Glad midsommar!

I morgon är det midsommarafton, dvs i bästa fall ca 15 grader varmt och regn. Tack gode gud för den globala uppvärmningen! Utan den hade det ju vandrat isbjörnar på gatorna ända ner till södra Sverige. Är det någon som sett Lövin och Fridolin glatt skrika att äntligen är den globala uppvärmningen under kontroll när temperaturen drastiskt sjönk efter högsommarvärmen i maj och början på juni? De hojtade ju när det var varmt så tänkte att de kanske hojtar när det blir kallt också

Jag tycker att Viktor ger en bra midsommarhälsning som glatt svingar åt alla håll!

Inget fotbolls-VM utan trams förstås!

En (OBS 1 st!) kvinna i Australien vill ha mer mångfald på kvinnor som visas som publik i VM. Det tyckte Expressen var så viktigt att man knåpade ihop en hel artikel om det.

Och kallar det för ”raseri mot bilderna på kvinnliga supportrarna”. Raseri. En galning, som man säkert hittar på en genusinstitution, i Australien.

Utrikesdepartementet tycker att slöja på småflickor 5-6 år gamla är alldeles utmärkt. Så arbetar en feministisk regering! Och ett utrikesdepartement som rökt ut alla gubbar!

Undrar om Jämställdhetsambassadören har samordnat fram bilden med den lilla tjejen i slöja?

Kanske blir lite knäppt när man uppnått 100% jämställdhet på en myndighet? Fast det verkar mest vara så att när männen försvinner ut så tar de vettet med sig också…

Så glad midsommar på er!

MVH

MiT

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

148 kommentarer

 1. Daniel Hammarberg

   /  06/21/2018

  Vad det gäller ”klimathotet” – glöm inte förra sommaren heller. Då snöade det i mitten av maj här i Sundsvall, och man var tvungen att ha på sig jacka under många junidagar. Förr i tiden hotade man med Guds vrede, nu hotar man med påstådda klimatförändringar. Världen förblir sig alltid lik.

  Svara
  • Ivar L

    /  06/21/2018

   Inte för jag är klimatalarmist men medeltemperaturen har gått upp även om det mestadels är rätt kallt i Sverige. Personligen tycker jag de som helt förnekar förändringen (som har en fullt rimlig vetenskaplig förklaring) och de som tror vi kommer få simma till jobbet i kokande vatten om ett årtioende är ungefär lika prilliga. Däremot diskussionen om åtgärder och orsaker lämnar jag därhän. Den är extremt komplex och inget att ägna sig åt innan midsommar.

   Svara
   • Vic

     /  06/21/2018

    Ja, medeltemperaturen har gått upp och självklart har koldioxidutsläpp en viss roll i den globala medeltempraturen. Det stora problemet, som jag ser det, är hur man hanterar detta politiskt. Det finns någon sorts politisk konsensus om att uppvärmningen är alarmerande och att mänskliga koldioxidutsläpp är den största delen i uppvärmningen. Där finns det däremot inget vetenskapligt konsensus (inga 97%, eller vad Obama sa). De radikala åtgärder som man föreslagit och implementerat står helt enkelt inte i proportion till problemet. För att åtgärderna (däribland e höga co2-skatterna) ska vara berättigade så krävs bevis för att problemet faktiskt är alarmerande.

    Svara
   • Senior

     /  06/21/2018

    Ungefär var 10 000:e år har vi haft istider, med olika naturliga cykliska variationer pålagrade däremellan.

    Vad är högsta temperatur när ”istidscykeln” är som varmast vart 10000:e år?

    Rimligtvis borde vi ha en ständigt ökande eller sjunkande temperatur mellan dessa toppar beroende på var i cykeln vi befinner oss.

    Lägger man ett par timmars googling på växthusgaser ser man dessutom att koldioxid bara är en bland många.

    Man ser dessutom att den antropogena delen är en piss i havet, i stort sett omätbart.

    Lägger man till en annan synvinkel gällande kretslopp mellan kolväteföreningar, diväteoxid och koldioxid inser man att ökade koldioxidutsläpp främjar växtlighet.

    Växtligheten tjänar utöver syreproduktion i fotosyntesen (med hjälp av koldioxid) som föda åt andra kolväteföreningar. -Som i sin tur främjar andra kolväteföreningar högre upp i näringskedjan.

    Diväteoxid (som för övrigt också är en växthusgas när den är i gasform) har vi oceaner fulla av som främjar denna tillväxt av kolväten, och lösgörs när temperaturen ökar.

    Som jag ser det är denna klimathysteri inget annat än att man (bokstavligt via skatter, avgifter och olika miljöaktivister som tigger pengar) har slagit mynt av, och utnyttjar människors förändringsobenägenhet och motvilja mot förändringar.

    Betänk att den antropogena delen av koldioxidutsläppen enligt samma vetenskapliga kår består av rester från djur och växtlighet som alltså skall ha levt i de öknar i mellanöstern man hittar dem i. -Vore det så fel att ”återställa” det klimatet?

    Ytterligare en liten detalj att fundera på:
    Jorden ligger på ett e n o r m t avstånd från solen.
    Ändå utgör den lilla, lilla skillnaden i avstånd (jordens radie) en skillnad på 100 grader mellan ekvatorn och polerna.

    Bara den lilla, lilla skillnaden i avstånd till solen tack vare jordaxelns periodiska skillnad i lutning ger oss i Sverige sommar och vinter.

    -Men nejdå, solen och dess naturliga förändringar kan vi ju inte påverka och slå mynt av, så vi hittar på något annat sätt att lura folk på pengar.

    Kuriosa för er yngre:

    I början/mitten på 70-talet hette det att vi gick mot en ny istid.

    Redan då hade vi en ”oljekris”, brist på olja, och folk fick statliga subventioner för att installera elvärme i sina hus.

    Svara
    • tompas11

      /  06/21/2018

     Senior har helt rätt. Det som huvudsakligen styr temperaturen på jorden är solen och molnbildningen. Den ökning av CO2 som vi fått från 0,03% till 0,04% har enbart varit positiv. Öknarna har minskat i omfattning och blivit grönare och skördarna har ökat med 40% på 20 år. Vem vill att det ska bli kallare?
     https://drive.google.com/file/d/1dYWfbjdAqYnrAGkO0PWJaO5PH2NWzQHz/view

     Svara
     • Senior

       /  06/22/2018

      Ja, och dessa moln transporterar värmen från havsytan och upp i atmosfären, där de sedan avkyls och släpper ifrån sig vattnet, med lite tur över land, vilket då kan tillgodogöras och omvandlas till välbehövlig näring åt de kolväteföreningar som befinner sig där.

      Vilket även talar emot att ”havsnivåerna kommer att stiga katastrofalt” om så sker.

      Vätet i diväteoxiden kommer snarare nu tillsammans med kolet från koldioxiden att bindas i de kolväteföreningar som nu frodas tack vare tillskottet av koldioxid och diväteoxid, ökar i antal och mättar fler munnar. -Och därmed även frigör mer syre till den förbränning andra kolväteföreningar lever av.

      Allt ingående i naturens eget smarta kretslopp som hela tiden strävar efter balans.

   • tompas11

     /  06/22/2018

    Var du glad för att jordens medeltemperatur har stigit en grad sedan 1850. En grad åt andra hållet hade varit mycket dåligt för att uttrycka mig milt.

    Svara
  • Nightrunner

    /  06/22/2018

   Eller så lär man sig skilja på väder och klimat…

   Svara
 2. MiT

   /  06/21/2018

  Svara
  • Frida Gustavl

    /  06/21/2018

   Ska man inte ha ett utdrag från belastningsregistret för att jobba på dagis? Blir ju rätt knepigt att begära in det om personen i fråga inte vet varken vad de heter eller hur gamla de är…

   Svara
   • Dreadlock

     /  06/21/2018

    Billigast möjliga semestervikarier ?
    Kommunals rekommendationer för löner för kommunalt sommarjobb 2016 var:

    16-17 år minst 69 kronor/timme
    18-19 år minst 84 kronor/timme

    13500:- per månad innan skatt för 18-19 års gruppen. Det är väldigt svårt att hitta arbetskraft som nöjer sig med den betalningen.

    Kanske t.o.m. helsubventionerade statliga lönebidrag. Jag skulle som kommunal politiker nappa direkt på ett sådant erbjudande. Detta är en grupp som inte direkt kan ställa några stora krav på löner.

    Eller är det jobb som ska putsa statistiken under kolumnen ”Sysselsatt” ?

    Kommunala enhetschefer må vara duktiga på att knåpa ihop system och hålla många bollar i luften, men när det kommer till klientsäkerhet så är min erfarenhet negativt. Bakgrundskoll görs ofta efter något konstigt har hänt, för att kunna ha en solklart fall för avsked.

    Svara
   • ”Ska man inte ha ett utdrag från belastningsregistret för att jobba på dagis?”

    Japp!

    Man vet alltså inte vilka dessa personer är, vad för bakgrund de har och hur gamla de ens är – lämpliga att jobba på dagis? Knappast. Detta är godhetsknarkeriet in i avgrunden.

    Svara
    • Ivar L

      /  06/21/2018

     Det är fruktansvärt oansvarigt. Med tanke på den kultur som råder i Afghanistan (inte minst när det gäller hur barn behandlas) så är det ett bevis på att våra beslutsfattare faktiskt är helt och hållet beredda att offra sina skattebetalares barn för att framstå som goda och politiskt korrekta. Det har väl redan hänt ett flertal incidenter med den där typen av ”personal”? Det enda rimliga är att göra de som anställer denna typ av personal personligt ansvariga för konsekvenserna.

     Sedan, hela idén att skänka bort eftertraktade saker som sommarjobb på dagis eller bostäder i Stockholms innerstad till immigranter, på den egna befolkningens ungdomars bekostnad, är stötande. Vill de spela Jesus (eller vad det nu skall kallas) får de väl starta egna företag som enbart anställer hazarer e.t.c.

     Svara
   • Senior

     /  06/21/2018

    Sverige är fantastiskt!
    Utdrag gäller nog bara opålitliga Svenskar.

    Dessa flyktingar är ju pålitliga har jag hört……

    Som vår rikspolischef uttryckte det när flyktingen mördade en kvinna i Mölndal är det ju synd om dem, är säkert avsett som terapi att bussa dem på våra dagisbarn…

    -Fy fan.

    Svara
    • Senior

      /  06/21/2018

     Med detta säger jag trevlig midsommar!

     Det känns skönt att kunna koppla av över helgen och semestern med vetskapen att samhällsfunktionerna sköts på ett säkert och tryggt sätt av dessa pålitliga, ärliga, samhällets stöttepelare.

     Svara
     • G

       /  06/22/2018

      Tack det samma Senior. Även jag säger glad midsommar till MiT och alla andra Toklandare!

    • Frida Gustavl

      /  06/21/2018

     Jag hittar dock ingen nyhet eller mer referat om saken, har sökt men ej hittat. Hade varit intressant att läsa lite mer.

     Svara
  • Kristian

    /  06/21/2018

   Väntar med spänning på att någon säger ”men det handlar ju om baaaaarn!”
   Med vilket de givetvis menar de ensamkommande.

   (Stackars, stackars satiriker som verkar i Sverige idag!)

   Svara
  • Lövet

    /  06/21/2018

   WTF?

   Svara
  • G

    /  06/22/2018

   Helt jävla otroligt!

   Svara
 3. Dreadlock

   /  06/21/2018

  Annika Molin Hellgren är numera nyutnämnd ambassadör till Turkiet, tidigare Syrien. Hon hann bara med 3 månader som Sveriges ambassadör för jämställdhet och samordnare för en feministisk utrikespolitik.

  1:a April 2015 blev hon skickat för att bli Sveriges Ambassadör i Bagdad ( April,april)
  1:a september blir Sveriges Ambassadör i Turkiet.

  Låter som omplacering utförd av tidigare EU-kommissionären, och certifierat demokratimotståndare, Maggot Wallström

  Svara
  • Kristian

    /  06/21/2018

   ”Socialdemokraternas förstaklasspassagerare lämnar UD”
   https://ledarsidorna.se/2018/06/socialdemokraternas-forstaklasspassagerare-lamnar-ud/

   ”Den politiske journalisten bör vara uppmärksam på de personalutnämningar som kommer i rask takt, men kanske i synnerhet bör de partier som har som ambition att ta över makten vara observanta.
   […]
   En tillträdande ministär har dock alltid möjligheten att inleda nästa mandatperiod med att justera de personalutnämningar som kanske främst UD genomfört. Att en person utnämns till ambassadör innebär inte att placeringsorten inte går att ändra på. En person som utnämns sista veckan innan valet till ambassadör i Ottawa kan mycket väl en månad senare finna sig vara nyutnämnd ambassdör i Mongoliet […]

   Alliansen, eller oppositionen, har i alla år varit väl medvetna om detta tillvägagångssätt men aldrig reagerat och det finns därmed ingen anledning att tolka eventuella protester eller klagomål seriöst menade.”

   Svara
 4. Frida Gustavl

   /  06/21/2018

  Appropå det efterlängtade och peppiga raseriet av rörliga reproduceringar av kvinnligt kodade kroppar så kommer jag att under de kommande fyra åren problematisera saken ytterligare. Mina frågeställningar i den ansökan som jag kommer skicka till allmänna arvsfonden kommer lyda ungefär som följande.

  Under det som kallas för fotbolls-vm återges endast unga vältränade gestalter som enligt majoritetsnormen kallas för män, de ses springandes omkring på gräskodade mattor efter en vit rund boll? Vad gestaltar detta narrativ och vilka maktsystem ligger till grund för urval och ritual. Vad symboliserar målet som narrativ och kunskap?

  1,25 miljoner borde väl räcka, tack på förhand

  Rymdkramar, Frida

  Svara
  • Ivar L

    /  06/21/2018

   Och är bollen egentligen rund. Är inte idén om sfärens perfektion ett manligt kodat ideal som förtrycker den kvinnliga viljan att utrycka livets mångkantighet. Bollens släta yta är ett hån mot normkritikens protest mot likformighetens förtryck.

   Svara
   • weasel

     /  06/21/2018

    Framför allt, varför är bollen vit ?
    Borde inte bollen vara svart i minst varannan match ?
    :/

    Svara
    • tompas11

      /  06/21/2018

     Ja eller mångfärgad…

     Svara
     • Frida Gustavl

       /  06/22/2018

      Viktiga frågor. Jag ska faktiskt söka mer pengar för att forska i saken.

      Den vetenskapliga studien kommer iscensättas genom en performativ medborgardialog i ett fiktivt rum där bollen är infärgad i regnbågens alla färger, gräset immateriellt och där spelarna representeras genom digitala kloner. Makes sense? Nä, men då är ni inte skolade i genus heller.

      Jag tror att 450000 exkl kostnader för material, innerstadslokal och lönekostnader för tre av mina bästa vänner under fem månader borde räcka för en kortare men intensiv djupdykning.

      Skickar ansökan till Vinova på måndag. Jag ser framför mig att resultatet ska kunna gå att användas som nya kunskaper i ett digitaliserat utbildningsmaterial som kan användas i samtliga klasser mellan årskurs 4-6.

     • Senior

       /  06/22/2018

      ”Jag tror att 450000 exkl kostnader för material, innerstadslokal och lönekostnader för tre av mina bästa vänner under fem månader borde räcka för en kortare men intensiv djupdykning.”

      Nej, gör om och gör rätt!
      Detta räcker precis lagom till en förstudie.

      Förstudien kommer givetvis fram till slutsatsen att ni behöver resurser för att kunna fortsätta i två år för att få fram ett entydigt resultat.

 5. Ivar L

   /  06/21/2018

  Viktig text om metoos skenhelighet:
  https://nyheteridag.se/oskar-hagberg-studenternas-metoo-banderoller-sager-nagot-viktigt/

  ”Svensk mainstreamfeminism kletar på hälften av de osäkra debutanterna en lapp där det står ”offer” och på resten en där det står ”förövare”. Pojkarna anses bära på en diffus skuld, som de aldrig kan sona. Varje fumlande sägs vara en del av en ”våldtäktskultur” och bevisar att pojkarna ”anser sig ha rätt till kvinnors kroppar”. ”

  Svara
 6. Dreadlock

   /  06/21/2018

  Äsch, ansök om 5 miljoner. Det kan vara bra att avlöna någon hjälpreda (Expert) från Rättviseförmedlingen för att ta hand om din research för rapporten som får en hedersplats i feministisk forskning i något dunkelt valv 6 vån underjord på Universitetsbiblioteket .

  Svara
 7. Mike E

   /  06/21/2018

  Det som gör Sverige så extrem och galen är Sverige de facto nu är ett matriarkat. Martiarkat har aldrig fungerat och överlevt och det kommer Sverige heller inte att göra.

  Svara
  • Utlandssvensk

    /  06/23/2018

   @ Mike E,

   Instämmer!

   Sen är det min tro att detta förr eller senare drabbar alla samhällen som ger kvinnor beslutande politiskt inflytande, vilket i fallet demokrati innebär att de får rösträtt. Hela västvärlden är på väg åt samma håll som Sverige, även om vi ligger först i det stora självmordsloppet.

   Svara
 8. Dreadlock

   /  06/21/2018

  Ja, förresten. Glad Midsommar allihopa. Ni har alla förtjänat en guldstjärna ty detta är en av de mest inspirerande forum jag varit på de senaste 8 åren. Och då kanske vi kan fortsätta 8 år till 🙂
  Allvarligt talat : Ni är grymma allihopa !

  Svara
 9. weasel

   /  06/21/2018

  ”Kameramännen riktar ofta in sig på lättklädda kvinnliga supportrar” står det och sedan illustreras detta påstående med en bild på….en kvinnlig supporters ansikte ???
  Tja, i Saudiarabien kanske hennes ansikte kan betraktas som lättklätt, men jag ser inget större problem med att kvinnor visar sina ansikten på fotbollsmatcher.

  Svara
  • Ron (GB)

    /  06/22/2018

   Expressen signalerar underförstått att kvinnor bör dölja ansiktet.

   Svara
 10. MiT

   /  06/21/2018

  Svara
  • Frida Gustavl

    /  06/22/2018

   Ja, då får det väl bli XQuery eftersom det ligger närmast Queer…

   Sinnessjukt, han skulle kunna bli ombedd att belysa programmering utifrån sötvattenfiskars reproduktionscykel och domsagans häradsrätt och det skulle med all sannolikhet vara mer relevant.

   Svara
   • Ron (GB)

     /  06/22/2018

    Han skulle kunna avstå från programmeringskursens genuskapitel och hänvisa till att hans egen patriarkala tillhörighet gör honom olämplig.

    Svara
  • ”Räck upp en hand alla som tror att bubbelsortering fungerar olika beroende på hur programmeraren definierar sig. Ingen?
   Bra, skall bara bocka av det så kan vi fortsätta med den riktiga kursen.”

   Svara
  • Kristian

    /  06/22/2018

   Talking about my g.. g.. genusration.

   Svara
 11. MiT

   /  06/21/2018

  Svara
  • Dreadlock

    /  06/21/2018

   Namn,adress och vart han går i skolan. Sedan kan vuxna människor tala om för honom hur man beter sig i Sverige.

   Svara
  • Chr Ewrk

    /  06/23/2018

   Källa vore inte helt fel 🙂

   Svara
 12. tompas11

   /  06/22/2018

  Nytt skottdrama i Malmö, en död. När tar detta slut? Kommer det att ta slut? När kommer regeringen att reagera och sätta ner foten? Kommer de att sätta ner foten? Frågetecknen hopar sig…

  Svara
 13. MiT

   /  06/22/2018

  Svara
  • Kronblom

    /  06/22/2018

   Sammy Hagar gör sin egen Tequila. Den kanske är gjord på Aloe Vera?

   Svara
 14. Dreadlock

   /  06/22/2018

  Ta ta da Daaaaa !

  BBC gör en intervjun med second in command AFd ( Alternatvie fuer Deutschland) Beatrix von Storch, och låter henne tala till punkt. Igår.

  Våra medier i Sverige har legat på latsidan på sista tiden. Knappt någon rapportering om artikel 11 och 13 i den nya EU-Lagstiftningen som gick igenom igår , som allvarligt kan begränsa fria bloggar. Nu har vi en förespråkare för stenhård invandringspolitik i tyskland. Sd har fått 28% i senaste SENTIO – mätningen.

  Korthuset håller på att rasa ihop. Nu finns det ingen på SvT som snappar upp sentimentet varken till höger eller vänster. Ingen vet vad som håller på att hända. Alla har glömt sitt uppdrag . Våra journalisters programmerade fördomar möter sin Nemisis. MED BESKED.

  Svara
 15. Dreadlock

   /  06/22/2018

  Länken då också,kanske hrmmm

  Svara
 16. MiT

   /  06/22/2018

  Svara
 17. G

   /  06/22/2018

  Svara
  • Casey Jones

    /  06/22/2018

   Vänsterns Jonas Sjöstedt hade ju inga problem att posera med glass ifrån Ben & Jerry’s som bekant…

   Svara
 18. G

   /  06/22/2018

  ”Studie: Lågt regeringsförtroende

  I Sverige är det många som inte känner förtroende för regeringen, enligt en undersökning som gjorts i 50 länder.

  På frågan ”tycker du att din regering agerar för ditt bästa?” svarar 70 procent av svenskarna ”aldrig” eller ”sällan”. Snittet för demokratier är 64 procent, för icke-demokratier 41 procent.

  Ett representativt urval på 1 000–6 000 personer per land har svarat på frågor i studien , gjord på initiativ av Alliance of Democracies Foundation.”
  http://www.gp.se/nyheter/sverige/studie-l%C3%A5gt-regeringsf%C3%B6rtroende-1.6730090

  ”Fakta: Lågt förtroende i demokratier

  Länderna i undersökningen där högst andel svarar ”aldrig” eller ”sällan” på frågan ”tycker du att din regering agerar för ditt bästa?”:

  Kenya: 80 procent
  Österrike: 73 procent
  Portugal: 71 procent
  Sverige: 70 procent
  Danmark: 69 procent

  Länder där en liten andel svarar ”aldrig” eller ”sällan” är mindre demokratiska länder som Saudiarabien (15 procent), Egypten (38 procent) och Turkiet (39 procent).

  Totalt har 125 000 personer svarat på frågor i undersökningen.
  Källa: Alliance of Democracies Foundation.”

  Svara
 19. G

   /  06/22/2018

  ”Expo – Autonom våldshetsande vänster. Om än i statligt finansierad finkostym”
  https://ledarsidorna.se/2018/06/expo-autonom-valdshetsande-vanster-om-an-i-statligt-finansierad-finkostym/

  Svara
  • Inte förvånande att Expo känner sig trängda – de kan knappast fortsätta överleva på att ständigt attackera Sverigedemokraterna om de hamnar i närheten av regeringsställning. Sedan om bidragen börjar sina så undrar man när det interna kriget om pengarna börjar. Precis som Nima Gholam Ali Pour uttryckte sig om sitt ”antirasistiska” engagemang:

   ”Antirasism är först och främst stora pengar. Människor som aldrig skulle få ett riktigt jobb kan jobba för den antirasistiska rörelsen. Ja, det gäller mig också. I fyra år var jag för lat för att skaffa ett riktigt jobb, så jag skrämde människor med att Sverige var rasistiskt. Förlåt mig, men det var så enkelt. Antirasism i Sverige handlar om pengar och att försörja lata människor. Vad skulle hända om Sverige inte var rasistiskt? Då skulle alla som tjänar pengar på antirasism förlora sina jobb. Även en lat och obildad människa måste ha bröd på bordet. Så man skapar en falsk bild av att Sverige är rasistiskt. Och vad händer då? Människor tjänar pengar. För om vi skapar en lögn om att svenska arbetare är rasister och håller på att bli mer rasistiska, så måste Expo eller någon annan antirasistisk organisation dyka upp och hålla utbildningar som kostar pengar.”

   Svara
 20. G

   /  06/22/2018

  Svara
 21. G

   /  06/22/2018

  ”Modulhusen på Södermalm: “En uppvisning i feghet, maktmissbruk och politisk arrogans”

  “Ett arrangemang för inbördes beundran”. Det som skulle bli ett öppet och välkomnande event för Stockholms invånare då modulhus för 35 miljoner till “nyanlända” skulle invigas, förvandlades till ett slutet jippo, bevakat av polis och väktare. Innanför staketet serverades porlande dryck (oklart om dessa var alkoholhaltiga) samt snittar till politiker och representanter för byggbolaget. Erik Rantzow, som begett sig till invigningen för att ställa frågor om politiska prioriteringar och livesända, motades bort och fick inte komma in. Senare hävdade en av de ansvariga politikerna att det hela rörde sig om “ett missförstånd” och att invigningen aldrig var tänkt att vara en tillställning för allmänheten.
  ..[..]..
  – Jag presenterade mig, men ingen ville svara på någonting, säger han. Jag kom till invigningen en bra stund innan, och tog kontakt med kommunens representant. Hon informerade mig om att det var en icke offentlig tillställning. Då sa jag att det ju har stått i media att allmänheten var välkommen? Hon svarade att det var ett missförstånd. Jag försökte ändå närma mig eventet, men då kom vakterna. Det var bara de inbjudna gäster som var välkomna, fick jag veta.

  – Jag fick dock tillfälle att se hur denna klubb för inbördes beundran höll tal, applåderade, drack bubbel och åt snittar där på gården. Man hade hyrt in serveringspersonal och en cateringfirma. Det var en uppvisning i politisk arrogans.

  Man kan fråga sig varför en pampig invigning alls behövdes. Att den skedde på skattebetalarnas bekostnad är inte att gissa alltför kvalificerat. Det vore intressant att se notan… På Eriks livesändning syns de olika politikerna som inte vill svara på frågorna. Där figurerar till exempel Feministiskt initiativs gruppledare Anna Rantala Bonnier, inte direkt talträngd. Socialdemokraten Britten Lagerkvist-Tranströmer är också en av dem som på socialistiskt manér beter sig arrogant och vägrar kommunicera (likt sina partikollegor i Köping). “Du som är förtroendevald borde svara”, tycker Erik. Lagerström-Tranströmmer låter sig dock icke övertalas. Den enda som faktiskt har tänkt ta bladet från munnen är Miljöpartiets Else Lundin som sitter i Södermalms stadsdelsnämnd, men snabbt är där en kollega till henne och säger ifrån. Man ser en förvirrad Else Lundin avböja vidare samtal med Erik. “Nej, tydligen ska jag inte vara med”, säger Lundin innan hon försvinner ur bild.

  Hur kändes det när du ville prata med dessa folkvalda politiker, men blev avvisad och de vägrade att bemöta dig med respekt?

  – Helt surrealistiskt faktiskt! Tar man denna typ av beslut och försörjs av skattemedel ska man åtminstone bemöda sig att svara på frågor från medborgarna!

  Hur känner du inför dem som du var med om idag vid invigningen av det nya flyktingboendet?

  – Det bekräftar bilden av att politiken och politikernas beslut och prioriteringar av våra skattemedel står väldigt långt ifrån det som vanliga människor vill att deras skattepengarska användas till. Särskilt idag när man inte ens anser sig behöva svara på frågor från allmänheten. (forts. med frågor till Erik)”
  http://katerinamagasin.se/modulhusen-pa-sodermalm-en-uppvisning-i-feghet-maktmissbruk-och-politisk-arrogans/

  Politikerföraktet bara växer och växer och växer…..

  Svara
  • Politikers förakt för valboskapen torde dock inte kunna växa mer!

   Svara
   • G

     /  06/22/2018

    Valboskapen börjar bli lite osäkra….

    Svara
 22. G

   /  06/22/2018

  ”Bara halva sanningen om kvinnors och mäns löner”

  De stora löneskillnaderna mellan könen beror på att kvinnors arbete värderas lägre än mäns. Det visar nya beräkningar som vi presenterar i dag, skriver Anita Harriman och Lena Johansson, expertgruppen Lönelotsarna, och Clara Berglund, generalsekreterare för Sveriges Kvinnolobby.”
  https://www.svd.se/bara-halva-sanningen-om-kvinnors-och-mans-loner/om/naringsliv:debatt

  Svara
  • Olof

    /  06/22/2018

   ”Ett exempel är det kvinnodominerade yrket grundskollärare som bedöms vara likvärdigt med det mansdominerade yrket ingenjörer och tekniker.”

   Hahahaha. Om man bortser från ett litet fåtal som t.ex Rickard, Lärare, så är jag tveksam att det skulle vara en förlust att ersätta den nuvarande lärarkåren med slumpmässigt utvalda gymnasiestuderande med godkända betyg.

   I slutändan handlar det om tillgång och efterfrågan. Vill kvinnorna ha de där högre lönerna är de välkomna som ingenjörer och tekniker.

   ”Ett annat exempel är det kvinnodominerade yrket redovisningsekonom som värderas likvärdigt med det mansdominerade yrket installations- och serviceelektriker.”

   … och jag skulle tippa på att en ansenlig del av egenföretagande installations och serviceelektriker _gör sin egen redovisning_. För att det är i slutändan inte så väldigt svårt. Medans jag skulle tippa på att rätt få redovisningsekonomer är kapabla att dra sin egen el (och förhoppningsvis låter bli).

   Bara för att man har (behövt) utbildning för något så innebär det inte att yrket är likvärdigt eller att tillgång och efterfrågan har samma jämviktsläge. Många yrken har idag akademiserats utan att det egentligen tillfört så mycket till själva grunduppgiften. Är grunduppgiften något som medelsvensson i slutändan skulle kunna göra själv med en mindre förlust i tidsåtgång och kvalitet så…

   Svara
   • Nightrunner

     /  06/22/2018

    Jag är utbildad ingenjör. Även utbildad lärare. Kan säga att nivån på de båda utbildningarna skiljer sig astronomiskt. Har även jobbat fem År på högstadiet som matematiklärare. Mina kollegor som endast gått lärarutbildningen klarade knappt av niornas matematik…

    Svara
  • sanningen

    /  06/22/2018

   Sedan när sysslar radikala ideologer med sanningen?

   Lönelotsarna en ”ideell förening” som anlitar dyrbara konsulter och jämställdhetsstrateger för att bedriva radikalfeministisk opinion.

   ”Debatt
   Det här är en argumenterande text med syfte att påverka. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.”

   Notera att brasklappen fliks in i löptexten en bit ner på sidan så att den lätt missas för majoriteten av läsare.

   Frågan är om en artikel i ämnet som inte är radikalfeministisk skulle få stå helt oemotsagd på motsvarande sätt?

   Eller skulle en saklig icke-ideologisk artikel omgärdas av röda varningstexter och trianglar, uppbackade med ideologiska ”faktagranskare” och ”expertkommentatorer” som bemöter den med stigmatisering och smutskastning. Hypotetiskt sett, eftersom den med med största sannolikhet dödas på vägen och aldrig kommer med i tidningen.

   ”Enligt diskrimineringslagen är arbetsgivare skyldiga att varje år kartlägga och analysera löneskillnader mellan kvinnor och män som utför lika och likvärdigt arbete. Med likvärdigt menas arbete som sammantaget ställer jämförbara krav på utbildning och färdigheter, ansvar, ansträngning och arbetsförhållanden. Syftet med lagen är att också komma åt de strukturella löneskillnader som beror på att kvinnors arbete värderas lägre än mäns, och som leder till att löner i kvinnodominerade yrken konsekvent är lägre.”

   I kölvattnet av diskrimineringslagen är det dags för konsulter och jämställdhetsstrateger som exkrementerats från universiteten att förpesta den privata sektorn och verkställa sin radikalfeministiska ideologi. Det är dags för genuspiloten att testa sina vingar och göra karriär och bank på sin ideologi.

   Vad är ”likvärdigt arbete” för ett argument ?

   Parametrarna tycks vara godtyckligt definierade i syfte att uppnå ett på förhand bestämt ideologiskt resultat där löneskillnader likställs med diskriminering.

   För att det föreligger reell diskriminering?

   Eller för att dessa människor tror på osynliga förtryckande patriarkala strukturer och har huvudet uppkört i röven.

   ”I grupp A finns yrken som kräver lång högskoleutbildning och
   där det finns höga krav på ansvar för materiella värden eller
   människor. Exempel på kvinnodominerade yrken i den gruppen är
   psykologer och barnmorskor. Andra yrken i gruppen är civilingenjörer
   (mansdominerade) och läkare ( jämn könsfördelning). Den
   genomsnittliga löneskillnaden mellan kvinnodominerade yrken
   och övriga yrken är 9 700 kronor (20 procent).”

   Är det inte att jämföra äpplen och päron?

   Svara
  • Kristian

    /  06/22/2018

   Tänk att vi skriver anno 2018 och fortfarande har lagar som förbjuder kvinnor att göra vissa arbeten, utbilda sig som de vill, och själva välja hur de vill leva!
   Skandal! #FI2018!

   (”Sveriges Kvinnolobby”… *ryser*)

   Något av det mest balanserade jag läst på svenska wikipedia:
   https://sv.wikipedia.org/wiki/L%C3%B6neskillnader_mellan_m%C3%A4n_och_kvinnor

   Svara
  • Grodan Boll

    /  06/24/2018

   Jämställdhetsombudsmannen gjorde 2006–2008 en granskning och uppföljning av lönekartläggningar för totalt 750 000 anställda i både privat och offentlig sektor. 1,6 procent av de anställda hade omotiverat låga löner på grund av kön och fick den uppjusterad med i genomsnitt 96 kronor per månad

   Jag ser att den fortfarande lyser med sin frånvaro, nergrävd i riksarkivet bakom ett anonymt nummer.

   Svara
 23. G

   /  06/22/2018

  Håkan: ”socialdemokratisk kommunpolitiker i Älmhult, ledamot i fullmäktige och 1:e v.ordförande i Utb.nämnden, kuggslipande industriarbetare, tvåbarnsfar.”

  Svara
  • Jovisst, diverse regimer har och fortsätter köpa röster med diverse mer eller mindre populistiska utspel som gynnar den egna befolkningen och utestänger ickemedborgare. Några av visegradländerna har väl en del skatteregler som gynnar inhemska flerbarnsfamiljer, till exempel.

   Detta var ju precis var S sysslade med när Sverige fortfarande hade stängda gränser och i princip var en ö, med andra ord till och med 1980-talet. Att som sosse bli upprörd när andra stjäl ens idéer är ju bara tramsigt.

   Svara
 24. G

   /  06/22/2018

  SJWs being SJWs….

  Svara
  • Dreadlock

    /  06/22/2018

   HAHAHAHA ! Vilka knasbollar det finns….

   Svara
   • Jans

     /  06/23/2018

    Rätt kul också med tanke på att japaner är rätt pigga på att plocka upp utländska influenser själva och inlemma i sin kultur.

    Svara
  • Kristian

    /  06/22/2018

   ”some bamboo flute” 😡
   Till och med jag visste att det heter shakuhachi.
   Källa: tecknad serie om en kanin, gjord av en äkta japan.

   (PM om ni vill gnälla om ”hara-kiri” kontra ”seppuku”!)

   Svara
 25. G

   /  06/22/2018

  Svara
 26. G

   /  06/22/2018

  Svara
  • Kristian

    /  06/22/2018

   … och till och med då går det att se en tydligt islamisering i vissa stadsdelar i stora städer i Kanada. (Källa: Gad Saad, som kom dit 1975 från Libanon.)
   90000 på fem år blir 18000 per år. Delat med 3.5 blir drygt 5000. Låter enklare att hantera än 160000.
   Allvarligt talat, mer än 30 gånger så många (jämfört med befolkningen)!

   Fast Kanada lär ha en del granskog, förstås, det är nog hemligheten …

   Svara
   • G

     /  06/22/2018

    Mmm. Dessutom slinker godingar igenom kontrollfiltret….

    Svara
    • Kristian

      /  06/22/2018

     Förj-vligt.
     … Och så värmer vi upp för att kalla Tawhidi ”rasist”, ”islamofob” och så vidare, och hur det kan gynna vissa partier.

     Kanada är i händerna på en galning av svenska mått:

     Svara
   • Senior

     /  06/23/2018

    Ja, islamiseringen av stadsdelar i stora städer torde vara oberoende av ”invandrare per capita”.

    Det handlar väl mer om ett specifikt antal med samma kultur som samlas på en begränsad yta.

    Återgår man till Sverige så är ju landet i stort ”svenskifierat”, ett sekulärt samhälle där den grundläggande lagstiftningen i grund och botten vilar på edsöreslagarna.

    Även här har vi enklaver med egna kulturyttringar, samerna i norr, tornedalen med tornedalningarna.
    Vi har ”bibelbältet” runt Jönköping med mer kristna värderingar, vi har sekten i Knutby med egna kulturella yttringar efter deras tolkning av religion.

    Vi har dessutom de islamiserade olika enklaverna, i sin tur indelade i sunni och allt vad de olika undergrenarna heter.
    Vi har Hells Angels som lever sitt egna liv med egna kulturella skillnader.

    Alla dessa lever som ”en stat i staten” med sina egna regler och lagar.

    Det är inte företeelsen med grupperingar som sådant som är problemet.

    Problemet är när dessa grupperingar växer sig så stora och starka att de tar överhanden över den sekulära statliga demokratin och med våld tvingar andra att leva efter sina värderingar i de områden de dominerar eller jagar bort dem.

    Skall vi ha denna mångkultur, vilket beslutats i grundlag 1975, måste vi ha en apartheidlag och ett starkt polisväsende som kan hålla isär dem från varann, samt hålla dem så små att de inte växer till ett hot. -Annars blir det förr eller senare inbördeskrig, folkmord och/eller en uppdelning i mindre stater.

    Alternativet är att de tvingas assimilras/integreras i en homogen kultur, något som också kräver ett starkt polisväsende som ser till att dessa grupperingar (som i viss mån är oundvikliga) inte kan växa sig så starka att de kan konkurrera med det statliga våldsmonopolet. -Annars blir det förr eller senare inbördeskrig, folkmord och/eller en uppdelning i mindre stater.

    Vi ser redan resultatet av de neddragningar i polisväsendet som regeringar på senare år gjort i förhållande till de olika konkurrerande enklaverna i landet.

    Enligt mig har vi redan ett inbördeskrig i landet, om än väldigt lågintensivt ännu så länge med mindre skärmytslingar.
    Det eskalerar hela tiden och blir mer och mer intensivt.

    Utöver de olika grupperingar som vi redan har, och har stävjat i landet, har vi nu tagit hit grupperingar som har krigat av och till i 2000 år med varann i mellanöstern.

    Som Rikard uttryckte det tidigare;
    Hur länge kan vi stå kvar på spåret innan vi blir överkörda?

    Svara
    • Utmärkt analys, har inte tänkt på det riktigt så tidigare.
     Klipper den till samlingen .

     Svara
 27. G

   /  06/22/2018

  Svara
  • Olof

    /  06/22/2018

   Jag har svårt att förstå hur de här ‘språket formar verkligheten’ människorna alls fungerar i huvudet. Allt, speciellt Sverige 2000-2018 visar ju på motsatsen – det spelar ingen roll hur man försöker forma språket, det är verkligheten som styr språket och behöver språket förändras för att beskriva verkligheten så sker det. Ibland med viss fördröjning, men det sker obönhörligen.

   Vad är det för fel på dem som inte kan se det? Sitter de så fast i sin orwellianska våtdröm att de inte förmår titta utanför den?

   Svara
   • Kristian

     /  06/22/2018

    Scott Adams har som sagt diskuterat vad som övertygar mest (inte vad som är sant, nota bene!).

    Att käbbla över hur man definierar ord hamnar allra längst ned på listan. Till och med liknelser fungerar bättre. Ingen blir övertygad av detta – vilket man borde ha förstått efter att ha utarmat ordet ”rasist” i decennier.

    Svara
   • Senior

     /  06/23/2018

    Jåråsåatte……
    Allt kommer givetvis att bli bra, bara de får rensa bort oss ”höger” till gulag.

    Sedan kan de rensa, och rensa, och rensa, och rensa bort oliktänkande varefter de dyker upp tillsammans med det sluttande åsiktsplanet.

    Ända tills de sitter ensamma kvar.

    ”Vad som är utmärkande för socialism är utrensningarna på den egna sidan.”
    -Okänd

    Svara
 28. G

   /  06/22/2018

  Svara
 29. G

   /  06/22/2018

  Svara
  • Grodan Boll

    /  06/24/2018

   Vilket kan vara snabbaste sättet att bli bannad i asylkramande vänsterforum, att påpeka:
   ”Först flydde de kriget i Grekland, kriget i Tyskland, kriget i Danmark…”

   Svara
 30. G

   /  06/22/2018

  Svara
 31. G

   /  06/22/2018

  Svara
  • Jans

    /  06/23/2018

   Ja, Johan EHrenberg har haft ett klurigt upplägg som lurat till honom pengar under lång tid. Men det verkar vara slut på kalaset nu. Äntligen.
   Rebecca Uvell har skrivite en del om hans ekonomiska äventyr och hur han mer eller mindre blåser folk att köpa aktier som antagligen, särskilt nu, är värdelösa.

   Svara
   • Vi som minns ”den nya internetekonomin” för 15-20 år sedan kommer kanske ihåg hur en del fick bonus, löneökning och till och med lön i form av optioner. Sedan gick en hel del företag omkull och man satt där med i bästa fall vackert toalettpapper.

    (Idag är aktieboken digital, så det räcker att trycka ”delete”. Ett visst framsteg.)

    Svara
 32. G

   /  06/22/2018

  Svara
  • Olof

    /  06/22/2018

   Hum. Har de börjat göra oskuldskontroller för flygningar med nu…?

   Svara
  • Sanningen svider

    /  06/23/2018

   Om det nu skulle vänta 72 oskulder på varje självmordsbombare så borde de ju vara väldigt misstänksamma och fundera på varför de fortfarande är oskulder och varför de väntar på att just självmordsbombaren ska anlända.
   Hehe, jag har svaret på varför det är så – de är så fula så att ingen velat sätta på dem.
   Troligtvis förblir de oskulder även i fortsättningen då självmordsbombaren sprängt bort de delar som kunde ändra på saken.

   Svara
 33. G

   /  06/22/2018

  Svara
 34. G

   /  06/22/2018

  ”ST får kritik för rasistvinkel – nu svarar de på kritiken”
  https://www.resume.se/nyheter/artiklar/2018/06/20/st-far-kritik-rasistvinkel–nu-svarar-de-pa-kritiken/

  Svara
 35. MiT

   /  06/22/2018

  *https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1429956353771590&id=197451370355434*

  Svara
  • G

    /  06/22/2018

   Hejsan hoppsan, det var värst vad han fick luft under vingarna såhär på midsommarafton….

   Svara
 36. G

   /  06/22/2018

  ”Feltänkt om public service

  Public service-bolagen kommer att formligen kunna vältra sig i pengar framöver, och det kommer inte att ges några större begränsningar av vilket innehåll de skall sända. Den politiska enigheten om detta var märkligt stor när den så kallade public service-kommittén presenterade sitt slutbetänkande i går.”
  https://nwt.se/asikter/ledare/2018/06/20/feltankt-om-public-service

  Svara
  • Jans

    /  06/23/2018

   Men några beslut har ännu inte fattats. Jag undrar jag…
   Det är valår och slarv med skattepengar kommer inte att stå högt i kurs. Jag tror inte det kommer att bli som i betänkandet.

   Svara
 37. G

   /  06/22/2018

  ”IOGT – NTO; en del av Ibn Rushd-sfären”
  https://ledarsidorna.se/2018/06/iogt-nto-en-del-av-ibn-rushd-sfaren/

  Detta land och alla olika föreningar/orgs och diverse kopplingar hit och dit, det behöver städas upp rejält.

  Svara
 38. G

   /  06/22/2018

  ”Kommunalrådet undviker frågorna – se hela intervjun här

  När SVT träffade Umeås kommunalråd Hans Lindberg i samband med en presskonferens passade vi på att ställa frågor om hans efterforskande av SVT:s källor.

  Vi ville speciellt veta om Hans Lindberg har efterforskat våra källor vid andra tillfällen än de två vi redan kunnat belägga. Exempelvis om han utövat påtryckningar mot sina egna tjänstemän för att röja kommunkällorna.

  Trots att kommunalrådet får frågan flera gånger vill han inte ge ett tydligt svar.”

  Svara
 39. Senior

   /  06/22/2018

  Dagens socialistpropaganda från S-styrda hyresgästföreningen:

  ”Marknadshyror innebär att hyresvärden själv bestämmer hur mycket du ska betala i hyra.”

  -Jag kan lika gärna vända på resonemanget:

  Marknadshyror innebär att hyresgästen själv bestämmer hur mycket hyresvärden skall få i hyra.

  Verkligheten:
  Hyresvärd och hyresgäst förhandlar själva fram ett avtal båda är nöjda med och anser är en rimlig hyra. -Precis som vilken privat affärsuppgörelse som helst.

  Men då kan ju hyresgästföreningen varken föra S-politik i förhandlingarna eller sko sig på hyresgästernas pengar som förhandlare.

  https://www.metro.se/artikel/har-du-råd-att-betala-3-200-kronor-mer-i-hyra

  Svara
  • Kristian

    /  06/22/2018

   Man har inte förstått det där med att en affär kräver en köpare. ”Om vi hade marknadspris på varmkorv skulle den kosta 1500!” Nej, den skulle inte gå att sälja.

   ”Marknad” betyder inte att ”elaka kapitalister bestämmer.” Det betyder att parter får bestämma vad en vara eller tjänst skall kosta. Detta är något av det mest grundläggande i marknadsekonomi.

   Visst, bostad är inte som korv eller iphone, det går inte att välja bort, man måste bo någonstans. Kanske kommer arbetsgivaren att få sätta högre lön för den som måste bo där det är dyrare?

   Svara
   • Pether

     /  06/22/2018

    Total inkomptetens när det gäller ekonomi är ju ett kännetecken för vänstern.

    Svara
   • Senior

     /  06/22/2018

    Precis så.

    Svara
   • Senior

     /  06/22/2018

    Dessutom:
    ”Kanske kommer arbetsgivaren att få sätta högre lön för den som måste bo där det är dyrare?”

    Det ser ut så redan idag, lönerna är betydligt högre i storstäderna där levnadsomkostnaderna är högre.

    Svara
 40. Glad Midsommar! 🙂

  Svara
 41. Olof

   /  06/22/2018

  Börjar vi närma oss slutet för flyktingsmugglarna i medelhavet?

  http://www.independent.com.mt/articles/2018-06-22/local-news/MV-Lifeline-in-breach-of-obligations-Government-spokesperson-6736192226

  Det låter som de har strul med fartygsregistreringen, inte lyder myndigheterna som koordinerar räddningar och nu riskerar att skeppen beslagtas.

  Och med tanke på avslöjandena kring läkare utan några som helst gränser så kan man ju undra hur de tar betalt för sin smuggling…

  Svara
 42. G

   /  06/23/2018

  Ovan ang….

  Ola: Kommunikationschef Centerpartiet.

  Svara
 43. G

   /  06/23/2018

  Svara
 44. G

   /  06/23/2018

  Svara
  • Jans

    /  06/23/2018

   Glada frejdiga svenska tjejer som sjunger fula midsommarvisor…
   Vad är problemet här?
   De firar ju till och med midsommar.

   Det mesta annat som är på tapeten idag är väl värre än de där tjejerna?

   Svara
 45. G

   /  06/23/2018

  Svara
 46. G

   /  06/23/2018

  Svara
 47. hllviken

   /  06/23/2018

  vvv

  Svara
 48. G

   /  06/23/2018

  ”Widar: Filialer till Vänsterpartiet

  Skolans stora problem är att så få av de som har hand om skolan tycks bry sig om kunskap. Också de båda lärarfacken – även det mer akademikertunga Lärarnas riksförbund – förefaller ha tappat kunskapskompassen. Enligt de båda förbunden synes läraryrket närmast vara på väg att proletariseras, ett tillstånd som den marxistiska sociologin beskriver som att människor klumpar ihop sig till en grå massa av ansiktslösa arbetare utan makt att påverka och styra.”
  http://www.folkbladet.se/opinion/filialer-till-vansterpartiet-om5340228.aspx
  https://web.archive.org/web/20180619093328/http://www.folkbladet.se/opinion/filialer-till-vansterpartiet-om5340228.aspx

  Svara
 49. G

   /  06/23/2018

  Svara
 50. hllviken

   /  06/23/2018

  ARON FLAM: Jag har sett maneter som har styvare ryggrad än judar. Högre utvecklade kognitiva funktioner hade maneterna också.

  Kul? Inte? Har du ingen humor?

  Svara
 51. G

   /  06/23/2018

  Ingen midsommarfitta i sikte, bra det….

  Svara
 52. G

   /  06/23/2018

  Svara
  • G

    /  06/23/2018

   Svara
 53. G

   /  06/23/2018

  Svara
  • lensof

    /  06/23/2018

   Hur lång tid tar det att plocka fram en tomat eller värma några ärtor.

   Den här tallriken borde personalen bli tvångsmatad med i fjorton där.

   Svara
   • Senior

     /  06/23/2018

    Det fanns inte i budget, så det finns inte…

    Svara
  • Rikard

    /  06/23/2018

   Hej.

   En väninna har arbetat i kök på fängelse här i landet.

   Oxfilé, filet Mignon, boeuf bourguignon, balaclava, stek, lax i olika former, och så vidare. Mat av mycket hög kvalité, lagad på plats av riktiga kockar – tre lagade mål mat om dagen.

   Till mördare, våldtäktsmän, bedragare, kidnappare, rånare, och så vidare i lidandets litania.

   Det man väljer att lägga sina pengar på visar vad man värderar.

   Den socialmoderata staten har i över femtio år visat med all önskvärd tydlighet vilka den prioriterar.

   Något att tänka på i september?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 54. G

   /  06/23/2018

  Svara
  • Grodan Boll

    /  06/24/2018

   Och alltid lika classy lite längre ner i tråden

   Svara
 55. Jans

   /  06/23/2018

  TV4 har också firat midsommar:

  Svara
  • Som sagt var har vi 90-talsdefinitionen (fritt efter Pascalidou i många avsnitt av ”Mosaik”):
   ”Det finns två sorters människor: å ena sida de som tycker om kebab, å andra sidan nazister.”

   Ytligt, naivt, dumt.

   Svara
 56. Embryo

   /  06/23/2018

  Jag läser Expressens Last night…-artikelserie och vet inte vad jag ska säga om det här, åtminstone inte mer än att det är helt bisarrt:

  ”I januari fälldes Sverige i Europadomstolen för mänskliga rättigheter sedan Migrationsverket beslutat att utvisa en marockan som Säpo varnat för.

  Han ansågs utgöra ett nationellt säkerhetshot. Att Sverige pekat ut honom som potentiell terrorist innebar dock, enligt Europadomstolen, att han riskerade tortyr i sitt hemland.”

  Svara
 1. Påminnelse inför valet: Del 13. Sista delen | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: