Påminnelse inför valet: Del 2

Dags för del två av min lilla påminnelse om vad som hänt sen 2014, dvs vad svenska politiker tycker är bra och vill lägga skattepengarna på. Men även hur media, tyckonomer, skribenter osv har hanterat vissa frågor. Så ni kan bedöma om ni gillar det eller inte när ni lägger er röst i september.

Påminnelse inför valet: Del 1

Här kommer alltså del 2:

Tycker ni att sånt här är viktigt att lägga skattepengar på så vet ni förmodligen vad ni ska rösta på i september.

”Så har det alltid varit i Sverige” är nåt man hör då och då, speciellt i samband när det är nåt som är extremt tydligt är ett importerat problem. Det ovan är ju faktiskt något man KAN säga har funnits i Sverige förr, nämligen på medeltiden… Har nog varit minst ett sk ”Storslagsmål” i veckan runt om i Sverige de senaste åren…

Ni som tror att ”feministisk stadsplanering” är en bra och viktig sak att lägga skattepengar på har en uppsjö av partier att välja på. Gäller även om ni tror att ”mångfaldsstrateger” är något som en enda människa, mer än ”mångfaldsstrategen själv då, har nytta av…

Det går finfint att åka hem till tjocka släkten på semester när man söker asyl i Sverige. Vill man att detta ska fortsätta så finns ju lämpliga partier att rösta på.

Man åker inte till en av våra fina stadsdelar i Stockholm, i Rinkeby, där det sprudlar av livskraft och energi, och säger ”här går det inte bra”

Så sa Wanngård i Stockholm när man från Norge började undra över vad som händer i Sverige.

En socialsekreterare, Sanna Sydoff, blev intervjuad av SVT om att Migrationsverket inte tog hänsyn socialsekreterarnas åldersbedömningar. Som av en slump så visade det sig att samma Sydoff i första hand bara är en simpel aktivist som deltar i demonstrationer mot utvisningar. Så Migrationsverket gör ju alltså helt rätt som inte lyssnar på dem…

Tung propaganda är nåt man matar ut så ofta man bara kan… Gillar man det så finns ett antal lämpliga partier att rösta på.

En ledarskribent på VLT tyckte att fåraherde var framtidsyrket för somalier i Sverige. På riktigt alltså. Tycker man att vi behöver fåraherdar i Sverige så vet man vilka partier som vill ha det.

Om ni tycker att skattepengar ska gå till uppenbart vuxna barn så de kan tramsa om ”hiphop, dans och texter som utforskar patriarkala strukturer” så vet ni vad ni ska rösta på. Sinnessjuka Sverige, finns en hel del i det inlägget.

En som jobbade på ett HVB-hem tyckte synd om en av sina toyboys när han blev ”åldersuppskriven” och inte fick bo kvar på boendet så hon lät honom flytta hem till sig. Och sina döttrar. Och kastade inte ens ut honom när han var innanför trosorna och tallade på den ena 12-åriga dottern… Tycker man att sånt här är bra så kan man rösta på de partier som gjorde detta möjligt överhuvudtaget.

Tycker ni att ”genderkompetens” är viktigt att lägga massa skattepengar på? Då finns fler olika partier just för dig! I inlägget finns mer om hon som tyckte att afghanen var viktigare än sin egen dotter också…

Statlig faktakontroll, om Sanningen ska fram… Men är ju allt en jäkla tur att det visade sig att de absolut INTE ska granska varandra i alla fall för då hade de inte haft tid med nåt annat.

Tycker ni att normkritiska skattepengar via Vinnova är det bästa som finns så finns partier för det också.

Vi ska ju alltid vara bäst i klassen på allt och en ”kunskapssatsning mot islamofobi” är såklart inget undantag. Vi är så bäst i klassen att vi låter skattepengar regna över islamister för att motverka denna ”islamofobi”. Vill ni låta regnet av skattepengar över islamister fortsätta så finns massor av partier att rösta på!

Kamprad dog och hann inte ens kallna innan man var igång. Orrenius var dock inte den värsta, finns många värre i inlägget! Men undrar om t ex Orrenius säger samma sak varje gång Socialdemokraterna kommer med valfläsk? Säger han ”Alla ni som lyriskt hyllar Socialdemokraterna utan att med ett ord nämna deras nazistiska engagemang och mångåriga vurm för fascism – känner de inte till det, eller väljer de bara att bortse från det? Youtubetips, Samtidens ”Ett folk, ett parti”. Har någon sett honom kommentera S på det viset?

Tycker ni att genus- och mångfaldsmatematik är exakt vad Sverige behöver för att bli bättre i PISA så ska ni såklart rösta på de partier som tycker detta är bra. Bilden kommer från våren 2014 så ni kan ju själva lista ut vilka partier som förmodligen tyckte det var bra skit då.

Hur såg det ut i media i feb 2015? Ungefär sådär. Varje vecka…

Någon som vet hur det går med genuskraven för evenemang i Stockholm?

Kommer ni ihåg Schyfferts av media tokhyllade inlägg som skulle visa att det var en vinst med asylsökare? Så har det sett ut i Sverige i många år, man har ansett att komiker och andra besitter expertkunskaper om precis allt så då har man lyssnat på dem…

I feb 2015 så jagade Aftonbladet och Researchgruppen mäktiga samhällstoppar som undersköterskor och bonddrängar på Flashback. Ungefär hur media i Sverige funkar…

De mäktiga samhällstopparna

Dagens Mäktiga Samhällstopp

I det här inlägget finns mängder av tweetar och annat som rörde Aftonbladet och Flashback. Mängder alltså.

De lågavlönade röt ifrån!

I skuggan av ett islamistiskt terrordåd riktat mot judar i Köpenhamn skriver en politiker sådär.

Tycker ni att Genusredaktörer som ska granska texter ”för att komma åt stereotypa karaktärer och patriarkala maktstrukturer” är en bra idé? Då finns partier att rösta på för er!

Tycker ni det är viktigt att avlöna genusforskare så de kan sitta och fiffelura om olika organisationers namn så vet ni nog vilka partier som riktar sig till just er!

Tycker ni att fritidsgårdar är rätt metod för att motverka terrorism så finns väl typ 7 partier att rösta på. Och så finns ju ett antal tidningar att läsa också, förutom det uppenbara Aftonbladet.

Vill ni att man i svensk media ska fortsätta ursäkta islamistiska terrordåd?Tycker ni att det är väl investerade skattepengar? Då ska ni rösta på ett parti som vill fortsätta låta Public Service trampa på i gamla fotspår.

Vill ni att skattepengar ska gå till terrorsekter? Då finns massor av partier just för DIG!

Hur man beskrev den vanliga svenska mannen i Aftonbladet i feb 2016.

Det är ca 6 månader mellan inlägget från Tina och artikeln om henne. Och visar ganska tydligt hur de som på fb vill signalera att de är jättegoda och fina och att alla andra är hemska ondingar. Så länge det som ondingarna klagar på inte kryper för nära en själv alltså…

Tycker ni att det är väl använda skattepengar som går till ”kristen feministteologi? Tycker ni att det verkligen är spjutspetskunskap som Sverige har ett behov av? Då finns ett antal partier som du kan rösta på, nämligen de som gjort detta möjligt.

Vill ni ha mer Kod 291? Vill ni ha mer av att inte låtsas veta vad saker beror på? Rösta på de som gjort det möjligt helt enkelt. För visst är det ett mysterium att detta uppkom helt plötsligt…

Ensamkommande placerades hos kriminella som tjänade miljoner. Ni vet, ensamkommande som sitter och drar en leksaksbil fram och tillbaka samtidigt som de säger ”brum brum”…

Tycker ni det är utmärkt att det bor 45-åriga barn på HVB-hem i Sverige? Då ska ni såklart rösta på dem som vill ha det så!

Tycker ni att Muhammed är en förebild för alla människor och en feminist? Är det nåt ni kan skriva under på? Ja då kan ni bl a rösta på moderaterna!

Tycker ni det är helt rimligt att ministrar är så jävla kassa att de behöver egna ministrar som styr över dem? Då ska ni absolut rösta på Miljöpartiet!

Tror ni att man lockar eliten av forskare inom naturvetenskap med en hen-toalett som verkar vara till för filurer som stulit Madonnas outfit och lagt till brädlappar på ryggen? Ta reda på vilka partier som tycker detta är väl använda skattepengar och rösta på dem!

Nu skulle man ju kunna tro att en toalett som är till för figurer med plåtbröst och brädlappar på ryggen täcker in ALLA som tänkas kan behöva gå och pissa? Ånä, Fi-studenter tycker den är otroligt problematisk och kränkande mot ”ickebinära”

Tycker man att det är bra att i den heliga mångkulturens namn skriva sådär när folk reagerar efter att man återigen försökt att sudda ut svensk kultur så kan man börja prenumerera på GP. Eller köpa vilken annan tidning som helst, det var massor av idioter igång då. Allvar alltså, det kryllar av sådana idioter i inlägget…

Sverige var i Iran och satte mull… männen på plats med sin fantastiska feministiska utrikespolitik,

Vill ni ha ett samhällsklimat där såna som Kakan anses vara en viktig figur så ska ni såklart rösta på partier som också anser det. Det finns nog 7 st i riksdagen att välja på gissar jag. Plus något utanför också.

Tycker ni att det är viktigt och väl använda skattepengar att stödja en som Antiffa Vänsterfitta så ska ni rösta på dem som också tycker så.

Stockholmare sätter sig för att hjälpa tiggare skrev Stockholm Direkt och låtsades som om det var helt spontant och en nyhet att berätta om. Vad de INTE berättade var att det var en planerad aktion av en aktivist. Man låtsades inte om det helt. Man skapade sin egen ”nyhet” trots att allt skrek ut att man var med på aktionen. Man använde aktivisten egna bild för att bildsätta artikeln och där den fanns så kunde man också läsa att det var en planerad aktion…

Stockholm Direkt plockade bort sin fejknyhet och skrev om artiklarna när de upptäckte att de var påkomna. I det här inlägget kan man också se att bilden som Stockholm Direkt använde postades i samband med att de båda, ett sambopar som låtsades vara helt främmande för varandra i artikeln, lanserade sin likka aktion på fb för att fiska varma likes.

Kommer ni ihåg det här? Polisen som ruttnade? Detta satte igång en kedjereaktion tyckare och annat som skulle försöka försvara mörkningsindustrin samtidigt som deras kulisser rämnade runtomkring dem. T o m Sarneckis sambo lade sig blixtsnabbt i det hela med massor av insinuationer på twitter. Blev några inlägg om just detta med Springare

Mörkningsindustrin rämnar och faktaförnekarna får panik. Massor av tweetar här!

Förbjudna blommor i Sverige

Skribenter visar på ett skriande behov av lättfattlig statistik! Ledarskribent på Nerikes Allehanda ryckte ut på ett så förtjänstfullt sätt i mörkningsindustrins tjänst att hon kort därefter började jobba på DN:s ledarredaktion. Wolodarski såg nog agendamöjligheterna i henne…

Attackerna fortsätter! Man fortsatte att attackera Springare med ännu mer intensitet.

Vi har misslyckats med att få våra unga att förstå vad man får göra med andra och inte. Vi har misslyckats med förklara vad en våldtäkt är, med att nå ut med varför samtycke behövs och vad som händer när det saknas

En som skrev sådär om den livesända fb-våldtäkten, ni vet den som begicks av en iranier och två afghaner, försökte tysta Springare med insinuationer. Hon undrade ”vems ärenden han sprang”. Jag undrade ”Vems ärenden springer Kajjan?”

Polisen som ruttnat rapporterar igen

Leif GW Persson om Springare. Samma ickeargument IGEN! Man är så totalt livrädd för de här frågorna att t o m GW trampade på med löjliga nonsensargument.

Juridikprofessor startar facebookgrupp med uppenbar udd mot Peter Springare och bjöd såklart in det välkända hatgänget från twitter att delta.

Polisen och journalister. En sk journalist försökte med berättandets konst smeta skit på Springare.

Och jo, det var Samma trötta twitterhatsgäng som juridikprofessorn bjöd in…

Ideologiska nasare. En åklagare försökte sänka springare men han drog kvickt ner både byxor och trosor ända ner till anklarna på henne.

Normkritiskt genuslejon som berikar historien på Historiska. Tycker ni det låter finemang och perfekt att skattepengar går till det här? Rösta då på partier som också tycker det. Och jo, man försökte även här med kofot och vaselin bända in islam i Sverige under vikingatiden. ”Vithetsnormen” och en ”storvulen nationalism” får sig en släng med sleven också förstås för det v8iktigaste är att politisera historien med nutida glasögon.

På Lunds universitet tycker rektorn att det är manliga strukturer som hindrar kvinnor från att bli professorer. Han vill göra det enklare, alltså curla, så att fler kvinnor blir just professorer för han anser att män har en så välsopad väg fram till professorstiteln att inte ens ett gruskorn hindrar medan stora berg är i vägen för kvinnorna. Tycker man det är bra att kvotera så ska man givetvis rösta på de som tycker det är jättebra.

Då var del 2 klart. Får se när del 3 dyker upp!

MVH

MiT

Lämna en kommentar

97 kommentarer

 1. InnoPerp

   /  08/07/2018

  Jag börjar fundera på om hela er riksdag är en psyop.
  Folket, och politiker, är inte retarderade, tvärtemot krävs det en hel del vassa armbågar och psykotatiska drag för att lyckas inom den branschen – dvs innan man kan instagramma handhjärtan får man göra vissa hjärltösa saker.
  Vad om hela sjuklöver vs SD är planerat teater, tillsammans med era samhällsförändringar?
  Redan nu sitter Sven-Åke och oljar studsaren tilsammans med jaktlaget, redo att ta över polisens yttersta maktmedel som medborgargarde.
  Säg att SD får majoritet, och börjar ‘städa upp’, medelst repatrieringar för de som enbart är en kostnad, medelst våld för andra.
  När Sverige är ‘tryggt’ igen, så kommer staten sitta där med en oerhörd makt, och med mycket repressiva lagar och maktmedel – som infördes för att trygga landet men nu kan användas mot medborgaren.
  Vad händer då?

  Svara
  • Carl Axel

    /  08/07/2018

   Vi är nog bara på väg ned i avgrunden som land, är jag rädd. Pendeln lär knappast svänga så hårt, folk fattar ju fortfarande inte. Nästan så man skulle rösta på sossarna, de kanske lyckas köra landet i botten tillräckligt för att självutplånas. Om SD får majoritet nästa mandatperiod så är det de som får ta smällen för den situation som sjuklövern försatt oss i. Repartirering löser inte de enorma problem vi har skapat i Sverige, ett världskrig och stålexport skulle behövas. Men mest av allt behöver smygkommunismen utplånas, för framtiden.

   Svara
  • x

    /  08/08/2018

   ”När Sverige är ‘tryggt’ igen […]”

   Vad får dig att tro att landet någonsin kommer att bli tryggt igen?

   Visst, trygghet är en känsla om man ska vara petig och känslor kan fixas med droger och lögner, men vi kan byta ut ordet ‘tryggt’ mot ‘säkert’. Vad får dig att tro att landet någonsin kommer att bli någorlunda säkert igen?

   Har du sett en tillstymmelse till detta eller ambition för repatrieringar av kriminella våldsverkare och bedragare bland etablerade politiker som bara tänker på sin egen karriär och inkomst.

   Du de närmaste fem åren avser de ösa så in i helvete mycket mer folk i landet som varken har något här att göra än att plundra skiten och ingen har någon som helst koll alls på vilka de är, medan de riktiga flyktingbarnen svälter ihjäl i sina hemländer. Det är bara korruption och aktivism på migrationsmyndigheter.

   Lagarna funkar inte eftersom de är anpassade för konformistiska nordbor som kulturellt sett rättar sig efter lagar och regler utan några större påtryckningar. Folk som kommer där kulturen är mer aggressiv där tvingas du nästan hugga av både armar och ben innan de förstår att saker är förbjudet och att de ska ge fan i att våldta och jävlas.

   IKEA-mord är ett begrepp och en sprang fram till polisen och snittade honom i halsen. Det var ett jävla mirakel att asylanten inte skar halsen av polisen på öppen gata vid förra sittstrejken, men polisens frisyr klarade sig åtminstone helt intakt vilket tyder på att polisen har resurser om tårgasen skulle tryta.

   Du ser själv att alla gör precis vad fan de vill när de kommer hit och de har mage att ställa en jävla massa krav på förmåner de anser sig berättigade till vars anspråk förtjänar ett kokt stryk. Det finns ingen som flyr från bomber för att resa genom tio säkra länder och när man väl kommer till Sverige så har man en lång färdig lista med krav på allting man ska ha.

   Det här landet är en jävla lekstuga och politiker står och viftar flaggor.

   Hit kommer folk för att leva efter sina egna regler på landets medborgares bekostnad. Ingen ställer några som helst krav och lagen upprätthålls inte för att det vore ju rasistiskt. Här trycks det glada broschyrer till de som är gifta med barn att det kan vara olämpligt att de bor tillsammans. Här tillverkas det magiska armband för att förhindra övergrepp mot kvinnor på allmän plats.

   Folk som saknar asylskäl skickas inte ens hem. Det är en liten högljudd grupp feta kossor som funnit sina guldkalvar och sexslavar, tillsammans med nån ful jävla kärring med en glasspinne upp i röven som tror att det äger landet och bestämmer över dess lagar.

   Alltså, ser du något konkret som tyder på scenariot du målar upp annars måste det nog dessvärre betraktas som en drömlik utopi och det teoretiska maktscenariot får betraktas som en snuttefilt i form av ett fiktivt potentiellt framtida problem. Det är ett lyxproblem du nämner men slutresultatet blir nog totalitärt oavsett, enda skillnaden är att vägen dit är kantad med våldtäkter och mord som vi redan i dag har i samhället.

   Sverige blir fattigare och farligare för varje år och var man får skapa sin egen säkerhet och trygghet.

   Jaktlaget kommer supa sig redlöst eftersom det är lugnare ute på landet och militären prioriterar att dansa med knallblå bögar på gatan i stället för att försvara landets territoriella gränser (alltså inget ont om homosexuella men det kanske inte ska vara ÖB:s högsta prioritet bara för han vill äska pengar att delta i perversa jippon där folk kravlar fram i koppel och läder längs gatorna med skinkorna upp i vädret) eller att de utbildar militärer vars främsta kompetens är att leta strumpbyxor på ICA-hyllan som står för nära tvättmedlet, vilket är ett fruktansvärt kriminellt krigshandling ett brott som borde vara förenat med dödsstraff, eller åtminstone en artikel i Aftonbladet.

   I det mesigaste landet i världen har du en massa horungar, varav hela högen själva är sexualförbrytare, som springer runt och skriker att det råder en ‘machokultur’ som är det hemskaste som finns (som inte finns men hen kan föreställa sig) bara för att de tjänar miljonbelopp i bidrag på att sälja ormolja till idioter.

   De lustiga är att den enda lagen som tycks upprätthållas är jämställdhetslagen som bara är en förevändning att korsa den sista vallgraven och pumpa ut ideologiska förändringskonsulter i företagsvärlden i händelse att skattekistan skulle sina. Du har plundrare både inifrån och utifrån samtidigt.

   Vi har åtminstone toaletter för nattfjärilar med plåt-tuttar och brädlappar på ryggen.

   Jag vet inte lösningen men tycker vi borde gjort som schweizarna och minerat hela jävla landet i händelse att något katastrofalt som ingen kunde förutse mot förmodan skulle inträffa, flyttat över till Norge och sprängt hela skiten i luften på ett sätt som till och med skulle göra Alfred Nobel stolt.

   (det sistnämnda var ett skämt men alternativet är att reparera samhället vilket ingen tycks intresserad av, det är mest plundring och förstöra för hela slanten)

   We’re on an express elevator to hell.

   Going down!

   Svara
  • Dreadlock

    /  08/08/2018

   @Inno

   Rekommenderar starkt att lyssna till den avhoppade KGB Agenten Juri Bezmenov. Han gjorde en rad djupintervjuer och föreläsningar om hur dåtidens Sovjet influerade utbildningssystemet och media i väst genom att manipulera individer med en uppblåst självkänsla att fullfölja den vänsterpolitiska svängningen som praktiskt taget redan genomfördes sent 60-tal. Det finns många timmars material på YT angående Bezmenov.

   Lägg till en front av postmoderna ärthjärnor som strategiskt infiltrerade våra samhällsinstitutioner så blir bilden komplett. https://sv.wikipedia.org/wiki/Den_l%C3%A5nga_marschen_genom_institutionerna

   Vad vi har nu efter ett antal generationer är folk som är genomindoktrinerade som har klivit upp några pinnhål i samhällshierarkin och som inte kan röstas bort hursomhelst. Som Bezmenov sa : ” You cannot get rid of them,you are stuck with them”

   Gravt förenklat : Vi har nått ett tydligt läge på destabilisering av våra västsamhällen. Våra politiker begriper absolut ingenting, tvärtom, de öser på ännu mer med samma som inte fungerade förra gången.
   Det enda som hjälper , som Bezmenov sa : Om vi genast reformerar utbildningssystemet ( Och nuförtiden så räknas Dagis in i den ekvationen) Så skulle vi ändå få vänta en 15-20 år tills den nya generationen, som lärt sig tänka och slutar att bete sig som en nihilistiska viktigpettrar som vill ordna revolution så fort någonting går emot dem.

   Svara
   • Dreadlock

     /  08/08/2018

    Tror också att pendeln inte kommer att svänga tillräckligt långt för att få tillstånd en större majoritet för en ändring. Nuförtiden så finns hot om bestraffning dessutom inbyggt i systematiken. Tycker inte du som oss ? Hur vågar du trigga alla dem som tror på människors lika värde bla bla. Konsensus eller dö. Dansa efter råttfångaren.

    Det gäller att rädda det som räddas kan. Den bångstyriga minoriteten som envist hävdar att sökande efter kunskap är ett sätt att överleva tillfälliga (förhoppningsvis) vänsterextrema dogmer måste rädda sitt eget skinn.
    Katastrof det som hänt. Men det goda är att det visar sig finnas självständig tänkande människor som avvisar den politiska anrättningen, det är nåt att hoppas på.

    Svara
    • Dreadlock

      /  08/08/2018

     ” In Soviet-Union occupying the Sahara, there will be a shortage of sand ”

     Svara
   • Senior

     /  08/08/2018

    Med Sverige lyckades de över förväntan…

    Svara
  • Senior

    /  08/08/2018

   ”När Sverige är ‘tryggt’ igen, så kommer staten sitta där med en oerhörd makt, och med mycket repressiva lagar och maktmedel – som infördes för att trygga landet men nu kan användas mot medborgaren.”

   -En tanke som föresvävat mig också.

   Dock går mina tankebanor att SD snarare är ett hot mot detta då de föreslår andra åtgärder än massövervakning.

   Svara
 2. Den eller de som gillar alla uttryck för galenskap som uppvisas ovanför denna kommentar måsta lida av svårartat hjärnsläpp och eller vara gravt hjärntvättad av all propaganda och helst vilja ledas runt i tillvaron med en nosring.
  Fantastiskt utval av galenskaper du sammanställt här!!! Stort tack!!! 🙂

  Svara
 3. weasel

   /  08/07/2018

  Jag har alltid varit fascinerad av sinnessjukdom.
  Redan i tonåren läste jag en hel del böcker om psyksjuka massmördare.
  Jag har av någon anledning alltid funnit det oerhört intressant att studera hur sjuka människor tänker och fungerar.
  Så nyligen anmälde jag mig och i torsdags fick jag ett mejl om att jag var antagen.
  Nästa månad börjar jag studera genusvetenskap på Linneuniversitetet …

  Svara
 4. MiT

   /  08/08/2018

  Svara
 5. MiT

   /  08/08/2018

  Läs alla tweetarna i tråden 😛

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  08/08/2018

   Vad är det för fel på alla dessa veganer? Att det handlar om någon form av ätstörning är ju uppenbart. Men måste de verkligen vara så sinnessjukt självupptagna OCH uppblåsta?

   Svara
   • weasel

     /  08/08/2018

    Jag gillar ”mamma Ruts” inlägg i tråden ;
    ”Jag tänker att om vi alla konsumerar mindre och lite olika så räcker jordens resurser längre och klimatet skadas mindre” .

    Under de senaste 20 åren har jordens befolkning ökat med 1,5 miljarder människor, men om Malena Ernman bara lyckas hitta en närproducerad ost så räcker nog jordens resurser längre…

    Svara
   • Maxie

     /  08/08/2018

    Hej. Jag vet inte om du skämtar, men jag kan garantera dig att veganism, i sig självt, inte är ett uttryck för ätstörning – sen är det klart att folk med ätstörningar kan använda sig av en vegansk diet för att, på ett socialt accepterat sätt, kunna fortsätta sin besatthet kring innehållsförteckningar, ingredienser och så vidare. Men detsamma kan sägas om en massa animaliska rätter.
    De allra flesta är veganer för att de inte vill bidra till en industri som torterar och dödar djur, sen finns det en andel som gör det främst för miljöns skull.

    Svara
    • Pether

      /  08/08/2018

     Det är en psykisk sjukdom, de är vänsterblivna. De bryr sig inte ett smack om djuren, utan vill endast visa att de har rätt åsikter inför resten av kollektivet.

     Svara
     • Maxie

       /  08/08/2018

      För vissa människor stämmer det absolut, det har jag inga som helst tvivel om. Vad jag säger är att för MAJORITETEN av alla veganer så är det djurens väl och ve det handlar om. 🙂

     • Pether

       /  08/08/2018

      Nej… har ännu inte sedan det blev ett måste på vänsterkanten att vara veg/vegan för att bli accepterad, träffat på någon högermänniska som är det.

    • weasel

      /  08/08/2018

     Jag känner en vegan och tre vegetarianer , Pether.
     Veganen röstar blankt , två vegetarianer röstar SD och en vegetarian kommer att rösta AfS.
     Det är alltså inte så att det bara är ”vänstermänniskor” som har moraliska grubblerier när det gäller ätandet av djur och bidragande till den inte alltför trevliga djurhanteringen i köttindustrin.

     Den stora skillnaden är att vänstermänniskorna tenderar att dels manifestera sina matvanor och dels försöka tvinga andra att leva som dom, medan högermänniskorna betraktar sina privata matvanor som just privata och inte försöker tvinga på andra att leva som dom.
     Och den stora skillnaden gäller för övrigt inte bara när det handlar om köttätande utan om det mesta, eftersom vänstern har oerhört svårt med det där att acceptera andra människors individuella livsval och livsstilar.
     Oavsett hur toleranta dom nu påstår sig vara…

     Svara
     • Senior

       /  08/09/2018

      Precis så.

      Detta är den stora skillnaden mellan vänster och höger.
      -Kollektivet v/s individen.

  • lensof

    /  08/08/2018

   Veganer är klimatsmarta. Tror de.

   Äter sojaprodukter som odlats på marker där man tidigare hade regnskog. Där det numera varken finns djur eller skog eftersom skogen stövlats för att veganerna i västvärlden ska kunna känna sig goda och klimatmedvetna.

   Sen har råvarorna transporterats med flyg lite fram och tillbaka över jordklotet innan de blivit färdiga produkter. De har alltså åkt långt innan de kom till Grekland, Skottland och Holland.

   Närproducerad mat i Sverige kräver råvaror som går att framställa i just det svenska klimatet. Förr visste alla att det var med en ko, en gris och några höns man överlevde i detta normalt kalla land.

   Närproducerad veganost. Ibland överträffar Ernman sig själv i dumhet.

   Svara
   • lensof

     /  08/08/2018

    Faktum är att jag själv håller på med en omställning i min konsumtion. Jag söker alltmer närproducerade produkter och då framför allt när det gäller mat.

    Det utesluter inte att jag vill ha mycket grönt (när det stämmer med årstid och tillgång) och helst ekologiskt. Men prio ett är att det kommer från svenska råvaror och är producerat i vårt land. Mycket för att man på så sätt slipper en massa konstiga tillsatser och gifter vi inte vet något om men det finns också fler skäl numera.

    Vårt land som för hundra år sedan inte kunde tillgodose sin befolknings basala behov av mat har utvecklat ett beroende av vad andra länder ja tom vad andra världsdelar kan bistå oss med. Vi har en växande befolkning som vi inte på något sätt kan föda med egenproducerat ens kort tid. Samtidigt har vi lagt oss till med kostvanor av produkter som inte kan odlas här utan kräver långa, klimatfientliga och dyra transporter.

    Detta kommer att bli värre efter Trumps överenskommelse med Juncker-klunker då man bytte stål mot sojabönor. Vi kommer att bli utsatta för påverkan.

    För mig börjar detta alltmer bli ett ställningstagande. Jag väljer bort vad som odlas i andra världsdelar så långt jag kan. Jag går alltmer över till den kosthållning mina förfäder hade fast med dagens kunskap. En moderniserad form mer anpassad till stillasittande och varma bostäder. Inte för att jag vill vara duktig det var längesen jag vill vara det. Utan för att jag vill vara förberedd för den katastrof som jag ser framför mig. När vi inte kan flyga mat eller människor obegränsat längre och inte heller kan ha öppna gränser för vare sig mat eller människor.

    Som indianerna sa. Man kan inte äta pengar.

    Svara
    • Kronblom

      /  08/08/2018

     Jag äter inga grönsaker.

     Svara
    • Senior

      /  08/09/2018

     Det är nog en smart ide att plöja fram det igensådda trädgårdslandet igen, så man kan bli självförsörjande när matköerna kommer inom några år. -Gärna också ett visst överskott så man kan idka byteshandel.

     Som en socialdemokratisk politiker uttryckte sig gällande Venezuela: svält gör människor mer innovativa.

     Svara
     • Kronblom

       /  08/09/2018

      Även den dummes hjärna skärps av hungerns kval. (Svullo)

  • Ivar L

    /  08/08/2018

   Bekvämt att skylla på ”maken” när man vill vara vegan och ha bacon:

   Svara
   • Maxie

     /  08/08/2018

    Du tänker på vegetarianism; veganer utesluter alla former av animalier, ost och grädde därmed inkluderat. 🙂

    Svara
 6. G

   /  08/08/2018

  ”4,4 miljoner till folkbildning om demokrati – ”vi måste mobilisera”

  Studieförbund och folkhögskolor ska ”mobilisera” svenskarna i kampen mot främlingsfientlighet. Regeringen satsar 4,4 miljoner kronor på folkbildning för att göra medborgarna mer medvetna och delaktiga.

  ”Ett demokratiskt samhälle säkras inte endast via lagstiftningen utan måste ständigt återvinnas genom folkbildning och en bred demokratisk delaktighet bland medborgarna”. Det skriver regeringen som satsar 4,4 miljoner kronor för att studieförbund och folkhögskolor ska nå ut till medborgarna med kunskap om vad demokrati är och om hur man behöver ”försvara det demokratiska samhället”.

  Gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström pekar i en presskommentar på att ”demokratiska möten störs, deltagare hotas och lokala förtroendevalda hoppar av sina uppdrag efter hot mot dem och deras familjer”.

  – Då måste vi mobilisera den överväldigande majoritet av befolkningen som vill ha ett öppet och demokratiskt samhälle till försvar för demokratin, säger hon.

  Enligt regeringen utgör ”folkbildningen i form av studieförbund och folkhögskolor en motkraft mot kunskapsförakt, främlingsfientlighet och exkludering” och där finns också ”en lång tradition av demokratiarbete” där man når ut till många människor.”
  http://www.dagensjuridik.se/2018/08/44-miljoner-till-folkbildning-om-demokrati-vi-maste-mobilisera

  ”försvara det demokratiska socialdemokratiska samhället”

  Svara
  • Pelle2

    /  08/08/2018

   Skulle vilja påstå att det är regeringen som skapar främlingsfientligheten genom att släppa in jättemånga människor i landet under en väldigt kort tid.
   Dessutom människor från kulturer som är helt annorlunda än vår.
   Detta stora inflöde av människor gör ju också att samhället utsätts för jättemånga problem vad gäller t.ex brist på bostäder, arbete och sjukvård. Om man då dessutom prioriterar invandrarna i dessa frågor så är det klart att att främlingsfientligheten ökar.
   Är därför säker på att utbildningen inte kommer hjälpa ett dugg..

   Svara
   • Olof

     /  08/08/2018

    Ja, jag är rätt övertygad om att främlingsfientlighet skapas av kombinationen gruppskillnader och resurskonkurrens. Det i sig gör att det primärt är tre faktorer som driver på främlingsfientligheten – för hög invandring som driver kostnader, för låg assimilationstakt som driver skillnader och för mycket slöseri av resurser på sådant som inte uppfattas som behov av medborgarna.

    Det innebär att t.ex sådan här idioti i sig skapar främlingsfientlighet genom att ta resurser som annars skulle kunna användas till statens kärnuppdrag.

    Vill man bibehålla en hög nivå av invandring så finns det en väg att gå medans man minimerar främlingsfientligheten. Det är att finansiera den helt genom att ta pengarna från samhällsfinansierad verksamhet som medborgarna inte uppfattar som behov och helst befolkas av människor som är mindre sannolika att bli främlingsfientliga. Det vill säga, i princip dra in all finansiering till studieförbund och all annan lyx och styra om de pengarna till kärnuppgifterna.

    Sen tror jag inte det räcker ändå, utan vi behöver ändå totalstopp för all asyl och asylrelaterad invandring och kraftiga assimileringsinsatser för att ens ha i närheten av en chans att ta oss ur soppan utan att hamna i något väldigt obehagligt.

    Svara
   • weasel

     /  08/08/2018

    @Pelle2 ;

    Om man vill skapa motsättningar, polarisering och rasism så är de 3 bästa sätten ;
    1. Ta in extremt många invandrare på kort tid och se till att dessa kommer från väldigt annorlunda kulturer.
    2. Se till att prioritera gruppen invandrare framför gruppen ursprungsbefolkning. Exempelvis genom att endast köpa bostadsrätter åt den ena gruppen.
    3. Se till så att majoriteten av de invandrarna som döms för grova vålds/sexualbrott får uppehållstillstånd istället för att dömas till utvisning.

    Regeringen Reinfeldt och Regeringen Löfven har nu ägnat 3 mandatperioder åt att genomföra dessa tre punkter.
    Om deras syfte med politiken är att skapa motsättningar, polarisering och rasism vet jag inte, men jag kan inte komma på någon annan förklaring till att dom driver en politik som garanterat skapar det.

    Svara
  • weasel

    /  08/08/2018

   ”Gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström pekar i en presskommentar på att ”demokratiska möten störs, ”

   Bra att kunskapslyftsministern markerar mot Ung Vänsters planer att störa SD´s torgmöte i Göteborg…

   Svara
  • Dreadlock

    /  08/08/2018

   – Då måste vi mobilisera den överväldigande majoritet av befolkningen som vill ha ett öppet och demokratiskt samhälle till försvar för demokratin, säger hon.

   Genom studiecirklar då ? ( Ironi)
   Hur vore det med närvarande försvarare av nämnda uppdrag som regeringen har gett som uppgift att försvara (Polisen)
   Problem solved.

   Svara
 7. x

   /  08/08/2018

  Isabella, 9, blev av med sin medicin
  ”Nioåriga Isabella har en sällsynt sjukdom. Utan speciella ögondroppar bildas kristaller i hennes ögon och på sikt riskerar hon att bli blind. Med sedan i maj får hon inte längre sin medicin.

  – Jag fick först panik, men då kostade dropparna 1 700 kronor i veckan, vilket vi hade klarat med ett extrajobb. Nu kostar den 15 000 kronor i veckan, och det är ju omöjligt för oss att bekosta, säger Isabellas mamma Josefin Kühnel”.
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/isabella-9-far-inte-langre-sina-ogondroppar

  15 000 kr i veckan är betydligt mindre än vad ett ”ensamkommande barn” kostar.
  Snacka om att ställa grupp mot grupp.

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  08/08/2018

   En får som medborgare faktiskt inte ställa människor mot människor, det är ovärdigt. Därför röstar jag så klart vänster i årets val, och jag tar stark ställning för följande två grundläggande principer. Det får nog bli F!

   • Alla ska få stanna, och då menar jag verkligen alla, men framförallt aningen lite äldre pojkar.

   • Alla ska få allt, och då menar jag verkligen allt – vi kvinnor ska dock få pyttelite mer, men bara lite.

   Den enda lilla enkla reformen som krävs för att detta ska bli möjligt är en punktskatt på ungefär 100%, på allt. Feministisk vetenskap och kommunistisk emperi från ett flertal länder har som alla redan vet visat att det är den enda modellen som fungerar för ett jämställt, lyckligt, långsiktigt, rättvisr, peppigt, hållbart och välmående samhälle.

   Rymdkram, Frida

   Svara
  • Pether

    /  08/08/2018

   Ah, den härliga socialismen. När folk kostar för mycket slängs de ut.

   Svara
  • Ivar L

    /  08/08/2018

   Dessutom, vad tusan kommer det inte att kosta om hon blir blind? Jag blir så djävla förbannad när jag ser sånt här. Sverige skulle utan problem kunna ge henne medicin.

   Svara
 8. x

   /  08/08/2018

  Svara
  • Kronblom

    /  08/08/2018

   En kinesisk politiker intervjuas:
   When did you hold your latest election?
   Just befole bleakfast.

   Svara
 9. J.G

   /  08/08/2018

  Hur orkar du gå igenom all misär igen?

  Jag uppskattar ditt jobb, men att ens läsa allt som hänt känns nästan som ett övermäktigt jobb.

  Tack för att du tar dig tid.

  Svara
  • MiT

    /  08/08/2018

   Det svåra är att sålla ut så det inte blir dubbelt så mycket varje gång… 😛

   Svara
 10. x

   /  08/08/2018

  Why women live longer than men:

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  08/08/2018

   Som feminist tycker en det är på tiden att vi kvoterar in fler dopaminreceptorer i kvinnligt kodade hjärnor.

   Kampek fortsätter, mensen ska stoppas!

   /Frida

   Svara
  • Kalle

    /  08/08/2018

   Why men make more money….

   Svara
 11. Pelle2

   /  08/08/2018

  Bra genomgång av allt sjukt som händer i vårt samhälle och som inte sällan drivs av politikerna. Borde få en och annan att tänka efter hur dom skall rösta..

  Svara
 12. G

   /  08/08/2018

  ”Pictured: Three mothers arrested for ‘abusing and starving’ their eleven children at heavily armed ‘extremist Muslim’ compound in New Mexico”
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-6032935/Pictured-Chilling-mugshots-three-mothers-arrested-New-Mexico-extremist-Muslim-compound.html

  Svara
 13. Senior

   /  08/08/2018

  En massa bra exempel på hur feminismen trycker ner och förlöjligar män.

  Vilken idiot till man får någonsin för sig att rösta på ett parti som tillskriver sig själva att vara feministiska?

  Nu har för all del i stort sett alla svenska politiska partier historiskt spottat på och trampat ner sina väljare efter valet, men nu säger de ju öppet att de stödjer denna feminism, och alla med någorlunda förnuft i behåll ser ju vad denna feminism står för…
  -Förutom detta manshat är de ju även i allt annat komplett vansinniga med sina genustrumpeter, hentoaletter, androstolar och allt vad de spottar ur sig för imbecilla produkter.

  Svara
 14. hllviken

   /  08/08/2018

  Svara
 15. Rikard

   /  08/08/2018

  Hej.

  Det finns inte bensodiazepiner nog för att man skall överleva att gå igen allt det där i ett svep.

  Har nyligen besökt den slum Stockholms innerstad tillåts bli. Stadskärnan ägs av gäng av män; araber, negrer, afghaner, med flera.

  Såg precis ut som Malmö.

  Jag tror det börjar bli dags att emigrera. Grönland är fint såhär års har jag hört.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • Dreadlock

    /  08/08/2018

   Även Grönland har sin Paretodistribution. Sysslolösa unga män ,splittrade familjer, drogmissbruk och en kolonial historia som är fortfarande är som ett öppet sår för ursprungsbefolkningen.

   Svara
 16. MiT

   /  08/08/2018

  Svara
 17. MiT

   /  08/08/2018

  Hehehe, åtminstone jag har har hört Björklund ett antal gånger prata om just SD:s 😛

  Svara
  • Senior

    /  08/08/2018

   De som är mest intresserade att diskutera rötter är nog SD’s motståndare, jag har inte hört sjuklövern diskutera annat än ”Sd’s bruna rötter”. Det diskuteras mer än deras egen politik.

   Som någon uttryckte det:
   ”Första gången i historien som en tyst uppblåsbar elefant vunnit en partiledardebatt.”

   Svara
  • Nykteroklok

    /  08/08/2018

   Och hade motståndarsidan tyckt att det var oviktigt vem som är svensk hade de ju aldrig protesterat mot SD:s definition med sådan emfas. Komiskt dåligt av Björklund.

   Svara
 18. MiT

   /  08/08/2018

  Svara
  • Dreadlock

    /  08/08/2018

   Hur kan en liten blogg gå med 2,5 miljoner i förlust ? Enkelt ! Pumpa in skattepengar genom LO och betala 2 (!) anställda en furstlig lön (400 000 :- / År) för att producera artiklar som ingen vill läsa. De har hållit på sedan 2012. Allt för att arbetarklassen skall kunna läsa om hur elaka subversiva nazister löper gatlopp och hotar att ordna statskupp för att vi alla skall bli skickade in i koncentrationsläger . Alternativet är förstås en lycklig federativ familj med ett överklassfyllo från Luxemburg som håller i tyglarna för ett EU som går från klarhet till klarhet.

   Svara
  • Senior

    /  08/08/2018

   Därför att den bloggen används som ren propagandakanal, kosta vad det kosta vill.

   Om man tittar på det ur ett vänsterperpektiv blir det logiskt.

   Win-win; De får sin försörjning, uppdragsgivarna får sin propaganda, -någon annan betalar.

   Svara
 19. MiT

   /  08/08/2018

  Svara
 20. MiT

   /  08/08/2018

  Svara
 21. Pether

   /  08/08/2018

  När tar den fria världen upp vapen emot fascisterna? Eller ska vi bara låta dem fortsätta, som alla andra gånger tills ingen annan finns kvar?

  Svara
  • Kronblom

    /  08/08/2018

   Sossarna där jag bor brukade sätta upp plakat precis överallt, oavsett om de hade tillstånd eller ej. När de satte upp ett valplakat på min tomt framför huset fick jag nog, tog bort det, slängde det i diket, ringde den lokala sossepampen och sa att ingen får sätta upp politisk propaganda på privat område utan fastighetsägarens tillstånd. Sen dess verkar de besinnat sig lite.

   Svara
  • Pelle2

    /  08/09/2018

   Det är helt otroligt att Sjöstedt och V,s ledning kommer undan med att hänvisa till att deras ungdomsförbund är en egen organisation när dom blir tillfrågade om vad dom tycker om ungdomsförbundet sabotage mot andra partier.
   Om något annat partis ungdomsförbund hade saboterat V,s valsplanscher och deras möten så kan ni vara säkra på att dom hade avkrävt ansvar från deras moderparti och de hade dessutom skrikit om hot mot demokratin och annat.
   Är ju också otroligt att dom andra partierna inte kräver att V,s ledning ser till att ungdomsförbundet slutar med sina sabotage.
   Men det är ju som vanligt att hycklarna inom vänstern har en moral för sig och en annan moral för dom andra…

   Svara
   • Senior

     /  08/09/2018

    Ja, de är ju den goda sidan, och då är alla medel tillåtna!

    Svara
 22. x

   /  08/08/2018

  Polsk tv sprider falska nyheter om Sverige efter skogsbränderna
  ”Nej, Sverige saknar inte resurser att bekämpa bränder på grund av att man lagt massor av pengar på obligatorisk genusutbildning i stället för att investera i nödvändig utrustning. Faktakollen har gått till botten med påståendet i polsk tv-kanal som fått spridning i sociala medier.

  Påstående: ”Sverige behövde hjälp eftersom landet saknar brandbekämpningskapacitet då man har prioriterat att lägga pengar på migration och utbildning i genusteori.” (Poland Daily, Twitter, 6 augusti 2018)”
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/polsk-tv-sprider-falska-nyheter-om-sverige-efter-skogsbranderna

  Oj vad förvånad man blir att ”faktagranskningen” kommer fram till att det är ”faktiskt. helt fel.”!

  Svara
  • Dreadlock

    /  08/08/2018

   Um… är det någon som funderat på att det inte är gratis att kalla in ”Frivilliga” brandmän från övriga Europa ? Många idioter på alldeles för många ledarsidor har i senaste veckan postat EU-Vänliga ”Tack så mycket, och se hur det går om vi befinner oss utanför EU ”

   Det blir betalt enligt faktura era jävla nötter.

   Svara
   • weasel

     /  08/08/2018

    Och innebörden av det som idioterna på ledarsidorna säger är…”Sverige skulle aldrig hjälpa Norge om det brann i Norge för Norge är ju inte med i EU ”
    : /

    Svara
  • Ivar L

    /  08/08/2018

   Så i princip påstår SVT att de polska brandmännen var överflödiga?

   I SvD uttalar sig en MSB-person såhär:
   ”– I perspektivet att vi klarat av att släcka bränderna har MSB:s roll egentligen fungerat för bra, för vi har använt internationella resurser för mycket i förhållande till de privata.”
   https://www.svd.se/msb-snudd-pa-olagligt-att-dirigera-ut-civila-helikoptrar (premium)

   Han antyder alltså det faktum att inte privata helikopterresurser använts ordentligt beror på att MSB fungerat ”för bra”.

   Värt att notera är också bristen på insikt. ”klarat att släcka bränderna”, vad betyder det. Att det inte hade gått att göra ett bättre jobb med mer resurser? Klart bränderna slocknar förr eller senare, annars brinner ju hela landet upp. MSB och vsenskt brandförsvar har ta mig fan inte klarat att släcka bränderna med egna resurser på ett tillfredsställande sätt. Det påståendet är bra mycket mer fejk än det polska.

   Svara
   • Senior

     /  08/09/2018

    Hur kan en myndighet fungera ”för bra”?

    Så kan bara en vänsterbliven resonera.

    ”Jag är alldeles för effektiv och bra nu, det är nog bäst att jag sätter mig i ett hörn och väntar tills det går över.”

    Han anser alltså att det är ”för bra” att inte ta hjälp av privata alternativ i närområdet som kunde sättas in med mycket kortare varsel, och därmed möjligen kunnat påverka spridningen?

    Det är alltså i hans värld bättre att låta bränderna sprida sig i en vecka tills man hinner mobilisera (EU) statliga resurser än att ta hjälp av privata.

    Är han månne ideologiskt blind och har en aversion mot privata företag?

    Svara
 23. MiT

   /  08/08/2018

  Svara
 24. MiT

   /  08/08/2018

  Svara
 25. MiT

   /  08/09/2018

  Arrogansen hos Moa Berglöf…

  Svara
  • Pelle2

    /  08/09/2018

   Så här står det i planen att förskolor skall jobba:
   ”Alla i arbetslaget ska inspirera och utmana barnen att bredda sina förmågor och intressen utöver könsstereotypa val”
   Är det någon som tror att det kommer inbära något annat än att pojkar skall tvingas att leka med traditionellt kvinnliga leksaker och tjejer kommer att tvingas att leka med traditionellt manliga leksaker ?
   Dessutom kommer man säkert ifrågasätta allt som barnen gör som respektive kön alltid har gjort. Social ingenjörskonst brukar det väl kallas.
   Men sådant gillar väl en genustomte som Moa och det gäller ju att kväsa alla som vågar ifrågasätta deras ideologi.

   Svara
   • Noger

     /  08/09/2018

    Läroplanen uttrycker det mycket hårdare (läroplanen LPFÖ98):
    ”Förskolan ska MOTVERKA traditionella könsmönster och könsroller.”

    Detta tycker jag är åt fanders. Förskolans uppgift ska inte vara att ”korrigera” människors livsval.

    Formuleringen ”Alla i arbetslaget ska inspirera och utmana barnen att bredda sina förmågor och intressen utöver könsstereotypa val” känns nästan som något jag skulle kunna skriva under på dock – så länge det är en underordnad del av verksamheten och man respekterar barnens fria val.

    Svara
  • Pether

    /  08/09/2018

   De drar alltså aldrig kopplingen mellan män o pojkars högre självmordsfrekvens till just feminism och antipojkkulturen i skolan?

   Svara
 26. Gorby

   /  08/09/2018

  Svara
 1. Påminnelse inför valet: Del 2 – Micaels Lidéns Blog
 2. Påminnelse inför valet: Del 3 | WTF?
 3. Påminnelse inför valet: Del 4 | WTF?
 4. Påminnelse inför valet: Del 5 | WTF?
 5. Påminnelse inför valet: Del 6 | WTF?
 6. Påminnelse inför valet: Del 7 | WTF?
 7. Påminnelse inför valet: Del 8 | WTF?
 8. Påminnelse inför valet: Del 9 | WTF?
 9. Påminnelse inför valet: Del 10 | WTF?
 10. Påminnelse inför valet: Del 11 | WTF?
 11. Påminnelse inför valet: Del 12 | WTF?
 12. Påminnelse inför valet: Del 13. Sista delen | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: