När det brinner i busken hos Fi släcker de elden med gränslös kärlek

När det brinner i busken hos Fi släcker de elden med gränslös kärlek

Eller nåt liknande i alla fall.

Lite mer från Fi såhär inför valet

En av deras riksdagskandidater har en våt dröm, en hemlig fantasi, om etnisk rensning i Israel. Om det ingår att även utföra folkmord på dem är i dagsläget oklart då hon inte har avslöjat alla detaljer i drömmen än men man kan ana.

**********

Det där med skogsbränderna, det som med pinsam tydlighet framgår är att vi i Sverige inte ens kan hjälpa oss själva längre. Då menar jag inte att de som arbetar med att släcka bränderna är dåliga utan tvärtom, de är nog väldigt bra och kunniga. Nej, Sveriges räddningstjänster och MSB är inte förberedda på vad som kan hända. Man har prioriterat bort de viktiga sakerna till förmån för rena idiotier och trams. DET har man dessutom satsat stenhårt på.

Detta är inget unikt för dem utan följer resten av samhället där man monterat ner, slimmat och sparat. Och satsat på idioti. Infrastrukturen i Sverige är inte dimensionerad för 10 miljoner invånare utan kanske för 7-8 miljoner. Man har dragit ner och slimmat samhällets vitala funktioner samtidigt som man obekymrat tagit in 2 miljoner invandrare. Det påverkar att öka befolkningen med 25% utan att resten följer med eller där man kanske t o m minskat vissa saker.

Man kan som den gränslösa Reinfeldt flyga över över stora områden med bara skog i Sverige och säga ”Titta, vi har hur mycket plats som helst” och bevisa hur dum i huvudet man är. För saker som vägar, hus, avlopp, reningsverk, vattenförsörjning, matförsörjning, skolor, sjukvård osv bygger inte upp sig själv. Det existerande kan inte svälja 25% mer av allt utan att det blir problem.

Nu beror inte bränderna på 25% mer folk utan på annat men det hänger ihop på så sätt att även den delen är underdimensionerad. Men vi är också totalt utlämnade till andra länders möjlighet att hjälpa till. Den hjälpen hade vi säkert behövt ändå med tanke på omfattningen av alla skogsbränderna men vår beredskap är liksom en vattenpistol att sätta in där det behövdes simbassänger. Vad hade vi gjort om det brunnit på några ställen i Italien och Frankrike också och de sagt att ”Visst, vi kommer så fort vi släckt våra bränder, vi är där om två veckor!”?

Morgan Johansson säger att det är för dyrt att ha egna flygplan som kan släcka bränder, sådana som Italien har, men på något underligt vis är det aldrig för dyrt med trams på t ex MSB eller i försvaret? Det har man alltid råd med av någon anledning? Trams som dessutom enbart är till för att förstöra fungerande organisationer och rasera Sverige. Hur många miljarder har allt genus som man prioriterat i ALLA verksamheter i Sverige kostat om man inte bara räknar direkta kostnader utan också räknar med mer tungrodda organisationer, anställningar av tramspersoner med prefixet ”genus”, dokument, ändringar av regelverk osv och allt som sånt för med sig? Hur många miljarder? Går det ens att räkna?

En genusprofessor på Karlstad universitet skrev ju klart och tydligt att han såg MSB:s vetenskapliga råd där han satt som ledamot som ett sätt att gnida externa medel till sin avdelning på universitetet. Hur många meningslösa genusprofessorer, lektorer och allt vad de titelkåta kallar sig, har vi i Sverige? Vad ska man ha dem till? Genusfältet är ju enbart till för att sprida samhällsomstörtande postmodernism? Ett samhällsgift! Men det finns hur mycket pengar som helst till sånt. Och där är inte S-regeringar ensamma om att gödsla miljon efter miljon utan den verksamheten blomstrade under alliansåren! Så de m-politiker som NU försöker raljera om genus och inte ha råd med flygplan ska kanske prata med lite mindre bokstäver…

Vi har inte råd med plan för att bekämpa skogsbränder men när t ex Migrationsverket behövde 28 miljarder EXTRA 2016 så var det inga problem alls. De bara knäppte med fingrarna så trillade stålarna in på kontot. 60-70 miljarder per år i budget för Migrationsverket, det har vi råd med. Men några plan och helikoptrar för att rädda skog för miljarder har vi inte. Politikerna tycker tydligen det är bättre att låta människors hela liv slås i spillror till förmån för annat. Hur stor är biståndsbudgeten i år? 40 miljarder? 50? Hur många miljarder har terrorister i Palestina fått av Sverige? Minst 3 miljarder till ensamkommande vuxna män utan vårdnadshavare och utan asylskäl? Osv osv osv osv… Där har man alltid råd. Man har alltid råd att höja politikernas egna löner och förmåner. Man har alltid råd att slussa totalt värdelösa chefer vidare i hierarkin. Man har alltid råd att betala ”pension” till avdankade politiker som inte vill jobba. Man har alltid råd att prioritera andra länders medborgare före sina egna. Osv. Men några plan och helikoptrar för att kunna släcka skogsbränder i Sverige, det har vi inte råd med.

För den här diskussionen som finns nu där man jämför vad olika saker har kostat och kostar är oundviklig. Säger man att man inte har råd med plan och helikoptrar för att bekämpa skogsbränder i ett land som består av 60-70% skog samtidigt som man öser miljarder över andra länders medborgare så kommer den här diskussionen och den SKA komma också! Den måste komma! Den är nödvändig!

Folk dör i cancerköer på sjukhusen, kvinnor får föda barn vid vägkanten och i parkeringshus, grova brott utreds ej pga av massor av ännu grövre brott osv. Samtidigt som skatten är enormt hög. Pengarna går helt enkelt inte till vad de ska gå till utan till våra skojare till politiker som strösslar runt med dem till massor av onödigt som folket aldrig har efterfrågat eller ens anser är rimligt!

Säger man att man inte har råd med plan för att bekämpa skogsbränder i det egna landet så ska såklart varenda krona som går till bistånd och onödigt trams som ”genus” osv omedelbart frysas så vi kan åtgärda de vitala saker vi tydligen inte har råd med! Har vi inte ens råd att släcka våra egna skogsbränder så har vi fan inte råd att ge bort en enda krona i bistånd!

Då har vi inte råd med en enda krona för att kvinnor ska kunna pyssla med fittaktivism på universiteten! Inte en spänn till menskonst! Osv i oändlighet! Sverige har öst miljoner över horribelt trams under massor av år!

Eller anser man att fittpyssel är viktigare än släcka skogsbränder? Om inte, varför har vi då råd med fittpyssel men inte släcka bränder? Anser man att det är viktigare att ha en genusprofessor i lesbisk litteratur än att släcka skogsbränder? Om inte, varför har vi då en genusprofessor i lesbisk litteratur men vi kan inte släcka skogsbränder? Så här kan man hålla på i evighet. Pengarna har gått till en massa som aldrig skulle haft en krona medan viktiga och riktiga problem fått stå tillbaka.

Lägg med omedelbar verkan ner minst hälften av alla myndigheter så finns det nog pengar till flygplan och helikoptrar! Och skicka generaldirektörerna till Arbetsförmedlingen så AF kan göra skäl för sina 60-70 miljarder de har i budget! Eller förresten, lägg ner AF först… Ta bort finansieringen av onödigt trams i Sverige så har vi råd med ännu fler plan. Frys omedelbart allt bistånd så har vi råd med 100 flygplan bara där! Vi kanske behöver 6 st men då kan man lägga resten av pengarna på nåt viktigt i stället för pengar till terrorister och till skurkar i korrumperade länder.

Gå ihop med Norge, Finland och Danmark och finansiera gemensamt 8-9 plan som kan vara stationerade strategiskt i de olika länderna och som kan användas där det behövs. Brinner det inte här uppe så kan vi för en gångs skull hjälpa till om det brinner någon annanstans Europa! Har vi 8-9 plan strategiskt placerade så klarar vi nog hela Skandinaviens behov utan större problem. 8-9 kanske är overkill t o m? kanske räcker med 5?

Planen kommer alldeles säkert att gå med enorm förlust men när det gäller sånt här så kan man inte räkna vinster och förluster i kronor. Försvaret är också en enorm jätteförlust varje år vi inte blir anfallna men man måste ha en försvarsmakt ändå för när man väl behöver den så är det försent att skaffa den. Och då blir priset väldigt högt helt plötsligt. Samma sak med de här flygplanen, när man behöver dem så är det försent att skaffa dem och då kan priset bli extremt högt direkt. Hur mycket kan 8-9 plan kosta per år under en livstid om man räknar med precis allt? Inte en aning men det kan knappast vara för dyrt för fyra länder att dela på. Det är som en husförsäkring, alla som betalar försäkringen tjänar inte på att ha en men OM eller NÄR man behöver den så blir priset inte så högt.

För en sak är säker, om det hade brunnit i Italien och Frankrike också så hade de såklart släckt sina egna bränder först och sen kommit hit när de kunnat. Är det ett gemensamt samarbete i EU om planen, vilket verkar vara fallet, så finns ingen garanti att de kommer när de behövs eftersom de kan behövas på andra ställen samtidigt. Har vi egna plan så bestämmer VI var de ska vara och när.

För en sak är säker, skogsbränder har vi haft alla år hittills och kommer att ha varje år framöver också. Med rätt utrustning så kan varje brand begränsas kraftigt i ett tidigt skede så folk slipper få sina liv raserade.

Om ni undrar vad t ex MSB har ansett vara viktigt de senaste typ 10-15 åren

Man har t ex anställt genusrådgivare.

Man ser till att genusfolk ska utveckla ”metoder mot motstånd” för de som protesterar mot att genusfolk ska rasera verksamheten. Metoderna som ska användas mot de som inte vill ha samhällsgiftet postmodernism/genus ska också kunna användas i andra myndigheter också såklart.

Det är viktigt att kunna komma in i bastun med en rullstol på en räddningstjänst…

Osv. Det finns massor som MSB anser är viktigare än att kunna släcka bränder faktiskt… Man har inte utvecklat räddningstjänsterna för att utföra sitt uppdrag så effektivt och bra som möjligt utan man har sett det som ett identitetspolitiskt projekt där man tar in folk som absolut inte har där att göra för att bestämma och styra vad som är viktigt. Och när såna får bestämma så är genus och mångfald viktigast. Som att t ex räddningstjänstpersonal ska kunna rulla in i bastun med rullstol.

Så alla dessa jämförelser där man kollar vad man hellre lagt pengarna på i stället för plan och helikoptrar och som poppar upp nu är skitbra! Mer sånt!

MVH

MiT

 

Lämna en kommentar

186 kommentarer

 1. Senior

   /  07/21/2018

  Precis så.

  Och dessa neddragningar har fortgått i många år.
  Det är fullt möjligt att vi normalt kan klara oss med denna slimmade organisation 9 gånger av 10, men den tionde gången blir katastrofal om man inte har denna beredskap. Något vi lärde oss av VK2, men som våra politiker glömt.

  Svara
  • Ivar L

    /  07/21/2018

   Den typen av rationaliseringar som Sverige sysslat med sedan i vart fall 90-talet har delvis varit helt ogenomtänkta och det bisarra är att överskottet sedan har gått till att finansiera sådant som Toklandet beskriver ovan, individuella omklädningsrum, genuskurser, handkappanpassade brandsationer. S.k. ”mjuka värden” har haft prioritet i decennier och man har kastat enorma belopp i sjön.

   Samtidigt som man sålt t.ex. tio Hkpt4 till ett företag i USA som uppenbarligen hyr ut dem till bland annat…
   Brandförsvar!
   https://ledarsidorna.se/plus/alla-visste-om-bristerna-i-civilforsvaret-det-blev-en-mardrom-for-civilsamhallets-sakerhet/

   Man blir så djävla förbannad på hur det här landet sköts och det är ta mig tusan ingen slump att Dan ”armband” Eliasson återigen poppar upp som Svarte Petter. Han verkar ju vara en slags galjonsfigur för alla sjunkande skepp i Sverige.

   Svara
   • Senior

     /  07/21/2018

    Helt enig.

    Svara
   • Kronblom

     /  07/21/2018

    Jag brukade som barn se och höra föregångaren Hkp 1 flyga förbi på låg höjd ovanför mitt hem. Hkp 4 hördes mindre eller så flög de på högre höjd.

    Svara
 2. Utmärkt artikel!!!

  Svara
 3. MiT

   /  07/21/2018

  Svara
 4. Kristian

   /  07/21/2018

  ”Så länge skatterna är extremt höga kommer samhällsexperimenten att fortsätta”
  https://avancemang.com/samhallsexperimenten-kommer-att-fortsatta/

  Vänstern har alltid tyckt att det är enklare att ändra människornas natur än att ge upp tanken på sitt utopiska, uppenbart instabila system. När man har nästan bara vänsterpartier i riksdagen blir det många som tror att den svenska modellen kan räddas, bara man uppfostrar folket lite grann. Modellen fungerade en gång, men den befolkning, värld och gränskontroller den var avsedd för existerar inte längre. (http://fnordspotting.blogspot.com/2016/02/integrationsdebatt-pa-falska-premisser.html)

  Det system vi har idag – kom och roa dig med andras pengar – attraherar därtill helt fel sorts personer till styret. Det enda som kommer att fungera på lång sikt är lägre skatt och mindre stat.

  Svara
  • Jan

    /  07/21/2018

   Lägre skatt och mindre stat ska rädda oss ifrån skogsbränder? Nyliberaler är hjärndöda. Bokstavligen. Men på MiT hårt censurerade forum (så mycket för yttrandefrihet) får inte de här falska dogmerna ifrågasättas. Då kastar nyliberalen MiT ut dig…

   EDIT: Släpper igenom den här bara för att den var en av de snällare och för att visa vad han postar under varje inlägg som svar till folk som ändå inte kommer att se kommentarerna. Den här gången var det inte lika mycket personangrepp dock, mest på mig som vanligt. Jag har tydligen ett ”hårt censurerat forum” och är ”nyliberal”. Den såg man inte komma… //MiT

   Svara
   • x

     /  07/22/2018

    Hehe, att dagligen läsa och betygsätta alla kommentarer som hjärndöda nyliberaler skriver är inget annat än ren självplågeri (masochism).
    Att därtill skriva mängder med kommentarer på en nyliberal blogg som aldrig kommen in är svårare att diagnostisera.

    Svara
   • Rikard

     /  07/22/2018

    Hej.

    Två saker Jan:

    Om det stämmer som MiT skriver att du i princip konstant skriver inlägg i sedvanlig till trots att du vet att du är blockad, och om du ursäktar att jag blir en sula personlig, så måste jag fråga hur du mår. Jag vet av egen erfarenhet hur svårt det kan vara att kliva bakåt, ur en konflikt man inte kan vinna (inte minst för att man tänker på den i termer vinna respektive förlora) och jag vet vad det gör med en. Att släppa taget om konflikten är dock enda sättet att undvika att sätta sig i en ständigt nedåtgående spiral av negativa och aggressiva tankar – och den spiralen slutar i depression. Verklig depression, inte Hollywood-chic sådan.

    Släpp konflikten är mitt råd. Du riskerar att fastna i ett självskadebeteende där du ständigt söker just konflikt som bekräftar din världsbild, och den enda som skadas av det är du. Det enda som händer är att du förbittrar ditt eget liv. Det enda vinnande draget i ett sådant här spel, är att inte spela alls. Studera din egen respons på mina ord om bränderna nedan, och fundera över varför du har just den responsen – däri finns ledtrådarna för att du skall kunna må bättre.

    Det finns ingen skam i att söka hjälp, och ens psykiska välbefinnande har inget med ens politiska åsikter att göra.

    Ang. bränder: just nu har vi en stor stat och skyhöga skatter. Och allt fler okontrollerade bränder, allt mer hjälp av andra länder och allt sämre katastrofberedskap. Vi har alltså empiri för att den korporativa socialdemokratiska staten är inkompetent. (Jag skulle kunna lägga ut texten om att så inte alltid var fallet, men alla som läser här vet att Sverige före ca 1990 var ett annat land.)

    Allt gott, trots våra meningsskiljaktigheter;

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
  • Senior

    /  07/21/2018

   Precis så.

   Svara
  • Ivar L

    /  07/21/2018

   Modellen fungerade så länge sossarna hade ansvarstagande politiker i ledningen. Någonstans på 70-talet, samtidigt som kommunisterna infiltrerade SVT, flippade allt över och brakfesten med våra skattepengar har pågått sedan dess oavsett regering.

   Svara
   • Senior

     /  07/21/2018

    Palme och Geijers grundlagsändring som genomfördes 1975.

    Ämbetsmannaansvaret avskaffades och tjänstemannaansvaret ändrades så att folkvalda fick undantag från ansvar. Fram till 1975 var de folkvalda precis som alla andra personligt ansvariga för sina handlingar.

    Efter denna ändring är de i stort sett oantastliga, de kan hitta på vilket sattyg som helst, vilket de gjort också i en accellererande takt.

    Det värsta de kan råka ut för är väl att avgå. -Och till och med de brukar de få en reträttpost med full ersättning.

    Svara
    • Ivar L

      /  07/21/2018

     Och så adderade man den akademiska postmodernismen som en slags religion till denna cocktail och vips…raserandet av en stat var påbörjad.

     Svara
     • Senior

       /  07/21/2018

      Det var även i den grundlagsändringen man införde skrivelsen om ”mångkultur”.

   • Patrick

     /  07/22/2018

    Frågan är hur långt dessa ”ansvarstagande” Socialdemokrater hade gått om den politiska opinionen hade tillåtit det, jag har väldigt svårt se att denna naivitet som syns så väl idag plötsligt bara dykt upp. Det mest rimliga är nog att inse att Socialdemokraterna haft extrema och förödande åsikter sedan tidigt 1900 tal åtminstone, däremot har det inte alltid funnits utrymme för deras socialism och därför har ingen möjlighet att kunnat genomföra dem funnits.

    Svara
    • Patrick

      /  07/22/2018

     Lite av min poäng är att kritisera samma bild som ges om feminismen, d.v.s. att den gått överstyr. Även om det funnits gånger en idiot kläckt ur sig något intelligent så är det inte något som ofta sker. Feminismen var extrem även på slutet av 1800talet, fanns det saker att kritisera då? Givetvis men det var andra tider och livet var hårt för alla utom adeln. Man kan inte använda dagens glasögon för att syna dåtidens leverne. Nu har jag hamnat ganska utanför ämnet men, upplever det viktigt för oss som står ”på andra sidan” att påtala om att det inte alls var bättre rörelser förut, snarare att de ännu inte hade lyckats nästla sig in i vart och annans hem liksom hur det är idag. Till slut blir dessa lögner till sanning och då legitimerar man dem.

     Svara
     • Senior

       /  07/22/2018

      Precis så.
      Innan grundlagsändringen 1975 kunde de heller inte nästla sig in på samma sätt. (Då hade kungen veto gällande vissa politiska utnämningar.) Det var den grundlagsändringen som öppnade för för det vi ser idag.

     • Patrick

       /  07/22/2018

      Känns som att en viss Jan ger lite neråt timmar här haha

     • Patrick

       /  07/22/2018

      Tummar skall det givetvis stå

     • Senior

       /  07/23/2018

      Även tvåkammarriksdagen avskaffades 1975, ytterligare ett demokratiskt filter som såg till att inte vilka stolligheter som helst kunde röstas igenom undanröjdes av socialisterna.

 5. Kronblom

   /  07/21/2018

  När det brinner i busken är vaxet för varmt 😛

  Svara
  • Kristian

    /  07/21/2018

   [George Carlin försöker avsluta ett långt telefonsamtal med någon han inte vill prata med.]
   G: -Right. Good. OK. Good. All right then. Good. Great. OK. Good. OK, OK. All right.
   [Oh, fuck, there he goes again. That cocksucker.]
   R: – You remember my neighbor with the burns on 90 percent of her body? Well, she burned the other 10 percent now. She was lighting a fart, and her bush caught fire.
   G: – Listen, listen, Reverend …

   Svara
 6. Ivar L

   /  07/21/2018

  Debattartikel om svenskt brandflyg. Per Axbom, Kommunikationsvetare som väl satsar på en karriär i EU försöker blanda bort korten och låtsas som att brandflygshanteringen är under kontroll i EU:

  ”Det är ingen slump att brandbekämpningsplan skickas till oss. Med EU är vi starkare tillsammans, därför finns gemensamma organisationer som koordinerar insatser vid kriser, som stora brandhärder.
  Trots att Italien och Frankrike har egna skogsbränder skickar de alltså plan till Sverige. Men beslutet att göra det tas, efter dialog, av Emergency Response Coordination Centre (ERCC), som koordinerar och fördelar de resurser som länderna bidrar med.”
  https://www.svt.se/opinion/det-ar-inte-bara-sverige-som-brinner

  Tittar man på en karta över aktuella skogsbränder finns endast en stor markerad i Europa (20180721 kl 16.40) och den ligger i Sverige. I princip ljuger han alltså:
  http://www.globalincidentmap.com/beta/forest-fires-map

  Det har brunnit länge nu och det var väl först onsdag-torsdag de kom i gång i Sverige? Det duger inte till mycket annat än som pedagogiskt exempel på hur fruktansvärt dåligt EU fungerar. Redan 9 juni (innan skogsbränderna) skrev tidningarna om att Sverige hade begärt hjälp eftersom brandfaran var så stor.

  Sedan, efter att ha målat upp en falsk bild om EU:s fina gemensamma beredskapsarbete, skriver Per Axbom denna ogenomtänkta tanke:
  ”Sen kan vi prata om hur flygplan ska delas mellan länderna och om Sverige ska köpa in noll eller tre egna plan.”

  Sverige är skogslandet nummer ett i EU, om inte Sverige köper plan för brandskydd, varför skall då någon annan göra det? Sverige och Finland vore en naturlig koalision, allt annat är bara dimridåer. Skulle det brunnit på riktigt i Frankrike eller Italien hade det inte kommit några brandflyg hit.

  Men vad gör man inte för att undvika Swexit?

  Svara
  • Som sagt var:

   Svara
 7. hllviken

   /  07/21/2018

  Jag känner stor tacksamhet till Polen – de sänder omfattande brandsläckningshjälp – trots att ledande politiker i Sverige tidigare kallat dem nazister och verbalt hotat dem med ekonomiska bestraffningar för att de ej vill inhysa probleminvandrare.

  Svara
  • Kristian

    /  07/21/2018

   Tack Polen! Hoppas EUs mittpunkt fortsätter förskjutas österut (och kanske lite mot Italien också.)

   [Pekar på alla närvarande i rad, som i Community, för att se om de nickar och är med]
   – Kabanoss? Kabanoss? Kabanoss? Kabanoss? Kabanoss? Kabanoss?

   Svara
  • Motkraft

    /  07/21/2018

   Men om jag förstår saken rätt går gränsen vid ryssar, de vill vi inte ha hjälp av! Några Putin-spioner vill vi inte ha flygandes över Sverige och vem vet hur brandflyghjälp från Putin skulle kunna påverka det kommande svenska valet…

   Svara
  • Gorby

    /  07/21/2018

   Svara
 8. Ivar L

   /  07/21/2018

  Ta ett djupt andetag…
  https://uvell.se/2018/07/20/elcyklar-till-ostermalmsbor-istallet-for-brandplan/
  ”ELCYKLAR TILL ÖSTERMALMSBOR ISTÄLLET FÖR BRANDPLAN”

  Svara
 9. Kristian

   /  07/21/2018

  Brendan O’Neill: ”LABOUR’S PROBLEM WITH JEWS IS GETTING WORSE”
  http://www.spiked-online.com/newsite/article/labours-problem-with-jews-is-getting-worse/21603
  ”Why is open and free discussion important on Jewish matters but not Islamic ones? Why is it always Islamophobic to criticise the call to prayer or ridicule the Koran or question the wisdom of women wearing the veil, but it is not anti-Semitic to obsess over the Jewish State and write it off as evil, racist and nasty?
  […]
  why is it suddenly important to know the true ‘intent’ of the speaker and to defend his or her freedom of speech when it comes to Jews or the Jewish State, where that isn’t important when it comes to Islamophobia, transphobia, misogyny?”

  Svensk vänster ligger bara lite efter.

  Svara
 10. Tomas Fritiofsson

   /  07/21/2018

  var är alla käcka å peppiga kvinnorna ?
  ja jag vet att det dräller med kvinnor å män som släcker brand men dom är ju bara vanliga människor eller i värsta fall dödsknarkarnazister
  jag menar dom där peppiga tjejerna vi sett på tv som skrikit sig hesa om jämlikhet å kvinnor kan ,alla dom där som sagt att just dom betyder så mycket för sverige

  Svara
  • Tomas Fritiofsson

    /  07/21/2018

   ps
   brinner julgranen nu??

   Svara
   • Senior

     /  07/21/2018

    Japp, årets julgran ligger ”pyrt” till, och nästa års också.

    Gällande peppiga feminister står de säkert i bakgrunden och räknar kön på brandmännen så de har något att kritisera och försöka mjölka mer skattemedel ur, givetvis efter att bränderna är släckta och allt är klart, så de inte behöver riskera något.

    Svara
  • Ivar L

    /  07/21/2018

   Du är i New York å shoppar.

   Svara
   • Ivar L

     /  07/21/2018

    Jag menar naturligtvis ”De är i…”, sorry.
    De som i de gaphalisga feministerna.
    En sak är säker, när det skall huggas i på något sätt brukar de vara på behörigt avstånd för att inte smutsa ner sina känsliga fingrar.

    Svara
 11. MiT

   /  07/21/2018

  Som sagt…
  ”Nytt nätverk öppnar tältläger för bostadslösa ungdomar”
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=93&artikel=7003089

  Svara
  • Dreadlock

    /  07/21/2018

   Jag tycker mig höra en Iransk(Persiskt) brytande svenska hos åtminstone 2 av dem som uttalar sig. Men de presenteras vara från Afghanistan. Mitt vad är att nästan alla kommer från Iran. Är uppväxta där,gått i skolan där och har hela familjen där.
   Ekonomiska flyktingar m.a.o. som vi egentligen har ett eget regelverk för. Hårt. Det brukar bli avslag , eller brukade förr i tiden. Särskilt ömmande omständigheter är fortfarande i laga kraft,en gummiparagraf som används efter tycke och smak beroende på politisk orientering hos beslutsfattarna.

   Tilläggas kan att Gymnasiereformen är fortfarande i prövning. Men hur övertänkt är hela den klåparaktiga hanteringen. ? Finns det några ord som kan beskriva den enorma röra och brist på handlingskraft när det ändå ställts fram storartade löften och försäkringar av den här kalibern ?

   Svara
 12. MickeP

   /  07/21/2018

  ”Man kan som den gränslösa Reinfeldt flyga över över stora områden med bara skog i Sverige och säga ”Titta, vi har hur mycket plats som helst” och bevisa hur dum i huvudet man är.”

  Fredrik Reinfeldt: – Brann det i julgranen?

  Vi andra: – Nä, men hela j-a skogen står i brand!

  Fredrik Reinfeldt: – Men då så, då är det väl ingen fara. Så länge inte julgranen brinner så är det lugnt (för då kanske jag inte får mina julklappar).

  Vi andra: Femtiofemtusenmiljonertrippeldubbel facepalm.

  MickeP

  Svara
 13. MiT

   /  07/21/2018

  Svara
  • Och den bilden var svaret till ”Jan” ovan!
   Lådorna i vagnen innehåller väldigt mycket luft.

   Svara
 14. Men killar – allt vi behöver är pepp och elcyklar som kan ta oss runt Södermalm!

  Ursäkta, finns det mer av Sverige? J’accuse!

  Svara
 15. MiT

   /  07/21/2018

  Svara
  • Senior

    /  07/21/2018

   ”– Under 2017 utökade vi våra tjänster med 140 läkare för att vi trodde att det skulle öka vår produktion på sjukhuset, men vi har inte sett att vi fått den produktion vi hoppades på. Vi ser det inte som att vi gör nedskärningar utan att vi går ner till normala nivåer. Vi tror inte att dessa tjänster som försvinner kommer att påverka personalen eller våra patienter, säger han till Göteborgs-Posten.”

   118 läkartjänster har alltså ingen påverkan?
   Men alla genus-, HBTQ- och värdegrundssatsningar ger enormt resultat?
   Hur många nya medborgare har Göteborg fått sedan 2017?

   Vi bevittnar just hur det går till när en kommuniststat går under och blir bankrutt, eller för den delen hur Romarriket föll.

   Svara
   • MickeP

     /  07/21/2018

    ”Vi bevittnar just hur det går till när en kommuniststat går under och blir bankrutt, eller för den delen hur Romarriket föll.”

    Yepp, precis så.

    😉

    Som en trafikolycka i slow motion.

    MickeP

    Svara
 16. MiT

   /  07/21/2018

  Svara
  • Dreadlock

    /  07/22/2018

   Vad hände där egentligen ? Bara båg ?

   Svara
   • Slump, spam och algoritmer. Algoritmerna vet ålder, kön, födelsedag och konsumtionsvanor. [Slump gånger antal meddelanden] gör att förr eller senare händer något som verkar som tanke- eller avlyssning.

    Svara
    • Jonas

      /  07/23/2018

     Finns flera filmer på Y-tube där de testar att prata om slumpmässiga saker och direkt dyker det upp reklam för just precis det de pratade om.

     Svara
 17. MiT

   /  07/21/2018

  Lisa J Andersson var hon som gick i gång på Niklas Svensson förra året (tror jag det var). Hon är en sån där heeeelt oberoende journalist som aldrig låter sitt egna bias styra någonting utan är extremt konsekvensneutral… (För er som inte förstår att det där var ironi finns ingen hjälp 😛 )

  Svara
 18. MiT

   /  07/21/2018

  Rätt fräckt ändå att ta åt sig äran för det

  Svara
  • weasel

    /  07/22/2018

   Det blev visst lite fel där , Margot….;
   Att flygplanen som nu bekämpar bränder i Sverige kommer från Italien och Frankrike är på grund av att den svenska regeringen har slösat de svenska skattebetalarnas pengar på annat och därför har vi inte råd med några flygplan och därför klarar inte Sverige av att bekämpa sina egna skogsbränder utan är , precis som vilken bananrepublik som helst, utlämnat till omvärldens välvilja.
   Så ska det stå.

   Svara
  • … och det är naturligtvis omöjligt om vi inte förbjuder memer på internet och reglerar bananer!

   Svara
   • … och Norge har naturligtvis inte gjort något alls!
    Stolpskott.

    Svara
   • Ivar L

     /  07/22/2018

    Ja, detta är väl ett solklart fall av ”trots att vi är med i EU” och ”trots att vi har en sosseregering” (och dessförinnan en lika galen alliansregering) och ”trots att Dan Eliasson har ansvaret”.

    Svara
 19. Gorby

   /  07/21/2018

  Svara
  • Senior

    /  07/21/2018

   Japp, i vintras fick vi bittert erfara ”genusplogning”.
   -Nu verkar det som vi bittert erfar ”genussläckning”.

   Svara
   • Johan A

     /  07/22/2018

    Och precis som med snöröjningen är det mestadels, för att inte säga praktiskt taget enbart, män som arbetar och riskerar sina liv i räddningstjänsten.

    Svara
   • Noger

     /  07/23/2018

    Och arbetsmarknaden får bittert erfara ”Genusjämställdhet”:

    1.Alla ska behandlas lika.
    2.Kvinnor och män är lika.
    3.Skillnader i utfall till kvinnors nackdel beror på diskriminering.
    4.Kvinnor måste få specialregler.
    5.Skillnaderna ökar
    6. Goto 3

    Svara
   • Noger

     /  07/23/2018

    Råkade förresten se ett kort nyhetsinslag på svensk TV om World Economic Forum i Davos tidigare i år. Huvudnyheten var den kvinnliga representationen.

    Ena klippet visade en ”all female leader board” i den ombonade konferenslokalen.
    Andra klippet visade människor som kämpade med snöröjningen och yttre säkerhet i snöstormen – enbart män!

    Svara
  • Ivar L

    /  07/22/2018

   Undrar hur många brandplan och helikoptrar som allt genustrams i MSB kostat? Eller för den delen personalresurser. Det är nästintill förräderi det som pågår. Livsviktiga resurser beslagtas och organisationer infiltreras av politiska kommissarier för att utexaminerade från totalt irrelevanta postmodernistiska skitutbildningar skall få en födkrok. Det är som maffiaverksamhet.

   Svara
   • Senior

     /  07/22/2018

    Jag tror helt ärligt att Hells Angels skulle ge mig bättre säkerhet om jag kunde få behålla den delen av min skatt som går till polisen och istället betala dem för att skydda mig.

    Svara
 20. Gorby

   /  07/21/2018
  Svara
  • Ivar L

    /  07/22/2018

   Hur kan det kosta så mycket? Det låter för en helikopterokunnig fullständigt orimligt.
   Är det samma med andra helikoptertyper?

   Svara
   • Rikard

     /  07/22/2018

    Hej.

    Med risk för att jag är ute och flyger:

    Reservdelar, bränsle, personal: allt måste vara av rätt sort för rätt märke. Det är inte direkt delar från Biltema man lagar luftskruvarna med.

    Marknadens lag är järnhård: ju mindre valmöjlighet kunden har, desto högre pris.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
   • Senior

     /  07/22/2018

    Helikopter 14 är väldigt speciell…..

    Den började som ett samnordiskt inköp, Valet föll på NH90. Dock kravställde vissa länder ganska speciella egenskaper som fördyrade helikoptern (En helikopter som i stort sett kravställdes till att klara allt.) då man i och med alla dessa olika krav fick frångå standard NH90 och mer eller mindre bygga en ny helikopter, bl.a.med högre kabin än standard. -Dock var tanken att den stora volymen helikoptrar samköpet innebar skulle få ner styckpriset.

    Sedermera hoppade vissa länder av projektet, även de som ställt de värsta fördyrande kraven. Kvar blev Sverige med alla fördyrande kostnader på grund av de krav som ställdes under upphandlingen, krav som Sverige egentligen aldrig ställt, men som de nu får betala för som en av de kvarvarande parterna. -Med mindre antal helikoptrar vilket nu istället ger ett väldigt högt styckepris, ett pris som avspeglas på kostnaderna per flygtimme.

    NH 90 konsortiet som sådant, ett samarbete mellan fler tillverkare, har också präglats av bekymmer.

    Svara
    • Ivar L

      /  07/22/2018

     Men är det alltså s.a.s. avbetalningen/avskrivningen på inköpspriset som ingår i summan på 240000/timme? Är det det så blir det missvisande. En helikopter som inte används blir ju inte billigare i inköp av att stå på marken.

     Svara
     • Senior

       /  07/23/2018

      Japp.

      Totala kostnaden, inklusive inköp, slås ut på dess beräknade livslängd, precis som vilken avskrivning som helst.

      Ett flygfartyg har en livslängd på x antal flygrimmar totalt.
      Inköpspriset delat med x= Helikopterns avskrivning.

      Lägg därtill förebyggande underhållskostnader, materiel och lönekostnader.

      Man köper in och håller ett reservdelslager med den beräknade mängden reservdelar som kommer att gå åt under dess livslängd, både avhjälpande och förebyggande. Vissa av dessa delar har stränga krav på förvaringsmiljö, tex luftfuktighet och temperatur för att garantera bibehållen funktion. Vissa komponenter i förråd kräver också underhåll med jämna mellanrum under tiden det ligger i förråd för att bevara luftvärdighet.

      Lägg till Bränslekostnader.
      Förare och tekniker skall ha lön.
      Etc, etc.

      I detta fall hamnar totalen uppenbarligen på 240 000:- per flygtimme.

      För övrigt:
      En helikopter som inte används kostar underhåll även när den står på marken. Vare sig du flyger med den eller inte måste den underhållas. Motorer skall tex. konserveras om de inte används, därefter startas upp igen och omkonserveras med visst tidsintervall för att de skall bibehålla funktionen och därmed luftvärdigheten. (Detta fäller f.ö. även de reservmotorer som ligger i förråd…)

     • Senior

       /  07/23/2018

      Nej, det är inte missvisande.
      Det är de faktiska kostnaderna.

 21. weasel

   /  07/22/2018

  Jag minns för något år sedan när Löfven hotade Polen med ekonomiska sanktioner .
  Detta eftersom Polen, enligt Löfven, inte tog ansvar.
  Nu skickar alltså det landet som inte tar ansvar 140 brandmän för att hjälpa den ansvarstagande Löfven …???
  Om Polen vore ens hälften så främlingsfientligt som den svenska regeringen har påstått så skulle dom knappast hjälpa främlingarna i Sverige.


  I det här landet är det så att man – om man är en normal människa – vid åtminstone tio tillfällen i veckan ser någonting som man undrar om det är ett skämt eller på riktigt.
  Men någon gång i månaden överträffas det . Då ser man någonting som man blir fullkomligt chockad av .
  Trots att man borde vara ordentligt härdad av att befinna sig i ett land som i princip är ett mentalsjukhus och dessutom ett mentalsjukhus där de mest psykotiska patienterna styr, så sker det då och då att man ser någonting som fortfarande får en att häpna.
  Rullstolsanpassad bastu på en brandstation ???
  😮
  Jag är till 100 % för reformer som handikappanpassar det offentliga rummet så att även funktionsnedsatta kan nyttja det. Men… en brandstation är inte något offentligt rum- och där behöver inte bastun anpassas för rullstolsburna – detta eftersom rullstolsburna inte ska jobba som brandmän.
  Eller brandhen- som det förmodligen numera ska kallas på den slutna paviljongen.

  Svara
  • Ivar L

    /  07/22/2018

   Handikappmanin är totalt urspårad. Allt skall handikappanpassas. Det är inte rimligt. Om vi inte har råd att ha ett BB i en stor stad i Norrland men däremot att handikappanpassa bastun på en brandstation så är något fel.

   Handikappanpassning skall ju snarare göras strategiskt och efter behov. Jag skulle gissa att det finns extremt stora mängder handikappanpassningar som i princip aldrig används. Mytologin bakom (och orsaken till ordet funktionshinder) är att det inte är den handikappade som behöver hjälp utan att det är ”fel” på resurserna omgivningen (huset, badsjön, bastun) om inte alla människor på jorden kan använda resurserna.

   Svara
   • weasel

     /  07/22/2018

    Ja, jag talar alltså om sådana grundläggande saker som att även rullstolsburna bör kunna nyttja tunnelbanan. Något behov av att nyttja bastun på en brandstation tror jag dock inte att dom har… :/

    Svara
    • Ivar L

      /  07/22/2018

     Naturligtvis skall ett (fortfarande) rikt samhälle som Sverige ta väl han om handikappade, men det är ju inte längre det som diskussionen handlar om i de där frågorna.
     Istället verkar ju handkapporganisationerna excellera i postmoderna teorier som går ut på att de är ”funkis” och ”funktionsvarianter” och att de inte egentligen behöver hjälp utan att det är fel på samhället om de inte kan göra allt som majoritetens ”funktionsvariant” (d.v.s. de utan handikapp) kan göra. Och nåde den som har en invändning till att t.ex. ifrågasätta handikappanpassning av, som här, brandmännens bastu. Närapå fascism och tidningsutryckning blir det.

     Svara
 22. Min farmor släktforskade och ja, vi hade en del som gick över till Amerikatt. Däremot så var det inte ett lätt liv; det fanns inget socialsystem för ett. Många dog. Vi har ett kort som en skickade på ett hus… ett par månader senare dog stackaren av okända skäl vid 26 års ålder,

  En annan kom tillbaka och drog med sig en ring som vi har i familjen. Han sade uppenbarligen att han vann den i en pokermatch. Jag är rätt säker på att det är en ring som tillhör öppningen till en vinflaska.

  Svara
  • Intressant från wikipedia:
   * Ungefär en femtedel återvände.
   * Till 1830-talet var det förbjudet att emigrera!
   * Antalet svenskamerikaner i USA kan snart vara fler än ”de nio miljoner sverigesvenskarna”.

   Svara
 23. Johan A

   /  07/22/2018

  Jag har ett förslag som skulle kunna lösa hela frågan med de 9000 ”barnen” från Afghanistan: Sätt dem att hjälpa till med att släcka bränderna! Den som inte vill åker ut ur Sverige och den som hjälper till får stanna. Då har de som har hjälpt till visat att de vill vara en tillgång för svenska samhället. Enkelt!

  Svara
  • weasel

    /  07/22/2018

   Ja, mycket enkelt, men samtidigt mycket dåligt ;
   ”Jag hjälpte till vid en skogsbrand” är inte och ska heller inte vara ett asylskäl.

   Svara
  • Ivar L

    /  07/22/2018

   Förstår tanken men gissar att språkförbistring och kulturella krockar skulle skapa mer problem än de löser, samt att jag inte vill ha 9000 hazarer till i landet.
   Snarare borde man skicka ditt alla arbetslösa 2:a generationens, de kan i vart fall språket.

   Svara
  • Kronblom

    /  07/22/2018

   Eh… räven och hönshuset, någon?

   Svara
 24. Gorby

   /  07/22/2018
  Svara
  • Ivar L

    /  07/22/2018

   Amen va f-n…
   Någon som har länk till skiten, jag måste läsa. Hittar inte artikeln.

   Svara
   • lensof

     /  07/22/2018

    Dom kan ha tagit bort den för den var verkligen korkad. Av att ha pratat med en stycken en person, en vit äldre man, i sin närhet om klimatfrågorna drar han slutsatsen att vita äldre män är ansvariga för det torra klimatet och därmed de bränder som rasar. Logik, perspektiv och distans saknas helt i inlägget.

    Jens Liljestrand har tydligen gått på genuskurs för han har blivit en riktig kärring en sån som lägger ut personliga problem offentligt men söker göra dem till något allmängiltigt. En sån som ingen vuxen människa vill vara oavsett kön.

    När jag läste inlägget blev min spontana reaktion att den karln borde prata med sin far i stället för att gnälla och lägga oberättigad skuld på andra. Taskig barndom sa vi förr om sådana här personer och det var inte för att ge dem en ursäkt.

    Svara
 25. Gorby

   /  07/22/2018

  ”Vi hjälper det svenska folket, inte er regering”, säger Dominik Tarczyński från det polska regeringspartiet Lag och Rättvisa med anledning av de 139 brandmän som Polen skickar till Sverige. Han vänder sig också emot att den svenska regeringen tidigare markerat stenhårt mot Polen. — Kalla oss inte fascister eller nazister, säger han till Nyheter Idag.

  https://nyheteridag.se/vara-hjartan-ar-med-det-svenska-folket-inte-med-den-svenska-eliten/

  Svara
  • Ivar L

    /  07/22/2018

   ”— Vi kallar inte oss bättre än andra, vi försöker säga att vi är logiska. Vi vill ha ett enat Europa baserat på kristna värderingar. Och vilka är de Europeiska värderingarna? Det är romerskt rättssystem och grekisk filosofi. Det är vår identitet. Det är en del av vilka vi är.”

   Tänk om man kunde få höra politiker i regeringen i Sverige säga detta. Precis detta.
   Kristna värderingar
   Romerskt rättssystem
   Grekisk filosofi

   Svara
   • lensof

     /  07/22/2018

    Det kan vi aldrig få höra för svenska politiker vet inte vad kristna värderingar, romerskt rättssystem eller grekisk filosofi är. De kan orden men inte innehållet.

    Svenska politiker kan endast ägna sig åt ytlig symbolpolitik till mer har de inte kompetens. Symbolpolitik det är också vad valrörelsen kommer att handla om, det har redan börjat.

    Romerskt rättssystem? Vi som har en minister ansvarig för landets juridik som inte kan den svenska lagstiftningen enligt Johan Westerholm.

    Mot dumhet kämpar gudarna förgäves sa man förr och vi har en politisk ledning präglad av dumhet, lättja och ytlighet.

    Svara
  • Senior

    /  07/22/2018

   Nej, regeringen är bortom all räddning….

   Svara
 26. Gorby

   /  07/22/2018
  Svara
 27. Gorby

   /  07/22/2018

  Svara
 28. Ivar L

   /  07/22/2018

  Oerhört viktig och delvis skrämmande artikel om FN:s befolkningsprognoser. Gissa vilka delar av världen som växer mest?
  ”[Det] finns en oroväckande folkökning i västra Asien och Afrika. För västra Asien (271 miljoner) är FN:s prognos 400 miljoner till 2050, och 480 miljoner till 2100. För Afrika (1,3 miljarder) är prognosen 2,5 miljarder till 2050, och hela 4,5 miljarder till 2100.”

  En av de viktigaste orsakerna till stora barnaskaror, och här faller alltså delvis Hans Roslings optimism platt:
  ”Men då Afrika utvecklas sjunker väl fertiliteten [?…] Men delar av världen har fram till idag inte följt FN:s antagande om fallande fertilitet; födelsetalen minskar långsammare. Nigeria är ett av många exempel. Religiös tro och sociala normer (patriarkal och traditionsbunden familjebildning) är förknippade med hög fertilitet.”

  Värdegrunden sätter käppar i hjulen:
  ”Begreppet familjeplanering måste återigen framhållas av UD och Sida, liksom av EU för insatser i Afrika. En gammal sanning är att program för familjeplanering sänker födelsetal i högfertilitetsländer och därmed gynnar både människor och miljö. Vetenskapliga studier i bland annat Bangladesh och Iran har klargjort detta. Men ”familjeplanering” har ersatts av ”sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter” (SRHR, se t ex regeringens hemsida). Detta (i sig angelägna) begrepp upplyser inte om de tydliga mål och de konkreta åtgärder som behövs för att stävja folkökning. Politiker ser inte, eller blundar för den problematiska folkökning som redovisats i de ledande vetenskapliga tidskrifterna Nature och Science.”

  https://www.svd.se/fn-bor-ha-som-mal-att-bromsa-folkokningen

  Svara
 29. ”Mellanösterniseringen av Sverige är i full gång”
  https://detgodasamhallet.com/2018/07/22/mellanosterniseringen-av-sverige-ar-i-full-gang/
  ”Dessa män som kommer från länder där det har varit krig i decennier och som är vana vid våld är inget att leka med. Det är länder som har präglats av brutala diktaturer, islamistisk extremism och klanfejder. I Irak har det till exempel varit konstant krig i 38 år.”

  Vilket är ungefär lika länge som Sverige har predikat genus och att (som Jordan Peterson uttrycker det) idéalmannen är ”ofarlig.”

  Det går bra det här …

  Svara
 30. ”Prideaktivister på UD går bakom ryggen på den politiska ledningen”
  https://ledarsidorna.se/2018/07/prideaktivister-pa-ud-gar-bakom-ryggen-pa-den-politiska-ledningen/
  ”Ledarsidorna kan som enda media rapportera om såväl förankrad som icke förankrad politisk aktivism från tjänstemän på UD. Tjänstemän som inte drar sig för att gå bakom ryggen på den politiska ledningen när beslut går dem emot.
  […]
  Gustaf Lind […] har en bakgrund som moderat statssekreterare hos förre migrationsministern Tobias Billström […] Gustav Lind är idag enhetschef för en av de för regeringen Löfvens utrikespolitik viktigaste enheterna, Enheten för folkrätt, mänskliga rättigheter och traktaträtt (UD-FMR).
  […]
  I den sanktionerade politiska aktivism som Lind drivit under mandatperioden märks bland annat det utbildningsprogram för Palestinska diplomater i hur PA kan använda internationell rätt för att ifrågasätta staten Israels rätt att existera.
  […]
  Den allmänna bedömningen är att ett möte med Sveriges sändebud […] har en negativ effekt för såväl processen som sådan som för de respektive länderna i andra bi- och multilaterala förbindelser. Sverige har förflyttat sig från att vara en marginaliserad aktör under Carl Bildts tid på UD i fredsprocessen till att vara en belastning för alla de länder som väljer att genomföra enskilda möten med oss inom ramen för fredssträvandena mellan Israel och Palestina.”

  En ”moderat,” alltså, den här gången. ”Pride” är egentligen bara en detalj.

  Svara
 31. Ytterligare en typisk svensk vit medelålders rasistisk brunskjortad SD-väljare:

  Svara
  • Ivar L

    /  07/22/2018

   Nej, tio års testperiod INNAN man får medborgarskap och det får men enbart om man uppfyller en rad kritierier och den fastställda kvoten inte är fylld.

   Svara
   • Patrick

     /  07/22/2018

    Jag skulle inte haft emot en prövotid på åtminstone 15 år

    Svara
 32. Klimatexperten

   /  07/22/2018

  Svara
 33. Femnazist

   /  07/22/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  07/22/2018

   Mysig farbror. Påminner inte lite om en mustaschprydd tysk som mässade liknande saker på 1930-talet.

   Svara
 34. MiT

   /  07/22/2018

  Svara
  • Hmm, FrP har suttit i folketinget sedan 1981.
   2009 hade man 41 representanter.
   2011 såg Breiviks attack.
   2013 fick FrP bara 29 representanter. Stort framsteg tack vara Breivik! Sedan fick man vara med och bilda regering, eftersom begreppet ”DÖ” inte finns på norska och man faktiskt gärna vill ha egen majoritet.

   Svara
  • hllviken

    /  07/22/2018


   Svara
  • Anne-Hedvig

    /  07/23/2018

   Henrik Arnstad –
   Aldri en dag uten å få med noe om nazisme… Hvorfor er ditt indre så oppfylt av nazisme, du er jo sykelig opptatt av dette.

   Svara
 35. Är det bara jag som tycker att Fredrik Segerfeldt känns som en belastning för den som vill ha ett alternativ till sosserier?

  15 Juli:
  https://timbro.se/smedjan/privatisera-vattnet-innan-det-ar-for-sent/

  20 Juli:
  https://www.expressen.se/debatt/bonderna-fortjanar-inte-ekonomisk-hjalp/
  ”Det finns inget egenvärde i att ha just svenskt jordbruk. […] Det svenska jordbruket är ett starkt särintresse som har varit skickligt på att bygga upp en falsk bild av det nödvändiga i den egna existensen. Dessutom präglas debatten av vaga känslor av nationalism och nostalgi.”

  Tydligen är han vad Centern vill ha:
  https://kvartal.se/kommentar/0kna6ujjfosb86k4aj37clkieucfug
  ”Förunderligt nog har Segerfeldt varit en ideologisk förebild för Centerpartiet just i sin syn på nationen. Segerfeldts bok Migrationens kraft, en stridsskrift för fri invandring skriven tillsammans med debattören Johan Norberg, köptes in av Johan Hedin, riksdagsledamot för C, och delades ut till samtliga partiets riksdagsledamöter 2012.”

  Svara
  • Ivar L

    /  07/22/2018

   Timbrohögern är precis lika destruktiv för Sverige som sosseriet, om inte värre. Det finns vissa där som kommer med berättigad kritik och en och annan genomtänkt text men om de fick maten så blir det Reinfeldt 2.0 på steroider.

   Svara
  • Jonas

    /  07/23/2018

   Nu när så många undrar om varför regeringen sålde ut helikopter 4, som var bra att ha vid brandbekämpning, så googlade jag lite och hittade Wiseman’s blogg. En av anledningarna var att den användes vid sjöräddning och då konkurrerade med privata alternativ.

   Svara
 36. Nilsson

   /  07/22/2018

  Satt precis och såg 40 polska brandbilar köra förbi, tragiskt att inte Sverige kan lösa detta själva.

  Svara
  • Ivar L

    /  07/22/2018

   Nu när det är en historiskt omfattande skogsbrand så är det inte så konstigt att utlandet hjälper till, men det gick en vecka nästan som vi kunde kommit mycket längre i släckningsarbetet om vi haft resurser hemma.

   Svara
   • weasel

     /  07/23/2018

    Anledningen till att det är en historiskt omfattande skogsbrand är att Sverige inte har resurser att sätta in. Hade vi haft det hade det aldrig behövt utvecklats till en historiskt omfattande brand.

    Svara
    • Ivar L

      /  07/23/2018

     Nej, precis. Antagligen hade den kunnat begränsas i ett mycket tidigare skede. Med tanke på att skogen är en av Sveriges viktigaste exportvaror så är det rena självskadebeteendet att inte ha dessa resurser.

     Svara
     • Nilsson

       /  07/23/2018

      Klart att Sverige har resurser, men den svenska räddningstjänsten verkar vara seg i sin organisation och försiktig med att anlita andra kommuner, vem ska betala? Det finns något som heter gränslös räddningstjänst(gratis första timmen) men inte ens det kan kommunerna komma överens om.
      Min kommun har skickat 1 man till Ljusdal efter mer än 1 vecka, hade brandmännen själv fått bestämma hade vi säkert kunnat skicka 6 man, en brandbil och en tankbil efter bara några dagar.

 37. Sverige skapar egna problem när de befintliga inte räcker:
  ”Avtal hindrar frivilliga från att hjälpa till vid skogsbränderna”
  http://www.gp.se/avtal-hindrar-frivilliga-fr%C3%A5n-att-hj%C3%A4lpa-till-vid-skogsbr%C3%A4nderna-1.7281518
  ”Frivilliga bandvagnsförare i Dalarna stoppades från att hjälpa till vid en av de stora skogsbränderna i sitt eget län. Istället kallades personal från Jönköping in.
  […]
  ‘Vi fick höra att FAK ska skicka folk från södra Sverige istället för att det är de som har avtal med Trafikverket. Vi har avtal med Svenska Kraftnät och får inte åka.'”

  Svara
  • Ivar L

    /  07/22/2018

   Kan inte regeringen utlysa undantagstilstånd i sådana här lägen? Vem fan bryr sig om avtal när landet brinner upp?

   Svara
 38. Ibland, och bara ibland, känner jag mig stolt över bögar:

  Svara
 39. Gorby

   /  07/22/2018

  I nöden prövas manligheten

  ”Sverige brinner och tusentals tappra medborgare bekämpar de förödande lågorna som slukar skog och mark. Nu har också hjälp från utlandet kommit, i går kom fantastiska brandmän från Polen som vill bistå det svenska folket. Även andra europeiska länder har skickat hjälp, Italien, Tyskland och Frankrike bland annat. Men vi befunno oss icke i det lilla extremistiska Sverige om det inte samtidigt som elden härjar startas en diskussion om maskulinitet och dess “negativa” inverkan på samhället. Mitt svar är: Vi behöver mer maskulinitet – inte mindre.”
  […]
  ”Det är först i den verkliga nöden som manligheten behövs. Åh vad den behövs! Ödesdigert uttryckt är den faktiskt allas vår räddning. Hjälten föds inte ur tomma intet. Han nödlandar ett plan, han skjuter en terrorist i nödvärn. Han föds inte ur att rabbla intersektionella teorier och identitetspolitiska floskler. Det moderna samhället må vara hur teknologiserat som helst, jämställt, inkluderande, fisförnämt, men det står sig helt klart slätt utan manlighetens beskydd. Eller tror du att landet kommer att räddas av en armé botoxade bloggbimbos, sönderklemade yogande regeringtjänstepersoner eller oldschooltatuerade Södermalmhipsters? Nej, de kan sitta och vara ironiska i sina bostadsrätter och fortsätta äta sina laktosfria bruncher, men några fysiska hjältedåd där de måste offra sin egen bekvämlighet kommer de troligen icke att uträtta.”
  […]
  ”Ställ dig frågan, vem du helst vill bli räddad av när ditt liv hänger på en skör tråd? En genuspredikande muskelsvag fjant som börjar gråta när hen hör ett “bu” och som du själv måste ta hand om eftersom hen annars bryter samman – eller en tuffing som visar beslutsamhet och mod och som inte backar ens för en fysiskt överlägsen fiende?

  Välkommen maskulinitet. Vi behöver mer av den, mycket mer av den, i det katastrofhärjade Sverige. Vi behöver beslutsamheten, modet, styrkan. Via de utländska brandmännen får vårt land nu ett välkommet tillskott av detta. Våra egna hjältar får nya friska händer och individer som tänker kämpa för att hjälpa det svenska folket. Jag är tacksam för dem alla.”

  http://katerinamagasin.se/noden-provas-manligheten/

  Svara
  • Ivar L

    /  07/23/2018

   Så otidsenligt och så precis på pricken.
   Det roliga är att denna artikel betraktas som provokativ i vårt land.

   Svara
 40. Även om Fi:s representanters dröm säkert delas av många palestinier som behandlats illa av Israel och Israel-lobbyns amerikanska kongressledamöter, i strid med FN:s resolution 242, så är jag inte helt säker på att de ”kan” komma in i riksdagen eller ens leda landet väl, så jag tycker vi ska vara snälla mot Fi:s försök.

  Att de tror att de ”kan” saker, som verkar vara uppenbart svåra för dem, är helt mänskligt och beror med stor sannolikt på Dunning-Kruger-effekten. Det är sannolikt därför som de återigen inte valsamverkar mot 4%-spärren. Beteendet är alls inte ovanligt, snarare mer regel än undantag.

  Men brist på kompetens går ibland att bota…. särskilt OM man är motiverad att bota den.

  Svara
 41. Lite statistik.

  Svara
  • Olof

    /  07/23/2018

   Man skall dock vara lite försiktig med den typen av statistik eftersom den tenderar att variera massivt beroende på urvalsområde, med hög mordfrekvens i allmänhet koncentrerad till relativt små områden i stora städer. Det gör att den geografiska indelningen får en väldigt stor påverkan på frekvensen – räknar man t.ex in kranskommuner ser statistiken annorlunda ut, medans räknar man att ett helt land har 6.35/100k som Afghanistan här, kan man nog gissa att vissa regioner är rejält mycket värre.

   Vet inte om det finns något bra sätt att mäta det för att få fram bra data att jämföra med. Eller ens vad det egentligen är man vill mäta. Är det faran för gemene man? Eller är det mer intressant med faran för de i utsatta områden? Hmm.

   Svara
 42. ”Kan inte minnas något liknande …”
  *https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=10155913842958165&id=82541558164*
  ”Sommaren 1975, som kanske kan inkluderas i mannaminnet, var en av dessa tidigare somrar med långvarig torka. Den 7 augusti slogs dessutom värmerekord i Örebro med 36 grader. På LM Ericssons fabrik i Örebro gick de anställda hem på grund av värmen och i Karlskoga gick en av kommunens stordatorer sönder.

  Även sommaren 1969 var osedvanligt varm och torr. I Örebro läns hushållningssällskaps årsberättelser kan man läsa att det under »tiden 15/5–21/8 kom inget regn, som växterna kunde tillgodogöra sig.”

  Svara
 43. Det där var kanske årets bästa rubrik. 🙂

  Svara
 44. MiT

   /  07/23/2018

  Hahaha, den där fejkmoderaten, ni vet centerpartisten/miljöpartisten/extremisten som låtsades vara moderat och skrev talen till Reinfeldt, är igång igen 😛
  Kolla alla svar

  Svara
  • G

    /  07/23/2018

   Svara
  • G

    /  07/23/2018

   Svara
   • Jonas

     /  07/23/2018

    ”Att Liberalerna ska samarbeta med M som är SD-vänligt… nope! Not a chance!”

    Guilt by association to anyone associated to someone with association….

    Svara
   • Är det bara jag som tycker det låter tramsigt när folk skriver ”skämmes” i stället för bara ”skäms”?
    Hade man i övrigt en vokabulär och språkbruk som en och annan Strindberg eller Ehrenmark så kunde det ha gått an, men detta är ofta samma personer som skriver ”lille” med E på slutet när det är femininum.

    Svara
  • x

    /  07/23/2018

   Liberalerna kämpar hårt för en bättre hantering av återvändande IS-krigare”.
   De som slagits på IS sida är terrorister och mördare – inget annat punkt.

   Svara
 45. Gorby

   /  07/23/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  07/23/2018

   Det är nästan ett episkt självmål den självgoda svenska regeringen lade upp åt sig själv mot Polen. Men jag tror samtidigt det sätter fingret på något väsentligt. Skillnaden mellan att prata och att göra. Snacka går ju, när allt är frid och fröjd.

   Svara
 46. Gorby

   /  07/23/2018

  Svara
 47. G

   /  07/23/2018

  ”Mesut Özil slutar i tyska landslaget – skyller på rasism”
  https://nyheteridag.se/mesut-ozil-slutar-i-tyska-landslaget-skyller-pa-rasism/

  Röstade så Trump vann, nä gud, har inte amerikanerna lärt sig något av historien (sic!)…

  https://twitter.com/SergDarling/status/1021167039443095553

  Och så turkar som är supporters av Erdogan….

  ”Nederland en Turkije altijd nummer 1”

  Merkel är typ lika mycket diktator som Trump, dvs inte alls, men vänstern älskar kalla Trump för diktator och fascist. Så Turkiet ”altijd nummer 1”. Men ändå väljer du och många andra turkar och Erdogan-supporters att bo i andra länder av någon anledning.

  Svara
  • Jonas

    /  07/23/2018

   ”Ingen refererar till dem som ‘tysk-polska’ så varför kallas jag ‘tysk-turk’? Beror det på att det är just Turkiet? Beror det på att jag är muslim?”

   Kanske för att han har både tyskt och turkiskt medborgarskap?

   Svara
 48. MiT

   /  07/23/2018

  Hahaha, han hade retweetat Steget Efter och fick den här reaktionen 😀

  Svara
  • MiT

    /  07/23/2018

   Svara
  • G

    /  07/23/2018

   Malin: ”PhD in social studies education on justice. Gy-lärare, lärarutbildare, undervisningsutvecklande forskning.”

   Och Malin är lärare och lärarutbildare. Så sorgligt att en lärare inte har mer öppet sinne än så här, speciellt när det handlar om satir. Men öppet hjärta har hon nog säkert, det folket brukar ju kallas sig toleranta men är ofta motsatsen.

   Svara
  • G

    /  07/23/2018

   Jag säger då det. Alla dessa lärare. Här en kvinna (twitter.com/annedore36) som gillade Malins tweet skriver så här i sin profil:…

   ”Solidaritet behövs för att bygga ett gott samhälle. Kan man vara något annat än feminist? Lågstadielärare sedan 1979.”

   Svara
  • G

    /  07/23/2018

   Tidigare i år visade Malin sin support till Sara Danius….

   Svara
  • Ivar L

    /  07/23/2018

   I sentence you to:
   AVFÖLJNING

   Sicken sandlåda.

   Svara
  • Olof

    /  07/23/2018

   Och för att avfölja honom så måste hon dessutom twittra om det? Köra lite virtue signalling? Ytterligare en obehaglig stasi wannabe.

   Den här typen av människor är inte lämpliga för arbete inom skolan. Vilken typ av värderingar lär det barnen när man anser sig ha rätt att uppmana till utfrysning för människor som inte slaviskt följer ens kollektiv?

   Svara
 49. Jonas

   /  07/23/2018

  Morgan Johansson, alltid denna Morgan Johansson…

  från Januari i år angående brandflyg:
  ”– Det blir för dyrt, och risken är att EU-länderna förlitar sig på hjälp från EU istället för att bygga upp egen räddningskapacitet, menar Morgan Johansson.
  – Vi måste se till att medlemsstaterna själva, och för egna pengar, höjer sin kapacitet så att man inte tror att man kan luta sig tillbaka och säga att det här kan vi nog ta på EU-resurser, så att vi själva slipper ha den här kapaciteten, säger Morgan Johansson.”

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6868675

  Svara
 50. Gorby

   /  07/23/2018
  Svara
  • Ivar L

    /  07/23/2018

   De får ta och photoshoppa in Reinfeldt också. Han är en major konstant i denna ekvation.

   Svara
 51. Ivar L

   /  07/23/2018

  Polen och Sverige har ungefär samma bruttonationalprodukt. Hade Sverige kunnat skicka 44 brandbilar och 140 brandmän?
  OK, Polen har 4 ggr så stor befolkning, men hade Sverige kunnat skicka 11 brandbilar och 35 brandmän?
  Fast det blir lite orättvist, per capita har Sverige 4 ggr högre BNP.
  Vi får stanna halvvägs:
  22 brandbilar och 70 brandmän.
  Hade Sverige kunnat skicka det?

  Svara
  • Ivar L

    /  07/23/2018

   Min poäng är alltså att det är en AVSEVÄRD uppoffring Polen gör.

   Svara
  • lensof

    /  07/23/2018

   Sverige hade inte kunnat.

   Men inte heller velat. Det är ju semestertider…

   Vad polackerna gör är sånt som svenska politiker bara pratar om – med stöd av alltför många svenskar.

   Svara
   • Ivar L

     /  07/23/2018

    Precis, vi fjäskar hellre för NATO genom att skicka folk på mer eller mindre obegripliga uppdrag i Afghanistan än hjälper ett grannland med fel värdegrund.

    Svara
 52. Gorby

   /  07/23/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  07/23/2018

   Jag blir så in i helvete förbannad på detta och jag måste erkänna att jag inte begripit att det var så illa även på den här fronten.

   Svara
 53. När Westerholm blir förbannad blir han bara mer tydlig:
  ”Den stora pekboksutredningen”
  https://ledarsidorna.se/2018/07/den-stora-pekboksutredningen/
  ”Moderaternas Ulf Kristersson är ett exempel på dagens politiska ledarstil där utredningsformaten som regeringar har tillgång till bör ersättas med en pekböcker.
  […]
  Morgan Johansson klarar sig inte heller undan förödande kritik efter att han i Aktuellt börjat efterlysa lagar för att komma tillrätta med de uppenbara ledningsproblemen. […] Morgan Johansson satt själv som statsråd i den regering som stiftade just denna lag varför han inte bör vara helt obekant om dess existens.
  […]
  Tre regeringar, Reinfeldt 1 och 2 samt regeringen Löfven visar sig strukturerat och systematiskt tittat bort under tio års tid.”

  Svara
  • Ivar L

    /  07/23/2018

   Avslutningen är rätt bra också:

   ”Till skillnad från Ulf Kristersson och Stefan Löfven vet idag alla engagerade att sedan tio år har de experter som fick rätt med en kuslig precision redan gjort det som erfordras för att gå till beslut. Själva sakfrågan behöver därmed sannolikt inte utredas en gång till.

   Vad som däremot kan bli aktuellt är att utreda om statliga utredningar och expertråd skall börja tas fram i form av pekböcker eller enklare Youtube-klipp på tre minuter (den tid som är rimlig att anta att en minister eller partiledare kan behålla koncentrationen) så att även dagens statsministerkandidater och partiledare kan ta till sig informationen på en basal nivå.”

   Svara
 54. Dreadlock

   /  07/23/2018

  https://www.hd.se/2018-07-23/vadan-av-att-forsoka-diskutera-med-man

  Vet inte om spaltförfattaren själv har satt den där kvinnliga universella sanningen, men själva texten är helt och hållet anekdotisk, som mycket av feminister av alla sorter bedriver någon sorts jämställdhetsjournalistik.
  Jag tolkar det som ganska nedsättande för kvinnokollektivet i gemen. En kvinna, i det här exemplet, som råkar ut för en kompetetiv man som jämför ämneskunskaper ska anpassa formatet i diskussionen genom att påpeka att hon har tappat intresse och engagemang och skriver en passiv aggressiv spalt om det.

  Undertonen är att med män kan man inte diskutera därför att de är ”undervisande” i sin kommunikation. Och kvinnor är mer lämpade att bestämma diskussionsformatet , speciellt när män förväntas behärska speciella tankeläsarförmågor och förutsätta att i alla diskussioner så kan den andre precis lika mycket om ämnet, och det är inte lönt ens att kommunicera.

  Någon som la märke till hennes raljerande i texten ? Det är precis samma typ av undervisande i någon skvallerspalt.

  ” Men jag känner fortfarande av när det är dags att ge bekräftelse, nicka och säga ”aa, just det”. Man vill ju inte skapa dålig stämning.”

  Ta för fan ansvar för dina känslor och tala om det – Men med din diskussionspartner inte i något fjantigt skvallertidningsformat.

  Svara
  • Precis. Genom att till varje pris undvika ”dålig stämning” istället för att vara ärlig, och genom att implicit kräva tankeläsningsförmåga, åstadkommer hon en situation där hon alltid kan ”vinna”: antingen gör mannen som hon vill (genom tankeläsning eller ren slump), eller så får hon rätt att känna sig förorättad. ‘

   Svara
  • MiT

    /  07/23/2018

   Du menar påhittat anekdotisk…?

   Svara
  • Porta

    /  07/24/2018

   Eller så visade hennes inflikningar för mannen att hon alls inte förstod utan bara trodde hon förstod och att hennes ”Ja, ja” kanske uppfattades som oförståelse/ointresse att ta till sig varför han gick till en ännu basalare nivå.

   Svara
 55. Svar ja. På 80-talet framställdes Polen därtill som ett enda stort Rurhområde (vilket även det är som att tala om ett London täckt av smog.).

  Svara
 56. x

   /  07/23/2018

  Haha:

  Svara
 57. x

   /  07/23/2018

  En till:

  Svara
 58. x

   /  07/23/2018

  Ryssland nästa för Assange?

  Svara
 59. x

   /  07/23/2018

  Vi får hoppas att Lina M Eriksson får rätt trots att hon kandiderar för Centerpartiet.

  Svara
  • Nykteroklok

    /  07/23/2018

   Vetenskapligt bevisat att det kan bli absolut avgörande? Hur uttrycker sig folk egentligen? Hör upp, det är 100 procent säkert att jag möjligen, alldeles eventuellt, kommer att raka mig imorgon. Så nu kan ni vara bombsäkra på att det kanske kommer att hända, eller också inte.

   Svara
   • Ivar L

     /  07/23/2018

    Lajva vetenskapsperson… Nya hippstergrejen?

    Svara
 60. x

   /  07/23/2018

  Här kommer en Tweet från självaste Nätsäkerhetsexperten:

  Svara
 61. tompas11

   /  07/23/2018

  En räddningstjänst i kris. Inslaget är gammalt (2016) men nog så aktuellt idag. På en direkt fråga om det finns något problem inom svensk räddningstjänst så svarar Anders Ygeman ett klart NEJ!
  Se inslaget här: http://www.samhallsmagasinet.se/365-2/ eller här: https://www.youtube.com/watch?v=wMBXrJVbYWY

  Svara
  • Gorby

    /  07/23/2018

   Lägger in youtube-klippet här.

   Fy tusan va dryg Ygeman är i sin argumentation mot Ekeroth i youtube-klippet.

   Svara
 62. x

   /  07/23/2018

  Länder som inte tillåter alla alla deltar borde inte få ha internationella tävlingar:

  Svara
 63. Gorby

   /  07/23/2018

  AFS kritiserade att SVT ‘s nyhetsankare inte kunde tala flytande svenska, blev helt raderade från Youtube.

  Svara
 1. När det brinner i busken hos Fi släcker de elden med gränslös kärlek – Life, Death and all between
 2. Skogsbränder – Det svenska rättfärdiga ledarskapet tar hjälp av frivilliga hemvärnsmän | Vetenskapliga partiet
 3. Smått och gott från 2018, del 4 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: