Miljöpartiets valvinnare: Parkeringsskatt ska få folk att använda lådcykel vid storhandling!

Miljöpartiet kommer med årets valkross redan 17 augusti!

En riktigt Game Changer!

Hur ska de andra kunna kontra mot den här valvinnaren? MP måste ju rusa i opinionen nu!

Jag menar vem drömmer inte om att ta lådcykeln 7-8 km i snögloppet i dec efter jobbet när man ska julhandla med två trötta ungar som hojtar?

Vilka jäkla skickliga strateger Miljöpartiet har alltså! Sån fingertoppskänsla!

Nu blir Miljöpartiet ostoppbara i valet! MP, Framtidspartiet! Mot Lådcyklarna!

MVH

MiT

Lämna en kommentar

210 kommentarer

 1. MickeP

   /  08/17/2018

  Säg inte det. Man måste alltid ta i beräkning att svenska folket är lite eljest. Annars skulle sådana här förslag inte ens sett dagens ljus.

  MickeP

  Svara
  • Senior

    /  08/17/2018

   Inte utan att jag kan hålla med lite…

   När man inte tror att det kan bli värre…..-Så blir det värre!
   När man inte tror att de kan få några röster……-Så fortsätter folk rösta på dem!

   Svara
   • ”Införandet av socialismen kräver kapitalismens avskaffande.”
    – Vänsterpartiets partiprogram, antaget efter kongressbeslut 2016.

    V ligger omkring 10%.

    Svara
    • Senior

      /  08/17/2018

     Precis så.

     Detta trots att de har facit från A L L A länder som provat, ALLA, 100% utfall!

     Senast Venezuela.. -Men nej då, ”min” socialism funkar inte så….

     Det finns säkert en medicinsk diagnos även på denna del av den politiska vänsterblivenheten.

     Svara
    • Melmac

      /  08/17/2018

     Tippar på att de flesta inte har en aning om den meningen. Man bryr sig inte om att läsa partiprogram etc. utan man går på det som media skriver om.

     Se på Utviks bok om Vänsterpartiet, vem har tänkt på det av väljarna? Eller S historia?

     Svara
     • Senior

       /  08/17/2018

      Uppenbarligen alldeles för få.

      Mitt samvete är ganska rent på den punkten, dock var även jag indoktrinerad S-boskap alldeles för långt upp i åren innan jag blev medveten om deras historia. -Och av deras samvetslösa historierevision när det passar deras syften.

    • Har du länk till den delen av partiprogrammet, så man kan slå det i huvudet på vänsterfolk

     Svara
    • Tor

      /  08/17/2018

     Socialism:
     När du tror att staten kan bestämma var du vill lägga dina pengar bättre än dig själv.
     Kapitalism:
     De fel som uppstår rättas automatiskt till eftersom ingen vill betala för det som är sämre.

     Socialism:
     Alla måste betala sina pengar till staten – annars knackar polisen på dörren och sätter dig i finkan.
     Kapitalism:
     Alla som vill får ge pengar till staten frivilligt.

     Tydligare än så kan inte jag beskriva skillnaden.
     Att inte alla friska människor kan se det är ett mysterium.
     Sen finns naturligtvis grader från rå ultrakapitalism till kommunism.

     Svara
  • MickeP

    /  08/17/2018

   För att bevisa min hypotes.

   Idag kom två opinionsmätningar där MP går framåt (och SD backar). De s.k. experterna förklarar detta med den varma sommaren och därpå följande skogsbränder. Folk i allmänhet tar alltså vädret under den gångna sommaren till intäkt för att klimatalarmisterna har rätt och att en röst på MP skulle vara ngn slags botemedel för detta. Jag har hört samma tankegångar på mitt jobb. Vanligtvis förnuftiga personer har uttryckt oro och rädsla, efter att ha lyssnat på SVT, SR, TV4 eller läst om saken i de största nyhetsdrakarna. Jag känner igen beteendet så väl.

   Minns:
   1. Skogsdöden
   2. Ozonhålet
   3. Säldöden
   4. HIV-döden
   5. Fågelinfluensan
   6. Svininfluensan
   7. Har jag glömt ngt?

   Allt med påhittade konsekvenser om att människosläktet skulle dö ut, att planeten jorden inte skulle kunna vara en plats för människan att leva på längre. Och med de verkliga konsekvenserna att en liten grupp domedagsprofeter röstas in i riksdagen och får en långt större påverkan än de förtjänar. Och med den ytterligare konsekvensen att sans och balans fullständigt försvinner hos våra ”vanliga” politiker som börjar fatta halvstarriga beslut i stort som smått bara för att vara dessa domedagsprofeter till lags. Beslut som i många fall gör mer skada än nytta, ta t.ex. massvaccinationen och alla andra krumbukter gällande svininfluensan.

   Och har svenska folket lärt sig ngt? Näe, en varm sommar gör tydligen ett klimat som kommer att vara i hundratals (om inte tusentals) år. Detta är tydligen vad många tror. Och vill därför rösta MP.

   Det är därför jag anser svenska folket vara lite eljest. Inte alla naturligtvis, men tillräckligt många för att det ska bli problem.

   MickeP (som f.ö. är född 1959, då det också var en varm sommar – getingsommaren kallad)

   Svara
  • MickeP

    /  08/17/2018

   Och för att ta det i ett ännu större perspektiv (skönt att vara etta på pucken för en gångs skull; behöver inte scrolla så förbannat för att svara mig själv). 🙂

   Enligt forskare har planeten jorden de senaste årmiljonerna med viss regelbundenhet drabbats av istider där stora delar av landmassorna blivit isbetäckta (=ingen möjlighet till överlevnad för ngn landgående varelse i dessa områden; jag bortser därvid från bakterier och liknande). Jag vill minnas att cykler om 9 000 – 11 000 år mellan dessa istider har nämnts. I så fall är det inte somrar med värme på dryga trettio grader som vi har att se fram emot på våra breddgrader och på lite längre sikt. I så fall är det ngt helt annat!

   Och ngt som inte får sin lösning genom skattesubventionerade el- eller lådcyklar.

   Jag vill också påminna om att Grönland under vikingatiden var möjligt att upptäcka, examinera och exploatera. Vikingabesättningar bosatte sig där och överlevde i flera århundranden. De t.o.m. odlade vin på stället.

   Vad tror alla dessa historielösa miljöpartister att detta berodde på? Har ngn vetgirig journalist i MSM frågat dem? Självklart inte, MSM är lika historielösa dem.

   Nå, självklart berodde det på ett varmare klimat. Utan att fossila bränslen ens var uppfunna. Då, på den tiden, levde man exakt på det sätt som MP förespråkar. Transporter skedde med, om inte för egen hand, så med hjälp av häst. På havet var det segel eller åror som gällde. Inte en motoriserad enhet så långt ögat nådde.

   Hur förklarar MP att man trots detta kunde odla vindruvor på Grönland.

   Nä, man gör inte det. Man får inte ens frågan av hycklarna i MSM. Och eljest-folket svenne-banan dumskalle tycker ändå att de har en poäng.

   Jag tar mig för pannan.

   MickeP

   Svara
   • Porta

     /  08/17/2018

    Du har så rätt Micke P… Folk slänger ur sig klimatförnekare, för att få det till att de som inte ser en alarmerande av MÄNNISKOR orsakad ”klimatkatastrof” närma sig vara lika ovetande/inskränkta som de som förnekar förintelsen. Att vi haft mycket högre koldioxidhalter i luften historiskt, när växter och djurliv verkligen frodades behöver vi inte fundera på… http://jo.nova.s3.amazonaws.com/graph/plants/plant-growth/plant-growth-co2-carbon-yield-increase.gif
    Vi var under 300ppm när de som vill se ”katastrofen” komma vill jämföra med (i temperatur) och nu är vi vid 440ppm eller nått. Öknar minskar och blir grönare då ökad koldioxid gör att växter växer bättre och blir mindre känsliga för torka. Norra halvklotet (där den mesta landmassan finns) blir marginellt varmare, vilket gör att levnadsbetingelserna förbättras. Mindre temperaturskillnader mellan polerna och ekvatorn ger mindre våldsamma väder… se rapporterna som säger ”värre stormar”, de talar om kostnader och drabbade… för att vi blir fler och bor vid kusterna… Sen hur solens olika cykler, jordens i olika cykler förändrande bana runt solen påverkar (obs ironi kommande…) gör att vi får istider med jämna mellanrum behöver vi inte fundera på bara vi kan få folk att köra ”Christiancyklar” eller ta bussen i sina av återvunnet navelludd gjorda Näbbstövlar till köpcentret och ta ut mer skatt till vår underbara ”cirkulära ekonomi…”.

    PS!
    Ni vet att inte ens alarmisterna säger att det kommer bli plusgrader året om i Arktis och Antarktis va? Ökad smältning och ökat nedfall som jobbar mot varandra!?? Is som smälter i Arktis höjer inte havsnivån ett dugg om ni är rädda för det, jämför med isbitar i ett glas, bara is på land t ex Grönland och Antarktis kan göra det men hur många tusen år det skulle ta säger de inte, bara… HAVSNIVÅN KAN HÖJAS SJU METER!!!!!!!! VI KOMMER DRUNKNA!!!!!! VI MÅSTE FÅ DINA SKATTEPENGAR TILL ATT SUBVENTIONERA ELCYCKLAR TILL DE RIKA NU SÅ DE INTE KÖR DIESELSLUKANDE SUVAR ISTÄLLET!!!!!!!!!!!!!!!
    DS!

    Svara
    • MickeP

      /  08/18/2018

     Tack Porta.

     Jag skrev här nedan om det röda pillret innan jag hade läst ovanstående kommentar från dig. Jag inser nu att du likt Obelix var född i grytan som kokade ihop de röda pillren. 🙂

     Hoppas du förstår att jag med dessa rader försöker vara både skämtsam och uppskattande.

     MickeP

     Svara
     • Porta

       /  08/18/2018

      Tack själv MickeP! Jag ville bara (som du förstått) försvara uttrycket ”eljest” från att vara Miljöpartist! Jag gillar original å deras frihet i tanke vill jag inte skall förväxlas med inskränktheten i tanke att vara miljöpartist eller socialist.
      Å för er som vill se mång original kom in te byn, glöm int de e Oxhälja, först hälja i September!

     • Kronblom

       /  08/18/2018

      De spörs!

    • Senior

      /  08/18/2018

     Dessutom:
     Det är ca -50 °C på/runt polerna.
     En temperaturhöjning på ett par grader smälter inte isen, istäcket blir mindre och packiskanten flyttas lite närmare polerna, men de får det ju att framstå som om hela arktis smälter. Packisen ligger precis som Porta skriver och ”skvalpar” i vattnet, och all is som ligger i vatten har noll påverkan på vattennivån om det smälter.

     Samma sak med våra bergstoppar. gränsen för glaciärerna kan flytta sig uppåt några meter, men på höjd är det fortfarande kallt. Ett par graders skillnad lär inte ha så stor påverkan, på 1500m höjd ligger det idag på ca 0°C, på 2000m höjd ca -10 °C

     https://sv.wikipedia.org/wiki/Luftens_temperaturskiktning#/media/File:Instableair.svg

     Något man i ”miljökretsar” talar väldigt tyst om, eller inte alls, är att istäcket på antarktis faktiskt blir större i samma takt som arktis blir mindre. Något som snarare tyder på att jorden håller på att ”kantra” med arktis mot solen.

     https://illvet.se/naturen/isen-blir-tjockare-paa-antarktis

     https://www.epochtimes.se/havsisen-runt-antarktis-vaxer-medan-isen-pa-arktis-smalter/

     -Så mycket för den koldioxidskattens miljönytta…..

     Svara
  • hllviken

    /  08/17/2018

   Svara
  • hllviken

    /  08/17/2018

   Svara
  • Porta

    /  08/17/2018

   Eljest, jo visst som Värmlänning av födsel och ohejdad vana kan jag säga att eljest är inte automatiskt fel… Felet är vi låter idioter låter leva av skattemedel! Å ja, jag vet att medel behöver föras in till det allmänna men det måste vara en skarp gräns för vad det får användas till och det finns olika sätt att finansiera det samhället (inte staten) behöver. Skatt är stöld!

   Svara
   • MickeP

     /  08/18/2018

    Och så ser jag då ytterligare ett par personer av de andra som börjar rycka i kablarna efter att ha tagit det röda pillret (om ni inte sett Matrix förstår ni inte vad jag menar). Förutom Porta här ovan (och de flesta andra kommentatorer här på bloggen) läser jag en insändare på nazistknarkarfascistrasist-siten Flashback (tänk att vi på mitt jobb inom Ekobrottsmyndigheten inte har tillgång till Flashback, så jag måste gå in där i smyg) av ngn som kallar sig Hexen 666. Han/hon (jag vägrar använda det radikalfeministiska begreppet ”hen”=höna) skriver följande mkt tänkvärda kommentar:

    ”Miljöpartister är lite underliga människor. Jag känner ett par stycken och dom är välutbildade, har bra lön, bor i stockholm och rör sig i ”fina” kretsar. Dom anser att det är deras plikt att ägna sig åt miljöfrågor, som egentligen inte handlar om miljö utan regleringar och strypt tillväxt. Det är vad deras diskussioner kretsar kring.

    Det är en statusmarkör att vara miljömedveten. Klimatet har blivit en sådan fråga där man absolut inte får avvika om man rör sig inom deras kretsar. Gör man det blir man persona non grata, på riktigt. Det är långt värre än att kritisera invandringen. Jag kan personligen vittna om sektliknande beteenden när jag har umgåtts med dessa.

    Och dom är enorma hycklare. De lever absolut inte som dom lär. Det viktigaste är att behålla fasaden av en intellektuell miljövän. Och därför kan dom ursäkta partiets monstruösa galenskaper. Precis på samma sätt som en sektmedlem viftar bort tokerier från ledningen eftersom dom trots allt har sanningen med stort S eller för att det kostar för mycket att säga ifrån. Visst finns en och annan idiot som röstar på Mp, men många är smarta och välutbildade som helt enkelt är fast i det politiskt korrekta träsket och har låtit sig bli ideologiskt besatta.”

    Måste säga att jag känner igen det där. Jag ser en hel del på mitt jobb, de är smarta och välutbildade, kan föra sig väl och är välsmorda i käften. Men fy fan vilka hycklare!

    MickeP

    Svara
    • Porta

      /  08/18/2018

     Miljöpartister är inte eljest… de ä bort i tok!
     Glömde skicka med en video i mitt förra inlägg, den här är lite ”naiv” och jag har sett bättre moduleringar över landhöjningen i Skandinavien men hittade inte just nu så håll till godo… https://www.youtube.com/watch?v=W8l0E-qE3VA

     PS!
     Notera i början på filmen… ”en global klimatförbättring”
     DS!

     Svara
     • MickeP

       /  08/18/2018

      Intressant film. Tack för länk.

      Jag klickade vidare och lärde mig följande.

      De tre senaste istiderna har alltså varat i 100 000 år per istid och med ngra få tusentals års varmare mellanperioder. Istid är således det normala tillståndet på denna planet. Ändå får folk panikångest för den enda riktigt varma sommaren på flera år.

      Om man är så j-a korkad rent ut sagt, är man inte värd annat än MP-regeringar. Synd bara för oss som ser igenom MSM:s hycklerier och hjärntvätt och för alla dem som blir lidande av MP:s politik, särskilt äldre och barnfamiljer..

      Och Porta, jag lovar att inte använda ordet ”eljest” längre på miljöpartister. Jag ska kalla dem för vad de är, ”bort i tok” som du säger, eller ”tokjävlar” som det kallas på min dialekt.

      MickeP

 2. uffenordholm

   /  08/17/2018

  MP verkar inte inse att världen bjuder på olika förutsättningar beroende på var man bor. Där jag bor, 50+ mil norr om Stockholm, är det bara att glömma all form av cykling utanför tätorterna vintertid. Och även inom tätorterna blir det väldigt få cyklister vintertid, de flesta börjar ta bussen istället. Och ur mitt perspektiv så är det inte vidare intressant att cykla till närmsta storaffär för att handla: den ligger en mil bort! Visst, priserna är lägre än i det lokala Konsum, men det väger inte upp besväret av att ta sig dit.

  Och jag känner folk som har det långt värre: närmaste mataffär är nära fyra mil hemifrån. Och närmsta storaffär (typ ICA Maxi eller liknande) skulle ta två timmar med bil… Jag skulle ge väldigt mycket för att se en MP-are hämta barnen på dagis och sedan cykla en sådan sträcka för att ”storhandla” (vilket i detta fall lär betyda handla för en månad…) och sedan cykla hem igen!

  Och vad gäller ”snögloppet” så börjar det redan i oktober-november, och så fort det blivit kallt nog att snön ligger hela dagarna är det dags att ställa in cykeln, för det kommer att vara snö på marken till (minst) april.

  Svara
  • DGS: GÄSTSKRIBENT ARNE GUNNARSSON: VI BEHÖVER ETT NYTT VALSYSTEM
   https://detgodasamhallet.com/2018/08/12/gastskribent-arne-gunnarsson-vi-behover-ett-nytt-valsystem/
   ”Sverige har under senaste åren genomgått en kraftig demografisk förändring. Valsystemet har dock inte tagit hänsyn till detta och en förändring måste ske.

   Vid valet 2022 kommer troligen mer än av 50 procent av Sveriges befolkning att bo i Stockholm, Göteborg eller Malmö med förorter. Detta motsvarar cirka 1,5 procent av Sveriges yta. Oavsett vilket parti man röstar på, så blir det alltså dessa 1,5 procent av ytan som bestämmer över resterande 98,5 procent.”

   Svara
  • Rikard

    /  08/17/2018

   Hej.

   Det är inte stort bättre här, dryga femtio mil söder om Eken. Butiken i byn är bra, inga klagomål där, men för att storhandla så att man kan fylla på med torrvaror, verktyg, och annat man behöver på går’n… tja, inte f*n kan jag åka buss med röjsågen och alla tillbehören!

   Till länets residensstad är det två timmar med kollektivtrafiken (när den går i tid, vilket är ca varannan avgång), så då är det lätt att tänka sig vilken tid det tar vid förseningar och inställda turer – extra kul när vädret är normalt. Till den facila kostnaden av 100:- kronor (ena hållet) tar de ca åtta milen till residensstaden två timmar. Med bil tar det en timme.

   Räkneövning för miljöpartister och andra sossar: Till närmast köplada är det två mil ena hållet, till kostnaden 90:- t o r. Resan tar ca fyrtiofem minuter ena hållet. Vad kostar det för fem vuxna att åka och handla med kollektivtrafiken ovanstående två mil ena hållet och tillbaka igen, jämfört med att handla gemensamt med hushållets kombi (ca 1L bensin/milen)? Notera att en person inte kan handla åt fem och transportera detta på bussen, samt gå de sista kilometrarna till huset, men att en person kan göra det med bil. För enkelhets skull kan Fridolinerna räkna med ett bensinpris om femton kronor litern. De kan också fundera över de extrakostnader kollektivtrafiken innebär:

   Förspilld tid i väntan på buss och tåg; den har ett värde inte bara som tid av ditt liv
   Straffavgifter för uteblivna besök hos vårdgivare pga förseningar
   Kostnaden för att tvingas planera arbete och vardag efter kollektivtrafikens tidtabell

   Kollektivtrafik, likt SJ, är till för den som är förhindrad från att använda bil. Med bil kan jag resa vart jag vill, när jag vill – troligen är det där det skaver för sossar och andra fascister: det är inte de som bestämmer vart du reser eller när du gör det.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Porta

     /  08/18/2018

    Såg du snuddade vi det men den förlorade arbetsinkomsten är ofta den stora och översedda ”kostnaden” i sammanhanget…

    Svara
    • Porta

      /  08/18/2018

     Ska ge exempel… Vi bor i en ”normalstor” stad i Mellansverige, hade jobb på orten tills ”krisen” 2008/09, sen ett år med dubbla boende som satte djupa sår i ekonomin med en kåk som inte gick att sälja osv. (jag är hyfsat välutbildad och var ”arbetslös” 2 månader i den ”värsta krisen”, månaderna i ”arbetslöshet” berodde på att jag inte kunde börja direkt på nya jobbet för systemet, vi betalar för, kunde inte ge min dotter dagisplats snabbare och då menar jag inte bara de två månaderna jag var ”arbetslös” utan också de månaderna under min uppsägningstid som mitt ny jobb var klart…) innan jag fick jobb nära ”hemma” igen så nu har jag ”bara” 3,5 mil till jobbet. Dottern (är ensamstående på heltid, ja jag vet jag borde gjort bättre val…) behöver tandreglering vilken sker i ”Residensstaden”… Vi säger att hon har tid kl 14… hon är för blyg och framför allt för ung och försynt för att åka själv med buss…
     Skulle jag åka buss till jobbet har jag först 3km till busshållplats, måste åka in till ”Residensstaden” för att byta buss och åka ca 2 mil tillbaka nästan från det håll jag kom för att komma till den ”Bruksort” jag jobbar på… Ska jag vara säker på att vi kommer i tid till tandläkaren med buss får jag gå hemifrån vid typ kl 6, vända i dörren på jobbet för att vänta på bussen där för att igen åka 2 mil åt fel håll för att byta buss i ”Residensstaden” och sen hemåt, gå 1,5 km för att möta upp dottern vid skolan, gå 1,5 km till busshållplatsen och vänta på nästa buss till ”Residensstaden” Hurra för kollektivtrafik!!! Farsan cyklade till jobbet och hem på lunch en sväng i den gamla goa bruksorten jag växte upp i men 3,5 mil känns jobbigare än de 1000 meter han hade….
     Vi skippar frågan om att dottern inte kan få tandreglering i en stad med 25000+ innevånare men inser att jag med egen bil kan jobba halv dag, hinna åka hem och skjutsa henne till tandläkaren i ”Residensstaden” istället för att bara åka buss eller bara vara ”ledig”

     Svara
  • Vic

    /  08/18/2018

   Miljöpartiets förslag är ett skämt. Och regeringens miljöpolitik ännu mer. Bensinen är beskattad med vad då, 60-70% skatt? samtidigt lägger regeringen inte en tanke på att göra tågtrafiken fungerande. Samtidigt tar kommunala bolag ut höga kollektivtrafikpriser för överfyllda och dåligt fungerande linjer. I min hemstad kostar det ca. 17-25 kr att åka 4-5 km inom staden, en sträcka jag kör för betydligt mindre. Det handlar om pengar och ekonomisk kontroll, inte om miljö. Aldrig någonsin om miljön. Sen handlar det väl lite om att infrastruktur är en sån där sak som regeringar eftersatt under lång tid för att spara pengar, i tron att det inte märks.

   Stefan Demerts ”Till SJ” kom ut 1971, förresten… och miljöpartiet kan kyssa mig där bak från andra sidan 4%-spärren.

   Svara
   • Vic

     /  08/18/2018

    Jag klantar mig som vanligt och lägger mina inlägg där jag inte tänkt lägga dem, men här passade det väl in någorlunda i alla fall.

    Svara
   • Senior

     /  08/18/2018

    Jag kan tycka att ”Luring” passar bättre vad gäller Stefan Denert.

    Svara
 3. Dan

   /  08/17/2018

  Varning! Att rösta på S,V(pk),Mp eller Alliansen Är skadligt för dig och ditt land

  Svara
 4. MiT

   /  08/17/2018

  Svara
  • Senior

    /  08/17/2018

   En av dessa 9000 afghaner har statsministern ”by the balls”! -Ja det skulle ju förklara ett och annat lagförslag……

   Svara
   • Sybil Fawlty : If I find out the money on that horse was yours… you know what I’ll do, Basil.
    Basil Fawlty : You’d have to sew ‘em back on first.

    Svara
  • Photoshopat

   Svara
   • Senior

     /  08/18/2018

    Möjligt, men statsministern ser åtminstone ut att njuta på bilden. 😂

    Svara
 5. MiT

   /  08/17/2018

  Svara
  • G

    /  08/17/2018

   Svara
   • Israel har 18% muslimer. Tror inte alla sitter i arbetsläger.

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  08/17/2018

     Det verkar vara väldigt lätt att blanda äpplen och päron i den här frågan nuförtiden.

     Att judar, helt oavsett vart de befinner sig på jordklotet, till 95% hejar på Israel som en någorlunda sionistisk skapelse är väl knappast någon högoddsare. Men har det något att göra med det faktiska faktum att Nazisterna förintade någonstans kring 4 miljoner judar? Skulle inte tro det. Att Israel orättfärdigt tvingat till sig land är inte heller något faktum som går att bestrida, eller att de annekterar denna mark med aggressiva bosättningsprogram.

     Många muslimer är judehatare, många judar hatar muslimer. Själv är jag synnerligen less på att utländska etnokonflikter tar fäste i den svenska vardagen. Nu har det varit rätt lugnt mellan turkar och turkiska kurder ett slag, men vänta bara.

     Med hög invandring ökar ironiskt nog rasismen i Sverige. Utlänningar är helt enkelt rasister i större utsträckning än svenskar.

     Svara
     • Senior

       /  08/17/2018

      ”Att Israel orättfärdigt tvingat till sig land är inte heller något faktum som går att bestrida,”

      Rent formellt, nej, men i praktiken kan det verkligen diskuteras.
      -Hade de inte gjort det och slagit först hade inte Israel funnits idag. Flera arabländer hade/höll på att mobilisera på dessa strategiska ”ockuperade” platser runt Israel och väntade på att samfällt anfalla.

      Det är som om vi i Sverige skulle sitta och titta på medan Finland, Danmark, Norge och baltländerna drar fram trupper till den Svenska gränsen utan att själva göra något förebyggande för att förhindra det förrän de anföll.

      Till och med vänstervridna wikipedia stöder detta i sin beskrivning:

      ”Efter falska rapporter[19][20] från Sovjetunionen om att Israel var nära att anfalla fick Syrien med sig Egypten och en rad andra arabstater och en militär uppladdning mot Israel påbörjades. I maj började egyptiska trupper marschera genom Sinaiöknen mot den israeliska gränsen, ockuperade en internationell fartygsväg och hotade med att eliminera Israel. I början av juni 1967 bestämde sig därför den israeliska ledningen för att slå till först, hellre än att riskera statens utplåning.[21]

      Kriget inleddes på morgonen den 5 juni då Israels flygvapen attackerade Egypten på västfronten i Operation Focus. Några timmar senare anfölls Israel av jordanska och syriska trupper på östfronten[22] och då var kriget i full gång. Under de följande sex dagarna erövrade den israeliska armén Västbanken från Jordanien, Golanhöjderna från Syrien samt Gazaremsan och hela Sinaihalvön från Egypten innan krigets slut.”

      https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Sexdagarskriget

     • Senior

       /  08/17/2018

      …..Hade arabstaterna i sexdagarskriget anfallit först och misslyckats hade Israels annektering av dessa landområden inte ifrågasatts. -Och efter Yom-Kippurkriget 1973 är det verkligen diskutabelt om dessa landområden längre kan anses ockuperade av Israel.

      -Men tyvärr är ju detta information som i Sverige förvanskas till de Svenska (S)ocialisternas politiska samarbetspartners fördel, Hamas etc.

     • Senior

       /  08/17/2018

      Ledtråd från SD´s Jimmie Åkesson om vilken planhalva Sverige spelar på, vilka länder och vilka ideologier socialisterna värdesätter.
      Han har helt rätt, vem som helst som orkar och vill kan kontrollera var Svenskt bistånd hamnar, var vi köper olja från, etc. etc.

      ”– Det är klart att vi aldrig har suttit med i regeringen, men jag menar att vi har ett avsevärt mer balanserat förhållande till utrikespolitiska frågor än Socialdemokraterna – som har starka kopplingar till socialistinternationalen, till islamistorganisationer i Mellanöstern och annat som vi inte har. Det skulle göra det avsevärt mycket lättare för oss att sätta Sverige på kartan igen, säger Åkesson.”

      https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/akessons-motangrepp-mot-wallstrom-ovan-med-alla/

  • G

    /  08/17/2018

   Svara
   • G

     /  08/17/2018

    Kritisk må hon vara. Men hon är även del av gänget som ser SD som ett hot än del av en lösning….

    Svara
   • Grodan Boll

     /  08/17/2018

    Som om inte Loan skulle stå först i ledet att anklaga vederbörande för rasism och islamofobi…

    Svara
 6. G

   /  08/17/2018

  Svara
 7. MiT

   /  08/17/2018

  Svara
 8. MiT

   /  08/17/2018

  Svara
  • ”Allting behöver inte betyda någonting.”

   True dat.

   Svara
  • Dreadlock

    /  08/17/2018

   Ursäkta mig …men vilken arrogant liten fjant den här figuren är … 🙂

   Svara
 9. G

   /  08/17/2018

  Svara
  • Senior

    /  08/17/2018

   Sjuklöverpartierna börjar äntligen visa sina rätta ansikten offentligt.
   -Nu börjar även deras retorik passa med deras agerande.

   Svara
  • G

    /  08/18/2018

   Svara
 10. Jonas

   /  08/17/2018

  MP har bråttom nu eftersom Sverige kommer att vara klimatneutralt inom 8 år.
  Troligtvis kommer de att börja manipulera med siffrorna när folk börjar inse sanningen.

  Svara
 11. The InfideL

   /  08/17/2018

  18% muslimer i Israel? Hur många av dem sitter i knesset undrar jag då..

  Svara
  • Jonas

    /  08/17/2018

   15st

   Svara
   • Tomas Fritiofsson

     /  08/17/2018

    undrar vad som hände med judarna i arab länderna runtom?
    jaja utvisade bortforslade utslängda
    finns det något demokratiskt arabland ????

    Svara
    • Gad Saad talade om 20000 Judar i Libanon när hans familj flydde (1975), och kanske ett par tjog idag. De senare håller sig anonyma.

     Svara
 12. weasel

   /  08/17/2018

  Jag förstår inte varför inte MP åtminstone kan vara ärliga och säga vad dom egentligen tycker ;
  ”Endast höginkomsttagare ska ha råd att åka flygplan och bil – de arbetslösa och låginkomsttagarna får nöja sig med att cykla” .

  Svara
  • Senior

    /  08/17/2018

   -Kontentan av all socialism.

   Svara
   • weasel

     /  08/17/2018

    Japp.
    Och ändå är det så att socialismen sägs ”gynna de fattiga” ?
    Den kapitalistiska bankdirektören (som MP och vänstern hatar ) har naturligtvis inga som helst problem att betala 823 kronor när han tankar bilen.
    Men den där ”ensamstående lågavlönade tvåbarnsmamman” ( som MP och Vänstern påstår sig kämpa för ) har definitivt problem med det…

    Svara
    • Senior

      /  08/18/2018

     Socialismen gynnar endast diktatorerna i ledningen.

     Förr eller senare blir landet utarmat och även den ”kapitalistiska bankdirektören” har för länge sedan tappat sin betalningsförmåga.

     Fråga:
     De exakta siffrorna är påhittade, men principen är densamma..

     Om vi har en minimilön på 15000:- i månaden och en logaritmisk skatteskala som gör att en som har en inkomst innan skatt på 15000 får 10000 kvar efter skatt, en som har en lön på 20000 får 10500 kvar efter skatt, och en tredje (direktör) har 30000 innan skatt och får 11000:- kvar efter skatt.

     Lägg där till att tex. dagisavgifter (dold skatt) är inkomstprövade vilket gör att denna förmenta ”höginkomsttagare” får ännu mindre disponibel inkomst kvar om vederbörande nyttjar de tjänsterna (som han redan finansierat via skattsedeln) och ”lönegapet” minskar ytterligare.

     Kan man verkligen gå på nettoinkomsten innan skatt och kalla dessa för höginkomsttagare då deras brutto, den disponibla inkomsten endast är marginellt mycket mer efter skatt?

     Som sedan äts upp av höjda avgifter?

     Förtäckt sätt att införa medborgarlön om du frågar mig, stegvis och lömskt.

     De ”rika” är endast rika på pappret i en socialiststat, i själva verket är alla fattiga i slutänden, vilket samtliga länder som försökt bevisat.

     Socialism är inget annat än stöld från de som ägnat generationer av arbete att bygga upp och förvalta ett välstånd, något dessa charlataner inte själva är kapabla till.

     Svara
 13. Tor

   /  08/17/2018

  Vill MP ha el till cyklar och bilar så se till att vi har ren el i mängder.

  Gick in på Ekonomifakta och gjorde Elsimulator.

  Vi kan få en helt koldioxidneutral elproduktion om vi bygger motsvarande 2 Forsmark till (3 TWh/ Forsmark).
  Bort med all kol, olja och sopförbränning. (Sopförbränningen som SPYR ut koldioxid, som förväntas vara det farligaste som finns, motsvarar 4 kärnreaktorer.)

  Sen är det bara att bygga ut fler reaktorer för att kunna ladda bilar och cyklar.
  Transportsektorn bränner årligen ca 60 TWh på bilar och lastbilar.
  Enkelt!
  För att kunna ställa om trafiken behövs 20 Forsmark till.

  Svara
  • Melmac

    /  08/17/2018

   Vad ska vi göra med soporna då? Dumpa dem i havet? Svensk sopförbränning är relativt rent. Visst släpper den ut koldioxid men även kväve och syre tillsammans med en massa vattenånga. Planterar vi mer träd eller odlar våra marker på ett smartare sätt så binder vi koldioxiden där.

   Svara
   • Tor

     /  08/17/2018

    Melmac
    Det är inte mina åsikter jag redovisar – det är hur vi kan få det drömsamhälle som Mp vill ha.

    Vill vi inte ha kärnkraft så kan vi ju sätta upp fler vindsnurror.
    Det skulle bara bli 6.000.000 till. Med det lilla obehaget att vi inte har ersättningskraft när det inte blåser…

    Förövrigt går det bra att återvinna papper, plast och metall.
    Felet i Sverige är att alla ska åka i sin bil och lämna av några tidningar och tetror.
    Där jag bor har vi en återvinningssopbil som hämtar – bättre för miljön OCH för innevånarna.

    Svara
    • Tor

      /  08/17/2018

     Ett litet räknefel ovan:
     Ska vara 6.000 vinsnurror….

     Sen kan vi börja prata om kostnaden får en kWh.
     Som det är idag så subventionerar kärnkraften vindkraften.

     Svara
     • Melmac

       /  08/17/2018

      Nä, jag insåg det, men man är väl lite trög såhär en fredag efter första jobb veckan.
      Om vi bygger den nya generationens kärnkraftverk kan vi köra skiten som väntar på slutförvaring med återstående förvaring ett antal 100 år.

     • Senior

       /  08/17/2018

      -Samt korta ner tiden för slutförvaring.

   • Senior

     /  08/17/2018

    ”Planterar vi mer träd eller odlar våra marker på ett smartare sätt så binder vi koldioxiden där.”

    Jag vill nog inte säga att växterna direkt binder någon koldioxid, koldioxiden omvandlas via fotosyntesen till kolväten och syre.

    Koldiixiden är en del av ett naturligt kretslopp, en förutsättning för liv.

    Svara
 14. Melmac

   /  08/17/2018

  Varenda jävla MP ledamot i Riksdagen borde förbjudas att använda nått annat färdmedel än kollektivtrafik eller ellådcykel. Jävla hycklande elitister!

  Svara
  • AnderS

    /  08/18/2018

   Utom när de bara måste frakta tunga stenar eller flyga mellan Arlanda och Bromma förstås.

   Svara
 15. MiT

   /  08/17/2018

  Svara
  • Grodan Boll

    /  08/18/2018

   Nazibilen, som istället för att sälja glass säljer ideologi.
   Alla sanna ariskor i området har en armbindel.
   Även små ariskor får armband tidigt för att visa att de inte är smutsiga halvblod. Av egen vilja, förstås.
   Männen har full brun ekipering på fredagar då det är massmöte.
   Det nazistiska föreningslivet blomstrar i områdena. Få är så duktiga på att äska pengar (med hjälp av vänstern som visar hur det går till)
   Nazistiska friskolor poppar upp som svampar ur jorden, men allt är inte frid och fröjd. Ickearier vittnar om avvikelser från det demokratiska innehåll skolorna är tvungna att rätta sig efter och skolinspektionen har återkommande kritik att ge.
   Judarna i området känner sig åsatta. Ingen lyssnar på dem och de flyttar en efter en från de nazistiska områdena allt eftersom denna förtryckta minoritet får större fäste.

   Alla andra som opponerar sig stämplas okritiskt som glassofober. etc. etc.

   Tl;Dr: Glassbilen behöver en liten justering för att analogin ska funka.

   Svara
 16. Angående att regnbågsflaggan plockas ner på Götaplatsen för att arabiska sångerskan Nancy Ajram ska uppträda:
  https://bergersjo.wordpress.com/2018/08/17/flaggor-i-sverige-och-usa/

  Svara
 17. Gigas

   /  08/17/2018

  Från debattartikeln.

  ”Potentialen att byta bil mot cykel är stor eftersom 30 procent av alla bilresor är kortare än 3 kilometer och hälften av alla bilresor är kortare än 5 kilometer”

  https://www.di.se/debatt/debatt-sa-ska-farre-ta-bilen/

  Stämmer det så finns det goda möjligheter att ställa bil.

  Svara
  • Tor

    /  08/17/2018

   Exakt
   På 1800- talet var det ännu större möjligheter att ställa bilen eftersom det var ännu kortare resor till affären – typ till sin egen matkällare och lagård.
   På 1800- talet var det dessutom mycket närmare till dagis – typ hemma….
   På 1800- talet fans det större möjligheter att ställa bilen när man tog sig till jobbet – typ hoppade över staketet.

   Svara
  • uffenordholm

    /  08/17/2018

   Det kan mycket väl tänkas stämma, men inte överallt i landet. Nu bor jag i en av småorterna runt en någorlunda stor stad och kan ta mig till/från jobbet med buss. För det mesta: när jag slutar på jobbet så måste jag antingen vänta 1h45m på nästa buss eller springa från jobbet 20-30 minuter för tidigt för att hinna med bussen tidigare. Med bil blir det så att jag kan komma och gå precis enligt klockan.

   Tidigare har jag cyklat till/från jobbet, trots att det är 15 km, men jag slutade med det när min hälsa började krångla då det tar för mycket tid.

   Summa summarum så måste jag ha bil där jag bor. TROTS att jag bor i en kommun med 100K invånare. Hade jag bott i någon av de mindre byarna runt centralorten så hade jag varit helt beroende av bil. Och för dem som verkligen bor ute ”på landet” så finns det inget alternativ.

   Tar man allt tillsammans så framstår MP som ett parti för godhetsknarkare som bor i Stockholm och Göteborg.

   Svara
   • Jordbruksverket har gjort statistik som finns i ”Allt om service och infrastruktur på landsbygden”. Tyvärr är det ganska generaliserat och förenklat, så det är svårt att dra några slutsatser.
    ”Mataffären är den mest tillgängliga servicen på landsbygden medan apoteken är minst tillgängliga. 17 procent av befolkningen på landsbygden har över fem minuter till närmaste mataffär medan 39 procent har över fem minuters reslängd till närmaste apotek.
    […]
    Att ha tillgång till bil, drivmedel och ett bra vägnät är viktigt för människor för att kunna
    förflytta sig på landsbygden. ”

    Vore intressant att se rådatan från SCB.

    Svara
  • weasel

    /  08/17/2018

   Antalet bilar i Indien ökar varje år med ungefär lika många bilar som det existerar i Sverige.
   Det kan ju kanske tyckas låta mycket, men i jämförelse med Kinas bilpark som växer med ungefär 20 miljoner bilar om året så är det ju inte så mycket.
   Men å andra sidan är ju inte den kinesiska bilparken heller så särskilt imponerande om man jämför med den amerikanske som nu består av närmare 250 miljoner bilar.

   Med dessa siffror i åtanke begriper ju vem som helst att miljön räddas om svenskarna tar lådcykeln istället för bilen till COOP .
   MP 2018 !

   Svara
  • Porta

    /  08/18/2018

   Ni lurar er själva om ni tror det handlar om bil eller inte. Det handlar om energiförsörjning och individuell frihet! Det finns massor att diskutera om fördelar/nackdelar hur individer kan transporterar sig själva kontra kollektivt (kontrollerat…). Energi är inget problem tekniskt… ”Problemet” är hur man beskattar det så folk inte blir fria…

   Svara
  • Senior

    /  08/18/2018

   Tänk Mao’s Kina.

   Med tanke på blivande bensinskatter med automatisk höjning, utbyggnaden av cykelbanor, subventionering av elcyklar, ser jag i förlängningen att både elen och subventionerna försvinner från cyklarna när väl beteendet är etablerat. Bilarna är av kostnadsskäl (skatter) då redan ute ur bilden.

   Ursäkten är som vanligt miljön, syftet är som vanligt makt över folket, att hålla isär byarna och dess kommunikationer. -Divide & conquer.

   Givetvis är ju de viktiga ledarna undantagna, precis som i alla socialistdiktaturer.

   Svara
 18. Pether

   /  08/17/2018

  När media fortsätter att skämma ut sig gång på gång…

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/har-ar-emojierna-som-anvands-i-den-politiska-debatten

  Svara
  • Det tog två personer att skriva den artikeln … äggplanta, persika, sallad på er!

   Svara
 19. Dreadlock

   /  08/17/2018

  Har inte hört något från Mp angående att Monsanto (Som tillverkar Produkten Roundup,innehållande glyfosat) vilka båda är godkända pesticider i Sverige (Liksom överallt på jorden,typ) I dagarna förlorade en rättegång där bolaget blir tvungen att betala 289 millioner dollares till en arbetare som drabbats av cancer. Fler stämningar väntar dessutom. Bayer skyndade till och köpte upp hela klabbet. Monsanto finns ej mer. För många innebär det att de drar en lättnadens suck eftersom bolagets kriminella förfarande för att pracka på jordbrukare sina ”paketlösningar” är ren och skär återvändsgränd på en fri marknad.

  Nu vill vi höra Mp uttala sig ifall vi svenska konsumenter ska fortsättas bli utsatt för pesticider som ”Med all sannolikhet” (Som det hette i det amerikanska domslutet) är cancerogent. Det borde väl ligga på deras bord, om inte annat ?

  Svara
  • Dreadlock

    /  08/17/2018

   Jag menar – Att det är väl lika stor dignitet på saken som en gång debaclet om DDT ?

   Svara
   • Senior

     /  08/18/2018

    Jag assoscierar mer till hormoslyr, BT-kemi och Teckomatorp som blev väldigt (ö)kända på 70-talet.

    Svara
  • Pether

    /  08/17/2018

   En förlust för mänskligheten.

   Svara
  • Mycket intressant!
   Monsanto framställs … framställdes ofta som det företag som i princip ägde hela USAs jordbruk. Bönder fick antingen jobba på stenåldersvis eller bli livegna åt företaget.
   Måste läsa på.

   Svara
   • Dreadlock

     /  08/17/2018

    Monsanto har genom åren samlat på sig extremt dåligt rykte. Framförallt i utvecklingsländerna där nyhetsteam sällan rapporterar ifrån. Men det finns _många_ rapporter om man ger sig ut och letar. Ännu ett jobb som våra journalister lagt i träda.

    Svara
    • Ja, jag minns att jag en gång – minst tio år sedan – tänkte: ”de har faktiskt lyckats få sämre rykte än Nestle.”

     Svara
 20. hllviken

   /  08/17/2018

  Svara
 21. Melmac

   /  08/17/2018

  Läsvärt:
  https://www.fokus.se/2018/08/490067/

  Att det som skett i andra delar av landet nu sker i norra Sverige gör saken bara tydligare: det här är till en ganska stor del en klasskamp. Och Ung vänster ställer sig, med förbundets egna terminologi, på den härskande klassens sida.

  Det är faktiskt lite skrämmande att Utviks bok handlar just om detta, Vänsterpartiet har ofta ställt sig på den förtryckande elitens sida och svikit de som kämpat för frihet.
  De är värsta sortens hycklare!

  Svara
  • HanUtanKoll

    /  08/17/2018

   Jag tror att en inte obetydande del av SDs framgångar kommer utav att man är det parti som tydligast visar att man inte köper det neomarxistiska och postmordenstiska narativet, och jag tror även att SD faktiskt är ganska omedvetna om detta!
   Det andra partiet som är lite på samma linje är KD men dom har dock resten av alliansen att förhålla sig till, SD har dock inga sådana strategiska hänsyn att ta.
   Personligen ser jag tydliga paraleller mellan det senaste valet i Amerikat och det kommande valet i Svedala. Det var antingen fyra år med intersektionell geggamoja serverad av Hillary eller så fick man helt enkelt rösta på Trump i stället.

   Svara
 22. hllviken

   /  08/17/2018

  Miljöpartiet:

  Svara
 23. hllviken

   /  08/17/2018

  Svara
 24. hllviken

   /  08/17/2018

  Svara
  • Senior

    /  08/17/2018

   Precis så.

   Bäst att höja koldioxidskatten så det äntligen blir ordning på klimatet.
   Det krävs en homo sapiens för att lösa problemet alla tidigare primater stått inför.

   Svara
   • hllviken

     /  08/17/2018

    Om man är ironisk så… 🙂

    Svara
    • Senior

      /  08/17/2018

     Ja, -eller socialist.
     Då är höjda skatter lösningen på allt…

     Svara
 25. hllviken

   /  08/17/2018

  Svara
 26. Senior

   /  08/17/2018

  Kan vi klimatförnekare få en förklarande kommentar från en klimatalarmist eller två?
  -Kom igen nu, ”det är ju tveklöst” att vårt koldioxidutsläpp ligger bakom!

  Svara
 27. MiT

   /  08/17/2018

  Svara
 28. Rikard

   /  08/17/2018

  Hej.

  Vill man hitta mer information och länkar om klimathysterin kan man titta in på bloggen [frihetsportalen.se]. Där läggs tämligen ofta upp texter, teser och tankar om klimat, miljö och jordbrukspolitik; tankar av det slaget som inte släpps fram i regimtrogna media, inte helt olikt hur invandringsfrågan hanterats.

  Man kan också kika på Lars Berns blogg [anthropocene.live] för mer av samma vara.

  Nu när mångkultur, kolonisation och folkutbyte åter skall tigas ihjäl kan det vara bra att ladda upp med kunskap om var klimathysterikornas argumentation och dataunderlag brister.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
 29. MiT

   /  08/17/2018

  Svara
  • Dreadlock

    /  08/18/2018

   Hon ligger helt riktig till i (s) När socialisterna nu har tagit över den institutionella makten (Som hon behjälplig räknade upp i sin egen tweet), så delger man sin människosyn – Och vissa passar inte in helt enkelt. När institutioner domineras av vänsterideologiska profeter som verkar för tredje vågens feminism ,antifascism,hbtq och en försvarlig mängd nihilism genom införande av postmodern politisk snömos, så får sådana stjärnor som Yasmin som tweetar helt ogenerat om vad det EGENTLIGEN handlar om. Det om något borde ge en rejäl tankeställare för hur socialisternas rågångar går bakom den ytliga kulissen av ett statsbärande parti.
   Yasmin serverade ett textboksexempel på hur år efter år av socialistisk indoktrinering antar skepnader av rasism och åsiktsfascism. De här ungarna har inte lärt sig att föra en intelligent dialog med respekt . Man identifierar motståndaren genom ytliga kriterier av kön,hudfärg och klass, och genom grupptrycket angriper dessa direkt. Ingenting kan gå fel, eftersom alla andra gör likadant genom alla politiska partier och i alla sammanhang där man kan hamra in sitt budskap.

   Svara
 30. AnderS

   /  08/18/2018

  Kom just hem från en hårdrockskosert med Helloween. ca 5000 människor var där, 75% vita (medelålders mest) män och 25% kvinnor. Jag såg totalt 6 vakter som gick och hade det lugnt. Konstigt va? Vita medelålders män som är jättefarliga om ingen är där och relativiserar.

  Svara
  • Grodan Boll

    /  08/18/2018

   Jag utgår från att det var ett alkoholfritt evenemang?
   Är det inte de vita medelålders cis-männen som våldtar så är det alkoholen!

   Svara
 31. Gorby

   /  08/18/2018

  Svara
 32. Gorby

   /  08/18/2018

  Svara
 33. Bra av Fnordspotting som vanligt.

  ”Om att skaka hand i fria och ofria samhällen”
  http://fnordspotting.blogspot.com/2018/08/om-att-skaka-hand-i-fria-och-ofria.html
  ”När man vägrar att ta en annan människa i hand måste man dock vara beredd att betala ett pris för detta. Att vägra skaka hand med andra människor är en rättighet, vilket däremot den förmenta rätten att alltid gå skadefri när man vägrar att ta någon i hand inte är. Den som under en anställningsintervju vägrar att skaka motpartens hand uppvisar inte bara ett utpräglat asocialt beteende, utan väljer dessutom att göra detta i en situation då det av yttersta vikt att göra ett gott intryck.
  […]
  I det aktuella fallet har religionsfriheten dock omtolkats som en positiv rättighet, det vill säga en frihet som ger den enskilde rätt att kräva av andra att de anpassar sig till vederbörandes religion. Att Arbetsdomstolen gjort en sådan tolkning av Europakonventionen säger betydligt mer om Arbetsdomstolen och den politiska kontext denna verkar i, än vad det säger om religionsfriheten.”

  Svara
  • Senior

    /  08/18/2018

   Det stora problemet är att religionsfrihetslagen nu skrivits om.
   Som synes är nu tex 1§ (sfs1951:680) om att man inte får störa borttagen, påpassligt nu när det vankas böneutrop.

   Den enda referens gällande diskrimineringens varande eiier inte varande torde vara
   1§ i den nya skrivelsen:

   1 § Bestämmelser om religionsfrihet finns i regeringsformen och den europeiska konventionen angående skydd för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande friheterna.

   Jag kan förstå om domstolarna har lite problem med detta nu då det är väldigt generellt uttryckt, å andra sidan strider islam enligt mig mot bägge punkterna även i dess mer moderata form:

   Article 9 – Freedom of thought, conscience and religion
   1. Everyone has the right to freedom of thought, conscience and religion; this right includes freedom to change his religion or belief and freedom, either alone or in community with others and in public or private, to manifest his religion or belief, in worship, teaching, practice and observance.
   2. Freedom to manifest one’s religion or beliefs shall be subject only to such limitations as are prescribed by law and are necessary in a democratic society in the interests of public safety, for the protection of public order, health or morals, or for the protection of the rights and freedoms of others.

   https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/lag-19941219-om-den-europeiska-konventionen_sfs-1994-1219

   ”Gamla hederliga” lagen o religionsfrihet:

   Religionsfrihetslag (1951:680)

   1 § Envar äger rätt att fritt utöva sin religion, såvitt han icke därigenom stör samhällets lugn eller åstadkommer allmän förargelse.

   2 § Det står envar fritt att för religiös gemenskap deltaga i sammankomst och sammansluta sig med andra.

   3 § För offentlig gudstjänst gälle ej andra hinder än sådana som i allmänhet äro stadgade för sammankomst, till vilken allmänheten har tillträde.

   4 § Ej må någon vara skyldig tillhöra trossamfund. Åtagande i strid mot denna bestämmelse vare utan verkan.

   Med trossamfund förstås, förutom svenska kyrkan, sammanslutning för religiös verksamhet, vari ingår att anordna gudstjänst.

   https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/religionsfrihetslag-1951680_sfs-1951-680

   Numer ersatt av denna:

   Lag (1998:1593) om trossamfund
   t.o.m. SFS 2018:721
   SFS nr: 1998:1593

   Allmänna bestämmelser om trossamfund
   1 § Bestämmelser om religionsfrihet finns i regeringsformen och den europeiska konventionen angående skydd för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande friheterna.

   2 § Med trossamfund avses i denna lag en gemenskap för religiös verksamhet, i vilken det ingår att anordna gudstjänst.

   3 § Ingen är skyldig att tillhöra något trossamfund. Ett avtal eller löfte som strider mot denna bestämmelse är ogiltigt.

   4 § Barn som har fyllt 12 år kan inte inträda i eller utträda ur ett trossamfund utan eget samtycke.

   Registrerat trossamfund
   5 § Med registrerat trossamfund avses
   1. Svenska kyrkan, och
   2. trossamfund som har registrerats enligt denna lag.

   6 § Bestämmelser om grunderna för Svenska kyrkan som trossamfund finns i lagen (1998:1591) om Svenska kyrkan.

   Bestämmelserna i 7-12 §§, 13 § första-tredje stycket och 17 § gäller inte för Svenska kyrkan.

   Registrering
   7 § Ett trossamfund skall på egen begäran registreras av den myndighet som regeringen bestämmer, om trossamfundet har
   1. stadgar där det finns bestämmelser om trossamfundets ändamål och om hur det fattas beslut i trossamfundets angelägenheter, och
   2. en styrelse eller motsvarande organ.

   Ett trossamfund får registreras bara om dess namn är ägnat att särskilja trossamfundets verksamhet från andras. Bestämmelserna i 10 § firmalagen (1974:156) om hinder mot registrering av firma skall också tillämpas i fråga om trossamfunds namn.

   Aktiebolag, ekonomiska föreningar eller stiftelser får inte registreras enligt denna lag.

   8 § Registreringen ska omfatta
   1. trossamfundets namn och postadress,
   2. trossamfundets stadgar,
   3. en kontaktperson som är behörig att företräda trossamfundet i frågor om registrering samt kontaktpersonens namn, postadress och personnummer eller samordningsnummer eller, om sådana nummer saknas, födelsedatum.

   Ändringar i något av dessa förhållanden ska genast anmälas för registrering.

   Regeringen eller den myndighet som regeringen bestämmer får meddela föreskrifter om avgifter i registreringsärenden enligt denna lag. Lag (2009:1236).

   9 § Ett trossamfund som har registrerats enligt 7 § får förvärva rättigheter och ta på sig skyldigheter samt föra talan vid domstol och andra myndigheter.

   Trossamfundets rättsliga ställning enligt första stycket upphör när likvidation har avslutats enligt 11 §, när avregistrering sker enligt 12 § och, om trossamfundet har försatts i konkurs, när konkursen avslutas utan överskott.

   I artikel 48.2 i Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 2015/848 av den 20 maj 2015 om insolvensförfaranden finns en särskild bestämmelse om när en juridisk person eller ett företag ska anses upplöst. Lag (2017:482).

   10 § Ansvaret för de skyldigheter som har uppkommit för trossamfundet före registreringen övergår på det registrerade trossamfundet genom registreringsbeslutet, om trossamfundet har utgjort en ideell förening. Genom registreringen övergår även trossamfundets rättigheter till det registrerade trossamfundet.

   11 §/Upphör att gälla U:2018-07-01/ Registreringsmyndigheten skall besluta att trossamfundet skall träda i likvidation om
   1. de krav som gäller för registrering enligt 7 § första stycket inte längre är uppfyllda,
   2. likvidationsskyldighet föreligger enligt stadgarna, eller
   3. samfundet har försatts i konkurs som har avslutats med överskott.

   Likvidator förordnas av registreringsmyndigheten. Beslut om likvidation och förordnande av likvidator skall registreras. För likvidation gäller i övrigt 11 kap. 9-11 och 13 §§, 15 § tredje stycket samt 16 § lagen (1987:667) om ekonomiska föreningar.

   Likvidationen är avslutad när likvidatorerna har avgett slutredovisning. Detta förhållande skall genast anmälas för registrering.

   11 §/Träder i kraft I:2018-07-01/ Registreringsmyndigheten ska besluta att trossamfundet ska gå i likvidation om
   1. de krav som gäller för registrering enligt 7 § första stycket inte längre är uppfyllda,
   2. likvidationsskyldighet föreligger enligt stadgarna, eller
   3. samfundet har försatts i konkurs som har avslutats med överskott.

   En likvidator förordnas av registreringsmyndigheten. Ett beslut om likvidation och förordnande av likvidator ska registreras. För likvidation gäller i övrigt 17 kap. 29-32, 35, 36, 41 och 42 §§ lagen (2018:672) om ekonomiska föreningar.

   Likvidationen är avslutad när likvidatorerna har avgett slutredovisning. Detta förhållande ska genast anmälas för registrering. Lag (2018:721).

   12 § Ett trossamfund som uppfyller kraven i 7 § första stycket kan på egen begäran avregistreras av registreringsmyndigheten utan föregående likvidation.

   Registreringsmyndigheten får också avregistrera ett trossamfund om det, trots påminnelse, inte betalar registerhållningsavgiften. Påminnelsen ska ha innehållit en upplysning om att trossamfundet kan komma att avregistreras.

   Vid avregistrering övergår trossamfundet i en ideell förening, som övertar trossamfundets rättigheter och skyldigheter. Lag (2009:1236).

   Organisatoriska delar
   13 § Självständiga organisatoriska delar av ett trossamfund som har registrerats enligt denna lag får också registreras, om de uppfyller kraven i 7 §. För registrerade organisatoriska delar gäller bestämmelserna i 8 §, 9 § andra stycket och 10-12 §§.

   Organisatoriska delar som har registrerats enligt denna lag får var för sig förvärva rättigheter och ta på sig skyldigheter samt föra talan vid domstol och andra myndigheter.

   Förlorar trossamfundet sin rättsliga ställning enligt 9 § andra stycket och begär dess organisatoriska delar inte avregistrering enligt 12 § inom en månad därefter eller avslås en sådan begäran, skall registreringsmyndigheten besluta att de organisatoriska delarna skall träda i likvidation.

   Svenska kyrkans församlingar, kyrkliga samfälligheter och stift är registrerade organisatoriska delar av Svenska kyrkan.

   Registrerade trossamfunds namn
   14 § Ett registrerat trossamfunds namn eller en benämning som är förväxlingsbar med detta namn får inte utan tillstånd offentligen användas av någon annan annat än som benämning på trossamfundet i fråga.

   Vid överträdelse av första stycket tillämpas 15 och 18-20 §§ firmalagen (1974:156). Härvid skall vad som sägs om firmaintrång gälla intrång i trossamfundets namn. I fråga om registrerade trossamfunds namn skall även 16 § firmalagen tillämpas.

   Första och andra styckena gäller också för registrerade organisatoriska delars namn.

   Registrerade trossamfunds förhållande till tredje man
   15 § För ett registrerat trossamfunds skyldigheter i förhållande till tredje man svarar endast trossamfundets tillgångar.

   För skyldigheter i förhållande till tredje man som ett trossamfunds registrerade organisatoriska delar har ådragit sig svarar endast den organisatoriska delens tillgångar.

   Statlig hjälp med avgifter till registrerade trossamfund
   16 § Svenska kyrkan har rätt till hjälp av staten med bestämmande, debitering och redovisning av avgifter från dem som tillhör Svenska kyrkan samt med att ta in avgifterna. Även andra registrerade trossamfund kan beviljas sådan hjälp. Bestämmelser om förfarandet meddelas i särskild lag.

   Regeringen beslutar att ett annat registrerat trossamfund än Svenska kyrkan skall få sådan hjälp. Regeringen får besluta att ett trossamfund som har beviljats hjälp inte längre skall få det.

   Hjälpen får lämnas endast till ett trossamfund som
   1. bidrar till att upprätthålla och stärka de grundläggande värderingar som samhället vilar på, och
   2. är stabilt och har egen livskraft. Lag (1999:956).

   Överklagande
   17 § Beslut av registreringsmyndigheten får överklagas hos allmän förvaltningsdomstol inom två månader från beslutets dag när det gäller
   1. beslut att avskriva en ansökan om registrering eller att vägra registrering enligt 7 eller 13 §,
   2. beslut i frågor om avregistrering enligt 12 §, och
   3. beslut enligt 11 § eller 13 § tredje stycket.

   Prövningstillstånd krävs vid överklagande till kammarrätten. Lag (2009:1236).

   http://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/lag-19981593-om-trossamfund_sfs-1998-1593

   Svara
   • hllviken

     /  08/19/2018

    ”Hjälpen får lämnas endast till ett trossamfund som 1. bidrar till att upprätthålla och stärka de grundläggande värderingar som samhället vilar på…”

    Då har det utbetalats åtskilliga miljoner till vissa som inte är berättigade till att få skattepengar.

    Svara
    • Senior

      /  08/19/2018

     Vi har en grundlag som sedan 1975 stipulerar mångkultur……

     -Det är med andra ord nu mer en grundläggande värdering enligt våra folkvalda…..

     Svara
    • Senior

      /  08/19/2018

     Så som de folkvalda tolkar denna formulering:

     1. bidrar till att upprätta och stärka de nya grundläggande (mångkulturella) värderingar som samhället framöver skall vila på…”

     Glöm inte:
     ”Det är svenskarna som skall integreras i det nya samhället.”

     -Mona Sahlin

     Svara
 34. ”Muslim couple denied Swiss citizenship over handshake refusal”
  https://www.afp.com/en/news/2266/muslim-couple-denied-swiss-citizenship-over-handshake-refusal-doc-18f6581

  (Tipstack till signaturen Björn G på DGS. https://detgodasamhallet.com/2018/08/18/vara-skamkanslor)

  Svara
  • G

    /  08/18/2018

   ”..[..]..
   Junod pointed out that freedom of belief and religion is enshrined in the laws of the Canton of Vaud, which encompasses Lausanne.

   But ”religious practice does not fall outside the law,” he stressed.

   His vice-mayor, Pierre-Antoine Hildbrand, who was on the three-member commission that questioned the couple told AFP he was ”very satisfied with the decision” to deny the couple’s application.

   The constitution and equality between men and women prevails over bigotry,” he said.

   The couple has 30 days to appeal the decision, Junod said.

   This is not the first time refused handshakes have stirred tensions in Switzerland.

   In 2016, there was national uproar over revelations that a middle school in the north of the country had allowed two Syrian brothers not to shake their teachers’ hands after they complained that doing so was counter to their religious beliefs if the teacher was a woman.

   This ran counter to a deeply entrenched Swiss tradition of students shaking their teacher’s hands as a sign of respect, and amid the outcry regional authorities quickly overruled the school’s decision.”

   Svara
  • Kristian

    /  08/18/2018

   Svara
 35. Carl Axel

   /  08/18/2018

  Fast skatten drabbar väl inte oss som kör tunga stenar??

  Svara
  • Skeptisk

    /  08/18/2018

   Är det bara väldigt väldigt tunga stenar är det ok.

   Svara
   • Senior

     /  08/18/2018

    Nej, det beror på syftet med den tunga stenen, inte vikten.

    Konst är alltid okej.

    Maskulint kodade saker som infrastruktur och ingenjörskonst, fy fy!

    Svara
 36. G

   /  08/18/2018

  Och med feministisk snöröjning under vintermånaderna så blir det extra kul för den lyckligt lottade som är chaufför på den här bussen….

  Svara
  • Vic

    /  08/18/2018

   Haha, i Nederländerna används faktiskt en hel del såna där konstruktioner av dagis och sånt för korta sträckor, men ofta är det tandem med två chafförer. Dock är det knappast av miljöskäl, utan för att det är väldigt trångt i biltrafiken i städerna. Det är dessutom mycket kanaler och trappor där barn kan ramla ner eller skada sig, så där är det en utmärkt lösning 🙂

   Svara
 37. G

   /  08/18/2018

  ”Heberlein: Det största hotet mot planeten: just din existens!”
  https://ledarsidorna.se/2018/08/det-storsta-hotet-mot-planeten-just-din-existens/

  Svara
 38. G

   /  08/18/2018

  Svara
 39. G

   /  08/18/2018

  ”Köttskatt – ja tack!

  Feministiskt initiativ går till val med förslag om en grön skatteväxling på livsmedel, där kött beläggs med en skatt och momsen på vegetabilier sänks, skriver Gita Nabavi och Gubb Margit Stigson.”
  http://www.unt.se/asikt/debatt/skadligt-fordroja-besked-till-asylsokande-3506878.aspx

  Svara
 40. G

   /  08/18/2018

  Åh herregud!

  Svara
  • G

    /  08/18/2018

   Svara
  • G

    /  08/18/2018

   Svara
  • G

    /  08/18/2018

   Ja, så kan man ju också göra…

   Svara
  • Senior

    /  08/18/2018

   Fan, detta är ju humor!

   Arpi och Heberlein tar upp detta helt naturliga fenomen på ett helt naturligt sätt.
   (Alla diktatorer tex. tar ju sina fasansfulla beslut med det i sina egna ögon för folkets bästa, av godhet. Se tex. socialdemokraternas tvångssteriliseringar, det var ju inte för att vara elaka de gjorde det, det var ju av godhet, för folkets väl.)

   -Godhetsknarkarna får hybris och bekräftar precis allt de säger!!

   Svara
   • weasel

     /  08/18/2018

    Men alltså….först sitter vänstern och beklagar sig i 10 år över att Anders Lindberg är avskydd av så många ”högerextremister”.
    Och sedan blir vänstern helt skogstokig när SVT sänder ett inslag om att Anders Lindberg är ”avskydd i vida kretsar” ??? 😮

    Svara
  • Grodan Boll

    /  08/19/2018

   Hahah! Vilka gnällspikar.
   Nåväl. Det är bara att spara för vid ett senare tillfälle slänga i ansiktet på dem och därefter bli blockad.

   Svara
 41. G

   /  08/18/2018

  Svara
 42. G

   /  08/18/2018

  Svara
  • Teodorescu är överintegrerad!
   ”Banderiljärerna blev arga, picadorerna blev ännu argare, men matadoren, jag menar statsministern, han blev argast av dem alla.”

   Svara
  • G

    /  08/18/2018

   Svara
   • weasel

     /  08/18/2018

    Det är ett jävla slöseri att teodorescu är journalist istället för statsminister/integrationsminister/justitieminister.

    Svara
 43. G

   /  08/18/2018

  Tänka sig vad kul att rycka ett citat från en radioutfrågning och kasta ut det på twitter och se vad som händer.

  Konstigt, du tillhör ju gem-gänget som säger att vi behöver öka befolkningen för att klara framtiden, via mer invandring, samtidigt som ni ibland varnar för att det föds för få barn i Sverige och åter argumenterar för mer invandring, och dessutom som ni vill importera barnmän från Afghanistan/Iran, men egna barn nääää usch…

  Men lååångt ner fanns det iaf ett par kritiska röst…

  Svara
 44. G

   /  08/18/2018

  ”Joanna, 24, knäade mannen som tryckte upp henne mot väggen”
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/p6jkd1/joanna-24-knaade-mannen-som-tryckte-upp-henne-mot-vaggen

  Ni med FB kanske kan komma till inlägget, jag kan det inte utan att logga in….

  facebook.com/joanna.formgren/posts/10212039606085503

  Svara
 45. G

   /  08/18/2018

  ”Pappa attackerade son och polis på fotbollsplan

  Det var under lördagen som en pojkfotbollsmatch i Kävlinge kommun spårade ur.
  En pappa till en av spelarna på planen klev plötsligt in och fysiskt attackerade sin son.

  – Han ska ha slagit sin son enligt polisen och vittnen på plats, säger Calle Persson, presstalesperson polisen region Syd.

  Pojken ska inte ha skadat sig så att han behövde vård.
  Hela händelseförloppet sågs av en ledig polis som råkade vara på plats i privat sammanhang. Polisen gick då fram till pappan, varpå mannen gick till ny attack.

  Han började försöka slå, spotta och hota polisen.

  – Mannen blev arg och gav sig på honom trots att han identifierat sig som polis och visat tjänsteleg och allt, säger Calle Persson.

  Ytterligare polispatruller kunde skickas till fotbollsmatchen och mannen är nu gripen. Han är misstänkt för misshandel av sin son samt våld, hot och förgripelse mot tjänsteman.”
  https://www.expressen.se/kvallsposten/pappa-attackerade-son-och-polis-pa-fotbollsplan-/

  Svara
 46. G

   /  08/18/2018

  Läs hela.

  ”SD: Vill man bygga moskéer får man bo i ett annat land”
  https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/jimmie-akesson-talar-i-soderhamn/

  Svara
 47. robbcos

   /  08/18/2018

  Jag njuter av din ironi om stolpskotten Mp

  Svara
 48. Rikard

   /  08/18/2018

  Hej.

  Det talas längre upp i tråden om det öppna judehat som förekommer i svenska skolor, uteslutande från invandrarelever.

  Det är – hör och häpna – ingen nyhet.

  Under tidigt nittiotal kunde där vara en eller annan svensk elev som kläckte ur sig dumheter av det slaget, och denna fick alltid mothugg av andra elever, av lärare, av rektor och så gott som alltid av föräldrar. Det fanns noll och intet stöd för judehat i elevens närmiljö, helt enkelt, och det var sällan fråga om annat än ett slags tonårsrevolt; den där instinkten fjortonåringar tycks besitta för vad föräldragenerationen blir mest upprörd av.

  Under mitten och slutet av nittiotalet blev det (i Malmös skolor) dock legio och normalt med öppet judehat från invandrarelever, och dessas föräldrar, imamer och företrädare för socialdemokraternas och vänsterpartiets ungdomsförbund och andra grupper knutna till dessa partier (EXPO, AFA, RKU, Offensiv m fl). Det fanns ett socialt sammanhang där hat mot judar i allmänhet och staten Israel i synnerhet inte bara accepterades eller tolererades, utan beundrades och uppmuntrades – och belönades.

  De lärare som påtalade detta utsattes för hot och förtalskampanjer, både från elever och föräldrar men även från kollegor, skolledare och skolpolitiker. (Kom ihåg att Malmö 1997 befann sig där resten av landet är nu.) De lärare som inte tystnade svartlistades – jag känner själv till två fall, ett där den ena läraren som själv var jude av rektor med ansvarig skolpolitikers stöd uppmanades att sluta, för sin egen säkerhets skull och för att slippa obehag. Detta mot slutet av nittiotalet. I det andra fallet försökte en elev (arab) knivskära läraren. Det hela utmynnade i uppsägning, då läraren vägrade be pojken om ursäkt – ett krav från pojken far då pojken enligt fadern blivit utskämd offentligt. Utskämd offentligt skall förstås som att en svensk kvinna (läraren i fråga) avväpnat och brottat ned arabungen. Rektor ansåg uppsägning vara den bästa lösningen, särskilt som läraren insisterade på att polisanmäla – vilket lämnades till Soc och där placerades i det cirkulära arkivet: ”Vi anser att familjen har så pass svåra integrationsproblem att det skulle försvåra processen ytterligare om vi agerade på denna information” var socialtjänstens omdöme. Om det faktum att ansvarig person på Soc också var arab spelade roll vet jag inte.

  Vid studiebesök i Malmös synagoga ges muslimska elever dispens på rutin. Vid undervisning om Förintelsen jublar de. De flesta av Malmös lärare hoppar helt enkelt över Förintelsen, och nöjer sig med att lära ut att nazismen är detsamma som rasism, och att rasism är när svenskar vill begränsa invandring eller när icke-muslimer inte vill islamiseras.

  Det börjar alltid med judarna, och i Malmö började det för tjugofem år sedan…

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard ,fd lärare

  Svara
 49. G

   /  08/18/2018

  Svara
  • G

    /  08/18/2018

   Så förvånad över hur många ”goda”, unga feministtjejer, PK-folk osv som retweetar denna av Sharps. Han är jur i normalfallet en rasist-nazist-trolltwittrare i dessa kretsar!

   Svara
 50. MiT

   /  08/18/2018

  Svara
  • G

    /  08/18/2018

   Haha, har han varit anställd av MP? Jävlar, det visste jag inte. Herregud. Det rimmar illa med att Oscarsson anklagats vara opartiskt, vara tydligt för SD, ”springa SD:s ärenden” av den vanliga kören gaphalsar, blivit påhoppad av Schulman osv osv genom åren. Han är en av få som konstant försöker vara så neutral sm möjligt, inklusive om SD. Jag tycker han är bra, iaf i rutan, åtminstone om man jämför med vad man skulle kunna få lyssna på istället för honom, vill inte tänka tanken.
   Och som Jessica säger, uttalar man sig sådär så bjuder man in till att någon driver med det, och det får väl både partiet och andra leva med vare sig man vill det eller inte. Kanske har inte Oscarsson sett artikeln i Expressen-Dina pengar än, han verkar utgå från debattartikeln i DI och inget annat. Men som sagt, helt sjukt se så många från denna goda sidan retweeta denna av Sharps, annars när någon från goda bubblan retweetar en onding brukar det ju heta ”Vet du inte vem X är? Vet du inte ditten, vet du inte datten, tänk dig för innan du sprider Putins meddelande blah blah”.

   Svara
   • MiT

     /  08/18/2018

    Men han är rätt objektiv i tv tycker jag. Dock verkar han vara otroligt naiv när det gäller vad som sägs, t ex om politiker hojtar om näthat, påverkan osv. Då är det enligt honom alltid sant och han slår på trumman på fb. Trots att det kan vara uppenabart trams..

    Svara
    • G

      /  08/18/2018

     Ja. Så kan det mycket väl vara. Det är nog just hans strävan efter att alltid framstå som neutral och objektiv i TV som har framkallat samtliga fall av kalabalik hos alla *godingar* som han fått motta ”kritik” från bara för att han gör sitt jobb så utmärkt bra. Hans FB-inlägg har jag senaste året nog bara läst när någon annan har länkat till ett inlägg, då har det varit bra, men om han ibland tar uppenbart trams och tjafs om påverkan eller hatsvansar hit och dit på lite för stort allvar så är det inte bra, i dessa fall borde han kanske göra lite mer research innan han analyserar läget och skriver sitt inlägg. Men en sak jag älskar är att hans sida är öppen för alla, även jag som icke-medlem på FB kan läsa den om jag vill. Och att han på sidan låter alla komma till tals, så länge alla följer sidans riktlinjer och regler.

     Svara
    • Pether

      /  08/19/2018

     Han är inte speciellt objektiv… förklarar du att han har fel så kommer dina inlägg att tas bort. Han kan endast ha rätt, alla andra har fel.

     Svara
     • G

       /  08/19/2018

      Ojdå, på FB menar du antar jag? Hmm, det var tråkigt om han gör så. Borde ju gå att ”agree to disagree” och därefter låta inlägget få stå kvar i kommentarsfältet ist för att helt radera bort det :/

     • MiT

       /  08/19/2018

      Jag går efter vad han gör och säger i tv när jag anser att han är rätt objektiv, inte fb.

  • Pelle2

    /  08/19/2018

   Fridolin går ut och menar att dom som säger att MP vill att vi skall storhandla med lådcykel medvetet missförstår vad dom har sagt.
   https://www.expressen.se/dinapengar/ladcykelutspelet-har-spridits-som-en-lopeld/

   Vad finns det att missförstå i detta som Karin Svensson-Smith säger:

   ” Miljöpartiets Karin Svensson Smith och Emma Berginger vill att kommuner får rätt att ta ut skatt för att du parkerar vid köpcenter utanför stadskärnorna.

   Partiet föreslår att folk använder lådcykel i stället för bil när de storhandlar.

   – Det kan vara en så kallad Christiania-cykel. Men det finns många olika varianter när man har fler kassar än vad som passar att hänga på styret, säger Karin Svensson Smith, trafikpolitisk talesperson.”

   Det går inte att missförstå på något sätt.
   Sedan försöker Fridolin få det till att andra partier som ifrågasätter MP,s lådcykelutspel och straffskatt inte har någon egen miljöpolitik.

   Finns ju för övrigt flera saker att påminna Fridolin om.
   Han sa efter förra valet för fyra år sedan att han skulle fixa skolan på 100 dagar.
   Är det någon som tycker att han har lyckats ?

   Svara
 51. G

   /  08/18/2018

  Svara
 52. Här är dagens duuurrrr:

  https://www.dagenssamhalle.se/kronika/framlingsradsla-kan-bli-varldens-undergang-23415

  Först så alarmerar man – ”främlingsrädsla” är jordens undergång; problemet är att normala människor ÄR rädda för främlingar. Nej, inte som om ”gå och göm dig i busken”, men att vara sunt skeptisk när man möter en främling är… normalt?

  Sedan så tar hon upp det där med finnar och visst, det är sant. Men finns det inte även en sanning i deras fördomar? Ja, det finns fördomar som är korkade, men sanningen är att den finska andelen av svenskar antagligen har större bekymmer med glugg-glugg, om du förstår vad jag menar.

  Mina morföräldrar försökte motverka detta i sin finska förening – vilket är helt rätt. Du kan aldrig motverka fördomar förrän du kommit till botten av problemet. I ärlighetens namn – hur många av parkbänksalkisarna bryter inte på finska? Eller har ett finskt namn?

  Sedan om anti-semitismen – den har nog minskat. Bland svenskar. Men av någon anledning har den ökat? Hmmm………

  Svara
  • G

    /  08/18/2018

   Svara
  • kul

    /  08/19/2018

   Tycker det var ett ganska välskrivet beställningsjobb.

   Eller, det är åtminstone ett tappert försök att brunsmeta svenskar och invandrare (notera hur hon smutskastar invandrare) som röstar SD genom guilt by association strax före valet.

   (nej röstar inte SD personligen, men den där texten var ju bara för rolig)

   Kanske får det någon att avstå från att rösta på Hitler.

   Nej menar SD.

   Gränsen mellan SD och nazityskland är kanske inte knivskarp och glasklar i hennes text.

   Tydligt har fru Åsa jobbat stenhårt med att få med all brunsmetning i en text som innehåller ganska få tecken.

   Visst, det är en fördel att texten är kort eftersom ingen orkar läsa något i dag. Problemet är hon hoppar väldigt tvärt från den ena stigmatiseringen till den andra. Resultatet är ränder av ordbajs som framstår som väldigt osammanhängande.

   Kill your darlings, darling.

   På det sakliga planet brister hon som en vattenmelon som fallit från tio våningar. Likt en kvinna som fallit offer för hedersförtryck och knuffats från en balkong. Det är vad jag vet ingen finsk tradition.

   På det känslomässiga planet funkar hennes text säkert på vissa inbitna.

   Betänk att damen trots allt har nått den ansenliga åldern av 70 år och enligt utsago ”sett och hört det mesta bland gräddan av Sveriges kulturpersonligheter under ett halvt sekel”.

   Sug på det en sekund.

   Här har vi en författardam som levt bland gräddan av kultureliten i ett halvt sekel. Även om det inte ursäktar hennes osakliga text så faller det sig naturligt svårt att förhålla sig till verkligheten. En verklighet som hon inte har haft någon som helst kontakt med på 50 år.

   Jag tycker damen ska ha beröm för att inte bara skrika HITLER utan även vara dagsaktuell med om inte bilbränder så åtminstone skogsbränder. Även om det säkerligen var något som tidningsredaktören bad henne att lägga till i efterhand.

   På tal om mentalsjuka som damen nämner i sin text. Kan hon inte vara så snäll och skänka en slant av bokförtjänsterna till genusforskningen. Dessa människor sägs vara bortom sina sinnens fulla bruk och all räddning och behöver vartenda öre. De vet inte ens vilket kön de har.

   Tant Åsa verkar synnerligen skarp i sinnet för att vara 70 år.

   Å andra sidan är hon inte en fattigpensionär som blir utkastad från sitt hem när medelålders afghaner som ljuger om sin ålder tar över deras äldreboenden. Dessa bedragare behöver förstås boende mer än pensionärer som byggt upp landet.

   Ut med det gamla och in med det nya.

   Åsa själv slipper överleva på en burk honung i brist mat. Något säger mig att damen knappast råder någon akut brist på sucketter till kaffet heller. Men vad ska pensionärer med sucketter till när de kan äta tårta.

   Let them eat cake.

   Ja och alla som inte håller med är nazister.

   Svara
 53. G

   /  08/18/2018

  Svara
 54. G

   /  08/18/2018

  DN…eller jag menar NBC News har skrivit en artikel om SD, verkar gjord i samband med festivalen i Sölvesborg. Alltså, vilken bottennapp. SD:s historia är vad den är, ja, alla vet det. Hoppas ni på NBC kommer göra reportage om alla partier och ta med alla partiers historia, vissa partiers historia går nämligen mycket längre tillbaka i tiden än vad SD:s gör. Men det finns så mycket mer som skulle kunna varit med i artikeln, herregud! Och vad i helvete är anti-muslim? Fokus ska ligga på religionen ideologin Islam osv, det är ideer och islamiseringen av samhället på många olika sätt som vanligt folk är kritiska till när man talar om detta, tack för att du motarbetar sekulära och liberala muslimer som håller religionen som en privat sak, jävla pucko. Och inte ens fakta kan ni leverera till amerikanerna utan att relativisera och dra in anmälningsbenägenheten när det kommer till sexualbrottsökningen. Tack för att ni bryr er om svenska kvinnor! Herregud vilken jäkla journalistik. Och turerna kring Söder om Svenskar, Samer och Judar, för att inte tala om Zlatan. Ni förklarar ju inte ens vad fan det handlar om egentligen utan bara nämner det i förbifarten och så får läsaren försöka lista ut exakt vad som egentligen menades, dåligt! Gick det att nämna IS-terrorister utan att dra in en ensam sinnessjuk terroristgalning som Breivik, nej det gick inte, för han är ju vit och man. Och såklart, har du rötter utomlands, då kan du ju inte vara invandringskritisk, oavsett om du har rötter i Finland eller Tyskland, utan att vara lite av hycklare, för du är ju själv invandrare! Vem har lärt NBC News allt detta, *fantastiskt bra*! Plus mycket annat. Och kommentaren av polisens presstalesperson om Malmö, skrattar när han läser tidningarna för det är en sådan lugn och tråkig stad (!!!!!?) WTF, Nils!……………

  ”Far-right Sweden Democrats hope to topple century of socialism
  A party with its roots in neo-Nazism and white nationalism may be on the verge of an election victory.
  ..[..]..
  Sweden might not seem like it needs saving. Its economy is growing, its people are among the happiest and most trusting on the planet, and they enjoy some of its highest living standards.
  ..[..]..
  The party claims that gangs of young immigrant men are responsible for spikes in violent crime and sexual assault, turning multicultural neighborhoods into so-called no-go zones. This characterization is disputed as a crass oversimplification by police and political opponents.
  ..[..]..
  Sweden has indeed suffered Islamist terrorism, most recently a deadly ISIS-claimed truck attack last year. But Scandinavia’s deadliest mass killer remains Anders Behring Breivik, a white nationalist who murdered 77 people in Norway in 2011.
  ..[..]..
  Another Sweden Democrat lawmaker, Mattias Karlsson, insists he’s not racist or anti-Muslim. Rather than accept migrants into the country, the party wants to triple Sweden’s foreign aid budget to try to help people closer to their home countries.

  Whether that would work, the message clearly has a wide appeal.

  Almost all the festivalgoers appeared to be white. Many didn’t look like supporters of what Sweden’s prime minister has called a ”Nazi party.” Jan, for example, in a pink polo shirt and black baseball cap, could have stepped off any cruise ship in the world.
  ..[..]..
  The Sweden Democrats promoted their vision of national culture by hosting traditional activities including lessons in schottis, a 19th-century dance.

  ”It’s taken us perhaps 1,000 years to become what we are today,” Jomshof said.

  This viewpoint has been criticized by Swedish anthropologists, who say culture is never a constant and has always evolved throughout history. The festival raised other questions.
  ..[..]..
  Jomshof’s parents emigrated from Finland in the 1960s, but he insists he’s no hypocrite. Today’s immigrants are different, he claimed, because ”they are telling us how to live our lives.”
  ..[..]..
  With his blue baseball cap reading ”Make Sweden Great Again,” Ilvars Hansson, 72, added that ”everything has gone bananas” because of immigration. Hansson is an immigrant who arrived from Germany in 1951.
  ..[..]..
  Police say there is scant evidence that immigration alone leads to crime.

  Jomshof floated a familiar Sweden Democrat theory that before immigration ”we have never had problems with gang rapes” and ”men from the Middle East raping Swedish women.”

  The number of reported sexual assaults has increased in recent years, but authorities attribute the rise to victims being increasingly willing to come forward.
  ..[..]..
  What the Sweden Democrats have focused on are the ”no-go areas,” such as Rosengård, a suburb of Malmö featuring imposing house blocks but also tree-lined cycle routes and pedestrian walkways. Around 80 percent of Rosengård residents either were born abroad or are the second generation of their family in Sweden.

  ”To be honest I actually laugh when I read the news reports,” Malmö police spokesman Nils Norling said. ”It’s one of the most quiet, boring areas you can find. It’s like any city. It’s a place where people live.”

  His advice before visiting? ”Don’t forget to try the falafel — it’s great!”

  ”It’s a very nice area,” added Fatma Elzein, 52, who left Lebanon in the 1980s and now works at a women’s collective dedicated to helping female immigrants find work. ”We live together, we support each other and everyone is like a family.”

  But there has been a failure to integrate some newcomers. Around half of the people NBC News tried to interview during a visit to Rosengård last week could not speak Swedish.

  Riots in Rosengård a decade ago linger in memory — ”it was a small war,” police Superintendent Glen Sjögren recalled — and just this week, gangs were blamed for setting 80 cars on fire in similar neighborhoods across Sweden.

  Analysts say this refocused the election debate on immigration and helped the Sweden Democrats.

  But even if they win most seats next month, they may not gain power. Governments here rule by coalition; the other parties have suggested that they would not ally with their far-right colleagues.

  Nevertheless, like supporters of Trump and Britain’s Brexit before them, many Swedish populists see this as their moment.(forts)”
  https://www.nbcnews.com/news/world/far-right-sweden-democrats-hope-topple-century-socialism-n901131?cid=sm_npd_nn_tw_ma

  Och en sak är säker, 7-partiet kan INTE klaga på att denna rapportering skadade Sverigebilden ett endaste jävla dugg!

  Svara
  • G

    /  08/18/2018

   Åh, nej. Vad har hänt, Nils. Polisens presstalesperson blir upprörd på riktigt.

   ”Flickor sexuellt ofredade på festival – flera gripna

   Malmöfestivalen är inne på sin sista dag och än så länge har totalt nio unga kvinnor gjort anmälningar av sexuella ofredanden.

   I flera fall har vuxna män tafsat på flickor som är under 15 år gamla.

   Under årets festival har det kommit in fem anmälningar av sexuella ofredanden. Nio unga kvinnor står som målsägande och i fyra fall har två kvinnor anmält samma person.

   I samtliga fall utom ett rör det sig om män som tafsar.

   – Nio personer som är drabbade är nio för många, det är ingen tvekan om det. Jag kan fortfarande häpna när jag läser vad vuxna män tycker sig ha rätt att göra med flickor som är under 15 år, säger Nils Norling, presstalesperson polisområde Malmö.

   En av anmälningarna beskriver en man i 30-årsåldern som har tafsat på två flickor under 15 år.

   – Det övergår mitt förstånd, jag förstår inte hur man då är funtad som människa. Hur man som vuxen man kan ta sig den rätten, säger Norling.”
   https://www.expressen.se/kvallsposten/flickor-sexuellt-ofredade-pa-festival-flera-gripna/

   Helt plötsligt var kanske inte Malmö den där tråkiga och lugna staden va, Nils?!

   Svara
  • G

    /  08/19/2018

   Ett forum med en tråd som heter ”In defense of socialism” där pratar amerikaner(?) om socialism och bl.a. NBC:s artikel, iaf postade någon länk till artikeln….
   http://www.carolinahuddle.com/boards/topic/150840-in-defense-of-socialism/?page=5&tab=comments#comment-4575126

   ”Sweden is going down a bad path right now. Pendulum may unfortunately swing very hard.”
   svar…….

   ”white fragility is a dangerous thing”
   svar……..

   ”selfish people is why socialism fails. Hopefully the grown ups can someday take over.”
   svar……………..

   ”socialism fails because you run out of other peoples money to spend ”
   svar…………

   ”Die already old man.”
   svar………..

   ”no argument to make so you want me to die ?”
   svar………….

   ”Quoting maraget thatchers dumb statement proves you are close to the end of life. I am just wanting the natural process to hurry up.”

   ……..——Ovan diskussion över. Men mer idiotier——…….

   ”Profit is theft. it’s a person doing no work taking what a worker creates and giving him back a tiny fraction of its value. they are incentivized to pay you as little as possible to maximize surplus value and they do it usually by literally stealing. wage theft is by a wide margin the single most common crime in america, eclipsing all other forms of theft combined.

   the rest of your points are stupid and not worth debating. socialist countries have been some of the most innovative in history. and the thatcher quote is very cute and sarah paliny but margaret thatcher supported single payer universal healthcare and would be called a socialist in modern america.

   socialism has nothing to do with the government owning and running anything. i barley support having a government at all.

   and reparations for black people for slavery, that was the topic of the conversation i pasted my old post from.”

   svar………..

   ”Sounds good in theory, everyone contributes and everyone benefits, but how does it work in practice?

   Lets say you have a company of 100 employees producing footballs, how is the profit distributed? How much does everyone make? Who exactly are you referring to stealing the profit? Who is the person doing no work but taking from the others?

   How many countries are purely socialist and how many are purely capitalist? Seems like most share some of the same principles but they differ in how much they take from people and how much they give back?

   What do people consider the definition of socialism anyway? I’m guessing most people on here really can’t even agree on that.”

   svar……………….

   ”I think the most realistic type would not be pure marxism – but a libertarian socialism. Noam Chomsky has theorized quite a bit on this:”

   http://www.carolinahuddle.com/boards/topic/150840-in-defense-of-socialism/?page=7&tab=comments#comment-4575363

   Och där stoppar vi med ”libertarian socialism”, men det bara fortsätter i tråden, inte just om Sverige men likväl Socialism, dock får några bra mothugg från vissa som tur är.

   Svara
 55. weasel

   /  08/18/2018

  En vanlig vecka med Ulf Kristersson ;

  Måndag : Vi ska strama åt invandringen
  Tisdag : Sverige ska fortsätta vara ett öppet samhälle för människor på flykt
  Onsdag : Invandringen river sönder landet
  Torsdag : Vi vill bilda regering med Centerpartiet som vill gå tillbaka till när vi tog emot 10.000 invandrare i veckan.
  Fredag : Vi vill fälla den socialdemokratiska regeringen
  Lördag : Vi vill inte samarbeta med SD för att fälla den socialdemokratiska regeringen
  Söndag : Jag tycker att vi ska ha ett vuxet samtal inom politiken så därför står jag och viftar med en RFSL-flagga bredvid en plastelefant som symboliserar det partiet som var fjärde eller femte människa i landet röstar på.

  Den som röstar på Ulf Kristersson och hans nynya Moderater måste vara antingen döv, efterbliven eller lika schizofren som Ulf.

  Svara
 56. G

   /  08/18/2018

  Svara
 57. G

   /  08/19/2018

  Svara
 58. G

   /  08/19/2018

  ”Stort slagsmål med tillhyggen – två personer förda till sjukhus

  Ett slagsmål med ett stort antal personer utbröt i Skara under lördagskvällen.

  – Två personer är förda till sjukhus. Tillhyggen verkar ha använts, eventuellt baseballträn, säger Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

  Larmet inkom klockan 19.19.

  – Det ska ha varit 10-12 personer inblandade. Vi har gripit en person, säger Hansson.

  – Uppgifter från platsen säger att det ska ha utdelats slag mot huvuden, berättar Hansson.”
  https://www.expressen.se/gt/stort-slagsmal-med-tillhyggen-tva-till-sjukhus/

  Svara
 59. G

   /  08/19/2018

  ”Vänsterns fanbärare har inte rent mjöl i påsen

  Sången om rättvisa och frihet som Jonas Sjöstedt och Vänsterpartiet sjunger är falsk, hävdar tidigare partimedlemmen Magnus Utvik.

  Han listar fyra punkter som V måste genomföra:
  ”Ett förverkligande leder troligen till slutet för partiet”.”
  ..[..]..
  Vänsterpartiets ungdomsförbund heter Ung Vänster. Med anledning av min nya bok gjorde jag en intervju med Ung Vänsters ordförande Henrik Malmrot. Han kämpar för en socialistisk revolution i Sverige. Dessutom tror han inte att alla uppgifter om det sovjetiska koncentrationslägersystemet Gulag som presenteras i Anne Applebaums Pulitzerprisade bok ”Gulag”, är sanna. ”.
  https://www.expressen.se/debatt/vansterpartisterna-har-inte-rent-mjol-i-pasen/

  Svara
 60. G

   /  08/19/2018

  ”Domen är ett hån mot de flesta muslimer i Sverige

  I yrkeslivet måste det vara självklart att man anpassar sig till de normer som råder och skakar hand.
  DO borde skrotas – eller byta namn till Fundamentalistombudsmannen, skriver Malin Lernfelt.
  ..[..]..
  I en intervju med SVT (15/8) menar Clas Lundstedt på DO att: ”Såklart är det rimligt att en arbetsgivare kräver att de anställda ska behandla kollegerna lika, men man måste kunna hälsa på olika sätt”.

  Problemet är bara att det han säger inte går ihop. Man kan inte både kräva att anställda skall behandla kolleger eller kunder lika och samtidigt hävda att det måste vara tillåtet att behandla människor olika med utgångspunkt ifrån vad de har mellan benen. Att i en professionell situation vägra ta någon i hand för att hen är av motsatt kön är att förminska och ta ifrån individen rätten att inte särbehandlas på grund av att man råkar vara kvinna eller man. Ingen skall behöva uppleva sådant på sin arbetsplats.
  ..[..]..
  Vill människor leva enligt rigida sexistiska stenåldersregler privat är de naturligtvis fria att göra så. Men i yrkeslivet måste det vara självklart att man anpassar sig till de normer som råder i vårt samhälle och framför allt de regler som finns på arbetsmarknaden. Gör man inte det är det rimligt att ta konsekvenserna av sitt handlande. Till exempel att en arbetsgivare inte finner en intressant.
  ..[..]..
  Att DO och AD ger en liten grupp fundamentalister tolkningsföreträde när det kommer till vad som är korrekt beteende för en människa som bekänner till islam är allvarligt.

  Det är som sagt inte heller första gången DO trampar djupt ned i klaveret. Tidigare har man bland annat slagit fast att det är diskriminering att inte tillåta barnskötarstudenter bära niqab, trots att undervisning bygger på kommunikation, att det är diskriminering att inte låta människor av religiösa skäl bära långärmat inom vården, trots att detta är emot gällande hygienföreskrifter och att arbetsgivare inte bör kunna kräva att alla anställda bär samma typ av uniform. Att en statlig myndighet gång på gång misslyckas med att stå upp för jämställdhet, sekulära värderingar och underminerar professionella bedömningar och regler är oacceptabelt.

  Om DO ska fortsätta driva ärenden som går ut på att ge människor särskilda rättigheter på andras bekostnad och som leder till ökad diskriminering i stället för tvärtom, är det lika bra att skrota myndigheten som helhet. Eller i alla fall döpa om den till Fundamentalistombudsmannen, så det är tydligt för alla vad de sysslar med.”
  https://www.expressen.se/debatt/domen-ar-ett-han-mot-de-flesta-muslimer-i-sverige/

  Svara
 61. G

   /  08/19/2018

  Svara
 62. G

   /  08/19/2018

  Svara
 63. G

   /  08/19/2018

  ”Austrian Populist Interior Minister: Criminalise Sharia Law Advocacy”
  https://www.breitbart.com/london/2018/08/17/austrian-populist-interior-minister-criminalise-sharia-law-advocacy/

  Svara
 64. G

   /  08/19/2018

  Svara
 65. Senior

   /  08/19/2018

  Läsvärt.

  ”Vänstern lyckas ständigt undandra sig denna form av kritik. De kan använda narrativet för att istället hänvisa till oförrätter i ett fjärran förflutet eller peka på en lysande framtid som strax skall komma och därigenom slippa undan ett omedelbart ansvarsutkrävande. Men det är ett slott byggt på lösan sand – viket den riktiga historien visat oss gång på gång.”

  https://ledarsidorna.se/2018/08/slow-culture-vanstern-och-narrativets-forbannelse/

  Svara
 66. x

   /  08/19/2018

  Svara
 67. Dreadlock

   /  08/19/2018

  Jag har skickat ett neutralt e-mail till t.f. kommunikationschef på socialdemokraternas stadshus, angående Yasmin Hussein tweetande om att ”Utrota den svenska rasen”

  tomas.gustavsson@stockholm.se ( Han är chef över Hussein)

  Häng på och skicka ett mail, att ni åtminstone noterat att en djup inbäddat sosse i Stockholms Stadshus kommunicerar hot . Det borde inte gå förbisett oavsett om de plockat bort tweeten eller inte. Låt dem veta att DU vet.

  Svara
 1. Påminnelse inför valet: Del 13. Sista delen | WTF?
 2. Smått och gott från 2018, del 4 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: