Trumps allra bästa egenskap som vi desperat behöver i Sverige

Tänkte det var dags att skriva några positiva rader om Trump som motvikt till DN:s Dagliga Dussin av kampanjartiklar mot honom.

För det finns faktiskt en sak som Trump är alldeles fantastisk på som jag kom att tänka på i går kväll när det rapporterades om Nato-mötet, en sak som är alldeles nödvändig även i Sverige idag. Trump får alla andra politiker att känna sig obekväma och osäkra! När Trump dyker upp så brister allas fasad och de blir nervösa som små skolbarn igen. De blir osäkra på sin plats som bara minuten innan kändes säker och livslång.

Där sitter odemokratiska pösmunkar som aldrig gjort ett enda handtag i hela sitt liv utanför politikervärlden och känner sig säkra på sin plats vid köttgrytorna, väl medvetna om att det bara räcker med att ljuga och bedra väljarna ännu en gång för att säkra ytterligare några år och några miljoner i lön och livstidspension. Och så dyker Trump upp och förvandlar dem till nervösa barn.

Det är exakt likadant i Sverige, samma ohederliga och odemokratiska pösmunkar som sitter där och vet att de är livstidsförsörjda av skattebetalarna oavsett hur det går i valet. Samma politiker sitter där med sina kotterier och håller varandra om ryggen och utlovar ordförandeposter till varandra. Som låtsas att de gjort underverk i Sverige när ALLT säger tvärtom och att det dessutom går att spåra decennier tillbaka.

Vi behöver en Trump i Sverige! Inte för hans politik för om den är bra eller dålig vet jag inte. Utan för egenskapen att få andra politiker att känna sig riktigt obekväma där han dyker upp och påpekar att det inte funkar att hitta på och ljuga som förr längre! Ibland tänker jag så om SD och Åkesson, de får de andra att känna sig obekväma bara genom att finnas. De känner sig mycket osäkra när Åkesson är i närheten. Kolla bara vilket nervöst pladder som statsministern hävde ur sig i partiledardebatten i våras när han började tjata om LAS när frågan var varför bara en av fem utländska våldtäktsmän utvisas? Han är livrädd för Åkesson…

Om SD:s politik är bra eller dålig vet jag inte. Men det vet ingen annan heller eftersom de varit utan formellt inflytande i riksdagen de 8 år de suttit där. Faktum är ju att SD är det enda partiet som man kan säga är helt oskyldiga till vad vi än ser i landet, bra som dåligt.

I valet om två månader så har man ett val i valet så att säga. Rösta för mer av det som orsakat det vi ser idag för det är nämligen vad man får om man röstar på S, V, MP, KD, M, L eller C. Eller rösta på något annat. De sju vill nämligen alla ha mer av det som orsakar det som Sverige har stora problem med. SD vill det inte. Inte officiellt i alla fall.

Gillar man inte SD men vill markera ändå så finns MED för borgerligt sinnade. Direktdemokraterna finns också, vet dock inte så mycket om dem men har för mig att de vill styra mer genom folkomröstningar osv. Vad man än gör så rösta inte på något av de sju! Titta bara hur jävla arrogant de uppträder i fråga efter fråga! De vill inte ens erkänna problemen! Senast idag så skriver Morgan Johansson och Peter Hultqvist en debattartikel i Expressen (tror jag) där de säger att gängskjutningarna är M:s och SD:s fel. Om man inte ens kan erkänna problemen och vad de beror på så kan man heller aldrig lösa dem.

Stockholmsenkäten visar att allt fler unga tjejer blivit utsatta för våldtäkt och sexövergrepp. ALLA vet vad som ligger bakom en sådan ökning. Vad säger då  ansvariga politiker i Stockholm om det?

Att det beror på #metoo… Riktiga människor är inte så viktiga i MP:s värld utan man offrar dem lätt för lite mer hittepåtrams. MP offrar unga tjejer utan att blinka eller ens ägna dem en enda liten tanke. Vad som orsakar ökningen är ingen åsiktsfråga som kan diskuteras utan det är en faktafråga baserat på slutsatser av kunskaper som existerar. Vill ni att siffran ska öka ännu mer så kan ni för all del rösta på Miljöpartiet, Vänsterpartiet, Socialdemokraterna, ”Liberalerna”, Centerpartiet, Moderaterna och KD. De är nämligen alla skyldiga till att det ser ut som det gör. Ökning är det enda de erbjuder nämligen.

Efter de magiska tafsainte-armbanden och succén med dem så har nu sjukvården fått en egen talisman att gnugga på när de blir hotfullt. Rabblar man den magiska besvärjelsen ”Tillsammans mot hot och våld” samtidigt som man snurrar tre varv motsols runt en rövtermometer så förvandlas alla kriminella importerade klaner som samlas vid sjukhuset vid t ex skjutningar och beter som as till snälla kattungar! True story!

De svenska talismanerna och besvärjelserna kommer att vara MINST lika effektiva som de Nigerianska! Garanterat! De funkar lika bra som #SverigeTillsammans och en kör som sjunger Halleluja! Minst.

Tror ni att talismaner, magiska besvärjelser, sjunga halleluja osv funkar bra som skydd mot våldtäkter, sexövergrepp, klaner som attackerar sjukhus, annan kriminalitet osv? Då kan ni faktiskt med gott samvete rösta på på något av riksdagspartierna utom på just SD.

Det behövs en Trump-typ i Sverige som får alla att känna sig obekväma i stället för säkra på sin plats och livslång försörjning av skattebetalarna. Då hade man sluppit så mycket av rent häpnadsväckande trams, lögner, hittepå, postmodernism osv osv osv. Då hade ingen politiker vågat vara så stenkorkad att man försöker skylla grotesk ökning av sexualbrott på #metoo när man vet vad det beror på EGENTLIGEN. Då hade ingen vågat föreslå talismaner och besvärjelser. Då hade politikerna lyssnat i stället för att bara läsa sitt jävla manus och prata från det! Då hade det inte blivit nåt #SverigeTillsammans och Halleluja-kör. Osv.

Jag vill ha politiker som får andra bekväma politiker att känna sig extremt obekväma! Bekväma politiker som inte är på tårna hela tiden fattar också beslut som är bekväma och bra för en själv, inte för landet eller folket! Obekväma politiker som är på tårna hade inte skapat DÖ. De hade inte heller kommit överens om att dela ut ordförandeposter till varandra och kliat varandras ryggar. Osv.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

184 kommentarer

 1. hllviken

   /  07/12/2018


  Svara
 2. hllviken

   /  07/12/2018


  Svara
 3. Gigas

   /  07/12/2018

  ”Jag vill ha politiker som får andra bekväma politiker att känna sig extremt obekväma!”

  Joakim Lamotte skulle kanske kunna bli den personen om ha ville ställa upp och det fanns ett parti som tog emot honom.
  Direktdemokraterna kanske?
  https://direktdemokraterna.se

  Svara
  • Grodan Boll

    /  07/13/2018

   Du är nära en alternativ lösning: att våra ”journalister” faktiskt var journalister.
   Tänk om samtliga partiledardebatter i svensk TV framöver modererades av folk som Lamotte, Ganman och Flam?

   Det, och att samtliga partiledare fick ett elhalsband om nacken som garant att de inte undviker frågor eller svävar ut åt helvete i periferin av den enklaste fråga.

   Svara
 4. Jonas

   /  07/12/2018

  ”- Det kan finnas en ökad medvetenhet om att det inte är okej med sex mot sin vilja. Punkt.”

  Det är anmälningsbenägenheten, hör ni det, la-la-la-la, det är anmälningsbenägenheten sa jag och jag sa PUNKT så nu får vi inte prata mer om det, la-la-la-la.

  Svara
 5. Senior

   /  07/12/2018

  Bra rutet!

  Svara
 6. Vic

   /  07/12/2018

  Hatet och nervositeten mot SD handlar kanske inte främst om partiets obehagliga rötter och deras politik. Det handlar troligen mer om att de helt enkelt konkurrerar om jobben som andra politiker suttit på så länge och det handlar om att de utmanar socialdemokratin och har en chans att bli deras framtida arvtagare. Jag tycker likheterna mellan Sverigedemokraterna och hur Socialdemokraterna brukade vara är ganska slående, med med några undantag i partiprogrammet.

  Svara
  • weasel

    /  07/12/2018

   Jepp, Vic, så är det.
   Alliansens och sossarnas avsky mot SD handlar främst om att SD konkurrerar om väljarna. Sedan handlar det även en hel del om att SDs migrationspolitik är raka motsatsen till den nuvarande ekonomiska politiken (fri rörlighet och ökad tillväxt endast genom befolkningsökning )
   Vissa – exempelvis Jonas Sjöstedt – avskyr dock SD främst för att dom förespråkar en migrationspolitik som Sjöstedt i sin vanföreställning betraktar som ”en rasistisk politik” – det vill säga exakt samma migrationspolitik som Vänsterpartiet förespråkade när Sjöstedt gick med i Vänsterpartiet…
   :/

   Svara
   • Vic

     /  07/12/2018

    Visst är det intressant? Socialism har genom historien kunnat förknippas med stark gränskontroll (den om något) men nu har både vänstern och (den sk.) högern smält ihop i något social-liberalt mumbojumbo där alla tycks vilja ha korporativism och fri global rörlighet.

    Svara
    • Kristian

      /  07/12/2018

     Bezmenov visar i en intervju upp sitt pass som han behövde för resor inom Sovjetunionen. Han var KGB-agent, men jag tror till och med han hade begränsningar i hur långt han fick resa.

     Svara
     • Vic

       /  07/12/2018

      Är övertygad om att agenterna skuggade varandra, om inte annat genom deras makar och familjer (ahh, ljuva Sovjet).

      Inte första gången vi diskuterar Bezmenov men det är ju ett namn man inte tröttnar på.

     • Ja, du har nog rätt i det.
      Stasi hade nästan en sjättedel av befolkningen som informatörer. När man blev inkallad för rapport var det bäst att ha något att rapportera …

    • Senior

      /  07/14/2018

     ”Visst är det intressant? Socialism har genom historien kunnat förknippas med stark gränskontroll”

     Skillnaden är att den starka gränskontrollen var till för att förhindra de egna invånarna att fly landet.

     Svara
   • Senior

     /  07/14/2018

    @Weasel

    ”Alliansens och sossarnas avsky mot SD handlar främst om att SD konkurrerar om väljarna.”

    Det mer korrekta är att de tävlar om riksdagsplatserna som Vic skriver, sak samma i och för sig, men det är tydligare som Vic uttrycker det.

    Förut har sjuklövern haft en ganska statisk fördelning av riksdagsplatserna, några stolar (läs heltidstjänster) fram och tillbaka, men i det stora hela en ganska trygg försörjning. De få hit och dit som lämnat riksdagen har turats om att sitta försörjda i *personalpoolen beroende på valresultatet.

    I September kommer SD att sparka ut närmare 30% av dem på gatan, då ryker ännu fler. Då finns inte resurserna att försörja dem som de brukar med *personalpoolen.

    Lägg därtill att väljarna kommer att märka att landet klarar sig bättre utan alla dessa politiker som lägger sig i vardagen (eftersom SD inte kommer att kunna fylla alla platser de får).

    -Därav deras desperation.

    *Med personalpoolen avses alla dessa konstruerade arbetsuppgifter och enmansutredningar som ändå inte leder någonvart.

    Svara
  • Cain

    /  07/12/2018

   Alldeles korrekt Vic. Nyligen såg jag flera av de etablerade partierna kommentera MED. Antagligen det parti i Sverige som närmast representerar min egen politiska linje. Omedelbart avfärdade som fascister och nazister såklart. Helt utan förklaring eller motivering.

   Svara
   • Vic

     /  07/12/2018

    Självklart, inte sällan hör man ”rasister och konservativa” i samma mening som ett retoriskt knep för att smeta brun färg över så många meningsmotståndare som möjligt. Det blir intressant att se MED’s utveckling i framtiden. Med tanke på hur dåligt välfärden levererar och hur mycket skatterna börjar kännas så skulle det inte förvåna om MED gör stora framgångar

    Svara
  • Rikard

    /  07/12/2018

   Hej.

   Visa mig en enda sak från SD:s historia som är i paritet med Löfvens partis generationslånga finansiering av terrorism. Eller tiotusentals steriliseringar i socialdemokratins rasbiologiska politik.

   Visa mig var SD likt Centerpartiet (som hette Bondeförbundet då) har förespråkat äkta blodslagar.

   Visa var SD förespråkat legaliserad pedofili och samlagsrum i grundskolan.

   Visa mig var SD stöttat en regim som Maos Kina, Pol Pots Kambodja eller Stalins Sovjetunion.

   På tal om partiers bakgrund och historia vill jag påpeka att det enda som gör att man ständigt möts av att SD:s bakgrund skulle ha avgörande betydelse är den ständiga mediala sirenen som bräker om just denna bakgrund – men ingen annans.

   >__< Grrr!

   Läste din text slarvigt som få – tur jag läste om den innan jag tryckte 'skicka'!

   Jag låter ovanstående stå kvar ändå, men du har givetvis helt rätt i att prio ett bakom kritiken är hot om makten.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Vic

     /  07/12/2018

    Hej Rikard,

    Jag blev lite förvirrad nu. Min intention var att påvisa att SD’s historia och politik inte är den verkliga anledningen att de hatas av de andra pariterna. Dock är det ju alltid trevligt med lite bashing mot de andra partierna (som ju har långt ifrån en vacker historia).

    Svara
 7. hllviken

   /  07/12/2018

  Trump är på officiellt besök UK. Sir Christopher Meyer, ex-ambassadör i USA, skulle vara expertkommentator i TV. Det kan han inte för att han ligger svårt skadad på sjukhus. Ett ”ungdomsgäng” misshandlade honom vid Victoria Station i London

  Svara
  • Cain

    /  07/12/2018

   Inga förhastade slutsatser nu. Fakta spelar roll. En man och en kvinna är anhållna för misshandeln. Polisen misstänker rånförsök medan andra tippar pà vänsterradikala Trumphatare. Sir Christopher anser att man inte bör bojkotta Trumps statsbesök.

   Vi får se vad det handlar om snart tror jag…

   Svara
 8. weasel

   /  07/12/2018

  ”Faktum är ju att SD är det enda partiet som man kan säga är helt oskyldiga till vad vi än ser i landet, bra som dåligt.”

  ” Senast idag så skriver Morgan Johansson och Peter Hultqvist en debattartikel i Expressen (tror jag) där de säger att gängskjutningarna är M:s och SD:s fel”

  Om jag har förstått Morgan Johansson korrekt så är det så att….SD inte har något inflytande över politiken, men trots detta är de ökade gängskjutningarna helt och hållet det inflytelselösa partiets fel, medan det partiet som har haft regeringsmakten under de senaste 4 åren är helt oskyldigt – och samtidigt är det så att de ökade gängskjutningarna som SD bär skulden till kanske egentligen inte har ökat eftersom det bara är anmälningsbenägenheten som har ökat.

  Om den ökade anmälningsbenägenheten beror på sossarna eller på SD har jag ännu inte lyckats lista ut, men man måste nog vara socialdemokrat för att förstå sig på logiken i Morgan Johanssons resonemang…

  Svara
  • Vass humor…tack

   Svara
  • Kristian

    /  07/12/2018

   Liknande logik har ju länge använts för att skylla migrationskatatrofen på SD: ”Om de inte hade funnits hade Tokfeldt inte behövt göra upp med Mp för att visa hur god han var, och Löfven hade inte behövt hålla väckelsemöten. Vi hade kunnat nyktra till lite tidigare.”

   Jag är skeptisk.

   Svara
  • Olof

    /  07/12/2018

   ”Det mest effektiva sättet att hindra unga människor från att välja en kriminell livsstil är därför alltid att erbjuda något bättre: en framtid, ett första jobb, möjlighet att flytta hemifrån.”

   Så därför öppnar vi gränserna så möjligheterna i skolan beskärs stenhårt genom överbelastningen, tar bort möjligheterna att flytta hemifrån genom att låta invandrande människor få förtur till boende och tar bort alla möjligheter till enklare jobb genom att ge dem till helt bidragsfinansierade grupper.

   Antar att ungdomarna känner stor tacksamhet för detta?

   ”Därför har vi socialdemokrater satt upp ett mål om att inga områden i Sverige ska vara särskilt utsatta. Det kräver hårt jobb och prioriteringar men vi kommer inte ge oss förrän alla bostadsområden blir tryggare, skolorna jämlika och det finns bra möjligheter för en aktiv fritid, utbildning, praktik och jobb oavsett var man bor i Sverige.”

   Snygg omskrivning av ‘etnisk rensning’. För jag antar att det är det Morgan tänkt göra för att åstadkomma detta?

   Svara
   • weasel

     /  07/12/2018

    ””Därför har vi socialdemokrater satt upp ett mål om att inga områden i Sverige ska vara särskilt utsatta”

    Mhm. Hurra.
    Det låter ju alldeles utmärkt att S har satt upp ett mål.
    Själv har jag satt upp ett mål om att jag ska vara god för 250 miljarder $ när jag fyller 289 år. ..

    Svara
 9. Kristian

   /  07/12/2018

  Chang Frick vet var knapparna sitter och hur man trycker på dem:

  Svara
 10. MiT

   /  07/12/2018

  ”Tvärstopp när svensk prövar sjukvårdens gräddfil: ”Bara för araber””
  https://www.nyatider.nu/tvarstopp-nar-svensk-provar-sjukvardens-graddfil-bara-for-araber/

  Svara
  • Motkraft

    /  07/12/2018

   Det må vara ”orättvist” men kanske inte helt fel prioriterat. Om jag förstått saken rätt så är en del av problemet med att akutmottagningarnas väntrum är fyllda med invandrare att många av dem inte riktigt förstår det där med att boka en tid på sin vårdcentral. Svårt med språket eller förstår inte systemet. Att åka till akuten och sätta sig är mycket enklare trots att inte är akut och egentligen skulle hanteras av vårdcentralen.

   Om måste ringa vanliga 1177, sitta i kö länge, inte se personen de pratar med, på knagglig svenska försöka förklara, vänta på tolk…. ja då kanske det är enklare att ta bilen till akuten.

   Men jag kan ha missförstått, att inte alls är den orsaken till att akutmottagningarnas väntrum ser ut som de ser ut.

   Svara
   • Någon (var det Heberlein eller Janoush?) skrev nyligen en text där en ung migrant kom till akuten med ett skadat finger och åtta vänner.

    Svara
   • Johan A

     /  07/13/2018

    Att de skulle boka tid på en vårdcentral skulle inte hjälpa ändå. De har en helt annan syn på tid i de länder dessa individer kommer från. För oss västerlänningar betyder kl. 9 just kl. 9, men för araber betyder kl. 9 någon gång innan lunch. Sen, när de inte får träffa läkaren för att de missat tiden (enligt vårt sätt att se på saken), kommer reaktionen i form av gap, skrik och hotelser – för det är så det går till i mellanöstern. Tro mig, detta har jag sett vid ett flertal tillfällen på mycket nära håll.

    Svara
    • Motkraft

      /  07/13/2018

     Hmm… kan det vara därför de plötsligt infört drop-in på min vårdcentral efter att i så många år gjort det väldigt väldigt svårt att nå dem. För att undvika obehag och personalens säkerhet?

     Svara
   • Gorby

     /  07/13/2018

    Tydligen inte bara 1177.
    Finns visst även speciella linjer för SOS alarm som inte kan svenska…

    Svara
 11. Apel

   /  07/12/2018

  SD lär inte göra någon skillnad även om om får majoritet likaså Medborgerlig samling. Det måste till en aktiv återvandringspolitik likt som Alternativ för Sverige lanserat. Folkutbytet går oerhört fort och redan idag har flera av Sveriges största städer majoritet av grundskoleelever med invandrarbakgrund.

  Svara
 12. Jag är ganska måttlig i mitt leverne – – för egen del, bryr mig inte om vad andra gör. Skulle lätt kunna dra ner så jag passade i nykterhetsrörelsen. Frick är fortfarande en av de mediaröster jag litar mest på:

  Svara
 13. Pistolekors

   /  07/12/2018

  Ta mig fan det vettigaste jag sett någon någonsin skriva om Trump, jag vet heller inte om han är ”bra” eller ”dålig”, men att han behövs,haha skojar du?

  Svara
 14. MiT

   /  07/12/2018

  *https://www.facebook.com/1544331802517750/videos/2180268062257451/*

  Svara
 15. G

   /  07/12/2018

  Svara
 16. G

   /  07/13/2018

  ”Gissa min resa: “No go-zonerna sprider sig nu till de finare delarna av city”
  https://katerinamagasin.se/gissa-min-resa-no-go-zonerna-sprider-sig-nu-till-de-finare-delarna-av-city/

  Svara
  • G

    /  07/13/2018

   Mar Ark: ”sambo, husse, polis, veteran, livsnjutare, 212.”

   Gud vad *kul* med sådana poliser. Finns inga no go-zoner. Damn. Att boende inte vill flytta utan trivs säger dock mer som individerna i sig. Ser att vänsterblivna gillar relativistpolisens tweets också.

   Nä du skojar! För Biskopsgården såg ju _helt_ annorlunda ut för endast 15 år sedan va? Nä, skillnad är givetvis minimal, det var kört redan då, det är du som har blivit så jävla avtrubbad och integrerad med våldet att du inte längre tänker på’t, det är en del av din vardag och ditt liv numera. *Grattis*

   Svara
   • G

     /  07/13/2018

    En polis från Södertälje som är enig om att det inte finns några no go-zoner.

    Svara
  • G

    /  07/13/2018

   Man behöver inte skriva under på allt men inte förneka och relativisera som vissa poliser verkar pigga på att göra, det är provocerande. Men som Peppe säger ska man inte heller förstora upp (som om det nu behövs), eller förminska, utan vara så korrekt och saklig som möjligt när man talar om verkliga problem a.k.a utmaningar.

   Svara
   • weasel

     /  07/14/2018

    Mr Ark skriver först att det inte finns några no go-zoner och att allt i princip är lugnt och bra i Göteborg.
    För att sedan skriva att han själv jobbar i ett av de ”särskilt prioriterade områdena” .

    Frågan som infinner sig då är….varför är området där Mr Ark jobbar ”särskilt prioriterat” om nu allt är så bra där ?
    :/

    Svara
 17. G

   /  07/13/2018

  ”Stockholm Pride delar in oss i “bra bögar” och “dåliga bögar”

  Erik Rantzow, 21, skriver om sin besvikelse när han nåddes av beskedet att det parti han valt att engagera sig i politiskt, Medborgerlig Samling, som även har en öppet homosexuell partiledare, utestängs från att närvara på Stockholm Prides område med luddig hänvisning till att partiet har “fel värdegrund”.
  https://katerinamagasin.se/stockholm-pride-delar-oss-bra-bogar-och-daliga-bogar/

  Svara
  • G

    /  07/13/2018

   Svara
  • G

    /  07/13/2018

   ”..[..]..
   Att Stockholm Pride tar emot ett stort stöd från bland annat Stockholms stad gör det hela än mer problematiskt. Skattebetalarna tvingas bidra till arrangemanget och staden draperas i regnbågsflaggan för att visa stödet, samtidigt som arrangören utestänger partier som på något sätt anses strida mot en vänsterideologiskt tolkad värdegrund. Hur ställer sig Stockholms stad till detta? Och alla de företag som sponsrar evenemanget? Vad säger ni?

   Det är tydligt att Stockholm Pride har hamnat i händerna på ängsliga och intoleranta krafter, med väldigt totalitär syn på vad som ligger inom ramarna för den kortfattade så kallade värdegrunden. Sprickan som vi hittills har sett inom HBT-rörelsen mellan doktrinär vänster och alla andra, som inte har någonting emot åsiktsutbyten, har vidgats till en klyfta. Var detta slutar återstår att se.”
   https://www.dagenssamhalle.se/debatt/varfor-portas-medborgerlig-samling-fran-pride-23120
   https://www.svt.se/opinion/medborgerlig-samling-far-inte-delta-i-stockholm-pride

   Svara
   • Johan A

     /  07/13/2018

    Var det inte också så att för några år sen fick Sthlm pride för sig att festivalområdet inte skulle få bevistas av heterosexuella, men att detta fick ändras pga massiv kritik?

    Svara
  • G

    /  07/13/2018

   ”(MED): Stryp all finansiering av Stockholm Pride.”
   https://nyheter24.se/debatt/911044-med-stryp-all-finansiering-av-stockholm-pride

   Svara
  • G

    /  07/13/2018

   Svara
  • G

    /  07/13/2018

   Svara
  • G

    /  07/13/2018

   ”Det okända hotet mot Sveriges Prideparader

   De är maskerade, arga, anarkist-feminister.

   Expressen har granskat vänsterextremisterna som gömmer sig bland det så kallade ”rosa-svarta blocket” i landets pridetåg. Deras mål är att stoppa poliser, moderater och – som de uttrycker det – ”andra nazister”. ”.
   https://www.expressen.se/nyheter/det-okanda-hotet-mot-sveriges-prideparader/

   Från 2016.

   Svara
  • G

    /  07/13/2018

   Svara
  • G

    /  07/13/2018

   Svara
  • G

    /  07/13/2018

   Svara
 18. G

   /  07/13/2018

  Svara
 19. G

   /  07/13/2018

  Svara
 20. G

   /  07/13/2018

  Svara
  • G

    /  07/13/2018

   Svara
  • G

    /  07/13/2018

   ”Osmaklig brunsmetning

   Att smutskasta är en simpel men många gånger alltför effektiv metod för att skrämma och tysta sina meningsmotståndare. Beklämmande nog så är fenomenet inte förbehållet den politiska diskussionens undervegetation, utan utövas också av allt från domprostar till S-märkta ledarsidor. Skall vi verkligen behöva stå ut med detta förgiftande av samtalsklimatet?”
   https://nwt.se/asikter/ledare/2018/07/12/osmaklig-brunsmetning

   Svara
  • G

    /  07/13/2018

   ”Gränserna flyttas hela tiden fram…”

   Ja, det märks. Nu har *ni* s.k medmänskliga människor dragit gränsen vid Hitler, men lite svårt att se hur ni möjligen ska kunna flytta fram gränsen längre än Hitler och vad nästa steg i så fall skulle bli.

   Svara
   • Kronblom

     /  07/13/2018

    Kanske Jean-Bedél Bokassa, han hade stor aptit 😉

    Svara
 21. G

   /  07/13/2018

  Svara
 22. G

   /  07/13/2018

  Svara
  • Grodan Boll

    /  07/13/2018

   Sidan 19:

   For the case of Sweden, official reports provide a somewhat obscure picture of perpetrator
   motivation and background. Reports published by the Swedish National Council for Crime
   Prevention (Brå) suggest that only a minority of incidents is associated with right-wing extremism, which tallies with the results of the FRA survey. For example, in 2005 five of 35 reported incidents of antisemitic hate crime in the category “brott mot person” (crimes against individuals) could be related to far-right ideology. Brå remains silent on the remaining 30 incidents

   Jag har dammat av min foliehatt och har en vild vild teori om hur detta kan komma sig…

   Svara
 23. G

   /  07/13/2018

  Svara
 24. G

   /  07/13/2018

  ”Våld i nära relationer angår oss alla – nu är hög tid att vi visar det”, skriver kriminologen Nina Rung och listar sex stycken förslag på hur vi kan minska våldet.
  ..[..]..
  För att få våldet att upphöra behöver vi göra följande:

  1. Satsa resurser i form av kompetenshöjning i skola och förskola. Både lärare och elever behöver få ökad kunskap om våld i nära relation, både konsekvenserna för barn som lever i hem med våld och hur lärare bättre kan se tecken och möta utsatta elever.

  2. Stärk förskola och skola i uppdraget att arbete mot stereotypa uppfattningar om kön och könsroller – det leder till mindre våld.

  3. Ställ krav på idrottsföreningar om att motverka machokultur, låt det uppdraget genomsyra riktlinjer och villkor för både kommunalt och statligt stöd.

  4. Låt kunskapsspridning om våld i nära relation och arbete för jämställdhet bli ett tydligt mål hos både arbetsgivare och fackförbund.

  5. Stärk kvinnojourers arbete i varje kommun.

  6. Stärk civilsamhället genom att ge grannar verktyg att våga agera när de upplever oro för att grannen utsätts för våld eller att barn far illa. Genom att knacka på (och vid akut fara ringa polisen) kan en göra direkt livsavgörande skillnad i stunden och det sänder en tydlig signal om både vilket trapphus och samhälle vi önskar.”
  https://www.svt.se/opinion/kriminologen-nina-rung-vald-i-nara-relationer

  Svara
  • Kristian

    /  07/14/2018

   Punkt 6.
   a) Att knacka på är livsfarligt. Om det inte går åt helvete direkt kommer du att bli förföljd av en hel klan dygnet runt till du flyttar.
   b) Polisen har inte tid, de är ute och jagar ljushyade fortkörare.

   Svara
 25. G

   /  07/13/2018

  Svara
 26. G

   /  07/13/2018

  Jack: ”Socialist. Labour party member”

  Svara
  • Grodan Boll

    /  07/13/2018

   HAHAH!
   Vilket stolpskott! Undrar vad han tycker om dödsknarknazisterna på the Guardian? 😀

   Svara
 27. G

   /  07/13/2018

  Svara
 28. G

   /  07/13/2018

  Svara
  • Jag har sagt det förr och jag säger det igen – Migrationsverket siktar in sig på skötsamma som råkat göra misstag eftersom de vet att de inte bråkar. Pinnjakt.

   Svara
 29. MiT

   /  07/13/2018

  Svara
  • G

    /  07/13/2018

   Hahaha! 😀

   Håller med Darko, även om jag fortfarande tycker det var mycket illa. Det var detta som hände om någon glömt: https://nyheteridag.se/gustav-15-tokhyllas-pa-twitter-efter-medieprofilernas-mobbning/

   Dessutom har hon tidigare uttalat följande nedan, bl.a om Linnea…

   ”Moa Wallin spår 2018

   Vem gjorde oss stolta ute i världen 2017?
   – Pavel Gamov.

   Vem/vad kommer att få aningen för mycket utrymme i massmedia?
   – Linnea Claeson och andra som gör karriär på överdrivna förtrycksskildringar.

   Vem/vad kommer få aningen för lite utrymme i massmedia?
   – Mordet på Bechir Rabani.”
   https://ng.se/artiklar/moa-wallin-spar-2018

   ….Vilket väl kanske visare att hon inte bara följer och är intresserad av vad som sker på e.g vänstermediekanten utan läser allt möjligt från allt och alla, inte låst i skallen som vissa som tänker ”åh, den nazistlänken till Nyheter Idag kan jag inte klicka på”.

   Och vem är Pavel Gamov nu då? Det har ni väl inte glömt? 😛 Hahaha…

   ”Den svenska diplomaten”
   https://nyheteridag.se/den-svenska-diplomaten/

   Svara
 30. G

   /  07/13/2018

  ”Det är obehagligt att det finns några andra som bestämmer när mitt barn ska börja i en institution. Och att han måste lära sig om danska värderingar. Jag förstår att människor behöver integrera sig i samhället. Men jag är dansk och född här i Danmark. Mina danska värderingar vidarebefordras till min son. Jag vill inte att han ska tvingas in i en institution och särbehandlas.
  ..[..]..
  Vi talar danska med vår son, som självklart också måste lära sig arabiska.”

  Svara
  • Uh, va?

   Nej, det är inte ”självklart” att din son måste lära sig arabiska. Inget fel om det lärs ut i hemmet, men det är inget som din son behöver om han är dansk. Att lära sig danska värderingar som att kvinnor inte behöver täcka håret och att kvinnor kan bära kort-kort och visa hud – chock! Nej, bara en värdering som kanske inte kommer hemifrån…

   Svara
  • Olof

    /  07/13/2018

   ”Tvingas” = barnbidraget villkoras.

   Dagens ”journalister” gör en mållös.

   Svara
 31. G

   /  07/13/2018

  ”Hollywood Resistance Freaks over Kavanaugh Nomination: ‘Will Cement the First American Dictatorship’.

  Actor Ron Perlman presumed that a Justice Kavanaugh would bring America “back to Medieval Values, Shariah Law even, where old, bitter men get to tell women what is best for their bodies, lives, and well being is as done a deal as this is Twitter. Unless we say NO! NO!”
  https://www.breitbart.com/big-hollywood/2018/07/10/hollywood-resistance-freaks-over-kavanaugh-nomination-will-cement-the-first-american-dictatorship/

  Svara
 32. G

   /  07/13/2018

  Svara
 33. G

   /  07/13/2018

  ”Regeringen: Förbjud rasistiska organisationer

  Rasistiska organisationer kan och ska förbjudas i lag anser regeringen och hänvisar till en paragraf i Regeringsformen som tidigare inte tillämpats. Det rapporterar Sveriges Radios Ekot.

  – Vi bör ta fram en lagstiftning som gör det möjligt att förbjuda nazistiska och rasistiska organisationer. Det utrymmet finns i regeringsformen i dag, att införa ett sådant organisationsförbud, säger justitieminister Morgan Johansson (S) till Ekot.

  Bakgrunden till regeringens ställningstagande är händelserna runt Nordiska motståndsrörelsen i Almedalen och diskussionen runt att tillåta våldsbejakande organisationer med icke-demokratiska metoder i liknande sammanhang.

  Grundlagen ger redan i dag möjligheten att förbjuda dessa organisationer menar regeringen. Men den har inte tillämpats enligt justitieministern.

  – Vi har inte haft den här typen av lagstiftning tidigare i Sverige. Andra länder har haft det, men inte Sverige. Men nu tycker vi, att nu får det vara nog när det gäller den här typen av aktiviteter. De utgör nu, tycker jag, ett allvarligt hot mot enskilda människor, så det här måste vi vidta mer kraftfulla åtgärder mot, för att få stopp på, säger han till Ekot.”
  https://www.expressen.se/nyheter/regeringen-forbjud-rasistiska-organisationer/
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6997982

  Svara
 34. G

   /  07/13/2018

  Svara
  • Det känns nästan som om fotboll är något slags tävling. Väldigt obehagligt. Alla måste få göra mål.

   Svara
  • Bamse

    /  07/13/2018

   Fotbolls-VM ser ut som en gayparad så osäkra heteromän måste kompensera lite med att få se snygga brudar på läktarplats…

   Vad ska man säga om sånt trams? Sommarvärmen måste ha fått sojan att både koka och bränna fast i skallen på den skribenten!

   För övrigt har jag sett nästan alla matcher och om man klipper ihop allt livesänt bildmaterial som inte är från direkta spelsituationer skulle jag inte bli förvånad om sekvensen med ”spelare slungar iväg spottloska” blir betydligt längre en den med ”snygg kvinna på läktaren”.

   Svara
 35. G

   /  07/13/2018

  ”Ensamkommande flickor får bo hos sina vuxna män: ”Ingen aning om hur många fall det rör sig om”

  Nära en fjärdedel av de ensamkommande barn som kommer till Sverige nuförtiden är flickor. En del av dem är gifta och placeras i hem med sina vuxna makar, men myndigheterna har ingen koll på hur många de är.

  – Vi har en massa ärenden där det till och med framkommer att familjehemsmamman som är faster också är svärmor och flickan blir gravid, säger Juno Blom, samordnare vid det nationella kompetensteamet mot hedersrelaterat våld och förtryck.

  Hon menar att vi inte vet hur många flickor som kommer hit som är gifta, eftersom Migrationsverket och kommunernas socialtjänst inte gör tillräckligt för att ta reda på det. De fall vi känner till är när barnet eller hennes vuxne man har berättat om det själva.
  …[..]..
  – Vi såg redan våren 2017 att det fanns en hel del problem med när barn placeras i nätverksfamiljer, utifrån att många av familjerna inte själva var integrerade i det svenska samhället. Det har gjort att vi nu har tagit initiativ till att starta upp ett arbete för hur vi kan stödja socialtjänsten i deras viktiga arbete med att placera barn i nätverksfamiljer, säger hon.

  Sekretesslagen innebär dock att socialtjänsten inte får informera exempelvis Migrationsverket om man upptäcker att ett ensamkommande barn i själva verket är gift, skriver Sveriges Radio.”
  https://nyheteridag.se/ensamkommande-flickor-far-bo-hos-sina-vuxna-man-ingen-aning-om-hur-manga-fall-det-ror-sig-om/
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6995629

  Svara
  • Om man skall ha en stat där de olika delarna styr varje liten detalj av våra liv, så kan man väl i alla fall låta dem tala med varandra?

   Jag menar inte att systemet skall ringa upp polisen i förväg varje gång någon köper mer än folköl, men skall läkare i förlängningen vägra diskutera om det var en skottskada?

   Svara
 36. G

   /  07/13/2018

  Svara
  • Senior

    /  07/13/2018

   Dag Sedel är tio år för sent ute, Jan Emanuel har redan dränerat den källan. -Bert Karlsson sög ut det sista, men han var ändå öppen med det.

   Svara
 37. G

   /  07/13/2018

  Svara
 38. G

   /  07/13/2018

  ”Bianca Ingrossos politiska vändning chockar

  När Bianca Ingrosso, 23, besökte ”Beaking News” med Filip och Fredrik i Kanal 5 så avslöjade realitystjärnan att hon är Moderat.
  …..
  Bianca Ingrosso har tänkt igenom sitt beslut. Hon har tagit del av de olika partiernas program och kommit fram till varför hon gillar Centern.

  – Jag har läst på lite om Centerpartiet för jag tycker om Annie Lööf. Jag tycker hon är en klok, framgångsrik och mogen kvinna, säger Bianca Ingrosso.

  – Jag vill bara säga, innan jag får skit för att jag just nu känner för att rösta på Centerpartiet, att det är så jag känner just nu.

  Men Bianca Ingrosso tar sitt politiska resonemang vidare och avslöjar vilket riksdagsparti hon verkligen inte gillar. Hon ifrågasätter Sverigedemokraterna, bland annat för deras jämställdhetspolitik och partiets syn på abort. Sverigedemokraterna har tidigare sagt att de vill sänka gränsen för fri abort till vecka 12.

  – De som röstar på SD, kommer rösta på SD. Sen finns det många miljoner i det här landet som inte röstar. Det hade blivit en sådan skillnad om de människorna valde att rösta på bara ett annat parti. För då kanske vi inte behöver sitta här nästa år och du som är 16 år och gravid, och inte har möjlighet att kunna föda ditt barn men du måste för du inte får göra abort exempelvis, säger Bianca Ingrosso i podcasten.”
  https://stoppapressarna.se/svenskt/bianca-ingrossos-politiska-vandning-chockar

  Jag är lite chockad jag också (!lol), nämligen att hon endast kritiserar SD för deras jämställdhetspolitik och syn på abort. Inget annat, hummm?! Ja, jag förutsätter att om kritik mot e.g M:s och SD.s invandringspolitik hade uttalats vid någon tidpunkt i podden så hade det säkerligen också kommit med i artikeln, annat vore märkligt av journalisten som skrev detta. Men återigen, detta är vad hon känner _just nu_. Nästa månad kan det vara något annat parti som gäller.
  (SD vill sänka till vecka 12, samma som i e.g Norge och inget problem där vad jag vet.)

  Svara
  • Motkraft

    /  07/13/2018

   Lite otaktiskt av SD att driva just den frågan. Både de som gör abort i vecka 12 och 18 är ju långt utanför det ”normala” och specialfall. Eller finns det de som gör abort efter vecka 12 som bara gör det för ”ångrat sig, vill inte ha barn”? Dvs som inte har medicinska skäl?

   Men kanske flörtar SD med de som är emot abort helt, visar att gör ”något” i frågan.

   Det politiska klimatet är ju så, att alla medvetet missförstår sin motståndare. Det ska bli skönt när valet är över… 😦

   Svara
   • Downs Åkesson

     /  07/13/2018

    12 eller 18 veckor är av högsta betydelse.

    Det så kallade KUB-testet för att kolla om fostret riskerar att utvecklas till ett barn med mer eller mindre svåra genetiska sjukdomar eller syndrom görs i ungefär 12 veckan. Får man hög risk på någon del så kan man göra ytterligare test vilket kan ta någon vecka. Om man inte vill sätta ett barn till världen som riskerar någon av de trisometrier som testet visar är vecka 12 en snäv gräns för abort.

    Hela argumentationen om kvinnors rätt till deras kroppar är i det sammanhanget hyfsat fel. Debatten borde snarare ligga i huruvida det är rätt att avbryta en graviditet på grund av risk att en människa får Pateus, Edwards eller Downs syndrom.

    Jag vet barn jag tycker, men det behåller jag för mig själv.

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  07/13/2018

     För mig framstår abortfrågan som lite märklig, den har aldrig varit av särskilld betydelse under de senaste valen. Att den skulle segla upp som en game-changer vore märkligt.

     Jag brukar försöka att inte vara särskillt konspiratorisk, men när det kommer till just abort får jag känslan av att det finns utländska krafter som trycker på.

     En sak som är säker, om valet börjar handla om abort så kommer det defintivt missgynna Sverigedemokraterna, det finns med all sannolikhet väldigt låg opinion för att begränsa tiden som man får för att avsluta en graviditet.

     Eller så har jag fel, det kan ju också vara så att SD skulle locka en hel del konservativa väljare med rötterna i utlandet, dvs ironiskt nog välintegrerade muslimer.

     Svara
     • G

       /  07/13/2018

      Ja, det finns väl vissa lobbygrupper på detta område. Men för min del kan det vara så som det är nu. Förtydligande: Vad jag menade är att om 12 veckor varit ett problem i e.g Norge så hade man väl utökat, men det har man inte gjort, så då fungerar det väl helt okej så som det är, antar jag. Men hur som helst så är det ingen het potatis/valfråga i Sverige, det är mest (S), (V) och andra som kritiserar SD för detta i hopp om att fler ska uppmärksammas, och möjligen att det ska stjäla fokus från annat, som den där händelserika verkligheten till exempel, som 7-klövern aldrig verkar bli av med.

     • Rikard

       /  07/13/2018

      Hej.

      Man har tappat invandringsfrågan till Sverigedemokraterna, och invandring berör nästan alla andra politikområden. Därför väljer man att ropa ‘vargen kommer’ om abort.

      Givetvis inramat i termer av rättigheter och friheter; inte ett ord om att det är ett fosters liv som avslutas. Inte ett ord om att kvinnan enväldigt utan att behöva andra skäl än att hon vill det avslutar fostrets liv.

      Inte med ett andetag kommer man att vilja diskutera det etiska dilemma abort utgör i medicinska termer, och inte heller kommer man vilja ta i den etiskt sett heta potatisen fosterdiagnostik med tång.

      Om SD:s folk är kloka, så bemöter man detta med att i första hand tala om abort i medicinska termer, och ramar in det hela med referenser till att förbättra tillgång till och kunskap om preventivmedel.

      Medan de gamla vanliga rättighetsfascisterna skriker om abstrakta rättigheter och friheter, utan konkretion eller data. Medan de staplar skräckberättelser om rostiga galgar och refererar till Ryssland och Polen (men aldrig till ett muslimskt land).

      Jag sätter en av mina ruttna kindtänder i pant…

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

    • MiT

      /  07/13/2018

     Enda jag tycker om frågan, som f ö är rätt oviktig för mig, är att jag anser man ska ha marginal mellan när man får göra abort och när man kan rädda för tidigt födda. Vad är det nu, v 21-22 man kan rädda? Minst 3 veckor mellan v 18 och v 21 är ju en rätt lång tid i de här sammanhangen. Så jag fattar inte heller varför man måste ner till v 12. OM man nu vill öka säkerhetsmarginalen mellan vilken vecka man kan rädda dem i och gränsen för abort, vilket nog inte behövs ökas idag, så räcker det ju med v 17? Eller v 16? Måste man minska med 6 v liksom?

     Svara
     • Frida Gustavlin

       /  07/13/2018

      Som jag begriper är alltså de yngsta barnen som fått se livets ljus födda någonstans kring vecka 22-23. Många, med en sannolikhet mellan krona eller klave kommer dessvärre få lida sig igenom ett liv med svårigheter som CP, blindhet, dövhet, inlärningssvårigheter. En femtedel kommer dock kunna leva sina liv utan några stärre svårigheter.

      Jag kan inte påstå att jag är särskillt påläst, men i omdebatterade och infekterade frågor brukar engelska wikipedia vara en hyfsad startpunkt för att skaffa sig en övergripande orientering (men man vet aldrig, kan vara kidnappad av antingen det ena eller amdra lägret)

      https://en.m.wikipedia.org/wiki/Abortion_debate

  • michael.

    /  07/13/2018

   Eftersom den stora majoriteten aborter görs före v12 så kommer detta inte få någon betydelse alls i valet för väljarna,även om feminister och media försöker.

   Svara
  • Kristian

    /  07/14/2018

   En aspekt som inte diskuteras är vi i väst föder barn allt senare. Vi har en och annan tonåring, nästan inga mellan tjugo och trettio, och sedan majoriteten efter trettio. Biologi sätter en gräns. (Främst för kvinnor, men även för män.)
   Detta gör att det man kan upptäcka efter tolfte veckan (triosomier o dyl) sannolikt är mycket vanligare idag än tidigare.

   Tar i övrigt inte ställning. Håller med om att det är en konstig fråga att driva. SD kommer att få strömlinjeforma sitt program framöver om S och M blir trovärdiga vad gäller migration.

   Svara
   • Kronblom

     /  07/14/2018

    När de andra partierna snor SD’s migrationspolitik behöver SD bara skruva upp sin migrationspolitik ytterligare ett par snäpp. Det är prioritet nummero uno i minst 50 år framåt, som är skapad (misskött) av de övriga partierna.

    Svara
 39. Kanske är det dags att öppna Alternativ-Pride?

  Visst, inga framgångsrika artister – eller de med sikte på framgång – lär vilja beblanda sig med oss, men desto roligare! Bara alternativa artister, folk från våran nivå – låter jättekul!!!

  Svara
  • G

    /  07/13/2018

   Hahaha. Ja, iaf mer normalt och realistiskt att börja tänka på ett sådant alternativ med tanke på infiltrationen av idioter i Stockholm Pride, än kändisfeministerna som startar alternativ till Svenska Akademien. Sen hade vi ju flera s.k alternativ till Bokmässan som hölls samtidigt i Gbg, inte för att någon var portad från bok mässan likt MED portad från Sthlm Pride, utan för att vänsterblivna helt frivilligt valde bort och bojkottade bokmässan pga Nya tiders närvaro på mässan. Stockholm Pride hade ju varit smartare om MED välkomnats och så hade alla vänsterblivna helt frivilligt kunnat bojkotta Pride om det nu inte passar in i deras definition av ”gillar olika”.

   Svara
  • G

    /  07/13/2018

   *Åh så fint*…

   ETC och Ehrenberg var f.ö en bland flera som ordnade ett alternativ till bokmässan.

   Svara
   • G

     /  07/13/2018

    Svara
   • Gorby

     /  07/14/2018

    Svara
  • Dreadlock

    /  07/13/2018

   ” Make Pride Great again ”

   Hur låter det som slogan ?
   Tillräckligt för att utlösa ett antal säkringar hos den nuvarande Pride-styrelsen ? hehe.

   Svara
 40. Senior

   /  07/13/2018

  ”Där sitter odemokratiska pösmunkar som aldrig gjort ett enda handtag i hela sitt liv utanför politikervärlden och känner sig säkra på sin plats vid köttgrytorna, väl medvetna om att det bara räcker med att ljuga och bedra väljarna ännu en gång för att säkra ytterligare några år och några miljoner i lön och livstidspension. Och så dyker Trump upp och förvandlar dem till nervösa barn.”

  Ungefär som en konstitutionsdomstol skulle ha gjort i Sverige om vi verkligen haft ett demokratiskt styre….

  Svara
 41. G

   /  07/13/2018

  Svara
 42. G

   /  07/13/2018

  Svara
 43. G

   /  07/13/2018

  Svara
 44. G

   /  07/13/2018

  Svara
 45. MiT

   /  07/13/2018

  Svara
  • hllviken

    /  07/13/2018

   Henrik Malmrot, förb.ordf. Ung Vänster i ”flamman.se”

   Svara
  • Dreadlock

    /  07/13/2018

   Kamprads uppskattade förmögenhet (8.e rikaste i hela världen) = 469 miljarder (Sek)
   vad får då hans arbetare försnilla efter de har plundrat dödsboet ? 31 Papp per skalle.

   Om nu dessa ungkommunister vill undgå att spendera stålarna i en marknadsekonomi och göder kapitalismen ännu mer så borde de ta sig en rejäl funderare hur använda degen så att det gynnar dem som de säger sig kämpa för.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  07/14/2018

   Fi!, ofc:

   Black Coffee, Afrosvenskarnas riksförbund m.fl, I’m looking at you!
   Men det kommer förstås att vara ok att bryta mot FN-konventioner då, därför anledningar.

   Svara
 46. chrillle

   /  07/13/2018

  Trumps bästa egenskap är att han skiter i media. Han vet att de är hans fiender så gott som allihopa. Och gan är inte rädd för att ge sig på dem. Den enda med liknande egenskaper o Sverige är Hanif Bali. Och honom har feg-Kristersson lagt munkavle på, för att han hintade att en vinklad journalist var vinklad (även om han kanske hade fel i just detta fall). Bali behövs mer än någonsin.

  Svara
 47. Gorby

   /  07/13/2018

  Svara
  • Jonas

    /  07/13/2018

   Om inte något av Nina Ljungs mail under perioden 1 maj till 18 maj har någon betydelse för verksamheten så kan man undra om Nina Ljungs ”arbete” har någon betydelse för verksamheten.

   Svara
  • G

    /  07/13/2018

   Herregud. Vad fan håller sådana stollar på med, oavsett om det är inom kommuner eller myndigheter eller vad det nu gäller. Helt otroligt hur det ska försökas döljas och sopas under mattan, upp med hela skiten på bordet och stå vid hur ni agerat, eller inte agerat. Vi verkar ha många av typen ”fel person på fel plats” på så många positioner i detta land. Inte konstigt landet fungerar som det gör.

   Svara
 48. Gorby

   /  07/13/2018

  Svara
  • hllviken

    /  07/13/2018

   Detta är SYMBOLPOLITIK.

   Svara
  • ”Lightning bolt! Lightning bolt! Lightning bolt! Lightning bolt!”
   *https://www.youtube.com/watch?v=j_ekugPKqFw*

   Svara
  • G

    /  07/13/2018

   Vilken (s)amling av idiotier 😦

   Svara
 49. Gorby

   /  07/13/2018

  Svara
 50. Gorby

   /  07/13/2018

  Svara
  • Gorby

    /  07/13/2018

   Svara
  • Gorby

    /  07/13/2018

   Svara
   • G

     /  07/13/2018

    ”Kolla sen också om en tjej får skylla sig själv när hon blir våldtagen om hon är sexigt klädd”

    https://www.journalisten.se/nyheter/storbrak-pa-facebook-ledde-till-polisanmalan
    ”– Jag har samma ansvar som en snygg tjej i kort kjol har för att hon blir våldtagen.”

    Svara
   • G

     /  07/13/2018

    Mycket bra skrivet. Hon kan kanske tyckas vara lite ”hård” mot polischef Erik i texten när man läser, nästan som om det blir lite personligt, men det ska nog inte avses vara personligt riktat och han ska nog inte ta det personligt, vilket jag inte heller tror att han gör om han kommer läsa det hon skrivit. För han är ju en som tidigare fått känna på medias behandling lite grann så att säga, tror det handlade om islamister den gången. Han har även medverkat i SVT:s Opinion Live vid något tillfälle.
    Här är hans twitter: Twitter.com/AENO98
    Men iaf ännu inget om Katerinas artikel eller att han uttalat sig till GT/Exp om det hon skrev, kanske kommer.

    Svara
 51. G

   /  07/13/2018

  ”Ytterligare en domstol dömer ut afghanamnestin

  Precis som sin motsvarighet i Malmö menar Migrationsdomstolen i Stockholm att gymnasielagens sänkta beviskrav för identitet står i strid med överordnade lagar. Därför tänker man inte tillämpa den delen av lagen. Den som söker uppehållstillstånd för gymnasiestudier måste därför kunna klargöra sin identitet.

  – Det bör även framhållas att utan klarlagd identitet kan Migrationsdomstolen inte heller låta göra en kontroll av om utlänningen finns registrerad på en spärrlista i Schengens informationssystem innan uppehållstillstånd beviljas. En underlåtenhet i detta hänseende är i sin tur ett åsidosättande av Sveriges förpliktelser inom Schengenarbetet och utgör för en domstol ett så grovt handläggningsfel att domen kan undanröjas av överinstans. En sökning utan klarlagd identitet blir inte effektiv och då konventionsstridig i sig, säger chefsrådmannen Kirsi Laakso Utvik i ett pressmeddelande.”
  https://nyheteridag.se/ytterligare-en-domstol-domer-ut-afghanamnestin/
  http://www.forvaltningsrattenistockholm.domstol.se/Om-forvaltningsratten/Nyheter-och-pressmeddelanden/Migrationsdomstolen-tillampar-inte-det-sankta-beviskravet-rorande-utlanningars-identitet-i-den-sa-kallade-gymnasielagen/
  https://www.dn.se/nyheter/ytterligare-en-domstol-slar-ned-pa-gymnasielagen/

  Som sagt. Vi verkar ha många av typen ”fel person på fel plats” på så många positioner i detta land. Inte konstigt landet ser ut som det gör och fungerar som det gör.

  Svara
 52. ”Rabblar man den magiska besvärjelsen ”Tillsammans mot hot och våld” samtidigt som man snurrar tre varv motsols ”

  Om du släcker ljuset i badrummet och viskar ”volymer” fem gånger medan du ser i spegeln, då dyker Reinfeldt upp bakom dig.
  Och öppnar ditt hjärta ….

  Svara
 53. Gorby

   /  07/13/2018
  Svara
 54. Vi vet alla hur det kommer att sluta!

   /  07/13/2018

  Att släppa ut Morgan på nya lagstiftningsäventyr, är som att sätta räven att vakta hönsgården. Alla vet hur det kommer att sluta. Särskilt som det nu handlar om grundlag som Morgan, i sin outgrundliga vishet, anser sig ha tolkningsföreträde till.

  Men jag är inte förvånad. Frågan om förbud för partier, som på ett eller annat sätt är misshagliga för sossar, miljöpartister eller andra vänstersopor, var på inget sätt oväntad för mig. Jag har länge gått och funderat på när ett sådant förslag skulle komma, inte om. Självklart är nu den rätta tiden för antidemokrater likt Morgan, som ser sitt eget parti förtvina i opinionsundersökningarna, blödandes väljare till SD.

  Ingen ska inbilla mig att ett förslag som i allmänna ordalag anger ”rasistiska eller nazistiska organisationer” siktar in sig på NMR som huvudmål. NMR består av en liten spillra på ett hundratals ännu ej uppvuxna och förvirrade personer. Dessa utgör inget som helst hot mot den socialdemokratiska hegemonin. Det är SD man vill åt. Det är SD som är det stora hotet mot sossarna och som är huvudmålet i Morgans diktatoriska tankevärld.

  Manegen är redan krattad. Med slogans som ”allas lika värde” och ”den gemensamma värdegrunden” har vänstern lagt den plattform som all deras politiska strategi numera utgår från. Begreppen har kunnat upptas av en större, och icke socialistisk krets, eftersom de till förstone låter bra och ger bra godhetsassociationer. Men om man skärskådar dem lite närmare förstår man snart att det handlar om ren och skär socialism/kommunism, fast i ny tappning.

  ”Allas lika värde” är ekvivalent med ”allt åt alla”.

  ”Den gemensamma värdegrunden” är ekvivalent med ”diktaturens proletariat”.

  Same shit, new names.

  Det konstiga är att många borgerliga politiker har gått på bluffen. Men å andra sidan, när man lyssnar på Annie Lööf och hennes intellektuella förmågor och slutsatser, är det kanske inte så konstigt ändå.

  Hur som helst.

  Se Morgans förslag som ett embryo, en testballong, för vad som komma ska om sossarna får fortsatt förtroende vid makten. Stefan Löfven har åtskilliga gånger kallat SD för ett rasistiskt och t.o.m. nazistiskt parti, ivrigt påhejad av MSM. Med den lagstiftning som Morgan föreslår, och med fortsatt hjärntvätt från svensk riksmedia om att SD är en rasistisk och nazistisk organisation är steget inte långt till ett totalförbud.

  Därmed inträder Sverige i en veritabel sjuklöverdiktatur, från att som idag ”endast” vara demokratur.

  MickeP
  Åklagare i Malmö

  Svara
  • Ja, mot NMR räcker det väl med att låta polisen göra sitt jobb.

   AfS kommer att bli nästa grupp som gör en SD-vandring. För den som inte är tokig (V, S, Mp, C) kommer SD att se tråkiga ut vid nästa val. Så mellanmjölk. Precis vad alla andra säger.

   Svara
  • "Proletariatets diktatur" ska det vara

    /  07/13/2018

   Sorry, vände på begreppet.

   MickeP

   Svara
   • Tja, under den regimen blir det blir väl både diktatur och utbrett proletariat oavsett, så det må vara hugget som stucket.

    Svara
  • Senior

    /  07/14/2018

   Precis så.

   Svara
 55. Gorby

   /  07/13/2018
  Svara
 56. Gorby

   /  07/13/2018

  Haha…

  Svara
 57. hllviken

   /  07/13/2018


  Svara
 58. MiT

   /  07/13/2018

  Svara
 59. MiT

   /  07/13/2018

  Svara
 60. (PS. Insamligen till Sadif Khan-ballongen verkar ha gått i mål. Vi får se om den får tillstånd …)

  Svara
 61. ”The first Europe, postwar Europe, is failing because memory of the war is fading and because it has contributed to a Europe incapable of defending itself. The second Europe, post-1968 Europe, is failing because it was the Europe of minorities; it’s still trying to find a way to address majorities’ demand that their cultural rights should be protected, too, without turning democracy into instruments of exclusion. Post-1989 Europe is failing because Eastern Europeans no longer want to imitate the West and be judged by the West but rather want to build a counter-model.”

  Personligen ser jag det som något mycket positivt att åtminstone 1968-versionen dör på riktigt. Inte en särskilt negativ text, egentligen, för den som inte är vänsterbliven.
  Fast nog vore det bra om ungdomen kunde begripa att vare sig Tredje Riket eller Sovjet var så jättebra.

  Svara
 62. Gorby

   /  07/14/2018

  Farlig intolerans från de toleranta

  ”I förra valrörelsen bjöds jag in att delta i ett samtal anordnat av Sveriges Radio med rubriken ”Hur mycket rasism tål Sverige”. Jag inledde min argumentation med att lyfta vikten av att definiera vad vi menar med rasism – en förutsättning för en framgångsrik kamp är enighet kring begreppets innebörd. Detta ansåg jag avgörande då jag noterat hur begreppet kommit att användas mycket olika beroende på vem som använde det. Vidare hävdade jag att det var viktigt att vara varsam med orden eftersom en devalvering av begrepp som rasism enbart skulle leda till att den riktiga rasismen hamnade i skymundan.

  Vid denna tidpunkt ansågs den som påtalade att det råder konsensus i Sveriges riksdag om att invandringen ska vara reglerad, varför den också bör vara det i praktiken, vara rasist. Den som ifrågasatte rimligheten i att hjälpa några få här mot många fler i världens krigshärdar var också rasist. Den som såg oförenligheten mellan hög invandring och generös välfärdsstad ska vi inte ens tala om. Den som larmade om hedersvåld och utsatthet i förorterna kunde också sälla sig till rasistskaran, liksom den som ville tala om språkets och arbetsmarknadsdeltagandets betydelse för integrationen. Att ens tala om integration, om att rättigheter och skyldigheter hänger ihop, var också ett utslag av rasism. Kort sagt allt som Socialdemokraterna fyra år senare går till val på var år 2014 rasism. De riktiga rasisterna, de som gör skillnad på människovärdet utifrån etnicitet eller hudfärg, måste funnit det hela högst egendomligt.”

  http://www.gp.se/ledare/teodorescu-farlig-intolerans-från-de-toleranta-1.7157233

  Svara
 63. Gorby

   /  07/14/2018

  Svara
 64. klimatKalle

   /  07/14/2018

  Svara
 65. klimatKalle

   /  07/14/2018

  Undra hur mycket miljöpartiets förbud mot sugrör och tops i Sverige hjälper mot nedskräpningen i haven?

  Svara
 66. G

   /  07/14/2018

  Svara
 67. G

   /  07/14/2018

  Svara
  • Senior

    /  07/14/2018

   Jag tror vi är där redan, facit kommer i September.

   Svara
 68. G

   /  07/14/2018

  Svara
 69. G

   /  07/14/2018

  Svara
 70. Dreadlock

   /  07/16/2018

  Skandalöst OT, men jag är tvungen att fråga eftersom det finns massor med naturvetare på forumet.

  Har studerat Elon Musk´s project ” Hyper Loop” Den kommer antagligen att byggas mellan SF och LA som första steg. En tunnel som har samma luftmotstånd som en Jet som uppnår sin cruising speed i maximal höjd på parabolen i start och landning. alltså långt ifrån vakumtillstånd. Problemet : Inte i ett enda av reklaminslagen på YT för Hyperloop ( T.o.m. Virgins Richard Branson är inblandat, och han är inte känd för att göra några större misstag) Så talar man om vilken typ av energi Hyperloopen kommer att använda för att driva tåget framåt. För mina öron låter det som om att ett Hyper-loop tåg kommer att dra på en extravagn med en massiv ( brandfarlig) batteribank efter tåget. Eller är det meningen att det skall finnas ett koncept med en permanent strömförsörjning genom kontaktledningar i tunneln? Det är verkligen helt tyst om det. Alla bara snackar om hur jäkla fort det kommer att gå.
  Är det någon som kan knäcka det här ?

  Svara
  • Olof

    /  07/16/2018

   Jag tror inte hyperloop kommer bli något. Det finns ett par grundläggande problem med hela konceptet:

   1. Termisk expansion. Antingen måste man skapa vakuumförseglingar som kan hantera expansionen, och den största anläggning idag som har något sådant är typ CERNs partikelaccelerator. Som är typ nån hundradel av detta. Och inte i motsvarande påfrestande klimat. Alternativet är att göra det som en enda jättetub. Men på avståndet mellan SF och LA är expansionen typ 3 fotbollsplaner…

   2. Destruktiviteten vid vakuumkollaps. Ett gevärsskott på röret och varenda människa i tuben blir förmodligen konverterad till människomos.

   Enda möjligheten att få det att fungera skulle vara att gräva ner tuben. Och det skulle bli extremt dyrt.

   Jämfört med andra alternativ som höghastighetståg, t.ex maglev, så har jag svårt att se att det finns någon möjlighet alls att göra det konkurrenskraftigt.

   Svara
 71. Sune

   /  07/16/2018

  Har ingen aning om hur Musk tänkt göra, men eftersom tunneln måste göras gastät så ligger det nära till hands att tänka sig att man driver vagnarna med tryckdifferens i tunneln, d v s den behöver vare sig energilagring/bränsle eller motor. Du har kanske sett klippet där man accelererar en pingpongboll i ett vakuumpumpat rör så att den når en hastighet som är tillräcklig för att gå rakt genom(!) ett framför röret placerat pinpongracket.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: