Viktigt meddelande till allmänheten!

Idag är det 6 år sedan jag registrerade den här bloggen!

Firar det med en liten lista över mina 10 mest lästa inlägg

Jag jämförde tjuvjakt med våldtäkt av en 12-årig tjej. Tjuvjägaren fick 3 års fängelse, våldtäktsmannen fick 180 timmars samhällstjänst och blev inte utvisad. Såklart. nästan 90 000 har läst det inlägget.

Den otacksamma skitstöveln Somar Al Naher har nästan 80 000 läst om. Det kommer på andra plats.

På 3:e plats kommer Marcus Birro som fick ofantligt med skit i sociala medier under en period. Drygt 45 000 har läst om det.

På 4:e plats kommer RFSL och deras mångfaldiga material, drygt 45 000 har läst den också.

Kakan Hermansson var ju väldigt aktuell för ca 4 år sedan. hon kommer på 5:e plats med drygt 31 000.

En afghan som låtsats vara barn och som dömts för sexuellt ofredande av en 14-årig tjej på ett konfirmationsläger för tjejer!! fick motta en tsunami av kärlek från kärlekssvultna medelålders damer på nätet. Det var något av det mest bisarra jag sett, mängder av svultna damer som attackerade den 14-åriga tjejen som blev utsatt av afghanen och tog hans sida! Drygt 30 000 har läst om kärlekstsunamin från damerna och det räcker för en 6:e plats!

Kommer ni ihåg när Richard Herrey skrev det ovan? Jävlar vilken skitstorm han fick mot sig! Nästan 30 000 har läst om den och det räcker till en 7:e plats.

Det var utvisningar av afghaner och snyftartiklarna i media regnade lika mycket som tårarna hos de medelålders och äldre damerna. Jag undrade då om det skulle blivit samma reaktioner från media om det handlade om unga thailändskor och svenska män som svärmade runt dem med glittrande ögon. Den kommer på 8:e plats med ca 29 000 som har läst.

På 9:e plats med ca 27 000 som har läst så kommer den framtida ledarskribenten på Aftonbladet som anser att bacon är antimuslimsk och islamofobiskt.

Och på 10:e plats med ca 20 000 som läst kommer äckliga mobbare på twitter, illustreras här av guldspadevinnaren Loan Sundman som drog igång ett hatdrev mot Marcus Birro så svårt att t o m hennes egna vänner till slut började oroa sig för att han skulle ta sitt liv där de hängde som gamar över hans fb och tryckte ”uppdatera” var 5:e sekund.

Sådär, det var 10 i topp-listan de första 6 åren! Får se hur länge jag pallar med det här men ett tag till hänger jag i i alla fall!

MVH

MiT

Lämna en kommentar

88 kommentarer

 1. hllviken

   /  07/11/2018

  TUSEN TACK FÖR ALLT GOTT ARBETE DU UTFÖRT!

  Svara
 2. hllviken

   /  07/11/2018

  Allmänheten måste för sitt eget bästa slå vakt om ett fritt Internet!

  Hur skulle Bernt Herlitz familj klarat sig om inte allmänheten fått reda på övergreppet mot honom?

  En artikel på franska finns i nättidningen lesobservateurs.ch

  Svara
 3. Gorby

   /  07/11/2018

  Ytterligare ett reportage från RT.
  Några av de medverkande är:
  Angry Foreigner
  Mona Valter
  Gustav Kasselstran (AFS)
  Ingrid Carlqvist
  Fatima Khawari

  Svara
 4. Kristian

   /  07/11/2018

  Bravo!
  Det enda som gäller i längden är uthållighet!

  Svara
 5. MiT

   /  07/11/2018

  Svara
  • Senior

    /  07/11/2018

   Så att värna yttrandefrihet är alltså systematiska och strikturella problem?
   Då vet vi var vi har honom.

   Svara
   • Dessutom så förstår jag inte varför man klagar på POLISEN?

    Jag tvivlar på att de jublar varje gång NMR ansöker om att göra något, men sanningen är att de inte har lagutrymmet att stoppa dom. Det är inte svårare än så – vill man ha långtgående yttrandefrihet och demonstrationsfrihet så får man NMR på köpet. Förbjuder man specifikt NMR så kommer de bara omgruppera sig (inte direkt första gången), förbjuder man till exempel antidemokratiska partier så ligger även rätt många på yttersta vänsterkanten och islamister risigt till… iofs så skulle det åtminstone bli storstädning på våra mediehus antar jag.

    Svara
    • weasel

      /  07/12/2018

     Fredrik von Malmborg 1 :
     ” ALL coppers are bastards”
     Fredrik von Malmborg 2 :
     ” Visst finns det bra personer inom polisen”

     Fredrik von Malmborg är uppenbarligen dum i huvudet och förstår inte vad han själv skriver.
     ALLA betyder just ”alla”.
     Fredrik von Malmborg borde ta och bestämma sig för om ALLA snutar är dåliga eller om det finns VISSA som är bra – istället för att twittra en sak som motsäger hans första twitter.
     Det är förbannat jävla synd att jag inte är en våldsam person för om jag vore det skulle jag attackera honom bara för att få nöjet att se när hycklaren ringer efter de personer som han betraktar som ”bastards”.

     Alla invandrare är dåliga, men visst finns det bra invandrare.
     Låter det friskt, Fredrik ?

     Svara
     • MiT

       /  07/12/2018

      Sen borde man inte sitta på regeringskansliet med så unkna åsikter samtidigt som polisen går på knäna.

 6. Dreadlock

   /  07/11/2018

  Tror jag klev in år 2 (4-5 år sedan) i den här bloggen. Kommer ihåg när jag lämnade min gamla diskussionsplattform som sakta och säkert ackumulerade fler och fler PK-ister och där stod man man ensam kämpe och blev bannat till slut. Gamla Forumet finns fortfarande kvar men de håller på att tävla i vem som är mest PK, så herre på täppan blir till slut vem som äter upp vem i tävlan om att leverera den mest störda topicen i diskussionsunderlag. Bara en tidsfråga innan ganska många hamnar på Hispan med akut verklighetsfrånvända hallucinationer, because diagnos självhatande PK-ister med benägen hjälp av ett utbrett systemtänkande vansinne.

  Jag hoppas att de får sina mediciner ( Ett litet rött piller) Och vaknar till slut. Förnekelse är cancer för själen som satan tar hand om omdelbums.

  Hursomhelst. Många…många tack för ditt idoga arbete , din reptilsnabba kommentarer på dagsfärska spörsmål , din humor, din medmänsklighet som blänker igenom textmassorna, och stort tack till bloggens stammisar (Och nya förstås) Ni har lärt mig alla att utmana tankar och gett ett ovärderligt input. Med risk att låta som en kommunalpolitiker som klipper bandet för att öppna en ny cykelväg : Ni alla har varit fantastiska och hjälp mig att cykla ännu bättre.

  Svara
  • Chr Ewrk

    /  07/12/2018

   Nu blir jag intresserad av vilket fora det är?

   Svara
 7. Senior

   /  07/11/2018

  Tack för det toklandet!

  Din blogg och de länkar som du har i den, samt det man får i kommentarsfältet är ovärderliga källor till information.

  Om du bara visste vilket viktigt arbete du gör som samlar alla dessa människor på denna blogg.

  Hoppas att du orkar vidare.

  Det räcker kanske med kortare inlägg och låta kommentarerna jobba vidare om du vill dra ner ditt engagemang.

  Kommentarerna är lika givande som dina inlägg, dock behövs nog någon form av inlägg för att trigga oss att kommentera, och det gör vi, om allt möjligt!

  Ditt jobb är ovärderligt och välbehövligt, jag kan bara tala för mig själv, och jag har stor behållning av din blogg. Varefter tokigheterna uppdagas kan jag gå in här och läsa kommentarena och länkarna, och vara lugn i förvissningen att det inte bara är jag som reagerar på stolligheterna.

  Oavsett, tack MiT och tack alla andra för givande utbyten!

  Hoppas det kan fortsätta länge än.

  Svara
 8. Starkt jobbat. Kommenterar väldigt sällan, men ser alltid fram emot en ny post samt dess kommentarer.

  Svara
 9. MiT

   /  07/11/2018

  Svara
  • Dreadlock

    /  07/11/2018

   ” – Många män mår inte bra i macho-rollen. Det leder till depression, alkoholism och andra problem. Våra pojkar och män förtjänar bättre, det är viktigt att tala i ung ålder.”

   Linnea Claeson Förstår inte män.

   Sexuella trakasserier och hot (På nätet) är verkligen ett mycket avgränsat problemområde och de enda gångerna de avslöjas är när någon snuskhummer åker dit fört att ha lyckats att övertala minderåriga att dra av kläderna inför en webbkamera
   Macho-pojkar och Män , får det – mycket riktigt svårt att gå in i ett strömlinjeformat feministiskt samhälle med tillhörande moral, men de har faktiskt en mycket STOR fanbase av kvinnor som är trötta på mesiga män, och som inte vill ha med en feminiserad hankönshybrid att göra.
   Vem är offret och vem är förövaren ?

   Svara
   • Senior

     /  07/11/2018

    Offret: samtliga som lyssnar och tar åt sig.
    Förövaren: personer som Linnea Classon, Lady Dahmer etc. etc.

    Jag kommer aldrig förlåta feminismen och dess företrädare för vad de utsätter våra barn för, pojkar som flickor.

    Svara
  • Johan A

    /  07/12/2018

   Intressant att Linnea, som varken är född man eller identifierar sig som man, anser att hon är i position att hon kan uttala sig om hur män känner och varför. Ett mycket vanligt fenomen hos feminister och då särskilt kvinnliga sådana. Boven i dramat heter ju naturligtvis Patriarkatet. Det är lite som på 30- och 40-talet i Tyskland då nazisterna var experter på hur judarna var och varför. Dock kan jag med ganska stor säkerhet misstänka att om det uppstår en katastrofsituation någon gång kommer Linnea springa och gömma sig som en feg råtta och förvänta sig att någon annan – en man – ska lösa situationen. Det är så det brukar sluta.

   Svara
 10. Bra jobbat, Jens!!! :))) Du är en stor inspirationskälla för många av oss och vi blir ständigt fler tack vare dina excellenta artiklar!!! Sluta aldrig, snälla!

  Svara
  • Vad nu, vet du vad Toklandet heter i förnamn? 🙂

   Svara
   • MiT

     /  07/11/2018

    Hahaha, nä han har ingen aning 😛

    Svara
    • hllviken

      /  07/11/2018

     Jens låter definitivt inte finskt så det är inte troligt.

     Svara
    • Nu blev han kallad Jens, så då kör vi på det, mkay? 🙂

     Svara
     • MiT

       /  07/11/2018

      Hahaha, kör på det! Det jag heter i förnamn är nog lika svenskt som Jens i alla fall 😀

     • Kristian

       /  07/11/2018

      Var vi inte överens om att det var Vladimir? 🙂

    • Dreadlock

      /  07/12/2018

     OK, då är det Jan eller Janne.
     Mikael, Ville, Matias,Niklas,Oskari , Joonas,Rasmus eller kalle
     Vilket är det

     Svara
     • Kristian

       /  07/12/2018

      Det är säkert en sådan där patriarkal förtryckar-Anders som det finns för många av i våra styrelser.

     • Hehe Arnstad

       /  07/12/2018

      Jag tror mer på Adolf eller Hermann eller varför inte ett dubbelnamn så som Adolf-Hermann.
      Det har jag kommit fram till i min forskning.

    • hllviken

      /  07/12/2018

     Börjar förnamnet på M?

     Svara
  • michael.

    /  07/12/2018

   Bra att Toklandet är anonym eftersom då är det endast hans texter som bedöms,jag förstår att detta är jättejobbigt för vänstern eftersom dom vill att allt annat än texten bedöms.

   Svara
  • hllviken

    /  07/12/2018

   Eftersom blogginnehavaren är från Finland och om förnamnet börjar på M finns det följande att välja på:

   Markku Markus Matias Matti Mikael Mikko.

   Svara
 11. lensof

   /  07/11/2018

  Salut och stort tack för det du gör.

  Du hjälper mig att vara uppdaterad. Trots att jag inte har TV, inga tidningar och mest lyssnar på musik på radion så vet jag ganska bra vad som händer i vårt samhälle och i världen. Att du dragit till dig bra kommentatorer bidrar naturligtvis. Samt att internet i stort är fantastiskt.

  Följde med stort intresse räddningen av det unga fotbollslaget i Thailand och tänkte på vad du förmedlar när jag läste de svenska frågorna på SVT kring operationen. Det handlade om liv, en mycket kompetent dykare hade dött och tretton unga människor tillsammans med en massa räddningsarbetare var i riskzonen. Vad frågar man då i Sverige ? Jo hur många kvinnor är det som dyker? Vad då? Är det av intresse? Ska de kolla mångfalden också innan dykarna går in i grottan? Jag kanske är petig och lättirriterad men tycker att detta på något sätt avslöjar nivån på samtalen i Sverige.

  Så min fråga blir nästan filosofisk. När blev vi i vårt land så korkade? Vi var ju ändå ett land med relativt kompetenta och intelligenta människor men det verkar som om vi nu har fyllt våra hjärnor med maschmallows och ersatt sunt förnuft med inbilskhet. När hände detta och varför? Det är så jag skulle vilja vara medborgare i Thailand och inte i Sverige.

  Vet att det är helt fel men jag tycker de mycket manliga dykarna är väldigt sexiga. Kanske just för att de inte pratar om sina känslor utan agerar och åstadkommer något.

  Svara
  • tack

    /  07/11/2018

   Instämmer.

   Huruvida dykarna är sexiga eller ej låter jag vara osagt.

   Det är mycket möjligt att det förhåller sig på det viset, men det inte riktigt min sak att bedöma då det ligger utanför min personliga preferensram. Tolkar det som att sexigheten ligger i manligheten att agera och beskydda män, kvinnor och barn. Till skillnad från när feministmannen särar sina skinkor på en killmiddag på Söder.

   Bloggen fyller en viktig funktion att rapportera om tok som försiggår i landet.

   Inte minst när etablerad media vinklar, mörkar och ljuger eftersom de är aktivister, revolutionärer och ”världsförbättrare” som bedriver propaganda enligt en agenda i stället för att göra sitt uppdrag och rapportera på ett objektivt och sakligt sätt.

   Vad revolutionärerna på SVT och Sveriges Radio skriver kan man såklart läsa helt på egen hand på respektive sajt. Problemet är att de skriver så mycket ideologiskt trams varje dag att det är lätt att missa saker. Det som skrivs där står dessutom helt oemotsagt.

   Sen hänger inte alla på Twitter och följer knäppkärringarna med tourettes vars liv går ut på att kasta verbal avföring på varandra som om de vore tre år gamla melodramatiska dramadrottningar med bottenlöst bekräftelsebehov. Det är nästan som att skvallerkärringarna runt kaffeborden flyttat ut på nätet och dragit med sig hen-figurer av alla dess slag.

   Sociala medier är ett verktyg och kan såklart användas på gott och ont.

   Problemet är att det föreligger en viss diskrepans mellan bilden av sociala medier som ett demokrativerktyg där människor som lever under våld och förtryck ges en chans att med teknikens hjälp rapportera till omvärlden. Kontra hur sociala medier mest används med Facebook-grupper bestående av hundratals kåtsvultna kärringar som vurmar om afghanska pojkar och bildar mobb när knullfesten är slut och regeringen instinktivt reagerar med att fabricera snabblagar för att kringgå rättsystemet. Tillsammans med avdankade idrottskvinnor med regnbågsfärgad hår i form av de simplaste provokatörer som titulerar sig influencers och gör karriär på att vara professionella offer med statsfeministens och aktivistmedias goda minne. Det är långt ifrån alla som har möjlighet eller mäktar med att följa detta tok och trams dagligdags.

   Det är ett hästjobb att rapportera om allt tok som försiggår i det urspårade landet och du gör dess/oss medborgare en stor tjänst.

   Tack för hjälpen!

   Svara
  • Frogfish

    /  07/12/2018

   Har det tom rapporterats kvoteringstokigheter angående räddningsoperationen i Thailand? Det har jag missat.

   Men ärligt talat är det bara idioter som ställer sig den frågan.
   Sanningen är att det endast finns en handfull dykare i världen som kan genomföra en sådan här räddningsoperation under de förhållanden som rådde. Och andelen kvinnor i denna grupp är i princip 0, därav antalet kvinnor som var med och dök. Bara en idiot kan undgå att se den fysiska aspekten av räddningsdyk…..

   Sen var det faktiskt en hel del kvinnor som var med och hjälpte till på annat sätt. Redan från början dukade att stort antal kvinnor upp stationer med mat och förnödenheter som de bistod med gratis under hela operationen, inklusive jobbet det innebar.

   Skulle vilja se den feminist som hellre sitter och väntar ett par år i grottan på att kvinnliga räddningsdykare som klarar detta ska avlas fram på nåt sätt, hellre än att bli räddade av en stark man. Men man ska aldrig säga aldrig….

   Svara
 12. Kristian

   /  07/11/2018

  Tror fan att det är svårt att hänga med i klyket idag.
  1312 slåss mot 1488 …

  Svara
 13. Grattis och tack! 🙂
  Detta är absolut en av de bästa och garanterat den i särklass mest aktiva bloggen.

  Vad gäller bacon, så är det ju snarare tvärtom, att det är muslimer som har baconofobi. Bacon bryr sig knappast om det kommer några muslimer och äter, det är muslimerna som känner nån sorts konstig anti-baconkänsla…

  Svara
  • Skeptisk

    /  07/11/2018

   Eftersom vi uppfunnit mikroskopet och numera vet vad trikiner är, och hur man undviker dem, finns det ingen anledning att hänga kvar vid sin medeltida bacon-fobi.

   Svara
   • Kristian

     /  07/11/2018

    ”Every time I’m eating bacon, I think, “I could die right now,” and I mean it! ”
    -Luis CK.

    Svara
    • Steerpike

      /  07/12/2018

     Jag har svårt att se ett intrisikalt värde i bacon, positivt eller negativt, vare sig det handlar om Francis, Roger eller Nöff-nöff.
     I ett av fallen uppskattar jag smaken samt det knastrande ljudet när det steks men slik skönhet existerar väl endast i det sinne som kontemplerar den?
     Tack för en fantastisk blog.

     Svara
   • Hehe

     /  07/12/2018

    Dessutom överlever inga trikiner rökninge, saltningen och tillagningen av bacon.

    Svara
 14. MiT

   /  07/11/2018

  *https://www.facebook.com/joakim.lamotte/posts/1847999168627999*

  Svara
  • michael.

    /  07/12/2018

   Jag förstår att det är en hädisk tanke för vänstern att det finns människor som frivilligt donerar pengar till Lamotte för hans utförda arbete,enligt vänstern ska människor med tvång beskattas för att sedan tilldela personer med rätt värdegrund deras pengar,endast så kan frihet uppnås.

   Svara
   • Om de bara kunde förstå att det blir samma resultat – fast bättre! – om man skippar det där steget där alla pengar måste ta omvägen via staten.
    Inga fyra år att vänta på nästa val, inga ämbeten att tillsätta, inga regelböcker att skriva. Alla ger direkt till den de vill. Jag i min enfald tycker det verkar enklare och smidigare.

    Men föraktet för den obildade massan sitter nog för djupt.

    Svara
 15. hllviken

   /  07/11/2018


  Svara
 16. hllviken

   /  07/11/2018


  Svara
 17. weasel

   /  07/12/2018

  Jag missade de första 5 åren för då var jag upptagen med att näthata på andra plattformar på direkt order av Vladimir Putin !
  Men tack och fortsätt i minst 6 år till !
  🙂

  Svara
 18. Rikard

   /  07/12/2018

  Hej.

  Å ena handen: tack för ditt grävlingslika envetna bloggande!
  Å andra handen: tack alla som bidrar med tips, nyheter, åsikter och diskussion!
  Å ena benet: sex år till! Sex år till!
  Å andra benet: hoppas namnet ”Toklandet” inte längre passar om sex år! (För att Sverige då är på banan igen, inget annat.)

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
 19. MiT

   /  07/12/2018

  Svara
  • storebror

    /  07/12/2018

   Där ser man.

   Visste inte att Gustav Fridolin hade en storebror.

   Svara
 20. MiT

   /  07/12/2018

  Svara
 21. MiT

   /  07/12/2018

  Läs svaren hon får

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  07/12/2018

   Det där är verkligen huvet på spiken. Det står vem som helst fritt att ta hit nästan vem som helst från jordens fyra hörn, så länge man försörjer dem med arbete eller inkomst på ett legalt sätt.

   Svara
 22. MiT

   /  07/12/2018

  Svara
 23. MiT

   /  07/12/2018

  Svara
  • Vilken intelligent person hon är med tanke på att bönderna har varit tvungna att ta djuren till nödslakt, vilket för bönderna har inneburit prisdumpning eftersom marknaden bokstavligt översvämmas med svenskt kött p.g.a vilket innebär förlorade vinster för dessa bönder och vissa ligger redan på en tight marginal tack vare Sveriges lantbruksfientliga politik?

   Så, om något så är det nu man ska kötta på och köpa svenskt kött till fullt pris. Men det här vad som händer när människor inte förstår sig på marknadspolitik…

   Svara
  • weasel

    /  07/12/2018

   Veronica Palm får äta precis vad hon vill. Jag har inga synpunkter på om hon äter kött eller gurka eller gräs . Till och med bajs får hon äta om hon vill.
   Det vore bra om Veronica även kunde respektera mina matvanor .

   Svara
  • [Bakgrund: Jag vet personligen nästan ingenting om hur det är att vara bonde. Vi har några i släkten, och jag har sett program om veteskörd och fårklippning. Detta sagt:]
   Javisst, det går snabbt att ställa om från djurhållning till odling!
   Det är inte så att man har vissa investeringar redan och kan gå i konkurs av ett enda dåligt år.
   Alla bönder har redan alla sorters redskap, det är inte så att en uppsättning maskiner för odling av en enda gröda kan gå på ett par miljoner och därtill behöver en ny byggnad att förvaras i 51 veckor om året.
   Dessutom går det bra att odla nästan vad som helst i hela landet, det är inte så att nordvästeuropeiskt klimat knappt tillåter annat än gräs. Mango, kokosnötter och kaffe kommer från vackra odlingar kring Torne älv. ”Kaffet är från Kukkola – såklart!”, som man säger.

   Hon är så dåligt insatt att hon kunde bli miljöpartist vilken dag som helst. Hoppas vi får se henne i en framskjuten position i valrörelsen!

   Svara
  • x

    /  07/12/2018

   Det enda butikerna bryr sig om är att kunna köpa svenskt kött till reapris samtidigt som kunderna får betala det fulla priset för vad svenskt kött brukar kosta.
   Det är därför de ”bojkottar” utländskt kött.

   Svara
 24. MiT

   /  07/12/2018

  Svara
  • Senior

    /  07/12/2018

   Hon måste ha missat fysiklektionen i grundskolan där jordaxelns ändrade lutning, och därmed ändrade avstånd till solen ger oss sommar och vinter….

   En temperaturskillnad på grovt räknat 100 grader mellan ekvatorn (+50) och polerna (-50) med bara jordens radie i skillnaden på avstånd till solen, ett avstånd på 7 ljusminuter.
   (Ljuset har en hastighet på 300 000 km/s vilket blir 126 000 000 km bort.)

   Vi har haft cykliska istider med jämna mellanrum. Under de två senaste geologiska tidsperioderna (pleistocen och holocen) har en rad omfattande glaciärbildningar uppstått. De senaste 1,8 miljoner åren har det funnits sex större glaciationer som har täckt Skandinavien (och delar av Tyskland), Alperna och större delen av Nordamerika och Brittiska öarna.

   Givetvis har vi därmed också en motsvarande uppvärmning i tiden mellan dessa glaciärbildningar. Ett helt naturligt tillstånd.

   -Men nejdå, det beror på att vi människor puttar ut mindre än 1 ‰ växthusgas som i tidigare tidsperioder funnits naturligt i atmosfären…

   ”Orsaken till att en istid inträffar är variationer i styrka i de solstrålar som träffar jorden, något som man när det gäller kortare kalla perioder har kunnat knyta till antalet solfläckar på solen. Den förste att knyta istiderna till dessa fenomen var den serbiske vetenskapsmannen Milutin Milanković som konstaterade detta 1938. Det krävs dock mer än minskad solfläcksaktivitet för att en verklig istid skall uppträda och den främsta orsaken är troligtvis variationer i jordaxelns lutning, något som inträffar med jämna mellanrum.”

   -Men nejdå, det beror på att vi människor puttar ut mindre än 1 ‰ växthusgas som i tidigare tidsperioder funnits naturligt i atmosfären…

   Vi vet att solen expanderar, dvs. avståndet till jorden minskar. Dock expanderar hela universom, så det behöver nödvändigtvis inte påverka.

   -Men nejdå, det beror på att vi människor puttar ut mindre än 1 ‰ växthusgas som i tidigare tidsperioder funnits naturligt i atmosfären…

   Att vi har växthusgaser och växthuseffekt är självklart och nyckeln till liv.
   Att de mänskliga bidragen av återförande av koldioxid som tidigare funnits med i klimatvariationerna med istider har en överhuvud taget märkbar effekt på klimatet däremot, är väldigt tveksamt.

   Enligt dessa politiska ”miljökämpar” har nu helt plötsligt jordens temperatur blivit statisk, och har uppnått ett status quo som inte får rubbas. -Knappast, det handlar om makt och resurser.

   All denna information är vanlig modern grundskolekunskap, dvs. Man kan själv läsa sig till detta efter ett par minuters googling.

   Svara
   • Senior

     /  07/12/2018

    -Men det är klart, ”har inte sett” är ju inte detsamma som att det inte finns.

    Svara
 25. Melmac

   /  07/12/2018

  Vilken pudel jag fick som svar ifrån domprosten i Visby. Snacka om damage control!

  Hej och tack för ditt brev!

  Med denna hälsning vill jag svara dig som med anledning av den numera riksbekanta klockringningen onsdagen den 4 juli hört av sig till mig och Visby domkyrkoförsamling. Jag har medvetet avvaktat med mitt svar tills Almedalsveckan är över. Nu har det gått en vecka, lugnet har återvänt till vår stad och det har getts tid till ytterligare eftertanke och självrannsakan.

  Det första som jag vill säga är att ringningen var överilad, ett misstag som jag ångrar och djupt beklagar. Den var ett alltför hastigt fattat beslut, i en situation som jag uppfattade som mycket spänd. Ringningen har ställt till skada och oreda som jag får ta på mig.

  Jag har varit i kontakt med Thomas Gür, den person som annonserat mötet utanför domkyrkan. Han har glädjande nog tackat ja till en inbjudan att träffas senare i sommar för vidare samtal. Han är liksom jag glad att få till en dialog om det som hände. Vi tror båda på samtal framför konfrontation.

  Onsdagen i Almedalsveckan var en turbulent dag. Nazister hade anlänt till Visby och andra arrangörer hade med anledning av detta bestämt sig för att åka härifrån. De kände sig hotade och många av oss som var kvar kände obehag.

  Det fanns ingen intention från min sida att tysta en bestämd person, grupp eller åsikt. Jag visste inte, och tog tyvärr heller inte reda på vem eller vilka, som anordnade mötet. Det jag vände mig mot var att någon hade anordnat ett opinionsbildande möte med politiskt och ideologiskt budskap på kyrkogården. Och detta helt utan föregående kommunikation med församlingen.

  Möjligen har jag själv genom beslutet att ringa i klockorna bidragit till en sämre ton i detta offentliga samtal. Jag är ledsen för det och har sagt till Thomas Gür att jag tycker han skötte situationen bättre än jag.

  Avslutningsvis – beslutet att ringa i klockorna var överilat, och redan samma dag gjorde jag ett uttalande som du kan läsa på församlingens hemsida: https://www.svenskakyrkan.se/visby/nyheter/uttalande-av-domprost-mats-hermansson-med-anledning-av-dagens-handelse-vid-domkyrkan

  Vi har fått en del brev sedan förra onsdagen. Alla inkommande handlingar diarieförs naturligtvis som sig bör.

  Jag önskar dig en god och vilsam sommar

  Svara
  • Melmac

    /  07/12/2018

   Jaja, jag fattar att det inte är till mig personligen! 😉

   Svara
  • ”Jag har nu förstått åt vilket håll vinden vänt de senaste åren, och vill gärna ha kvar min sinekur.”

   Svara
  • Motkraft

    /  07/12/2018

   Vi har fått en del brev sedan förra onsdagen. Alla inkommande handlingar diarieförs naturligtvis som sig bör.”

   Nu är jag nog lite väl konspiratorisk men den kommentaren kom liksom ur luften. Kan det vara en undertext ”För dig som skickar brev med otrevligheter, du ska vara medveten om att myndigheterna inte glömmer, ditt brev kommer att finnas arkiverat och då kunna tas fram om skulle behövas”. Dvs ett förtäckt hot? 😉

   Nu ska man ju inte skicka brev med otrevligheter, hålla en god debatton…

   Svara
  • x

    /  07/12/2018

   Stackars Elon Musk!
   Tydligen är han omgiven av idel jasägare och därför inte van att bli ifrågasatt.

   Svara
  • weasel

    /  07/12/2018

   Vad är sensmoralen i expressens artikel ?
   ”Eftersom Musks ubåt inte gick att använda i räddningsaktionen i Thailand så är alla entreprenörer och innovativa företag skit ” ?
   :/

   Svara
   • Gigas

     /  07/12/2018

    Sensmoralen är nog att vissa kvinnor har svårt för framgångsrika män.

    Svara
 26. Fnordpotting analyserar bra som vanligt. Läs alla.

  Svara
  • x

    /  07/12/2018

   Svara
  • Pether

    /  07/12/2018

   När någon kan ge ett bra svar på varför alla, precis alla, som definierar sig som HBTQKJSDFHG^2Z positionerar sig väldigt långt ut på vänsterkanten, så kan jag ändra min ståndpunkt att det handlar om något annat än vänsterextrema som leker som vanligt.

   Det handlar endast om att de försöker att trumpa varandra i vem som är mest förtryckt, dagligen kommer det nya bokstavskombinationer, nya kön, nya dittan, den ena mer förtryckt än den andra, bara för att inom vänstern är det bra att vara förtryckt, då har man tolkningsföreträde och får bete sig precis hur fascistisk som möjligt mot de som du anser förtrycker dig.

   Svara
 27. x

   /  07/12/2018

  Ibland är det viktigt med nationalitet:
  Finsk ex-polischef gripen för inblandning i svenskmord”
  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/finsk-ex-polischef-gripen-for-inblandning-i-svenskmord

  Svara
 28. Micke

   /  07/12/2018

  Tack för ditt slit och tack till alla i kommentatorsfältet!

  Svara
 29. Jonas

   /  07/12/2018

  Då är det snart 6 år sen Pär Ström kastade in handduken och kampen mot feministerna är inte slut än … tråkiga är att vi fick större problem …

  Svara
 30. ”Kravet: EU måste stänga sina gränser”
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6997648
  ”Det man nu sitter och diskuterar är bland annat att de migranter som räddas i Medelhavet ska föras till mottagningscenter i Nordafrika. Man söker alltså externt samarbete med länder utanför EU.
  […]
  För Sveriges räkning deltar migrationsminister Helene Fritzon på mötet som oroas av tongångarna kring att stänga EU:s gränser.
  – Hon säger att man inte kan stänga gränserna för asylsökande”

  Svara
  • Jonas

    /  07/12/2018

   Jo, det kan man visst det 🙂

   Svara
  • Skeptisk

    /  07/12/2018

   Håller Sverige på att bli isolerat?
   Jo man kan nog säga det.

   Sverige kan tycka vad de vill. Om länderna söderut stänger gränserna kan Sverige stå upp för asylrätten hur mycket de vill. Ingen lär komma hit ändå. Ska de paddla runt resten av Europa.
   Med tanke på de restriktioner Sverige var först med lär man knappast kunna klaga på andra.

   Svara
 1. Smått och gott från 2018, del 4 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: