Radioaktivt genus

Igår skrev jag inlägget om MSB och hur de genom åren helt enkelt inte verkar anse att t ex släcka bränder tillhör kärnverksamheten längre utan den nya kärnverksamheten för MSB och räddningstjänsterna är att vara ideologisk lekstuga åt genusfolk där de anser att halta och lytta och enbenta lesbiska dvärgar passar lika bra som brandmän som alla andra.

MSB och kärnverksamheten

Missa inte!

I kommentarsfältet till det inlägget så postades en kommentar om att SKB, Svensk Kärnbränslehantering AB, för många år sedan anlitat genusforskare för att anlägga en genusaspekt på kärnbränsleförvaring. Nej, det är faktiskt inget skämt alls.

Könskonstruktioner, föreställningar om kön och riskupplevelse” heter rapporten.

Ett litet utdrag ur rapporten

”Maskulinitet som innebär att män inte tränas att kommunicera känslomässigt leder till att oron för brister i det tekniska kunnandet förläggs utanför den egna personen/den egna kroppen, medan kvinnor tränas i motsatsen nämligen att uttrycka och kommunicera oro över potentiell fara. Kvinnor tränas därmed till att internalisera maktordningen och värderingen av upplevd risk, där internaliseringen leder till att risk förläggs inom den egna personen/den egna kroppen. Den feminina träningen att internalisera och förlägga händelser som känslor i kroppen leder oöverskådlighet av konsekvenser av ett slutförvar för använt kärnbränsle. Den maskulina träningen i att förlägga händelser och känslor utanför det egna jaget, leder till att det som kan betraktas som oöverskådlighet kan kännas hanterbart. Det som, så att säga, riskerar att hända, händer någon annanstans än i den egna kroppen.”

Nu kanske man kan skratta åt det här, lite gällt men ändå skratta, men förutom att vara expert på kärnbränsle så är t ex Heikkilä anlitad till statens offentliga utredningar om bl a jämställdhet. Googla henne så får ni se…

Och som ni kan se så var Försvarshögskolan svårt infekterad redan för 10 år sedan! Inte så konstigt att försvaret har en ”Handbok Gender”…

Redan 2008 alltså. Man har pumpat ut från myndighetshåll att kärnverksamheterna inte är så viktiga utan att ideologisk lekstuga är mycket viktigare. Det gäller MSB, SKB och Försvarshögskolan. Och alla andra myndigheter och organisationer, detta har pågått under massor av år och syftet är enbart att rasera det som fungerar och sprida samhällsgiftet postmodernism. Som bonus så kan oanställningsbara människor inom genus få fina anställningar betalda av skattepengar. Myndigheter och organisationer sväller upp och under tiden så ersätts riktiga tjänster med låtsasjobb från genusfältet. Voila, allt blir extremt tungrott och ickefungerande. Det här är kommunisternas revolution fast i modern tappning. För ALLA inom genusfältet befinner sig allra längst ut till vänster på den politiska skalan. Fi är genusfältets politiska gren. Dessa släpper man in, eller tvingar man snarare alltså in, på strategiska positioner i alla organisationer. Vad kan gå fel liksom…

För två år sedan hade Sekretariatet för genusforskning ett temanummer om Genusmiljö i sin tidskrift.

Några exempel från multigenierna inom genus som lämnar Da Vinci i dammet bakom sig

Om naturupplevelser hos Elin Wägner och Hagar Olsson. Lästa i eko- och  vithetskritisk belysning Katarina Leppänen & Therese Svensson

Har ni läst någon bok i ”eko- och vithetskritisk belysning” någon gång?

Om fluiditet, läckage och kvinnors kroppar Jennie Olofsson

Olofsson visar på samband mellan kvinnors kroppar och till exempel översvämningar, avfallshantering och kärnavfallförvaring.

Och där kom ju kärnavfallshantering in! Det har ett samband med kvinnors kroppar. Den såg ni inte komma va?

Det finns massor av liknande i det länkade inlägget! Allt finansierat med skattepengar förstås. För det finns INGEN vanlig företagare, som inte lever på uppdrag som betalas av skattepengar, som skulle anställa dem.

 

Ett klipp där bl a genusmiljö nämns.

Pär Ström tog upp det här med SKB redan 2010.

Liksom Tanja Bergkvist 2009.

Jag hoppas alla inser att vi aldrig kommer att kunna tillfriskna som land om man inte städar bort allt sånt här ur varje organisation och på varje enskilt universitet och högskola? Man måste städa bort ALLT alltså. Görs inte det finns inte en chans att åtgärda någonting i landet.

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

168 kommentarer

 1. Pistolekors

   /  07/24/2018

  Jag får sluta att besöka den här bloggen för jag tror snart det är någon som driver med mig.
  Men för att vara allvarlig, hur får man städat bort sånt här, var börjar man ens, det är ju infiltrerat ända in i kärnavfallet?

  Svara
  • Ivar L

    /  07/24/2018

   Om det går att få en regering som VILL städa bort skiten ens en gång så har de att se fram emot åratal av extremt utdragna konflikter kring alla de tjänster inom humbugen som tillsatts. För genusdoktorerna är det mycket som står på spel; ära, försörjning och makt. Dessutom kommer man att på olika sätt hålla varandra om ryggen och dessutom vilar ju hela genusfältet på en solid grund av kommunister och postmodernister som verkat i den akademiska miljön sedan 1968 minst. Det kommer att krävas en kompromisslöst fast hand för att kasta ut den här byken.

   Svara
 2. hllviken

   /  07/24/2018

  Marxismen är en sjukdom i samhällskroppen.

  Svara
  • G

    /  07/24/2018

   På tal om det. Såg del 1 av denna serie igår (repris från 2015 men jag har inte sett tidigare)…Det var Marx, Stalin, Lenin… Bara *goda* herrar…

   ”Vem var Stalin?”
   https://www.svt.se/articles/vem-var-stalin/

   Del 2 sänds i kväll och del 3 imorgon (alla delar lär väl poppa upp på SVT Play där man kan se när man vill). Jag kan historien för dåligt för att säga om allt är korrekt berättat osv osv genom alla 3 delar, men oavsett så var det intressant att se dessa gamla filmer och bilder, ofta i färg. Och givetvis oundvikligt att vissa twittrare som gillar sånt här ploppar upp i skallen samtidigt som man tittar och så tänker man för sig själv *hur fan kan ni gilla det här, och ni har mage att fråga om andra inte har lärt något av historien?!*.

   Svara
   • hllviken

     /  07/24/2018

    Svara
    • Krediter utställda på svenska folket är normalt sett en extremborgerlig politik. Förr i tiden, med Olof Palme, så tog sossarna sitt ansvar bättre. Idag beter de sig som helt vanliga moderater.

     Svara
     • Senior

       /  07/25/2018

      Jaså?
      Är det därför de borgerliga vill begränsa staten?

      Extrem borgerlig politik torde vara ”var och en för sig”, dvs du får själv bekosta vad du vill få gjort. -Alltså raka motsatsen till ”krediter utställda på svenska folket”.
      Nej, detta fenomen är helt och hållet en socialistisk tanke.

      Meditera lite om detta skall du se att det går upp ett ljus.

      Palme och Geijer var för övrigt de personer som i och med införandet av den nya grundlagen 1975 gav alla folkvalda politiker ansvarsfrihet.

      Det var Palme som ansvarig statsminister och ingen annan som bokstavligt talat legitimerade den ansvarslöshet du ser idag.

      Förr i tiden, innan Palme, tog alla människor sitt eget ansvar bättre. Idag beter de sig som helt vanliga socialister som förväntar sig att ”någon annan” skall serva dem med allt.

      Normalt sett borde det räcka med max 2 minuters meditation för att se skillnaden mellan borgerlig politik med individuellt ansvar respektive det socialistiska tankesättet med indelning i olika grupper med kollektivt ansvar…..

     • Det finns inga borgerliga partier kvar i Sverige.

      Däremot finns det olika sorters snyltande på skattepengar. Svårt att veta vad som är vad, nu när även vänsterfolk har allt i företag för att slippa betala skatt.

  • Det finns vetenskapliga evidens för att mordfrekvensen sjunker i mer jämlika samhällen. Marxismen är en ideologi som i de flesta varianter förespråkar långtgående förändringar av samhället i mer jämlik riktning. Förändringarna gäller inte bara ekonomin utan även på olika sociala plan, till exempel genom stärkta rättigheter för kvinnor eller för minoriteter, men skulle Marx se dagens överdrifter skulle han nog inte vilja att det kallades något med hans eget namn inbakat.

   Svara
   • weasel

     /  07/25/2018

    Mordfrekvensen kan vara lägre i ett ”jämlikt samhälle” ( vad nu det är? ) utan att det för den sakens skull behöver bero på denna ”jämlikhet” .
    Ditt påstående är ungefär som de tusentals människor jag har diskuterat med som berättat att ”hårda straff minskar inte brottsligheten och beviset på detta är att brottsligheten är högre i USA än i Sverige” .
    Att denna högre brottslighet skulle kunna bero på något annat (exempelvis att man kan köpa ett maskingevär på 7 -11 ) överväger dom inte för ens en sekund.

    Kvinnor och minoriteter i samhället Malmö har fler rättigheter nu än dom hade 1972 så att mordfrekvensen är högre i samhället Malmö nu än vad den var 1972 måste helt enkelt bero på någonting annat.

    Svara
    • I Kanada har de ganska mycket vapen, men p.g.a. högre jämlikhet skjuter de sannolikt inte varann i samma omfattning som i USA.

     Svara
     • weasel

       /  07/25/2018

      Visst det KAN bero på jämlikheten.
      Men det kan även bero på narkotikapolitiken. Eller invandringspolitiken. Eller hundra andra faktorer.
      Och återigen :
      Minoriteter har fler rättigheter i malmö 2018 än vad dom hade 1972 och ändå skjuts det 30 gånger mer nu än då vilket motsäger ditt påstående.

     • Arbetslösheten som de marknadsliberala skapar, eftersom de inte vill att vi delar på jobben solidariskt, kan skapa sorgsenhet.

      Även föräldrar som driver företag och inte har tid med sina barn kan skapa sorgsenhet, naturligtvis kan även en hög mordfrekvens som skapas av ojämlikhet skapa sorgsenhet då vänner och familj kan drabbas.

      Jakten på statusprylar kan också skapa en känsla av tomhet och sorgsenhet.

      Någon som är sorgsen tenderar oftare att vilja använda droger för att uppnå en känsla av lycka, men det fungerar inte.

      Droger kan lyfta en person till en slags falsk gladlynthet, men när drogen upphör att verka kraschar den drogberoende ännu längre ner än före.

      Varje gång blir den emotionella dykningen djupare och djupare. Till slut kommer drogerna att fullständigt fördärva all kreativitet som personen ägde.

      Religion och sekterism är också en form av drog, en villfarelse.

      ”Religiöst lidande är, på en och samma gång, ett uttryck för verkligt lidande och en protest mot verkligt lidande. Religionen är sucken från den förtryckta varelsen, hjärtat i en hjärtlös värld, och själen i själlösa förhållanden. Den är ett opium för folket.

      Avskaffandet av religionen som folkets inbillade lycka krävs för deras verkliga lycka. Att uppmana dem att ge upp sina illusioner om sitt tillstånd är att uppmana dem att ge upp ett tillstånd som kräver illusioner. Kritiken av religionen är därför, likt ett frö, kritiken mot den dal av tårar i vilken religionen utgör glorian.

      Kritiken har plockat bort de inbillade blommorna på kedjan, inte för att människan ska fortsätta att bära den där kedjan utan fantasi eller tröst, men så att hon ska kasta av sig kedjan och plocka den levande blomman.”

      / Karl Marx bidrag ur Till kritiken av den hegelska rättsfilosofin , Introduktion …, s. 1 (1843).

      Meditera på vad som verkligen skulle göra dig lycklig!

     • Senior

       /  07/25/2018

      Sedär!
      Du presenterar ju själv en hel radda alternativa orsaker än jämställdhet…..

      Var hittar du då din vetenskapliga evidens på att det är just jämställdhet?

      Du får nog meditera fram lite bättre teser än denna, som du själv omedelbart falsifierar med fler tänkbara orsaker.

     • Vi talar om jämlikhet här, inte ”jämställdhet” som har en annan betydelse, men givetvis också blir resultatet av ökad jämlikhet.

      Jag ser i min meditation ett direkt samband med alla de onda ting som jag nämnt och en för hög ojämlikhet i samhället.

      Driver man jämlikheten för långt blir det också orättvist och en ondska. Balans i allt.

     • x

       /  07/25/2018

     • Senior

       /  07/25/2018

      Jag citerar dig:
      ”Driver man jämlikheten för långt blir det också orättvist och en ondska.”

      Som jag har förstått det där med jämlikhet är den digital, antingen är man jämlik eller inte.

      Men du hävdar nu att man kan vara lite jämlik. Eller mycket jämlik. -Och är man för jämlik är man orättvis och ond.

      Jag tycker inte ditt resonemang låter särskilt genomtänkt eller evidensbaserat.

     • Progressiv skatt kommer inte innebära jämlikhet, men att de fattiga inte blir så fattiga att de inte har råd att köpa ekologiskt, belånar sig till livslång skuld eller får gå från hus och hem när krisen kommer, samt att de rika inte blir så rika att de tror att de är landets nya oligarki och betalar politiker på Almedalen genom sina lobbyister, eller börjar bedriva presstituerad fuljournalistik genom ett monopol av medier som de köpt upp.

     • weasel

       /  07/26/2018

      Alltså, Martin….
      Du började diskutera ”mordfrekvens” och då började jag diskutera det med dig.
      Och nu börjar du prata ”sorgsenhet”..??
      Jag är väl medveten om att man kan känna en viss ”sorgsenhet” om man får sparken från jobbet. Men så mycket sorgsenhet att man är tvungen att skjuta någon i huvudet med ett automatvapen ? Nej, det är tveksamt…

      Sedan är det precis så som Senior säger ;
      Först driver du tesen att mordfrekvens beror på ”jämlikhet och minoriteters rättigheter”.
      Och sedan presenterar du själv ett antal förklaringar som inte har något med ”jämlikhet och minoriteters rättigheter” att göra.

      Du lyckas till och med säga emot dig själv så pass mycket att du indirekt hävdar att jämlikhet skulle kunna ÖKA mordfrekvensen.
      (1950 var det vanligt med hemmafruar , men sedan skulle kvinnorna bli jämlika så dom började jobba och ”jaga statusprylar” och då infann sig en viss ”sorgsenhet” hos barnet och denna sorgsenhet gör ju att han är tvungen att skjuta folk … )

      Jag ska ge dig en förklaring till Malmös problem med mordfrekvenser som är aningen mer realistisk än ”jämlikhet och minoriteters rättigheter” ;
      Om man avskaffar gränskontrollerna (dvs tullen ) samtidigt som man fyller staden dels med människor som inte ens kan identifiera sig själva och dels med lågutbildade som arbetsmarknaden inte har något som helst behov av och dessutom kombinerar allt detta med straffrabatter och skämtstraff så…. får man ligga som man bäddar.

     • Jag försöket få dig att förstå vad som kan driva fram mordfrekvensen i en extrem kapitalism.

      Skillnaden på att fantisera på att skjuta någon i huvudet med ett automatvapen och att göra det beror på vår förmåga till självkontroll. För dig är det tveksamt, för en annan individ så är det betydligt mer lockande.

      Ju hårdare ett samhälle blir, desto oftare lockas människor till omoraliska handlingar. Kombinerar man det med lätt tillgång på vapen så blir effekten naturligtvis ökad mordfrekvens.

      ”Brottsligheten har visat sig ha samband med ojämlikheten i samhället. De flesta studier som undersöker sambandet har koncentrerat sig på mord – eftersom mord nästan är identiskt definierade över alla nationer och ansvarsområden. Det har gjorts femtio studier som visar tendensen till att våld är vanligare i samhällen där inkomstskillnaderna är större. Forskning har utförts som jämför utvecklade länder med outvecklade länder, såväl som att studera områden inom länder. Daly et al. 2001[80] fann att bland förenta staterna och de kanadensiska provinserna är det en tiofaldig skillnad i mordfrekvens relaterad med ojämlikhet.

      ”Crime rate has also been shown to be correlated with inequality in society. Most studies looking into the relationship have concentrated on homicides – since homicides are almost identically defined across all nations and jurisdictions. There have been over fifty studies showing tendencies for violence to be more common in societies where income differences are larger. Research has been conducted comparing developed countries with undeveloped countries, as well as studying areas within countries. Daly et al. 2001[80] found that among U.S States and Canadian Provinces there is a tenfold difference in homicide rates related to inequality”
      http://en.wikipedia.org/wiki/Economic_inequality#Crime

      Jag menar alltså inte att jämlikhet och ökad social trygghet skulle öka mordfrekvensen, men ökad direktdemokrati och jämlikhet har naturligtvis potential att leda till att kriminella våldsbrottslingar döms till döden istället för ”Hotellet” som i Sverige idag, men det är i min mening inte mord i samma betydelse, men fullt laglig avrättning. Det kan gälla våldtäktsmän som varit särskilt bestialiska, såsom i Sverige, men givetvis även människor som militant skulle attackera en verkligt folkligt kontrollerad direktdemokrati, eller ex. extrema islamister, eftersom folket inte vill riskera en upprepning och det lidande som detta skulle innebära.

      Det kan hända att kvinnornas ökade jämlikhet med männen lett till frånvarande fäder, men jag tror mer på att ökad social oro och att ”jaga statusprylar” leder till detta, vilket är kapitalismens signum, vilket i sin tur leder till spruckna förhållanden och frånvarande fäder.
      http://www.fathers.com/statistics-and-research/the-consequences-of-fatherlessness/
      …men visst kan jag ha fel.

      Kapitalismens signum är i min mening även tokliberalismens ”frihet” att betrakta extrema våldsvideor som hamnar i barnens händer, inte ”friheten från” detta.

      Jag anser att du har rätt vad gäller gränskontrollerna, identifiering, straffen och den sociala dumpningen på Sverige.

      Jag är för tullar och lagar i Sverige som sätter stopp för dumheterna. Att lämna EU är därför essentiellt, anser jag, men SD vill inte ge oss en omröstning om EU-medlemskapet efter valet längre. Även V håller käften om elefanten i vardagsrumssoffan fastän det borde vara båda partiernas paradfråga mot etablissemangets EU-korruption.

      Min slutsats är att de numera bestämt sig för att tillhöra etablissemanget i utbyte mot hägrande löner i EU, samt ev. feta mutor från George ”open society” Soros.

     • x

       /  07/26/2018

      ”Min slutsats är att de numera bestämt sig för att tillhöra etablissemanget […]”

      Kan stämma.

      Har vetenskapliga partiet några medlemmar som är forskare och vetenskapsmän?

      Tänkte det vore passande, med tanke på namnet.

      Hur många medlemmar är ni i ditt parti?

      Fick Satanistiskt Initiativ fler röster än ditt parti i senaste riksdagsvalet.

      Kalle Anka Partiet fick tydligen en hel del röster.

      Kan man meditera sig in i riksdagen?

     • Ja. Jag har själv arbetat med forskning och utveckling av airbags m.m.

      Ja. Vi välkomnar givetvis särskilt forskare och vetenskapsmän som känner ett inre kall att rädda Sverige för framtidens generationer.

      Vi går inte in på medlemsantalet, men visar givetvis på potentialen som går att bevisa matematiskt. ”Bevis” är f.ö. ett starkare ord än ”evidens”. https://vetenskapligapartiet.files.wordpress.com/2016/10/tabell-diagram-vetenskapliga-partiet-antal-medlemmar-exponentialfunktion.jpg
      Jag har tillåtelse att meddela att vi har uteslutit två medlemmar och avböjt en ansökan om att medverka i centralkommittén.

      Mitt parti rekommenderade människor att taktikrösta förra valet, då vi inte ingick i Valsamverkanspartiet Då kom vi på delad plats med Feministiskt initiativ rent mandatmässigt. Vi är smartare än de andra småpartierna, därför provar vi nu en ny taktik.

      Om man kan meditera sig in i riksdagen har jag inte lyckats samlat tillräckliga evidens för än, men meditationen gör att medvetandet expanderar och att människor ser samband bättre och därför avslöjar lögner bättre, så jag tror att mediterande människor missgynnar de som vilseleder folket och därför samtidigt gynnar Vetenskapliga partiet som vill hjälpa framtidens generationer.

      Vad tror du själv? 🙂

     • x

       /  07/26/2018

      ”Vad tror du själv? 🙂”

      Jag tror ingenting.

      Är nyfiken på hur många forskare och vetenskapsmän som officiellt ställer sig bakom initiativet. Tänker spontant att ett genuint och seriöst vetenskapligt parti rimligtvis borde tilltala och attrahera en del utav denna grupp yrkesmänniskor.

      Det vore högintressant att höra vad dessa personer har att säga om saken. Det skulle skänka en auktoritet till ett parti som utmärker sig som vetenskapligt att ha dylika vetenskapsmän och forskare som förespråkare och frontfigurer.

      Tolkar det som att dessa människor är fruktansvärt upptagna på annat håll och inte riktigt har den tid som krävs för att engagera sig politiskt på heltid och därför tvingas att avstå.

      Eller att dessa forskare och vetenskapsmän inte är särskilt intresserade av att engagera sig politiskt. Har väldigt svårt att se någon annan rimlig förklaring. Det finns nog ingen annan förklaring.

      ”Jag har tillåtelse att meddela att vi har uteslutit två medlemmar och avböjt en ansökan om att medverka i centralkommittén.”

      ”Mitt parti rekommenderade människor att taktikrösta förra valet, då vi inte ingick i Valsamverkanspartiet”

      Är medlemsantalet hemligt återstår endast den högst ovetenskapliga metoden som i folkmun brukar kallas för gissningslek.

      Partiet som är mer eller mindre helt okänt för allmänheten fick totalt fyra röster förra valet. Om du har uteslutit två medlemmar och nekat en tredje att medverka. Teoretiskt sett skulle det kunna innebära att endast du själv är medlem.

      🙂

      Har du gett dig själv tillåtelse att meddela ditten och datten.

      Det måste understrykas att gissningsleken baseras på att medlemsantalet är hemligt. Partiet kan såklart ha hundratals medlemmar eller till och med tusentals. Medlemsantalet är trots allt hemligt. Det är helt okej eftersom vi måste respektera den vetenskapliga processen.

      Ni rekommenderar att folk taktikröstar men ändå röstar folk på ert parti av misstag, medan ni själva taktikröstar på andra partier vilket är orsaken till att röstresultatet inte är representativt eller säger något om medlemsantalet.

      Jag säger att skulle fylle-Benke startat ett skogshuggarparti (vars medlemmar utgörs av Benke själv och hans kompis Lennart utanför bolaget i Bastuträsk) och påstått samma sak hade det tagits för en efterhandskonstruktion.

      Den stora skillnaden är att Benke är brännvinsalkoholist med vanan att ljuga. Till skillnad vetenskapliga partier vars medlemmar som bekant alltid förmedlar sanning. Tacka vet jag vetenskapliga partier!

      ”Då kom vi på delad plats med Feministiskt initiativ rent mandatmässigt.”

      Haha. Den var bra.

      ”meditationen gör att medvetandet expanderar och att människor ser samband bättre och därför avslöjar lögner bättre”

      Meditation fyller som bekant olika syften i olika verksamheter.

      Alternerande medvetandetillstånd med perioder av eufori och självtranscendens som byts mot förvirring och dissociation används flitigt inom diverse verksamheter i syfte att bryta ner människors mentala motstånd för att göra dem mer mottagliga. Meditation är således en beprövad och flitigt använd metod för hjärntvätt.

      Till skillnad från vetenskapliga partier skall tilläggas, som endast använder meditation i ett vetenskapligt och konstruktivt syfte för att se samband och avslöja lögner.

      ”Vi är smartare än de andra småpartierna, därför provar vi nu en ny taktik.”

      Bra. Heja.

     • Jag förstår din nyfikenhet, X. Jag vill ändå inte övertyga dig genom argumentationsfelet ad populum eller lögn. Det vore klandervärt. Många fler människor vänder sig mot mecka, änglar och Allah fem gånger om dagen kan jag i vart fall lova dig, men vi anser inte att det är evidens för vetenskaplig överlägsenhet.

      Jag kan enbart meddela dig att det här är seriöst menat, men ibland känner jag att forskare som är mycket högpresterande, m.a.p. att se samband snabbt, ändå saknar öppenhet eller är för snabba att döma, eller saknar känsla. De irrar på för snabbt, blir lätt ohövliga, samt missar då att undersöka partiets grunder och slutsatser djupare. Vi älskar att bli vederlagda med evidens och hållbara argument. De sker tyvärr mycket sällan.

      En annan sak forskare ofta gör är att de håller fast vid en fastfrusen föreställning p.g.a. att de har lagt ner mycket prestige i den (Kallas ibland konfirmeringsbias eller bekräftelsefördom ) och att de upplever att ett erkännande av en felaktighet skulle bli pinsamt, fastän det är precis tvärt om, nämligen stort att ständigt nå en högre nivå, faktiskt ett evidens på just vetenskaplighet.

      Jag är enig i att det skulle ge auktoritet åt de lättledda, med ett parti som utmärker sig som vetenskapligt, att ha vetenskapsmän och forskare som förespråkare och frontfigurer, samtidigt är ”auktoritetsargumentet” ett argumentationsfel. Det är innehållet i evidensen och argumenten som ska övertyga, inte dominansbeteende eller någon titel.

      Viljan att synas som hyllad frontfigur är kanske inte heller rätt slags drivkraft för att parti vars syfte är att göra det bästa för framtidens generationer, snarare är nog ett inre kall att göra rätt mot framtidens generationer bättre, men visst måste man presentera sig och kunna svara någorlunda enligt vetenskapliga evidens om partiet ska få personröster.

      Min tolkning är också att forskare ofta är upptagna på annat håll och inte riktigt vill engagera sig politiskt på heltid, men jag tänker mig att det kanske mest beror på den omgivning som de förväntar sig i Riksdagen, vilken kanske inte kan mäta sig med den fantastiska lek som forskning ofta är och att de därför säkert ofta vill avstå. Kortsiktig egoism alltså, som får konsekvenser för framtidens generationer.

      Familjen kan säkert också spela in. Att ha Mamma eller Pappa i TV om något negativt är kanske inte det man vill utsätta sina barn för heller, men även mord mot personer som är för fred och är emot korruption i världen är tyvärr en realitet. Ideala personer förmodligen likt mediterande nunnor och munkar, med ryggrad, känsla och förstånd, som är villiga att riskera något för ett högre syfte.

      Det som räknas, i min mening, är inte antalet kandidater, passiva medlemmar, eller ens aktiva medlemmar, men att evidensen och politiken hänger ihop i en trovärdig helhet, samt att den kan genomföras, samt givetvis antalet röster som kan skicka en signal som för in vårt humanistiska vetenskapliga tänkande in i riksdagen.

      Vi måste alla bryta ned vårt mentala motstånd, mot de evidens vi inte gillar, om vi vill nå högre medvetande. Jag är inte ute efter att programmera dig, men att du själv kopplar om i ditt eget tankemönster på eget initiativ. Det är visserligen en hjärntvätt, d.v.s. en konstant hjärntvätt mot hjärnförsmutsning.

      Om du mediterar kan du få alla svar du vill ha, men det är olika lång väntan på svaren för olika människor.

      Stöter du på problem i din meditation och känner att du behöver hjälp för att komma förbi ett hinder så står jag alltid till på din sida i alla väder.

     • x

       /  07/27/2018

      ”Jag är enig i att det skulle ge auktoritet åt de lättledda, med ett parti som utmärker sig som vetenskapligt, att ha vetenskapsmän och forskare som förespråkare och frontfigurer, samtidigt är ”auktoritetsargumentet” ett argumentationsfel. Det är innehållet i evidensen och argumenten som ska övertyga, inte dominansbeteende eller någon titel.”

      Jo men det är endast ett argumentationsfel i fråga om att övertyga politiskt genom att hävda auktoritet.

      Tror inte någon ifrågasätter att politisk övertygelse bör baseras på fakta, argumentation och evidens.

      Det som åsyftades var inte att övertyga politiskt genom att hävda auktoritet. Det som åsyftades ligger i politiska partiers intresse att attrahera potentiella intressenter och väljare.

      Det är bra reklam för ett parti som utmärker sig med en slags inriktning att erhålla någon form av erkännande och legitimitet (om man nu hakar upp sig på ordet auktoritet) men även kritik från respektive yrkesgrupp.

      Nej inte i syfte att övertyga politiskt genom att hävda en slags vetenskaplig auktoritet – vilket man om ska vara petig även faktiskt gör anspråk på om man sätter det som ett prefix i namnet – men i syfte att attrahera potentiella intressenter och väljare.

      Av den enkla anledningen att det kan förefalla något märkligt att ha ett akvarium utan fiskar, eller att driva en djurpark utan djur. Då hjälper det inte att ha en välartikulerad föreståndare som sitter på svaren varför djurparken är tom på djur.

      – Jo alltså, antalet djur är hemligt så det uttalar vi oss inte om, men jag har fått tillåtelse att meddela att vi sparkat ut två zebror och nekat en giraff att sitta i styrelsen.

      – Alltså, vi har en fantastisk djurpark.
      (men inga besökare)

      Avsaknad av såväl erkännande som kritik, förespråkare och meningsmotståndare, kan te sig aningen märkligt och får folk att dra öronen åt sig.

      En stad utan invånare är en spökstad oavsett om folk är välkomna att bosätta sig där.

      ”Det som räknas, i min mening, är inte antalet kandidater, passiva medlemmar, eller ens aktiva medlemmar, men att evidensen och politiken hänger ihop i en trovärdig helhet, samt att den kan genomföras, samt givetvis antalet röster som kan skicka en signal som för in vårt humanistiska vetenskapliga tänkande in i riksdagen.”

      Frågan är varför det tar formen av ett politiskt parti.

      Det låter bra att politiken hänger ihop och är trovärdig men det går inte riktigt ihop att önska röster för att skicka signaler, men samtidigt inte spela efter politikens spelregler genom att ignorera medlemmar.

      En skeptisk person skulle ifrågasätta om politiken utgör en front för andra syften.

      ”Vi måste alla bryta ned vårt mentala motstånd, mot de evidens vi inte gillar, om vi vill nå högre medvetande. Jag är inte ute efter att programmera dig, men att du själv kopplar om i ditt eget tankemönster på eget initiativ. Det är visserligen en hjärntvätt, d.v.s. en konstant hjärntvätt mot hjärnförsmutsning.”

      Problemet med det argumentet är att det är ett långt mer effektiv metod att kontrollera människor genom att medlemmar utövar självkontroll på eget initiativ. Det är en metod som används flitigt inom olika rörelser eftersom ledare inte kan bevaka medlemmar 24 timmar om dygnet. Det är viktigt att medlemmar själva internaliserar olika tankesätt och utövar självkontroll.

      Syftar nu inte på ert politiska parti.

      Känner inte till ert parti och uttalar mig om det, varken positivt eller negativt.

      Du skriver att forskare saknar öppenhet, saknar känsla, att de irrar på för snabbt, att de blir lätt ohövliga, att håller fast vid en fastfrusen föreställning och så vidare. Därför får de inte vara med.

      Det ger kanske inte direkt intryck av någon som bryter ner sitt mentala motstånd, mot de evidens han inte gillar. Risken är att det ger intryck av någon som är väldigt kontrollerande, inte tål oliktänkande och är snabb att utesluta.

      Du skriver att ni är smartare än de andra småpartierna och provar en ny taktik. Taktiken kan väl inte vara att sitta på den här bloggen/detta forum och försöka värva medlemmar.

     • Är det inte helt evident att storvulna fulpolitiker och storvulna fulmedier vilseleder, undanhåller och bedrar med olika trix?

      Är det inte evident att de faktiskt övertygar UTAN fakta, utan djupare analyser, utan fullgod argumentation, UTAN hållbara evidens/bevis, samt utan att släppa fram kritik mot detta?

      Tror du verkligen att Vetenskapliga partiet kommer attrahera rätt slags medlemmar eller väljare genom att kopiera de omoraliska trix och argumentationsfel som används för att lura människor via fulmedierna?

      Tycker du verkligen att det skulle ge verklig ”legitimitet”?

      Bör inte våra intressenter vara framtidens generationer istället för att krydda kortsiktiga psykopaters kvartalsrapporter med ”tillväxt”?

      Anser inte du att framtidens generationer har rätt till den allra bästa politiken som vi kan föra genom vetenskapliga evidens?

      Anser inte du att fulpolitiker och fulmedier som far med olika former av osanning har förlorat sin legitimitet?

      Börjar inte folket alltmer sakna tillit till dem, särskilt den yngre generationen som har större tillgång till alternativa medier? – Kolla själv och avgör själv! ex. här -> Youtube – Medieakademin presenterar Förtroendebarometern 2018

      Finns det någon annan fungerande ordning än att först skapa ett välfungerande akvarium med rent vatten och först sedan fylla på med och passande plantor och fiskar?

      Bör vi inte försöka skapa den miljö som vetenskapliga högpresterande människor behöver för att trivas?

      Tror du verkligen att dessa högpresterande individer skulle vara motiverade att gå med och stanna kvar om vi istället favoriserar lågpresterande individer som styrs av omoraliska kortsiktiga psykopater genom sekteristisk taktik?

      Anser inte du att partiet rimligen måste fungera på ett någorlunda friskt sätt om vi ska kunna hålla hög kvalitet på lång sikt?

      Anser du verkligen att de ointelligenta kortsiktiga vanliga osanningarna och argumentationsfelen duger som grund?

      Tror du verkligen att den som verkligen är intelligent kommer falla för ad populum-argumentationsfelet, såsom du gör?

      Vad anser du vi ska göra med människor som tänker likt en kossor och följer flocken, fastän de vet att flocken helt evident fel, t.o.m. bevisligen matematiskt fel?

      Vad anser du vi ska göra med fulpolitiker och fuljournalister i andra partier som skiter fullständigt i faktum?

      Vad ska vi göra med deras repressiva beteende mot oliktänkande, likt sekter?

      Vad ska vi göra med alla de som uppenbarligen inte ex. förstått att ”hållbar tillväxt” är en självmotsägelse?

      Finner du verkligen inte kritik av Vetenskapliga partiet eller intervjuer med oss om du söker? – Vi försöker inte dölja kritiken, men har givetvis svarat på den. Det är bl.a. den ovetenskapliga sekten ”VoF”, sossen ”PK-Jonas” och ”Jag vill vara farlig” som kritiserat och ställt frågor till oss, vilka vi har besvarat.

      Om du inte sökt och inte funnit detta, vilket du indirekt påstår, hur i all sin dar fick du då reda på den gerillamarknadsföring som jag förde genom Kung Martins parti?

      Det vi tar gärna kritik som kan förbättra oss och som vi får besvara, men det är inte det fulmedier utsätter etablissemangs-kritiska organisationer och människor för. Evidens: http://jinge.se/allmant/dn-och-fake-news.htm

      Fulpolitiker och fulmedia gör oftast något mycket mer odemokratiskt, skamligt och skadligt i maskopi med varann. De klipper bort väsentligt, lägger till enligt egen agenda, mörkar vettiga demokratiska alternativ till etablissemangets EU-vurmande partier, MED ETT UNDATAG nämligen NMR, som får överdrivet mycket media-fokus, något även kriminologen Leif GW Persson påpekat. (Hittar inte evidenset nu)

      Likheten mellan fulmedier, fulpolitiker och ”nationalsocialisterna” är slående. De lever alla på konflikt och de ger varann fokus, och tillsammans hatar de kommunismen mer än allt annat. Jag vet <a href=”http://jinge.se/allmant/en-marklig-diktator-avgar-pa-kuba.htm”>varför</a>. Sionism och nationalsocialism är inte antipoder. <a href=”https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2016/05/23/omkoppling-av-tankemonster-tva-israeler-jamfor-israel-med-nazismen-under-hitler/”>De är marscherande imperialistiska tvillingar som är ute efter att krossa nationen och demokratin</a>.

      Potentiella partier som jag listat på Valsamverkanspartiet mörkas i princip helt av fulmedierna:

      Direktdemokraterna

      Enhet

      Folkets rätt 201

      Folkresningen De Fria

      Gröna Partiet

      Hälsopartiet

      Jämställda partiet

      Kommunistiska partiet

      Landsbygdspartiet Oberoende

      Naturens parti

      Partiet Samerna

      Populisterna

      Socialisterna

      Socialisterna

      SPI Sveriges Pensionärers Intresseparti

      Svensk Ekologisk Demokratisk Socialism

      Sveriges Kommunistiska Parti

      Folk känner knappt till dem.

      Anledningen att Vetenskapliga partiet, m.fl. tar formen av ett politiskt parti, som fungerar som det gör, samt valsamverkar, är att jag tror att detta är det allra bästa sättet att påverka politiken. Bör jag inte göra det jag tror på?

      Jo. Om ett politiskt parti ska hålla är det givetvis bra om politiken hänger ihop och är trovärdig, vilket du faktiskt verkar tycka att vår politik är, eftersom du alls inte talar om sakpolitik, men mest repeterar argumentationsfelet ”ad populum” med olika liknelser med fiskar och däggdjur.

      Kanske bör du avsluta detta ad nausium-argumentationsfel?

      Skickar inte alla människor som röstar signaler med sina röster?

      Spelar inte alla partier efter politikens mer eller mindre demokratiska spelregler, såsom de finns redogjorda på val.se?

      Partierna har olika taktiker. Vår taktik är helt annorlunda än vanlig taktik. Det är fullt medvetet. Vi tror att grunden bör vara så solid som möjligt om vi verkligen är motiverade att rädda Sverige.

      Jag anser att vi måste ha höga krav på de som medverkar, men även på att partiet kan skyddas från det som vi kritiserar andra partier för. Min bedömning är att ca 1/3 av alla svenska medborgare, helt oavsett bakgrund, har god potential att bli väl fungerande medlemmar. Tycker du att detta är ett rimligt antagande?

      Det är inte enbart forskare som vi ställer höga krav på. Det gör vi även på alla andra som inte kallar sig forskare. Utan regelbunden meditation/introspektion får man inte vara med. Alla som tillhört andra sektlika organisationer eller tagit del av fulmendiers vilseledning behöver detta. Utan meditationen/introspektionen är det svårt att höja sin effektivitet för framtidens generationers väl, vilket är vårt fokus.

      Nej. Taktiken är att befinna oss på öppna bloggar/forum (helst GPL såsom WordPress), samt publika platser, samt där försöka påverka utvecklingen genom upplysning och exponentiell spridning.

     • x

       /  07/31/2018

      Alltså, det står dig fritt att valsamverka med Sveriges Kommunistiska Parti (och andra) om du vill.

      Det skiter la jag i.

      Du retoriska frågor vad jag tror om än det ena och än det andra.

      Tja, du.

      Makt tenderar att korrumpera och i dagsläget är vi fast med en politikerelit och en mediaelit som varken har kontakt med folket eller verkligheten. Bestående av narcissistiska karriärister och (dessvärre) radikala aktivister.

      Politik och media, men inte minst myndigheter med direkt makt över människor, är fullständigt besudlade och marinerade med dessa aktivister, som gör mer eller mindre allt i sin makt för driva samhället i sank, med radikal identitetspolitik och massinvandring från MENA med mera.

      Bakom ligger en global agenda med starka intressen och det är svårt att se, objektivt sett, hur den globala politiken inte kommer att lyckas genomdrivas. Det finns ett motstånd men det är för lite för sent. Folk i stugorna har inte riktigt vaknat upp ur sin drömsömn ännu, även om några är yrvakna, men när det händer vilket antagligen kommer att ske successivt allteftersom mer skit träffar fläkten så kommer det resultera i white flight, antingen i form av gated communities med stängsel, murar och beväpnade vakter och avancerad skatteplanering. Eller så får folk nog och flyttar till Spanien. De som har råd och möjligheter. Resten får lida.

      Sett till landets demografi är samhällsutvecklingen redan irreversibel. Det kan bara gå åt helvete och resten är en tidsfråga. Det finns kanske andra västerländska länder som har något bättre förutsättningar att mota Olle i grind, men alla nationer är under ständig attack och de globala intressena är starka. Huvudstäder runtom i Europa brinner och västerländska kvinnor våldtas. Folk får betala.

      Här kommer du som gubben i lådan och säger att du har lösningen på alla problem, med påstådd (enligt dig själv) vetenskaplig evidens.

      Jag är inte tillräckligt insatt i ditt hobbyparti för att kunna uttala mig om det varken positivt eller negativt och har således inget omdöme att ge om det alls. Lyckas du fördubbla dina röster från 4 till 8 röster i valet genom bloggmarknadsföring så all heder åt dig. Det är bra att du tror på dig själv och det du sysslar med.

      Personligen har jag svårt att tro att ditt parti (liksom övriga partier) skulle vara lösningen på problemen.

      Du marknadsför dig i detta ”forum” som en slags partiledare snarare än privatperson. Det är anledningen att du får klä skott för frågor om partiets till synes suspekta struktur och metoder här.

      Du påstår att jag faller för ad populum-argumentationsfelet, men ditt påstående är falskt.

      Det är bara ett svagt försök av dig att slingra dig ur följande fråga:

      Varför kan ett parti som utmärker och marknadsför sig som ”vetenskapligt” inte förmå att attrahera några personer inom forskning och vetenskap?

      Det är ganska anmärkningsvärt om inte en enda person (förutom grundaren som är allvetande) är beredd att skriva under på rörelsen.

      Det handlar alltså inte om någon majoritet i något avseende utan det handlar om att ha några som helst meriter och referenser överhuvudtaget.

      Världen fungerar på det sättet att man kan inte bara ignorera meriter och referenser bara för att det är innehåll och prestation som alltid avgör i slutändan.

      Faktum är att det är suspekt att ingen är beredd att officiellt skriva under.

      Du kan tro att du sitter på botemedlet mot cancer, men det blir svårt att få gehör om allt du har är en WordPress-blogg där du skriver att du har det. En blondinbella kan starta en blogg och skriva vad som helst.

      ”Tror du verkligen att dessa högpresterande individer skulle vara motiverade att gå med och stanna kvar om vi istället favoriserar lågpresterande individer som styrs av omoraliska kortsiktiga psykopater genom sekteristisk taktik?

      Anser inte du att partiet rimligen måste fungera på ett någorlunda friskt sätt om vi ska kunna hålla hög kvalitet på lång sikt?”

      Du har inte påvisat några högpresterande individer. Är det osynliga låtsaspersoner eller finns dom i verkligheten.

      Vilken lång sikt pratar du om. Har partiet fungerat på ett friskt sätt under tiden det har funnits. Har det växt eller har du bara uteslutit folk som inte kom fram till samma slutsats under meditation.

      Det ger intrycket av en auktoritärt kontrollerad rörelse där meditation ska få medlemmar att tänka precis som du.

      Du verkar inte tåla kritik.

      Nej, att du använder sektlika metoder behöver inte betyda att det rör som en regelrätt sekt, men med sektlika metoder blir det ännu viktigare att ha någon form av meriter eller referenser.

      Du kan inte komma undan med att skylla på ad populum halmfigurer.

      Ja, det där med exponentiell spridning genom alternativa och sociala medier låter lite som ett MLM-företag (pyramidspel). De har inte heller tagit över världen eftersom det inte finns en tillräckligt stor marknad för dem och misstänker att marknaden för ditt hobbyparti är begränsad.

      Lycka till trots allt, man ska ha en hobby.

   • Kristian

     /  07/25/2018

    Marxismen går inte – i lättare eller ”överdriven” form – att genomföra utan tvångsåtgärder.
    Hade tänkt göra denna jämförelse bättre men får återkomma:
    Du får alltid en paretodistribution: De flesta har lite, några får har väldigt mycket.

    Under kapitalism är det pengar som är ojämnt fördelat. Detta betyder inte att de längre ned på stegen har det dåligt.
    Under någon form av socialism är det makt som är ojämnt fördelat. Detta är inte orsaken till att de längre ned på stegen har det dåligt. Avsaknad av produktivitet som leder till lägre materiellt välstånd är inbyggt i systemet.

    Jag upprepar: du får ALLTID en paretodistribution. Det enda du kan välja är hur koncentrerad makten skall vara och huruvida folk på botten skall ha någon möjlighet att på eget bevåg förbättra sin situation.

    Ren kapitalism: stora nackdelar.
    Ren kommunism: inga fördelar.

    Svara
    • Kristian

      /  07/25/2018

     Sedan säger vi väl ”fördelning” på svenska.
     Jag vet. Anglocismer.

     Svara
     • Dreadlock

       /  07/25/2018

      Det stämmer att områden (Byar,städer,mindre orter) med ungefär samma inkomstdistribution har lägst brottslighet överlag. Helt tvärtom i städer som har stora inkomstklyftor bland befolkningen.

      Det går dessutom att bli ännu mer precis varför det är som det är.
      Brottsligheten orsakas i absolut majoritet av unga män längst ner i pyramiden.

     • Senior

       /  07/26/2018

      ”Det stämmer att områden (Byar,städer,mindre orter) med ungefär samma inkomstdistribution har lägst brottslighet överlag.”

      Orsaken är nog snarare att ”alla känner alla” i dessa mindre orter och byar, folk vet precis vem som gjort något.

      De motorburna ungdomarna bränner väl i värsta fall lite gummi på någon parkering när månadsersättningen från a-kassan kommer.

      Det är bra mycket lättare att hitta en förövare i en by med tio personer, där både signalement och alibi begränsar antalet möjliga förövare radikalt mot de få totala invånare i byn….. -Som nog själva kan läxa upp ”Pettersons pojk” när han gått över gränsen.

      Har inget med ”socioekonomiska” faktorer att göra, då skulle varenda gammal insomnad bruksort stå i brand, tvärtom är det ovanligt lugnt i dessa orter.

      Detta även/trots att det bor ”rika” personer där. Snarare har väl folk där fattat hur beroende de i själva verket är av dem och deras stöd till samhället. -Det är nog lite lättare att se vilka summor och från vem kommunalskatten kommer i småorterna.

      -Men det passar ju inte in i den ideologiska bilden så därom är det knäpptyst.

    • Enig. Jag förespråkar en vetenskapligt framtagen rekommendation om population och standardnivå för ekologisk hållbarhet för framtidens generationer. Inom den ramen förespråkar jag hög jämlikhet genom progressiv beskattning, men att folket själva måste få välja nivån på denna efter fria diskussioner, inte som idag, indoktrineras av mediemogul-kontrollerade fulmedier att mer av samma extrema marknadskapitalism och EU-frihandel kommer leda till förbättring, fastän evidensen talar för raka motsatsen.

     Svara
     • Senior

       /  07/25/2018

      Detta föranleder ett par frågor om ditt resonemang:

      ”Jag förespråkar en vetenskapligt framtagen rekommendation om population och standardnivå för ekologisk hållbarhet för framtidens generationer.”

      Hur har du tänkt dig att populationsnivån skall hållas inom den vetenskapligt rekommenderade nivån?

      Är populationsnivån en statisk eller dynamisk siffra?

      ”Inom den ramen förespråkar jag hög jämlikhet genom progressiv beskattning, men att folket själva måste få välja nivån på denna efter fria diskussioner,”

      Om folket hellre vill ha en linjär beskattning?

      Vad är din motivering till progressiv beskattning?

      ”mer av samma extrema marknadskapitalism och EU-frihandel kommer leda till förbättring, fastän evidensen talar för raka motsatsen.”

      Vad är det för evidens du hänvisar till här?

      Kan du möjligen länka till en hyfsat oberoende källa?

     • Hur har du tänkt dig att populationsnivån skall hållas inom den vetenskapligt rekommenderade nivån?

      Jag tänker mig att man i Sverige ex. skulle kunna ha generösa barnbidrag upp till två barn, men att man förlorar alla barnbidrag om man skaffar fler barn än två. Jag föreslår även att man utbildar religiösa ledare om effekten av exponentialfunktionen på populationer, samt uppmanar att predika om att folk enbart bör skaffa två barn för att rädda ”guds skapelse” som vi nu förstör p.g.a. överbefolkningen och överkonsumtionen.

      Populationsnivån kan förändras i båda riktningarna. Mycket små skillnader i familjestorlek gör stora skillnader i framtida befolkningsmängd.

      ”Inom den ramen förespråkar jag hög jämlikhet genom progressiv beskattning, men att folket själva måste få välja nivån på denna efter fria diskussioner,”

      Min motivering till progressiva skatter är att samma skattenivå för alla gör att fattiga kommer betala en större del av sin lön i skatt, efter omkostnader för det nödvändigaste, än vad en rik människa kommer betala. Jag tror inte att det kommer upplevas som rättvist.

      Idag är det omvänt. Kapitalister betalar ofta lägre skatt, procentuellt sett, än fattiga pensionärer. Det gör att de redan förmögna blir mer förmögna och de fattiga förlorar sin förmögenhet eller t.o.m. belånas upp över öronen. Det är väldigt orättvist. Detta har dessutom pågått de senaste decennierna. Det är i min mening orättvist.

      Om folket hellre vill ha en linjär beskattning? föreställer jag mig att 90% av folket kommer vilja beskatta sig själva högre för att de som redan har gynnats i flera decennier ska få behålla det som de tillskansat sig. Det förefaller osannolikt att 90% av folket vill det.

      Länkarna ovan är från en organisation av forskare och naturälskare, en är från en kommunist som är läkare och en är en libertarian som är teknisk fysiker. Alla hänvisar till källor.

     • Dreadlock

       /  07/25/2018

      Man kan tycka det.
      Men hur förklarar du att världens fattigdom hela tiden minskar ? T.o.m. FN:s mest optimistiska prognoser är sedan länge slagna .
      Det som minskar fattigdom ( Speciellt absolut fattigdom) är handel i organiserat form. Kapitalism.

      Sociala jämlikhetsreformer kan bara till viss gräns skära tårtan i olika stora delar. Men de producerar inte välfärd. Det gör skattebetalarna.
      Ditt förslag ovan liknar ganska mycket den sortens social ingenjörskonst som befattar sig främst med rättvisefaktorer dvs klasskillnad.

     • När man minskar fattigdom, men konsumerar alldeles för mycket resurser samtidigt så kan det jämföras med att suga i sig en milkshake i en accelererande takt. Malthus kommer ha fel ända till det ögonblick det säger slurp då man plötsligt kommer inse att han faktiskt hade rätt.

      Riktigt. Inledningsvis kan säkerligen otyglad kapitalism och handel minska fattigdom men vid en viss punkt kommer resurserna ta slut och då kommer kris, krig och kaos att utbryta.

      https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2014/02/15/nedvaxt-inte-tillvaxt-partiets-och-varldens-viktigaste-fraga/

     • Dreadlock

       /  07/25/2018

      ” När man minskar fattigdom, men konsumerar alldeles för mycket resurser samtidigt så kan det jämföras med att suga i sig en milkshake i en accelererande takt.”

      Blir inte klok på resonemanget. Vad förespråkar du att vi borde göra istället ? Minska fattigdom är en av FN:s största måltavlor sedan den etablerades på 60-talet.

      ” Riktigt. Inledningsvis kan säkerligen otyglad kapitalism och handel minska fattigdom men vid en viss punkt kommer resurserna ta slut och då kommer kris, krig och kaos att utbryta.”

      Nejnejnej. Målet med kapitalism är att etablera en sund distribution för utbyte av varor,tjänster och kapital i ett flöde baserade på ömsesidiga formella via kontrakt och överenskommelse. Det slags handel vi har haft sedan minst 3000 år tillbaka i historien.

      När resurserna är slut, enligt ditt förmenande, så kommer allokeringen av kapital flytta sig till nästa resurs som är underutnyttjad.

      OK, så är jordens plånbok slut. Med 15 miljarder människor som vill leva livets glada dagar med kycklingfilee´med beasås. Då kan man undra hur det ser ut.

      Men är din lösning bättre ?

     • Det vore hjärtlöst att inte minska människors fattigdom, men samtidigt vore det hjärtlöst, på lång sikt, att låta befolkningsmängden äta upp deras miljö så att de plötsligt påbörjar en nedväxt- Det sker om de inte balanserar sin population och konsumtion på en hållbar nivå.

      Det är bra att en av FN:s största måltavlor är att minska fattigdom. Kofi Annan menade att:

      ”Tanken att befolkningstillväxt garanterar ett bättre liv – ekonomiskt eller på annat sätt – är en myt att bara de som säljer blöjor, barnvagnar och liknande har någon rätt att tro.”

      Om målet med kapitalism är att etablera en sund distribution för utbyte av varor, tjänster och kapital så är det utmärkt, men jag tror inte att det är alla kapitalisters mål, snarare att maximera sin förmögenhet, öka konsumtionen, dessutom ofta att försöka skaffa sig monopolställning som undergräver fri och rättvis konkurrens.

      Det finns ett problem med tron på att det alltid finns en ny resurs runt hörnet. Det kan nämligen var osanning. Det var ex. helt evident osanning på Påskön.

      https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/citat-om-population-2/
      https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2014/02/15/nedvaxt-inte-tillvaxt-partiets-och-varldens-viktigaste-fraga/

      Ja. Vår lösning i Vetenskapliga partiet är acceptabel och genomtänkt, anser jag.

   • michael.

     /  07/25/2018

    Mord minskar i socialistiska stater samtidigt som statens mord på sina egna medborgare skjuter i höjden.

    Svara
    • Kan vara korrekt. Folk i länder som styrs genom kommunistisk deltagardemokrati brukar kräva dödsstraff för grovt kriminella, vilket har en tendens att göra samhället tryggare. https://www.yaneeda.com/dk/destinationer/cuba/spoergsmaal-om-cuba/cuba-sikkerhed

     Enligt den ”Interamerikanska kommissionen för mänskliga rättigheter” tillämpar Kuba dödsstraff gentemot militanta motståndare.

     I Sverige får militanta motståndare, till demokrati och yttrandefrihet, istället bidrag, fri tandvård, ny lägenhet, wahhabism-moskéer, böneutrop en gång i veckan, tillåtelse att kuva sina kvinnor, samt kort vistelse på ”Hotellet”, i de fall de förhäxats av en ”hora” som inte skylt sig tillräckligt. De får även en egen Imam på ”Hotellet”. Därefter släpps de lösa igen.

     Detta skulle sannolikt aldrig ske i en vänsternationell demokrati där folket har mer direkt inflytande över vår s.k. ”demokrati”, men det sker sannolikt p.g.a. av den korrumperade marknadsliberala politikeradel som åker till Saudiarabien och gör klandervärda affärsuppgörelser med diktatoriska terrorstater, eller åker till Bilderberggruppen och smusslandes gör upp hur media ska vilseleda folket i vårt eget land så att bankirer från USA ska kunna profitera maximalt.

     Därefter kan jag säkert tänka mig att politikeradeln blir ”senior rådgivare” på Bank of America, likt Fredrik ”öppna era hjärtan” Reinfledt, eller kanske får ett fett bankkonto i något skatteparadis, eller båda delar, kanske av George ”öppna era hjärtan” Soros?

     Tro fan att de här herrarna spottar och fräser mot socialism, som alltid kan komma vingklippa dem totalt, men varför du gör det är mer oklart? Har Krösus sork skrämt upp sin PR-fixaresork via sina egna fulmedier?

     Svara
     • Senior

       /  07/25/2018

      Vänsternationell?
      De flesta brukar kalla det för nationalsocialism. -Samt förkorta det till Nazism efter tyskans stavning.

     • Senior

       /  07/25/2018

      ”Tro fan att de här herrarna spottar och fräser mot socialism, som alltid kan komma vingklippa dem totalt, men varför du gör det är mer oklart? Har Krösus sork skrämt upp sin PR-fixaresork via sina egna fulmedier?”

      Problemet med socialism är att gränsen för att vara ”rik” sjunker varefter folket plundras, tills alla är lika fattiga och alla är bankrutt.

      Förklara för mig varför just din socialism skull skilja sig från ALLA andra länder som försökt, varvid ALLA misslyckats.

     • Efter som nivån av socialism/kapitalism på olika områden, inom de vetenskapligt bestämda ramarna av ekologisk hållbarhet, skall bestämmas av evidensen och av folket självt efter en öppen skeptisk debatt som är helt fri från argumentationsfel, floskelmaskiner och vilseledande lögnmedier, d.v.s. de som idag ljuger folket rakt upp i synen, samt dominant och storvulet påstår att de själva ”faktiskt” sitter på sanningen, fastän evidensen pekar i en helt annan riktning.

     • Senior

       /  07/25/2018

      En fråga:
      Hur skall detta genomdrivas?
      Skall det hållas folkomröstningar i frågan, om nu folket självt skall bestämma?
      Vem skall bestämma vad som är ekologiskt hållbart?

      Hur vet vi att folket i så fall röstar evidensbaserat och inte känslomässigt?

      Skall någon tillrättalägga de evidensbaserade frågorna att rösta om likt folkomröstningen om kärnkraften 1979, med sina tre nej-alternativ?
      I så fall vem?

      Du pratar väldigt mycket om evidens, men har hittills inte visat någon evidens alls som stöd för det du säger…. Inga vetenskapliga belägg alls för det du skriver.

     • Ja. Vetenskapliga partiets tanke är att det ska hållas fler folkomröstningar och de val som folket ska göra ska beskrivas så objektivt som möjligt av forskare som källhänvisar till forskning.

      Jag tror att biologer som forskar på vår fauna ofta är väldigt bra byxade att beskriva olika val som vi kan göra vad gäller ekologisk hållbarhet.

      Folkets uppgift är att välja väg mellan olika nivåer av standard och population som beskrivits av biologer och de får då använda både känsla och förnuft så gott det går med de evidens som biologerna presenterat.

      Fler än två alternativ blir ev. enbart aktuellt om man använder en condorcet-metod och rankar svaren.

      Jag svarade precis och länkade till evidens i ett annat svar hör. Du kan titta på dessa länkar.

     • ”kommunistisk deltagardemokrati” …

      Jag känner att det här språket har lämnat mig och den verklighet jag känner till långt bakom sig. Det kunde lika gärna vara Uri Geller och Von Däniken som diskuterar våfflor.
      Eller Timecube.

 3. hllviken

   /  07/24/2018

  Uppsynen på några av dem som bestämmer över oss:

  Svara
 4. hllviken

   /  07/24/2018

  PRECIS ALLT ÄR VIT MANS FEL!

  Svara
 5. OT: Har fått fler valsedlar för utlandsröst. Gissa parti!

  ”[…]den grundläggande jämlikheten oavsett olika utbildning eller inkomst. […] Allt det som gör Sverige så svenskt, och som jag vill att även mina bart och barnbarn ska få uppleva.
  […]
  Kriminaliteten tränger sig allt djupare in i vårt samhälle. […] den som fått avslag på sin asylansökan snabbt lämnar landet. ”

  Svara
  • Eventuella felstavningar är mina egna …

   Svara
  • G

    /  07/24/2018

   Hmm. Låter lite som SD …men skulle lika gärna kunna vara S eller M då dessa partier nu vilseleder genom att härma och låta som SD. Svårt 😛

   Svara
  • Dreadlock

    /  07/24/2018

   Går all in på (c)

   Svara
  • Tack för gissningar, det var M! En soffa kommer på posten, G, grattis!

   C’s galenskap kom för några dagar sedan. Det enda ”luriga” jag hittar i det brevet är väl ”Integrationen misslyckas och utanförskapet ökar.” Nej, vänta, man har också ”främlingsfientlig högerpopulism, vänsterextremism och våldsbejakande islamism” som man skulle kunna klippa bort första biten av om man ville vilseleda.
   C-meddelandet luktar i övrigt C på ganska långt håll; skulle bli svårt att förklä.

   Fast det känns bra att jag enligt C ”bidrar till att göra Sverige och världen till en bättre plats.”
   Vem säger att man inte kan skriva väljarbrev på sin prao-vecka!

   Svara
   • Dreadlock

     /  07/24/2018

    ” En soffa kommer på posten”

    Min Fåtölj då ? Jag kom ju tvåa…

    Svara
    • Kristian

      /  07/25/2018

     Skall prata med dem igen om du inte fått den Torsdag-Fredag nånting.
     Bara två som gissade i tid, så det ser ut som om jag behåller mjölkpallen den här veckan. Som vanligt.

     Svara
 6. hllviken

   /  07/24/2018

  Svara
 7. G

   /  07/24/2018

  ”What To Learn From The Social Justice Warrior Who Was Eaten By His Own Mob”
  https://thefederalist.com/2018/07/18/learn-social-justice-warrior-eaten-mob/

  Mycket bra rakt igenom!

  Svara
  • Utmärkt! Och naturligtvis i en hemsk högerpublikation!

   Svara
   • G

     /  07/24/2018

    Ja, jag gillade denna väldigt starkt. Om Toklandet haft en amerikansk version så skulle denna genomgång som tar upp många olika händelser pass utmärkt, man blir matad med det ena efter det andra, som visar hur detta hemska beteende och sjuka tankesätt spridit sig och drabbar människor inom alla områden. Det måste få ett slut. Det är så obehagligt och så skadligt, som ett gift. Ja, det är ju också sjukt. För vänstern är detta en vänster/höger-fråga. För mig så är det mest om normalt tänkande och sunt förnuft.

    Svara
 8. Kan det vara någon som läst för mycket serietidningar, och som hoppas att vi alla får superkrafter om det kommer ut lagom med strålning?

  Svara
 9. G

   /  07/24/2018

  ”Is transgender ideology making the UK’s mental health crisis worse?

  There is a mental health crisis in the UK. The symptoms are often body related, and the causes are complex, but a new orthodoxy now labels some of these people as transgender. This means that instead of getting psychological care, increasing numbers are encouraged to take potentially dangerous hormones on their way to transitioning gender. The World Health Organisation’s recent ruling that it will no longer classify being transgender as a mental illness is hailed by some as a progressive step forward. But could this shift in thinking actually compound matters and mean that transgender patients’ other medical issues are ignored?

  There has undoubtedly been a cultural change on the issue of gender in the last few years. What started as a fringe view that being a boy or a girl is just an idea is moving into the mainstream; today, even the government wants to help three year olds ‘explore‘ and question their gender identity. This shift in thinking is helped along by the savvy marketing of transgender charities who tell emotional and powerful stories of how transitioning gender can be both simple and satisfying. It is no surprise, then, that since 2010 there has been an almost 1,000 per cent rise in young people attending gender clinics in the UK. But is this a cause for celebration? Or should we be worried that the speed of change on the subject of gender is not allowing the new emerging orthodoxy to be properly challenged?

  Doctors based at the specialist Tavistock clinic in London are concerned:

  “If a school just gets a whisper of a child who may be querying their gender and within minutes they are doing everything to make sure that child is regarded as a member of the opposite sex right from the word go — that may not be the best for that child.”

  A high court hearing from 2016 also illustrates how some parents – and the authorities – are failing to put a child’s wellbeing first. The judge in the case ruled that a mother had ‘pressed’ her son to identify as a girl causing “significant emotional harm”; the judge also said that the authorities “did not wish to appear to be challenging an emerging orthodoxy in such a high profile issue”. Instead of confronting the boy’s mother, the judge said that those tasked with protecting the child instead accepted “wholesale” that the boy should be regarded as a girl. It is easy to criticise the authorities here – and we undoubtedly should. But their reluctance to speak out and challenge the mother is at least partly understandable. After all, the consequences of questioning the new orthodoxy on gender can be disastrous. For doing just that, academics have had their research proposals rejected; one teacher, who made the mistake of wading into the issue of gender – even inadvertently – found himself suspended for referring to a transgender pupil as a ‘girl’. (forts)”.
  https://blogs.spectator.co.uk/2018/06/is-transgender-ideology-making-the-uks-mental-health-crisis-worse/

  Svara
  • Kristian

    /  07/25/2018

   Som Camille Paglia (själv trans) har sagt så har de flesta ibland problem att passa in när man är barn och tonåring. Istället för att säga ”det är normal, det går över för de flesta” och hjälpa och stödja, står man nu redo med hormonbehandling och operationer.
   Vansinne.

   Svara
 10. hllviken

   /  07/24/2018

  Svara
  • Läs hela. Rektor Hamid nämner RFSUs antirasistiska HIVprevention.

   Svara
   • G

     /  07/24/2018

    Fi:s ”Economic spokesperson” blev kanske besviken och frågar Soffan (S)…

    Och med denna fråga bekräftar han ju bara bilden av att identitetspolitik i grunden är vänstersjukt, även om det finns idioter på andra politiska kanter som tyvärr inte verkar ha något emot id.pol., men troligen långt färre så problemet torde inte vara lika svårt att fixa.

    Svara
    • Dreadlock

      /  07/24/2018

     (s) i Göteborg är på väg att göra ett katastrofalt dåligt val,enligt senaste undersökningen ( 15,4%) Demokraterna , partiet som gör en Macron seglat upp från ingenstans ( Partiet fanns inte 2017) och kniper över 14% i kommunalvalet.

     Svara
    • Grodan Boll

      /  07/25/2018

     Så nu funkar inte F! och identitetspolitik längre? Bevisar bara en sak: sossarnas principprogram består. ”Tag makten. Behåll den.”.

     Svara
    • G

      /  07/24/2018

     Och bra att du tweetade ut den i tråden haha 😀

     Svara
   • Ivar L

     /  07/24/2018

    Johan Lundberg är en ulv i fårakläder. Visst, han kritiserar genustrams men han tillhör Timbrohögern aka Reinfeldtisterna. De är på lång sikt farligare än genusprinsessor.

    Svara
  • hllviken

    /  07/24/2018

   IDENTITETSPOLITIK?

   Svara
 11. Kan någon förklara ”Landsting” för mig i några enstaviga ord?
  Gjorde SVTs valkompass (valkompassen.svt.se) och får samma resultat på riks- och kommunnivå (och de matchar valkompass.tt.se).
  På landstingsnivå verkar det mest slumpgenerator …

  Svara
 12. G

   /  07/24/2018

  Svara
 13. G

   /  07/24/2018

  Svara
  • Lurven

    /  07/25/2018

   För mig är detta det största skälet att rösta på SD. Inget annat parti har uttryckt en så tydlig skepsis mot genus-flummet.
   Att de dessutom har en invandrings- och familje-politik värd namnet gör ju inte saken sämre.

   Svara
 14. MiT

   /  07/24/2018

  Svara
  • Skeptisk

    /  07/24/2018

   Att bli utsatt för höjder i yrket som brandman torde vara allom bekant. Hur har man genomgått någon form av utbildning utan att klättrat på tak innan och först i jobbet kommit fram till att man inte klarar höjder. Lite som en kirurg som har jobbigt med blod. Alla vet att det ingår i jobbet och på sin första praktik bör man inse om man klarar av det. Höjdrädsla bör vara något man vet om sig själv INNAN man får för sig att söka till brandman.
   Andra yrken man bör undvika med vissa fobier:
   Lärare som har svårt att tala inför folk.
   Speleolog med klaustrofobi.
   Entomolog med arachnofobi.
   Undersköterska som inte klarar kroppsvätskor.
   Fotbollsdomare med torgskräck.
   Reningsverksarbetare med bacillskräck
   Soptippsföreståndare med OCD
   Dykare med vattenskräck (inte att förväxlas med vattuskräck)
   Entertainer med socialfobi
   Skådespelare med scenskräck
   Djurskötare på Skansenakvariet med ormskräck.
   Fiskare som finner obehag med slem
   Sjöman med återkommande åk-/sjösjuka.
   Takskottare med höjdskräck

   Om någon trots detta väljer dessa yrken skulle den normala reaktionen från omgivningen vara ”Hur f-n tänkte du nu?”

   Svara
   • Rikard

     /  07/24/2018

    Hej.

    En till, till listan: lärare med kunskapsfobi.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Skeptisk

      /  07/24/2018

     De finns ju faktiskt en hel del av. Har nog både du och jag som fd lärare träffat på i korridorerna och lärarrum.

     Svara
    • Grodan Boll

      /  07/25/2018

     Jag anar en god portion ironi/sarkasm. Av det bittraste slaget.
     Alla som träffat en speciallärare klädd i batik borde få rysningar här.

     Svara
  • x

    /  07/25/2018

   Det mest anmärkningsvärda är vad Lars-Göran Uddholm säger 1:00:00 i filmen:
   Lars-Göran Uddholm: Om vi åker ner här i norra Botkyrka om vi åker ut till Södertälje vad möter vi då?
   Reportern: Ja, ni möter medborgare som förväntar sig att ni ska klara av att rädda dom när det brinner.
   Lars-Göran Uddholm: – Nej, jag tror vi möter medborgare som förväntar sig att vi ska ha en dialog med dom och kunna lära dom saker.

   Om det brinner hos Lars-Göran Uddholm så får vi verkligen hoppas att han får smaka på sin egen medicin och får enbart brandmän som är inkvoterade och som inte klarar av sitt jobb.
   Att det finns någon kompetent brandman som vill jobba under en sådan chef är för mig en gåta.
   Fy fan!

   Svara
 15. G

   /  07/24/2018

  Svara
  • G

    /  07/24/2018

   Jaha. Det var ju ganska onödigt. Radera min kommentar är du snäll, nu är den bara i vägen.

   Svara
  • G

    /  07/24/2018

   Jag tänkte *Kommer MiT posta det här.? Kanske. Kanske inte. Äh jag chansar, man vet ju aldrig.*

   Ja, och så blev det så här, dubbelt värre, katastrof. 😦

   Svara
   • MiT

     /  07/24/2018

    Hahaha, spelar ingen roll. Nu missar man det inte i alla fall 😛

    Svara
 16. G

   /  07/24/2018

  ”Kändisar hyllar aktivist som stoppade utvisning av afghan – så säger lagen om tilltaget

  En aktivist stoppade på måndagskvällen utvisningen av en afghan på Landvetter flygplats. Nu hyllas hon på sociala medier av bland andra Malena Ernman.
  ….
  På Twitter skriver advokaten och skribenten Viktor Banke att aktivisten hade goda skäl att stoppa Migrationsverkets beslut från att verkställas. Han får medhåll av exempelvis Robin Calmegård, programledare för RIX FM, och rapparen Nabila Abdul Fattah.
  ….
  Flygkaptenen kunde ha valt att bara kasta ut aktivisten som störde flygningen, men nu tvingades även afghanen och Kriminalvårdens personal lämna planet.

  – Vi har inga kommentarer eller åsikter om det. På ett flygplan gäller ju luft- och sjöfartslagarna och dem har vi att förhålla oss till. Det är som det är, säger Ulf Mossberg.

  Nyheter Idag har sökt Elin Ersson för en kommentar. I en intervju för Jönköpings-Posten vidhåller hon att hon inte gjorde något olagligt när hon ignorerade flygkaptenens order. Däremot kan flygbolaget Turkish Airlines ge henne ”böter” för den försening hon orsakade, säger hon.

  Enligt polisens kommunikationsavdelning i region Väst har ingen polisanmält aktivisten ännu. Luftfartslagen säger dock att den passagerare som ”inte åtlyder vad befälhavaren bestämmer om ordningen ombord” ska dömas till böter eller fängelse i högst sex månader (13 kap. 4 § 10. p).”
  https://nyheteridag.se/kandisar-hyllar-aktivist-som-stoppade-utvisning-av-afghan/

  Svara
 17. G

   /  07/24/2018

  Och Afghanistan. Och Iran. Och….

  Svara
 18. G

   /  07/24/2018

  Svara
 19. G

   /  07/24/2018

  Svara
  • Grodan Boll

    /  07/25/2018

   #Triggered , var är språknazisterna när man behöver dem?

   Svara
  • Grodan Boll

    /  07/25/2018

   Svara
  • Kronblom

    /  07/25/2018

   Twitter clap, eller den lilla fågeln gon-orre vars läte är svid-i-pitt svid-i-pitt

   Svara
 20. G

   /  07/24/2018

  Svara
  • x

    /  07/24/2018

   Tragiskt.

   Femen är åtminstone underhållande till skillnad från sura svenska flodhästar till feminister.

   Svara
 21. Joy

   /  07/24/2018

  Eeeeh? Ska jag som kvinna härbärgera kärnavfallet i kropp och själ? Eller, vad är det för krav som ställs nu? Jag blir bedrövad då kvinnors kroppar används t o m i ett område som borde vara behäftat med logik och sunt förnuft. Jag fattar inte, men har kanske inte läst hela resonemanget. Det börjar likna en metafysisk tolkning av tillvaron, en sektliknande tolkning av kvinnors liv och tankar.

  Svara
  • Jag är ledsen men när du säger att kvinnors kroppar ska användas till ”härbärgen” så tänker jag på termen ”cumdumpsters”. Det är helt fel och jag hoppas att du inte blir förnärmad men ja, det får mig att skratta lite. Och förhoppningsvis så skrattar även du lite.

   Svara
   • [Sätter kaffet i halsen]
    [Läser igen]
    [Sätter kaffet i halsen igen]
    🙂

    Svara
   • Joy

     /  07/24/2018

    Nej då, jag börjar undra vad som pågår! Goda skratt är alltid bra!

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  07/24/2018

     Kropp är ett rent magiskt ord i händerna på en duktig genusvetare, glosan kan genom ett normkritiskt konstgrepp omvandlas att liktyda nästan alla otänkbara och faktiska substantiv som nedtecknats sedan runsvenskan. Lite som smurf, fast modernt.

     Svara
  • MickeP

    /  07/24/2018

   ”Ska jag som kvinna härbärgera kärnavfallet i kropp och själ?”

   Om du menar genusforskarnas slutsatser håller jag helt och hållet med dig. ”En sektliknande tolkning av kvinnors liv och tankar” är på pricken vad jag också tycker. Genusforskningen har blivit en sekt där endast vissa kvinnoideal får existera. Kvinnan som offer, kvinnan som undertryckt, mannen som norm etc. etc. Kvinnor är ju så mkt mer än så. Så mkt mer än vad man i denna inskränkta genussekt har kommit fram till. Det är synd och skam att de har fått sådant genomslag.

   MickeP

   Svara
 22. MiT

   /  07/24/2018

  Svara
  • Sara är blond, vit och antagligen en heterofil. Varför är hon ett dragplåster?

   Förtryckar-Sara.

   Svara
  • Ivar L

    /  07/24/2018

   Ett mer talande bevis på det totala haveriet i den svenska feminismen får man nog leta efter. Och att det presenteras av hjärntvättad press som något slags feminine-power är ju fake news. Det är ju istället ett bevis på kvinnors svaghet och utsatthet om detta behövs för att något som funkat i Sverige i decennier nu måste könssegregeras.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  07/25/2018

   Fascinerande det där.

   Om en islamist säger att kön måste separeras för de kan inte vara tillsammans så skruvar folk på sig.
   Om en feminist säger att kön måste separeras för de kan inte vara tillsammans så jublar folk.

   Under tiden: alla rockfestivaler. Mycket alkohol och blandad publik.

   Svara
  • Bamse

    /  07/26/2018

   En ytligt observation men ändå: går det att se mer skitnödigt mallgrodig ut än på den bilden?

   Svara
  • MiT

    /  07/24/2018

   3 år gammal. Men passar lika bra idag…

   Svara
   • Pistolekors

     /  07/25/2018

    Ja det var den, fråga mig inte hur jag lyckades med det…….

    Svara
 23. Ivar L

   /  07/24/2018

  Bortsett från att det troligen är mer eller mindre påhittat nonsens (hämtat från något postulat i någon av Genuskyrkans urkunder) så är passagen rätt komisk med tanke på vad det handlar om:
  ”Den feminina träningen att internalisera och förlägga händelser som känslor i kroppen leder oöverskådlighet av konsekvenser av ett slutförvar för använt kärnbränsle. Den maskulina träningen i att förlägga händelser och känslor utanför det egna jaget, leder till att det som kan betraktas som oöverskådlighet kan kännas hanterbart.”

  Det vill nog till att man kan förlägga konsekvenserna av ett slutförvar som skall funka i tusentals år ”utanför det egna jaget” om man skall kunna fatta några rimliga beslut. Snacka om att idiotförklara kvinnor.

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  07/24/2018

   Det gör verkligen ont i hjärnan att läsa trams av den där kalibern. Det är svårt att förstå att det faktiskt finns statligt avlönade kvinnor som utan den minsta skam i kroppen, utan en blinkning, utan som istället med uppriktig stolthet konsumerar skattemedel för att producera ren smörja. Inte den blekaste tanke på att deras löjliga charad belastar den välfärd som vi faktiskt behöver.

   Svara
 24. Gorby

   /  07/24/2018

  Oups, handgranat på galleria i Stockholm.

  Svara
  • Gorby

    /  07/24/2018

   Svara
   • Ivar L

     /  07/24/2018

    Jädrar vad det brunnit hos Rubar. Svårt att tro att hon en gång gjorde det kontroversiella och viktiga ”Könskriget”. Gissar att det finns lite lådvin med i bilden i det där twittrandet men det är knappast en ursäkt. Däremot är det bra med lite in vino veritas, för precis så där tänker antagligen både hon och många av hennes kollegor.
    Handgranat = immigrationsrelaterat = inget att rapportera.

    Svara
    • Kristian

      /  07/25/2018

     Det är sällan SVTs ”id” får komma till tals så tydligt.

     Svara
 25. x

   /  07/24/2018

  Det parti som skulle tjäna mest på att AFS kommer in i riksdagen är SD.
  Varken media eller partierna klarar av att koncentrera sig på mer än ett mål på samma gång och därför skulle SD äntligen bli ”rumsrent”.
  Kanske en idé att SD:are i en viss omfattning borde rösta på AFS för att det ska bli så.
  OBS! jag kommer inte att rösta på varken SD eller AFS, troligtvis röstar jag på S eller MP.

  Svara
  • x

    /  07/24/2018

   Förlåt, jag glömde F!

   Svara
  • Ivar L

    /  07/24/2018

   AfS kommer inte komma in i riksdagen. Alla som röstar på dem eller MED är blådårar. Det finns inte tid till småjusteringar av politiken nu. Massivt inflytande från SD är det ENDA som kommer vara verksamt. Sedan 2022 eller kanske ännu hellre 2026 kan det vara dags att vara petig med maten.
   De mer immigrationskritiska håller på att skapa samma sönderfall som drabbade bokstavsvänstern. Principer blir viktigare än makt. Loserbeteende.

   Svara
   • Melmac

     /  07/25/2018

    Du menar att de som röstade 2010 på det lilla partiet SD utanför riksdagen också är blådårar?

    Svara
 26. Ivar L

   /  07/25/2018

  Hur kan det ta ”timmar” att lyfta ut en liten tjej från ett flygplan?
  http://www.friatider.se/h-r-hindrar-gr-tande-v-nsterkvinnan-plan-med-afghan-fr-n-att-lyfta

  Svara
  • weasel

    /  07/25/2018

   Jag tror inte att det tog ”timmar” att lyfta ut henne.
   Planet lyfte 2 timmar försenat, men det är inte samma sak som att det tog 2 timmar att få ut henne ;
   Det tog väl någon kvart att avlägsna idioten, men då hade dom ju redan missat sin slottid och missar man den kan det bli problem att få en ny eftersom det är hur många plan som helst som ska lyfta/landa.
   Eventuellt var dom väl även tvungna att lyfta ut bagaget för att identifiera och avlägsna hennes väska – vilket ju kan vara en klok idé eftersom människan uppenbarligen är tokig nog för att göra vad som helst…

   Förhoppningsvis får den lilla tjejen några hundratusen i böter. Det är det man brukar få när man försenar flygplan med några timmar.
   Hon borde även få fängelse i ett år eller två , men det är att hoppas på för mycket eftersom det här är Sverige.
   Men Turkish Airlines och försäkringsbolagen till de passagerarna som missade sina anslutningsplan bryr sig förhoppningsvis inte om idiot-Elins ädla syfte med att sabotera.

   Man får självklart tycka som Elin – att Sverige ska ha fri invandring.
   Och man får självklart tycka som Kasselstrand – att Sverige ska ha 0 invandring.
   Men det som det här handlar om är inte vad Elin tycker – det handlar om att Elin inte respekterar och accepterar de svenska lagarna och asylrätten.
   Då Elin obstruerar lagar och asylrätten så blir hon genast hyllad av diverse kändisar – såsom exempelvis Malena Ernman.

   Det Ernman hyllar är alltså inte ”humanitet” – det Ernman hyllar är folk som skiter i lagar, regler och asylrätten.

   Det spegelvända Elinexemplet skulle vara någonting i stil med ”Kasselstrand står vid Öresundsbron och vägrar släppa in Muhammed i landet trots att han har fått asyl i Sverige” .
   Skulle det hända skulle sådana som Elin skrika sig blå i ansiktet om att man måste respektera och acceptera myndigheter, lagar , regler och asylrätten.

   Faktum är att ”de högerextremistiska aktivisterna” accepterar både lagar och asylrätt – medan ”de vänsterextremistiska aktivisterna” gång på gång visar att dom inte gör det.

   För hittills har jag inte sett ett enda exempel på när några ”högerextremistiska aktivister” har hindrat nyanlända från att söka asyl , medan jag har sett hur många exempel som helst på när sådana som Elin har hindrat polisen från att verkställa utvisningar på sådana som i tre domstolar har bedömts sakna rätt till asyl.

   Det bor 33 miljoner människor i Afghanistan. Och dessa människor är inte döda, så då finns det en ganska så stor chans att den utvisade afghanen som Elin vill ”rädda” inte heller dör.

   Svara
   • Ivar L

     /  07/25/2018

    Ah, bra klargörande med slottiderna, det tänkte jag inte på.
    Hoppas hon får betala skadestånd. Tycker synd om alla som fick sitta och vänta. Inte kul.
    Men framförallt tycker jag man skall chartra plan enbart för avvisning istället för att blanda med vanliga passagerare.

    Svara
    • Kronblom

      /  07/25/2018

     Chartra plan från JPATS. De har kedjor till varje säte.

     Svara
   • Hon hindrade utvisning på fel Afghan

     /  07/25/2018

    https://www.theguardian.com/world/2018/jul/25/swedish-student-plane-protest-stops-mans-deportation-afghanistan

    ”The social work student at Gothenburg University bought a ticket for the flight from Gothenburg to Turkey on Monday morning, after she and other asylum activists found out that a young Afghan was due to be deported on it. In fact he was not on the plane but activists discovered another Afghan man in his 50s was onboard for deportation.”

    Enligt uppgift på Flashback skickades den Afghan som Elin ömmade för iväg med flyg från Stockholm dagarna innan. Och Elin som köpte flygbiljett och allt för att kunna göra sin lilla stunt. Nu hittade hon ju en annan Afghan, en 50-åring, på flyget tack och lov. Så hon kunde genomföra sin action ändå och inte gjort allt i oförrättad ärende.

    Om det inte vore så j-a hyckelvidrigt och genomäckligt hade jag faktiskt dragit lite på smilbanden. Och sådant här vidrigt hycklande hyllas på sociala media???

    Jag säger som ngn annan.

    Arma Sverige.

    MickeP

    Svara
    • x

      /  07/26/2018

     En asylaktivist balanserade
     på en liten skör Twitter-tråd
     Det tyckte hon var så intressant,
     så hon gick och hämtade en annan afghan.

     Tur i oturen att hon hittade en annan afghan!

     (med hjälp från sina något mer kompetenta vänner)

     Hon fick sina fem minuter i media.

     Hon slösar inte slantar i onödan.

     Bevisar åter vilka narcissistiska opportunister och karriärister dessa asylaktivister är.

     Hon är knappast ensam i sitt hyckleri när hennes kollegor till asyltanter utnyttjar afghanska ”ensamkommandeflyktingbarn” sexuellt och för ekonomisk vinning på löpande band och kör sina ringar i slutna grupper på Facebook.

     Tänk hur tongångarna skulle ha varit om det hade rört sig om asylinvandring av uteslutande unga thailändskor som utnyttjades sexuellt och ekonomiskt av äldre vita män.

     Tänk om det hade varit en äldre vit man som hade satt sig på fel flygplan och fört ett jävla liv och protesterat mot utvisningen av hans thailändska.

     Hon stärker hennes varumärke med en gloria på huvudet.

     Hon ska göra karriär på afghaner.

     Hon sitter snart i nyhetssoffan på en TV nära dig.

     Hyckelvidrigt och genomäckligt var orden.

     Svara
 27. Ivar L

   /  07/25/2018

  Samtidigt i Danmark:
  https://samnytt.se/imam-i-danmark-atalas-for-att-ha-uppmanat-till-mord-pa-judar/
  ”För första gången någonsin åtalas en person i enlighet med nya imamlagen från 2017 som skapades för att skärpa insatsen mot radikalisering bland religiösa företrädare.”

  Svara
 28. MiT

   /  07/25/2018

  Svara
 29. QED

   /  07/25/2018

  Google translate:  Vi är förlorade.
  Vi är förlorade.
  Vi är förlorade.
  Vi är förlorade.

  Där alla vägar slutar,
  upphör inte våra seder.
  Vart vi än oss vänder,
  Tiden har sin gång.
  Hjärtat brann,
  förvisad i smärta.
  Så vi förlorar
  genom det gråa ingenmanslandet.
  Kanske kommer ingen av oss att återvända
  till hemlandet

  Svara
 30. Kristian

   /  07/25/2018

  (Observera att artikeln är från 2011)

  Svara
  • Kristian

    /  07/25/2018

   Från Januari 2018, passar bra här
   https://nyailconvito.wordpress.com/2018/01/15/dan-ahlmark-huvudskalet-till-den-svenska-massinvandringen/

   Ungefär som vi alla har sagt: Vänstern vill ha bidragsröster, ”högern” vill döda den svenska modellen. Jämförelser med brittiska Labour och amerikanska Demokraterna, som gjort samma sak.

   Argumenten ”för” massinvandring avlivas på ett föredömligt sätt.

   Svara
  • Kristian

    /  07/25/2018

   Och så den andra frågan där man tydligen inte kan ha förväntningar på muslimer:

   Har inte läst plus-versionen än. Gissar att det är en tredjedel som inte döljer sin antisemitism.

   Svara
  • Ivar L

    /  07/25/2018

   Noterar följande passage i Weiderud:
   ”det måste också finnas gränser för den etnocentriska arrogansens otålighet, annars riskerar Sverige att hamna i liknande bekymmer som Danmark, Holland och några ytterligare av våra Europiska grannar som kämpar med ännu större spänningar i integrationspolitiken.”

   Liknande bekymmer som Danmark…?
   Vem är det som har bekymmer och spänningar i integrationspolitiken?
   Kanske inte skadar med lite ”etnocentrisk arrogans”? D.v.s. att värna sina kulturella värderingar och sin kulturella identitet: den nordiska.

   Svara
   • Ja, Danmark ligger före och gör vad Sverige kommer att göra om ett par år.
    (Eller snarare: vi kan bli Danmark eller Libanon.)

    Nu är det som sagt en gammal artikel, men tror någon att han nämnt Visegradländerna om det skrivits idag?

    Svara
 31. Kristian

   /  07/25/2018

  Gå hem, Sverige, du har spytt i buskarna tre gånger nu. För helvete.

  Svara
 32. MiT

   /  07/25/2018

  Svara
 33. MiT

   /  07/25/2018

  Svara
  • Kristian

    /  07/25/2018

   Jag måste hitta ett par nya ögon – ser bara stereotyper i den bilden.

   Svara
  • Dreadlock

    /  07/25/2018

   Den här lilla raringen har plockat fotografier från nätet där helt manliga styrelser har möte.
   Det är allt mellan himmel och jord. Transportstyrelsen i Estland till Medicinare som specialiserar i Aortans fysiologi.
   Den heter : ”
   ”Congrats, you have an all male panel!”

   Hon har gjort en variant på ” Congrats, you have an all white panel!”

   Motivation till priset :” Hon använder karnevalism och godmodig humor för att lyfta fram samhälleliga orättvisor.”

   Eh… Vilka orättvisor ?

   Svara
 34. Kristian

   /  07/25/2018

  Förresten: har någon sett en ledarsida diskutera Afghaners rätt att semestra i hemlandet utan att vita svenskar ställer till problem med flygavgångar?

  Svara
  • Dreadlock

    /  07/25/2018

   Bara dem som vill rycka det svenska passet av Afghaner som åker för att semestra i hemlandet vid första bästa tillfälle. Av naturliga skäl är den sortens aktivism illa sedd för att omsaättas i praktiken.

   Svara
   • Ivar L

     /  07/25/2018

    Hoppas på att det blir lag snarast. Danmark har väl sådana lagar? Även Frankrike?

    Svara
    • Dreadlock

      /  07/25/2018

     Har svårt att tro på det. Att makulera ett nationellt godkänt Pass är en extrem åtgärd,som jag tror – Inte Vet- inte tillämpas någonstans i världen.

     Svara
 35. Ivar L

   /  07/25/2018

  ”Brännvalls kollega Ander Berbres kör också skördare. Han var tidigt ute och föreslog flera gånger för räddningstjänsten att brandgator behöver röjas, något både han och andra med skördare kan sätta igång med. Men de fick ingen respons på flera dagar.

  Under tiden fortsatte skogsbranden rasa samtidigt som myndigheten för samhällsskydd och beredskap försökte få hjälp från utlandet. Kvar stod både Ander Berbres och Bernt Brännvall och kunde bara titta på – trots att de kunde hindra branden.”
  https://nyheteridag.se/det-har-slar-mot-regeringen-stort-missnoje-efter-skogsbranderna/

  Dan Eliasson at work.

  Svara
 36. Gorby

   /  07/25/2018

  Svara
 37. Gorby

   /  07/25/2018

  Intressant om det stämmer

  Svara
 38. Gorby

   /  07/25/2018

  Svara
 39. Gorby

   /  07/25/2018

  Svara
  • Kronblom

    /  07/25/2018

   Sverige är nog det enda land där näringslajvare kan komma undan med att pissa på kundernas ryggar. Tids nog kommer tasksparken.

   Svara
   • Jans

     /  07/26/2018

    Att pissa på kunder kan aldrig löna sig särskilt länge. Artistbranschen ligger rätt riskigt till tror jag. De har öst litervis av bajs på SD:are och s.k. cis-män i åratal. Med tanke på SD:s tillväxt och det faktum att det dräller av cis-män så har de kanske bett halva sin potentiella kundkrets att dra åt helvete. Inte särskilt smart. Särskilt inte som musikbranschen har stora problem med att dra in pengar. Jag har i vart fall redan dragit åt helvete.

    Svara
    • Kronblom

      /  07/26/2018

     Regel nummer 1. Piss luktar, pengar luktar inte.

     Svara
 40. Gorby

   /  07/26/2018

  Svara
 1. Genus i Ljusdal | WTF?
 2. Påminnelse inför valet: Del 13. Sista delen | WTF?
 3. Smått och gott från 2018, del 4 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: