Sveriges magiska talismaner, besvärjelser och ormolja. Precis som på 1700-talet

Sverige verkar ha ett märkligt förhållningssätt till allvarliga problem i samhället, där en del problem är på riktigt och en del är låtsasproblem. De riktiga problemen vill man på något underligt vis vill få till att de dykt upp på något magiskt sätt och låtsasproblemen hävdar man är så gigantiska att det kräver speciella åtgärder, som en egen myndighet.

Men det är samma lösning på både låtsasproblemen och de riktiga problemen. Nämligen talismaner, magiska mantran och handsymboler. Sverige universallösning!

Kommer ni ihåg låtsasproblemet med kvinnor i byggnads styrelse? Hur löste man det enorma låtsasproblemet?

Man satte på sig fittmössor såklart. Låtsasproblemet är löst. För jo, det är ett gigantiskt låtsasproblem och inget annat…

Hur var det med Svenska Akademin? Där var det ju inte bara låtsasproblem utan Klådan som härjade runt och hade lägrat alla kvinnor som fanns under decennier. Ständiga sekreteraren Danius avgick till slut också även om hon inte suttit så länge. Men tillräckligt länge för att också ha knipit käft under några år. Men det fanns, och finns, problem inom kultursfären i Sverige. Allvarliga problem som man inget hellre önskar än att försöka smeta ut på resten av befolkningen. Men vad gjorde politiker i samband med Akademin?

Sådär… Har ni sett nåt mer patetiskt…? Vad löste deras Magiska Knytblusar för problem? Smorde de in sig med ormolja på kroppen samtidigt för bästa effekt? Eller tog man det för invärtes bruk?

Kommer ni ihåg terrordådet på Drottninggatan? Kommer ni ihåg hur man löste terrorproblemet i Sverige som är ett högst verkligt problem? Kärleksmanifestation och handhjärtan. Problemet löst.

Hur gör man när någon blivit gruppvåldtagen på någon ort i Sverige? Alltså riktiga problem i samhället? Demonstrationer mot rasism såklart. Och handhjärtan. Det funkar uppenbarligen inte mot brutala gruppvåldtäkter eftersom de bara ökar trots alla demonstrationer och handhjärtan.

Nu senast var det ett sjukhus som införde en Magisk Brosch som ska skydda mot våld mot sjukvårdspersonalen när de importerade klanerna kommer in med sina skadade efter krig om territorierna och knarkhandeln. POFF! Problemet är löst!

Minns ni hur man löste problemet med massexövergrepp på festivaler?

Magiskt Armband! Framtaget av den Magiska Fepolisen! Vips så var alla sexövergrepp på festivaler ett tråkigt minne blott. Eller inte. Men tron på magin är väldigt stark, så stark att man helt bortser från vilka det är som begår alla dessa sexövergrepp på festivalerna. Man löser det verkliga problemet med ett Magiskt Armband. Och massor av magiska besvärjelser. Och folk tror på det…

Osv i all oändlighet. Oavsett om det är hittepåproblem eller riktiga problem så är lösningen alltid magi, talismaner, besvärjelser osv. Det är det enda politikerna har. Och det finns folk som tror att det är lösningar. Eller att de hjälper.

Vet ni hur man löste både riktiga problem och hittepåproblem förr? Jo, med magi, talismaner och besvärjelser såklart.

Vampyrproblem löstes med vitlök och träpåle.

Varulvsproblemen löstes med silverkula. Eller det kanske var lösningen på vampyrproblemet det också?

Häxproblemen löste man med att kasta dem i sjön. Flöt man så var man en häxa. Sjönk man så var man inte en häxa. Men lika död. Men hey, man löste ju problemet i alla fall!

Ville man veta hur det skulle gå för landet i framtiden så gick man till ett orakel som genom magi hade svaret.

Ville man veta hur man löste ev personliga problem man hade osv så gick man till en astrolog som tittade på stjärnor eller till en spågumma som tittade i en kaffesump. Gårdagens astrologi motsvaras idag av genusvetenskapen.

Vi rabblade ramsor och bar speciella smycken som skydd mot troll och oknytt.

Vi ställde ut gröt för att blidka tomtarna så de inte blev elaka.

Osv.

Fan, har vi inte kommit längre i Sverige? Vi fortsätter alltså med samma sorts magiska tro som vi tidigare haft i århundraden mot de ev problem vi har. Riktiga som påhittade problem så är lösningen då som nu magi, talismaner och besvärjelser.

Enhörningen som jag tog upp häromdagen har skrivit en ny krönika i samma stil. Hon tror att samhället bestämmer vilka kläder hennes barn ska ha och sånt. På riktigt. Jag tror hon får kolla in det där systerskapet om hon vill hitta de skyldiga till det låtsasproblemet.

Mirijam som skriver det ovan är sommarkrönikör, är det en naturlag att om man ersätter en radikalfeministisk tok så måste man vara en själv? Är antalet sådana på tidningarna en sorts magisk och helig konstant? Vad tror man händer om man inte ersätter en sådan med en likadan? Kommer varulvarna att ta över då? Kanske Näcken kommer? Tar oknytten över?

Kul att som pappa till hennes barn hängas ut i Expressen som ett jävla as som aldrig vill göra nåt hemma utan att ses som en superhjälte. Här är ett typiskt låtsasproblem som lyfts upp som om det är ett riktigt och allvarligt problem.

Har hon verkligen såna problem med sin man/sambo så har jag ett alldeles revolutionerande tips till Therese: Testa att prata med pappan till dina barn… I stället för att dra familjeproblemen på Expressen debatt. Funkar det inte att prata, dvs han lyssnar inte alls: Dra!

Tipset till hennes man/sambo: Dra! Fort som fan! Kan aldrig komma nåt sunt ur att att vara tillsammans med en som drar ev familjeproblem på Expressen debatt och dessutom påtalar att man är ett jävla as! Måste vara enormt destruktivt! Dra och never stick dick in crazy!

Men nu ska det ju krängas en tramsbok och då är inget pris för stort för att få betala. Så länge man slipper betala det själv förstås. För det är ju pappan till hennes barn som betalar genom att hängas ut och påstås vara ett jävla as som bara latar sig. Inte Therese själv…

MVH

MiT

Lämna en kommentar

42 kommentarer

 1. Det är ju iallafall inte hennes svåger hon lägger skulden på… 😉

  Svara
 2. Joy

   /  07/14/2018

  Kvinnor fördöms oftare om barnen mår dåligt och är ouppfostrade. Och föraktet mot ensamstående mammor är monumentalt. Så kvinnor ska verkligen säga ifrån, män kommer lätt undan när de inte vill ta hand om sina barn. De säger ofta själva att de är hemma och är barnvakt, till sina egna! En kvinna som är ute och festar en fredag och maken är hemma, är en usel kvinna. En man som gör detsamma har sluppit undan och dunka i ryggen för att han sluppit ur sitt fängelse, i hemmet!

  Förakt för kvinnor och barn är monumentalt i Sverige, bland svenska män. Och vi ska inte ens börja diskutera synen hos många invandrare, det tröttar bara ut en!

  Svara
  • Johan A

    /  07/14/2018

   Har du några källor på att det verkligen är så eller baserar du ditt inlägg på dina egna kränkta känslor när du upplevt att du har varit ”förtryckt” för att du har varit tvungen att ta konsekvenserna av dina egna val, blivit kritiserad som dålig mamma av andra kvinnor? För just nu uppvisar du bara det sedvanliga kärringgnället som kommer från sura feminister när det visar sig att kvinnor faktiskt har personligt ansvar för sina egna liv och då blir det ju enklast att skylla på andra, dvs män.

   Svara
  • weasel

    /  07/14/2018

   Hej, Joy .
   Så här är det ;
   Män som inte kan ta hand om sin ekonomi blir betraktade som idioter medan kvinnor som inte kan ta hand om sin ekonomi anses vara lite gulliga.

   ( Om du nu skulle få för dig att fråga efter statistik, källor och fakta som stöder mitt påstående så svarar jag att det hela är en känsla som jag har och att den känslan helt och hållet bygger på lite spridda privata erfarenheter blandade med lite spridda privata fördomar och generaliseringar… )

   Svara
  • Rikard

    /  07/14/2018

   Hej.

   Fel, fel, fel och fel.

   En man kan skämtsamt säga att han undsluppit frugan för att dra en bajer med polarna.

   En man som på allvar säger att han är glad över att slippa sina barn möts av förakt av andra män.

   Men det vet du, egentligen, eller hur?

   Vad är du ute efter, förutom att trolla och vädra ett eventuellt manshat och kvinnoförakt?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
  • x

    /  07/15/2018

   ”Förakt för kvinnor och barn är monumentalt i Sverige, bland svenska män.”

   Nej, majoriteten män föraktar inte kvinnor och barn.

   Din generalisering säger kanske mer om ditt förakt mot svenska män.

   På feministforum kommer du säkert undan med lösa påståenden men här måste du argumentera för din sak.

   Du kan inte bara hitta på saker.

   Män är, om något, traditionellt sett beskyddare av kvinnor och barn.

   Du gör dig själv en stor otjänst när du retoriskt klumpar samman kvinnor och barn som grupp. Kvinnor är så vitt jag vet inga menlösa offer och därför är det oklart varför du försöker framställa kvinnor som det.

   ”En kvinna som är ute och festar en fredag och maken är hemma, är en usel kvinna. ”

   Nej, det är hon inte.

   Är hon däremot samtidigt otrogen mot maken så är hon en usel kvinna.

   Det är ingen som säger att hon inte kan gå ut och roa sig ibland. Är hon däremot ute var och varannan fredag och försummar familjen och barnet så är hon definitivt en dålig mamma.

   Verkligheten är att du kan inte leva precis som du gjorde innan efter det att du skaffar barn och familj. Det är en stor uppoffring i livet som tar en sväng i en ny riktning. Du måste växa upp.

   Feministbloggar tar som sagt däremot emot dina synpunkter med öppna armar. De är fulla med kvinnor som inte förmår tala med sina egna makar och du kan alltid gå dit och spy på män om det är sympatier och gensvar som du är ute efter. Lycka till med det.

   Svara
   • Johan A

     /  07/15/2018

    Det som skulle få mig att förakta en kvinna är om hon först säger att en modern kvinna (läs: feminist) klarar lika mycket som en man och inte behöver hans pengar eller beskydd, för att sen förvänta sig att han först ska ta hand om de tunga och farliga bitarna på jobbet/i hemmet så hon ska slippa, och sen förvänta sig att han ska betala för henne och till sist skydda henne. Det är den sortens kvinna som säger att feminismen stärker kvinnor men som gör allt för att vara så svagt offer som möjligt. Den sorten föraktar jag.

    Svara
    • x

      /  07/15/2018

     ”Det som skulle få mig att förakta en kvinna är om hon […]”

     Ok, du föraktar feministkvinnors dubbelmoral och offermentalitet.

     Jag skulle säga att det är stor skillnad på förakt av feministkvinnors föraktansvärda beteenden, och feministkvinnors manshat som beror på kön, hudfärg och patriarkala konspirationsteorier.

     Feministkvinnor föraktar och hatar vita män punkt.

     Det är som alla vet inte kvinnor per se utan anhängare av en ideologi och en radikal revolutionär rörelse. De är varken är representativa för kvinnor eller representerar kvinnor i någon egentlig mening. Feministkvinnor är oftast av kvinnligt kön (ibland oklart) samt en och annan hen-figur till feministman som hangaround.

     Jag skulle därmed påstå att ditt hypotetiska och inte minst villkorade förakt är en rationell och berättigad reaktion på en grupp radikala aktivisters förkastliga människosyn (könsrasism) samt deras dubbelmoral och beteende.

     Tur att långt ifrån alla kvinnor är feministkvinnor!

     Feminism (nutida västerländsk sådan) stärker som sagt inte kvinnor. Det är bara identitetspolitisk offerbingo för hela slanten. Dessa människor går över lik för att göra sig till själva till offer. Tragiskt nog driver feminister en kvinnofientlig politik som gör att kvinnor i högre grad utsätts för våldtäkter och övergrepp, vilket i sin tur resulterar i fler kvinnliga riktiga offer.

     Feminister går således över lik i dubbel bemärkelse.

     Jag menar att det är hyckleri att profilera sig som en kvinnorörelse och driva en politik som gör att kvinnor inte längre kan gå på festivaler och badhus utan att riskera att bli utsatta för gruppövergrepp en masse. Kvinnor blir våldtagna i större utsträckning tack vare dessa kvinnosakskvinnors politiska inflytande.

     Vän av ordning undrar: Vad gör dessa ideologer när de inte längre kan sticka huvudet i sanden som strutsar och blunda för problemet att kvinnor utsätts i allt högre grad?

     Jo, de kräver samtycke- och samlagskontrakt och beklagar sig över den svenska machomannen (en oxymoron) samt bedriver indoktrineringsprojekt i jakt på skadliga mansnormer (som vid granskning inte ens utgör norm) i skolor och genusprojekt bland dagisbarn. Det är ett sätt att tjäna enkla pengar (betänk att vissa organisationer får miljontals kronor i bidrag) och bedriva ideologi och maktkamp, göra karriär och revolution, men det hjälper knappast kvinnan som går hem efter jobbet och blir överfallen.

     Feministisk ideologi är ett karriär och maktmedel i första rummet.

     Det är en revolutionär rörelse med aktivister inom media, politik och diverse myndigheter. Feministiska aktivister har politiskt inflytande och har ägt problemformuleringsprivilegiet i samhällsdebatten med möjlighet att påverka förebyggande åtgärder.

     Det vi kan se är att dessa aktivister är inte ett dugg intresserade av att förebygga våldsbrott. De är kollektivister som inte förmår se bortom kön och vill förebygga – inte våldsbrott mot kvinnor i någon egentlig mening – utan de vill istället förebygga en osynlig ”patriarkal struktur” i enighet med deras hopkokade ovetenskapliga konspirationsteorier.

     Feministers förevändning att förhindra övergrepp mot kvinnor genom att fokusera på mansnormer och samtidigt förvärra verkliga problem leder till fler kvinnliga offer för övergrepp. Feminister är uppenbarligen inte intresserade av att hjälpa kvinnor. De tycks bara intresserade av makt och pengar.

     Feminism är inte längre ens en kamp för kvinnors rättigheter.

     Det liknar snarare en kamp för kvinnors ”rättighet” att inte behöva ta något som helst ansvar. Feminismen kämpar för att kvotera in kvinnor på maktpositioner utan motprestation (män förväntas fortfarande konkurrera för dessa poster) som styrelseposter och chefsposter inom högstatusyrken, men självklart inte sopåkare.

     Media och myndigheter driver fortfarande 2018 propaganda och myten om att lönegapet beror på strukturell diskriminering men den myten har motbevisats hur många gånger som helst. De här människorna tar inte in fakta. De är inte intresserade av fakta. De driver en lögn och kommer driva lögnen ända in i kaklet om de kan.

     Du föraktar deras dubbelmoral men dubbelmoral är deras signum.

     Kvinnor är i kraftig majoritet på universiteten och det anses vara ett stort problem. Nej, inte att kvinnor är i kraftig majoritet. Det anses vara ett stort problem att kvinnor inte är i lika kraftig majoritet inom teknik (där kvinnor fortfarande är i minoritet) så att det blir jämställt.

     Det är ett revolutionärt samhällsexperiment i realtid. Betänk att inom vissa åldersgrupper har Sverige en sämre könsobalans (fler män kontra kvinnor) än Kina och att kvinnor generellt föredrar män med högre socioekonomisk status. Plus att du har hela integrationsproblematiken ovanpå det. Lägg därtill på en eventuell ekonomisk kris. Det går att räkna ut med arslet var det kommer sluta men aktivisterna är feta flodhästar som bara vill ha mer, mer, mer.

     Det här året har vi massor med mord, skjutningar på öppna gator och klanstrider på inne på akutmottagningarna och detta löses enkelt med talismaner och besvärjelser, medan övergrepp mot kvinnor löses med armband. Det här landet är påväg tillbaka tusen år i tiden.

     Feminism är förljugen ideologi med stort samhällsinflytande och allt fler kvinnor blir våldtagna som en konsekvens av den.

     Du är inte ensam i ditt förakt.

     Svara
  • Detta måste vara parodi, men jag spelar med:

   > Kvinnor fördöms oftare om barnen mår dåligt och är ouppfostrade. Och föraktet mot ensamstående mammor är monumentalt.

   Nej. Föraktet mot mannen som lämnar sina barn är större. Gör du en tjej på tjocken så ska du stanna. Grattis!

   > Så kvinnor ska verkligen säga ifrån, män kommer lätt undan när de inte vill ta hand om sina barn. De säger ofta själva att de är hemma och är barnvakt, till sina egna!

   Män arbetar ihjäl sig oftare.

   > En kvinna som är ute och festar en fredag och maken är hemma, är en usel kvinna.

   Komedi då jag bokstavligt talat hört ett barnlöst par diskutera att skicka ut henne till krogen för att bli på tjocken.

   > En man som gör detsamma har sluppit undan och dunka i ryggen för att han sluppit ur sitt fängelse, i hemmet!

   En man som gör det är värdelös.

   > Förakt för kvinnor och barn är monumentalt i Sverige, bland svenska män. Och vi ska inte ens börja diskutera synen hos många invandrare, det tröttar bara ut en!

   Ditt eget förakt mot kvinnor är uppenbart, ja.

   Svara
  • michael.

    /  07/15/2018

   Skillnaden på manlig och kvinnlig kommunikation i parrelation,scenario om en månad vill ens vänner att man ska göra något över en helg.
   Mannen.jag och kompisarna tänkte att vi skulle … över helgen den … går det bra?
   Kvinnan.jag blir så trött på att hela tiden passa upp på dig och aldrig få någon egentid,jag får hela tiden bortse från mina egna intressen det är bara dina intressen som är viktiga osv detta resonemang framförs under ett par veckors tid tills tiden känns mogen för att tala om att man behöver åka bort med väninnorna över helgen.

   Svara
   • Eller, min favoritversion:..

    Hon: Skulle vi kunna (Alternativ 1), (Alternativ 2), (Alternativ 3)?
    Han: [Funderar kort] Ja, okej. (Alternativ 2) då.
    Hon: Så bra! Eller (Alternativ 4) eller (Alternativ 5)?
    Han: Jaha … [Värderar samtliga alternativ igen] I så fall …
    Hon: Eller … (Alternativ 1 blir Alternativ 6a och Alternativ 6b), men i så fall …
    Han: [Tystnad, väntar på att få höra alla alternativ så att det går att bestämma sig för ett.]
    Hon: … du bryr dig uppenbarligen inte om det här! [Surar resten av dagen.]

    (Det här var naturligvis kortversionen!)

    Sedan har vi två varianter:
    1) Han gör något han redan hade planerat – som ser ut som ”ingenting” eller ”slöa”.
    2) Han följer henne hela dagen som en nervös hund och säger upprepade gånger ”men du kan väl säga vad problemet är.”

    Svara
    • Grodan Boll

      /  07/15/2018

     Jag noterar att du bakade in en klassisk kvinnlig härskarteknik också.

     Vore det inte kul om vi gjorde det här?
     Istället för
     Jag skulle vilja göra det här, vill du haka på?

     I det senare fallet tar hon ansvar för vad hon vill och i det första gömmer hon sig i en semantisk grupp. Från den gruppen kommer garanterat martyrskap och guilt-tripping à la ”jag försöker ju bara göra något trevligt för oss, men du är tydligen ingen lagspelare” om du inte går med på vad hon vill.

     Jag väntar fortfarande med spänning på att få läsa om kvinnors mörkare sidor och om deras destruktiva och toxiska femininitet ur fackverk från Södertörns kritiska femininitetsstudier. Any second now…

     Svara
    • Grodan Boll

      /  07/15/2018

     Kombinera detta med att män gärna sitter på sin röv och degar när de är lediga, medan kvinnor bokar in varenda sekund av ledighet för blandade aktiviteter och en perfekt skitstorm av manlig/kvinnlig inkompatiblitet.

     ( #InteAlla , men det borde vara givet med tanke på att vi diskuterar stereotyper just nu)

     Svara
     • The Onion: ”Local Girlfriend Always Wants To Do Stuff”

      ”SALEM, OR—Local resident Steven Bertram is ”fed up” with girlfriend Alicia Maas’ incessant need to do stuff, a visibly frustrated Bertram reported Monday.
      According to the 31-year-old maintenance technician, Maas, 29, regularly insists that the couple engage in an endless series of activities, things, and events, at various times of the day, despite the fact that Bertram would often prefer not to do such stuff.
      […]
      an alarming majority of the activities Maas suggests involve standing up. […]”

 3. Underbar artikel!!! Mer ormolja/handhjärtan och armband till folket så kommer nog allt att ordna sig ! ;)))

  Svara
 4. Så sant!

  Har i ett flertal år tänkt att det farligaste vi gör i väst är inte att försöka oss på vetenskap och rationellt tänkande – det är bra – utan att tro att vi därmed blir immuna mot olika slags vidskepelse.

  Någon text jag citerade för ett tag sedan talade om hur Sverige är sekulärt men fortfarande Lutherskt. Det vill säga att vi tror fortfarande att tron är allena saliggörande, att idévärlden är det väsentliga. Handlingar har inte så stor betydelse, bara vi visar att vi är starka i tron.

  (Hakelius har ytterligare en småkul fundering på samma tema:
  ”Skäggolja är ett av vår tids största mysterier”
  https://unv.is/aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/EoBGbl/skaggolja-ar-ett-av-var-tids-storsta-mysterier)

  Svara
 5. weasel

   /  07/14/2018

  Jag har ingenting emot det här med broschen.
  Alla metoder som kan få stopp på hoten och våldet mot vårdpersonalen är värda att prova.
  Så om det inte skulle fungera med 5 års fängelse för hot/våld mot vårdpersonal så tycker jag faktiskt att man kan prova broschmetoden.

  När det gäller Therese Albrechtsson så undrar jag varför hon har valt att skaffa barn med en oansvarig idiot ? 😦

  Svara
 6. MiT

   /  07/15/2018

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  07/15/2018

   Alexander Bard kan inte anklagas för att vara subtil…

   Svara
   • weasel

     /  07/15/2018

    ”Vi kommer aldrig kompromissa med kvinnors rätt att bestämma över sina egna kroppar”

    Ska man tolka detta som att Strandhäll och sossarna nu vill höja abortgränsen till vecka 40 ?

    För övrigt vore det bra om Strandhäll en gång för alla kunde ta och bestämma sig för om hon är en socialdemokratisk minister eller om hon bara är en ”kvinna” och att det därmed är förbjudet att kritisera hennes politiska förslag och utspel…

    Svara
    • Jonas

      /  07/15/2018

     Vecka 40?
     Jag röstar för aborträtt upp till 3 års ålder.

     Svara
     • Kronblom

       /  07/15/2018

      939 veckor eller 18 år 😉

   • Grodan Boll

     /  07/15/2018

    Inte direkt 🙂

    Han kunde lite försynt frågat om det där surrogatmödraskapet, prostitutionen och knarket, men då hade han å andra sidan inte varit Bard.

    Svara
  • Rikard

    /  07/15/2018

   Hej.

   Betyder det ett totalförbud för abort om barnet är en flicka?

   Har jag som man någon rätt till min kropp och vad som sker med den? Får jag som man till exempel vägra att vara organdonator? (Etiskt/moraliskt, inte juridiskt – jag är inte påläst på svensk lagstiftning i frågan.)

   Anser Strandhäll att alla de män som tvingats göra militärtjänst har utsatts för övergrepp?

   I skenet av att kvinnor ”bestämma över sina egna kroppar” (idiotfras oavsett kön egentligen); avser Strandhäll att tvångsomhänderta alla de minderåriga flickor som lever i tvångsäktenskap med äldre män, eller anser Strandhäll att tonårsflickor kan fatta ett sådant beslut självständigt?

   Och så vidare.

   Men det, kära socialdemokrater – och särskilt du socialdemokrat som tvångsmässigt nedröstar alla om partiet kritiska kommentarer – är allt ni har att komma med i er äckliga feghet: principiella teoretiska floskler utan substans. ”It is a tale told by an idiot, full of sound and fury, signifying nothing.” Macbeth (Act 5, Scene 5, lines 17-28)

   Ser ni skogen från Birnam komma mot er, Strandhäll? Macbeths öde passar er väl, då ni likt Dam Macbeth har blod nog på era händer att färga omätliga havsdjup röda.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Macbeth passar utmärkt i sammanhanget. SPOILER!


    MACBETH
    I bear a charmed life, which must not yield,
    To one of woman born.

    MACDUFF
    Despair thy charm;
    And let the angel whom thou still hast served
    Tell thee, Macduff was from his mother’s womb
    Untimely ripp’d.

    Svara
    • Steerpike

      /  07/17/2018

     Fast är det inte lite mer Caliban över Sosseministrar än Macbeth?
     You taught me language, and my profit on ‘t
     Is, I know how to curse. The red plague rid you
     For learning me your language!

     Svara
 7. hllviken

   /  07/15/2018

  Jag tror att de som introducerade PK-ismen och upprätthåller den, är väl medvetna vad de gör och vilket mål de har!
  Artikeln beskriver de ”nyttiga idioterna”.

  http://detgodasamhallet.com/2018/07/14/pk-ismen-ar-en-statsbarande-ideologi/

  Svara
 8. Frida Gustavlin

   /  07/15/2018

  https://www.expressen.se/debatt/sa-foder-m-och-sd-gangkriminaliteten/

  Inte alls magstarkt.

  Om Moderaterna eller Sverigedemokraterna får styra blir det mer gängvåld, om Sossarna får fortsatt förtroende så blir det äntligen slut med gängvåldet. Sossarna kommer aldrig kompromissa med vår trygghet. Aldrig.

  ”Moderaterna och Sverigedemokraterna vill återgå till stora skattesänkningar som ger mest till höginkomsttagare och skulle innebära ett systemskifte för svensk välfärd och växande sociala klyftor. Både Moderaterna och Sverigedemokraterna förespråkar dessutom otrygga anställningsformer och lägre löner för vissa som på sikt riskerar att få effekter för många fler på arbetsmarknaden.”

  Särskillt utsatta områden finns alltså i följande kommuner…

  Borås – rödgrön
  Botkyrka – rödgrön
  Göteborg – rödgrönt
  Helsingborg – borgerlig
  Landskrona – rödgrön
  Linköping – rödgrön + fp
  Malmö – rödgrön
  Sollentuna – borgerlig
  Stockholm – rödgrön
  Södertälje – rödgrön
  Uppsala – rödgrön

  ”Därför har vi socialdemokrater satt upp ett mål om att inga områden i Sverige ska vara särskilt utsatta.”

  Oerhört starkt att verkligen våga säga som det är, mycket modigt av Socialdemokraterna. Sen kan man ju undra vad försvarsministern har med saken att göra? Han och justiteministern har i vilket fall skrivit under debattartikeln.

  ”Det är när tron på framtiden går förlorad, när spelet känns riggat och inget längre står på spel, som gängen och våldet blir ett alternativ. Det mest effektiva sättet att hindra unga människor från att välja en kriminell livsstil är därför alltid att erbjuda något bättre: en framtid, ett första jobb, möjlighet att flytta hemifrån.”

  Så det är alltså erbjudande (bidrag) som är receptet. Känns som ett spännande oprövat grepp som verkligen tåls att testas. Att ställa höga krav på de som beter sig illa och de föräldrar som inte uppfostrar sina barn verkar inte behövas, skönt.

  Svara
  • weasel

    /  07/15/2018

   Tja, i Colombia kan nog ”kriminalitet” vara en alternativ väg till ”en bättre framtid” , men såvitt jag vet har fortfarande folk i Sverige rätt till bostadsbidrag, försörjningsstöd och studiebidrag så rent ekonomiskt/trygghetsmässigt finns det ingen som helst anledning att vare sig råna folk eller sälja droger.
   Det är ju inte direkt så att folk i Sverige är tvungna att sälja droger för att inte svälta ihjäl.
   Sedan har jag oerhört svårt att tänka mig att han som har valt ett liv som går ut på att råna och misshandla människor innerst inne längtar efter ett jobb inom äldreomsorgen.

   Och om nu sossarna anser att folk ska ha ”en möjlighet att flytta hemifrån” så kanske dom borde undvika att ta in 163.000 nya människor till landet där bostadsköerna redan är 10 år långa .

   Svara
  • Senior

    /  07/15/2018

   ”Därför har vi socialdemokrater satt upp ett mål om att inga områden i Sverige ska vara särskilt utsatta.”

   Nej, som i alla socialistländer kommer vi alla vara precis lika utsatta i slutänden när han gjort slut på andras pengar.

   Svara
  • Man förutsätter här att det verkligen uppfattas som ett bättre alternativ. Vissa grupper
   * Ser sig inte som en del av Sverige
   * Tycker inte om svenskar
   * Anser inte att brott mot svenskar är omoraliskt
   * Ser vad vi kallar ”kriminalitet” som ett enkelt och bra sätt att skaffa pengar
   * Tar gärna emot bidrag och andra gratispresenter från idioter
   * Ser inte fängelsevistelse som stigmatisterande, bara lite obekvämt.

   Som Ganman och Panchiri säger: Vad skall vi göra med dem som inte vill vara en del av Sverige?

   Svara
 9. MiT

   /  07/15/2018

  Sånt här och liknande är jag jävligt tveksam till om det verkligen hänt varje gång jag ser det…

  Svara
  • weasel

    /  07/15/2018

   Och sedan kommer Pascalidou in i tråden och skriver att hon har ”flera kvinnor i sitt flöde som twittrar liknande vittnesmål” 😀

   Mycket märkligt ;
   Jag kan inte påminna mig att jag någonsin har sett någon som har stått och skrikit ”apor” till invandrare eller ryckt av någon en slöja, men Pascalidou-kvinnorna verkar knappt kunna gå utanför dörren innan dom hamnar i en sådan situation.
   Synd att ingen i världens mest mobiltäta och uppkopplade land någonsin har en mobiltelefon så att dom kan filma händelsen….

   Men bra i alla fall att Pascalidou lyckades få in lite reklam och en länk till hennes kommande bok 🙂

   Svara
  • Grodan Boll

    /  07/15/2018

   Så mycket positiv feedback på ett tweet som inte kan verifieras, men (och det här är viktigare) inte kan falsifieras.

   Jag hade kunnat tro på att det inte var en fix ren Godhet™, till Pascalidou dök upp.

   Svara
   • weasel

     /  07/15/2018

    Lite synd att jag inte har twitter- för annars skulle jag twittra ”Igår såg jag en färgad man med ett MP-märke på skjortan som stod och sparkade på en kattunge och då sa jag till honom att sluta” och sedan vänta på hyllningarna…

    Svara
 10. Helt O/T men ”Störst är kärleken” (A Matter of Life and Death) är en av de mest gråtfärdiga filmerna någonsin. Vill någon ta en Donna på film och få henne att snyfta? Ja, du har fått en film här.

  http://www.filmtipset.se/film/storst-ar-karleken.html

  Mer lättsamt: Ghost and Mrs Muir.

  Svara
 11. Cain

   /  07/15/2018

  Byggnads i fittmössor kommer nog för all framtid vara min sinnesbild av den svenska feministmannen. Den är så jävla bra!

  Svara
  • MiT

    /  07/15/2018

   Den är så enormt tragisk. Man ser att det finns ett antal på bilden som inte alls vill vara där 😛

   Svara
 1. Påminnelse inför valet: Del 13. Sista delen | WTF?
 2. Smått och gott från 2018, del 4 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: