Inte OK!

Om jag räknade rätt så var det 3 skjutningar i Sverige igår och Löfven ska prata allvar med polisledningen

Nu ska Löfven (eller Johansson) säga till på skarpen ”DET ÄR INTE OK! DET HÄR ÄR OACCEPTABELT”!

Men Johansson är på uppdrag i Almedalen

Uppdraget består bl a i att försöka lura i folk att asylhaveriet 2015 inte alls har nån koppling till brottsligheten. Han belägger bl a det med att det bara är ca 1% av internerna som har t ex afghansk bakgrund. Vad nu det ska bevisa. Klart att inga hamnar i fängelse vid grova brott när de trots överväldigande bevis om att de är vuxna döms som små barn. Och då hamnar man inte i fängelse…

Men oavsett om de döms som barn, enligt SCB finns ca 45 000 födda i Afghanistan (gissar att de menar svenska medborgare), det är mindre än en 1/2% av befolkningen. Men ändå, trots alla som lajvar barn och inte döms till fängelse, så är det 1% av internerna. Det säger en del. Sen kan det också vara intressant att kolla hur många av den procenten som kommit från 2014, då haveriet började på riktigt, och framåt.

Men visst, på ett sätt har han lite rätt, i alla fall om man tar gängen som skjuter och sånt, för de kom inte 2015. Några kanske har hittat dit redan men i första hand är det barnen till de som kom 2015, och de ensamkommande, som är morgondagens allvarliga problem. De som är allvarligt problem idag är mestadels barnen till de som kom igår. Vi VET hur det kommer att bli i framtiden eftersom absolut inget tyder på något annat, snarare tvärtom.

Sen finns det annan brottslighet, både grov och mindre allvarlig, som är mycket lätt att koppla till asylhaveriet, våldtäkter, gruppvåldtäkter, sexuella övergrepp osv. Där det alltså är mycket lätt att göra den kopplingen.

Morgan är ganska ohederlig…

Ardalan Ardalan Ardalan, det där är inte ok! Det är oacceptabelt att låtsas som om det är en överraskning att detta är ett problem som poppar upp just nu.

Det är nämligen tack vare, eller snarare pga, Socialdemokraterna som de kan finnas överhuvudtaget då S genom Broderskapsrörelsen, numera Tro och solidaritet, redan för över 20 år sedan lovade dem makt och viktiga poster i Sverige. Nu när de fått makt och viktiga poster och också utnyttjar det så låtsas S och Shekarabi som om de inte hade en aning…

Speciellt som S själva nämner just SKOLOR som en särskild fråga där det fortfarande saknas självklara lösningar. Nu poppar det upp muslimska skolor, alltså självklara lösningar, och då klagar Socialdemokraterna på det också?

Ardalan, det är inte ok att försöka föra folk bakom ljuset som du gör!

Länken i min tweet går hit och där hittar ni också bilderna.

MVH

MiT

Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

156 kommentarer

 1. MiT

   /  07/04/2018

  *https://www.facebook.com/tinapolitikse/videos/1775750219167186/*

  Svara
 2. MiT

   /  07/04/2018


  *https://www.facebook.com/thomas.gur.5/posts/1975701382481378*

  Svara
  • MiT

    /  07/04/2018

   ”Almedalen 2018: Svenska kyrkan ringer i klockorna för att få tyst på Thomas Gür”
   https://axess.se/blog/2018/7/4/almedalen-2018-svenska-kyrkan-ringer-i-klockorna-for-att-fa-tyst-pa-thomas-gur

   Svara
  • J.G

    /  07/04/2018

   Någon borde sabotera kyrkklockorna, för det här var bara en mersmak till när JÅ håller tal. Om de går på el kan man alltid klippa kabeln eller dra ur säkringen.

   Svara
   • Ron (GB)

     /  07/04/2018

    Det vore bättre att rycka ut någon sladd hos Socialdemokraterna eller Vänsterpartiet. Det är ju de som styr kyrkan idag.

    Svara
  • Skeptisk

    /  07/04/2018

   Så böneutrop var det samma som kyrkklockor. Ett maktmedel över massorna och omgivningen. Vi borde nog förbjuda båda.

   Svara
  • G

    /  07/05/2018

   Helt otroligt. Svenska kyrkan har tappat det fullständigt och är numera politiserad från topp till tå, detta är ytterligare ett bevis för det.

   Svara
  • G

    /  07/05/2018

   ”Idag, dagen efter, har Dagens Nyheter fortfarande inte uppmärksammat det inträffade. Dagens Nyheters historia kring yttrandefrihet är speciell. DN uppmärksammade heller aldrig de inskränkningar som regeringen Löfven hade för avsikt att genomföra i Yttrandefrihetsgrundlagarna och Tryckfrihetsförordningen men som Konstitutionsutskottet hindrade i sista stund efter en upplysningskampanj som leddes av bland annat ledarsidorna.se och den fristående liberala debattören och författaren Helene Bergman.”
   https://ledarsidorna.se/2018/07/den-mest-riskabla-valrorelsen-i-modern-tid/

   Detta är ju inte lite sjukt.

   Svara
 3. MiT

   /  07/04/2018

  *https://www.facebook.com/rasmus.dahlstedt.3/videos/10155370320486691/*

  Svara
  • Jans

    /  07/04/2018

   Mur mot nazism är naturligtvis bra men var är nazisterna på bilden?

   Svara
   • Långt borta. På väldigt tryggt avstånd!
    Det här är människor som skulle skapa en mur mot hunger på en restaurang eller en mur mot översvämningar i Sahara. Godhet skall aldrig behöva betyda att man riskerar något!

    Svara
   • Diskutabelt när man pratar om en liten klick nassar.

    Jag kommer ihåg när Swedish Defense League var i Göteborg – bokstavligt 1000-tals personer skulle demonstrera mot dessa hemskingar! Lokaltrafik blev avstängd, stor polisinsats för att undvika våldsamheter! Under tiden stod ett liten klunga på kanske 10-15 personer och huttrade i ett hörn medan tusentals protesterade mot dom. Så modigt, så starkt.

    En annan gång skulle NMR ordna soppkök till endast etniskt svenska hemlösa – ingen körde någon protest den gången och istället slutade det med att livet pågick som vanligt, lokaltrafiken och polisen gjorde sitt sedvanliga jobb medan NMR:arna stod ensamma för sig själva och fick äta upp sin egen soppa då inte ens hemlösa ville ha med dom att göra…

    Svara
  • Var är mångfalden? Jag tycker ”muren” ser lika multikulti ut som Aftonbladet…

   Svara
 4. MiT

   /  07/04/2018

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  07/04/2018

   -Det var ett otrevligt och konfrontativt budskap.

   Vadå BUDSKAP, för i helvetet, vad är det för jävla bibliskt satans skitlingo. Säg som det är istället, vi tål inte att höra andra åsikter än våra egna.

   Med deras retorik så borde det vara rimligt att stå utanför hans kyrka och tuta med en mistlur varje gång han talar från predikstolen, om man nu inte känner att man har tid att ringa polisen, om man nu uppfattar sig som utsatt av liturgikens budskap.

   Svara
  • Svara
 5. Mycket kort försmak av min pågående analys av Vs och NMRs partiprogram. De hittas här:
  https://www.nordfront.se/var-vag.smr
  https://www.vansterpartiet.se/resursbank/partiprogram/

  Avdelning ”Hursa?”
  Vänsterpartiet: ”Med möjlighet till utbildning blir man mindre utbytbar och får en starkare ställning gentemot.”
  NMR: ”Bekämpa ”mångkultur” och istället främja biologisk mångfald även för människor. ”

  Avdelning ”Värdeord”
  NMR: ”stark” 21 ggr, ”ras” 46 ggr
  V: ”ägande” 39 ggr, ”kamp” 74 ggr

  Avdelning ”Överraskning”
  Värst vad NMR skriver mycket om djurrättigheter!

  Avdelning ”Hela partiprogrammet summerat i lämplig fras”
  Vänsterpartiet: ”intellektuell normbrytande funktionalitet”
  Nordiska Motståndsrörelsen: ”sionisternas ljusskygga verksamhet”

  Svara
  • weasel

    /  07/05/2018

   Så ”kamp” var bara med 74 gånger ?
   Aningen futtigt, tycker jag.
   Det är ingen klass på dagens revolutionsromantiker… 😦

   Svara
   • Jo, men det är bara 58 sidor text, omkring 19000 ord.

    Några andra ordfrekvenser i V-programmet (inklusive varianter och böjningar, snabb sökning, ingen textparsning eller manuell kontroll): makt 100, Kvinna 94, rasism 60, rättighet 50, krav 50, fack 47
    Finns ej: Skyldighet, kommunism

    Lite tredjevärldism också över deras snack om Öst och Syd som måste hjälpas av Europa.

    NB: Det finns fortfarande minst ett halvt dussin partiprogram och jag tänker inte analysera alla. Har ingen aning om huruvida ovanstående är konstigt eller ej. Får gärna mothugg från någon som vet hur sådana här texter brukar utformas.

    Men NMR har bara 17 ”kamp”, så jag gissar att V ligger bra till för guldet där …

    Svara
 6. MiT

   /  07/04/2018

  Svara
  • Jans

    /  07/04/2018

   GUd (sic!) vad de håller på och positionerar sig. Domrposten jobbar på sin karriär uppenbarligen. Biskopsdrömmar måntro?
   Vilken pajaskyrka.

   Svara
  • Ivar L

    /  07/04/2018

   Nu har han tydligen ångrat sig lite grand:
   ”Beslutet att ringa i klockorna var överilat, situationen motiverade inte den åtgärden. Dock är det fortsatt så att vi inte önskar politiska möten vid domkyrkan.”

   Haha… någon som tror han gjort något om sossar eller fisare haft möte utanför kyrkan?

   Svara
   • Ivar L

     /  07/04/2018

    Den som läst Helena Edlunds utmärkta och intressanta bok ”Konsten att överleva Svenska Kyrkan” är inte ett dugg förvånad för övrigt. Där berättas om sosseriet och kyrkans sammanväxt.
    https://www.bokus.com/bok/9789188809063/konsten-att-overleva-svenska-kyrkan/

    Svara
   • Frida Gustavl

     /  07/04/2018

    ”Dock är det fortsatt så att vi inte önskar politiska möten vid domkyrkan.”

    Ja, det kan han önska bäst han nu vill. Själv önskar jag att ingen svalt, fred mellan alla länder samt frid och lycka till alla som vandrar på jorden, jag önskar också att han förstod att han borde ta sitt pretentiösa önskemål och stoppa upp det i röven. Gatan och torget utanför hans kyrka är allmän plats och där gäller inga kyrkans regler. Vem tror han att han är?

    Svara
   • weasel

     /  07/05/2018

    ””Dock är det fortsatt så att vi inte önskar politiska möten vid domkyrkan.”

    Med tanke på att Almedalsveckan pågår blir nog Dumprost Hermansson tvungen att ringa i klockorna från morgon till kväll såvida han inte flyttar hela kyrkan från Visby… :/

    För övrigt är det både intressant och fascinerande att dumprosten anser att det är så pass upprörande att klockringning är befogat när någon föreslår att utländska medborgare som döms för våldtäkt ska utvisas.

    Svara
    • Melmac

      /  07/05/2018

     Han borde döpa om sin titel till Dumstrut!

     Svara
 7. MiT

   /  07/04/2018

  *https://www.facebook.com/joakim.lamotte/videos/1835805286514054/*

  Svara
  • lensof

    /  07/04/2018

   Oj oj oj. Han kämpar. Trots motstånd och dålig behandling.

   Beundrar honom, det är inte många som skulle orka som han gör. Han är värd allt stöd och all bekräftelse han kan få. Vi behöver honom!

   Svara
  • Jans

    /  07/04/2018

   Ja, men tjänar Morgan på detta? Det tror inte jag.

   Svara
  • Gorby

    /  07/04/2018

   *https://www.facebook.com/joakim.lamotte/videos/1835396123221637/*

   Svara
   • tompas11

     /  07/04/2018

    Joakim är en klippa, han har så rätt. Han har vaknat, hoppas att allt fler vaknar och inser hur verkligheten i detta land ser ut och vilka som har åsamkat landet så stor skada. Rösta den nionde september och viktigast av allt – rösta rätt!

    Svara
   • lensof

     /  07/05/2018

    Joakim blottlägger Almedalen, denna tillställning som är mer influerad av Marie-Antoinette än medveten traditionell svensk politik. Folket, vad är det annat än medel till utsugning. Värdegrund, vad är det annat än att få det bra själv. Trygghet, vad är det utanför de egna murarna. Sanning, vad är det annat än vad vi ledande politiker och journalister säger.

    Lögn, spel och jycklare allt finns det i Visby. Tack och lov så finns där även denne kämpande Lamotte.

    Svara
 8. Enligt min åsikt är det HELT okej om busarna skjuter ihjäl varandra. Vad som inte är okej är såklart att de gör det mitt i det offentliga rummet, så helt vanliga hederliga människor riskerar att råka illa ut om de är på ”fel” plats vid ”fel” tillfälle…

  Svara
  • Olof

    /  07/04/2018

   Även om det inte kan tyckas som en speciellt stor förlust så är det dock så att deras agerande belastar vården (och skapar en hotbild mot den), polisen och rättsväsendet och (tror jag) i sig leder till lägre tröskel för våld rent generellt.

   En kirurg som gräver kulor ur en gangster kan inte göra en annan operation samtidigt.

   Vi har helt enkelt inte råd att tolerera den typen av beteende oavsett vad vi tycker om offrena.

   Men visst, utvisa dem så skiter jag fullständigt i vad som händer dem sedan.

   Svara
   • Frida Gustavl

     /  07/04/2018

    Med risk för att vara lite präktig. Jag verkligen avskyr att de skadar, hotar och skjuter varandra, även om de skulle mötas upp långt ute i skogen och gräva ner liken där de aldrig kunna hittas så skadar det samhället från det lilla till det stora. Det kostar pengar, resurser, kraft – men viktigast av allt, det förråar, skapar rädsla och hat.

    Varför sitter inte dessa busar i fängelse? Merparten av detta pack har ju bevisat gång på gång att de skiter i och på samhället?

    Stefan Löfven har haft fyra år på sig att göra något åt saken. Inga jourdomstolar och direktstraff för vapenbrott, inga stramare straff för yngre mördare och våldsmän, inget har han gjort som gett någon som helst synlig effekt. Han tjatar om antalet poliser som att det ska göra all skillnad. Tjenare.

    Svara
    • tompas11

      /  07/05/2018

     Alliansen hade åtta (8) år på sig att göra något rätt och nu har S haft fyra (4) år på sig att göra något rätt. Och vad är resultatet? Våldsspiralen skruvar sig allt snabbare ner i avgrunden. Det spelar alltså ingen roll om det är alliansen eller de rödgröna som sitter vid spakarna – det går åt helvete ändå. Ingen, jag upprepar, ingen av dessa politiker vågar ta i skiten och göra vad som krävs. Fega uslingar är de, som bara tänker på sitt eget välbefinnande. Kan politikerföraktet bli djupare?

     Svara
    • Olof

      /  07/05/2018

     ”Han tjatar om antalet poliser som att det ska göra all skillnad.”

     Ja, jag känner verkligen att örona bara stänger sig när de tjafsar om mer poliser. Mer poliser är dels väldigt svårt att åstadkomma idag, och det löser inte längre något.

     Fler poliser behövs om det är svårt att lagföra brottslingar. Den grupp av individer som är problem nu är ofta redan dömda flera gånger. Så problemet ligger inte i kapaciteten att lagföra, problemet ligger i att de alls släpps ut så de belastar polisen igen. Om det inte skedde skulle behovet av poliser snabbt minska.

     Jag tror det är dags för three strikes liknande lagstiftning. Tre brott med våldsinslag eller hot om våld av något slag så bör det finnas en slutstation för separation från samhället. Jag tycker inte nödvändigtvis det behöver vara längre fängelsestraff i sig, man skulle kunna tänka sig alternativa konstruktioner. T.ex, nuvarande straffskalor skulle kunna följas av utvisning om möjligt, någon typ av anstalt annars, men i det läget handlar det om att allmänheten behöver skyddas från individen, och den bör inte släppas ut igen föränn det går att garantera att ingen mer någonsin skadas av brottslingen.

     Svara
   • Absolut, visst belastar de vården, polisen och samhället i stort. Men grejen är att ju fler av dem som lever desto mer belastar de samhället… Och sitter de i fängelse så kostar de MYCKET mer pengar för samhället än om de ligger nedgrävda i skogen.

    Svara
    • Kronblom

      /  07/05/2018

     Retroaktiv abort?

     Svara
    • Olof

      /  07/05/2018

     Ja, som sagt, utvisning är ju att föredra. Sedan tycker jag nog det börjar bli mer än dags att titta på möjligheten att förlägga anstalter till på ställen där kostnaden är lägre. Eller koppla den till vad internerna kan finansiera själva genom arbete… extra incitament att lära sig värdefulla kunskaper.

     Svara
     • Jag håller med, faktum är ju att staten skulle kunna TJÄNA pengar på att ha skurkar i fångenskap istället för att förlora på det.

 9. Dreadlock

   /  07/04/2018

  Ygeman :

  ” Ygeman: Oacceptabelt hot från Turkiet” ( Turkiets försök att utpressa EU om flyktingfrågan)
  ” Ygeman: Oacceptabelt att man förtiger detta” (polisens mörkande om tafsande ungdomar)
  ” det som förekommit i Umeå är ”helt oacceptabelt”. ( Judisk synagoga utsatta för hot)
  ”Ygeman: Vidrigt och oacceptabelt” ( ”Brandattentatet” En illa skött fritös i lokalen)
  ” Angreppen oacceptabla” ( Efter attacker mot blåljuspersonal, vilket fortfarande sker)
  Inrikesminister Anders Ygeman (S) kallar situationen i Malmö ”oacceptabel” (Handgranater)

  Det finns mer. I nästan alla TV-intervjuer har Ygeman någon gång sagt ” Oacceptabelt”

  Sliter man ut ett värdeord så har man säkert tappat 5-6% i väljarstöd på bara det.

  Och min favorit : https://pbs.twimg.com/media/CLZKeFXXAAAPnrt.jpg

  Svara
  • Olof

    /  07/05/2018

   Påminner mig om den där läckta bedömningen av Carl Bildt som ‘medium size dog with a big dog attitude’.

   Ygeman, Löfven, och ja, Sverige i sig, skulle väl idag kunna beskrivas som ‘Small dog with a big dog attitude. That’s now been run over by the steamroller of reality.’

   Svara
  • Hmm, vore man journalist skulle man nog flika in ett och annat ”är det här acceptabelt” när man talar med Ygeman.

   Svara
 10. michael.

   /  07/04/2018

  Väldigt märkligt att Stefan kallar till sig polisen och ska prata med dom om skjutningar,istället vilket är politikernas roll att lagstifta om vilka straffskalor som ska gälla.

  Svara
  • Frida Gustavl

    /  07/05/2018

   Kan det vara så att det passar bra inför valet?

   Om han eller någon av hans ministrar får någon jobbig fråga iom exponeringen i Almedalen så kan de alla som rostiga bandspelare upprepa att de nu frågar polisen vad de behöver, knappast hederligt men väl så effektivt för att få det att framstå som att gängskjutningar är polisens ansvar och fel (vilket det med tanke på myndighetens uselhet till del så klart är, men att den är usel är ju regeringens fel ändå).

   Som MIT framhärdar, regeringen Löfven har misslyckats att stävja gängkriminaliteten, och väldigt få borde svälja hans nyvakna intresse för polisens möjligheter till insatser.

   Någon journalist borde rimligen passa på att fråga Stefan Löfven nästa vecka exakt vad polisen önskat, sedan följa upp med om/när de ska få vad de tycker sig behöva. Dubbelkolla med tjänstemännen hos polisen om det stämmer, och sedan följa upp med om de verkligen får vad de önskar.

   – Vad sa polisen att de behövde, jag vill gärna att du ger mig alla detaljer?
   – De ville så klart ha genuscertifiering, fler dialogpoliser och många många många fler armband.
   – Ska de få det, om ja, när?
   – Nu är det viktigt att vi förankrar detta brett och att det här inte landar fel. Vi kommer därför bjuda in alla ickenazistiska riksdagspartier och F! för samtal. Men vi kommer också redan nu tillse en utredning för att gå till botten med detta.
   – Vad spännande, vem kommer hålla i utredningen?
   – Vi tittar på många namn, men ser så klart gärna att en erfaren person med god insyn i problematiken tar sig ann uppgiften.
   – Özz Nujen?
   – Nja.
   – Mona Sahlin
   – Mmmm, jag säger inget nu. Men hon har ju inget annat just nu, så det kanske skulle kunna fungera. Du får ge dig till tåls.

   Svara
 11. Dreadlock

   /  07/05/2018

  Svara
 12. The Perfect Man

   /  07/05/2018

  Nya armband är ett måste…
  ”Skjut mig inte!” Kan det kanske stå på dom…

  Svara
  • Olof

    /  07/05/2018

   Nejnej, det går inte, det är ju nästan som en skyddsväst så då kommer det bli ännu mer oförsiktiga skjutningar!

   Svara
 13. weasel

   /  07/05/2018

  ”Om jag räknade rätt så var det 3 skjutningar i Sverige igår …”

  Var är professor Betnér och trygghetsexpert Schyffert när man behöver dom ? 😦

  Svara
  • Ivar L

    /  07/05/2018

   Jag tyckte jag såg dem på en pizzeria på Söder.

   Svara
 14. G

   /  07/05/2018

  Svara
  • lensof

    /  07/05/2018

   Var gång jag ser den bilden så tänker jag på tanterna i en gammal pilsnerfilm. Fast tanterna i dom filmerna hade kurage och var roliga. Feministregeringens huckletanter saknar allt sånt.

   Svara
   • Kristian

     /  07/05/2018

    ”Det var så rysligt så få döda idag!”
    -Fröken Cronblom (Lili Ziedner) läser tidningen, ”Pensionat Paradiset”

    Svara
 15. G

   /  07/05/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  07/05/2018

   Min dotter hade av okänd anledning tidigt idéer om vad hon skulle ha för badkläder och det var definitivt inte bikini. Hur många svenska föräldrar skulle i det läget tvinga sitt barn att ha bikini? Vi gjorde det naturligtvis inte. Robsahms liknelse haltar betänkligt.

   Svara
   • weasel

     /  07/05/2018

    En annan skillnad är väl kanske att bikini-barnet inte kommer att bära sin bikini resten av sitt liv och kräva att hon får jobba på SAS iklädd sin bikini…
    :/

    Svara
 16. G

   /  07/05/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  07/05/2018

   Är det inte ganska varmt i Libanon? Vad har de manliga poliserna på sig?

   Svara
 17. G

   /  07/05/2018

  Svara
 18. G

   /  07/05/2018

  Svara
  • x

    /  07/05/2018

   Feministmannen™

   I varje feministman bor en Kapten Klänning.

   Feminister blundar som vanligt.

   Svara
 19. G

   /  07/05/2018

  ”Detta uppfostrarnit

  När kultur värderas utifrån värderingar blir den styrd. Det är ett hot mot dess kraft och dynamik. Den måste befrias från sina kidnappare.

  En sommardag för fyra år sedan bestämde jag mig för att säga upp min morgontidning. Det som länge hade varit uppenbart blev till sist plågsamt påtagligt: tidningens kulturdel hade transformerats till ett forum för ideologisk aktivism.

  Ledarsidan gick ut på att förklara begreppet rasifiering. Sex sidor, halva kulturdelens utrymme, upptogs av ett reportage om en feministisk festival. Ett tidningsuppslag handlade om ekopoesi. I en krönika refererades till en av våra mest framstående och folkkära konstnärer som konservativ mansgris och inskränkt nationalist. Av en annan text fick man veta att en av 70-talets hårdrockare numera var mer skräckinjagande i egenskap av högerkristen golfare än som sminkat monster.

  Är detta kultur? Den ytlighet med vilken kulturen behandlades hade räckt för mig att reagera, men det som var mest frapperande var hur vissa värderingar och idéer hade kidnappat kulturen. Och omvänt: det som representerade dessa värderingar och idéer hade kommit att utgöra kulturen.

  En mandatperiod har gått sedan jag avslutade min prenumeration, men det har knappast blivit bättre. Tendensen är tydlig. Kultursidor och kulturinstitutioner tycks ha gått in för att kulturen skall representera rödgröna hjärtefrågor för dagen och att konsumenten skall översköljas med dessa. Fokus är mer sällan på kulturen i sig. (forts)”
  https://axess.se/magasin/default.aspx?article=3771#.Wzssguh_2Ec.twitter

  Svara
 20. MiT

   /  07/05/2018

  Svara
 21. MiT

   /  07/05/2018

  Svara
 22. G

   /  07/05/2018

  https://toklandet.wordpress.com/2018/07/04/inte-ok/#comment-155660

  ”När Katerina Magasin når Rasmus Dahlstedt på telefon där han just nu befinner sig i Almedalen, berättar han att domprosten verkade ha blivit oerhört provocerad av Gürs seminarium, som denna gång lockat ett hundratal engagerade lyssnare.

  – Domprosten sa, “jag vill inte ha den här skiten här”, berättar Dahlstedt.

  Sa han verkligen så?

  – Ja, exakt så sa han när han hörde Gürs seminarium. “Jag vill inte ha den här skiten här”. Sen gick han och satte igång kyrkklockorna.

  Några diskussioner blev det dock inte denna gång utanför Visby Sankta Maria domkyrka. Rasmus Dahlstedts filmupptagning visar följande dialog mellan Mats Hermansson och Thomas Gür:

  – Jag märker att jag inte är bland vänner här, säger Hermansson med ett besvärat ansiktsuttryck. Jag märker att det inte kommer att tas emot så väl.

  – Lugn, uppmanar då Gür. Det handlar inte om vänskap.

  Sedan fortsätter Gür och säger att domprosten hade kunnat säga ifrån, om han inte tyckte att sällskapet skulle vara just på plats utanför kyrkan.

  – Men varför vidta en sån här åtgärd, undrar Gür och syftar på den högljudda klockringningen.

  – Jag tyckte det var fara å färde. Då ringer vi i klockor, svarar Hermansson.
  ..[..]..

  En av dem som kom för att lyssna på Gürs seminarium var Marie Öman Warrener. Hon skildrar det inträffade så här:

  – Thomas Gür stod på hörnan vid ingången till kyrkan. Han hade inga vimplar eller plakat, inte ens en mikrofon. Han var en vanlig medborgare som talade till andra medborgare. I dag handlade det om brott och straff, att det är fel att få straffrabatt när man begår många brott. Fyra våldtäkter, men tre på köpet, det är helt fel. Gür vill se att alla brott utreds för sig. Och begår man fyra våldtäkter ska straffen fyrdubblas, man ska straffas för varje våldtäkt man begår. Domprosten och hans kollega stod och lyssnade på talet. När detta med våldtäkterna kom upp försvann de, och jag undrade vart de tog vägen. Sedan började klockorna ringa. Vad jag förstår ringde de signalen för fara, alltså en varning. Det skulle bli en frågestund, men den var omöjlig att hålla eftersom kyrkklockorna ringde så högt att det var svårt att höra vad som sades.

  Marie Öman Warrener berättar om Gürs publik.

  – De som kom för att lyssna var helt vanliga människor, samhällsintresserade medborgare. De jag pratade med var helt chockade, de förstod inte att det kunde gå till så här i Sverige. Däremot sa de att de nu tänker gå ur svenska kyrkan. Det konstiga var att en kvinna från kyrkan stod och filmade åhörarna. Vad har man filmen till från kyrkans sida? Vad ska den användas till? Ska de bildgoogla vilka som var där? (forts)”
  http://katerinamagasin.se/domprost-avbrot-thomas-gurs-seminarium-om-kriminalitet-med-klockringning-jag-vill-inte-ha-skiten-har/

  Svara
  • Olof

    /  07/05/2018

   Svenska kyrkan lyckas som så ofta vara en bra kontraindikator på vad som är den goda sidan.

   Svara
   • Kronblom

     /  07/05/2018

    Jobb med stora framtidsutsikter: Ta ner kors från kyrkor, ersätt med röd stjärna.

    Svara
    • Rikard

      /  07/05/2018

     Hej.

     Röd stjärna, ja.

     Och grön månskära.

     Klockorna kan man vända upp & ned på och ha som oljelampor.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
 23. G

   /  07/05/2018

  ”Why Curie’s no Einstein: A subtle gender bias in science

  When we talk about the most famous scientists, we’re often on a last name basis. For figures like Darwin and Einstein, first names and even titles like ”professor” seem irrelevant. We know who they are, and a single name is enough to conjure up all they accomplished.

  But can you think of any female scientists where the same is true? A new study suggests that using a scientist’s surname may be helping perpetuate a bias against female scientists. A variety of studies show that people are more likely to refer to males only by their last name. And a separate set of experiments indicate that people will attach more prestige to anyone deemed worth of being referred to by their last name.
  https://arstechnica.com/science/2018/06/persistent-gender-bias-in-science-its-all-in-the-name/

  Hmm. Schyman, Kawesa, Romson, Lööf, Ferm, Jönsson…

  Svara
  • AnderS

    /  07/05/2018

   Marie och hennes man Pierre Curie är ju båda nobelpristagare vilket gör förnamn ganska viktigt. Sedan att Pierre i sann patriarkal anda är helt bortglömd är ju en annan fråga.

   Svara
   • Ivar L

     /  07/05/2018

    Om alla enbart använde namnet Curie så skulle feministerna säga att det är för att dölja att hon är kvinna. Either way you’re wrong. Om missionen är att hitta fel i allt hittar man fel i allt. Jag tycker Madame Curie är vackert och respektfullt.

    Svara
  • Återkom när det finns lika många kvinnor på Darwin och Einstein-nivå.

   Ytterligare flum om språk som styr tanken. Sapir–Whorf-lavemang åt alla!

   Svara
 24. Jonas

   /  07/05/2018

  ”Professor: Fejkkonton bakom ”hatstorm” mot Durmaz

  Det fanns ingen hatstorm mot fotbollsspelaren Jimmy Durmaz.
  Det säger en it-forskare som gör bedömningen att en stor del av de hatiska och rasistiska kommentarerna kom från automatiserade fejkkonton — och som ger en känga åt de medier som okritiskt förde budskapet vidare.”

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/professor-fejkkonton-bakom-hatstorm-mot-durmaz

  Svara
  • Melmac

    /  07/05/2018

   Orkestrerad av? Vänstern? Svenska kyrkan? Fi? S? Aftonbladet? Expressen? DN? SvD?

   Man kan ju hoppas att man kan få fram var och kanske därmed vem som gjort detta.
   Förvånad att både SVT och TV4 tagit upp det.

   Svara
   • Jonas

     /  07/05/2018

    De enda med resurser att göra något sådant är väl Expo och Researchgruppen.

    Svara
    • Rikard

      /  07/05/2018

     Hej.

     Men hallå, asså!

     Ni har ju glömt han som kan som ingen ann’
     infiltrera, segregera, invadera,
     länder, forum, myndigheter;
     Vem kan det vara? Jo, han heter
     Putin! (ouvertyren från ‘1812’)

     Putin! (ouvertyren från ‘1812’)
     Som alltid ligger bakom dåligheter
     och sprider dagens fejknyheter
     i alla former man kan tänka
     i alla forum man kan länka

     (ledsen trombon – bwah-bwah-bwah-bwaaaah)

     EXPO är så söta så
     när de för bidrag står på tå
     Aschbergs gäng i graven driver folk
     och är för Researchgruppen tolk

     (Госуда́рственный гимн Сове́тского Сою́за på dasspapper & kam)

     De andra gängen som ni namnger
     ofta på för tjockt brer
     och är därför lättare att slöja av
     när de sjunger falskan klav

     (”Achilles klagan” på kastanjett och dragharmonika)

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
  • Ivar L

    /  07/05/2018

   Nyheteridag hade denna nyhet för flera dagar sedan.

   Svara
  • Ivar L

    /  07/05/2018

   Från artikeln:
   ”Ödling skulle vilja att journalister får tillgång till analysverktyg, som de kan använda i den här typen av situationer och urskilja fejkkonton från verkliga personer.”

   Jag är inte så säker på att journalisterna vill ha dessa verktyg. De vill ju ha den här rasismen, den är del av deras narrativ.

   Svara
   • Candace Owens (ung, kvinna, svart, konservativ) hade en kickstarter för ett planerat sådant verktyg (programvara). Se första tio minuterna av intervjun hos Dave Rubin (2017-09-28).

    Owens hade en idé till något man kunde använda mot nätmobbning. Öppnade ett kickstarterprojekt. Hon fick snabbt ett samtal från Zoe Quinn (GamerGate-debaclet) som sade ”du måste sluta med det där, du kommer att förstöra allt”. Owens vägrade. Inom några timmar fick hon fyra tusen rasistiska hatmail och kickstarter stängde projektet.

    Owens tror att problemet var en mening i kickstarter-video där hon sade att det var dags att demaskera anonyma nätmobbare.

    (Inte alla håller med:
    https://quillette.com/2018/05/08/problem-candace-owens/)

    Svara
  • G

    /  07/05/2018

   Benny: ”Matematiklärare”

   Svara
 25. G

   /  07/05/2018

  Svara
 26. G

   /  07/05/2018

  Visst var det sagt att man skall ge NMR så mycket uppmärksamhet i media och sociala medier som bara möjligt?….

  Svara
  • G

    /  07/05/2018

   Svara
  • Tomas Fritiofsson

    /  07/05/2018

   lyckträff för annie där med nmr
   borde hon kunna nyttja bättre

   Svara
  • Ivar L

    /  07/05/2018

   Var det en massa nassar där och störde Annie alltså? Svårt att fatta vad som stör henne i den sekvensen.

   Svara
   • Melmac

     /  07/05/2018

    Undrar om nyckelskramlande och vuvuzelabrölande Marxister hade gjort henne lika upprörd?

    Svara
  • G

    /  07/05/2018

   Också detta ur rapporten som Kronqvist nämner lite från i sin ledare…

   ”(Sida 29) Genus och jämställdhet…

   Ett annat aktuellt tema i dagens politiska debatt rör frågor om genusroller och jämställdhet samt huruvida det finns ett behov och önskan att påverka dessa med olika policyförslag. I det här avsnittet analyseras väljarnas åsikter rörande genusroller, kvinnor och feminism.

   Figur 2.6 visar att en tydlig majoritet av Sverigedemokraternas väljare, oavsett ti digare partival (74–78 procent), instämmer i påståendet att feminismen har gått för långt. Ungefär hälften av Moderaternas väljare (53 procent), och en minoritet av Socialdemokraternas väljare (24 procent), instämmer i detta påstående. Figur 2.7 visar resultat med avseende på påståenden som mäter sexistiska attityder och synen på traditionella genusroller. Det är ovanligt i samtliga väljargrupper att instämma med påståendet Det är framför allt männens uppgift att försörja familjen . Påståendet får stöd av bara 11 procent av Sverigedemokraternas väljare, 3 procent av Socialdemokraternas väljare, och 5 procent av Moderaternas väljare. Det är större spridning i frågan om huruvida spädbarn påverkas mer negativt av att mamman går tillbaka till arbetet för tidigt än att pappan gör det. Detta påstående får stöd från 46 procent av Sverigedemokraternas väljare, 32 procent av Moderaternas väljare och 16 procent av Socialdemokraternas väljare. Ännu större spridning finns i påståendet, som även får störst stöd i samtliga väljargrupper, att kvinnor tenderar att tolka harmlösa anmärkningar eller handlingar som sexistiska. Majoriteten av Sverigedemokraternas väljare instämmer med påståendet (59 procent), medan andelen är betydligt lägre bland Moderaternas (40 procent) och Socialdemokraternas väljare (24 procent). En närmare analys av Sverigedemokraternas väljare visas i Figur 2.8.

   Skillnader mellan före detta socialdemokratiska väljare, före detta moderata väljare och de övriga SD ­väljarna är väldigt små i samtliga frågor. Detta tyder på att det finns en betydande skillnad mellan de som har lämnat Socialdemokraterna eller Moderaterna för SD jämfört med de som har stannat i dessa partierna när det gäller genusfrågor.
   ————.

   Hela rapporten för den som vill skumma igenom….
   https://www.iffs.se/media/22379/forskningsrapport_2018_2.pdf

   https://web.archive.org/web/20180705060953/https://www.iffs.se/media/22379/forskningsrapport_2018_2.pdf

   Svara
 27. MiT

   /  07/05/2018

  😮

  Svara
  • G

    /  07/05/2018

   Anmäla inlägg från Helena, hon är liksom på den s.k ”goda” sidan av det jag sett twittrat från henne flera gånger tidigare, och hon gillar inte när folk med ”fel” åsikt kommer in i hennes trådar, e.g invandringskritiker osv. Fan väx upp herr ”kommunikationschef”, såvida du inte tänkt vara konsekvent och även anmäla inlägg på twitter under valkvällen/natten, det lär nog vara tiotusentals människor som spyr på en annan partiledare då, men jag misstänker att du möjligen kommer tycka att det är helt i sin ordning då, för han heter ju inte Annie Lööf.

   Svara
 28. MiT

   /  07/05/2018

  Svara
 29. MiT

   /  07/05/2018

  *https://www.facebook.com/thomas.gur.5/videos/1976328979085285/*

  Svara
 30. MiT

   /  07/05/2018


  *https://www.facebook.com/sverigebilder/photos/a.425029204507854.1073741829.424554617888646/675904359420336/?type=3*

  Svara
 31. Ivar L

   /  07/05/2018

  Lustigt, brukar inte den liberala pressen göra sig lustig över gamla åldrade domare? Nu blir det tvärtom, nu är det fel av Polen att vilja att gamla domare går i pension:
  ”Bland annat tvingas mer än en tredjedel av domarna i Högsta domstolen avgå till följd av en sänkning av pensionsåldern.”
  https://www.svd.se/polsk-chefsdomare-trotsar-utrensning-i-hd

  Malgorzata Gersdorf är 66 år men det glömde naturligtvis SvD att skriva i sin artikel. Uppenbarligen är en tredjedel av domarna ungefär lika gamla. Kanske inte helt fel att faktiskt byta ut dem?

  Svara
 32. Svara
 33. Svara
 34. (Statistik kan laddas ned här:
  https://arts.monash.edu/social-sciences/border-crossing-observatory/australian-border-deaths-database/)

  Svara
  • Ivar L

    /  07/05/2018

   Det är fasen inte få liv det handlar om heller. Skrämmande siffror. Hur kan Läkare Utan Gränser vilja låta detta fortgå i Medelhavet?

   Svara
   • Olof

     /  07/05/2018

    För att de är aktivister som skiter fullständigt i flyktingars liv, vad de gör är att godhetssignallera.

    Svara
 35. Man måste undra i vilken bubbla man bor i om man tror att detta argument ens håller i dagsläget?

  ”Med en röst på alliansen får du SD på köpet”
  http://www.gp.se/debatt/med-en-r%C3%B6st-p%C3%A5-alliansen-f%C3%A5r-du-sd-p%C3%A5-k%C3%B6pet-1.6944144

  Svara
  • Känns som när etablissemanget bemöter EU- och globaliseringsskeptiker med enbart ekonomiska argument.

   Vi vet vad SD är, vi vet vad de står för, vi röstar för eller mot på grund av eller trots det.

   Däremot går det inte att veta vad vänstern eller ”alliansen” står för. Jag vet vad gammelblocken tyckte i morse, det är inte säkert det gäller i eftermiddag.

   Svara
 36. Ivar L

   /  07/05/2018

  Touché.

  Svara
  • Senior

    /  07/05/2018

   Hahaha!
   De sade ”vid” kyrkan, inte ”i” kyrkan.
   Snart kommer de att hävda att Gür fått en fristad i kyrkan om han frågat…..

   Svara
 37. Ivar L

   /  07/05/2018

  När präster ljuger…
  Såhär hotfull var Thomas Gür och hans åhörare.

  Svara
  • Senior

    /  07/06/2018

   Ärlig, rakryggad, signalerar självförtroende…

   Jag förstår att vissa svaga makthavare ser honom som ett hot.

   Svara
 38. MiT

   /  07/05/2018

  Svara
 39. MiT

   /  07/05/2018

  *https://www.facebook.com/joakim.lamotte/videos/1836986449729271/*

  Svara
  • Ivar L

    /  07/05/2018

   Är han inte aningen skakigare än vanligtvis..?
   Någon som har länk till film på själva händelsen där påhoppet på 51-åringen visas?

   Svara
 40. MiT

   /  07/05/2018

  Ja herregud, vilket folk…

  *https://www.facebook.com/rogersallesahl/videos/2047384245580889/*

  Svara
 41. G

   /  07/05/2018

  Svara
 42. G

   /  07/05/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  07/05/2018

   Hehe!
   Kyrklklockor får en ny innebörd. När de ringer på oväntade tider vet man att alternativa/konservativa ickepolitiskt korrekta röster har sammankomst i närheten, d.v.s. precis som förr: kyrklklockorna kallar till samling.

   Svara
 43. G

   /  07/05/2018

  Svara
 44. Ivar L

   /  07/05/2018

  Typiskt Toklandetmaterial tror jag:
  https://samnytt.se/skattefinansierade-3d-verktyget-visual-vulva-ska-bryta-tabun-kring-kvinnans-underliv/

  Vinovapengar at work:
  ”Vepan är reklam för projektet ”Visual Vulva” framtaget av organisationerna Visual Sweden och RISE Interactive Institute och finansierat med skattepengar från statliga Vinnova.
  Syftet med projektet sägs vara att sprida och öka kunskapen hos medborgarna om att kvinnor har ett underliv och att bryta inte närmare preciserade tabun kring detta faktum.”

  Svara
  • G

    /  07/05/2018

   ”sprida och öka kunskapen hos medborgarna om att kvinnor har ett underliv”

   Ja, DET vet nog inte många i ett av världens mest utvecklade länder. Och bryta ett tabu som aldrig existerat, men att prata om att det FINNS ett tabu fast det egentligen inte gör det, det funkar ju alltid, lite som med antirasismprojekt hit och dit. Som vanligt måste det vara aktivistidioter som kommer på alla dessa ideer. Så jävla tröttsamt.

   Svara
  • Visual Vulva? Varför tror de alla kvinnor har en vulva? Är de transfober?

   Svara
  • MiT

    /  07/06/2018

   Såg den också 😛

   Svara
 45. G

   /  07/05/2018

  Svara
 46. G

   /  07/05/2018

  Elias: ”Förbundssekreterare för LUF. Kandidatexamen, statskunskap”

  Svara
 47. G

   /  07/05/2018

  Svara
 48. G

   /  07/05/2018

  Och….

  ”Vänskapsförbundet Sverige-Israel fick natten mot torsdagen flaggor stulna ur sitt tält i Almedalen. Dagen innan hade unga män besökt tältet och agerat hotfullt.

  En kvinnlig medlem i Vänskapsförbundet Sverige-Israel berättar hur de två männen kom fram när hon stod och plockade med de israeliska flaggorna.

  – ”Du får inte sätta upp de där flaggorna” sade de. ”Nähä, och varför inte det då”, svarade jag. ”Därför att ni har stulit vårt land”, berättar kvinnan som såg att männen inte var svenska.

  – De sa att de kom från Palestina. ”Vi kommer från Gaza”, sade de.

  Därefter hotade de med att ta flaggorna och bränna dem.

  – Då blev jag så arg att jag tänkte springa efter dem, säger kvinnan.(forts)”
  https://nyheteridag.se/hot-mot-israelvanlig-organisation-i-almedalen-de-sa-att-de-kom-fran-palestina-och-att-jag-inte-fick-satta-upp-var-flagga/

  Svara
 49. G

   /  07/05/2018

  Svara
 50. G

   /  07/05/2018

  Svara
 51. G

   /  07/05/2018

  Svara
  • G

    /  07/05/2018

   Det går bra för henne…

   Svara
  • G

    /  07/05/2018

   Socioekonomiska faktorer. Såklart man blir våldtäktsman om man har det knapert. Okunskap? Okunskap om vadå? Okunskap om vad våldtäkt är? WTF.

   Svara
  • G

    /  07/05/2018

   ”våldtäkter begås av människan” VA! Nähä, inte av utomjordingar från Venus som vi trott tills nu då?

   Svara
  • G

    /  07/05/2018

   Svara
   • Senior

     /  07/05/2018

    ”Vänsterbliven”!

    -Den skall jag försöka lägga på minnet.

    Svara
 52. Dreadlock

   /  07/05/2018

  OT – Förslaget om digital upphovsrätt förenat med licenser röstades ned idag av EU-parlamentet.
  De stora elefanterna har lyckats lobba framgångsrikt.

  https://www.vafinans.se/aktier/nyheter/EU-PARLAMENTET-FOeRKASTAR-LAG-FOeR-DIGITAL-UPPHOVSRAeTT-1027343911

  Svara
  • Ivar L

    /  07/05/2018

   Det är nu man borde sätta sig och skriva ner namnen på de svenska EU-parlamentariker som var för förslaget och röstade ja till det i nuvarande form, för det kommer de nog att vilja tona ner framöver.

   Svara
 53. lensof

   /  07/05/2018

  Vilken tur (eller var det kanske planlagt) för Löfven att ett tiotal hemska NMRare fanns i Almedalen och hade liksom förberett hans tal.

  För vad skulle han annars tala om. Den växande brottsligheten? Skjutningarna? Bränderna? Kaoset i skolorna? Våldtäkterna? Våldet mot de gamla? Köerna på sjukhusen? Stölderna och överfallen? De fattigas uteblivnas tandvård? Försäkringskassans indragningar? Tågkaos och bristen på bostäder?

  Usch nej. Inget för Löfven. Men med arrangerad rasism eller överdriven nazism försöker han väcka känslor. Han knyter sin lilla näve och riktar den mot himlen och vill få folket (dvs de politiker och journalister som är i Almedalen) att känna hur rätt och välmenande han är.

  Han känner ju så mycket även om han förmår så lite.

  Politik är att vilja sa man förr. Numera är politik att spela spelet.

  Svara
  • Dreadlock

    /  07/05/2018

   ” Politik är att vilja sa man förr. Numera är politik att spela spelet.”

   Hade också på känn att varumärket ”Sverige” hamnade högst upp på agendan.
   Är vårt största problem att bli kvitt ”hatet” så lär vi köra fast i en massa meningslösa reformer som tar udden av faktiska sakfrågor som kräver ytterst precisa åtgärder – Till att börja med. Men dessa kallas fortfarande som ”Utmaningar” Vilket betyder att nuvarande regeringens mandatperiod försöker , utsiktslöst, förespeglar väljarna att detta inte gick att lösa för att detta är för komplicerat och regeringen har bristande kompetens.

   De faller på bristande kompetens och kreativitet med ett handlingsutrymme kombinerat.
   Sämsta regeringen i modern tid. Ingen vågar ens kalla en spade för en spade. Och detta vill vår regering sälja in till folket som en rakryggad inställning mot de problem vi har idag ! Jag säger bara : Fuck off. Dra dit pepparn växer.

   Svara
 54. Dreadlock

   /  07/05/2018

  Svara
 55. Gorby

   /  07/05/2018

  Joakim Lamotte ställer lite frågor till besökarna på Löfvens Almedals-tal.

  Svara
 56. Gorby

   /  07/05/2018

  Intervju med Bernt Herlitz om rättskandalen med asylfuskarna!

  Svara
 57. Svara
  • Olof

    /  07/05/2018

   Blaaablaaablaaa, visst, ”rasister”, om det känns så jobbigt för er varför har ni sett till att det är enda alternativet att rösta på? Skicka ut valsedlarna, om ”sd är rasister” är det bästa de kan komma på kan vi lika gärna skippa resten av valrörelsen.

   Svara
 58. Dreadlock

   /  07/05/2018

  Så fort jag slår på TV:n ur sitt semipermanenta läge ”Off” så är våra skattebetalda kanaler upptagna att förklara hur Demokrati egentligen fungerar. D.v.s Staten har egna kontanta medel att fördela (De verkar växa på träd inne i Rosenbads herbarium) , Staten vill gärna bestämma färdriktningen och skörta upp befolkningen på fler ”Incitament” att öka Demokratin, trots att handlingsutrymmet blir mer och mer begränsat ( Är du mot statens migrationspolitik,emot EU, varsågod och anslut dig till SD Partiprogram, och du är då en Fascistoid empatilös grobian)
  Är du då med på en DÖende politik, då släpps du in som ställföreträdande kämpe för en politik som odlar fler pengaträd som kommer att planteras på Rosenbads herbarium, för att skördas i höst , att fördelas till populasen när de så väl behöver det – I kampen mot hatet.
  Inte till Poliskonstapeln,Usk och Ssk, Socialsekreterarna, Militären, äldreomsorgen, skolan och vanliga ”arbetare” som är på jobbet prick kl. 07 och sköter om vårt samhälle plikttroget varenda jäffla dag. Inte undra på att de är extremt onöjda och byter Parti.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: