Påminnelse inför valet: Del 3

Dags för del 3 i min lilla påminnelse inför valet 9 sept. En sorts sammanfattning av vad som hänt inom politiken och media sen ungefär 2014, vad man ansett vara viktigt osv.

Påminnelse inför valet: Del 1

Påminnelse inför valet: Del 2

Dags för del 3 alltså:

Om ni tycker att det är bra att genusfältet infiltrerar t ex evolutionsbiologin så finns nog ett antal partier i riksdagen att rösta på. Finns mycket mer i det inlägget!

Vad i herrans namn kan det ovan handla om? Ghandi, Mandela, Dalai Lama? Vem förtjänar att jämföras med dem? Jo, en sexbrottsdömd sk ”ensamkommande”. Vill ni ha mer sånt så vet ni vilka partier ni ska rösta på antar jag…

Varav Centerpartiet är ett.

Det som kännetecknat åren från förra valet illustreras nog rätt väl av bilden ovan tycker jag.

Hur mycket Sarnecki tål Sverige egentligen?

Ännu en i raden som kom 2015 med 0 års skolgång i bagaget men som ska läsa på universitetet, statskunskap är det den här gången. Hur många tror att det är rimligt på något sätt…? 0 års skolgång i bagaget, från totalt främmande land och kultur, och ska studera på universitet. Vem lurar i dem att de är multigenier och varför försöker också media lura i läsare att de är multigenier? Det vore ju en bragd om de klarade av svensk grundskola de närmaste 20 åren!

Tycker ni att Feministisk teknovetenskap är framtiden så finns minst 7 partier i riksdagen som också tycker det är rena spjutspetsen!

I Luleå riskerar Feministisk teknovetenskap att läggas ner och då de feministiska ingenjörerna rädda tt spetskompetensen försvinner…

Vilka riktar sig propagandan till? Är det till vem som helst eller riktar den in sig på en viss grupp…?

Sånt här kunde man se för några år sedan. Det var nog mera vanligt då än nu även om det finns en del nu med. Och när Atladottir stod upp mot patriarkatet så var det tur att det fanns en man att tryggt luta sig mot när det hettade till.

Inte ens Scouterna har sluppit undan ”kritiska vithetsstudier”. Tycker man det är bra så finns åtminstone Allianspartierna (plus några till antar jag…) att rösta på för det var under deras tid som sånt här exploderade.

Tycker ni att det är rimligt att när man får forskningspengar, 2,7 miljoner, så ska man använda dem till att göra något som är så dåligt som möjligt som en slags hämnd på män så finns Allianspartierna att rösta på 9 september. Som sagt, allt sånt här blomstrade under Alliansens år vid makten…

Och varför det kunde blomstra under deras år har väl sina förklaringar antar jag.

Hur gick det med önskemålet om mer genusmedveten lärarutbildning på Uppsala universitet?

Det ovan ansåg en centerpartist i socialnämnden i Älmhult vara en alldeles fruktansvärd människosyn 2015.

Om ni anser att alla massor med miljoner som satsats på ett område och sen visar sig vara helt bortkastade bara är ett bevis på att det behövs mer miljoner och satsningar kan ju se i bildtexten vilka partier som passar er.

Hur har diskussionen sett ut sen förra valet? Det sammanfattas rätt bra i bilden ovan och exemplifieras i det här inlägget.

Viktiga saker de senaste åren…

Vill ni inte ha det så korkat som ovan från de som styr Sverige? Rösta rätt då.

Och nej, då är inte heller moderaterna ett alternativ.

Tycker ni att en ”Feministisk häxskola” är rätt sak att satsa skattepengar på så finns nog ett antal partier som håller med er!

Tycker ni att det är rättsosäkert att inte 30-åringar får kallas barn och bo på HVB-hem så se till att rösta på de partier som håller med dig.

Tycker ni att saker som ”Genusarkeologi” är nåt vi ska satsa på så gäller det att rösta på något av de partier som också tycker så!

2016 fick vi se ensamkommande hockeyspelare. Eller vad det nu blev efter alla ändringar i artikeln som gjordes.

Tycker ni att det är bra att något som Vinnova finns som kan dela ut skattepengar till saker som att ”lära sig ragga som en lesbisk singel” så ska ni såklart rösta på något av de partier som gjort detta möjligt!

Varför tycker Wikingsson sådär? In och kolla varför!

Genus i skogsbruket, är det viktigt för dig så får du rösta på något parti som tycker som du.

I Sverige belönas oduglingar rikligt. Tycker man det är bra så rösta på de som gör det möjligt!

Kan de verkligen ha sagt det där?

Intervju i spansk tv med en hög svensk SVT-chef.

I Värnamo har man under året brutit Trafikmaktordningen med cyklar och granskat kommunikationen normkritiskt. Titta så normkritiska de är!

Tycker man att sk ”HBTQ-certifieringar” är bra att lägga någon miljon skattepengar på, alltså få ett diplom gjort i PowerPoint och några klistermärken, så kan man rösta på de som vill ha just sånt. Vore ju för jävligt om inte fångarna kände sig välkomna…

Vill ni se DÖ-people efter valet? Då vet ni vad ni ska göra…

Att använda kodord när man syndar så inte barnen ska förstå att man är en avfälling verkar vara en metod när man är sk ”normkritisk” på förskolor. Tycker man det är toppen så finns minst sju riksdagspartier som tycker det är väl använda skattepengar.

Redaktionsmötet och hotet mot demokratin.

Ni vet väl att skämt är inkörsporten till grövre grejer som våldtäkt?

En av de mer berömda bilderna i Sverige 2017. Tycker ni att fittmössor är lösningen på problem så rösta rätt!

2017 var året när det var ett problem att det var många vita män som åkte Vasaloppet.

En ”sexistisk skylt” i Skellefteå orsakar visst av någon anledning fler skjutningar i förorter. Hur man får ihop det vete fan.

Så, då var det slut på del 3. Nästa kommer om några dagar. Eller nåt.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

87 kommentarer

  • Vic

    /  08/12/2018

   Vi får hoppas att väljarna är smartare än miljöpartiet. Svenskarna är oroliga för klimatet och miljöpartiet är oroliga för klimatet men alla med IQ över dagstemperaturen borde se att miljöpartiets arbete är kontraproduktivt. 1 miljard per år lägger regeringen på att subventionera elcyklar medan skogarna fullständigt spytt ut koldioxid hela sommaren för att vi inte haft beredskap som skulle kosta ett par hundra miljoner per år. Tack som fan för cykeln, Miljöpartiet.

   Svara
   • Nisse Hult

     /  08/12/2018

    Om miljöpartiets politik hade genomförts hade svensk kärnkraft avvecklats runt 1990 och koldioxiden hade spytts ut fritt. Jag kan inte ge någon siffra men det hade blivit som i Tyskland, fossilgas till alla villor och kolkraft för elproduktion. Svenska miljöpartiet sympatiserar med sina tyska kollegor i Die Grüne och är således en katastrof i fråga om koldioxidutsläpp.
    Skogsbrand är inte att leka med, det är knappast miljöpartiets fel att skogarna brann och de släppte knappast ut mer koldioxid än det som skogen bundit. Men återigen, kärnkraften, som beslutades av socialdemokraterna på 60-talet och sedan motarbetats av främst Centern och MP, är en verklig räddare för Sveriges koldioxidutsläpp.

    Svara
    • Vic

      /  08/12/2018

     Väl talat. Och självklart var det inte miljöpartiets fel att skogarna brann, men 1 miljard hade säkerligen suttit fint för Sveriges krisberedskap, vilken regeringen borde ägnat en tanke åt efter branden 2014. Att ett regeringsparti säger, nästan dagligen, att klimatet blir varmare och torrare, men sen inte framför att regeringen borde anpassa beredskapen för ett sånt klimat är verkligen tafatt.

     Ringhals 1 och 2 stängs ned 2019-2020 så vi får nog se en del ökade utsläpp även i Sverige.

     Svara
 1. weasel

   /  08/12/2018

  Snälla, snälla, snälla, inga fler påminnelser.
  Jag. Orkar. Inte. Mer.
  😦

  Svara
 2. hllviken

   /  08/12/2018

  Makteliten har under många år förnekat att invandringen orsakat stor ökning av vissa brott. ”Sveriges ende kriminolog” har gång på gång sagt att det är bara anmälningsbenägenheten som ökat. Inga bevis har presenterats.

  I våras gjorde BRÅ en intervju-undersökning i ”utsatta områden” som visade att det var låg anmälningsbenägenhet där.
  Jag gissar att den nya twisten blir att det är synd om invandrare som inte vågar anmäla.

  Det utplundrade svenska folket som utsatts för stor mängd hatiska brott är väl fortfarande totalt ointressant?

  Svara
 3. Skeptisk

   /  08/12/2018

  På tal om Vasaloppet, så har hon faktiskt rätt i att det är väldigt mycket vita män. På cykelvasan öppet spår var 25% kvinnor och av alla jag såg i helgen var nog en åkare icke-vit. Han såg ut att vara från Indien eller närliggande länder. Det är inget fel i att vita män gillar att cykla långt i grupp, men det är faktiskt ett problem att inte fler utomeuropeiska invandrare gör det. Idrott och friluftsliv är en stor del av svensk kultur. Om man verkligen vill in i det svenska samhället bör man göra sådant svenskar gör. För att komma i kontakt med svenskar och lära sig om Sverige. Sen pekar det på ett folkhälsoproblem. Cykelvasaåkarna ger en bild av alla mtb-åkare. Det är alltså väldigt få utomeuropeiska invandrare bland dessa. Och det gäller många andra sporter. Färre rör på sig, vilket kommer ge effekter på hälsan i dessa grupper. De är längst nere på jobb, ekonomi, inflytande, hälsa, deltagande. I sanning en ny underklass.

  Svara
 4. hllviken

   /  08/12/2018

  = DÖ

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  08/13/2018

   Det står Löfven fritt att hata och mobba SD så mycket han vill. Men som det ser ut idag så har han ingna kompisar på andra sidan blocket som medger att de vill bryta blockpolitiken.

   Det har dock varit väldigt tyst om allianskonceptet. Visst, det snackas om att ”gå på val” för en ”allians” från borgerlig sida. Men att ”gå på val” betyder i praktiken inte mer än att de kan anpassa sig precis som de vill utifrån vad väljarna önskar.

   Känns som att allt talar för en mittenregering i någon form. Må gud förbjuda, men jag blir inte ett dugg överraskad om vi får se en S MP och C regering, med stöd av L och passivt stöd av V, mardrömen fortsätter. Det skulle resultera i en av de mest handlingsförlamade regeringarna någonsin när det kommer till nödvändiga reformer i frågor om migration och integration.

   En sådan regering skulle med all sannolikhet resultera i att M närmar sig SD och tvärt om.

   Svara
 5. hllviken

   /  08/12/2018

  Löfvén orerar: Vi tar ansvar!

  Är detta exempel på det?

  Svara
 6. x

   /  08/12/2018

  Svara
  • Kronblom

    /  08/12/2018

   En röst på S är en röst för MP
   En röst på M är en röst på MP
   En röst på C är en röst på MP
   En röst på L är en röst på MP
   En röst på … äh va fan…

   Svara
 7. ”Migrationsdebatten 2014 vill politikerna helst glömma”
  https://www.expressen.se/ledare/sanna-rayman/migrationsdebatten-2014-vill-politikerna-helst-glomma/
  ”I september 2014 efterfrågade dåvarande Kdu-ledaren Sara Skyttedal balans mellan ”vårt lands strukturella kapacitet för flyktingmottagande och omfattningen i mottagandet ” […]
  Reaktionerna är värda att kontemplera efterhand. Många som i dag skulle se budskapet som självklart deklarerade då sin enorma besvikelse. Välkända KD-politiker stod på kö för att ta avstånd, må illa och beskriva akut huvudvärk.
  […]
  Kdu-ledaren behöver hjälp att ta sig ur det ”mörka källarrum” hon irrat ner i, skrev Bergström. ”Låt oss tända ett ljus och visa vägen ut, inte stänga dörren”, uppmanade han.

  Ett år senare tågade en hel regering ner i samma källare, tätt följda av oppositionen. Och nu, när valspurten står för dörren, håller de sina tummar för att ingen ska minnas ”i dag för fyra år sen”.”

  (Spelet bakom Skyttedals utspel
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/WLJkV2/spelet-bakom-skyttedals-utspel
  ”Även migrationsrättsexperten Louise Dane jämför KDU:s sätt att resonera med SD:s, eftersom man blandar ihop asylfrågan med integrationsproblematik:

  – Om vi ska begränsa flyktingmottagandet på det sätt som SD och KDU föreslår kan det endast göras genom att bryta mot de FN- och EU-överenskommelser vi anslutit oss till”)

  Svara
 8. Gorby

   /  08/12/2018

  Svara
  • weasel

    /  08/13/2018

   Darkwing Duck har rätt.
   MPs och de andra klimathotarnas tes går ut på att den vita medelålders heterosexuella mannen förstör miljön så att klimatet… ” blir mer extremt ”.
   Alltså ; Om det regnar ovanligt mycket så är det ett tecken på klimatförändringar – och om det regnar ovanligt lite så är det också ett tecken på klimatförändringar.

   På stryktipsspråk brukar det kallas för helgardering….

   Svara
 9. x

   /  08/12/2018

  Svara
  • Svara
   • Tomas Fritiofsson

     /  08/13/2018

    tyvärr så är det så mycket pengar och prestige inblandat och sååå många fina människor insyltade så detta kommer inte hända i sverige

    Svara
 10. hllviken

   /  08/12/2018

  Under många år påstod Jerzy att utomhusvåldtäkter, bilbränder och diverse brott berodde på varmt väder!

  Svara
 11. Pelle2

   /  08/12/2018

  OT:
  Kommunalrådet Anne-Sofie Hermansson från Göteborg överraskar positivt när hon går till angrepp mot identitetspolitik,hedersförtryck och religiös extremism.
  Jag är sannerligen ingen sosse,som hon är, men för detta förtjänar hon beröm !
  https://www.svd.se/vi-kan-inte-blunda-for-extremismen-langre/i/utvalt/om/ann-sofie-hermansson

  Svara
  • weasel

    /  08/13/2018

   Frågan är varför Ann-Sofie då är med i ett parti vars huvudingrediens är just identitetspolitik ?
   Jag tycker att det låter ungefär lika absurt som om en AfS-politiker skulle klaga på att det sker att folk utvisas.
   : /

   Svara
   • Pelle2

     /  08/13/2018

    Hermansson har varit sosse långt innan identitetspolitiken blev en del av socialdemokratin.
    Hon hoppas förmodligen kunna vända utvecklingen bort från dessa idiotier.
    Hoppas att hon lyckas med det också.
    Varje parti som vänder ryggen åt den sjuka identitetspolitiken är en vinst för samhället.

    Svara
    • Grodan Boll

      /  08/13/2018

     Hon hade inga problem med den så länge den gynnade henne. Sossarnas valmanifest är detsamma:
     * Ta makten
     * Behåll den till varje pris

     Svara
 12. Sammanfattning av två veckors semester i Sverige:
  * Eländet verkar långt borta. Känns nästan som 80-tal. De enda stökiga inslagen i bostadsområdet var höggljudd kräftskiva och ett par mopeder.
  * Alla nyheter hos släkt och vänner kommer från public service: Trump är idiot, Israel är suspekta.
  * Apropå fördomar man inte visste man hade: De två eller tre personer som hade mest ”lokal” dialekt var mörkhyade. Där fick jag så jag teg!
  * Samma tiggare sitter vid samma dörr på samma köpcentrum. Vid den andra dörren sitter någon ny.
  * Rätt varmt var det i år …

  Slutsats: ser det ut så här för halva befolkningen så kommer den stora förändringen att utebli i årets val. (Sedan blir det plötsligt egen majoritet för AfS när det kommer för nära. Läs Westerholm om den livsfarliga medelklassen.)

  Svara
  • Kronblom

    /  08/12/2018

   Tiggaren utanför Lidl är så korpulent att han inte får plats mellan dörrarna. Sitter och väntar i bilen på sambon när 2 ziggar kliver ur en svart merca och ska tömma pappmuggen som är tom. Lite tjafs och de åker iväg. Det är nog svårt att framstå som svältande tiggare om man ser ut som man platsar i bantningsprogrammet biggest loser.

   Svara
 13. MiT

   /  08/12/2018

  Det har gått en propp…

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  08/12/2018

   Killen verkar uppriktigt rätt arg. Det där med att invandringen skulle bero på klimatet verkar dock lite överilat, snarare rätt korkat för att vara korrekt.

   Svara
  • Rikard

    /  08/12/2018

   Hej.

   De delar av planeten som enligt Liljestrand härjas av ”…svält, krig och kaos…” var i betydligt värre skick för sjuttio år sedan, och ännu värre skick om vi går flera sekel tillbaka i tiden. Vad kan det bero på, om den antropogena klimatförändringen inte börjar förrän på nittonhundratalet?

   Liljestrands kritik mot den eller de som ifrågasätter nödvändigheten av att hjälpa ett par hundratusen personer istället för tiotals miljoner genom att låta de första kolonisera Sverige faller platt till marken – de har ett mindre miljöavtryck per capita på hemmaplan.

   Liljestrand är verkligen en produkt av den svenska skolan.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  08/12/2018

    Eller hur, exakt samma svenska skola som säger att socioekonomi kan förklara allt. En oerhört reflexmässig och ointellegent jag-är-arg-på-SD-Twitter-rant. Kan inte ens föreställa mig hur arg och skrikig Jens Liljestrand skulle bli om valresultatet visade på högervinst där SD blir störst. Osäker på om en IP67-klass som numera är en vanlig specifikation för vattentålighet på telefoner räcker för att stå emot en sådan mängd fradga.

    Svara
    • weasel

      /  08/13/2018

     Jens Liljestrand är uppenbarligen inte alltför stabil.
     En godbit från hans krönika i Expressen :

     ”Den här lilla episoden har gjort mig benägen att skylla alltihop – bränderna, kaoset, svälten, bajskorvarna som flyter i toaletten på grund av vattenransoneringen – på äldre vita män. ”

     Menar den vita och relativt äldre (43 ) mannen Jens Liljestrand att skogsbränderna, kaoset och bajskorvarna är hans fel ? 😮

     https://www.expressen.se/kronikorer/jens-liljestrand/det-brinner-i-hela-landet-och-jag-vet-vems-fel-det-ar/

     Svara
     • Pelle2

       /  08/13/2018

      Det är ju helt absurt att feminister som Liljestrand tycker att det är helt rätt att tillskriva vita.medelålders män allt ont samtidigt som de själva är just detta.

      Är dom självhatare eller tycker dom att dom själva inte innefattas i gruppen vita, medelålders män, trots att dom är det, för att dom har dom rätta åsikterna?
      Eller är begreppet vita,medelålders män en feministisk metafor för alla män ?

      Feminismen är en sjuk hatideologi !

  • Svara
  • Noger

    /  08/13/2018

   Om Jens har seriösa förslag på vad vi ska göra för att undvika att ”ekosystemet bryts samman” så kan han väl presentera dessa. Annars tycker jag att han gott kan dämpa tonläget lite.

   Om förslaget innebär att man ska rösta på världsfrånvända skattehöjande tomtar bara för att deras partinamn har förledet ”Miljö” så får han leva med att de flesta tycker att det är ett dåligt förslag.

   Svara
 14. Svara
 15. Gorby

   /  08/12/2018

  Svara
 16. Gorby

   /  08/12/2018

  Svara
 17. MiT

   /  08/12/2018

  *https://www.facebook.com/tino.sanandaji/posts/10155848302098231*

  Svara
  • Kronblom

    /  08/12/2018

   Har Serung bytt efternamn till Melin? 😛

   Svara
   • Tänk vilken tur Serung hade att han verkade innan internet! Efter vad jag minns från något debattprogram på 90-talet vill säga.

    Svara
    • Kronblom

      /  08/12/2018

     Pissa på andra kan man göra både bildligt och bokstavligt.

     Svara
   • ”att exempelvis Timbros ledning ryggdunkar med bottenskrapet i hatvänstern bevisar bara min poäng.”

    Ja, om vi får
    * SD 30%, M 20%, KD 10%
    * Slut på genus
    * Slut på bidrag till islamister
    * Ordning och reda på riktigt
    … så är det dags att hålla ett öga på delar av Timbro. Till exempel kan man då fråga om man fortfarande kan leva på ris i Sverige när vattnet har privatiserats och vi inte har någon inhemsk matproduktion.

    Svara
 18. Nisse Hult

   /  08/12/2018

  De läsare på detta forum som planerar rösta på partier som haft makt de senaste 10 åren kan ju fråga sina företrädare om följande:
  Kommer ni sluta slösa pengar på genusvetenskap och diverse experiment inom MSB och andra myndigheter?
  Kommer ni att underlätta för kärnkraft för att tillgodose koldioxidfri elproduktion i framtiden?
  Kommer ni att permanenta den ”tillfälliga” asylpolitiken och se till att Sverige inte drabbas av mer flyktingar än våran andel av EUs befolkning motsvarar?
  Kommer ni att se till att seriösa åldersbedömningar av flyktingar görs, att utbyte med andra Eu-länder i frågan underlättas och att identitet säkras på asylsökande så att de inte kan lura sig fram genom Europa?
  Kommer ni att se till att tågtrafiken organiseras så att den fungerar? Tider för plan och verkställighet?
  Kommer ni att dra in alla förmåner som papperslösa personer i Sverige kan avropa? (I syfte att de ska åka hem.)
  Ställ sådana här frågor för det är ofta i dessa frågor som partierna låtit sig toppridas av miljöpartiet eller i fråga om tågen, att en ideologi om privat företagsamhet alltid är bättre har splittrat upp vårt trafiksystem till en ofungerande koloss.

  Svara
 19. MiT

   /  08/12/2018

  Svara
  • Dreadlock

    /  08/13/2018

   Sundman tillhör väl den duktig vänstervridna researchgruppen ?
   Vilka var ”Guldspaden” nu igen ?
   Guldspadejuryn
   Bertholof Brännström, frilans, sammankallande
   Christer Fridén, frilans
   Kicki Hultin, JMG
   Johan Åsard, TV4
   Agneta Lundgren, SVT
   Berit Önell, frilans
   Karen Söderberg, frilans
   Jan Axelsson, SVT
   Sanna Volny, Södertörn

   Nu har jag googlat varenda person. Och det tog tid. Ni kan tacka mig senare…

   Bertholof Brännström : Tämligen profillös typ av murvel. Såhär beskriver han sig själv på hemsidan : ” Framför allt har jag verkat som samhällsreporter på tidning och radio, men också varit chefredaktör för tidningen Journalisten och nyhetschef på Västerbottens-Kuriren.”
   Christer Fridén : Garvat utrikesreporter under väldigt många år i tjänst på SvT
   Kicki Hultin : Gjorde många vettiga reportage för SvT och kritiserade statliga institutioner verksamma inom vård bl.a., programledare för ett lekprogram på SvT ett tag.
   Johan Åsard : Prisbelönt murvel. På ordfronts förlags sammanfattning står det : ” Han var chef för TV4:s Kalla fakta 2008–2012 och ledde den uppmärksammade granskningen av drottning Silvia och hennes fars nazistiska förflutna. Programmen belönades med TV-priset Kristallen och The New York Festivals Gold World Medal samt nominerades till Stora Journalistpriset och Guldspaden.”

   Inte illa. En stor bedrift bland s.k. progressiva journalister är att blanda ihop orden ”Skuld” och ”association” Men ändå. En solklar bedrift i den vänstervridna verklighetsbeskrivningen.
   Nästa är :
   Agneta Lundgren : Finns inga uttalanden eller märkvärdiga anteckningar att förtälja annat än att hon huserar i glaspalatset på SvT göteborg.
   Berit Önell : Poserar ofta som näthatsobjekt i Journalisternas egen tidning ( Hon har nog rekord i påstådda kränkningar)

   Karen Söderberg : Aldrig hört talas om. Men i Journalisttidningen tecknar Martin Jönsson henne närmast som en legend . Numera Berlinske Tidene Korrespondent . https://www.journalisten.se/profilen/karen-soderberginget-ar-varre-tystnad

   Jan Axelsson : Tillhör SvT sedan 1968. Grå eminens som nuförtiden är projektledare för ”Skavlan”

   Sanna Volny : Finns inga märkbara spår . Det närmaste man kommer är att hon är Adjunkt för samhällsvetenskaper på södertörn (Hemsidan). Men, är man adjunkt på Södertörn , på samhällsvetenskap , är väl lugnt. Förutom att sirenerna blinkar orange och gul.

   Jaha, så dessa röstade alltså fram Researchgruppen eminent fega arbete som självutnämnda angivare av politiska motståndare. Jaha . Starkt jobbat. Klapp ….klapp….klapp

   Vem kommer efter er i framtiden ? Nu är det inte så att folk som ni hoppade på bara glömmer och gör bot efter mobbningskampanjerna. Är ni för fan inte riktig kloka ?

   Svara
  • Pelle2

    /  08/13/2018

   Skulle vara intressant att veta hur Sundman kan leda i bevis att Medborgerlig samling är nazister?
   Jag har inte sett något i programmet som stödjer ett sådant påstående.

   Men det är klart, i jämförelse med Sundmans vänsterextremism är väl alla partier till höger om V nazister….
   Och med tanke på hennes vänsterextrema åsikter så borde hon nog hålla käften om andra partier. Hon och hennes kommunistiska vänner har sannerligen inget att vara stolta över vad gäller ideologi..

   Svara
  • G

    /  08/13/2018

   Svara
 20. MiT

   /  08/12/2018

  Svara
  • Fd Fp

    /  08/12/2018

   Grabben är 18 år och är nästan lika bra som legenden Bubka. Och vilken fantastisk final det var!

   Svara
   • Grodan Boll

     /  08/13/2018

    Bubka var slipad. Han satte aldrig mer rekord än han behövde för att casha in bonusar. Frågan är hur högt han hade kunnat hoppa i sin glans dagar om han verkligen tagit i.

    Svara
 21. MiT

   /  08/12/2018

  Svara
 22. MiT

   /  08/12/2018

  Svara
 23. hllviken

   /  08/12/2018

  Minns i september…

  Svara
 24. MiT

   /  08/12/2018

  Svara
  • Påminner om Henrik Jönssons utmärkta film om partiets historia och ideologi.
   *https://www.youtube.com/watch?v=2Xml9m4-Bm0*

   (Jag orkade inte längre med min jämförelse av NRM och Vs partiprogram, men ett av de vanligast förekommande orden hos V var som sagt var ”kamp.”)

   Svara
  • G

    /  08/13/2018

   Kanske var det den här texten som varken AB eller Exp ville ta in….(Och den som ska skickas någonstans är vänsterfascisten Nour i så fall!)

   ”Flyktingen Luai Ahmed: “Gör svensk politik lagom igen”
   http://katerinamagasin.se/flyktingen-luai-ahmed-gor-svensk-politik-lagom-igen/

   Svara
 25. hllviken

   /  08/12/2018

  Hur gick det till när hon fick toppjobb?

  Svara
  • Motkraft

    /  08/13/2018

   Den där historien är en bra påminnelse om att politikerna verkligen inte står på medborgarnas sida, utan just är den nya adeln som skor sig på våra skattepengar. Det finns ju liksom ingen sans och reson alls, de försöker ju inte ens dölja hur de ser ned på oss vanliga medborgare.

   Svara
 26. Tack för en inblick i sjuka hjärnor eller del tre i påminnelser infor valet!
  Den som inte kan se alla dessa bevis på sinnessjukt tänkande borde inte tillåtas rösta!
  Inför röstkörkort för de som skall rösta och kräv att de kan svara på frågor om de olika partierna och vad de sagt och vad de gjort och skillnaden däremellan.

  Svara
  • Dreadlock

    /  08/13/2018

   Seriöst, Conny Lundberg. Är du tappat bakom en vagn ?

   Svara
 27. Gorby

   /  08/13/2018

  Svara
 28. MiT

   /  08/13/2018

  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10155848667673231&set=a.10150320256993231.346950.560498230&type=3*

  Svara
 29. G

   /  08/13/2018

  ”Skräckexemplet i Japan: ”Titta hur det har gått för Sverige”

  För första gången någonsin vill den japanska regeringen öppna för arbetskraftsinvandring till låglöneyrken, vilket lett till en stor debatt och oro. Många pekar på Sverige som ett exempel på hur man inte vill ha det, skriver Yle.

  – Titta på hur det har gått för Sverige så får ni en bra bild hur det blir när man öppnar landet för invandring, säger den välrenommerade nationalekonomen Takaaki Mitsuhashi, under ett seminarium.

  – Utlänningarna – främst från Afrika och Mellanöstern – har bosatt sig i stadsdelar som de sedan helt tagit över, förklarar Mitsuhashi. Polisen vågar inte ens åka dit.

  När Mitsuhashi besökte Sverige, reste han ut till Husby för att själv skapa sig en bild av hur invandringen påverkat det svenska samhället. Besöket beskriver han med orden “vad det än var, inte var det Sverige. Den utvecklingen vill vi inte ha i Japan”. ”.
  http://www.friatider.se/skr-ckexemplet-i-japan-titta-p-hur-det-har-g-tt-f-r-sverige

  Svara
  • G

    /  08/13/2018

   Det stämmer ju iofs. ”Det här är inte Sverige!”, förklarade en förortsbo till Mona Walter…

   Svara
 30. G

   /  08/13/2018

  facebook.com/SDupplandsvasby/posts/2109541042595191

  Svara
  • Någon nämnde hennes fett keffa Converse (som ju ägs av Nike, som ju har avslöjats ha barnarbetare).

   Svara
 31. G

   /  08/13/2018

  Svara
 32. G

   /  08/13/2018

  ”Kraftigt minskat stöd för ”mångfald” bland kvinnor

  Svenskarnas attityder till etnisk så kallad mångfald uppvisar de lägsta siffrorna någonsin i Högskolan i Gävles mångfaldsbarometer. Det är bland kvinnor som attityderna har försämrats kraftigt.

  De tydligt mer negativa attityderna syns både bland låg- och högutbildade. Även människor över 50 år sticker ut med en ökad negativ syn på mångfald.

  Nästan hälften anser att män från Mellanöstern utgör en fara för den svenska kulturen. Kvinnor från Mellanöstern anses dessutom utgöra en större fara än män från Afrika.

  En majoritet uppfattar stora olikheter mellan den inhemska kulturen och kulturer från Afrika och Mellanöstern.

  Allt fler anser också att muslimska kvinnor är mer förtryckta och att islamska friskolor motverkar integration och att böneutrop stör mer än kyrkklockor.

  Lite mer än en tredjedel uppger öppet att de föredrar svenska grannar.

  Vänsterakademikern Fereshteh Ahmadi, som är ansvarig för studien, skyller den negativa trenden på ”medier” och politiker.

  – Vi ser denna utveckling på många håll i västvärlden med extremt högerpolitiska och även rasistiska trender, säger Ahmadi i ett pressmeddelande.”
  http://www.friatider.se/kraftigt-minskat-st-d-f-r-m-ngfald-bland-kvinnor

  Ja visst serru, så måste det såklart vara Ahmadi. Fy fan.

  Svara
  • G

    /  08/13/2018

   ”..[..]..
   Attityderna till mångfald i ett religionsperspektiv når rekordlåga nivåer och det är främst män över 50 år, med grund- eller gymnasieutbildning, som står för försämrade attityder.

   Allt fler anser också att muslimska kvinnor är mer förtryckta och att islamska friskolor motverkar integration och att böneutrop stör mer än kyrkklockor.

   Acceptansen till att bära slöja har förändrats, en majoritet tycker fortfarande att det är oacceptabelt med slöja på arbetsplatsen eller i skolan, men andelen som tycker att det är acceptabelt har nästan tredubblats, från 12 till 30 procent. Vad gäller förändringar i attityder till slöja på allmänna platser, är nu flera positiva än negativa.
   ..[..]..
   Hur vill du förklara denna förändring i attityder, Fereshteh Ahmadi, professor i sociologi och huvudansvarig för Mångfaldsbarometern?

   Det finns flera tänkbara faktorer som vi tror kan förklara denna förändring och det har att göra med den politiska och sociala situationen i Sverige och i Europa. Vi ser hur strukturell och institutionell diskriminering av minoriteter, på grund av etnicitet, religion, ras med mera, ger upphov till ökad intolerans hos större delar av befolkningen vilket i sin tur leder till diskriminerande maktförhållanden i samhället.

   Informationsval och den stora mediatäckning som handlar om tillväxten av rasism och främlingsfientlighet i Sverige kan vara en förklaring. Medier, politiker, forskare och opinionsbildare bidrar också till att stärka fördomar genom att i stor utsträckning framställa invandring som ett problem. Mediabilden av farliga män från vissa regioner som kommer hit för att begå sexuella övergrepp, kan ha påverkat särskilt kvinnor.

   Tyvärr innebär detta fokus att alla de välfungerande relationerna mellan människor i stadsdelar, skolor och på arbetsplatser får mindre uppmärksamhet.

   Ökade negativa attityder gentemot invandrare kan generellt också bero både på känslor av oro över omfördelning av resurser, i kombination med utsatta arbetssituationer, och en drastisk ökning av inflödet av migranter.

   En annan faktor är segregationen. Där det inte finns något personligt förhållande och kontakt mellan minoritets- och majoritetsgrupperna finns det större risk för uppkomsten av negativa attityder. Detta kan i sin tur förklara varför respondenter i vår studie som har haft mindre erfarenhet och kontakt med invandrare visar mer negativa attityder.

   Mångfaldbarometern 2018 visar även att lågutbildade personer har de mest negativa attityderna, personer med högre utbildning har mer positiva attityder. En förklaring kan vara att de med högre utbildningsnivå ofta har en stabil sysselsättningssituation som gör att de kan känna sig mindre hotade, medan lågutbildade känner att de marginaliseras och försummas och blir ett offer i samhället.

   Sammanfattningsvis vill jag betona att vi tror att det förändrade politiska klimatet när det gäller immigration i allmänhet och de nyanlända i synnerhet kan ha påverkat synen på mångfald. Vi ser denna utveckling på många håll i västvärlden med extremt högerpolitiska och även rasistiska trender.

   Jag vill också påpeka att unga är underrepresenterade i undersökningen. Om denna generation, som sedan tidiga förskoleåldern har haft större vana att leva sida vid sida med personer med utländsk bakgrund, varit större i undersökningen kanske detta hade påverkat resultatet.

   En annan sak jag vill framhålla, är att undersökningen visar att erfarenheterna hos dem som arbetat eller studerat tillsammans med utlandsfödda personer är allmänt goda.

   Attityderna har blivit sämre men inte de konkreta erfarenheterna i vardagen.”
   https://www.hig.se/Press/2018-08-13-Arets-Mangfaldsbarometer-ger-dubbla-signaler.html

   https://web.archive.org/web/20180813100934/https://www.hig.se/Press/2018-08-13-Arets-Mangfaldsbarometer-ger-dubbla-signaler.html

   Svara
   • Jag tror precis tvärtom, att det finns två sorters människor: de som säger sig vilja ha mångfald och de som har upplevt den på riktigt.

    Svara
   • ”erfarenheterna hos dem som arbetat eller studerat tillsammans med utlandsfödda personer är allmänt goda.”

    Ja, det är ju gräddan man umgås med där, de som hade kommit hit även utan bidragsmigration. Inte så konstigt, kanske …

    Turister som träffar vita svenskar tycker säkert att de infödda på Söder än trevligare än de i Norrland. (Därmed inte sagt att norrlänningar i allmänhet är som i filmen Jägarna. Skulle nog inte trivas på någon av dessa ”platser,” men jag är en som hatar lika.)

    Svara
 33. ”Placera riksdagsledamöternas övernattningsbostäder i utsatta områden”
  http://www.gp.se/ledare/sigfrid-placera-riksdagsledam%C3%B6ternas-%C3%B6vernattningsbost%C3%A4der-i-utsatta-omr%C3%A5den-1.7602191
  ”Eftersom riksdagens egna hus måste renoveras stiftades en lag som ger förvaltningen rätt att också hyra lägenheter till ledamöter. Det ger ett utmärkt tillfälle att placera lägenheter i nya områden. Kollektivtrafiken i regionen är väl utbyggd, och det finns många spännande miljöer inom tunnelbaneavstånd.”

  Svara
 1. Påminnelse inför valet: Del 4 | WTF?
 2. Påminnelse inför valet: Del 5 | WTF?
 3. Påminnelse inför valet: Del 6 | WTF?
 4. Påminnelse inför valet: Del 7 | WTF?
 5. Påminnelse inför valet: Del 9 | WTF?
 6. Påminnelse inför valet: Del 10 | WTF?
 7. Påminnelse inför valet: Del 11 | WTF?
 8. Påminnelse inför valet: Del 12 | WTF?
 9. Påminnelse inför valet: Del 13. Sista delen | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: