Högerpopulism och rasism enligt Hallpressen och Värnamo Nyheter

Hallpressen, främst Jönköpings-Posten och Värnamo Nyheter, har en lite underlig definition av vad rasism och högerpopulism är. Eller de vet i alla fall att de i allmänhetens ögon ses som något suspekt och negativt. Så därför ska de gärna användas för att misstänkliggöra.

Titta hur de skriver om ett nybildat lokalt parti. Är det verkligen ”högerpopulism” och ”rasism” att t ex anse att slöja är ett enormt förtryckande plagg?

Där är ingressen. Hon har tydligen delat ”högerpopulistiska och rasistiska” inlägg på sin fb. Tidningen är så generös att de har letat upp de värsta de kunnat finna. För det har man väl? Vill man göra en tydlig poäng så har man ju givetvis med de värsta exemplen?

Den första ska vara från Fria Tider och man har varit vänlig nog att skriva att det handlade om en student som överlämnade ett faktablad. Om jag minns rätt så var det t o m efterfrågat av studenterna eftersom de inte trodde honom. Så ett faktablad om invandrares (överrepresentation i) brottslighet är alltså rasism? Oavsett om det är korrekt fakta eller ej?  Fakta är rasism? Krig är fred? Tycker verkligen Hallpressen och Värnamo Nyheter att det är den vägen vi ska gå? Eller så var det bilden på Arpi som triggade skribenten på Hallpressen, han brukar nämligen ha den effekten på aktivister långt ut på vänsterkanten…

Tycker Hallpressen och Värnamo Nyheter att ledarsidorna som drivs av en socialdemokrat som är i opposition mot sitt eget parti på några punkter är rasistisk och högerpopulistisk? På riktigt alltså? Hur långt till vänster står egentligen skribenten själv för att tycka det? Är väl KNAPPT att ens etc tycker det…? Eller jo det gör de nog men ni fattar.

Så Hallpressen tycker alltså INTE att det är fyra sätt att förtrycka en kvinna?

Lite tråkigt att inte Hallpressen med Värnamo Nyheter och deras reportrar hann berätta för de kvinnor som mördats pga att de tagit av sig slöjan att det bara är rasism och högerpopulism att anse att slöjan är till för förtryck. De hade nog verkligen behövt höra det…

En artikel från Katerina Magasin om politiker som bråkar med SD och vad som händer under tiden är tydligen rasism och högerpopulism? Som ni kan se så har de varit ytterst noga med att klippa bilden så man inte direkt kan se vilken hemsk rasistisk och högerpopulistisk artikel det handlar om och då enkelt själv kunna hitta den och bedöma om den verkligen är så fasansfull. Så jag letade upp den åt er, här hittar ni den fasansfulla artikeln!

Oj. Jävlar alltså! Hon har svurit i kyrkan! Hur kan hon med att dela ett inlägg som är kritisk mot medias kollektiva masshysteri och sinnessjuka överdrifter vad gäller #metoo? Där har vi det, det som avgjorde att hon är en rasist och högerpopulist. Hon hade kunnat mörda någon och det hade inte varit värre än att kritisera #metoo…

Hon tycker att Pride är ett tramsigt jippo som är kapat av extremister vars enda syfte verkar vara att sprida bilden av att de är freaks. För några år sedan var det VM i Dildokubb. I Sverige. Med rosa dildosar och svarta buttplugs. Bland barn och unga. Nu vet jag intet om skribenten och tänker inte spekulera vad hon går igång på men jag gissar att även hon tycker det är rätt olämpligt för barn med t ex dildokubb osv.

Har för mig att bilden ovan kommer från Pride. Tycker Hallpressen och Värnamo Nyheter att det är rasistiskt och högerpopulistiskt att inte tycka att det är särskilt lämpligt för barn? Titta på minerna på de barn som faktiskt syns på bilden för vägledning om ni är vilse…

Jag vet inte hur det är med er men i alla fall jag har våldsamt svårt att hitta rasism och högerpopulism i de saker hon delat och som Värnamo Nyheter anser är det.

Nä, jag tror att det handlar om att skydda det politikerskrå som redan finns. Sen skaver det nog lite extra att hon kritiserade det mediadrivna #metoo. Kritisera #metoo i Sverige är som att spotta på ett foto av Kim Jong-un i Nordkorea.

Men det kanske är klippet ovan från Freudian Slip Productions som Ida också har delat som fällde avgörandet? Som liksom fuktade rasist- och högerpopuliststämpeln tillräckligt för att smacka dit.

Ett långt inlägg om kultur:

Hederskulturen är ett allvarligt hot

MVH

MiT

Lämna en kommentar

71 kommentarer

  1. hllviken

     /  08/31/2018

    Ida Höglund är en klok läkare som jag gärna skulle anlita!

    Svara
  2. michael.

     /  08/31/2018

    Jag har varit vänster och det fanns då två viktiga saker att lära sig.
    1 att ljuga för sin omgivning.
    2 att ljuga för sig själv.

    Svara
    • Dreadlock

       /  08/31/2018

      @Michael

      3 att bryta sig loss från hela bekantskapskretsen
      4 att äntligen påbörja en resa befriat från omgivningens tycke och smak
      5 att räta ut ryggraden enligt de politiska premisser som exakt motsvarar det man försvarar.

      Svara
    • InnoPerp

       /  09/01/2018

      Det har många av oss Michael – men de flesta har väl skärpt till sig. Inget att skämmas för.
      Gruppspsykos deluxe på vissa SV (socialistisk vänster i Norge)-möten jag råkade hamna på.
      Hyggligt bra stämning med de som inte tog avstånd från min slagsida till höger nu på senare tid dock. Konservativa verkar vara ganska schyssta mot varann. Godheten™ har genomskådas av de flesta.
      Arma Svea, jag tror det blir dåligt oavsett vem som vinner valet. För den delen kan det ju bli ännu mer oroligt kring valdagen, så man får skjuta på valet lite, klubba lite snabba regler igenom i Riksdagen mot fake news eller dylikt, förbjuda rasistiska organisationer är väl ett riktigt lagförslag?
      Ser ju hur det gick med Jens Ganman och Magnus Carlssons film, men den uppladdas friskt igen. Men man får ju fan panncancer av att tänka på att de flesta ljudklipp i filmen är autentiska.
      F.ö. har jag sett en stor ökning av mer seniora och erfarna personer (folk som varit säljchef/mellanchef etc) som söker sig ut från Sverige och vill flytta snabbt.

      Svara
      • Senior

         /  09/01/2018

        ”F.ö. har jag sett en stor ökning av mer seniora och erfarna personer (folk som varit säljchef/mellanchef etc) som söker sig ut från Sverige och vill flytta snabbt.”

        -Kolla bara hur husförsäljningen i ”de fina” områden i staden (vilken stad som helst), skjuter i höjden.

        Svara
  3. För att dra det till sin spets (NSFW, på egen risk):
    http://redpanels.com/5/

    Svara
  4. hllviken

     /  08/31/2018

    Svara
    • Nisse Hult

       /  09/01/2018

      Bilden stämmer kanske inte ännu ute på svenska landsbygden men väl i kommunalvalet i förort.
      Och partiet för ju en politik som när personerna på bilden under får rösta i riksdagsvalet verkar ju detta vara den väljargrupp partiledningen satsar på.

      Svara
    • MickeP

       /  09/01/2018

      Jag riktigt hör dem skrika: – Fjamåt!

      Svara
  5. hllviken

     /  08/31/2018

    Favorit i repris:

    Svara
  6. hllviken

     /  08/31/2018

    Svara
  7. hllviken

     /  08/31/2018

    Svara
    • MickeP

       /  09/01/2018

      Det där var bra sagt, det måste jag ge honom.

      MickeP

      Svara
  8. hllviken

     /  08/31/2018

    Svara
  9. Angående tävlingsjippot ”duellen”:

    ”Duellen”

    Svara
  10. http://www.gertrud1.se/blogg/

     /  09/01/2018

    Kasselstrand har helt rätt. De har blivit så indoktrinerade i vänsterns propaganda att om man drar det till sin spets vad de säger så blir den värdegrund de predikar om i själva verket en nihilistisk värdegrund där ingen moral längre existerar. För endast i total avsaknad av värderingar och moral går det att undvika att föredra en kultur framför en annan, och att föredra sin egen nation före andra. Jag har skrivit om sanningen som döljs under floskler som socioekonomiska faktorer.

    Sanningen är att No Go zonerna har samma grundorsak som det som skedde i Flugornas herre. Det är förvuxna barn som kontrollerar orten. I skamkulturen hindras man att bli vuxen. Man har inte en yttre moralisk måttstock att mäta sig själv och sitt beteende mot, man styrs precis som i Flugornas herre av grupptrycket. Man har en psykologisk mognad på i bästa fall en tonårsnivå – det är alltid någon annans fel. Utan vuxna auktoriteter så spårar det ut i en allt mer ökande takt. Jag lägger den en gång till, det är viktigt att svenskarna bryter sig loss ur indoktrineringen. Man behöver faktiskt inte tycka om folk som inte kan uppföra sig. Assimilering är ett måste, annars rasar allt. http://www.gertrud1.se/2018/08/31/hederskulturen-ar-ett-allvarligt-hot-mot-den-skandinaviska-kulturen/

    Svara
    • Senior

       /  09/01/2018

      ”Man har inte en yttre moralisk måttstock att mäta sig själv och sitt beteende mot, man styrs precis som i Flugornas herre av grupptrycket. Man har en psykologisk mognad på i bästa fall en tonårsnivå – det är alltid någon annans fel. Utan vuxna auktoriteter så spårar det ut i en allt mer ökande takt”

      -Jättebra beskrivning av socialismen!

      Svara
      • http://www.gertrud1.se/blogg/

         /  09/02/2018

        Socialismen är faktiskt väldigt lik klankulturen. Man har haft klankulturen som mall så att säga.

        Svara
    • x3

       /  09/02/2018

      ”Assimilering är ett måste, annars rasar allt.”

      Det är naivt att tro man kan assimilera islamiska grupper.

      De blandar sig inte.
      De är här för att ta över.

      Problemet är också att flera som assimilerats kulturellt på individnivå istället går över till ren kriminell verksamhet, som drogförsäljning och våldsbrott. De ber kanske inte till Allah tre gånger om dagen, men de trycker i unga svenska tjejer knark som blir helt bortkollrade.

      Du skriver bra och har många poänger, men det är lite som att du står på en sjunkande bro och predikar falska premisser för att bron inte ska rasa.

      Det är en pågående process och bron rasar ‘as we speak’.

      Vissa delar är redan under vatten och folk drunknar.

      Svara
      • http://www.gertrud1.se/blogg/

         /  09/03/2018

        Jag är med på att en stor grupp inte vill assimilera sig, det är ju det som är poängen i det jag skriver. Att de vare sig vill eller ens kan. Det finns forskning som säger att kulturer närmar sig varandra men det tar generationer, och jag är inte intresserad av något varandra. Vi måste ställa så stora krav på assimilering att det blir djävligt obekvämt att vara här. Tillsammans med minskade/borttagna bidrag så kommer de söka ett annat land.Nolltolerans för brottslighet. Vi måste tvärvända på riktigt, inte bara en läpparnas bekännelse.

        Svara
  11. MiT

     /  09/01/2018

    Svara
  12. Mike E

     /  09/01/2018

    De lågutbildade, korkade och primitiva journalisterna på Värnamo Nyheter når inte läkaren Ida Höglund till knäskålarna. Sveriges journalister är ett motbjudande pack.

    Svara
  13. Gorby

     /  09/01/2018

    https://twitter.com/daccraft/status/1035674606215069697

    https://twitter.com/daccraft/status/1035675661082521605

    https://twitter.com/daccraft/status/1035677306940006400

    https://twitter.com/ossilintweets/status/1035675365698674688

    Svara
    • Motkraft

       /  09/01/2018

      Försöker hitta publikbilder på deras Facebook och Instagram och hittade bara en bild som jag undrar om är en arkivbild eller om är tagen på festivalen?

      Andra bilder jag kan hitta så har kameran placerats lågt och i en vinkel så att ska se mycket ut. Som i detta extremfallet

      Jag tycker det är ok om det finns festivaler som riktar sig till olika målgrupper, får hoppas det blir det mer drag ikväll så de har lite bilder att sprida.

      Om de säljer biljetter vid insläppet och ryktet spridit sig att de även släpper in killar/män så finns viss risk att det är som att öppna dörren för vargar att komma in i fårhagen. Vi får hoppas att det inte kommer att gå illa :S

      Svara
      • Jag bryr mig ärligt talat inte nämnvärt så länge det inte är finansierat på skattepengar. Privata arrangörer ska få sätta upp vilka regler de vill på sina egna evenemang.

        Svara
      • Kan lägga till denna:

        Verkar vara helt okej med människor där.

        Svara
      • Johan A

         /  09/01/2018

        Har sett bilder samt video från festivalen. Det är inte alls särskilt många besökare där. Ganska glest faktiskt. Det verkar som att det inte var så lockande för kvinnor i allmänhet med en festival utan män trots vad Knyckare och hennes anhang har påstått.

        Svara
        • Det största publikhavet som jag sett finns på bild 19 här: http://www.gp.se/kultur/kultur/se-bilderna-fr%C3%A5n-statement-festival-1.8005600

          Jag skulle bli förvånad om det var dåligt med besökare med tanke på all mediahajp och att många säkerligen vill bevisa att detta kan funka. I min erfarenhet så brukar man inte få problem med att dra besökare till arrangemang kring år tre. Det är då eldprovet blir så att säga.

          Svara
          • Johan A

             /  09/01/2018

            Min sambo råkar vara där och det är hennes bilder och filmer jag har sett. Vi ska komma ihåg att det är ganska små lokaler vi pratar om här. En liten lokal gör att en liten publik ser stor ut. Om du trycker in 200 personer i en lokal för 210 och sen ställer dig längst bak och fotograferar så ser det ut som att det skulle kunna vara 2000.

  14. x

     /  09/01/2018

    Svara
  15. hllviken

     /  09/01/2018

    Om sanningen ska fram…

    Svara
  16. Robbe

     /  09/01/2018

    Svara
    • Pelle2

       /  09/01/2018

      Hon är en manshatande radikalfeminist och inget annat.
      Dom intervjuade Knyckare igår och hon menade att det inte rörde sig om diskriminering att förbjuda män och att man skulle se styrkan i könsseparerade rum.
      Då antar jag att hon inte skulle ha något emot en festival utan kvinnor och att hon aldrig kommer att beklaga sig över en styrelse utan kvinnor…

      Svara
      • Dreadlock

         /  09/02/2018

        …Men vänta nu…om könsseparata rum är ok att anordna i privat regi…så är det alltså ok att applicera det på alla andra marknadsplatser ? Neeeej , vänta nu … Mansdominerade privata företag är ju en produkt av patriakatet. Det har inget med fri marknad att göra eftersom styrelsen inte har 80% CIS blondiner i styrelsen. Så går ju snacket. Suck

        Svara
  17. Gorby

     /  09/01/2018

    Svara
  18. Senior

     /  09/01/2018

    Nu börjar det…..
    I somras var det mediciner.

    Svezuela here we come.

    https://www.expressen.se/kvallsposten/oboy-slut-i-hela-landet-karina-40-jattekonstigt/

    Svara
    • Olof

       /  09/01/2018

      Hm, och kan jag få veta vart min Schweppes grape tog vägen tack??

      Svara
    • Rikard

       /  09/01/2018

      Hej.

      God dag, Karina, 40: torrmjölk, lite socker och kakao. Blanda med hett vatten. Vill du ha den kall, låt svalna och kyl sedan i kylskåp.

      Själv är bäste dräng.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

      Svara
      • hllviken

         /  09/01/2018

        Vanilj behövs också om det ska smaka gott!

        Svara
    • Nästan ”lokaltidningsbesvikelse”-nivå på den. Kategori ”Missnöje med butik”.

      Svara
      • Senior

         /  09/01/2018

        Den ÄR slut i hela landet.

        Möjligt att det är helt naturliga orsaker, men varför?

        Svara
        • Senior

           /  09/01/2018

          Jag kan visst svara på den själv:
          Nu produktionslina på oboyfabriken som inte verkar ha kommit igång enligt plan.

          Svara
  19. Pelle2

     /  09/01/2018

    OT:
    Westerholm på Ledarsidorna skriver intressant om att Centerpartiet visste om att Mikhail Yüksel stöttar extremistorganisationen de grå vargarna och lovade att stötta honom om det kom ut.
    https://ledarsidorna.se/2018/08/de-gra-vargarna-en-terroristorganisation-i-svensk-politik/
    Det är ju en riktig praktskandal som media blundar för.

    Svara
    • Senior

       /  09/01/2018

      ”Det är ju en riktig praktskandal som media blundar för.”

      Buissness as usual alltså, inget jag blir förvånad över.

      Svara
      • Olof

         /  09/01/2018

        Jag tycker nästan synd om honom. Nästan. Han kommer förmodligen från en kultur där löften om backning är värda något när drevet kommer…

        Jag menar enda anledningen att Hanif Bali är kvar lär ju vara att Kristersson redan fått känna av antidrevet, så han balanserar på en morakniv. Han vet redan att han inte kan släppa Bali för då tappar han den sista lilla falangen av folk som vill ha ett M med ryggrad men han vågar inte backa Bali för han har helt enkelt ingen ryggrad själv…

        Svara
          • Olof

             /  09/01/2018

            Ja. Det känns nästan konstigt numera att höra två vuxna människor med i någon mån väldigt olika åsikter prata med varandra och göra ett ärligt försök att förstå, och samtidigt pika och trolla varandra under konversationen utan att det spårar ut till någon sorts hat…

            Själv håller jag förstås med ABT, det går helt enkelt inte att lita på (m) och att Bali fortfarande tillåts vara med på nåder ändrar inte det. Samtidigt är jag inte sverigenationalist av nästan exakt samma anledningar som Flam – Sverige är inte och har aldrig varit speciellt nära att vara en demokrati enligt europeisk upplysningstradition.

            Löntagarfonderna var det som övertygade mig om det och som fick mig att rösta för EU. Något jag fortfarande, trots hur illa jag tycker om EU, inte ångrar. EU är illa… men vi svenskar behöver ett rättsligt skydd mot Stockholm och just nu är EU det enda som ger oss det. Svensk rätts och demokratitradition bygger på majoritetens diktatur, utan skydd för individen från makten. Skulle Sverige vara bättre utanför? Jag vet inte, men jag tror inte det. EU är dåligt, men Svenska politiker… ja, Svenska politiker är i många fall ivriga påhejare av det vi ser som de värsta ideerna från EU, vad får någon att tro att de skulle vara mindre benägna att genomföra samma saker men utan möjlighet till överklaganden eller hjälp till opposition från mindre galna länder om vi stod utanför?

            Men som sagt, det här valet finns det egentligen bara en fråga som är viktig och som är alla andra frågors grund (så länge inte majoritet finns för massiv utrensning av offentligt slöseri, vilket jag inte ser som sannolikt inom överskådlig framtid).

          • Känns lite farligt att resonera som till exempel vänstern i Storbritannien: vi kan inte påverka vem som styr i vårt land, så vi måste behålla överstatligheten, eftersom vi just nu har vänner i Bryssel.
            Just nu går EU åt rätt håll, men förr eller senare måste man kontrollera sitt eget land.

          • Olof

             /  09/01/2018

            Jag håller med, det är farligt och det är ett jävla skit att vi måste välja mellan en lokal stat med dåligt grundlagsskydd för individen och en horribel rättstradition, eller en överstatlig enhet med ett gigantiskt demokratiskt underskott.

            Det jag hoppas på är att uppkomsten av fler och konfliktfyllda motpoler i svensk politik äntligen skall få politikerna att förstå vikten av att ha en grundlag som skyddar människor från staten. Att det kan vara bra att faktiskt ha ett verkligt skydd för yttrandefriheten, för det är kanske man själv som behöver det nästa gång. Att det kan vara värt att ha skydd för äganderätten då det kan vara någon annan som kommer och tar ens ägodelar nästa gång.

            Och att, när vi fått det bättre etablerat, kan gå ur eller hjälpa till att avveckla EU i den form det existerar idag.

          • Japp, bara att hålla med:
            * vi vill ha andra smaker än S, S light och S original
            * bort med ”fyraåriga statsministerdiktaturer”
            * yttrandefrihet och äganderätt.

  20. Svara
    • Olof

       /  09/01/2018

      Faller redan på första sidan. Begreppet ”allas lika värde” är till sin natur antidemokratiskt.

      Rebecca Weidmo Uvell har en bra genomgång här: https://uvell.se/2017/06/04/allas-lika-varde/

      Svara
    • Hamon

       /  09/01/2018

      Herregud! Kan folk ens ifrån TV4 ta denna människa och hans egna, helt hopsnickrade ”teorier” ifrån sängkammaren på allvar? Att Polen och Ungern kommit långt på väg emot emot folkmord, när allt de gör är att värna om sitt eget folk och sitt land är så absurt att det inte är värt att bemöta. Om det är fascism, så är jag och nog de allra flesta människor fascister.

      Svara
  21. Olof

     /  09/01/2018

    Förresten, kommer ni ihåg den här: http://www.gp.se/kultur/henrik-arnstad-fem-myter-om-sd-och-invandringen-1.134405

    How’s that working out for you Henrik? Ojoj, kan det vara så att du läst politiserad forskning nu igen? För tyvärr så är det ju så med vetenskap att den bara är meningsfull om man följer vetenskapliga metoder… fria fantasier blir inte mer användbara för att förutsäga framtiden bara för att de fantiserats ihop av någon med en akademisk titel i fria fantasier.

    Svara
    • Tips till Henrik (och många genusvetare och dylikt):
      1) Referentgranskning betyder inte ”läs en gång till och kolla att det fortfarande låter asfett, förfan jag jämför med HITLER, typ!”
      2) Vetenskaplig publikation betyder inte ”publicerat i något som bara läses av institutionen och kompisarna på revolutionära kaféet.”

      (Kan inte läsa GP längre, är det betalvägg på allt?)

      Svara
      • Olof

         /  09/01/2018

        Intressant, den hade ingen betalvägg för mig. Rent allmänt tycker jag det verkar som GP brukar undvika betalvägg för opinion/ledare/etc och främst ha det på nyheter.

        Svara
  22. MickeP

     /  09/01/2018

    Wow, jag börjar faktiskt få lite Trump-vibbar när jag läser om Åkessons valturne.

    http://www.barometern.se/kalmar/storpublik-trotsade-regn-for-att-lyssna-pa-jimmie-akesson/

    http://www.kristianstadsbladet.se/kristianstad/sd-ledaren-mottes-av-jubel-och-applader/

    http://www.blt.se/karlskrona/klaipedaplatsen-fylldes-nar-akesson-gastade-hemmaplan/

    http://www.sydostran.se/karlskrona/sd-i-samtal-vi-kan-bli-vagmastare/

    Trump drog också enorma publikskaror när han valturnerade. Ngt som opinionsinstitut och media helt bortsåg från. Sedan kom chocken.

    🙂

    Att dra tusentals personer i regn och rusk i en hyfsat liten (ursäkta mig Kalmarbor) stad för att lyssna på politik, är inget annat än anmärkningsvärt.

    Jag lyssnade själv till hans sommartal i Sölvesborg och såg anslutningen.

    Vi är en folkrörelse, inte bara ett parti.

    MickeP

    Svara
    • MiT

       /  09/01/2018

      Tror också många kommer att få en överraskning 9 september…

      Svara
  23. MickeP

     /  09/01/2018

    Eller som jag kallar honom…Bjäbb-Jäff.

    MickeP

    Svara
  24. G

     /  09/01/2018

    ”En tredjedel av Sveriges sunnimuslimer vill inte integreras enligt stor forskningsstudie”
    https://ledarsidorna.se/2018/09/en-tredjedel-av-sveriges-sunnimuslimer-vill-inte-integreras-enligt-stor-forskningsstudie/

    Svara
  25. MickeP

     /  09/01/2018

    Titta på den här bilden.

    Det är vanliga svenskar. Sådana som jag har växt upp med. Kanske inte ngra fotomodeller direkt.

    Men de har gjort sig besväret att ta sig till ett politiskt möte. Och de har ngt i blicken…

    MickeP

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.