Vad är syftet med de sk ”antirasistiska” grupperna på facebook?

Häromdagen så cirkulerade ett inlägg från fb där en farsa sa att hans två döttrar blivit misshandlade och det fanns ett filmklipp med några killar som enligt döttrarna var de skyldiga till misshandeln.

Jag brukar vara försiktig med att själv sprida sånt då det är alltför lätt att hitta på sånt med politiska syften och jag var försiktig även den här gången men jag kan ha syndat nån gång också. Det passar ibland in alldeles för bra så att säga. Tänk Linnea Claesson t ex, hon blir utsatt för det ena efter det andra var 30:e sekund så fort hon visar näsan utanför dörren men trots tonvis med selfies och klipp under tiden så lyckas hon aldrig få med någon händelse på bild. Eller den där kulturreportern på GP som ska ha ingripit mot någon rasist/nazist, eller den där reportern på SVT som ska ha fått otrevliga telefonsamtal på semestern. Osv. Det är inte trovärdigt helt enkelt.

När något som inte verkar trovärdigt skrivs/påstås så har man några val att göra. Man kan notera det och helt enkelt säga att ”jag tror inte ett skit på det där så länge inga bevis finns”. Så gör jag i mitt kommentarsfält ibland. Inget mer än så egentligen. Man kan också tänka att nä, det här är nog inte sant så tills bevis finns så sprider jag inget, jag säger varken bu eller bä.

Eller så gör man som fullblodsidioter i facebookgrupper och på facebooksidor, säger att man tror det är påhitt och växlar sen upp för att starta ett drev mot den som skrivit inlägget och konstant i varje kommentar kallar honom för rasist osv utan att veta ett skit. För att sen FORTSÄTTA med det även efter att det konstaterats att, jo, det var sant det som hände. Och efter det kan man envist fortsätta att kalla personen för rasist osv trots att offren för misshandeln ber dem att sluta och ta bort inlägget. Detta kan man göra trots att inlägget inte var rasistisk alls…

Sånt får mig att undra vilket syfte sidorna/grupperna har. Med tanke på hur ofta sidan ”Människor mot rasism”, som det här inlägget handlar om, skrev ut att han var en rasist trots att inget rasistiskt fanns så tror jag att syftet med dessa sidor och grupper helt enkelt är att stämpla folk. Det är själva syftet, de är inte intresserade av rasism alls utan bara av att stämpla folk.

Det får mig också att undra vilka som ligger bakom och åtminstone exemplet i det här inlägget som ni ser nedan tror jag är någon som är aktiv i S. Främst för att det aldrig står ett enda kritiskt ord om S, trots att t ex antisemitism inte har saknats hos Wallström osv, att ta upp, men mest för att S för några år sedan sa att de skulle kriga på fb med anonyma konton. Och de enda partibundna som hittills avslöjats som internettroll är Socialdemokrater. Det här delar det med andra sk ”antirasistiska” sidor och grupper, aldrig någonsin en enda kritisk bokstav mot S, V Fi eller MP. Mer är att de alla följer samma S-mall som ledande S-politiker använder i debattartiklar där de alltid och så mycket som går går ska posta saker som ska vara negativa för SD. Enbart. Gärna tillsammans med typ nmr osv för att kleta ner. De skiter i om det är sant eller inte. Sidorna är kopior på vilken S-debattare som helst vad gäller metod. Därför tror jag att sidor som den här är sanktionerade av S.

Men här kommer det som man påstod vara falskt och drevade på om att det skulle vara rasister osv. Men som visade sig vara sant och något rasistiskt i hans inlägg kan ni själva leta efter. Varning för långt inlägg men det mesta är bilder.

För er som vill se hela tråden när jag tog den för att par timmar sedan så finns den här:

FB-tråd del 1

FB-tråd del 2

FB-tråd del 3

FB-tråd del 4

FB-tråd del 5

FB-tråd del 6

FB-tråd del 7

Jag glömde sortera kommentarerna i kronologisk ordning så kanske lite rörigt med tiden osv. Men det spelar egentligen ingen roll, de som står som ett par timmar gamla är postade idag på förmiddagen. De som är 15-16 timmar gamla i tidsstämpeln är postade efter att det bekräftats av Aftonbladet igår kväll.

Här kommer mina dumpar från tråden men ni kan se alla i delarna ovanför om ni vill.

Där kan man se inlägget som ”Människor mot rasism” konstant kallar rasistiskt. Jag tror det är det i alla fall. Det är ju det som det handlar om. Ni kan se att de fortsätter göra det i den sk ”rättelsen” också. De är inte lite fräcka heller, de har drevat och hittat på men sen skyller de allt på tjejernas farsa! Makalöst!

Han är rasist för att de tolkar det så. Ungefär. Men med tanke på deras minst sagt usla tolkningsförmåga så tror i alla fall inte jag på deras ord.

De frågade McDonalds om det hänt något i närheten av deras matställe, när de säger att de inte sett något så har det heller inte hänt något. Och det visade sig att de inte alls varit i kontakt med polisen. Kan de bevisa att de varit i kontakt med donken och polisen? Låter det konstigt att kräva det? Förklaring kommer längre ner…

Ingen ska ha känt till att det hade hänt något. Vilket visade sig vara helt fel. Polisen hade visst varit där.

Så de hade alltså inte kontrollerat med polisen som de påstod… Vem blir idiotförklarad egentligen?

Som ni ser så fortsätter de att påstå att han delat rasistiska inlägg. De påstår även att han anklagar invandrarkillar för misshandel, hittat på historien för att hetsa mot invandrare. Kan någon utläsa det i posten som syns en bit upp? Vem är rasisten här egentligen, den som skriver ”svinen” om de som misshandlat döttrarna eller den som automatiskt tror att det är invandrare…? Sen har de mage att bli sura för att folk är förbannade på dem också.

Där skriver de TYDLIGT att inget har hänt. Detta alltså innan det blev bekräftat, ni kan se att det står ”1d” på tidsstämpeln, den postades i förrgår. Nu tycker ”Människor mot rasism” att ensamkommande är svinen han eftersökte. Återigen, vem är rasisten? I alla fall jag tycker det är personen som anser att ”svinen” är samma sak som ensamkommande…

Återigen kallar de honom rasist, det är ju därför folk är förbannade, de har inte ändrat någonting alls egentligen för de kämpar fortfarande för att misstänkliggöra honom trots att de blivit medvetna om att de spridit påhitt! Men de är så jävla korkade att de inte fattar det!

Det var alltså så de kontaktade polisen, de kollade deras hemsida. Men det där lilla faktumet att polisen inte uppdaterar sin sida i realtid eller ens med allt flög dem förbi. En enkel regel för ”Mmr”, det som står på polisens sida kan man ta för fakta medan det som inte står inte alls är fakta utan just…ingenting…

Så de har inget ansvar för att de skriver påhitt och anklagelser om sånt som polisen INTE har bekräftat med hänvisning till att polisen inte har skrivit det på sin sida? Ok… Sen säger de att de aldrig skulle påstå att det inte hänt. Bara kolla ett par bilder upp så påstår de rakt ut att det inte har hänt.

Nej, ni kollade inte alls någon fakta utan blåste på! Och återigen det där med rasism. Som sagt, stämpeln är det viktigaste. Vad de borde ha gjort är att ta bort inlägget, posta ett nytt och be om ursäkt för att de kallat folk hit och dit för rasister och be om ursäkt till familjen. Men då skulle ju deras enda och fiffiga syfte, att rasiststämpla folk, också tas bort och så kan vi ju inte ha det i det här jävla landet!

Det var några som kopierade hans inlägg utan att använda citattecken, det tolkade de som att det var massor av folk vars tvillingdöttrar drabbats, alltså påhitt eftersom det skulle vara osannolikt. Det mest sannolika, att de bara glömt, eller skitit i, citattecken, var tydligen aldrig en tanke som drabbade dem. Vilket inte särskilt många tankar alls verkar göra faktiskt.

Det är massor av folk som frågat efter det rasistiska. Det där är det närmaste ett ”svar” som kom. Inlägget är alltså deras ”rättelse” där de kallar honom… rasist…

Som Peter skriver. Han frågar också efter rasismen men får som alla andra inget svar.

Nu kallar de dem ”flyktingar” helt plötsligt. De benämndes som ”svin” i posten. Var de fått ”flyktingar” ifrån vet jag inte. Tror nog det rinner en hel del rasistiskt blod i deras ådror minsann…

Så, de erkänner helt öppet att det bara handlade om att rasiststämpla. Inget annat.

Ännu en, C B, som läser in en massa underligt som inte står i posten. Visst är det fint när de Goda™ t o m ifrågasätter vems barn det är…

Ytterst obehagliga typer det där…

C B är igång igen och vet en massa om sånt hon inte vet något om. Även en Redzep är igång och utlovar en ursäkt och lovar att ta bort sitt inlägg den dagen det kommer fram att hon farit med osanning.

Pär konstaterar att den dagen kom fortare än Redzep anade…

Där är varför han tog bort det, drevet med hotelser och annan skit.

Helt makalöst… När de skriver detta har de fått kommentarer av de drabbade tjejerna själv som sagt detta och som bett dem ta bort inlägget…

Som Pär skriver.

Jaha, om Donken inte känner till det så har det inte hänt. Jag gjorde just en facepalm så hård att bordet sprack…

Säger de som spekulerar om föräldrarna är homosexuella…

Det här är fan nåt av de obehagligaste jag sett! Efter att ha hittat på en massa och spridit rykten om både tjejerna och deras farsa så säger de till en av de drabbade som skriver att de ”behöver papper” från sjukhuset på att de kom in med misshandelsskador strax innan kl 14 i lördags samt en polisanmälan mot männen som de påstår har misshandlat dem. Till att börja med. De ”behöver” också en förklaring till varför de själva har hittat på att deras farsa ska ha uppmanat folk att misshandla ungdomarna! Hur fan ska de kunna förklara varför Mmr har inbillat sig det? Sen kräver de också bevis på att filmen är från den tidpunkten som det ska ha ägt rum. Så jävla obehagligt, tjejerna är alltså 15-16 år gamla…

Hur fan har de mage att kräva saker av tjejerna? Som om Mmr är någon slags småpåve med rättmätig makt över folks liv? Det är så jävla obehagligt! Det var detta jag menade med om Mmr kunde bevisa att de varit i kontakt med alla de påstod de haft kontakt med. De kräver ju en massa av brottsoffer, då är väl det väldigt lite begärt att de bevisar något själva?

EFTER att en av tjejerna har bekräftat att det hänt så skriver Mmr det ovan till en annan.

Här kommer en Richard in och ska vara rättrådig med att det minsann inte alls har hänt eftersom personal på Donken inte sett något.

En av de drabbade vill att de tar bort inlägget pga av att det generar hot och skit. MMr (fan, skriver nmr först varje gång jag ska skriva Mmr…) vill att de ska ta det via mail och det är uppenbart varför men den finten går hon inte på  😛

Nu dyker Richard upp igen och upplyser om att han har en utomordentlig advokat.

Ungefär så, tas inlägget bort så triggas inte de fina sk ”antirasisterna” mer.

Den rättrådige Richard får svar på tal av den drabbade tjejen  😛

Hon ber återigen om att de ska ta bort inlägget.

De begär att andra ska vara sakliga när de utan grund påstått att folk är rasister, att de ljugit om misshandel, när de hetsat en pöbel på folk, när de själva ljugit om att de kontrollerat osv. Allt utan minsta lilla grund. DÅ begär de att folk ska vara sakliga? Really?

Där är inlägget som hon själv skrivit om händelsen och vad som hänt efter att Nmr, förlåt, Mmr menar jag, började dreva. Notera gärna vem som legat på sjukhus, förklaring kommer sist.

Väldigt mycket faktum som visade sig inte alls vara faktum utan bara hittepå… Återigen säger de att den inte har skett och kräver att de drabbade ska bevisa att det skett…

Här kommer Richard igen och vet precis allt. Synd bara att det Richard vet visade sig inte vara sant alls. Dessutom kommer Richard med vad som är MER än insinuationer om att det är farsan som ska ha slagit döttrarna inför ev skilsmässa. Kanske Richard får användning av sin utomordentliga advokat själv…? Offentligt smutskasta folk med grova insinuationer på en sida med över 5000 följare på facebook kanske inte är så smart?

Men själv har han inga problem att sprida grova insinuationer om både det ena och det andra utan bevis. Då är det inte så noga med bevis.

Jo det är faktiskt rasistiskt att anta att när någon kallar de som misshandlat hans döttrar för ”svin” och inget annat och man själv omedelbart drar paralleller mellan ”svin” och ensamkommande, flyktingar, invandrare osv.

Där påstår de igen att han är rasist och att det aldrig hänt.

Jaså, det tror de inte heller på minsann. Återigen så konstaterar Nmr med en gapskrattande smiley att det aldrig hade hänt och att han är en rasist.

Återigen så påstår de saker som de sen förnekar att de påstått. För det var var de gjorde i början av det här inlägget. Och återigen så säger de att han är rasist. Och de är inte alls intresserade av ev hot de genererat.

Återigen så kommer de med underliga tolkningar om det ska ha varit ensamkommande och att det var ett fejkinlägg. Hur många gånger har de sagt det nu?

Och igen…

Varför ska han förklara att det är fejk när inte är fejk? Det visade ju sig senare att det hade hänt? Hur skulle han ha gjort det menar Nmr? Och nu har han hetsat rasister i Linköping också. Nu har han även ett ”fejk-record” också som tyder på att de inte alls har drabbats av något. Just det, han är en lögnare också skriver de rakt ut.

Ja det visade ju sig att det var på riktigt. Känns det bra nu…?

Återigen påstår man att det var fejk. Och om man är vän med honom och inte vet att det som bevisligen inte var fejk var fejk så är man okunnig.

De är inte direkt subtila när de kallar folk rasister heller.

Och igen. Det ovan är postat idag på förmiddagen dessutom när det sen länge stått klart att det var helt sant. Och jo, ni har faktiskt anklagat dem för exakt det…

Per-Ola får inget svar…

Inte rakt ut med de orden men men det är vad ni menat när ni hela tiden har påstått att det inte har hänt.

Jaså, inte? Vad var det som Nmr ”behövde” (krävde…) av dem för att de skulle gå med på att det hänt? Jo det var papper från sjukhus med klockslag, det polisanmälan, det va bevis för att det var filmat vid en tidpunkten. Annars så trodde ju inte Nmr på det…?

Återigen ber hon om att de ska ta bort inlägget där de kallar hennes farsa för rasist. Hmmm, börjar man se ett mönster nu? Att det viktigaste kanske är att stämpla folk oavsett…? Vilka är det mer som gör sånt? Jo S-debattörer. Varför de antar att hon inte läst det är för mig obegripligt…

Precis, hon hade läst det…

Jaha, så Peters kompis Richard med den utomordentliga advokaten är den skyldiga till hot och annat mot tjejernas farsa? För det var ju hot och hat som var orsaken? Eller är det annat?

Tro mig, ni vill inte att Viralgranskaren ska kolla upp det här… Vilket de har gjort, ni får googla på Metro och den här händelsen så hittar ni. Liisa Korvenranta har jag nämnt förut på bloggen, hon är en av de som svärmar runt de ensamkommande med glittrande ögon…

Ännu en som svärmar runt de ensamkommande. Ska han anmälas för hets mot ”svin”?

Just det Monica, hur är det med KÄLLKRITIKEN?

Ahhh, så han kanske giller SD. Men dåså, då får man bete sig hur som helst då?

Ja Redzep, hur är det nu? Aftonbladet visar upp bevisen, duger det eller ska ni fortätta hetsa ändå?

En som kontaktat tjejernas farsa. Kanske är den där med advokaten? Ja men titta, visst är det den rättrådiga Richard med den utomordentliga advokaten! Undrar vad den rättrådiga Richard har att säga när det visade sig att det var sant…?

Ja som sagt, har man inte argument för sina rubbade åsikter så får man hitta på… Härlig inställning till källkritik hon har i alla fall. Hon har faktiskt inte den blekaste aning om vad det betyder…

Ja, vad sprider folk som löpeld nu igen?

Chelle skriver att Wiwie missade bollen där. Det är dagens underdrift så att säga. Alla utom den första skrev hon dessutom EFTER det visade sig att det var sant…

Wiwie fortsätter trampa på med klaveret runt foten efter att de upplyst om att det faktiskt är sant. Hon säger att hon gärna diskuterar med sansade intelligenta människor men varför skulle de vilja diskutera med ett skåp?

Lite sånt också.

Jag hoppas verkligen att Richards advokat är sådär utomordentlig som han säger för han har spridit så mycket skit och grova insinuationer att han borde stämmas hårt!

Det var det jag hade från tråden. Ber om ursäkt för den blandade tidsordningen men jag hade redan börjat ta klipp när jag kom på att det var sorterat med ”relevant först” och inte ”nyast/äldst”.

Hur många gånger har de kallat honom rasist bara i de jag har med ovan utan att ge ett enda exempel? Hålla på och misskreditera en människa och påstå att han/hon är klandervärd inför massor på en stor sida på facebook är faktiskt inte lagligt alls. Vore jag tjejernas farsa skulle jag anmäla det direkt, dumpar finns ju. Sidan är rätt stor, över 5000 följare så det är till en stor skara de sprider det. Syftet är att sprida att personen är klandervärd på något sätt. Det är enda syftet, det erkände de ju själva.

Apropå vem som låg på sjukhuset, S-politikers egna lilla kelgris på twitter, postade den här

15-16-åring som blivit misshandlad och bl a fått fem revben knäckta ska inte ligga på sjukhus och dra sig enligt Taddson. Taddson tänker ni nu, vem är det, det låter bekant?

Ja visst är det bekant, t ex Strandhäll tycker han är toppen när han beter sig som ett äkta S-troll

Ni ser, samma metod hela tiden, bara stämpla och inget annat. S-metoden…

MVH

MiT

Lämna en kommentar

199 kommentarer

 1. The Scat Man

   /  07/17/2018

  Missade du när den där Richard skulle polisanmäla den misshandlade tjejen eftersom han tyckte hennes kommentar om att det skulle sluta om tråden togs bort var det var ett hot??

  Svara
  • MiT

    /  07/17/2018

   Ja den måste jag ha missat? Eller så såg jag det som något annat. Måste kolla igeom igen 😛

   Svara
   • The Scat Man

     /  07/18/2018

    De har raderat hans inlägg, Om du kollar fbtråd sidan tre så ser du en del saker som ena tvillingen svara på men man ser inte vad hon svarar på.

    Jessie skriver ”Richard Johansson jag har inte hotat någon herregud jag är bara 16 år och vill inte att min pappa ska finnas på den här sidan vill bara få bort inlägget”

    Det är svar på en kommentar från richard som fannns där igår som han har tagit bort där han skrev att han hade sparat tråden och hotade med polisanmälan av henne. Det är därför flera inlägg efter det är lite arga på Richard, men det ser lite konstigt ut när man inte ser vad han skrev. Jag vet inte om det är han eller människor mot rasism som raderade det men jävligt fegt hur som helst. Jag tyckte det var riktigt vidrigt skrivet igår när jag kom in på tråden.

    Svara
    • The Scat Man

      /  07/18/2018

     Jag var inne på flashback nu och Richard har tydligen förklarat att allt är ett konstprojekt https://www.facebook.com/groups/318739081816076/permalink/626383967718251/

     Svara
     • Embryo

       /  07/18/2018

      Vilken jävla idiot!

      Om hans nästa konstprojekt vore att ta livet av sig skulle världen åtminstone bli lite, lite, lite bättre.

     • G

       /  07/18/2018

      Mattias Carlsson
      Lite oklar på reglerna i den här gruppen och med tanke på att du själv redan kommenterat här så kanske min fråga redan är besvarad.
      Är det här verkligen en tråd som passar här? Vad är den politiska försäkringen? Är det baserat på trådskaparens antydning att detta var/är en politisk kampanj? Något som vid det här laget väl ändå går att avfärda.

      Jag menar inte att tråden ska tas bort eller modereras bara nyfiken inför framtiden. Speciellt med tanke på att i valrörelsen anser vissa att alla frågor går att diskutera under paraplyet politik.
      ———-.
      Richard Johansson…
      Livet är politik. Vem du blir kär i är politik. Vad du äter är politik. Det är även konst. Ett enda gigantiskt pågående konstprojekt.

      Tycke, oavsett negativt eller positivt bekräftar konsten som sådan. Väl mött.
      ———–.
      Inge Svensson…
      Personligen så anser jag att Staffan Danielsson bör låsa tråden så att den finns kvar. Detta då polisen kan ha nytta av det i utredningen mot Richard Johansson och Peter Kjell Trygg.

      Att starta ett förtalsdrev mot ett par tvillingtjejer och deras pappa är inte att betrakta som konst. Det är svineri och mobbning. Vidrigt.
      ———-.
      Richard Johansson
      Återigen, ditt tycke bekräftar konsten som sådan.
      ———.
      Daniel Hedlund
      Patetiskt och pinsamt ..
      Jag hoppas för ditt eget bästa att du skäms innerst inne Richard..
      Det tror jag också att du gör om du nu är vuxen och hyfsat normalt funtad
      Mvh
      ———-.
      Richard Johansson
      Ja precis. Patetiskt och pinsamt. Bra att du tycker det. Då har jag genom konsten förmedlat rätt budskap. Ditt tycke bekräftar konsten som sådan.”

      https://archive.is/7NA1S

      Själva FB-Inlägget kom tyvärr inte med när sidan sparades, men däremot kom flera kommentarer av Richard med i sparandet, utöver kommentarerna jag tog med ovan.

 2. Ja, varför vågar ingen protestera, varför är det så mycket tjat om god ton, varför växer SD …

  The answer, my friend, is blowing in the wind …

  Svara
 3. Kalle

   /  07/17/2018

  Jag har rapporterat den där jävla idiotens inlägg till facebook som ”fake news” gör det ni med.
  https://www.facebook.com/groups/318739081816076/permalink/626383967718251/

  Svara
 4. MiT

   /  07/17/2018

  Svara
 5. Glömde svaret på frågan. Antirasistiska grupper är till för att hitta rasister.
  Precis som man i Sovjet alltid lyckades hitta landsförrädare, kommer man alltid att hitta rasister.

  Om de finns eller ej spelar ingen roll.

  Svara
  • Senior

    /  07/18/2018

   Alla dessa j*vla #brädstapelgrupper är till för att bevaka åsiktskorridoren och tysta oliktänkande. -Med de för vänstern klassiska metoderna.

   Svara
 6. G

   /  07/17/2018

  Herregud, fy fan vilka jävla idioter. Fruktansvärt groteskt beteende från alla dessa ”goda” människor. Så bra att du uppmärksammar i ett blogginlägg och med skärmdumpar. Jag orkar inte kommentera dessa människors beteende längre, blir så tom och uppgiven när man ser sånt här. Kan bara konstatera att det inte är första gången som det är offren som blir utvalda av de goda att få skit och anklagade för lögner, rasism och gud vet allt, och dessvärre är det nog inte sista gången detta sker heller. Fler offer lär få känna på denna ”godhet” i framtiden. 😦

  Svara
 7. hllviken

   /  07/18/2018

  Det finns hopp om mänskligheten

  De flesta motkommentarerna var klokt resonerande.

  Svara
 8. Joy

   /  07/18/2018

  Jag vet att jag hamnat i fel forum, men så lever svenska kvinnor vars män misshandlar och våldtar dem, och eller, barnen. Ständig misstro från män och myndigheter. Bevisbördan är enormt tung att få fram, och ifrågasätts som spanska inkvisitionen. Och vi blir bespottade på olika forum, av okända som alltid vet mer om vad som hänt, än vad vi själva gör.

  Svara
  • weasel

    /  07/18/2018

   Njaaa, bevisbördan är inte så särskilt tung att få fram. Det räcker att dokumentera skadorna hos en läkare.
   Att sedan den svenska straffskalan är ett stort jävla skämt är en annan historia. Men den är faktiskt ett skämt oavsett könet på den som blir misshandlad, så det är ingen ”kvinnofråga”.

   För övrigt så bör bevisbördan vara ganska så tung – för annars blir det just spanska inkvisitionen av det hela…

   Svara
  • MiT

    /  07/18/2018

   Det är säkert tufft, det tvivlar jag inte på. Men du pratar med en som VET hur lätt det är som kvinna att fabricera sånt också och få myndigheter med sig och sen är det i princip omöjligt att rätta till. Men hur lever de kvinnor som inte är svenska med sina män som misshandlar och våldtar i Sverige?
   Jag vet att mångas syfte är att försöka få den vanliga svenska mannen att generellt vara ett dreglande monster som äter spädbarn till frukost och bankar på frugan som mellanmål. Om det är ditt syfte också vet jag dock inte. Inte än i alla fall. Men jag anar.

   Svara
  • x

    /  07/18/2018

   ”Jag vet att jag hamnat i fel forum, men så lever svenska kvinnor vars män misshandlar och våldtar dem, och eller, barnen. Ständig misstro från män och myndigheter. Bevisbördan är enormt tung att få fram, och ifrågasätts som spanska inkvisitionen. Och vi blir bespottade på olika forum, av okända som alltid vet mer om vad som hänt, än vad vi själva gör.”

   Du är hjärtligt välkommen.

   Ingen här misstror dina personliga upplevelser av män.

   Bara du känner dig själv och dessa män. Du talar antingen sanning eller ljuger. Ingen här känner till ditt motiv eller syfte att skriva och kommentera. Eller någon annans för den delen. Vi (som läser/skriver) kan bara förhålla oss till och bemöta, eller avstå från att bemöta, det du faktiskt skriver. Detsamma gäller såklart för alla skribenter och kommentarer.

   Här är du inte misstrodd i fråga om att dessa män existerar.

   Ingen säger att det inte finns män som misshandlar och våldtar kvinnor. Dessa män finns absolut i samhället. Det som påpekas är att det inte är representativt för män att misshandla och våldta kvinnor. Det ingår varken i den svenska kulturen eller utgör någon manlighetsnorm att bete sig på det sättet. Det är förkastligt och det är inget som har med manlighet att göra.

   Feminister påstår motsatsen. Feminister hävdar att det är representativt för män att våldta, att det ingår i den svenska kulturen, samt att det utgör en manlighetsnorm. Detta är skillnaden, bland annat, mellan de som är feminister och de som inte är det.

   I den ena meningen talar du om kvinnor vars män misshandlar och våldtar ”dem”, medan du i den andra meningen talar om ”vi” (vi blir bespottade […] som vet mer än vi). Det är alltså oklart om du själv är en utsatt kvinna (”vi”) eller om du bara sympatiserar eller identifierar dig med dessa kvinnor (”dem”).

   Personen som utövar fysisk misshandel utövar sannolikt även psykisk misshandel, hotar och bedriver utpressning. Det kan röra sig om en psykopat. Det är ingen som påstår att det är enkelt att ta sig ur en sådan situation, men personen som befinner sig i en sådan situation måste ta sig ur situationen. Det är en kamp på liv och död. Get out!

   Det är även viktigt att personen lär sig något av sina erfarenheter och inte hamnar i samma situation igen efter att de tagit sig ur situationen. Det finns kvinnor som dras till den typ av män som misshandlar dem. Det är inte kvinnors fel att de blir utsatta för relationsvåld, absolut inte, men det är och blir kvinnans problem. En del av problemet kan ligga i kvinnans beteende. I synnerhet om de hamnar i samma situation upprepade tillfällen.

   Bägge kön (och inte sällan män) misstros av myndigheter och socialtanter. Polismyndigheten är bra på den operativa nivån och om du säger till en polisman eller poliskvinna att du misshandlas av din partner så är sannolikheten väldigt hög att de faktiskt tror på vad du säger.

   Syftar du på män i bekantskapskretsen är det trist om kvinnorna inte har någon manlig bekant i sin bekantskapskrets som är beredd att tro på vad hon säger, men de flesta kvinnor har åtminstone någon av manligt kön i sin bekantskapskrets som de kan anförtro sig åt.

   MEN

   Du likställer åsiktskorridorens mobb som stigmatiserar alla som kritiserar integrationsproblematiken till den grad att de tystar ner misshandel av kvinnor på öppen gata (precis som övergreppen mot kvinnor på festivaler tystades ner av likasinnade inom media för att tala om detta skulle vara rasistiskt). Det jämför du med att kvinnor som utsätts för våld i nära relationer inte får (enligt din egen utsago) tillräckligt med gehör från män (generalisering) och myndigheter. På vilket sätt är det över huvud taget jämförbart?

   Du måste trolla.

   Svara
   • Rikard

     /  07/18/2018

    Hej.

    Man tar av sig hatten! Jag tvivlar på att jag kunnat svara lika bra, utan att fara ut i ilska – heja, fler såna texter!

    @Joy:

    Den spanska inkvisitionen (jag antar att du syftar på när den leddes av Tomás de Torquemada?) eftersträvade att konvertera avvikare (judar och muslimer) till den rätta läran – katolicismen – men då man vid hovet räddes sk ‘krypto-judar’ (falska konvertiter) genomfördes med Torquemadas stöd utdrivningen av judar ur Spanien 1492. Torquemadas mission var att rena Spanien från kättare.

    Parallellen till idag är svår att missa, men inte på det sätt du tror. Den som offentligt säger att den inte är feminist, inte dyrkar mångkultur, inte anser kvinnor har rätt att avsluta fosters liv bara för att de vill, inte ser islam som en god religion: kort sagt, den som inte följer värdegrundens enda sanna lära utsätts för inkvisition.

    Detsamma gäller de män som anklagas för att begått övergrepp: där polis och åklagare behöver trovärdiga vittnesmål (med straffansvar för den som vittnar falskt) och tekniskt bevisning behöver sociala myndigheter endast berättelser, och socialarbetarens/biktfaderns sympatetiska öra.

    En bit kuriosa i sammanhanget: den spanska inkvisitionen (så kallad därför att den var underställd kronan i landet, och inte direkt lydde under påvestolen) skapade och följde en manual för förhör. Denna är grunden för utfrågningar och förhör i nutid – särskilt inom sociala myndigheter som socialkontor eller skola.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • I många europeiska länder hade man under medeltiden inget bevis som dög utom ”erkännande.” Därför behövde man regler för hur och med vilka metoder man fick ”förmå” folk att erkänna.
     Inkvisitionen fortsatte i princip bara i samma riktning som de ”sekulära” domstolarna.

     (John H. Langbein, Yale diskuterar detta i sin ”Torture and Plea Bargaining”. )

     Svara
 9. weasel

   /  07/18/2018

  De riktiga rasisterna i den här historien är ”Människor mot rasism” .
  Dom ser en video som visar två stycken personer som påstås vara skyldiga till misshandel.
  Men ”människor mot rasism” ser inte två människor som påstås vara skyldiga till misshandel.
  ”Människor mot rasism” ser inte ens två människor – dom ser två ”invandrare” .
  Detta beroende på att det enda som är viktigt för ”Människor mot rasism” och liknande sekter är …hudfärg och etnicitet.
  Och exakt så fungerar en tvättäkta rasist.

  Den som tror att ”människor mot rasism” hade startat ett hatdrev mot pappan, om han istället hade lagt upp en film med två vita svenska killar, räcker upp en hand… ?

  Och Nej,
  det är inte ”rasism” att lägga upp en film på två människor som har begått en misshandel.

  Svara
 10. G

   /  07/18/2018

  Svara
  • G

    /  07/18/2018

   Svara
 11. MiT

   /  07/18/2018

  Svara
 12. MiT

   /  07/18/2018

  Svara
  • Svara
   • Grodan Boll

     /  07/19/2018

    Kul att se att filosofen börjat knapra fler och fler röda piller för var dag som går. Resten av oss, de som var med ”redan på Pär Ströms tid”, är föga förvånade. Då gick på fullaste allvar snacket inom vissa av feministfalangerna om hur mycket bättre det skulle bli om man bara reducerade männen lite, med 90% eller så.

    De av oss som (o)roade oss med att byta ut vita män mot svarta eller judar för att visa på den totala galenskapen fick som svar att ”det är ok när vi gör det, för vi slår uppåt, mot Ondskan”. Ironiskt nog precis vad Hitler sa att han gjorde.

    Då var detta helt accepterat bland dessa intersektionella tredjevågare. Då var ganska nyligen, men tydligen är minnet kort ibland.

    Svara
   • Johan A

     /  07/19/2018

    Det måste vara det onda Patriarkatet ™ som tvingade Fempers att skriva så. Feministerna brukar ju skylla på det…

    Svara
  • G

    /  07/19/2018

   Svara
  • G

    /  07/19/2018

   Men om inte ”media” uppmärksammar så finns det alltid någon annan som kliver in och gör det….

   ”Riksdagskandidat för Fi anklagas för antisemitism – vill att alla israeler flyttas till USA
   ..[..]..
   På torsdagen har Oldoz Javidi gjort ett nytt uttalande på Facebook där hon säger att hon ångrar sig: ”Mitt uttalande var oacceptabelt. Det finns inget jag kan säga som ursäktar det. Jag förstår kritiken och är oerhört ångerfull. Jag inser att jag behöver öka mina kunskaper för att återskapa förtroendet för mig och mitt politiska arbete.”
   https://nyheteridag.se/riksdagskandidat-for-fi-anklagas-for-antisemitism-vill-att-alla-israeler-flyttas-till-usa/

   Behöver förbättra dina kunskaper ? Men du är ju riksdagskandidat!! Wtf.

   Svara
 13. G

   /  07/18/2018

  ”Misstänkt vänskapskorruption bakom Ehrenbergs gräddfil i SVT”
  https://katerinamagasin.se/misstankt-vanskapskorruption-bakom-ehrenbergs-graddfil-i-svt/

  ”ETC Bygg är Ehrenbergs nästa kalkon”
  https://uvell.se/2018/07/16/etc-bygg-ar-ehrenbergs-nasta-kalkon/

  Svara
 14. MiT

   /  07/18/2018

  Svara
  • Kalle

    /  07/18/2018

   Jag men vad bra, då tar vi in alla som är dödssjuka i cancer från hela världen för det ger ju massvis med jobb inom sjukvården och det kommer att göra under för vår ekonomi…..

   Eller så tar vi in massvis med analfabeter, vi ger en grupp analfabeter betalt med skattepengar för att gräva en grop och en annan grupp betalt för att fylla den.
   På så sätt skapar vi välstånd i och för det svenska samhället!!!
   Varför har ingen kommit på detta vinnande concept tidigare?

   Svara
  • G

    /  07/18/2018

   Jonatan: ”Vice Ordförande CUF Västra Götaland. Styrelseledamot Centerpartiet Lerum.”

   Fan vilken överraskning….

   Svara
   • weasel

     /  07/18/2018

    Det vore ju kul om styrelseordföranden i C kunde ta och förklara hur äldrevården får mer resurser bara för att antalet människor som köper happy meal på McDonalds ökar ?
    😮

    Svara
  • Grodan Boll

    /  07/19/2018

   Några studs längre bort i samma twitterflöde:

   Det andra, som jag slogs direkt av när jag hörde talas om rapporten, är att den inte tar hänsyn till flyktingars barn. Alls.

   Det föds ungefär 120 000 barn i Sverige varje år, och anledningen till att det inte porträtteras i media som en samhällsekonomisk katastrof är att det inte är det. De kostnader dessa människor innebär för offentlig sektor i och med skola, sjukvård, eventuell arbetslöshet och sjukförsäkring samt pensionering är lägre än de intäkter de ger, i genomsnitt.

   Medan en första generationens flyktinginvandrare medför kostnader för flyktingboende, SFI med mera, gäller inte det dennes barn. Barnen har också samma tidsspann att arbeta som andra infödda, medan invandraren kanske bara har tjugo eller tio år kvar till pensioneringen.

   Barn från ekonomiskt utsatta familjer utan akademiskt utbildade föräldrar bosatta ute i ghettona.

   Betänk därtill att även barnen får barn, som får barn, och så vidare.

   Barn till barn från ekonomiskt utsatta familjer utan akademiskt utbildade föräldrar bosatta ute i ghettona.

   Dags för animerade GIFar med katter…

   Svara
 15. MiT

   /  07/18/2018

  Svara
 16. MiT

   /  07/18/2018

  Svara
  • G

    /  07/18/2018

   Svara
   • Ivar L

     /  07/18/2018

    Kom ihåg Thomas Qvick, så kan det gå när åklagare (och polis) får blodvittring färgad av personlig övertygelse. Mycket farligt.
    Man bör definitivt gå igenom alla hans utredningar igen.

    Svara
 17. Motkraft

   /  07/18/2018

  Metros Viralgranskning ser riktigt ”ärlig” ut vid en första anblick. Men när fortsätter läsa så ser man hur Viralgransknaren kraftigt förminskar det ”fel” som Facebook-gruppen ”Människor mot rasism” begått. Och de avslutar med att via en kommentera mamman gjort ändå lägga största skulden på pappan. Dvs att pappan inte var tyst var den stora synden som orsakade flickorna obehag, inte alla hatare på ”den goda sidan”.

  För övrigt så dök ett urklipp av ena flickans skärmmössa upp i en helt annan Facebook-grupp där man kan fråga om lite vadsomhelst och postaren undrade vad logotypen står för? Jag fick den obehagliga känslan att frågan inte var så oskyldig utan att någon aktivt letade efter ett skäl till att flickorna fick skylla sig själva. Att misshandeln skulle kunna ursäktas om logotypen tillhörde någon högerextrem organisation (vilket den inte gör). Men kanske var det inte så, hoppas det bara var ren nyfikenhet.

  Svara
 18. MiT

   /  07/18/2018

  Svara
  • G

    /  07/18/2018

   Svara
  • Grodan Boll

    /  07/18/2018

   Smått OT:
   Om värdegrundsvänstern lärde sig att alla bruna inte bara är en homogen förtryckt rasifierad massa, så hade de kunnat lista ut varför det finns en god andel dödsknarknazistiska SD-blattar.

   Det här är ett bra exempel på vad som, rent hypotetiskt, skulle kunna driva en invandrare i famnen på SD.

   Svara
   • Ja, så här behandlar vi de invandrare som sköter sig i decennier och driver företag.
    Skamligt.

    Svara
 19. x

   /  07/18/2018

  MMR har bara rasistiska bokstäver i sin förkortning.

  Det rimmar dessutom på något annat.

  Bruna som bajs.

  Usch.

  Svara
 20. G

   /  07/18/2018

  ”PGP creator backs Openbook, a KickStarter privacy-first alternative to Facebook

  People fed up with Facebook will have yet another privacy-oriented social network which they’ll be able to join soon. The new offering, Openbook, is set to begin a KickStarter campaign on Tuesday and is already gaining support from experts such as Philip Zimmermann, the creator of PGP encryption, and Jaya Baloo, the chief information security officer at the Dutch telecoms company KPN Telecom.

  It said the website will not serve ads or track users as they use the site; instead it plans to launch a marketplace and take a cut of the transactions.

  While many of those other services failed because moving over was difficult, Openbook will make it easy to move to its service. On its website it says:
  Just drag-and-drop your old social media archive into Openbook and import all your photos, videos, chats and more!”​

  If the project seems interesting to you, be sure to find them on KickStarter in about 12 hours where you’ll be able to back the project and receive t-shirts, mugs, and early access to the website.”
  https://www.neowin.net/news/pgp-creator-backs-openbook-a-kickstarter-privacy-first-alternative-to-facebook

  Svara
 21. G

   /  07/18/2018

  Svara
  • x

    /  07/18/2018

   Svara
 22. G

   /  07/18/2018

  ”Storbråk vid bad – en man grovt misshandlad

  En man har förts till sjukhus efter ett storbråk vid Rosenlundsbadet i Jönköping på tisdagen. Flera personer var inblandade och mannen som befinner sig på sjukhus har blivit slagen med ett tillhygge och polisen rubricerar misshandeln som grov, skriver Jönköpings-Posten.

  – Det var någon typ av bråk mellan två grupperingar. Totalt är det fyra som blivit misshandlade, säger Erik Terneborn, presstalesperson hos polisen i Jönköping, till JP.”
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/3jOWyv/storbrak-vid-bad–en-man-grovt-misshandlad

  ”En till sjukhus efter grovt våldsbrott vid Rosenlundsbadet – polisen misstänker gängbråk
  ….
  En person fördes till sjukhus.
  Flera personer sprang från platsen och jagades efteråt av polisen.
  ….
  Enligt personal på Rosenlundsbadet ska bråket börjat på parkeringen ovanför badet och sedan rört sig vidare till entrén.
  ….
  – Det var någon typ av bråk mellan två grupperingar. Totalt är det fyra som blivit misshandlade, säger Erik Terneborn, presstalesperson hos polisen i Jönköping.

  Det ska röra sig om fyra män i övre tonåren.
  …..
  Flera polispatruller larmades till bråket. Enligt vittnen ska flera personer också setts försvinna därifrån.

  Ingen var gripen senare på eftermiddagen men polisen spanade efter personer som kan vara inblandade.

  – Flera misstänkta gärningsmän ska flytt från platsen som vi söker efter just nu.

  I samband med bråket ska en stor kruka utanför entrén förstörts och växten som fanns inuti låg på marken.”
  https://www.jp.se/article/grov-misshandel-pa-rosenlundsbadet/

  Svara
  • ”bråk mellan grupperingar” börjar bli lite irriterande. Vad finns det för alternativ till den omskrivningen?
   * Importerat klankrig
   * Instegsgnabb
   * Skattefinaniserat handgemäng
   * Kalabaliken i orten
   * Samling vid pumpen som det alltid har varit.

   Svara
   • Raggare och mods, förstås. Nu kommer regeringen att visa musklerna genom att utreda förbud mot Kungliga Automobil-Klubben och Motormännen.

    Svara
    • Ja, självklart!
     Jag är lite för ung för att minnas det. När jag var liten var det Hårdrockare mot Synthare. (Kan inte tro att syntharna hade så mycket att sätta emot, om de inte försökte stånga folk med sina eleganta koaffyrer. De kunde säkert vara livsfarliga.)

     Svara
    • Grodan Boll

      /  07/19/2018

     Dan Eliasson har säkert en mer kreativ lösning. En berlock, kanske?

     Svara
 23. G

   /  07/18/2018

  Svara
  • x

    /  07/18/2018

   Kanske en av Löfvens ”extratjänster” på SVT?

   Svara
  • G

    /  07/18/2018

   Svara
  • G

    /  07/18/2018

   ”Journalist at SVT & Football sin fronteras. Previously at TV4, EFN & SR. Södertörns U, U of Limerick, U of Gothenburg. In Sweden since 2010. Originally from Colombia.”

   twitter.com/chenando7

   Svara
 24. hllviken

   /  07/18/2018

  Chefen för MSB, Dan Eliasson, sa i radio att han mest av allt önskar regn….varför inte låta alla anställda på MSB dansa regndans?
  Norge och Italien bistår oss med vattenbombplan.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Bombardier_415

  Svara
 25. hllviken

   /  07/18/2018

  ….

  Svara
 26. G

   /  07/18/2018

  ”Journalist at SVT & Football sin fronteras. Previously at TV4, EFN & SR. Södertörns U, U of Limerick, U of Gothenburg. In Sweden since 2010. Originally from Colombia.”

  twitter.com/chenando7

  Svara
 27. G

   /  07/18/2018

  Svara
  • G

    /  07/18/2018

   Svara
  • Hon är alltså i de översta fem procenten, och då har hon knapp kommit igång med sin karriär. Medianlönen är som högst 30000 beroende på vad man räknar (kön, ålder, utbildning).
   Detta är en vänstertidning, dvs Corbyns kärntrupper.

   Svara
   • PS. Jag kan inte tänka mig en så fullständigt aningslös artikel i någon av de hemska högertabloiderna. Bara Guardian och Independent är så fullständigt marinerade.

    Svara
   • Det hela påminner mig om ”Fattiga Frida”-reportaget för ett par år sedan på SR – visst, tjejen hade det inte fett som servicearbetare i restaurangbranschen, men samtidigt ägde hon en bostadsrätt i centrala Malmö (!). När man läste hennes ”fattiga” matmeny så var det inte ”leva på ris och potatis” precis heller.

    Det hela avslutades med en auditionvideo för att bli barnprogramledare på SVT…

    Svara
 28. G

   /  07/18/2018

  Svara
 29. Olof

   /  07/18/2018

  Ja, jag får säga att människorna i den här typen av grupper är oerhört obehagliga. Jag har ärligt talat börjat gå igenom den typen av grupper av och till och blocka alla människor som häver ur sig omotiverade anklagelser om rasism. För att minska risken att stöta på dem på andra ställen.

  Att diskutera med dem är som sagt meningslöst, de är inte intresserade av vare sig kunskap eller diskussion, de tillför ingenting eftersom de inte klarar något mer än godhetssignallering och de är inte ens intressanta att studera eftersom de flesta redan vet hur den typen av mobbare fungerar.

  Svara
  • weasel

    /  07/18/2018

   Ja, dom är väldigt obehagliga.
   Men…skulden ligger egentligen inte hos de här enskilda sektmedlemmarna.
   Dom är helt enkelt bara det konkreta resultatet av indoktrineringen;
   Dom är skapade av våra politiker och journalisters och ”opinionsbildares” propaganda.
   Fredrik Reinfeldts och Anders Lindbergs lärjungar , skulle man kunna kalla dom.

   Bisarrt är att samma människor som instinktivt direkt avfärdar ”16-årig flicka blev misshandlad av invandrare” som en lögn , lika instinktivt betraktar ”muslimsk kvinna tvingades dricka mjölk av rasistisk sd-skinhead” som en hundraprocentig sanning.
   Och detta oavsett om det finns 100 vittnen till det första, men 0 vittnen till det andra.

   I ärlighetens namn är deras motpoler – de riktiga rasisterna – exakt likadana ;
   Båda grupperna sväljer genast varje påstående som bekräftar deras världsbild och det som inte bekräftar den avfärdar dom som fake news.
   Det är verkligen ett splittrat land och folk som politikerna och journalisterna har skapat
   😦

   Svara
 30. Svara
  • Ivar L

    /  07/18/2018

   Vänsterbliven!
   Klockrent på pricken bra uttryck.

   Svara
 31. Ivar L

   /  07/18/2018

  Skogsbränder, MSB:s diverse genusprojekt, inlånade helikoptrar och flygplan, budget, Dan Eliasson, kostnad för ensamkommande och annan immigration…
  Det känns som det finns material för en strålande Toklandetartikel om MSB och Sveriges beredskap igen, men jag orkar inte tänka längre än såhär i värmen…

  Svara
 32. Jans

   /  07/18/2018

  Har SR Konflikt intervjuat räddningstjänsten om den etniska sammansättningen i brandbekämpningsstyrkorna?

  Svara
 33. Grodan Boll

   /  07/18/2018

  Dagens blodtryckshöjande:
  http://www.svd.se/forbud-mot-nazism-ar-bara-forsta-steget

  Därför behövs Feministiskt initiativ i riksdagen. Dels för att skynda på arbetet för att kriminalisera rasistisk och nazistisk organisering, dels för att säkerställa att förbudet riktar sig mot rasism och nazism.

  De menar förstås rasism*, vilket också är anledningen till att de behövs för att säkerställa att det inte blir en konsekvent lag. Hade den varit konsekvent hade alla vänster om KD blivit förbjudna, för att inte tala om alla separatistiska antirasistiska rasifierade organisationer och forum.

  Detta arbete vill vi fortsätta i riksdagen efter valet i höst, samtidigt som vi sätter ett förbud mot nazistisk och rasistisk organisering högst upp på den politiska dagordningen.

  De skjuter och kastar granater ute i Orten, men vi har alla olika prio på saker, antar jag…

  Svara
  • Som Murray säger, högern vet att man måste hålla koll på de egna avarterna, vänstern accepterar inte att man har några.

   https://blogs.spectator.co.uk/2018/07/does-teen-vogue-understand-what-it-means-to-be-literally-a-communist/

   Svara
   • G

     /  07/19/2018

    Tack för länk, han är som alltid vass denne Murray! Men herregud, vilket jävla folk det finns, skärp till er! Literally vänsterbliven! Damn!

    Svara
  • Motkraft

    /  07/18/2018

   Helt otroligt! F! vill försäkra sig om att lagen bara drabbar rasistisk och nazistisk ”organisering”!!! Så att vänsteraktivister och Islamska organisationer som förespråkar våld eller är icke-demokratiska inte ska kunna inkluderas!

   Svara
   • weasel

     /  07/18/2018

    Jag tycker att det är märkligt att ett parti som ägnar en stor del av sitt partiprogram åt att smutskasta folk med en viss hudfärg (vit ) säger sig vilja förbjuda rasistisk organisering.
    Vad menar Fi ?
    Vill dom förbjuda sig själva ?
    😦

    Svara
 34. MiT

   /  07/18/2018

  Svara
 35. Ivar L

   /  07/18/2018

  Har denna delats?
  Handgranat påträffad utanför närpolisstation i Kista Galleria:
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/misstankt-handgranat-hittat-i-kista

  Svara
 36. MiT

   /  07/18/2018

  Svara
 37. MiT

   /  07/18/2018


  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10155830938323251&set=a.454058298250.239724.644748250&type=3*

  Svara
  • Det är intressant det där med ledare:
   * En fantastisk ledare kan lyfta fram och hitta talanger.
   * En bra chef hindrar i alla fall inte medvetet de som vet vad som behöver göras. Pekar åt rätt håll, så att säga.
   * Sedan har vi drygt hälften kvar ..

   Svara
 38. ”ETT LINKÖPING OCH ETT UPPSALA – PÅ BARA TVÅ ÅR”
  *https://www.facebook.com/1479387025470175/posts/1795141660561375/*
  ”Hittills i år (jan-juni) har 66 661 personer fått uppehållstillstånd i Sverige. På helårsbasis innebär det att årets invandring taktar på ungefär samma nivå som förra året då 135 529 fick uppehållstillstånd. Det skulle innebära, att på bara två år, ökar Sveriges befolkning med över en kvarts miljon människor. Det motsvarar ett Uppsala och ett Linköping.

  Med regeringens ”EU:s lägsta nivå” ser det alltså ut som om invandringen under den senaste mandatperioden slår alla tidigare rekord; över en halv miljon på fyra år.”

  Som Westerholm sade om en annan fråga, Public Service med åtta miljarder per år och DN med 175000 prenumeranter har inte nämnt detta.

  Svara
  • Ivar L

    /  07/18/2018

   Jag börjar faktiskt få svårt att somna om kvällarna när jag tänker på hur ohållbart detta är.

   Det är ett historiskt övergrepp på landets ursprungsbefolkning som pågår. Egentligen borde detta fenomen namnges. Det är något helt annat än folkmord men det är ju en medveten utmanövrering av en ursprungsbefolkning, det är oerhört…

   Och värst av allt, det verkar inte finnas någon som helst plan för hur man skall inrätta samhället när svensk minoritet är ett faktum. I vardagen kan man återkommande uppleva situationer där en försmak av framtiden syns och det är extremt oroande.

   Svara
   • J.G

     /  07/18/2018

    Det är ett folkmord som pågår. Onödigt att hymla med orden.
    Det Svenska folket och den svenska kulturen är påväg bort. Det föds färre svenskar än det dör, och hela vår befolkningsökning är invandrare och dess barn.
    Det tragiska är att vi betalar för att få det såhär.

    Svara
    • weasel

      /  07/18/2018

     Det har skett många folkmord genom historien, men det som gör det här folkmordet (om man nu ska kalla det för det ) unikt är att folket som utsätts för det faktiskt har gett mandat åt de som utför det.

     Svara
     • Pether

       /  07/19/2018

      Folkmord är folkmord, bara för att det har ordet mord i sig betyder inte det att någon behöver dö, utan det är folket i sig som dör, identiteten, kulturen, språket. Försöker man splittra upp ett folk och ersätta med annat, är det folkmord.

   • Som sagt var, svensk kultur kan då antingen försvinna, eller också existera som en statslös diaspora. Frågan är om ”vi” har samma nivå av sammanhållning som till exempel judendomen. Det folket överlevde ett par tusen år innan de fick ett eget land (igen).
    Nästa år i Ubsola?
    (https://sv.wikipedia.org/wiki/Mac_Key#Myten_om_Ubsola)

    Svara
    • Maxie

      /  07/19/2018

     ”Frågan är om ‘vi’ har samma nivå av sammanhållning som till exempel judendomen.” Svaret på den frågan är nej.

     Svara
  • x

    /  07/19/2018

   Att sossarna låter migranter som inte har flyktingskäl stanna visar tydligt vad syftet med invandringen är.
   Grundorsaken till den stora invandringen är helt enkelt att sossarna tvingas importera nytt röstboskap eftersom de befintliga röstar ”fel” – allt för att sosseriet ska kunna få och behålla makten och då spelar det ingen roll om de nyanlända har legitima skäl för att få stanna eller inte.

   Därför är det också extra viktigt med ”röstskolor” så att de nyanlända verkligen lär sig rösta rätt från början.
   https://www.expressen.se/nyheter/val-2010/s-anklagas-for-ytterligare-valfusk-efter-rostskola/

   Svara
 39. MiT

   /  07/18/2018

  Svara
  • Då skall vi se:
   ”Det enda som är intressant är att lösa alla problem till hundra procent. Det som inte ger hundra procent är inte en lösning. Allt är svart eller vitt. Att förbättra situationen för många eller avsevärt minska lidande är inte värt att göra.
   Om vi inte fängslar alla som har eller kommer att begå brott, är det lika bra att lägga ned polis och rättsväsende.”

   Har jag förstått rätt?

   Svara
  • G

    /  07/19/2018

   Etnicitet? Åh jag orkar inte…

   Svara
   • G

     /  07/19/2018

    ”Och ett av skälen till att de som inte vill se problemen gärna hävdar att andra pratar etnicitet är ju för att kunna förlöjliga eftersom de flesta förstår att det är löjligt. Man vill kunna säga ”Kolla galningarna, de tror att det sitter i hudfärgen eller etniciteten” när folk inte alls tror det.”
    https://toklandet.wordpress.com/2016/10/09/en-twitterdiskussion/

    Svara
 40. MiT

   /  07/18/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  07/18/2018

   Malin: 14400 följare
   Patrick: 1800 följare

   Svara
 41. Antirasism är bajs från början till slut. Rasism är en naturligt känsla som kan drabba människor hårt, men kan även vara en väldigt positiv känsla om man kanaliserar den på ett bra sätt.
  /Birgitta

  Svara
 42. MiT

   /  07/18/2018

  Petra Hall, var tidigare med i Jag är här men blev väl utsparkad eller nåt. Var i alla för extrem t o m för de extremisterna. Driver Propagandacentralen mm
  De förstår verkligen inte vad ordet infrastruktur betyder…

  Svara
  • weasel

    /  07/18/2018

   Den genomsittliga kötiden för en hyresrätt i stockholms kommun har just passerat 10 år och varje vecka kan vi läsa snyfthistorier om nyanlända som bor i husvagnar eller 8 personer i en enrummare.
   Och här kommer Petra Hall och berättar att det finns plats för åtminstone 160 miljoner migranter till…
   :/

   160 miljoner tycker jag är lite väl drastiskt, men 10 stycken tycker jag nog att vi kan ta emot . Dom får utan problem plats i Petras lägenhet.

   Svara
   • Problemet är ju att dessa muppar inte ens förstår sig på en sådan grundläggande sak som att infrastrukturen inte är dimensionerad för en snabb befolkningsökning, speciellt av folk i vuxen ålder. Visst, infrastrukturen kan byggas ut, men det tar decennier. Lägg sedan till att vi inte ens är i närheten av självförsörjande i livsmedelsproduktion med 10 miljoner. Vi har kriser av en sådan grundläggande sak som vatten (!) med 10 miljoner invånare.

    Men jovisst, det går säkert bra med 20 miljoner till på en kort tidsperiod…

    Svara
    • weasel

      /  07/19/2018

     Precis.
     Apropå att inte förstå det där med infrastruktur ;
     Det finns en person som berättade att det fanns gott om plats för migranter och detta byggde han på att han hade sett en massa skog genom fönstret när han åkte flygplan.
     Och det är väl iofs inte så konstigt – det konstiga är att personen ifråga inte var omyndigförklarad och /eller tvångsinlagd på psykakuten när han sa det – och riktigt konstigt blir det när personen är statsminister…

     Med tanke på den nuvarande situationen i de svenska skogarna är det väl tur att Reinfeldt inte fick som han ville så att brandförsvaret dessutom hade hundratusentals migranter som ska evakueras från skogarna :/

     Svara
     • MiT

       /  07/19/2018

      Och hur många bränder hade vi inte haft i landet om hundratusentals nybyggare ska bo i skogen och elda när de ska laga mat, tvätta osv…

  • G

    /  07/19/2018

   ”Något annat som vi inte heller är beredda på är, i skuggan av bostadsbristen, hur nu sådant som hygienen påverkas. I vissa kommuner orkar inte reningsverk och infiltration med. I tidningen kunde jag häromdagen läsa om hur avföring rann i dikena då en fastighet dimensionerad för sex personer härbärgerade 30 vuxna. Avlopp och infiltration orkade helt enkelt inte med. Konsekvenserna är redan kända – vi kommer se hur sjukdomar som kolera kan börja spridas genom att bakterier tränger ner i grundvattnet. En konsekvens som är faktisk, inte rasistisk.”
   https://ledarsidorna.se/2015/11/kanslosas-efter-en-kraschlandning/

   Svara
   • lensof

     /  07/19/2018

    The world of Charles Dickens here we come. In Sweden we make reality of fiction.

    Svara
 43. Porta

   /  07/18/2018

  Har man frågat en polis, en sköterska och en anställd på närmaste McDonalds och de inte känner till något har det inte hänt!??
  Kanske de skulle provat att fråga svågern istället, det är ju han som har svaren men han lär ju å andra sidan vara svår att få tag på.

  Svara
  • Ivar L

    /  07/19/2018

   Det var säkert svågern som misshandlade dem.
   Och så var det svågern som skrev lögner om tjejerna på Facebook också.
   Djävla svåger!
   😀

   Svara
 44. Vic

   /  07/19/2018

  Det enda jag funderar på nu är hur fan dessa människor försörjer sig när de sitter och ringer runt till polis, sjukhus, postar och kommenterar. Det måste ju ta halva arbetsdagar i anspråk.
  Antingen har de riktigt en obehaglig semestersyssla eller så är de soc-fall. Eller så är de betalda troll. Det var bättre förr när folk tyckte att det var tillfredsställande nog att släktforska och tugga snus som hobby till skillnad mot att dreva mot tonårsflickor och förtala deras far…

  Hur som helst, S inblandning eller ej, så är det kört för det partiet efter valet i höst. Om inte Sverige har brunnit upp tills dess under Eliassons skift förstås…

  Svara
  • Ivar L

    /  07/19/2018

   Näthatsgranskaren går ju på feta bidrag, jag gissar att det finns fler som på olika sätt är ”engagerade i antirasism” i hittepåföreningar. Man kan få över en halvmiljon för att chilla organiserat så det finns nog goda inkomstmöjligheter för den som lärt sig systemet:
   https://www.stockholmdirekt.se/nyheter/640-000-kronor-till-projektet-chilla-organiserat/aRKokw!8EbYKpplAbDfuNJin4xR4g/

   Hoppas vi kan rösta bort de värsta avarterna i september.

   Svara
   • https://detgodasamhallet.com/2018/06/19/antirasismen-inifran/

    ”Antirasism är först och främst stora pengar. Människor som aldrig skulle få ett riktigt jobb kan jobba för den antirasistiska rörelsen. Ja, det gäller mig också. I fyra år var jag för lat för att skaffa ett riktigt jobb, så jag skrämde människor med att Sverige var rasistiskt. Förlåt mig, men det var så enkelt. Antirasism i Sverige handlar om pengar och att försörja lata människor. Vad skulle hända om Sverige inte var rasistiskt? Då skulle alla som tjänar pengar på antirasism förlora sina jobb. Även en lat och obildad människa måste ha bröd på bordet. Så man skapar en falsk bild av att Sverige är rasistiskt. Och vad händer då? Människor tjänar pengar. För om vi skapar en lögn om att svenska arbetare är rasister och håller på att bli mer rasistiska, så måste Expo eller någon annan antirasistisk organisation dyka upp och hålla utbildningar som kostar pengar.”

    Svara
 45. x

   /  07/19/2018

  Svara
 46. x

   /  07/19/2018

  Svara
 47. x

   /  07/19/2018

  Centerordförande raderade tweet om vita män:
  https://nyheteridag.se/centerordforande-raderade-tweet-om-vita-man-efter-nyheter-idags-samtal/

  Svara
  • G

    /  07/19/2018

   Hahaha. Ja, i vissa idioters värld går det uppenbarligen utmärkt att vara antirasist och identitetspolitiker samtidigt…..

   Svara
 48. x

   /  07/19/2018

  Svara
 49. x

   /  07/19/2018

  Svara
  • ”SD har dock krävt förbud mot våldsamma rörelser rätt länge, ty det är en fråga som i sitt andra led kommer att slå upp de allra härligaste sprickor bland deras motståndare.

   Tankegången är enkel och öppet annonserad: först in med NMR i finkan, flytta därefter fokus till järnrörsvänstern i AFA. Lika för lika, vem däremot?

   Så får polisen tillfälle att riva i byrålådorna hos ungsyndikalister, reportrar från Researchgruppen och Expomedarbetare. Och vem vet var den saken slutar?”

   Precis så.

   Svara
  • lensof

    /  07/19/2018

   Torka, bönders problem, skogsbränder, Dan Eliasson och så lite Morgan Johansson på det.

   Det är inte utan att jag kan tycka att vi behöver en ”Trump” på maktposition i landet. Han (hen) får gärna ha gul lugg och vara brandgul i ansiktet…. bara han (hen) GÖR något.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  07/19/2018

   ”Moderaternas Tobias Billström satte dock försiktigt ner foten och förklarade att ett åsiktsförbud låter lite opraktiskt.”

   Har jag nämnt Billström som ett special case tidigare här på bloggen? Jag tror bestämt det 🙂
   Fan. Nu åker han tillbaka in i gimp-kistan på partihögkvarteret igen. Att han aldrig lär sig.

   Svara
 50. G

   /  07/19/2018

  Svara
  • G

    /  07/19/2018

   William: ”F.d. Ordförande för Miljöpartiet i Norrtälje kommun. Organisationssekreterare på Miljöpartiet Stockholmsdistriktet. Visionär realist!”

   Svara
   • x

     /  07/19/2018

    @G
    Miljöpartist och ”realist”.
    Haha, ungefär som att säga att någon är nazist och för demokrati på samma gång.

    Svara
  • G

    /  07/19/2018

   Maria: ”Former radio reporter, Swedish Public Service.”

   Ingrid: ”Teacher, rampant feminist. Chairwoman Kvinnliga Akademikers Förening (Skåne). Volunteer Malmö Kvinnojour.”

   Svara
  • Nykteroklok

    /  07/19/2018

   Lika ovälkomna där som här? Om att vara ”ovälkommen” är ett skäl att fly från Iran och Pakistan så borde det väl vara ett skäl att även fly från Sverige?

   Svara
  • Alltså den där Hamid måste vara en av våra värsta rasister.

   Svara
   • lensof

     /  07/19/2018

    Hamid beskriver ofta en verklighet vi i Sverige inte vill veta. Läser därför allt jag finner av honom.

    Hans Rosling skrev i sina memoarer att han chockades över svenska studenters bristande kunskaper om vår omvärld. Dålig allmänbildning i kombination med förutfattade meningar gjorde dem sämre att dra riktiga slutsatser än vad en apa med slumpgenerator kunde få fram. Lägger man sen till det svenska högmodet som många har, ja då är förutsättningarna för riktig omvärldsanalys inte goda.

    Kanske är det hos de s.k. nya svenskarna framtiden ligger, de som ser och vågar stå för vad de ser även när de irriterar vänstern och de goda. Dom som vill något och mest ser sådana som Fatemeh som en belastning.

    Svara
  • G

    /  07/19/2018

   Precis så. Men vänsterblivna är ju …vänsterblivna, svårt göra något åt. :/

   Svara
 51. G

   /  07/19/2018

  ”Hilda Frick(SD): Som ung kvinna känner jag mig inte trygg i dagens Sverige”
  https://nyheteridag.se/hilda-fricksd-som-ung-kvinna-kanner-jag-mig-inte-trygg-i-dagens-sverige/

  Svara
 52. Att det finns så många totalt igenkorkade människor i Sverige. Hur fasiken kan landet fungera, övervägande delen av dessa verkar vara helt befriade av all sorts normal vett. Människor mot rasism borde heta Människor för rasism av svenskar.

  Svara
 53. Ivar L

   /  07/19/2018

  ”De vänder sig också mot den i deras ögon snedvridna debatt som följt i spåren av #metoo och #akademiuppropet.

  – Flera statliga undersökningar visar entydigt att sexuella trakasserier knappt förekommer på högskolan. Däremot uppger i en ny studie 18 procent av de tillfrågade att de har praktiserat självcensur på grund av sina akademiska åsikter, och hela 60 procent att de, mot bakgrund av kravet att söka externa medel, inte längre befattar sig med de forskningsfrågor som de anser mest relevanta.

  Olsson tillägger:

  – För oss på högskolan betyder det fler genusdirektiv, könskvotering av professorer och könskvoterade kurslitteraturlistor – direkta hot mot vår akademiska frihet.”

  https://www.svd.se/akademiens-frihet-viktig-nar-akademins-frihet-hotas

  Svara
  • G

    /  07/19/2018

   Wow. Helt jävla sanslöst hur sånt här tillåts pågå och ingen gör något innan allt är åt helvete.

   Svara
 54. G

   /  07/19/2018

  Svara
  • tompas11

    /  07/19/2018

   Var är major Björklund?

   Svara
   • G

     /  07/19/2018

    Här!….

    Svara
    • weasel

      /  07/19/2018

     Imponerade logik av Björklund.
     Själv tänker jag inte rösta på L eftersom jag har en överviktig katt.

     Kan ingen ta på sig uppgiften att förklara för Björklund att SD inte har några som helst planer på att utvisa hans adopterade barn…? :/

     Svara
  • G

    /  07/19/2018

   Svara
 55. G

   /  07/19/2018

  Svara
  • G

    /  07/19/2018

   Svara
   • Ivar L

     /  07/19/2018

    Och då är ändå Australien ett land som har vågat ta lite krafttag mot immigrationen jämfört med Sverige, torts det kommer de till i princip identiska slutsatser som vi här.

    Svara
 56. G

   /  07/19/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  07/20/2018

   Ett land som har ett slags multikultikoncept men samtidigt definitivt inte är en demokrati är Singapore. Sättet Nya Zeeland och England resonerar på är mycket likt den Singaporianska inställningen: ”Our venues shouldn’t be used to stir up ethnic or religious tensions.”

   Och detta är antagligen de alternativ som står till buds i det långa loppet. Antingen monterar vi ner yttrandefriheten och inför demokratiska begränsningar och en rejäl dos repression eller så ser vi till att bestämma oss för att fortsätta vara Västerländska.

   Allt annat kommer på sikt leda till konflikter på riktigt, vi ser hur de börjar blåsa upp nu. Det är totalt ohållbart med denna slags immigration och white shamingpropaganda som lösning.

   Ja, det finns ju en tredje möjlighet, lex Sydafrika (ja Apartheid var vidrigt men det ursäktar inte vad som händer där idag).

   Svara
 57. Hehe.
  ”Labour HQ used Facebook ads to deceive Jeremy Corbyn during election campaign”
  https://www.thetimes.co.uk/article/labour-hq-used-facebook-ads-to-deceive-jeremy-corbyn-during-election-campaign-grlx75c27
  ”Labour officials ran a secret operation to deceive Jeremy Corbyn at last year’s general election, micro-targeting Facebook adverts at the leader and his closest aides to convince them the party was running the campaign they demanded.

  Campaign chiefs at Labour HQ hoodwinked their own leader because they disapproved of some of Corbyn’s left-wing messages.

  They convinced him they were following his campaign plans by spending just £5,000 on adverts solely designed to be seen by Corbyn, his aides and their favourite journalists, while pouring far more money into adverts with a different message for ordinary voters.

  The ruse is revealed in a new book — Ctrl Alt Delete: How Politics and the Media Crashed
  Our Democracy — by Tom Baldwin”

  Vad Corbyn ville – och fick – höra var tydligen en bra bit längre till vänster.

  Löfven lär väl i alla fall vara medveten om att han inte styr sitt parti …

  Svara
  • G

    /  07/19/2018

   Hahaha.

   Svara
  • Jans

    /  07/19/2018

   Cambridge Analytics och nu detta. Britterna är ena hejare på att manipulera och trixa på Facebook. Putin har inte en chans där.

   Svara
 58. G

   /  07/19/2018

  ”En man var på väg hem från jobbet när han stoppades av ett killgäng som misshandlade och rånade honom. Mannen har lämnat signalement på gärningsmännen, men polisen lämnar inte ut det.

  Det var vid 20-tiden på onsdagskvällen som en man i 20-årsåldern var på väg hem från jobbet vid Lögarängsbadet i Västerås. När han går där tillkallas han av ett gäng på fyra killar som han inte känner igen. Han går fram till dem och blir då misshandlad. De fyra gärningsmännen slår honom och kastar sten på honom tills han förlorar medvetandet.
  ..[..]..
  Mannen har gett signalement på gärningsmännen, men det vill polisen inte gå ut med.

  – Det finns inte så mycket att säga om det signalementet som han uppger. Han har berättat vad han har kunnat, och det är inte så mycket, säger Daniel Wikdahl.

  Går det att säga vad han har sagt?

  – Nej, det gör det inte.

  Varför inte?

  – Därför att det bara är i undantagsfall som vi berättar om signalement, säger Daniel Wikdahl.”
  https://nyheteridag.se/man-stenades-pa-vag-hem-fran-jobbet-polisen-vill-inte-lamna-ut-signalement/

  Svara
  • x

    /  07/19/2018

   ”Därför att det bara är i undantagsfall som vi berättar om signalement, säger Daniel Wikdahl”.

   ”undantagsfall” = förövaren är en nordisk vit man och eftersom det inte är ”undantagsfall” i detta fall så kan man ju lätt räkna ut hur de ser ut….

   Svara
   • G

     /  07/19/2018

    Just precis. Inget signalement = tillräckligt bra signalement för nyhetsläsaren.

    Svara
  • Motkraft

    /  07/19/2018

   Syftet med ett signalement är att hitta förövarna, inte att stödja en viss politik. 1980 hade ”fyra mörkhyade män i 20-årsåldern” möjligen hjälpt polisen att hitta förövarna i en mindre stad. Om välkänt gäng som brukar dra omkring och göra otyg. Idag så är det signalementet värdelöst och då har polisen ingen anledning att ge ut det.

   Men om finns mer detaljer, typ ”fyra mörkhyade män, en bar en svart munkjacka med röd huva, en annan var ovanligt kort, en tredje hade ett kraftigt skägg” så finns det en chans att signalementet gör att någon i allmänheten kan identifiera dem. Att någon kioskägare drar sig till minnes att tidigare den kvällen blivit trakasserad av dem och har dem på övervakningsfilm.

   Men givetvis är signalementet ”förövaren är en nordisk vit man” lika värdelöst och att ges ut är just politiskt motiverat.

   Svara
   • Jans

     /  07/19/2018

    Signalement i kombination med klockslag behöver nödvändigtvis inte vara särskilt utförliga för att ge utdelning. Hur många ”mörkhyade män” (om vi nu tar det som exempel) går förbi en given plats vid ett givet klockslag i en svensk stad?

    Svara
 59. G

   /  07/19/2018

  ”Våldtog och hotade ”skära halsen” av flicka – nu döms Mohomed till ett par veckors ungdomstjänst

  En somalier som uppger sig vara 17 år våldtog en flicka på en toalett på köpcentrumet Kupolen i Borlänge. Efter våldtäkten kallade han den 13-åriga flickan ”tjock, äcklig hora” och hotade att ”skära halsen av” henne. Nu döms afrikanen – till 150 timmars ungdomstjänst.

  – Jag är inte rädd för någonting. Jag kan gå dit och slå henne nu på en gång bara och skylla på min diabetes, skryter somaliern apropå det svenska samhällets inställning till hans brott.
  ..[..]..
  Allmänna handlingar visar att Mohomed är medborgare i Somalia och påstår sig vara född år 2001. Eftersom han har fått ett svenskt pass går det inte att utvisa honom med gällande lagstiftning.

  Den våldtagna flickan har efter händelserna mått mycket dåligt. Hon har stängt in sig själv och var borta från skolan.

  Någon överklagan till hovrätten har inte lämnats in i skrivande stund.”
  http://www.friatider.se/v-ldtog-och-hotade-sk-ra-halsen-av-flicka-nu-d-ms-mohomed-till-ett-par-veckors-ungdomstj-nst

  Svara
  • Motkraft

    /  07/19/2018

   Om påstår sig vara under 18 och inte är född i Sverige så borde medicinsk åldersbedömning alltid göras. Borde vara lag på det, så att ungdomsrabatten kan användas i färre fall.

   Sedan är det ju helt sjukt att vi har en så kraftig gräns mellan påföljd under 18 och över 18. Ungdomstjänst (som han givetvis inte kommer att utföra, utan påföljd) och skadestånd (som han givetvis aldrig kommer att betala, utan påföljd) är löjeväckande milt för denna typen av gärning.

   SVT skriver om fallet men oklart vad ”bereds därför även vård enligt lagen om vård av unga (LVU)” betyder. Om han verkligen blir inlåst och hur länge.

   Svara
 60. G

   /  07/19/2018

  SVT:s artikel…

  ”Rättspsykiatrisk vård för knivskärare i Sandviken”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/rattspsykiatrisk-vard-for-knivskarare-i-sandviken

  Fria tiders (länk till SR:s artikel i slutet om någon vill läsa den också)…
  http://www.friatider.se/islamistiskt-terrord-d-i-sandviken-tystas-ner-i-media-skrek-allahu-akbar-och-knivh-gg-man-i-ansiktet

  ”Offret, som härstammar från Mellanöstern, varnade i förhör polisen för faran med islam.

  – Det handlar om att hata människor och att man ska behandla alla andra med våld som inte är muslimer . Det är moskén som lär ut terrorism och jag ber att svenska staten inte ska starta fler moskéer eller sådana skolor.

  – Jag kan garantera att jag är helt medveten om vad jag säger. En muslim känner ingen annan lag än Koranens lag, det är deras författningssamling, fortsatte han.”

  Svara
 61. G

   /  07/19/2018

  Svara
 62. Bakgrund: Dawkins sade att han tycker kyrkklockor låter vackrare än böneutrop (som han tycker låter aggressivt), han medger att det kanske är kulturellt betingat.
  Gad Saads svar:

  Många har inte förstått att det var satir.
  *https://www.youtube.com/watch?v=VxKvcVFnRhk*

  Svara
  • G

    /  07/19/2018

   Media gör allt för att öka sin trovärdighet…

   Svara
 63. G

   /  07/19/2018

  Svara
 64. Ahahaha!

  Det går att rösta från utlandet från och med 26 juli.
  Här i förskingringen har jag nu fått de första röstsedlarna inför årets sånginsats. De kommer från … Centerpartiet!

  Nej. Nej, nej, nej! Haha, jösses Amalia, nej! Inte ens om jag får slut på dasspapper.

  Ps.
  Sista meningen i brevet är ”Jag hoppas att du väljer att lägga din röst på Centerpartiet och för en ny Alliansregering.” Hur skall det gå att kombinera, menar man?

  Svara
  • G

    /  07/19/2018

   Hahaha! *Kul* för dig att Centern hörde av sig. 😀 Centern tror kanske att ingen svensk boende utanför Sveriges gränser vet vad som pågår i Sverige och att ”Sverigebilden” är oskadad. Internet finns ju bara i Sverige…

   Svara
   • Ivar L

     /  07/19/2018

    Tyvärr är det nog många insiktslösa utlandssvenskar som gillar Centern.

    Svara
    • Jodå, det tror jag säkert. Det var något i inledningen om ”Jag kommer alltid att minnas min tid i London” riktat direkt till dessa. (Som sagt var är London inte England längre. Kanske är det ett eget land, kanske en annan planet.)

     Och, visst, är man tillfällig mångfaldsreserv 18-33 i en storstad med trevligt uteliv så kanske man går på det. Se så väl mångkulturen fungerar här, så många bra restauranger, billig sprit, det går bra bara man inte åker för långt på tunnelbanan. Inhemska borgarslynglar tycker också det är lite chict att – högst tillfälligt – bo som turist i ett äkta arbetarområde.

     Det blir annorlunda när man köpt hus, är bofast och sitter och diskuterar val av skola. (Då menar jag skola som genomsnittlig medelklass har råd med.)

     Svara
  • weasel

    /  07/19/2018

   Men om man gillar en alliansregering finns det väl ingen anledning att rösta på det socialdemokratiska stödpartiet CP ?
   :/

   Svara
 65. MiT

   /  07/19/2018

  Svara
 66. Patrick

   /  07/19/2018

  Intressant video, men vet inget om avsändaren utom att denne verkar vara AFS sympatisör.

  Svara
 67. MiT

   /  07/20/2018

  Herregud…

  Sen börjar folk undra vad hon håller på med och då skriver hon såhär

  Svara
  • Johan A

    /  07/20/2018

   Att de som lämnar de branddrabbade områdena är svenska medborgare och betalar skatt i det här landet för bl a just att få hjälp från samhället i sådana här situationer, medan de som som kommer från MENA inte är/gör det, verkar Dana ha missat.

   Svara
  • weasel

    /  07/20/2018

   Vänstertrollen visar återigen upp en fullständig brist på logiskt tänkande ;
   Exakt hur många av de som bor i närheten av bränderna och evakueras stannar inte kvar i närområdet utan flyr till en annan världsdel… ?
   :/

   Svara
   • Olof

     /  07/20/2018

    Precis. Jag kan inte påminna mig att jag sett någon som föreslagit att människor skall stanna i krigs eller katastrofzoner. Det som menas med hjälpa på plats är att hjälpen sker i närområdet där det är extremt mycket billigare att hjälpa och där chansen är högre till en framtida positiv utveckling.

    Som andra sagt, det här är som om de brandevakuerade skulle bestämma sig för att kräva asyl i Kanada för att tillvaron efter evakueringen verkar mindre tilltalande än ett liv i Kanada.

    Svara
  • Grodan Boll

    /  07/20/2018

   Den korrekta omskrivningen hade varit att Sven Svensson flyr sin brandhärjade stuga, till
   Finland. Där han betalar gränsvakterna för passage in i
   Ryssland. Där han hankar sig fram med ströjobb under 4 år tills han genom en betald fiskebåt smugglas till
   Nordkorea. En kort visit. Kasta passet och under nattens tysta timmar smyger han in i
   Sydkorea. Hyfsad glassig tillvaro, men får leva på stölder och lönndom. Tar sig sedan över till
   Japan. Väl där ljuger han om sin resväg, ljuger om sin identitet, ljuger om sin ålder, kräver medborgarskap, att ses som japan och att ha full tillgång till publika skattemedel.

   Svara
 68. x

   /  07/20/2018

  Svara
 69. x

   /  07/20/2018

  Svara
  • Kronblom

    /  07/20/2018

   Ingvar Carlsson läste i alla fall, helst Hemsöborna, ofta och länge…

   Svara
 70. x

   /  07/20/2018

  Svara
 71. x

   /  07/20/2018

  Svara
 72. x

   /  07/20/2018

  Svara
 73. Robbe

   /  07/20/2018

  Åsså ett djupt andetag innan ni klickar på länken

  http://rfslungdom.se/produkt/kort-om-rasism-sverige/

  Sjuka sverige representerat i serieformat, tydligen kom den för två år sen men jag kan inte minnas jag sett den här

  Svara
  • Grodan Boll

    /  07/20/2018

   Inga vita nidbilder där inte! Som vanligt ok när man slår uppåt, antar jag. Den svarte killen som ”inte känner något” för att han inte kan identifiera sig med vita är ju inte heller rasism eller så.

   *facepalm*

   Svara
 74. ”WE NEED TO TALK ABOUT THE Q”
  http://www.spiked-online.com/newsite/article/we-need-to-talk-about-the-q/21608
  ”From attacks on Pride for its lack of ‘inclusivity’ to the silencing of lesbians for their supposed transphobia, what used to be known as the LGBT movement is increasingly under siege from a fifth column of hardcore identitarians and their illiberal ideologies.
  […]
  For unlike the preceding letters in LGBTQ, queer isn’t a sexuality: it’s an ideology – and one which seems suspiciously similarly to the regressive left.
  […]
  But here’s the real kicker about the self-proclaimed queer movement: most of them aren’t even gay, bisexual or transgender – they’re just bog-standard heterosexuals.
  […]
  Decoding this baffling situation requires a quick inspection of the queer ideology. […] Its central tenet is that gender is, in fact, entirely artificial, and that concepts such as male and female are just harmful illusions (a belief which renders labels like gay and lesbian, or even transgender, entirely meaningless).”

  Svara
  • Grodan Boll

    /  07/20/2018

   Det verkar som om folk börjar titta sig omkring och känna styrkan från de andra som sticker ut hakan.

   ”Vår organisation blev också utsatta för genusomskolarna.”
   ”Stackars du. Jag ville bara skrika ‘NEJ!’ och rusa därifrån, men det var obligatorisk närvaro och jag vågade inte, så jag höll det tyst för mig själv…”
   ”Oh ja! Precis så var det för mig med!”
   #MeToo

   Svara
 75. InnoPerp

   /  07/20/2018

  Tack för att du dokumenterar det här, det har även uppmärksammats på Flashback och andra forum.
  För varje ny post du gör, känner jag mer och mer att de som slås av pendeln när den slår tillbaka förtjänar det.
  Är det fler än mig som med förtvivlan ser på vad som är på väg att hända längre fram?
  Vänstern har alltid varnat om att högerextrema är farliga, och dom har rätt i det avseendet. När väl folk får nog, organiserar sig i jaktlag och liknande, kommer högerns effektivitet och samhållighet skapa ett jävligt obehagligt sverige, där twitterdrev byts mot hembesök.
  Det är skrämmande, hur det får pågå i Sverige…

  Svara
  • Senior

    /  07/20/2018

   Hittills är det vänstern som stått för alla hembesök hos folk, till 100%.
   Det är AFA och vad de nu hette innan, på 80-talet, som gjort hembesök hos folk.
   Alltid extrema vänsterrörelser, inget annat.
   Det finns inget höger med nationalSOCIALISTER, även känt som nazister.

   Det är olika former av socialism, inget annat, som stått för dessa hembesök.

   Svara
   • InnoPerp

     /  07/20/2018

    Först av allt, får jag tacka för att Senior ger ett svar! Lite starstruck…
    DU har helt rätt i det du säger, men jag frågar vad som händer när ‘högern’ tar till samma metoder.
    Om jag ska vara ärlig, så skulle jag skita i om grannen åkte på nackskott pga värdegrunden. Förstår ni hur allvarligt ett sånt förhållningssätt kan bli farligt?

    Svara
 1. Påminnelse inför valet: Del 13. Sista delen | WTF?
 2. Smått och gott från 2018, del 4 | WTF?
 3. Vad man hittar på facebook | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: