Vänsterpartiet och lösningen på gängkriminaliteten

Det var debatt igår på SVT och man diskuterade hur man skulle stoppa gängkriminaliteten. Då hade man av någon outgrundlig anledning bjudit in Vänsterpartiet som skickade Nooshi Dadgostar.

Här är en mycket kort sammanfattning av vad hon sa

Höja skatterna i Danderyd och andra mer välmående områden. Och se till att företag slutar tvätta knarkpengar. Då blir problemet löst tydligen. Ungefär.

Bonus från Nooshi

när hon råkar försäga sig…?

MVH

MiT

Lämna en kommentar

145 kommentarer

 1. G

   /  08/13/2018

  ”Kraftigt minskat stöd för ”mångfald” bland kvinnor”
  http://www.friatider.se/kraftigt-minskat-st-d-f-r-m-ngfald-bland-kvinnor

  ”Årets Mångfaldsbarometer ger dubbla signaler
  ..[..]..
  Attityderna till mångfald i ett religionsperspektiv når rekordlåga nivåer och det är främst män över 50 år, med grund- eller gymnasieutbildning, som står för försämrade attityder.

  Allt fler anser också att muslimska kvinnor är mer förtryckta och att islamska friskolor motverkar integration och att böneutrop stör mer än kyrkklockor.

  Acceptansen till att bära slöja har förändrats, en majoritet tycker fortfarande att det är oacceptabelt med slöja på arbetsplatsen eller i skolan, men andelen som tycker att det är acceptabelt har nästan tredubblats, från 12 till 30 procent. Vad gäller förändringar i attityder till slöja på allmänna platser, är nu flera positiva än negativa.
  ..[..]..
  Hur vill du förklara denna förändring i attityder, Fereshteh Ahmadi, professor i sociologi och huvudansvarig för Mångfaldsbarometern?

  Det finns flera tänkbara faktorer som vi tror kan förklara denna förändring och det har att göra med den politiska och sociala situationen i Sverige och i Europa. Vi ser hur strukturell och institutionell diskriminering av minoriteter, på grund av etnicitet, religion, ras med mera, ger upphov till ökad intolerans hos större delar av befolkningen vilket i sin tur leder till diskriminerande maktförhållanden i samhället.

  Informationsval och den stora mediatäckning som handlar om tillväxten av rasism och främlingsfientlighet i Sverige kan vara en förklaring. Medier, politiker, forskare och opinionsbildare bidrar också till att stärka fördomar genom att i stor utsträckning framställa invandring som ett problem. Mediabilden av farliga män från vissa regioner som kommer hit för att begå sexuella övergrepp, kan ha påverkat särskilt kvinnor.

  Tyvärr innebär detta fokus att alla de välfungerande relationerna mellan människor i stadsdelar, skolor och på arbetsplatser får mindre uppmärksamhet.

  Ökade negativa attityder gentemot invandrare kan generellt också bero både på känslor av oro över omfördelning av resurser, i kombination med utsatta arbetssituationer, och en drastisk ökning av inflödet av migranter.

  En annan faktor är segregationen. Där det inte finns något personligt förhållande och kontakt mellan minoritets- och majoritetsgrupperna finns det större risk för uppkomsten av negativa attityder. Detta kan i sin tur förklara varför respondenter i vår studie som har haft mindre erfarenhet och kontakt med invandrare visar mer negativa attityder.

  Mångfaldbarometern 2018 visar även att lågutbildade personer har de mest negativa attityderna, personer med högre utbildning har mer positiva attityder. En förklaring kan vara att de med högre utbildningsnivå ofta har en stabil sysselsättningssituation som gör att de kan känna sig mindre hotade, medan lågutbildade känner att de marginaliseras och försummas och blir ett offer i samhället.

  Sammanfattningsvis vill jag betona att vi tror att det förändrade politiska klimatet när det gäller immigration i allmänhet och de nyanlända i synnerhet kan ha påverkat synen på mångfald. Vi ser denna utveckling på många håll i västvärlden med extremt högerpolitiska och även rasistiska trender.

  Jag vill också påpeka att unga är underrepresenterade i undersökningen. Om denna generation, som sedan tidiga förskoleåldern har haft större vana att leva sida vid sida med personer med utländsk bakgrund, varit större i undersökningen kanske detta hade påverkat resultatet.

  En annan sak jag vill framhålla, är att undersökningen visar att erfarenheterna hos dem som arbetat eller studerat tillsammans med utlandsfödda personer är allmänt goda.

  Attityderna har blivit sämre men inte de konkreta erfarenheterna i vardagen.”
  https://www.hig.se/Press/2018-08-13-Arets-Mangfaldsbarometer-ger-dubbla-signaler.html

  https://web.archive.org/web/20180813100934/https://www.hig.se/Press/2018-08-13-Arets-Mangfaldsbarometer-ger-dubbla-signaler.html

  Professorn igen…..

  Svara
 2. x

   /  08/13/2018

  https://toklandet.wordpress.com/2018/08/12/paminnelse-infor-valet-del-3/#comment-159171

  ”Vi i föreningens styrelse kommer sakna Tove men är övertygade om att hon är den bäst lämpade personen för denna viktiga tjänst och att partiet kommer ha stor nytta av hennes kunskaper”.
  http://haninge.vansterpartiet.se/2015/01/19/valkommen-tove-ny-politisk-sekreterare/

  Svara
  • G

    /  08/13/2018

   Troligen viktigaste kunskapen i ett parti som V!

   Svara
 3. Pelle2

   /  08/13/2018

  För vänsterpartiet är lösningen på allt att höja skatterna för ”de rika”.
  Om deras ekonomiska politik skall gå ihop så måste deras definition av rik vara väldigt
  bred för även om dom skulle beskatta de rikaste till 100% av deras inkomst så skulle det inte täcka kostnaden för V,s allt åt alla-politik.
  Dessutom är det ju så att de allra rikaste vet hur man undviker beskattning så det skulle som vanligt vara medelklassen som skulle få betala det mesta.
  Dessutom skulle säkert många företag försvinna ur landet och väldigt få nya skapas om V får höja skatten till de nivåer dom vill göra.

  Svara
 4. G

   /  08/13/2018

  Ang Vänsterpartiet. (vet ej om V som parti driver denna linje men ändå) En sak jag kan säga jag håller med om, och det är ingen mindre än Ali Esbati :p Det är att han inte är för det kontantlösa samhället, utan han argumenterar emot det, han vill ha kvar kontanter. Det var nån gång 2017 i riksdagen som han debatterade detta och jag bara: *Va?! Herrejävlar, nu har jag iaf EN sak jag kan säga att jag håller med om, plötsligt händer det!*

  Svara
 5. G

   /  08/13/2018

  ”Vänsterpartiet vill ge illegala invandrare full rätt till socialbidrag och sjukvård”
  http://www.friatider.se/v-nsterpartiet-vill-ge-illegala-invandrare-full-r-tt-till-socialbidrag-och-sjukv-rd

  Svara
  • Olof

    /  08/13/2018

   ”Många är ju barnfamiljer och vi tycker inte man ska utsätta barnen för att inte kunna försörja sig eller inte få sjukvård.”

   Och i normala fall brukar man omhänderta barn i en sådan situation då föräldrarna är så gravt olämpliga och oansvariga.

   Svara
  • Pelle2

    /  08/13/2018

   Det visar ju ännu en gång vilka extremister V är.
   Sedan är dom ju ologiska. Å ena sidan säger dom att dom är för reglerad invandring men å andra sidan vill dom underlätta för illegala invandrare att stanna här genom att försörja dom.

   Svara
 6. Pelle2

   /  08/13/2018

  På tal om V så menar Sjöstedt att det är polisen som får avgöra om Ung vänsters planerade protest mot SD i Göteborg är olaglig eller ej.
  Att se till att Ung vänster inte stör mötet är uppenbarligen inget alternativ för Sjöstedt.
  Därmed hoppas jag att någon stör V,s möte på samma sätt för Sjöstedt har ju uppenbarligen inget problem med det.
  Fast något säger mig att Sjöstedt skulle skrika i högan sky om någon stör hans möten.
  Hycklarvänstern brukar ju som bekant ha en uppsättning regler för sig och en annan för sina åsiktsmotståndare.
  https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/jonas-sjostedt-kan-inte-exportera-till-diktaturer/

  Svara
  • G

    /  08/13/2018

   ”Jimmie Åkesson avbröt tal – efter demonstration i Luleå under måndagen.
   ….
   Åkesson valde att från scenen påkalla polisens uppmärksamhet.

   – Kan polisen få tyst på de här gaphalsarna? Jag fortsätter inte förrän de är tysta, sade Jimmie Åkesson från scenen.

   – Det här är första turnémötet och jag är redan less på det här, förklarade Åkesson.

   Han efterlyste också att vänsterledare som Jonas Sjöstedt tydligare markerade mot aktivisternas, som han ser det, olydnad:

   – Det handlar om unga människor på den yttersta vänsterkanten och då tycker jag att Jonas Sjöstedt har ett oerhört ansvar för att de ska sluta störa andras möten.”
   https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/jimmie-akesson-avbrot-tal-efter-demonstration/

   ”Demonstranterna skanderade bland annat ”Inga rasister på våra gator”.

   – Det är rent ovärdigt en demokrati att det ska se ut så här i en valrörelse återigen. Så sent som i lördags uppmanade jag Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt att hålla koll på sitt vänsterextrema folk, och nu vädjar jag till honom igen, säger Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

   Han fortsätter:

   – Se till att era kompisar håller tyst när vi andra ska prata, vi tänker inte störa dig är du pratar.”
   https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/akesson-sd-om-demonstrationerna-ovardigt-en-demokrati

   Svara
   • G

     /  08/13/2018

    Svara
   • Pelle2

     /  08/14/2018

    Sjöstedt är en kommunist och tycker därmed att det är rätt att tysta sina åsiktsmotståndare med alla medel.
    Han vågar bara inte säga rakt ut att han stöttar ung vänsters aktioner för han vet att det skulle missgynna partiet.

    Svara
  • G

    /  08/14/2018

   Svara
 7. För den som tror att M verkligen kommer att strama upp migrationen:

  Svara
 8. G

   /  08/13/2018

  ”Slow Culture: Che Guevara – Rolexrevolutionären

  Valrörelsen är igång och återigen ser man anhängare till vänstergrupperingarna på ytterkanten – som Vänsterpartiets ungdomsförbund Ung vänster – damma av sina ikoner och föra dem i strid. Återigen ser man alltså Ernesto ”Che” Guevaras konterfej visas upp som ett emblem för den revolutionära hängivenheten och det osjälviska – och emellanåt våldsamma – agerandet till förmån för denna världs betryckta.”
  https://ledarsidorna.se/2018/08/slow-culture-che-guevara-rolexrevolutionaren/

  Svara
 9. Ah men vad F…..intoleransen står ju slöj och burkabärarna för,de är ju följare av en ideologi/tro som ser ner på andra trosinriktningar.

  Svara
 10. G

   /  08/13/2018

  “Trettio år av politiserad feminism har kastrerat de svenska männen”
  http://katerinamagasin.se/trettio-ar-av-politiserad-feminism-har-kastrerat-de-svenska-mannen/

  😦

  Svara
 11. QED

   /  08/13/2018

  OT

  SSU:s vallåt 2018 – Starkare tillsammans”

  Lätt ändra texten till ”för vi är knarkare tillsammans”. Godhetsknarkare.


  (The Cramps show in the Napa State Mental Hospital)

  Svara
 12. G

   /  08/13/2018

  Svara
  • G

    /  08/13/2018

   ”Det är absolut inte hela världen att inte kunna prata svenska men det e så orimligt att tjafsa om något du inte kan

   Så varför tjafsar du då Essam?! Och även Nour? Luai slår er med hästlängder.

   Lika bra ta med denna igen om någon undrar vem hon är…

   Svara
   • G

     /  08/13/2018

    Svara
    • Skeptisk

      /  08/13/2018

     Hon verkar inte förstå att bli outad som homo kanske får lite större konsekvenser för honom än Kalle Svensson.

     Svara
     • G

       /  08/13/2018

      Precis så. Det är som om landsmän från land X får reda på att någon gjort det förbjudna och lämnat Islam och blivit ateist, eller konverterat till Kristendomen. Det kan få dödliga konsekvenser om fel personer nås av den infon.

   • G

     /  08/13/2018

    ”Nyheter Idag har sökt Nour Ataia och Ung Vänster för en kommentar. Ataia är inte kontaktbar och när Nyheter Idag ringer Ung Vänster svarar de att ”de inte kommer kommentera”.

    Är det okej att som medlem i Ung Vänster önska att ens meningsmotståndare borde utvisas?

    – Vi kommenterar inte till Nyheter Idag, berättar Ung Vänsters presstjänst till Nyheter Idag.”
    https://nyheteridag.se/ung-vanster-ordforande-hoppas-sd-skickar-hem-dig/

    Svara
  • Olof

    /  08/13/2018

   Undrar om de inser vad det kommer göra för de här barnens förtroende för auktoriteter när de inser att lärarna ljugit sig blå genom hela deras skolgång… kommer blir skitbra…

   Svara
   • weasel

     /  08/13/2018

    ”Jag skriv till dig som Nour Attaya , inte som Ung Vänster” .

    Skitbra.
    Alla dom där SD-politikerna som Researchgruppen påstod hade skrivit hatiska kommentarer på nätet borde naturligtvis ha berättat för Expressen att dom skrev som privatpersoner och inte som SD…
    :/

    Svara
 13. G

   /  08/13/2018

  Svara
 14. G

   /  08/13/2018

  Svara
 15. Svara
 16. Visst vore det trevligt om M hade någon trovärdighet eller hade visat några tecken på att vilja ha makten? Håller med Ubbhultarn i sak, men vi har inte hört så mycket på minst fyra år.

  Svara
  • G

    /  08/13/2018

   Herregud som han twittrar, livsfarlig ju. Alla som gillar falskvetenskap twittrar garanterat ilsket om den här tweeten nu, säkerligen om Jan som man också! Vet inte, men det känns liiiiite som om vissa politiker inom M/KD senaste 6 mån har *vaknat* (?) och öppet börjat skriva kritiskt om genusreligonen, och även regeringens s.k ”feminism”, som ju e.g Ebba skrev en kritisk debattartikel om för några dagar sedan….

   ”Sveriges kvinnor offras på radikalfeminismens altare”
   https://www.expressen.se/debatt/sveriges-kvinnor-offras-pa-feminismens-altare/

   Svara
 17. G

   /  08/13/2018

  Svara
  • G

    /  08/13/2018

   Svara
   • G

     /  08/13/2018

    Och att ta en titt på…@alt_blac…twitterflöde var ju som att dyka ner i ett socialistiskt marxistiskt och postmodernt kommunisthål. Och vitas skuld såklart.

    Svara
 18. G

   /  08/13/2018

  Svara
  • G

    /  08/13/2018

   Svara
  • G

    /  08/13/2018

   Svara
  • G

    /  08/13/2018

   ”Racism is like religion to me. It’s a good excuse for not getting there” WORD.
   ———
   M.F. is absolutely right: ”stop talking about it.”
   ———
   ”I love this man. He was born and alive during an actual time of systemic racism and oppression and yet this is his stance. God bless Morgan freeman.”

   Svara
  • Olof

    /  08/13/2018

   Mmm, säkert jättebra minne av det. Lika bra som mitt av när vi blev tvungna att fly från afrika för 70000 år sedan. Men om de tror vi någonsin kommer förlåta dem… nej, vi kommer tillbaka, kolonialtiden vara bara början, vi har haft tiotusentals år att varsamt ömma den här oförrätten.

   Så vänta bara.

   Svara
 19. G

   /  08/13/2018

  Joel: ”teknikchef på SkiftetSE” (Skiftet hette tidigare Alliansfritt Sverige.)

  Svara
  • Sune

    /  08/13/2018

   Sen när kan man till fullo dela regimens och etablissemangets åsikter och ändå vara ”oliktänkande”? I min värld är begreppet reserverat för dem som riskerar repressalier från staten om de säger sin mening.

   Svara
   • ”Guys, the thing with the earings? It’s over. It was originally supposed to piss off the squares….the squares are wearing them now!”
    – George Carlin

    Svara
    • Kronblom

      /  08/13/2018

     Jepp det började ca 1975 och tog definitivt slut för 25 år sedan. Sen började tatueringar och ansiktspiercingar.

     Svara
 20. G

   /  08/13/2018

  Svara
 21. Lite on topic

  Svara
  • Hoppas alla ser detta klipp, deras historia är fruktansvärd. V ville inte ens medverka i TV programmet, för det har väl inget att säga. Läser man historien om kommunisterna så förstår man att de inte är riktigt kloka. Tyvärr så kommer väl ingen annan inom media visa eller prata om detta klipp. Den anses väl inte som rumsren.

   Svara
  • Dreadlock

    /  08/13/2018

   Varför får jag känslan av att båda programledarna är (v) sympatisörer haha. Kroppspråk,blickarna och det lite ljumma intresset ,kanske.

   Svara
  • G

    /  08/13/2018

   Wooow. I Nyhetsmorgon av alla ställen. Men man ska inte klaga, det är ju bra att det är liiite variation på’t. Tack tack! Beskrivning till klippet….

   ”Man talar ofta om Sverigedemokraternas nazistiska rötter – men sällan om Vänsterpartiets kommunistiska historia. Det menar författaren Magnus Utvik som själv varit medlem i Vänsterpartiet och som nu granskar det i boken ”Partiet på kant med (v)erkligheten: en historia om solidaritet”. ”.

   Visste inte att Magnus varit med i V tidigare, det var väl för övrigt han som brukade recensera böcker i Gomorra Sverige i SVT, innan det blev dagens Morgon studion. Det är ju själva fan att det är något intressant som sänds när en annan inte kollar på Nyhetsmorgon, när en annan kollar får man Fatemeh och Märak serverat på silverfat.

   Svara
   • Dreadlock

     /  08/13/2018

    Well, en bok om detta 3 veckor innan valet med gratisreklam. Hm… Syftet jag tänker på är att locka tillbaka väljare som flytt till (v) och som kommer från(s). Rent historiskt har (s) och (v) haft fundamentala ideologiska strider sedan splittringen i början av 1900-talet.
    Bl.a. därför att (s) valde Mp som främsta samarbetspartner till DÖ regeringen.

    Svara
    • G

      /  08/13/2018

     Hm ja, det kan ju vara syftet, eller nåt åt det hållet. Det skulle väl i så fall inte förvåna. 😛

     Svara
 22. G

   /  08/13/2018

  ”Sveriges skattesystem är riggat för de rikaste

  I Djursholm har man landets högsta inkomster och gör de största ROT- och RUT- avdragen. Det är också de som tjänat mest på avskaffandet av fastighetsskatten.

  Vi behöver ett skattesystem riggat för vanligt folk, skriver Ulla Andersson (V).”
  https://www.expressen.se/debatt/sveriges-skattesystem-ar-riggat-for-de-rika/

  Svara
  • Dreadlock

    /  08/13/2018

   Satt igår i en längre diskussion om ROT och RUT med en äldre kvinna ( Vänstervriden, lite hippie,läser ETC som husorgan som alltid har rätt etc. Hela kitet m.a.o.)

   Hennes framställan är : ROT och RUT är olönsamma reformer, som kostar oss pengar genom att ge bidrag till företagare som inte är förtjänta av det och som suger ut företagarnas anställda genom att betala en låg lön.

   Om det är detta vad ETC skrev,så är det fel, flikade jag in. Staten har vikt en pengapåse genom att de som anlitar hantverkare eller städare får en procentsumma tillbaka på räkningen på utfört arbete, dessutom är det en avtalsenlig lön för anställda som behöver anställas därför att efterfrågan på hantverkstjänster lär öka, och företagare behöver tillfälligt öka bemanningen.

   Nejdå. Jag hade fel.

   Imorgon ska jag ta upp regeringen Reinfeldts jobbskatteavdrag, och varför det var ett politisk genidrag att göra så. Sambandet mellan lägre skatt på lön —> Ökat konsumtion —> Större efterfrågan på arbetsmarknaden —> Minskad arbetslöshet —> Ökade skatteintäkter.
   Principen är ju självevident. Vi får se hur det går imorgon.

   Svara
   • Kollektivavtal, AMS, instegsjobb, minimum wage, …

    Svara
    • Dreadlock

      /  08/13/2018

     @Kristian

     Hur menar du att med en dubblering av lägsta lön i Amerikat skulle folk ändå inte få en ekonomi som flyter ? Bättre att stanna vid 7 Gringo-Dollares per timme och då är lönepolitiken i balans ? Eller vad menas ? Förklara gärna.

     Svara
     • Precis som med kollektivavtal så håller det folk borta från arbetsmarknaden. Den som inte kan producera mer än lägstalönen är oanställbar.

     • Dreadlock

       /  08/13/2018

      Det skulle innebära att många anställda i själva verket är olönsamma för kvartalsekonomer. Lärare,poliser,ssk,brandförsvaret, militären, Linda Snecker t.ex. Utan kollektivavtal på dessa grupper får vi inga välfärdsarbetare om de tvingas hanka sig fram på 100:- i timmen år efter år. Vi får en oanställbar armé av vikarier och inhoppare som saknar kompetens.

     • Olof

       /  08/13/2018

      Tja, jag tror det syns mer genom en samverkan av två faktorer – som Kristian säger så blir en del oanställbara, samtidigt som kostnadsläget generellt drivs på så att minimikostnaden för att överleva på en dräglig nivå stiger. Det sorterar så att säga ut de som halkar efter ännu hårdare då de både förlorar jobb och inte har råd att leva längre, ens om de fick sin tidigare lön.

      Sen är kanske inte just problemet vikarierande välfärdsarbetare och nivån 100:- utan snarare en lägsta lönekostnad på kanske runt 250-350:-/timma inklusive arbetsplats, redskap, administration, försäkringar, lön, sociala avgifter, etc. Och arbetare som knappt lämnar ett plus alls ens om de haft en faktisk kostnad av 100:- eftersom problem med allt från språk till redskapsanvändning orsakar mertid för alla andra på arbetsplatsen.

      Jag såg någon podcast med Jordan Peterson där han gick igenom lite av problemen som han upplevt med att försöka hjälpa människor till jobb. Där nämnde han att man ens för att klara av att sköta en kassa på McDonalds idag behöver en IQ runt 85-90 någonstans tror jag det var. En av människorna han hjälpte var på nivån att det var svårt att vika brev och stoppa i kuvert. I det läget gick det inte ihop ens om man fick hjälpen gratis… det är tragiskt, dessa människorna skulle klara sig och vara en nettotillgång i ett agrart samhälle, men i det moderna arbetslivet? De kommer vara helt oförmögna att vara något annat än i vägen.

      Och om några decennier vete katten hur många av oss som kommer ligga på negativt mervärde nivån…

     • Noger

       /  08/14/2018

      Att ökad minimilön leder till ökad arbetslöshet känns ganska vedertaget.
      Därmed inte sagt att vi inte ska ha minimilöner, men man måste vara medveten om nackdelarna. Bilden ovan speglar verkligheten ganska väl tror jag.

  • ”Riggat för de som har jobb” svarade någon på Twitter häromdagen.

   Svara
 23. G

   /  08/13/2018

  Svara
  • golden

    /  08/13/2018

   Vad har en kommunist och en gold digger gemensamt. Gillar att leka med andra människors pengar.

   Svara
 24. G

   /  08/13/2018

  Svara
 25. G

   /  08/13/2018

  ”Schulmania: Jag kände hopp – sedan blev det politik av allt

  Vi hade ju parkettplats, fick betrakta alltsammans på nära håll. Vi satt på våra uteplatser och såg hur våra gräsmattor förvandlades till torra savanner i hettan. Vi såg naturen dö framför våra ögon. Hettan kom i början av juli och sen försvann den inte.
  Det var varmt och det blev varmare, allt torkade, vattnet sinade, bönderna nödslaktade djuren, skogar brann upp. Och vi kände alla att vi var med om något kusligt. Och till slut började vi lyssna på dem som faktiskt kan någonting i ämnet.
  De som för döva öron varnat i decennier fick plötsligt plats i medierna.
  …..
  Meteorologen Pär Holmgren som stått och sett snäll och kanske lite obekväm ut i Rapport i 20 års tid fick äntligen bli den auktoritet han alltid varit.
  …..
  Och Pär Holmgren blev som någon typ av inverterad landsfader.
  Han gjorde oss inte trygga tillsammans, han gjorde oss rädda tillsammans. Men det fungerade. Äntligen kunde svenskarna enas om något!

  En undersökning utförd av Demoskop på uppdrag av Expressen visade plötsligt att klimatfrågan seglade upp som den viktigaste valfrågan.

  Eller, NÄST viktigast – viktigast är fortfarande invandringen. Det spelar tydligen ingen roll vad som händer, om så en meteor föll ner rakt över Sverige och utplånade nationen så skulle svenska överlevare klamra sig upp på stränderna och fortfarande hålla invandringen som viktigast.

  Men ändå, en stor framgång, klimatet gick från ingenting till VIKTIGT!

  Och mitt i allt det kusliga så kände jag någon typ av hopp, ett uppvaknande har skett och nu försöker vi förändra saker tillsammans.

  Men så hände det, alltså. Det blev politik av det. Klimatet blev vänster. Små nedsättande kommentarer om ”klimatvänstern” på Twitter. Traditionella mediers rapportering om klimatkrisen döptes om till ”Operation rädda MP” av högermänniskor. Den fråga där vikten av samarbete är som störst blev alltså polariserad på bara några dagar. Klimatet enade oss inte, det särade oss, det blev höger mot vänster.

  Det är så knäppt att det knappt går att ta in. Och det ska man alltså också tvingas förklara för ens barn, att när insikten om att vi måste agera väl kom, så blev det i alla fall pannkaka av alltihop för klimat blev vänster och det gjorde att alla som inte var vänster vände sig emot den med full kraft. Och alla ovedersägliga bevis för att människan påverkar den miljö vi lever i avfärdades: Det är bara vänsterpropaganda!

  Pär Holmgren fortsätter kämpa, i allt större motvind, fönstret för honom stängs, för nu går maskineriet bland troll, populister och högermänniskor, där han långsamt ska förvandlas från meteorolog till ”klimatvänster”. Men han säger fortfarande kloka saker, för den som vill lyssna: ”Klimat handlar inte om vänster eller höger. Det handlar om framåt eller bakåt.”
  https://www.expressen.se/kronikorer/alex-schulman/troll-och-populister-forvandlar-par-holmgren-till-klimatvanster/

  Svara
  • Vi kan väl i alla fall vara överens om att MP är det sämsta möjliga för miljön?
   Alex?

   Svara
   • Kronblom

     /  08/13/2018

    Googla Per Holmgren och det är bekräftat.

    Svara
    • tompas11

      /  08/13/2018

     Det många inte känner till är att Pär Holmgren förespråkar att allmänna val avskaffas och att diktatur införs i Sverige!
     Länk: http://www.barometern.se/ledare/kandisar-far-inte-saga-vilka-dumheter-som-helst/

     Svara
     • Okej, det var 2005, när SD inte existerade. Gissar att han haft andra åsikter idag och efter valet.

      ”Holmgren vill också höja bensinskatten med ett öre om dagen ”under överskådlig framtid”. ”

      Ned med bönder! Ned med brandförsvar! Ned med icke-elektrisk kollektivtrafik! Ned med ambulanser!

   • G

     /  08/14/2018

    Svara
 26. Dreadlock

   /  08/13/2018

  Gängkriminaliteten finns i Danderyd, ungdomar där snor pengar av föräldrarna för att betala langarna som kommer ifrån ….eh…öh….eeeeeh gängkriminella syndikat ??? Eller kokar dom eget kokain i källaren ?

  Svara
 27. G

   /  08/13/2018

  ”Tv-värdens stenhårda attack – mot Danmark”
  https://www.expressen.se/kvallsposten/tv-vardens-stenharda-attack-mot-danmark/

  Svara
  • G

    /  08/14/2018

   ”Dansk minister rasar mot Fox News – ”Hon ska inte pissa på Danmark”

   Det var i går på Fox News som inslaget sändes och där programledaren Trish Regan likställer Danmark med Venezuela.

   – Danmark, liksom Venezuela, har fråntagit människor deras möjligheter, säger hon.

   En som såg inslaget, som sändes på Donald Trumps favoritkanal Fox, var Danmarks finansminister Kristian Jensen (Venstre).

   – Det är en oerhörd politisering av nyheter i USA, när Fox Business Network likställer Danmark med Venezuela, säger han till Ritzau och fortsätter:

   – Det är mycket överdrivet och inte trovärdigt. Det är helt enkelt ett uttryck för hur politiserade amerikanska nyheter har blivit. Helt befriade från fakta använder man felaktiga påstående till att göra inslag, säger Kristian Jensen.

   Finansministern har besvarat en tweet på Twitter och många danskar stöttar sin finansminister på det sociala nätverket.

   – Ursäkta mitt språkbruk, men hon ska inte pissa på Danmark. Jag kan inte finna mig i att något så felaktigt blir rapporterat, säger Kristian Jensen.”
   https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/qnBxKo/dansk-minister-rasar-mot-fox-news–hon-ska-inte-pissa-pa-danmark

   Nej. Hon borde faktiskt inte pissat på Danmark av alla skitländer som finns, det finns ju andra länder som förtjänar en golden shower, utan att nämna något specifikt land som kanske hade passat mycket bättre….

   Svara
 28. G

   /  08/13/2018

  ”Tafsaren flydde men hittades av polishund

  En 20-årig man greps på måndagskvällen av polis sedan han tafsat på flera yngre tjejer i närheten av stadion i Malmö.

  – Vi fick ett jättebra signalement av anmälaren, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral i Region syd.

  – Gärningsmannen hade försvunnit i riktning mot Pildammsparken så vi spårade med hund. Mannen hittades när han försökte gömma sig inne i parken. Signalementet stämde så bra att det inte fanns något tvivel om det var rätt person.

  Flera flickor eller yngre kvinnor ska ha blivit utsatta för honom. Men polisen tror att det kan finnas fler som ännu inte har gjort anmälan.”
  https://www.expressen.se/kvallsposten/tafsaren-flydde-men-hittades-av-polishund/

  Svara
 29. Dan

   /  08/13/2018

  Årets propaganda film. Om den store Fi ledarennu på bio.ksn det vara åretsfilm?
  https://bio.se/film/ST00005082/gudrun-konsten-att-vara-manniska/20

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  08/13/2018

   Läs recensionen i svenskan, filmen sågas även i DN. Nöjesguiden (oberoende F!) ger den dock näst intill full pott.

   Svara
 30. G

   /  08/13/2018

  Hahahaha, bra mothugg Subaru!……

  ”Ministerns utspel mot bilmärket: Utsläppsmonster

  Subaru marknadsför två av sina bilar med skattelättnad, trots att de får ökad fordonsskatt efter bonus-malus.

  Båda modellerna släpper ut så pass mycket att de får ökad fordonsskatt med det nya systemet, men ändå heter reklamfilmen skattelättnad.

  – Tanken med vår kampanj är att bilarna får en ökad skatt, men den betalar vi på Subaru istället för kunden. Vi vill kompenserar våra köpare med mellanskillnaden, säger Fredrik Tottie, marknadschef för Subaru Sverige.

  Men att med skattelättnad marknadsföra bilar som får malus i det nya systemet ses inte på med blida ögon av alla. En som reagerat är miljöminister Karolina Skog (MP).

  – När jag ser att Subaru marknadsför sig med skattelättnad ser jag ett desperat försök från en biltillverkare att kränga utsläppsmonster. Jag förstår att de känner desperation, eftersom alla deras modeller får ökad skatt i det nya systemet, säger hon.
  …[..]…
  – Vi har de företag som verkligen går med oss i arbetat mot mer förnybart, men vi har också de som desperat håller emot och håller fast vid det gamla, säger Karolina Skog.

  Subaru slår ifrån sig kritiken som riktas mot deras reklamfilm.

  – Det är inte frågan om ett desperat försök att kränga utsläppsmonster från oss, det där är överdriven politisk retorik. Kan det vara ett desperat försök att väcka liv i sina dåliga opinionssiffror, frågar sig Thomas Possling, PR-chef på Subaru Sverige.

  Han menar att reklamfilmen är lyckad, just eftersom den skapat reaktioner.

  – Syftet med marknadsföring är att väcka känslor, att göra någonting som sticker ut och som folk som kan relatera till. Nio av tio bilreklamer är slätstrukna men här har vi lyckats engagera, säger han.

  Subarus modeller får malus i det nya systemet. Ligger det inte något i kritiken?

  – Ska man prata om utsläppsmonster tycker jag man ska gå över utsläpp på 160 gram koldiooxid per kilometer. Vår försäljning går som tåget och vi behöver inte göra några desperata försök, säger Thomas Possling.

  Hur har er försäljning påverkats av bonus-malus?

  – Det blev en dipp precis efter skattens införande 1 juli men det kommer komma igen i oktober-november. Huruvida det är ett bra system eller inte är en politisk fråga som vi inte tar ställning till, där har vi samma inställning som branschorganisationen Bil Sweden, säger Thomas Possling.”
  https://www.expressen.se/motor/bilnyheter/ministerns-attack-mot-bilmarket-utslappsmonster/

  Utsläppsmonster? Hahahah, ta ett snack med Isabella Lövins man istället hörrö! Men en sak är säker, och det är att MP insläppsmonster!!! Och då talar jag inte om bilar utan om något som går på två ben.

  Reklamfilmen…

  Svara
  • Kronblom

    /  08/13/2018

   Min bil släpper ut 300 gram koldioxid per körd kilometer 😀
   Man nästan se hur gräset växer och blir grönare när jag kör förbi.

   Svara
 31. G

   /  08/13/2018

  ”Misshandlade sin SFI-lärare för hon skulle sluta ”vara en hora” – får stanna i Sverige

  När en kvinnlig SFI-lärare i Småland inledde en relation med en syrisk man satte han upp ”regler” som hon skulle följa för att ”renas” och sluta vara ”en hora”. När hon bröt mot reglerna blev hon brutalt misshandlad. Men nu kommer syriern undan med endast ett par månaders fängelse – och Kalmar tingsrätt vägrar att utvisa honom.

  – Han kallade mig hora eftersom jag hade varit gift med en oren svensk gris, berättade kvinnan i förhör.”
  http://www.friatider.se/misshandlade-sin-sfi-l-rare-f-r-hon-skulle-sluta-vara-en-hora-f-r-stanna-i-sverige

  Svara
 32. G

   /  08/13/2018

  Svara
 33. G

   /  08/13/2018

  Nu blev jag på bra humör igen.

  Svara
 34. G

   /  08/13/2018

  Ibland är Malin så bra. Ibland….

  Svara
  • G

    /  08/13/2018

   Klicka och läs tråden, hon diskussioner med flera andra. Tar med några…

   Hanna: ”Liberal feministisk bokälskare. Det kan hända att jag då och då twittrar för @Lantbruksforskn.”

   Marinerad: ”Fsk-lärare”

   Svara
  • G

    /  08/13/2018

   Några av de mest insiktsfulla han träffat alltså, räcker så. Sen började herrarna tjafsa om SD och nazister i ungefär 20 tweets till.

   Svara
  • G

    /  08/13/2018

   Svara
  • Noger

    /  08/14/2018

   Problemet är inte att man reflekterar eller erbjuder alternativ.
   Problemet är att läroplanen säger att ”Förskolan SKA MOTVERKA traditionella könsmönster och könsroller” (LPFÖ98)

   I stället:
   Bemöt barnen som individer, isf som representanter för sitt kön.
   Erbjud gärna alternativ och uppmuntra bredare definitioner av könsrollerna, men acceptera att pojkar och flickor kommer att uppvisa skillnader på aggregerad nivå.
   Om ett barn fungerar bäst med korta kommandon och ett annat trivs bättre med längre resonemang av diskussionskaraktär – so be it, anpassa kommunikationen efter individen!
   Om ett barn gillar ruff-and-tumble lekar och ett annat vill leka mamma-pappa-barn – låt dem, utan att förmedla att det är nåt fel på dem!
   osv..

   Svara
 35. Gorby

   /  08/13/2018

  Svara
  • Gorby

    /  08/13/2018

   Denna skulle kommit först.
   Fan vilka svin…

   Svara
  • G

    /  08/13/2018

   Helvetesjävlar. Fy fan.

   Svara
  • G

    /  08/13/2018

   ”Svartklädda personer tänder eld på bilar i Göteborg

   Flera bilar brinner i Göteborg – det har kommit in larm från Hjällbo och från Frölunda.

   – Flera inringare uppger att det ska vara 5–6 svartklädda ungdomar som tänt på bilarna, säger Ulla Brehm på polisen i region väst.

   Enligt räddningstjänsten i Storgöteborg ska det vara ska det vara över 20 bilar som brunnit.

   Även i Trollhättan brinner det och där ska ungdomar även ha kastat sten mot polisen.

   – Det är många som ringt 112. Det ska vara ungdomar i mörka hoodies och adidasbyxor som tänt eld på bilar. De ska sedan ha sprungit från platserna, säger Ulla Brehm, presstalesperson på polisen i region väst.

   – Jag hörde smällar och ljud och gick ut och tittade. Jag såg en bil börja brinna, sen nästa och nästa. Då såg jag killarna som sprang från platsen. Helt svartklädda med huvor. Kanske 6-7 stycken. De sprang upp mot Frölunda torg, säger ett vittne som bor i Frölunda.(forts)
   https://www.aftonbladet.se/a/KvAKvG

   Ett vittne berättar:

   – Från början uppfattade jag det som en serie med skottlossningar. Jag försökte få det till smällare, men jag fick inte ihop det till det. Det lät som skott.

   Det var något så otroligt med rök i början, och nu är det en jävla aktivitet. Det är polisbilar och brandkårar överallt. Mycket, mycket blåljus. Vi har inte upplevt något liknande här förut.

   Ett annat vittne berättar för GT:

   – Det här var organiserat. De ville göra så stor skada som möjligt. Jag var rädd.

   – Jag såg tre-fyra svartklädda killar. En av dem kastade en Molotovcocktail mot en bil som direkt tog fyr. Sedan hördes en kraftig smäll.

   – Killen som kastade började också brinna, det tog eld i hans ena jackärm. Då fick han hjälp av en av de andra att släcka.

   På måndagskvällen brinner det även i Kronogården i Trollhättan. Sedan 21.30-tiden befinner sig personal från Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund vid en brytpunkt strax utanför brandområdet.

   Elva man plus yttre befäl är redo att påbörja släckningsarbetet när polisen ger klartecken.

   – Räddningstjänsten med styrkor från Trollhättan och Vänersborg och vårt yttre befäl befinner sig på en brytpunkt utanför området Kronogården. Polisen är inne i området för att göra platsen säker för oss så att vi kan ta oss in där. I nuläget brinner däck, lastpallar och det är gräsbränder inne i området, säger Simon Willner, inre befäl vid räddningstjänsten i Norra Älvsborg.

   Han berättar att vittnen sett maskerade personer i området strax innan bränderna.

   – Det skjuts raketeter och smällare och dylikt och det har ju hänt förr att det hänt incidenter så därför avvaktar vi på att polisen kan meddela att området är säkert. Vi avvaktar med att gå in på grund av säkerhetsläget.

   Oskar Selberg, 27, bor i närheten av Frölunda torg och hörde fyra smällar.

   – Vi såg folk som sprang runt med molotovcocktails och tände eld på bilar. Man känner sig otrygg. Nu är det stort pådrag här, säger han.

   En film på hans Youtube-kanal visar hur sju personer springer från platsen efter bilar stuckits i brand.
   https://www.expressen.se/gt/flera-bilar-i-lagor-i-frolunda-flera-ungdomar-flydde-platsen/

   Svara
   • weasel

     /  08/14/2018

    ”– Jag såg tre-fyra svartklädda killar. En av dem kastade en Molotovcocktail mot en bil som direkt tog fyr. Sedan hördes en kraftig smäll.

    – Killen som kastade började också brinna, det tog eld i hans ena jackärm. Då fick han hjälp av en av de andra att släcka. ”

    Hoppas att han blev ordentligt brännskadad och att det gör riktigt helvetiskt ont.

    Svara
   • G

     /  08/14/2018

    ”Skadegörelsen skedde systematiskt, uppger flera vittnen.

    – En gick och krossade bilfönster medan en annan hällde tändvätska i bilarna. De gick systematiskt runt på hela parkeringen och började tända eld, säger Eden, 21, som blev vittne till händelserna i Frölunda.

    Själv försökte hon så fort som möjligt komma i kontakt med polis och räddningstjänst.

    – Många av de boende här kom sedan ut för att kolla vad det var som hände, då började de här personerna springa härifrån, säger Eden till Aftonbladet.

    Många boende i området filmade händelserna.

    – Jag hörde smällar och ljud och gick ut och tittade. Jag såg en bil börja brinna, sen nästa och nästa. Då såg jag killarna som sprang från platsen. Helt svartklädda med huvor. Kanske 6-7 stycken. De sprang upp mot Frölunda torg, säger ett annat vittne som också bor i Frölunda.

    Eden säger att hon just nu är lite skakad av det som hänt.

    – Det är ett väldigt lugnt område som vi bor i. Nästan alla jag pratat med har filmat det här.”
    https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Rxdnyx/eden-21-de-gick-systematiskt-runt-och-tande-eld-pa-bilar

    Svara
   • G

     /  08/14/2018

    ”Senare rapporterades att siffran stigit till ett 80-tal bilar som har brunnit eller skadats på andra sätt.

    – Vi har haft perioder med många bränder men på en och samma kväll och på en så kort tidsrymd, på så många olika platser, det vet jag inte om vi har haft tidigare, säger Ulla Brehm, presstalesperson på polisen i region väst

    Frölunda: En grupp på 6-8 maskerade ungdomar tände eld och kastade sten på bilar. 31 bilar har brunnit och 35 skadats.

    Nordöstra Göteborg: 8-10 ungdomar kastade sten och tände eld på bilar. Totalt 15 bilar har brunnit.

    Trollhättan: En större grupp på 30-40 ungdomar kastade sten och tände eld på bilar, lastpallar och däck. Sex bilar har brunnit och ytterligare några bilar skall vara skadade. I Trollhättan blockerades vägar av ungdomar som även kastade sten mot polisen och deras fordon.

    Källa: Polisen”
    https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/polisen-ett-60-tal-bilar-som-har-brunnit

    Svara
   • G

     /  08/14/2018

    ”Upplopp med bränder, smällare och explosioner

    Omfattande oroligheter med bränder, raketer och sönderslagna fönsterrutor utbröt på Kronogården i Trollhättan på måndagskvällen. Det hördes även kraftiga smällar från raketer och när brinnande bilar exploderade.

    – När jag var vid torget och skolan för en stund sedan var det massor av folk där. Och jag kunde se att det varit omfattande skadegörelse på skolan och biblioteket, flera fönsterrutor är krossade, berättade Joachim Nywall.”
    http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4stsverige/upplopp-med-br%C3%A4nder-sm%C3%A4llare-och-explosioner-1.7656214

    Svara
   • G

     /  08/14/2018

    Svara
   • G

     /  08/14/2018

    facebook.com/katarinaholmgren65/videos/10156582509031054

    Svara
   • Gorby

     /  08/14/2018
    Svara
   • Gorby

     /  08/14/2018

    Svara
  • G

    /  08/14/2018

   Svara
  • G

    /  08/14/2018

   Martin: ”(V)änstersympatisör, Majorna-medlem”

   Svara
   • Motkraft

     /  08/14/2018

    Förnekarna förnekar sig aldrig.

    Att NMR eller SD-anhängare skulle våga sig ut till en (vad jag förmodar) invandrartät förort och bränna upp invandrares bilar ser jag som helt uteslutet. Vore väl i det närmaste självmord.

    Att SD skulle betala våldsverkare för att de ska bränna bilar vore även det för riskfyllt. Risken att det uppdagas är stor och det skulle få svåra politiska följder.

    Så då återstår…. ?

    Det är värre än så. Ingen tror väl att dessa fyra maskerade gör detta och håller för sig själva? Alla deras vänner vet. Flickvänner vet. Kanske till och med vissa släktingar till förövarna vet.

    Det är inte en liten klick som orsakar problemen, det är långt värre än så.

    Svara
    • Motkraft

      /  08/14/2018

     Nu vet jag inte hur ”samtidiga” bränderna var, visst kan de vara samordnade.

     Men ungdomarna har mobiltelefoner och de läser sociala medier. Att det brinner flera bilar på flera platser kan lika gärna vara att ryktet spridits bland ungdomsgängen och de låtit sig inspireras.

     Var ju många vittnen, kanske får polisen tag i någon av förövarna och kan fråga…

     Svara
  • G

    /  08/14/2018

   ”JUST NU: Ett 80-tal bilar har brunnit eller på andra sätt vandaliserats i Storgöteborg, uppger räddningstjänsten för Ekot.”
   https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&artikel=7019216

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  08/14/2018

    Det är ju bara så kallade veckan-innan-busungarna-börjar-skolan-bilar som brinner, så här har det varit sen urminne tider, kan faktiskt minnas min egen ungdom på slutet av 1800-talet. Mina föräldrar hade utvandrat till USA två årtionden tidigare, och varje gång jag återvänt från en lång skön sommarledighet i Sverige så blev jag och mina vänner lite utanför. Dels för att det inte fanns några ungdomsgårdar i Minnesota men även på grund av den strukturella rasismen så brände jag och mina kompisar alltid ner ett gäng droskor, ångbilar och skördetröskor.

    Svara
  • G

    /  08/14/2018

   ”En polisbuss på uppdrag i Kalmar fick två rutor krossade under måndagskvällen.

   – De är på väg till ett handräckningsärende för att utföra en transport. När deras polisbuss står parkerad på gatan utanför den här adressen så har vi fått uppgifter att ungdomar ska ha befunnit sig vid polisbussen och i samband med detta har två stora rutor krossats på bussen.”
   https://www.aftonbladet.se/a/Mg8v1M

   Svara
 36. G

   /  08/13/2018

  Svara
 37. G

   /  08/13/2018

  Svara
 38. G

   /  08/13/2018

  ”Moderatpolitikern och Karlskronarektorn Mattias Liedholm blev brutalt nerslagen när han skulle avstyra ett bråk. Från sjuksängen fick han hundratals brev och kommentarer med hot och hat. ”Hoppas nån pissar i din dropp”, lyder en av många reaktioner efter misshandeln.
  ..[..]..
  Efter en lyckad operation i Lund är han nu hemma igen, blåslagen, omtöcknad – och osäker på den egna framtiden som offentlig person inom kommunpolitiken och i Karlskrona Pride.

  Förklaringen är de hundratals hot- och hatfulla kommentarer, brev och reaktioner som riktats mot Liedholm och familjen efter händelsen.

  – Jag vet inte om den offentliga miljön eller det här samhället är någonting för mig längre. När folk önskar att jag vore död trots att jag drabbats av en tragedi så är jag osäker på om jag orkar fortsätta, säger Mattias Liedholm.

  I flera av kommentarerna och breven målas Liedholm och familjen ut som ”landsförrädare” som bara fått ”vad den förtjänat”.

  – Många som skrivit önskar att jag aldrig hade överlevt slaget. Troligtvis är dessa kommentarer kopplade till mitt och min hustrus engagemang för mångfald, bland annat genom våra framträdande roller i Karlskrona Pride.

  Mattias Liedholm har själv gjort en omfattande sammanställning av de grövsta påhoppen.

  – Det är hat från både höger och vänster. En del skriver öppet och andra är mer nättroll.(forts)”

  Svara
 39. G

   /  08/13/2018

  ”Otryggt på Arlanda: egna personalen kallar kollegor ”svennehora”
  ….
  Enligt Samhällsnytts källa sker det otaliga kulturkrockar mellan invandrare och personal med svensk bakgrund.

  – De gaddar ihop sig mot oss och är allmänt otrevliga och oemottagliga för kritiken, berättar källan. Mycket härjande, gapande och skrikande. Man hör ofta exempelvis ”walla brorsan” som skriks ut tvärs över rummet. Inte bara är det väldigt irriterande, det hör inte hemma på en svensk arbetsplats.

  – Det har kommit fram andra i personalen till mig och varit chockade, främst de som jobbar på morgonskiften då det brukar vara lugnare och är inte lika vana vid stöket.

  – En gång var det en kollega som frågade mig ”Hörde du vad han sa?”, vilket jag inte hade gjort. Kollegan berättade då att en i personalen hade sagt något som en av invandrarna som jobbar hos oss inte höll med om. Då hade han svarat ”sug min kuk” till min kollega som knappt trodde sina öron.

  Hur ofta händer sådant?

  – Varje dag skulle jag säga. Det är många som sett och fått uppleva den sortens verbala påhopp, men ingen vågar säga något. De är rädda att förlora sina jobb och sin försörjning.

  – Exempelvis när de gjort något fel eller inte lyssnat på instruktioner. Så fort man vänder sig om börjar de snacka sinsemellan och det är mycket ”svennehora”, ”svennejävel”, ”knulla din mamma” och sånt. (forts)”
  https://samnytt.se/otryggt-pa-arlanda-egna-personalen-kallar-kollegor-svennehora/

  Svara
  • Bläddrar i kartoteket … ”kompetensregn” … nej … ”rädda pensionerna” … ”berikning” …
   Där var den: ”emigrera”.

   Allvarligt talat, är detta ett företag som vill ha kunder och gå med vinst?
   Hur mycket bidrag får man från skattebetalarna?

   Svara
 40. G

   /  08/13/2018

  ”Altstadt: De som har rätt identitet ska kärleksbombas

  Stockhoms prideparad slog både deltagar- och publikrekord och nu står Göteborg på tur att tåga för ”allas lika värde”.

  Min entusiasm dog dock långt innan exempelvis Försäkringskassan blev pridesponsor i hopp om att få samma utdelning som Mark Levengood, vars paradupplevelse återgavs i Expressen: ”Man blir väldigt lovebombad när man går här, man fyller på batterierna för resten av året.”
  ..[..]..
  Varför kan inte prideparaden våga paja det identitetspolitiska partyt, lämna stadskärnornas ideologiska comfort zones och med parollen om allas lika värde tåga in i verklighetens fientliga territorier? Där kommer dock invånarna knappast att lovebomba Mark Levengood eller fylla hans egobatterier. I orten bland de förtryckta minoriteterna, där homo-och transfoberna är i majoritet, riskerar inte bara Pride utan en hel politisk världsbild att få batteriet urladdat.”
  http://www.gp.se/altstadt-de-som-har-rätt-identitet-ska-kärleksbombas-1.7601862

  Svara
  • Lars Anders Johansson: Surdegsbaket behöver polisens våldsmonopol
   https://www.op.se/artikel/opinion/ledare/lars-anders-johansson-surdegsbaket-behover-polisens-valdsmonopol
   ”I det moderna västerländska samhället har våldet i mångas tillvaro reducerats till ett minimum. Därav drar vissa den felaktiga slutsatsen att också de samhällsinstitutioner på vilka vi har överlåtit den gemensamma våldsutövningen, polisen och militären, skulle kunna avskaffas eller minimeras. Trots att det är just tack vare dem som flertalet av oss kan upprätthålla en pacifistisk livsstil, fri från våld.”

   Svara
 41. weasel

   /  08/13/2018

  Okej, nu har Nooshi Dadgostar från Vänsterpartiet förklarat för oss att skjutningarna i Malmö beror på att vita män i Danderyd betalar för lite skatt.
  Tidigare har Stefan Löfven förklarat för oss att anledningen till att 80 % av de utländska medborgarna som döms för våldtäkt inte utvisas är att SD vill begränsa LAS-reglerna för småföretag.
  Och sedan undrar de så kallade folkvalda varför ”politikerföraktet ökar” ? 😮

  I Sverige har alla invånare rätt till bostadsbidrag, barnbidrag, försörjningsstöd, gratis (dvs skattefinansierad ) sjukvård och skola.
  Detta gäller såväl i Danderyd som i Malmö.
  De som väljer att råna, misshandla, våldta och sälja droger VÄLJER detta.
  Det finns alltså inga som helst ”socioekonomiska faktorer” som ”tvingar” någon att sälja droger eller göra smash and grab-kupper mot guldbutiker.
  Folk i Sverige ( och där ligger Malmö ) svälter alltså inte ihjäl om dom inte säljer droger och rånar människor och butiker.
  Lik förbannat säljer dom droger och rånar folk och butiker.
  Och detta gör dom eftersom dom vill ha pengar.
  Dom vill ha pengar så pass mycket att dom till och med är beredda att skada/döda människor för att få det.
  Dom är alltså den absoluta värsta sortens ultrakapitalister , som bokstavligen talat till och med är beredda att gå över lik för att komma över pengar och kapitalvaror.
  Ironiskt nog är det så att ….Vänsterpartiet ständigt ursäktat och försvarar dessa ultrakapitalister !?!?

  Världen är verkligen upp och ner.
  :/

  Svara
 42. G

   /  08/14/2018

  Svara
 43. G

   /  08/14/2018

  Svara
  • G

    /  08/14/2018

   ”Johan Ehrenberg är desperat. Bolagen han äger har nu börjat konka. Igen. Bollen sattes i rullning av att Presstödsnämnden beslutat att kolla på hans prenumerationssiffror och konstaterat att de flesta inte når upp till kraven, för att man ändrade kraven 2017 dessutom.

   Jag började granska honom redan 2015 och har återkommit varje år. För att bidragsentreprenören inte ska kunna casha in mer av mina skattepengar. Och nu börjar konkurserna som sagt.
   ..[..]..
   Vad gör Ehrenberg?

   Han skickar ett tiggarbrev. Till 45 000 (!) personer. Jag har fått det av en läsare. Mailet var så långt att det är mer läsbart i annat format.

   Notera ordet “troll”- kamrat Ehrenbergs etikett på alla höger om Miljöpartiet. Men jag har aldrig intresserat mig för Ehrenberg privat och där ingår hans hälsa så just den delen syftar inte på mig.

   Men Ehrenberg själv har inga som helst problem att kapitalisera på sin sjukdom – han medger själv längre ner i brevet att hans cancer är skälet varför folk borde ge honom pengar för att han ska kunna betala tillbaka bidraget han orättfärdigt lurat sig till från skattebetalarna.

   Han är inte så lite fräck tycker jag, som dessutom rakt ut hävdar att myndigheten Presstödsnämndens beslut handlar om att få bort honom innan valet. Som om de tar någon hänsyn till val eller hans politiska åsikter.

   En sak har han rätt i – jag ger mig inte förrän han tvingas lägga ner. Människor som han som i decennier satt i system att leva på skattebetalarna och sedan kalla sig entreprenör, som luras och fuskar, ska inte driva några företag. Ingen blir gladare om åtminstone majoriteten av hans fejkbolag konkar. Tre har redan skickat in. (forts)”

   Läs gärna hela. Helt sanslöst, som om han inte förstår vad han gjort och gör fel, varför inte bara lägga av, ändra bidragstänket i skallen och istället börja göra rätt för sig.

   Svara
 44. TV

   /  08/14/2018

  SVT

  ”Kvinnor särskilt utsatta

  Valaffischerna har blivit omkullvälta, sparkade på och vandaliserade och rapporter har inkommit om vandaliserade socialdemokratiska affischer i flera kommuner bland annat Hultsfred och Lessebo. Enligt Linus Hellman som är ombudsman för Socialdemokraterna i Kalmar är det dessutom tydligt att det för deras del är de affischer med kvinnor på som varit värst utsatta.

  – Det har varit väldigt tydligt riktat mot kvinnor på våra affischer antingen att man har satt över klisterlappar eller klottrat på deras ansikten. Men man har även skrivit sexistiska och rasistiska budskap och ritat könsorgan, säger Linus Hellman ombudsman för Socialdemokraterna i Kalmar.”

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/valaffischer-i-kalmar-kommun-vandaliserade

  SVT, igen

  Patrik Hermansson om alt-right: ”De har gemensamt antifeminism och vit identitet”

  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/patrik-hermansson-om-alt-right-de-har-gemensamt-antifeminism-och-vit-identitet

  Svara
 45. G

   /  08/14/2018

  Jaja, vi vet. Hahahaha!

  Oavsett vad man tycker om Ygemannen, S eller vad som helst, humor i politiken lättar upp stämningen, speciellt en valrörelse som denna. Men vissa antidemokrater tycker bevisligen att det är roligare att störa möten och riva ner affischer.

  Svara
 46. G

   /  08/14/2018

  Svara
  • G

    /  08/14/2018

   ”Rojas avgår från chilensk ministerpost

   Den svensk-chilenske före detta folkpartistiske politikern Mauricio Rojas blev i förra veckan utsedd till kulturminister i Chile. Nu uppger den chilenska tidningen La Tercera att han avgår efter kritik för uttalanden han gjort för två år sedan.

   Rojas ska, enligt Sveriges Radios Kulturnytt, ha sagt i en CNN-intervju att Chiles minnesmuseum över diktaturens offer ger en falsk version av Chiles historia.

   På Twitter har Mauricio Rojas bemött den skarpa kritiken mot honom, där han säger att uttalandena kommer från en gammal intervju som inte speglar hans tankar i dag.”
   https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7019206

   Svara
 47. G

   /  08/14/2018

  Ola: ”Kommunikationschef Centerpartiet.”

  Svara
 48. G

   /  08/14/2018

  Philip: ”Förbundsordförande SSU Sverige”

  Svara
 49. G

   /  08/14/2018

  Svara
 50. G

   /  08/14/2018

  Svara
 51. G

   /  08/14/2018

  Svara
  • G

    /  08/14/2018

   ”Skådespelaren Kjell Bergqvist använder sin Facebook till att bland annat sprida sitt politiska budskap.

   När skådespelaren skrev ut att han är socialdemokrat möttes han av både hejarop och även hatiska kommentarer – nu bemöter han hatet.
   …..
   ”Det var som fan vad det inlägget tog skruv! Nu har det tydligen blivit kontroversiellt att vara socialdemokrat. Hemsk utveckling.” skriver Kjell Bergqvist i ett inlägg.
   …..
   ”Socialdemokraterna har kanske inte haft sin bästa säsong men värdegrunden är fortfarande densamma. Alla människors lika värde och solidaritet bland annat. Tyvärr är solidaritet ett ord man inte hör så ofta längre.”
   …..
   ”Vad som helst men ALDRIG SD”, skriver han.”
   https://www.expressen.se/noje/kjell-bergqvist-hatas-efter-utspelet-/

   Svara
 52. G

   /  08/14/2018

  ”PINSAMT AV CENTERPARTIET I KALMAR

  Idag kallade Centerpartiet i Kalmar till presskonferens och anklagade mig för förföljelse av deras riksdagskandidat Jaafar Al-Jabiri för att jag vid några tillfällen nämnt honom i samband med att jag skrivit om Centerpartiet och deras vurmande för islam.”
  http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/08/09/11554905-pinsamt-av-centerpartiet-i-kalmar/

  ”Jag har de senaste veckorna skrivit ett antal blogginlägg med rubriken ”Den konflikträdde och naive svensken”. Under stadsfesten hade jag en del diskussioner med besökare och jag kan konstatera att situationen är värre än jag befarat inom vissa grupper. Okunskapen om islam är uppenbarligen fullständigt total.

  Den här okunskapen kommer vara förödande för nationen Sveriges framtid.

  PS
  Ett nytt begrepp myntades idag av en moderat politiker. Rättrogen sekulär muslim!
  Förklara den benämningen den som kan.”
  http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/08/13/11555758-valstugeodor/

  Svara
 53. G

   /  08/14/2018

  Svara
 54. G

   /  08/14/2018

  Svara
 55. G

   /  08/14/2018

  https://toklandet.wordpress.com/2018/08/13/vansterpartiet-och-losningen-pa-gangkriminaliteten/#comment-159309

  MiT har ju postat lite av denna Nymne då och då tidigare.
  Nymne: ”Sträng Marxist och utilitatist. Inte god ton. Demokratifetichist.”

  Svara
 56. MiT

   /  08/14/2018

  Från 2014, läs tråden

  Svara
 57. Rikard

   /  08/14/2018

  Hej.

  Helt kort:

  Det finns inga problem med dagens situation re: invandring, ockupation av delar av Sverige och islam, som inte kan lösas med att ca 1½ miljon ej svenska personer utvisas till sina, eller sina föräldrars, hemländer.

  Inga problem alls.

  Arbetslösheten hade gått ner för samtliga sektorer.
  Kriminaliteten hade gått ner, kraftigt. Många brottstyper hade nästan helt utraderats jämfört med idag.
  Kostnaden för social infrastruktur hade sjunkit enormt.
  Bostadsbristen (vilket egentligen är en obalans mellan var många vill bo och var det finns bostäder de har råd med) hade upphört att existera.
  Kostnaderna för sjukvården hade fallit kraftigt.

  Och så vidare.

  Allt som behövs, är ett styre av landet som säger: ”Sverige är svenskarnas – Sverige och svenskarna kommer i första hand”.

  Allt som behövs, är att samtliga som rest på semester dit de ‘flytt’ ifrån utvisas; att de som begått brott utvisas; att de som inte kunnat identifiera sig utvisas; att de som ljugit om ålder utvisas; att de som ljugit i sin ansökan utvisas; att de som kommit som ‘anhöriga’ utvisas; att de som är barn till kriminella eller bedragare utvisas med familjen eller klanen.

  De enda man behöver göra undantag för är den ytterligt lilla procent som är självförsörjande, välanpassad, och laglydig. De som verkligen har flyktingskäl skall vistas i flyktingläger och återvända så fort som det bara går – de skall inte ha och har ingen rätt att vistas i landet.

  Det är inte ett orimligt antagande att detta skulle, efter den initiala kostnaden, spara landet och folket resurser i storleksordningen över 200 000 000 000:-.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
 1. Påminnelse inför valet: Del 13. Sista delen | WTF?
 2. Smått och gott från 2018, del 4 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: