Påminnelse inför valet: Del 8

Dags för del 8 av min lilla serie som ska påminna om hur det sett ut de senaste åren, mest sen förra valet.

Påminnelse inför valet: Del 1

Påminnelse inför valet: Del 2

Påminnelse inför valet: Del 3

Påminnelse inför valet: Del 4

Påminnelse inför valet: Del 5

Påminnelse inför valet: Del 6

Påminnelse inför valet: Del 7

Här kommer del 8 alltså:

Vad är en skitvåg från högertroll för något? Inget…

Arpi hade skrivit en artikel om vänsterextremism vilket Tidholm tyckte var mycket suspekt. Det var detta som tydligen ledde fram till ”skitvågen från högertroll”.

2014 hade någon stulit Virtanens skåp och han anade en konspiration.

Arnstad drog igång en tokbisarr twitterdiskussion, finns massor av tweetar i inlägget!

Kommer ni ihåg det ovan? Blev en massa tweetar i det här inlägget från advokaten.

Ja hur kan man påstå att Fisare inte kan lyssna på vita män? Såna ”oseriösa insinuationer” griper man såklart ut luften bara   😛

2014 kampanjade SVT och SR stenhårt för att Fi skulle komma in i riksdagen. SR hade t o m beställt en undersökning om hur många som kallade sig feminister…

När Uvell granskade Fi och deras vinster i välfärden så möttes hon av det där…

Det ovan är en liten fortsättning på det här.

Man pratar ju mycket idag om ”hot mot demokratin” där bl a Hanif Balis twittrande toppar hot-listan. 2014 tyckte S-kvinnorna att hotet mot demokratin var att det fanns kommuner som fortfarande styrdes av män.

Kommer ni ihåg när Grön Ungdom var i farten? Det värsta var inte det ovan utan språkbruket och det öppna rashatet som flödade i deras slutna radikalfeministiska fb-grupp. Man t o m rasistanklagade Emanuel Karlsten…

Det blev ett inlägg till om den Gröna Ungdomen med massor av kommentarer från deras slutna fb-grupp. De ovan är bara några exempel.

Några av medlemmarna i den slutna feministiska fb-gruppen som de lade ner efter att jag avslöjat hur de öppet var bl a rasahatare. För att omedelbart öppnas igen i o f… När man läser hur det såg ut för bara några år sedan så måste man komma ihåg vilka det var som tillät det att bli så skruvat. För t ex deras rashat sågs inte som något konstigt alls då utan som något önskvärt och eftersträvansvärt. Det gäller att komma ihåg vilka politiker och journalister som faktiskt inte granskade eller sa ifrån då! Kom ihåg det på valdagen 9 sept!

Kampen mot heteronormen rullade på 2014. Finns massor av tweetar och vi får lära oss att den sk ”heteronormen” som ”samhällsstruktur” är yngre än 200 år gammal. Perez var alliansregeringens ”mansexpert” i en utredning.

Förskolan Ugglan.

På SVT 2015. Man skulle ”vässa sitt mångfaldsarbete” med ett SWAT-team med bl a Behrang ”flytta Tintin-böcker” Miri.

Kommer ni ihåg när Miljöpartiets socialborgarråd i Stockholm tyckte att man skulle lära romerna som tiggde hur man tvättar sig och hur de har sex på rätt sätt?

Kommer ni ihåg när SVT lyfte på häcken och besökte Rinkeby?

Kommer ni ihåg när SVT 2015 helt plötsligt sa att de minsann hade en policy som sa att man inte rapporterade väljaropinion från t ex Yougov? Och varför hade man en sådan policy helt plötsligt för 2013 hade man den inte i alla fall…

Genusprofessor Dahlerup är chockad över att danska politiker fnittrar så hårt åt Sverige att de nästan kissar på sig när de kommenterar Sverige som diskuterar färger på plåster som om det vore en fråga om liv eller död  😛

Någon som vet hur det funkar i Malmö med deras planer att fråga utländska tiggare om råd vid bygglov?

Tidholm och Arpi hade duster även 2015. MASSOR av tweetar i inlägget!

Ni räknar väl bokryggarna med jämna mellanrum så bokhyllan är jämställd!

Ett inlägg med massor av tweetar från bl a Jenny Bengtsson från restaurangfacket.

Kommer ni ihåg 2015 när vänsteraktivister, som på bilden ovan, skapade en riktigt trygg tunnelbana?

Bidragspengar skulle få kvinnor att skriva på wikipedia eftersom man tror att kvinnor inte klarar av att göra någonting utan att ”uppmuntras” ekonomiskt.

Wikimedia fick 2015 YTTERLIGARE en halv miljon. Jag antar att man ville ge en halv miljon till för att den första? var en enorm framgång? Annars finns ju liksom ingen anledning att slösa bort ännu mer pengar?

Såklart hade man inte sett minsta lilla resultat alls…

Lite mer från den numera berömda reklamen i tunnelbanan. Många fler tweetar i inlägget!

Brev från Skatteverket.

Den ena kreativa förklaringen efter den andra fördes fram för att förklara epidemin med sexualbrott på festivaler.

En HBTQ-certifierad skola. Vad har de lärt sig för de flera hundra tusen kronorna som certifieringen kostar då?

– Tillexempel så var det en personal som kom in till mig i samband med att vi kallade till föräldramöten till skolan och ställde frågor kring varför vi just väljer att benämna det ”föräldrastamtal”. Idag har vi många elever på skolan som inte har föräldrar utan kanske istället vårdnadshavare eller en god man. Att då få en lapp där man bes ta med sina föräldrar kan kanske då kännas konstigt – är man mindre värd för att man inte har föräldrar? Det kan tyckas som en futtig grej, men det är sådana detaljer som gör skillnad för individen.

Det där…

Några kommentarer från välintegrerade personer som visar att vi inte alls har några integrationsproblem i Sverige.

År 2 på en utbildning i kriminologi.

Text-tv började rapportera om var brott INTE hade begåtts. Men lyckades få fel på det också… Jag kan tillägga att attacken inträffade inte heller i Bakvattnet, Rakvattnet, Sexdrega, Stenkåta, Snålkuk, Mensträsk, Ålem eller i Gretas hål.

”Man åker inte till en av våra fina stadsdelar i Stockholm, i Rinkeby, där det sprudlar av livskraft och energi, och säger ”här går det inte bra”

Sa Wanngård…

DN vet ju att man ska leva som man läs så därför visade de upp sin satsning på jämställdhet och mångfald!

När Kinberg Batra avgick så visade tamejfan varenda krönikör att de bara är extremistiska aktivister utan yrkesstolthet.

Vi har tydligen enligt Thomas Mattsson terrorvatten i Sverige.

”Integrationspedagog”…

Kommer ni ihåg när man i Opinon Live debatterade de sk ”ensamkommande”?

En imam råkade prata ur hjärtat.

Gudrun smeker ung man på kinden och media säger ingenting. Hade de varit tysta om det var en 69-årig man från SD med uppknäppt skjorta ända ner till naveln för att visa det håriga bröstet och raggarsträngen som smekte en ung thailändska på kinden?

En som tror att man bryter en norm om man lägger varuavskiljaren längs med bandet i stället för rätt över… Vill man ha fler såna här ”normbrytare” så finns nog minst 7 partier som tycker sånt här är toppen.

En av de mer bisarra bilderna förra året…

I Miljöpartiets lilla lilla värld av blommor.

Hur många miljoner har extremisterna i MÄN, fd Män för jämställdhet, lyckats lura till sig av likplundrarna Arvsfonden? Det ovan är bara EN sak de fått massor av miljoner för nämligen…

2017 avslöjade SVT att det finns ett sk ”orgasmglapp” och att det beror på orättvisor i samhället, samlagsnorm, att vi har sex på fel sätt (dvs heterosex… Jo, man menar att det är fel…), maktskillnader osv.

Förra årets Pride verkade ha tagit intryck av pastorn Åke Green.

2017 avslöjade jag att SvD hade hemliga magiska glasögon!

Det var allt för den här gången, nästa kommer om nån dag eller två!

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

126 kommentarer

 1. G

   /  08/30/2018

  Hahaha. Ja. Glasögonen som alla länge misstänkte att SvD och resten av media hade på sig, det var ju skönt att äntligen veta orsaken bakom deras konstiga journalistik om barnmännen.

  Svara
 2. G

   /  08/30/2018

  Ser även att Imamen Kashif Virk *gillat* Wallmarks tweet…

  Svara
  • Pelle2

    /  08/31/2018

   Helt otroligt relativiserande av Wallmark att jämföra en keps med burkini.
   Pissnödiga politiker som han gör vad som helst för att blidka islamisterna.

   Svara
 3. G

   /  08/30/2018

  ”Nästa steg är riksdagen

  När Gudrun Schyman, partiledare för Fi, på onsdagen kom till Hörsalsparken höll hon ett brandtal mot nationalistiska krafter.

  – Jag vet att det finns de som tycker att politiken börjar bli lite obehaglig, som känner en viss oro inför den här nationalistiska, militaristiska, repressiva politiken som vi ser nu, och som kommer allt mer, om vi ser oss omkring i världen, men också om vi lyssnar på tonläget i den svenska debatten, sa Gudrun Schyman.

  – Jag märker att reaktionen som det föder är ofta att man är beredd att ta ett steg tillbaka. Förra valrörelsen gick det oerhört bra för Feministiskt initiativ. Jag möter flera nu som säger, att jo, jag röstade förra gången, men det gick ju inte, och så tänker man på att vi kom väldigt nära möjligheten att komma in i riksdagen, men inte ända fram.

  Svaret från Schyman blir att det förra valet var ett ”fantastiskt genombrott” för feminismen och för Fi, och att uppbyggnaden sker steg för steg.”
  http://www.folkbladet.se/nyheter/norrkoping/nasta-steg-ar-riksdagen-om5437073.aspx

  Svara
  • LOL, jag gissar på att F! kommer åka ned till under 2%. Deras sista chans att komma in var förra valet.

   Såg för övrigt deras valslogan – ”Behov före budget”. Uppenbarligen så fattar de inte att om man inte har några pengar så kan man inte tillfredsställa någons behov alls.

   Svara
   • weasel

     /  08/30/2018

    Fi vill bland annat ”avskaffa nationalstaten Sverige” och ha en ”värld utan gränser”.
    Förutom detta så vill dom….att det ska vara olagligt för svenskar att köpa sex i Tyskland…
    : /

    Svara
   • G

     /  08/31/2018

    Fi borde kanske ta sig en funderare när inte ens Sveriges kvinnor vill ha Fi..

    Svara
 4. G

   /  08/30/2018

  Skaka hand eller inte – ”Symbolfrågor i skärningspunkten mellan religion och jämställdhet ger starka reaktioner”

  Fler än sex av tio svenskar tycker att arbetsgivare ska kunna kräva att anställda skakar hand med personer av båda könen när de hälsar. Det visar en Sifomätning som TV4Nyheterna låtit göra efter domen i Arbetsdomstolen. En muslimsk kvinna ansågs diskriminerad för att hon inte fick jobb efter att ha vägrat skaka hand med den manliga chefen. De flesta partiledare håller med svenska folket om att arbetsgivare ska kunna kräva att man tar i hand. TV4Nyheternas politiska kommentator sitter med i studion.”
  https://www.tv4.se/nyheterna/klipp/skaka-hand-eller-inte-symbolfr%C3%A5gor-i-sk%C3%A4rningspunkten-mellan-religion-och-j%C3%A4mst%C3%A4lldhet-ger-starka-reaktioner-11327766

  Svara
  • G

    /  08/30/2018

   Svara
   • Vic

     /  08/30/2018

    Hahaha, Trudeau! Han är så jäkla skum. Och rolig ibland..

    Men ärligt talat, jag förstår inte varför media varit så på för att få den där domen att framstå som positiv. Det är i alla fall så jag upplever det. Jag har skakat hand med många arabiska och nordafrikanska kvinnor som uppenbarligen är muslimer, aldrig några problem. Det är just de mest extrema tolkningarna och inslagen som media ska försvara hela tiden. Så tröttsamt, säkert också för en hel del araber (och mer.. moderata.. muslimer) som bor i Sverige.

    Svara
 5. Vic

   /  08/30/2018

  ”Kommer ni ihåg när Miljöpartiets socialborgarråd i Stockholm tyckte att man skulle lära romerna som tiggde hur man tvättar sig och hur de har sex på rätt sätt?”

  Alltså, ”racism of low expectations” eller vad? Man baxnar ju…

  Svara
 6. G

   /  08/30/2018

  Svara
 7. Ulf Kristersson gjorde nog fan bort sig MEST av alla partiledare i Utfrågningen:
  https://bergersjo.wordpress.com/2018/08/30/ulf-kristersson-tror-inte-pa-permanenta-samlingsregeringar/

  Svara
  • G

    /  08/30/2018

   Wow. Jag såg inte utfrågningen själv, men detta verkar ju räcka som sammanfattning. Faktiskt. Bra skrivet, igen! Hur kan ha säga att feminismen i Sverige INTE är vänster längre, för fan Kristersson. Feminismen har inte kommit på rätt köl bara för att KD/KDU senaste månaden börjat peta och röra om lite i den rosa grytan så att den börjat sjuda lite oroligt. Nej, det lär ta en lång jävla evighet innan feminismen blir vad den borde vara och stå för vad den borde stå för!

   Svara
  • G

    /  08/31/2018

   Svara
   • Därtill minst dubbelt så många ”anhöriga”!

    ”Hur många kommer som anhöriginvandrare till Sverige?”
    https://www.migrationsinfo.se/fragor-och-svar/hur-manga-kommer-som-anhoriginvandrare/
    ”2017 fick 48 046 personer uppehållstillstånd som anhöriga i Sverige.”

    (Migrationsinfo är naturligtvis en ren propagadasajt. Inte ens de klarar att dölja siffrorna.)

    Vill inte spamma med en massa stora diagram, här är 20 och 29 Augusti från samma vägning för den som är intresserad.
    *https://twitter.com/StatistiskO/status/1031560486679207936*
    *https://twitter.com/StatistiskO/status/1034876774512041984*
    M ned, C ned, KD upp.

    Svara
  • G

    /  08/31/2018

   Svara
  • G

    /  08/31/2018

   Svara
   • Reinfeldt kunde det …

    Det Sovande Folket: https://archive.org/details/pdfy-T-jNdSimUE4PEZSP
    Radio Bubbla om en väldigt konstig människa:

    Svara
   • Några punkter från Ledarsidorna.se

    ”Vid panikpunkten” (6 Mar 2016)
    https://ledarsidorna.se/2016/03/vid-panikpunkten/
    ”2011 slöt Alliansen den första migrationsöverenskommelsen med Miljöpartiet i syfte att isolera Sverigedemokraterna samt försöka splittra den röd-gröna oppositionen.
    […]
    2012 började de första effekterna visa sig i form av de första större upphandlingarna av privat drivna Anläggningsboenden. Bara denna signal, att Migrationsverkets egna resurser inte räckte till, borde ha varit en varningssignal om att något inte stod rätt till i mottagningssystemet.
    […]
    Mellan 2013 och 2014 protesterar allt fler kommuner mot att Migrationsverket ”överutnyttjar” de avtal om kommunplacering av nyanlända som slutits.
    […]
    2015, under vårvintern, arbetar tjänstemän på Justitiedepartementets Migrationsenhet fram en 20 – punktslista på åtgärder i syfte att minska ”pull-effekterna”, eller den svenska attraktionskraften för migranter. Denna lista, som Ledarsidorna.se tagit del av, hamnar i skrivbordslådan då det visar sig vara politiskt omöjligt att förmå Miljöpartiet att ens acceptera förekomsten av den.
    […]
    Under sommaren 2015 och med början redan 2014 får UNHCR och NGO´s (hjälporganisationer som Röda Korset och Röda Halvmånen) interna rapporter om att större rörelser av flyktningar som avser lämna lägren Syrien, Jordanien och Iran märks av. Empiri har tidigare visat på en mellan fyra veckors och tre månaders förskjutning på effekterna i det svenska systemet för mottagande.”

    Svara
   • Olof

     /  08/31/2018

    Det var rätt lätt att förutse konsekvenserna av Reinfeldts migrationspolitik. Vi var många som gjorde det, och det var många varningssignaler och varningar från myndigheter.

    Det faktum att man fortfarande sitter och säger sån skit visar att man fortfarande inte är kapabel att ta i problemen.

    Här kommer nästa förutseende framtidsinsikt: Går vi in i en lågkonjunktur utan att ha löst alla problemen relaterade till invandring och assimilation i Sverige så kommer Sverige bli världens största tillverkare av lampskärmar gjorda av mänsklig hud. (Ok, lampskärmarna kan bli gjorda rent psykiskt, men man kan faktiskt både dö och bli gjord till lampskärm psykiskt).

    Få saker är så obehagliga som extrema kollektivister som anser att kollektivets rätt står över individen. Och Sverige är i grunden väldigt, väldigt kollektivistiskt. Vi har helt enkelt inte råd att gå in i en period med hårda resurskonflikter utan en sammanhängande identitet i landet. För mycket är kollektivets ansvar, vilket gör det till något för grupperna att slåss över.

    Förstår man inte risken och allvaret i den situation Reinfeldt tillsammans med tre decenniers politiker försatt oss i så bör man inte sitta i riksdagen idag. För då kommer man bli en av orsakerna till vad som oundvikligen kommer att hända.

    Svara
    • ”Alla dör psykiskt. Alla, alla.”

     Det här var mycket bra formulerat:
     ”Vi har helt enkelt inte råd att gå in i en period med hårda resurskonflikter utan en sammanhängande identitet i landet.”

     Svara
 8. G

   /  08/30/2018

  Svara
  • Uh, i vilken verklighet ska S öka en procentenhet per dag?

   Men detta visar varför S är l-i-v-r-ä-d-d-a för ett samarbete mellan Alliansen och SD. De skulle ligga så långt framför dom att de rödgröna skulle vara utestängda för rätt många år framöver – om de inte blir helt pasokifierade dvs.

   Svara
   • Vic

     /  08/31/2018

    M, KD och SD, absolut. Kan dock inte föreställa mig i mina vildaste drömmar att L, C och SD skulle sammarbeta. Så det återstår att se om Alliansen finns på riktigt eller bara på pappret. Och det återstår att se om de verkligen vill styra Sverige eller om det är viktigare att behålla SD i karantän (en inbillad sådan, visserligen). Jag tror på det sistnämnda.

    Svara
  • Verkligheten:

   Svara
   • Senior

     /  08/31/2018

    Nej, i verkligheten ligger den gula som enda opposition mot de andra sju…

    Svara
    • Senior

      /  08/31/2018

     ….. Och samtliga åtta är någon form av socialister…

     Svara
    • Jo, det är sant.
     Man skulle även kunna tänka sig små gula prickar i de andra blocken.

     Svara
 9. hllviken

   /  08/30/2018

  Intressant kring Valet

  Svara
 10. G

   /  08/30/2018

  ”Invandrargäng gick till attack mot AFS i Uddevalla – riksdagskandidater misshandlade”
  http://www.friatider.se/invandrare-gick-till-attack-mot-afs-i-uddevalla-riksdagskandidater-misshandlade

  Svara
  • G

    /  08/30/2018

   ”SR skyller attacken på Kasselstrands ”kraftigt rasistiska uttryck”
   http://www.friatider.se/sr-skyller-attacken-p-kasselstrands-kraftigt-rasistiska-uttryck

   Svara
  • hllviken

    /  08/31/2018

   Gör en egen bedömning!

   Svara
   • MickeP

     /  08/31/2018

    Tja, om du menar bedömning ang. hotfulla eller på annat sätt svinaktigt beteende åskådare i publiken tror jag att klippet från talet i Uddevalla är mer utmärkande. Rent svinaktigt beteende i syfte att tysta kandidater i val till Sveriges riksdag. Finns inte ord för hur vidrigt detta känns för alla som ärligt anser att demokrati är den styrelseform som med dagens kunskaper och erfarenheter, är den överlägset bäst skickade.

    Om du frågar efter Kasselstrands talarförmåga och AfS:s retoriska framträdanden vid dessa torgmöten, måste jag dock ge tummen ned. Hela inledningen med ett skynke med olika avgångar till olika destinationer och en inspelad röst som meddelar att nu är det dags för avgång, känns minst sagt studentikos.

    Därtill kommer att Kasselstrand inte är ngn vidare talare. Han hackar sig fram genom talet, med många små rätt betydelselösa ”stridsrop” som jag tolkar som ett försök att ingjuta mod hos de egna. ”Hög energi” säger Kasselstrand och genast fylls kommentatorfälten med uttrycket ”hög energi”. Ok, frågar jag mig, så AfS vill vara hög energi, vad har det med saker och ting att göra? Är det en markering att om man ska rösta AfS, så ska man vara ungdomlig hög energi? Till skillnad från oss äldre som har lite lägre energi, men som brukar kompensera detta med mer eftertänksamhet och erfarenhet. Är han fortfarande i ungdomspartivärlden denne Kasselstrand?

    En annan sak jag noterade från hans tal idag i Gbg var att han trodde att AfS skulle få upp emot 7-8 % (om jag inte hörde fel). Herregud. Vad har han rökt på?

    Jag vet inte. Jag tycker han ger ett ganska omoget intryck. Jag är glad att partiledningen i SD kastade ut honom. SD behöver inte sådana som han.

    Och sen har jag dessutom en hel del invändningar mot AfS:s politik i sak. Men det känner du ju redan till så det avvaktar jag med tills vidare (för att inte göra denna kommentar för lång).

    Och till dem som påstår att alla partier i riksdagen är socialister (ja, jag tittar på dig Senior). Var vänlig att utveckla detta. Jag tycker att det är ett väldigt remarkabelt uttalande, så det får du allt förklara.

    Slutligen en liten programförklaring för dem som inte läst mina kommentarer på bloggen sedan tidigare.
    – Ja, jag kandiderar för SD i kommunalval och landstingsval.
    – Nej, jag är inte socialist. Socialister och kommunister har varit mina huvudmotståndare sedan barnsben.
    – Ja, jag är demokrat. Som demokrat är jag för att alla ska kunna uttrycka sina åsikter. Jag är således för rondellhundar och andra satirer, men mot PK-fjanterier och åsiktskorridorer.
    – Ja, jag är för lag och ordning. De som bryter mot lagen ska straffas, desto allvarligare brott desto kännbarare straff.
    – Nej, jag tycker inte att kriminella invandrare ska få stanna i Sverige. Inga men i det avseende, men självklart ska inte varje brott kunna leda till utvisning. Gränsen är inte alldeles lätt att dra, men bör gå mkt lägre än idag. En hastighetsöverträdelse anser jag inte tillräckligt, men kanske ett snatteri för tredje gången (beroende på omständigheterna förstås).
    – Ja, jag är för öppen svenskhet. Så länge de som har kommit hit från andra länder och vill bidra till att göra detta land bättre och rikare är de helt och hållet välkomna i mina ögon, oavsett de är svarta, bruna eller gredelina och oavsett de har annan etnicitet. Det är inte vår hudfärg eller om vi kan anses etniska fullblod i generationer tillbaks som gör oss till vad vi är, det är våra gener och vår kultur.
    – Nej, jag är inte nöjd med hur utvecklingen är i detta land. Det är därför jag kandiderar för SD. För att gör ngt åt den dåliga utvecklingen.

    Så var vänlig och håll käften om att jag skulle vara ngn slags socialist. I sådant fall skulle jag kandidera för ett helt annat parti.

    MickeP

    Svara
    • Senior

      /  08/31/2018

     ”Och till dem som påstår att alla partier i riksdagen är socialister (ja, jag tittar på dig Senior). Var vänlig att utveckla detta. Jag tycker att det är ett väldigt remarkabelt uttalande, så det får du allt förklara.”

     Titta på hur Alliansen uppträdde de två mandatperioder de satt vid makten:
     1. Fortsatt socialistiskt styre med endast små marginella förändringar gällande nivåer.
     -Inga principbeslut som förde skutan högerut alls.

     2. Efter två mandatperioder hade man chansen att fortsätta en tredje mandatperiod, man valde aktivt att vika sig inför S och DÖ istället.

     3. Kolla hur den s.k. alliansen beter sig i sakfrågor: antingen lägger vissa partier i knapptryckarkompaniet ner sina röster, eller så gör de som centern nu senast och röstar med sossarna. Inalles: samtliga allianspartier beter sig i turordning om att ömsom kritisera S, ömsom rösta med S, eller lägga ner sina röster.
     Resultatet blir som alltid: S får sin vilja igenom.

     -Titta inte på vad de säger, titta på vad de de facto åstadkommer, eller kolla snarare på vad S med hjälp av allianspartiernas medverkan, direkt eller indirekt åstadkommer.

     De etablerade oppositionspartierna i alliansen är idag inte annat än socialistiska alibin för att ge sken av fria val. De är inte i opposition på riktigt.

     Läs igenom nedanstående avsnitt gällande politik och politiska partier (och massorganisationer, eller folkrörelser som det kallas här), så är det i stort sett hur det går till i Sverige också. I Sverige dock mer förslaget och i det fördolda, men resultatet för oss blir ungefär detsamma. Antalet platser i riksdagen varierar mellan partierna, men det sker inga praktiska förändringar i politiken. Sjuklövern är bara olika grenar på samma träd idag.

     Precis som alla valbara partier i Östtyskland var grenar av SED.
     Likheterna är slående gällande uppbyggnaden av systemet, skillnaden är ännu så länge de repressiva delarna, men där jobbar man ju för högtryck med grundlagsändringar, Ipred, FRA-lagar och annat för att ta oss dit

     Vi har ju inte en officiell statlig STASI ännu, men vi har något ännu värre:
     Expo, AFA och andra Vänstervridna medborgare som frivilligt agerar zampolit och ringer arbetsgivare och ifrågasätter folks ”värderingar” och om de verkligen hör hemma hos arbetsgivarna…. Som heller inte drar sig för våld och olagliga metoder.
     -Och som samarbetar med etablerad media!

     https://sv.wikipedia.org/wiki/Östtyskland#Politik

     Svara
     • MickeP

       /  08/31/2018

      Jo, ja, du har dina poänger.

      Men det du skriver handlar ju om sjupartiet (främst Alliansdelen av detta parti), inte om oppositionen (dvs. SD), vad jag kan se.

      Var snäll och blanda inte in mig i deras krumbukter. Jag är inte socialist och kommer aldrig att bli. Hellre dör jag.

      MickeP

     • weasel

       /  08/31/2018

      @Senior ;

      SD är alltså, enligt dig, socialister eftersom dom värnar om nationalstaten ?
      Om man nu ska gå efter den – för mig tidigare okända – definitionen av ”socialism” så …är väl feministiskt initiativ ett icke socialistiskt parti ?

      Personligen anser jag att vi inte har sju stycken socialistiska partier i Riksdagen. Det blir liksom svårt att hävda det med tanke på att det finns ganska så stora skillnader i synen på anställningsregler/fackförbund/marknadsekonomi mellan V och C.
      Alltså;
      Antingen är det socialism att vilja införa marknadshyror och skrota LAS – eller också är det socialism att vilja reglera bostadsmarknaden ännu mer och stärka LAS.
      Båda åsikterna KAN INTE vara socialism.

      Min åsikt är att vi i riksdagen har sju stycken partier som förespråkar GLOBALISM – och ett åttonde som man kan rösta på 🙂

     • Senior

       /  09/01/2018

      @Weasel

      Läs gärna hela.

      Jag säger att de är NATIONAL socialister i och med värnandet av nationalstaten.
      Något jag är helt överens om och anser är av godo, nationalstaten alltså, inte socialismen.

      Jag är för en stark nationalstat, med ett starkt försvar och en stark polismakt som genomför det som medborgarna enligt samhällskontraktet gett dem mandat att genomföra.
      -Det är också där krutet skall läggas med våra skattemedel.

      Det skall inte läggas på en massa socialistisk skit som socialiserande åtgärder som genusflum i skolan, villkorade bidrag där du får tillbaka dina egna pengar genom att låta staten styra ert beteende med ekonomi, socialisera er, om ni tex. delar föräldraförsäkringen lika… Höja bensinskatter av ideologiska skäl för att folk skall cykla istället etc. etc..

      Ekonomiska påtryckningsmedel som de själva kallar det för, och är öppna med att det används för att ändra folkets beteendemönster eller köpmönster.
      -Det vill säga ren och skär socialism!

      Socialism är när partier anser att folk behöver socialiseras, dvs styras politiskt i en viss riktning. Alltså motsatsen till demokrati där politikerna genomför folkets vilja.

      Tittar man på samtliga partier idag vill de socialisera folket än hit och än dit i linje med deras ideologi, inte som i en riktig demokrati, att folket styr politikerna.

      Även SD vill med hjälp av skatter och bidrag styra folk hit eller dit.
      Även de vill socialisera folket.

      -Som de socialister de är.

    • Senior

      /  08/31/2018

     ”Så var vänlig och håll käften om att jag skulle vara ngn slags socialist. I sådant fall skulle jag kandidera för ett helt annat parti.”

     Jag har inte yttrat ett ord om dina preferenser.
     I min värld är dock även Sverigedemokraterna ett socialistiskt part med socialistiska värderingar, och eftersom de värnar nationalstaten; nationalsocialistiska värderingar.

     -Då menar jag därmed inte den tyska styggelsen med judeförföljelse som egentligen inte har med nationalsocialism som sådan att göra, som är ett sidospår från en vansinnig diktator.

     Utan jag avser i dess grundläggande betydelse: En socialistisk ideologi, men utan ”internationalen” eller ”komintern” eller vad de nu heter. -Utan sossarnas stöd till kommunistdiktaturer i världen såsom Hamas, Nordkorea, och var vi nu pumpar in ”bistånd” till våra röda kamrater.

     -Utan så som SD skriver i sitt partiprogram, en ”helt vanlig” socialistisk ideologi så som även sossarna såg ut innan 68-vänstern och Palme fick inflytande över dem.

     För din information kommer jag att rösta SD i valet.

     Inte för att jag är socialist, tvärtom, jag är ganska borgerligt sinnad.
     Men SD är det enda alternativet jag kan se som har möjlighet att påverka i närtid, just på grund av att ”sjuklövern” som jag tidigare skrivit bara är (S)socialistiska alibin för att ge illusionen av fria val, fast det egentligen inte innebär någon politisk förändring vem av dem du än röstar på. (Därav andra politiker och medias häxjakt just på SD och MED, de är ju oppositionspartier på riktigt.)

     Sedan hoppas jag att minst ett äkta borgerligt alternativ kommer att växa till sig till 2022 och nästa val, om det nu blir några fler fria val i landet…

     Svara
     • Senior

       /  08/31/2018

      Jag har haft en ledande sverigedemokrat i mitt periferiera umgänge, och jag har personligen av vederbörande fått en ganska detaljerad redogörelse hur SD ser just på synen kollektivet v/s individen, och där var det ingen tvekan om att ”kollektivets bästa” smällde mycket högre än individens rättigheter, en av många saker som gör att jag definitivt placerar SD ganska långt vänsterut på den socialistiska skalan.

     • Senior

       /  08/31/2018

      ….för det är nämligen med ursäkten ”för kollektivets bästa” som vansinniga vänsterdiktaturer kan börja tvångssterilisera folk, utrota judar, skicka dissidenter till Gulag, killing fields i Kambodja, arbetsläger i Nordkorea etc. etc.

      Det är inget dessa människor gör för att de är onda, tvärtom, det är bara vissa misshagliga individer och folkgrupper som måste undanröjas för samhällets och kollektivets bästa.

      Lite ohyra bara, som måste utrotas av de på den goda sidan….. -För kollektivets bästa.

     • MickeP

       /  08/31/2018

      Men nu lägger du väl in lite väl mkt av vad som sagts av bekantskaper i ditt perifera umgänge. Jag tror inte ngn sverigedemokrat, vare sig ledande eller ej, skulle förespråka att ”börja tvångssterilisera folk, utrota judar, skicka dissidenter till Gulag, killing fields i Kambodja, arbetsläger i Nordkorea etc. etc.”

      ”För kollektivets bästa”???

      Va f-n, det är ju just det detta vi inte vill ha. Vi icke socialister. Och ärligt talat om du innerst inne hade haft den uppfattningen hade du väl inte röstat SD som du säger att du ska göra.

      Ta nu en virre eller ett glas vin eller nåt och koppla av.

      Skål på dig och trevlig helg!

      🙂

      MickeP

     • Senior

       /  09/01/2018

      Jodå. Det var en högt uppsatt Sverigedemokrat, och samtalet var alldeles för långt och ingående för att återges i korthet här.
      -Kontentan är att de är minst lika mycket socialister som sossarna.

      Och då menar jag i uttryckens verkliga betydelse, inte det sosseindoktrinerade nyspråket där allt betyder tvärtom.

      Och jag säger inte att det var det han förespråkade heller om du läser lite noggrannare, det jag säger är att dessa ideologier som ställer (deras egna åsikter om) kollektivets väl framför individens rättigheter, är de ideologier som i slutänden hamnar i denna totalitära diktatur där allt är tillåtet ”för folkets väl”.

      Att jag skall rösta SD nu 2018 är av den enda anledningen att det är det enda parti som kan göra skillnad innan det blir helt för sent. -Eller kanske snarare fördröja utvecklingen lite, så att ett äkta borgerligt parti kan växa till sig och bli något att räkna med 2022.

      -För mig är det som att välja mellan pest och kolera:

      Om sjuklövern får fortsätta i fyra år till kommer det att vara för sent.

      Om SD får tillräckligt mycket makt de kommande fyra åren för att undanröja alla planerade grundlagsändringar och annat som sjuklövern planerar mot sina oliktänkande, så köper SD lite tid för ett uppstickarparti så som tex MED att växa till sig.

      -Om SD får för mycket makt redan nu 2018 och själva kan genomföra sjuklöverns önskade grundlagsändringar, nu med siktet 180 grader åt andra hållet mot sjuklövern själva, ja det är nog det absolut värsta som kan ske.

      Jag kan bara repetera en bra grundregel som tyvärr inte gäller i Sverige:

      ”Man bör bara ge politiker så mycket makt som man kan acceptera att de har när landet styrs av de som inte tycker som du.”

     • Senior

       /  09/01/2018

      Trevlig helg på dig med!
      På er alla!
      Alltid givande och tänkvärt att debattera här.

 11. hllviken

   /  08/30/2018

  Svara
  • Rikard

    /  08/31/2018

   Hej.

   30 000 000 000:- för 16 000 personers behov?

   1 875 000:- per person alltså.

   Säg att vi gör om LSS så att administrationskostnaden per ärende blir högst 100 000:- och att resterande 1 775 000:- utbetalas till den handikappade personen; hur mycket privat vård hade den personen kunnat köpa? Låt säga att vi räknar med utgifter på 250 000:- per år i hyra och mat od – och då räknar jag högt. Vi har fortfarande kvar 1 425 000:- att köpa vård av privat hemhjälp.

   Om LSS kostar så mycket, när brukaren själv knappt ser en krona – vart tar pengarna vägen?

   Något är mycket fel här, om man säger så. Vad är det jag missar? Även med sådant som hyra av dialysmaskin eller inköp av dyr medicin borde varje brukare ha dryga miljonen kvar enligt angiven kostnad – det är fel någonstans.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Vic

     /  08/31/2018

    Hmm, nja. Som jag förstår det så får man assistansen utbetald som en ersättning från Försäkringskassan och har sen rätt att välja en utförare (även privata). Jag blev nyfiken så jag kikade lite på försäkringskassans ersättningar. För vuxna så är assistansersättningen normalt 295 kr per assistanstimme och högst 330 kr. Räknar man att en person behöver assistans dygnet runt året runt (vilket säkert inte är fallet i de flesta fall) så räcker inte 1 875 000 kr per person på långa vägar.

    Men det är ju omöjligt att veta hur många assistanstimmar de här 16000 personerna köper och hur mycket pengar som försvinner i annat. Det låter ju som absurt mycket pengar i alla fall…

    Svara
   • Senior

     /  08/31/2018

    Som vanligt är det uppföljningen som brister.

    Av någon konstig anledning kan man i Sverige lägga ut välfärd såsom vägbyggen, skolbyggen, sjukhusbyggen på privat entreprenad. -Utan krav på vinsttak. Där sköts (för det mesta) upphandlingar enligt konstens regler med krav, och vidföljande kontroll av kravuppfyllnad. De gånger det inte har fungerat brukar korruption ligga bakom, konstigt nog eftersom vi inte har det i sverige…

    När det är dags att driva det däremot, då är vinster ajabaja och det skall drivas i statlig regi. Då kan plötsligt ett paket våtservetter kosta 6000:- utan att någon reagerar.

    Då saknas plötsligt all form av uppföljning och kontroll på verksamheten, och svågern kan som underleverantör ta dessa hutlösa summor av uppdragsgivren….

    När det för en gångs skull kommer till medias kännedom tar de ”sitt ansvar och avgår”, skrattandes hela vägen till banken. -Och så kan vi återigen hävda att någon korruption existerar minsann inte i Sverige…

    Svara
   • Weasel

     /  08/31/2018

    Tja, när jag jobbade som PA fick jag ut runt 20.000 i månaden.
    Det fick mina 4 kollegor också.
    Vi var alltså 5 anställda på en brukare eftersom brukaren behövde dygnet runt-assistans.
    Jag har öppnat dagens tredje öl så jag överlåter åt någon annan att räkna ut bruttokostnaden på årsbasis… 🙂

    Svara
 12. G

   /  08/30/2018

  ”SD störst i tevesänt skolval

  Igår sände SVT direkt från debatt mellan de politiska ungdomsförbundens ordförande. Den avslutades med en omröstning, där Sverigedemokraterna blev största parti.

  Rudbecks gymnasium i Sollentuna stod värd för valdebatt mellan riksdagspartiernas ungdomsförbund där publiken i huvudsak bestod av förstagångsväljare. SVT Forum sände debatten direkt.

  Den 90 minuter långa debatten avslutades med skolval, där publiken fick ange vilket parti de skulle rösta på om det var val idag.

  Utfallet blev en tydlig seger för Tobias Andersson, talesperson för Ungsvenskarna SDU, då Sverigedemokraterna blev störst parti i omröstningen. De 631 rösterna fördelades så här.

  Sverigedemokraterna: 25,4 procent
  Moderaterna: 23,6 procent
  Socialdemokraterna: 14,2 procent
  Liberalerna: 13,0 procent
  Centerpartiet: 10,0 procent
  Vänsterpartiet: 9,0 procent
  Miljöpartiet: 3,2 procent
  Kristdemokraterna: 1,6 procent”
  https://samtiden.nu/2018/08/sd-storst-i-tevesant-skolval/

  Svara
  • G

    /  08/30/2018

   Svara
  • Jonas

    /  08/31/2018

   Men … vad gick fel…

   Svara
   • Dreadlock

     /  08/31/2018

    Tänker jag rätt om eleverna på gymnasiet är barn till en strävsam medelklass ?

    Oj. Jäklar. Ett massavhopp från (m) till (sd) antagligen. Det borgar för en spännande rösträkning på sön/mån kväll 11/12 September.

    Svara
  • Nisse Hult

    /  09/01/2018

   Det kanske ändå är svenska ungdomar som först och hårdast märker av problem med islamisering och andra yttringar från invandringen. Så dom ligger före.
   Att dom sen lägger röstandet på MP så lågt som 3,2% kan ju också bero på att dom lyst igenom MPs bluff i klimatfrågan. En person och ett parti som är emot kärnkraft kan aldrig samtidigt säga att man är oroade för klimatförändringar. Att stoppa kärnkraft är detsamma som att uppmuntra CO2 utsläpp och att acceptera dem.

   Svara
 13. weasel

   /  08/30/2018

  Hej.
  Jag tänkte bara berätta att Stefan Löfven är en alkoholiserade fet gubbe som aldrig har haft sex eftersom hans potatisnäsa är så ful.

  ( Obs! Ovanstående är INTE ”näthat” utan bara så kallad P3-satir )

  Svara
  • Kronblom

    /  08/31/2018

   Löfven på morgonen framför spegeln på toa: Vad ska man med tandborste till när det finns pilsner. 😉

   Svara
 14. G

   /  08/31/2018

  Tror aldrig jag läst så många svar i en tråd från vänstersvärmen. 98% av svaren på tweeten är från gemkrokodiler som försöker göra sig roliga på olika sätt.

  Svara
 15. G

   /  08/31/2018

  Yuipee!….

  Svara
  • Ivar L

    /  08/31/2018

   Vem behöver ryska troll när det finns sossar med panik?

   Detta visar med önskvärd tydlighet vikten av att kräva långvarig assimilation till Sverige innan man får rösträtt.

   Svara
 16. G

   /  08/31/2018

  Svara
 17. G

   /  08/31/2018

  Svara
 18. G

   /  08/31/2018

  Svara
  • G

    /  08/31/2018

   Och varför skulle någon välja mannen ovan. Finns inga riktiga fransmän, danskar och troligen inga riktiga svenskar heller. Han vill dessutom precis som Björklund ha MER EU, det vill inte Åkesson. Bland annat. Förstår verkligen inte varför folk läser in så konstig av svaret ”pass”. Läste själv tidigare diskussionen i tråden, men om någon annan vill läsa så scrolla upp från nedan tweet och läs diskussionen mellan Patrik och Helmerson!

   Jadå, men det finns tyvärr flera som normalt är vettiga twittrare som tycker att svaret var hur märkligt som helst…

   Men om det nu är så viktigt att man för allt i världen INTE säger pass. Kommer möjligen @Pelle2 ihåg vad Björklund valde mellan Schyman och Bard den morgonen som han var gäst?

   Svara
   • Pelle2

     /  08/31/2018

    Jag kommer faktiskt inte ihåg vad han svarade men hade det varit Schyman så hade jag definitivt kommit ihåg det 😉

    Svara
   • Det hade kanske varit bättre att en framtida statsminister gjort bort sig totalt genom att på Maggan-vis säga ”båda är hemska och otäcka, och det är bara i Sverige vi är goda.”

    ”pass” visar en bättre förståelse av utrikespolitik och diplomatiskt spel. Fånig fråga.

    Svara
 19. G

   /  08/31/2018

  ”Emotions have been running high in Pakistan, where blasphemy is punishable by death and where the mere accusation of it can cause lynchings.

  A former Pakistani cricketer, Khalid Latif, has offered a $28,000 reward for anyone who would “kill the Dutchmen” behind the blasphemous contest.”
  https://apnews.com/be3894483eea414b9bc64d6be306a6d4

  Svara
 20. G

   /  08/31/2018

  Svara
 21. Gorby

   /  08/31/2018

  Svara
  • G

    /  08/31/2018

   Och det var inte första gången…

   Svara
  • G

    /  08/31/2018

   Well. Har inte Darko lagt upp några kortisar imorgon så får jag väl ta och titta på Play eller reprisen. Fattar ej hur jag kunde glömma att det var torsdag, brukar alltid kolla ämnena och vilka som ska medverka annars.

   Svara
  • G

    /  08/31/2018

   Ska alltså vara den här tjejen som var Hannas debattmotståndare….

   Svara
   • Pelle2

     /  08/31/2018

    Är väl inget som helst problem att vara vänster i Sverige.

    Svara
   • Junior

     /  08/31/2018

    Vad har Emilie Ebbis Roslund emot familjen von Rosen?
    Eller vad menar hon med ovanstående skylt?
    Kan hon syfta på nationalsocialisterna som har svastikan i 45 graders vinkel?
    Ingenting som vänstern gör blir rätt!

    Sedan kan man ju undra om det är tillåtet med hakkors i sociala medier – kanske dags för anmälan?

    Svara
   • Modigt!

    ”It takes a certain amount of courage to get up in a coffee house or a college auditorium and come out in favor of the things that everybody else in the audience is against, like peace and justice and brotherhood and so on.”
    – Tom Lehrer, ”The Folk Song Army.”

    Svara
  • Senior

    /  08/31/2018

   Högerfeminist är en oxymoron.

   Svara
   • Junior

     /  08/31/2018

    @Senior
    Det beror på hur man tolkar ”feminist”.
    Med dagens definition av ”feminist” är det definitivt en oxymoron.

    Svara
    • Senior

      /  08/31/2018

     Nej, man kan inte vara höger och feminist, lika lite som man kan vara socialist och demokrat, socialdemokrat.

     Höger är individens frihet på samma villkor för alla. Feminism kämpar endast för att ge kvinnor särrättigheter, dessutom på männens bekostnad.

     Så fort du ställer en grupp mot en annan och polariserar däremellan har du just anammat grundbulten i vänsterns resonemang. Ett vi-och-dem-tänk. Vare sig det gäller kön, religion, hudfärg, inkomster, klass, betyg, iq, lgonfärg eller annat.

     Titta gärna på dokumentären ”a class divided” där detta fenomen framkommer väldigt tydligt, och hur lätt det är att både manipulera och låta sig manipuleras om man inte är vaksam.

     Svara
 22. hllviken

   /  08/31/2018

  Cecilia Hagen; väninna med Anne Damberg som är väninna med drottning Silvia…

  Svara
 23. hllviken

   /  08/31/2018

  Svara
  • Rikard

    /  08/31/2018

   Hej.

   Hehehe, den där är både rolig och träffsäker.

   Bonus: klistra den över en glob, jämt fördelad med ovanstående indelning… det är inte som att den slutar vara träffsäker.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 24. Ivar L

   /  08/31/2018

  Intressant artikel i FoF om den oväntade demokratiutvecklingen i Mongoliet. Två orsaker till den positiva utvecklingen:
  1. Att mongolerna kan samlas kring en nationell identitet och en berättelse om ett folk med Djingis Khan som samlande figur.
  2. Att det gamla klanväldet för länge sedan avvecklats. Ironiskt nog av Sovjetdiktaturen.

  Så finns naturligtvis ytterligare en orsak:
  ”Under 1900-talet har en del ryssar, kineser, tibetaner och kazaker flyttat in, men i relativt marginellt antal. Den homogena befolkningen har gjort att landet i tider av förändring inte har hamnat i etniska konflikter, vilket annars är en risk för mångetniska och mångreligiösa länder.”

  https://fof.se/tidning/2018/7/artikel/demokratin-i-djingis-khans-fotspar

  Rätt lustigt:, det går att i tydliga ordalag tala om fördelen med en etniskt homogen befolkning när det gäller gamla u-länder men hade motsvarande sagts om ett i-land hade det kallas för i stort sett nazism. Forskare vet således att mångetniska/mångreligiösa samhällen är ett hot mot demokratin.

  Svara
 25. Gorby

   /  08/31/2018

  Svara
  • Olof

    /  08/31/2018

   ”Om man ständigt går på det spektakulära, det nyhetsdrivna, så förmedlar man till slut en sorts bild av att vi lever i ett laglöst land. Ett land styrt av gängkriminella som skjuter varandra. Och i denna tiomiljonersnation så lever det absoluta flertalet faktiskt inte i den verkligheten.”

   Reinfeldt, ditt jävla as. Det handlar inte om huruvida det stora flertalet lever i den verkligheten, det handlar om att de som _lever_ i den verkligheten inte kan få någon hjälp att freda sig.

   _Ingen_ skall behöva leva i den verkligheten. Inte i Sverige. När _någon_ gör det undergräver det hela legitimiteten i statens våldsmonopol.

   Våldsmonopolets existensberättigande kräver att det också faktiskt kan freda människor från våld – den dagen det inte gör det längre måste vi börja diskutera om vi skall låta människor stå för sitt eget skydd. Beväpna sig. Samverka. Hyra in skydd. Vilket sedan går vidare till familjen. Gängen. Klanen. De som inte är staten. Men som skipar rättvisa. Och då är samhället slut.

   Reinfeldt hade personskydd. Varför skulle han ha det? Han är ju bara en väldigt liten del av denna tiomiljonersnation? De flesta lever ju inte i den verkligheten? Det förmedlar ju bilden av att vi lever i ett laglöst land. Stå upp, take one for the team…

   Han är nog en av de vidrigaste politiker vi någonsin haft i Svensk politik…

   Svara
 26. Gorby

   /  08/31/2018

  Svara
 27. Gorby

   /  08/31/2018

  Svara
 28. Gorby

   /  08/31/2018

  Svara
 29. Jonas

   /  08/31/2018

  Påminnelse inför valet.

  Svara
 30. Gorby

   /  08/31/2018

  Jeff Ahl(AFS) riksdagsledamot vägrar arabisk översättning i intervju.
  Är man i Sverige och ska deltaga i samhällsdebatten ska språket vara Svenska.

  Vilka partier är det som har valinformation på andra språk än Svenska?
  Har sett att Socialdemokraterna och Centern har detta, men det kanske flera partier har?
  Är SD och AFS kanske de enda?

  Svara
  • MickeP

    /  08/31/2018

   Vad händer vid 03:54? Ngn som går förbi och ger info om att intervjun är på internet (vad jag kan höra), varpå Jeff A svarar ngt om att ”fortsätt du att rösta på”…sedan ohörbart.

   Ngn som kan fylla i?

   MickeP

   Svara
 31. Pether

   /  08/31/2018

  Nyheter idag har en valkompass, hade bättre svar än andra tyckte jag. Sen har den med fler partiet än de vanliga.

  https://nyheteridag.se/vilket-parti-skulle-du-rosta-pa-gor-stora-valkompassen/

  Svara
  • Den var riktigt bra!

   Mina resultat:Stor ledning för KLP och MED, LPo aningen lägre. Sedan PP och SD på 55%.
   Alla de övriga under 50%.

   Svara
   • Olof

     /  08/31/2018

    Jag är inte jätteförvånad över att jag fick väldigt likt resultat. MED, KLP och LPo runt 75%, PP något tiotal procent under och sedan SD på typ 59%. M 52%. F! lägst på 20% …

    Svara
   • lensof

     /  08/31/2018

    På min lista kom LPo högst. Jag vet knappt något om detta parti så det blir väl att läsa lite nytt så jag vet vad det är jag passar ihop med☺

    Att V, Fi och MP hamnade vid 20 strecket förvånade mig inte direkt. Däremot att S hamnade klart längst ner med 19% gav mig en del att tänka på.

    Växte upp med en del starka socialdemokrater som var verkliga idealister. Man kan nog säga att de delvis präglade mig och vad jag tror på. Frågan jag ställer mig nu är om det finns någonting i dagens socialdemokrati som är gemensamt med den socialdemokrati mina äldre släktingar verkade och trodde på. Antagligen inte.

    Har också fått en förklaring på de motsättningar som finns inom släkten mellan de som idag anser sig vara socialdemokrater men knappast lever som de lär. Eller så är de också lite miljöpartister med rätt att flyga, konsumera och skräpa ner. Medan vi som försöker leva enligt de normer våra äldre idealister förmedlade vi anses vara för seriösa, för mycket eller allmänt jobbiga. Inte för att vi säger något utan för de sätt vi lever på (dvs helst utan bidrag, med ansvar och i samklang med andra).

    Intressant valrörelse. Det kommer fram mycket under stenarna.

    Svara
    • hllviken

      /  08/31/2018

     Jag hamnade också med LPo överst; jag hade ingen aning om dess existens.

     Svara
     • lensof

       /  08/31/2018

      Inte jag heller.

      Så asfaltråttan kanske ska flytta till Norrland och landsbygden och alliera sig. And live happy ever after☺

     • hllviken

       /  08/31/2018

      🙂 🙂

  • Rikard

    /  08/31/2018

   Hej.

   Betydligt bättre än presstödsmedias:

   81% MED, 80% KLP, 68% AfS, 56% SD, 54% PP.

   Övriga under 50% – S 3%!

   Hur bra den stämmer vet man ju inte utan att veta hur svaren är viktade, men i jämförelse så framstår t ex SvD:s som lite eljest, om man säger så.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • lensof

     /  08/31/2018

    3%!

    Det var ju värre än mitt. Ska vi kalla oss för antisossar kanske numera?

    Svara
  • Senior

    /  08/31/2018

   89% KLP

   Svara
  • lensof

    /  08/31/2018

   SVTs valkampanj har jag inte velat/vågat testa. Litar inte på anonymiteten. Jag är väl en misstänksam j-v-l.

   Svara
  • Cain

    /  09/01/2018

   KLP, MED och LPo i topp. Har lite läsning framför mig. Hoppas innerligt att den närmaste tidens politiska skälvningar öppnar svenskarnas ögon till denna sorts frihetliga högeralternativ.

   Fortfarande lite småchockad att MED omedelbart avfärdades som rasist-nazist-fascister. Borde kanske inte alls vara det…

   Svara
 32. Jonas

   /  08/31/2018

  Svara
 33. Dreadlock

   /  08/31/2018

  Oavsett valets utgång, där man kan rösta på 7st partier som blivit tonåriga emosar och 1 st. gammelsocialistiska pragmatiker. Så sjunger DÖ på sista versen. Eller, förmodligen. Det finns inget vinnarläge på numerärt överläge som är organiserade som en hönsskock. Räven kommer ta alla tidigast 2022.
  Vad roligt om vi får ett allt starkare (v) med avhoppare från ”one size fits all” partiet (s),samtidigt som (m) i stort sett blir ett parti i marginalen eftersom ingen vågar stå för någonting alls längre, tappar anhängare till (Sd) och (c) samtidigt då (mp) och (fi) glider upp i skalan igen när (C) och (L) presenterar politik som knappt går att skilja från vilket parti som helst.
  Pust. det var faktiskt enklare förr. Minus den hätska stämningen som MSM vill förmedla. Det är ingen valfeber. Det är en fullt utvecklat influensa i det gamla politiska etablissemanget som rider maror av förnekelser , och ingen säger till dem att gå och duscha, därför att lukten av feberdesperation hänger tungt i riksdagshuset, så ingen ser skillnad.

  Svara
  • lensof

    /  08/31/2018

   Och ingen av dem förstår eller vill någonting mer än hänga sig fast vid honungskrukorna.

   Det ynkligt så fruktansvärt ynkligt.

   Svara
  • Skulle kanske ha sagt att det är Jordan Peterson.
   Har ingen aning om vem som ritat den. Inget officiellt godkänt, gissar jag.

   Svara
   • Cain

     /  09/01/2018

    Säg inte det, serietecknaren Ethan van Sciver illustrerade Petersons 12 Rules. Men visst, detta är nog fan art. Kul att se att många unga anammar Petersons budskap. Livet är tufft, så ställ dig upp som en fri individ och möt det med övertygelse och mod i hjärtat!

    Svara
 34. Mattias Hans Karlsson (SD): ”På förekommen anledning …”

  ”På förekommen anledning kommer här en liten FAQ för den som gått med i SD, men fortfarande inte är helt säker på att man gjort rätt val:

  Fråga:
  Är SD rätt parti för mig fast att jag hatar judar och tror att Förintelsen är en bluff?

  Svar: Nej, SD är inte rätt parti för dig. Du är en idiot. Gå med i ett idiotparti istället. Genast tack!
  […]
  Fråga:
  Är SD rätt parti för mig fast jag egentligen tycker att det här med ras, gener och hudfärg är en viktig politiskt faktor och ett bra kriterium att bedöma människor efter?

  Svar: Nej, SD är inte rätt parti för dig. Du är en idiot. Gå med i ett idiotparti istället. Genast tack!
  […]”

  Svara
 35. Gorby

   /  08/31/2018

  Svara
 36. Nisse Hult

   /  09/01/2018

  Förvånansvärt att att så många knäppa åsikter visas upp på sociala medier och ännu mer förvånansvärt att så många missförhållanden accepteras av de politiker som kanske ändå inte driver dem, samt av media.
  Nu har ju KD i viss mån uppmärksammat genusflum men jag undrar hur t.ex. HBTQ-certifiering av skolor har hanterats. Kanske inte alla politiker drivit fram denna upphandling utan konkurrens men det verkar ju som om andra politiker ändå accepterat eländet utan debatt och opinionsbildning i frågan. Som tidigare visats här i WTF har ju organisationen bakom HBTQ certifiering hittat en form att beskatta samhället själva.

  Svara
 1. Påminnelse inför valet: Del 9 | WTF?
 2. Påminnelse inför valet: Del 10 | WTF?
 3. Påminnelse inför valet: Del 11 | WTF?
 4. Påminnelse inför valet: Del 12 | WTF?
 5. Påminnelse inför valet: Del 13. Sista delen | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: