Aggrofisare

Victoria Kawesa, Fis förra partiledare, ska åtalas för misshandel efter att hon först försökt planka i tunnelbana och när det inte funkade pga av man som stoppade henne så flög hon på honom med både sparkar och slag.

Hon gick ut i ett fb-inlägg där hon beskyller allt och alla för rasism och att det var det som var vad som orsakade det hela. Man kan se att hudfärg är väldigt centralt i Kawesas liv. Redan första stycket som av tvång innehåller skurken ”vit medelålders man” avslöjar att hon kommer att hitta på en skröna om vad hon drabbats av. För det första stycket stämmer, det var en vit medelålders man som hindrade henne att planka. Sen ballar hennes ”berättelse” ur.

Sen blev då åtalet offentligt och film från övervakningskamera fanns. Det finns även ett förundersökningsprotokoll där man beskriver vad som visades på övervakningsfilmen. Och om beskrivningen stämmer så är det inte mycket som är sant i Kawesas beskrivning av händelsen ovan. Det är faktiskt bara hittepå. Utom första stycket då.

Nyheter Idag har skrivit om åtalet.

Nyheter Idag har även en PLUS-artikel med övervakningsfilmen men då jag inte prenumererar så kan jag inte heller berätta mer vad filmen visar. Man får en liten teaser i början men om det är mer vet jag inte. Det man ser loopa några gånger i tweeten ovan är teasern från Nyheter Idags artikel. Men ni som prenumererar kan ju kika i alla fall!

Om det som står i förundersökningsprotokollet stämmer så blir Kawesas egna hittepåversion extremt besynnerlig. Hon måste ju rimligen vetat om att förundersökningsprotokollet skulle smula sönder hennes version totalt och avslöja henne som en simpel plankare, lögnare och misshandlare? Varför går man då ut i ett långt fb-inlägg och ljuger? Var väl egentligen ingen som trodde på henne då heller…?

Nästa sak man undrar över är om det man ser från Kawesa är ett vanebeteende? Är det vanans makt man såg komma fram? Gör hon alltid så, beter sig som ett rövhål och rent fysiskt attackerar andra med skurar av slag och sparkar samtidigt som hon ylar om rasism och hatbrott? Eller räckte det inte att yla om rasism den här gången så hon fick ta till sparkar och slag också?

Jag tror hon brukar göra så. Av den enkla anledningen att det förmodligen funkat tidigare. Det hade troligtvis funkat den här gången också om den hon flög på inte stått på sig och det funnits övervakningskameror. Jag tror att hon lärt sig någonstans av några att sånt beteende betalar sig i Sverige, bete dig hur som helst och sen skrik om rasism när det blir lite motstånd. Eller betalade sig kanske är mer rätt.

Hur många gånger har hon gjort liknande förut och kommit undan med det? Inte bara i tunnelbanan utan generellt alltså? Betett sig som ett rövhål och sen skrikit om rasism och sexism när hon blivit tillsagd och fått folk att backa undan pga det? Jag tror det har hänt ett flertal gånger, det är inte första gången hon gör som i klippet.

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

207 kommentarer

 1. Melmac

   /  06/28/2018

  Tyvärr använder en del denna taktik för att skaffa sig fördelar och sticka sin offerkofta ännu större. Det blir liksom ganska patetiskt när man tänker på de som verkligen blir utsatta för rasistiska påhopp och misshandel!
  O andra sidan är jag egentligen inte förvånad med tanke på hennes tidigare prestation, hon är mytoman och har förmodligen alltid ljugit för att komma undan eller enklare fram i livet.

  Svara
  • Dreadlock

    /  06/28/2018

   Kawesa är ett riktigt ruttet äpple i den politiska korgen. I en 1-år gammal tråd på Flashback presentera någon hennes hjärtliga förbindelser med div Islamofascistiska avskum. Politisk infiltration när den är som bäst. Gud ske lov att käringen har en stubin av kortare modell,så hon avlägsnade sig själv på eget grepp.
   Nej, det går inte att skriva på ett vänligare sätt.

   https://www.flashback.org/t2831123

   Svara
   • Dreadlock

     /  06/28/2018

    För att inte tala om skvallertråden om Kawesas äventyr. Nu finns det ju ganska lite belägg för det mesta av skvallret, men K har figurerat i en tvist där hon vägrade betala en polsk städerska efter utförd jobb i K:s lägenhet. Bilden av en fullständig hänsynslös katastrof till politiker tonar fram.

    Svara
    • Ivar L

      /  06/28/2018

     Hoppas de åker ut ur Stockholms stad detta val. Mycket talar väl för det? Så kanske vi kan förpassa det där lilla stollepartiet till soptippen för gott när Soraya Post sedan åker ut ur EU-parlamentet. På något sätt passar det så bra att Sverige när det var som mest pajasartat dessutom röstade fram detta pajasparti med alla pajaser i.

     Nya tider stundar dock, jag tror vi slipper dem snart.

     Svara
 2. Melmac

   /  06/28/2018

  En annan sak som man kan fundera på är om hon inte insåg att tunnelbanan är kameraövervakad för varför skriver man annass ett sådant FB-inlägg?

  Svara
  • Ivar L

    /  06/28/2018

   Jag tror inte vi pratar om Sveriges smartast kvinna här och dessutom med dålig impulskontroll gissningsvis. Då blir det såhär.

   Svara
 3. Melmac

   /  06/28/2018

  Hela filmen:

  Svara
  • Jonas

    /  06/28/2018

   Bara under den korta filmen så kunde jag räkna till fyra plankare.

   Svara
   • Ivar L

     /  06/28/2018

    Ja jädrar!
    Men en av dem, han den förste med ciggen som nästan är på väg att hjälpa Kawesa med fajten verkar ju bli insläppt av mannen med den gula dräkten som väl är någon slags värd?

    Svara
    • Dreadlock

      /  06/28/2018

     Mannen med gul väst försöker väl stoppa andra att bli involverade i fighten ? Som han med ciggen i munnen. Eller ser jag fel ? Det är ju ett solklart fall av ett vittne som faktisk är ansvarig för ordningen ?

     Svara
    • Jonas

      /  06/29/2018

     Tror inte han är någon värd. Det står T&F på ryggen och jag gissar att det är något byggföretag.

     Svara
  • Tomas Fritiofsson

    /  06/28/2018

   hon gör som många kvinnor
   inget mer med det klappar till karln som sedan om han försvarar sig skriker misshandel

   Svara
  • weasel

    /  06/28/2018

   När jag ser filmen så får jag verkligen intrycket av att Victoria ”har bråttom eftersom hon vill hinna med tunnelbanan för att hämta sina barn”.
   Hade hon bara inte haft så bråttom hade hon nog inte stått kvar och sparkat på mannen, utan tagit upp sitt kort och blippat det i spärren bredvid.
   Men nu hade hon ju bråttom, så därför stod hon och viftade med fuck-fingret och sparkade så att hon garanterat skulle hinna med tunnelbanan….

   Svara
   • Junior

     /  06/29/2018

    Hade hon verkligen haft bråttom och giltigt färdbevis så hade hon valt spärren bredvid som var tom.
    Det hade gått snabbare för då hade hon sluppit vänta på att ”den vita medelålders mannen” skulle passera.

    Svara
  • Svara
   • hllviken

     /  06/29/2018

    Hälsning till Victoria Kawesa – (hon kanske läser denna sida när det handalr om henne?)

    Svara
    • Senior

      /  06/29/2018

     Precis så.

     Svara
    • Senior

      /  06/29/2018

     Dessutom kan du ta bort ”anti” i rubriken.

     Översta bilden: Rasism
     Nedre bilden: antirasism

     Svara
     • Senior

       /  06/29/2018

      Äsch, fick med ett anti likförbaskat.

 4. Tor

   /  06/28/2018

  Väldigt enkelt:
  Sverige med 2 miljoner invandrare och 8 miljoner Svenskar – Problem.
  Förenade Arab Emiraten (UAE) med 7,8 miljoner invandrare och 1,4 miljoner Emirater – Inga problem.

  I Sverige har du som invandrare fördelar av att bråka.
  I UAE åker du ut om du bråkar.

  Så enkelt men SÅ svårt för Svenskar att förstå.
  Det är ju samma typ av folk som kommer till Sverige som UAE.

  Svara
  • Tomas Fritiofsson

    /  06/28/2018

   nej dom vill inte gärna släppa in dom som vi släpper in här
   mest folk från bangla lanka paki indi och filipino
   helt utan rättigheter inget jobb bara åk hem

   Svara
   • Tor

     /  06/28/2018

    Tomas:
    Stämmer delvis.
    Men hela MENA är representerat. Många Syrier.
    Dock inte många svarta….
    Rättigheterna är en blandning mellan Engelsk lag och Sharia.

    Min poäng är att vill man så går det att ha stor invandring (jag vill inte)
    – men då måste det till andra regler OCH de måste efterlevas!

    Muslimer vet uppenbarligen hur andra muslimer är.

    Vi snälla, godtrogna Svenskar kan inte hantera några Marockanska ”gatubarn”.
    Säger någon att de är under 18 år så vet vi inte vad vi ska göra.
    ”Man måste ju tro på vad folk säger – speciellt män av barntyp.”
    ”Och förresten – även om det visar sig att typ 9000 män har ljugit så får de stanna ändå – typ”

    Svara
 5. Olof

   /  06/28/2018

  Man undrar ju hur sådana människor fungerar. Hon försöker planka och misslyckas, hade hon backat av hade det varit färdigt där och hon kunde försöka smita efter någon annan. Istället eskalerar hon konflikten där och sen fortsätter hon att upprätthålla den ett bra tag. Sen toppar hon av med lögner när hon borde veta att det finns på film…

  Jag håller med MiT, det här måste vara inlärt beteende som hon hållit på med länge. Om hon inte var full eller hög finns det inte en chans att hon skulle gjort så uthålligt fel annars.

  Svara
  • Ivar L

    /  06/28/2018

   Hon anser sig ha särskilda privilegier på riktigt antagligen. Big big ego och låg intelligens, detta blir resultatet.

   Svara
 6. Jonas

   /  06/28/2018

  Då:
  ”Fortsätt prata om hatet” Opinion · Rossana Dinamarca (V) om det utbredda näthatet.

  Nu:
  Ett tiotal användare står för mellan 20 och 30 procent av hatiska kommentarer som riktas mot journalister i flera forum på nätet. Det visar en ny rapport gjord av FOI på uppdrag av Tidningsutgivarna.

  https://www.svt.se/kultur/medier/fatal-individer-star-for-majoriteten-av-nathat-mot-journalister-i-flera-forum

  Svara
 7. Motkraft

   /  06/28/2018

  Tror faktiskt hennes beteende är besläktat med Özz. ”Heder” är det viktigaste, rätt och fel i traditionell Svensk eller rättslig mening betyder ingenting. Mannen som hindrade henne från att planka ”kränkte henne” och det var brottet.

  Så hon tror inte, liksom Özz, att någon som ser filmen skulle uppfatta som att hon gör något fel. Utan se det allra viktigaste, hans kränkning mot henne. Hon tror att de som ser filmen upplever hennes (i hennes huvud) ”motangrepp” som proportionellt, att hon försvarar sig.

  Sedan är nog inte självinsikt hennes starka sida. I förhöret så medger hon först efter att ha sett filmen att hon var fly förbannad. Lite underligt att förhörsledaren slutade där, de skulle ju frågat vad hon tänker om olika partier i filmen? Frågat varför inte bara backade och gick till en annan spärr och drog kortet? Ett kort som hon påstår hon hade med sig och giltigt?

  Svara
  • Kronblom

    /  06/28/2018

   Angående Özz. Det är nog bara politruker som Lennart Weiss som tycker att Özz är en reko snubbe.

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Lennart_Weiss

   Svara
   • Melmac

     /  06/28/2018

    Ställde fråga till Veidekke, med tanke på granskningen i UG.
    Svaret var inte förvånande men följande passage är häpnadsväckande:

    Vi ser att Nüjen är utsatt för ett angrepp som liknar det Jimmy Durmaz utsattes för efter Sveriges förlust mot Tyskland i fotbolls-VM. Vi ger inte efter för den typen av påtryckningar.

    Svara
    • MiT

      /  06/28/2018

     Är det sant? Svarade de så? På riktigt alltså?

     Svara
     • Melmac

       /  06/28/2018

      Jepp! Jag har mailet kvar om du vill läsa.

     • MiT

       /  06/28/2018

      Ja gärna! Kan du maila det till mig?
      toklandet@hotmail.se
      OBS .se på slutet. Du får gärna maska ditt namn/mailadress, annars gör jag det om jag använder det.

     • G

       /  06/30/2018

      ”Med anledning av att byggföretaget Veidekke anlitat Özz Nujen som debattledare för ett seminarium om svart arbetskraft i byggbranschen under årets Almedalsvecka i Visby, har ett antal privatpersoner hört av sig till företaget och ifrågasatt samarbetet. Nu har Veidekke svarat och försvarar sitt samarbete med Özz Nujen med argumentet att han utsätts för samma attack som fotbollsspelaren Jimmy Durmaz, och att Özz Nujen inte är dömd för något brott. Dock måste man inte vara rättsligt dömd i Sverige för att bli avbokad från föreläsningar och event, något många offentliga personer med “fel” sorts åsikter kan vittna om, senast till exempel opinionsbildaren Ann Heberlein. Till skillnad från Özz Nujen har dock Heberlein inte bidragit till att en kriminell person uppehållit sig i Sverige och sedan begått grovt terrorbrott.”
      http://katerinamagasin.se/veidekke-svarar-om-ozz-nujen-ar-en-av-de-aktorer-som-hardast-motverkar-fusk-och-svarta-loner-i-byggbranschen/

     • G

       /  06/30/2018

      @Melmac

      Var mejlet du fick möjligen exakt likadant formulerat som det som Katerina publicerade (se länken ovan) från ”Analytikern Linda” på Veidekke? 😛

      Jag misstänker att alla som skickade mejl fick samma mejlsvar tillbaka, det brukar ju iaf vara så i såna här fall. Copy…paste. Copy…paste, osv osv.

     • Melmac

       /  06/30/2018

      @G
      Jajemän, exakt lika dant.

    • Kronblom

      /  06/28/2018

     SSU -> HSB -> pamp -> gift med f.d. finansborgarrådet i Stockholm. Leder statlig utredning för social bostadspolitik och är samtidigt kommersiell direktör för en internationell byggkoncern. Korporativism? ”not when we do it”

     BPA satt på 2 stolar samtidigt och ändå blev det konkurs. https://sv.wikipedia.org/wiki/BPA_AB

     Svara
    • Ivar L

      /  06/28/2018

     Helt underbart i sin upphöjda idiotiskhet. Hur sjutton kan de jämföra svarta pengar till Akilov med Durmaztramset, som dessutom delvis verkar orkestrerat från okänt håll? Tänk att gå på en sådan debatt utan att i förväg kollat upp vilka som skall moderera. Jag skulle tusan tro att jag drömde eller något.

     Svara
    • Tomas Fritiofsson

      /  06/28/2018

     hal människa som svarade
     helt lysande svar blir imponerad

     Svara
    • G

      /  06/30/2018

     Alltså, wow! Hahaha! Tack för att du delade detta overkliga mejlsvar med oss!

     Svara
  • hllviken

    /  06/29/2018

   Det är ett angeläget ämne som skall diskuteras denna ”Super Tuesday” men dessa personer företräder inte vanligt folks intressen

   http://www.byggvarlden.se/super-tuesday-

   Svara
 8. Dreadlock

   /  06/28/2018

  När jag gick i skolan så gick jag gärna på toaletten eftersom det alltid fanns någon dagsfärs graffiti som någon klottrat in på ett ledigt utrymme.
  Där fanns alltid samma kommentar som hela tiden suddades ut eller ritades över. ” Alla invandrare har Aids” . Allt annat klotter fick står kvar. Det ansågs som så allvarlig att rektorn gick ut i klassrummen och klargjorde att han kommer att försöka lista ut vem det var. Det tog tydligen skruv eftersom efter det så ändrades klottret till ” Alla invandrare har invandrat” Det satte förstås griller i huvudet på klasserna.
  Jag vill mena att toalettklotter är numera på nätet och man överdriver så in i h-e och t.o.m. anser att näthatet är ett samhällsproblem. Det är det inte. Det är människor som söker uppmärksamhet och helt enkelt vill riva upp känslorna (Vilket lyckats) och dessutom finns det nuförtiden rena politiska psyops som enbart författar hattexter för egen politisk agenda.

  Svara
  • Kronblom

    /  06/28/2018

   Men det vet vi väl att alla invandrare har Adidas. 😉

   Svara
 9. Frogfish

   /  06/28/2018

  Intressant att det är helt tyst i msm om detta. Tänk er om Jimmie Å hade misshandlat en kvinna i T-banan (efter att han försökt planka). Tror inte det hade funnits tillräckligt med spaltmetrar för att skriva om det då.

  Men F! och vänstern är ju heliga kor…..

  Svara
  • Olof

    /  06/28/2018

   Tja, det stod ju i Expressen.

   Men eftersom hon är före detta partiledare och vad jag vet inte för närvarande är påtänkt som kandidat för något kan jag förstå om man inte anser att det behöver publiceras. En privatperson som betett sig så hamnar sannolikt sällan i tidningarna.

   Att NyheterIdag väljer vinkeln att främst kontra Kawesas egen facebookpost tycker jag gör deras val att publicera rimligt. Liksom MiT’s här. Hade det bara varit plankning och aggro så hade det varit ointressant, men att hon försöker bedriva politik med det genom rena lögner så finns det en rimlig anledning att visa just att hon inte är trovärdig.

   Svara
 10. ok

   /  06/28/2018

  Feminist-sektledarens beskrivning stämmer inte överens med sekvensen på övervakningsfilmen.

  Det kan bara bero på en sak:

  Patriarkatet har mixtrat med övervakningskameran!

  Patriarkatet har fotoshoppat in sparkar och slag.

  Patriarkatet har redigerat bort rasism, hat och hot.

  Ett patriarkalt proffsjobb således.

  Patriarkatet snålar inte på resurser.

  Filmsekvensen har förmodligen stulits från en feministisk självförsvarskurs.

  Ni ser bara inte strukturerna.

  Filmen kräver feministiska 3D-glasögon.

  Två rosa linser.

  Plus en god portion psykofarmaka.

  Betänk att knuffen kan ha föregåtts av en strukturellt penetrerande blick.

  Vilket kan likställas med om inte våldtäkt så åtminstone ett grovt sexuellt ofredande.

  Kände hon sig utsatt för allt hon säger att hon blev utsatt för så bör mannen dömas.

  🙂

  Nej men alla vet att feminister har vanan att ljuga.

  Falskanmälningar är feministens signum.

  Ränderna går inte ur bara för att feministen fastnar på film.

  Tycker det är en märklig sak att göra att blockera vägen för någon på det sättet oavsett om personen plankar eller inte. Men samtidigt kan man se att mannen mest står där och håller inte fast kvinnan i det första skedet.

  Hon hade således mycket väl kunnat dra sitt kort (om hon hade haft något) i en annan spärr och förslagsvis den bemannade. Eller så hade hon kunnat erkänt sitt misstag och köpt en biljett.

  Hon väljer att istället springa tillbaka i besinningslöst raseri och sparka på mannen när hon ser att hon har en annan man på sin sida och kanske övertaget. Hon blir hindrad, blockerad och tillbakaknuffad men i det skedet har hon redan begått misshandeln så det är svårt att se att mannen gör något sakligt fel på filmen.

  Feminister tål helt enkelt inte att bli tillrättavisad av en man så enkelt är det.

  Det är inte helt ovanligt att kvinnor ljuger på det där sättet när de hamnar i ofördelaktiga situationer. Men att dra kvinnokortet och rasistkortet på samma gång… För det krävs det nog ett professionellt offer.

  Svara
 11. Sverige: ”Vi står vid ruinens brant.”
  Lööf, ba: ”Framåt!”

  Svara
  • Stoppa utsläppen” ?

   De måste avse de som är misstänkta för grova [vålds]brott och som släpps direkt, isf att sitta häktade fram till dom faller … [/sark]

   Svara
  • Olof

    /  06/28/2018

   Ah, nej, Annie, ni presenterade era valaffischer den 7:e juni, då ni sänkte alliansen och visade att ni tänker fatta beslut med känslorna och inte klarar av att lösa målkonflikter.

   Men i den andan är väl affischkampanjen passande. Fri magi till alla i Annies fantasivärld.

   Vill C ha någon trovärdighet alls… ta nu affischerna… och rangordna dem i prioritet… och offra sedan nedre halvan för att få ha övre halvan kvar. Seså. Visa att C kan vara vuxna.

   Svara
 12. ”Hur kan ni vara så korkade?”
  https://detgodasamhallet.com/2018/06/27/hur-kan-ni-vara-sa-korkade/
  ”Fick denna fråga på en uteservering när jag fikade med en kille från andra sidan jordklotet, som under drygt ett år i Sverige snappat upp åtskilliga rykten och rövarhistorier – mest från folk han mött under SFI-utbildningar, på arbetsförmedlingen och i sociala sammanhang. Och det hade lett honom fram till följande slutsats: Sverige delar ut hur mycket pengar som helst, till vem som helst och av vilken anledning som helst.
  […]
  De flesta kulturer jag känner tycker nämligen det är korkat att:

  -Oreserverat tro på vad människor säger.
  […]
  -Ha överseende med hur folk beter sig, bara för att det kan finnas en kulturell kontext bakom.
  […]
  -Ekonomiskt stödja grupper vars främsta mål är att motverka integration.”

  Svara
 13. weasel

   /  06/28/2018

  Efter att ha sett övervakningsfilmen får man verkligen känslan av att Kawesa, som hon säger i polisförhöret , ”fruktade för sitt liv” .
  Folk som fruktar för sitt liv brukar ju nämligen gå fram och sparka på den som dom är livrädd för istället för att vända sig om och gå därifrån 🙂

  Vänstern ville ha den örfilen som Ekeroth utdelade till ”misshandel” och i sådana fall så är Kawesas beteende rena rama mordförsöket.

  Kawesa har tidigare ;
  Anlitat svart arbetskraft och sedan vägrat betala den.
  Vägrat visa legitimation för den norska polisen och sedan anklagat hela den norska polisen för att vara rasister.
  Ljugit om att hon var inblandad i en olycka där hennes bil krockade med en motorcyklist- och unikt nog blev Kawesa allvarligt skadad medan motorcyklisten undkom utan en skråma.
  Försökt fuska sig till en titel genom att kopiera en annan persons avhandling.
  Och nu försöker hon först planka på tunnelbanan för att sedan fysiskt attackera den mannen som med all heder hindrar hennes plankning- och som om detta inte vore nog ljuger hon sedan ihop en historia om att han ska ha skrikit rasistiska saker till henne ( som märkligt nog inget av vittnena har hört… )
  Jag kan ha missat någon eller några av Kawesas bravader, men det är uppenbart att hon inte bara är rasist utan även mytoman och ytterst psykiskt instabil .
  Och att hon blir vald till partiledare i feministiskt Initiativ säger det mesta om det partiet.

  Kul förresten att hon uppger att hon hamnade i ett sånt chocktillstånd av att hon inte fick planka på tunnelbanan att hon var tvungen att vara inlagd på psyket i 3 dagar 😀

  Svara
  • tompas11

    /  06/28/2018

   En sådan som hon skulle aldrig släppas ut från psyket, människan är ju samhällsfarlig.

   Svara
 14. weasel

   /  06/28/2018

  Varje dag tittar jag mig omkring innan jag blippar mig igenom spärrarna så att ingen ska leka ryggsäck på mig. Om det är mycket folk bakom mig som ska in gör jag alltid som mannen som Kawesa försökte planka på och stannar precis innanför grindarna.
  I regel brukar det vara ungdomar i åldern 15-25 som försöker planka, och majoriteten av dom kommer från ungefär samma region som plankaren Kawesa.

  Plankare är rent generellt osolidariska kräk som vill att andra ska betala deras tunnelbaneresa. Det som väl kanske skiljer plankaren Kawesa från andra plankare är…att hon är 43 år gammal .
  :/

  Svara
  • ok

    /  06/28/2018

   Kollar mig också omkring de gånger man åker där, men det är mer för att man inte vill ha potentiella ficktjuvar så nära inpå en. Jag skulle däremot aldrig komma på tanken att göra som mannen att stanna innanför spärrarna som en låtsaspolis.

   Jag saktar hellre ner om någon är alldeles för nära och låter spärren slå igen som en råttfälla bakom ryggen. Har personen bakom intentionen att ficktjuva får vederbörande plötsligt ett dörrpar rakt i sidan att tänka på som distraktionsmoment.

   För det mesta har man andra saker att göra än att bry sig om diverse plankare som bevisligen kan vara våldsamma feminister med skruvar lösa i huvudet. Håller med om att de är kräk men det är biljettkontrollanters uppgift att sköta kontroll av plankare anser jag. Tycker att den servicen och tjänsten ingår i priset man betalar.

   Har svårt att se var man ska dra gränsen annars. Kan lika gärna gå och göra polisens jobb också och gripa knarklangare på en gång. Ibland kör de tåget så dåligt att man kan misstänka att de är påverkade. Då har lust att hoppa in i hytten och ta över skeppet, men det gör man inte heller.

   Tar rygg ibland i morgonrusningen när det är extrem kö och processen tar för lång tid samtidigt som tåget avgår sekunder senare. På vissa platser måste man ta rygg för att hinna med ett tåg som går efter godtycklig tidtabell under trafikstörningar och annat. Det betyder inte att man inte har betalat sitt periodkort och gjort rätt för sig.

   Det ursäktar såklart inte feministiska partiledare som blir skogstokiga och tar till våld så fort de får en manlig tillsägelse när de plankar.

   Svara
   • MiT

     /  06/28/2018

    Fast handlar ju inte om att gripa folk och sånt utan mer att göra det lite svårare för dem bara?

    Svara
    • ok

      /  06/28/2018

     Köper det.

     Har inget emot att folk stannar upp och tillrättavisar snyltande plankare.

     Samhället behöver vakthundar och plankare förtjänar en verbal örfil.

     Tycker dock att utbredd och systematisk tjuvåkning är ett systemfel i lokaltrafiken.

     Det är inte bara feministers brist på uppfostran.

     SL ser mellan fingrarna och kunder får styra upp det.

     Visst, ser inget fel i att göra livet svårare för plankare. Risken är bara att man kan hamna i en juridisk ”gråzon” om man gör det alltför svårt kan det möjligtvis resultera i ett olaga frihetsberövande.

     Sen fick mannen rivsår i ansiktet och man vet aldrig vilka sjukdomar feminister bär på så det gäller att ha tagit sin stelkrampspruta och laddat upp rejält med vaccin innan.

     🙂

     Svara
   • Ivar L

     /  06/28/2018

    Jag har faktiskt varit i precis samma situation som mannen i filmen, men plankaren var en man som jag bedömde kom från vår romska gästarbetargrupp. Klockan var typ två på natten och det var folktomt, vi stod på var sida och glodde en stund, han var fast besluten att inte backa och då slog det mig att jag inte hade en aning om ifall han t.ex. var beväpnad så då backade jag. Fegt men kanske smart.

    Svara
    • Klokt, skulle jag säga.

     Läste en text av någon som verkade veta hur det gick till i vissa ”miljöer”.
     Han sade en vanlig dödsorsak var att säga ”du törs inte trycka av”. Det var närmast att betrakta som ”naturliga orsaker.”

     Svara
   • weasel

     /  06/28/2018

    @ ok ;

    Ja, när jag skrev att jag stannade ”precis innanför” grindarna menade jag alltså just ”precis innanför” – så att plankaren i sämsta fall inte lyckas planka på mig och i bästa fall inte lyckas planka på mig OCH träffas av grindarna då de går igen.

    Det beror inte på att jag har någon fetisch för att leka polis och inte heller beror det på att jag anser att jag ska sköta biljettkontrollanternas jobb.
    Det beror helt enkelt på att jag anser att plankare är osolidariska kräk och att jag inte har någon som helst lust att finansiera deras tunnelbaneåkande.

    Om jag så biljettkontrollanter oftare än någon gång i månaden skulle jag kanske låta plankaren ta rygg på mig så att han fick böter, men eftersom biljettkontrollanterna lyser med sin frånvaro så får plankaren till 99,99 % sannolikhet inte ens böter om jag skulle släppa igenom honom.

    Svara
    • ok

      /  06/29/2018

     ”Ja, när jag skrev att jag stannade ”precis innanför” grindarna menade jag alltså just ”precis innanför” – så att plankaren i sämsta fall inte lyckas planka på mig och i bästa fall inte lyckas planka på mig OCH träffas av grindarna då de går igen.”

     Ja men då gör vi ungefär samma sak.

     🙂

     Försöker tajma in så man precis hinner igenom utan att stanna.

     Har ingen lust att stanna och riskera att få en tackling i ryggen av bakomliggande.

     Plankare väljer oftast andra personer att ta rygg på. När det väl händer att någon tar chansen är det såklart extra skönt att höra personen bakom kvida till när dörrparet slår igen.

     Det har hänt vid några enstaka tillfällen och det förgyller alltid min dag.

     Synden straffar sig själv.

     Personligen är jag aldrig ute efter att ”straffa” plankare som snyltar utan ser det mer som ett jävla oskick att hänga på ryggen på någon. Det är ett beteende som tillstår ficktjuvar (och feminister tydligen) och dessa vill jag inte ha i min närhet. Ser det mer som en säkerhets & integritetssak mer än stävjande av plankning.

     Nej syftade inte alls på att du personligen avsedde agera låtsaspolis.

     Jag syftade uteslutande på mannen på filmen.

     Alltså.

     Mannen gör helt rätt.

     Mannen gör inget som helst fel i sak.

     Mannen gör inget rättsligt fel eller klandervärt.

     Han gör absolut inget olaga frihetsberövande som några tomtar gärna vill få det till.

     Bara för att dessa tomtar slickar slemmig hårig feministmuff.

     Mannen på filmen fredar sig mot en regelrätt misshandel.

     Om något hade han kunnat använda mer fysiskt våld.

     Tycker det är bra att han säger till.

     Menar bara att det är en lite ovanlig sak att göra.

     Det mannen gör på filmen.

     Han går aldrig över gränsen (till skillnad från den rabiata feministiska våldverkerskan) men det finns en gräns.

     Det föreligger en rättslig problematik och en verklig problematik.

     Den verkliga problematiken är att han tvingas freda sig inte bara mot kvinnan, utan mot alla vita (svarta?) riddare. Det hade mycket väl kunnat vara mer än en.

     Det är en sak man måste ta med i sin kalkyl om det är värt det.

     Jag vill inte heller finansiera snyltare men det är så mycket som är korrupt i dag att man kan välja sina strider.

     Precis kontrollerna är obefintliga och när de genomförs så genomförs de oftast på ett dåligt sätt.

     Kontroll sker ofta när folk går ut istället för när folk går in eller befinner sig på färdmedlen.

     Det är idiotiskt eftersom ingen behöver visa något när de går ut.

     Visst, man är skyldig att visa färdbevis på området men ingen har rätt att hålla kvar dig så du får inga böter om du struntar i det om de inte kan identifiera dig. Vilket de inte kan eftersom du inte visar legitimation.

     Det är ren lathet att kontrollanten ofta inte befinner sig på färdmedlen.

     Eller som du säger att de knappt syns någonstans.

     Men som sagt.

     Synden straffar sig själv i det här fallet.

     Feminister tvingas ta ansvar och konsekvensen av sitt eget handlande för en gångs skull.

     När ansvar inte bara är en floskel för att klaga på män.

     Svara
     • Inge Post

       /  06/29/2018

      ”Menar bara att det är en lite ovanlig sak att göra.

      Det mannen gör på filmen.

      Han går aldrig över gränsen (till skillnad från den rabiata feministiska våldverkerskan) men det finns en gräns.”

      Mannen i fråga jobbade vid tillfället som nattväktare hos Lidingö Kommun om man läser i FUP
      Vilket kan förklara att han faktiskt kan hålla sig såpass.
      Det kan även förklara ett par andra saker. Det,jag INTE får en förklaring på är varför han inte envars-griper henne för misshandel på stället. Som väktare/ordningsvakt har man läst de där lagarna och vet vad de innebär.

      Jag tycker Hans agerade rätt och riktig i ett land som helt har tappat både sans och moral.Och där ingen vill ta ansvar för någonting alls.
      Guldstjärna.

     • ok

       /  06/29/2018

      ”Mannen i fråga jobbade vid tillfället som nattväktare hos Lidingö Kommun om man läser i FUP
      Vilket kan förklara att han faktiskt kan hålla sig såpass.”

      Ja säkerligen ”yrkesskadad”.

      På ett bra sätt.

      ”Det jag INTE får en förklaring på är varför han inte envars-griper henne för misshandel på stället.”

      Visst det hade han kunnat göra med stöd i lagen och gott samvete.

      Svårt att spekulera.

      Förklaringen vet nog bara han själv.

      Finns olika möjliga scenarion men kanske tvingas mannen att ta ner kvinnan på marken eftersom hon är helt hysterisk, sparkar och slåss. Han är i fysiskt överläge förvisso men även den största polis kan ha svårt att hålla fast en galen kvinna.

      Väl där kommer feminist-mytomanen oavkortat skrika högljudda lögner om att mannen begår det ena och det andra övergreppet och tafsar både här och där, vilket drar till sig riddare likt flugor till en sockerbit som ska försvara den ”oskyldiga” kvinnan (vilket bevisligen redan skett). Det slår aldrig fel.

      I det läget kan han snabbt hamna i underläge i en eskalerande situation innan hjälp anländer. Frågan är också om han känner till om kameravinkeln funkar och litar på att vittnen runtomkring är hederliga, förtäljer sanningen och därmed vittnar till hans fördel. Kamerorna rullar oftast men bortsett från det hade det kunnat sluta hur som helst. Det är lättare att ifrågasätta i efterhand när man har facit.

      Vem vet. Han kanske övervägde situationen och valde det säkraste och smidigaste alternativet.

      Han skötte det snyggt och det ska han ha en eloge för.

      Dessvärre fick han betala med rivmärken i ansiktet (vem vet vad feminister bär på för sjukdomar), trasiga glasögon och spott och spe från aktivister för att därefter bli uthängd som rasist i sociala medier.

      Civilkurage är bra och behövs!

      Ser bara lite komiskt ut att någon lägger hela sin själ i att förhindra en simpel plankare när drogförsäljning sker öppet och korruptionen i samhället inte vet några gränser. I ett samhälle där skottlossningar, avrättningar och gruppvåldtäkter är vardag. Kritiken är inte riktad mot honom.

      Säkert bara en ”yrkesskada” i hans fall och ur samhällssynpunkt gör han nytta och slår tangentbordskrigare och Twitteraktivister med hästlängder. I synnerhet när han av en slump råkar avslöja den radikala ideologins fula och lögnaktiga tryne.

      Tycker han skötte det på ett bra sätt.

  • Senior

    /  06/30/2018

   ”Plankare är rent generellt osolidariska kräk som vill att andra ska betala deras tunnelbaneresa.”

   -Och samma klientel som hela tiden kritiserar andra för att vara osolidariska förtryckare som utnyttjar andra….

   Projektion kallas det för inom psykologin om jag inte missuppfattat det, man projicerar sina egna brister på andra och utgår från att andra är som de själva är.

   Svara
   • Patrick

     /  06/30/2018

    Har mött på dessa kräk en hel del i 08 staden. De som plankar alltså.

    Svara
 15. Tor

   /  06/28/2018

  ”Komikern och debattören Özz Nujen, vars familj betalat 80 000 svart till den terrordömde Rakhmat Akilov, att agera debattledare på Super Tuesday i Almedalen, och där diskutera just byggbranschens problematik med skattesmitare och pengar under bordet. ”

  http://katerinamagasin.se/ozz-nujen-leder-debatt-om-svarta-pengar-byggbranschen-har-sjalv-betalat-svart-till-terrordomde-akilov/

  ”Svarta jobb och osund konkurrens – hur får vi sunda villkor?”, som äger rum på tisdagen. Det är detta som Özz Nujen och Alexandra Pascalidou modererar, och medverkar gör bland andra arbetsmarknadsministern Ylva Johansson (S) och Anna-Lena Norberg, journalist och ansvarig utgivare på Stoppa fusket.”

  Två vidriga fuskare som Özz och Aexandra borde i ett normalt land vara omöjliga att anlita.
  Att dessutom vara med och prata om andras fusk……
  Men det är klart, Sverige är inte ett normalt land.

  Svara
  • Cain

    /  06/28/2018

   Men det kan ju fan inte vara möjligt!! Hur i hela helvete fick han den rollen? Efter Akilov. Arrangören byggbolaget Veidekke utlovar ”obekväma avslöjanden” om svart arbetskraft.

   Vad fan är det som försiggår?

   Svara
   • Melmac

     /  06/28/2018

    Han ska tydligen vara moderater på Super Tuesday men inte svarta jobb grejen. Hur det går ihop vet jag inte. Det var I alla fall det som de svarade mig och som står på Veidekke hemsida.

    Svara
   • Ivar L

     /  06/28/2018

    ”Veidekke utlovar ”obekväma avslöjanden” om svart arbetskraft.”
    Aha…
    Skall Özz komma clean alltså och visa hur upplägget med svågern och systern gick till?
    Inte?

    Svara
 16. MiT

   /  06/28/2018

  Någon har tagit klippet från Nyheter Idag. Brukar normalt inte posta sånt eftersom jag tycker att Nyheter Idag förtjänar varje prenumerant de lyckas dra till sig men gör ett undantag den här gången

  Svara
  • MiT

    /  06/28/2018

   Jaha, hade jag kollat kommentarerna innan jag postade så hade jag upptäckt att jag var rätt sen på den här bollen… 😛

   Svara
  • Melmac

    /  06/28/2018

   Sorry, skulle kanske inte postat det längre upp.

   Svara
   • MiT

     /  06/28/2018

    Äh, spelar ingen roll, jag postade det ju utan att veta att du postat det så att säga 😛
    Men normalt så tycker jag att Nyheter Idags avslöjanden och annat som de gör för att dra in pengar ska göra just det åt dem. Frick har kämpat i motvind under många år under skurar av fula påhopp och annat så jag tycker han verkligen har förtjänat varje framgång. Är mest därför.

    Svara
    • Melmac

      /  06/28/2018

     Håller med! Chang står stadigt är det blåser!

     Svara
    • En annan

      /  06/28/2018

     Det kan jag hålla med om, men man kan också se det som en teaser eller PR för en publikation som inte tänker ligga med makten. Viktigt dock att ALLTID ange källan!

     Svara
 17. Senior

   /  06/28/2018

  ”Hon måste ju rimligen vetat om att förundersökningsprotokollet skulle smula sönder hennes version totalt och avslöja henne som en simpel plankare, lögnare och misshandlare? Varför går man då ut i ett långt fb-inlägg och ljuger? Var väl egentligen ingen som trodde på henne då heller…?”

  Nej, men upprepar man en lögn tillräckligt länge hinner folk att glömma sanningen.
  Se bara på Mona Sahlin.

  Om ett år eller två kommer folk ha glömt bilderna och hon kommer envist fortsätta mata folk med sin version.

  Dessutom predikar hon för de redan troende inom F!, och de filtrerar så den kognitiva dissonansen blir total. ”Han var ändå en rasist!” ”Han är ju ändå en (man)idiot.” etc.

  Svara
 18. MiT

   /  06/28/2018

  Svara
  • ok

    /  06/28/2018

   Kritiserad rektor vars kemisalar smäller högst. Twitteraktivist.

   Svara
  • Ivar L

    /  06/28/2018

   Men vad menar Negra med sin post? Att inte jugoslaverna skall starta ett nytt Balkankrig eller? Hon är ju uppenbarligen själv medveten och talar om sitt eget ursprung så det blir lite motsägelsefullt.

   Svara
 19. MiT

   /  06/28/2018

  Svara
  • Melmac

    /  06/28/2018

   Det där är väl förtal?

   Svara
   • Tor

     /  06/28/2018

    Har du slutat slå din fru?
    Har du slutat natzimörda?
    Har du slutat misshandla plankare?

    Alla fultrix är godkända för att svartmåla motståndare.

    Svara
    • Olof

      /  06/28/2018

     Ja hur är det egentligen, har Expo slutat med sina sexuella trakasserier? Det kan ju vara lite svårt att veta, tydligen vågade inte personalen berätta för ledningen. Undrar varför? De verkar ju ärliga och rättskaffens…

     Svara
     • Ivar L

       /  06/28/2018

      Finns det ingen som tänkt tanken att en del av de där Finspångsposterna lika mycket driver med nazisternas tokiga drömmar som med de politiskt korrekta?

      Det är ju humor för sjutton. Humor skall våga gå över gränsen och nazismen i Sverige är ur politisk synvinkel totalt ofarlig. Det är ju det som gör att man kan skoja såhär. Det vore ju en helt annan grej om de faktiskt hade hängt folk i lyktstolpar nyligen i Arjeplog och sedan sagt att nästa gång blir det Finspång.

     • Olof

       /  06/29/2018

      Ja, jag såg den som Arpi delade nu och håller med om att den framförallt tycks driva med alternativhögern, eller kanske än mer med bilden av den (och ibland är de två lite svåra att separera, de verkar inte själva vara riktigt på det klara med det hela).

      ”Här lever vi som kärnfamiljen, och ser ni någon som inte gör det, ring larmcentralen på 1488”

      Efter att ha sett den undrar jag ju om det i själva verket inte är där skon klämmer för Expo. Att på fullt allvar påstå att det är hotfullt är ju löjligt, det når ju inte ens upp till nivån Che t-shirt på en kommunist.

      Men om det däremot driver med bilden av alternativhögern, så kan jag förstå att Expo reagerar, och att de gör det så hårt. Det ligger naturligtvis inte alls i deras intresse.

    • Har en viss glassaktivist enligt rykten slutat slå sin son?

     Svara
     • Tor

       /  06/28/2018

      Kristian:
      Kul men –
      Hon med kulor av glass hade förmodligen slagit sin son?
      Hur vidrig är man som mamma när man HELT förlorar vårdnaden?

      Inte som när man försöker smeta något på person som aldrig gjort något.

     • Ja. Det är ovanligt.

      Det är sant som du säger, inte samma sak.

     • Senior

       /  06/29/2018

      Om inte jag är felinformerad är vårdnaden ganska digital; antingen har du den (Vanligtvis tillsammans med den andre föräldern), eller inte.

      Man har mig veterligen inte halva ansvaret var utan hela ansvaret var för sig, liksom fler borgenärer var för sig förpliktar sig att gå in med hela lånebeloppet.

      Dock brukar man väl vanligtvis ha umgängesrätt även om bara den ena parten är vårdnadshavare?

      Frågan är väl snarare om hon har rätt till umgänge, med eller utan övervakning?

      Jag vet fler barn som blivit mer eller mindre tvingade ett umgänge med en förälder som misshandlar sina barn, för att det anses ”viktigt för barnen” att ha kontakt med bägge föräldrarna……

      -Ytterst tveksamt i dessa fall. Snarare är det väl viktigt för godhetsknarkande feminister på soc/familjerätt som likt alla myndigheter hellre värnar om brottslingar än deras offer. Speciellt om de är kvinnliga.

  • Ivar L

    /  06/28/2018

   Alltså, den som tänker lite fattar ju att egentligen är det här precis tvärt om mot vad som sägs. Kolla denna artikel och hur den är bildsatt:
   https://www.dn.se/ledare/signerat/mordhot-ar-inget-roligt-skamt/

   Det är DN och Isobel och Expo som är de som blåser upp och sprider nazisternas mordhot till mycket större proportioner, oerhört mycket större proportioner än rimligt. Varför gör de det? Enkelt, DN och kompani BEHÖVER nazisterna i sitt narrativ, de behöver en farlig fiende så att de kan skrika fara åt alla de som ännu inte genomskådat bluffen.

   Kolla på bilden igen och fundera på om Nordfront blir glada eller arga över att framställas på det viset i riksmedierna. Ingen ger nazisterna så bra press som de påstådda motståndarna. Snacka om symbios mellan PK-pressen och nazisterna.

   Svara
   • Svara
    • Ivar L

      /  06/28/2018

     SvD:s ledarsida får beröm av muslimkramande sosseideolog.
     Är det bra för SvD:s image tycker Tove?

     Jag hade nog föredragit Je suis Charlie faktiskt.

     Svara
  • Ivar L

    /  06/28/2018

   Svara
  • G

    /  06/30/2018

   ”Heberlein: Moderaterna måste gå sina väljare till mötes

   Över hela Europa sveper en konservativ vind – samtidigt som Socialdemokratin krisar. Också i Sverige befinner sig Socialdemokratin i en djup kris. Det ser ut som om Stefan Löfven kommer att bli ihågkommen som den partiledare som ledde Socialdemokraterna till ett historiskt dåligt valresultat. Trots socialdemokratins kris ser vi inte mycket till konservativa vindar i Sverige. Tvärtom.

   Moderaterna ligger nu och darrar runt 20 procent och det är verkligen inte mycket att slå sig för bröstet om. Bordet är dukat och manegen krattad för oss att ta över. Det är våra, moderaternas frågor, som ligger högst på dagordningen. Det handlar om brott och straff och om integration och migration. Den som bemödar sig om att läsa Moderaternas partiprogram ser att vi har många, kraftfulla, genomtänkta och genomförbara förslag inom dessa områden.

   Ändå ser det dystert ut också för Moderaterna i de senaste opinionsmätningarna. Varför? Svaret tror jag stavas ängslighet. Rädslan för att få dålig press eller utsättas för ett eller annat Twitterdrev hämmar politiken och styr den offentliga debatten. Tove Lifvendahls agerande de senaste dagarna är ett belysande exempel på denna ängslighet. Lifvendahl är politisk redaktör på Sveriges största moderata dagstidning, Svenska Dagbladet, en tidning som borde vara borgerlighetens intellektuella flaggskepp. En borgerlig tidning, inte minst dess ledarredaktion, borde ha självförtroende nog att ignorera vänstern och deras bisarra konspirationsteorier. Det är ju inte vänstern Svenska Dagbladet ska tillfredsställa. Det är de borgerliga läsarna.

   Svenska Dagbladet åker, likt en stor del av den svenska politiska offentligheten, till Almedalen. Sedan två månader var jag bokad för ett samtal på deras scen, med utgångspunkt i min bok som släpps i veckan, ”Våldtäkt och kultur”.

   I onsdags bestämde sig Lifvendahl för att avboka min medverkan. Anledningen till denna sena avbokning var en artikel i vänsterpublikationen Expo som rasar över att min man Erik van der Heeg har delat så kallade Finspångsmemes på sin Facebooksida vid tre tillfällen. Själv hade jag inte hört talas om dessa Finspångskämt innan Expo skrev om det hela i en text publicerad på midsommarafton, tillika min födelsedag. Expos artikel och Eriks dumhet skapade hyfsat dålig stämning, kan jag avslöja. Jag applåderar inte min mans smaklösa humor, tvärtom.

   Enligt Expo går Finspångmemen att koppla till nazistiska rörelser, vilket Erik inte hade någon aning om när han delade dem. Jag tycker att dessa skämt är oaptitliga och skulle aldrig varken gilla eller dela något dylikt. Dock menar jag att vi i en demokrati som värnar yttrandefrihet måste tolerera också makabra skämt. Det tycker inte Tove Lifvendahl. Hon anser att jag intagit en ”överslätande attityd” som strider mot Svenska Dagbladets ”värdegrund” och därför avbokas jag. Det är för övrigt intressant att fundera över om Tove Lifvendahl delar värdegrund med samtliga gäster som är bokade till Svenska Dagbladets scen i Almedalen – Gudrun Schyman, till exempel, är hennes retorik och ideologi mer i linje med Svenska Dagbladets ”värdegrund” än vad min liberalkonservativa hållning är? Jag undrar också om Lifvendahl har försäkrat sig om att ingen av Svenska Dagbladets gäster i Almedalen – eller deras fruar, makar, barn, vänner – sagt eller skrivit något olämpligt vid något tillfälle?

   Lifvendahls krypande för vänsterpressen och gaphalsarna på sociala medier är symptomatiskt för en viss falang inom Moderaterna, dessvärre en falang som har stor makt inom partiet. Ängsligheten, tassandet och oförmågan att tala ur skägget är djupt destruktiv. Det skapar oro och osäkerhet bland våra väljare och är det absolut sämsta sättet att upprätta den bristande tillit många moderata väljer hyser i relation till partiet efter partiets oansvariga politik under Reinfeldt, en politik som på många sätt lagt grunden till den kris och de samhällsproblem Moderaterna säger sig vilja bekämpa. ”Vår huvudfiende är inte något annat parti, utan samhällsproblem” heter det i partiets retorik och det låter ju rimligt, vuxet och klokt. Om det påståendet ska ha någon som helst trovärdighet måste Moderaterna även kunna diskutera politiska lösningar i vissa frågor med

   Sverigedemokraterna. De identifierar nämligen samma problem som vi och flera av deras förslag är mycket lika våra. Om Moderaterna verkligen menar allvar med att vilja bekämpa akuta samhällsproblem på vårt vis måste vi samarbeta med andra partier i sakfrågor där vi har samma hållning – allt för att få igenom vår politik, också om partiet i fråga heter Sverigedemokraterna. Tiden för att spela Prinsessan på ärten måste vara över nu.(forts)”
   https://ledarsidorna.se/2018/06/moderaterna-maste-ga-sina-valjare-till-motes/

   ”Det blir allt konstigare att moderaterna håller tyst om Heberleins stöd till nazimordhot”

   Ehhh, vad fan är detta för debattnivå?! Var, när och hur har Ann gett sitt stöd till nazimordhot? Nu väntar jag med spänning på att höra hur Isobel ska formulera sin *kritik* denna gången, nu när Ann inte duckar för samarbete med SD i sakfrågor, och andra partier där det finns chans att man kommer överens.

   Svara
   • G

     /  06/30/2018

    Läs också ”redaktörens kommentar” under/efter Heberleins text!!! (Jag gissar att det är Westerholm som skrivit den)

    Svara
   • Senior

     /  06/30/2018

    ”Väljarna har rätt att veta om vi är beredda på att föra vår politik eller inte. Det är nämligen våra väljare vi ska representera, inte vänsterpress, twittertroll eller Annie Lööf. De kommer nämligen inte att rösta M – och det är väl ändå det vi vill, vinna valet?”

    Lysande formulering!
    Tyvärr är medför dagens beteende, medvetet eller ej, att begreppet sjuklövern är relevant; de spelar med vänstern på vänsterns planhalva, de styrs av vänstern och twittertroll.
    -Själv är mina assosciationer till sjuklövern att vi har samma valfrihet att rösta på samma ”olika” politiska alternativ som de hade i Östtyskland.

    Med undantag av de få partier som tidigare har dykt upp med äkta opposition, Ny demokrati, piratpartiet, etc. men aldrig lyckats ta sig in.
    Nu har äntligen ett parti lyckats, SD, och (S)juklövern har äntligen fått en utmanare på riktigt!

    Svara
 20. Bamse

   /  06/28/2018

  ”I nästa ögonblick känner jag hur han tar tag i mig med båda armarna, tränger in mig hårt i ett hörn vid spärrarna, trycker upp sitt knä mot min kropp, för att hindra mig att röra mig och håller fast mig med båda armarna. ”

  Alls icke Victoria. Alla kan se att det är du som försöker tränga dig förbi, det är då du får dörren i ryggen. Om du sedan var livrädd varför inte bara låta porten gå fast och springa åt andra hållet?

  Man kan ju undra varför mannen väljer att ta just denna dust just denna dag. Men sett till det rent fysiska gör han ju i stort sett det mildaste nödvärn man kan tänka sig. Han försöker bara hålla henne på armslängds avstånd medan hon ger sig på honom upprepade gånger.

  Svara
 21. Svara
  • Olof

    /  06/28/2018

   ”… det var min kompis mamma, och hon gillade Lars Leijonborg!

   Sen när jag blev tolv, så träffade jag en RIKTIG nazist. Han sa att han bara var moderat, men moderata nazister är ju också nazister!”

   Är det någon som har sett någon som seriöst använt ordet ‘strukturer’ någonsin ta en debatt med faktiska nazister?

   Svara
 22. Ivar L

   /  06/28/2018

  Svara
  • Olof

    /  06/28/2018

   Jag kommer fortfarande ihåg Bjerelds blogginlägg om att kvinnlig boxning borde förbjudas för han kände hur det kittlade när han såg det.

   Antar att det kittlar när han ser skämt om lyktstolpshängingar med. Lite för nära Bjerelds egna fantasier kanske?

   Han hör till de obehagligaste människorna i Sveriges politik.

   Svara
  • Junior

    /  06/29/2018

   Varför får inte andra skämta när Expressen gör det?

   Svara
   • Man kan nästan steg för steg följa hur det slog slint i skallen:
    Hmm, N-I-G … nej, det börjar likna det där ordet de använder i USA.
    N-E-G … Ja, så måste det vara.

    Svara
 23. MiT

   /  06/28/2018

  Svara
  • De har glömt ett ”ned-” i frågan, tror jag.

   Svara
  • Ivar L

    /  06/28/2018

   Inte så svårt att förstå varför företrädare i näringslivet gärna hoppar på alla-är-välkomnatåget. Snacka om guldgruva och skatteåterbäring. 1 miljon bostäder, mat och mobiler, kläder. Du och jag betalar via skatten och det går rätt ner i deras fickor.
   Och de gamla arbetarpartierna står i kulisserna och hejar på. Det är en sådan blåsning, en sådan blåsning. Undrar när de skall vakna upp och begripa att de blivit lurade och att hela världen inte ens tillnärmelsevis fick plats i Sverige.

   Svara
 24. Jans

   /  06/28/2018

  Fast om man vill nyansera bilden något får man nog ändå säga att Ann Heberlein själv är lite dramaqueen:
  https://nyheteridag.se/plus/efter-expos-nazistdrev-ann-heberlein-funderar-pa-att-dra-sig-undan-offentligheten/
  ”För Nyheter Idag berättat Heberlein att hon snart inte orkar engagera sig i debatten längre.
  – När man drar in mitt privatliv i det här tycker jag att en gräns har gått, säger hon.”

  Hur länge sedan var det hon bestämde sig för att kandidera för moderaterna? Inte mer än ett år sedan och detta trams skulle räcka för att ge upp? Dessutom, hennes man Erik är ju själv del i den offentliga debatten så att påstå att de ”drar in [hennes] privatliv” är bara fjantigt. Han är inte någon skygg liten hind som går sönder, han sticker ju själv ut näsan.
  Däremot är naturligtvis inte Ann ansvarig för honom, det är tramsigt, men måste hon spela ut offerkoftan och vara lika töntig som PK-folket?

  Svara
  • Ivar L

    /  06/28/2018

   Dessutom, att hon smutskastas av PK-pressen är ett kvitto på att hon spelar roll och vinner. Varför tolkar hon det som något negativt? Fattar hon inte att en stor del av folket förstår denna dynamik utmärkt, och att det gynnar henne, inte pK-pressen.

   Svara
   • Verkar må bättre nu

    Svara
   • Olof

     /  06/28/2018

    Eftersom det är Lifvendal som är involverad här är jag rätt säker på att planen var att avboka hela tiden för att försöka minska exponering. Det här var bara ursäkten de råkade använda.

    Svara
  • Nåja, nu ska man säga att NyheterIdag är en tabloidblaska och ofta drar en vinkel som genererar mest klick.

   Svara
 25. Svara
  • LOL, precis. Om SD går om S i valet så kommer de nog hålla med Moderaterna i denna fråga, speciellt då det finns en stor chans att KD (eventuellt L) åker ut och S+V (+ev MP) blir största block per automatik.

   Svara
   • Senior

     /  06/30/2018

    S+V största block!?
    -Värre mardröm än att SD skulle få egen majoritet!

    Svara
 26. MiT

   /  06/28/2018

  Svara
  • Senior

    /  06/28/2018

   Ständigt denna Kunhke!

   Svara
  • Dreadlock

    /  06/28/2018

   ”Bland annat föreslog Novak att presstöd i fortsättningen endast ska kunna ges till allmänna nyhetsmedier med ”demokratisk värdegrund” och som ”präglas av principen om alla människors lika värde”.

   Bra att detta blev tydligt. Ni kan behålla våra skattepengar och pumpa in dessa i de gamla mediehusen som till dags dato rasar ihop av egen kraft.

   ” Presstöd är ett ekonomiskt bidrag från staten till tidningar, främst dagspress. Syftet med det svenska presstödet är att främja mångfald och konkurrens inom dagspressen.”

   Presstödet är ett ekonomisk bidrag från SKATTEBETALARNA ffs. För det andra så uppgår det till över en halv miljard årligen.

   Och nu när begreppet ” demokratisk värdegrund” skall knipas in den nya lagen om statlig …förlåt…skattesubventionerade bidraget , så är min gissning att man kommer att belöna media som 24/7 trumpetar ut lyckoriket som hanterar mångfaldsexperimentet med yttersta kompetens och bravur. Hur långt på en skala av gammal god statspropaganda kan vi närma oss ? Sovjet ? Nordkorea ? Kuba ?

   Svara
   • Ivar L

     /  06/28/2018

    Fast det hinns väl inte fattas beslut innan valet?
    Är det ens meningsfullt att dra igång en massa skit nu för S? Hösten kan kantas av parlamentariskt kaos som slutar i en fundamentalt omritad politisk karta. Kommer Riksdagen att ens ha tid med sån’t här då?

    Svara
  • Gorby

    /  06/29/2018

   Jeff Ahl har debatterat med Kunhke gällande islamiseringen av Sverige

   samt med Helen Fritzon gällande de utlovade utvisningarna

   Svara
 27. MiT

   /  06/28/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  06/28/2018

   Özz Nujen däremot, han talar alltid sanning.

   Svara
  • Kalle

    /  06/29/2018

   Özz Nujens pappa han kan man lita på….att han betalar svarta pengar.
   Vilken härlig familj!

   Svara
 28. MiT

   /  06/28/2018

  Svara
 29. EU rämnar på migrationspolitiken

   /  06/28/2018

  https://euobserver.com/migration/142219

  ”European Commission Jean-Claude Juncker also warned that leaders could not ”here in Brussels decide for North African countries” because it would amount to ”neo-colonialism”.

  Merkel, for her part, underlying the need for a European-wide solution.

  ”Europe faces many challenges, but that of migration could become the make-or-break one for the EU,” Merkel said earlier on Thursday.”

  Två saker som jag anser vara intressanta.

  1. Juncker tittar uppenbarligen väldigt ofta och väldigt djupt i flaskan. Att det skulle vara ngn slags neo-koloniaism att EU bestämmer sig för hur många nordafrikaner som ska tillåtas göra EU-länderna till sina egna hemländer, måste anses vara ett utslag av långt gången delirium tremens.

  2. De länder som har lockat till sig dessa ekonomiska lycksökare är de länder som har den moraliska skyldigheten att hitta en lösning på problemen (notera att jag inte skriver utmaningarna). Tyvärr måste jag konstatera att Sverige är ett av dessa länder, vars ansvarslösa politik försatt oss i den situation vi nu befinner oss i. Där hela EU-projektet håller på att rämna!

  Bravo sjupartiet! Ni har ju verkligen fört utvecklingen framåt (som Annie Lööf nu tydligen väljer att uttrycka sig).

  MickeP

  PS. Viss ironi finns i denna kommentar. Särskilt mot slutet.

  Svara
  • Ivar L

    /  06/29/2018

   Man får väl förutsätta att eventuella asylcenter i Afrika upprättas genom avtal, inte genom att EU invaderar ett område? Så vad yrar Juncker ens om?

   Svara
   • Ja, problemet har väl varit att EU-länder inte har velat bestämma i EU.

    Svara
   • Olof

     /  06/29/2018

    Sen tror jag att många av politikerna i de Afrikanska länderna är cyniska nog för att inse att om dessa center verkar attraktiva nog eller erbjuda någon som helst chans för icke-asylberättigade att ta sig till Europa så skulle de länderna drabbas av en anstormning de inte alls vill ha.

    Och om centerna inte erbjuder någon sådan möjlighet och upprättandet inte kombineras med totalstopp för asyl vid gränsen så kommer det ju ändå inte hindra de andra vägarna.

    Svara
    • Rikard

      /  06/30/2018

     Hej.

     Du är ledare för en afrikansk stat med de problem som brukar följa med jobbet.

     EU finansierar läger på Medelhavskusten, utanför ditt land.

     Du erbjuder alla dina kriminella att få amnesti om de emigrerar dit som flyktingar.

     [https://en.wikipedia.org/wiki/Mariel_boatlift]

     Du lutar dig tillbaka i din exklusiva fåtölj och tänder en fet cigarr, nöjd med att ha gjort ditt land stabilare, tryggare och säkrare utan att det kostat en centavo.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • Sorry Rickard

       /  06/30/2018

      Jag skulle ge dig en tummen upp, men mina korvfingrar kom i vägen sån det blev en nedåttumme i stället.

      :-p

      MickeP

     • Shit, ngn högre makt styr mina korvfingrar :-)

       /  06/30/2018

      Rikard ska det vara.

      MickeP

 30. MiT

   /  06/29/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  06/29/2018

   Att pajaser, kotterier och töntar bildar klubbar och föreningar är inte något nytt men att den samlade PK-pressen skriver om det på fullt allvar stämmer till eftertanke. Det blir ta mig sjutton bara mer och mer bananrepubliksvibbar över Sverige. Det offentliga samtalet är bara ett enda stort på låtsas.

   Svara
  • MiT

    /  06/29/2018

   Svara
 31. Ivar L

   /  06/29/2018

  Ja, vilken sida vinner hos M?
  http://katerinamagasin.se/striden-om-migrationspolitiken-inom-m-hardnar-malmomoderatens-kupp-mot-hanif-bali/

  Jag gissar att Reinfeldtisterna vinner, eller rättare sagt, de lurar i kulisserna för att återupprätta Alliansen med C som alibi för att fortsätta i Freddes fotspår.

  Svara
  • Jonas

    /  06/29/2018

   Nu när leden av vita riddare börjar tunnas ut så tvingas de verkliga pådrivarna för massinvandring fram i ljuset. De har infiltrerar, skrämt till lydnad och övervakat alla grupper de kunnat men nu minskar stödet och de är själva tvungna att visa sina ansikten.

   Svara
 32. Lotta Trouble

   /  06/29/2018

  Svara
 33. Åh, vad modiga och handlingskraftiga M är!

  Inte en _till_?
  ”Inte ett styckmord till!”
  ”Inte en gruppvåldtäkt till!”
  ”Inte ett upplopp till!”

  Nej, ni får inte min röst. Ombytliga är vad ni är. Opålitliga.

  Svara
  • Hycklare.

   Tycker de så illa om Stefan Löfven och hans politik så hade de kunnat stoppa honom, typ, igår? Och förrgår? Och förrförrgår? Och ett par år sedan? De ingår i DÖ och det kanske är det Moderaterna behöver – dö.

   Svara
   • Melmac

     /  06/29/2018

    Om de hade fällt regeringen tidigare hade de dels inte kunnat regera själva och dels hade de garanterat förlorat kommande val. Snyggt? Nej! Taktiskt? Ja!

    Nu ser M (och även S) att SD håller på att bli lika stora som dem själva (Läs Ledarsidorna.se idag) vilket gör att de nu måste positionera sig så de kan få med SD som stöd. Därför går man ut på detta sätt i nuläget. Snyggt? Nej! Taktiskt? Ja!

    Oavsett vad så har jag hellre UK som statsminister med SD stöd, än SL med SD stöd.

    O andra sidan, att se Sjöstedts min när SD stödjer en S regering hade ju varit obetalbart!

    Svara
    • Jag gillar varken hycklare eller de som vill behålla sitt jobb till varje pris.

     Låt oss börja på 0%. Bygg upp förtroendet från där. Jag gissar att Moderaterna inte gillar uppgiften då de är beroende av Centerpartiet.

     Svara
     • Melmac

       /  06/29/2018

      Jag gillar inte heller hycklare, men idag är det inte ideologier längre, allt är taktik och maktspel och då hycklar man mer än gärna.

      Hade M & KD varit större så tror jag att de hade hängt av C. Lööf har visserligen som hon sa hållit fast vid sin svängdörrspolitik, men att kritisera något som man sen röstar igenom visar vilka muppar de är! C är en belastning, L kan de locka med lite vad som helst, de går med på allt så länge de får vara med o leka.

     • Melmac

       /  06/30/2018

      @senior
      Ja, att S inte som idag pratar med V först, utan kör som ren S regering och I hemlighet har gjort upp med SD

     • Senior

       /  06/30/2018

      Tillbaka till (S)ocialisternas Sverige på 70-talet alltså.

      Inte bra, men åtminstone ett steg åt rätt håll gällande invandringspolitiken.

      Sedan är det väl bara att hoppas på att Med hinner växa till sig till 2022, så vi som varken är socialister eller nationalsocialister får ett äkta, riktigt, parti med frihetliga värderingar.

    • x

      /  06/29/2018

     @Melmac
     ”O andra sidan, att se Sjöstedts min när SD stödjer en S regering hade ju varit obetalbart!”.
     Fakta är att SD ”stött” S-regeringen i omröstningar i riksdagen fler gånger än vad de ”stött” Alliansen.
     Vad jag hört och läst så har Sjöstedt och sossarna inte haft något emot det och ändå så har de sluppit svara på varför de ”tar hjälp” av SD.

     2016: https://www.svd.se/s-och-sd-rostar-allt-mer-likt-i-riksdagen
     2018: https://omni.se/forskning-sd-rostar-allt-oftare-som-alliansen/a/G1qyEJ

     Svara
     • Melmac

       /  06/29/2018

      Ja, så är det säkert. Men det jag menar är att V inte alls får vara med och SD mer aktivt stödjer en S regering, även om S kommer att hävda att inga diskussioner förts.

     • Senior

       /  06/29/2018

      ”Men det jag menar är att V inte alls får vara med”

      -Menar du att socialisterna i V inte kommer att få vara med och dra i tåtarna i bakgrunden längre genom dolda förhandlingar med socialisterna i S där de pratar ihop sig (som idag) innan de går och förhandlar med SD?

   • Ivar L

     /  06/30/2018

    Inte för att jag röstade på M 2014, men jag var helt klart besviken på dem redan på valdagen för att de inte tog det ansvar som Sveriges folk hade gett dem tillsammans med SD och alliansen. Kristerssons utspel har noll trovärdighet. En minoritetsregering går alltid att stoppa, särskilt om man gör ett försök, men inte ens det har inte M gjort.

    Svara
  • Ron (GB)

    /  06/29/2018

   Jag vill varna för en sak beträffande (M) och det har att göra med ert dricksvatten:

   HD har nyligen beslutat att vatten är en produkt (och inte en tjänst):
   http://www.hogstadomstolen.se/Om-Hogsta-domstolen/Nyheter-fran-Hogsta-domstolen/Ett-kommunalt-bolags-leverans-av-dricksvatten-omfattas-av-produktansvarslagen/

   Om vatten är en produkt så kan den säljas… Vilket innebär att kommuner med trängd ekonomi kan sälja ut sina vattenbolag (=er egendom!!! som NI betalade för!!!) och ta in ett lass kortsiktiga pengar, för att dölja kommunens röda siffror.

   Sen är ert vatten plötsligt ”ägt” av utlandsägda bolag och svenskarna får ALDRIG tillbaka rättigheterna. Skatterna är lika skyhöga som tidigare, men det kommunala dricksvattnet är borta.

   (Monsantos jurister känner säkert redan till HD-domen…)

   Studera gärna tidigare borgerliga maktinnehav och ”maktbollande” mellan M och S. Titta på vad de gjorde medan de var i maktställning. Syns det något mönster?

   Svara
   • Rikard

     /  06/29/2018

    Hej.

    Nu är ju den saken inte avgjord, och vad HD sagt är:

    ”Högsta domstolen har kommit fram till att det kommunala bolagets leverans av vatten enligt lagen om allmänna vattentjänster även omfattas av skadeståndsbestämmelserna i produktansvarslagen.
    Det innebär att tingsrätten nu ska pröva målet i sak och därmed frågan om det kommunala bolaget är skadeståndsansvarigt enligt produktansvarslagen.” Från Ron’s länk ovan.

    Det är alltså inte frågan om att HD prövat om kommunalt vatten (och vattentäkter) är egendom som kommunen kan sälja, utan om det vatten kommunen säljer omfattas av produktansvarslagen.

    Vi skall dock inte utesluta att libertarianer inom Ajjijangsen och landsförrädare bland de rödgröna kommer att använda domen som just belägg för det Ron varnar för. Definitivt värt att bevaka, särskilt för er som inte har egen brunn.

    (Brasklapp: jag år inte jurist, så jag kan inte det här, men det är så jag förstår den länkade informationen.)

    Sedan har moderaterna (eller är det Moderaterna igen?) i mina ögon samma trovärdighet som en guldsäljande zigenare vid vägkanten, eller socialdemokrat som säger sig värna åldringar – du kan vara säker på en, kanske två saker: att du blir blåst och hur du blir blåst.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Ron (GB)

      /  06/29/2018

     Precis, jag befarar alltså att man – längre fram – kommer att använda denna HD-dom till något helt ANNAT än frågan om produktansvar.

     Bevaka frågan, som sagt. Låt dem inte sälja ut vattenbolagen.

     Svara
 34. Hehe:
  ”C och Annie Lööf dominerar det nätverket stort med överlägset flest retweets och omnämnanden. Till viss del beror detta på att tidsperioden präglas av att C fick mycket kritik på Twitter för uppgörelsen om ensamkommande. ”

  Svara
  • Hade varit bra att få med bilden, kanske …

   Svara
   • x

     /  06/29/2018

    Märkligt vilka de klumpat ihop i de olika nätverken, att ha t.ex. @bjorklundjan och @socialdemokrat i samma nätverk känns inte helt korrekt.
    De som gjort sammanställningen verkar vara noviser på det politiska området.
    Dessutom är de färgblinda när de kallar orange för gult.

    Svara
    • Ivar L

      /  06/30/2018

     På ett sätt tror jag internet överskattas här, om man avser just själva twittrandet och marknadsförandet på internet. Det som är den underliggande orsaken här är istället folkviljan. Den som egentligen skall få genomslag i politiken i en demokrati. Hade vi haft fler beslutande folkomröstningar hade den vilja som uttrycks i ”det gula” fått genomslag för länge sedan. Däremot är det sant att internet hjälpt den gula sidan att kommunicera sin politik och spräcka gammelmedias lögner.

     Svara
  • Det är egentligen fantastiskt att de som inte förstår internet får analysera det.

   Svara
 35. Fredrik Erixon: ”Angela’s ashes: Merkel’s grand project is crumbling”
  https://www.spectator.co.uk/2018/06/angelas-ashes-merkels-grand-project-is-crumbling/

  Nämner många länder, men jag väljer en bit som visar hur mellanmjölkslagom SD är:

  ”Mette Frederiksen, the leader of the Danish Social Democrats who will likely become the country’s next premier, wants to make it impossible to claim asylum on Danish territory. If she gets her way, a persecuted Syrian or Libyan refugee asking for protection in Denmark should be sent to Danish refugee camps in Northern Africa and the Middle East. By Danish standards, she is still a migration liberal.
  […]
  The nationalist Sweden Democrats are riding high in the polls ahead of the September elections. And even they blanch at the asylum policies being proposed by the left in Denmark.”

  (Relativt balanserad artikel. En svensk som nöjer sig med ”nationalist” om SD.
  För en fingervisning om vad författaren verkligen tycker, så verkar Fredrik Erixon vara gift med en viss Lifvendahl …)

  Svara
  • Olof

    /  06/29/2018

   Ja, oavsett vad som händer i detta valet tror jag det säkrare kortet är att EU kommer agera före Sverige.

   Tycka vad man vill om EU, men när det gäller spritt språngande vansinniga kliv ut i extremistpolitik så är EU som helhet mindre benäget att gå dithän än Stockholm.

   Svara
   • Ivar L

     /  06/30/2018

    Det vete sjutton. Den där nya internetlagen som snart skall klubbas verkar ju skriven av knarkande psykfall.
    Grundproblemet med både Sverige och EU, i synnerhet EU, är demokratiunderskottet. Om folk får bestämma på riktigt får man inte så’n här skit.

    Svara
 36. Har t o m sett den taktiken från lågstadiebarn. Efter ett bråk anklagades det vita barnet för att ha sagt något rasistiskt och att det var därför det invandrade barnet började bråka.

  Svara
 37. Olof

   /  06/29/2018

  Jag tycker nästan synd om UK som försöker låtsas som Alliansen är vid liv. Med så många knivar i ryggen borde det vara svårt att fortsätta vara ”naiv”.

  https://www.expressen.se/kronikorer/k-g-bergstrom/vilket-sjalvmal-av-centerledaren/?utm_medium=link&utm_campaign=social_sharing&utm_source=twitter&social=twtr

  Svara
 38. Gorby

   /  06/29/2018
  Svara
 39. Gorby

   /  06/29/2018

  Svara
 40. Sista dödsryckningen för "Alliansen"

   /  06/29/2018

  För en SD-anhängare som mig är det ganska fascinerande att ta del av ”Alliansens” totala sönderfall på sätt som nu sker inför öppen ridå.

  Den ena dagen vill man ge SD möjlighet att få ordförandeposter i riksdagens utskott (framfört av moderatföreträdaren Billström).

  Dagen därefter säger både Björklund och Annie Lööf blankt nej. Eftersom sossarna sa nej (wow, hur allianslojalt låter egentligen detta för gemene man?)

  Slutligen framkommer att det var Björklunds förslag från början. What?

  Ett gott råd till moderaterna, lämna den där tokalliansen medan tid är. Era allianskollegor verkar ju inte riktigt friska.

  MickeP

  Svara
  • Senior

    /  06/29/2018

   Bara att gratulera SD till ytterligare ett par-tre procent till.

   Svara
  • Motkraft

    /  06/30/2018

   Vi lever i en tid då Facebook- och Twitter-mobben styr vad våra politiker ska tycka och tänka. Strykrädda politiker som försöker att passa in. Inte leda och inte göra vad som är bäst för landet.

   De fick väl så mycket stryk av mobben att de direkt backade från förslaget och försöker låtsas som att de egentligen aldrig föreslagit det.

   Svara
  • Ivar L

    /  06/30/2018

   Det här fattar jag inte, ett stort parti borde väl få ordförandeposter per automatik. Skall en massa mikropartier få bestämma det där alltså?

   Svara
 41. Dreadlock

   /  06/29/2018

  Svara
  • Dreadlock

    /  06/29/2018

   Hur lyckades (L) att nästan fördubbla sitt stöd från Maj-Juni ? Har det hänt något som jag inte vet om, eller så de fått påfyllning av (c) och (m) ?

   Svara
   • Inge Post

     /  07/04/2018

    Något sent svar men jag antar att det är EU frågan ?
    Liberalerna hävdar att de nu är ensamt parti som brinner för att fortsatt stanna i EU och byta till euro och hela den där grejen som Göran Persson försökte.Dessutom ska vi vara mer eller mindre en nation hela EU och så ska vi ha ett gemensamt försvar.

    Detta är en fråga de tagit upp igen för att SD vill gå ur EU.

    Min fråga är: hur pass liberalt är det att ge ytterligare makt till EU politiker istället för att behålla den inom landets gränser ?

    Svara
  • Senior

    /  06/29/2018

   Fortsätt på detta vis kommer SD att ligga på 30-35% i September.

   Svara
 42. Olof

   /  06/29/2018

  Jag skrattar ju på mig. Proffslagstiftarna.

  Skriver man en lag som ger barn som anlänt de senaste två åren möjlighet till förtur i skolköerna så är det väk helt självklart att vissa kommer använda det som möjlighet att få in hem/hitflyttande miljonärsbarn. Med extra statligt bidrag dessutom!

  Om Fridolin är så jävla trög att han tror det är hans ‘intentioner’ som gäller istället för hur lagen faktiskt är skriven så borde han få gå om grundskolan igen. Intentionerna spelar roll när lagtexten kan tolkas på flera sätt. Men lagtexten är solklar här:

  ”I den särskilda kvoten får bara de elever ingå som varit bosatta i landet kortare tid än två år före starten av det aktuella läsåret.”

  Inte några som helst om eller men. I landet kortare tid än två år. Perfekt snabbspår för miljonärer, snyggt jobbat mister hundra dar…

  https://www.expressen.se/dinapengar/gustav-fridolins-ilska-mot-skolan-obegripligt/

  Svara
  • Senior

    /  06/29/2018

   Vänta till vi fått praxis.

   Dessutom:
   Vilken miljonär skulle vara så j*vla korkad att sätta sitt barn i svensk ”pisa skola” med undervisning på en nivå anpassad till en outbildad afghan om de kan köpa sig en plats på ett riktigt läroverk utomlands?

   Svara
   • Olof

     /  06/30/2018

    Vad jag förstår på artikeln så var förmodligen sidokön på den skolan enbart avsedd för att kunna låta väl utvalda gå runt köreglerna. Elitskola typ. Fast utan att man behöver betala för det.

    Svara
    • Senior

      /  06/30/2018

     Aha, förlåt, nu ser jag.

     Så går det när man ger vissa grupper särrättigheter.

     Men det är som vanligt inom vänstern: det är helt ok att ge sig själva och de sina dessa särrättigheter, men när de inser att även andra då kan utnyttja exakt samma rättighet är det plötsligt orättvist…..

     Nä, likhet inför lagen borde gälla samtliga, utan särrättigheter för någon.

     Hur svårt skall det vara?

     Samma rättigheter, samma skyldigheter, för samtliga, utan undantag.

     Svara
  • Senior

    /  06/29/2018

   Dessutom två:

   När de ljuger om sin ålder och identitet kan de lika gärna ljuga om hur länge de varit här, kontrollen är ju obefintlig på både det ena och det andra.

   Det är troligtvis dessutom bara att gå till närmaste flyktingmottagning om tidslängden på din vistelse är ”bränd” och anmäla dig på nytt med ett nytt namn, vips så är du nyanländ, berättigad, och kan dessutom som lök på laxen kvittera ut bidrag till ytterligare en identitet….

   Svara
 43. hllviken

   /  06/29/2018


  Svara
 44. QED

   /  06/29/2018

  https://www.hd.se/2018-06-29/jag-forundras-over-att-jag-minns-en-idyll-som-enligt-vissa-aldrig-funnits

  ”Läsartext: Jag förundras över att jag minns en idyll som enligt vissa aldrig funnits”

  Svara
  • Patrik S

    /  06/30/2018

   Hederskultur vs skamkultur.

   Svara
  • Ivar L

    /  06/30/2018

   Det intressanta är att Sveriges övervikt av brott per capita (21 ggr) rätt väl motsvarar överskottet av utländsk bakgrund (16 ggr). Inte exakt men i samma härad. Mycket mer korrelation än antal poliser per 100 000.

   Svara
 45. G

   /  06/30/2018

  ”Denny friades för “åsiktsbrott”: “Bara min advokat kostade skattebetalarna 33 000”

  Sedan våren 2017 har den svenske pensionären Denny Abrahamsson, 71, levt i ovisshet efter att han (bland hundratals andra, mestadels äldre) anmälts för hets mot folkgrupp av den så kallade Näthatsgranskaren, ett nätverk som dammsuger sociala medier i jakt på främst invandrings- och islamkritiska kommentarer, åsikter och inlägg. Den 19:e juni ägde rättegången mot Denny rum och den friande domen föll en vecka senare, den 26:e juni. Men affären Denny Abrahamsson och Näthatsgranskarens härjanden och trakasserier reser frågor om hur den svenska yttrandefriheten mår.
  ..[..]..
  Jag har tidigare skrivit om den tvivelaktige så kallade Näthatsgranskaren Tomas Åberg (före detta Bergström), som avskedats från sitt arbete som polis i Örebro då han ägnade sig åt maktmissbruk. Åberg är även dömd djurplågare, som till exempel Nya Tider rapporterat om. Efter detta har Åberg skapat sig en ny karriär genom att agera åsiktskonstapel på sociala medier, en verksamhet han lyckats tillskansa sig 600 000 av skattemedel för att bedriva, pengar han fick via MUCF.
  ..[..]..
  Den är ännu inte avslutad då åklagaren har på sig fram till 17:e juli att överklaga den friande domen.

  Jag läser förhöret med Denny och häpnar eftersom frågorna liknar åsiktsregistrering och han tillfrågas om sina åsikter om muslimer. Jag funderar på varför detta ska överhuvudtaget behöva redovisas, och hur det kommer sig att man avkrävs en viss typ av åsikt i just denna fråga. Jag reflekterar vidare – varför ska man alls behöva gilla en viss religion eller politisk ideologi? Det borde stå var och en fritt att välja hur man ska förhålla sig till sådant, och inte vara en fråga för polisväsendet.

  Jag ringer upp Denny för att säga grattis till att ha blivit friad och ber honom sammanfatta vad han gått igenom, efter att hans islamkritiska inlägg i bland annat Facebookgruppen Stå upp för Sverige blivit polisanmält.

  Hur skulle du vilja sammanfatta hela historien?

  – Yttrandefrihet är att man ska kunna förlämpa och bli förlämpad, det fria ordet är jätteviktigt. Jag tycker det var helt onödigt allting, jag har rätt att säga vad jag tycker! Det är fruktansvärt att man ska behöva åka in i rättegång för sånt. Men min advokat kände på sig redan innan att de inte hade tillräckligt med kött på benen att det skulle bli något.

  – Det rörde sig ju om massanmälningar, även om relativt få har gått till rättegång. Det var främst islamkritik som näthatsgranskaren, alltså Tomas Åberg, hakat upp sig på… i anmälan gick han själv under falskt namn och kallade sig Johan Eriksson. Jag vet inte varför han är så fixerad vid just kritik av islam? Jag mejlade honom och frågade, varför anmäler ni inte kommentarer om svennehora och sexuella anspelningar, men de svarade att det inte var så viktigt.
  ..[..]..
  Hur gick det till vid rättegången?

  – Det var ingen som sa emot mig, ingen invände mot det som jag skrivit, inte i sak. Jag sa till dem, ni har inte läst koranen eller hadditerna så ni vet inte vad jag pratar om! För det är underligt att min kritik inte kunde bemötas. Åklagaren och rätten vet inte vad det handlar om. Det är bara känslomässiga argument hela tiden, har inget med logik eller förnuft att göra. Och att regeringen och politiker nu kommer med förslag om att det ska bli hårdare tag mot “hot mot politiker”, det är ju bara för att skydda sig mot kritik. Tänk om jag säger “jävla sossar”, då kan det alltså kosta mig, det kan ses som ett hot… Allt handlar om censur, det är ett slags skenrättegångar. Man vill rensa bort konservativa röster från sociala medier. (forts. läs gärna hela)”
  http://katerinamagasin.se/denny-friades-for-asiktsbrott-bara-min-advokat-kostade-skattebetalarna-33-000/

  Svara
  • MickeP

    /  06/30/2018

   Jag måste säga att jag som åklagare blir väldigt illa berörd över mina kollegors uppenbarligen mkt lättsinniga förhållande till sin yrkesetik när jag läser om alla dessa åtal mot, företrädesvis äldre personer, som i stundens ingivelse uttryckt sig olämpligt på sociala medier. Jag vägrar att tro att det varit lagstiftarens mening att börja jaga gamla och försvarslösa som i sina svaga stunder låtit tangentbordet spela dem ett spratt. Jag kan helt enkelt inte tro att lagstiftaren menat ngt så osympatiskt och elakt, att det är de äldre och försvarslösa som i första hand ska utsättas för rättsstatens repressalier.

   Gå i stället på en sådan som mig. Jag kan försvara mig. Jag är SD-sympatisör, t.o.m. kandidat för SD i Malmö. Namn och arbetsplats finns här nedan. Det är bara att anmäla!

   Nu hör det till ovanligheterna att vi åklagare kritiserar varandra i varandras ärenden där vi inte känner till alla omständigheter i det enskilda fallet. Detta av kollegial respekt för att inget fall är det andra likt och att man ska undvika att kritisera när man inte har alla fakta.

   Men dessa återkommande reportage om åtal mot äldre som grundas på anmälningar från en grupp som uppenbarligen har en politisk agenda, börjar verkligen gå mig på nerverna och få mig att skämmas över kollegor som tar dessa anmälningar på fullaste allvar. De sänker respekten för hela åklagarväsendet.

   Detta måste få ett stopp!

   Michael Pleym
   Första ekobrottskammaren i Malmö
   Ekobrottsmyndigheten

   Svara
   • Senior

     /  06/30/2018

    Det är väl bara Ruben och Hilda som börjar föra sin politiska agenda nu när de växt till sig inom organisationen?

    Utan att arbeta inom rättsväsendet har jag läst tillräckligt om dem för att bli mörkrädd.

    Svara
    • Hilda och Ruben kan jag inte kommentera...

      /  06/30/2018

     …sitter för många chefer där.

     MickeP

     Svara
   • Ivar L

     /  06/30/2018

    Nu blir det lite konstigt eftersom forumet är anonymt, är detta ett citat eller är ”MickeP”, Michael Pleym?

    Sjunnessons inspelning av polisförhöret i ett liknande fall, islam såklart, är fascinerande. Även där ställs frågor som har karaktären av att det handlar om åsiktsbrott. Helt klart 1984-vibb.

    Svara
    • Vafalls?

      /  06/30/2018

     Om jag nu har valt att inte vara anonym, ska detta då läggas mig till last.

     Ja, MickeP är jag, dvs. Michael Pleym.

     Har du problem med det?

     Och vad menar du med att forumet är anonymt. Har du ngn slags bestämmanderätt över vem som ska vara anonym eller inte?

     Väldigt konstig kommentar måste jag säga.

     MickeP

     Svara
    • Och vem är du själv, Ivar L?

      /  06/30/2018

     MickeP

     Svara
    • Vad slutligen gäller Sjunnesson har jag...

      /  06/30/2018

     …redan i personlig kontakt med honom framfört min åsikt att åklagaren i det fallet borde anmälas för tjänstefel.

     Har du problem med det också?

     MickeP

     Svara
 46. Tor

   /  06/30/2018

  Så här marknadsförs lägenheter i Uppsala av byggbolaget JM;

  https://www.jm.se/uppsala?utm_source=hemnet.se&utm_medium=980×240&utm_content=06.01_Enkelt_Hemnet_980x240e&utm_campaign=jm_ost_uppsala_always_on_2018

  Svart man med två barn.
  ”Hitta ditt drömläge”

  Tänk om man marknadsförde boende i Kongo med en vit man och barn….

  Svara
  • Ivar L

    /  06/30/2018

   Ni bor ju förvisso klart mer svarta i Sverige än vita i Kongo men för tillfället är det en klar överrepresentation av icke-vita i reklamen. Reklambranschen och dess kunder verkar tävla om att vara immigrationsförespråkare för tillfället. Vi får väl se hur länge det varar. Lite dubbelt gissar jag, å enda sidan en stor potentiell konsumentgrupp, å andra sidan ännu inte så stor så det är värt att allienera sina ”gamla” målgrupper för mycket.

   Svara
   • När man granskar dina kommentarer...

     /  06/30/2018

    …börjar man förstå att du är en riktig fullblodsrasist, jävla idiot.

    Dra åt h-e med dig ditt avskum!

    MickeP

    Svara
    • Jonas

      /  07/01/2018

     Jag kan inte tala för Ivar men när man en dag ser det så börjar man inse att andelen bilder i annonser som innehåller en helsvensk familj helt klart ligger under genomsnittet på antalet helsvenska familjer i Sverige.
     Om varje bild ”måste” innehålla en person av en folkgrupp som bara är 5% i landet så blir den gruppen väldigt överrepresenterad.

     Svara
     • Ber om ursäkt för min förra kommentar

       /  07/01/2018

      Den var inte så genomtänkt och jag kan villigt erkänna att jag var lite snabb på tangenterna. Men jag tycker nog att det är ganska irrelevant att börja svamla om andel svarta/vita i reklamfilmer när vi har så pass mkt större problem i detta land än vem/vilka som förekommer i reklamfilmer. Att börja gny om detta är precis vad våra motståndare tar som utgångspunkt för att börja skrika om rasism.

      Dessutom blir jag väldigt provocerad när folk börjar förneka min existens. Kalla mig gärna för alla öknamn ni kan komma på. Det rör mig icke. Men ifrågasätt inte att jag finns, att jag existerar. Då blir jag riktigt förbannad. Ungefär lika förbannad som jag blir när våra politiker förnekar att det finns svenskar med svensk kultur, svenskt språk och svenska värderingar.

      MickeP

 47. Dreadlock

   /  06/30/2018

  Klyftig Satir . Peterson möter sin skuggsida ?

  Svara
 1. Smått och gott från 2018, del 3. Gott nytt år! | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: