Aktivistpropaganda i Bye bye Sverige i frågan som anses vara valets viktigaste

Såg på Bye bye Sverige som ska vara någon sorts humoristiskt faktaprogram som de sänder i samband med Utvandrarna. Det är Erik Haag och Lotta Lundgren som medverkar och hela historien kretsar kring dem där man låtsas att de är grannar till Karl-Oskar och Kristina. Karin af Klintberg regisserar.

Här är ett kort klipp som jag har satt ihop

Men som vanligt när dessa är inblandade så kan man inte bara göra en bra historia utan man måste ogenerat smyga in nutida propaganda genom att filtrera och politisera historien genom dagens aktivistglasögon. Man gjorde det med julkalendern och man gör det med Bye bye Sverige.

Där kan man se några av de som är med som experter, bl a Yvonne Hirdman vilket borgar för könsmaktsordningen. Kakan är såklart med. Verkar vara en favorit hos regissören. I julkalendern för några år sedan så var hon också med, då spelade hon man.

Erik framstår som en lätt korkad och enormt bakåtsträvande typ som absolut inte vill ha några förändringar utan han vill att allt ska vara som det alltid har varit och inget får förändras. Han framställs nästan som en rädd byfåne som är fast i det gamla och inte ens vågar besöka grannbyn medan Lotta framstår som en smart och modern kvinna med egna och fria tankar osv. Allt med ett modernt radikalfeministiskt könsmaktsperspektiv såklart. Hirdman är ju med. Syftet med att framställa en lätt korkad man som bakåtsträvare och allt annat dåligt som finns med honom så här i valtider är ganska klart.

Man tar såklart upp slöja som i programmet heter huckle och det är tydligt att man genom det vill associera till debatten om slöjor, burkor, niqab osv idag i Sverige och man vill då att det ska framstå som något helt normalt och vanligt och något som alltid förekommit i Sverige. Det finns inget annat skäl till att det ens nämns i programmet.

Men det finns en sak i slutet av pekpinneriprogrammet som dyker upp som är extra intressant

Nämligen Lisa Pelling. Hon kallas ”migrationsexpert. Det borde stå ”migrationsaktivist” och ingen annat. Nåja, SVT har väl bara stavat fel i sin produktion, ”expert” och ”aktivist” stavas ju nästan likadant. Det kanske t o m betyder samma sak hos SVT…

Och nä, hon är ingen migrationsexpert alls utan enbart en aktivist som alltid bortser från fakta i debatten till förmån för eget ideologiskt hittepå. Så gör ingen riktig expert.

Hon säger ungefär så här i slutet (inte exakt citat för hon pratade så rörigt där) när hon jämförde Amerikautvandrarna med dagens asylsökare i Sverige

De flydde inte undan bombregn, förtryck och tortyr på det sätt som gör att människor behöver söka skydd i Sverige idag

Först av allt så är det ju inte ens sant. De flesta som söker asyl i Sverige flyr inte alls undan bombregn, förtryck och tortyr utan de är ekonomiska migranter. Det minsta man kan begära från någon som kallas expert är att man håller sig till sanning och verklighet och inte drar hittepå ur sin magiska hatt. Sen har det absolut INGET med dagens asylsökande i Sverige att göra. Alls. Två helt skilda saker som inte ens har beröringspunkter förutom kanske att folk lämnar ett land och drar till ett annat. Där slutar likheterna. Det är det enda som är gemensamt. Inget annat. Vill man försöka göra politisk propaganda idag genom att jämföra svenskarna som drog till Amerika och dagens asylsökande bevisar så bevisar man bara att man är dum i huvudet för det är världens mest korkade argument i migrationsfrågan.

Det där är naken och ogenerad aktivistpropaganda rakt in i SVT:s produktion i en fråga som anses vara valets absolut viktigaste. Detta alltså med drygt 1,5 månad kvar till valet.

Kommer ni ihåg de där två hjärntvättade barnen som var med i SVT för drygt ett år sedan? Hur kan man bli så hjärntvättad? Pelling är en ledtråd, sök på Lava och Matilda (tror jag det var) på google…

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

81 kommentarer

 1. Pistolekors

   /  07/20/2018

  Jag kan inte titta. Jag kan bara inte. Se för h*vete till att lägga ner det där SVT och det kvickt.

  Svara
  • Ivar L

    /  07/21/2018

   Nej jag hoppar också. Det där gänget julkalender var så pinsamt att man fått nog för gott.
   Toklandet är allt en riktig liten fakir som orkar…

   Svara
 2. weasel

   /  07/20/2018

  Jag klarar inte heller av att titta, så jag undrar…;
  Berättade ”migrationsexperten” Pelling varför folk som …flyr från bomber, förtryck och tortyr …väljer att fly till en annan världsdel ?

  Dessa människor måste åtalas och dömas.

  Svara
  • Ron (GB)

    /  07/21/2018

   Vilhelm Moberg – this is for you, mate. 🙂

   Jag är född i Småland på 50-talet, mitt i emigrantbältet, och jag SÅG det gamla landet innan 68-socialismen tog kål på småbruken därute i markerna. Jag växte upp bland personer vars bröder, systrar och föräldrar hade emigrerat till Staterna.

   Min farfar hade två bröder – båda åkte till Staterna i början av 1900-talet och min farfar blev kvar i den lilla stugan som varken hade el, telefon eller rinnande vatten. Det var egen grävd brunn, utedass och fotogenlampa som gällde, fotogenlukten minns jag fortfarande.

   Nej, det föll inga bomber i Småland på 1800-talet. För det fanns inga j-a flygplan…

   Jag har hittat många paralleller mellan 1800-talets Småland och 1800-talets Irland.
   En del emigranter lämnade Sverige på grund av sådant som … hungersnöd.
   Men jag förstår att den typen av incitament saknar relevans för SSS (Stockholms Skatteförsörjda Societet).

   Barnadödligheten var hög i 1800-talets Småland. Barnkullarna var stora eftersom många barn inte överlevde. Tortyren i att tvingas begrava sina nyfödda är förstås inte heller något som en abortförespråkande Societet behöver bry sig om.

   En sak som jag ALDRIG såg i det gamla Småland, det var licensbetalda utklädda stockholmare som försökte se ut som smålänningar utan att ens göra minsta försök att lära sig den vackra småländska dialekten. I småländska hagar var det bara får som bräkte på det viset som man ser i ”Bye Bye Sverige”…

   Tack till Jan Troell, Max von Sydow, Liv Ullman, Allan Edwall, Monica Zetterlund m.fl. (från de gamla filmerna). Genuina smålänningar uppskattar er!

   En genuin småländsk BAGGE däremot… den bräker inte alls när den upptäcker en stockholmsskådis som trampar in i hagen och bär sig åt.
   Det hörs bara ett litet diskret muller i marken och sen:

   Svara
 3. Usch.
  Jag gillade faktiskt Historieätarna före den där julkalendern. Från början gick det ju ut på att de skulle testa mat från olika perioder.
  Men det var i julkalendern som bubblan sprack totalt och allt blev feministisk aktivism och efter det går det inte att se den där skiten längre, speciellt som Hermansson är med.
  Men jag är inte helt säker på att hon spelade man i julkalendern. Hon spelar manliga personer (till exempel Bellman), men det kan mycket väl vara ”normkritik” och ”genusperspektiv” och innebära att de istället framställer män som kvinnor. Ytterligare historierevisionism alltså.
  https://bergersjo.wordpress.com/2015/12/11/historierevisionisterna/

  Svara
 4. hllviken

   /  07/20/2018

  Helt säkert belönades inte svenskar med gratis uppehälle och utbildning genom ljugande och att överdriva upplevda lidanden.

  Svara
  • Ivar L

    /  07/21/2018

   Snacka om totalt havererad myndighetsutövning. Om en person på ett statligt verk uppdagar fusk så är det väl för sjutton helt självklart att det skall rapporteras. Det här landet är ju helt kapat av aktivister.

   Svara
  • michael.

    /  07/21/2018

   Enligt Lisa Pellings postmodernistiska identitetspolitik var Karl-Oskar egentligen ett ensamkommande barn så fort han satte foten på amerikansk mark.

   Svara
 5. MiT

   /  07/20/2018

  Svara
  • Joy

    /  07/20/2018

   Bedrövlig propaganda, fullt i klass med påvens åsikt att europeiska kvinnor ska föda barn åt muslimer för att de ska integreras. Men iofs stämmer det ju, det kommer ju mest män hit, eller barn eller vad de kallas. Och man får väl anta att majoriteten av dem är heterosexuella. Så don efter person!

   Svara
   • x

     /  07/21/2018

    Det är ju sanktionerat av regeringen då sossarna behöver ny röstboskap till varje pris…

    Svara
  • Kronblom

    /  07/20/2018

   Såna barnfabriker fanns redan på 1940-talet i Tyskland. Same shit, different Centennial.

   Svara
   • michael.

     /  07/21/2018

    Enligt många muslimer så har muslimska kvinnor endast halva värdet av en man,icke muslimska kvinnor har inget värde alls dvs dessa kvinnor kan utnyttjas sexuellt,ekonomiskt osv vilket inte bryter mot koranens budskap,eftersom dessa kvinnors värde är som djur och t.o.m lägre.

    Svara
  • Grodan Boll

    /  07/23/2018

   Aisha blir ihop med Sven vilken sekund som helst nu. Vilken sekund som helst…

   En debatt som kommer var enda gång, så berörda myndigheter och organisationer är inte direkt ovetande om sin slagsida. Det är medvetet.

   Svara
 6. Förresten så tycker jag somliga likheter stämmer in rätt bra med de svenska utvandrarna till USA under 1800-talet och dagens migranter till Sverige: De flesta är ekonomiska migranter och allihop tar med sig sin egen kultur och bildar en mångkultur. USA är det största exemplet av mångkultur genom massinvandring och hur gick det med den ursprungliga befolkningen och deras kulturer? Om det skulle gå likadant för Sveriges befolkning och vår kultur, tycker jag det är ett gott argument för att stänga gränserna…

  Svara
  • Dreadlock

    /  07/20/2018

   Exakt min tanke också…

   Med skillnaden att det ”Vita” USA är utsatta för angrepp i en kniptångmanöver av div. etniska folk som anser sig ha kompensatoriska rättigheter för den vita historiska hegemonin. Att den vita rasen var så att säga tvåa på bollen när det gällde att kolonisera USA med att slå ner på ursprungsbefolkningen och så småningom köpa slavar från Afrikas västkust, är väl någonting som har stötts och blötts i snart 50 år i den marxistiska universitetsvärlden.
   Det är ett utdraget psykologisk krig mot den vita rasen, för att den så småningom ska tappa garden och tro på sin egen identitet som en förtryckarras , som ger upp sina ”privilegierade” positioner frivilligt genom enträgen indoktrinering .
   Alltså. Rasismen i sin fulla blom. Något annat finns inte på kartan.

   Svara
  • Ivar L

    /  07/21/2018

   En avgörande skillnad är att svenskättlingar är en av de mest framgångsrika immigrantgrupperna i USA.

   Svara
   • Men hur kommer MENA-ättlingarna vara i Sverige om 150 år? Det vet vi inte idag. Således vet vi inte om den skillnaden finns…

    Svara
 7. hllviken

   /  07/20/2018

  …..

  Svara
 8. hllviken

   /  07/20/2018

  Svenskarna fick genom hårt arbete kämpa för att överleva i Nordamerika.

  Svara
 9. MiT

   /  07/20/2018

  Svara
  • weasel

    /  07/20/2018

   Fantastiskt att de som är dömda till utvisning kan ägna sig åt yoga, friskvård, basket, bakning, matlagning, schackspel och konstnärligt skapande istället för att ägna sig åt att bli utvisade ur landet.

   Ännu mer fantastiskt att deras anhöriga har tillgång till Skype i de skyttegravar och tortyrkammare där dom befinner sig under det fullskaliga kriget i hemländerna.
   :/

   Svara
  • hllviken

    /  07/20/2018


   Svara
 10. weasel

   /  07/20/2018

  Nu när SVT ändå håller på att göra liknelser mellan utvandringen till USA och migrationen till Sverige så undrar jag om SVT tog upp något exempel på att någon amerikansk delstat köpte ett hus åt ”Kristina från Duvemåla” eller något exempel på när ”Karl-Oskar” fick stanna i USA efter att ha begått en våldtäkt redan när han kom till Ellis Island ?

  Jag har förresten en förfader som utvandrade till USA- och han blev hemskickad eftersom han inte ansågs vara tillräckligt frisk och ung. Och det var inte en enda svensk eller amerikansk tidning som skrev en snyfthistoria om honom.

  Nu när vi ändå håller på att göra jämförelser, menar jag…

  Svara
 11. MiT

   /  07/20/2018

  ”Regeringen satsar miljoner – på att lära invandrare ha sex”
  http://www.friatider.se/regeringen-satsar-miljoner-p-att-l-ra-invandrare-om-sex-0

  Svara
 12. Rikard

   /  07/20/2018

  Hej.

  SR, SVT, UR och via Telia TV4: dina pengar i arbete.

  Dina pengar som staten tar ifrån dig utan att de först passerar dina händer dessutom.

  Dina pengar som motsvarar timmar av ditt liv.

  Få höra nu, hur etiskt försvarbart det är att bruka dina skattemedel på sådant här vis.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
 13. hllviken

   /  07/20/2018

  ….

  Svara
 14. hllviken

   /  07/20/2018

  Svenska invandrare uppgav inte flera olika identiteter.

  Svara
  • Ron (GB)

    /  07/21/2018

   Men jaga laglydiga småföretagare för minsta lilla blankettmiss … DET är de fantastiskt duktiga på!

   Svara
 15. Dreadlock

   /  07/20/2018

  Som jag ser det så ockuperar vita heteromän tre väldigt tydliga karaktärer i underhållningsbranschen ( Tv och filmproduktion)

  1. Actionhjälten, som gör lite som han vill. Ett chauvinistiskt svin. En Alfahanne,som lyder under storvulna ideal som att rädda planeten inom 24 timmar ,annars Kaboom. Temat kan varieras med Betahannar som är dataexperter och räddar världen genom att räkna på antagonistens nästa steg att erövra världsdominans. Gäsp.
  2. Dörrmattor till män, som är oförmögna att tydliggöra och formulera en personlig ståndpunkt och stå fast vid det. I relation till det andra könet ständigt överkörda,manipulerade. Ganska vanligt i SvT. Gäsp
  3. En ganska ny grupp av unga män som porträtteras som dörrmatta, men som fått rollen som tvivlare över allt han egentligen är . Kön,ras och kollektiv tillhörighet. Skuld utdelas helt självfrivilligt på basis av djup splittring i en identitet som är flytande och obeständig. Mottagliga för svart/vita koncept eftersom det ändå inte finns någon mogen personlighet som kan hantera dikotomier på ett produktivt sätt. Inte Gäsp, utan OJ. Stora barn…

  Svara
  • Rikard

    /  07/20/2018

   Hej.

   Spinner glatt vidare på ditt resonemang:

   Om dina punkt 2 och 3 förstås som ego respektive superego, och man behåller din beskrivning, så ger det att mannen i väst av feminismen har reducerats till … punkt 1: id, eller det:et. (Oavsett den högst bristfälliga validiteten hos freudiansk psykologi/-analys.)

   Den västerländske mannen är alltså reducerad till id, till instinkt och till de djuriska drifternas binära resonemangsförmåga. Detta står i bjärt kontrast mot tidigare, ej feminiserade och emaskulerade kreatörers, tidevarv och de karaktärer som då skapades och skrevs in i populärkulturens kanon. Elric, Conan, Ffard, Atreyu, Grey Mouser, Ivanhoe, Fången på Zenda, John Carter, Tarzan, Gawain, Tasslehoff Burrfoot, Jarlaxle, Rensvind, ja till och med Andersonskans Kalle och 47:an Löken eller rentav Birger Barbaren; alla fullt utvecklade och mångsidiga karaktärer med ett brett register av personlighetsdrag jämfört med dagens bleksiktiga persongalleri.

   Vad är då syftet och eller orsaken?

   Det lämnar jag öppet.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Dreadlock

     /  07/20/2018

    Det där är (Ta inte illa upp) alldeles för kondenserad för att förstå.
    Du får nog köra en 45 minuters podcast för att referera till dina källor och sätta dem i ett sammanhang innan den stora frågan ” Vad är då syftet och eller orsaken?” dyker upp.

    Till att börja med : Vad betyder ” id” ?
    ”Detet” ?

    Svara
    • Rikard

      /  07/21/2018

     Hej.

     Hehe, kalla mig hemmablind som man säger på amerikanska.

     Id: instinkter, basala känslor och den första delen av det mänskliga psyket som utvecklas enligt freudiansk modell. Id kan inte mogna till en högre mer kontrollerad form utan existerar i konflikt med egot och superegot. Ordet ‘id’ är latin för ‘det’.

     Vad jag var ute efter var att presentera en fundering om varför mannen har reducerats (infantiliserats) till just id; detet som utvecklas under spädbarnsåren. Är det för att uppfostra honom på nytt, och förse honom med ett självhatande ego och ett feministiskt superego?

     Eftersom vi lär in våra sociala roller i hög grad via berättelser (varnande exempel, aesoper, föredömen, hjältesagor, och så vidare) i en social kontext som själv är byggd av dessa berättelser och ständigt (re)genererar dessa kan frågan resas: kan man programmera om en hel civilisation genom att i dess idéhistoria plantera rätt frön? Mitt svar, föga förvånande, är att ja, det kan man om man är tålmodig nog att acceptera att man antagligen aldrig själv får se verket fullbordas.

     Titta på utvecklingen av litteratur/konst-analys och kritik under nittonhundratalet: poststrukturalism, postmodernism, narrativ diskursteori, queerteori, och andra -ismer som samtliga delar grunddraget att bryta ned och bryta sönder (dekonstruera) tidigare idéstrukturer för att återskapa dem i form av en avbildning av kreatören själv. En narcissismens triumf.

     Vad är dessa ismers mansideal? Att avlägsna de män och den manlighet de både åtrår och fruktar: åtrår i skenet av sin avunds feghet, och fruktar då de inte accepterar våldets logik – den siste att stå på benen avgör vad som är rätt. Eftersom de aldrig kan vinna en öppen strid väljer de att istället att sprida sitt ideologiska dioxin vid själva livsträdets rot, fullt nöjda med att såväl rot som stam och gen ruttnar; kvar blir blott en planta i en kruka, lätt att styra, kontrollera och vid behov byta ut.

     Pardon, jag har hamnat i föreläsningsläge. Månne det är katederabstinensen som gör sig påläst? Jag får hektorera för småfåglarna i grönsakslanden tror jag.

     Lite terminologi:

     [https://www.merriam-webster.com/dictionary/id]
     [https://www.merriam-webster.com/dictionary/ego]
     [https://www.merriam-webster.com/dictionary/superego]

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • Dreadlock

       /  07/21/2018

      Språket du har är rasande grann. Jag känner att jag har höjt min Iq med 5 poäng bara genom att läsa ovanstående.
      Jo, det är föreläsning. Med hög kvalité . Vilket det finns alldeles för lite av rent generellt.

     • Rikard

       /  07/21/2018

      Hej.

      @Dreadlock:

      Tack för det – språket har alltid varit mitt viktigaste verktyg för undervisning.

      Att jag fastnade för ditt initiala inlägg är för att freudiansk och jungiansk teori lämpar sig väl för analys av berättelser (och då i förlängningen verkligheten sedd som en kollektivt under/semi/omedvetet kommunicerad berättelse), och för att många av de mest lästa (samt andra medier) berättarna själva tillämpar just Freuds och Jungs tankar som sin egen ontologiska utgångspunkt: därmed blir nutidens myter och berättelser formerade efter dessa (vetenskapligt sett) tveksamma teorier om vårt psyke.

      Blanda in lite klädsamt omskrivna berättelser sprungna ur exotism om orienten, förflutna tider, den ädle vilden, kritik av det borgerliga kapitalistiska samhället (anno Dickens, för annars kollapsar den kritiska strukturen), hippie-socialism och New New Age och vi finner sådant som ‘Serenity’, ‘Buffy’, ‘Avatar’, ‘Prometheus’, ‘Star Trek Wars’, Marvel/DC-filmerna, med mera med flera.

      Detta är samma sociala och civilisatoriska mönster i vår mytstruktur som föregick det förrförra sekelskiftet. Vi vet alla vad som följde på en era av berättelser som ren eskapism och önsketänkande till skillnad från berättelser som sedelärande civilisationsbygge…

      En enkel avslutande tablå: Chaplins filmer visade verkligheten i hans samtid, men skruvade upp den så att det som visades på skärmen balanserade mellan verklighet och det absurda (med undantag för ”Diktatorn”) – dagens filmer visar i allt högre grad en helt och hållet påhittad verklighet i vilken alla naturlagar är underordnade handling, karaktärer och behovet av spektakel; det är huvudskälet till varför så oerhört många handlingar och karaktärer agerar idiotiskt – skaparen förmår inte skapa trovärdiga karaktärer som på trovärdiga sätt överkommer hinder, utan hemfaller åt just spektakel och berättande på en fyraårings nivå.

      (Idéhistoria och kommunikation är något av ett favoritämne i fall det inte är övertydligt nog – men om jag får tala i egen sak vill jag nog påstå att om ämnet skall lämna en ren torr och teoretisk skepnad måste det i princip till utifrån kommande frågor eller inspiration, så tack för den.)

      /rant, som det heter på vissa forum.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

 16. hllviken

   /  07/20/2018

  VÄNSKAP

  Svara
 17. Dreadlock

   /  07/20/2018

  Vet inte om ni gillar Rap,
  Den här är kraftfull om inte annat. Våga se den.

  Svara
 18. MiT

   /  07/20/2018


  *https://www.facebook.com/Humlannitton/posts/10215238978201314*

  Svara
  • HanUtanKoll

    /  07/20/2018

   Postmodern intersektionell postkolonial neomarxism inom juridiken?
   Nejtackhellstinte!

   Svara
  • Ivar L

    /  07/21/2018

   Vänta nu lite här:
   ”Om traditionsrätt som sharia inte kolliderar med svensk rättsordning kan rätten ta hänsyn till den”
   Om domstolen dömer enligt svensk lag och ett utfall råkar stämma med sharia så är det faktiskt helt ovidkommande och en slump? Eller finns det två olika utfall i de händelser kollision ej infaller? Det låter oerhört suspekt.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  07/23/2018

   Titanryggar.

   Ena sekunden ska allt vara könsneutralt och jämställt med millimeterrättvisa, bara för att i nästa förklaras bort med alla till buds stående medel. Jag vet inte hur många gånger jag föreslagit för döva eller ursäktande öron gör könsstympningslagen könsneutral.

   En alldeles för het potatis tydligen.
   Då måste man ju stå för sina principer också och det är ju jobbigt…

   Svara
 19. Menar de att Sverige ska slopa alla bidrag och att Sveaskog ska lotta ut torpfastigheter i Norrlands inland till migranter, så att det blir mer likt USA 1850?

  Svara
  • Dreadlock

    /  07/20/2018

   Nejnej. Trigga inte igång faktabasen, någon kan ju bli stött.
   Svenska amerikaemigranter hade nog sysselsättning så det står härliga till.

   Nuförtiden är det RFSL, SFI, AF, FK, SOC och (V) (Mp) samt antirasistiska föreningar som högt,klart och tydligt förmedlar att migranterna befinner sig på rasistisk mark, och måste agera för att slå sig igenom den oerhörda motvinden som köttätande vita män åstadkommer. Sedan när gratis smartphones delats ut så kan man spä på och nätverka mot den oerhörda rasismen som sprider sig som en löpeld genom 1000 aktiva Nazister som planerar en statskupp och sedan duscha migranter i Zyklon B när de minst anar det.

   Svara
   • 1000 aktiva nazister?

    Expo kartlade c:a 160 ”aktiva” nazister för något år sedan…

    Svara
    • Dreadlock

      /  07/20/2018

     Bara drog till med ett tal. 160 nazister som får tag på sprängämnen,vapen,lastbilar,hemliga gömställen,kontantmedel från tredje part,, kommandocentraler och självständiga celler. Opps. Vad pratar jag om. Är det inte samma som Islamofascisterna har lyckats etablera i våra västländer. Vad kan vara motmedel mot ” Expo” ? ” Nextpo” ? Eller en ” Fuckyou”

     Svara
  • Grodan Boll

    /  07/23/2018

   Det borde betyda att vi kan klämma ihop urbefolkningen i ghetton och låta dem försupa sig.
   Hah! Oh wait! Vi har ingen urbefolkning. Samerna kom efter resten av ”oss”.

   Svara
 20. Senior

   /  07/21/2018

  Lyckades att hamna framför tv´n när detta spektakel pågick.
  Det tog mig max 30 sekunder att bearbeta informationen och därefter byta kanal.

  Svara
 21. MickeP

   /  07/21/2018

  Ha, ha. 3000 sekunder behöver jag ibland. Jag bara sitter och gapar, storögd, och vill till en början inte ta in vad jag nyss hört.

  Svara
 22. MiT

   /  07/21/2018


  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10155835944248251&set=a.454058298250.239724.644748250&type=3*

  Svara
 23. G

   /  07/21/2018

  Svara
  • x

    /  07/21/2018

   De som skriver ”vi hjälper er på plats” har problem med läsförståelsen för ”på plats” är inte samma som ”i närområdet”.
   De som är drabbade av bränderna får ju hjälp i närområdet, inte tar alla drabbade från Jämtland sig ner till Skåne för att få hjälp…

   Svara
 24. G

   /  07/21/2018

  Svara
 25. G

   /  07/21/2018

  Svara
 26. G

   /  07/21/2018

  Svara
 27. G

   /  07/21/2018

  Svara
 28. G

   /  07/21/2018

  Postades under förra blogginlägget, kan vara värd posta igen….
  http://rfslungdom.se/produkt/kort-om-rasism-sverige/

  Svara
 29. G

   /  07/21/2018

  ”Ingen rättighet att delta på Pride, Sadé

  Företrädare för Medborgerlig Samling har rasat mot beslutet men bemöter inte sina transfoba uttalanden annat än med bortviftningar och personangrepp, skriver företrädare från Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna samt den tidigare ordföranden för Stockholm Pride i en replik till Medborgerlig Samling.”
  https://www.dagenssamhalle.se/debatt/ingen-rattighet-att-delta-pa-pride-sade-23154

  Detta ovan skriver alltså företrädare från s.k ”borgerliga” partier. Lol. Iofs ingen hemlighet att det finns tomtar som älskar identitetspolitik i annat än vänsterpartierna också, fast brukar inte vara lika vanligt där. Men mer vettig var i sådant fall följande debattinlägg, av en kvinna som INTE gillar identitetspolitik (för att även ta med en del av något @Kristian postade från Spiked, detta ang Q:et)….

  ”Jag är homo och Pride är inte längre för mig

  Jag tycker inte om identitetspolitik. Den förminskar mig som människa. Och nu har den vunnit och tagit över Pride. Jag kommer aldrig att sluta arbeta för homosexuellas rättigheter – men 2018 slutar jag närvara vid Pride, skriver Maria Hölerman.
  ..[..]..
  Och nej, jag försvarar inte den brist på ”god ton” och bristande respekt för meningsmotståndare som provokatören Bard, uppvisar i sociala medier. Men i ärlighetens namn är inte de som genmäler och genast drar paralleller till nazism mycket bättre.

  En av anledningarna till att MED inte tilläts ha en plats i Pride park var att en av partiets riksdagskandidater ifrågasatt ordet hbtq-person. Det gör jag också. Jag är inte en hbtq-person. Jag är bara homo. Precis som transsexuella som behöver korrigera sitt kön är transsexuella kvinnor eller män oavsett sexuell läggning. Det betyder inte att jag på något sätt är transfob, men däremot att jag ifrågasätter queer-ideologin. Jag skriver inte under på att kön är en social konstruktion. Stereotypa könsroller kan vara det men inte kön.
  ..[..]..
  Jag tycker inte om identitetspolitik. Den förminskar mig som människa. Och nu har den vunnit och tagit över Pride.

  En av de största och äldsta organisationerna som medverkar i Pride har numera inskrivet i principprogrammet att arbeta för att ”motverka homonormativa föreställningar.” Det passerar.

  Som liberal slutade jag gå i Malmö Pride efter att det rosa-svarta blocket 2015 var så hotfulla och så skrämmande att de fick min dotter som stod bredvid mig att gråta. Inget förbud för autonoma våldsbejakande grupperingars medverkan i paraden har meddelats från styrelsen trots förfrågningar. Nu meddelar styrelsen i Stockholm Pride att de Rosa-svartas motsvarighet i Stockholm ”Revolutionär Pride” och ”Queers against fascism” lever upp till kraven på att delta i paraden.

  Jag kommer aldrig att sluta arbeta för homosexuellas rättigheter men 2018 slutar jag närvara vid Pride.”
  https://www.dagenssamhalle.se/debatt/jag-ar-homo-och-pride-ar-inte-langre-mig-23169

  Och dessa två Orgs som hon nämner i slutet, det säger ju inte lite om statusen på Pride om dessa uppfyller kraven på Prides s.k värdegrund, men MED inte gör det enligt Pride.

  Svara
  • G

    /  07/21/2018

   Alltså:…

   ”Nu meddelar styrelsen i Stockholm Pride att de Rosa-svartas motsvarighet i Stockholm ”Revolutionär Pride” och ”Queers against fascism” lever upp till kraven på att delta i paraden.”…..

   Vilket är lite roligt att Moderaterna/öppna moderater inte kraftigt kritiserar nu, istället skrivs att det är inget rättighet att delta ang MED, men det gick bra att ”gråta ut” i media om dessa grupper 2016, men det klart, bättre ge sig på MED som är en ny utmanare till M, och som definitivt innehar rollen som starkare oppositionsparti än vad M har i dagsläget, det är ju trots allt MED som kan stjäla röster från M och inte Anti-fascistgrupperna på vänsterkanten, men kom inte och gnäll sen för fan….

   ”Expressen har granskat vänsterextremisterna som gömmer sig bland det så kallade ”rosa-svarta blocket” i landets pridetåg. Deras mål är att stoppa poliser, moderater och – som de uttrycker det – ”andra nazister”.

   – Det är många som inte orkar gå med i paraden längre och jag förstår dem, säger Edith Escobar, homosexuell och distriktsordförande för Moderaternas HBTQ-förbund, Öppna moderater.

   På rosa-svartas Facebook-grupper och forum går det att läsa att ”motstånd är självförsvar” och att de vill ”pissa på staten”. Det handlar om en militant homokamp där HBTQ-personer (flera inom rosa-svarta kallar det dock HBTQIA) vill ta tillbaka Pride från ”hyckleri och kapitalism”. Flera personer som går under det rosa-svarta blocket har kopplingar till grupperingar och nätverk som regeringen klassar som våldsbejakande vänsterextremism.”
   https://www.expressen.se/nyheter/det-okanda-hotet-mot-sveriges-prideparader/

   Svara
  • Olof

    /  07/21/2018

   ”1. Stockholm Pride finansieras till absoluta merparten av biljettintäkter och sponsorer. Det lilla bidrag Stockholms stad ger är normalt lägre än kostnaden för stadens hyra av Östermalms IP eller Kulturhuset. Bidraget har under lång tid haft brett politiskt stöd från höger till vänster oavsett majoritet i stadshuset.”

   Det ”lilla bidrag” som Stockholms stad ger har dock tagits från medborgarna under hot om våld och fängsling. Man bör därför ställa väldigt höga krav på vad varje litet bidrag går till.

   Eftersom stödet är så brett, vad är det som hindrar att man i stället låter stödet gå direkt från villiga medborgare till mottagaren? Eller är det som vanligt skönt att kunna leka god för andras pengar? Det skulle ju vara beklagligt om den som faktiskt arbetat ihop pengarna fick någon credit för sitt stöd.

   Svara
 30. G

   /  07/21/2018

  Svara
 31. G

   /  07/21/2018

  Det brinner i hela landet – och jag vet vems fel det är

  Den enda människa jag träffat på senare år som förnekat klimatförändringarna var en äldre svensk man. Han var högutbildad, berest och politiskt konservativ, det där trivsamma, väluppfostrade, golfspelande, gammelmoderata praktexemplaret som köper en ny BMW varje år för att det enligt någon obegriplig ekonomisk kalkyl blir billigare så.

  Han trodde bara inte på det. Man kunde räkna upp medeltemperaturer, miljökatastrofer och döende korallrev tills koldioxiden sprutade ur öronen. Han ryckte ändå bara på axlarna.

  ”Naturliga variationer. Överdrivet.”

  När argumenten började tryta log han bara stillsamt över rådjurssteken och höll upp ett finger.

  ”Jag kommer tro på det … när KUNGLIGA VETENSKAPSAKADEMIN säger att det är sant.”

  90 sekunder senare hade jag googlat fram en pdf där Kungliga Vetenskapsakademin anser att världen står inför ett hot om katastrofala klimatförändringar på grund av mänsklig aktivitet.

  Ny axelryckning. Nytt, mildögt leende.

  ”Fast jag har ändå lite rätt.”

  Den här lilla episoden har gjort mig benägen att skylla alltihop – bränderna, kaoset, svälten, bajskorvarna som flyter i toaletten på grund av vattenransoneringen – på äldre vita män. Äldre vita män är den grupp i samhället vars livsstil allra mest bygger på en överkonsumtion av de tre B:na (Bostaden, Bilen, Biffen) och därmed ansvarar för de största koldioxidutsläppen. Klimatforskare jag känner berättar hur de ytterst få vetenskapsmän som fortfarande motarbetar konsensus, genomgående tillhör en utdöende art av äldre, vita män, för det mesta utan relevant kompetens i ämnet.”
  https://www.expressen.se/kronikorer/jens-liljestrand/det-brinner-i-hela-landet-och-jag-vet-vems-fel-det-ar/

  Svara
  • weasel

    /  07/21/2018

   Jens Liljestrand verkar oerhört duktig på det där med logik… ;
   Eftersom han har träffat EN människa ( ”Den enda människa jag träffat…” ) som förnekar klimatförändringarna så är alla män som har samma hudfärg som den mannen skyldiga till klimatförändringarna.
   Det var ju verkligen tur att den mannen som Jens träffade hade vit hudfärg för om han hade haft svart hudfärg hade ju Jens varit tvungen att spy galla över alla svarta män och då hade ju hans krönika varit hets mot folkgrupp….

   Ungefär 90 % av de som just nu bekämpar skogsbränderna som Jens klagar på är vita män.

   Svara
  • Sune

    /  07/21/2018

   När initierade vetenskapspersoner talar om klimatförändringar låter det för det mesta rätt rimligt, men när politiker och journalister talar om klimatförändringar, vanligen som motivering för skattehöjningar eller för att få medelålders vita män att hålla käften, då haltar ofta logiken en smula.

   Om jag fattat rätt så beror det alltså i politikens och journalistikens värld på klimatförändringar om det är ovanligt torrt eller ovanligt mycket nederbörd, om det är ovanligt varmt eller ovanligt kallt, om det är ovanligt mycket eller lite åska eller dimma, om det är ovanligt mycket eller lite getingar, om flyttfåglarna kommer ovanligt tidigt eller sent, om det är mulet flera veckor i stäck eller ovanligt mycket sol eller om det är storm eller inte blåser alls på ett tag. Om vädret råkar vara fullständigt ”normalt” ett år, då är det dock ”bara väder” och inget som går att dra några slutsatser av!

   Svara
 32. G

   /  07/21/2018

  ”Sverige först – eller att se om sitt hus

  Han räknar med förluster på hundratusentals kronor och han är arg och frustrerad. Den ihållande torkan som förstör hans skörd går honom på nerverna – och regeringens oförmåga att ingripa gör honom rasande. ”De hjälper hela världen”, säger han och torkar svetten ur pannan. ”Skickar bistånd till andra sidan jordklotet, gräver brunnar och bygger skolor – men när jag behöver hjälp finns ingen hjälp att få”. Han skakar på huvudet och suckar djupt. ”Varför kommer alltid vi sist?”.

  Den skånske lantbrukaren ger uttryck för en känsla som allt för många människor i Sverige bär på: Känslan av att inte vara särskilt viktig. Känslan av att vara övergiven. Känslan av att inte räknas. Känslan av att hamna sist i kön. (forts)”
  https://ledarsidorna.se/2018/07/sverige-forst-eller-att-se-om-sitt-hus/

  Svara
 33. hllviken

   /  07/21/2018

  ….

  Svara
 34. Gorby

   /  07/21/2018
  Svara
 35. Gorby

   /  07/21/2018

  Svara
 36. Här är grejen – om den moderna vänstern vill fortsätta liva så måste det börja hantera alla lika. Det låter som en dum grej, men det händer inte idag. Man måste börja kräva att en somalisk familj ska leva feministisk, till exempel. Men ”krav” är inte vänsterns bästa grenar…

  Svara
 1. Smått och gott från 2018, del 4 | WTF?
 2. Kabul eller Kalmar, samma patriarkala strukturer | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: