Påminnelse inför valet: Del 6

Dags för del 6 i min lilla sammanfattning inför valet så ni vet vad ni kan rösta på.

Påminnelse inför valet: Del 1

Påminnelse inför valet: Del 2

Påminnelse inför valet: Del 3

Påminnelse inför valet: Del 4

Påminnelse inför valet: Del 5

Och nu del 6 alltså:

Om ni undrar över hur miljöpartister kan komma med det ena häpnadsväckande efter det andra, det kan ju vara parkeringsskatt, tvinga folk att storhandla med lådcyklar, bredbandsskatt osv i oändlighet, sådär tyckte de i juni 2014.

2015 var TCO i Almedalen och diskuterade hur man får fler manliga förskolelärare och hade för ändamålet bjudit in radikalfeminister. Såklart. Moderatorn, Sonja Schwarzenberger, också radikalfeminist såklart, stod och påstod en massa saker om män, som hon konstant kallade ”snubbar”. Man sa att män inte ens kan sköta sin intimhygien samtidigt som hela lokalen, som var fylld med med mestadels medelålders radikalfeministiska kvinnor (gissar jag…) skrattade rått. Man sa att män var lata, lite ”romerska” som moderatorns katter. Man kastade sen ur sig ”frågan” om män är kompetenta att prata utan kvinnor. EFTER allt detta så undrade de varför det är så få män i förskolan…

På nästa TCO-seminarium: ”Kvinnor kan bara skvallra. Och de kan inte ens sköta sin intimhygien”

Tjuvjakt gav 3 års fängelse, beslagtagen bil, ersätta värdet på djuren med 200 000 kronor.

12-åring våldtagen av 18-åring med inslag av misshandel gav 180 timmars samhällstjänst. Denna fick en fortsättning då familjen tvingades flytta efter misshandel, trakasserier, hot osv mot tjejen och hennes familj. Man gjorde i princip inget för att stoppa det. Gissar att guldklimpen som ska rädda välfärden var mer värd än den 12-åriga tjejen…

Lite Arnstad måste vi ju ha!

Hur ser hyckleri ut?

Vill ni ha trigger warnings på svenska skolor? Rösta rätt då!

Ni kan inte ana vad som hände sen…

#följenkvinna lanserades av Frida Boisen, helt bisarrt…

Det stora problemet med att män är djur på Barnkanalen.

Somar Al Naher vill ha en ursäkt av Sverige för att hon fick komma hit och få allt gratis.

Gillar ni genusarkeologi så finns nog minst 7 partier att rösta på.

Vill ni att skattepengar ska gå till t ex genusordlistor så finns minst 7 partier att rösta på…

RFSL är smarta, de har kommit på världens bästa affärsidé, hur man blåser skattebetalarna på deras pengar! HBTQ-certifiering betyder ENDAST enorma kostnader för ett ett värdelöst diplom skapat i PowerPoint och några klistermärken. Och de som blir blåsta älskar att bli blåsta. Vill ni att det ska fortsätta så finns minst 7 partier som tycker det är skitbra att skattebetalarna blir blåsta på sina pengar!

Vill ni att skattepengar går till ”kreoler” som ska ”chilla organiserat” osv så rösta på något av de partier som sett till att de kan få det.

VM i hyckleri har pågått sen ca 2015. Det ovan kommer dock från 2016.

Ett skepp kommer lastat!

När museer förvandlats till extremistiska propagandacentraler.

Vill man ha ett Sverige där förvaltningsrätten bestämmer att om en 30-åring vill kalla sig för barn, och då tvinga kommunerna att behandla honom som ett barn, så ska 30-åringen få vara ett barn så finns ett antal partier, som sett till att det funkar såhär, att rösta på i valet.

Vill ni se hur en riktigt otäck och farlig svans ser ut? Kolla inlägget…

Vad sägs om ”feministisk journalistik”?

Undrar hur det gick med Karolinskas studie om män som fött barn…?

På Lunds universitet utbildar man postmodernistiska läkare som kräver trigger warnings och safe spaces. På riktigt alltså. De tror också att vad en professor i neurofysiologi säger är politisk propaganda medan vad deras genusguru säger är Sanningen. Nej, jag skojar inte… Och tycker man det är bra så kan man rösta på något av partierna som sett till att sånt har har blomstrat de senaste 10 åren.

Tycker ni att genus på t ex KTH är precis vad Sverige behöver så röstar ni såklart på något av de partier som sett till att de nästlat sig in där.

Bäst idag var det en journalist som tyckte den här uppenbart påhittade historien var. Peter har även varit lite aktuell nu i dagarna i samband med UG:s program om våldtäkter.

En hel del sånt här har man sett de senaste åren. Det vi ser ovan är faktiskt hela artikeln. Visst känns den lite väl tvättad på information? Det är den också…

Inför Bråvalla förra året hade de en kampanj för att motverka sexövergrepp. Deras #killmiddag blev en lika stor braksuccé som Trästockfestivalen, ja Bråvallas satsning var så lyckad att de fick lägga ner festivalen. Trots min draghjälp med att sprida deras information på olika språk  :-/

Jag tar för givet att alla miljöpartister är de som står först i kön till provläkare från Somalia som inte på något sätt kunnat styrka sin läkarutbildning när de behöver läkarhjälp…

Hundratals svenskar. Ni vet helt vanliga svenskar…

Sverige är ett synnerligen sinnessjukt och bisarrt land.

Hur man vet att det är idioter som uttalar sig.

Heterosexualitet är maskulinitetens sista högborg och Riksidrottsförbundet vill riva den.

Förra året fick vi se Södertörns tingsrätt go full vänsterextremist.

De försökte skylla ifrån sig och skademinimera genom att ljuga och hitta på men när man kollade deras twitter så fanns en hel del som visade att det inte alls var något annat än vad de själva tycker.

Jag hjälpte även Folkpartiet att sprida det viktiga budskapet ”Ta ert ansvar när era söner tafsar, föräldrar”. Är ju tämligen meningslöst att bara sprida det på svenska liksom? Folkpartisten glömde nog bara de språk som kanske är mest aktuella med tanke på hur det sett ut på festivalerna…

Finns inga problem alls i Sverige, vi har stenkoll på allt…

Hur man på bästa och mest effektivaste sättet spottar flest svenskar i ansiktet med samma loska.

Frida Boisen ville sprida ett viktigt budskap.

Jag hjälpte henne såklart att sprida det på lämpliga språk som hon råkade glömma!

#vistårinteut och liknande grupper har ju fått ganska mycket uppmärksamhet, jag lanserade #rörinteminthailändska och undrade om en sådan skulle få lika stor uppmärksamhet.

Om ni undrar var de lätt omgjorda kommentarerna i inlägget ovan kommer från så finns svaret här.

En bonus-Arnstad. Finns mer i inlägget.

Genusobservatörer som ska smyga runt på dagis och observera så att ingen syndar. Det är ett så viktigt uppdrag att genusobservatörerna har en egen genusobservatör som ska observera genusobservatörerna. Om Överobservatören i sin tur också har en egen observatör vet jag inte men troligtvis har hon det. Är det inte obehagligt likt Sovjet…?

Jahopp, det var allt för den här gången! Del 7 kommer om någon/några dagar.

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

231 kommentarer

 1. Micael Lidén

   /  08/24/2018

  Rebloggar på micaelsblogspot

  Svara
 2. MiT

   /  08/24/2018

  *https://www.facebook.com/maria.robsahm/posts/2122672437765920?__xts__%5B0%5D=68.ARBkcT43Ei7SaCWA8WN0fjI2jLR2Mmidsbahu8u8sTJpw3xB6w61bWY6ksyBmoeEcuPcwddNTAvYMsS5vjMKrIlP93AIy4Cp4PHjqjprYaQBfx3C6kvZ9rZFotlW6jWYG43W-m0&__tn__=-R*

  Svara
   • G

     /  08/24/2018

    Vad kul att en del av kommentarsfältet kom med i sparandet på archive lol.

    Svara
  • G

    /  08/24/2018

   Som den här kommentaren exempelvis…

   ”Jenny Leonardz:
   Mycket bra, Maria, tack! Delar.

   Jag håller med om att det som är fel med UG-programmet inte är att det publicerades strax före valet, utan att den viktiga kontexten saknades. Om man lyssnade lite slarvigt så var det kvardröjande resultatet att 58% av alla våldtäktsmän är utlandsfödda. Suck.
   Tycker att också att diskrimineringsaspekten borde avhandlats, fast där är väl forskningen obefintlig. Men tänker att väletablerad svensk man som förgriper sig på kvinnor ex i familjen eller jobbet har, om han öht anmäls, betydligt lättare att bli frikänd än en trasig flyktingkille som kanske tom lever på gatan, som ger sig på random kvinna på stan”

   Svara
   • Olof

     /  08/24/2018

    Hahaha, jo, speciellt jämfört med en invandrad man som förgriper sig på kvinnor i familjen… hur var det nu, hon hade inte trovärdighet för han kom från en bättre familj? Och hon borde tagit upp det med klanen först?

    Skulle tro att mörkertalet bland invandrade kvinnor är långt mycket större än det bland svenska. Lite jobbigare att anmäla maken om man riskerar stryk från resten av familjen då…

    Svara
 3. G

   /  08/24/2018

  ”Free sanitary products for pupils and students”
  https://www.bbc.co.uk/news/uk-scotland-45295743

  Svara
  • Skottland har väl tänkt sig att bli Storbritanniens Sverige, så det passar väl bra.

   Svara
 4. G

   /  08/24/2018

  ”Woman sues US border agents over seized iPhone”
  https://www.bbc.co.uk/news/technology-45295615

  Svara
  • Tja, ha inget dolt i mobilen eller på datorn när du passerar vissa gränser. Fjärde författningstillägget (”Unreasonable searches and seizures”) gäller knappt ens för amerikanska medborgare längre. Enklast att köpa tillfällig mobil där.

   Tack vare detta inget dåligt hänt i väst sedan elfte september 2001. (Spår av sarkasm kan förekomma.)

   Svara
 5. MiT

   /  08/24/2018

  *https://www.facebook.com/100011863032962/videos/498373970568033/*

  Svara
 6. Gorby

   /  08/24/2018

  Hanif berättar sin version av drevet i veckan.

  Svara
 7. Gorby

   /  08/24/2018

  Svara
 8. Gorby

   /  08/24/2018

  Svara
 9. G

   /  08/24/2018

  ”SVT:s kritik: Sarnecki har uttalat sig utan stöd i forskning

  Jerzy Sarneckis mångåriga och tvärsäkra uttalanden om att det är sociala och ekonomiska förhållanden som förklarar invandrares överrepresentation i våldtäkter saknar stöd i forskningen. Det skriver Ulf Johansson, ansvarig utgivare för SVT:s ”Uppdrag granskning”, i DN Debatt.”
  http://www.friatider.se/svts-kritik-sarnecki-har-uttalat-sig-utan-st-d-i-forskning
  https://www.dn.se/debatt/repliker/sarneckis-tvarsakerhet-saknar-forskningsstod/
  https://web.archive.org/web20180824135813/http://www.dn.se/debatt/repliker/sarneckis-tvarsakerhet-saknar-forskningsstod/

  Svara
 10. Cain

   /  08/24/2018

  Del 6?! Fick nästan ett anfall, så mycket vansinne.

  Kom på att jag aldrig tackat för dina insatser MiT, som vid detta lag är avsevärda. Du förtjänar många fler läsare och jag hoppas du har driv och ork att *aldrig* ge upp så länge kretiner och charlataner styr vårt land.

  Svara
  • MiT

    /  08/24/2018

   Kör väl på en dag i taget, bollen är rund osv 😛

   Svara
   • Politik är politik, och i politik kan allting hända!

    Det kan vända på en psykologiskt viktig femöring, och det är lätt att det trillar in ett par ryssar i utförslöporna, och har man bara rätt valla så skall vi inte ta ut några segrar i förskott, utan komma ihåg att vi har en poäng när vi ställer ut skorna på plan, och då kan inget hota den här promenadsegern, i varje fall inte på grus.

    Svara
   • Senior

     /  08/24/2018

    Bra att bli påmind om allt elände, flyktingfartyget hade jag förträngt…

    Svara
 11. G

   /  08/24/2018

  Svara
  • Senior

    /  08/24/2018

   Buissness as usual alltså gällande S.
   ”Det statsbärande partiet”….

   De har sedan många år satt likhetstecken mellan (S)ig själva och staten, så i deras egna ögon är det helt naturligt.

   Svara
 12. hllviken

   /  08/24/2018

  Ifall några missade detta i förra inlägget:

  Kriminella på 7-klöverns valsedlar!

  Tryck på ”Visa Tweet”

  Svara
  • Olof

    /  08/24/2018

   Såg det scrollade förbi en nyhet om Trump ang. Sydafrika där.

   Egentligen är det inte så jättekonstigt att genomföra jordreformer – det har vi gjort också.

   Men frågan man bör ställa är: jordreformer kan vara rimliga när de genomförs för att de som får del i jorden skall kunna överleva på att odla för sig själv och överleva på subsistensjordbruk. Är det målet som Sydafrika har? Att sikta på medeltida europa som ideal? De får kanske inte råd med elektricitet, vitvaror, medicin eller telefoner, men de kan odla sina egna sötpotatis?

   För i den moderna världen är inte utdelning av markplättar något som skapar rikedom. Jordbruk är under hård konkurrens och kräver storlek och effektivitet för att vara något lönsamt.

   Svara
 13. G

   /  08/24/2018

  ”Jonas Sjöstedt erkänner att socialismen inte lyckats någonstans
  ..[..]..
  Det var kanske inte den mest lyckade utfrågningen i SVT för Jonas Sjöstedts del. Han fick i varje fall delvis rätt tuffa frågor att besvara.

  Bland annat framgick det att Vänsterpartiet vill ”avskaffa kapitalismen” och ”upphäva ägandet av produktionsmedlen”.

  Programledarna läste upp direkt ur partiprogrammet, där det står:

  ”I samma utsträckning som socialismen förverkligar människans rätt att bestämma över sitt arbete upphävs ägandet av produktionsmedlen överhuvudtaget, såväl det samhälleliga som det privata.”

  ”Införandet av socialismen kräver kapitalismens avskaffande”, står det också.

  På frågan om vad som ska hända med ledande svenska företag som H&M och Ikea, hade Sjöstedt inget bra svar. Han förklarade att företagen snarare ska ägas tillsammans, av de anställda. Men till slut sade han att mindre företag ska få ägas privat.

  – För mig är det ett demokratiskt problem, att så få människor i kraft av att de har så otroligt mycket pengar kan avgöra hela samhällsutvecklingen och ödet för olika länder och människor, sade han och menade att demokratin blir ”ofullständig” med privat ägande.

  – Vi vill ha mer av ett gemensamt ägande.

  När Jonas Sjöstedt fick frågan om det finns något exempel där socialismen lyckats, började han prata om att mycket i det svenska samhället har skapats av socialismen, så som bibliotek.

  ”Men frågan var ju inte det”, inflikade programledaren. ”Finns det något samhälle där det fungerat?”

  – Jag kan inte säga att det finns ett sådant idealsamhälle. Men för mig är det en strävan.

  Han kunde heller ge något historiskt exempel där socialismen har genomförts på ett lyckat sätt, utan påstod istället återigen att mycket i det svenska samhället kommer ur socialismen.

  – Jag tycker Sverige varit det bästa exemplet, här har det varit pragmatiskt och steg för steg.”
  http://www.friatider.se/jonas-sj-stedt-erk-nner-att-socialismen-inte-lyckats-n-gonstans

  Svara
  • G

    /  08/24/2018

   ”NYC Dem Socialists’ Tweet Reveals How Much Ocasio-Cortez’s Platform Differs From the Mainstream

   In the wake of Alexandria Ocasio-Cortez’s stunning primary ​victory, the New York City Democratic Socialists of America, of which Ocasio-Cortez is a prominent member, have energized a ​political platform that veers radically from traditionally mainstream viewpoints.

   ​The nationwide DSA experienced a major increase in membership following the Democratic primary victory of Ocasio-Cortez over Joe Crowley, who was thought by some to be second in line to the Speaker of the House should democrats capture the chamber in November.

   Previously, DSA experienced a large spike in members after Bernie Sanders’ presidential campaign in 2016.

   The NYC ​DSA gathered in New York City on Friday to march for the abolition of the embattled Immigration and Customs Enforcement agency. An image shared from the group’s Twitter, was captioned with an outline of the movement’s plan to abolish profit, prisons, cash bail, borders, and ICE.

   According to the NYC DSA’s website, the movement is calling for:

   – The complete abolition of Immigration and Customs Enforcement.
   – An end to mass incarceration.
   – Amnesty and a pathway to citizenship for all undocumented immigrants.
   – An end to cash bail in immigration detention centers and jails.
   – The end of broken-windows policing that targets and locks up immigrants and other Black and brown New Yorkers.
   – The free movement of all immigrants, regardless of citizenship status, criminal record, class, religion, or country of origin.
   ..[..]..
   Unsurprisingly, many of Ocasio-Cortez’s views overlap with those of the NYC DSA. ​According to her website, she supports medicare for all, the abolition of ICE, higher education for all, gun control/assault weapons ban, and housing as a human right.

   The DSA’s numbers have ​surged since November 2016, growing from 5,000 to 40,000 members nationwide.

   This isn’t the only evidence of a dramatic shift towards socialism among ​millennials. According to a ​2017 poll conducted by the Victims of Communism Memorial Foundation in conjunction with YouGov, 58 percent of millennials would rather live under communism, socialism, or fascism, compared to 42 percent who said they were in favor of capitalism.

   It should be noted that only 33 percent of millennials were able to correctly define socialism.
   https://www.pluralist.com/posts/1383-nyc-dem-socialists-tweet-reveals-how-much-ocasio-cortez-s-platform-differs-from-the-mainstream

   Svara
   • G

     /  08/24/2018

    Många millennials kallar sig stolt för ”anti”fascister… men vill hellre leva under kommunism, socialism, eller fascism än i dagens USA :/

    Svara
  • Läser Vs partiprogram angåeende ”mindre företag ska få ägas privat.”

   Ordet småföretag förekommer bara en gång: ”Egenföretagare och småföretagare tillhör varken borgarklassen eller arbetarklassen, men lever ofta under förhållanden som liknar arbetarklassens. De är ofta beroende av storföretagens beslut. Många har tvingats till privatföretagande för att kunna försörja sig. Grupper som tidigare var lönearbetare, till exempel inom offentlig sektor eller byggnadsindustri, pressas att i stället sälja sin arbetskraft som egenföretagare. ”

   Orkar inte analysera allt detta snömos, men tydligen är det bäst att jobba för något statligt? Är det vad alla drömmer om?

   Svara
  • Senior

    /  08/24/2018

   Ja, och av samma anledning byggde man en mur i Östtyskland.

   Av samma anledning övervakades den Sovjetiska gränsen av beväpnade soldater.

   Nordkorea……

   Till och med från Kuba strömmade båtflyktingar till Miami.

   Det är väl lite av (ytterligare) ett signum för socialistländer…

   Svara
  • Pelle2

    /  08/25/2018

   Bra att Svt äntligen ställer Sjöstedt till svars för deras kommunistiska ideologi. Dom må ha strukit K:et ur sitt namn men ideologin lever vidare i partiet och deras partiprogram.
   Är ju också typiskt en kommunist som Sjöstedt att mena att det går att skapa ett bra samhälle som styrs med kommunistisk ideologi fast det aldrig har lyckats hittills…

   Senast var det ju Venezuela som Sjöstedt och hans partikamrater hyllade som en kommunistisk förebild. Ingen, med en halv hjärncell i behåll, kan ju påstå att Venezuela är ett föredöme. Dom är ju snarast ytterligare ett bevis på att kommunistiska samhälle alltid går
   åt helvete..

   Svara
  • G

    /  08/26/2018

   Svara
 14. hllviken

   /  08/24/2018

  Valaffischer på arabiska 🙂 😦

  Svara
  • Johan A

    /  08/26/2018

   Vad förväntar man sig av ett parti som har nämndemän som dömer efter sharialag?

   Svara
 15. hllviken

   /  08/24/2018

  Svara
  • MickeP

    /  08/24/2018

   Nä, hon säger FJAMÅT, inte FRAMÅT. Det har jag tydligt hört i hennes valannonser.

   Inte för att jag vet vad fjamåt betyder. Men det vet jag å andra sidan inte vad hon i övrigt snackar om heller. Mest innehållslösa floskler. Riktat mot barn. Som Mona Sahlins dagissnack ungefär.

   MickeP

   Svara
  • Redigerad version.

    /  08/24/2018

   Nä, hon säger FJAMÅT, inte FRAMÅT. Det har jag tydligt hört i hennes valannonser.
   Inte för att jag vet vad fjamåt betyder. Men det vet jag å andra sidan inte vad hon i övrigt snackar om heller. Mest innehållslösa floskler. Betydelselösa. Till synes riktade mot små barn. Som Mona Sahlins dagissnack ungefär.

   MickeP

   Svara
  • Hmm, Tai Chi eller Wing Chun?

   Svara
 16. hllviken

   /  08/24/2018

  Landsförräderi att minnas i Valet

  Svara
 17. Gorby

   /  08/24/2018

  Svara
 18. Gorby

   /  08/24/2018

  Svara
 19. G

   /  08/24/2018

  ”Yüksel hade meddelat partiet – för över ett år sedan

  Mikail Yüksel meddelade Centerpartiet om kopplingen till högerextrema Grå vargarna – för över ett år sedan. Det visar en inspelning som GP tagit del av. Men en partichef missade att ta saken vidare.
  – Det var ett stort misstag att det inte gjordes, säger partisekreteraren Michael Arthursson.
  ..[..]..
  För enhetschefen berättade Yüksel att hans far varit med i Nationella aktionspartiet i Turkiet och suttit som borgmästare i en turkisk stad, samt att han kampanjat ihop med sin far.

  ”Du tycker inte att historien är ett hinder för mig att kandidera?”, frågar Mikail Yüksel under mötet.

  Men enhetschefen säger att det inte ska vara något problem.

  ”Jag tycker inte det är ett hinder för dig när du är tydlig med att det är din bakgrund.”

  Efter det talade Yüksel om att han under 2013 var på väg att starta upp en svensk undergren till Nationella aktionspartiets ungdomsförbund Grå vargarna, men att han inte gick vidare med saken.

  ”I Sverige har jag försökt att starta upp deras ungdomsorganisation, men när polletten började trilla ner tänkte jag: ‘vad håller jag på med?’. Det går inte att driva ett turkiskt politisk parti i Sverige, vi ser ju i dag vad de gör runt om i Europa”, säger han till enhetschefen.

  Enhetschefen säger även till Yüksel att hans bakgrund skulle kunna vara en styrka för honom.

  ”Har vi bara koll på det så skulle jag säga att det inte är något problem att kandidera, egentligen skulle ju det här kunna vara en styrka. Att du vet om det här och att du har omvärderat, jag tror faktiskt det kan vara en fördel med här bagaget”. (forts)”
  http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/y%C3%BCksel-hade-meddelat-partiet-f%C3%B6r-%C3%B6ver-ett-%C3%A5r-sedan-1.7843248

  Åh fan. En styrka för C. Så hur många med bakgrund i NMR har ni tagit in?…

  ”Johan Westerholm om uteslutne centerpartisten Yüksel: ”Grå Vargarnas motsvarighet i Sverige skulle vara NMR”
  https://nyheteridag.se/johan-westerholm-om-uteslutne-centerpartisten-yuksel-gra-vargarnas-motsvarighet-i-sverige-skulle-vara-nmr/

  Svara
 20. G

   /  08/24/2018

  Men tanke på att det bara är män som gör sånt här så måste feministen såklart varit påverkad av svart magi eller nåt…

  ”Mamma döms för våldtäkt – förgrep sig på sin dotter

  Själv förnekar mamman att hon står bakom gärningarna. I domen står det att hon menar att hon ”i vart fall saknat uppsåt eftersom hon inte har varit medveten om att hon skulle ha begått eventuella brott”. Detta ska enligt henne själv förklaras med att hon utsatts för ”svart magi alternativt någon form av hypnos vid de påstådda brottstillfällena”.
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/mamma-doms-for-valdtakt

  Svara
 21. G

   /  08/24/2018

  Svara
  • MickeP

    /  08/24/2018

   Vad oväntat. Klimat- och migrationsfrågor hand i hand.

   Yepp, där satt den.

   Men korna som fiser och bajsar då, i vilken hand hör de hemma, i klimathanden eller i migrationshanden?

   MickeP

   Svara
 22. G

   /  08/24/2018

  Svara
 23. Gorby

   /  08/24/2018

  Först Uppdrag granskning.
  Och nu BBC.

  Svara
 24. G

   /  08/24/2018

  ”Jimmie Åkesson attackerad i Örebro på torgmöte

  Livvakter från Säpo tvingades gripa in under tumultet när en man gick till attack mot Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson under ett torgmöte i Örebro, rapporterar lokaltidningen Nerikes Allehanda.

  ”Jävla rasist”, ropade en man när han tog sig förbi avspärrningarna på Våghustorget i Örebro där SD-ledaren Jimmie Åkesson höll torgmöte i Örebro på fredagen. Livvakter från Säpo tvingades ingripa under tumultet, rapporterar lokaltidningen Nerikes Allehanda.

  Attacken inträffade när Åkesson intervjuades av lokaltidningen och efteråt ska partiledaren varit skärrad över det som hände.

  – Det är patetiskt som de håller på. Jag har aldrig sett något liknande, säger han till tidningen.

  Säpo-vakterna har även tvingats ingripa mot en kvinna på platsen, enligt samma tidning. Polisområdeskommunikatör Anders Sjöberg säger till Nyheter Idag att det kan ha varit mamman till den ”yngling” som attackerade Åkesson. Hon är nu misstänkt för ohörsamhet mot ordningsmakten eftersom hon också befann sig innanför avspärrningarna.”
  https://nyheteridag.se/jimmie-akesson-attackerad-i-orebro-pa-torgmote/

  Svara
  • MickeP

    /  08/24/2018

   Lars Ohlys utomparlamentariska metoder?

   Med Jonas Sjöstedt som störste sympatisör?

   Vänsterns metodik genom alla tider. Hat och våld.

   MickeP

   Svara
 25. Kyeyune:Gruppvåld mot “de andra” – inte bara våldtäkt
  https://kvartal.se/artiklar/3892/
  ”Vi talar inte om en kvantitativt stor mängd dåliga individer, som befann sig på en och samma plats för att göra dåliga saker, utan övergreppen som sådana utfördes som ett led i en enorm social gruppaktivitet.
  […]
  Själva förekomsten av barn som rånar andra barn med kniv är av uppenbara skäl en indikator på att någonting inte står normalt till, men det som är viktigt att notera är att detta inte rörde sig om enskilda gärningsmän. Dåden utfördes och planerades i grupp, över en längre tid.
  […]
  Gemensamt för detta våld är att det är socialt. Vi talar inte om enskilda galningar, utan om ofta tämligen stora grupper människor som begår extremt grova våldshandlingar tillsammans. ”

  Svara
 26. hllviken

   /  08/24/2018

  Mordlystna dalkullor

  Svara
 27. https://sv.wikisource.org/wiki/Allm%C3%A4n_f%C3%B6rklaring_om_de_m%C3%A4nskliga_r%C3%A4ttigheterna
  ”Artikel 17
  1. Var och en har rätt att äga egendom, både enskilt och tillsammans med andra.
  2. Ingen får godtyckligt fråntas sin egendom.”

  (Precis som med USAs andra författningstillägg följer nu en flera generationer lång diskussion om forumeringen av vad som menas med ”både enskilt och tillsammans med andra”.)

  Svara
 28. Ock så en ny version av en gammal vits:
  – Hur känner man igen en polsk brandbil i Sverige?
  – Den är ute och släcker bränder i stället för att stå i garaget medan brandhenen har genuskurs!

  Svara
 29. Rikard

   /  08/25/2018

  Hej.

  Jadu, M_i_T, det är ju ingen munter läsning direkt, men för att tända en liten låga i mörkret vill jag framhålla att vi framförallt har tre problem:

  1) Politisering av ämbetsverk och myndigheter, dels via utnämningar och resursfördelning, dels via utbildningar till diverse tjänstemannayrken.

  Det är relativt lätt att lösa via tvingande dekret för arbetets utförande, drakoniska påföljder för tjänsteman som inte håller sig på mattan (t ex Politisk symbol på kontoret? Två veckors löneavdrag.), och genom att kraftigt begränsa uppdraget till själva kärnverksamheten. Knyt chefslönernas ökning till att man håller budget, med sänkt lön i annat fall, och det blir åka av. Återgång till att man gör karriär inom verket istället för politisk tillsättning. Med mycket mera.

  2) Skattemedel på villovägar, för många skatter och skadliga skatter: lösningen ligger i själva problembeskrivningen.

  Inget bistånd i form av pengar; varken till EU eller FN eller andra organisationer. Tvärstopp för allt sådant. Reducera mängder skatter och reformera skattesystemet i grund, så att planering och liknande helt enkelt blir så onödigt som möjligt. Begränsa i lag möjligheten för skattehöjningar över en viss procentsats – vill kommunen höja kommunalskatten över tjugo procent så skall folkomröstning hållas, både om det och om det höjningen skall användas till. Nyp bort alla fästingar, som homosex-certifiering och liknande. Avfinansiera alla sådana ideologiska verksamheter. Sätt en låg grundskatt som skall täcka försvar, polis/rättsväsende, samhällsbärande infrastruktur, och inte mycket mer, och gör deklarationen sådan att envar som vill kan kryssa i för extra skatt som skall gå till exempelvis invandring – och låt Skatteverket publicera detta på i en sökbar databas: ”sätt pengarna där munnen är” som jänkarna uttrycker saken.

  3) Invandring.

  Inga bidrag till invandrare, medborgarskap eller ej. Inget medborgarskap om det finns minsta felaktighet i ansökan eller brottslighet i bilden. Indraget medborgarskap vid brott; utvisning skall vara regel utom i särskilt ömmande fall (tänk nittioplussare som redan ligger för döden). Repatriering av samtliga som kommit sedan 1990 och inte har kvarstående flykting-/asylskäl, är kriminellt belastade eller är ej självförsörjande; detta gäller också samtliga som ljugit sig in i landet och de som kommit som anhöriga. Totalt stopp för flyktinginvandring.

  Ungefär så skulle man kunna göra över en femårsperiod. (Det finns en massa detaljer att peta i, som vad man gör med ensamkommande [alltså hitskickade] barn [som faktiskt är barn…] som skall fungera som ankare. Min tanke är att föräldrarna, när de hör av sig, ges valet att mot ersättning för Sveriges utgifter få tillbaka sitt barn eller förlora vårdnaden. In i Sverige skall barnets föräldrar inte. Tror problemet upphör på ca två veckor väl nyheten sprids…)

  Men om detta går att genomföra inom nuvarande politiska system – den socialmoderata korporativa demokraturen – vete katten.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • Olof

    /  08/25/2018

   Hmmm, din #3 punkt är lite tvetydigt formulerad – jag antar att du inte menar att det skulle vara rimligt att repatriera människor som är självförsörjande och välassimilerade efter mer än 25 år här?

   Svara
   • Rikard

     /  08/25/2018

    Hej.

    Den som inte misskött sig och som är självförsörjande behöver inte utvisas, nej. Jag vill enkelt uttryckt mer eller mindre gå tillbaka till att använda det system som gällde fram till ca 1975 – men utan det fackliga veto som idag medför att folk blir utvisade för att ha tagit ut för lite semester eller jobbat för många timmar övertid…

    Eventuella oklarheter får du snacka med min svåger om. /glad gubbe/

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Senior

      /  08/25/2018

     Vi skulle behöva återställa hela grundlagen till innan 1975 års ändring.

     Svara
 30. Gorby

   /  08/25/2018

  #valfusk
  https://twitter.com/hashtag/valfusk?f=tweets&vertical=default

  Svara
 31. Dreadlock

   /  08/25/2018

  Man bejakar sitt inre Frankenstein-monster och stapplar fram till första bästa humanoid , tar ett strypgrepp om halsen och stryper fanskapet på enbart några fel valda ord. Sammanfattning Valrörelsen anno 2018.
  Frestande att dra ner rullgardinen och släcka belysningen fram till 9:e september. Tyar icke mer. Hör du mig kristina ? Tyar icke längre. Låtom de unga störta ner sig själva i den grop de själva grävt…

  Svara
 32. MiT

   /  08/25/2018

  Svara
  • G

    /  08/25/2018

   Denna ”någon” är tydligen journalist också…

   ”Journalist skryter om valsabotage mot SD – Annie Lööf tackar för stödet

   Journalisten Anna Benson skryter på Instagram att ”någon” hade ”snott” alla SD-valsedlar så de var ”borta”. Inlägget är skrivet på ett sådant sätt att Benson antyder att hon själv har saboterat för SD. ”Stort tack för stödet”, kommenterar centerledaren Annie Lööf. – Nu börjar vi prata valpåverkan på riktigt, att vår svenska demokrati saboteras, säger Sverigedemokraternas kommunikationschef Joakim Wallerstein.”
   https://nyheteridag.se/journalist-skryter-om-valsabotage-mot-sd-annie-loof-tackar-for-stodet/

   Men det är inte journalister likt ovan som är problemet tydligen! Utan några andra….

   ”Nerikes Allehandas ansvarige utgivare tokrasar mot Peter Springare och Hanif Bali: ”Hot mot demokratin”

   Nerikes Allehandas ansvariga utgivare Anders Nilsson går till full attack mot Moderaternas Hanif Bali och Örebropartiets Peter Springare efter att Hanif fångats på bild på en skjutbana och Peter Springare poserar på en valaffisch som insinuerar att S och Alliansen är nästintill kriminella.”
   https://nyheteridag.se/nerikes-allehandas-ansvarige-utgivare-tokrasar-mot-peter-springare-och-hanif-bali-hot-mot-demokratin/

   Är det så in i helvete konstigt att vissa känner för att driva med journalisters och medias trovärdighet när ni håller på så här?! NEJ!

   Svara
   • G

     /  08/25/2018

    Hanifs satiriska meme där han är i ”krig” mot DN och skojar med orden ”Abnormt” och ”Faktiskt” kan enligt ansvarig utgivare på NA: ”tolkas som en uppmaning till krig mot DN.” Och det är: ”inte bara osmakligt och stötande. Det är också ren idioti.”

    Men till folk som kritiserar Annie när hon endast skriver ”tack för stödet” utan att ens nämna det oacceptabla med valsedlarna, skriver Annie: ”Skärp er vad gäller tolkningen”

    Loooooool.

    Svara
    • Olof

      /  08/25/2018

     Idiotin run Hanifs meme är i en klass i sig. Men det är ju inte så att de som gör sådana tolkningar får mer förtroende.

     Men på samma sätt behöver man ju inte sänka sitt eget förtroende genom att göra tveksamt sannolika tolkningar av Annie’s kommentar – den enklaste förklaringen är ju att hon skimmade mentions och bara läste och tackade för den första biten. Den näst enklaste – att hon skimmade mentions, läste hela, tackade för den första biten men sket i resten. Att däremot tolka det som att Annie tackar för valsabotaget… njaaa, hade det varit ung vänster eller möjligen någon av de mer förståndshandikappade S funktionärerna så hade jag kunnat köpa att man gör en sådan tolkning, meeen…

     Så jag skulle nog släppa den vad gäller Annie och fokusera på den så kallade ‘journalisten’ i det här fallet.

     Svara
     • MickeP

       /  08/25/2018

      Fast oavsett vilken av versionerna Annie Lööf svarat på så är det ju uppenbart att ”bensontheartist” ger sitt stöd åt valfusk när man läser hennes twitter. Hur resonerar du om detta?

      Menar du att Annie Lööf inte är läskunning?

      Mycket i hennes intellektuella kapacitet har jag synpunkter på, men läskunnig tror jag nog f-n att hon är.

      MickeP

     • Olof

       /  08/25/2018

      Det jag menar är att det är mycket möjligt att Lööf scannar sina @mentions väldigt snabbt för att bilda sig en uppfattning om stämningen och bara slängde in ett snabbt ‘tack’ till någon som säger att de röstat på centern. Då skulle det räckt för henne att bara läsa den första meningen för att generera det svaret och sen gå vidare utan att reflektera över eller ens läsa resten.

      Lite osäker på exakt hur instagram funkar, men hon återkom ju inte direkt till tråden när det borde märkts att den blev kontroversiell, så jag får mer känslan av att det handlade om sociala-medier astroturfing där de försöker verka mer aktiva än de är genom att bara slänga in något men utan att egentligen delta.

      Jag säger inte att jag är säker på att det är vad som hände, men det är tillräckligt sannolikt för att det inte finns något värde i att försöka använda det mot Lööf utan det slår bara tillbaka.

      Sen kan hon ju skylla sig själv att hon fått några kängor runt det hela, men jag tror det biter bättre att påpeka att hon kanske skall läsa de saker hon kommenterar ordentligt innan hon slänger ur sig platityder på sociala medier. Nästa gång blir det ‘Jag var just och röstade på @annie_loof! Sen gick jag och praktiserade animalisk nekrofili!’ hon slänger in en tack för bidraget för…

   • Olof

     /  08/25/2018

    Jag tror nog man får ta och tolka det här lite generösare. Oavsett vad jag tycker om Annie Lööf så är det rimligaste att hon läste ‘idag har jag lagt min röst på … annie_loof’ biten och att det var det hon tackade för.

    Svara
    • G

      /  08/25/2018

     Givetvis! Jag vet inte om du skriver till mig eller bara luftar tankar. 😛 Min poäng är att det verkar vara skillnad på politiker och politiker. Och tolkning och tolkning. När det mer eller mindre är O.K. att fultolka med flit för att försöka ta/göra någon slags poäng och när är det inte det. För jag tror inte för en sekund att Annie tillhör skaran av politiker som skulle ta Hanif i försvar ang satirbilden om DN eller skjutbanan, hon tillhör mest troligt (L) och c/o som ser det som ett ”hot mot demokratin/journalister/media”, om jag ska gissa. Men när det gäller henne själv då är det viktigt påpeka att man ska skärpa sig och inte fultolka det hon skriver, fast det fanns mer relevant i inlägget av journalisten som hon avstod från att kommentera, vilket hon som politiker och partiledare gärna kunde ha gjort, då jag förutsätter att en SD-politiker skulle gjort det om det handlat om ett annat partis valsedlar som gömts, och inte bara sagt ”tack för att du röstar SD”, speciellt i en valrörelse som denna där det pågår mer förstörelse av valaffischer och annat än vi sett tidigare år. Men kanske glömde Annie bort det där om ”hot mot demokratin” som hon annars så gärna pratar om.

     Svara
     • Olof

       /  08/25/2018

      Bara luftar tankar :).

      Och jag håller helt med dig om att det görs skillnad på person och person här. Det är mer att jag vet ju hur jag själv reagerar just på fultolkningarna och hur det undergräver mitt förtroende för media och partier, så det är inget jag tror man vinner på. Vi kan låta DN, Nerikes Allehanda, (L) med fler göra bort sig och skratta över hur de inte fattar vad det är som gör att folk tappar förtroendet för dem, men utan att göra samma misstag.

      Missförstå mig inte dock – jag tycker definitivt inte man skall ta the high road i alla lägen. Hanif brukar vara bra på att få nivån rätt, att agera ryggradslös mollusk som Kristersson gör ingen nytta alls. Så mer att i det här läget är det bättre att påpeka det antidemokratiska i ‘journalistens’ kommentar, än att gå på Lööf för just det här.

  • Olof

    /  08/25/2018

   Hmm… noterar också att screenshottet på Nyheter Idag inte matchar den här texten. Den kopian som syns på Nyheter Idag har inget ‘bäst av allt var att ”någon” hade snott…’, utan har bara ”någon hade snott…”. När/var/hur ändrades texten? Av Benson själv? Före eller efter Annie läste/kommenterade?

   Skulle nog inte ta i det här med tång…

   Svara
   • MiT

     /  08/25/2018

    Svara
    • Olof

      /  08/25/2018

     Tack! Det verkar helt klart som att det är Benson själv som redigerat sina inlägg på FB/Instagram, många kommentarer som påpekar det med. Jag är fortfarande benägen att ge Lööf en pass på det för att det skulle vara enkelt att missa eller låta bli att kommentera, plus att jag inte kan påminna mig incidenter som tyder på att C skulle vara accepterande mot beteendet.

     Benson däremot… originalkommentaren är jäkligt svår att tolka på något annat sätt än att hon har en rätt tveksam inställning till demokrati.

     Svara
     • Senior

       /  08/26/2018

      Det räcker med DÖ och uteslutandet av SD så ser man att alla sjuklöverpartierna har en rätt tveksam inställning till demokrati.

  • G

    /  08/26/2018

   Svara
 33. MiT

   /  08/25/2018

  Svara
  • G

    /  08/25/2018

   Alltid trevligt folk från V/S som håller på. *it’s okay when we do it* och *do as I say, not as I do* passar så bra på detta folk, dock äckligt att se att dessa ”goda” inte ser vad de själva gör och skriver. 😦

   Svara
  • G

    /  08/25/2018

   Svara
   • Dreadlock

     /  08/25/2018

    …Och priset till årets rakaste ryggrad går till …

    Svara
    • Dreadlock

      /  08/25/2018

     Öksnes har f.ö. belyst ett nationellt prov för 15 åringar i den här snutten. Och gör iaktagelser värdiga en dubbelt så gammal red-pilled vuxen.

     15 år, vad månne bli av denna tös i framtiden.

     Svara
 34. G

   /  08/25/2018

  ”Mer än hälften av kvinnorna vill att Fi ska sitta i riksdagen

  Feministiskt initiativ har ett starkt stöd bland kvinnor i Sverige. I dag presenterar vi en Sifoundersökning, som visar att 53 procent av kvinnorna tycker att det vore bra om Fi kommer in i riksdagen. Vi vet sedan tidigare undersökningar att det främsta skälet till att väljare inte lägger sin röst på oss är fyraprocentsspärren, skriver Gudrun Schyman och Gita Nabavi, Fi.
  ..[..]..
  När varken de borgerliga partierna eller de rödgröna har egen majoritet i riks­dagen, behövs vi där på plats för att försvaga Sverigedemokraternas position som vågmästare. Feministiskt initiativ är det parti som tydligast ställer jämställdhet, jämlikhet och hållbarhet mot den växande nationalismen.”
  https://web.archive.org/web20180825084023/http://www.dn.se/debatt/mer-an-halften-av-kvinnorna-vill-att-fi-ska-sitta-i-riksdagen/

  Svara
 35. MiT

   /  08/25/2018

  Ganman är med på ett hörn i ”Svenska nyheter” med ett paj-diagram
  https://www.svtplay.se/video/19051331/svenska-nyheter/svenska-nyheter-sasong-2-avsnitt-1

  Svara
 36. Nu har jag redan röstat, men fyra år av sådant här direkt från M skulle kunna få mig att ha dem i åtanke redan 2022. Kanske. Fyra år av detta och flygande grisar.

  Svara
  • Olof

    /  08/25/2018

   Nu fick jag en tankebild av att de börjar skjuta grisar med katapult mot polisen i ‘orten…

   … vad har spelbolagen för odds på (M) 2022?

   Svara
 37. Osänkbar logik från vänster!

  Naturligtvis är allt ”fabriker.” Spotify, Mojang (minecraft), Skype, Klarna, osv. är bara trams. IKEA tillverkar allt i Sverige. Detroit går som smort – alla fabrikerna finns kvar!

  (https://sv.wikipedia.org/wiki/Kategori:Svenska_IT-f%C3%B6retag)

  Svara
  • Olof

    /  08/25/2018

   Hahaha, japp. Synd att företagen tog med sig fabrikerna i Venezulea bara… eller vänta… nej det gjorde de ju inte.

   Synd bara att moderna fabriker är värdelösa när kompetensen dragit, reservdelarna inte finns att få tag på, leverantörerna slutar skicka råvarorna för de inte litar på att de får betalt, etc etc etc.

   Fast Linderot tänker säkert ett steg till, han har nog planerat för Juche. Då fixar man alla de där sakerna själv inom staten och det funkar jättebra. I t.ex Nordkorea, jag hörde de har ett skitbra land med hög levnadsstandard.

   Svara
   • Dreadlock

     /  08/25/2018

    Zimbabwe, Sydafrika,Stalins jordreformer,Maos kulturrevolution, Kambodjas mord på den egna befolkningen – Hur många fler exempel krävs det – och hur många fler miljoner liv skall präglas av summariska avrättningar och egendomslös trasproletariat ?

    Svara
    • Olof

      /  08/25/2018

     Ja, det är verkligen otroligt. Tråden fortsätter med ”Det enda som skyddar ägande är lagar, lagar skrivna och upphållna av staten. Om staten inte erkänner dessa lagar och inte uppehåller dem så kvittar det.”

     Helt otroligt. Visst, människan har rätt, men det är helt irrelevant. Hur många procent av en Volvobil tror de tillverkas i en Volvofabrik? 10? 20 kanske?

     Det första som händer är ju att fabrikschefen kommer tillbaka med ”um, FrobbFilterna e slut. De tillverkas av Bosch i Tyskland. Volvo hade kontrakt med dem men, eh, vi är inte Volvo…”. Vad gör man då? Vad har de tänkt betala Bosch med? Rovor? För vad som händer med valutan vet vi ju. Och det är om de ens är villiga att sälja, de kanske hellre behåller en bra relation med det faktiska Volvo.

     Vad gör man då? Hotar att invadera Tyskland? Lägger ner ett sjukhus och tar arbetarna därifrån och bygger en egen FrobbFilter fabrik? Ok, och för nästa del? Och nästa av de 20000 delarna? Och för de delarna som tillverkas i den tidigare ägarens fabriker i andra länder?

     Och eftersom det här inte lär bli lika billiga delar, då den tidigare ägaren förmodligen gjort de bästa billigaste inköp de kan, vad blir det nya priset? 1.5 miljoner för samma bil? 3? Och när man väl fått ihop alltihop om sisådär 20-30 år och lyckas få den första bilen att rulla av bandet, så har resten av världen haft resurserna hos flera miljarder människor att gå vidare i utvecklingen, medans Sverige med sina 9 miljoner invånare mest lyckats gå bakåt för de måste göra allt själva då ingen litar på en stat som inte respekterar äganderätten.

     Herregud, kommunister är verkligen så jävla… suck…

     Svara
     • Precis.

      Jobbade några veckor på Saab en gång. Det man gjorde på plats var att bocka plåt till karossen, svetsa ihop den, och lackera. Tror resten kom från underleverantörer.
      Varje station/lag har kanske 4-8 olika moment som man varvar (när man lärt sig alla), vart och ett kräver ofta specialdelar. Hur lång var ”linan”? Säg fyra-fem stationer i rad, gånger … tjugo krökar fram och tillbaka? Tom kaross kommer in i ena ändan, färdig bil till provkörning kommer ut i andra ändan.

      Det finns inte så mycket dödutrymme, så gaffeltruckar levererar nytt löpande under passet. Större saker som takfönster finns det plats för tillräckligt för högst halva passet eller fyra timmar.
      Sedan vill man ha så lite som möjligt i lager, så jag gissar att underleverantörer skickar lastbilar _minst_ dagligen. När något går från underleverantör vet ”datorn” var varje del av den bilen finns. Allt som måste passa med karossfärg och är större än en näve är sannolikt bestämt för en viss bil.

      Detta är alltså vad jag såg på några veckor. Man kan göra en hel karriär av SAP och liknande programvara för detaljerad logistik.

      Men visst, ”fabrik och arbetsplatser finns kvar.”

     • tompas11

       /  08/26/2018

      FrobbFilter? Vad är det?

   • En annan variant:
    ”Men vadå, de har ju röstlokaler och valsedlar. Självklart är det en demokrati!”

    Svara
 38. Dreadlock

   /  08/25/2018

  Ursäkta om jag kidnappar tråden lite. Behöver lite hjälp av forumets datasupport-avdelning
  När jag går in på Unibet och vill göra ett bett (Riksdagsvalet) Så möts jag av tom oklickbar sida. Har stängt av uOrigin ( Trackerdödare) innan jag gick in. Problemet har hållit på i 2 veckor. Det är samma med alla andra bettingsidor på marknaden. Vad är det jag missat ? Har ingen brandvägg igång heller.

  Svara
  • Dreadlock

    /  08/25/2018

   Glöm frågan. Jag kom det.

   Svara
  • Skulle gärna hjälpa dig om jag kunde, men jag gick bet (!) på att få något att fungera med Unibet. Har försökt med Firefox, Palemoon, Vivaldi och Chrome. Kunde bara sätta in och sedan få tillbaka pengarna.

   Har haft liknande problem på andra sajter för längesedan, de och min internetleverantör skyllde på varandra, och sedan försvann det av sig själv …

   En nyinstallerad webbläsare utan tillägg är väl grundtipset.

   (Bettson gick bättre, med de har sämre urval, vill jag minnas, bara ”över” och ”under” en viss gräns.)

   Svara
   • Dreadlock

     /  08/25/2018

    Tack för svar. Du har verkligen prövat all ser jag. Får väl äska min insättning tillbaka och börja på ny kula. Bettson då.

    Svara
   • Dreadlock

     /  08/25/2018

    Måhända kan problemet ringas in i Unibets Cookiepoicy ?

    https://se.unibet.com/general-info/cookies

    Svara
    • Inte omöjligt. Om du liksom jag har diverse tillägg som blockerar det mesta, alternativt tar bort så mycket som möjligt när du stänger ned, kan det vara något där …

     Jag har nått den ålder då jag försöker ett par gånger och sedan ger upp.
     (”Ask your girlfriend, she’ll tell you!”)

     (Sedan tycker jag bettingsajterna i allmänhet är dåligt designade. Väldigt mycket information, väldigt långsamt. Flera sorters menyer och tårta på tårta.)

     Svara
 39. Dreadlock

   /  08/25/2018

  Neeeej. Det går inte ändå. Efter regristrering och kontopåfyllning med klartecken att använda mitt konto direkt, så reagerar inte den i vänstertmarginala klickbara menyn ” Politik ”

  Svara
 40. Grodan Boll

   /  08/25/2018

  Hmm, jag har inte sett NYTimes artikel om ”What Happens to #MeToo When a Feminist Is the Accused?” länkad.

  Tl;Dr:

  Diane Davis, chair of the department of rhetoric at the University of Texas-Austin, who also signed the letter to the university supporting Professor Ronell, said she and her colleagues were particularly disturbed that, as they saw it, Mr. Reitman was using Title IX, a feminist tool, to take down a feminist.

  Tätt följt av victim blaming.

  Svara
 41. Till er AfS:are här på bloggen.

   /  08/25/2018

  Min husgud är ju i vanliga fall Julia Caesar, och jag vill minnas att jag vid minst ett tillfälle länkat till hennes blogg från detta kommentatorsfält. Idag skriver hon om svenskhet och använder sig såvitt jag förstår av det snäva begrepp på svenskhet som AfS torgför.

  https://juliacaesar.blog/2018/08/25/kan-vem-som-helst-bli-svensk/

  Därför vill jag fråga er AfS-sympatisörer som tydligen anser att etnisk svenskhet är det viktigaste av allt.

  Jag själv är född i Sverige, avlad av svenska föräldrar. Jag har bott här i hela mitt snart 60-åriga liv. Jag har alltid ansett mig som svensk med svenska värderingar. Jag pratar endast svenska (som är mitt modersmål). Men min far kom från Åland som idag tillhör Finland (men egentligen är svenskt med svenskt språk och svensk kultur). Min mammas mor kom från Norge och tillbaks till 1600-talet var hennes förfäder från Vallonien.

  Jag har gjort värnplikt i Sverige hos kungliga livgardets dragoner och jobbar f.n. i säkerhetsklassad tjänst som åklagare vid svensk myndighet, där kraven bl.a. är att ha svenskt medborgarskap och att vara ren i brottsbelastningsregistret.

  Är jag tillräckligt svensk i era ögon? Är jag god nog att kalla mig svensk, eller är jag en sån där person som ni anser ska repatrieras, eftersom jag inte ingår i den renrasigt etniskt svenska gruppen i era ögon?

  I sådant fall repatriering vart? Norge, Finland eller Belgien? Jag har varken medborgarskap, språkkunskap eller värderingsgemenskap med ngt av länderna.

  MickeP

  Svara
  • Jonas

    /  08/25/2018

   Utvisad till Norge eller Finland … vad skulle vara problemet? 😀

   Svara
  • hllviken

    /  08/25/2018

   Är du nykter?
   Din kommentar är något av det dummaste jag läst – och det vill inte säga lite.

   Svara
  • Hmm, det beror väl på.
   Den som kommer från en mycket närliggande kultur kan kanske känna sig som infödd efter .. tjugo år?
   En mer fjärran kultur kräver nog minst tre generationer.

   Att inte ”släppa in” den som
   a) är född i landet och
   b) uppvuxen i landet och
   b) inte kan särskiljas från en infödd av infödda
   verkar lite ogint.

   Svara
  • Pether

    /  08/25/2018

   Är inte för AfS, men vad är det du snackar om? För det första bör du ju iaf försökta ta faktan från deras mun, istället för någon annan stans? Finns vad jag vet inte en endaste person i sverige som vill skicka ut varenda icke ”renrasig” svensk. Det enda jag hört är att afs vill skicka ut alla kriminella invandrare och på sin höjd ekonomiska migranter, vilket jag anser att alla bör stödja då det är oerhört logiskt..

   Svara
   • MickeP

     /  08/25/2018

    Läs gärna den krönika jag länkat till och återkom sedan med din förklaring varför denna etniska svenskhet är så viktig för AfS. Jag läser dagligen enormt upprörda inlägg om varför SD inte anser etnisk svenskhet är så viktig. Att SD förespråkar öppen svenskhet, som inkluderar mig t.ex., får AfS-anhängare att gå i taket. Varför denna upprördhet?

    Vilka som ska utvisas p.g.a. brott har jag ö.h.t. inte uttalat mig om, så i den frågan behöver ju inte du ”försökta ta faktan” från min mun.

    Dags att reda ut denna fråga. Utan att vara oförskämd.

    MickeP

    Svara
    • Pether

      /  08/26/2018

     Har läst texten nu, vad är det du finner vara lika med folkmord? Den verkade väldigt sansad och såg inget direkt fel i den. Eller förstår du inte vad som händer ifall man rensar ut folks identitet? Sverige går rakt emot inbördeskrig som det är just nu, och det är inget skämt. Att medvetet försöka byta ut ett folkslag så som man gör i sverige, resulterar alltid i konflikter.

     Svara
     • MickeP

       /  08/26/2018

      ”…vad är det du finner vara lika med folkmord?”

      ???

      Var har jag skrivit ngt om folkmord? Du har helt missuppfattat min kommentar.

      Vad gäller utrensandet av folks identitet är det ju just detta jag ifrågasätter i Julia Caesars krönika om svenskhet. Hennes snäva svenshetsdefinition ger inte utrymme för sådana som mig, med förfäder i olika länder, trots att jag anser mig vara svensk, såväl till etnicitet som allt annat. Vad skulle min etnicitet annars vara om inte svensk?

      Det här jag anser att AfS är inne på fel spår. Att göra etnicitet till en huvudfråga leder bara till diskussioner om vem som har rätt att kalla sig svensk. Var går gränsen? Hur många generationer bakåt i tiden ska vi räkna, räcker det med två eller ska vi kanske gå så långt bakåt som tio? Vem ska bestämma om detta? Ska vi hålla folkomröstning i saken?

      Det här insnöandet på etnicitet som AfS håller på med är inte fruktbart för att komma vidare i den situation vi har idag. Det är detta jag vill ha sagt. Inget annat!

      Läs om och läs rätt!

      Folkmord? Jösses, snacka om halmgubbeargument.

      MickeP

     • Pether

       /  08/26/2018

      Du kanske bör lära på om vad folkmord innebär…

      Sen verkar du har svalt vänsterns utgångspunkt angående svenskhet, där det endast finns en. Men i verkligheten kan du vara svensk pga du är etniskt svensk, kulturell svensk(av sd kallad ‘essens’), samt svensk medborgare.

      Etnisk svensk är inget du kan bli, utan det är vad du föds till, av etniskt svenska föräldrar. En katt som föds i ett stall blir inte en häst.

      Kulturell svensk kan du bli ifall du assimilerar dig. En katt som föds i ett stall blir inte en häst, men kan börja uppföra sig som en häst.

      Svensk medborgare blir de som blir medborgare. En katt som föds i ett stall blir bosatt i stallet och blir så småningom en accepterad medborgare av hästarna.

     • MickeP

       /  08/26/2018

      @Pether

      Jag föreslår att vi lägger ned detta.

      Du förstår uppenbarligen inte vad jag skriver. Det kanske beror på att jag uttrycker mig otydligt. Eller på att du läser in saker i mina texter som inte står där. Vad det i så fall beror på kan jag inte svara på.

      I vilket fall är det lika illa och resultatet blir att vi inte kommer ngn stans. Jag lägger i.a.f. ned fortsatta försök att få dig att förstå eftersom jag tror det är lönlöst.

      MickeP

  • Dreadlock

    /  08/25/2018

   Kan ställa samma fråga faktiskt. Har varit i landet mer än 40 år. Börjat med att torka bajs av svenska medborgare som legat i sängen i sista stadiet av Alzheimers i mer än 3 år, då det inte finns några kognitiva färdigheter kvar. Avancerade så småningom (Genom studier,och genom ren och skär viljekraft) Till nästa nivå och lämnade mina ytterst cynisk anfrätta arbetskamrater som till stor del tappat respekt och anständighet.
   Slog mig fram på ett antal välbetalda jobb, som både varit farliga för hälsan och liv ( Oljesanering, 2 månader på oljeplattform, fiske ute i kattegatt) Sedan gick jag en utbildning i Konsthistoria ,geologi , geografi och språk ( spanska och franska) Det sket sig eftersom mina examen inte är efterfrågade någonstans. Till slut hittade ett jobb ( Som jag har haft i snart 17 år) Bosatte mig billig i en kolonistuga i 10 år. Lyckades köpa loss min egendom , som har gått upp 300% i pris sedan dess. Jag kan dra mig tillbaka till ett land där kostnadsläget är litet jämfört med Sverige (Om jag vill leva komfortablet fram till jag är 75) Annars hamnar jag som fattigpensionär här i landet, trots allt jag kämpat fär.
   Kom inte och snacka med mig om uppoffrande för Sverige eller vad jag borde göra för att kvalificiera som riktig svensk. Då blir jag riktig irriterat.
   Som tur är så har jag aldrig tagit språnget till att bli svensk medborgare. Jag har kvar mitt Tyska pass och tysk medborgarskap. Har alltid tänkt att det det kan komma till bra användning till slut. Om inte jag är önskat här. Då drar jag bara vidare…

   Svara
   • hllviken

     /  08/26/2018

    AfS har aldrig påstått att sådana som MickeP och Dreadlock ska utvisas! Sansa er!

    Svara
    • Dreadlock

      /  08/26/2018

     Det tror i.o.f.s. inte jag heller. Men det är bra att lassa av sig ibland och påminna att det nog sitter en hel del blandkulturer här på bloggen som ibland behöver sätta ner foten.

     Svara
     • Pether

       /  08/26/2018

      Ja, viktigt att stampa ut hjärnspöken..

    • MickeP

      /  08/26/2018

     Om det är ngn som behöver sansa sig så verkar det vara du.

     ”det dummaste jag läst” och ”det vill inte säga lite”
     ”aggressioner mot orten Höllviken” som låter som ”hatiskt vrålande”
     ”högfärdig”

     Du, du känner inte mig och har inte en susning om vem jag är eller om jag är en högfärdig, hatiskt vrålande dumskalle.

     Jag har inte kallat dig för några förklenande epitet så var vänlig och lägg ned skitsnacket.

     Läs hellre igenom vad jag skriver i mina kommentarer och återkom gärna med kritik i sak. Om du klarar av att avstå från personangrepp och kan uppträda sansat.

     MickeP

     Svara
     • x3

       /  08/26/2018

      Märkligt att du riktar frågan till AFS:re (det finns väl inga uttalade AFS:are som kommenterar på den här bloggen?) med kritik som riktas mot Julia Caesar som, enligt dig själv, är DIN husgud.

      Är det verkligen rätt plats att ställa frågan?

      Läser du inte även in lite väl mycket i artikeln du länkar till, där Julia Caesar citerar professor Arnstberg angående etnisk identitet (om att forskare brukar räkna med att det tar tre generationer att byta etnisk identitet).

      Artikeln tycks handla om att det går inflation i begreppet svensk i samhällspropagandan.

      Det går inflation i ganska många begrepp i samhällspropagandan, som regeringens förslag om män som föder barn och kvinnor som bidrar med spermier, samt propaganda omatt det finns ingen svensk kultur.

      Ingen bryr sig om hur många procent etnisk svensk du är enligt en teoretisk definition som används av forskare. Har du ett nordiskt utseende kommer du aldrig få frågan vilket land du kommer från.

      PK-doktrinen säger att fint att kalla en ekonomisk migrant från Eritria som gått över gränsen för ‘svensk’, samtidigt som det är fult att kalla någon som ser mer svensk ut som ‘svensk’.

      Det är inte PK att kalla sig svensk. Det är till och med fult att svara på frågan vilken nationalitet man har, om man svarar ‘svensk’ och inte har ett utländskt eller utomeuropeiskt utseende eller påbrå. Det möts med förakt och du ses mer eller mindre som rasist.

      Det lustiga i detta är att många människor i samhället med utomeuropeiskt påbrå inte ser sig som svenskar. Det är roligt att höra deras konversationer på flytande svenska sinsemellan.

      Låter så här:

      – Hej bror, var kommer du ifrån?
      – Jag? Jag är svensk.
      – Jag med.
      – HAHAHAHAHAHA!!!! (unisont)

      Det är ändå personer som har assimilerat sig i det svenska samhället som inte identifierar sig som svenskar. Merparten av de övriga som kommer tänker inte ens tanken.

      Syftet med artikeln du länkar till måste tolkas som att i dessa tider av förljugen propaganda behöver det uttryckligen sägas att det finns något som kan klassas etniskt svenskt, något som knappast behöver sägas någon annanstans på jorden. Det har inget med din nationella identitet att göra.

      Prognosen är annars att etniska svenskar kommer bli minoritet i sitt eget land inom en inte alltför avlägsen framtid.

      Jo men det som talar för detta är demografin, att man pumpar in människor från utomeuropeiska länder i ett litet land som Sverige, från kulturer där barnafödande står väldigt högt i kurs. Det andra som talar för detta scenario är avsaknaden av kvinnlig patriotism bland etniska svenskar. Allt fler svenska tjejer i dag är stolta anhängare av devisen Once you go black. Propagandan uppmuntrar till detta.

      Pumpa in människor från tredje världen för att förstöra nationer i globaliseringens intresse är inte gratis. Den dumme svensken måste betala för förvandlingen av Sverige till en arabnation. Den dumme svensken ska betala för att svenska kvinnor och tjejer våldtas.

      Nej det är ingen slump att man i dag kan läsa i tidningen att regeringen börjat omförhandla skatteavtalet med Portugal, dit svenska pensionärer flyr med förhoppningen att skapa sig en dräglig tillvaro på ålderns höst. Pengarna måste in och det kan knappast tas av svenska politiker som drivit igenom förändringen.

      Maggan måste ha sin feta fallskärm.

  • MickeP

    /  08/26/2018

   @Dreadlock

   Jag kommer att dra vidare som den svensk jag är. För det här landet är sinnessjukt. Det torde vi flesta på denna blogg vara överens om.

   Men så finns det vissa små småaktiga individer som vill göra skillnad på svenskt och svenskt. Är du inte renrasigt svensk med renrasigt svenskt blod i dina ådror sedan generationer tillbaka, är du tydligen inte välkommen här. Nä, men då så. Sitt du här Höllviken med dina renrasiga svenskar och titta på när vi med lite olika blandningar i blodet ger oss iväg. Vi tar våra skattepengar med oss, bara så att du vet.

   Jag får samma känsla nu – i den här saken om svenskhet – som när jag flyttade från Stockholm till Malmö på 70-talet. Jag hade bott på Söder i huvudstaden och snackade eken-dialekt (dvs. utbredd stockholms-dialekt). Jag fick snart veta att i Malmö fanns det två indelningar. Arbetarna, som snackade malmöitiska, och det fiiiina folket. De som bodde i villakvarteren bakom Fridhem, där jag gick i skola, och som hade anor från förfädrens Malmö i flera generationer. Jag blev mobbad och slagen varje dag av barnen till det s.k. fiiiina folket. Bara för att jag snackade stockholmska och för att min mamma var av arbetarklass.

   Vart har dessa fin-fiiiina Malmöbor tagit vägen idag? Stack de till Höllviken och gömde sig? För ngn kritik mot kriminella grupper från mellanöstern har vi inte hört från dem. De är väl för fiiiina för det och sitter i sina moderat-paviljonger och beklagar sig över att alla inte är renrasiga svenskar med fiiiiina anor.

   Fy f-n för hycklare, vare sig de är vänsterkräk eller av s.k. fiiiiinare sort. Jag avskyr er alla lika fullt.

   MickeP

   Svara
   • hllviken

     /  08/26/2018

    Det beklagar jag verkligen att du blivit illa behandlad. Orättvisa kränkningar är sårande för vem som än drabbas. Konkurrens och vassa armbågar finns överallt på vår planet.

    Men….hur har du själv blivit? En egoist som helt struntar i det vidriga övergrepp som drabbat större delen av det svenska folket pga decenniers samhällsförstörande politik?

    Dina aggressioner mot orten Höllviken låter som kommunisternas hatiska vrålande ”död åt kapitalismen” eller liknande.

    Varje människa behöver se in i sig själv och bearbeta det man varit med om. En del skriver dagbok varje kväll, andra tar en daglig promenad och funderar fritt eller mediterar – allt behöver komma på rätt plats.

    Jag har själv bott i andra EU-länder under flera års tid. Jag har alltid respekterat det landets rättmätiga befolkning.

    Svara
   • hllviken

     /  08/26/2018

    Att du blev mobbad för att du talade stockholmska i Malmö beror nog på att mobbarna uppfattade dig som högfärdig. Stockholmare var avskydda i hela Sverige pga att all ondska kommit därifrån under flera århundraden.

    Svara
   • Senior

     /  08/26/2018

    Alla har vi ett bagage.
    I mitt fall är det nog snarare tvärtom gällande ”fiina” folket, och det är precis där både du och dina mobbare gått på sossarnas skitsnack om ”klass”.

    Jag är barn till en fattig kommunalanställd, hade det inte fett under uppväxten. Jag blev också tack vare skola och svt (monopol då) lurad och indoktrinerad ganska länge.

    Dock släppte den indoktrineringen och jag insåg att jag själv är min lyckas smed, och mitt eget välstånd är helt enkelt kopplat till mina egna arbetsinsatser och hur mycket jag är beredd att jobba för det. (Förutom den socialistiska skattetrappan som ställer till det, men det är inte min poäng just nu.)

    Ju mer jag arbetade och ju bättre jag fick det, desto fler i min bekantskapskrets tappade jag.
    -Plötsligt hade jag blivit en ”klassförrädare”!!!!

    Jag, liksom de är fortfarande samma personer, och jag bemöter dem på samma sätt som jag alltid gjort, men eftersom jag tagit tag i mina ambitioner och förverkligat dem är jag nu ett ”kapitalistsvin” som endast förtjänar förakt av mina gamla vänner.

    Detta mynt har två sidor, även de som utpekas som fiina blir orättvist utpekade och behandlade i ett socialistiskt samhälle. denna myt som socialisterna sprider (inklusive SD) där man spelar ut olika grupper mot varann är det värsta som kan ske.

    Man måste se individen och dess prestationer, oavsett om vissa egenskaper, positiva eller negativa är överrepresenterade i en godtycklig gruppindelning; det har ingen betydelse, det viktiga är likhet inför lagen, utan undantag.

    Det gör mig lite nerslagen, absolut inget illa menat till dig personligen, att du Micke P nu också verkar ta åt dig och låta dig påverkas av deras retorik. Om till och med du som är insatt och upplyst låter dig påverkas ser hoppet betydligt mörkare ut för andra som inte är lika insatta…. Vi måste hjälpas åt att stå emot denna politiska indoktrinerande polarisering, vilket inte är det enklaste.
    -Reklam fungerar ju, och de arbetar på samma sätt med sin indoktrinering.

    Gällande hycklare håller jag med dig, oavsett grupptillhörighet. -Jag skiter högaktningsfullt i om tex. gruppen miljöpartister är överrepresenterade gällande hyckleri, den informationen gör dem varken till mer eller mindre hycklare…..

    Svara
    • MickeP

      /  08/26/2018

     Ni läser alla in för mkt i det jag skriver. Jag är inte socialist. Om inte det har fråmgått av mina tidigare kommentarer så har jag misslyckats totalt att förmedla mina tankar. Om jag hade trott att SD var ett socialistiskt part skulle jag aldrig ha ställt upp på att kandidera för dem.

     Jag har vänner i båda ”lägren” Självklart. Just i detta fall ville jag exemplifiera min kritik mot AfS:s snäva svenskhet. OK, det blev lite känslomässigt på slutet, men det är för att jag ogillar hyckleri vart jag än ser den.

     Jag tycker den här diskussionen har spårat ut totalt. Jag ville ta med mig hit till bloggen vad jag läste på Julia Caesars hemsida och höra vad ni som brukar kommentera här och som i det stora hela verkar vettiga tyckte i saken. Jag tog mig själv som exempel på att jag med den snäva definition som Julia Caesar framför inte skulle vara etnisk svensk. Visst, jag spetsade till det lite med att föra in ordet repatriering i min kommentar, men det tycker jag hör till när man ska föra diskussion. Jag har inte beskyllt ngn här eller i AfS att vilja begå folkmord dock.

     I stället för att få svar på mina frågor eller argumentering i sak blev jag bemött med olika nedsättande tillmälen eller rena halmgubbeargument. Det är tydligt att jag trampade på en öm tå hos vissa.

     MickeP

     Svara
  • Jonas

    /  08/26/2018

   Sådär, då var man utvilad och nykter.

   Jag vet inte vad AfS vill men de skulle säkert själva få problem om det krävdes 100% renrasighet.

   Efter att ha läst om vår historia, längre bak än den skolan lär ut, så har jag kommit fram till att vi nordmän har två lägen, givetvis finns det individuella avvikelser ;-). Det ena är det som vi befinner oss i idag, det passivt betraktande. Det andra inkluderar utrensningar och folkmord.
   Helt enkelt så är vi ett folk som passivt studerar ett problem och när vi bestämmer oss för att lösa problemet så gör vi det ordentligt och effektivt.

   Tyvärr, eftersom vår regering inte verkar klara av att lösa problemet, så hamnar fler och fler i läge två och när de uppnår kritisk massa så kommer jag också bli tvungen att fly landet.

   Svara
   • Kristian

     /  08/26/2018

    Ja, ”lagom” är väldigt sällsynt.

    Sjunneson
    https://sjunne.com/2018/06/10/den-kommande-auktoritara-regimen/
    ”Tiden till 2022 är avgörande. Antingen får SD igenom det mest nödvändiga och landet kan andas ut eller så vågar de andra partierna inte göra så mycket utan mest förvalta, som Löfven gjort i fyra år.
    […]
    2023–24 kan landet ha hamnat i sådant läge med lokala konflikter, uppror från besvikna bidragstagare, organiserade grupper mot svensk polis och annat vi inte kan föreställa oss idag, att folk inte nöjer sig med SD, MED och AFS.
    […]
    om landets styrande inte ordnar upp det elände, som till stor till orsakats av okontrollerad invandring och påbjuden mångkultur under ett politiskt korrekt åsiktsförtryck från förskola till ålderdomshem, kan en äkta rasism utvecklas.”

    Hur vissa partier och väljare exakt definierar något är inte de viktigaste.
    Låt oss – jag vet att det låter teatraliskt och överdrivet – låt oss hålla ett öga på högerflygeln medan tid är. Vänstern har inte hållit rent åt vänster, därför är vi där vi är.

    Svara
  • hllviken

    /  08/26/2018

   Svara
  • hllviken

    /  08/26/2018

   Svenska folket har inte bjudit in en stor mängd okända utomeuropéiska asylanter. Någon ”högre makt” har tvingat det på oss. Mikael Ribbenvik tilldelades befogenheter som måste strida mot Grundlagen.

   Vi tvingas försörja stora grupper som föraktar oss. Svenskar kränks dagligen.

   Svara
 42. hllviken

   /  08/25/2018

  Svara
 43. Dreadlock

   /  08/25/2018

  Lite tyst är det om decembers 2016 nya pensionsregler. Det går nuförtiden inte att plocka ut pension från den allmänna pensionen ( den stora biten i allas våra pensionsförsäkring) när man fyllt 61 år. Den nya överenskommelsen enligt den statliga pensionsgruppen har ändrat lagen för 60-talisterna ganska radikalt. Om man hinner fylla 56 i år så har man rätt att plocka ut pension när man fyller 63. Födda efter 1962 hinner inte med in i det nya systemet förrän de fyller 65.
  Undrar hur det blir för 70 och 80 talisterna ? Inte särskilt bra gissar jag.

  Svara
  • Grodan Boll

    /  08/26/2018

   Jag har sedan länge kommit fram till att jag aldrig kommer få en endaste pensionskrona.
   För att förbättra sin tillvaro blir valet om man ska skjuta sig själv, eller någon annan.

   Svara
  • Rikard

    /  08/26/2018

   Hej.

   Så länge kriminalvården ser ut som idag är min pensionsplan öppen anstalt så länge som möjligt. Där har du nämligen rättigheter som intern, betydligt större sådana än som vanvårdat svältoffer på kommunalt boende.

   Nej, jag skojar inte.

   Men vem vet vad som händer – den som är i ålder bör göra ett allvarligt menat försök att bosätta sig söderöver; om inte Spanien eller Portugal så i Polen eller Rumänien eller Ungern. Än så länge är era pengar värda något där.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Har ett par olika valutakonton för framtida bruk. Just nu är det ingen mening med att ha för mycket på SEK-kontot. 😦

    Den som bor längs den västra gränsen kanske kan öppna något hos postsparebanken? NOK lär stå sig lite bättre.

    Svara
  • G

    /  08/26/2018

   facebook.com/joelkinnaman/videos/2120984771485019

   Svara
  • G

    /  08/26/2018

   Instagram också…

   View this post on Instagram

   #KlivIntePå

   A post shared by Joel Kinnaman (@joelkinnaman) on

   Svara
   • Melmac

     /  08/27/2018

    Är det S som köpt sin en ”influencer”? Vi har blivit varnade för utländsk valpåverkan!

    Svara
  • G

    /  08/26/2018

   2012…

   ”– Mina föräldrar var kommunister när jag växte upp men jag blev ändå irriterad på att alla skulle vara vänster. Det var och är obehagligt att alla ska tycka samma sak.”
   http://www.gp.se/kultur/film/joel-kinnaman-siktar-p%C3%A5-toppen-1.636481

   Svara
  • G

    /  08/26/2018

   Svara
  • Olof

    /  08/26/2018

   Vad jag sett är väl SD det parti som är mest emot identitetspolitik? Vilket vad jag har för mig även Trump, till skillnad från Hillary, var?

   Vi är många som sett och varnat för identitetspolitiken länge nu. Att vänsterprojektet att dela in folk i kön, religioner och hudfärg driver på människans naturliga klan och gruppmentalitet startade för flera stationer sedan, och är på god väg framåt. Men att rösta för de partier som sitter fast i identitetspolitiken, som kvoterar in människor efter grupptillhörighet, då sitter man redan på det tåget och ropar till lokföraren att tuta och köra.

   Så om Kinnaman bryr sig är han välkommen att hoppa av tåget. På den här perrongen är vi alla individer, och de som kan bete sig som folk, dra sitt eget strå, bära sitt eget kors och hjälpa till lite grand med det gemensamma ansvar vi valt att ta är välkomna.

   Men kräv att du skall behandlas på ett sätt som vi inte skulle tolerera av någon annan här på perrongen, kräv att något skall anpassas till vad du är van vid, kräv att du skall ha rätt att bete dig som skit mot dina medmänniskor som råkar ha samma hudfärg eller bakgrund, eller att du skall ha rätt till något du inte gjort dig förtjänt av, ja, då är utgången där.

   Svara
 44. G

   /  08/26/2018

  Efter utfrågningen av Annie Lööf är slut kan man byta till SVT 2 där Agenda börjar. Vi som trodde att syltryggarnas tjafs om Hanif äntligen var över för denna gången får nog tänka om, om nu inte ”Liberalen” är där av någon annan anledning….

  ”Agenda
  21:30 – 22:15

  Svenskt samhällsmagasin från 2018. Det är stora skillnader i vården vad gäller väntetider och behandlingsresultat beroende på var du bor i Sverige. Hur ska vården bli rättvis? Debatt mellan partiledare Ebba Busch Thor (KD) och Erika Ullberg (S), oppositionslandstingsråd i Stockholm. Nu kräver liberale riksdagsmannen Fredrik Malm att borgerliga partier drar en hårdare gräns mot populister och högerextrema. Förra valrörelsen var partierna överens om spelreglerna för att bilda en regering. Nu ger de helt olika besked. Hur ska Sverige kunna få en ny regering? I studion de politiska kommentarorerna Mats Knutson, SVT, och Ewa Stenberg, DN.
  Programledare: Kristina Hedberg. ”

  Svara
 45. G

   /  08/26/2018

  ”Nattarbetande kvinna hotades och förföljdes av okänd man

  En ensam kvinna inom vårdsektorn var ute på nattjobb i Umeå när hon utsattes för hot av en okänd man.

  Det var under sommaren som en kvinna var ute på nattjobb när hon träffade på en okänd man i ett trapphus. Enligt anmälningen började mannen göra närmanden mot kvinnan. Han tryckte upp henne mot en vägg, blockerade utgången och kysste henne.

  När kvinnan skulle åka från platsen följde mannen efter henne till bilen och försökte hindra henne från att åka iväg.

  Händelsen har anmälts till Arbetsmiljöverket.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/nattpersonal-hotades-under-ensamarbete

  Svara
 46. G

   /  08/26/2018

  Svara
 47. G

   /  08/26/2018

  Svara
  • Kristian

    /  08/26/2018

   Okej, berätta hur du skall åstadkomma ”redan i unga år” för den som (välj en eller flera!)
   * kommer till Sverige efter 15 års ålder och redan har bestämt sig för hur världen ser ut
   * direkt hamnar utanför ”Sverige” och inte litar på något med den avsändaren
   * växer upp (även från födseln) i ett område som av invånarna beskrivs som ”inte Sverige”
   * har tillgång till internet
   * ser med egna ögon att en del av genusflummarnas verklighetsbeskrivning inte stämmer, och därmed avvisar hela paketet

   När folk inte lär sig läsa och skriva på nio år, är det då möjligt att det finns annat de inte lyssnat på?

   TL;DR:
   ”Knark är bajs” –> ”Europas högsta narkotikarelaterade dödlighet.”
   Tillämpa på ”genus”.

   Svara
 48. G

   /  08/26/2018

  Svara
  • Pelle2

    /  08/26/2018

   Och det är enbart vita män som trakasserar kvinnor sexuellt ?
   Snacka om att visa att radikalfeministerna inte bara är könsdiskriminerare
   utan även rasister.

   Svara
 49. G

   /  08/26/2018

  ”Björn af Kleen: Med John McCain försvinner en del av Amerika

  Senatorn John McCain har dött i hjärncancer, 81 år gammal. En republikan som hatade Putin, försvarade invandring och umgicks över partigränsen. Med John McCain försvinner en del av Amerika, skriver DN:s Björn af Kleen.”
  https://web.archive.org/web20180826035721/http://www.dn.se/nyheter/varlden/bjorn-af-kleen-med-john-mccain-forsvinner-en-del-av-amerika/

  Svara
  • ”…. uttrycker McCain ånger över att han inte valde den tidigare demokraten, vännen Joe Lieberman, till vicepresidentkandidat i valet 2008.”

   Hehe, ja, när han valde Palin visste vi att det var kört. Den enda de senaste 50 åren som kunnat komma någon vart med Palin som bagage är väl Trump!

   Och att en amerikansk politiker ogillar Rysslands ledare är kanske inte helt unikt …

   Svara
 50. Dreadlock

   /  08/26/2018

  ( Tips @Kristian : Opera fungerar bra mot Unibet. Inga ändringar behöver göras.)

  Svara
  • Kristian

    /  08/26/2018

   (Tack! Facepalm för att jag glömde Opera!)

   Svara
   • Dreadlock

     /  08/26/2018

    ( SD som största parti 2.00 insatsen,finns inga bättre odds någon annanstans,vad jag vet)

    Svara
 51. G

   /  08/26/2018

  Svara
  • hllviken

    /  08/26/2018

   Det finns många som har flera tusen lägre än SEK 12.100 efter skatt!

   Svara
  • G

    /  08/26/2018

   ”vad fan får vi för pengarna”

   Svara
   • Kristian

     /  08/26/2018

    På ett annat forum såg vi lite på kostnad för privat sjukförsäkring och kom fram till att 60000 per år nog skulle ge vård motsvarande svensk nivå. (SEK kan ha försvagats mot USD sedan dess …)

    Svara
    • Pether

      /  08/26/2018

     I Schweiz kostar det i genomsnitt 450€ per månad,

     Svara
     • Okej. Då är det billigt, av vad jag hört om Schweizisk sjukvård. (Privat rum, a la carte, vinlista …)

     • Nisse Hult

       /  08/26/2018

      450 euro i månaden blir 5400 euro om året och då är vi på runt 56000 kr per år och då blir det ju ganska nära 60000 kr per år. Men visst är kapacitetsfrågorna inom svensk vård avgörande frågor att lösa.

     • Pether

       /  08/27/2018

      Det blir alltid billigare och bättre ifall den fria marknaden får styra, istället för planekonomi.

 52. Gorby

   /  08/26/2018

  Svara
  • Senior

    /  08/26/2018

   Inga problem med vinster i välfärden så länge den tillfaller korrumperade ”socialister”….

   Svara
  • Kristian

    /  08/26/2018

   Valfri bild på Jan Emanuel skulle kunna stå som illustration när Peterson talar om ”Dominance Hierarchies”.
   Annars kan man nog hitta honom under Östeuropeisk Maffia.

   Svara
 53. Gorby

   /  08/26/2018

  Svara
 54. x

   /  08/26/2018

  Svara
  • G

    /  08/26/2018

   Bra skrivet. Finns hel rad med idoter som borde ta till sig av detta, men om de gör det sen är en annan femma, för detta kommer trots allt från någon som jobbar i verkligheten, så då är det väl inte jättetroligt att så blir fallet.

   Han har skrivit bra förr, hittade följande, helt sjuk läsning om någon missat…

   ”Brev till ledarsidan om trigger warning”
   https://www.svd.se/brev-till-ledarsidan-om-trigger-warning

   Svara
 55. G

   /  08/26/2018

  Svara
 56. x

   /  08/26/2018

  Svara
 57. G

   /  08/26/2018

  Svara
 58. G

   /  08/26/2018

  Svara
 59. G

   /  08/26/2018

  Svara
 60. G

   /  08/26/2018

  Svara
 61. x

   /  08/26/2018

  Den feministiska regeringen arbetar hårt för att få hem sina väljare före valet:
  https://omni.se/man-fran-goteborg-slapps-fri-efter-terrormedlemskap/a/7lA234

  Svara
  • x

    /  08/26/2018

   Att UD inte ”kan” svara på varför är också ett svar.

   Svara
 62. x

   /  08/26/2018

  Svara
  • Nisse Hult

    /  08/26/2018

   Både Centern och MP har byggt sin politik på ett kärnkraftmotstånd som ju varit helt galet om man tror på att koldioxidutsläpp och klimat har ett samband. Nu sägs att de första larmrapporterna om koldioxid kom redan 1965. Om det är sant så hänger ju det ihop med politikernas beslut från mitten av 60-talet att låta kärnkraft stå för utvecklingen av svensk elproduktion. Miljövänligt och även billigt.
   Sen kommer då Centerns desinformation (fake news) om kärnkraft och skapandet av MP för att ytterligare driva frågan. Och man lyckades ju nästan beskatta bort kärnkraften.
   Klimatet behöver en politik som ger oss bibehållen kärnkraft i Sverige.

   Svara
 63. hllviken

   /  08/26/2018

  Svara
 64. Gorby

   /  08/26/2018

  Svara
  • Johan A

    /  08/26/2018

   Haha! Undrar om det blir som när alla de där kändisarna i USA svor att de skulle lämna landet om Trump vann valet och sen när han gjorde det flyttade ingen…

   Svara
  • Lövet

    /  08/26/2018

   …som t ex just nu ”aktuelle” Joel Kinnaman…

   Svara
  • Den där posen fungerar när man är 25 och ser lagom emo ut, men inte när man är 54 och ser ut som Pinhead minus spikar.

   Svara
 65. x

   /  08/26/2018

  Svara
 66. x

   /  08/26/2018

  Svara
 67. MiT

   /  08/26/2018

  Undrar hur vanligt sånt här är runt om i landet…?
  ”Här hotar Liberalernas talesperson kommuntjänsteman: ”Detta kan komma att drabba dig””
  https://samnytt.se/har-hotar-liberalernas-talesperson-kommuntjansteman-detta-kan-komma-att-drabba-dig/

  Svara
 68. MiT

   /  08/26/2018

  Svara
  • ”Manly, and also kind of a slut!”
   -Phoebe, Friends S07E22″The One with Chandler’s Dad”

   Svara
 69. Svara
 70. Nej, inte ”landet lagom”, utan ”landet jättekonstigt.” (Tror det var Jonas Gardell som sade det för 20 år sedan, så han hade bort veta bättre!)

  Svara
 71. x

   /  08/26/2018

  Svara
  • Casey Jones

    /  08/27/2018

   Enda lösningen är alltså att tömma hela Mellanöstern och Afrika på folk. Vad bra…

   Svara
  • Patrick

    /  08/27/2018

   Han har nog rätt iaf på rubriksnivå. Med SDs politik så blir de tvingade leva kvar i islamisk miljö, långt långt borta från våra barn, nära och kära.

   Svara
 72. MED: ”Svarta listan över myndigheter som ska läggas ner”
  https://medbloggen.se/2018/05/06/svarta-listan-over-myndigheter-som-ska-laggas-ner/

  ”Alkoholsortimentsnämnden”
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Alkoholsortimentsn%C3%A4mnden
  ”Nämnden har till uppgift att pröva beslut som Systembolaget AB har fattat om att avvisa ett visst vin, starköl eller en viss spritdryck från sitt sortiment eller avföra en viss dryck ur sortimentet.”

  I Sverige har även vin, öl och sprit rätt att få sin sak hörd innan de avvisas!

  Svara
  • Jonas

    /  08/27/2018

   Egentligen inget konstigt. Eftersom vi har alkoholmonopolet så måste alla inköp granskas så att det inte förekommer något fiffel med vilka sorter som köps in.

   Och nu tar jag fram popcornen i väntan på att alla liberaler som tycker att det är fel med ett alkoholmonopol 🙂

   Svara
 73. hllviken

   /  08/27/2018

  För-STÅND-ige majoren:

  Svara
 74. ”Fredrik Reinfeldt avfärdade en gång i tiden det svenska försvaret som ett ”särintresse”. Men idag blir det allt mer tydligt att journalister, och medierna rent allmänt, har blivit just ett sådant. Ett särintresse: man behöver inte lyssna på dem om man inte vill.

  Här är Hanif Bali intressant. Inte för vem han är som person, utan snarare för de processer han på många sätt förkroppsligar. Han är en politiker som på egen hand nått mycket stor spridning och popularitet i vårt nya klimat, en popularitet de flesta partiorganisationer haft svårt att apa efter. Därmed är det inte svårt att förstå varför så många ser honom som en så hotfull figur.”

  https://www.dagenssamhalle.se/kronika/hanif-bali-forkroppsligar-mediernas-kris-23545

  Svara
  • Melmac

    /  08/27/2018

   Bali gör som Trump och Musk. De använder de nya kanalerna som sina huvudkanaler.

   Svara
 75. Men herregud:

  ”Det är på Kjell Bergqvists Facebooksida som en lång lista med kändisnamn har publicerats. ”Vi står upp för MÅNGFALD och ALLA MÄNNISKORS LIKA VÄRDE” står det samt att demokrati är ”det dyrbaraste vi har”. Slutsatsen blir att kändisarna står upp för ”VAD SOM HELST MEN ALDRIG SD !”.”

  https://nyheteridag.se/kjell-bergqvist-och-andra-kandisar-i-upprop-vad-som-helst-men-aldrig-sd/

  Är det bara jag som tror den här typen av kampanjer slår helt bakut?

  Svara
  • Både Bergqvist och ”Öss Nujen”? Ni har övertygat mig!

   Svara
  • Melmac

    /  08/27/2018

   Sitta på sina höga hästar med stora gage och löner och där man skatteplanerar värre än nån annan och sen tala om för oss andra vad vi ska rösta på och inte. Fy fan för dessa hycklare!

   Kinnaman sjönk i mina ögon! Ska han sitta på andra sidan Atlanten och tala om för mig vad jag ska tycka? Han kan ju börja med att flytta hem som han sa om Trump vann!

   Svara
  • hehe

    /  08/27/2018

   Rena rama parodin.
   ”Vem vill du vara i historieskrivningen ? Den som stod upp för demokratin och allas lika värde eller den som stod bredvid och tittade på ?” (Karin Bergqvist).

   Vet inte de som skrivit på vad ordet ”allas” betyder, så går de inte att ta på allvar.

   Svara
  • Sune

    /  08/27/2018

   ”VAD SOM HELST…”
   Jag gissar att de inte räknar in AFS och MED i ”vad som helst”. Jag gissar vidare att de är såna goda demokrater att de inte skulle ha något emot en ”blocköverskridande” regering av vadsomhelst-partier som förbjuder den kvarvarande oppositionen före nästa val.

   Svara
 1. Påminnelse inför valet: Del 7 | WTF?
 2. Påminnelse inför valet: Del 8 | WTF?
 3. Påminnelse inför valet: Del 9 | WTF?
 4. Påminnelse inför valet: Del 10 | WTF?
 5. Påminnelse inför valet: Del 11 | WTF?
 6. Påminnelse inför valet: Del 12 | WTF?
 7. Påminnelse inför valet: Del 13. Sista delen | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: