SR, ni ställde fråga om mångfald. Ni fick idioter efter Sveriges match mot Tyskland. Är ni nöjda?

Sverige förlorade mot Tyskland igår med 2-1, de gjorde mål i sista övertidsminuten. Jimmy Durmaz fällde en tysk precis vid straffområdeslinjen på Sveriges högersida och de satte frisparken i mål.

Durmaz var inte bra när han kom in, det vet han nog själv. Min gissning är att han var övertänd, ville för mycket och därför kom in lite snett i matchen.

Nu är det ingen skam att förlora mot Tyskland, de är ju regerande världsmästare av en anledning. Men det var lite snöpligt att förlora i sista övertidsminuten. Sverige kämpade väl genom hela matchen men ingen med de lite mer objektivt slipade glasögonen på näsroten kan säga att det var en orättvis seger för Tyskland även om Sverige blev blåsta på en straff och hade ytterligare några riktigt bra chanser. Det är svårt att slå Tyskland även om de inte är på topp. Det hade dock inte heller varit jätteorättvist med ett oavgjort resultat!

Men nu till det ännu tråkigare, det verkar finnas stolpskott som tror att Durmaz gjorde det med flit, att han ville att Sverige skulle förlora, att han bara är med i laget och byttes in för mångfaldskvot osv. Jag pratar alltså om riktiga stolpskott här!

Närbilden på Durmaz ansiktsuttryck efter frisparken, den finns att se i nån nyhetssändning eller liknande, den säger en hel del om hans tankar just då. Han är HELT bedrövad. Han gjorde ett misstag men det måste man få lov att göra.

Kommer ni ihåg när Sveriges Radios reporter var på presskonferensen där de tillkännagav VM-laget?

Där han ställde den sanslöst korkade och bisarra frågan om ”bristande mångfald i landslaget”?

Utan den stenkorkade frågan på presskonferensen hade det nedan aldrig inträffat, det är jag övertygad om. Korkade saker hade säkert kunna komma ändå men inte på den här nivån. Frågan lockade fram stolpskotten ur grottan helt enkelt.

Helt makalöst… Om AfS tror att de raggar röster på det här sättet så tror jag faktiskt att de har missbedömt läget lite…

Ännu en… De verkar på riktigt tro att det i laget finns spelare som vill att Sverige ska förlora. Har sällan sett så korkade grejer faktiskt och då är ändå den här bloggen fylld med just korkade grejer från andra.

Jag är som sagt ganska säker på att det ovan aldrig hade varit om inte SR frågat om mångfald på presskonferensen. De ovan har sen dess bara väntat på att få skriva nåt sånt här. De blev så triggade att de laddat sen dess.

Jag tyckte som sagt också att frågan från SR:s reporter var nåt av det dummaste jag någonsin hört men jag tyckte det uppenbart inte av samma anledning som de ovan. Jag tyckte det var sanslöst löjligt eftersom den frågan är helt irrelevant för ett landslag medan de tyckte den var löjlig för att de inte klarar av att se någon som ser utländsk ut i laget. Det är uppenbart.

Durmaz har varit bra många gånger i landslaget, hans totala gärning där bestäms inte av ETT misstag!

Och sen kan man sluta försöka ta politiska poänger på det här, det är nästan lika korkat som de ovan som tror att han var med för att Sverige ska fylla en mångfaldskvot och förlora.

Det är rätt äckligt att se politiker sticka fram näsan för att försöka vädra vid såna här tillfällen…

Och rubriken då?

ola spännar barn i burar

Det är en lite omskrivning av Ola Spännars tweet. Spännar är kommunikationschef hos Centerextremisterna och tweeten handlar om det där från USA med barn i burar som visade sig vara fejk.

MVH

MiT

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

207 kommentarer

 1. hllviken

   /  06/24/2018

  Överhettad valårsfeber?

  Svara
  • hllviken

    /  06/25/2018

   Katerina Magasin ställer intressanta frågor…

   Det är snart val som sagt var…

   Svara
  • hllviken

    /  06/25/2018

   ..

   Svara
  • hllviken

    /  06/25/2018


   Svara
  • hllviken

    /  06/25/2018

   Dessa konton är borttagna – går ej spåra historik.
   Språket i kommentarerna visar att de är sannolikt ej skrivet av etniska svenskar.

   Svara
  • hllviken

    /  06/25/2018

   Sportkommentator TV4: pyramidtecken framför ”Scull & Bones”-emblem

   Svara
  • hllviken

    /  06/25/2018


   Svara
 2. Lövet

   /  06/24/2018

  Tror de är väldigt nöjda. Varje gång de lyckas provocera fram en stolle som de sedan kan spinna till en rasistisj hot-/hatkampanj ser de som en seger. Det är helt i linje med alla de provokationer som kommit från Boysen, Lundell, Schulman, Yilmaz, Claesson… med anhang under flera år och som, så fort de fått några idiotinlägg mot sig på nätet, beretts plats att spela offer i media.

  Svara
 3. Melmac

   /  06/24/2018

  Ja han var en riktig sopa och gjorde inte många rätt, men den spya av kommentarer från neandertalare med tourettes är fan det sämsta jag varit med om. AFS (och GS) visade exakt det jag misstänkt, nämligen att de är fullständigt opålitliga och en bunke ärkeidioter.
  Men det är bra också , då vet jag vad jag inte ska följa och bry mig om i fortsättningen.

  Svara
  • Tja, PR-mässigt är de väl där SD var för 15 år sedan. De kommer att lära sig rensa ut folk som är dumma offentligt. Efter nästa val snackar Löfven och Kristersson ihop DÖ2.0, och sedan sitter åtminstone AFS i riksdagen 2022.

   Och, för att svara på frågan: ja, självklart är SR nöjda. Det här bevisar väl allt de tror på om SD-väljare, lantisar, allmänheten, osv.

   Svara
   • Utlandssvensk

     /  06/25/2018

    @ Kristian,

    ” sedan sitter åtminstone AFS i riksdagen 2022″

    Tror du verkligen att det blir ett val 2022?

    Svara
    • Ivar L

      /  06/25/2018

     Det blir val 2022.
     Finns ingen anledning att överdriva. Till och med Turkiet hade val igår.

     Svara
     • Utlandssvensk

       /  06/25/2018

      @ Ivan L,

      ”Finns ingen anledning att överdriva”

      Tja, i det moderna Sverige är det inte helt ovanligt att dagens överdrivit blir morgondagens realitet….

     • Ivar L

       /  06/25/2018

      Det blir val 2022.

  • Jansson

    /  06/24/2018

   AFS är det enda parti som kan rädda Sverige. Sd fjäskar förmycket för M

   Svara
   • weasel

     /  06/24/2018

    Med tanke på att AfS ligger någonstans mellan 0,5-1,5 % så är det helt kört för Sverige om dom nu är dom enda som kan rädda Sverige. ..
    För att få igenom åtminstone en del av sin politik MÅSTE man ”fjäska” för ett eller flera partier , såvida man inte har 50,1 % av rösterna och därmed mandaten i riksdagen.
    Det kommer både Kasselstrand och du inse om och när AfS klarar fyraprocentsspärren.

    Svara
   • Melmac

     /  06/24/2018

    AFS kommer inta att kunna göra ett skit, lika lite som SD om de inte får lika många eller fler mandat som de andra blocken.

    Svara
    • tompas11

      /  06/25/2018

     Märkligt resonemang att döma ut ett helt parti för att några få uttrycker sig onyanserat. För övrigt samma som resonemang som vänstern tillämpar. Snacka om att kasta sten i glashus…

     Svara
     • Melmac

       /  06/25/2018

      Det är inte bara detta som jag dömer dem för. Men om Kasselstrand går ut och tar avstånd från knassten så ska jag backa.

     • MiT

       /  06/25/2018

      Kasslern själv sa ju ungefär likadant liksom…

     • Ivar L

       /  06/25/2018

      Fast han Twittrar ju som representant för partiet så då är det väl rimligt att ha det som utgångspunkt? Dessutom tror jag att det han uttrycker ganska väl speglar vad AfS är, nämligen det ursprungliga i princip nazistiska och definitivt rasistiska SD som fanns för 10-20 år sedan. Det är väl den falangen i SD som bildat AfS av missnöje med vad SD blivit? En utveckling som inte är helt otippad med tanke på att det finns en ganska fast grupp väljare på någon procentenhet som alltid har de här åsikterna.

      @Melmac: Storleken har betydelse, även om inte SD konkret kommer att kunna ”göra något” efter valet så påverkar de med sin blotta storlek politiken. Det gör däremot inte AfS. Jag utesluter inte att de kan komma att göra det på sikt, men då måste de precis som AfS tvätta bort de värsta rasisterna annar sfår de som sagt bara någon procentenhet av rösterna. Om de gör det så får vi två invandringskritiska partier med lite olika inriktning vilket kanske vore bra.

     • Ivar L

       /  06/25/2018

      ”då måste de precis som SD tvätta bort”, menar jag.

     • @Melmac, @Ivar L – det lär de inte göra eller ”ta avstånd” från i första taget. Idén med AfS är ju ett extremare Sverigedemokraterna såsom de var i princip i slutet av 90-/början av 00-talet. De blev bland annat sura över att Åkesson införde nolltoleransen inom partiet, så om Kasselstrand fördömer Södermark så faller delvis en av partiets grundpelare.

  • hllviken

    /  06/25/2018

   För en månad sedan var detta OK på denna blogg

   Svara
 4. hllviken

   /  06/24/2018

  Finns det på film de hånfulla gester och tillrop som tyska ledare gjorde i vid matchens slut? Tyska Fotbollsförbundet bad om ursäkt för detta senare.

  Dessa förolämpningar mot svenskarna kan ha betydelse för den uppretade stämningen!?!?

  Svara
 5. Mike E

   /  06/24/2018

  Den stupida och ideologiska frågan om ”mångfald” kommer inte överraskande från SR:s Ivar Ekman som driver radioprogrammet Konflikt. Konflikt är nog tillsammans med SR:s Kulturredaktion det mest vänsterextrema som SR har.

  Svara
  • Trolletplit

    /  06/24/2018

   ”Det mest vänsterextrema” hos de vänsterextrema SR. Ja jävlar då är man extrem.
   Ivar Ekman är nog själv på redaktionen. Tänk när hans ska anställa en ny person.
   Röstar du på FI?! Djävla nazist.

   Svara
 6. Kronblom

   /  06/24/2018

  Jag kommer ihåg Stefan Liv och hans misslyckade räddning i hockeymatchen mot Vitryssland. En klantgrej som gjorde folk vansinniga men det är ändå sport, inte krig. Sverige är inte nån stor fotbollsnation och att över huvud taget få vara med i VM är rätt okay trots allt.

  Svara
  • Trolletplit

    /  06/24/2018

   Tommy Salo.

   Svara
   • Kronblom

     /  06/24/2018

    Ja så var det. Minnet är bra men kort och hur lite tid jag ägnar åt sport 😀

    Svara
 7. hllviken

   /  06/24/2018

  Humor i tyska sociala medier:

  Svara
 8. Gorby

   /  06/24/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  06/25/2018

   ”Ruist sätter i stället tröskeln att tjäna 11.500 kr per månad för att räknas som sysselsatt. Det är egentligen också för låg för självförsörjning, men räcker för att utplåna regeringens påstådd dramatiska uppgång. Nyanlända som efter tre år tjänar minst detta har tvärsom fallit något! Det har sjunkit från 30 till 27 procent. Efter justering för att de som nu kommer är lägre utbildade osv. står integrationen helt enkelt still ”under perioden 2001-2015 har det så gott som inte skett några förändringar alls”
   Då räknar både Ruist och regeringen in skattefinansierade bidragsjobb. När regeringen påstår att 42 procent är i arbete eller utbildning några år efter ankomst glömmer de att tala om att bara 7 procentenheter är icke-subsidierade jobb.”

   Från Tinos post. En person som tjänar 11500 kr måste ju rimligen belasta samhället och få diverse bidrag för att klara sig. Man börjar förstå vidden av lögnen om integrationen samt hur illa det ser ut för framtiden. Som boende nära ett immigrationsområde kan jag också konstatera att utsikterna för integration i ordets rätta bemärkelse är lika med noll. Hur skall en population av nästan 100% immigranter kunna integreras någonstans alls utan extremt vitgående åtgärder med påtvingad bussning av skolbarn och kommunala ”integrationsbostäder” i villaområden med mera? Det finns inget i ekvationen som går ihop. Situationen på arbetsmarknaden är bara en av alla de olika typer och ickeintegration som immigrationspolitiken medfört.

   Svara
   • weasel

     /  06/25/2018

    Ja, det är viktigt att förstå skillnaden mellan arbete och integration ;

    Rahmi Sahindahl räknades rent statistiskt som ”sysselsatt” och/eller ”förvärvsarbetande” eftersom han jobbade på ett tvätteri. Men fan vet om han var så värst ”integrerad” i det svenska samhället när han sköt sin dotter Fadime…

    Svara
    • Ivar L

      /  06/25/2018

     Nej precis, det är ju nästa ”utmaning” om det någonsin skulle komma till det. Att integrera en stor befolkningsgrupp från Mellanöstern och Afrika som i och för sig till slut arbetar lika mycket som resten av befolkningen…

     Om man tittar på sådana befolkningsgrupper i andra länder som har en längre historia av invandring från främmande kulturer ser det inte särskilt ljust ut.

     Svara
 9. Frida Gustavlin

   /  06/24/2018

  ICA satsar på folkbildning, på deras mjölkpaket kan man lära sig följande.

  ”I århundraden har man druckit den vitaminrika kamelmjöken i Asien, Nordamerika och Mellanöstern. Under senare år har mjölken blivit populär även här i Sverige.”

  Nu är jag rätt säker på att det under de senaste århundradena inte funnits speciellt många kameler i varken Mexiko, Kanada eller USA, men men, jag kan ju ha fel, kanske avser ICA:s mjölkredaktion den sedan tolvtusende åren utdöda Kamelopsen. Sedan undrar jag egentligen varför kamelmjölken blivit populär i Sverige, sist jag kollade i mejeriavdelningen såg jag inte skymten av någon kamelmjök, men jag kanske inte är så pass inne att jag handlar i rätt butik.

  /Frida

  Ps. Är det inte rasistiskt att dricka vit kamelmjölk?

  Svara
  • Kronblom

    /  06/24/2018

   Men var kommer mexikanskt öl från då om de inte har kameler? Kan det vara åsnepiss? 😛

   Svara
   • x

     /  06/25/2018

    Vad jag hört så finns det många katter i Mexiko.

    Svara
    • Kronblom

      /  06/25/2018

     Orsaken till att vissa ölflaskor i Mexiko har en citron- eller limeklyfta i flaskan är för att ta bort rosten i kapsylen. Man kan ju undra vad ölen innehåller om kapsylen rostar inifrån?

     Svara
  • Nordamerika? Räknar man med lamadjur och andra ”släktingar?”

   Svara
   • Ivar L

     /  06/25/2018

    Nej indianerna är välkända kamelförare och det finns bevis på att de var muslimer också. Man har tydligen hittat en tygbit…

    Svara
  • Rikard

    /  06/24/2018

   Hej.

   Under mitten av artonhundratalet importerade amerikanska armén kameler, då dessa tål öknarna bättre än åsnor, mulor och hästar.

   Artikel från välrenommerad källa:
   [https://www.smithsonianmag.com/history/whatever-happened-wild-camels-american-west-180956176/]

   Enligt den norm för sanning som råder idag så stämmer väl påståendet, men jag tror som Kristian att man räknar lama och liknande. [https://en.wikipedia.org/wiki/Camelid]

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Kristian

     /  06/25/2018

    Det kamelkött som säljs i Sverige kommer från Australien, vill jag minnas. Flygs via Dubai.

    Svara
 10. Malcom Kyeyune: Titanic
  *https://www.facebook.com/647452116/posts/10155324543072117/*
  ”Efter att man går på tillräckligt många seminarium och paneldiskussioner om sånt här så är det svårt att inte komma till en mycket enkel insikt. Sverige är ett Titanic där folket ovanför däck fortfarande talar om gira till styrbord två timmar efter att isberget rivit upp bogen under vattenlinjen.
  […]
  Vi talar om ett område där barn inte längre talar svenska i skolan, och där många nog upplever att de klarar sig ganska bra utan att göra det. […]
  Enligt prognoser ska Sverige växa med en miljon människor till på bara åtta år, där en majoritet kommer utgöras av anhöriginvandring.
  […]
  Utvecklingen kommer gå vidare, ända tills i princip ingen i området talar svenska. Bidragsberoendet kommer vara helt permanent, om det nu inte redan är det.”

  Och en av hans kommentarer i tråden:
  ”Om det blir tydligt att områden som Brandkärr faktiskt inte kommer att integreras, och att människorna som bor där på det hela taget kanske inte heller vill det, hur motiverar man egentligen att de ska försörjas via bidrag?
  […]
  Om vi tar bort all förväntan på att bidragsarrangemang ska vara begränsade i tid så talar vi inte längre om bidrag, ur en strikt semantisk mening. Vi talar snarare om någon form av tributbetalningar. Försök rättfärdiga det arrangemanget i en demokrati, säger jag bara.”

  Svara
 11. Mjölner

   /  06/24/2018

  Terroristskägget Dumaz sänkte Svenska landslaget. Vi har hundratals spelsugna Svenska J-21 spelare som år bättre än syriska invandrare. Varför håller vi på att smöra för islam.
  Den här djävla mångfalden kommer att strypa oss. UT MED PACKET!!Varför i helvete skall vi ha muslimer i Sverige, ge mig ett bra argument,, någon?

  Svara
  • MiT

    /  06/24/2018

   Varför låta det lilla faktumet att Durmaz är kristen stå i vägen för lite bra gapande…
   Du kanske bara missade hans korstecken när han sprang in på planen. Tror inte många muslimer skulle göra det. Men det är bara vad lilla jag tror.

   Svara
   • Patrick

     /  06/25/2018

    Verkar som det kommit hit flera mindre önskvärda typer för detta blogginlägg. Nazister och kommunister är på samma skala av dumhet.. Nog kan det vara så att en person är inkvoterad i ett lag men saknar man bevis bör man vara tyst. Samt precis som MITs andemening om jag inte missuppfattat det nu klockan 01:36 måndag.. Det är inte härkomsten som avgör om man vinner eller ej. Även om det finns skillnader mellan folkgrupper så är de skillnaderna väldigt små i regel. Man måste se till individen.

    Svara
    • Ivar L

      /  06/25/2018

     Alla sajter och bloggar som vågar vara invandringskritiska har av naturliga skäl ett betydande antal rasister i läsekretsen. Kanske en nyttig insikt för oss andra? Lätt att glömma när man enbart diskuterar ämnen där invandringskritiken är mer generell.

     Svara
     • Utlandssvensk

       /  06/25/2018

      @ Ivar L,

      ”Alla sajter och bloggar som vågar vara invandringskritiska har av naturliga skäl ett betydande antal rasister i läsekretsen”

      ”Betydande antal” är nog att ta i. Det finns sannolikt en lägre andel här än i andra västländer, eftersom vi har utsatts för den starkaste hjärntvätten. I Visegrad länderna är de dock klart mer rasistiska. Tror du att det är en nackdel för dem?

      Slutligen är jag rasist och jag läser flera invandringskritiska bloggar!

     • Ivar L

       /  06/25/2018

      Det blir ett lite konstigt resonemang att bedöma om själva rasismen i sig varit ”till nackdel” eller ej. Jag är övertygad om att man inte behöver vara rasist för att skapa ett bra samhälle med realistisk immigrationspolitik.

      I Visegradländerna är man också oerhört mycket mer religiös än i Sverige, det kanske inte heller varit ”till nackdel”? Skall jag på grund av det dra slutsatsen att vi måste bli djupt troende katoliker eller ortodoxa i Sverige för att få ordning på immigrationspolitiken?

     • Utlandssvensk

       /  06/25/2018

      @ Ivar L,

      ”Det blir ett lite konstigt resonemang att bedöma om själva rasismen i sig varit ”till nackdel” eller ej.”

      Varför det? Jag bor sen länge i Schweiz och med svenska mått mätt är folk här ärkerasister. Det finns absolut ingen tvekan om att detta har bidragit påtagligt till motståndet mot immigration från tredje världen och ”hårda tag” på riktigt.

      ”Skall jag på grund av det dra slutsatsen att vi måste bli djupt troende katoliker eller ortodoxa i Sverige för att få ordning på immigrationspolitiken?”

      Det där är ungefär som att säga att Schweiz har haft en stramare immigrationspolitik och lägre skatter än Sverige pga. att bergen är höga här. Det är nonsenskorrelation. Vad gäller utbredd rasism och motstånd mot immigration från tredje världen finns det en verklig och uppenbar korrelation.

     • Ivar L

       /  06/25/2018

      @Utlandssvensk:

      Du blandar ihop sakerna. Det må finnas en svag korrelation mellan rasism och motstånd mot immigration men det betyder inte att rasistiska länder har en bättre eller ens restriktivare immigrationspolitik. Titta t.ex. på grannlandet Frankrike på rasistkartan. Mer rasism än Schweiz (som sannerligen inte ligger högt i rasistindex) men klart mer s.k. liberala (d.v.s. idiotiska) immigrationslagar.
      https://www.good.is/articles/america-isnt-as-racist-as-you-think

      Bästa förklaringen till Schweiz nyktra lagar på en rad områden är att de har ett extremt demokratiskt system som inte ger utrymme för politiker att leka världsförbättrare på den egna befolkningens bekostnad. Och märkligt nog är Schweiz trots detta ett land som verkligen bidrar positivt till utvecklingen i världen.

      Slutsats: rasism är inte hemligheten i Schweiz, demokrati är hemligheten. Av samma skäl är de inte med i den odemokratiska Europeiska Unionen.

    • Patrick

      /  06/25/2018

     Kan nämnas att jag är socialkonservativ, nationalist dessutom 😉

     Svara
     • Utlandssvensk

       /  06/25/2018

      @ Patrik,

      ”Kan nämnas att jag är socialkonservativ, nationalist dessutom”

      Ja, det är väl jag också, ungefär. Definitivt konservativ, men i mitt fall passar nog värdekonservativ bättre än socialkonservativ.

  • Ron (GB)

    /  06/24/2018

   Durmaz är ortodox kristen och han är född i Örebro.

   Svara
  • Kalle

    /  06/24/2018

   Idiot! Gör oss alla en tjänst och dra härifrån.

   Svara
  • Melmac

    /  06/24/2018

   Jösses vilken korkad människa du är!

   Svara
  • weasel

    /  06/24/2018

   Jävla synd att inte herr Mjölner är förbundskapten för svenska landslaget för då hade vi ju garanterat tagit VM-guld.

   Det heter förresten U21 – inte J21 , fotbollsexpert Mjölner…

   :/

   Svara
  • Rikard

    /  06/24/2018

   Hej.

   Den sortens utrop, om den sortens ämne, är en av de viktigaste faktorerna bakom bristen på debatt om invandring ända sedan 1970-talet. Varför ger du dina meningsmotståndare ammunition? Allt en journaktivist behöver göra för att diskreditera både avsändare och forum är att citera sådant.

   Terroristskägg? Jag har större skägg än Durmaz – är jag terroristernas kung då eller?

   Det är nästan att man undrar om du inte avser att just diskreditera invandringskritik? Tack vare sådana uttalanden flödar gammelmedia nu över av texter om hatstormar, rasism och så vidare. Jag gissar att vi får se många fler sådana om diverse kommentarer fram till valet.

   Rasistnarrativet måste ju besannas till varje pris – om du är kritisk till islamisering och massinvandring, agera smart och inte i affekt.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Utlandssvensk

     /  06/25/2018

    @ Rikard,

    ”om du är kritisk till islamisering och massinvandring, agera smart och inte i affekt.”

    Tja, våra meningsmotståndare har agerat i närmast hjärndöd affekt i 40 år. De har även under hela den tiden haft makten.

    Är det inte snart dags för lite Trump taktik, dvs. att man säger rakt ut hur den osminkade verkligheten ser ut och sen ger fingret åt de hysteriska PK människorna i media och 7K?

    Svara
    • Rikard

      /  06/25/2018

     Hej.

     Visst, men vad Trump gör är inte ogenomtänkt eller framsagt från en position i underläge. Den som har det retoriska överläget (den som uppfattas som om den uttalar sig från en styrkeposition) måste vara ödmjuk, och ju större maktskillnad desto mer ödmjukhet. Inte lismande förbindlighet förstås, utan just ödmjukhet. Trump sätter/satte sig över detta genom att påvisa hur vinklade, ensidiga och öppet lögnaktiga amerikansk press var – varmed han blir en ‘underdog’.

     I svensk debatt om jag får kalla den så har SD och invandringskritiker haft de facto underläge på alla sätt fram till runt 2005 ungefär; det är där det börjar vända enligt mig, och det är i inte ringa grad tack vare internet, bloggar och liknande, men även mycket tack vare att bilden av den ölstinne skånske grisbonden, den dreglande skinnskallen, eller den snuskigt rika överklassdamen då allt mer börjat ersättas av pålästa och mediasmarta företrädare.

     Svenska invandringsfetischister har alltid uttalat sig från en retorisk position som säger att de är ombud för de svagaste av de svaga, de utan röst, de utan makt bla bladi bla blah! Det spelar ingen roll att det är kontrafaktiskt, då de kontrollerat narrativet, mediet och tillgången på fakta.

     Därav min kritik ovan; den sortens uttalanden spelar rakt i händerna på de som söker upprätthålla det gamla narrativet.

     Ville man verkligen rikta en känga mot mångfaldsivrande tokstollar på SVT så hade man byggt en argumentation utgående från deras korkade fråga om mångfalden i laget: ”Tror du [sportreporter] att matchen slutat annorlunda med bättre mångfald?” typ. Alternativt hade man gått ut med en kommentar i stil med ”Är det inte dags att hålla politiken utanför idrotten, SVT?”. Att direkt hoppa på en spelare, med ord som ‘terroristskägg’, är rena självmålet.

     Trump talar till amerikansk publik – ett helt annat djur än svensk. Där amerikanerna älskar spektakel men bryr sig om sakfrågor fungerar han utmärkt väl, särskilt som hans motståndare gång på gång visar att de bara bryr sig om symbolfrågor men inte fundamentala sakfrågor. Politiskt befinner sig USA där Sverige var på mitten av sjuttiotalet när det gäller det postmoderna, rasistiska och identitetspolitiska inflytandet över realpolitiken – ironiskt, eftersom mycket av det kommer från USA men begripligt då bägge partierna varit duktiga på att kasta små smulor till sina identitära falanger samtidigt som man bedrivit ‘business as usual’ i Washington DC.

     Ingetdera parti utanför det sjuhövdade gamla monstret har tillgång till någon som kan motsvara Trump efter svenska förhållanden. Svårt vore det inte, och Åkesson kom rätt nära i när han frågade Löfven varför utländska våldtäktsmän inte utvisas. Mer sånt, och sjupartiregeringens dagar är räknade.

     ”Varför skall du svensk betala för illegala invandrares tandvård?”
     ”Varför skall du svensk betala för hotell åt invandrare när svenska pensionärer svälter?”
     ”Vet du svensk om att de har ljugit för oss om invandringen, från början till slut?”

     För svensk debatt är sådant att räkna som att dra ner byxorna på scenen, och ‘visa talangen.’ Personangrepp på en fotbollsspelare? Nej, där finn inget att tjäna i det här läget.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • Rikard

       /  06/25/2018

      Hej.

      Kortversionen: det är mångfaldsdyrkan som skall angripas, inte Jimmy Durmaz.

      ”Tack vare SVT:s reporter [namn] och hans fråga tvingas jag nu tänka på mångfaldspolitik när jag pratar fotboll. Det känns hemskt att inte kunna kritisera en spelare utan att behöva vara rädd för att anklagas för rasism.”

      Nåt åt det hållet, så bollen sparkas över på deras planhalva. I den satsen ovan finns gott om underförstådd kritik mot mångfaldspolitiken, SVT, och den innehåller även en retorisk glidning som skapar tanken: ”Det är ju SVT som är rasister – det är de som hänger upp sig på var folk kommer ifrån/hudfärg/osv”.

      Nog är väl det bättre än att uttrycka sig som Mjölner ovan?

      Vi har inte råd att servera frisparkar på strafflinjen i matchen om Sverige.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

     • Utlandssvensk

       /  06/25/2018

      @ Rikard,

      Hur många artiklar skrevs det som bombastiskt argumenterade för att Zlatans blotta existens var det slutliga kvittot på mångkulturens framgång? Tusentals!

      Jag är själv inte direkt intresserad av sport och min avsikt här är inte att ta ställning för eller emot Mjölners kommentar. Poängen är bara att empirin inte direkt indikerar att genomtänkta, stringenta och rent förnuftsmässiga argument får så stort genomslag. Tänk bara på detta eviga mantra om att vi inte skulle ha pizza och kebab utan MENA invandring. Det är så dumt så att klockorna stannar, men likväl fungerade det (deprimerande) bra under lång tid.

      Sen är det en annan sak att du, jag och många här gillar att debattera med genomtänkta sakargument. Det är, enligt mig, intellektuellt tillfredsställande och en nödvändig ventil för en tänkande människa i en galen tid. Men fan vet om det vinner några val……

     • weasel

       /  06/25/2018

      @Utlandssvensk

      ”Nämligen att vi kan inte bortse från att figurer som Lars Lindström et consortes har använt just dessa metoder i 20-30 år och att detta var väldigt framgångsrikt länge. Om det sen skulle funka för SD eller AfS nu eller senare kan man debattera.”

      Tja, SDs väljare har väl ökat i nästan lika hög takt som expressens läsare har minskat, så fan vet om det egentligen har varit en så framgångsrik metod ?
      Hur som helst,
      jag har en viss förståelse för att Lindström & co argumenterar på förskolenivå , just eftersom ”Zlatan och kebab” är det enda som dom har att komma med för att prisa massinvandring & mångkultur – skulle dom argumentera på en seriös nivå så ligger ju inte riktigt fakta, statistik och verkligheten på deras sida, om man säger så…

      Min enda poäng är egentligen att det finns hur mycket siffror och fakta som helst som talar emot invandring så just därför är det dumt att sjunka till den Lindströmska nivån och dra upp Durmaz misslyckade tackling som något slags argument mot massinvandring.
      För frågan är då vad Mjölner ska säga om och när Durmaz nickar in det avgörande målet mot Mexico på Onsdag…?

    • Ivar L

      /  06/25/2018

     @Utlandssvensk, jo om du liksom Mjölner är rasist så tycker jag du skall uttrycka det. Om du inte är det däremot så tror jag inte du vinner på att uttrycka dig så, det är inte vad Trump gjorde. Han är väl närmast att jämföra med SD vad gäller själva budskapet. Sedan att det är ”orättvist” att godhetsmaffian™ får uttrycka sig i affekt men inte vi som är kritiska till godhetsknarkarpolitiken är måhända korrekt men beror på att den som har makten har tolkningsföreträdet. När detta tolkningsföreträde sakta eroderar skall du se att deras möjligheter att trumfa med affekt också kommer att bli mindre verkningsfullt.

     Svara
     • Utlandssvensk

       /  06/25/2018

      @ Ivar L,

      ” jo om du liksom Mjölner är rasist så tycker jag du skall uttrycka det. Om du inte är det däremot så tror jag inte du vinner på att uttrycka dig så2

      Jag vet inte om Mjölner är rasist, men som jag skriver ovan är jag det. Sen är det både möjligt och sannolikt att jag inte ”vinner” på att skriva om det. Men om jag hade velat vinna vid varje givet tillfälle hade jag väl varit sosse eller moderat fram till nyligen? Men jag fungerar inte så, utan jag tar ställning utifrån vad jag anser vara rätt eller fel. Sen får folk älska, hata eller strunta i det.

     • Ivar L

       /  06/25/2018

      Ja, då var det ju okomplicerat i det här fallet. Personligen tror jag inte det samhälle du vill bygga kommer att bli särskilt trevligt men det är en annan debatt, d.v.s. jag struntar i det.

     • Utlandssvensk

       /  06/25/2018

      @ Ivar L,

      ”Personligen tror jag inte det samhälle du vill bygga kommer att bli särskilt trevligt men det är en annan debatt, d.v.s. jag struntar i det.”

      Det samhälle jag vill bygga är i princip det jag bor i, dvs. Schweiz. Vilket i sin tur påminner mycket om Sverige för sådär 40-50 år sen. Möjligen föredrar du dagens Sverige framför dessa alternativ.

      Sen är det absolut helt OK att strunta i det jag skriver, men om du samtidigt tar ställning till innehållet får du räkna med att jag svarar.

     • Ivar L

       /  06/25/2018

      Det var du som föreslog att jag skulle strunta i vad du tycker. Men nu när du presenterar en samhällsmodell som inte bygger på rasism så fattar jag inte ens vad du yrar om.

      Schweiz har inte vad jag vet några rasistiska lagar. Däremot ställer de krav på människor, oavsett ras, som vill bli medborgare. Ett Schweiziskkt medborgarskap får man inte i flingpaketet. Det förtjänar man. Har du förresten själv blivit medborgare ännu? Fråga av ren nyfikenhet. Jag har nämligen bekanta som lyckats med bedriften.

      Som jag sade ovan, Schweiz hemlighet (som mycket riktigt antagligen även kunnat vara Sveriges om vi inte tillåtit sosseriet att lura oss i decennier) är demokrati. Riktig demokrati.

    • weasel

      /  06/25/2018

     @Utlandssvensk :

     Ja, det har skrivits tusentals artiklar om att mångkulturen i form av Zlatan räddar svenska fotbollslandslaget .
     Men om man nu ogillar Lars Lindströms sätt att argumentera så finns det väl ingen anledning att argumentera precis lika infantilt som han genom att skriva att mångkulturen i form av Durmaz förstör svenska fotbollslandslaget…?

     Skolresultaten i ”de utsatta” skolorna sjunker som en sten. Cirka 14 % av invånarna i Rosengård är självförsörjande. 98 % av de som döms för gruppvåldtäkter har utländsk bakgrund. Illegala invandrare tillåts vistas i landet så att dom kan köra lastbil på Drottninggatan.
     Och här kommer Mjölner och berättar att invandringen och mångkulturen är fel eftersom en fotbollsspelare gjorde en dålig glidtackling….
     :/

     Svara
     • Utlandssvensk

       /  06/25/2018

      @ weasel,

      ”Ja, det har skrivits tusentals artiklar om att mångkulturen i form av Zlatan räddar svenska fotbollslandslaget .
      Men om man nu ogillar Lars Lindströms sätt att argumentera så finns det väl ingen anledning att argumentera precis lika infantilt som han genom att skriva att mångkulturen i form av Durmaz förstör svenska fotbollslandslaget…?”

      Personligen anser jag inte att jag argumenterar med slagord och det är min uppfattning att det blir en bättre debatt om man avstår från detta. Men det jag, möjligen med begränsad framgång, försöker att säga här är något annat. Nämligen att vi kan inte bortse från att figurer som Lars Lindström et consortes har använt just dessa metoder i 20-30 år och att detta var väldigt framgångsrikt länge. Om det sen skulle funka för SD eller AfS nu eller senare kan man debattera.

      ”Skolresultaten i ”de utsatta” skolorna sjunker som en sten. Cirka 14 % av invånarna i Rosengård är självförsörjande. 98 % av de som döms för gruppvåldtäkter har utländsk bakgrund. Illegala invandrare tillåts vistas i landet så att dom kan köra lastbil på Drottninggatan.
      Och här kommer Mjölner och berättar att invandringen och mångkulturen är fel eftersom en fotbollsspelare gjorde en dålig glidtackling….”

      Ja, men det såg likadant ut i Rosengård för 5 eller 15 år sen. Och då hade vi en enad press som berättade att mångkulturen trots detta var bra, pga. Zlatan.

     • Lövet

       /  06/26/2018

      Det argumentet bygger i princip på att två fel skulle göra ett rätt…

  • Utlandssvensk

    /  06/25/2018

   Rent allmänt gäller, enligt mig, att det finns en helt begriplig förvirring vad gäller frågan om utländska spelare i landslag. Dennaa återkommer i hela västvärlden.

   Grunden till detta är att man kan se ett landslag på två olika sätt. Dels kan man se det som något som representerar just landet, t.ex staten Sverige. Om man gör detta, blir det helt rimligt att man accepterar vem som helst som har lyckats få ett svenskt pass som spelare. Om vederbörande anlände från Senegal för en vecka sen spelar då ingen roll.

   Men man kan också se ett landslag som representant för nationen Sverige, dvs. den svenska folkgruppen. Det blir då ett krav att spelarna är svenska ”på riktigt”. Vad detta exakt innebär kan man ha olika åsikter om, men helt klart kräver det mycket mer än att bara kvittera ut ett pass.

   För tydligheten skull ska jag påpeka att detta inte innebär att jag har någon åsikt om just Dumaz, eftersom jag vet absolut inget om honom.

   Svara
  • Nisse Hult

    /  06/26/2018

   Misslyckad insats av Durmaz men så är det ju i sporten ibland. Janne Andersson ska väl istället fundera på varför Sverige inte spelade bättre efter att Tyskland fick sin mångfaldare utvisad. Då blev ju Tyskland snarat bättre och tog över matchen helt.
   Sen var det ju Tysklands kvarlevande arier som förnedrade Sverige efteråt men dom har ju fått sitt straff. Svenskar bör nu bojkotta Real Madrid som försörjer mannen som skadade Sverige, vi vill inte se några matchtröjor med det namnet syliga i Sverige. Bojkotta Real Madrid!!! Det är ju bara ett litet ekonomiskt straff men känns bra att göra.

   Svara
 12. Extremister behöver extremister på motsatta sidan för att se ”normala” ut.

  Svara
 13. hllviken

   /  06/24/2018


  Svara
  • Nisse Hult

    /  06/26/2018

   Ett plåster är ett plåster. Sen att mörkhyade har svårt gilla vår hudfärg, det är ju i sig en rasism från deras sida. Men det är ju konstigt att ingen n–er kommit på att kommersialisera detta tidigare, inte minst i USA.

   Svara
 14. Et tu, Ubbhultare.

  Han försöker nyansera, men skadan är skedd. Ganman hade rätt:
  ”Allt för att kunna sjunka i djupet med värdegrundsflaggan i topp.
  Det är det viktigaste för M.”

  (*https://www.facebook.com/jens.ganman/posts/10155391041653251*)

  Svara
  • Olof

    /  06/24/2018

   Jag har funderat i de banorna, men nej, jag köper inte argumentet.

   För att det skall stämma krävs det att partierna agerat i ett vakuum med SD som motpol. Men sanningen är att väldigt mycket av trycket har kommit ifrån media, opinonsbildare och interna aktivister. Mediedreven och åsiktskorridoren hade haft samma makt även utan SD. Om inte mer.

   Se bara afghanamnestin. Vill Ericson påstå att den skedde för att S och alliansen ville distansera sig från SD? Och det var 2018, inte 2010. Godhetsknarkarna har fortfarande så mycket makt över partierna.

   Det är möjligt att historien hade utvecklat sig annorlunda om det inte hade varit för Reinfeldt. Reinfeldt hade förmodligen sina egna skäl att agera som han gjorde, mest centrerade på (hans katastrofalt felaktiga fantasier) att i förlängningen krossa välfärdsstaten och försvaga arbetarrörelsen, men även med en mindre sociopatisk ledare hade det sannolikt varit svårt att hitta någon med ryggrad nog att stå emot medieklimatet.

   Jag kan förstå viljan att som moderat helst inte analyserad situationen för djupt. Men stannar man vid att ‘det är SD’s fel’ så har man helt enkelt fel.

   Däremot kan man nog säga så här – får SD vara ensam opposition under nästa mandatperiod så kommer det inte spela någon roll hur de andra partierna distanserar sig. En dipp i konjunkturen så kommer SD ha egen majoritet 2022.

   Svara
   • … om vi har tur. Har vi otur blir det ett eller flera små stödpartier. Det SD har rensat bort, och AFS kommer att få träna på att rensa bort, kommer de att säga rent ut.

    Faktum är att – givet vad Kyeyune sade om tributbetalningar – jag inte ser någon möjlighet att undvika detta. Så hårda nypor, så mycket sänkta bidrag och så snabb ”återvandring” klarar ingen att ställa om till på en mandatperiod. Det blir värre framöver, men inte på det sätt jag trodde för något år sedan.

    Fan, man skulle nog börja supa i alla fall … 😦

    Svara
    • Olof

      /  06/24/2018

     Precis. Det finns alltid en falllucka till en sämre utveckling.

     Det absolut viktigaste just nu är att sätta totalstopp för vidare förvärring av situationen i alla fall. Och ärligt talat – ett tydligt valresultat gör förmodligen rätt mycket för det.

     Sen kan ju socialstyrelsen ge ut en broschyr – ”Information till dig som lever i villfarelsen att det kommer finnas bidrag kvar till dig om tio år…”. Bara det skulle förmodligen kyla ner pull faktorer och lusten att dra hit anhöriga.

     Svara
    • Kronblom

      /  06/25/2018

     Supa? Varför betala mer skatt? Vad det gäller de andra sju partierna: Säng – Bädda – Ligg! Eran kaka krymper varje dag.

     Svara
     • Ja jisses amalia, det har du rätt i! 🙂

      Nu blev jag på bättre humör igen, tack för den. Paus ett tag.

   • Utlandssvensk

     /  06/25/2018

    @ Olof,

    ”Men sanningen är att väldigt mycket av trycket har kommit ifrån media, opinonsbildare och interna aktivister.”

    Utan tvekan!

    I stora drag kan man säga att inom M och S fanns det länge (från minst 70-talet) en dragkamp inom partierna vad gäller invandringspolitik. S har svängt dramatiskt flera gånger, som ett resultat av detta. Men immigrationsfanatikerna har aldrig riktigt uppnått hegemoni inom det partiet, även om det kanske var nära under Mona Sahlins tid som ledare.

    Vad gäller M avbröts dock den interna dragkampen nästan helt cirka 2002-2003. Grundorsaken är, enligt mig, helt klar: Det var valstugereportaget inför valet 2002. Detta visade väldigt tydligt att media hade för avsikt att krossa partiet om de inte gick på en invandringsextremistisk linje. Partiet hade då i grunden två val: Acceptera detta och spela med, eller ta strid. De valde lucka ett.

    Detta resulterade i att MUF ordförande Tove Lifvendahl, då redan en väletablerad invandrings- och mångkulturfanatiker, i princip tilläts att att dra upp riktlinjerna för det som sen blev Nya Moderaterna. Reinfeldt var då ett naturligt val som ny ledare, eftersom han var väldigt pigg på mer invandring.

    Så när Alliansen bildades, kan man säga att ett nyfrälst M hade anammat ungefär samma inställning till immigrationspolitik som FP redan hade haft i 20 år och som även C, väldigt publikt, hade anslutit sig till kring sekelskiftet.

    2006 blev därför det verkliga ödesvalet i svensk historia. Mot den träliga betongsossen Göran P, som hela vägen tillhörde realisterna vad gäller immigration, stod en absolut skogstokig Allians under ledning av den närmast apokalyptiska Reinfeldt. Vi vet vilka som vann……

    SD hade självklart inget med detta att göra.

    Svara
    • Nisse Hult

      /  06/26/2018

     Av stor betydelse var också att socialdemokraterna INTE fick igenom fördröjningen av fria rörligheten inom EU. Det finns välgrundade analyser som visar vikten av att försena fria rörligheten men snikna redan då var ju Centern det stora problemet och Göran Persson fick vika ner sig. Det är ju därför rumänerna nu agerar som informella dörrvakter utanför affärerna.

     Svara
 15. MiT

   /  06/24/2018

  Svara
  • G

    /  06/25/2018

   1. Bra skrivet och uppmärksammat i blogginlägget.
   2. Ja, det kan man ju undra. TV4 Nyheterna hade tom ringt upp (S)trandhäll på telefon för att få en kommentar ifrån henne om detta vilket var med i deras inslag om Durmaz i nyhetssändningen.

   Svara
 16. Svara
  • Svara
   • Olof

     /  06/24/2018

    Jag håller helt med Lundgrens analys. Valet var för många över i och med afghanamnestin, varken S eller alliansen har efter det någon trovärdighet i valets viktigaste fråga, och den fråga som de flesta nu anser styr vad man kan göra inom alla andra politiska frågor.

    Kristersson kan få lite credd för att han i alla fall stoppade grundlagsändringen.

    Men å andra sidan visade han genom sin behandling av Hanif Bali att han fortfarande spelar vänsterns spel i medierna. Det i sig gör det tveksamt om han skulle klara av att hålla en rak kurs.

    Och som sagt, lägg sen till att Alliansen är död, så…

    … skicka ut valsedlarna det är ingen poäng att ha någon mer valrörelse.

    Svara
    • Ivar L

      /  06/25/2018

     Jag hoppas sannerligen att en och annan också minns DÖ. DÖ fick mig att bestämma mig för att inte rösta på ett DÖ-parti under minst två mandatperioder. Nog för att hazaramnestin var illa men DÖ är nog det värsta demokratiska övergrepp jag upplevt som väljare. Det var skrämmande att det höll så länge som det höll. Att sju (7!) partier kunde ställa upp på detta odemokratiska tilltag var synnerligen obehagligt.

     Svara
     • Me too :-)

       /  06/25/2018

      Av samma skäl (demokratiövergrepp).

      Fast jag bestämde mig för att ALDRIG NÅGONSIN mer rösta på ett DÖ-parti.

      Samt sökte både jag och min hustru medlemskap i SD samma dag (eller om det möjligen var dagen efter) DÖ blev offentligt.

      MickeP

  • hllviken

    /  06/25/2018


   Svara
 17. MiT

   /  06/24/2018

  Svara
 18. MiT

   /  06/24/2018

  Nån som hörde det som hörs i klippet…?

  Svara
 19. MiT

   /  06/24/2018

  Läs tweetarna innan och efter…

  Svara
 20. weasel

   /  06/24/2018

  Fotbollsspelare är människor. Ibland gör dom bra saker och ibland gör dom mindre bra saker. Detta har dock ingenting med hudfärgen att göra.

  Viktor Södermark, Granskning Sverige och SR-journalisten Ivar Ekman är exakt samma skrot och korn och bygger sina resonemang på samma tes ; Att hudfärgen är det primära och viktiga i fotbollslandslaget.

  Svara
 21. MiT

   /  06/24/2018

  Svara
 22. Gorby

   /  06/24/2018

  Svara
  • Kronblom

    /  06/25/2018

   Försäljningen av skottsäkert glas har ökat med 80% i år.

   Svara
 23. Gorby

   /  06/24/2018

  Svara
 24. G

   /  06/25/2018

  Svara
 25. G

   /  06/25/2018

  Svara
 26. G

   /  06/25/2018

  ”Why thousands of Swedes are inserting microchips into themselves”
  https://www.thelocal.se/20180622/why-thousands-of-swedes-are-inserting-microchips-into-themselves

  ”They trust their government. Perhaps they’re fools. Or perhaps they’re blessed with good governments. I don’t know enough to say.

  Except that The Pirate Bay got nailed there, which was a bad thing 😦 ”
  https://www.wilderssecurity.com/threads/implanting-microchips-in-people.395639/#post-2764129

  Fooools, japp! Men troligen litar sådana människor på allt och alla också, tänker att inget kan gå fel, säkert del av den ”progressiva” rörelsen med allt vad det innebär. Nej. Aldrig i helvete att jag går med på att ”chippa” mig frivilligt.

  Svara
  • Rikard

    /  06/25/2018

   Hej.

   Endast den som har något att dölja vägrar mikrochips.

   Jag håller mig till Dill&Gräslök.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 27. G

   /  06/25/2018

  Svara
  • Dreadlock

    /  06/25/2018

   Prof. Jordan Peterson har så då släppts in en Q and A på Oxford Union . Kom igår. Såg hela. Tips : Om ni vill skippa en ganska jobbig monolog ( Faktiskt av Peterson själv) Så spola fram till 43:00 då han får ett Q-tillfälle av publiken, och det är som att sätta en tändsticka mot plånet. Det är DÅ han vaknar till.

   Svara
  • Nisse Hult

    /  06/26/2018

   Detta är ju ett typexempel på den idioti som härskade allmänt för några år sedan, att varje granskning av en invandrare var omöjlig för att varje ingrepp i invandrarens åsikt eller person var rasism. Nu avbröts ju huvuddraget av detta av flyktingkrisen men många tror ju att tesen om flyktingens totala frihet fortfarande gäller. Hoppas Sundsvalls kommun lär sig något av detta.

   Svara
 28. MiT

   /  06/25/2018

  Svara
 29. I september förra året länkade du till ”Granskning Sverige”, som enda källa till påståendet om Magnus Dennert: ”Det kom ju fram igår att det ÄR Magnus Dennert som sköter SVT Opinions twitterkonto trots att Ulf Johansson på SVT blånekade till det”, goo.gl/V229wt men nu kallar du dem som skriver för ”GS” för ”idioter”? Hur hänger det ihop?

  Svara
  • J.G

    /  06/25/2018

   Haha, roligt hur du kämpar på.

   Svara
   • Ivar L

     /  06/25/2018

    Åja, denna gång har han väl i och för sig en liten poäng? Å andra sidan är det ena ett faktum (vem som driver SVT Opinion) och det andra en åsikt (att spelare med utländsk bakgrund är skadligt för svensk fotboll) så det är inte helt klockrent debatterat av demokratispöket heller.

    Svara
    • Vem har en poäng menar du? Oj! menade du mig? Det var nog första gången från din sida, i såfall. Din åsikt värmer eventuellt lite mer ett demokratiskt spökes, redan varma och kärleksfulla, hjärta. Fast du menade ju inte mig där, utan att någon annan. På vilket sätt är det ett ”faktum” vem som driver ”SVT Opinion”? Vad baserar du det på? Vad inte klockrent för dig?

     Svara
   • Okej, oftast roligt att underhålla någon men det är inte i underhållningsbranschen jag främst är satt att verka. Förutom med städjobb och sådant, som kanske är av ointresse för din del. Vad kämpar du själv med? Är motstånd meningslöst?

    Svara
  • MiT

    /  06/25/2018

   Kan inte båda vara sant samtidigt? De ringde upp SVT och frågade vem som skötte twitterkontot och fick svaret Magnus Dennert.
   Så det hänger ihop alldeles utmärkt…

   Svara
   • Jaha men det gick ju inte till så och vilka är ”de”?! I sak Och alldeles oavsett, så är det ju bara EN, högst otillförlitlig källa, som du baserar texten i ditt inlägg på! Varför är jag inte förvåna Vill du verka trovärdig eller o-trovärdig? Det enda som möjligtvis hänger ihop är att en anonym ”gratisblogg” startad av en ”rätt” invandrare, sprider propaganda, i princip dygnet runt. Det är det enda, som hänger utmärkt ihop! För mig.

    Svara
 30. Ivar L

   /  06/25/2018

  I en debattartikel i SvD använder två KTH-forskare diverse krumbukter för att förklara varför det inte finns något som helst samband mellan immigration och brottslighet. Den mest roande är denna:
  ”I en första förklaringsmodell finner Nunziata att kriminaliteten ökar med andelen invandrare i befolkningen. Men detta resultat försvinner helt när han justerar för regionala effekter. Förklaringen är att en större andel av den invandrande befolkningen bor i regioner med hög brottslighet jämfört med den övriga befolkningen.”

  D.v.s. när det kommer immigranter till Sverige så ökar brottsligheten men eftersom de bor koncentrerat i vissa områden med redan hög kriminalitet kan vi räkna bort de som bor där (den magiska justeringen för ”regionala effekter”) och då blir det precis som i övriga landet.

  Den däremot lite mer svårförklarade siffran är den relativt låga andelen fängelsekunder med utländsk bakgrund jämfört med ett antal liknande länder. Är det någon som kan komma på om det är något lurt här eller har de rätt? Syns lättast i diagrammet i artikeln:
  https://www.svd.se/problematiskt-fokusera-pa-personers-ursprung

  Svara
  • Olof

    /  06/25/2018

   ”Den däremot lite mer svårförklarade siffran är den relativt låga andelen fängelsekunder med utländsk bakgrund jämfört med ett antal liknande länder.”

   Jag tror inte det är så svårt att förklara – om man tittar på hur det svenska rättssystemet fungerar kan du förmodligen hålla på med medelgrov kriminalitet i ett halvdussin år innan fängelse ens är på skalan. Som faktisk utlänning har du en rätt god marginal att leka med.

   Och om ‘utlänningar’ i det här fallet inte inkluderar andra generationens invandrare utan bara faktiska ‘utlänningar’ så kan den kombinationen förklara den rätt låga nivån – du behöver i princip vara livsstilskriminell med grova brott som inriktning för att arbeta dig upp till fängelse och då får man vara rätt exceptionell för att klara det som utlänning i Sverige.

   Svara
   • Ivar L

     /  06/25/2018

    Mmm… jag var inne på liknande tankar.
    Kom precis nu att tänka på att jag läste att Tyskland har mycket strängare vapenlagar/straff för vapenbrott t.ex.
    Man kan ju även fundera på varför forskarna inte ”justerar” för olika lagstiftning i den jämförelsen när de ”justerar” för olika grad av kriminalitet i bostadsområden i den andra.

    Svara
    • Olof

      /  06/25/2018

     Dock, läser man Staffan Danielssons artikel som jag länkade nedan så verkar det onekligen som det försigår något mer. Den påstår 31% 2015, upp från 28% 2006. Och då räknas alla som har ett medborgarskap i Sverige som svenskar, även om de har ytterligare medborgarskap, dvs, det räknar inte ens alla som är födda utomlands, än mindre människor med utländsk bakgrund.

     Skumt. Ger inte direkt något förtroende för KTH forskarna att de tycks ha cherrypickat en rapport som i sig tycks ha cherrypickat data…

     Svara
  • Kristian

    /  06/25/2018

   Tyvärr är det väl bara researchgruppen och nordfront som tagit fram statistik på vilka som sitter inne.

   Svara
   • Olof

     /  06/25/2018

    Heh, det finns säkerligen inget intresse inom pk sfären att ta fram den statistiken, nej. Men det är ju inte speciellt svårt att få en ungefärlig bild, surfar man runt lite hittar man ju många uttalanden från folk som i alla fall inte driver samma agenda. Och då låter det rätt mörkt. Typ, 70% tycks vara underkanten av siffror man hittar.

    Svara
    • MiT

      /  06/25/2018

     Säger ju något att det är brist på imamer på fängelserna. Och att det är svårt att hitta någon imam som inte själv är radikaliserad 😛

     Svara
   • Ivar L

     /  06/25/2018

    Nu fanns ju statistiken i artikeln jag länkade så ni är ute och cyklar. Källan anges vara: ”Världsbanken och Council of Europe Annual Penal Statistics”
    Jag måste dock säga att siffran 22% låter lite väl låg. Kanske har de varit ”kreativa” när det plockat fram siffrorna, trixat med årtal eller något sånt.

    Svara
    • Kristian

      /  06/25/2018

     OK, tack, skall söka efter den. Läser av princip inte SvD, inte på grund av innehåll eller inloggning, utan för att den blivit i princip oläsbar på skärm.

     Svara
    • Kristian

      /  06/25/2018

     Har kastat ett getöga. 22% handlar om ”foreigners” vilket jag tolkar som ”inte svensk medborgare”.

     Det vi ”rasister” vill veta är ju ”utländsk bakgrund,” vilket inte finns med.

     Svara
    • Olof

      /  06/25/2018

     Nja, som sagt, kollade upp det ytterligare och det stämmer som vi misstänkte att det bara är medborgarskap som registreras.

     Här finns lite mer info:
     http://staffandanielsson.blogspot.com/2016/09/storebror-bra-morkar-brottslingars.html

     Svara
 31. Dreadlock

   /  06/25/2018

  Ledarsidorna har idag en analys om varför regeringen gör bäst att inte fokusera på välfärdsfrågorna i valet , där finns nästan ännu mer förtroendekapital att förlora än migrationsfrågan.
  Statens åtaganden de kommande åren befinner sig i starkt behov av extra anslag på många miljarder, endast för att bibehålla dagens systemläge. Vilket då innebär att en del landsting fortsätter att gå med kraftiga underskott.
  Under tiden så mattas vår konjunktur av och den stora privata skuldsättningen kan orsaka problem . Sammantaget är allting upplagt för en rätt allvarlig dominoeffekt. Vi får göra som Grekland , låna till driften . Kommande generationer blir nog betydligt mer skuldtyngda än oss idag.

  https://ledarsidorna.se/2018/06/valfardsfragorna-ar-redan-narvarande-i-valrorelsen/

  Svara
  • Senior

    /  06/25/2018

   ”Statens åtaganden de kommande åren befinner sig i starkt behov av extra anslag på många miljarder, endast för att bibehålla dagens systemläge.”

   -Varför då?
   Jo, tack vare den enorma tillförseln av ”migranter”, som inte bara tar resurser som istället kunde gått till välfärden, utan att de dessutom bidrar till att förbruka välfärdens resurser. Dessutom i högre grad än infödda.
   -Vilken infödd svensk får tandvård för 50:-?

   Det borde vara världens mest självklara sak att inse och förstå.

   Svara
  • Kristian

    /  06/25/2018

   Vill du tala om välfärd, Löfven? Okej, nu jävlar skall vi tala om välfärd.

   GP ”Abramowicz: Samhällsproblem dumpas på de äldre”
   http://www.gp.se/ledare/abramowicz-samh%C3%A4llsproblem-dumpas-p%C3%A5-de-%C3%A4ldre-1.6712756
   ”Larm missas på grund av personalens bristfälliga svenska. En brukare får sitta på altanen i timtal, för att timvikarien inte har förstått att vederbörande vill gå in. Personal utför inte sina arbetsuppgifter ordentligt på grund av att de har svårt att förstå instruktionerna från arbetsledaren.”

   Berätta igen om kompetensregn, om de som skall rädda pensionerna, om vård i världsklass, om hemsk människosyn, om hur bra vi får det för världens högsta skatter. Minst 75% av väljarna tror fortfarande på alla dessa sagor.

   Svara
 32. hllviken

   /  06/25/2018

  Om Fotbollskriget mot Tyskland eskalerar… 🙂

  Svara
 33. hllviken

   /  06/25/2018

  Förvånansvärt?

  Svara
  • Nisse Hult

    /  06/26/2018

   Jag tror att detta beror på att iranierna, speciellt och enhetligt, tvingades fly från islam. Dom hotades av tillämpad islam. Då trodde säker alla svenskar att shia var den hårdare och aggressivare typen av islam men nu har vi kanske lärt oss annat. Senare har massor av araber flytt hit. En del kristna men de flesta muslimer. Muslimdelen av dom har ju också flytt från islam, egentligen, men många av dem är ju stenhårda sunnimuslimer som egentligen aldrig flytt utan bara flyttat för att genomföra islams moderna invasion av Europa. (Den tidigare lite omnämnt i slaget vid Tours ovan.)
   Men jag tror faktiskt många av iranierna upptäckt fördelen med att sekulariserat land och verkligen inte vill att Sverige islamiseras ännu mer än vad vi redan råkat ut för.

   Svara
 34. Kristian

   /  06/25/2018

  Synd att det finns så få tänkare som Kyeyune till vänster. Eller någonstans.
  Kyeyune: ”Ingen enkel räddning för socialdemokratin”
  https://www.dagenssamhalle.se/kronika/det-finns-ingen-enkel-raddning-socialdemokratin-22736
  ”Den moderna välfärdsstaten sprang inte fullt formad likt Athena från Zeus panna. Den hade en föregångare: ett myller av ordenssällskap, sjukkassor och fonder, organiserade av arbetarna själva. Den arbetare som blev sjuk eller föll offer för en olycka i arbetet kunde – om han hade skött sina inbetalningar – lita på att hans änka och barn skulle tas om hand om, eller att en läkare skulle finnas till hands. Den tidiga arbetarrörelsen var ett myller av gemensamma socialförsäkringar, organiserade nedifrån, inte uppifrån.
  […]
  var en socialförsäkring, inte ett välgörenhetsprojekt. Den tidiga socialdemokratin var helt på det klara med att det var arbetarnas egenintresse, inte deras humanism, som fick dem att rösta på S.
  […]
  det finns inte en utan två sorters välfärd. Välfärd 1.0 konkurrerade ut den privata sjukförsäkringen och den lokala A-kassan med hjälp av skattsedeln. Välfärd 2.0 har snarare ambitionen att göra det jobb som Erikshjälpen eller Frälsningsarmén sysslar med. Även denna gång genom skattsedeln.”

  Svara
  • Dreadlock

    /  06/25/2018

   Det finns många sådana tänkare som Kyeyune, Kristian. Bl.a. här på bloggen. Skillnaden är att 99% inte vill skylta med sitt fulla namn och kör med Fantomenavatarer där tillfället så kräver.. Jag tar av mig hatten inför Kyeyune . Han är modig , och antagligen, om han sköter sina kort på rätt sätt, ett av dem som kommer att omformulera socialdemokratin så att den skiljs från uppfattningen att skattebetalarkollektivet upphör att betala experimentet för en global socialmottagning.

   Svara
 35. Kristian

   /  06/25/2018

  Svara
  • Olof

    /  06/25/2018

   Heh, har noterat samma från de vanliga.

   Men det som är fascinerande är den kompakta tystnaden och den minimala nivån av likes som känslosåsdelningarna numera genererar.

   Svara
 36. Kristian

   /  06/25/2018

  Inte-gration? Anti-gration?

  Svara
  • weasel

    /  06/25/2018

   ”27,6% av alla barn och unga talar idag ett annat språk än svenska i hemmet – t ex 67,1% i Södertälje, 59,8% i Malmö, 43,8% i Göteborg, 47,9% i Flen, 47,1% i Högsby, 45% i Landskrona och 51,5% i Sundbyberg”

   Bra .
   Tack för de siffrorna, Hubinnete.
   Jag kopierar dom och använder dom i mitt svar nästa gång som någon ”antirasist” skriver ”Det pågår ingen massinvandring” på facebook….

   Svara
  • Embryo

    /  06/25/2018

   Från rubriken till blogginlägget: ”44% av grundskoleeleverna i de tre storstäderna talar idag ett annat språk än svenska i hemmet”.
   (Därtill antar Tobias att siffrorna är i underkant och att det i själva verket är en högre procentandel.)

   Det där med skolans problem…

   Svara
  • Ivar L

    /  06/25/2018

   Rätt kul med Hübinette för han talar ett klarspråk som nog alla andra immigrationsförespråkare gärna varit utan. SD tackar antagligen för hans idoga valarbetande.

   Svara
   • Kristian

     /  06/25/2018

    Hübinette är väl en av de ärligaste rasister vi har.

    Svara
 37. Ivar L

   /  06/25/2018

  Yttrandefriheten och det öppna samhället sätts återigen på undantag i Ungern:
  https://nyheteridag.se/allmanheten-bannlyst-nar-lagenheter-till-nyanlanda-invigdes-pa-sodermalm/

  Nej, vänta lite…
  Det var visst i Sverige.
  Igen.

  Svara
 38. Olof

   /  06/25/2018

  https://www.haaretz.com/world-news/algeria-has-abandoned-13-000-migrants-in-the-sahara-desert-1.6202284

  Suck. EU behöver göra något åt pull faktorerna.

  Det är dags för en extremvariant på Fort Europa – alla kommer att avvisas. Punkt. Alla, alltid. Kommer du hit, kommer du avvisas. Enda sättet in är att ansöka från sitt hemland. Annars är det alltid och enbart avvisning som gäller. Direkt. Utan något om eller men.

  Fantasin om Europa måste dödas. Den kostar så mycket död att det är ren ondska att låta den fortgå.

  Svara
 39. Dreadlock

   /  06/25/2018

  Vad hände egentligen under Trumps möte med Nordkoreas Kim ?

  Svara
 40. hllviken

   /  06/25/2018

  1 maj 1948 grundades ”Democratic People´s Republic of Korea” av Illuminati.

  Svara
  • Ivar L

    /  06/25/2018

   Varför presenterar du så sällan källor?

   Svara
   • Frida Gustavl

     /  06/26/2018

    De där typerna i Illuminati förtjänar de facto en hel del respekt med tanke på alla upptåg som de står bakom. Har försökt hitta en komplett lista, men gissar att den skulle bli så lång att ingen riktigt har orkat skriva den. Jag gillar dock att de är så generösa, de bjuder liksom på allt, fascistisk statskupp i Chile, utstuderad kommunism i indokina, påhittade månlandningar, sprängda torn på Manhattan, bostadsbubbla i Oslo, köpenhamn och snart i Stockholm, VAR i fotbolls-VM, galna Islamister som kör över folk med lastbil, you name it, allt med ett nyhetsvärde är faktiskt deras förtjänst.

    Svara
    • x

      /  06/26/2018

     Haha, jag gillar din ironi.

     Svara
    • Glöm inte de där judarna som ser till att det blir massinvandring från Mellanöstern så att antisemitismen ökar! Verkligen slugt … på något sätt .. antar jag …

     Svara
  • x

    /  06/26/2018

   @hllviken
   Och tomten är far till alla barnen som sedan levereras av storken…

   Svara
 41. Fortfarande aktuellt:

  ” Andreas menar att han levererar konkreta exempel på hur mackan kan smöras. Han skriver:
  ‘Vi kan bli konkreta om ni vill: Jag kan tänka mig färre rondeller. Jag kan tänka mig att vänta en vecka till på mitt återbesök till sjukhuset. Jag kan tänka mig att låta gatstenarna här och där förbli lite ojämna, att snöröjningen blir lite sämre, att vi släcker gatlyktorna lite tidigare på morgonen och massor av andra saker – om det betyder att några av de mest utsatta människorna i världen får det lite mindre jävligt.'”

  Andreas ungefär två år innan ovanstående:

  Ridå!

  Svara
 42. Ivar L

   /  06/25/2018

  En central fråga när man läser sådant här är hur vi skall gå tillväga för att återkalla medborgarskap i den händelse lite mer rimliga partier får makten i Sverige. Vi måste ju göra oss av med den här typen av medborgare som aldrig borde fått medborgarskap:
  https://nyheteridag.se/man-utgav-sig-for-att-vara-vaktare-lurade-till-sig-90-arings-bil-skont-att-aka-fast/
  Det måste gå på något sätt. Särskilt om de inte avsagt sig sitt andra medborgarskap.
  En metod kan vara någon form av belöning, visst är det stötande men om det betyder att vi blir av med hopplösa kriminella så går det nog ändå plus i längden. Vad kostar inte en sådan här tjomme polisen, kriminalvården, skattebetalarna…?

  Svara
  • Olof

    /  06/25/2018

   Hur har han ens fått medborgarskap? Enligt migrationsverket skall det ju åtminstone bli karenstid på möjligheten till medborgarskap vid brott…

   Svara
 43. MiT

   /  06/25/2018

  Svara
  • Olof

    /  06/25/2018

   ”För en revolution måste ha övertramp. Annars är det ingen revolution.”

   Och bara för att det sker övertramp innebär det inte att det är en revolution. Ibland är det bara masspsykos och häxjakt.

   Vad det här visade var att det var fel att publicera. Och att det var fel att publicera om Borg. Och Littorin. Precis som det var fel här. Men tidningarnas tidigare övertramp gjorde det ohållbart att inte publicera, så kanske har de fått någon insikt i priset av att sakna principer.

   Och visst var det kul att få se lite hycklare åka dit – men det hade ju varit bättre om hycklarna hade petats långt tidigare, utan något buller och brak i tidningarna.

   Sen, tja, jag hoppades ett tag att det skulle komma något gott ur det hela. Vissa saker är ju hopplösa – när ett fenomen är så välkänt att det finns ord som ‘casting couch’ kan ingen hävda att man inte vet vad som sker – men kanske kunde till exempel vissa saker i skolor och i vården belysas. Men i slutändan blev det mesta kidnappat av de vanliga vänstermänniskorna.

   Och de lyckas som vanligt skitbra med sina revolutioner. När studenter skriver ”#METOO För kvinnor som försökt ligga sig till framgång men misslyckats” på studentflaket så tror jag man får vara i sin egen lilla bubbla om man tror man åstadkommit något överhuvudtaget.

   Svara
   • Lövet

     /  06/25/2018

    Karlsten nästa frivilliga till bålet kanske.
    #hållrevolutionenslågabrinnande

    Svara
  • Var Benny Fredrikssons liv värt det Karlsten?

   Svara
 44. Ivar L

   /  06/25/2018

  Jag använder inte själv Instagram så jag kan inte riktigt bedöma detta själv men det låter rätt misstänkt:
  https://www.flashback.org/showthread.php?p=64454715&posted=1#p64454715

  Åtskilliga av rasist och hatkommentarerna har fällts av Instagrammare med mängder av följare men som knappt gjort några inlägg. Luktar ju som botverksamhet och trollverkstad.

  Svara
 45. MiT

   /  06/25/2018

  Svara
  • Frida Gustavl

    /  06/26/2018

   Kanske är det en så kallad bajskorv. Dvs, lokala Moderaterna testar opinionen i Borlänge?

   Svara
  • Johan A

    /  06/26/2018

   Lite kul att de som är indignerade och arga över denna affisch med största sannolikhet är samma personer som utan att blinka gapar om att ”alla män är potentiella våldtäktsmän och eftersom 98% av alla anmälda sexualbrott begås av män går det inte att veta vilken man det är som är våldtäktsman.”

   Svara
 46. Ivar L

   /  06/26/2018

  Är det slut på den dödliga lekstugan för NGO-skeppen på Medelhavet?
  1000 migranter räddade från skitbåtar och återbördade till dit de kom ifrån, Libyen.
  Italiens premiärminister på plats.

  http://en.alwasat.ly/news/libya/210410

  Svara
 47. ”Endast kvinnliga artister till Putte i Parken”

  ”På årets Stockholmsupplaga av den ambulerande festivalen Putte i Parken kommer endast kvinnliga artister att stå på scenen i Kungsträdgården, detta för att nå arrangörernas jämställdhetsmål.

  ”Vi vill boka jämställt gällande alla våra festivaler. Vi har nått målet i Karlstad så det är bra. Vi har absolut inte nått det i Leksand och därför jämnar vi ut totalen i och med att vi bara bokar kvinnliga artister i Stockholm. Vi vill försöka ta vårt ansvar som arrangör för en jämställd scen helt enkelt, och vi är enormt glada över den här grymma line-upen vi fått till i Stockholm”, säger arrangören Niclas Lagerstam i ett pressmeddelande.”

  http://www.gp.se/kultur/endast-kvinnliga-artister-till-putte-i-parken-1.6776643

  Äntligen 100% jämställdhet!

  Svara
  • michael.

    /  06/26/2018

   Varför heter det Putte i parken varför heter det inte Stina i parken eller ännu bättre Amina i parken.

   Svara
  • weasel

    /  06/26/2018

   Ett steg i rätt riktning, men riktigt jämställt blir det inte förrän den vita mannen Niclas Lagerstam har ersatts av en kvinna.

   Svara
  • ok

    /  06/26/2018

   Ja äntligen 100% jämställt !

   För ideologerna/aktivisterna/revolutionärerna är det viktigare med 100% kvinnorepresentation än att förhindra gruppövergrepp mot kvinnor på dessa våldtäktsfestivaler.

   Systerskapet kan alltid att skylla på att anmälningsbenägenheten ökar.

   Kul! Vem får det prestigefyllda uppdraget att designa tafs-armband?

   Hur är det med övrig personal. Består ordningspersonalen också av 100% kvinnor?

   Svara
   • Vet inte om det är 100% jämställt än – vart är alla rasifierade lesbiska transexuella kvinnor med funktionsvariation? Detta luktar extrem inskränkthet av dom.

    Svara
    • ok

      /  06/26/2018

     Sant.

     Det saknas för att få full offerbingo.

     Men 100% kvinnor är en spark i rätt riktning.

     En pungspark på patriarkatet.

     Visst, det är en myt att vi har kommit så långt med jämställdheten.

     Feminister tar ansvar!

     Genusvetaren vet.

     100% jämställdhet kan aldrig uppnås, man kan bara närma sig det.

     I konsultation med deras spetskompetens.

     Till en ringa penning.

     Svara
 48. Jonas

   /  06/26/2018

  Vems ärenden springer Emmanuel Macron?

  ”Wikileaks disseminated the list of some of his main and most famous financiers:

  Soros: 2 365 910,16 €
  David Rothschild: 976 126,87 €
  Goldman-Sachs: 2 145 100 €
  Obama: 10 654 €”

  Svara
 49. Nisse Hult

   /  06/26/2018

  Glöm aldrig att George Soros förstörde Sverige några år på 1990-talet. Mannen utnyttjar andras svagheter i sin politik (som Sverige definitivt hade) och slår stenhårt och skoningslöst mot den svage. Så jag förstår dom som lärt sig något, jämför anekdoten ”Det är bättre att ha Soros med sig i tältet och låta honom pissa utåt än att låta honom stå utanför och pissa inåt.”

  Svara
  • x

    /  06/26/2018

   @Nisse Hult
   Nej, det var inte Soros som ”förstörde Sverige några år på 1990-talet”.
   Det var dåvarande regeringen som höjde marginalräntan till 500 % i sina försök att försvara den fast växelkursen 1992.
   Att ha ett konstgjort värde på landets valuta är en socialistisk idé som skadar ekonomin och företagen då möjligheten att konkurrera med utlandet sätts ur spel.
   Tack vare Soros övergick vi till till flytande kronkurs vilket vi sedan haft stor nytta av.
   Marknaden vinner förr eller senare!

   Svara
 50. G

   /  06/26/2018

  ”Venezuela is blocking access to the Tor network
  Just days after new web blocks were placed on local media outlets

  Venezuela has blocked all access to the Tor network, according to an Access Now report citing activists within the country. Coming just months after a new round of web blocks within the country, the latest block includes both direct connections to the network and connections over bridge relays, which had escaped many previous Tor blocks.

  For many Venezuelans, Tor seems to have been the only way left to access the restricted content.

  “This is the latest escalation in Venezuela’s internet censorship efforts, as it blocks higher-profile sites with more sophisticated methods,” said Andrés Azpúrua of Venezuela Inteligente, in a statement provided through Access. “This is one of their boldest internet censorship actions yet.” ”.
  https://www.theverge.com/2018/6/25/17503680/venezuela-tor-blocked-web-censorship

  Svara
 51. Nya vetenskapliga rön från spetsforskning:

  Svara
 52. G

   /  06/26/2018

  Svara
  • Hmm, är det mer rasistiskt att
   a) inte vilja ta emot migranter via båt (Italien, hamnar)
   b) inte vilja ta emot samma migranter till fots (Frankrike, gräns mot Italien)

   Den där Macron är verkligen en god människa! Öppna era hjärtan!

   Svara
  • G

    /  06/26/2018

   Retweetad av Birro….

   Svara
 53. Jonas

   /  06/26/2018

  Victoria Kawesa blev ju överfallen av en hems rasist i tunnelbanan när hon helt ärligt försöket planka. Nu har FUP:en kommit och det är en rolig läsning men inte för Kawesa.

  https://www.flashback.org/t2927106p101

  Polisens genomgång av vad som syns på övervakningskameran. Kawesa = misstänkt.

  ”MT sträcker sig mot målsägandes ansikte och sliter av honom glasögonen så att de faller på
  marken. Misstänkt backar och ställer sig vid den andra spärren precis bredvid och pekar
  finger (”fuck you” tecknet) mot målsägande.
  Målsägande fortsätter att tala med mannen i den gula jackan.
  Misstänkt går återigen fram till den aktuella spärren och riktar en spark mot målsägande samt
  slår mot hans ansikte.
  Misstänkt backar undan men går återigen fram och sparkar på nytt mot målsägande.
  Mannen i gul jacka försöker hålla undan misstänkt men hon försöker ändå komma fram mot
  målsägande och drar sig fram och slår/river honom i ansiktet samt tar tag i hans jacka och
  sparkar mot honom igen. Misstänkt viftar med handen mot honom och slår flera gånger mot
  hans överkropp, det ser ut som om att de båda håller tag i varandra.
  Målsägande försöker vända sig bort men misstänkt slår ännu en gång i ansiktshöjd mot
  målsägande.”

  Svara
  • ok

    /  06/26/2018

   ”Folk försöker gå emellan och i tumultet är det någon som nästan råkar kliva på hans glasögon. Då han påpekar detta försöker kvinnan hoppa på glasögonen men dom fick inga skador. För att förhindra henne att hoppa på hans glasögon föser han undan henne så att han kan ta upp dem”

   Feministledare hoppar jämfota på patriarkatets glasögon.

   Rättvisan är blind.

   Svara
 54. Svara
  • Dreadlock

    /  06/26/2018

   Sommarvikarie i koma ? . Herregud så klantigt.

   Svara
 55. G

   /  06/26/2018

  Svara
 56. G

   /  06/26/2018

  Svara
 57. G

   /  06/26/2018

  ”Konstnärlig maestro och kommunikationsninja på riksdagen (Centerpartiet). Politiker i Stockholm stad.”

  Svara
 58. x

   /  06/26/2018

  Svara
 59. G

   /  06/26/2018

  Svara
 60. G

   /  06/26/2018

  Svara
 61. G

   /  06/26/2018

  Ointressant….*okej*……”vi är fan bäst i världen”…

  Svara
 62. G

   /  06/26/2018

  Svara
 63. Totalliberal

   /  06/28/2018

  Tror man att staten tillämpar inkvotering så är man alltså rasist? Att exv Gina Dirawi, som aldrig firat jul, blev nominerad till hela folkets julvärd i SVT beror kanske enligt Toklandet på att hon är så meriterad?

  Eller gäller det specifikt fotboll?

  Återigen bevisas att vi nyliberaler är mindre politiskt korrekta än de konservativa/nationalisterna!

  Svara
 64. villervalle03

   /  06/28/2018

  Angående den eventuella rasisten ovan en bit, Mjölnaren eller vad han nu var, kan tänka mig att det är en falsk inlägg. I dessa tider sätter vissa,helst vänster, in rasistiska inlägg som en värdemätare för PK, om oss andra där. Med Durmaz kommentarerna, var det också en hel vad det verkar, men nu vann Sverige mot Mexiko, vilket gjorde att dyningarna efter affären Durmaz avtog. De största rasisterna är oftast dom som säger sig vara anti. Kapten Klänning syndromet.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: