Påminnelse inför valet: Del 5

Fortsätter min lilla sammanfattning av de senaste 4-5 åren vad gäller politik media och debatten. Så ni får lite vägledning om hur ni ska rösta om några veckor.

Tidigare:

Påminnelse inför valet: Del 1

Påminnelse inför valet: Del 2

Påminnelse inför valet: Del 3

Påminnelse inför valet: Del 4

Dags för del 5 alltså:

När hela samhället är så skruvat att media inte ens själva klarar av att hålla isär det…

Gillar nu politiserade museer t ex? Där man anställer sk ”demokratiagenter” som ska mångfaldiga, normkritisera och inkludera? Då är Miljöpartiet rätt val.

Tycker ni att de sk ”ensamkommande flyktingbarn”, dvs vuxna män, som kommit i massor de senaste 4-5 åren är ungefär samma sak som de krigsbarn som kom från Finland 1943? Ni vet, de som var max 10 år gamla och som kom med en lapp om halsen? Då finns det minst 7 partier som ni kan välja på den 9 sept i valet!

Vill ni ha sk ”antirasistisk hivprevention” där man jiddrar om ”vit skuld” osv så finns minst 7 partier att rösta på som också tycker sånt är jättebra.

Vet ni vad som händer när man svara så galet, korkat och idiotiskt man på frågorna i en valkompass? Det ovan…

Tycker ni att det är bra att t ex likplundrarna på Arvsfonden ÖSER ut miljoner över sinnessjuka extremister som anser att svenskarna uppfostrar sina söner till att bli våldtäktsmän? Rösta rätt i valet då.

Özz Nujen har visst upphovsrätt på att säga ”Janne Josefsson” 25 gånger på 23 minuter.

2014 tyckte Kvinnolobbyn att det skulle vara mens överallt.

Ett FÅTAL exempel på tweetar under en av alla hashtaggar som radikalfeminister skapade 2014.

Vid EU-valet 2014 var en Södertörnslektor ute på en liten vandaliseringsturné och var så smart att hon skröt om det också och lade ut ett klipp.

Kommer ni ihåg 2014 när verkligheten i Sverige var så bisarr att inte ens en erfaren journalist kunde skilja satir från verklighet? Det är inte mindre bisarrt idag, man har nog vant sig lite mer bara…

Grön Ungdom tillämpade 2015 sk ”progressiv könskvotering”.

Om ni är moderater och inte gillar att de för några år sedan försökte leka Fi-light? Fråga dem i så fall varför innan du lägger din röst på dem igen.

Kommer ni ihåg när Croneman på DN var livrädd för att det skulle komma fram vad vanligt folk på landsbygden tyckte om saker och ting?

När Näsviseförmedlingen gör ”arbete” åt SVT…

2015 hotade Morgan Johansson om att upplösa företag som inte ville kvotera till bolagsstyrelser…

2015 avslöjade P3 att deras målgrupp tydligen var sådana som gillar rap på skitkass svenska om att knulla andras mammor.

Grisrunkare, vore inte det ett lämpligt jobb för sk ”återvändande” IS-terrorister? Kanske det t o m skulle kunna var det enda jobbet de ska kunna få…?

Undrar ni ibland vad genusforskare gör skattepengarna de lurar till sig?

Hur det kunde se ut 2015 när ideologi mötte fakta.

När Hitan&Ditan-folk pratar ekonomi.

Stenhård fakta som man tydligen lär ut på svenska universitet…

Kommer ni ihåg när man missionerade i Cannes för Feministmärkningen av film? Mads Mikkelsen var sådär imponerad och intresserad  😛

Feministisk teknovetenskap är svensk spjutspetskunskap…

2016 blev det lite livat om genus på KTH.

Ja det blev faktiskt så livat där KTH t ex ljög helt öppet om hat och annat. Helt öppet och ogenerat ljög de alltså vilket jag avslöjade som rena lögner och hittepå. Det blev några fler inlägg om genus på KTH:

Drabbas de av näthat?

Det borttagna kommentarsfältet

KTH är mycket oärliga! Ja de rentav ljuger rakt ut!

I Sverige började man 2016 att könsdiskriminera 9-åringar och tyckte det var helt rätt. Fräscht…

Miljöpartiet i Karlstad tycker salafismen är finfina grejer. Håller ni med Miljöpartiet i Karlstad och bor där ska ni givetvis rösta på dem i valet!

Arbetsmiljöverket anlitar sk ”genusforskare” för sina rapporter och får det efterfrågade resultatet, när män dör i arbetsplatsolyckor är det nämligen deras eget fel. Vill ni se mer sånt så finns minst 7 partier att rösta på. Tänk nämligen på att allt sånt här blomstrade under alliansåren…

ulvskog-demonstrerar-med-bild-pc3a5-terrorist1

Marita Ulvskog demonstrerade i Bryssel för dömd palestinsk terrorist.

ulvskog-poserar-med-bild-pc3a5-terrorist-fakeversion

Undrar om hon skulle gjort detsamma för Breivik…?

Hur går det för den korrupte miljöpartisten som bytet MP mot Fi och gick rakt in i styrelsen där? Vill ni ha mer sånt så kan ni t ex rösta på Miljöpartiet. Eller kanske Fi.

Lite notiser från genusfältet som jag samlade ihop i maj 2017, finns många fler i inlägget. Och visst är den ovan intressant? Fuck meriter tycker Vetenskapsrådet… Vill ni ser mer sånt så finns de 7 partier som gjort det möjligt att rösta på såklart!

Hetsjakt mot kameler kan vara illa dold främlingsfientlighet enligt Angereds kamelcenter.

Undrar ni vad Nationella sekretariatet för genusforskning gör på en vetenskapsfestival? Det gör jag också…

Kommer ni ihåg den kvalitetssäkrade nätsäkerhetsexperten som satt på @sweden-kontot förra året? Och som visade sig bara vara en vanlig simpel aktivist allra längst ut på vänsterkanten som Svenska Institutet tillät importera sin privata blocklista som gjorde att hon efter sin sweden-vecka fortfarande kunde kontrollera kommunikationen? Här är en sammanfattning av det med massor av länkar om ni missade det då!

Några extremister galopperade mot patriarkatet med gnägg och fnysningar och Kulturnyheterna på SVT var självklart lyriska. Nu skulle patriarkatet minsann få!

Min tolkning av deras galopp.

Miljöpartiet kom med nya revolutionerande lösningar för att kunna låta barn under 45 år få PUT.

Postmoderna läkare, är det såna läkare ni vill ska undersöka er om ni behöver sjukvård…? Vill ni ha mer såna så finns en hel del parter att rösta på. Och just det, Lunds universitet vek ner sig för dem…

#skickamejistället var en hastag som batikdamer skapade. Så här bisarrt är alltså Sverige.

Tycker ni att dejta och yoga med krukväxter är riktigt väl använda skattepengar? Då ska ni rösta på ett parti som förordar genus för genusforskare tycker nämligen att krukväxter är kreativa och intelligenta. Och så kan det kanske vara, i alla fall om man jämför med genusforskare.

Det var del 5 det. Nästa del kommer om någon/några dagar!

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

332 kommentarer

 1. Frida Gustavlin

   /  08/20/2018

  Fan ta dig MiT, jag hade faktiskt glömt de där galopperande skämmiga feministerna. Nu kommer jag drömma hemska mardrömmar om pinsamma situationer i minst en vecka.

  Svara
 2. G

   /  08/20/2018

  Hahaha. Att så många galningar kan komma på så mycket idiotier. Och precis som alla tidigare delar i denna underbara serie så blir man helt uppgiven när man blir matad så här. Pepp! 😀

  Jag såg faktiskt en video i samband med att dejta och yoga med en krukväxt var en nyhet, tror det var på nt.se eller corren.se, en kort intervju med vad jag tror var tjejen bakom det hela, men jag har inte lyckats hitta den efteråt dessvärre.

  Svara
 3. Senior

   /  08/20/2018

  Det där med att prata med växterna har ju faktiskt en finess, välkänd bland folk som hanterar växter. Det ligger nämligen till så här:

  Växter använder sig av den koldioxid som finns i den utandningsluft vi blåser på dem när vi pratar. Den koldioxiden tillsammans med näringsämnen i jorden och vattnet de lever av omvandlas med hjälp av fotosyntesen till kolväteföreningar. Denna process frigör syret som vi människor bundit till koldioxid i vår egen förbränning, och kan då återanvändas av vår förbränningsprocess i kroppen.

  Ett helt naturligt kretslopp och förutsättningen för kolvätebaserade livsformer i form av flora och fauna på vår planet.

  Detta sedan länge välkända faktum gäller även den koldioxid våra bilar släpper ut.
  Det finns inget miljövänligt i att begränsa koldioxidutsläppen då man i och med detta begränsar möjligheten för växter att frodas och fortplantas i detta kretslopp.

  Svara
  • Senior

    /  08/20/2018

   Dock förvånar det mig att denna basala kunskap nu endast verkar återfinnas i en förvriden perversion på universitetsnivå…….

   Svara
  • Vic

    /  08/20/2018

   Du går som vanligt från klarhet till klarhet, Senior.

   Men därför krymper också öknarna, inte ”breder ut sig” som är så populärt att hävda. Det finns ju för fan att se, svart på vitt att det är så det ligger till. Eller tja, ungefär ingen tror väl längre att öknarna faktiskt breder ut sig – utom svenskarna, förstås.

   Svara
   • tompas11

     /  08/20/2018

    Koldioxiden ingår i kretsloppet. Varför är det så illa..? Vem vill inte ha syre? MP kanske och om så vore det en välgärning.

    Svara
    • Senior

      /  08/21/2018

     *Tvärtom, jag börjar misstänka ren avundssjuka i fallet MP:

     De vekar vara födda med syrebrist, och nu vill de i ”rättvisans” namn att hela världen skall lida för det.

     *kan innehålla spår av sarkasm.

     Svara
 4. G

   /  08/20/2018

  Gud vad ”alliansoppositionen” är peppad på att ta över makten….

  Också kul att experterna på RFSL av alla orgs tycker ni har ”bäst” HBTQ-politik…

  Svara
  • Weasel

    /  08/21/2018

   Det bästa partiet, enligt ca 5 % av väljarna….

   Svara
  • Pether

    /  08/21/2018

   Som jag sagt några gånger innan, det är inget bra att bli kårad som ‘bäst’ av extrema vänsterorganisationer när man säger sig vara ett parti för frihet och individ…

   Svara
 5. Vic

   /  08/20/2018

  Haha, älskar att Fi får sin medlemsbas från andra partiers oönskade. När man förbrukat sitt förtroende i Miljöpartiet slussas man neråt till Fi. Frågan är var man tar vägen efter Fi, när man även förbrukat deras förtroende? Adjunkt på Södertörn? AFA?

  Svara
  • Hypocrita

    /  08/21/2018

   Har någon förbrukat F!:s förtroende? DÅ snackar vi extremt……

   Svara
   • Weasel

     /  08/21/2018

    det var faktiskt en man som blev mer eller mindre utsparkad ur fi. för några årsedan.
    Detta eftersom han hävdade att våldtäkter och könsstympningar var ett större problem än Paolo Robertos skämt på twitter.

    Svara
 6. hllviken

   /  08/20/2018

  Sveriges ekonomi bör man också ha i åtanke i Valet!

  Svara
  • Vic

    /  08/20/2018

   Ja, verkligen! Trots att vi har extrem högkonjunktur så tappar kronan, exporten ökar inte och BNP-tillväxten har varit ytterst blygsam. Finansministern gör en fuling, om man inte rent av vill kalla det en lögn, när hon säger att svensk ekonomi är ”urstark”. Jättekul att privatspara nu, verkligen.

   Hint: En röst på sosseriet kommer inte att stärka kronan eller ekonomin.

   Svara
  • G

    /  08/20/2018

   Ingen fara. Magdalena Andersson har flera gånger sagt:
   ”Ekonomin går som tåget” – ”Sverige går som tåget”

   Svara
   • hllviken

     /  08/20/2018

    Går tågen…i tid? Alls?

    Svara
    • Senior

      /  08/20/2018

     Tja, då kan man väl ändå inte hävda att hon ljuger?

     Svensk ekonomi går som tåget!
     -Stillastående på grund av (politiskt) signalfel….

     Svara
     • hllviken

       /  08/20/2018

      Det har du rätt i!

     • Sune

       /  08/20/2018

      Och framgångarna i opinionen kommer som ett brev på posten(Postnord)!

   • x

     /  08/20/2018

    @G
    Bra jämförelse då vi vet vilka stora problem tågtrafiken har.

    Svara
   • Micael Lidén

     /  08/22/2018

    Ur spår, för det är dit vi är på väg, utan nödbroms.

    Svara
 7. hllviken

   /  08/20/2018

  Svara
 8. G

   /  08/20/2018  Hela, cirka 30min…

  Svara
 9. hllviken

   /  08/20/2018

  Svara
 10. MiT

   /  08/20/2018

  Svara
 11. MiT

   /  08/20/2018

  Svara
 12. hllviken

   /  08/20/2018

  Affischen är både bizarr och provokativ:

  Svara
  • MiT

    /  08/21/2018

   Fast den är väl fejk va?

   Svara
   • hllviken

     /  08/21/2018

    Inte vad jag vet.

    Svara
    • Olof

      /  08/21/2018

     Ser onekligen fejk ut, texten nedanför följer inte vad som ser ut att vara en utbuktning på affischen. Bilden på Sjöstedt hittar man om man bildgooglar på honom, texten längst ner förmodligen plockad från nån av de officiella annonserna.

     Svara
 13. G

   /  08/20/2018

  ”Många överklaganden om böneutropet avvisade

  Hittills har 59 av de totalt 64 överklaganden som kommit in till förvaltningsrätten i Malmö angående böneutropet i Växjö avvisats.

  Domstolen har gjort bedömningen att de som klagat inte påverkas av böneutropet och därmed inte har rätt att överklaga.

  Fem överklaganden återstår nu för förvaltningsrätten att gå igenom innan det fattas beslut om ärendet ska prövas av rätten eller inte.”
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=106&artikel=7023056

  Svara
  • Senior

    /  08/20/2018

   Helt ruttet!
   Här sätter man upp decibelmätare i skolor för att påvisa och minska buller (samtal: 50-60dB). Man bygger bullerplank för att minska trafikljud (ca 70dB, vältrafikerad gata på 5m avstånd utan plank). -Och så tillåter man böneutrop på 110dB!!

   Motsvarar en rockkoncert eller en motorsåg på 1m avstånd.

   ”Nejdå, Sverige håller inte på att Islamiseras, det är bara trevligt med lite annorlunda kulturella inslag….”

   Svara
   • tompas11

     /  08/20/2018

    En höjning med 3 deicebel kanske inte verkar var så värst mycket men faktum är att 3 decibel motsvara en fördubbling av ljudstyrkan. Något att tänka på.

    Svara
  • G

    /  08/22/2018

   ”Klagade på böneutrop – kastas i fängelse

   En kvinna i Indonesien har dömts till 18 månaders fängelse sedan hon klagat på ljudvolymen på böneutropen i en närliggande moské.

   Den 44-åriga kvinnan, som är etnisk kines och buddhist, döms för att ha förolämpat islam genom sitt önskemål, som enligt domstolen ledde till upplopp och plundring av buddhistiska tempel. Fallet är det senaste i en rad uppmärksammade processer som faller under landets omstridda blasfemilagstiftning.

   Det finns omkring 800 000 moskéer i Indonesien, ett land med huvudsakligen muslimsk befolkning. I de flesta städer runt om i landet kan böneutropen höras fem gånger om dagen.”
   http://www.gp.se/nyheter/världen/klagade-på-böneutrop-kastas-i-fängelse-1.7787571

   Svara
 14. hllviken

   /  08/20/2018

  🙂 🙂 🙂

  Svara
 15. G

   /  08/20/2018

  Svara
 16. G

   /  08/20/2018

  ”Runar Sögaard möter Jimmie Åkesson – för väckelsemöte”
  https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/runar-sogaard-moter-akesson-for-vackelsemote-i-gympasal/

  Svara
 17. x

   /  08/20/2018

  Svara
  • Dreadlock

    /  08/21/2018

   (Host) Vad vad det jag sa . Skrev tidigare om det i trådar bakåt (Försäkringsbedrägerier i.o.m bilbränder). Med en del beska kommentarer av konspirationsexperter som tyckte jag bara hittade på. Skratta bäst som skrattar sist.

   Svara
   • Pelle2

     /  08/21/2018

    Hur vet du att det är försäkringsbedrägeri ?

    Svara
    • Vän av oordning

      /  08/21/2018

     Det vet man inte, men det är inte alls osannolikt.

     Svara
    • x

      /  08/21/2018

     @Pelle2
     Det är inte osannolikt att ligisterna tände på mängd andra bilar för att ”maskera” det troliga försäkringsbedrägeriet.
     Det var nog något problem med BMW:n eftersom de fått order om att göra sig av med den.

     Svara
     • Pelle2

       /  08/21/2018

      Kan säkert hända att det finns sådan inslag men ytligt betraktat såg det mera ut som ren vandalism.

    • lensof

      /  08/21/2018

     18 åring bränner bil. Som ägs av nära släkting efter att ha blivit såld ett antal gånger på kort tid. Går att spåra på bilnumret. Därefter flyr den unge mannen till Turkiet där han dock stoppats. Mannen och familjen är väl kända för diverse saker av polisen, som nu även utreder eventuellt försäkringsbrott.

     Tillsammans med denna bil brann också ett antal bilar ägda av bilmålvakter.

     Inte bevisat än men det verkar klart finnas skäl att gå vidare på spåret.

     Likt den unge man i Göteborg som blir bestulen på sina dyra jackor för 5 siffriga belopp. Inte en gång, inte två utan uppemot tio. Jackor som är relativt lätta att sälja på svart marknad. Att bli bestulen är tydligen inget trauma för honom, inte så att han ändrar beteende eller köper billigare jackor.

     Eller kvinnan Anna. Som går på Göteborgs gator en varm sommardag med smycken och handväska för 300 000 kronor som hon säger. Märkligt nog vet en man värdet på detta och rånar henne. Helt utan att han går att spåra och själv säger Anna att det gick fort och hon blev överraskad. Varför hon går omkring med en sådan outfit förklaras dock inte. Normalt?

     Klart vi vet kanske inte att detta är försäkringsbedrägerier men vad jag vet är att jag inte vill ha mina försäkringar i de bolag som släpper igenom sådant här.

     Svara
     • Jag var skeptisk, men fakta börjar onekligen peka åt ett visst håll.

 18. x

   /  08/20/2018

  Svara
  • Vic

    /  08/21/2018

   Jag har en positiv bild av OSSE’s arbete. De brukar vara skärpta, öppna och sakliga i sina observationer. Jag skulle tippa på att de mycket väl känner till läget i Sverige med den ganska ofria median, statligt sanktionerad propaganda och aktivister inom allmännyttans institutioner.

   Svara
   • Melmac

     /  08/21/2018

    Det kan ju inte ha undgått dem hur ”Sverigebilden” hela tiden diskuteras på bortaplan och sen blir det rabalder på hemmaplan och man basunerar ut nått helt annat. Hur media och politiker presenterar ”fakta” som inte ens med ett tappert försök kan backas upp av statistik från BRÅ, SCB m.fl

    Svara
 19. G

   /  08/21/2018

  ”Camilla Thulins angrepp mot Gustav Fridolin

  Modeskaparen Camilla Thulin använder Göteborgspostens politiska redaktör Alice Teodorescu som modell för sina kläder.

  Camilla Thulin menar att valet inte har politiska motiv:

  – Jag riktar inte in mig på ett håll. Det är åt alla håll. Det blir väldigt tråkigt annars, berättar hon – och ger samtidigt Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin en rejäl känga.
  ..[..]..
  – Alice är en väninna till mig. Jag ska visa min kollektion på Fashion week på Grand hotel nästa vecka. Då har jag mina väninnor som modellar, säger Camilla Thulin.

  Jag är en liten småföretagare som inte har gott om pengar. Jag kan inte använda modeller, det blir alldeles för dyrt för mig, förklarar Thulin../../..Då får jag göra som jag alltid har gjort, som när jag gick ut Beckmans på 90-talet. Jag frågar polare om de vill gå.

  Samtidigt riktar hon en hård känga mot samtiden:

  – Jag personligen gillar att klä mig som en traditionell kvinna, i och med att det är det värsta man kan vara i vårt land – att ha lite röv, blommig kjol och ett rött läppstift.

  Camilla Thulin menar att det i Sverige anses kvinnoförnedrande att se ut som en kvinna – och går till attack mot Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin:

  – När Fridolin kommer ut med åsikter som att man på dagis inte får kalla pojkar för pojkar och flickor för flickor, då tänker man: ”Vart fan är vi på väg någonstans?”, säger Thulin.
  Thulin fortsätter:

  – Ska jag börja kalla dig för ingenting? Är du ingenting då? Det är ganska obehagligt.

  Gustav Fridolin menar att Camilla Thulins uttalanden rör sig om ett missförstånd.

  – Självklart får lärare kalla pojkar för pojkar och flickor för flickor även framöver. Ingen har föreslagit något annat och läroplanen reglerar, tack och lov, inte lärares ordval, säger han i en kommentar.

  – Missförståndet kommer kanske från att KD nu driver en kampanj mot förskolans nya läroplan och det stärkta jämställdhetsarbetet. Men jag tycker det är viktigt att förskolan jobbar med jämställdhet, är uppmärksam på om killar tar mer plats eller leker mer våldsamt än tjejer, jobbar för att alla barn ska respekteras och få frihet att växa utan att förväntas gilla vissa saker bara för att hon är flicka eller han är pojke, fortsätter MP-språkröret.”
  https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/camilla-thulins-angrepp-mot-fridolin-efter-modellvalet/

  Jaja, skyll på KD bara. Fan inte ens lådcykelutspelet kunde ni stå för utan att börja babbla om missförstånd. Nej. Inga missförstånd här inte!

  Svara
  • Dreadlock

    /  08/21/2018

   Den gode Frigoliten är i akut behov i en lektion i utvecklingspsykologi för förskolebarn av Jordan Peterson, t.ex. denna . Det som kallas för ”Våldsamma lekar” är i själva verket grundläggande för små pojkar (även vissa flickor eftersom det överlappar i viss mån) att socialiseras. Yviga fysiska lekar som förbjuds senare på dagis, under ursäkten att pojkar (Oftast pojkar) tar för mycket plats, är ett svepskäl för att pojkarna ska uppfostras in i någon sorts rättvisekultur där flickornas stillsammare lekar är förebilden. Så fortsätter det i grundskolan. Inte undra på att pojkar ändå organiserar sina nätverk där de kan ”Leka” ifred långt borta från vuxen näsvishet som enbart vill pacificera dem. Skateboardparker , fotbollsträning, motorcross, mtb-cykel är till stor del helt mansdominerade. Men då, i nästa steg, kliver genus-dumskallar in och påstår att det är en orättvis mansdominans. Vad är meningen med genusmedvetenhet som Fridolin prackar på skolvärlden ? Är det ett sätt att se till att hindra pojkar och män bilda sina egna hierarkier i lekarnas och sportens värld ? det verkar ju så, något annat syfte har jag svårt att se. Nästa fråga är : Kommer yviga energiska unga pojkar och män någonsin foga sig efter överbeskyddande vuxna som vill avbryta lekar eftersom det står i något genusvetenskapligt facit ? Nej. Absolut inte. De här pojkarna och unga männen är mycket smartare än en rigid vuxen som lärt sig några genusvetenskapliga fraser utantill. De ser ju att det är obrukbar information,enbart till för att döda glädjen.

   Svara
   • Via Mats Olsson
    https://tystatankar.com/2015/10/05/till-sma-pinnars-forsvar/
    ”Boys who are never allowed to be wild are boys who never learn how to control that wildness. Boys who are not allowed to whack and be whacked with sticks never learn what fighting is like. What’s so bad about that? Well, they may end up hitting someone weak, with no idea how much it hurts to be hit. Or they may end up standing by while the strong go after the weak – and have no idea that it’s their job to put a stop to it.”

    Citatet finns i artikel som han länkar till
    http://www.patheos.com/blogs/simchafisher/2015/09/05/boys-with-sticks/
    som säkert skulle beskrivas som gammaldags, biologistisk, och patriarkal av svensk överhet.

    Svara
    • Dreadlock

      /  08/21/2018

     Inte ofta man läser sådana uppbyggliga texter fri från PK snattrande. En riktig vitamininjektion i den annars cementerade medvetslösa debatten om könskonstruktioner. Jag blev uppriktig glad när jag läst färdig.

     Svara
  • Senior

    /  08/21/2018

   Hen (nu tycker jag faktiskt det är passande, konstigt nog, jag är annars starkt emot detta) talar ju emot sig själv.

   Man skall vara uppmärksam på om killar tar mer plats eller leker mer våldsamt än tjejer.

   Jag antar att detta i så fall kräver en korrigerande åtgärd.

   Samtidigt jobbar han för att alla barn ska respekteras och få frihet att växa utan att förväntas gilla vissa saker (bara för att hon är flicka eller han är pojke.)

   Inalles:
   Barnen får göra vad de vill, bara de gör som han säger….

   ”Du får måla med vilken färg du vill, förutsatt att du målar med den här.”

   ”Du får rösta på vilket parti du vill, bara du röstar på MP.”

   Svara
   • ”Förskolan ska motverka traditionella könsmönster och könsroller. Flickor och pojkar ska i förskolan ha samma möjligheter att pröva och utveckla förmågor och intressen utan begränsningar utifrån stereotypa könsroller.”

    Det står uttryckligen att man skall ”motverka”. Andra meningen motsäger den första.
    Frigoliten ljuger.

    Svara
 20. x

   /  08/21/2018

  Svara
  • G

    /  08/21/2018

   Hjärnsläpp. Och folk som har hjärnsläpp ska inte styra över ett land. Fy fan så jävla illa.

   Svara
 21. x

   /  08/21/2018

  Svara
  • Pelle2

    /  08/21/2018

   Det var osmart av Bali att konfrontera DN på det sättet han gjorde för han borde inse att drevet skulle gå igång igen för att få honom sparkad ur M.
   Men det är ju konstigt att samma vänster som skriker sig blåa om Balis bild inte har sagt ett ord om Ung vänsters hot om att sabotera SD,s valmöte i Göteborg och förstörelse av Moderaternas valaffischer.
   Då är det inget hot mot demokratin eller på något annat sätt något problem.
   Det är ok när vi gör det som sagt var…

   Svara
   • MickeP

     /  08/21/2018

    Jag tycker det var smart. Han drar fram i ljuset medieetablissemangets abnorma (notera ordvalet) hyckleri i stort som smått.

    Av Bali’s tweet framgår att det var exakt detta han ville synliggöra. Därmed tycker jag att det var smart.

    Vad han har för framtid i Moderaterna vet varken du eller jag. Vi vet inte ens om han bryr sig särskilt mkt. Men en sak vet i.a.f. jag. Det är att om Moderaterna sparkar ut hm p.g.a. detta blir hans poäng monumental.

    Här kan du förresten läsa lite mer om medias hyckleri:

    https://nyheteridag.se/nar-mattsson-domdes-for-vapenbrott-fick-han-stod-fran-tidningsutgivarna/

    MickeP

    Svara
    • Pelle2

      /  08/21/2018

     Det var tydligt att Bali ville ironisera över DN,s gapande om Skyttedals skyddsspray
     men han vet ju att det skulle resultera i gap och skrik från vänstern och media.

     Frågan är då hur mycket han bryr sig om sitt engagemang i M för jag skulle inte vara säker på att dom inte kommer slänga ut honom om han fortsätter i samma stil.

     Dom borgerliga brukar ju vika ner sig när Vänstern avkräver dom en högre moral och en god ton trots att dom själva inte anser sig behöva bry sig om sådant.

     Svara
     • Olof

       /  08/21/2018

      Jag tror han inser att valet är att stå upp för vad han tror på och försöka spika fast en ryggrad på partiet och riskera att bli utkastad (från ett parti som då inte skulle vara värt att vara med i ändå), eller låta krypen vinna på walkover.

      Och jag tror vänstern håller på att förlora det slaget.

     • Senior

       /  08/22/2018

      Ja, och han utmanar också sitt eget parti gällande om vänstern skall tillåtas få behålla sitt beryktade ”tokningsföreträde” där de är okej för dem att göra samma sak, men inte när folk som Hanif svarar med samma mynt.

      Att vänstern skall få tycka att det är okej att sparka uppåt.

      -Ett mycket skadligt resonemang.

      1. Hur kan vänstern själva få bestämma vad som är ”uppåt”?

      Framförallt som uppåt verkar vara alla av annan åsikt då de själva godtyckligt får välja och cherrypicka vad som räknas i det specifika fallet (etnicitet, ekonomi, kön etc.).

      2. Hur kan någon acceptera att det skulle vara okej att sparka över huvud taget?

      Redan här borde man för flera år sedan satt ner foten. Detta med att ”sparka” vare sig det är uppåt eller neråt är endast en tafflig ursäkt för att få mobba folk. -Att sparka är aldrig okej!

      Detta är bara ett sätt att ursäkta och legitimera AFA och dessa vänsterautonoma psykopater till revolutionsromantiker som tar detta bokstavligt, och bränner ner minkfarmer, eldar upp lastbilar för djurtransporter, hälsar på hemma hos oliktänkande lokalpolitiker, etc.

      Vänster är en diagnos!
      Vänsterblivenhet, där alla moraliska betänkligheter vad som är rätt och fel perverteras mer och mer desto längre du lider av det.

 22. x

   /  08/21/2018

  Svara
  • lensof

    /  08/21/2018

   I Danmark har man kvar sunt förnuft. Så inte här. För här kan man vara svensk medborgare och ändå få sina tolkbehov bekostade med skattemedel.

   Bisarrt i klass med att ge illegala tandvård för 50 kronor.

   I Sverige betraktas invandrare som eviga barn med IQ badboll. Det är kränkande för både dom och infödda svenskar.

   Svara
 23. weasel

   /  08/21/2018

  ”Så ni får lite vägledning om hur ni ska rösta om några veckor.”

  Tror nog att det inte behövs så mycket mer vägledning… 🙂

  Det absurda i det här landet är att en majoritet av de folkvalda riksdagsledamöterna vill spendera folkets skattepengar på folk som inte har betalat en krona i skatt.

  Svara
 24. Can’t make this shit up:

  ”Tidningsutgivarna krävde möte med Kristersson om Hanif Bali”

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/tidningsutgivarna-vill-prata-med-kristersson-om-hanif-bali

  Svara
 25. Gorby

   /  08/21/2018
  Svara
 26. Gorby

   /  08/21/2018

  Svara
  • Gorby

    /  08/21/2018

   Svara
  • x

    /  08/21/2018

   Svara
   • x

     /  08/21/2018

    Bilden försvann.

    Svara
    • Olof

      /  08/22/2018

     Hmm… påminner inte han mördaren på DN lite om mördaren på Cuba? Är det medvetet? Verkligen fräsht i så fall…

     Svara
  • Frida Gustavlin

    /  08/21/2018

   Nästan femhundra skolor brann, och SVT exemplifierar givetvis med en Islamsk skola som brunnit i Växjö. Bränder i skolor tros alltså kosta omkring 1.000.000.000 kronor per år. Det motsvarar alltså 5555 årsdoser av den där ögonmedicinen som den där Isabella inte kunde få eftersom Landstinget där hon bor har det knapert.

   Vad går då bilbränder loss på, bara sett till räddningstjänstens kostnader då?

   Nyheter i Blekinge redogör för att 21 bilar kostade omkring 2,3 miljoner.

   https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/sa-mycket-kostar-de-anlagda-skolbranderna

   Tittar vi på den senaste statistiken från MSB så anlades drygt 1400 bilbränder förra året, 2016 var rekord, ca 1600 bränder. Alltså en ökning från 380 bränder 1998 till 840 2008. En fyrdubbling på 20 år.

   https://www.hemhyra.se/nyheter/kraftig-okning-av-anlagda-bilbrander/

   Merkostnaden 2017 jämfört med 1998 är alltså någonstans kring hundra miljoner, och då endast för räddningstjänsten. Alltså, ynkliga 555 årsdoser av ögonmedicin till Isabella. Förlåt, glömde, man får inte ställa individ mot grupp.

   Sveriges Radio rapporterar att

   ”Orsaken är okänd, men Anders Bergqvist på Brandskyddsföreningen säger att sociala faktorer kan ligga bakom.”

   Aftonbladet rapporterar att

   ”– Det är bara en tidsfråga innan det sker en dödsbrand. Enligt de uppgifter vi fått har Sverige den största andelen anlagda skolbränder i världen, säger Anders Bergqvist, generalsekreterare Brandskyddsföreningen till TT.”

   Så om jag förstår det rätt så har vi mest sociala faktorer i världen…

   Svara
   • Senior

     /  08/22/2018

    ”Så om jag förstår det rätt så har vi mest sociala faktorer i världen…”

    Japp, detta har ökat trots att den enda (S) lösningen på problemet, att kasta pengar på dem, gjorts i många år…….

    För det kan väl aldrig vara så enkelt att man uppmuntrar detta beteende genom att belöna det?

    Svara
  • Gorby

    /  08/22/2018

   Svara
   • G

     /  08/22/2018

    Svara
  • hllviken

    /  08/22/2018

   Svara
 27. hllviken

   /  08/21/2018

  Svara
 28. x

   /  08/21/2018

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  08/21/2018

   Journalistkåren är så klart känslig, lite så där småborgerligt vänsterrädd, det hör till yrkesrollen. Man kan se dem känna att man faktiskt inte är en duktig journalist om man inte mordhathotats.

   Det är något lätt irriterande med det här distans- och proprotionslösa journalistgänget som med överförmyndiga stämma förklarar det djupa och problematiska allvaret i Balis vapenskämt?

   Svara
   • Kronblom

     /  08/21/2018

    Bali gör en CoD meme. Journalistkåren: Turtle head is poking out!

    Svara
 29. x

   /  08/21/2018

  Venezuelas ekonomi är ”urstark”:

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  08/21/2018

   Måste ju rimligtvis vara dyrare att trycka sedlarna än dess värde. Men det kanske inte stämmer i Venezuella, för i riktigt lyckade kommunistiska länder så är allt gratis, och alla får allt.

   Svara
   • Senior

     /  08/21/2018

    Japp, ända tills det är slut på riktigt.
    Rakt in i kaklet bara!

    Svara
 30. Frida Gustavlin

   /  08/21/2018

  Annie Lööf vill att Alliansen gör upp med S och MP om flyktingpolitiken.

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/jPj2ne/loof-vill-gora-upp-om-flyktingpolitiken-med-mp-och-s

  Det får de så klart göra, men nu tror jag inte att Alliansen har en gemensam bild av hur flyktingpolitiken ska se ut framöver. Det står ju så klart riksdagens partier fritt att komma överens om vad som helst, men visst vore det smakligt om de innan valet skulle kunna meddela vad de avser att göra, det är för fanken väljarnas rätt att få veta. Ingenting förutom valtaktik hindrar dem från att berätta vad de vill.

  Om man nu anser att frågan är den viktigaste och är kritisk till dagens flyktingpolitik och en röst på MP, S, C, L, KD och M betyder exakt samma sak så återstår ju antingen V eller SD för den som vill välja något annat med en sannolik chans till parlamentariskt representation.

  Men eftersom de inte berättar så får jag använda mig av min egna slutledningsförmåga.

  L och C ser gärna en frikostig flyktingpolitik eftersom en sådan i långa loppet kommer bryta ned arbetsrätten.

  S, KD, M och SD vill ha lägre invandring i lite olika omfattning på grund av kostnaderna och de negativa påföljderna i form av kriminalitet och utanförskap.

  MP tror att världen är som ett fluffigt stort härligt rosa moln.

  Hur sjutton ska de kunna komma överens om något som svarar mot problemets omfattning?

  Svara
  • – ”Vilket svenskt ord är en förolämpning och ett kul skämt?”
   – ”Alliansen!”

   Svara
  • Olof

    /  08/22/2018

   ”L och C ser gärna en frikostig flyktingpolitik eftersom en sådan i långa loppet kommer bryta ned arbetsrätten.”

   För åtminstone C är jag rätt övertygad om att det även handlar om att avskaffa den generella välfärdsstaten genom överbelastningsattack. Jag skulle kunna respektera och till och med kanske hålla med om den vägen, med tanke på missbruket av skattemedel som sker, men skilladen är att jag inte tror det finns en snöbolls chans i helvetet att svenskarna skulle gå med på det. Och alldeles särskilt inte om man pratat tyst om att det är avsikten.

   Och alternativet till att man avskaffar den generella välfärdsstaten i samband med en överbelastningsattack är att man istället genomför en utrensning av de belastande elementen ifrån välfärdsstaten. Vilket jag är rätt säker på kommer att bli den väg svenskarna i slutändan väljer att gå om de ställs inför valet, t.ex genom en lågkonjunktur.

   En överrenskommelse där C, L eller MP ingår kommer ha en sådan struktur att man sparkar burken framför sig och väljer en total katastrof senare istället.

   Svara
 31. MiT

   /  08/21/2018

  Läs hela tråden och alla sidotrådar osv som skapas, helt bisarrt att skåda…

  Svara
  • Motkraft

    /  08/21/2018

   Jag tycker också det ska vara möjligt för rätten att döma till utvisning vid upprepade mindre brott. Typ om dömts för kanske 5-10 fall av misshandel, narkotikabrott, stöld osv. När väldigt tydligt att personen inte har någon som helst respekt för värdlandet och de människor som bor här.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  08/21/2018

    Hur kan denna ickefråga ens vara en fråga? Utlänningar som söker sig en fristad i Sverige, men som sedan begår upprepade eller grova brott kan ju på inget sätt anses vilja Sverige väl. Det är den asylsökandes ansvar att bete sig moraliskt, inte någon annans, och om den med tillfälligt eller permanent uppehållstillstånd beter sig uselt så får de helt enkelt skylla sig själv, helt oavsett om det betyder risk för att bli förföljd i sitt hemland. Eller ska vi fortsätta anse att utlänningars kriminella beteende är patologiskt och något som de inte rår för?

    Svara
   • Såklart ska människor inte utvisas för att de gått mot en röd gubbe, men utvisning bör vara standard när det kommer upp i fängelsestraffskalan. Tyvärr verkar rättsväsendet helt infiltrerat idag.

    Svara
   • Olof

     /  08/22/2018

    Jag skulle nog dra gränsen lägre än så. Om någon har blivit fälld för tre våldsbrott är det rätt tydligt att denne är en fara för andra människor i landet. Ett kan hända, två kan behövas för att inse att man måste ha hjälp, tre, ja, då är det tydligt att man inte reder ut det. Då bör personen antingen permanent förvaras för att skydda andra tills dess att man kan garantera säkerheten, alternativt, utvisas om sådan möjlighet finnes.

    Andra typer av brott, framförallt sådana utan andra offer, kan man ha en högre tolerans för, men våldsbrott bör man ta itu stenhårt med – det handlar om att skydda resten av medborgarna, motkravet från medborgaren för att staten får ett våldsmonopol är att staten faktiskt upprätthåller det våldsmonopolet. Annars får vi gå över till ett system i USA där var människa har betydligt större rätt att freda sig själv.

    Svara
  • G

    /  08/22/2018

   Herregud. Helt sjukt, förstår mig inte på sånt där folk.

   P.S
   Efter den ledaren skrev hon en till på temat utvisningar…

   ”Misskött förvar är ett hinder för utvisningar”
   https://www.expressen.se/ledare/sofie-lowenmark/misskott-forvar-ar-ett-hinder-for-utvisningar/

   Svara
 32. MiT

   /  08/21/2018

  Kolla svaren han får…

  Svara
 33. Pelle2

   /  08/21/2018

  Bloggaren Fnordspotting skriver bra om ”Baliaffären”
  http://fnordspotting.blogspot.com/2018/08/skada-korporativismen.html
  Bloggaren i otakt skriver om samma sak
  http://iotakt.se/skjutjarnsjournalistiken/

  Svara
 34. Prenumererar inte än (jag känner hur Frick bryter ned mitt motstånd dag för dag!) men den viktigaste nyheten finns väl i rubriken:
  ”Beviset: DN-man knivhögg ”rasist” till döds – vapentränas nu på DN:s egen skjutbana”
  https://nyheteridag.se/plus/beviset-dn-man-knivhogg-rasist-till-dods-vapentranas-nu-pa-dns-egen-skjutbana/

  DN har egen skjutbana.

  Svara
 35. hllviken

   /  08/21/2018

  Svara
 36. Jonas

   /  08/21/2018

  När SD säger det:
  ”Faktiskt mestadels fel om hur många utländska våldtäktsmän som utvisas”
  https://www.dn.se/nyheter/politik/faktiskt-mestadels-fel-om-hur-manga-utlandska-valdtaktsman-som-utvisas/

  När M säger det:
  ”Delvis sant att bara 1 av 5 utländska våldtäktsmän utvisas”
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/delvis-sant-att-bara-1-av-5-utlandska-valdtaktsman-utvisas

  Svara
 37. Undrar om Uwell tänker godkänna några kommentarer på den här:
  ”HEJ, MISSNÖJDA FD MODERAT!”
  https://uvell.se/2018/08/20/hej-missnojda-fd-moderat/

  Fortsätt rösta Nymsoc!

  Svara
  • Dreadlock

    /  08/21/2018

   Hon har faktiskt övertygat mig i.a.f. SD kommer ju fortsätta att bli en ännu starkare vågmästare. Men den egentliga kampen står mellan blocken. Man kanske skulle ta och taktikrösta på Kd ?

   Svara
  • Olof

    /  08/22/2018

   Heh. Det är mycket möjligt. Men en röst på Alliansen så länge Lööf är kvar i den, och med Ulf Kristerssons svaga ryggrad är bortkastad. Det spelar ingen roll att ”alla partier först måste komma överrens” i en regering, Lööf har redan visat att det är hennes åsikt som gäller och UK har redan visat att han kommer att böja sig. Resten av alliansen hade kunnat stoppa Lööf, regering eller inte, och krävt sammanhållning för att visa på sina planer i regeringsställning.

   Det gjorde de inte. Och därigenom visade de sina planer i regeringsställning.

   Jag har inga höga förhoppningar på hur regeringsunderlaget kommer att se ut efter valet. Men – det här är en ödesfråga, antingen får vi tvärstopp på asylinvandringen nu, eller så kommer det bli mycket, mycket värre sedan. Och då finns det bara ett alternativ att rösta på.

   Svara
   • Rättelse från besserwisser: ”Bidragsinvandringen.”
    Asyl är det väl bara C och Mp som låtsas att det handlar om?

    Håller med i övrigt.

    Svara
    • Olof

      /  08/22/2018

     Ja, jag ville mest skilja det från legitim arbetskraftsinvandring. Men du har rätt, man bör egentligen skilja på bidragsinvandringen och den faktiska asylinvandringen tydligare med – det är ju snarast tragiskt att många genuina fall ur den sista gruppen kommer drabbas nu på grund av bidragsinvandringen.

     Svara
     • Jo, jag klagar inte på dig egentligen, det är ju så det heter i debatten!

      Precis, hade vi styr på det kunde det ha gått ett flyg i veckan med de allra mest utsatta – de som varken har råd eller ork att ta sig genom Europa. Men icke, bättre att sitta med sin latte eller lägga en slant i pappmuggen och känna sig god.

  • Senior

    /  08/22/2018

   Ja eller hur?

   Rösta på en ”allians” som splittrar på sig i alla frågor redan innan valet, och som turas om att stödrösta på sossarna när det väl gäller sakfrågorna, förutsatt att de inte går och DÖr istället…..

   -Nej, SD eller MED är enda alternativen om det inte redan är för sent.

   Svara
 38. Snaphanen i december 2014 om DÖ:
  ”Sverige danner regeringskartel”
  http://snaphanen.dk/2014/12/26/walid-shoebat-why-i-wanted-to-kill-you/
  ”Næste år kommer der 140.000 asylsøgere …”

  Någon visste detta redan 2014.

  Svara
 39. MiT

   /  08/21/2018

  Hahaha, fy fan så roligt 😛
  Och samtidigt sorgligt…

  Svara
  • Pether

    /  08/21/2018

   Det är inte bara mänskligheten som ska förgöras, utan allt liv…

   Svara
  • hllviken

    /  08/21/2018

   Byt ut begreppet ”kubansk krokodil” mot ”etnisk nordbo” ––> dödsknarkar-rasist-nazist-fascist!

   Svara
 40. MiT

   /  08/21/2018

  Svara
  • hllviken

    /  08/21/2018

   Svara
  • Ivar L

    /  08/22/2018

   Sarnecki skall ansöka om medel för att forska kring orsakerna men verkar redan bestämt sig för att han vet hur det ligger till. Blir nog inte direkt någon konsekvensneutral forskning med hans ansats:
   ”Nu förbereder han en ansökan om anslag till forskning om vad som ligger bakom överrepresentationen.
   – Många av dem har inte levt över huvud taget i sina länder utan lämnat dem väldigt tidigt. Många av dem har efter detta levt på gator i Teheran, i Paris, i Stockholm. De har levt i grovt maskuliniserade miljöer och bara umgåtts med andra män. De har levt under väldigt svåra omständigheter och rätt ofta försörjt sig på brott, säger han till Uppdrag granskning.
   – Hur mycket är det etnicitet, hur mycket är det fattigdom? Herregud det är inte så lätt att urskilja, förmodligen är det allt detta.”

   Hur vet han allt detta INNAN han gjort den forskning som han söker medel för?
   https://samtiden.nu/2018/08/60-procent-av-valdtaktsman-invandrare-jag-klandrar-politiker-och-journalister/

   Svara
  • hllviken

    /  08/22/2018

   Svara
 41. hehe

   /  08/21/2018

  Svara
 42. hehe

   /  08/21/2018

  Svara
 43. Olof

   /  08/21/2018

  Wannabe diktatorn Löfven är framme och vill tvinga andra EU länder att ta emot flyktingar igen. Kanske dags för länderna att ge upp och bara säga ”fine, vi tar emot dem, kom hit bara, här är ett tält och 10 m2 mark i det här lägret, det är vad ni får från staten, vill ni ha mer får ni själva tjäna ihop det”. Och sedan är Stefan tillbaka på ruta 1 – hur skall han tvinga flyktingarna dit han vill?

  Svara
  • weasel

    /  08/22/2018

   Jag vet inte varför Löfven inbillar sig att han skulle kunna tvinga Victor Orban att införa svensk migrationspolitik i Ungern ?
   Menar Löfven att det bara funkar åt ena hållet eller är han konsekvent och anser att Victor Orban närsomhelst kan tvinga Löfven att införa Ungersk migrationspolitik ?
   : /

   Svara
   • Olof

     /  08/22/2018

    Jag vet inte, jag börjar tro att han helt enkelt är korkad. Det börjar bli svårt att tänka sig några andra möjligheter. Som du säger så kommer det förstås gå åt båda håll och eftersom Orban och andra mer högerorienterade är på uppgång i EU kommer så småningom kommission, ministerråd och parlament svänga över med. Tänker Löfven heja på när EU kräver, med sanktionshot, att Sverige samarbetar med Frontex för uppspårande och utkastande av papperslösa?

    Och som sagt, vad tusan ger honom ens fantasin att asylsökande skulle _vilja_ åka till Ungern för att söka asyl? Vi har inte gemensamma asylregler i EU, chansen att faktiskt få asyl ser väldigt olika ut i olika länder.

    Glömde länka artikeln som utlöste kommentaren 🙂 :

    http://www.friatider.se/l-fven-vi-ger-oss-inte-ska-f-alla-eu-l-nder-att-ta-emot-invandrare

    Svara
    • Det är ju bara att se på Ikea-mördaren – han hade de facto fått asyl i Italien, men åkte ändå i Sverige och ansökte asyl här flera gånger för att han var missnöjd med servicen i Italien. Den enda konsekvensen att försöka skicka bort flyktingar till Ungern är att de kommer ping-ponga tillbaka till oss; flyktingarna själva VILL INTE ha asyl i länder som de anser ha undermålig service.

     Det enda sättet att motverka detta är helt enkelt att vi ger dom sämre villkor än andra länder. Det är faktiskt den brutala sanningen som Löfven helt ignorerar.

     Svara
    • Det är väl allmänt accepterat att Löfven i princip var den som fanns kvar?
     De mest lämpade hade man redan slitit ut, och de mindre lämpade men slipade skaffade sig egna jobb bakom kulisserna eller i privata sektorn.

     LO-boss skulle han ha varit. Det hade varit bra för Sverige, Löfven, och kanske även LO.

     Svara
 44. hehe

   /  08/21/2018

  Svara
  • hllviken

    /  08/21/2018

   Jag gillar det, det har en viss lätthet som är mysig.

   Svara
  • The Perfect Man

    /  08/22/2018

   Tja, det kinesiska alfabetet är faktiskt också pictogrambaserat.

   Svara
  • hllviken

    /  08/22/2018

   Svara
 45. MiT

   /  08/22/2018

  Svara
 46. Gorby

   /  08/22/2018

  Granskning Sverige om ”Hanif gate”
  Denna gång med Kent Ekeroth.

  Svara
 47. Gorby

   /  08/22/2018

  Svara
 48. G

   /  08/22/2018

  Helt surrealistiskt(!) att se Jerzy Sarnecki ännu en gång ges plats om sitta i SVT:s Morgon Studion och hur han inte skäms över att relativisera och bortförklara. Herregud så jävla förbannad jag blir. Han var med i studion efter nyheterna som var kl 8, så kanske fem/tio över 8. Enda sättet att titta är väl att scrolla sig fram i videon till rätt tidpunkt här: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/senaste-nytt-i-morgonstudion-folj-sandningen-har

  Svara
  • G

    /  08/22/2018

   Om jag var oklar ovan. Han är med i studion och pratar om kvällens UG, vilket han medverkar i. Men i morgon studion säger han att han tycker inte ens att det bör sändas, han förstår inte heller varför man gör sådana kartläggningar, dessa våldtäkter har INGET med kultur eller kvinnosyn att göra säger han, asså, jag orkar skriva och förklara, jag är så jävla trött och förbannad på att höra skiten, titta när han pratar själv istället. Och det han säger om prästerna, well, jag ser det också såhär:

   Men ang undersökningen när man tittar ikväll på Tv eller senare på SVT Play. Kom ihåg: ”Där har man alltså inte räknat med utländsk bakgrund, dvs andra generationens invandrare är inte med, bara de som själva invandrat.”

   Svara
  • G

    /  08/22/2018

   Ja. Det som citeras sade han också i morgon studion…

   Svara
 49. G

   /  08/22/2018

  Kära nån….

  Svara
  • Pelle2

    /  08/22/2018

   Relativisterna från vänster går i spinn som vanligt.
   Det är jätteviktigt att mörka vilka som begår majoriteten av våldtäkterna
   för det stämmer inte överens med deras bild av invandrare som offer och vita män
   som förövare.
   Lycka till med att komma till rätta problemet om ni inte ens vill se vad problemet är.

   Betänk också att det är kvinnorna som kommer att få ta smällen pg.a av att ni gör allt för att rikta blicken åt fel håll och inte jag som man. Fina feminister är dom….

   Svara
  • Svara
 50. G

   /  08/22/2018

  Emilia: ”Jobbar på Stadsmissionen. Mamma, matte och trött på patriarkatet.”
  Paulo: ”Content Programming Manager på Spotify”

  ”män som är utrikesfödda kommer självklart fällas i ett våldtäktsmål vs deras vita motsvarighet.”

  Smaka på den.

  Svara
  • G

    /  08/22/2018

   Han fick svar på sista tweeten…

   Svara
  • G

    /  08/22/2018

   ”män som är utrikesfödda kommer självklart fällas i ett våldtäktsmål vs deras vita motsvarighet.”

   Nej, inte alls, ditt hudfärgsfixerade *insert många fula ord*. Jag ska ge ett exempel. Efter att ha läst dessa tweets med lite info från FUP:en som jag inte tidigare visste om så svängde min åsikt om vad jag tycker om friande domen i just detta fallet….

   Nu kanske inte dessa ”män” just är utrikesfödda, men utrikesfödda föräldrar har dessa ”män” säkert iaf. Jag svängde trots att iaf ett av svinen är med i ett knarkgäng som säger sig ”äga” ett torg. Så dessa kriminella borde sitta inne även om det nu inte är för våldtäkt, helst utvisas om möjligt. Kanske anmälde kvinnan gänget för våldtäkt pga att hon inte fick knarket som hon blev lovad att få? Att dessa ”män” inte ens kan hålla ett sånt löfte visar vilka ohederliga människor de är, bara utnyttjar andra……

   https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/qs/gangen/gang-2-fittja-kvinnor-betalar-med-oralsex–for-knarket/
   ”För snart två år sedan åkte en kvinna till Fittja centrum. Händelsen förvandlades till ett av förra årets mest uppmärksammade rättsfall. Fem män åtalades, tre för grov våldtäkt och två för medhjälp till grov våldtäkt. Alla friades.

   Kvinnan säger att männen utsatte henne för en brutal gruppvåldtäkt. Männen säger att hon erbjöd sig att betala för narkotika med sex. Till oss säger killarna på torget att tre av männen lovade henne narkotika men tog tillbaka löftet när de var klara.

   Killarna säger att de hatar kvinnan, hennes målsägandebiträde och alla som åkte hit för att protestera när den friande domen kom. Fucking horor, jävla fittor, säger de. Varför skulle de komma hit till deras torg och protestera?

   När vi frågar om det har hänt att kvinnor betalar för narkotika med sex får vi svaret att det inte är konstigt alls.

   – Narkotika är beroendeframkallande. Vad ska de annars göra om de inte har några pengar, säger en av killarna likgiltigt.

   Poliser vi pratat med bekräftar att de känner till problemet med att narkomaner betalar med sexuella tjänster.
   ..[..]..
   En av männen som friades i gruppvåldtäktsfallet följer efter oss på cykel. Det är han i foppatofflorna, som förut skröt om hur snabbt han kunde springa i dem.”

   Svara
 51. MiT

   /  08/22/2018

  Svara
  • lensof

    /  08/22/2018

   Kan inte låta blir att undra…

   Varför tycker Fi feministerna så illa om kvinnor? Varför vill de oss kvinnor så illa?

   Svara
   • Grodan Boll

     /  08/22/2018

    Om inte kvinnor lider, hur ska då F! kunna presentera sig som lösningen?
    Se även: enorm inströmning av proletärer att konkurrera om de få jobb som finns i de lägsta ekonomiska skikten.

    Svara
   • Vänster. Marxism. Kollektivism. Allt och alla är verktyg.

    https://ledarsidorna.se/2018/08/slow-culture-vanstern-och-narrativets-forbannelse/
    ” […] ingen grupp är för liten eller för marginell för att inte kunna instrumentaliseras. Det viktiga är att de kan inta sin roll som huvudagenter i det historiska narrativet i kampen mot de fiender som vänstern för tillfället anser sig ha. En konsekvens av dessa mekanismer är vänsterns tendens till avhumanisering av såväl vänner som fiender i det politiska spelet.
    [,,,]
    Det tragiska med denna instrumentalisering av vissa kategorier av människor, […] är att man inte ser dem som människor med ett inherent värde i sig, utan endast som redskap eller medel för ett mål. ”

    Svara
  • x3

    /  08/22/2018

   Generalisera. Om. Män. Går. Bra.

   – För de allra flesta av oss är faktiskt inte just vita heterosexuella medelålders män utan människor.

   – Män är djur.

   – Jävla man vi hatar dig så mycket vi ska slita dig i stycken.

   – Klippa kuken.

   Beklagar att regimmedia inte ger sitt fulla stöd för F! denna valrörelse.

   Märk väl att förra valrörelsen snålades det inte direkt på oförtjänt mediauppmärksamhet. Det radikala extremistpartiet F! skulle in i Riksdagen och det med basta. Om det så krävdes att den dumme svensken skulle korstoppas med propaganda tills genusfloskler bokstavligen sprutade ur öronen.

   Få talar om F! denna valrörelsen som att ingen vill ens ta i dem med tång. Det är en anmärkningsvärd skillnad i mediauppmärksamhet.

   SVT är nu helt upptagna med skademinimering.

   Nu är goda råd dyra!

   Kolla svt.se som publicerar ”SD tappar stöd” direkt efter den obekväma ”nyheten” som man egentligen inte får tala om. Nu har de även lagt till SnickeSnacki med texten att sånt där (som sanningen) borde absolut inte få sändas.

   Public Service värdigt en bananrepublik.

   F! & Co har aldrig brytt sig om kvinnor i någon egentlig mening.

   Ju fler våldtäktsmän desto bättre enligt feministerna.

   Svara
   • x3

     /  08/22/2018

    Just ja.

    Notera hur SVT väljer att publicera siffrorna. I rubriken väljer man 58 procent eftersom det är den siffran man vill förmedla till folket, att drygt hälften av övergreppen begås av utlandsfödda.

    Det bäddar för narrativet att män som grupp är problemet.

    Det anmärkningsvärda i att utlandsfödda inte utgör i närheten av 50 procent av befolkningen vill man helst tala om. Inte heller vill man tala om andra generationens invandrare.

    En annan sak man inte vill tala om är överfallsvåldtäkter. Där tvingas SVT tala om absoluta tal istället för procentsatser.

    ”När det gäller överfallsvåldtäkter är 97 av 129 födda utanför Europa”

    Inte för att det blir särskilt mycket bättre med de siffrorna, men för att procentsiffran om överfallsvåldtäkter inte ska etsa sig fast i den dumme svenskens medvetande.

    Fascinerande att nu har aktivisterna en stor kris för att detta kommit på tal. Men att kvinnor har utsatts för detta hur länge som helst.

    Ja det skiter man i och vill mörka.

    Svara
    • x3

      /  08/22/2018

     Rättelse av stavfel.

     Ett ”inte” föll i all hast bort och i kommentaren ska det såklart stå:

     … vill man helst INTE tala om …

     (på SVT)

     En falsk värld är mycket mindre smärtsam än den riktiga.

     Nej inte för kvinnor som utsätts.

     För folk som jobbar inom politik, media och myndigheter och svär vid politisk korrekthet. Plus de parasiter som skor sig på bidrag inom genusindustrin.

     De har alla kvinnors blod på sina händer.
     (vi snackar inte menskonst)

     Svara
     • weasel

       /  08/22/2018

      Jag kan tänka mig att sluta generalisera om människor som har invandrat den dagen då Fi slutar generaliser om män som inte har invandrat.

      Fakta och statistik är för övrigt inte riktigt samma sak som ”generalisering”. ..
      : /

     • x3

       /  08/23/2018

      Exakt.

      Feminister har internaliserat generalisering utifrån kön i sin hjärntvätt. De kommer aldrig någonsin förmå att se bortom kön eftersom de är lobotomerade idioter. Än värre är att aktivister inom media och myndigheter delar deras värderingar.

      De är inte ett dugg intresserade av att förmedla någon sanning eller att samhället ska vara tryggt och säkert för kvinnor. De är bara intresserade av makten, att sko sig själva och skapa det utopiska samhället utifrån perverterad teori.

      Det är helt otroligt att dessa människor tillåts verka över huvud taget, men så går det åt helvete med Sverige också.

  • Noger

    /  08/22/2018

   Feministerna säger ”Sluta generalisera!”.

   Är detta ett skämt?

   Svara
  • Svara
  • Kalle

    /  08/23/2018

   Vilket jävla klappträ

   Svara
 52. MiT

   /  08/22/2018

  Svara
  • lensof

    /  08/22/2018

   Tino borde ha en dotter som kunnat skolka och lansera boken i stället för att gå till skolan.

   Som under sken av miljömedvetenhet och godhet hjälpt sin förälder till bättre säljsiffror. Såsom Malena Ernmans dotter gör.

   Ernman som också lanserar en bok denna vecka, en bok om sin godhet och miljömedvetenhet. Men också hur familjen är drabbad av barnens diagnoser.

   Märkligt att detta miljöengagemang har uppstått samtidigt med en sviktande internationell karriär. Märkligt att öppenhet och godhet har blivit hennes signum nu när sångarkarriären börjar ta slut. Och gynnar det verkligen dottern att hennes asbergers blir till allmän kännedom, ja blir till medel, mitt i hennes tonårstid då hon borde få stöd och kanske diskretion istället?

   Ernman är i mina ögon hyckleriet personifierad.

   Men Tinos bok lockar för vad den är i sig själv.

   Svara
 53. Frida Gustavlin

   /  08/22/2018

  F! är onekligen våldtäktsmannens bästa vän.

  Utomeuropeiskt födda från muslimska länder begår givetvis fler våldtäkter även i hemmet, och deras våltäkter hamnar i statistiken och rätten bra mycket mer sällan än de våldtäkter som begås av män med två svenskfödda föräldrar. Källa: Frida Gustavlin.

  Hur vet jag det då? Genom helt normal slutledningsförmåga. Att våldta sin fru är inte ens betraktat som ett brott inom islam, i alla fall när mer frispråkiga krafter kommer till tals.

  ”A senior Muslim cleric in charge of Britain’s largest group of sharia law courts has claimed that there is no such thing as rape within marriage.”

  Visst kan ortodox och kristen kristen tro ta sig liknande uttryck, men något säger mig att det rent statistiskt är betydligt mer sällsynt än brottslighet bland män i Sverige med fötterna i islam.

  Avsaknanden av officiell statistik borde faktiskt vara en valfråga. BRÅ har hintat om att de ska göra en, men någon beställning från ansvarig minister har mig vetligen inte skett. Och ja, BRÅ lyder under regeringen och inte riksdagen, vilket är jävligt knäppt.

  /Frida

  Svara
 54. x

   /  08/22/2018

  Bra liknelse:

  Svara
  • x

    /  08/22/2018

   Svara
 55. x

   /  08/22/2018

  Svara
 56. x

   /  08/22/2018

  Svara
 57. x

   /  08/22/2018

  Svara
 58. G

   /  08/22/2018

  Svara
 59. G

   /  08/22/2018

  ”Handskakning handlar inte om att hälsa”
  https://uvell.se/2018/08/22/handskakning-handlar-inte-om-att-halsa/

  Svara
  • Pelle2

    /  08/22/2018

   Bra skrivet av Uvell !
   Vad tror de som försvarar de som inte vill ta i hand att de skulle säga om jag kom till deras land och krävde att få göra det ?

   Svara
  • Senior

    /  08/22/2018

   Precis så.

   Kanske ännu mer förtydligat åt andra hållet, om en svensk vägrar skaka hand med en annan svensk. -En skymf, och för att använda en populär analogi; ett tecken på att personen är oren.

   Jag hade en gång en kollega som led av psoriasis, och såg ibland hur folk ryckte till och hade svårt att döma uttryck av avsmak när de skulle skaka hand med honom, trots att händerna var rena och fria.

   Att det är en ren överlevnadsinstinkt sedan urminnes tider för att inte bli smittad är en sak, men att anse andra människor orena av religösa skäl hör banne mig inte hemma i ett modernt samhälle.

   Hur ställer sig dessa godhetsknarkare till att en nazist med samma typ av övertygelse vägrar skaka hand med judar? -Same shit different name.

   Svara
 60. G

   /  08/22/2018

  ”Grundlagsändringar som begränsar media blev ingen valfråga i år. Heller”
  https://ledarsidorna.se/2018/08/grundlagsandringar-som-begransar-media-blev-ingen-valfraga-i-ar-heller/

  Svara
 61. G

   /  08/22/2018

  ”Om Miljöpartiet, Hanif Bali och Mehmet Kaplan” Toppen!
  https://fnordspotting.blogspot.com/2018/08/om-miljopartiet-hanif-bali-och-mehmet.html

  Drev mot riksdagsledamot som postat satirbild och kräva hans omedelbara avgång = helt rimligt!

  **Varför ska jag försvara Hanif, ska jag göra det bara för att han är s.k icke-vit och har utländsk bakgrund eller?!!!! Va va va?!!!!**

  Just precis, om ”anti”rasiströrelsen vill framstå som konsekvent så är ju det det enda rätta, men ännu har ingen skrivit något som försvarar Hanif likt det som islamisten Kaplan fick…..

  2016: https://nyheter24.se/debatt/839764-hade-kaplan-varit-vit-hade-ni-inte-brytt-er

  ”Om det varit en etnisk svensk minister som suttit vid det där bordet hade ingen ens lyft på ögonbrynet, låtsats inte som något annat.

  Hatet mot Mehmet Kaplan gör mig så fruktansvärt orolig över vart samhället är på väg, hur rasismen sakta men säkert tar sig in överallt. Kaplan har alltså vid ett tillfälle suttit vid samma matbord som företrädare för extremiströrelser, och därför kräver många nu hans avgång.

  Vissa menar att hatet inte beror på att han har utländsk bakgrund. De säger att: ”Om någon sitter vid samma matbord som en extremist så är det faktiskt rimligt att ställa frågor, oavsett etnicitet!”.

  Men det är faktiskt inte rimligt överhuvudtaget. Kaplan är miljöpartist och han har aldrig föreslagit ett enda extremistiskt politiskt förslag.

  Hade en vit politiker blivit misstänkt för att i hemlighet hysa extrema åsikter om han en gång setts umgås med extremister. Hade en vit politiker blivit lynchad om han suttit vid det där matbordet? Naturligtvis inte.

  Mehmet Kaplan har varit som vilken svensk politiker som helst, med skillnaden att han umgås med muslimer och har lite mörkare hy. Det är därför frågorna ställs, det är därför kraven på avgång kommer.”

  Svara
  • G

    /  08/22/2018

   Men herrejösses!!!

   ”Liberal: Hanif Bali ett hot mot demokratin

   Det är ett hot mot ”den liberala demokratin” att Hanif Bali postar skämtbilder om sitt ”krig” med Dagens Nyheter. Det anser riksdagsledamoten och Expo-veteranen Fredrik Malm (L).”
   http://www.friatider.se/liberal-hanif-bali-ett-hot-mot-demokratin
   https://www.aftonbladet.se/debatt/a/e1xr5O/hanif-bali-hotar-den-liberala-demokratin

   Svara
   • G

     /  08/22/2018

    Svara
   • G

     /  08/22/2018

    Amir brukar vara toppen. Har scrollat ganska långt i tråden, vad är det han reagerar på? Är han emot yttrandefrihet eller nåt, ser bara flera twittrare jag känner igen som debatterar helt öppet, inga hot eller hat. Bara ren saklig kritik. Detta bröjar spåra ur fullständigt. Ja, sen kom en visårinteut:are in och kritiserade Fredik istället…

    Svara
   • Senior

     /  08/22/2018

    Hur f*n kan en expo-veteran kvala in som liberal?
    Vänsterinfiltrationen har både många och långa tentakler precis överallt.

    Svara
   • G

     /  08/22/2018

    Lika bra återigen länka Fnorden som pelle2 postade. Detta sätter fingret precis på problemet. Nu när inte bara en utan två från ”Alliansen” get sig på Bali så hoppas jag han får uppbackning av någon annan inom Alliansen som skriver replik, dessutom är både Malm och Björklund från samma parti, ”Liberalerna”. Vilka Liberaler sen pfft!

    Skåda korporativismen
    http://fnordspotting.blogspot.com/2018/08/skada-korporativismen.html

    Svara
   • G

     /  08/22/2018

    Ja, hon är ju verkligen rätt politiker att öppna truten för att kritisera andra….

    Svara
  • G

    /  08/22/2018

   Svara
 62. MiT

   /  08/22/2018

  *https://www.facebook.com/joakim.lamotte/photos/a.717590181668909/1921678577926724/?type=3*

  Svara
 63. x

   /  08/22/2018

  Svara
 64. Svara
 65. Patrick

   /  08/22/2018

  Blev ju en liten skitstorm kring HBO Nordic..

  http://www.gp.se/kultur/kultur/hbo-s-kritikerförakt-ligger-i-tiden-1.7785600

  Och på deras FB inlägg:

  https://ibb.co/d8c6Se
  https://ibb.co/d7K37e
  https://ibb.co/hgqh0z

  Samma skit som med Hanif Bali. Medier och skribenter får absolut inte kritiseras. Idag stämmer mitt egna citat väldigt bra: Skillnaden mellan en politiker och journalist är att den ena må kritiseras men då den andra jobbar i ”samhällets bästa” så kan den inte kritiseras. Så till vida att denne ej faller ur ledet. Alla skall kunna kritiseras, även de som ägnar sig åt ”rapportering” Hade man enbart till 100% återberättat händelser utan någon som helst vinkling så hade man nog därtill ej heller haft någon rimlig kritik att framföra.

  Svara
  • Patrick

    /  08/22/2018

   Glömde skriva att det var jag som ägde sönder kvinnan (framkommer kanske heller inte att det var en kvinna jag argumenterade mot.)

   Svara
   • x3

     /  08/22/2018

    Jaja.
    Du har rätt.
    I sak.

    Ständigt dessa skitstormar.
    I den kloak som kallas sociala medier.

    Någon måste göra skitjobbet.
    Den bästa fick uppdraget.
    Good game.

    Återpubliceringen lämnar något att önska.
    Jag menar…

    Det var tidig morgon. Klockan hade precis passerat nio men redan fanns endast en knapp tredjedel energi kvar i kommunikationsenheten. Alarmet var aktiverat men i övrigt var den tekniska apparaturen ljudlöst inställd på inkognito med ytterst diskret vibration. Vädret var halvklart med lätt molnighet, men detta till trots rådde ännu inte full täckning på 4G-nätet. Han svor för sig själv en smula. De tekniska bristerna uppvägdes dock av den stiligt svarta kavajen som matchade såväl skjorta som slips. För allas vår Facebook Hitman var stilen intakt. Inte ett hårstrå på huvudet. Redo att äga sönder, ännu ett offer.

    Skämt åsido!

    Ok, texten ovan suger.

    Du kan öka läsbarheten genom att klistra in diskussionstexten i kommentaren, med radbrytningar. Det gör ont i ögonen att läsa en skärmdump i form av en gröt med text.

    Eller länka in bilden i kommentaren direkt så läsare åtminstone slipper öppna en massa olika sidor för att läsa en ganska kort diskussion. Bilden kan med fördel beskäras så läsare slipper se halva din telefon inklusive bild på dig om du vill vara anonym.

    Vi skiter väl i könet på personen du argumenterade mot.

    (om hon inte är en synnerligen fager dam förstås, det förtäljer inte historien)

    Svara
    • Patrick

      /  08/22/2018

     Verkar inte gå länka in bilder här såvida man inte är ”registrerad”. Sedan lade jag ingen särskild emfas på att hon just var en kvinna, utan skrev det endast. Då jag lade upp det hela genom mobilen så var det nog jobbigt ordna inlägget som det var. Kanske jag borde testa wordpress appen istället, antar det finns en.

     Svara
 66. Dreadlock

   /  08/22/2018

  Kan bli lite feel good skadeglädje läge när rösträkningen presenteras i någon av SvT:s kanaler. Alla tror att SD ska få lite sisådär 16-19 % . Vad händer om SD går över 25% under röstsammanräkningen, vilket jag är beredd att betta på?Blir det samma besvikna (Trumpna !) miner som när Trump vann ? Haha….

  Svara
  • Ser det som omöjligt att SD får mindre än 20%. Tror 25% är mycket sannolikt. Största eller näst största parti.

   Svara
   • Senior

     /  08/22/2018

    I brist på valobservatörer skulle jag inte förvånas om de hamnar enligt statistiken i msm…..

    Svara
   • Dreadlock

     /  08/22/2018

    @Kristian
    Nu blir jag lite orolig här i stugan. Med tanke på din bettinghistoria som jag noterade under senaste gångerna , så är du faktiskt (Hittills) en väldig pålitlig kontraindikator 🙂
    Kanske man ska lägga sig på 24% inte 25. Jag vill ju inte att du drar ner mig in i förlorarträsket 😀

    Svara
    • Okej, här är mina vad, så kan du göra tvärtom! 😀

     (betsson har bara ”över” och ”under” en viss gräns.)
     ”Riksdagsvalet 2018: Hur många procent av rösterna får”
     V Under 9%
     S Under 24%
     C Över 8.5%
     L Under 5%
     KD Under 4%
     M Under 21%
     SD Över 23.5%

     ”Parti som får högst procent av rösterna i riksdagsvalet 2018”
     Sverigedemokraterna

     Understryker att detta inte nödvändigtvis är vad jag önskar utan vad tror kan hända. Har inte bestämt mig om ”Minst ett nytt parti kommer in i riksdagen, Ja/Nej”.

     Och en högoddsare där de bara tillät mig att satsa 50 spänn,
     ”Vem utnämns till statsminister efter nästa val?”
     Jimmie Åkesson

     (http://katerinamagasin.se/jimmie-akesson-kan-mycket-val-bli-statsminister-och-medborgerlig-samling-kommer-riksdagen/)

     Svara
 67. G

   /  08/22/2018

  Fortsätter här. Mer Jerzy! Tror ej videon är hela från Morgon Studion som jag nämner här, vill man höra hela får man nog klicka in sig på länken i min kommentar och scrolla i tidslinjen…
  https://toklandet.wordpress.com/2018/08/20/paminnelse-infor-valet-del-5/#comment-160348

  Men artikeltexten talar ju också för sig själv. Jag brukar ej berömma Johansson, men här ger han bra motargument till krimideologen Jerzy. Helt jävla otrolig är han. @MiT tweeta artikeln! 😛

  ”Krimideolog: Uppdrag gransknings program borde inte sändas”
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/kriminologi-uppdrag-gransknings-program-borde-inte-sandas

  Svara
  • G

    /  08/22/2018

   ”När norges omörkade medier allt oftare började publicera artiklar om problemen med ett växande antal våldtäkter med utomeuropeiska gärningsmän växte också FrP och de hamnade i regeringsställning. Sedan dess har Norge med kraft tagit tag i problemen och utvisar stora mängder våldtäktsmän och kriminella varje år – ett år så många som 1.064 stycken. För att få kontroll över situationen har man infört snabbrättegångar som är genomförda och klara bara ett par veckor efter anhållandet och i många fall utvisar man istället för att ge ett fängelsestraff. Kriminella från t ex Irak och Somalia utvisas till Italien, det första EU-land de kom till, vilket Sverige också kan göra – men det är en annan historia.”
   http://projektsanning.ronnquist.com/2018/05/10/ett-patriarkalt-problem-eller-en-kulturkrock/

   Svara
  • G

    /  08/22/2018

   2016…..

   Polisen: Över 80% av sexuella ofredande på badhusen begicks av asylsökare förra året
   ..[..]..
   Polisen skriver att gärningsmännen vid övriga sexöverfall, som inte inträffar i badhusmiljö, även de främst är personer med utländskt medborgarskap.
   Polisen listar även en lång rad händelser:

   1.En sextonårig flicka blev angripen av ett stort antal pojkar som ”var utländska och talade dålig svenska” som försökte slita av henne kläderna. Några fotograferade händelsen. Flickan var på väg hem tillsammans med sin pojkvän från en fest då hon blev överfallen. Pojkvännen blev vittne till händelsen.

   2.I en liknande situation överfölls två flickor av ett gäng om 10-20 killar med ”afrikanskt ursprung” som var 15-20 år gamla.

   3.Vid ett överfall mot en flicka i en park ledde ett sexuellt ofredande till en fullbordad våldtäkt av flera killar i grupp. De hade tidigare varit på samma fest och såg henne lämna stället.

   4.Vid ett överfall mot en 12-årig flicka uppgavs följande signalement; ”fyra män i 20-25 års ålder som såg ut att vara araber och talade utländska, möjligen arabiska dem emellan”. En förbipasserande ung man gick emellan och blev misshandlad.

   5.En flicka uppgav att hon skulle kissa i en buske då tolv gärningsmän kom fram till henne och ofredade henne sexuellt. I samband med detta hade gärningsmännen tillgripit målsägandes plånbok. ”Det sexuella ofredandet bestod bland annat i att okänd gärningsman tog målsägande på rumpan”

   6.En flicka på 17 år, vilken gick från ett köpcentrum, blev förföljd och stoppad av tre ”afrikanska killar” som angrep henne genom att klämma hennes rumpa så hårt att hennes byxor gick sönder.

   7.En flicka på 13 år som går i särskola blev närmad av ”4-5 utländska killar” som talade svenska med brytning. De tog på henne, en i taget ”på ställen som hon inte tyckte om, bland annat på hennes stjärt och på brösten.

   8.Då en flicka väntade på ett tåg blev hon omringad av sex ynglingar i 15-17 årsåldern ”med utländsk härkomst”. De petade på henne och pratade obscent och hotade henne på svenska. När tåget kom avbröt de ofredandet.

   9.I ett annat fall uppgav en flicka att hon mött ett gäng om ca 10 killar i 18-20 årsåldern. Fyra av killarna i gänget tog tag i hennes tröja och höll fast henne i armen medan tre av de andra killarna tog på hennes kropp och bröst. Hon skrek på hjälp, försökte göra motstånd och bad dem att sluta men utan framgång. Till slut lyckades hon slita sig loss.

   10.En flicka blev på ett tåg antastad med obscena åthävor av ett gäng på nio killar i 25-årsåldern, och de försökte blockera vägen när hon skulle gå av. Ingen av killarna talade svenska och målsägaren uppgav i anmälan att ”de kan vara från Afghanistan”.

   11.En flicka omringades på ett tåg av åtta män som klev ombord samtidigt. Två av männen började ta på hennes lår och upp mot hennes underliv. Hon tog till slut fram en pepparspray och samtliga flyttar på sig. Alla män var över 25 år och hade utländskt ursprung.”
   http://www.abcnyheter.se/polisen-over-80-av-sexuella-ofredande-pa-badhusen-begicks-av-asylsokare-forra-aret/

   Feminist: Gemensam nämnare? MÄN! Bara män! Alla är män!!!!

   Från denna PDF:

   Klicka för att komma åt Lagesbild%20over%20sexuella%20ofredanden.pdf

   Men länken leder ingenstans. Givetvis är den borttagen från polisens hemsida. Men kopiera länken och sök på archive.is och man finner flera sparade kopior.

   Svara
  • G

    /  08/22/2018

   Svara
  • G

    /  08/22/2018

   Svara
   • G

     /  08/22/2018

    Svara
    • Senior

      /  08/22/2018

     ”Socioekonomiska” faktorer igen, som vanligt blir allt bra om man kastar pengar på dem…..

     Undrar varför alla arbetslösa norrlänningar i utflyttningsorter inte går omkring och våldtar i så fall?

     Vissa bör nog lära sig lite mer om kausualitet och korrelation, något som får ett annat ljus om man lägger till den självklara elefanten ”kultur” i ekvationen.

     -Den ”patriarkala våldtäktskulturen”, som samma personer hävdar att det handlar om när ett fåtal etniska svenskar ägnar sig åt det….

     Svara
     • MiT

       /  08/22/2018

      Och enligt Brå 2005 så minskar överrepresentationen med 16%, från 2,5 till 2,1 om man tar hänsyn till de berömda ”faktorerna”. Inte vad jag kallar försvinner i alla fall.

    • Vad är de ”andra” faktorerna?

     Oaktat detta, givet att vi då ”vet” att ”fattiga begår fler brott” och att ”asylinvandring” från MENA ger fattigdom, bör vi då öka eller minska just den invandringen? Eller går det fortfarande inte att dra några slutsatser alls om något i hela världen?

     Det där som ger huvudvärk när man kör skallen i det upprepade gånger, är det en tegelvägg eller en patriarkal struktur?

     Svara
     • Senior

       /  08/22/2018

      Vi skall som human stormakt givetvis öka den invandringen och kasta våra skattepengar på dem, ända tills vi själva blir lika fattiga och begår brott för att försörja oss, så det blir jämställt och utan klassklyftor.
      -Precis som det socialistiska föregångslandet Venezuela.

 68. MiT

   /  08/22/2018

  Svara
 69. Genuskurserna har gett utdelning!

  Svara
  • x

    /  08/22/2018

   @Kristian
   Säkert för att det nu behövs mer muskelkraft än att ta hand om några dammråttor i hörnen…

   Svara
 70. Självinsikt gör ont.

  Svara
 71. G

   /  08/22/2018

  Svara
  • x

    /  08/22/2018

   Svara
 72. Sitter och ser Stefan Molyneuxs föredrag i Australien, ”The Death of White Guilt”. Bland annat säger han att vita, kristna europeer har ett stort problem: de tror att man kan vara inkluderande mot folk som inte är inkluderande.

  En viss integrering på den punkten, en viss anpassning till det Nya Sverige(tm) vore inte dumt. Var inte dumsnäll.

  (Molyneux kan med lätthet klippas ned från en timme till några minuter om man bara behåller de filosofiska delarna och hoppar över exempel från verkligheten.)

  Svara
  • http://helenaedlund.se/pa-varderingarnas-slagfalt/
   ””Varför gör de så här ..?”

   Frågan ställdes av en förtvivlad kvinna under en föreläsning jag höll för något år sedan. Jag talade inför personer som frivilligt engagerat sig i arbetet med flyktingar och asylsökande. De var engagerade och ville väl, men var i det närmaste uppgivna. Allra mest förtvivlade var de över att alla reaktioner blev tvärt emot de förväntade – ju snällare och mer tillmötesgående de var, desto otacksammare och mer respektlösa blev de asylsökande.

   Problemet var att de frivilliga agerade utifrån sin (svenska) värderingssamling, kultur och förförståelse, samtidigt som de asylsökande agerade utifrån sin (vanligtvis afghanska, irakiska eller somaliska) värderingssamling, kultur och förförståelse. Alla inblandade ansåg sina egna värderingar som fullständigt normala och dessutom överlägsna den andres.

   […]

   Den patriarkala kulturen bygger på idealiserandet av manliga egenskaper som våld och dominans. Om ett försök att klättra i rang möts av en starkare kraft, upphör konflikten så snart hierarkin har fastställts. Men en kraftuppvisning som möts av undfallenhet och eftergift, kommer att pågå och öka tills det möter motstånd. Möter det inget motstånd, tar den utmanande parten över helt och fullt.”

   Svara
   • Kronblom

     /  08/22/2018

    Det hade fungerat med hundtränaren Cesar Millan istället för batiktanter.

    Svara
    • Senior

      /  08/22/2018

     Precis så.

     Det är så det fungerar.

     Räcker med att titta i ett klassrum.
     Sitter elever och sorlar när en lärare kommer in i rummet är det lärarens utstrålning som styr hur det kommer att bli.

     Kommer det in en förskrämd liten hare längs väggen tittar eleverna upp, för att omedelbart återgå till sorlet och ignorera personen.

     Kommer det in en som utstrålar auktoritet och självsäkerhet tittar de upp, tystnar och avvaktar vad personen därefter gör.

     -Givetvis utmanas båda personerna, men den auktoritäre har alla förutsättningar att ta kommandot om han bara är konsekvent i sitt agerande.

     Svara
     • Senior

       /  08/22/2018

      ….Eller för den delen en arbetsplats.
      ….Eller en annan social miljö där människor interagerar…

 73. G

   /  08/22/2018

  ”Centern utesluter toppkandidat i Göteborg

  Centerpartiet utesluter med omedelbar verkan sin lokala toppkandidat på riksdagslistan i Göteborg, Mikail Yüksel.”
  https://www.expressen.se/gt/centern-utesluter-toppnamn-i-goteborg/

  Vad har vi mera då…

  ”KD-politiker avgår – efter Aftonbladets granskning

  KD-politikern Penilla Gunther är den av riksdagsledamöterna som hyrt mest bil – och som i flera fall låtit skattebetalarna stå för notan.

  Beloppet uppgår till närmare 200 000 kronor, visar en granskning gjord av Aftonbladet.”
  https://www.expressen.se/gt/politikerns-hyrbilsnota-for-skattepengar-200-000-kr/

  Och igår avgick en (M)-politiker/riksdagsledamot.

  Svara
 74. G

   /  08/22/2018

  ”En röst på FI och vänstern är en röst för att brutalt sexvåld fortsätter lamslå Sverige

  Att Sverige plågas av en lavinartad ökning av sexualbrott och grova våldtäkter utförda av män med utomeuropeiskt ursprung är ingenting annat än fakta. Dessa brott påverkar samhället ytterst negativt och skapar ohygglig otrygghet. Men vad som är ett ännu större hot mot rättssäkerheten och kvinnors och flickors trygghet är vänsterpolitikers, opinionsskribenters och de så kallade “feministiska” aktivisternas lobbyverksamhet för att samhället inte ska utvisa de utländska våldsverkarna och för att de ska få så lindriga straff som möjligt. Detta sänder skadliga signaler och är i förlängningen ett större hot mot tryggheten än våldtäktsmännen i sig. Denna sjuka politik har kraftigt bidragit till Sveriges förfall, anser jag och Bianca Muratagic.”
  http://katerinamagasin.se/en-rost-pa-fi-och-vanstern-ar-en-rost-att-brutalt-sexvald-fortsatter-lamsla-sverige/

  Svara
  • G

    /  08/22/2018

   ”Hallå där, ni “feminister” i Fi men även skribenter som Aftonbladets Jonna Sima, som sprider rena lögner och desinformation? Hur kan ni relativisera den dramatiska ökningen och alarmerande siffror om ökande våldtäkter med att de flesta övergrepp som sker i hemmet? Varför sprider ni denna desinformation nära sex av tio sexualbrott inträffar på allmän plats, (53%) och 17% har inträffat på arbetsplatsen eller i skolan. I mer än 60% av fallen är gärningsmannen okänd för kvinnan.

   Ni är inte feminister, ni står inte på kvinnornas och flickornas sida! Ni vill inte kvinnor och flickor väl. Ni är kommunister, kulturrelativister och kvinnohatare som offrar och förringar kvinnor och barn för er vidriga ideologi. Det är tack vare er lobbyverksamhet som så många sexualförbrytare får stanna i Sverige för att begå nya brott och förstöra fler kvinnors och barns liv.

   Så, dags att ni säger öppet vem sida ni står på. Bekänn färg. Är det kvinnornas, brottsoffers eller förövarnas? Ingen av er har fördömt dessa män eller visat empati för offer! Istället pratar ni enbart om generaliseringar när BRÅ och Uppdrag Granskning tar upp fakta och statistik. Ni är ett hot större än våldtäktsmännen i sig. Er politik har kraftigt bidragit till Sveriges förfall.”

   Svara
   • G

     /  08/22/2018

    Twitterbio: ”vänster”….

    Svara
   • x

     /  08/22/2018

    Precis så! +10

    Svara
   • Dreadlock

     /  08/22/2018

    Jonna Sima är en sådan som Hans Rosling varnat för. Illa informerat , inte uppdaterad, idisslar fakta som varit relevant när Sverige hade en betydlig mer homogen befolkning. Gör journalistik av det = Irrelevant i högsta grad.
    Hon är rätt ung. Det måste vara en bedrift att hålla fast vid en samhällsbild anno dazumal och till på köpet skriver i tidningar om det. vad är hon ? Redan nucka vid 30-års ålder ?

    Svara
   • G

     /  08/22/2018

    Svara
    • Dreadlock

      /  08/23/2018

     Sima tycker bara om statistik när den är justerat för ”socioekonomiska faktorer” och ”Mörkertal” Det är ju uppenbart. Allt för att avleda intresset för den nya typen av överfallsvåldtäkter utomhus , som dominerar statistiken. Säger en hel del om Sima själv,tycker jag. Hon är ingen journalist. Hon är aktivist.

     Svara
 75. Jonas

   /  08/22/2018

  Såg på Moderaternas facebook att de slår sig för bröstet att de under deras första period ökade antalet poliser med ca 15%.
  Helt klart bra, men med tanke på att de samtidigt ökade befolkningen 10% av personer ca 4 gånger mer benägna att begå brott så borde de ha ökat polisen med 40% för att möta upp behovet.

  Svara
 76. G

   /  08/22/2018

  Svara
 77. G

   /  08/22/2018

  Nu ska Hanif enligt vänstern ännu en gång ta ansvar för vad andra säger eller gör, enligt läraren Joel uppmuntrar han tom sina väljare att bete sig mindre klokt också…

  Svara
  • ”Hö hö-högern”.
   Man tror verkligen att detta skall slå utanför den egna bubblan.

   Svara
  • Dreadlock

    /  08/22/2018

   Rowan Atkinson NAILED IT ! Detta redan 2013

   Svara
   • Max D Karlsson

     /  08/23/2018

    Mycket bra…tack Dreadlock.

    Svara
   • Motkraft

     /  08/23/2018

    Kan bara önska att våra politiker och journalister såg denna. Rowan Atkinson summerar så tydligt det mesta som gått fel i det svenska debattklimatet idag….

    Svara
 78. x

   /  08/22/2018

  Hehe, Löfven levererar:

  Svara
 79. G

   /  08/22/2018

  Svara
 80. G

   /  08/22/2018

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  08/22/2018

   Skönt att veta, samma våldtäktskultur som överallt. Låt mig gissa, det enda som kan råda bot på denna allomfattande pest är att tala med dagisbarnen om genus och att HBTQ-certifiera allt från omslaget på det sockerfria tuggummit till valberedningen i Nordiska motståndsrörelsen.

   Svara
  • G

    /  08/23/2018

   ”Tenniskommentator på Eurosport”

   Svara
 81. Gorby

   /  08/22/2018

  Svara
 82. G

   /  08/22/2018

  Svara
 83. G

   /  08/22/2018

  Svara
 84. G

   /  08/22/2018

  Jag tror jag smäller av, han är i TV IGEN!!!!
  Jerzy Sarnecki i Aktuellt SVT2, argumenterar mot ansvarig utgivare Ulf Johansson.

  ”undersökningen som presenteras i programmet är helt värdelös”
  ”att det ska beror på kultur har inget vetenskapligt stöd”

  Svara
  • G

    /  08/22/2018

   Så in i helvete han gör bort sig! Det värsta jag sett av denne ”kriminolog” i tv. WoW!

   Svara
  • G

    /  08/22/2018

   Det det gjorde han verkligen inte. Han var så jävla arrogant Bagdad-Bob att både programledaren och Johansson nästan fick lite problem att formulera nya frågor till idioten

   Svara
  • G

    /  08/22/2018

   Hahaha. Nej. Han stod ju bara och var fly förbannade och sade rakt ut att detta var det sämsta journalistiska arbete han sett.

   Svara
  • G

    /  08/22/2018

   ”Journalist”….

   Det var ingen grillning av arrogante Bagdad_Bob. Det var Bagdad-Bob som försökte grilla Aktuelle plus ansvarig utgivare och programledare, gick sådär.

   Svara
  • G

    /  08/22/2018

   ”feministiskt initiativ”

   Snacka om att pissa på Hans Rosling

   Svara
 85. Dreadlock

   /  08/22/2018

  Jo, Sarnecki framstår verkligen som en produkt i en skyddat verkstad. Man ska komma ihåg att BRÅ sorterar under justitiedepartementet, och där finns den flinke vettlöse censurivraren Morgan Johansson som chef. Ett perfekt äktenskap. Det går inte att skilja på sarnecki och johanssons officiella demokratifientliga klantskallerier.

  Svara
 86. Svara
 87. G

   /  08/22/2018

  Svara
 88. MiT

   /  08/22/2018

  Svara
 89. MiT

   /  08/22/2018

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  08/22/2018

   Sarnecki bevisade i Aktuellt äntligen för alla högerextrema fascistnazister att han är ärligheten själv, självkritisk och helt befriad från koketta drag. Helt enkelt en tillförlitlig tänkare, obelastad av tidigare ställningstaganden. Känns jättetryggt och peppigt att han äntligen berättade att han är superkåt på att titta mer på invandring och kriminalitet.

   Äntligen! Känner att det är så sjukt fett att han nu sökt forskningspengar för att få möjlighet att göra den där politiskt neutrala undersökningen som han trovärdigt intygade att han högljutt efterfrågat det senaste tio åren, helt utan gehör.

   Svara
  • Senior

    /  08/22/2018

   Skolstart med Linnea Claeson och Assholes on line….
   Antar att hon till höger är Asshole då?

   Svara
 90. G

   /  08/22/2018

  Ninas sambo igen….

  View this post on Instagram

  ”Kan det inte få vara som det alltid har varit?? Pojkar som gillar tre B å tre P, båtar, bilar å brudar och Pang pang å pengar? Genuspedagogik kommer väl från Tramssylivädrien söder om PK?? ” Well, låt mig berätta hur jag ser på det och berätta sen för mig om ni fortfarande tycker att alla tiders förväntningar på pojkar å män ska bestå… Tack vare förväntningarna som råder på män är män överrepresenterade i samhällets mest utsatta grupper, fast i ensamhet, missbruk, riskbruk och hemlöshet. 90% av alla som begår våldsbrott är män, likväl som att två tredjedelar av alla våldsoffer är män. Nio av tio som dör i drunkningsolyckor, bilolyckor och arbetsplatsolyckor är män. (Allt vanligare dessutom att dom kör ihjäl sig eller andra på cykel, självstyre är egentligen inget för män) Fler män än kvinnor är risktagande och övermodiga. Vi lär oss att det att be om hjälp eller på annat sätt visa sårbarhet är tecken på svaghet och svaga individer blir varken fotbollsproffs eller anställda. Det lär vi oss tidigt. Upp å hoppa! Du ska vara stark, kunna bilar, tjäna pengar, ha muskler, kunna få stånd på kommando och sjunga I’m still Standing när alla andra gett upp. Män står för nästan 75% av alla självmord och 20% av alla män som dricker alkohol dricker på sätt som är skadliga för hälsan. Så om vi nu har fantastiska förskolepedagoger som hjälper barn att vara barn utan att trycka in dom i boxar utifrån könsbestämda förväntningar så är genuspedagogiken mer eller mindre den mest våldsförebyggande och folkhälsofrämjande metoden vi har i hela samhället! Så @buschebba och @kristdemokraterna , förklara gärna för mig på vilket sätt något ni föreslår skulle vara att föredra framför kunskap om genus och gärna källa på det. Avdelning – det var sämre förr. #insidanboxen™️ #mänshälsa #tasnacket #stoppamachokulturen

  A post shared by Peter_Rung_ (@peter_rung_) on

  Svara
  • G

    /  08/22/2018

   Peters sambo Nina skriver….. instagram.com/p/Bmu2G02BTMB

   ”I @dagens_nyheter idag berättar @buschebba hur hon ser på förskolans roll kopplat till hur vi ska jobba med jämställdhet i Sverige. Det gör mig himla nedslagen. Kanske förväntar jag mig mer av Ebba än säg Jimmie. Eller Ulf. Kanske för att hon är kvinna. Kanske för att hon är ung. Kanske för att hon är tvåbarnsmamma själv. Hon vill visst att förskolan ska jobba med jämställdhet men inte att den aktivt ska arbeta för att bryta könsstereotypa lekar eller föreställningar hos barnen. Säg, hur ska jämställdhetsarbetet då gå till? Jag förstår att @kristdemokraterna vill attrahera de konservativa. De som vill att det ska va som det alltid har varit. Där flickor var flickor och pojkar var pojkar och där inget annat existerade. Men att kalla åratal av forskning som visar att just de pojkar som växer upp med könsstereotypa uppfattningar faktiskt löper över tre gånger så stor risk att utsätta sin framtida partner för våld för ”genusflum” är inte bra politik. Det är att förminska både riskerna för våld, seriös forskning och sina egna väljare. Utbilda väljarna istället! Berätta vad som är grymt med aktiv genuspedagogik och med brytandet av könsstereotyper. Berätta att det både är våldsförebyggande och frihetsgörande och att jämställdhet leder till mindre våld, bättre ekonomi och bättre levnadsvillkor för alla. Det hade jag velat se! Ropen skalla – genusflum åt alla!”
   ————–
   En läsarkommentar till ovan….

   ”Som kvinna är jag jäkligt trött på när feminister ska förvänta sig vissa åsikter av mig bara för att jag är.. ja vad var det du nu kallade sådana som mig mig och ebba, en ung kvinna. Låt de förskolor som vill ha genuspedagogik ha det. Men jag vill inte att staten ska tvinga dockan ur handen på min framtida dotter eller polisen ur hand på min framtida son.”

   Svara
   • Senior

     /  08/22/2018

    ”Men att kalla åratal av forskning som visar att just de pojkar som växer upp med könsstereotypa uppfattningar faktiskt löper över tre gånger så stor risk att utsätta sin framtida partner för våld för ”genusflum” är inte bra politik.”

    De åratal av forskningsrapporter (innan vi översvämmades av, ja ni vet.) jag sett i ämnet framhåller snarare att det är barn till ensamstående mammor, observera, som är överrepresenterade i brottslighet, möjligen just för att de saknat en manlig förebild i uppväxten. Uppvuxna i en matriarkal miljö alltså….

    Svara
    • Dreadlock

      /  08/23/2018

     ”Men att kalla åratal av forskning som visar att just de pojkar som växer upp med könsstereotypa uppfattningar faktiskt löper över tre gånger så stor risk att utsätta sin framtida partner för våld för ”genusflum” är inte bra politik.”

     3x så stor risk – Jämfört med VAD ? Vilket jämförelsematerial finns det ?

     Svara
 91. G

   /  08/22/2018

  Ahahahahahahah!

  ”Att vi Fi måste bidra med faktaunderlag för att överhuvudtaget kunna diskutera politik säger en hel del om årets valrörelse.
  Tur att vi har mycket kunskap.
  Fakta och kunskap slår fritt tyckande.”

  ??????????????????????????? o_0

  Svara
  • Senior

    /  08/22/2018

   Gällande F! och deras fakta:

   ”Att vara en idiot är som att vara död, själv lider du inte av det, men din omgivning sörjer desto mer.”

   Svara
 92. MiT

   /  08/22/2018

  Svara
  • Olof

    /  08/22/2018

   En man två gånger blir inte två män.

   Men jag skulle tippa på att det är svårt att hitta kvinnor som vill bli utsatta för systerskapets kärlek i sådana här fall.

   Ja, om man då verkligen kan med att köna dessa människorna bara för att de råkar ha mansklingande namn.

   Svara
  • G

    /  08/23/2018

   ”Lärarvikarie sedan över 20 år tillbaka”

   Svara
  • Bamse

    /  08/23/2018

   Tycker Negra borde få stora priset i halmstrågripning 2018.

   Svara
 93. Senior

   /  08/22/2018

  ”– Det handlar om att Ylva Johansson och sossarna startade den här utredningen om att begränsa strejkrätten. Hela det förslaget som de kommit fram till bygger på att säkra sossefackens ställning och slår mot de elva fackföreningar som inte är knutna till sossarna.”

  -Någon som läst eller hört något om detta i andra medier?

  Konstigt nog är det vänstertrollet Mattias Wåg som verkar ligga bakom

  https://nyheteridag.se/tusentals-vantas-sluta-upp-i-fackliga-vansterprotester-mot-socialdemokraterna/

  Svara
  • Grodan Boll

    /  08/23/2018

   Han är för långt vänster ut gissar jag.
   Om något är han väl syndikalist och som sådan inte inkluderad i de statligt godkända fackskrået. Han ser om sina två intressen: slåss för galenskap och slåss för att få slåss.

   Svara
 94. MiT

   /  08/23/2018

  Svara
  • G

    /  08/23/2018

   Visst serru, kulturen/kvinnosynen flyger såklart ur och lämnar deras kropp som en mörk spöklik vålnad så fort männen lämnar asylboendena….

   ”Finskor offer för 80% av asylinvandrares sexbrott – hälften av dem flickor under 18
   ..[..]..
   Sexuella brott begicks i 8 av 10 fall mot finska kvinnor och nästan hälften av övergreppen begicks mot flickor under 18. Totalt 131 finska medborgare blev offer för asylsökande karlars sexualbrott under 2016. Undersökningen ger också flera exempel på hur kvinnliga asylsökande blivit våldtagna och utsatta för sexbrott av manliga asylsökande på flyktingförläggningar. 9 av 10 offer för asylsökandes sexuella våld var kvinnor eller flickor.

   Bland sexualbrotten som asylsökande misstänktes för var våldtäkt det vanligaste, med 32% av anmälningarna, varav 16% var gruppvåldtäkter. 16% av anmälningarna var för sexuella trakasserier, 14% för sexuellt utnyttjande och 11% för sexualbrott mot barn. 3 av 5 sexuella övergrepp med asylsökande som misstänkta gärningsmän skedde på allmänna platser, 1 av 5 i privata bostäder, 1 av 10 på flyktingförläggningar och 1 av 4 på okänd plats.”
   https://www.alandsnyheter.com/valdtakt/finskor-offer-i-80-av-asylinvandrares-sexbrott-halften-av-dem-flickor-under-18/
   https://archive.is/Q4Vjq

   Svara
 95. G

   /  08/23/2018

  Per (Fi)

  It’s okay to generalisera when we do it.

  Svara
 96. G

   /  08/23/2018

  Svara
 97. G

   /  08/23/2018

  ”De vuxna sätter mobbningkulturen i vårt land.” Mvh, ”goda” sidan.

  Svara
 98. G

   /  08/23/2018

  Wow. Det tog inte lång tid innan relativiststormen mot UG börjar blåsa…

  ”Det här visar inte hela sanningen, UG

  Debattörerna: Låt oss fokusera på det viktiga: mansnormerna
  ..[..]..
  Att dra slutsatser utifrån enbart de fällande domarna riskerar därför att för stort fokus läggs på överfallsvåldtäkter när majoriteten av övergreppen sker av närstående till offret och att vi fastnar i en diskussion om etnicitet när vi egentligen borde prata om hur vi kan förebygga sexuella övergrepp.

  Enligt forskningen är socioekonomiska skillnader mellan svenskfödda och utrikesfödda svenskar en av förklaringarna till den överrepresentation som finns.”
  https://www.aftonbladet.se/a/8wAd7d
  https://archive.is/IeBAL

  Kristina Wicksell, kommunikatör Make Equal
  Elin Sundin, ordförande Fatta
  Silvia Ingolfsdottir Åkermark, brottmålsadvokat
  Lisen Andréasson Florman, grundare Nattskiftet
  Alan Ali, ordförande MÄN
  Nina Rung, kriminolog

  Svara
  • Grodan Boll

    /  08/23/2018

   Jag saknar Ida Östensson från listan.

   Svara
 99. Gorby

   /  08/23/2018

  Svara
 100. Gorby

   /  08/23/2018

  Svara
 101. Gorby

   /  08/23/2018

  Svara
 102. Gorby

   /  08/23/2018
  Svara
 103. Grodan Boll

   /  08/23/2018

  Så var det dags för nästa inslag av ”raison d’être?

  ”Självklart ställer vi inte ut detta material, dels för att det inte alls uppfyller utmaningen som vi gav alla partier: Visa vilket Sverige vill ni se efter valet! Och dels för att det, som alla vet, är förenat med fara att visa denna teckning. Vilket förstås är avskyvärt – att vissa extremister utövar våld som förtrycker yttrandefriheten – men det är den tid vi alla lever i”, skriver museet.

  Så kulturens jobb är att vika sig platt för yttre politiska krafter?
  Precis som pride inte har som jobb att stå upp för HBTQ mot förtryckare.

  Sverige är definitivt upp och ner.

  Svara
  • Senior

    /  08/23/2018

   Säga vad man vill om SD, men här fick de verkligen in en fullträff. Schack matt på motståndarna i ett drag.

   Svara
 104. Jonas

   /  08/23/2018

  Liten fundering…
  Om det nu är så att vi svenskar har precis samma våldtäktskultur och våldtar lika mycket som de som invandrat till Sverige så måste det innebära att som feminister, genusvetare och andra ”upplysare

  Svara
  • Jonas

    /  08/23/2018

   Feta fingrar idag, fortsättning:
   … så måste det innebära att allt som feminister, genusvetare och andra ”upplysare” hållit på med i form av upplysning och ”utbildning” varit helt bortkastade pengar.

   Svara
   • Dreadlock

     /  08/23/2018

    … så måste det innebära att allt som feminister, genusvetare och andra ”upplysare” hållit på med i form av upplysning och ”utbildning” varit helt bortkastade pengar.

    Inte alls. Den har ju bevisat att Män rent generellt lider av könsstereotypa störningar eftersom små pojkar på dagis inte leker lika fint som de stillsammare småflickorna, förklarat,genom BRÅ, att äldre pojkar i ”utsatta” områden är offer för ”socioekonomiska faktorer” när de begår överfallsväldtäkter , samt att ”Rasifieringen” grasserar som urvalsmetod för att slippa bli belastade med personligt ansvar.
    Kan komma på hur mycket som helst,men mitt tangentbord skriker om nåd,den tål inte mer stryk idag.

    Svara
 105. Rikard

   /  08/23/2018

  Hej.

  Efter att ha rullat igenom tråden till frukost – tacka alla smådjurens beskyddare för antacider! – och mot bakgrund av många tidigare här citerade FB- och twittertrådar slås jag av en obehaglig tanke:

  Är det inte påfallande ofta de värsta dårskaperna framförs av kvinnor (och en och annan ‘man’) som arbetar inom dagis och grundskola? (Eller är det bara som jag överreagerar för att jag tänker mer på vilken titel som anges om den är utbildningsrelaterad?)

  Högre upp i denna tråd är det ju ett och annat stolpskott ut lärarkåren som på ett ypperligt ampert sätt demonstrerar den kumulativa kaskad-effekt sänkta krav för lärarutbildningen, samt dennas ideologisering, medfört de senaste fyrtio åren.

  Fråga en SO-lärare om vem Douglas MacArthur var. Jämför sedan med engelska Wikipedia. (Använd aldrig den svenska, om det kan undvikas. Den är tämligen ideologiserad.)
  Fråga en lärare i svenska om Lasse Lucidor – när han levde exempelvis.
  Fråga en geografilärare om istidernas intervaller; hur varmt var det som varmast mellan dessa?
  Fråga en matematiklärare vad regressionsanalys är, eller lagen om stora tal.
  Fråga en historielärare om när medeltiden började och slutade.
  Fråga en religionslärare vilka religioner som praktiserades i Palestina och Levanten före år 600 efter Kristus.

  Och så vidare.

  Oddsen är att du får ett svammel om att det där är uppslagsverksfakta, eller faktoider, eller att rådata inte kan ersätta pedagogisk nånting snömos blå dunster och spikhål. I så fall kan du följa upp med: ”Hur motiverar du då högre löner för lärare, när ni inte kan något annat än hänvisa till Wikipedia eller böcker? Då är ju läraren bara ett slags index.!”

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • ”I shall return.”

   Lucidor ”dog efter ett slagsmål på krogen Fimmlestången” vill jag minnas, (samt BIFF-regeln.) Så då hamnar vi i mitten av 1600-talet, tror jag?

   Som någon elektriker sade: i filosofi kan man säga att något är sant finns alla svar mellan ja och nej, och ibland både och eller varken eller. När jag skall jobba med en ledning vill jag först veta om strömmen är frånkopplad. Ett tydligt ”Ja” eller ”nej”.
   (Skrivet av en bekväm tangentbordsslav som respekterar de som jobbar i verkligheten.)

   (”smådjurens beskyddare”, är det Jansson-Mumin?)

   Utan ”faktoider” fungerar hjärnan inte. Man måste ha fasta punkter att hänga upp metoderna på.

   Svara
 106. Dreadlock

   /  08/23/2018

  Sweden’s Feminizing Boys with Genderless Schools

  Lite missvisande rubrik tycker jag. Förskolan gör allt för att uppfostra i icke-binärt kön.
  Tack Mp – You sick MF:s . Personerna i videon verkar fullkomligt besatt av kön och göra rätt saker i rätt tid, hela tiden. Det är borderline mentalsjukt, speciellt när det kommer till uppfostran av småbarn som inte ges någon chans att forma en identitet som hjälper dem att stå på en fast grund när de ska tackla livets berg och dalbana. Allt föräldrarna har gjort är att hjärntvätta dem med den egna könsförvirringen by Proxy.

  Svara
 107. x

   /  08/23/2018

  Svara
 108. x

   /  08/23/2018

  Varför flyr inte norrmännen till Sverige?
  Synd att Jan inte besöker den här bloggen längre, för han om någon hade på ett pedagogiskt sätt kunnat förklara varför.

  Svara
 109. x

   /  08/23/2018

  Här snackar vi om populism:

  Svara
 110. x

   /  08/23/2018

  Svara
 1. Påminnelse inför valet: Del 6 | WTF?
 2. Påminnelse inför valet: Del 7 | WTF?
 3. Påminnelse inför valet: Del 9 | WTF?
 4. Påminnelse inför valet: Del 10 | WTF?
 5. Påminnelse inför valet: Del 11 | WTF?
 6. Påminnelse inför valet: Del 12 | WTF?
 7. Påminnelse inför valet: Del 13. Sista delen | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: