Veckans Trigger Warnings!

Veckans Trigger Warning (det finns flera) kommer från brandmännen som tvingades sluta när galna chefer på Södertörns räddningstjänst hellre ville ha poeter och nagelskulptriser i stället för färdiga och utbildade brandmän.

Nu har JO efter att ha funderat i tre korta år kommit fram till att det inte var så bra med poeter och nagelskulptriser i stället för riktiga brandmän och kritiserar Södertörns räddningstjänst. Måste ändå säga att det är skönt att JO inser att det är viktiga frågor och därför är så snabba med sånt här så fallen inte ligger och samlar damm! Måste vara skitsvårt att bedöma om det är diskriminering när en räddningstjänst låter poeter och nagelskulptriser gå före utbildade brandmän?

De två brandmännen verkar dock inte förstå vad som är viktigt när de i slutet säger så här. Känsliga läsare varnas, parental guidence is advised och TRIGGER WARNING:

Jo, men mångfald är inte viktigare än kompetens, att ha brandmän som kan lösa uppgiften.

De är fortfarande inte rättrogna!  :-/

De borde ha lärt sig nu att inget är viktigare än genus och mångfald för räddningstjänsten!

Varning, satirbilder kan förekomma nedan!

Politiker i Laholm har polisanmält Medborgerlig samling. För att de publicerat satirbilder på kommunens styrande politiker

Politikerna kände sig tydligen extremt träffade av vad bilderna symboliserar.

Trigger Warning till alla som fortfarande tror på SVT som i juni 2015 sa att det föll ett kompetensregn som höjde utbildningsnivån över hela Sverige, nedan finns inga spår efter det regnet. Det verkar ha torkat bort lika fort som det föll  :-/

Det är rätt många som saknar tidigare skolgång helt.

Många av hennes elever är analfabeter eller har väldigt liten skolgång i hemlandet.

– Man kan få börja med att få lära dem att hålla i en penna. Att forma bokstäver är en oerhörd kraftansträngning. I undervisningen jobbar jag mycket med bilder, konkret material och använder hela min kropp.

Man måste lära dem att hålla i en penna.

Avslutar med en Trigger Warning för alla långt till vänster som var med och kapade #metoo så fort den första tweeten hade postats med den taggen i Sverige. Och till alla som var med och drog i trådarna i bakgrunden, någon satt t o m och samordnande från Kanarieöarna. Nedan finns lite kritik till hur media hanterade det hela.

 

Så titta på egen risk eller i ert egna safe space!

MVH

MiT

Annonser
Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

103 kommentarer

 1. Rikard

   /  06/13/2018

  Hej.

  Varning för OT:

  https://saveyourinternet.eu/

  Protesteramot censuren medan det är lagligt!

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
 2. MiT

   /  06/13/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  06/13/2018

   Here we go again. Det råder väl knappast någon tvekan om att de mer konservativa muslimerna jobbar ganska intensivt på att ta sig in i politiken via främst S, MP och C? Förr eller senare tar sig islamisterna in på allvar i politiken, även om det blir via ett eget parti. Undrar hur många procent de kan ragga ihop? Kanske tillräckligt för att ta sig in i Riksdagen? Inte än men vänta och se… det föds potentiella väljare varenda dag.

   Svara
   • Senior

     /  06/13/2018

    Sveriges befolkning har på några år tack vare invandring gått från 8 miljoner människor till 10. Om alla är röstberättigade, muslimer och skulle rösta på ”muslimska partiet” skulle de få 20% på ett bräde…

    Ännu så länge röstar de på 7-klövern och fortsatt öppna gränser.

    Ge dem ett par år till och lite anhöriginvandring kan de mycket väl bli störst i valet 2022.

    Senast 2026-2030.

    -Om inte något radikalt händer innan dess.

    Svara
 3. Embryo

   /  06/13/2018

  Angående de tre aporna:
  ”– Vi tycker att måttet är rågat och polisanmälan är en markering. Kommunchefen tog väldigt illa vid sig och arbetsmiljön för våra högsta tjänstemän har inte varit okej, säger Erling Cronqvist (C). […] Vi lämnade in det till polisen för att se vad de gör, säger Erling Cronqvist. […]
  Även Elisabet Babic (M) är inne på samma linje.
  – Det här är ett rejält övertramp och vi måste göra någon slags markering. Vi har anmält inlägget till facebook och polisen.”

  Är de inte riktigt kloka?
  Polisen lär väl förhoppningsvis inte göra ett jäkla dugg, åtminstone inte mer än att muttra över idioter som tar upp deras tid med nonsens. Hur kan man ens få för sig att kalla det för ett rejält övertramp?!

  Svara
  • LOL.

   Tänk om Sverigedemokraterna hade anmält varenda inlägg som ”gått över gränsen”? Jösses vad polisen hade haft att göra…

   Svara
  • G

    /  06/14/2018

   Haha. Ja, helt jävla otroligt! Detta gör säkert gott för den s.k Alliansen, får inte alls motsatt effekt…

   Svara
  • hllviken

    /  06/14/2018


   Svara
 4. 𝕁𝕦𝕟𝕚𝕠𝕣

   /  06/13/2018

  𝕚

  Svara
 5. 𝕁𝕦𝕟𝕚𝕠𝕣

   /  06/13/2018

  Svara
  • hllviken

    /  06/13/2018

   Teddy Nilssons brev är vasst och roligt!

   Svara
  • x

    /  06/13/2018

   Haha, det här visar tydligt hur vänstern egentligen innerst inne ser på invandrare och flyktingar.
   Att direkt associera invandrare och flyktingar till ordet ogräs är mycket avslöjande.

   Svara
 6. hllviken

   /  06/13/2018

  Intervjun med Johan Mparmpagiannis; han är så klok och sympatisk så jag vill krama om honom!

  Svara
 7. hllviken

   /  06/13/2018

  Brandmännen i Södertörn och Medborgerlig Samling i Laholm:

  Svara
 8. x

   /  06/13/2018

  ”15-åringar stoppas från anrikt fotbollsläger”
  ”Utvecklingslägret, som tidigare kallades Elitlägret, har funnits sedan 1956 och sedan 1965 är det förlagt i Halmstad. För många ungdomar har lägret inneburit en chans att visa sina förmågor och kunna kämpa för en plats i ungdomslandslaget”

  ”Rickard Karlsson är tränare för IFK Skövdes P15-lag. Han håller med om att det är en för tidig ålder för att börja selektera bland ungdomarna”.
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/vastgotska-15-aringar-stoppas-fran-fotbollslager

  Jaha, i så fall kan man ju aldrig selektera bland fotbollsspelande damer eftersom:
  ”Damlandslaget i fotboll förlorade med 3-0 mot P15-lag från Stockholm”
  https://nyheteridag.se/damlandslaget-i-fotboll-forlorade-med-3-0-mot-p15-lag-fran-stockholm/

  Svara
 9. Jonas

   /  06/13/2018

  För den som vill följa flyktingbåten som Italien avvisade.
  Italienska kustbevakningen stoppade den när den försökte smita in till Sicilien och nu går den mot Sardinien.

  https://www.marinetraffic.com/en/ais/home/shipid:206208/zoom:9

  Svara
 10. Micke

   /  06/13/2018

  Läste på Aftonbladet att SD regerar på internet, att det gör att dom är så högt i valbarometrarna. Att hat ger mer än kärlek, enligt Fi…
  Fortfarande ingen i media som ”fattar”?!

  Svara
  • Tja, det är väl sant att folk reagerar starkare på hot än möjligheter, men då vet vi vem som skapat hoten de senaste decennierna.

   Svara
 11. Googla på humanism...

   /  06/13/2018

  …sa Löfven.

  Sagt och gjort.

  Ingenstans kunde jag hitta att det faller in under begreppet ”humanism”, att bevilja 9 000 oidentifierade afghaner (huvudsakligen från Iran) uppehållstillstånd, trots att de enligt tidigare prövningar saknar asylskäl.

  Jag kunde inte heller hitta, vid denna Google-sökning, att det skulle falla in under begreppet ”humanism”, att låta de som skriker och gapar mest få företräde framför dem som har genuina skäl.

  MickeP

  Svara
  • weasel

    /  06/13/2018

   Och om vi nu ponerar att Löfven skulle ha rätt, dvs att ”humanism” är att ge uppehållstillstånd till oidentifierade människor som saknar asylskäl, så finns det bara två alternativ ;
   1. Löfven tänker fortsätta ge uppehållstillstånd till alla människor som lyckas ta sig till Sverige.
   2. Löfven tänker inte ge uppehållstillstånd till alla människor som lyckas ta sig till Sverige.

   Alternativ 2 innebär , enligt Löfvens egen definition, att Socialdemokraterna inte är ett humanistiskt parti.

   Svara
   • Senior

     /  06/13/2018

    Ja, sjuklövern har verkligen målat in sig i hörnet….

    Svara
  • Rikard

    /  06/13/2018

   Hej.

   Enligt SAOB:

   ”1) i sht kulturhist. o. litt.-hist. benämning på den kulturrörelse under medeltiden o. renässansen som avsåg ett återupplivande av antikens språk, vetenskap o. poesi o. som i viss utsträckning innebar en kulturell orientering på klassisk-hednisk grund i motsats till den kristna medeltida kulturen; vanl., i inskränktare anv., om den kulturrörelse av denna art som (från c. 1300) utgick från Italien o. hade sin höjdpunkt under den italienska renässansen; äv. (i fråga om senare tid) om kulturrörelse l. livsuppfattning som i väsentlig grad utgår från l. är grundad på den klassiska kulturen l. studiet av humanistiska ämnen. Claëson 2: 258 (1857). Humanismen är .. mottagande mer än den är skapande, den liksom levererar material åt renässansen. Söderhjelm ItRenäss. 50 (1907). Schück (o. Warburg) Huvuddr. 1: 66 (1917). Eklund Humanism. 5 (1928). Elvahundratalets humanism kan sägas hava inlett den kult av den romerska antikens litteratur, som kulminerar i renässansens Italien. NorstedtVärldH 6: 396 (1929). — jfr NY-, RENÄSSANS-HUMANISM m. fl.”

   Enligt Runeberg (Nordisk Familjebok1844? ):
   [http://runeberg.org/nfag/0028.html] För lång artikel för att kopiera, men lärorik.

   Troligen menar den sorgligt obegåvade och obildbare Löfven ‘snäll’ rent allmänt. Han syftar ju knappast på ”…en kulturell orientering på klassisk-hednisk grund…”. Troligen rör det sig om den ideologiserade tolkningen som kom i bruk under Franska Revolutionen, och som grovt förenklat hävdar att medmänsklighet som dygd endast kan skapas av rationellt resonerande människor, eller så syftar Löfven på Proudhons bruk av ordet (Proudhon är väl annars mest känd för att tillskrivas ‘Egendom är stöld’), eller så härleder han det till Hegel och Marx.

   Wikipedia har en bra introduktion till det smått snåriga begreppet (som alla starka termer vill alla äga tolkningen av den, varför en mängd tolkningar och definitioner snabbt växer fram i kampen om tolkningsföreträdet): [https://en.wikipedia.org/wiki/Humanism]

   Fast jag tror han menar ‘snäll’, utan något annan definition än den vulgära profana vi använder till vardags.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare
   PS Om något illustrerar Löfven (och han är på inga villkors vis ensam om att dabba sig med begrepp bland offentliga personer!) förtjänstfullt hur vanskligt det är att svänga sig med termer och begrepp utan att man sedan fördjupar sig vad man menar och hur man konkretiserar dessa i handling. DS

   Svara
  • Senior

    /  06/13/2018

   Dessa 9000 Afghaner förtänar verkligen att en riktig journalist gräver lite runt dess omständigheter, dess organiserade företrädare och aktivister.

   Häri finns det något som stinker. -Rejält.

   Svara
  • Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Löfven är en nickedocka och någon som de ”bakom scenen” kände att de kunde styra. Och det är det vi ser nu – ingenting Löfven säger är något han själv tycker utan någonting som blivit matat till honom.

   Därav så verkar han rätt schizofren – han dras mellan identitetspolitikerna och gråsossarna och andra intressegrupper som råkar få ett visst övertag för dagen.

   Svara
   • En annan

     /  06/14/2018

    Jepp, man såg dom i dagsljus när dom drevade mot juholt som faktiskt va en riktig sosse, men han hade egna åsikter, vilket inte sågs med blida ögon,
    Den där Jämtin borde nagelfaras ordentligt och även V Palm, Men vafan två stolpskott .grr inga mål Kolla var dom hamnade efter deras avträde!!!

    Svara
 12. Ivar L

   /  06/13/2018

  Kommer det hända…?
  Är utvecklingen på väg att flippa över helt?
  Två otroligt viktiga observationer på Ledarsidorna.se

  En av de klassiska flyktingsmugglarrutterna, ett nav i hela asylindustrin, har kanske brutit samman för gott:
  ”Den här incidenten markerar med all önskvärd tydlighet den nya italienska regeringens tuffare politik i Medelhavet. Genom ett samarbete med den libyska kustbevakningen har man fått ned de stora migrantströmmar som kommit över Medelhavet under tidigare år. Tanken är även här att Havsrättskonventionen skall följas till punkt och pricka. Migranter som plockas upp av fartyg på libyskt vatten skall givetvis återbördas dit.”
  https://ledarsidorna.se/2018/06/koks-i-lasten-duell-i-medelhavet/

  Och ännu större, kan LO och därmed Aftonbladets ledarsida komma att falla i SD:s händer?

  ”En fas som markeras genom att Socialdemokraternas makt över LO blir bruten under mandatperioden.
  En fas som avslutas med att Sverigedemokraterna tar över LO och därmed kontrollen över Aftonbladets Ledarsida. ”
  https://ledarsidorna.se/2018/06/analys-da-tar-sverigedemokraterna-over-lo/

  Svara
  • Ja, det ser onekligen hoppfullt ut.

   För att inte vara för optimistiskt skulle jag gissa att den här omsvängningen mot ”hårdare tag” kommer att gå längre än vad de flesta här skulle vilja. Sjunneson varnade för det nyligen, och Westerholm har talat om den ”livsfarliga medelklassen”.
   Hoppas att tokvänstern stillar sig snart, att S och M tar sitt förnuft tillfånga, och att SD, MED och AfS är allt som krävs.

   Svara
 13. Ivar L

   /  06/13/2018

  Äntligen har den luddiga termen ”särskilt utsatt område” blivit mer lättbegriplig:

  ”Kent Kumpula (SD) [berättar] om vad som hände när han och några partikamrater försökte dela ut information i centrala Gottsunda, en stadsdel i Uppsala. ”Aggressiva invandrargäng” började då trakassera dem, och väktare fick rycka in.
  – De sa rakt ut att de inte längre kunde garantera vår säkerhet. Då hade redan en av våra valarbetare blivit spottad i ansiktet, en hade fått en tidning kastad i ryggen och jag själv var nära att bli träffad av en tändare som ven genom luften, säger Kent Kumpula.”
  https://nyheteridag.se/sd-valarbetare-jagades-bort-av-aggressiva-invandrargang/

  Ett område där valarbetare helt enkelt blir särskilt utsatta för våld och trakasserier, det är ett ”särskilt utsatt” område.

  Svara
 14. weasel

   /  06/13/2018

  ” Att forma bokstäver är en oerhörd kraftansträngning”

  Jaså, så civilingenjörerna och läkarna har det lite jobbigt med bokstavsformandet ?
  Ibland känns det som att man inte orkar mer…
  😦

  Svara
 15. ägg

   /  06/14/2018

  Svara
 16. ägg

   /  06/14/2018

  Lika barn leka bäst:
  Özz Nûjen tänker hjälpa Fi: ”Kanske är jag utbränd”
  https://nyheteridag.se/ozz-nujen-tanker-hjalpa-fi-kanske-ar-jag-utbrand/

  Svara
  • weasel

    /  06/14/2018

   Strålande nyheter. Med den hjälparbetaren kan vi en gång för alla sluta oroa oss över att Fi klarar fyraprocentsspärren. 🙂

   Och det passar ju bra att Nujen hjälper det partiet som har en skattefifflande partiledare…

   Svara
 17. G

   /  06/14/2018

  Rektorskan: ”Rektor på resursskola. Ensamstående mamma. Enastående människa”…

  Svara
  • Kristian

    /  06/14/2018

   Vi får utöka det där talesättet som säger att det inte går att skilja på satir och extremism.

   Idag går det inte att skilja på satir, extremism och diagnos.

   Svara
 18. G

   /  06/14/2018

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Sarah_Silverman

  2018….hello Hitler!!!

  Svara
  • G

    /  06/14/2018

   ”I den svenska amerikanska politiska debatten är det fortfarande ett accepterat knep att ta hjälp av Europas mörka förflutna för att klämma åt antagonister som är demokrater. Istället för att fundera ut väl underbyggda argument. Syftet är givetvis att ingjuta skuld och skam hos motståndaren.”
   http://www.gp.se/ledare/sonesson-i-danmark-drar-man-inte-nazist-kortet-ostraffat-1.6514094

   Svara
   • weasel

     /  06/14/2018

    Personligen blir jag alltid lite förvånad när ”antirasisterna” ägnar sig åt den här typen av historieförfalskning och förintelseförnekelse .
    Att jämföra reglerad invandringspolitik med nazityskland är faktiskt att spotta på förintelsens offer.

    Det märkliga är att ”antirasisterna” är helt besatta av Hitler och nazismen, men ändå vet dom inte ens att den inte gick ut på att reglera invandringen till Tyskland. :/

    Svara
    • Melmac

      /  06/15/2018

     De glömmer gärna också bort kopplingen mellan Hitler/Stalin och Nazism/Islamism, men det är klart, har man skygglapparna så tajt limmade till skallen så är det inte konstigt man ser bara rött skimmer!

     Svara
 19. MiT

   /  06/14/2018

  Grejen är väl att hon aldrig har varit moderat? Frågan är om ens Reinfeldt var det…? De som kommenterar avslöjar ju rätt mycket, dyker MP:are och V upp för att hålla med så är ju det en varningssignal om att de INTE var moderater?

  Något svar har han inte fått än vad jag vet.

  Svara
  • G

    /  06/14/2018

   Åsa och Moa är en sorts politiker som skapar politikerförakt, som vill driva en politik som en klick aktivistiska medborgare älskar, byggd på 100% godhet, ”solidaritet” och hjärta, saknar helt konsekvensanalys och sunt förnuft. Och har en attityd som skriker ”det är vi politiker som bestämmer och vet bäst”. Inte ens när folket röstar annorlunda så M och S minskar verkar polletten ramla, den sitter fast. Sådana som dessa aktivistpolitiker har inte i riksdagen att göra.

   Svara
  • Kristian

    /  06/14/2018

   ”Saknad av många.”

   Saknar ord.

   ”Most of the people who graduated in the sixties (drop-outs or half-baked intellectuals) are now occupying the positions of power in the government, civil service, business, mass media, [and the] educational system. You are stuck with them. You cannot get rid of them. They are contaminated; they are programmed to think and react to certain stimuli in a certain pattern.
   […]
   As I mentioned before, exposure to true information does not matter anymore. A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him. Even if I shower him with information, with authentic proof, with documents, with pictures; even if I take him by force to the Soviet Union and show him [a] concentration camp, he will refuse to believe it, […] When a military boot crashes his… then he will understand. But not before that. That’s the [tragedy] of the situation of demoralization.”

   -Avhoppad KGB-agent Yuri Bezmenov i intervju med G. Edward Griffin, 1984

   Svara
 20. G

   /  06/14/2018

  Så, han har bytt från M till C. Anser han möjligen att han kommer ha det lättare att driva sin islamistiska och identitetspolitiska agenda inom C än inom M ?….

  ”Centerpartist: Afrosvenskar som inte får riksdagsplats diskrimineras

  En centerpartistisk politiker i Rinkeby-Kista menar i en debattartikel att afrosvenskar i Sverige diskrimineras eftersom de inte har tillräckligt många riksdagsplatser.

  Kahin Ahmed är sociolog och politisk aktiv inom Centerpartiet i Rinkeby-Kista. I en debattartikel i Dagens Samhälle menar Ahmed att afrosvenskar i Sverige missgynnas kraftigt eftersom de inte är tillräckligt representerade på höga poster inom politiken.”
  https://nyheteridag.se/centerpartist-afrosvenskar-som-inte-far-riksdagsplats-diskrimineras/
  https://www.dagenssamhalle.se/debatt/partierna-missgynnar-och-sorterar-bort-afrosvenskar-22616

  Svara
  • G

    /  06/14/2018

   Några av alla bokmärkta artiklar jag har av denne man, då som (M)….

   ”Vi känner inte igen bilden av vår förort

   Invandrare utgör i dag 1,6 miljoner av svenska folket. Men förorternas befolkning är kraftigt underrepresenterade i alla viktiga samhällsinstitutioner och politiska plattformar, där livsavgörande beslut för dem och deras barn fattas.

   Samtidigt förespråkar svenska politiker från vänster till höger mångkulturalism, vilket har gjort att vårt samhälle i dag består av många olika etniska och kulturella grupper.

   Sverige skulle stanna utan sina invandrare. Statistik visar att mer än 48 procent av vårdarbetarna och 78 procent av transportarbetarna har utländska påbrå. Men det syns inte i den politiska makten eller inom mediasfären. Vår representation i alla samhällsinstitutioner behöver förbättras!

   Förortsbornas gigantiska politiska underskott i maktens korridorer är en verklig demokratisk brist i vårt samhälle. Det leder till att andra dikterar villkoren för förortsborna och hur vi och våra barns framtida liv ska utformas.

   Att någon känner sig otrygg och flyttar från Husby, vilket speglades i Kalla Faktas program från den fjärde april, är självklart en besvikelse. Vi vill ju i stället att folk ska flytta hit, till Stockholms förorter som kännetecknas av fantastiska och dynamiska kulturella variationer.
   https://www.aftonbladet.se/debatt/a/pa321/vi-kanner-inte-igen-bilden-av-var-forort

   ”Dagli svartmålar Järvafälten

   Daglis beskrivningar av vårt område är överdrivna svartmålningar av Järvafälten. Hennes argument tyder på stereotypt tänkande och islamfobiska föreställningar. Islamofober och andra har sedan länge försökt bevisa att vi Rinkebyborna praktiserar kvinnoförtryck. Men vi som bor här känner inte igen dessa konstiga beskrivningar.”
   https://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/jamstalldhet/article20897051.ab

   ”Vi kräver nolltolerans mot rasism och afrofobi

   Vi ser mycket allvarligt på att riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh (V) lade ut ett filmklipp med fascistiskt och afrofobiskt innehåll på sin Facebook-sida. Även om filmen är borttagen så ser vi det inträffade som ett tydligt exempel på att afrofobi och ett rasistiskt språkbruk tillåts ta allt större plats i vårt samhälle.”
   https://www.dagenssamhalle.se/debatt/vi-kraever-nolltolerans-mot-rasism-och-afrofobi-26602

   ”Moderat: Jag skäms över att vara med i samma parti som dig, Hanif Bali

   Moderat: Vad ska jag svara när mina väljare frågar hur jag kan vara med i samma parti som Hanif Bali?”
   https://nyheter24.se/debatt/871964-moderat-jag-skams-over-att-vara-med-i-samma-parti-som-dig-hanif-bali

   ”Du är inte välkommen i förorterna, Jimmie Åkesson!

   Kahin Ahmed (M): ”Det är en skandal att arrangörerna för politikerveckan i Järva bjuder in ett parti med nazistiska rötter.”
   https://nyheter24.se/debatt/887698-du-ar-inte-valkommen-i-fororterna-jimmie-akesson

   *Välkommen till Centerpartiet*….

   Svara
   • weasel

     /  06/14/2018

    ” Statistik visar att mer än 48 procent av vårdarbetarna och 78 procent av transportarbetarna har utländska påbrå.”

    Mmhm.
    Och statistik visar också att mer än 60 % av de som är inskrivna på arbetsförmedlingen har utländskt påbrå.

    Den första statistiken är väldigt viktig att nämna, men om man nämner den andra statistiken så är man en rasist som ”gör man skillnad på folk och folk”…

    Svara
 21. MiT

   /  06/14/2018

  Någon som prenumererar som kan spara hela via archive.is eller på annat sätt spara den?

  Svara
 22. G

   /  06/14/2018

  ”Papua New Guinea’s proposed Facebook ban is more about control

  ”The time will allow information to be collected to identify users that hide behind fake accounts, users that upload pornographic images, users that post false and misleading information on Facebook to be filtered and removed,” Basil said, according to the Post Courier.
  But the timing and the sudden decision to do so has raised eyebrows, and not all are convinced by the PNG government’s reasoning for the block.

  ‘This is kinda out of nowhere’
  One of these skeptics is Papua New Guinean writer and blogger Martyn Namorong, who believes the ban proposal is merely a distraction.
  Namorong pointed to the policy-focused National Research Institute (NRI), who he doesn’t believe has the capability to analyse the social network.

  Aim Sinpeng, an expert in digital media and political participation in Southeast Asia from the University of Sydney, said she doesn’t buy the reason for banning it.
  ”This is kinda out of nowhere, and the timeframe is strange,” she explained.”
  https://mashable.com/2018/06/11/papua-new-guinea-facebook/?europe=true&utm_cid=hp-h-1

  Svara
 23. G

   /  06/14/2018

  ”Vietnam MPs Approve Sweeping Cyber Security Law

  Vietnamese lawmakers on Tuesday approved a sweeping cyber security law which could compel Facebook and Google to take down critical posts within 24 hours, as space for debate is crushed inside the Communist country.

  Social media and Internet forums have provided a rare platform to share and debate views against authorities.
  But the bill, waved through by an overwhelming majority of MPs in the National Assembly, is poised to end that relative freedom.

  The law’s far-reaching provisions mean internet companies will have to remove posts deemed to be a ”national security” threat within a day and store personal information and data of their users inside Vietnam.

  ”Putting data centres in Vietnam will increase expenses for the service providers… but it is necessary to meet the requirements of the country’s cyber security.”

  ”With the sweeping powers it grants the government to monitor online activity, this vote means there is now no safe place left.” ”.
  https://www.securityweek.com/vietnam-mps-approve-sweeping-cyber-security-law

  Svara
 24. hllviken

   /  06/14/2018

  Resultat av massinvandring från MENA-länder:

  Svara
  • Kristian

    /  06/14/2018

   Sista punkten är jag inte helt säker på. Staten faller sönder, givetvis, men nationen skulle kunna bli starkare om den överlever.

   Då menar jag givetvis inte att det är värt det skyhöga priset.

   Svara
 25. MiT

   /  06/14/2018

  O_o

  Svara
  • hllviken

    /  06/14/2018

   …vilket bevisar att vi bor i landet Absurdistan.

   Svara
  • G

    /  06/14/2018

   ”för förtjänstfulla insatser som krimideolog”…

   Svara
 26. hllviken

   /  06/14/2018

  Typiskt svenskt, tyvärr.

  Svara
  • Senior

    /  06/14/2018

   Hahahahaha!!
   Motsägelsen mellan plakaten är total.

   Det bästa av allt är att de inte ens fattar det, de är ju på den ”goda” sidan, så då får de ju utesluta oönskade element.

   -Egentligen utrotar de ju bara ohyra, för de är ju de goda, och skulle aldrig göra något ont……

   Svara
  • hllviken

    /  06/14/2018

   Min Sverigebild är mer lik denna:

   Svara
 27. G

   /  06/14/2018

  Svara
 28. G

   /  06/14/2018

  Svara
  • hllviken

    /  06/14/2018

   Läs intervjun med JALE POLJAREVIUS i Katerina Magasin – klokare person får man leta länge efter!

   Svara
  • G

    /  06/14/2018

   ”Vissa tycker det är bra, andra, som polisens presstalesperson Mikael Hedström, reagerar på innehåll och språk.”

   Och dessa jäkla ”presstalespersoner”, inte konstigt att dessa klagar på det kristallklara språkbruket, några är givetvis inte vana vid det, pga där vissa av dessa s.k presstalespersoner tidigare arbetat. Jag vet exempelvis två som jobbat som journalister som nu är presstalespersoner på polisen. Va fan söker man sig till polisen och tror att det ska vara bomullsvadderad kommunikation i alla kanaler?!!! *oj då, här på polisen var det raka puckar, nästa lite rasistiskt, det är vi faktiskt inte vana vid där vi kommer ifrån, lite relativiseringar och sopa under mattan måste vi börja med här, alldeles för tydligt språkbruk just nu!*.

   Svara
  • G

    /  06/14/2018

   Svara
 29. G

   /  06/14/2018

  Svara
 30. G

   /  06/14/2018

  Svara
 31. Kristian

   /  06/14/2018

  Svara
 32. G

   /  06/14/2018

  ”Karl Marx 200 år: Det teoretiska arvet och vad det innebär att verka i en revolutionär tradition 2018”
  http://abfstockholm.se/event/2018/06/karl-marx-200-ar-det-teoretiska-arvet-och-vad-det-innebar-att-verka-i-en-revolutionar-tradition-2018/

  Svara
  • Kristian

    /  06/14/2018

   ”… innebär att man sovit mellan 1918 och 2018, att man är överklass, att man alltid bott i ett rikt land …”

   Har man någon som helst frihet att vara kreativ och göra det man tycker verkar bäst, kommer vi att se en paretodistribution. Problemet för marxister är att det här är en allmän princip som inte går att undkomma.
   Kalla det Kapitalism eller vad som helst, om man inte aktivt hindrar folk från att göra sitt bästa kommer du att se samma sak oavsett ekonomiskt system.

   Peterson:
   *https://www.youtube.com/watch?v=i0iL0ixoZYo*
   Wiki
   https://en.wikipedia.org/wiki/Pareto_principle

   Svara
 33. MiT

   /  06/14/2018

  Svara
 34. Kristian

   /  06/14/2018

  Skall vi köpa lite aloe vera till Fridolin, eller har han elefanthud överallt vid det här laget?

  Svara
  • weasel

    /  06/14/2018

   Ja, och mest angeläget är det att prata om repatriation…

   Svara
 35. G

   /  06/14/2018

  ”Jag säger bara – Upp till kamp!
  …..
  Jag kan nästan inte med ord uttrycka hur viktigt det är att vi får behålla en socialdemokratiskt ledd regering.”
  https://www.fastighets.se/om-oss/yrkesutbildningkompetensutveckling/forbundsstyrelsen/ordforande-har-ordet/ordforande-har-ordet-20182/fastighetsfolket–5/

  Svara
  • Kristian

    /  06/14/2018

   ”Jag kan nästan inte med ord uttrycka hur viktigt det är att vi får behålla våra jobb.”

   Det bästa av ”Sossar bryter samman i direktsändning efter valet” kommer att bli en flera timmar lång video.

   Svara
   • Kristian

     /  06/14/2018

    Westerholm: ”Socialdemokraternas förstaklasspassagerare lämnar UD”
    https://ledarsidorna.se/2018/06/socialdemokraternas-forstaklasspassagerare-lamnar-ud/
    ”En tredjedel av alla tjänster som politiska sekreterare och politiska assistenter kommer försvinna och utöver att den personal som idag har dessa tjänster kommer de som tvingas bort från Rosenbad inte ha någonstans att gå tillbaka till i egentlig mening.
    […]
    Begagnatmarknaden för socialdemokratiska samt miljöpartistiska politiker och semipolitiker […] kommer sannolikt vara begränsad men framför allt mättad.”

    Svara
 36. G

   /  06/14/2018

  ”Vänsterpartiet om Ann Heberleins diagnos: ”Vi får en större förståelse för hennes beteende”
  https://nyheteridag.se/vansterpartiet-om-ann-heberleins-diagnos-vi-far-en-storre-forstaelse-for-hennes-beteende/

  Svara
 37. G

   /  06/14/2018

  ”Özz skämtar vidare på Gotland – nytt gig för fackförbund

  Det är Akademikerförbundet SSR som står bakom evenemanget som kommer att äga rum under Almedalsveckan den 4 juli. Özz Nûjen och föreläsaren ”SaraClaes” ska då göra ”Stå upp för Öppet Sverige”.

  ”Nu mer än någonsin är det viktigt att stå upp för ett öppet och inkluderande samhälle. Våra attityder och vårt förhållningssätt till varandra är avgörande för det demokratiska samtalet”, skriver fackförbundet.

  Dessutom ”bejakar” förbundet ”människors rätt att få söka asyl och få sina asylskäl rättssäkert bedömda. Till det kommer att Sverige också blir ett rikare land av att vara öppet och att människor kommer hit.”
  https://nyheteridag.se/ozz-skamtar-vidare-pa-gotland-nytt-gig-for-fackforbund/

  Svara
  • Tor

    /  06/14/2018

   Det här driver alltså Akademikerförbundets medlemmars intressen framåt:
   Vi är Sveriges ledande fackförbund för samhällsvetare. Vi driver frågorna som är viktiga för dig – från utbildning och forskning till arbetsmarknad och anställningsvillkor.

   En Kurd som hatar Sverige och en transa.

   Svara
   • weasel

     /  06/14/2018

    Jag trodde att fackförbund ogillade svartjobb, men jag kanske bara lever kvar i det gamla Sverige ? :/

    Svara
 38. G

   /  06/14/2018

  ”Integrationen hade lyckats bättre om Sverige ställt stenhårda krav på invandrare från början

  Det cirkulerar just nu en video på Facebook där en man vid namn Mufassil Islam ifrågasätter varför man åker till ett land som skiljer sig så milsvida från sitt eget och sedan gnäller över medborgarnas livsstil. Han ställer en mängd frågor om varför man till exempel väljer att bosätta sig någonstans där kvinnorna är fria och likvärdiga männen, när man inte anser det själv. Han avslutar varje påstående med frågan: ”Why do you come?” Ja, det finns en anledning att fråga sig detta. Det finns bevisligen många invandrare som frivilligt väljer att söka sig till just Sverige. Varför väljer de ett samhälle med diametralt motsatta värderingar än sina egna, och kräver att Sverige dessutom anpassar sig till dessa? Kring dessa frågeställningar resonerar idag författaren och krönikören Eva-Lisa Dezmin.”
  http://katerinamagasin.se/integrationen-hade-lyckats-battre-om-sverige-stallt-stenharda-krav-pa-invandrare-fran-borjan/

  facebook.com/Mufassil-Islam-194207644061449/

  https://www.facebook.com/Mufassil-Islam-194207644061449/

  Svara
 39. MiT

   /  06/14/2018

  De ensamkommandes egna underdåniga hovreporter

  Svara
  • hllviken

    /  06/14/2018

   Senare mottar hon förtjänstmedalj av Serafimerorden ur kungens hand?

   Svara
 40. MiT

   /  06/14/2018

  *https://www.facebook.com/joakim.lamotte/videos/1802451449849438/*

  Svara
  • hllviken

    /  06/14/2018

   ”Livet leker… Lilla flickan verkar vara den klokaste av dem.

   Svara
 41. Rikard

   /  06/14/2018

  Hej.

  Här har ju i kommentarsfältet stötts och blötts om den svenska vänsterns moderna historia, så jag vill i ännu en OT-kommentar tipsa om en mycket förtjänstfull essä av en man som var med när det begav sig, och de erfarenheter han gjorde:

  [https://timbro.se/smedjan/rensa-ut-borgerlig-skit/]

  Det är ingen mindre än Göran Skytte som berättar. Ett smakprov av en mycket viktig text:

  ”Först i relativt försiktiga omgångar 65–66. 67–68 blev det fullt ös, jag blev då ”ledande Kamrat”, redigerade och skrev i röda tidningar, höll tal på torget, organiserade demonstrationer och protester. Det ledde ibland till ett dygn i häkte, vilket betraktades som en merit.

  Ändå hörde vi inte till de mest ”radikala”. Ganska långt därifrån. Vi ansåg oss själva vara mer intellektuella, mer ”teoretiska”. Först Vänsterns Ungdomsförbund VUF med den karismatiske Anders Carlberg, därefter nyskapelsen Förbundet Kommunist. Vår teoretiska tidning hette Kommunist.

  Kanske var vi mer ”intellektuella och teoretiska” än många andra i ”den revolutionära vänstern”. Men ändå… På ett slutet ”partimöte” – för övrigt hemma hos mig – sjöng några av kamraterna en egenkomponerad visa på temat ”Vi skall hänga borgarna i deras tarmar”. Han som komponerat den var i det civila lärare i en folkhögskola.”

  De äldre är nu nestorlika mentorer åt de yngre från den tiden, vilka sitter på maktpositioner och som fyllt på med mer eller mindre likasinnade med samma klassbakgrund (eller med samma socioekonomiska bakgrund som ny-ordet är – vad var det i så fall för fel med att tala om ‘socialgrupp’ och ‘personkrets’?) – därav behovet på en process motsvarande den i Tyskland efter kriget.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • Senior

    /  06/14/2018

   Det finns en hel serie där, ”50 år sedan 1968”.

   Läs den!

   Svara
 1. En enhörning | WTF?
 2. Påminnelse inför valet: Del 13. Sista delen | WTF?
 3. Pippi sitter utanför butiken och säger ”hej hej” | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: