Och integrationen flyter på?

Sverige är världsbäst på integration. I alla fall var vi det för några år sedan enligt t ex Lars Lindström på Expressen för snart 2 år sedan.

Han baserar det på MIPEX som har fått kritik för att inte mäta utfall överhuvudtaget utan bara satsade resurser. Man kan satsa massor och hamna högt i MIPEX oavsett om de satsade ger nåt resultat.

En journalist går till källan: Jag frågar Thomas Huddleston, huvudansvarig forskare för Mipex i Bryssel. Svaret: ”Dessa statsvetare och ekonomer kan inte vara medvetna om att nya Mipex 2015 inte bara mäter styrkan av politiken genom indexvärden, utan också behovet, utnyttjandet och effektiviteten av integrationspolitiken”.

Jag upprepar. Behovet. Utnyttjandet. Effektiviteten. Varför tror vissa att inte heller OECD visar att Sverige är framgångsrikt på integration? Thomas Huddleston svarar att också det är en missuppfattning.

Lindström gick till källan som naturligtvis bedyrade att de visar behovet, utnyttjandet och effektiviteten. Effektiviteten tycker Lindström var så viktigt att han kursiverade det. Jag klickade idag på länken i Lindströms krönika och kom hit.

Där kan man se att Sverige ligger 1:a på listan. 2014 i alla fall, det är den som kommer upp när man besöker sidan även idag. Vi är alltså bäst på integration. Vad nu de sakerna man listar har att göra med integration. De mäter ju inte alls på hur man lyckas bli en del av Sverige vilket väl måste vara det man menar när man pratar om integration? Att bli integrerad handlar om att vilja bli en del av Sverige, att på sikt bli svensk med allt vad det innebär. Men MIPEX handlar BARA om hur generöst ett land är med resurser, inget annat. Man mäter integration som ambition med resurser, inte resultatet av alla resurser eller resultatet per satsad krona. Av det enkla skälet att det förmodligen är helt omöjligt att mäta en så abstrakt sak som integration.

Men om man menar att ett ösa resurser över politikområdet är samma sak som lyckad integration så ligger Sverige överlägset 1:a. Det tvivlar jag inte en sekund på!

Arbetsmarknaden har inget med integration att göra. Man är inte integrerad i Sverige bara för man har ett jobb. Det kan dock vara en liten liten liten pusselbit i det stora hela.

Familjeåterförening har inte heller nåt med integration att göra. Du blir inte integrerad bara för du har din familj runt dig. I vissa fall kan det nog t o m vara tvärtom.

Utbildning är inte heller integration. Vissa religiösa friskolor är väl ett exempel på det…

Hälsa är inte heller integration.

Att delta politiskt har vi ju sett vad det gör för integrationen, både i Miljöpartiet, Centerpartiet, Socialdemokraterna och Moderaterna…

Permanent uppehållstillstånd ja, massor av grova brottslingar som vi ”inte kan” utvisa är ju resultatet av den finfina och lyckade integrationen…

Jag vet inte ens vad ”Access to nationality” betyder och innebär om jag ska vara ärlig. De menar nog hur enkelt och snabbt man får svenskt medborgarskap. Man blir dock inte integrerad bara för man har ett svenskt medborgarskap. Det bevisar väl alla ”svenskar” som åkte till IS eller hejar på IS här i Sverige…

Antidiskriminering ska tydligen också vara integration.

Varje del var för sig är helt ointressant när man pratar om integration för vad gemene man menar med integration är assimilation. Man ska bli en del av Sverige, slänga sin gamla skit man bär med sig på tippen och få en nystart och bli en del av det nya landet. Så tillsammans kan de olika områdena ovan bilda en större enhet men det innebär inte att man är integrerad utan är en liten bit på vägen. Så hur mäter man effektiviteten, dvs resultat per satsad krona, inom varje område och totalt? Det gör man inte…

Det är t ex inte ett mått på effektiv integration att pytsa ut medborgarskap som om det vore konfetti. Det visar bara att man pytsar ut medborgarskap som om det vore konfetti. Endast. Ösa ut massor av medborgarskap är inte ett mått på integration utan ett mått på dumhet.

Varför denna bakgrund nu då?

Jo, GP har idag börjat med en granskning, typ 10-15 år försent. Men ändå. Nu ligger artikeln bakom betalvägg så har inte kunnat läsa. Men rubriken säger en hel del om integrationen i Sverige…

Och så har jag sett den ovan från artikeln.

Förskola alltså, barn 1-5 år. Integrationen funkar fint? Bäst i världen? Effektiv enligt MIPEX! Vi ligger ju 1:a, remember…? Dessa barns föräldrar har omfattats av allt det som MIPEX, och Lindström, säger är bäst i världen. De är alltså integrerade i Sverige enligt Lindström och MIPEX. Där ser vi effektiviteten av alla resurser, den som MIPEX själva säger att de mäter. Integration per satsad krona, det som gör att vi ligger 1:a. Där är resultatet av alla integrationsresurser. Förskolebarn som filmas av personalen så föräldrarna kan kontrollera att småbarnen inte tar av sig slöjan. Integrationen i verkligheten.

Effektiv integration sa MIPEX! Världsbäst på integration sa Lindström! De som håller på sådär är också välintegrerade i Sverige enligt både MIPEX och Lindström. Man har satsat massor av resurser och MIPEX säger ju att vi är jätteeffektiva? Det måste de ju mena eftersom de säger att de mäter effektivitet och vi ligger 1:a på deras lista?

För en sak måste man ju komma ihåg, de här i Göteborg är inte några få enskilda personer utan symptomen på ett samhällsproblem! Ett samhällsproblem som bara växer och växer. Motsatsen till integration.

Här har vi hamnat. Vi som är världsbäst på integration. Så världsbäst att vissa av de politiska partierna är infiltrerade/infekterade av islamism eftersom politiskt deltagande ju var ett av områdena man mäter, att barn på förskolorna filmas och sänds live så föräldrarna kan kontrollera att de har slöjan på sig, att religiösa (islamistiska..) moralpoliser knatar runt och bestämmer hur andra ska leva.

Vi är så världsbäst att vi t o m lägger resurser (skattepengar…) på en kamelfarm. Kanske är det den numera kursade kamelfarmen och liknande ”integrationsprojekt” som gjorde att vi hamnade 1:a? Jag misstänker att såna i alla fall inte räknas som en nackdel. Och så satsar man pengar på Burka songs också.

Så här blir det med en media som består av Lindströmmingar och liknande. En media som konstant ligger 10-15 år efter med sina granskningar, som t ex Expressen som NU granskar bedrägeriet med de sk ”ensamkommande barnen”. Nu när det är för sent att göra nåt. 5 över 12 börjar de sprattla lite och tror att folk ska tycka att de är ju modiga som vågar granska det där.

GP var ju inte så intresserade av att t ex granska bedrägeriet med de sk ”ensamkommande barnen” när de själva hade det rakt under näsan. Tvärtom! Man gjorde allt för att understödja det i form av en artikel om en ”16-åring” (inlägget längst ner här) och sen tvätta artikeln från allt som bevisade vad de höll på med när alternativ media tog upp det…

Men NU minsann, nu skriver man om problemen. Nu när det är för sent…

lamotte-om-en-fc3b6rskola.jpg

Och integrationen funkar fint?

**********

Lite enkel vardagsfeminism är på sin plats så här i sommarvärmen

Någon som kan översätta vad hon säger? Vi kan se att Wåg gillar det i alla fall. Vet hon själv vad hon säger?

Och nej, det hon svarar på ger inga ledtrådar. Inte för en enkel person som jag i alla fall.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

91 kommentarer

 1. Frida Gustavlin

   /  06/04/2018

  Spelar ingen roll om vi är bäst, när vi ändå är så jävla kassa. Hur dåliga vi är på integration jämfört med andra länder är ett värdelöst mått på hur hög asylinvandring landet tål. Däremot så kanske vi kunnat ha en hög asylinvandring om vi nu var bra, men det är vi inte, kanske vi är bättre än länder som är ännu sämre än vad vi är, men det är inte det som är frågan.

  Svara
 2. MiT

   /  06/04/2018

  *https://www.facebook.com/tino.sanandaji/posts/10155685607563231*

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  06/04/2018

   Ja, en vettigare ”second opinion” hade väl varit att fråga någon som inte är genomförgad politiskt, men sådan kvalité kan man knappast förvänta sig från dagens Aktuellt.

   Svara
  • lensof

    /  06/04/2018

   ”Någon som kan översätta vad hon säger”.

   Jag bara älskar den kommentarer MiT. För den tänker jag ofta. Dock inte bara hon utan även han för t.ex. Scocco förstår jag inte alls.

   Det måste ha hänt något inom den akademiska världen. Ja, jag vet, du visar på det hela tiden. Ändå blir jag så förundrad. Mina ca 500 akademiska poäng hjälper mig inte alls när jag läser vad aktivistakademikerna vill säga. Jag förstå inte ett jota!

   Antagligen tänker jag fel. Grundad i att försöka tänka logisk. Ingen tillgång när man ska försöka tolka vissa s.k. specialister idag.

   Svara
   • Särskilt inom humaniora har universitet i väst blivit indoktrineringsanstalter för vänsteråsikter. ”Den långa marschen” har burit frukt; en stor majoritet av de som bestämmer och sätter betyg är så långt till vänster, så postmoderna, och så intoleranta att de studerande som är för konservativa eller logiska snabbt sållas bort.

    Svara
    • Marknadsliberalt pådyvlad massinvandring åt Israel-lobbyn för att krossa Europa är i vart fall inte vänsternationalism.

     Svara
     • Pelle2

       /  06/05/2018

      Vilka partier är det som gillar massinvandring ? V, Fi ,Mp och stora delar av S.
      Sedan finns det även falanger inom C som gillar det som skulle kunna kallas för marknadsliberala men de övriga partierna är definitivt vänsterpartier.
      Men förstår att du inte vill kännas vid vänsterns vurm för massinvandring….

      Begriper inte varför någon som gillar Israel skulle vilja få hit en massa muslimer som inte gillar judar och förstår heller inte varför dom skulle vilja krossa Europa.
      Det är ju inte de muslimska länderna som är israels vänner så varför skulle de vilja få fler länder som vänder sig emot dom?

      Känns som det vanliga tröttsamma skyllandet på judarna..

     • Du ställer bra frågor och den som ställer bra frågor får ofta bra svar.

      Min motfråga är vilka girigbukar som gynnats av imperialismen, globalismen och massinvandringen och kaoset rent ekonomiskt. Där har du drivkraften. Följ pengarnas väg!

      Enligt den tekniske fysikern Lars Bern via SwebbTV är det eliten, ca 10% och 1% allra mest som profiterat. 90% av folket ha förlorat sin förmögenhet. Siffrorna från Credit Suisse som Bern använder verkar stämma. SD:s ledning och representanter tillhör denna elit, precis som alla de andra partierna och vill säkert inte beskatta tillbaka välfärden progressivt. Detta kallar jag högerpolitik. Hela spektrumet är skyldigt, även V som agerar bihang till högerpartiet S istället för att stå i vänsternationell opposition.

      C är fullkomligt marknadsliberalt och i händerna på monopolkapitalet. Lööf är en av deltagarna på Bilderberggruppens hemliga psykopat-möten. Även Löfven har varit där.

      Det finns ingen riktig vänster i svensk riksdag. De sitter alla i monopolkapitalets hemliga Bilderberg-båt.

      Vänsterns vurm för monopolkapitalisten George Soros massinvandring och Reinfeldts ”öppna era hjärtan” för Bank of America, där han numera är ”senior rådgivare” är inget annat än ett kvitto på detta.

      Du begriper nog varför Israel-lobbyn vill få hit en massa muslimer. De lever på konflikt och allra helst vill de ha konflikt mellan kristna och muslimer så att alla kristna slutar fördöma Israels brott mot FN:s resolution 242. Allra helst önskar de sig nog en total förintelse av de anti-sionistiska muslimerna som ofta skriker hurra för Hitler eftersom de vet att han häktade dem och satte dem i arbetsläger på svältdiet.

      Konflikten som uppstår, uppstår dessutom i EU, inte i USA där det är stopp och belägg på införsel av de här individerna numera. EU gör tvärt om, d.v.s. välkomnar de mest extrema och skickar hem de sekulära som flytt de extrema.

      De vill inte enbart krossa Europa, men även splittra EU, Ryssland och Kina eftersom EU, Ryssland och Kina hotar deras maktbas i USA. Israel-lobbyn kontrollerar Washington-regimen helt och fullt. Där finns inga tvivel. USA:s stående veton i FN åt Israel är evidens nog.

      Planen är inte att våra länder ska bli de muslimska ländernas vänner, men att de mest extrema elementen ur islam ska skapa den motreaktion som skall gynna dem. Israeler dansar i glädje och highfivar iförd arabisk utstyrsel när konflikten skapas.

      I kaoset tjänar monopolkapitalet pengar och kommer kunna ockupera ännu mer land i Mellanöstern.

      Det är inte någon sekt allena som är problemet, mer än någon annan extremt barnavlande sekt som tillber tillväxt och tror sig vara utvald av gudfader självt, såsom alla sekter, utan den mentala bristen på insikten i vad det kommer leda till långsiktigt.

      Problemet ligger i mänsklighetens oförmåga att förstå den exponentiella funktionen och ovilja till vetenskaplighet balans, ekologisk hållbarhet, respekt för andra länders suveränitet och fred.

      Det demokratiska problemet består av människors oförmåga att förstå olika fomer av osanning som psykopater använder för att vilseleda dem.

      Psykopaterna infiltrerar demokratiska partier och tar över dem likt snylthumlor och vanligt folk luras till att rösta på dem.

      …och är det inte så, framför då gärna evidens för motsatsen. Jag kan ju ha fått det hela om bakfoten. MVH

  • Pelle2

    /  06/05/2018

   Bra av Tino att ifrågasätta Svt och Scocco.

   Svara
 3. Jonas

   /  06/04/2018

  Vi har ju matats med framgångshistorier om hur Somalier lyckas bra i Minnesota

  https://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/samhalle/article12289591.ab

  Men varför får vi inte höra om hur de samtidigt lurar till sig miljardbelopp som de skickar till Al-Qaida?

  https://www.mprnews.org/story/2018/05/14/state-investigating-fraud-at-10-mn-daycare-providers
  https://www.theguardian.com/us-news/2016/nov/06/donald-trump-minnesota-somali-migrants-isis

  Svara
 4. Reblogga detta på Life, Death and all between och kommenterade:
  Världsmästare på integration?!!!

  Svara
 5. Frida Gustavlin

   /  06/04/2018

  ”Systemkritisk feminism. Att avkolonisera reproduktionen från produktion och repression.”

  Jag gör ett översättningsförsök. Kontentan är som ni säkert förstår, rassistisk och sexistisk smörja, precis som vanligt när det kommer till samtida kvasiintellektuell feminism.

  Systemkritisk feminsm = absolut inga män på några poster över biträdande mellanchef.

  Avkolonisera reproduktionen från produktion = inget mer heterosexuellt sex mellan etniska vita män och sk ”rasifierade” kvinnor utan preventivmedel.

  Avkolonisera reproduktionen från repression = eftersom allt sex mellan man och kvinna är en grym våldtäkt, helt oavsett grad av samtycke, särskillt om den sker mellan en vit priviligerad man och en ”rasifierad” underordnad kvinna, så ska detta så klart inte få ske utan att problematiseras.

  Svara
 6. hllviken

   /  06/04/2018


  Svara
  • Pelle2

    /  06/05/2018

   Ingen risk att dom skulle fråga sådana elaka saker till en vänsteranhängare…

   Svara
 7. MiT

   /  06/04/2018

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  06/04/2018

   Det är faktiskt inte så rackarns svårt. Berätta för föräldrarna att dagistet har regler som säger att de ger barnet mat enl. fast schema, helt oavsett om föräldrarna vill något annat, och om de vill svälta sina barn pga av religösa skäl så får de hålla sina barn hemma, men att dagiset då är skyldig att anmäla detta till socialtjänsten eftersom det är att likställa med misshandel, och berätta att de inte tar någon hänsyn till föräldrars önskemål om religösa kläder. Dagispersonal och särskillt dagischefer verkar vara en bunt mesproppar som inte vågar sätta ner foten.

   Svara
  • Tomas Fritiofsson

    /  06/04/2018

   tycker det känns fel
   men herregud det är fel inget kännande fel fel
   bara rapportera till soc
   men det klart då tycker känner dom med 😦

   Svara
  • lensof

    /  06/04/2018

   Detta är en del av Göteborg.

   Vi har också Muteborg men det är OT just nu.

   Blatteborg är dock högaktuellt. Den del av staden som ingen infödd åker till utan verkligt påtvingat ärende. Om man inte är så illa lottad att man råkar bo där. Men den gruppen minskar stadigt.

   Som vanligt pratar men inte om det annat på gatan eller på tu man hand. När man är säker på att varken SVT eller annan media hör. Men mellan de infödda går budkaveln och budskapet är klockrent. Vissa områden undviker man. Inte bara för att de som bor där är svåra att förstå utan för att de som kallar sig svenskar och jobbar där är helt obegripliga. Detta ger en miljö man ska undvika och definitivt hålla sina barn ifrån.

   Segregering? Ja. Men varför? Jo för att man vill t.ex. inte att ens barn ska vara på en skola eller ett dagis där personalen är mer sysselsatt med att kolla flickornas sjalar eller försöka dämpa utlevande pojkar än att undervisa och vårda barnen. Så enkelt är det.

   Ännu så länge är staketet visuella. Snart är de högst påtagliga av gediget virke.

   Svara
   • ”Utlevande” är något man bör lära sig känna igen på långt avstånd …

    Svara
  • Noger

    /  06/05/2018

   Men det är ju ett UPPENBART BROTT mot både skollag och lärolan?:
   ”Skollagen och samtliga läroplaner uttrycker tydligt att förskolan och skolan har ett uppdrag att motverka traditionella könsmönster och att alla som arbetar i förskolan och skolan ska ge möjlighet för alla barn och elever att pröva och utveckla förmågor och intressen utan begränsningar utifrån kön”
   https://www.skolverket.se/skolutveckling/vardegrund/jamstalldhet

   Jag har visserligen aldrig förstått vitsen med formuleringen ”MOTVERKA traditionella könsmönster”. Förskolans uppgift borde väl vara att acceptera och inkludera alla typer av könsmönster och möjligen ”UPPMUNTRA breddade könsmönster”. I fall där grundläggande rättigheter kränks pga könsmönster i hemmet (som i detta fall) så ska man naturligtvis agera ändå.

   Svara
 8. hllviken

   /  06/04/2018


  Svara
 9. MiT

   /  06/04/2018

  Inte en aning om vad hon drömt den här gången

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  06/04/2018

   Hon gick alltså över en bro, med multifärgat hår, skrikiga röda kläder, uringat ner till naveln, och någon hade alltså mage att flörta eller kanske bara titta lite på henne – vilket osannolikt tungt sexuellt övergrepp.

   Svara
  • no-go

    /  06/04/2018

   Det är synd om professionella offer.

   Alltså, vad en kvinna tvingas genomgå för att erhålla uppmärksamhet på Twitter i dag. Sex lager smink, urringat till naveln, knallrött läppstift, skrikröda kläder och hår som en clown.

   Tvingas spendera dagarna med att springa fram och tillbaka över en bro för att locka till sig bockarna Bruses uppmärksamhet utan någon större framgång.

   Hen ljuger såklart och är kränkt över att hen inte lyckas provocera fram reaktionerna hen hoppats på och hen tvingas hitta på och fabulera som en feminist. Hur gick det till i verkligheten tro.

   Dessa professionella karriär-offer anlitas flitigt av mediahusen har åtminstone vett nog att inte åka till valfri no-go-zon kvällstid och göra om samma experiment. Där kan man snacka samspel, anfall, positionsbyte och kantavslut.

   Svara
  • Tomas Fritiofsson

    /  06/04/2018

   hm rikta kameran mot ögonen inte tuttarna
   konstigt att hon kunde göra en 45 sekunders film utan kladd??

   Svara
   • Tomas Fritiofsson

     /  06/04/2018

    undrar om hon polisanmält brotten ?
    annars har hon ju hjälpt brottslingar att fortsätta med detta

    Svara
  • Motkraft

    /  06/04/2018

   Om nu sant så skulle jag vilja höra henne beskriva dessa män som säger sådant? Jag vet svenska fyllon vräker ur sig lite vad som helst, de räknas inte. Händer väl att överförfriskade studenter vid skolavslutningstider kanske dricker tidigt och skulle kunna vräka ur sig opassande saker.

   Men att normala nyktra svenska män skulle säga opassande saker till henne dagtid då hon går över en bro tror jag inte på. De skulle notera henne då hon har en speciell stil men verkligen varken stirra eller säga något.

   Svara
   • Kalle

     /  06/05/2018

    Är det inte konstigt att dessa män har en märklig förmåga att aldrig fastna på film? Är det vampyrer?

    Svara
  • Pelle2

    /  06/05/2018

   Hon är så genuint tröttsam i sitt offerkoftande.
   Jag hoppas att ingen man bryr sig om att titta,prata eller på annat sätt interagera med henne i fortsättningen så kan hon sitta för sig själv och hitta på en massa om hur sextrakasserad hon blir …

   Svara
  • Grodan Boll

    /  06/05/2018

   Lite som om någon fick för sig att skreva på bild så att läpparna syns för att sedan gnälla över att bli sexualiserad …oh wait. Det var också hon.

   Svara
 10. MiT

   /  06/04/2018

  Svara
  • hllviken

    /  06/04/2018

   Therese Verdun är briljant!

   Svara
  • Pelle2

    /  06/05/2018

   Är så jävla sjukt.
   Här sitter människan och menar att en riktig hederskultur där kvinnor förtrycks, könsstympas,utsätts för tvångsgiftermål med mera är att jämföra med två byar i Jämtland där invånarna inte gillar varandra och inte vill att man umgås med varandra.

   När detta blir ifrågasatt så är hon utsatt för en hatstorm som tvingar bort henne från twitter vill hon mena. Jag skulle tro att hon egentligen blev extremt ifrågasatt och det klarar hon inte av..

   Svara
 11. hllviken

   /  06/04/2018


  Svara
 12. hllviken

   /  06/04/2018

  Matas på ständigt

  Svara
  • hllviken

    /  06/04/2018

   Ursäkta, det var inte meningen att tweets skulle synas i kommentarsfältet!

   Svara
 13. MiT

   /  06/04/2018

  Svara
  • G

    /  06/05/2018

   Svara
   • G

     /  06/05/2018

    ”Ofta säger skolorna också nej. Ett återkommande exempel är föräldrar som vill att undervisningen ska pausas för att deras barn ska kunna be vid vissa tidpunkter.

    Samtidigt finns situationer där skolor tvärtom går med på föräldrars krav.

    I en kommunal förskoleklass i Göteborg har lärarna gått med på att hålla upp handdukar som draperier och täcka vissa barn i samband med ombyte inför simskola, efter krav om att de inte får visa sig eller se andra barn nakna. På en annan skola har man valt att ha viss simundervisning könsuppdelad mellan pojkar och flickor.

    – Många är väldigt pryda när det gäller nakenhet. Så var det inte förr, säger en rektor i Göteborg.

    På en lågstadieskola får en flicka inte duscha med samma kön för sina föräldrar. Skolan säger därför åt henne att gå tidigare från idrottslektionen för att duscha utan de andra.

    På en annan skola i Göteborg har man diskuterat att, likt vissa skolor i Skåne, erbjuda burkinis till flickor som annars förbjuds delta i simundervisningen av sina föräldrar.

    – Flera av oss som jobbar inom skola upplever att det har blivit starkare religiösa uttryck de senaste åren. Det kan gälla frågan kring eid till exempel. För några år var det sällan fråga om ledighet dök upp, numera blir det diskussioner varje år, säger Marika Andersson.
    ..[…]…
    En del rektorer håller dock inte med om att frågan är ett större problem.

    – Vi har sett detta länge i området och arbetat med frågan i många år. Jag tycker att vi löser detta bra och har ett fint samarbete med våra föräldrar. Det handlar om att skapa broar mellan kulturer – inte att förstärka ett vi och dem, säger Louise Eriksson, rektor på Landamäreskolan i Biskopsgården.”

    Ja. Är det kanske några fler av deras kulturer som hon vill bygga broar till istället för att säga NEJ en gång för alla. Ja menar, alla kulturer är ju lika bra, det vet ju alla feminister, typ ingen skillnad alls oavsett var man söker sig i världen, och vad är det som säger att just våra kulturer är bättre än någon annans!

    Helt sanslöst. Denna rektor verkar ha både en och två skruvar lösa.

    Svara
 14. hllviken

   /  06/04/2018


  Svara
 15. Gorby

   /  06/04/2018

  Svara
 16. (((Hrafn)))

   /  06/04/2018

  Integrationen i Sverige är alldeles utmärkt. De har väl anpassat sig till den kravlösa svenska skolan. Mycket bättre svenskarna själva till och med.

  https://ledarsidorna.se/2018/06/nasta-generations-livsstilskriminella-okar-med-tusentals-personer-per-ar/

  Svara
  • Den röda mattan rullas ut för SD, AfS och NMR. Samtidigt vet inte Vänstern ens vad vänsternationalism är för något.

   Svara
 17. Jonas

   /  06/04/2018

  ”Inför torsdagens omröstning i riksdagen signalerar flera ledamöter att de inte tänker följa partilinjen. Christina Örnebjär (L), Nina Lundström (L), Birgitta Ohlsson (L), Roland Utbult (KD), Annika Eclund (KD) och Emma Henriksson (KD) tänker rösta ja till regeringens förslag.”

  https://www.svd.se/gar-emot-partilinjen-om-ensamkommande

  Svara
  • Köpta av Soros?

   Svara
   • Pelle2

     /  06/05/2018

    Är så trött på tjatet om Soros.
    Dessa människor tycker förmodligen på egen hand att det är bra med stor invandring och röstade därefter.

    Svara
    • Kristian

      /  06/05/2018

     KD ligger väl ganska nära det frikyrkliga/missionära.

     Fp är väl allmänt motståndare till ”ondska.”

     Svara
    • Hade folket INTE ständigt vilselett sig själva med utlandslojal fulmedias vilseledande kortsiktiga känsloargumentation och korrumperad politikeradels underkastelse för denna agenda, så hade de knappast röstat för sin egen och nationens undergång, istället för att hjälpa effektivare (med Sveriges balanserade andel i EU) lokalt via UNHCR, samt enbart ta emot riktiga barn och riktiga flyktingar med god potential till integration/assimilation, ex. kristna, ateister och andra icke-extrema minoriteter som råkat illa ut.

     Soros är galjonsfiguren för monopolkapitalet som lever på konflikt. Den gamle stöten rör sig fritt i EU-palatset, såsom en parasit angriper hjärnan på en gnu.

     Folket vaknar sakta, kanske alltför sakta, men att vakna, när man är under attack, ger oss givetvis en potential att överleva.

     Svara
 18. MiT

   /  06/04/2018

  Svara
 19. Majsan

   /  06/04/2018

  Det MIPEX säger är att Sverige ger mest och lättast tillgång till möjligheter och välfärd för de som invandrar. Inget annat.

  Ser det som notabelt att trots att vi erbjuder så mycket, så anländer det alldeles för mycket folk som antingen inte kan, får eller vill bli bidragande faktorer i samhället. Och så har det varit i decennier. Bara att räkna antalet utanförskapsområden, som ökat under decennier och som tenderar att innehålla just dessa som har tillgång till det som sätter oss om etta på MIPEX.

  Erkännes att vi har byråkrati, men är det något jag önskar är att alla som anlänt de senaste åren och som inte kommit in i det svenska samhället, går på bidrag, korvstoppas med information om de invandrare, från samma länder, som på enastående kort tid gjort sig till produktiva medborgare. Vad gjorde DE! Även våra politiker borde korvstoppas med samma information.

  Vi kan inte fortsätta att fylla på landet med invandrare med lika många eller fler på samma låga nivå (drar friskt med kammen nu) som våra inhemska värsta handikappade och/eller på ngt sätt utvecklingsstörda som vi producerar själva.

  Svara
 20. MiT

   /  06/04/2018

  Svara
 21. MiT

   /  06/04/2018

  Svara
  • Rikard

    /  06/04/2018

   Hej.

   I Skanör/Falsterbo röstar man moderat (56,94% 2014). [https://data.val.se/val/val2014/slutresultat/R/kvalkrets/12/33/01/index.html]

   Så vad klagar de på?

   De var ju helt med på tåget.

   Säng. Bäddad. Ligg!

   Som en viss notorisk kommentator ibland kommentar sådant som den av Sjunnesson länkade texten.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Säng. Bäddad. Prokrustes!

    Svara
   • Pelle2

     /  06/05/2018

    Vad jag vet så tog inte Skanör/Falsterbo emot särskilt många flyktingar och blev kritiserade av sossarna för det.
    Skulle tro att dessa flyktingar har blivit tvångsplacerade där pg.a att sossarna tvingar kommunerna att ta emot en viss mängd flyktingar.
    Så felet är sossarnas och inte de Moderata politikerna i Skanör/Falsterbo om jag har rätt i mitt resonemang..

    Svara
    • Melmac

      /  06/05/2018

     Både och!

     M hade med sina politiker gjort bort sig iom. att Malmö stad placerade flyktingar i Hököpinge och det blev ett jävla liv. Många vill hjälpa till men ser Malmö som det stor NO NO och vill därmed ha det i liten skala och inte att Malmö stad placerer dem i Vellinge kommun ”bakvägen”. Visserligen slugt av Malmö stad.

     När M politikerna fick både media och rikspolitikerna efter sig så började de fundera på boenden. Man var så in i helvete rädd för Reinfeldt!

     Det finns ett ungdomsboende i Falsterbo som har 8-10 platser som det aldrig har varit problem med. Tvärtom har de ungdomarna (de ser faktiskt inte vuxna ut!) studerat och kommit in i gemenskapen i grannskapet så det har fungerat bra.
     När sen tvångsplaceringen blev genomröstad så började det bli uppror lite här och var. Mest för att det inte var i liten skala längre.

     Om jag ska vara helt ärlig så tror jag inte det är de som bor på boendena som gjort detta utan rötägg utifrån. När jag var yngre så kom det gäng ifrån Malmö med omnejd och ställde till jävelskap så det skulle inte förvåna mig om det är samma idag.

     @Rikard. De som INTE röstade på M ska vi också ta plats i korgen?

     Svara
  • [Varning för LD50-dos cynism]
   Sommartecken!

   Svara
  • Melmac

    /  06/05/2018

   Härligt att ”lösket” har hittat till mitt kära Skanör Falsterbo. Tack jävla syltryggar och lögnare till politiker!

   Svara
 22. MiT

   /  06/04/2018

  Svara
 23. MiT

   /  06/04/2018

  *https://www.facebook.com/joakim.lamotte/photos/a.721663931261534.1073741829.713993068695287/1790351811059402/?type=3*

  Svara
 24. MiT

   /  06/04/2018

  *https://www.facebook.com/tino.sanandaji/posts/10155686080518231*

  Svara
 25. MiT

   /  06/04/2018

  Den sista meningen, de antyder att det är Ronnebybornas fel att kriminaliteten har ökat enormt i Ronneby…

  *https://www.facebook.com/2055023021443812/videos/2087714054841375/*

  Svara
 26. Gorby

   /  06/04/2018

  Svara
 27. Dreadlock

   /  06/04/2018

  I mitt yrke så har vi gamla rävar inom pedagogik-yrket (som tjänar 30 000+ /mån) fått en genomgripande förändring där vi inte längre kan styra verksamheten efter eget behov, utan vår kommunala arbetsgivare fått idén att vi ska agera som integrationsexperter för introduktionen av ny ( Billig ) arbetskraft.
  En del är duktiga. De flesta kan dessvärre efter godkänt sfi knappt formulera en begriplig mening på svenska. Vi undrar om detta är den kommunala arbetsplatsen i framtiden ? Dessa individer jobbar enligt enormt dumpade löner och de flesta har ett statligt bidrag för att överhuvudtaget bli anställda i sin hemmakommun. Statistiken måste poleras fram till varje pris för att användas till valfläsket i september.
  Men , någonstans förstår jag tanken. Om vi ska klara av anstormningen av människor i behov av lärande, omsorg, sociala insatser , polisandet och rättsvårdande instanser… Så måste utgifterna för arbetskraften ses över. Och då får vi en stor kader av tim-inhyrda billig underkvalificerad subventionerad arbetskraft som aldrig får en chans att sätta sig in i problematiken på arbetsplatsen.
  Det är verklighet nu. Och det kommer att förstärkas. Vi tappar kompetens genom att pusha människor igenom ett system som inte är redo att ta ansvaret.

  Svara
  • Man förberedde på 90-talet genom att till exempel göra förskollärare till rektorer i andra delar av förvaltningen. Väldigt många rektorer blev det plötsligt. Var och en hade mindre ansvar och nästan inga kunskaper på den nivån. Men mångfaldigt värre var det.

   Svara
 28. MiT

   /  06/05/2018

  Svara
 29. Gorby

   /  06/05/2018

  Svara
 30. Gorby

   /  06/05/2018

  Svara
 31. Pelle2

   /  06/05/2018

  Johan Westerholm skriver bra om den postmoderna och identitetspolitiska vänstern som relativiserar riktigt kvinnoförtryck

  https://ledarsidorna.se/2018/06/shariafeminismen-etablerad-i-sverige/

  Svara
 32. 27 av 40 förskolor säger ”ja” till slöjtvång:

  http://www.gp.se/nyheter/gp-granskar/27-av-40-f%C3%B6rskolor-s%C3%A4ger-ja-till-sl%C3%B6jtv%C3%A5ng-1.6326768

  ”Trots att Skolverket menar att barn inte ska tvingas på en viss klädsel mot sin vilja av skolan, är just slöjtvång ett återkommande fenomen som många skolor tar upp. En del skolor säger att de i dag tvingar på enskilda barn slöja efter påtryckningar från föräldrar.”

  ”40 förskolor i utsatta områden

  GP bestämde sig för att ringa till 40 kommunala förskolor i Göteborg, Malmö och Stockholm. Samma skolor som på sina hemsidor skriver att de värnar barnens egna intressen, viljor och självbestämmande.

  Samtliga förskolor är slumpmässigt utvalda, men ligger i särskilt utsatta områden där religiös extremism är vanligt förekommande enligt polisen.

  GP utgav sig för att vara en förälder med en femårig dotter och frågade förskolepersonalen om de kunde tänka sig att utföra religiös kontroll av barnet under skoltid.

  Vi frågade bland annat om personalen kunde tänka sig att aktivt kontrollera att barnet inte tar av sig slöjan och ifall det händer, tvinga på barnet den igen.”

  ”27 av 40 skolor svarade att de kunde tänka sig att kontrollera och tvinga på barnet slöja. Övriga sa antingen nej eller var tveksamma.

  – Så får vi inte göra enligt skollagen. Barnet får gärna ha slöja på sig här. Men tar hon av sig den kommer vi inte tvinga på den igen, svarar en förskola i Göteborg.

  En annan förskollärare säger att hon är muslim från Iran där kvinnor tvingas bära slöja. Hon säger att hon tog av sig slöjan när hon kom till Sverige och försöker sen övertyga oss om att tvång är fel.

  – Tänk på vad du gör mot din dotter, säger hon.”

  ”De allra flesta förskoleanställda går dock med på kravet. Mer än hälften av skolorna i Göteborg, Stockholm och Malmö säger ja utan att tveka.

  – Ja, det är inga problem. Det är ni föräldrar som bestämmer, säger en anställd på en förskola i Biskopsgården när GP ringer.

  – Ja, absolut. Det finns andra barn här som också har slöja. Och hon är ju fem år och stor, hon är inte liten, säger en annan.

  – Ja ja, om ni inte vill att hon tar av sig sin hijab så får vi tvinga henne. Vi prioriterar alltid föräldrarnas önskemål. Absolut, säger en förskola i Göteborg.”

  Haveri.

  Svara
 33. Pelle2

   /  06/05/2018

  Var ju kul med FI-representanterna i huvudinlägget som är antikapitalister och vill fördela medlen och sedan påstår att dom inte är socialister.
  Möjligen skulle man väl kunna förstärka det och säga att dom är kommunister…
  Givet att den gamla kommunisten Schyman är partiledare och deras politik enligt partiprogrammet så är det kommunism som i alla fall jag kommer att tänka på..

  Antingen är dom obildade eller så vill dom tona ner sin vänsterextremistiska politik för att locka några nya lättledda själar..

  Svara
 34. G

   /  06/05/2018

  ”Ni vet den där känslan av pinsamhet när man ägnar sig åt någonting man inte borde men ändå inte kan låta bli?
  ..[..]..
  Jag är inne i en sådan fas just nu. Jag har nämligen upptäckt Feministiskt Initiativs nättidning Feministiskt Perspektiv.

  Det började med en titt i deras kalendarium.

  Vad sägs till exempel om kursen: ”Litteratur och vithetskritik”, där ”vithetskritiken sätter litteraturen i relation till kolonialism, rasism och motstånd genom att fokusera gestaltningen av fenomenet vithet”. Notera att en ljus hudfärg benämns som ett fenomen, som om man just gjort en banbrytande upptäckt som helst bör ställas ut på något museum till allmän beskådan. Det enda hindret skulle väl i så fall vara att majoritetsbefolkningen i Sverige faktiskt har ljus hy, irriterande nog.

  Om man inte känner sig så sugen på lite självhat finns det gott om andra alternativ.
  ..[..]..
  Ett annat extremistiskt parti, Miljöpartiet, har nyligen beslutat om en ändring i läroplanen för grundskolan där könsneutrala begrepp som ”barn” och ”elever” ska användas istället för ”flickor” och ”pojkar” om det inte är ”motiverat för att påvisa ojämlikheter mellan kvinnor och män”.

  ”Regelmässig eller slentrianmässig könsuppdelning ska inte förekomma”, har utbildningsminister Gustaf Fridolin bestämt. Ändringen träder i kraft redan från och med 1 juli och tanken är att den även ska omfatta gymnasieskolan.

  Här har alltså ett parti i regeringsställning bestämt att förskolan, grundskolan och gymnasieskolan i möjligaste mån ska motarbeta könsidentiteten hos flickor och pojkar, förlåt, barn och elever.

  Samtidigt verkar inte partiet ha några som helst problem med segregering baserat på kön i andra sammanhang som till exempel separata tider för män och kvinnor på badhus.”
  http://www.folkbladet.se/nyheter/norrkoping/irriterande-att-vara-vit-om5321035.aspx

  Svara
 35. G

   /  06/05/2018

  ”Majoritet av väljarna emot lagförslaget om afghanerna

  Motståndet mot regeringens förslag om amnesti för 9 000 ensamkommande afghaner har ökat.

  54 procent av folket anser att förslaget är dåligt, visar Expressen/Demoskop.

  Ännu fler – 59 procent – anser att frågan är ”mycket viktig”.”
  https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/integration–invandring/majoritet-av-valjarna-emot-lagforslaget-om-afghanerna/

  Svara
  • G

    /  06/05/2018

   I samband med MP:s kongress sade Grön Ungdoms Hanna Lidström att det är bra att väljarna vet var MP står. Att ”MP driver en hård miljöpolitik och en mjuk och medmänsklig flyktingpolitik”. Hon påpekade samtidigt att det bland medborgarna finns stöd för den miljöpolitiken som MP driver då ”miljö” är viktigt bland väljarna. Direkt tänkte jag, om det nu är viktigt för MP att driva politik som det bland landets medborgare finns stöd för, varför i helvete envisas ni då med att driva en gränslös och naiv migrationspolitik som det inte (och aldrig har) funnits stort utbrett stöd för bland svenska folket. Och nu afghanamnestin, som det inte heller finns stöd för bland befolkningen, endast band naiva godhetsextremister.

   Svara
 36. Ännu fler katastrofsiffror för S, nu i SIFO:

  https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/nu-kommer-den-storsta-matningen-innan-valet/

  Majoriteten av väljarna mot afghanamnestin:

  ”Motståndet mot regeringens förslag om amnesti för 9 000 ensamkommande afghaner har ökat.

  54 procent av folket anser att förslaget är dåligt, visar Expressen/Demoskop.

  Ännu fler – 59 procent – anser att frågan är ”mycket viktig”.

  – Frågan har fått stor uppmärksamhet och den är symboliskt väldigt tydlig, säger Peter Santesson på Demoskop.”

  https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/integration–invandring/majoritet-av-valjarna-emot-lagforslaget-om-afghanerna/

  Svara
  • Melmac

    /  06/05/2018

   Troligen ligger S lite lägre och SD lite högre. Frågan är om endast KD åker ur eller om MP och L också försvinner. Hade varit intressant utveckling.

   Fattar inte varför de inte kan visa gruppen övrigt fördelad på partier.

   Svara
 37. G

   /  06/05/2018

  ”Ljög om sin ålder – fick lägre straff för knivattacken

  Den afghanske man som knivhögg polisen Ted Eriksson på Medborgarplatsen i Stockholm prövas som under 21 år av svensk domstol, vilket ger ett lindrigare straff.

  När Expressen träffar mannens familj i deras hem i Iran är det första gången de får höra vad sonen har gjort – och att han dömts till fem års fängelse för mordförsök.

  – Han är 25 år gammal, säger mannens mamma Fatemeh.

  Familjen sitter uppradad på en stor, röd matta i sitt hem i Varamin, några mil söder om Irans huvudstad Teheran.

  Där är pappa Ali, mamma Fatemeh, döttrarna Maryam och Mohadeseh, och sonen Ali Reza som har autism och svårt att sitta still.

  Den enda som inte är här är familjens äldste son. Han befinner han sig samtidigt i en rättssal i Svea Hovrätt i Stockholm, efter att ha överklagat tingsrättens dom på fem års fängelse och livstids utvisning för mordförsök på polisen Ted Eriksson.
  …..
  Han anlände några veckor för sent för att omfattas av regeringens nya lagförslag, som ska ge 9 000 ensamkommande afghaner rätt att stanna i Sverige.

  Bortsett från ankomsttiden liknar han många av dem som den nya lagen ska gälla. Han är afghansk medborgare, har levt större delen av sitt liv i Iran, och det har hela tiden funnits oklarheter kring hans ålder.
  …..
  – Till en början sade han sanningen om sin ålder men sedan fick han höra att han inte skulle ha någon chans om han inte sade att han var minderårig, säger lillasystern Mohadeseh, 23.
  …..
  När familjen får höra exakt vad sonen har gjort vill de först inte tro det. Vi berättar hur han högg en polis i nacken med en kökskniv, precis intill en demonstration mot utvisningarna till Afghanistan.

  – Jag vet inte vad som har hänt som har förändrat honom totalt. Han åkte till Sverige för att studera och för att bli en bättre människa, säger pappa Ali.

  – Du kan inte hitta någon konflikt han var inblandad i under sin tid här i Iran. Han var en toppelev och hade högsta betyg.

  Mohadeseh tror först att polismannen måste ha provocerat hennes storebror:

  – Han var väldigt klok. Han bråkade inte med någon och han gjorde ingen illa. Jag kan inte tro att det inträffat.

  Vi berättar att händelsen fångats på övervakningskamera, och att samtliga vittnen har berättat att attacken var oprovocerad. Och att brodern själv har sagt i ett förhör att han ville döda poliser. Mohadeseh är först tyst en stund, sedan börjar hon gråta.

  – Det är omöjligt för oss att acceptera det här, säger hon.
  ..[..]..
  Pappan är byggarbetare, precis som de flesta afghanska flyktingar i Iran, och säger att han tjänar motsvarande 2 800 kronor i månaden. Eftersom pengarna inte räckte till universitetsstudier, så bestämde sig sonen för att åka till Sverige för att jobba och skicka hem pengar till familjen.

  Men det blev aldrig något jobb i Sverige.

  Han fick tillfälligt uppehållstillstånd för att han mådde dåligt, både fysiskt och psykiskt, och han tillbringade stora delar av sin tid i Sverige på vårdinrättningar. Han pratade ofta om hur han längtade tillbaka till Iran, och om rädslan för att utvisas till Afghanistan, där han inte har någon familj.

  I början av 2017 åkte mannen på en tur- och returresa till Iran. Han tillbringade hela våren med sin familj i Varamin. Resan bekostades av den omkostnadsersättning som betalats ut till hans gode man av socialtjänsten.

  Systern berättar att han var i dåligt skick när han kom hem.

  – Eftersom han inte hade ätit ordentligt så såg han svag ut. Eftersom han var deprimerad pratade han inte så mycket. Han gick inte ut. Men han blev bättre under tiden han var här, säger lillasyster Mohadeseh.

  Under månaderna i Iran pratade sonen om att han ville åka tillbaka till Sverige, säger mamman Fatemeh:

  – Han sa att svenskar är bra människor. När han var här sa jag till honom: åk inte om du är missnöjd. Han svarade att Sverige är bättre än att vara kvar här. Han berättade att folk betedde sig bra och var medmänskliga.

  Pappa Ali säger att han var emot att sonen skulle återvända till Sverige, och att han är osäker på hur det kommer gå nu:

  – Hans framtid ligger i svenska domstolens händer, om de ska fatta ett rättvist beslut eller om de ska fatta ett orättvist beslut. Sverige är ett land som följer alla regler som har med mänskliga rättigheter att göra. Min son gjorde bara ett misstag, säger pappa Ali. (forts)”
  https://www.expressen.se/nyheter/ljog-om-sin-alder-fick-lagre-straff-for-knivattacken/

  Svara
  • G

    /  06/05/2018

   ”Regeringen, C och V vill ge amnesti till runt 9 000 ensamkommande afghaner som tidigare fått avslag på sina asylansökningar.

   – Det ger många människor en falsk förhoppning om att man får stanna när man i själva verket skjuter på avvisandedagen, säger KD-ledaren till MP:s Isabella Lövin.
   ..[..]..
   Isabella Lövin förklarar varför hon och hennes parti står bakom förslaget.

   – De här ungdomarna har hunnit rota sig i Sverige, de skulle annars utvisas till en väldigt osäker framtid och därför tycker vi att detta är det rätta sättet.
   ..[..]..
   Isabella Lövin och Ebba Busch Thor fick också kommentera Expressens artikel om den man som knivhögg polisen Ted Eriksson på Medborgarplatsen i Stockholm.

   Mannen, som kommer från Afghanistan, fick straffrabatt på grund av sin ålder. Tingsrättens bedömning var att han är 21 år gammal. Nu har Expressen kunnat visa att han är 25 år gammal.

   – Det är bedrövligt. Man ska veta att det lönar sig att tala sanning och just nu har vi ett system som premiera att man ljuger om sin ålder, säger Ebba Busch Thor.

   Isabella Lövin:

   – Jag som politiker kan inte uttala mig om enskilda fall. Men det är klart att vi ska ha ett rättssäkert system som ska gälla.”
   https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/integration–invandring/mannen-ljog-om-sin-alder-bedrovligt/

   Rättssäkert? Identitet/ålder okänd – Gymnasiet here we come…

   Svara
 38. G

   /  06/05/2018

  ”Josefsson vill inte träffa Nûjen igen

  Özz Nûjen gick till hårt motangrepp när ”Uppdrag gransknings” Janne Josefsson ställde frågor om utbetalningar från hans anhöriga till Rakhmat Akilov.

  Nu säger Nûjen att han inte ”agerade rationellt och ödmjukt” och öppnar för en ny intervju.

  Men Janne Josefsson säger nej.

  – Hade han menat allvar med det hade han väl ringt upp och bett om ursäkt.

  – Jag tänker inte göra om någon intervju. Menar han allvar med sin ursäkt eller vad det är han ska göra, då får han höra av sig till mig. Det står honom fritt.”
  https://www.expressen.se/nyheter/josefsson-vill-inte-traffa-nujen-igen/

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: