Precis som i Sverige?

Den där båten med flyktingar som Italien nekade att ta emot styrde ju vidare mot Spanien och Valencia i stället.

Medelålders och äldre spanska kvinnor står med skyltar där det står ”välkomna”. Precis som i Sverige.

Batikdamer känner inga nationsgränser, de finns tydligen överallt. Snart startar de upp fb-grupper där de tisslar och tasslar om hur de får ha migranterna i sängen. Precis som i Sverige.

Vad tror ni, hade samma spanska damer stått där med plakaten om det varit unga snygga thailändskor på båten?

Sen när sexualbrotten mot unga tjejer börja dyka upp så kommer de att aggressivt försvara sexualbrottslingen och attackera offren. De kommer att dränka sexualbrottslingen i kärlek på fb.

Det kryper i mig

Det kryper i mig. Igen.

Då var det dags för den där otäcka krypande känslan igen

Den krypande känslan

Precis som i Sverige.

Damerna kommer att låta migranterna flytta hem till sig själva. Sen när den nya inneboenden börjar kasta lystna blickar och talla innanför trosorna på kvinnans egna minderåriga dotter i 12-årsåldern så kommer hon att låta honom bo kvar medan hon söker efter ett ny batikdam åt den härliga och underbare killen som är världens snällaste och aaaaldrig har gjort nåt dumt.

Precis som i Sverige…

Tror ni jag skojar?

Det gör jag inte…

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

81 kommentarer

 1. Hypocrita

   /  06/17/2018

  Flyktingar? Kanske någon enstaka…..
  ”Den där båten med ekonomiska migranter” är väl mer lämplig skrivning. MSM har ju en förmåga att definiera allt och alla som flyktingar, även om motsatsen bevisats.

  Svara
  • Jans

    /  06/17/2018

   De flesta riktiga flyktingar tar sig knappast till Libyen och har inte pengarna till smugglarna heller.

   Svara
 2. MiT

   /  06/17/2018

  Någon som prenumererar och kan läsa hela?
  ”Tjejer i nian berättar: Så här upplever vi vardagssexismen på högstadiet”
  https://www.sydsvenskan.se/2018-06-17/tjejer-i-nian-berattar-sa-har-upplever-vi-vardagssexismen-pa
  ”Härskarteknikerna. Glåporden. Blickarna på deras kroppar. Här berättar tjejerna i en niondeklass om sprickan som uppstått mellan dem och killarna. Om en vardag där de mer subtila formerna av sexuella trakasserier bortförklaras med ”killar är killar”.
  Vi har nolltolerans mot kränkningar, säger skolans rektor.
  Klassiskt att de vuxna lägger över ansvaret på tjejerna själva, säger forskaren.
  Den manliga bekräftelsejakten går utöver tjejerna, menar föreläsaren om machonormer.”

  Svara
 3. MiT

   /  06/17/2018

  Svara
  • Skeptisk

    /  06/17/2018

   När män ville prata jämställdhetsproblem blev de för några år sedan kallade ”Vita kränkta män”. Man hånade dem och förminskade deras känslor, ja rentav tog tolkningsföreträdet över dem genom att kalla dem kränkta. Dvs löjliga och överkänsliga. Numera får feministerna ”kränkt”-bollen tillbaka och glömmer att det var de som servade.

   Svara
 4. MiT

   /  06/17/2018

  Svara
 5. Skeptisk

   /  06/17/2018

  Ligger en båt Seefuchs just utanför Libyens kust just nu. Nordost om Tripoli. Ingår i en organisation Sea-eye, med mål att rädda människor på Medelhavet. Visst, rädda människor är bra. Gå sen till närmaste hamn istället för att vara taxi åt smugglarna. Ska bli intressant att följa den på marinetraffic kommande dagarna.
  https://www.marinetraffic.com/en/ais/details/ships/shipid:4907666/mmsi:244090482/imo:0/vessel:SEEFUCHS

  Svara
 6. Hans Odeberg

   /  06/17/2018

  Spanska solhus börjar bli dyra. Vore en bra affär för hundra svenska singelpensionärer att leasa en båt till Spanien och få gratis husrum och markservice.

  Svara
 7. MiT

   /  06/17/2018

  Svara
  • Jans

    /  06/17/2018

   Ja, där tillkom en ytterligare dimension till den orättvisa behandlingen mot tandhygienisten. Hade man lyssnat på honom och agerat hade alltså minst en ung människa sluppit få en kniv i magen.

   Svara
  • hllviken

    /  06/17/2018


   Svara
  • hllviken

    /  06/17/2018


   Svara
 8. Jans

   /  06/17/2018

  Det är faktiskt ett otroligt intressant fenomen med de här medelålders kvinnorna som vurmar för unga manliga flyktingar även i Spanien. Om vi hade äkta genusvetare skulle de naturligtvis kasta sig över detta och snabbt hitta paralleller till Gambiaresenärer och vad som förenar alla dessa kvinnor i olika länder. Att det handlar om något slags etiskt ställningstagande är i vart fall uteslutet. Varför skulle de som verkligen vill motverka orättvisor i världen engagera sig för främst de som är unga, fysiskt starka och med resurserna att ta sig till Europa och strunta i alla andra? Särskilt med tanke på att det nästan uteslutande handlar om män? Fascinerande fenomen.

  Svara
  • hllviken

    /  06/17/2018


   Svara
  • Lev Barkland

    /  06/18/2018

   Ja, faschinerande. Äckligt, skrämmande och faschinerande med de här damerna.
   Jag brukar alltid tjata om evolution, att vi måste ta på oss evolutionspsykologiska glasögon om vi skall förstå fenomentet. Kvinnan, som får barn med segraren i en etnisk konflikt och därför inte har något att förlora rent evolutionärt på att byta lojalitet, till skillnad från mannen, som har allt att vinna på strid eftersom han blir dödad, eller barnlös träl om hans grupp förlorar. Men det är något som skaver. De här tanterna är företrädesvis i infertil ålder. Vad motsvarar detta beteende för överlevnadsfördel i människans evolutionära historia?

   Idag på joggingrundan malde jag detta i huvudet åter igen. Jag utgår ifrån att de här kvinnorna är frånskilda, eller de factor lever ensamma. Med vuxna barn, fast i en typisk europeisk kontext kanske de har hemmaboende unga vuxna barn eller nyss utflugna. Den typiska analogin evolutionshistoriskt för dessa kvinnor torde vara kvinnor med halvvuxna barn som övergivits av sina män. Kvinnor som själva måste försöka få sin avkomma därhän att denna klarar sig själv i vuxen ålder utan hjälp från barnens fäder. Historiskt har detta berott på att barnens fäder varit dåliga försörjare eller omkommit. Idag är det välfärdsstaten som gjort att kvinnorna hamnar i denna situation.

   Kvinnor i denna situation har alltså historiskt sett tjänat på att försöka bjuda in yngre män från andra stammar till kurtis. Den evolutionära kalkylen måste bygga på att det varit mindre risk att dessa nya inbjudna män dödar kvinnornas halvvuxna barn än att männens närvaro faktiskt ökar chanserna för de halvvuxna barnen att överleva och få en bra start i sitt vuxenliv. Om en dylik kvinna lyckas ‘lura’ en av de yngre främlingarna till förälskelse så kommer denne inte att få någon egen avkomma utan tjänar i stället som försörjare för kvinnans befintliga familj, åtminstone under en tid. En sorts ‘gök-beteende’.

   Svara
   • Lev Barkland

     /  06/18/2018

    ..behöver jag förtydliga, återigen att jag talar om evolution. Idag handlar det förstås inte om att dessa män kommer att försörja någon eller öka chanserna för någons avkomma. Tvärt om, alla inblandade försörjs typiskt sett i olika former av välfärdsstaten, det är dealen. Som administratörer eller klienter. Men våra beteenden har formats under andra förutsättningar.

    Svara
   • Utlandssvensk

     /  06/18/2018

    Mycket, mycket intressant! Du skriver strålande om dessa frågor, Lev. Frågan är om det finns någon som gör det bättre än du på svenska.

    Jag ska grubbla på denna infallsvinkel på mina egna joggingrundor och återkommer troligen. Men just nu hinner jag inte med något långt svar.

    Svara
 9. MiT

   /  06/17/2018

  Svara
  • Olof

    /  06/17/2018

   Och känner ni det, godhetsknarkare, hur det är ert fel?

   Och vänta bara, det här är inte ens vattenglaset till menyn, nu upprättas spelplanen för vilka resurskonflikter som kommer uppstå vid nästa lågkonjunktur. Hur nästa mandatperiod hanteras kommer avgöra.

   Svara
   • weasel

     /  06/18/2018

    Fru Bonnier förstår inte att hon egentligen borde älska , eller åtminstone uppskatta, SD.
    Det som kommer på andra sidan SD efter att fru Bonnier & co har fortsatt i några år till med sitt mångkulturella experiment kommer att få henne att längta efter SD.
    : /

    Svara
  • hllviken

    /  06/17/2018

   Anna Rantala Bonnier, jag tycker att din släkting Åke är en fascist mot kristna svenskar.

   Svara
   • Kristian

     /  06/17/2018

    Bor uppskattningsvis 20 mil från närmsta böneutrop.
    Har inte läst historia (Libyen).
    Har inte läst historia (Syrien).
    Har inte läst historia (hela jävla mellanöstern).

    Svara
  • Vic

    /  06/17/2018

   Jag misstänker att ett par av de där orden behöver översättas.

   tvång = krav
   barn = vuxna
   fascism = normal migrationspolitik i stora delar av EU.

   Svara
  • Jans

    /  06/18/2018

   Hehe, som om inte familjen Bonnier i decennier talat om för oss hur vi skall tycka, känna och vara. Jobbigt att tappa tolkningsföreträdet?
   LOL!

   Svara
 10. MiT

   /  06/17/2018

  Svara
  • Olof

    /  06/17/2018

   Låter som en skitbra ide. Hade vi haft c:a hälften så många utomeuropeiska invandrare som vi nu har hade det till och med haft en chans att fungera om det hade utförts perfekt.

   Nu har vi tyvärr så hög koncentration att om man gör det så tar svenskarna i mottagarskolorna sina barn därifrån och finns det ingenstans att sätta dem så rullar flyttlasset utomlands… hur skall ni göra då? Bussa migrantbarnen till våra grannländer?

   Svara
  • weasel

    /  06/18/2018

   Ytterst tveksamt om Abdi, 19, slutar sälja droger och bränna bilar i Husby bara för att Löfven tvångsförflyttar några hundra elever från Husbyskolan till Kungsholmsskolan…
   Faktiskt mestadels falskt.
   :/

   Svara
   • Kristian

     /  06/18/2018

    Nej, men om lillebror Ahmed kommer i 95% ”svensk” skola från 5 år ålder och klarar gymnasiet med glans, finns det kanske 25% chans att kan kan komma in på universitet och ta sig från ”orten”.

    Så det blir många jävla bussar. De enkla lösningarna är slut. Nu återstår ”jobb, jobb och jobb.”

    Svara
    • Jans

      /  06/18/2018

     Men ekvationen går ju inte ihop rent demografiskt. Hur stor andel av de som föds idag har utländska föräldrar? Det börjar väl krypa uppåt 50% snart? Det måste ju ner till kanske 5% för att det skall bli fungerande integration. Kommer inte att hända under vår livstid i Sverige.

     Svara
     • Kristian

       /  06/18/2018

      Du har rätt.
      Det är försent för att detta skall fungera.

   • Senior

     /  06/18/2018

    Möjligen stör man hans drogförsäljning genom att forsla bort hans presumtiva kunder…

    Svara
  • Kristian

    /  06/18/2018

   Svara
 11. hllviken

   /  06/17/2018

  Är det inte dags att sluta ta Västvärldens resurser som sedan skänkes till Afrika?

  Svara
  • Vic

    /  06/17/2018

   Bistånd och investeringar är visserligen bra och viktigt men dock är privata investeringar generellt bättre. Statligt bistånd borde ges under villkor och med krav på att landet ska sköta sin ekonomi och investera i befolkningen.

   Svara
 12. MiT

   /  06/17/2018

  *https://www.facebook.com/magnus.fernstrom.1/posts/10212477972408828*

  Svara
 13. hllviken

   /  06/17/2018

  Kvinnorna på bilden längst upp på sidan, som håller upp kartongbitar: ”Välkomna”, ser fattiga ut, det är så man kan tycka synd om dem. Det finns en helt annan kategori som välkomnar alla ”flyktingar”:

  Svara
 14. Gorby

   /  06/17/2018

  Svara
 15. Gorby

   /  06/17/2018

  Svara
 16. Gorby

   /  06/17/2018

  Svara
  • hllviken

    /  06/17/2018

   lll

   Svara
   • NKVD

     /  06/17/2018

    Vem du än är, hur gammal du än är, av vilket kön du än är, vore de flesta svenskar glada se dig på ett plan till Kabul, för att aldrig nån’ sin återkomma. Klart?

    Svara
   • Dreadlock

     /  06/18/2018

    Det finns en väldig stor grupp av aktivister som är kopplade till Human rights watch , Amnesty internationell, Röda korset, läkare utan gränser, Oxfam, diverse statliga organ som t.ex. SIDA, Religiösa statsavlönade organisationer, folkligt stöd samt en hel del civila som ger till insamlingsbössorna till div. halvskumma organisationer för att döva sitt samvete utan att tänka på eventuella kognitiva dissonanta vågor som kan uppstå i ett samhälle utan egentlig riktning eller mål. Ett bidrag för ett stöd till Palestina innebär några judiska liv, ett regeringsmässigt bidrag till palestinska myndigheter av svenska skattebetalare betyder mer pengar till propaganda.
    Som medborgare i detta land så vill man förstås ha en ordentlig redovisning hur våra skattepengar används för avsedd ändamål. AV OBEROENDE KÄLLA. Men det kommer aldrig att hända.

    Svara
  • hllviken

    /  06/17/2018

   pp

   Svara
 17. NKVD

   /  06/17/2018

  Kung i baren eller nå´t

  Svara
 18. Dreadlock

   /  06/18/2018

  Skyll inte på våra rikspolitiker, skyll på deras respektive rådgivare bestående av (s) skolan på Bommersvik och (m) Timbro. Under lång tid så har både Löv-feén , Fri-Goliten, med anhang Prettot- randomromson samt Fredrik Runkfeldt , skapat en stenhård triangulering av varandras politik. Allt gick åt H-e. Vilket förståss täppte till helt legala vägar till politisk opposition. Det finns ingen politiker idag som vågar kalla en flaska för en flaska, trots att de har beviset framför sig .

  Svara
  • Rikard

    /  06/18/2018

   Hej.

   Roliga öknamn är ett gott sätt att rista nid.

   Jag förstår det som såhär:

   Först kräver de hälften av innehållet i din flaska, och halva flaskan – av solidaritet. (Kalla det skatt som socialist eller licensavgift som kapitalist – effekten är densamma.)

   Sedan dricker de ur hela flaskan – deras andel var ju i botten och dessutom skall du vara glad att de förvaltar din del åt dig, till senare… (Kalla det pensionsfonder eller aktiesparande.)

   Sedan, när du klagar på att flaskan är tom och dessutom full med spott och snus och fimpar – är svaret: ”Jaså, du hatar flaskor! Rasist!”

   Ungefär så, tror jag.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
  • hllviken

    /  06/18/2018

   Turkiet är inblandat i svensk politik sedan många år tillbaka, vilket är oroväckande…

   Svara
  • hllviken

    /  06/18/2018


   Svara
  • Kristian

    /  06/18/2018

   ”Nio svenska moskéer har imamer som är utsända och betalda av turkiska staten. I uppdraget ingår att rapportera regimkritiker.
   […]
   Mehmet Kaplan […] lyckades, tillsammans med Morgan Johansson, S, som då var ordförande i justitieutskottet bland annat helt blockera alla försök till skärpta terroristlagar som annars skulle slagit hårt på bland annat Muslimska Brödraskapet. […] Det är först efter att Mehmet Kaplan lämnat regeringen som något egentligt lagstiftningsarbete tagit fart. Om än på EU:s lägsta nivåer.
   […]
   i allt väsentligt måste Gardell, och de personer som finns i samma sfär, numera betraktas som en marionett till den turkiska presidenten med, vilket är väl känt, Muslimska Brödraskapet i bakgrunden.
   […]
   Turkiet är avsevärt mycket mer närvarande i det svenska valet 2018 idag än någonsin tidigare. Ett resultat av ett målmedvetet arbete och två samarbetsvilliga politiska partier i form av Miljöpartiet samt delar av Socialdemokraterna, främst Tro och Solidaritet och SSU Stockholm.”

   Svara
 19. G

   /  06/18/2018

  Svara
  • hllviken

    /  06/18/2018

   Jamen vad då då?

   Svara
  • hllviken

    /  06/18/2018

   Svara
  • hllviken

    /  06/18/2018


   Svara
  • Tomas Fritiofsson

    /  06/18/2018

   det viktigaste för dom är att inte en enda svensk man ska kalla sig svensk utan att skämmas skällas ut å helst dras i tjära å fjäder
   svensk får däremot alla som kommit hit kalla sig
   huvudsaken är att svenskar födda i sverige av svenska föräldrar ALDRIG ska få kalla sig svensk emotsagda utan skall skuldbeläggas

   Svara
 20. G

   /  06/18/2018

  Svara
 21. MiT

   /  06/18/2018

  *https://www.facebook.com/joakim.lamotte/videos/1808266685934581/*

  Svara
 22. Dreadlock

   /  06/18/2018

  På onsdag lägger EU-parlamentets rättsliga utskott fram ett förslag inför parlamentet (som röstar senare) som sannolikt kommer att sätta stopp för alla privatbloggar som i någon mån belyser dagsaktuella skeenden . Om detta går igenom så tvingas privatbloggare söka licenser för att få lov att länka och citera.
  Detta är inte allt. I förslaget ingår även ett retroaktivt 20 års förbud att länka till nyhetssajter. Det är naturligtvis katastrofalt för bloggare som MiT t.ex. eftersom allt vi diskuterar här stöds med länkar och artiklar. Cornucopia har börjat rensa i sina länkar för att undvika eventuella rättsliga åtgärder i framtiden.

  Cornucopia, som driver en av Sveriges största ekonomibloggar skriver om detta här.

  https://cornucopia.cornubot.se/2018/06/pa-onsdag-forbjuder-eu-lankar-pa.html#more

  Svara
  • Ivar L

    /  06/18/2018

   Helt sinnessjukt. Hela poängen med Internet går ju om intet om det blir förbjudet att länka. De är riktigt farliga nere i Bryssel.

   Svara
  • MiT

    /  06/18/2018

   Fast jag driver ju en icke-kommersiell blogg? Tyckte han skrev nåt om det också, kan vara i kommentarerna. Men kan ha fel också 😛

   Svara
 23. Dreadlock

   /  06/18/2018

  Måste väl kunna finnas kryphål ? I alla fall , om detta går igenom så får man väl bege sig på bloggar utanför EU ?

  Svara
  • Kristian

    /  06/18/2018

   Läs på och ladda ner medan ni kan!
   https://www.torproject.org/

   (Innan någon frågar: Ja, det mesta man kan hitta via TOR är skräp. 90%? 99%?
   Men … hur mycket av det som finns på öppna internet har något värde? Drygt hälften av trafiken är algoritmer.)

   Svara
   • Dreadlock

     /  06/18/2018

    Verkar bra.
    själv har jag installerat uBlock Origin och Blur som appar i Firefox. Efter det så försvann all riktad reklam , Youtube annonser blockerades och förfrågningar från diverse osynliga informations sniffande robotar blir synlig i ett litet fönster under appen. Efter en YT-seans på 2 timmar brukar siffran vara uppe i 700-800 blockerade försök till kontakt. Önskar bara att det fanns något liknande till min iPhone. Där är dörrarna fortfarande vidöppna.

    Svara
    • Kristian

      /  06/18/2018

     Använder även Adblock Latitude och Privacy Badger, men uBlock Origin tar det mesta. Har inte sett internetreklam på 15-20 år.
     Skall se om Blur har en version som fungerar i min Mozillagren, tack för tips.

     Svara
  • Kristian

    /  06/18/2018

   ”Rent icke-kommersiella sajter och privata sajter ska få länka gratis även framledes.”

   Svara
   • Dreadlock

     /  06/18/2018

    Är det så ?
    Icke kommersiell, privata bloggar som avstår från annonsintäkter – Kan tänkas.

    Svara
    • Kristian

      /  06/18/2018

     Vi får se hur ”icke kommersiell” tolkas!
     Den svenska tolkningen har ofta gått längre än vad man skulle kunna ha trott när man läste EUs lagar.

     Svara
     • Ivar L

       /  06/18/2018

      Gissa om människor som ”Näthatsgranskaren” kommer att tokanmäla. Är det sån’t här våra myndigheter skall lägga resurser på att jaga? Med tanke på att Sverige vill vara bäst i klassen i EU och vilka som driver agendan i Sverige kommer ”vi” sannolikt att tolka reglerna så strikt som det bara går.
      Sverige ut ur EU nu. Det kommer sannolikt sakta att bli en diktatur av EU till slut.

     • Dreadlock

       /  06/18/2018

      Kan ju hända, men det är bara spekulation från min sida, att det egentliga syftet är att de stora digitala nyhetsbolagen , även papperstidningar, har lobbat här i EU i syfte att återerövra hela kakan av annonsmarknaden. Annonsintäkterna har stadigt minskat för de stora elefanterna, och en stor del är helt beroende av intäkterna.

 24. G

   /  06/18/2018

  ”Twitter may see a white nationalist in court (because a judge said so)

  The future of free speech on Twitter may (eventually) hang in the balance.

  Twitter is trying to combat harassment, but it may have gone too far.

  Taylor sued Twitter after he was banned by the social network, and is now arguing that the company’s abrupt ban violate his free speech rights, while Twitter argues that the group violated the company’s recently updated terms of service.

  He called it a ”classic public interest lawsuit” that ”goes to the heart of free speech principles that long precede our constitution,” according to court documents (which you can read at the bottom of this post).

  Twitter argued that the company itself has a First Amendment right to decide what kind of speech it should be able to allow on its platform, but the judge suggested that Twitter’s own free speech argument might not hold up in court against claims like ”it’s substantively unconscionable to deprive people of the most important platform to speak and to be able to seek redress of their legislators.” ”.
  https://www.cnet.com/news/twitter-may-see-a-white-nationalist-in-court-because-a-judge-said-so/

  Svara
 25. Ivar L

   /  06/18/2018

  ”Ny studie visar: Asylsökande har mördat eller skadat över 1000 personer i Europa sen 2014”
  https://nyheteridag.se/ny-studie-visar-asylsokande-har-mordat-eller-skadat-over-1000-personer-i-europa-sen-2014/

  Undrar hur många det blir om man även adderar alla ”vanliga” brott d.v.s. utan terrorkoppling som t.ex. Ikea-morden?

  Svara
  • Nisse Hult

    /  06/21/2018

   Vad menar du med kommentaren? Även om IKEA-mördaren inte beslagits som terrorist så mördade han ju faktiskt två svenskar, klockrent. Eller räknar inte systemet med honom för han hade fått sina skäl prövade och var således ingen asylsökande längre? Skulle därmed få bilda en egen grupp ihop med Akilov och andra. ”Färdigprovade asylsökande som borde avvisats men ägnar sin kvarvarande tid i Europa att slumpmässigt mörda folk som ser ut som ursprungsbefolkning och eventuellt andra som kommer vägen.”

   Svara
 26. Kristian

   /  06/18/2018

  Win-win-win!

  Svara
 27. Kristian

   /  06/18/2018

  Svara
 28. Rikard

   /  06/18/2018

  Hej.

  Det där med svensk och same och jude och…, det är vad man kan kalla för Djävulens fråga:

  ”WHEN the flush of a newborn sun fell first on Eden’s green and gold,
  Our father Adam sat under the Tree and scratched with a stick in the mold;
  And the first rude sketch that the world had seen was joy to his mighty heart,
  Till the Devil whispered behind the leaves: ”It’s pretty, but is it Art?”

  Rudyard Kipling, The Conundrum of the Workshops

  Definitionen av svensk är sådan att man tvärsäkert vet vad det innebär tills man skall specificera varje liten detalj, vilket kräver ett skriftverk av Gargantuas proportioner. Det är retoriskt trams och dravel att kräva definitioner av allmänna svepande och generiska termer, och ett säkert tecken på att den som framför kravet saknar argument i sak, logisk stringens i sitt tänkande eller ens förmågan att föra sammanhängande för andra begripliga resonemang.

  Nästan gång någon försöker med det debatt-tekniska fällebenet, pröva att svara med en motfråga: ”Kan du föst ge din definition av termerna, så att jag kan resonera om hur våra ståndpunkter utgår från olika premisser?” eller ”Det beror på vad definitionen av ‘är’ är.” (Den sista meningen dödar effektivt allt samtal).

  Man kan också fråga om vilka kriterier debatten utgår från. Talar vi om en persons modersmål, eller namn, eller kostvanor, eller tro, eller genealogiska ursprung, eller genetik, eller form på kropp och ansikte, eller… vilket för oss tillbaka till att etnicitet, kulturell hemvist och vilket folk man tillhör är tämligen nebulöst samtidigt som det är glasklart. En elementär partikel, kan man säga.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: