Lördag hela veckan lång feat Jean Claude Juncker

Har lite svårt att släppa det där med Juncker och toppmötet. Han raglade omkring och var uppenbart packad men från officiellt håll heter det att han har ont i ischiasnerven på något sätt. Vilken otrolig slump att ett välkänt fyllo också drabbas av något som påstås göra att han raglar omkring som en drucken…

Han borde få hjälp i stället för ursäktande! För visst har han en sjukdom, alkoholism kallas den när den drabbar vanligt folk. Men tydligen byter den namn till ischias när den drabbar EU:s mäktigaste man.

Nu ska man inte raljera över alkoholister EGENTLIGEN för så jävla roligt är det inte, framför allt inte för de som står honom nära. Men han är ingen vanlig Nisse på hörnet utan EU:s mäktigaste person. Han sitter packad på jobbet och fattar politiska beslut som rör Europas länder. Ett fyllo alltså.

Och man kan inte välja bort honom heller då han inte är folkvald…

De som vill ha MER av EU, att MER makt ska flytta till Juncker/Bryssel osv vill alltså att icke folkvalda fyllon ska ha makten över Sverige. Förutom den groteska korruptionen i EU då.

Det EG/EU jag röstade för 94 är inte samma EU som det är idag. Idag är det mest en korrumperad koloss för folk att sko sig själva så hårt det bara går. Kolla bara Margot Wallström som dragit in 20-30 miljoner i ”lön” på sin tid som EU-kommissionär men inte ens ville betala skatt på det i Sverige.

Margot och demokrati.

Jag röstade alltså för medlemskap vid folkomröstningen eftersom tanken med EU är jävligt bra. Jag röstade däremot nej till euron. Jag tycker att eftersom EU har förändrats så mycket så behövs en ny folkomröstning. EU måste nämligen reformeras och det kommer inte att ske om inte medlemsländerna sätter press på EU och bästa pressen torde vara folkomröstningar om medlemsskap i de nettobetalarländer som är med.

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

142 kommentarer

 1. EU är en koloss på lerfötter som korruptionens dy snart har förvandlat till en illaluktande dypöl, och ju förr vi inser det och gör någonting åt det, ju bättre!

  Svara
 2. Om EU på sikt skall kunna överleva, så måste man tillbaka till ursprunget, inklusive fullfjädrad demokrati och ta avstånd till dagens fascistiskt/kommunistiskt influerade verksamhet.

  Svara
  • Ivar L

    /  07/18/2018

   Stater med liknande målsättningar kan samarbeta utan att väva ihop allt i en enda överstatlig odemokratisk sörja. Sverige fungerade inte sämre innan EU-medlemsskapet och Västländer som står utanför har inte klarat sig dåligt:
   Norge
   Schweiz
   Island

   Jag röstade nej trots att jag enligt min ”profil” borde röstat ja. Anledning: det verkade odemokratiskt tyckte jag och det var det. Det här är vad man får när man röstar bort demokrati. Precis som i kommunistländer.

   Sverige bör gå ur så snart som möjligt. När UK lämnar får vi vara med att betala ”inkomstbortfallet”. Vad får vi för pengarna?

   Svara
 3. Tony Benns fem frågor till folk med makt:
  1) Vilken makt har du?
  2) Hur har du fått den?
  3) På vems vägnar utövar du den?
  4) Vem kan hålla dig ansvarig?
  5) Hur kan vi bli av med dig?

  Finns det inget svar på sista frågan är det inte en demokrati.

  Det första man från EU-håll då börjar svamla om är att ”jo, men det går att avsätta folk om EU-parlamentet reser misstroendevotum.” Det kommer aldrig att ske!
  Hur ofta blir vi av med uppenbart inkompetenta människor nere på landsnivå? De får alltid någon form av sinekur på något departement, slipper ansvar men fortsätter inkassera och ställa till problem.

  Svara
 4. weasel

   /  07/15/2018

  Om vi nu för sakens skull leker med tanken på att rapporterna om Junckers ischiasnerv skulle stämma så….borde han väl i första hand sjukskriva sig och i andra hand avgå ?
  Om han nu skulle vara så sjuk att han varken kan gå eller prata är han väl kanske inte helt lämpad för ordförandeposten.

  Men nu är ju detta bara rent hypotetiskt eftersom ischiasnerven är Fake news.

  Swexit.

  Svara
  • Dreadlock

    /  07/15/2018

   Eller skaffa en rullstol …

   Svara
   • weasel

     /  07/16/2018

    Jag tror tyvärr inte att dom har uppfunnit rullstolar som gör så att man inte sluddrar när man pratar 🙂

    Svara
 5. hllviken

   /  07/15/2018
  Svara
  • Dreadlock

    /  07/15/2018

   Skummade igenom texten hastigt, och fann ett faktafel :
   ” . Med Lissabonfördraget i hamn har EU fått en egen armé”
   Det är långt ifrån sanningen. Det finns ingen gemensam Armé som Bryssel EU har befäl över.

   Det mesta är väl en läsning om hur det gick till när EU lyckades övertyga att en oåtkomlig kärna inom ledarskapet agerar bäst utanför demokratins spelregler, där håller jag med till 100%. Ingen av eliten är demokratisk inröstad till mäktigaste institutionen (Kongressen) och kan inte röstas bort. Svågerpolitik ser till att tillsätta lediga platser till det hemliga sällskapets mesta rövslickande element. ( Cecilia Malmström, Margot Wallström t.ex.)
   Än till denna dag så begriper jag inte varför vi sålt iväg oss så billigt. I praktiken styr en modell a´la´hemlig högsta Sovjet över alla andra funktioner nedåt i hierarkin. Men folk som röstade för blev duperade och illa informerade. De trodde verkligen att demokrati skall man överlåta till experterna som förstår sig på den, och att de ville väl.

   Svara
   • Dreadlock

     /  07/16/2018

    Kommissionen menar jag inte ( ” Kongressen)

    Svara
  • hllviken

    /  07/15/2018

   EU should undermine national homogeneity…

   http://www.bbc.com/news/uk-politics-18519395

   Svara
  • hllviken

    /  07/16/2018


   Svara
 6. Kronblom

   /  07/15/2018

  Junker Klunker, vet nån vad han gör när han är nykter? Nä, det vet han inte ens själv.

  Svara
 7. Jag tycker Junkers ischias mediciner verkar helfestliga!

   /  07/15/2018

  Vart kommer man över dem?

  MickeP

  Svara
  • x

    /  07/15/2018

   @Jag tycker Junkers ischias mediciner verkar helfestliga!

   Svar: Systembolaget.

   Svara
 8. OT, men väldigt relevant.

   /  07/15/2018

  Dick Erixon skriver idag en artikel i Samtiden som jag, som ser förfallet från insidan, bara kan nicka instämmande åt. Bl.a. konstaterar han följande:

  ”Hur aningslösa, oinsatta, okunniga och likgiltiga för statlig verksamhet kan myndigheterna bli? Finns det inte någon gräns för galenskapen?

  Grundorsak? Det finns inget ledarskap i staten längre. De som väl fått chefstjänster kan visa sig vara hur inkompetenta som helst men sitter ändå alltid säkert. Det finns inget ansvarsutkrävande. Tjänstemannaansvaret avskaffades på 1970-talet, därefter har den stolta svenska ämbetsmannatraditionen urholkats och myndigheternas styrning befinner sig nu på u-landsnivå.

  Transportstyrelsens it-haveri var bara en topp på ett isberg. Rulltrappor som är skrot efter ett år, är en annan. Upphandlingen av Nya Karolinska en tredje. Därunder försvinner mångmiljardbelopp för skattebetalarna till rent skräp.”

  Läs själva.

  https://samtiden.nu/2018/07/staten-kan-inte-langre-kopa-rulltrappor-som-fungerar/

  Så går det när värdegrund trumfar kompetens.

  MickeP

  Svara
  • Olof

    /  07/15/2018

   Jaja, kompetens shmompetens, de viktiga frågorna är ju om ledningen har korrekt fördelning av hudfärg och könsform. Och som du säger, att de har rätt värdelösgrund.

   Svara
 9. MiT

   /  07/15/2018

  Jaha, det var därför som SVT Kultur hade en artikel om att ETC hade en fond som man kunde skänka pengar till som skulle hjälpa ETC att få in tillräckligt för de många miljoner som de lurat till sig i bidrag men som de nu måste betala tillbaka en mikroskopiskt liten del av…

  Svara
  • Senior

    /  07/15/2018

   Denna röta har hunnit sprida sig långt i Sverige.

   Hoppas att valet i år är vändningen och att man börjar röka ut dem istället för att plantera in dem….

   Svara
  • Trolletplit

    /  07/15/2018

   Detta är ju helt otroligt. Men samtidigt helt troligt.
   Sicken vänster lekstuga SVT är.

   Varför reagerar inga politiker någonsin över detta förfall. Knappt SD.
   Jo jag vet men ändå.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  07/15/2018

    Makalöst att de själva inte verkar förstå det minsta av hur uppenbart obalanserad deras nyhetsvärdering ter sig.

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  07/15/2018

     https://www.svt.se/kultur/film/pierce-brosnan-har-svart-att-se-en-kvinnlig-bond?cmpid=del:tw:20180711:pierce-brosnan-har-svart-att-se-en-kvinnlig-bond:nyh:lp

     Det handlar om tourrettes helt enkelt.

     Rubrik: Pierce Brosnan har svårt att se en kvinnlig Bond

     Anledning till att skådisen är i Stockholm, marknadsföra Mamma Mia 2.

     ”Pierce Brosnan är i Stockholm för att marknadsföra Mamma Mia! Here we go again. Skådespelaren har en gedigen film-karriär, men är 16 år efter att han spelade in sin sista James Bond-film mest känd som agent 007.”

     Smidig start av artikelförfattaren. För då behöver hon så klart inte fråga något om den nya filmen utan kan istället ställa den fråga som vi alla så klart längtar efter.

     ”Kan du se en kvinnlig Bond i framtiden?”

     Gäsp gäsp och åter gääääääsp

     Hoppas att de får tillfälle att ställa samma typ av fråga till Daniel Craig.

     -Kan du se en manlig Lisbet Salander i nästa uppdatering av Män som hatar kvinnor?
     -Självklart, men det är nog inte sannolikt.
     -Tror du inte publiken är mogen för en homoerotisk relation mellan Mikael Blomkvist och Kim Salander?
     -Vi är nog inte där än.

     Rubrik: Daniel Craig tror inte på sannolikheten i homoerotiska relationer.

     Svara
     • MiT

       /  07/16/2018

      Hahaha!

     • Grodan Boll

       /  07/16/2018

      nästa Bond inte nödvändigtvis behöver vara en man

      Jo det måste han. Han är ett manschauvinistiskt svin och det är en del av underhållningen!. Att Judi Denchs ‘M’ funkade så bra som hon gjorde var också just för att Bond var en kompromisslös gris. En badboy. Någon som kvinnor gillar.

      Att låta 007 position gå till en kvinna hade med största sannolikhet lyckats precis lika bra som Ghostbusters.

      Det är ju inte så att det finns etablerade hjältinnor som Salander eller Croft att konkurrera med heller.

     • Vi får se hur länge experimentet ”kvinnlig Dr Who” varar. Skillnaden är förstås att det produceras av skatte-/licenspengar av ett statligt monopol.

     • … och den senaste Ghostbusters var lyckad …

    • Senior

      /  07/15/2018

     Det vet de mycket väl.
     Problemet är att de får hållas.
     De som skall granska makten har infiltrerats av makten.

     De lever nu i symbios med varann.

     Snart är även rättsväsendet helt infiltrerat och inlemmat.

     Det är bara en tidsfråga innan även militären inlemmas, redan nu har ju politikerna makten att strypa deras resurser och därmed oskadliggöra dem. Redan idag är de infiltrerade med mångfaldsivrare genustrams.

     De tre benen som skall balansera upp landet har blivit ett, och snart faller det.

     Svara
 10. Dreadlock

   /  07/15/2018

  Hittade den här när jag sökte på Juncker – Ett EU östeuropeiskt toppmöte. Juncker står som en salongdberusad kejsare och hälsade statsministrar (Bl.a. Stefan Lövfén) välkommen med en låtsasörfil.
  Haha. Jag väntade bara på att J hade grabbat tag i en av Cecilias Malmströms skinkor under pusskalaset.
  Karln är ju rätt anstryken.

  Svara
 11. MiT

   /  07/15/2018

  Någon som tror på ett enda ord av det här?

  Svara
  • Hur många år är det sedan hon jobbade där …? 10? 15?

   Svara
  • ”AT-läkare och doktorand i Socialmedicin. I ständigt bråk med heteronormen och vårdplatsläget. Ny i Norrbotten.”

   Kan någon översätta ”I ständigt bråk med heteronormen”.
   Betyder det ”inte lämplig i ett yrke med biologi som grund”?

   Svara
   • Pether

     /  07/15/2018

    ”Ständigt i bråk med hjärnspöken och psykiska besvär.”

    Svara
  • weasel

    /  07/16/2018

   Så bra att sanningsvittnet Sofia Zettermark rapporterar att allt är frid och fröjd i de socialt utsatta invandrartäta utanförskapsområdena i Göteborg.
   Då kan väl staten och kommunen genast sluta satsa mer resurser där än i Danderyd.. ?

   Svara
   • G

     /  07/16/2018

    Ja precis! Och nästa gång en invandrare i någon förort skriver om något som hänt, eller kvinna som berättar om moralpolisen, så är det bara att titta bort och bara säga: ”Sluta svartmåla förorten! Lyssna på feministen Zettermark!”….

    Svara
  • G

    /  07/16/2018

   ”Verksam SO-lärare i en av Göteborgs förorter.”

   Polisens kommentar till Katerinas text….

   Svara
 12. Nisse Hult

   /  07/15/2018

  Jag röstade också för EU men mot Euron för Sverige och det sista var ju bra. EU har gått åt fel håll, man har INTE underlättat samordningen inom EU på konkreta rimliga grejor som vägskyltar, kreditkort, legetimeringstvång. EU valde fel väg med Euron, man borde ha infört en gemensam fungerande valuta men haft kvar alla de gamla också. (Då hade man således kunnat handla med Euro i alla länder och fått en kurs per dag. Länder som Grekland hade avslöjats snabbare.)
  Däremot har man försökt styra upp nationella särdrag som skogspolitik, vattenförvaltning, artdirektivet som inte tar hänsyn till Nordens fauna och andra dumma regleringar som ländernas olika förutsättningar kan skada folk i vissa länder. (Sverige och Finland är här stora förlorare för vi har så väldigt annorlunda natur mot resten av Europa.)
  Och sen följs ju inte reglerna, typ Italiens fusk med Schengen-avtalet. Samtidigt som det kanske blev fel att gränsländerna alltid ska ta asylutredningarna. Men dom har ju ändå dumpat flyktingarna till andra länder.
  EU har gått snett och det är nog mest parlamentet som fattat beslut i för många frågor.

  Svara
  • Maritn

    /  07/16/2018

   Inte enbart EU:s fel att lagarna drabbar Sverige så hårt, EU producerar en generell lagstiftning inom saker som jordbruk som sen medlemsländerna tolkar. Alla normala länder tolkar rätt fritt och anpassar till lokala förutsättningar medan Sverige fultolkar och överdriver lagarna till vår nackdel.

   Cornucopia har en del inlägg om det:
   https://cornucopia.cornubot.se/2015/03/svensk-tillampning-vs-skotsk.html?m=1

   https://cornucopia.cornubot.se/2013/05/den-goda-lutheranska-svensken-och-eu.html?m=1

   Svara
   • Olof

     /  07/16/2018

    Ja, återigen är det fascinerande hur ”vi har ingen egen kultur” svenskarna missar en central del i svensk kultur.

    Svara
   • Allison

     /  07/16/2018

    Håller med om svenska genomförandet av diverse direktiv. Beror kanske delvis på enfrågepolitiker som saknar helhetsperspektiv liksom vilja till ett sådant. Men också ibland på tjänstemän, här har nog tillsättningar av generaldirektör en viktig roll, koppla detta till diskussionen ovan om chefer inom statlig förvaltning.
    Men för habitatdirektivet och vattendirektivet har Sverige också varit pådrivande vid utformningen (iallafall försökt). Dvs, ibland har kanske politiker och i någon mån tjänstemän drivit en fråga hemmavid via EU-arenan
    När det gäller skogen däremot så har vi hittills försökt hålla den utanför diskussionen, och varit ganska framgångsrika. Nu formas nog framtida politiken dels av hur andra EU-länder agerar, dels om vi utformar vår egen politik efter skogen som näring eller inte.

    Svara
  • Olof

    /  07/16/2018

   Iof var ju själva poängen med Dublinförordningen just att gränsländerna faktiskt skulle hålla gränserna stängda och ha ett egenintresse i att göra detta. Sen kan man väl konstatera att det inte funkade så bra i kombination med åderlåtande av deras ekonomier och hycklande svenskar och tyskar som skäller på dem när de gör vad de borde göra.

   Svara
 13. Spelar det egentligen någon roll VARFÖR han håller på som han gör?

  Svara
 14. Svara
 15. Vic

   /  07/15/2018

  Applåder, MiT!

  Swexit

  Svara
 16. Patrick

   /  07/15/2018

  Fast EU har ju haft detta som mål från början, alltså vad ”de är nu”. Dock var det lättare vara naiv då, särskilt då det var något oprövat för Sverige. Men samma skit har det alltid varit.

  Svara
  • Vic

    /  07/15/2018

   Ja, målet med EU är en gränslös och centralstyrd superstat. Problemet var ju att detta aldrig nämndes. Kanske hade folk i allmänhet heller inte hunnit se de fulla konsekvenserna av unionsbygget Sovjet och kunnat ana ugglor i mossen.

   Vill inte jämföra EU med Sojvet men det är alltid en risk att ge bort en del av sitt nationella självbestämmande.

   Svara
  • MiT

    /  07/16/2018

   Möjligt men du kan inte säga att du visste det då för det kan nog ingen vanlig svensk. Det handlar inte om att man var naiv då utan att man helt enkelt inte hade någon möjlighet att veta. Det är lätt att i efterhand säga att man visste.

   Svara
   • Patrick

     /  07/17/2018

    Nä det stämmer nog, sedan var det nog något nytt oprövad mark, d.v.s. spännande för många. Idag kanske man skulle använt andra ord för att beskriva tillståndet. Röda luvan och vargen kanske är en bra liknelse..

    Svara
 17. Jag var 10 när omröstningen skedde, men till och med då var jag skeptisk, speciellt mot min EU-positiva familj. Jag tyckte – och tycker fortfarande – att förflytta makt från folket är en dum idé. Allt det gynnar är korruption på sikt, vilket vi ser nu.

  Vilken alkoholist som helst skulle blivit åtminstone skickat till behandling. Detta är EUs mäktigaste man.

  Svara
 18. MiT

   /  07/16/2018


  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10155825542703251&set=a.454058298250.239724.644748250&type=3*

  Svara
  • Skeptisk

    /  07/16/2018

   Kasta syra handlar om att tappa ansiktet dvs hedern.

   Svara
 19. G

   /  07/16/2018

  På sistone har jag märkt när jag läst trådar att både Sofie och Claudia (doppl3r) ibland i diskussioner har jävligt kort stubin och lätt för att hitta blockknappen nästan direkt.

  Svara
 20. G

   /  07/16/2018

  Svara
  • G

    /  07/16/2018

   Svara
   • G

     /  07/16/2018

    Svara
  • Bamse

    /  07/16/2018

   Det där med ”kvinnors rätt till sin egen kropp” tycker jag är en intetsägande och värdelös klyscha i sammanhanget. Hur man än ser på saken handlar abort om mer än så.

   Att göra liknelser med parasiter, cancersvulster eller liknande är fullständigt groteskt.

   Svara
   • Grodan Boll

     /  07/16/2018

    Mina åsikter om abort, då jag inte kan bli gravid

    Det kanske finns en del bitterhet som satt sina spår?

    Svara
   • Vad sägs om R-dogs liknelse: Invandring är som att skaffa barn. Först är det jobbigt, men sedan blir det en bra investering.

    Svara
 21. G

   /  07/16/2018

  Svara
  • Olof

    /  07/16/2018

   Och som sagt, det faktum att vi avlönar t.ex dessa människor för skattemedel är en av huvudanledningarna till att vi tvingas välja mellan välfärd och att skydda utsatta människor.

   Det är lite synd att det enbart tycks vara MED som kan tänka sig titta på att skära ordentligt i den här lyxkonsumptionen snarare än bland de mest utsatta.

   Svara
 22. G

   /  07/16/2018

  Svara
  • ”I’ve seen that crappy Julia Roberts movie forty seven times. Have you seen the lips on that woman? Like a baboon’s ass on her face!”
   -Lois, Family Guy

   Svara
 23. G

   /  07/16/2018

  Svara
  • G

    /  07/16/2018

   Svara
  • Senior

    /  07/16/2018

   Skillnaden mellan feminister och icke-feminister kan inte beskrivas tydligare.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  07/16/2018

   ..som verkar väldigt nöjda med var de befinner sig 😉

   Svara
  • Kalle

    /  07/17/2018

   Att han är närmare 2m lång har absolut inget m saken att göra!

   Svara
   • Jag säger bara ”kemiteknik” …
    Det är i verkligheten Dolph som ligger bakom alla spam-post med piller för att förstora saker. Han ger bort det nästa gratis och förstår inte varför ingen nappar – det fungerade ju utmärkt på honom!

    Svara
 24. MiT

   /  07/16/2018

  Svara
  • G

    /  07/16/2018

   *Lalalalalala* Dessa s.k politiker asså, det är aktivister som lajvar politiker och inget annat. Och sådana gör dessvärre inte att politikerföraktet blir mindre, tvärtom.

   Svara
  • Keynes vänder sig i sin grav när han ser hur hans idéer missförstås.

   Svara
  • Motkraft

    /  07/16/2018

   Jag trodde de flesta flyttade till storstaden efter att de fått permanent uppehållstillstånd? Att det är en illusion att avfolkningsbygder får nya ”svenskar”? Skulle vara intressant att ha officiell statistik på detta, om är en myt eller inte.

   Svara
   • weasel

     /  07/16/2018

    Alltså…ett enormt tillskott på tillväxten som har genererat arbetstillfällen och räddat hela Tingsryds kommun.
    Fantastiskt.
    Förstår jag Centerpartiet rätt om det är så att dom hoppas på att kriget i Syrien och Afghanistan aldrig ska ta slut ?
    För hur ska det gå med tillväxten och arbetstillfällena i Tingsryd om det blir fred i Syrien och Afghanistan ?

    Det som centerpartisten i princip gör i ovanstående tweet är att skriva hur fantastiskt bra det är att det finns flyktingar.

    C – partiet för dig som anser att välstånd och välfärd i Sverige ska stå och falla på att det ständigt pågår krig i omvärlden .
    😦

    Svara
    • Senior

      /  07/17/2018

     Herregud, de fattar inte ens att dessa arbetstillfällen och ”tillskott i tillväxt” som de fått bekostas av deras egna och andras inbetalda skattepengar?

     Det funkar utmärkt ända tills skattkistan är tom.
     Till och med BNP som vi mäter det ökar medan man tömmer kistan.

     Men när den är tom så är den verkligen tom, och då kan vi ta Venezuela i handen och sälla oss till ett land i mängden som fått facit på det socialistiska experimentet.
     Då är Svenska staten bankrutt.

     Svenska staten är redan nu så desperat att de tömmer vattenreservoarerna för att sälja elkraft utomlands, något som i vinter kommer att straffa sig för oss svenskar som får betala priset för det. -Redan nu ligger priserna på samma nivå som i vintras, när de borde vara mycket mycket billigare.

     Svara
 25. MiT

   /  07/16/2018

  Svara
  • Dreadlock

    /  07/16/2018

   Strandhäll är ett högst tydligt exempel på en permamenterat form av svart/vit feminismen som förmedlas av regeringens företrädare.
   Budskapet är enkelt i all sin korkade kallsinnighet – Välj dina ord med omsorg annars tar vi ner dig från piedestalen och statuerar ett exempel på hur det går när man inte följer den fasta värdegrunden.
   Vet Strandhäll och Co vad de egentligen håller på med ? Är det så klokt att bege sig ut som feministisk floskelmaskin som misstolkar på twitter när man samtidigt är socialminister ?

   F.ö. väntar jag med spänning på utredningen av Dambergs besök i Ryssland som kostade skattebetalarna 100 papp. Tog han ut semesterdagar eller fick han behålla sin lön som näringsminister under dagarna han tog fotbollssemester ?

   Svara
 26. G

   /  07/16/2018

  ”Medialandskapet förändras lika dramatiskt som det politiska landskapet”
  https://ledarsidorna.se/2018/07/medialandskapet-forandras-lika-dramatiskt-som-det-politiska-landskapet/

  Mmm. Intressant och bra analyserande text.

  Svara
 27. Svara
  • G

    /  07/16/2018

   Varför skulle Trump det?…

   Jättekonstigt om Trump inte skulle supporta denna variant av ”strong women”…

   SPMAinfo: ”Representing Muslim Police Officers & Staff within Police Scotland. Comments expressed on Twitter are by the SPMA and may not reflect those of Police Scotland.”
   .

   Svara
   • G

     /  07/16/2018

    Ja, respektera honom som icke-troende människa är nog en bra start. Eller måste en människa tro på vidskepelser för att du alls ska visa respekt!

    Svara
    • Kalle

      /  07/17/2018

     Vilken idiot som blandar ihop ”en tro” med ”religiös tro”

     Svara
   • G

     /  07/16/2018

    *Flickor, ta det lugnt bara, Europas feministiska ”starka kvinnor” kämpar för er*….

    Svara
 28. MiT

   /  07/16/2018

  Svara
  • G

    /  07/16/2018

   Sofia: ”Gruppledare för Centerpartiet och vice ordf. i kommunstyrelsen i Vallentuna kommun.”

   Svara
  • G

    /  07/16/2018

   Svara
   • G

     /  07/16/2018

    Svara
    • weasel

      /  07/16/2018

     Eh…?
     Har verkligen Bard hotat att våldta Strandäll…eller finns det någon annan anledning till att Pascalidou & co börjar svamla om det när Bard/Strandhäll- konflikten diskuteras ?
     :/

     Svara
     • Grodan Boll

       /  07/17/2018

      Jag har ingen aning, men givet de inblandade:

      1 – Bard kan mycket väl ha använt ett så laddat begrepp på ett uppenbart annat sätt än att våltäktshota någon.

      2 – De proffkränkta har lika uppenbart och avsiktligt skitit i den uppenbara kontexten för att vältra sig i sin offerkofta.

      Det brukar vara anledningen till att jag tycker sämre om snöflingorna än dödsknarknazisterna. De är så ohederliga. Så länge Ondskan går all-in och står för sina åsikter och gärningar, så kan jag respektera den, oberoende om den är kommunister, nazister, isis, jehovas, Satan eller Breivik.

 29. G

   /  07/16/2018

  Svara
  • G

    /  07/16/2018

   Svara
  • Pether

    /  07/17/2018

   ”SD-väljare tycker minst som vi, alltså har de sämst verklighetsuppfattning!”

   Svara
 30. G

   /  07/16/2018

  ”Bildmaterial i kampen mot rasism och fascism”…

  Johanna: ”Pluggar juridik, jobbar med människor, fikar. Klarade inte värdegrundstestet. Toppentjej enligt expertpanel.”

  Svara
  • G

    /  07/16/2018

   Micke: ”Snäll riksdagskandidat för Miljöpartiet som ser mångfald som en förutsättning för välfärd.”

   Mångfald? Låter snarare som enorm enfald på det där äldreboendet.

   Svara
   • Olof

     /  07/16/2018

    Det problemet är rätt begränsat. Vi drar helt enkelt in alla statliga bidrag till allt onödigt, från Södertörn till pressstödet, från nationella genussekretariatet till statstelevisionen. Fördelen med det är inte bara att det blir mer resurser över till de grundläggande samhällstjänsterna, det blir även mer arbetskraft som står till förfogande för jobb som faktiskt behöver utföras.

    Svara
 31. G

   /  07/16/2018

  Ytterligare en i kategorin: går ej verifiera, man får lita på det som sägs…

  Sen var det ju tur att det var om just islam, för annars hade en tweet som denna aldrig skrivits. Det är ett påstående som inte behöver verifieras.

  Svara
 32. Svara
 33. Skolan och meritokratin dör tillsammans (19 september 2017)
  https://timbro.se/smedjan/skolan-och-meritokratin-dor-tillsammans/
  Huvudet på spiken av Henrekson:
  ”Tänk dig att du har en chef som vägrar tala om vad målet med ditt arbete är, vägrar tala om vad som är ett tillräckligt bra jobb, vägrar berätta hur tidsschemat ser ut. Den chefen skulle få bottenbetyg. Och det som en vuxen person tycker är en usel chef – varför skulle en sjuåring tycka att det är en bra lärare?”

  Svara
 34. G

   /  07/16/2018

  Svara
  • Grodan Boll

    /  07/17/2018

   Team Neutral Chaotic, as opposed to Team Lawful Evil.

   Det finns åtminstone en (högst godtycklig) chans att Trumps gärningar slår över i något gott.

   Svara
   • Intressant tangent!
    ”Chaotic Neutral,” annars håller jag med.

    Skulle därtill vilja påstå att ”Chaotic” är en mask – eller ett verktyg – han är ganska konsekvent när man skrapar på ytan, så rätt så ”Lawful” egentligen.

    Vänsterns mask är ofta ”Chaotic Good” – vi är inte bara goda, utan coola – medan de i verkligheten är ”Neutral Evil”. Inga regler, ingen moral, bara den egna gruppen (som för eller senare förintar sig själv).

    (http://www.d20srd.org/srd/description.htm)

    Svara
 35. G

   /  07/16/2018

  Svara
  • x

    /  07/17/2018

   Svara
   • Senior

     /  07/17/2018

    Säga och säga, hon hade ju rätt så det var väl bara att hålla med henne.

    Svara
 36. G

   /  07/16/2018

  Svara
 37. G

   /  07/16/2018

  Svara
 38. MiT

   /  07/16/2018

  Läs svaren hon får

  Svara
 39. G

   /  07/16/2018

  Khaled: ”Law Professor ~ Writer ~ Author of American Islamophobia: Understanding the Roots & Rise of Fear (Univ. of California Press)”

  Svara
  • Kolonialismen och tredjevärldismen sitter djupt i vänstern.
   Kan man inte dela upp folk efter ras, etnicite, religion etc. så faller tydligen hela den konvexa stuckaturen samman. Behandla alla lika? Quelle Horreur!

   Svara
 40. MiT

   /  07/16/2018

  Svara
  • G

    /  07/16/2018

   Svara
 41. G

   /  07/16/2018

  ”35-årig afghan ”grät hejdlöst” på planet till Kabul – slapp utvisning”

  Tidningen Dagen rapporterar att en 35-årig afghan skulle skickas tillbaka till sitt hemland på lördagen. Utvisningen stoppades dock – enligt uppgifter för att mannen ”grät hejdlöst”
  ….
  På lördagen skulle han flygas till Afghanistans huvudstad Kabul, men flygningen avbröts innan planet hann lyfta från marken. Anledningen var – enligt en vän från den pingstförsamling Muhammadin tillhör – att han mådde för dåligt.

  – Vi tror att det var panikångesten som han drabbades av på planet. Han grät hejdlöst och ropade så de fick lyfta honom av planet, säger vännen Rolf Wernersson till Dagen.
  …..
  – Idag ska vi försöka luska reda på något vi kan göra för att han ska få stanna. Kanske kan vi använda hans dåliga mående som en ny omständighet, säger Rolf Wernersson.

  Dagen berättar att man även i april skulle utvisa Hossein Muhammadin, men att det försöket också fick förhinder av oklar anledning. Han har överklagat sitt avvisningsbeslut ett flertal gånger.”
  https://nyheteridag.se/35-arig-afghan-grat-hejdlost-pa-planet-till-kabul-slapp-utvisning/
  http://www.dagen.se/nyheter/avvisning-av-konvertit-blev-stoppad-igen-1.1173469

  Svara
 42. MiT

   /  07/16/2018

  Svara
  • Alla dessa torde unga mödrar torde vara lägre socialgrupp, dvs fattiga, arbetarklass eller nylig invandrarbakgrund, ingen universitetsutbildning, dåliga möjligheter.
   Medelklassen väntar numera till omkring 30.

   (Jösses, fyra stycken ”Viktigt meddelande till allmänheten” på SR. Dags för lite regn. Tidigast Torsdag om det skall vara norr om Götaland, ser det ut som …)

   Svara
 43. MiT

   /  07/16/2018

  Svara
  • Pether

    /  07/17/2018

   Verkar vara i samma nivå(dagis that is) med en viss ekonom.

   Svara
  • Embryo

    /  07/17/2018

   Med Wahlbeck vet man förvisso aldrig, men jag har VÄLDIGT svårt att se att han skulle vara seriös. Vi pratar trots allt om en komiker som utan problem kan dra rejält rasistiska skämt på scenen. Men ja, obehaglig skulle nog jag också vilja säga att han verkar vara.

   Svara
 44. MiT

   /  07/17/2018


  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10155827506213251&set=a.454058298250.239724.644748250&type=3*

  Svara
  • Jonas

    /  07/17/2018

   Har du inte lärt dig att man måste ta skämdumpar på roliga inlägg eftersom de har en magisk förmåga att försvinna? 😉

   Svara
 45. QED

   /  07/17/2018

  Måste säga att vid EU-inträdet letade jag i soldatinstruktionen hur man skulle agera vid förräderiet från högsta ort.

  Svara
  • Jonas

    /  07/17/2018

   Eftersom jag hade en äldre version så stod det:
   ”Vänta tills internet är uppfunnet och uppsök därefter en blogg vid namn Toklandet” 😀

   Svara
 46. ”Situationen för lantbruket långt värre än vad som tidigare varit känt.”
  https://ledarsidorna.se/2018/07/situationen-for-lantbruket-langt-varre-an-vad-som-tidigare-varit-kant/

  Finns det någon kvar som tycker att det är överord att beskriva vänstern med Mp i spetsen som ”farliga”?

  Svara
  • Senior

    /  07/17/2018

   Våra matköer är nu inte alls långt borta.

   Allt tar inte slut över natten, det kommer smygande bit för bit.
   Vi har redan slut på vissa mediciner.
   Smör har redan varit uppe prismässigt på grund av brist.

   Venezuela here we come.

   Svara
 47. Jonas

   /  07/17/2018

  Inspirerad av ett inlägg på Bubbavel så gjorde jag en utmaning som ni kan kopiera och lägga ut på era fb sidor, jag vågar inte 🙂

  https://bubbavel.blogspot.com/2018/07/asiktskorridorerna.html

  Dagens utmaning.
  Finns det någon åsiktskorridor eller är det bara fria fantasier ifrån personer med sunkiga åsikter?
  För att pröva ifall den existerar skall du idag på fikarasten sticka upp huvudet och sondera terrängen, genom att offentligt väcka någon av dessa frågor:

  Abort. Pröva att tala för att förbjuda aborter, om barnets rätt till sitt eget liv, eller mannens rätt till abort.

  Trans. Försök hävda att män inte kan bli kvinnor för att de känner för det, eller att korrektionskirurgi är en modern variant av de lobotomeringar och elchocker läkarvetenskapen inte är så stolta över idag.

  Religion. Hylla konservativ kristendom (inklusive avsaknad av kvinnopräster och homosexuella äktenskap), eller kritisera konservativ islam (inklusive avsaknad av kvinnopräster och homosexuella äktenskap).

  Politik. Säg att du funderat på det och kommit fram till att SD har rätt och att du kommer att rösta på dem i valet.

  Hör gärna av er efter övningen och berätta om ni har jobbet kvar.

  Svara
 48. Kyeyune: ”Handeln i Sverige har aldrig gått bättre!”
  *https://www.facebook.com/647452116/posts/10155372879502117/*
  ”Med en fortsatt (anhörig)invandring för att fylla på med nya boende i dessa områden så tror jag det inte kommer dröja mer än kanske fem-sex år innan vi börjar se framväxten av allvarlig s.k. ”urban decay”, tänk amerikanska Cleveland eller Detroit.
  […]
  Reguljära busslinjer kommer vara bland de första sakerna som försvinner, därefter kommer nog matbutikerna att packa ihop och dra. Därefter väntar det yttre fysiska förfallet som är så iögonfallande i vissa amerikanska städer; fallfärdiga husfasader, grafitti som aldrig tvättas bort, trasiga gatlampor som aldrig lagas, osv.”

  Några av hans svar till kommentarer:
  ”[…] Om vi bortser från det faktum att kommunerna har gigantiska finansiella svarta hål som ingen vet hur man ska åtgärda, och om vi också bortser från att Sveriges goda statsfinanser döljer en av de högsta belångsgraderna i världen sett till den privata sektorn, och om vi bortser från att denna kombo (bra statsfinanser, ohållbar lånenivå på andra nivåer i samhället) gick att se i den mycket omtalade framgångssagan Spanien innan krisen 2008, så har du definitivt rätt. Det finns inga tecken på att socialförsäkringssystemen skulle kunna braka ihop.”

  ”[…] Vet du vad DDR dock inte hade? Handgranater som kastades mot skolor, eller ett exploderande problem med ressentimentsdrivet sexuellt våld.[…]”

  Svara
  • Sune

    /  07/17/2018

   Ett annat effektivt och dumt sätt att hålla BNP uppe och arbetslösheten nere är att ligga i krig med lämpligt fiendeland. Skulle konjunkturen vika får vi väl förklara krig mot Norge, men med tanke på vår föreliggande försvarsförmåga är väl risken stor att de bara skrattar åt oss!

   Svara
 49. Jarn: ”Civilsamhälle på låtsas”
  https://timbro.se/smedjan/civilsamhalle-pa-latsas/
  ”[…] för dem är värdesignalering en överlevnadsstrategi. Den vars verksamhet är beroende av pengar från staten behöver inte bara anpassa sig efter vad den offentliga åsiktskorridoren för tillfället är tapetserad med, utan även göra detta så tydligt som möjligt för allmänheten.
  […]
  I Almedalen, där ett enkelt seminarietält kostar ens förstfödde, arrangerade exempelvis Riksidrottsförbundet förra året ett seminarium på temat ”När ska maskulinitetens sista högborg rivas?”. […] den folkrörelse som till 96 procent finansieras av staten har ett stort behov av att vara relevant för staten, och Riksidrottsförbundet känner vart vinden blåser.”

  Om vi vill ha ett ”civilsamhälle”, så skall vi inte ha bidrag till, regler för, eller statlig inblandning i det. Framför allt skall vi inte ha någon jävla värdegrund.

  Svara
 50. Har ni hört vansinnet kring ”Människor mot rasism”?
  Ny lägstanivå.

  Bakgrund:

  Krav från gruppen:

  Nilsson har rätt svar:

  Svara
 51. Brendan O’Neill: ”Those anti-Trump protests were really, really weird”
  http://spiked-online.com/newsite/article/those-anti-trump-protests-were-really-really-weird/21594
  ”This was atomised middle-class angst dressed up as radicalism.
  […]
  There is a new generation for whom protesting is largely indistinguishable from a music festival. It has the same vibe, the same style, and the same constituency: the non-working classes, who define themselves through culture rather than labour, and who see themselves as having more in common with global technocratic institutions like the EU than they do with some of the people who live in their own towns (but on the other side of the tracks).
  […]
  Such is the playfulness that even history becomes their plaything. Even the Holocaust becomes their plaything. They denude these crimes and events of meaning and turn them into memes to make themselves look good.”

  Svara
  • Dreadlock

    /  07/17/2018

   Vilken talang han är O’Neill !

   Han och Zizek är dom enda gammelsocialister jag mäktar med att lyssna på (Även om Zizek inte behärskar språket lika bra som den förstnämnda. De måtte ha tagit en hel näve med röda piller …

   Svara
 52. Dreadlock

   /  07/17/2018

  – ”Med tanke på de märkliga och osäkra tider som nu råder, och de många förbryllande och oroväckande rubrikerna i medierna, tror jag att det vore nyttigt att ta ett steg tillbaka och skaffa sig lite perspektiv, sade Obama ”

  https://www.svd.se/obama-varnar-for-markliga-och-osakra-tider ( Öppna länk i nytt privat fönster)

  Mäh. Obama . Du gjorde inget annat än att chilla och skaffa perspektiv under 8 år av din ämbetsperiod. Dina samtal med Putin har alltid varit ” Raka och konstruktiva” under året då vår favoritdiktator klev in i syrienkriget, det har hjälpt, tack så mycket, not so much. https://www.hbl.fi/artikel/obama-och-putin-mottes-eventuellt-for-sista-gangen/

  Trump har mött Kim i Pyongyang, eventuellt tangerar ditt konstiga Nobels-fredspris som du fick i början av din karriär när USA:s stridsapparat befann sig i i fullt krig.

  Obama har inte varit någon annan sorts president än en riktig kraxande olyckskråka, och det blir man ju ganska trött på i längden.

  Svara
  • ”Syrien: Israel och Ryssland i en ohelig allians”
   https://ledarsidorna.se/plus/syrien-israel-och-ryssland-i-en-ohelig-allians/
   (Prenumerationsmaterial, citerar kort):
   […] dåvarande amerikanska President Obama mer eller mindre lämnade ”walk-over” i Syrien genom att inte följa upp de hot om vedergällning efter de syriska gasattackerna på sommaren 2013. […] en allmän mening i regionen […] är att det var då USA ”förlorade” det mesta av sitt inflytande i regionen […]”

   Svara
 1. Smått och gott från 2018, del 4 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: