Kunskapsanalen slår till i sommarvärmen

Kollar ibland på Kunskapsanalen, mest blir det naturfilmer och så länge de håller sig till sånt så är de bra. Idag kollade jag tablån för att se vad som fanns och fick se det där haveriet de kallar ”UR Samtiden”. Det är ALLTID ett haveri när ”UR Samtiden” håller i sina punkter. Alltid alltså. Det är massor av identitetspolitik, radikalfeminism, mångfaldstjafs osv så fort ”UR Samtiden” är igång.

Idag kunde man se om Machofabriken. Machofabriken drivs av radikalfeminister så långt till vänster att Gudrun Schyman nästan är ett högerspöke i jämförelse. Bl a så ligger MÄN, fd Män för jämställdhet, och Roks bakom. De baserar ALLT på vad charlatanerna inom genusfältet säger. Det är bara extremistisk ideologiproduktion som pumpas ut alltså.

Just nu kan man se de där om man vill. Jag noterar vilka som är med. Man kan förutom Ebba Witt Brattström se att Marcus Priftis kallas ”manlighetsexpert”, förmodligen för att han skrivit en bok som heter ”Det otäcka könet”. Hade den hetat nåt som kan tolkas som positivt om män/manlighet hade han såklart inte kallats manlighetsexpert alls. Eller ja, han hade inte fått vara med överhuvudtaget i UR:s program…

Kommer ihåg för några år sedan när Priftis var med i ”UR Samtiden” (såklart…) tillsammans med några andra, bl a Germund Hesslow, professor i neurofysiologi, och Priftis med minspel, betona ord på ett speciellt sätt, kroppsspråk, beteende mm skulle läxa upp Hesslow om det som har med kropp och biologi att göra. Det inslaget går fortfarande att se faktiskt, länk finns i inlägget ovan.

”mytopoetiska mansrörelsen”, ”intersektionella kamp”, ”mansklustren i det köttätande näringslivet”.

Han trodde också att döda barn skulle skölja upp på Hallands stränder när man införde ID-kontroller hösten 2015. Måste vara ett ruggigt krig som pågick i Danmark då alltså  :-/

Så nu vet ni varför just han är med UR:s produktioner.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

39 kommentarer

 1. Rikard

   /  08/03/2018

  Hej.

  Det finns något som kallas ‘klassens timme’ eller liknande. Det är lektionstid som upptas av tjafs och pjämmer när eleverna skall leka att de håller möte. (Jag skriver så därför att skolbarn i dagens Sverige inte är intellektuellt mogna att ens försöka göra rätt; de är inte fostrade rätt och inte drillade och disciplinerade sedan dagis att värdera och själva hålla ordning.)

  Vad har det med Kunskapskanalen att göra? Den, eller ‘Lilla aktuellt’ eller liknande propaganda är vanliga mutor från klassläraren. ”Håll klassråd i tio minuter så ser vi på [program/film] resten av timmen, och om jag tycker ni sköter er får ni ha era mobiler framme.” är en fras som är lika legio som Löfvens floskler.

  Ni som har barn i grundskolan, fråga dem hur ofta de får titta på sådant här på skoltid. Fråga sedan skolan varför.

  Det kan bli en bra artikel.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • Cain

    /  08/03/2018

   När jag läser den här senaste artikeln MiT drar jag mig till minnes om en incident jag bevittnade på en SL buss för många år sen, just när feministernas manshat slog ut i full blom.

   En klåpare till bilförare hade kört om bussen på ett mycket tvivelaktigt sätt och busschauffören tutade på honom. Som ”hämnd” valde idioten bakom bilratten att köra i snigelfart framför bussen två stationer.

   Då ställer sig en medelålders man upp i bussen. En krum, tanig liten man och börjar hetsigt fråga högljutt om vem det är som kör bilen. Efter ett par sekunders observation svarar han själv på frågan ”En man! Det är en man!” Den lille mannen nickar och ser sig omkring. Han söker bekräftelse och medhåll. En eller ett par medelålders damer skrockar nickar instämmande. Som om de förkunnade för de andra passagerarna att nu har vi ytterligare bevis på mäns svineri.

   Det var vid det tillfället jag började greppa de epidemiska proportioner dessa vansinniga idéer nått. Och hur stor del av befolkningen som gladeligen kastar rim och reson överbord till förmån för ideologi.

   Om det faktum att mannen i bilen hade tydligt mellanöstern ursprung påverkade deras beteende var svårt att säga…

   Svara
  • tompas11 gymnasielärare

    /  08/03/2018

   Klassråd… Hmmm jag har jobbat 14 år som gymnasielärare och mentor och dessa klassråd är ett enda stort skämt. Många elever, de flesta faktiskt, hade verkligen ingen lust att att ha klassråd. Skrota klassråden!

   Svara
 2. Senior

   /  08/03/2018

  OT:

  Undrar just om de ens är medvetna om vad de gör, eller har de ens förståelse för varför detta är ett brott?

  Det finns banne mig ingen ände på den goda sidans ”hjälpsamhet”….

  https://ledarsidorna.se/2018/08/aktivisterna-i-jagarhar-uppmanar-till-brott-samt-riskerar-att-provocera-fram-omval/

  Svara
 3. Dreadlock

   /  08/03/2018

  Svara
 4. Tor

   /  08/03/2018

  Miljöpartiet jobbar stenhårt på att komma under 4%

  ”Miljöpartiet vill ta krafttag mot nazistisk organisering. Nazister och rasister innebär ett konkret hot mot hbtq-personer och begränsar människors liv. Regeringen kommer nu utreda hur lagen kan begränsa rasistisk organisering och därmed möjligheter att använda till exempel demonstrationer för att sprida hat och hot. Vi vill starkare samla skola och föreningsliv i ett gemensamt arbete mot rasism.”

  https://www.aftonbladet.se/debatt/a/L0O6pR/gor-om-foraldrabalken-till-helt-konsneutral

  Nu i Bögtider försöker MP vinna poäng genom att påstå att Nazister (och därmed SD och 30% av Svenskarna) är det stora hotet mot bögar.
  De glömde skriva om de horder av muslimer som de importerar, och vill importera mer av, som är så många fler – och böghatande.
  De glömde berätta att de (nya nazisterna) MED tydligen har en partiledare som är bög.
  Trots detta får MED inte gå i Bögtåget.

  Några artiklar till så har ni nått målet:
  Ute ur riksdagen för alltid!

  Svara
  • weasel

    /  08/03/2018

   Njaa, Tor , jag är inte så säker på det…
   Tvärtom tycker jag att MP kör med en bra taktik ;
   Dom kan naturligtvis inte vinna några som helst röster tillhörande friska och normalbegåvade väljare, så det är ju ingen idé av dom att försöka fiska där.
   Men det finns ju över 1 miljon människor som röstar på C, V och F , och om MP bara ”markerar kraftigt mot nazister” kan dom säkert lyckas vinna åtminstone 75.000 av dessa och det är i dagsläget allt som behövs för att klara sig kvar i riksdagen.

   Tänk vilket underbart land det här vore för de funktionsnedsatta om Sveriges politiker la lika mycket energi på den gruppen som dom gör på gruppen ”nazister”. ..

   Svara
   • Tor

     /  08/04/2018

    Weasel:
    En taktik som fungerat väldigt bra in många år.

    SÄLDÖD!
    KLIMATFÖRÄNDRINGAR!
    HEMSKA VITA MÄN!
    RASISTERNA I SD!
    MÄNNISKOR PÅ FLYKT UNDAN FÖRFÖLJELSE OCH DÖD!

    Man kan sammanfatta MP politik:
    Känslor, känslor och mer känslor.

    Detta har gett höga siffror, men nu kanske det inte fungerar längre.
    Den vanliga väljaren har synat bluffen.

    Den stora bluffen att Miljöpartiet är ett gäng innerstadskommunister som säljer sin själ för att få sitta kvar i en regering.

    Ska bli ett rent nöje att sitta och ”eftersupa” till valresultatet.
    (För er som inte vet kommer termen från Mps förra språkrör Per Gahrton, som när han åkt av vägen hävdade att han söp efter han åkt av – för att lugna nerverna. Ha alltid en flaska brännvin i handskfacket att ta till när ni åker av vägen).

    Svara
  • tompas11 gymnasielärare

    /  08/03/2018

   Varför får jag mer och mer sympatier för NMR..?

   Svara
   • weasel

     /  08/03/2018

    Det hänger nog ihop med den vanligt förekommande devisen ”Min fiendes fiende är min vän”, tompas11 ?

    Själv avskyr jag NMR, men jag erkänner att dom omedelbart skulle få min röst om vi levde i ett tvåpartisystem och konkurrenten hette MP.

    Svara
    • tompas11 gymnasielärare

      /  08/04/2018

     … och snart är vi där…

     Svara
    • Utlandssvensk

      /  08/04/2018

     ”Själv avskyr jag NMR, men jag erkänner att dom omedelbart skulle få min röst om vi levde i ett tvåpartisystem och konkurrenten hette MP.”

     Ja, men är det någon verkligt meningsfull skillnad mellan MP och de övriga partierna i 7K? Om ditt val stod mellan S och NMR, hur skulle du se på saken då?

     Det är heller inte svårt att tänka sig att vi verkligen kommer att tvingas till ett liknande val. Om 7K behåller makten efter valet, är det nog ganska säkert att de kommer att börja jaga dissidenter på allvar. Ett parti som AfS kan mycket väl bli förbjudet och även SD kan få stora problem.

     Så om några kan vi lätt stå vid den punkten att en ung svensk man som inte gillar mångkulturen inte har några legala vägar att uttrycka sitt missnöje. Självklart kommer även NMR att vara förbjudna i det läget, men till skillnad från SD och AfS lär de inte bry sig så mycket om detta. De är redan vana att jagas av polis och åklagare. Så jämfört med de mer rumsrena alternativen har de då en stor fördel. De, eller någonting liknande, kan mycket väl bli den verkliga oppositionen i Sverige.

     Svara
     • weasel

       /  08/04/2018

      @ Utlandssvensk

      Skillnaden är inte direkt gigantisk, men jag tycker mig ändå se en viss skillnad mellan MP och S .
      Svaret på din fråga är….om det enda möjliga alternativet till NMR vore MP så skulle jag behöva 0 sekunders betänketid innan jag kryssade NMR på valsedeln, men om det enda möjliga alternativet till NMR vore S så skulle jag vara tvungen att fundera i flera dagar.
      Och det har jag inte gjort så därför kan jag inte svara på frågan i dagsläget.

      Vem vet, det är inte särskilt troligt, men någon gång i framtiden kanske även svenska politiker och journalister begriper att det inte går att förbjuda åsikter.
      Svenska politiker och journalister borde egentligen vara tacksamma för att SD och AfS existerar och försöker förändra migrationspolitiken på demokratisk väg- för jag tror inte att svenska politiker och journalister egentligen vill ha det som deras förbud skulle resultera i.
      Problemet är att dom inte ens kan stava till konsekvensanalys.

     • Utlandssvensk

       /  08/04/2018

      @ Weasel,

      Jo, någon form av skillnad finns det mellan S och MP. Men inte är den stor…

      ”Vem vet, det är inte särskilt troligt, men någon gång i framtiden kanske även svenska politiker och journalister begriper att det inte går att förbjuda åsikter.”

      Tja, det funkade ju ganska bra att förbjuda katoliker i Sverige en gång i tiden. I Schweiz var jesuiter (!) förbjudna in i modern tid (fram till 70-talet, om jag minns rätt).

      I Tyskland är det förbjudet att vara nazist. En ganska trolig utveckling är väl att det blir likadant i Sverige, men att ”nazist” i praktiken kommer att betyda en person som på något sätt motsätter sig den sittande regimen.

     • weasel

       /  08/04/2018

      Ja, det är förbjudet att vara nazist i Tyskland – vilket ju då inte innebär att det inte finns några nazister i Tyskland.
      Lite underhållande att de som ständigt i tiggeridebatten svänger sig med floskel ”Man kan inte förbjuda fattigdom” inte har några som helst problem med att förbjuda en politisk åsikt…
      :/

   • Grodan Boll

     /  08/04/2018

    Alla gillar en underdog 🙂

    Svara
 5. MiT

   /  08/03/2018

  Svara
  • sick

    /  08/04/2018

   Byggbranschen som lekstuga för ideologer.

   Genusvetare får allt större inflytande att bedriva ideologiskt förändringsarbete inom storföretag i olika branscher.

   De här människorna är spritt språngande galna.

   – De skyller som vanligt arbetsplatsolyckor & dödsolyckor på ”machokultur” och mäns ”onödiga risktagande”.

   – De skyller som vanligt mäns högre självmordsfrekvens på ”machokultur” att män inte tillåts vara svaga och prata känslor som kvinnor.

   – De har storhetsvansinne och vill stoppa ”machokulturen” globalt.

   – De påstår att deras ideologi (premiera annat kön och bakgrund) ökar affärsvärdet.

   – De sitter och gnäller över studentflak och hur sexistiska de är.

   – De säger att de strök alla ”man” i stadgarna och skrev in ”hen” istället. ^^

   – De säger att yrkeslärare inom byggbranschen behöver utbildning i genusvetenskap.

   – De ska problematisera mansrollen på byggarbetsplatser och prata känslor.

   Jag skulle gärna betala för att se en byggarbetarpolacks reaktion på den här nyreligiösa skiten.

   Tänker mig att han kommer skratta kärringen rakt i ansiktet och knäcka en bärs.

   Sjuk trend ändå.

   Svara
   • Grodan Boll

     /  08/04/2018

    Ylva Johanssons heroiska insats förrförra gången ett betongblock fick för mycket uppmärksamhet för sent:
    Regeringen.se

    Analys av dödsolyckor ur ett genusperspektiv

    Arbetsmiljöverket fick i uppdrag att under 2015 och 2016 analysera dödsolyckorna inom de sektorer och yrken där män dominerar. Analyserna skulle göras ur ett genusperspektiv och belysa hur föreställningar om kön ges betydelse i arbetslivet. Arbetsmiljöverket skulle även ta fram metoder för hur man kan arbeta förebyggande mot olycksfall och dödsolyckor med hjälp av ett genusperspektiv i arbetsmiljöarbetet. I uppdraget ingick också att ta fram kunskapssammanställningar, sprida information och genomföra kompetenshöjande aktiviteter av intern och extern karaktär. Uppdraget skulle redovisas i samband med årsredovisningen för 2016. Uppdraget återfinns i Arbetsmiljöverkets regleringsbrev för 2015 (2015-06-25).

    Arbetsmiljöverket har redovisat uppdraget och har arrangerat en konferens i samband med det. Kunskapen från uppdraget används i Arbetsmiljöverkets fortsatta arbete och myndigheten avser ta fram ett strategiskt handlingsprogram för nollvisionen mot dödsolyckor.

    Socialdemokraterna.se

    Mot bakgrund av dessa utmaningar har regeringen presenterat följande satsningar på arbetsmiljöområdet i budgeten för 2015:

    En ny strategi för arbetsmiljöpolitiken ska tas fram i nära samråd med arbetsmarknadens parter. Avsikten är att strategin ska omfatta en nollvision för dödsolyckor i arbetslivet.
    Arbetsmiljöverkets anslag förstärks med 60 miljoner kronor från och med 2015.
    En tillfällig förstärkning av Arbetsmiljöverkets anslag under 2015 och 2016 med totalt 25 miljoner kronor för särskilda förebyggande insatser för kvinnors arbetsmiljö.
    Det statliga bidraget till regionala skyddsombud ökas med 10 miljoner kronor från och med 2015, och under 2015 med ytterligare 3 miljoner kronor för en särskild utbildningssatsning.
    En särskild satsning på arbetslivsforskningen med totalt 60 miljoner kronor genomförs under perioden 20152018, med fokus på kvinnors arbetsmiljöproblem och arbetsrelaterade ohälsa.
    Företagshälsovårdens kompetensförsörjning främjas genom en avsättning av 2 miljoner kronor 2015 och därefter 10 miljoner kronor per år.

    Igen, detta var ännu ett betongblock som krävde ett manligt liv på en farlig ”manlig” arbetsplats.

    Svara
  • Skeptisk

    /  08/04/2018

   Undrar hur många byggen hon varit på, hur många gipsplattor hon skruvat upp, hur mycket armeringsjärn hon böjt och hur mycket tak hon lagt? Kort sagt vad har hon för underlag och djupa erfarenhetee till sina tyckanden?

   Svara
 6. MiT

   /  08/03/2018

  Svara
  • Skeptisk

    /  08/04/2018

   Att inga finska män ställer upp på betald offentlig självspäkning fick dem inte att fundera på projektets grund. Nä ideologin om män är rätt. Att männen inte köper den är bevis på att ideologin är rätt.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  08/04/2018

   Betänk också vilken typ av man som faktiskt kommer påstå sig intresserad och nappa på det.

   Svara
 7. Gorby

   /  08/04/2018

  Svara
  • G

    /  08/04/2018

   Ja. Att Stockholm Pride tydligen inte har något problem med detta med tanke på deras ständiga hänvisande till ”värdegrund” så är det ju inget annat än hyckleri. Men att tjejerna gillar och har på sig tröjor som denna är nog inget konstigt….

   ”../../..jag är kommunist ../../..Både Rebecca och Fiona ska rösta på Vänsterpartiet i riksdagsvalet.”
   https://ng.se/artiklar/rebecca-fiona-har-startat-eget
   https://web.archive.org/web/20180422095537/https://ng.se/artiklar/rebecca-fiona-har-startat-eget

   Det är nu man ska säga *Har ni inte lärt er något av historien?*

   Svara
   • weasel

     /  08/04/2018

    Och om någon journalist skulle pressa Rebecca & Fiona om detta så kan jag sätta båda mina armar på att svaret blir att Sovjetunionen och Stalin inte var någon ”riktig kommunism”.
    Vilket då får en att undra över varför dom i sådana fall bär symbolen för Sovjetunionens kommunistiska parti på tröjan.

    I Stockholm fanns det förut en populär nattklubb. Den hette KGB.
    Expressen och TV4 hade inga som helst problem med detta. Inte ett enda drev startades mot nattklubben KGB.
    Jag funderar på att öppna nattklubben GESTAPO för att se om Expressen och TV4 har några problem med det….

    Svara
    • invaderace

      /  08/04/2018

     Jag hade också enorma problem med KGB, jag har dessutom släkt som försvann till Sibirien så det kändes väldigt smaklöst.

     Svara
 8. Gorby

   /  08/04/2018

  Svara
  • Grodan Boll

    /  08/04/2018

   Too soon?

   Svara
  • Grodan Boll

    /  08/04/2018

   Men herre djävlar vilken härdsmälta.
   Från RFSLs uttalande i Expressen:

   Dels handlar det om grundideologi, SD delar in människor och utgår från att det finns ett rätt sätt att vara på

   HBTQAI… De är ju helt tappade. Helt djävla tappade. Och då har de inte berört hur:

   1. Opolitiskt det är att utesluta ett specifikt politiskt part
   2. Demokratiskt det är att utesluta meningsmotståndare
   3. Värdigt det är att neka någon att vara med, för att därefter häckla denne i dennes frånvaro

   #Triggered

   Svara
 9. G

   /  08/04/2018

  OT
  ”Senate Democrats Are Circulating Plans for Government Takeover of the Internet: Reason Roundup

  All your base are belong to us. A leaked memo circulating among Senate Democrats contains a host of bonkers authoritarian proposals for regulating digital platforms, purportedly as a way to get tough on Russian bots and fake news. To save American trust in ”our institutions, democracy, free press, and markets,” it suggests, we need unprecedented and undemocratic government intervention into online press and markets, including ”comprehensive (GDPR-like) data protection legislation” of the sort enacted in the E.U.

  Titled ”Potential Policy Proposals for Regulation of Social Media and Technology Firms,” the draft policy paper—penned by Sen. Mark Warner and leaked by an unknown source to Axios—the paper starts out by noting that Russians have long spread disinformation, including when ”the Soviets tried to spread ‘fake news’ denigrating Martin Luther King” (here he fails to mention that the Americans in charge at the time did the same). But NOW IT’S DIFFERENT, because technology.

  ”Today’s tools seem almost built for Russian disinformation techniques,” Warner opines. And the ones to come, he assures us, will be even worse.”
  https://reason.com/blog/2018/07/31/democrats-tech-policy-plans-leaked

  Svara
 10. weasel

   /  08/04/2018

  ”Titta en gång till på bilden på Alan” , skriver Marcus Priftis .

  Jag har sett bilden på ”Alan” många gånger och varje gång tänker jag på hur sorgligt det är att sådana som Fridolin & Priftis skulle locka ut hans pappa i en gummibåt på havet istället för att hjälpa i närområdet 😦

  Svara
 11. G

   /  08/04/2018

  ”Så mobbas SD av Stockholm Pride: ”Elefanten i rummet är givetvis Jimmie Åkesson”

  De övriga sju riksdagspartierna – plus Gita Nabavi från Feministiskt Initiativ – var där. Men Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna bjöds inte in till partiledardebatten på Stockholm Pride. I stället ställde RFSL-pampen Sandra Ehne fram en uppblåsbar plastelefant.
  ..[..]..
  Ett av påståendena var: ”SD är ett homofobiskt parti som mitt parti inte vill samarbeta med”.

  Samtliga partiledare viftade jakande med flaggan. Moderaternas partiledare Ulf Kristersson var tydlig:

  – Jag avser inte att samarbeta med Sverigedemokraterna. Jag har respekt för den slutsats ni dragit givet vad de brukar säga, sade Ulf Kristersson (M).

  Statsminister Stefan Löfven intervjuades av Svenska Dagbladet efter debatten.

  – Vi är alla överens om att SD är homofobiskt. Men utöver det så tycker jag nog, om än vi har lite olika förslag, att vi andra partier står upp för det lika människovärdet. Det är vi överens om, sade Löfven.”
  https://nyheteridag.se/sa-mobbas-sd-av-stockholm-pride-elefanten-i-rummet-ar-givetvis-jimmie-akesson/
  https://www.svd.se/vi-ar-alla-overens-om-att-sd-ar-homofobiskt

  ”Fi stämmer bäst med RFSL:s åsikter

  Feministiskt initiativ är det parti vars riksdagskandidaters åsikter mest är i linje med RFSL:s ståndpunkter, visar förbundets nya kartläggning av partiers och riksdagskandidaters hbtq-politik.”
  http://www.gp.se/nyheter/sverige/fi-st%C3%A4mmer-b%C3%A4st-med-rfsl-s-%C3%A5sikter-1.7476212

  Svara
 12. Dreadlock

   /  08/04/2018

  Allt accelererar. New York Times ( En gång i tiden guldstandard bland alla papperstidningar) Har anställd en rasist som medarbetare nu i början av augusti. Någon har grävt i hennes tweets (se Länk) och ursäkten att personen kontratrollar troll ,håller inte.Dessa är skrivna direkt ut till följarna utan provokation.
  New York Times behåller henne som anställt, för det är tydligen helt ok att tweeta rasseåsikter , målet är ju vita män.

  Så det är rasåtskillnad man vill ha. Tillbaka till 50-60 talets tillstånd i USA.

  https://knowyourmeme.com/memes/events/the-new-york-times-sarah-jeong-hiring-controversy

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: