försök att återfå trovärdighet så här i elfte timmen?

   ”Alla argument för att låta dessa 9000 personer stanna i Sverige har därmed fallit.”

   Men… men… sexresor till afrika har ju blivit så dyra nu med flygskatt och allt…

   Svara
  • Motkraft

    /  06/04/2018

   Diskuterat lite med mina PK-vänner och de ser även ”fattigdom”, ”svårt få jobb” eller ”kan inte utbilda sig till det de vill i hemlandet” som asylskäl. Så för dem spelar det ingen roll att de ljuger och inte har riktiga asylskäl, de är ”behövande”.

   Och konsekvenstänket att de pengar vi lägger på ”behövande” som inte är flyktingar här skulle kunna hjälpa 100 gånger fler via bistånd och projekt i tredje världen biter inte riktigt. En naturlig instinkt för dem, ”man hjälper de som knackar på min dörr och ber om hjälp, det är sann medmänsklighet”. Att vara medmänsklig med de man ser, de som tagit sig hit. Medmänsklighet med de som är fast i flyktingläger eller krigshärdar är inte lika viktig.

   Denna PK-syn gör det fullständigt meningslöst att föra en diskussion, logik krockar med känsloargument och förnekande. Till det så bemöts fakta med ”Hur vet du det?” och när svarar att kan visa statistik och vetenskapliga studier av erkända forskare så vägrar de titta på beläggen.

   Svara
   • En kollega berättade om en resa till Indien: stadens polischef hade en elegant villa med stor, välskött trädgård, och en rejäl mur runt alltihop.
    Omedelbart utanför muren bodde ett större antal människor direkt på gatan.

    Det är inte en fråga om ”Om” utan ”När” även PK-folket kommer att investera i rejäla murar.

    Svara
 33. MiT

   /  06/03/2018

  *https://www.facebook.com/Humlannitton/posts/10214854193181929*

  Svara
 34. MiT

   /  06/03/2018

  ”Flicka fotade Mohamed efter festivaltafset”
  http://www.friatider.se/flicka-fotade-mohamed-efter-festivaltafset

  Svara
 35. jans

   /  06/03/2018

  Tro och Solidaritets hållning i trosfrågor blir mer begriplig:
  http://www.friatider.se/ssu-raderar-den-h-r-bilden-p-sin-egen-styrelse-fr-n-internet

  Svara
  • hllviken

    /  06/03/2018

   Vänligen förklara din kommentar, den är tyvärr helt obegriplig för mig.

   Svara
 36. hllviken

   /  06/03/2018


  Svara
 37. Jonas

   /  06/04/2018

  Extra ändringsbudget för 2018 – Ny möjlighet till uppehållstillstånd

  http://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/arende/betankande/_H501FiU49

  På Torsdag är det dags för beslut om de 9000.
  Jag hoppas att vi efter beslutet får se en lista på hur var och en i riksdagen röstade.

  Svara
 38. Det finns alltid utrymme för en lägre lägstanivå. Säg aldrig ”nu kan det inte bli värre.”

  Hur kraftfullt är ordet ”rasist”? Fråga över tusen flickor i Rotherham.

  Lika kraftfullt som en gång ”kättare”. Eller ”häxa.”

  Svara
 39. Jens Ganman: ”FREAKSHOW”
  *https://www.facebook.com/jens.ganman/posts/10155733020138251*
  ”Aktuellt har blivit ett underhållningsprogram.

  Man tittar inte längre för att få sig nyheter till livs – man tittar för att se vad som ska gå på tok den HÄR gången.”

  Svara
 1. De goda med eller utan skyddsväst #lamotte #sverigemöts #trump #sweden #msm – Hexanmexan "shake my hand?"

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: