Alexander bard vs Gudrun Shyman + moderator: 10-0

Såg Alexander Bard debattera mot Gudrun Schyman om mansrollen, det var ett seminarium som SvD höll för några dagar sedan. Se hela klippet här.

Bards kroppsspråk i just bilden ovanför passar bra, de ville inte (eller kunde inte) förstå hans poäng och till slut var han tvungen att skrika ut den till dem. Skrika ut alltså, på riktigt.

Eller det han sa och ville få fram borde inte vara poängen egentligen utan det var något som precis alla normalt funtade i Sverige förstår. Nämligen att kvinnor och män är olika och att män inte funkar som kvinnor. Och tvärtom förstås. I det stora hela.

Han kämpade, och kämpade och kämpade men poängen han ville göra flög hela tiden över deras huvuden. Inte ens när han skrek ut den passerade den genom öronen på dem utan seglade förbi så fint ovanför.

Och lustigt nog bevisade både Schyman och moderatorn hela tiden hans poäng  samtidigt som den konstant flög över deras huvuden.

Schyman nämnde det där ”killmiddag” också, det blir ju ännu en anledning att länka en post om det

Det var en artikel i DN om just ”killmiddag” och vad det är. Man ska samlas några män på middag och prata känslor ur ett radikalfeministiskt perspektiv för det finns nämligen en manual!! över vad som är tillåtet att prata om som den radikalfeministiska organisationen Make equal har tagit fram.

Kolla rubriken som DN har satt, det ska alltså ses som nåt suspekt att heterosexuella män bara pratar om sina känslor och sexlivet med sina flickvänner istället för att skvallra om det till kreti och pleti. Det anses alltså vara suspekt att inte skvallra om sin partner…

Apropå att jag drog in moderatorn i det hela också, det var inte för att hon uttryckligen tog Schymans sida utan mer att hon omedvetet hjälpte till att tydliggöra Bards poäng för de som tittade och lyssnade. Samtidigt som man kunde ana att hon inte höll med honom.

**********

Why?

MVH

MiT

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

144 kommentarer

 1. Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

   /  07/06/2018

  Tyvärr ligger debatten bakom betalvägg. Hoppas någon företagsam tar och lägger upp det på youtube.

  Svara
 2. Räcker det med (uttals-)alliteration för att få statsbidrag?
  * Yoga med getter
  * Gympa med grisar
  * Meditation med myrslokar
  * Qigong med tjurar

  Svara
 3. Kyeyune: ”I Visby har många tagit ut förlusten i förskott”
  https://www.dagenssamhalle.se/kronika/i-visby-har-manga-tagit-ut-forlusten-i-forskott-23040
  ”De människor som går runt i SD-tröjor ler inte längre ursäktande, de flackar inte med blicken, de vänder inte ögonen mot marken. De rör sig och pratar som vinnare. […]
  För sex år sedan blev ett SD-möte på Stora torget i Uppsala omringat av demonstranter och överröstat av skrik och vuvuzelor, men nu är dynamiken den omvända. Det är alla andra som går nästan med krökt rygg, som flackar med blicken, som sänker rösten lite ursäktande. Kriget är redan över.”

  Svara
 4. Jonas

   /  07/06/2018

  Om det inte vore för att Bard, av någon oförklarlig anledning, vill hålla sig väl med Gudrun så borde han säga åt henne något som vi har hört i 50 år.
  Är du man? Om inte så sätt dig på läktaren och låt oss som faktiskt är det definiera vad manlighet är.

  Svara
  • MiT

    /  07/06/2018

   Det vore nåt det, skulle betala för att se Schymans min om han gjorde det 😛

   Svara
  • Grodan Boll

    /  07/07/2018

   För att han faktiskt försöker hitta gemensamma nämnare, är min gissning.

   Fantastisk video. Att lida igenom de första 20 minuterna var helt värt utbrottet i slutet. Dubbel bonus för sättet damerna tyr sig till varandra och pekar finger åt honom. Hahah! Olikheterna kunde inte a regiserats tydligare.

   Svara
   • lensof

     /  07/07/2018

    Gillar när Bard jämför det feministiska samhället med ett kuddrum där kuddarna sväller åt alla håll och kanter.

    Fast det är inte bara män som känner sig kvävda i den miljön.

    Svara
 5. MiT

   /  07/06/2018

  Svara
  • Olof

    /  07/06/2018

   Tragiskt. Men knappast förvånande i en miljö där mobbning tycks vara en del av arbetsbeskrivningen.

   Svara
 6. Ivar L

   /  07/06/2018

  Jösses och kors i taket:
  http://www.forvaltningsrattenimalmo.domstol.se/Om-forvaltningsratten/Nyheter-och-pressmeddelanden/Migrationsdomstolen-tillampar-inte-den-sk-gymnasielagen/
  ”Migrationsdomstolen i Malmö har idag avgjort ett mål om uppehållstillstånd med stöd av den nya lagstiftning om tillstånd på grund av gymnasiestudier som trädde i kraft den 1 juli 2018. Domstolen har efter en så kallad lagprövning funnit att beredningen av lagförslaget i den del det avser sänkt beviskrav för identitet varit så bristfällig att lagstiftningen i denna del inte får tillämpas. Istället gäller det normala beviskravet som innebär att identiteten ska vara klarlagd.”

  Mannen i fråga fick alltså avslag. Han var dock från Irak, inte hazar.

  Svara
  • G

    /  07/07/2018

   Svara
 7. Tor

   /  07/06/2018

  Ytterligare en debatt med Bard.

  Här finns även favoriter från ”Inte rasist men..” och Anders Lindberg.
  Vill ni inte titta på hela debatten så gå in på 33 minuter och se Lindberg bli utskrattad av publiken.
  En ren njutning!!!!

  Bard har ju utvecklats till en Gigant.
  Från bögfjant i Army of Lovers till filosof.
  Han frågar sig i den här debatten varför Hanif Bali inte finns i Almedalen. Han som är Moderaternas enda stjärna.

  Svara
  • Tor

    /  07/06/2018

   Spaning:
   Jag förutspår att Hanif Bali kommer att gå över till MED.
   Känns som deras politik är precis det som Hanif pratar om och INTE Moderaterna pratar om.
   Se nu till och packa dig över till MED idag!

   Tänk att Moderaterna inte är smartare.
   Men det visar vad lite de har ändrat sig sen ”Nya Moderaterna”.
   De borde vara livrädda att förlora sin internetstjärna – göra nått för att få behålla honom.

   Svara
   • Om han gjorde det skulle jag fan rösta på dem.

    Svara
   • Melmac

     /  07/06/2018

    Bard & Bali. En skäggigare och modernare variant av Modern Talking!

    Svara
   • Melmac

     /  07/06/2018

    Jag fattar inte varför Bali harvar runt i M när de ändå inte uppskattar honom. Bard har ju helt rätt!

    Svara
    • Tor

      /  07/06/2018

     För att förtydliga så är ”spaningen” min och inte Bards.

     MED är ett parti som under normala omständigheter skulle falla mig i smaken.
     Dagsläget är inte normalt och jag tror att radikalare AfS behövs för att ha en chans att rädda Sverige.
     Se nedan ”Återvandringsverket”

     Svara
    • M uppskattar Hanif Bali enormt. Han blev väl förstanamn på deras interna nomineringsomröstning i Stockholm och han har fått partiet att anamma hans migrationspolitik till stor del (enligt vad han själv sagt)? Sen finns det väl enstaka potentater i partiledningen som ser honom som en rival, vilket förklarar händelseutvecklingen

     Svara
     • Melmac

       /  07/07/2018

      Kan vara så, men nån gång måste han ju tröttna!

  • Olof

    /  07/06/2018

   Fascinerande hur Anders Lindberg säger att han vill ha en ”alternativ” vänstermedia. Och hur han inte tycks ha reflekterat alls över anledningarna till att svensk alternativmedia växt som den har.

   För sanningen är ju att grunden för att alternativmedia skall kunna uppkomma är att det finns en efterfrågan som inte uppfylls. I praktiken – att det finns något, en typ av nyheter, en vinkel, en aspekt i samhället, som resten av media aktivt undviker.

   Alla de största alternativmedierna i Sverige har vuxit på grund av åsiktskorridoren.

   Att det inte finns några motsvarande vänsteralternativ beror helt enkelt på att det finns inga vänsteråsikter eller ”vänsternyheter” som inte får ventileras i mainstream media. Därav finns det ingen marknad för någon större alternativ vänstermedia. Den som finns är i princip pamfletter från yttersta ytterkanten av vänstern, som är det enda som hyshas lite med.

   Att Anders Lindberg inte förstår detta är nästan tragiskt. Det visar att hans tes om att public service skulle kunna tänkas vara ‘mitten’ i jämförelse med en fiktiv alternativvänstermedia är helt felaktig och att han bör ge upp fantasin om att den skulle uppkomma. Och hur svårt är det att förstå, han sitter ju för tusan själv på Aftonbladet, kan han inte fundera över vilka vänstervinklingar han hindrar att bli publicerade? Mmm? Right, det var den där Ewige Juden memen som nån på redaktionen kom med, den kändes lite väl…? Inget annat? Inte? Var skall då läsarskaran komma ifrån?

   Kanske han borde lyssna på Flam. Det var det där med undanträngningseffekter…

   Svara
   • G

     /  07/07/2018

    Men det finns faktiskt redan flera sajter jag skulle klassa som ”alt-media” fast på vänsterkanten. Vänstermedia, både online, tidningspappret och i TV räcker och blir över i detta land. Det är stor övervikt vänstermedia. Det är långt tills det blir 50/50 mellan vänster och högermedia, media borde jobba lite på ”jämställdheten”, annars får vi väl på ren vänstermaner kvotera/starta fler högermedier, kanske tvångskonvertera Aftonbladet till landets ledande högertidning, inklusive ledarredaktionen, tror Anders Lindberg, Swedin och c/o skulle älska det….

    Svara
    • Olof

      /  07/07/2018

     Ja, fast Lindbergs tes var att public service bara verkade ‘vänster’ i kontrast till alternativ högermedia. Och att om det fanns alternativ vänstermedia skulle public service ses som ‘mitten’.

     Vi andra ser nog på det hela som du gör. Stor del av svensk media är väldigt långt vänster, vilket är min poäng – det finns inget utrymme till vänster för att skapa en ‘alternativ vänstermedia’ som skulle kunna få public service att se ut som om den vore i ‘mitten’. Enda sättet att få public service att verka mer ‘mitten’ är att de ägnar nästa 20 åren med att anställa enbart högerprofiler tills de uppnår en intern balans.

     Svara
 8. Hm, har börjat fundera på ett att gå med i MED men det kostar 250:-.

  Ja, de flesta tycker det är en struntsumma men jag är fattig. Fattig nog att tycka att 250:- är ett äktenskap – en sammandrabbning!

  Svara
  • Melmac

    /  07/06/2018

   Kan ju börja med att ”gå med mentalt” och sen rösta på dem.

   Svara
  • Kristian

    /  07/06/2018

   Klassiskt Liberala partiet tar bara 100!

   Svara
  • Våra valsedlar är gratis för väljarna

   Svara
   • Jonas

     /  07/07/2018

    Tyvärr, ni har ingen fråga ni ”äger” och media har lyckats med att tiga ihjäl er. Ni kommer inte att komma i närheten av 4%.

    Svara
 9. Ivar L

   /  07/06/2018

  Den här är rätt festlig. Mediamarkt belönar tydligen elever med bra betyg i Schweiz. Naturligtvis är det människor som blir kränkta….

  ”Men kampanjen som går under slogan ‘Vi uppmuntrar eleverna’, både chockar och väcker vrede. Föräldrar, lärarorganisationer och konsumentföreningar rasar över vad de kallar ‘oacceptabel konsumtionskampanj’. Presentkorten lockar barn till ökad konsumtion och blir ett sätt att pressa föräldrarna att köpa mer, menar de.”
  D.v.s. det är dåligt för barnen och familjerna att få presentkorten. Men…

  ”– Elever som är svagare i skolan brännmärks. Kanske har de kämpat för att få bättre betyg men inte kommit upp till högsta nivån.”
  …det är tydligen dåligt för de barn som inte för dem också.

  Som vanligt alltså. Alla blir kränkta!
  https://www.svd.se/foraldrar-rasar-hoga-betyg-ger-butiksrabatt

  Svara
  • Senior

    /  07/06/2018

   Ja, varför skall prestation belönas i ett samhälle fullt av vänsterblivna…..

   Svara
 10. hllviken

   /  07/06/2018


  Svara
 11. …och självklart nämner Schyman ”Metoo” gång på gång av nån outgrundlig anledning.

  Men jag tycker inte Bard sa så väldigt mycket vettigt, förrän precis i slutet av debatten. Innan dess babblade han och babblade och stod på och det verkar ju som att han är helt överens med Schyman om att det är bäst med könsseparation, män för sig och kvinnor för sig. Jotack, då vet vi ju hur det blir, då blir det som i Afghanistan. Är det verkligen så vi vill ha det i Sverige? Det är inte så JAG vill ha det. Jag tycker det är trevligt med såväl män som kvinnor i grupp.

  Svara
 12. Tor

   /  07/06/2018

  ”Jag har en plan” (Charles-Ingvar Jönsson)

  AfS pressenterade sin plan på hur återvandringen.
  http://www.friatider.se/en-halv-miljon-sk-l-att-r-sta-p-alternativ-f-r-sverige

  Ombilda migrationsverket till återvandringsverket.

  Det är andra tider nu. Ett parti som visar upp obekväma sanningar INNAN valet.

  Jämför med mantrat som 7-klövern haft i massor av val:
  Skolan, vården och omsorgen.
  Efter valet:
  Vi hörs inför nästa val.

  Svara
 13. hllviken

   /  07/06/2018

  Twitter: ”Steget Efter”

  Svara
 14. Dreadlock

   /  07/06/2018

  ”Not Everyone Thinks Exactly the Same As You Do” Support Group

  Svara
  • Grodan Boll

    /  07/07/2018

   En gång är ingen gång, men Jesus Amalia. Det verkar som om BBC skaffat sig en produktiv Helt Apropå:are 😀

   Svara
 15. Olof

   /  07/06/2018

  Sprang på ytterligare en sån där diskussion där någon med en dåres (eller svensk stadsministers) envishet försöker hävda att enda lösningen på europas migrantproblem är att fördela migranterna även till de länder som inte vill ta emot dem.

  En sak jag undrar… om de skulle lyckas tvinga länderna ta emot migranter (vilket de aldrig kommer, men låt oss fantisera)… hur har de tänkt tvinga dit migranterna? Länder som tvingas ta emot dem kommer naturligtvis att göra allt för att göra livet i princip olidligt för migranterna, så vilka har de tänkt försöka skicka dit?

  Svara
  • Dreadlock

    /  07/06/2018

   Många tror att EU-Parlamentet kan styra medlemsstaternas inrikespolitik i diverse frågor som t.ex. migration. Det är inte sant. Det är en EU-Lagstadgat rätt att bestämma över inrikespolitiken för enskilda medlemmar i unionen. Men, som så mycket annat i politiken så sker en värdeglidning åt det Tysk/Frankophona samarbetet, liksom en klick smör som sakta glider ut i stekpannan , som är de 2 stora elefanterna i EU, och försöker utpressa övriga EU:s medlemsstater att efterapa samma misstag som Merkel och Macron har gjort, och som de försöker minimera genom att dumpa av migranter (Fördela rättvist,som det heter) För att själva lätta bördan för sitt eget politiska misslyckande och rädda en chans till återval.

   Det är då fullständigt klart att man tar till alla medel att kalla varje motståndare till en sådan politik som en ovärdig medlem av den tysk/franska EU ” Gemenskapen”. Det är ett behändigt skrämselmedel. Där har vi EU i ett nötskal. Mångfalden inom Europa blev ett experiment uttänkt av 732 EU- Parlamentariker med varsin svans av lobbyister som tänker marknadsföra en enda lösning för Europas alla folk.
   Undrar varför det gick åt skogen ? 🙂

   Svara
   • Grodan Boll

     /  07/07/2018

    Det är en EU-Lagstadgat rätt att bestämma över (insert_topic)-politiken för enskilda medlemmar i unionen.

    Tills de gör ”fel”…

    Svara
  • hehe

    /  07/07/2018

   ”stadsministers”?
   Hehe.

   Svara
 16. MiT

   /  07/06/2018

  Svara
 17. Senior

   /  07/06/2018

  De har alltså falsifierat sin egen tes, men vidhåller den ändå….
  -Och allt är köttätarnas fel!

  ”De finska och tyska forskarna blev förvånade över att den tydliga syreminskningen började redan före stadsutbyggnaden och effektiviseringen av jordbruket på 1950-talet.
  – Syreminskningen i början av 1900-talet antyder att den mänskliga påverkan märktes tidigt, vilket visar att ekosystemet är känsligare än vi tidigare trott,”

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/VR3vRJ/larm-om-ostersjon-lagsta-syrenivaerna-pa-1-500-ar

  Svara
  • Jonas

    /  07/07/2018

   Visste du inte att ekosystemet är så känsligt att det reagerar långt innan man ens tänkt på att påverka det?

   Svara
   • Senior

     /  07/07/2018

    Jo precis!

    Och köttproducenterna är de som besprutar sina köttdjur med NPK för att de skall växa snabbare.

    Därför är det bättre att vi blir vegetarianer, så vi kan odla spannmål istället.

    Helt klart kan man falsifiera ett och annat som skrivs i detta reportage….

    Svara
  • hehe

    /  07/07/2018

   @Senior
   Syrenivåerna på vissa ställen i Östersjön har alltid varit låga, annars skulle det inte finnas så många upp till tusen år gamla välbevarade skeppsvrak i trä där.

   ”Vi har funnit att träslag, exponeringstid, tillgång till syre och den lokala miljön avgör typen och graden av mikrobiell nedbrytning. I vattendränkta och nästan anaeroba miljöer sker nedbrytningen extremt långsamt …”.
   https://marine.gu.se/forskning/kulturarvet-i-havet

   Svara
 18. MiT

   /  07/07/2018

  Nån som har koll på pensioner och sånt? Om det kommer en till Sverige när han är 50, han jobbar inte en enda minut fram till han är 65 år (ganska troligt scenario ändå…) och sen får han pension. Tas de pengarna han får efter sin 65-årsdag fram till han dör ur ”samma påse” som de till en som har bott här hela sitt liv och jobbat 40+år?

  Svara
 19. G

   /  07/07/2018

  ”Larry Sanger: The New York Times Comes Out Against Free Speech”
  https://quillette.com/2018/07/04/the-new-york-times-comes-out-against-free-speech/

  ”Larry Sanger is co-founder of Wikipedia and a Ph.D. philosopher. He is currently CIO of Everipedia, which will soon put Wikipedia’s content on the blockchain.”

  Svara
 20. G

   /  07/07/2018

  ”Uganda Goes Through With Social Media Tax and People Are ******

  The Ugandan government has implemented a law forcing mobile users to pay taxes to use mobile money and social media apps like Facebook, Twitter, Instagram, WhatsApp, and Skype.

  As of July 1, people in Uganda have to pay 200 Ugandan shillings (about 5 cents in USD) a day if they want to use social media or pay using mobile money.

  “When I woke up, I was surprised that I had not received any messages on my Whatsapp or messenger. I could not login to my Twitter account either,” one Uganda resident posted on Facebook, according to Ugandan news outlet the Daily Monitor.

  Users can pay the tax using mobile money. Ugandan telecom providers sent out a statement instructing users how to pay with mobile money using their services—because of course, it’s not easy to pay for something using a payment service that you have to pay a tax on in order to use.”
  https://gizmodo.com/uganda-goes-through-with-social-media-tax-and-people-ar-1827287611

  Svara
 21. G

   /  07/07/2018

  ”Chefredaktör för Makthavare och lärare i svenska och svenska som andraspråk”

  Svara
  • G

    /  07/07/2018

   Benny ”Matematiklärare”

   Svara
  • G

    /  07/07/2018

   Ebba: Förbundssekreterare Ungsvenskarna. (Mira, MUF? tror jag iaf)

   Ja, den gick iaf nästan under för vissa lärare ovan. Tala inte med fel person, retweeta inte tweets av fel person, följ inte fel personer i soc.med, läs och länka inte till artiklar i alt-media, mingla inte med personer som kanske inte tycker och tänker exakt som du själv. (Men det är alltså SD:are som lever i en bubbla enligt detta folk)

   @Kristian
   Såg du var lite osäker under förra blogginlägget 😛 Ja, Ungsvenskarna är SD:s ungdomsförbund (bildades i samband med att SD bröt med SDU)

   Svara
   • Grodan Boll

     /  07/07/2018

    Tala inte med fel person, retweeta inte tweets av fel person, följ inte fel personer i soc.med, läs och länka inte till artiklar i alt-media, mingla inte med personer som kanske inte tycker och tänker exakt som

    Om det ändå fanns ett social credit-system som direkt påverkade ens liv och på så vis gav incitament till att vara goda medborgare…

    Svara
    • Rikard

      /  07/07/2018

     Hej.

     Det finns redan:
     [https://www.wired.co.uk/article/chinese-government-social-credit-score-privacy-invasion]

     Tro inte för ett ögonblick att EU inte avser att efterapa detta.

     För din trygghets skull.
     För frihet, fred och främlingskärlek.

     Eller som en fiktiv statsman sade:
     ”For a safe and secure society!”

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
   • Kristian

     /  07/07/2018

    Tack för förtydligande! 🙂

    Svara
  • G

    /  07/07/2018

   Svara
  • G

    /  07/07/2018

   Max:”Andre vice ordförande för LUF och riksdagskandidat för (L)”

   Linus:”Politiskt sakkunnig hos Ann Linde. Förbundsstyrelsen SSU”

   Tweets från några ”goda toleranta” som inte är sarkastiska….

   Nu är Ungsvenskarna fascister också.

   Svara
   • Senior

     /  07/07/2018

    Mobbing kallas det för om det skulle ske i en skola eller på en arbetsplats.

    Med tanke på att hälften av de värsta mobbarna verkar vara lärare så förstår jag varför de aldrig får bukt på det i skolorna.

    Svara
   • G

     /  07/07/2018

    Det där ang fotbollen är alltså sant, Ungsvenskarna spelade mot MUF (såg bild igår, hittar ej tweet nu) och vann, blev silver, men någon dök visst inte upp…

    Svara
  • G

    /  07/07/2018

   Svara
  • G

    /  07/07/2018

   Jessica. Var det fel av SD att släppa in den här nyfikne mannen som ville kolla läget ? 😉

   Svara
   • Senior

     /  07/07/2018

    Verkar som SD är bättre på att häva utanförskap och gilla olika än alla de som propagerar för det genom att bekämpa SD.

    Att sedan denne person är en kappvändare under tvång och en lika god kålsupare som den grupp som gjorde sig av med honom är en annan femma, men vem vet, kanske har han lärt sig sin läxa.

    ”Det mest utmärkande med socialism är utrensningarna på den egna sidan.”

    Svara
  • G

    /  07/07/2018

   Var SD mer ”normaliserade” i Jessicas bubbla förra året än i år? Börjar bli konstigt detta.

   Svara
   • weasel

     /  07/07/2018

    Igår var jag ( som röstade på SD 2014 ) ute och drack öl med en vän (som röstade på V 2014 ) .
    Jag tyckte att det var riktigt trevligt, men Jessica Schedvin tycker nog att det var riktigt obehagligt att vi kan umgås trots att vi har olika politiska åsikter.
    Jessica skulle förmodligen tycka att det hade varit mycket bättre om vi hade slagit ölglas i huvudet på varandra och sagt upp bekantskapen.
    :/

    Svara
    • Kristian

      /  07/07/2018

     ”Worlds are colliding!”
     – George Constanza

     Svara
   • G

     /  07/07/2018

    Svara
   • G

     /  07/07/2018

    ”Jessica Schedvin, som tidigare varit i blåsväder efter utspel på Twitter om att det inte går att vara sverigedemokrat och lärare, är åter i ”hot water”.
    ..[..]..
    Jessica Schedvin skriver i ett svar till Nyheter Idag:

    ”Min kommentar syftar till att jag, liksom fler andra, reagerade på att företrädare från SDU deltog i MUF:s officiella evenemang då MUF tidigare tydligt har tagit ställning mot SDU.

    Däremot har jag verkligen inte problem med att umgås privat med sverigedemokraterna. Jag har själv fler vänner som är aktiva i samtliga politiska partier, inkluderat Sverigedemokraterna. Människa går före parti.

    Det är två helt olika saker.”
    https://nyheteridag.se/kd-profil-rasar-mot-sdare-pa-mufs-mingel-umgas-sjalv-garna-med-sd-topp/

    Jag tror jag lämnar den här historien nu, blir bara mer förvirrad. Och så skriver hon SDU när hon menar Ungsvenskarna.

    Svara
 22. G

   /  07/07/2018

  Svara
 23. G

   /  07/07/2018

  *Liberal*….

  Svara
  • G

    /  07/07/2018

   Svara
  • Olof

    /  07/07/2018

   Varför tycker Isobel att hon förtjänar bättre service än andra? Om en vänsteranhängare hade blivit skjuten av NMR och andra stod och sparkade på den skjutne medans polisen inte ingrep, då hade det ju absolut funnits fog för upprördhet. Men lite misshandel?

   … för det är väl där vi är nu?

   Svara
 24. G

   /  07/07/2018

  Svara
 25. G

   /  07/07/2018

  Philip är Förbundsordförande i SSU.

  Svara
  • Senior

    /  07/07/2018

   Sossarnas storhetsvansinne.
   SD är socialdemokraternas största hot, inte Sveriges.
   Socialdemokraterna är inte Sverige.

   Detta kommer de lära sig den hårda vägen i September.

   Sveriges största hot idag är alla Vänsterblivna aktivister som nästlat sig in i varenda myndighet och arbetsplats, likt mobbarna som synliggörs här som lever efter mottot ”det privata är politiskt”.
   De som inte kommer att acceptera Vänsterns valnederlag i höst, och som medvetet kommer att kidnappa och obstruera verksamheten på sina arbetsplatser för att på så vis tvinga fram socialistiskt styre igen.

   Facken kommer att stranda sina förhandlingar och strejka, Hyresgästföreningen kommer att stranda sina förhandlingar, etc. etc. -Och alla kommer att skylla på att det nu inte längre går att förhandla nu när nazister/kapitalister/fascister tagit över makten, detta trots att det är samma individer som alltid suttit och förhandlat med varann och inga hinder föreligger för ”buissness as usual”.

   Svara
 26. G

   /  07/07/2018

  Svara
 27. G

   /  07/07/2018

  Nä gud nej, om initiativtagaren är SD-politiker så går det ju inte att stödja och skriva under, även om man verkar hålla med, som Kerstin (C)….

  Svara
 28. G

   /  07/07/2018

  Svara
  • Maxie

    /  07/07/2018

   En treåring ska inte dricka läsk.

   Svara
   • hehe

     /  07/07/2018

    @Maxie

    Svara
    • lensof

      /  07/07/2018

     Så Johan Linden anser sig kapabel att uppfostra Edward Blom hur han ska uppfostra sitt barn! Och IOGT vill numera tydligen inta bara ha ett nyktert samhälle utan ett samhälle styrt och kontrollerat av dom. Jisses!

     Ett av mina barn envisades med att dricka ur vinglas redan vid ett och ett halvt års ålder (vi drack ofta ur glas med fot även när vi drack vatten). Hen kände varken till vin eller läsk men tyckte glasen var fina. Så långt tänkte nog inte Johan Linden i sin självgodhet. Har han barn själv?

     Svara
 29. G

   /  07/07/2018

  Hmmm…

  Svara
  • Motkraft

    /  07/08/2018

   Nu vet jag inte vem som publicerat grafen men jag tror att ”motståndsrörelsen” mot PK ska försöka vara mindre manipulativa än PK-etablissemanget. Spela på att är ärligare. Och som i detta fallet undvika att använda en bruten Y-axel, dvs inte börja på 0. Dessutom helt onödigt, om Y-axeln börjat på 0 så hade det ändå varit tydligt att det är en kraftig ökning.

   Svara
 30. G

   /  07/07/2018

  Jo. Och jag vet dessutom vad (S) står för, det räcker väl?…

  Tro och solidaritet ”tror” sig veta…

  Politikerföraktet? Jo, det bara växer. Ni _tror_ så jävla mycket men _vet_ inte ett skit. Helt otroliga.

  Svara
  • Kristian

    /  07/07/2018

   – Vi har ett …
   – Bygg ut välfärden! Höj skatten!
   – Jo, okej, men just den här gången …
   – Bygg ut välfärden! Höj skatten!
   – Ja, men jag tror inte att …
   – Bygg ut välfärden! Höj skatten!
   – Vill du ha min röst?
   – Bygg ut välfärden! Höj skatten!

   Svara
 31. G

   /  07/07/2018

  ”En avvecklingslista för 2019”
  https://uvell.se/2018/07/05/en-avvecklingslista-for-2019/

  Haha, helt sjukt vilket spindelnät.

  Svara
  • hllviken

    /  07/07/2018

   Vi har över 300 ”Ministry of Silly Walks” – en del av dem kanske gör nytta?

   Svara
 32. G

   /  07/07/2018

  Svara
 33. G

   /  07/07/2018

  Svara
  • G

    /  07/07/2018

   Svara
  • Kristian

    /  07/07/2018

   Så modigt … gäsp.

   Svara
 34. G

   /  07/07/2018

  ”Välfärden står inte emot att hjälpa flyktingar

  Vi tar avstånd från den senaste tidens allt hårdare tongångar mot flyktingar. Det skriver Nicklas Nilsson från Fastighets region Ost och andra representanter för en rad LO-förbund, i en debattartikel som även publicerats av tidningen Arbetet.

  För oss i fackföreningsrörelsen är det självklart att stå upp för och försvara solidariteten med människor på flykt från krig och förtryck. När vi föreläser för förtroendevalda och besöker medlemmar på arbetsplatser talar vi alltid om vikten av att hålla ihop, av att vi organiserar oss och tillsammans driver våra frågor.
  ..[..]..
  Vi sparkar inte nedåt, utan uppåt. Och vi står upp för en reglerad men generös invandringspolitik av självklara skäl – Sverige behöver invandring för att klara utmaningarna i välfärden.

  Och som ett land med enorma rikedomar har vi råd med både ett välfungerande flyktingmottagande och de satsningar som behövs för en väl fungerande integration.
  ..[..]..
  Välfärdens stora behov står inte emot att hjälpa människor på flykt eller som är i nöd. Välfärden står emot skattesänkningar, skattesmitare och stora vinstuttag.
  ..[..]..
  Så gott som samtliga politiker vill i dag göra tryggheten till en valfråga, men hela debatten handlar nästan enbart om behovet av mer poliser och hårdare tag mot kriminalitet. Vi vill se en debatt om hur vi ska få en tryggare arbetsmarknad, hur arbetsmiljön ska förbättras, och hur vi som arbetare ska få mer inflytande och makt över våra liv.”
  https://fastighetsfolket.se/2018/05/29/valfarden-star-inte-emot-att-hjalpa-flyktingar/

  Nicklas Nilsson
  ombudsman Fastighets region Ost
  Karin Åkersten
  Seko Stockholm
  Lars Holmström
  Byggnads Stockholm-Gotland
  Jessica P Klemetsson
  Kommunal Stockholms län
  Per-Arne Kjellström
  Svenska Målareförbundet Avdelning 1
  Louise Olsson
  Elektrikerna verksamhetskrets 1
  Charn Ispa
  Transport avdelning 5

  Svara
  • weasel

    /  07/07/2018

   Min morbror vet inte längre vilken planet han befinner sig på och ändå får han ingen plats på ett demensboende. Detta kan ju tyckas vara aningen konstigt eftersom Sverige tydligen är ett land med ”enorma rikedomar” .
   Det är faktiskt väldigt konstigt. Kanske till och med lika konstigt som det resonemanget som fackpamparna svänger sig med ; att en grupp där majoriteten inte är självförsörjande ens efter 7 år på något sätt skulle kunna rädda välfärden.

   Sverige har tagit emot 1,3 miljoner välfärdsräddare under de senaste 20 åren så då kan man ju undra varför i h-vete min morbror inte får någon plats på ett demensboende ?
   Jag är jävligt glad över att jag aldrig har varit med i något fack.

   Svara
   • Senior

     /  07/07/2018

    ”Det är faktiskt väldigt konstigt. Kanske till och med lika konstigt som det resonemanget som fackpamparna svänger sig med ; att en grupp där majoriteten inte är självförsörjande ens efter 7 år på något sätt skulle kunna rädda välfärden.”

    Jorå, precis som lensof är inne på så har man nu genom alla dessa bostadsbygganden skjutit krisen med arbetslösa byggjobbare framför sig några år. Det är det fackpamparna menar, byggnadsarbetarna har fått sysselsättning ett par år till.

    Men snart skall räkningen betalas, och då blir det precis som lensof beskriver det gällande vilka som har råd.

    Bubbla vet jag inte om jag håller med om riktigt, prisfall kommer det att bli om vi får ett överskott på tomma fastigheter.

    Problemet är att så länge byggarbetarna skall ha sina löner (och skatter) med 3% ökning per år, kommer kostnaden att bygga nya hus att ligga på dessa nivåer. Därmed kommer även priset att öka motsvarande på lägenheterna.

    Givetvis följer begagnatmarknaden efter prismässigt då efterfrågan ökar även där varefter folk inte har råd att köpa nyproducerat.

    Svara
    • Senior

      /  07/07/2018

     Spricker DEN bubblan handlar det om något mycket, mycket större än priset på bostäder….. Då har situationen i Venezuela hittat hit, så som den förr eller senare gör i alla socialistiska länder.

     Svara
  • lensof

    /  07/07/2018

   Detta har jag väntat på.

   För bostadsbubblan är verkligen en bubbla och den kommer att spricka snart. Vilka kommer då först att bli utan jobb, trygghet och välfärd? Jo de som nu håller på att göra bubblan allt större och mer svårhanterlig. De som lever på att spekulera i nybyggda fastigheter men också de som lever på att byggjobben.

   En utredare skrev redan för några år sedan att vi har ingen bostadsbrist, inte ens i våra större städer om man ser till behov OCH betalningsförmåga. Många vill ha bostäder som helst saka vara centralt belägna, stora och bekväma. Av dessa människor är det en bråkdel som kan betala en marknadshyra ens om bostaden är i ytterområde, trång och nedgången.

   Ändå byggs det och det byggs i en takt som inte liknar någonting. På varje liten tom fläck i våra större städer ställs det upp fyrkantiga fula betong- och plastlådor. Bostadsrätter försöker man sälja men efter ett tag så hyrs de ut som hyresrätter för att lägenheterna inte ska stå tomma. Snart är det bara kommunerna som är så dumma att de köper dyra insatslägenheter, till sina behövande som de säger.

   De lägenheter som byggs nu kan få löntagare betala för, än mindre i framtiden efter alla de skattehöjningar sossarna, mp och vänstern tycker de kan belasta folket med. Och de som kan betala vill inte bo granne med dom som får sina lägenheter betalda med bidragsmedel.

   Bubbla är det och LO-arbetarna har all anledning till oro. En bubbla som fackföreningen vill göra om till solidaritet och att de hjälper ”flyktingar”. Så förlitar de sig på att folk är blinda för den verklighet som dock går att se om man öppnar ögonen, går runt eller åker kollektivt i stan.

   Kreugerkoncernen var också en bubbla och den blev till den berömda Kreugerkraschen. En krasch som drabbade många även småsparare i vårt land som hade trott på den eviga uppgången, lyssnat på makthavare och sparade i aktier. Men de satta aktievärdena hade ingen reell substans. Nu handlas det med bostäder. Till värden som drivs upp med hjälp av bidrag, myndighetsbeslut och falsk efterfrågan. När, inte om, kommer kraschen?

   Svara
 35. hllviken

   /  07/07/2018

  Idag gäller det!

  Svara
 36. G

   /  07/07/2018

  ”Vården måste säkras från de kriminella gängen

  Läkare och sjuksköterskor utsätts för hot och hittar knivar och vapen på patienter. Att Stefan Löfven träffar polisen löser inte problemen, nu krävs skarpa insatser, skriver Irene Svenonius (M) och Carl Johan Sonesson (M).”
  https://www.expressen.se/debatt/varden-maste-sakras-fran-de-kriminella-gangen/

  Svara
 37. G

   /  07/07/2018

  Jag såg det, det var helt onödigt att ens inleda en debatt/diskussion om detta. Borde ge mer tid till Opinion live-delen i programmet och skippa trams som fotbollsspelet. Och som vanligt klagar vänstern i tråden på att polisen inte gör mer.

  Svara
 38. G

   /  07/07/2018

  Svara
 39. G

   /  07/07/2018

  😦

  Svara
 40. G

   /  07/07/2018

  Ingen av individerna bakom något av följande två konton har *tidigare varit SD*. Alltid varit PK och som alla på vänsterkanten stoltserar med sitt antifascist/rasist/nazist hela tiden, och givetvis ”toleranta” och del av ”de goda”. Men i deras twitterprofiler syns nu….

  Twitter.com/LAgreus:

  ”Tidigare SD. Nu liberal efter mentalt tillfrisknande och medicinska framsteg. Dock DEUS VULT for life!”

  Twitter.com/lurkberk:

  ”Ex SD. Numera komenist pga 0 chans till pussy som svärjenöt”

  Svara
  • G

    /  07/07/2018

   Men vad menas med ”Nu liberal efter mentalt tillfrisknande” :/

   ”Science says liberals, not conservatives, are psychotic”
   https://nypost.com/2016/06/09/science-says-liberal-beliefs-are-linked-to-pyschotic-traits/

   Svara
   • Kristian

     /  07/07/2018

    Svensk ”liberal” = amerikansk ”conservative”
    Svenst ”vänster” = amerikansk ”liberal”

    Svara
    • Cain

      /  07/07/2018

     Bra poäng! Det finns en annan vinkel på det också. Jag räknas som djupblå höger i Sverige, alltså traditionell högerliberal med konservativ anstrykning. Lik förbannat hamnar jag tydligt till vänster om Obama! i de tester jag gör. Få svenskar förstår hur oerhört vänsterpartiska vi är. Även de av oss som själva identifierar sig som ”höger”.

     Svara
     • Senior

       /  07/07/2018

      Precis så.

      Indoktrineringen sedan grundskolan sitter djupt.

      Jag kan komma på mig själv ibland då jag tagit vissa vänsteryttringar som någon form av grundläggande sanning, som sedermera visat sig tokigt.

  • Patrik S

    /  07/07/2018

   Khomeinist?

   Svara
 41. G

   /  07/07/2018

  Svara
  • G

    /  07/07/2018

   ”Evelyn Schreiber: Tandhygienisten på Gotland är ingen Snowden

   En man skickade personuppgifter om asylsökande till Migrationsverket – och avskedades. Det gör honom inte till en hjälte.

   En tandhygienist reagerade på att några asylsökande som han behandlade verkade vara äldre än vad som framgick av deras personnummer. Han mejlade Migrationsverket med en uppmaning om att de borde kollas upp. När arbetsgivaren, Region Gotland, fick reda på det avskedade de honom på studs.

   I domen från Arbetsdomstolen, som kom i veckan, framgår det att mannen har brutit mot såväl sekretess- och patientdatalagen som de grundläggande riktlinjerna för sjukvården. Det är förstås allvarligt.

   Lagen om sekretess handlar ju om förtroende. Den förbjuder vårdpersonal – dit tandhygienister också räknas – från att sprida patienters personuppgifter vidare till obehöriga. I synnerhet om syftet är att skada och misstänkliggöra dem, eller ange dem till andra myndigheter. I det här fallet bedöms övertrampet så grovt att Region Gotland har haft laglig rätt att avskeda mannen.

   Samtidigt i sociala medier, liksom på diverse rasistsiska hatsajter, hyllas samma man nu som en hjälte. Många känner förstås sympati med honom, som både förlorat sitt jobb och måste betala en halv miljon i rättegångskostnad.

   Men det är en sak att vara missnöjd med domstolens bedömning eller kritisera lagarna som skyddar vår integritet. Och betydligt farligare, att som SD-högern gör nu, kalla fallet på Gotland för ett rättsövergrepp – när inget tyder på det. Eller att utnyttja det för att fortsätta misstänkliggöra asylsökande och sprida sina konspirationsteorier om att de som ”talar sanning” om invandring straffas eller tystas.

   De som nu jämför en tandhygienist från Gotland med visselblåsaren Edward Snowden, ska veta att det finns en avgörande skillnad. Den ena slog larm om statens systematiska intrång i individers integritet. Den andra struntade i individers integritet och visselblåste i stället till staten för att sätta dit dem.”
   https://www.dn.se/ledare/signerat/evelyn-schreiber-den-visselblasande-tandhygienisten-ar-ingen-snowden/

   Svara
  • Gorby

    /  07/07/2018

   Svara
 42. G

   /  07/07/2018

  ”Ledare: SD förstår sig varken på Sverige eller demokrati”
  https://www.dn.se/ledare/sd-forstar-sig-varken-pa-sverige-eller-demokrati/

  Svara
  • Kristian

    /  07/07/2018

   ”detta mångfasetterade, frihetliga land vi, människor av alla de slag, gemensamt pusslat samman.”
   Jag tror DN borde ge sig ut på vischan ibland. De flesta barbariska ursvenskar är ganska överens om vad de vill ha.

   Det har inte varit så mycket pusslande de senaste 50 åren, snarare ett tagande för givet och utsugande av ”det gôttaste,” som vi säger mellan Skaraborg och västkusten. Vad skall vi göra med dem som inte vill pussla gemensamt?

   ”I gengäld har valframgångarna lyft upp partiet ur källaren och nu låtit det landa i en egen festligt flaggad bier­garten i ett soligt Visby.”
   Finns det ett pekoralpris för ledarskribenter?
   Och det är väl inte så att man skriver ”bier-garten” för att det låter lite … Österrikiskt? Mustaschprytt? Hade man kunnat skriva ”bazaar” och inte åka dit för HMF?

   Svara
 43. G

   /  07/07/2018

  ”Sheffield Mayor Magid Magid ‘bans’ Donald Trump from city”
  https://www.bbc.com/news/uk-england-south-yorkshire-44714939

  Svara
  • Patrik S

    /  07/07/2018

   President Dwayne Elizondo Mountain Dew Herbert Camacho?

   Svara
 44. G

   /  07/07/2018

  Nader: ”Från Alexandria , Egypten 1975 . Tips & Trav Spelare . Driver Naders Spel sedan 2005 , Spångavägen 314.”

  Svara
  • G

    /  07/07/2018

   Precis…

   Svara
 45. G

   /  07/07/2018

  Svara
 46. G

   /  07/07/2018

  Ugh, ena efter det andra…

  Svara
 47. G

   /  07/07/2018

  ”Lotta Gröning: Vi är ju nästan alla stämplade som rasister
  ..[..]..
  Så min enkla fråga är; har inte SD blivit tillräckligt stora för att de övriga partierna åtminstone borde ta sig en tankeställare? I allt de gjort hittills från decemberöverenskommelsen till att utesluta dem från ansvar och samarbete i riksdagen så har det bara gynnat partiet. De lever på sitt utanförskap, på väljares missnöje och inte minst på att de alltid slipper ta ansvar. Om någon annan politiker i någon enstaka debatt tar sig an uppgiften att försöka granska SD:s politik slutar det ändå alltid med att Åkesson och hans anhängare är rasister.

  Den här pågående strategin fungerar inte. Är det bara jag som längtar efter visioner om framtiden, om politiker som inte bara står och öser oro och rädsla över oss? Politiker som inte bara talar om problemen utan för en gångs skull också har en lösning på dem. Framför allt ser på oss medborgare och väljare med respekt. Vi är ju nästan alla stämplade som rasister, bittra och mindre vetande.”
  https://www.expressen.se/kronikorer/lotta-groning/vi-ar-ju-nastan-alla-stamplade-som-rasister/

  Svara
 48. G

   /  07/07/2018

  ”Vasa fick tala politik på kyrkbacken

  Kyrkklockorna kallar många till livets stora händelser – dop, bröllop och begravning. Historiskt har de även använts för att varna.

  Under Almedalsveckan fann domprost Mats Hermansson ett nytt användningsområde för klockorna i Visby domkyrka. När Hermansson ogillade budskapet på ett seminarium, som hölls på kyrkbacken, beordrade han klockringning för att överrösta det.

  Det som domprosten ville få tyst på var ett ”pop-up” seminarium om integration anordnat av den borgerliga debattören Thomas Gür, en av landets mest kunniga debattör på det migrationspolitiska området. Ett agerande som bör ses som ett missbruk av kyrkklockorna som varningssignal. Kyrkan har flera gånger använt klockor för att markera mot nazister men riktar nu maktmedlet mot Thomas Gür, som skriver för flera av de största morgontidningarna. Det är närmast ärekränkande. Och om det anses att Gürs samtal bör stoppas är det ett uttryck för en inställning som säger att en konstruktiv dialog inom ett av de viktigaste politikområdena inte alls bör ske.
  ..[..]..
  Ett annat argument för agerandet från domprosten var att han ogillade att kyrkans mark användes för det oannonserade mötet, något som inte var ett problem förra året då Gür höll ett seminarium på platsen.

  Dessutom har det historiskt talats politik på kyrkbacken. I Vasakoret i Uppsala domkyrka ses på en stor väggmålning Gustav Vasa tala till dalkarlarna utanför Mora kyrka. Förr var kyrkbacken där folk träffades.

  Det är inte heller så att kyrkan fjärmar sig från den politiska sfären. Under Almedalsveckan bjuder Svenska kyrkan varje kväll in politiker till samtal i domkyrkan.”
  http://www.eposten.se/nyheter/vasa-fick-tala-politik-pa-kyrkbacken-unt5023430.aspx

  Svara
 49. Kristian

   /  07/07/2018

  [Asbestdräkt på]
  Är det bara jag som hoppas att Sverige förlorar rejält mot England, så att folk blir lite extra sura och skyller på sittande regering och sjuklövern?

  Svara
 50. G

   /  07/07/2018

  Svara
 51. Kristian

   /  07/07/2018

  Svara
 52. G

   /  07/07/2018

  ”F! HATET”
  http://mobil.thoralf.bloggplatsen.se/2018/07/07/11545612-f-hatet/

  Men vänta lite nu. I dag är det Lördag och Rosanna skulle väl ha lämnat Gotland vi det här laget? Dåligt att i rent politiskt syfte utnyttja media på detta sätt men sen skiter man i det bara…

  ”Egentligen skulle Rossana Dinamarca ha lämnat Almedalen på söndag men nu väljer hon alltså att resa därifrån redan på torsdag.”
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/rossana-dinamarca-lamnar-almedalen-i-fortid-pa-grund-av-nmr

  Svara
 53. Gigas

   /  07/07/2018

  Intressant att den gamla kommunisten Gudrun Schyman börjat värna om individen, vilket verkar vara fallet om man ska tro debatten med Bard. När fan blir gammal blir hon religiös.

  Svara
 54. G

   /  07/07/2018

  ”Österrike: Invandrare ska inte kunna söka asyl på europeisk mark

  Det ska inte gå att söka asyl på plats i Europa i framtiden. Det anser Österrike, som nu tagit över ordförandeskapet i EU. Landets regering menar att många invandrare kan bli ”extremister” och därför måste de först lära sig ”respektera EU:s värderingar”, uppger Europaportalen.
  ..[..]..
  Vidare påpekar den österrikiska regeringen att många av de invandrare som kommer till Europa har svårt att anpassa sig till, eller till och med avvisar, så kallade öppna samhällen. Regeringen betonar också att invandrarna ofta saknar meningsfull utbildning.

  ”Många är mycket mottagliga för ideologier som är fientliga mot frihet eller som förespråkar våld”, står det i det hemligstämplade dokumentet som riktar sig till EU:s medlemsländer, enligt Europaportalen.”
  http://www.friatider.se/sterrike-invandrare-ska-inte-kunna-s-ka-asyl-p-europeisk-mark

  Svara
 55. x

   /  07/07/2018

  Kopia av V:s och sossarnas partiprogram:

  Svara
 1. Smått och gott från 2018, del 4 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: