Påminnelse inför valet: Del 12

Dags för del 12 av min informationsserie inför valet om vad som hänt, mest på politik- och mediesidan, de senaste 4-5 åren.

Påminnelse inför valet: Del 1

Påminnelse inför valet: Del 2

Påminnelse inför valet: Del 3

Påminnelse inför valet: Del 4

Påminnelse inför valet: Del 5

Påminnelse inför valet: Del 6

Påminnelse inför valet: Del 7

Påminnelse inför valet: Del 8

Påminnelse inför valet: Del 9

Påminnelse inför valet: Del 10

Påminnelse inför valet: Del 11

Så dags för näst sista delen. Ja ni läste rätt, det blir en del till!

SVT Kulturnyheterna hade dagen innan julafton 2014 en sammanfattning om ”mensåret 2014”.

Män för jämställdhet, numera heter de MÄN, lanserade FATTA MAN och inget representerar ju män som xingboarders (heter Make equal nu), fattanu och femtastic… Finns massor med mer i inlägget!

Ett av de största och viktigaste problemen i Sverige har ju varit att det finns fler gator som är uppkallade efter än vad det finns som är uppkallade efter kvinnor. SCB har tagit detta problem på allra största allvar och 2014 så presenterade de en ordentlig sammanställning som avslöjade ett nästan lika stort problem till som man helt missat tidigare: Gator med namn efter män var inte bara fler till antalet, de var i genomsnitt längre också!

Aftonbladets ledarredaktion visade upp sitt mångfaldiga julbord 2014. Visst riktigt skriker man ut att man gillar olika?

Ännu mer från Public Service, ”tomteröd kultur”.

Har ni firat Fittas dag någon gång…?

2014 upphöjdes Arnstad till historiker. Finns många tweetar FRÅN honom också i inlägget! Tweeten ovan handlar om när Arnstad förklarade att en viktig del i nyfascismen var att förneka att man var nyfascist. Häpp!

2014 var özz Nujen väldigt intresserad av kvoterade styrelser. Utom i de han själv satt i förstås. Många tweetar i inlägget! Missa inte!

2014 var Virtanen besatt av Marcus Birro.

”Vi män har bara privilegier” säger Fredrik Bondestam på Nationella sekretariatet för genusforskning. ”Experten” som kallas in för att undervisa lekmän i jämställdhet var ordförande för Män för jämställdhet, numera MÄN, vid tillfället.

Arnstad när budgeten hade fällts 2014.

Nästan 6 miljoner till värdegrundsforskning. Projektet ska vara klart i år, i alla fall så har det snart gått 4 år, så borde vara dags att redovisa framöver?

Minns ni när SVT började köra med öppen politisk opinionsbildning istället för den vanliga illa dolda? Helena är en välbetald radikalfeminist som har synpunkter på hur arbetare fördelar föräldraförsäkringen.

Lite från @sweden som ska läggas ner efter den här månaden. Man har väldigt ofta satt kontot i händerna på rena extremister som Amina ovan. Väldigt ofta…

Sverige de senaste 8-10 åren…

UR:s ”Folkbildningsredaktion” skulle göra ett program om historia med ”ett normkritiskt perspektiv”.

Ovan ser vi några recensioner av DN-mössan. Vad är det kanske ni undrar? Det finns väl förklarat här!

Kommer ni ihåg det där debatt mellan Sverige och Danmark? Danskarna skickade kunniga och pålästa debattörer i tron att det var seriöst. Sverige skickade psykfall…

Blev ett klipp om det också.

Klippdigochskaffadigettjobbmaktordningen. Handlar om en som känner sig diskriminerad när hon inte kom in på en dansskola. Med sin rollator… Men verkligen på tiden att hon börjar jobba för hon är förutom scenkonstnär även genusvetare. Så hon ville alltså inte jobba ändå utan ville lalla runt med en rollator på en dansskola.

Vad fick Hanna Fahl att se sådär ertappad ut? Hon ser ju nästan ut som när man kommer hem och hela huset är i kaos och hunden försöker gömma sig bakom soffan?

Kommer ni ihåg uppfostringslappen i Karlstad? Klistermärket som kommunen skickade ut som man skulle klistra på dörren eller brevlådan om man ”var för öppenhet”?

Fast kommunalrådet som ivrade mest för idén, Nisser, var inte så mycket för öppenhet visade det sig då han själv inte ville sätta upp nån klisterlapp på sin brevlåda.

Rödvinsargumentet.

Vid Lucia skulle man låta Staffan gå längst fram i tåget hade genusfolk värkt fram.

Hon menar att frågan om pojkar får vara lucia är väldigt snårig. Fördelen är att man luckrar upp indelningen mellan pojkar och flickor. Samtidigt hamnar man i en annan rådande stereotyp – att pojkar och män tar mer plats och får mer uppmärksamhet.

– Vad händer om en pojke kliver fram och tar platsen som Lucia och rampljuset? Då får flickorna kliva tillbaka återigen fast det nu för en gångs skull faktiskt fanns en högtid där en kvinna står i fokus. Så det blir ingen bra lösning att killar inte får vara lucia, men inte heller att de får vara lucia.

– Varje klass har fått nominera kandidater utifrån ett värdegrundstema, någon som är en extra bra kompis eller medmänniska.

Men det är inte lätt att vara tokreligiös i genuskyrkan. Vad man än gör så kan det bli fel.

Den absolut mest bisarra bilden jag sett i media 2015 är den ovan. Ja kanske det här decenniets mest bisarra bild i media.

Rektorn på Järfälla gymnasium tycker det är otroligt viktigt att bli blåst på minst 625 000 kr.

Vad är det absolut värsta med salafister enligt Sveriges Radio? De har en ”konservativ syn på bland annat könsroller”. Det var liksom det värsta i SR:s värld…

Allah kan inte alls vara Lucia i Sverige. Minns ni dubbelmoralen från svensk media?

2016 så hände det! Vi fick äntligen en genusprofessor i lesbisk litteratur!

Det var så det började på 30-talet som Sveriges mest kända historiker skulle ha sagt.

2016 slog den mest lända historikern i Sverige fast att GP:s ledarsida var ULTRANATIONALISTISK.

Sverige har gjort Pakistan, Indien och Turkiet sällskap i gänget stater som censurerar på fb.

Och bara för någon vecka sedan presenterade regeringen en handlingsplan om hur vi ska stävja rasism och främlingsfientlighet, säger Alice Bah Kuhnke och fortsätter:

– Jag ska också bjuda in Facebook i Sverige för att prata om hur vi kan arbeta framöver. Jag är övertygad om att de inte vill vara en arena för hot, hat och falska nyheter.

Och för er som börjar med yada yada om att Sverige inte censurerar på fb genom att säga att fb är ett privat företag och gäsp gäsp. Om en stat säger ”Vi har lite önskemål om innehållet på tjänsten som ditt företag tillhandahåller som vi vill diskutera. Förresten, det är ett fint företag du har här, vore synd om något hände med det i det här landet” så är det att vilja censurera.

Historien om den där ensamkommande Arif som fick en tsunami av kärlek från batikdamer efter att han dömts för sexofredande mot en 14-årig tjej rullade vidare. Han skulle utvisas helt plötsligt och satt och uppdaterade sin fb med fraser och ord som fick de kärlekskranka damerna att bli alldeles till sig i tr[inert valfri hård vokal]sorna.

Mest till sig blev hon ovan som t o m gjort en kudde med honom som motiv…

Patriarken från Nordpolen. Det sitter folk som på riktigt funderar på såna där saker om jultomten…

En artikel i DN om det stora problemet att män inte sprider runt en massa skvaller om sin fru som den värsta sladdertackan. De vill tydligen att män ska börja recensera sin partner, kanske hur hon är i sängen, med främmande män. Helst med ett radikalfeministiskt färdigt frågeformulär, en sk ”killmiddag”.

Hur media beskriver olika möten som hålls om samma sak. Det som hon ovan höll pratade om fritidsgårdar mot våldtäkter och gruppvåldtäkter. Beskrivningen av det mötet var rätt neutralt, man letade inte efter något att anmärka på i alla fall och man hittade inte på. Det andra mötet höll Lamotte

Ett annat möte på samma tema ordnades på Stortorget av Joakim Lamotte, opinionsbildare med fokus på bland annat sexualbrott.
”Vad bör polisen göra? Vad är politikernas ansvar? Vad vill du säga till våra makthavare? Hur känns det att bo i Malmö nu? Vad krävs för att få stopp på gruppvåldtäkterna?” skrev han i sin uppmaning till Malmöborna att delta.
I direktsändningen visades en betydligt mindre skara människor än på mötet vid Sofielund. Och det var invandring som dominerade samtalsämnet.
– Det handlar om misslyckad integration. Man är för tolerant mot människor som inte sköter sig, sade en man och krävde, precis som människorna på mötet i Sofielund, att politikerna skulle ta ansvar.
– Ta tag i problemen i tid, redan i skolan, för de som skapar en dålig studiemiljö, tyckte han.
Och de sista minuterna blev kvinnor i livestreamen otåliga: varför var det bara män som pratade?
Men kvinnor nämndes åtminstone i slutet.

Sådär beskrev reportern det mötet. Det var inte ens nära en riktig beskrivning av det som avhandlades på mötet. Reportern hade förmodligen inte ens sett sändningen men ÄNDÅ måste hon hitta på något. Något negativt.

Aftonbladets julbord 2017.

vc3a4nsterprofilen-anklagas-fc3b6r-c3b6vergrepp

Hösten 2017 blev som en ny version av ”tio små negerpojkar” fast med namnet ”tio små vänsterpojkar” i stället när #metoo gick fram som en slåttermaskin i de egna leden.

fittselfies

Kultur i Public Service: Fittselfies…

opinion-live-om-genusvetenskap1

En genusprofessor, som det verkar gå 13 per dussin av, skulle försvara, och lyfta, sin vetenskap i en debatt mot Ivar Arpi. Det gick inget vidare. Det hon hade var konspirationsteorier värdiga Alex Jones.

Det var del 12. Sista delen kommer i morgon eller på lördag!

MVH

MiT

Lämna en kommentar

91 kommentarer

 1. Allting i valet handlar just nu om ett parti – nu såg jag en lapp som hade satts upp i busskuren med ”För dig som tänker rösta på Sverigedemokraterna…”, som hade ungefär samma utformning som drive by-kommentatorn härom inlägget. Jag antar att det finns en klipp- och klistra-mall någonstans.

  Med det sagt så undrar jag hur många röster denna påtagande desperation snarare ger Sverigedemokraterna?

  Svara
  • Melmac

    /  09/06/2018

   Alla dessa dubbelmoralskändisar som aldrig tar ut vanlig lön utan skatteplanerar utdelningar ur sina företag, de är SDs och andra små partiers bästa valarbetare. Folk hatar att bli skrivna på näsan av människor som aldrig lever som de lär och som bor i sin Stockholmsbubbla. Ute på landsbygden där hög skatt helt plötsligt inte ger dig kollektivtrafik, inga butiker, inga skolor, ingen äldrevård etc., där gror missnöjet lavinartat. Det är som Ganman kallar det, Sveriges Trumpland, de som politikerna glömde (sket fullständigt i)
   De kan dra åt helvete allihop!

   Svara
 2. Tor

   /  09/06/2018

  Om man inte kan bestämma om man ska rösta SD eller AfS kan man titta på sista torgmötet de hade idag i Nyköping

  Efter 30 minuter var de tvungna att avbryta på grunda av en invandrar mob.
  Det spottas och kastas grus.
  AfS tackar och bockar publiken för att de bevisar deras tes.

  Hittar ingenting på Aftonbladet, Expressen eller svt.se
  Tror de har lärt sig läxan om hur de demoniserade SD. Den här gången håller de knäpptyst.
  Vi vet ju alla hur de kommer att gestaltas på söndag kväll av en enig journalistkår.
  ”SD var ju rasister och nazister – men nu har vi riktiga nazister och rasister i riksdagen.”

  Tänk om vänsterpartiets möte skulle störas på liknande sätt av riktiga nazister.
  Skulle dras runt i alla kanaler i evigheter som ett enormt hot mot demokratin.
  Det nya Ådalen…

  Svara
  • Invandrarupplopp. Youtubefilmen har ≈ 8000 visningar nu. Dessutom visas den på Facebook m.m.
   Chockerande vilka attityder våra gäster har – de som behandlas med silkesvantar och får allting. Total respektlöshet!

   Svara
  • Kort variant på ≈ 5 minuter

   Svara
  • x

    /  09/07/2018

   De s.k. motdemonstranterna begriper inte att deras beteende får motsatt effekt.
   Genom sin odemokratiska huliganism ger de AfS rätt vilket resulterar i fler röster istället för tvärtom.
   Hade de varit tillräckligt smarta för att agera i egenintresse, så hade de inte gå dit och gett AfS ännu mer uppmärksamhet.

   Svara
  • G

    /  09/07/2018

   Svara
  • Weasel

    /  09/07/2018

   Jag vet inte varför jag skulle rösta på afs på grund av att invandrare o vänsteraktivister förstör deras valmöten ?
   Med det resonemanget kan jag ju lika gärna rösta på sd eftersom dror feiler spelar saxofon på deras valmöten.
   Det finns 1 miljon skäl att rösta på sd och 1 miljon skäl att rösta på afs, och att extremister förstör deras valmöten och hotar dom är ett av dessa skäl.
   Men det är inte ett skäl att välja det ena framför det andra.

   Svara
   • Tor

     /  09/07/2018

    Weasel
    Helt rätt.
    Visar mer på vänsterns och feministernas odemokratiska läggning.
    När vänsterblivna står och skriker på andras valmöten, i stället för har driva egna, så vet man att man är ligger rätt.

    Det som däremot är skäl för det ena eller det andra är:
    Innan AfS fanns var SD den enda protesten mot invandringen.
    Väldigt många från M gick till SD, trots att de socialister.
    Nu med AfS så finns ett alternativ för högerblivna.

    Svara
 3. MiT

   /  09/06/2018

  ”Gästskribent Pär Ström: Stoppa korståget mot yttrandefriheten!”
  https://detgodasamhallet.com/2018/09/06/gastskribent-par-strom-stoppa-korstaget-mot-yttrandefriheten/

  Svara
 4. De röda khmererna i Stockholms Stadshus:

  http://juliacaesar.blog

  Svara
 5. Tor

   /  09/06/2018

  Tvisten om invandringen handlar ytterst om Sveriges förhållande till sitt urfolk
  – skulle vara en omöjlig rubrik från Aftonbladet.

  Men ”Tvisten om samerna handlar ytterst om Sveriges förhållande till sitt urfolk” går alldeles utmärkt.

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/karEbk/tvisten-om-samerna-handlar-ytterst-om-sveriges-forhallande-till-sitt-u

  Samerna – det mest ursvenska folk som finns.
  Enligt Wikipedia:
  I en studie från 2007 kom forskarna fram till att merparten av samernas äldsta förfäder verkar ha kommit till Norden mycket snart efter istidens slut, antingen från den europeiska kontinenten eller från öster eller från båda hållen. En inflyttning ska sedan ha skett från öster, förmodligen vid flera tillfällen, där den första förmodligen skedde för 6 000–7 000 år sedan och ytterligare inflyttning så sent som för 2 000–3 000 år sedan.[1] Detta överensstämmer ganska väl med hur en del arkeologer tolkat fynd från motsvarande tidsperioder.

  Med andra ord som oss vanliga Svenskar – men med påfyllning av gener från andra folkgrupper än oss.
  Men Svenskar finns inte som folk – bara Samer. Logik?

  Svara
  • Grodan Boll

    /  09/07/2018

   Målstolparna har flyttats en del. Nu är det inte folket som är det man ska värna om, utan deras kultur. Konsekvenserna av den nya policyn verkar ingen försökt gå till botten med än, men jag är säker på att det kommer gå fin-fint.

   Svara
  • Samernas urfolksstatus

    /  09/07/2018

   @ Tor.
   Det råder en del missuppfattningar om Samernas status som urfolk. Urfolksstatusen vilar på den grund att Samerna som eget folk fanns i bl.a. Norra Sverige då staten Sverige bildades.
   Och att dom och deras områden då införlivades i Sverige.

   Man ser ofta missförståndet att de skulle vara mer urfolk än Svenskarna i Sverige,
   och man menar då hela Sverige. Naturligtvis är Svenskar urfolk i övriga Sverige. Skillnaden är att de inte koloniserats av annan stat.

   I övrigt gällande rätt till jakt Fiske Renskötsel osv så vilar den på urminnes hävd principen.
   Och är en rätt som folkgruppen samer upparbetat genom långvarigt bruk av markerna.
   Långt innan staten Sverige fanns. Rätten i sig är en egendomsrätt som ger brukningsrätt men ej äganderätt till markerna,

   Svara
   • Tor

     /  09/07/2018

    Samernas rätt som ursprungsfolk är få som motsätter sig, däremot är de stor debatt om det över huvud taget finns ett Svenskt folk.

    Svara
 6. Gorby

   /  09/06/2018

  Svara
 7. Senior

   /  09/06/2018

  Jag fick nedanstående text tillsänd mig, enligt utsago saxat från Linnea Claessons facebook.

  Tanken var nog att dessa 8 punkter skulle skrämma iväg folk från SD.

  Mitt problem är snarare att jag tycker SD har en poäng på samtliga 8 punkter.

  Hade jag varit tveksam innan råder inte längre någon tvekan om vilka som kommer att få min röst.

  Här kommer texten:

  ”Jag frågar dig som tänkt rösta på SD: Vill du verkligen ha en politik som försämrar så mycket för kvinnor? Här är en snabblektion i Sverigedemokraternas kvinnofientliga politik.

  1. SD är det enda parti som vill sänka aborträtten från vecka 18 till vecka 12.

  ▪️

  2. De vill att vårdpersonal ska kunna vägra att utföra abort

  ▪️

  3. SD är emot assisterad befruktning vilket sätter stopp för möjligheten att skaffa barn för kvinnor som lever ensamma, eller med en annan kvinna.

  ▪️

  4. SD har inte röstat för en enda Hbtq-reform

  ▪️

  5. SD vill ta bort genuspedagogik i förskolan

  ▪️

  6. Ta bort pappamånaderna

  ▪️

  7. Ta tillbaka vårdnadsbidrag (erkänd kvinnofälla som inneburit att fler kvinnor stannar henne istället för att delta i arbetsmarknaden)

  ▪️

  8. Ta tillbaka sambeskattningen (togs bort redan på 70-talet för de medför i långa loppet att kvinnor får sämre lön, blir beroende av männen och att de kanske inte ens lönar sig för kvinnor att jobba alls, get back to the kitchen typ)

  ▪️

  En röst på Sverigedemokraterna är en röst MOT kvinnors rättigheter.

  ✊🏽✊🏼

  Sprid budskapet och DELA filmen! Det är nu du kan göra skillnad!”

  Egna kommentarer:

  1. Enig.
  Dock är det fortfarande, precis som idag, möjligt efter granskning av omständigheter fortfarande tillåtet….. Det enda man de facto gjort är att flytta gränsen för eget beslut 6 veckor. (Har man inte bestämt sig på 12 veckor liksom……. Gör då 6 ytterligare veckor betänketid i ovisshet någon skillnad, förutom att fostret hinner utvecklas ytterligare?)

  2. Ganska enig; det torde inte vara så svårt att hitta personal som gör detta på frivillig basis. Hur engagerad och motiverad blir en människa i en uppgift om man tvingas till den mot sin vilja?

  3. Skiter i vilket, skall dock inte finansieras med skattepengar.

  4. Se ovan, med tillägget att likhet inför lagen skall råda, oavset kön, etnicitet, sexuell läggning eller annat…

  5. Helt enig.
  Se punkt 7.

  6. Helt enig.
  Ge dagarna till barnet om vi nu skall ha dessa dagar. -För föräldrarna att disponera och leja ut på sig själva, mormor, grannen, dagis, eller för familjen lämpligaste lösning…

  7. Helt enig.
  Min åsikt är att barnen mår bäst hemma med sina föräldrar så länge som möjligt. Av flera orsaker. Inte bara för barnets trygghet, utan även att kunna slippa ”genuspedagogik” och annat skit på dagis….
  Det är föräldrarna som skall indoktrinera sina barn med värdegrund. Den enda tvingande värdegrund barnen skall indoktrineras med från stat och myndigheter är Svea rikes lag. Dagis och skola skall vara politiskt neutrala.

  8. Helt enig.
  Varför skall en familj inte kunna leva på en lön?
  Detta var en socialistisk fint att tvinga ut halva befolkningen i beskattade yrken, där de fick fortsätta med samma sysslor som innan, men nu skatta för det istället för att förädla värdet/tjänsten skattefritt i egna hemmet.

  (Nu har man ju dragit detta ännu längre, nu skall du städa som yrke, skatta för det, därefter leja ut din egen städning hemma till RUT istället, och låta RUT skatta för det av dina redan skattade pengar……)

  Inalles: En röst på SD är en röst FÖR både kvinnor och mäns egna rättigheter och friheter.

  Detta sagt i väntan på ett äkta/riktigt borgerligt alternativ skall växa till sig.

  Svara
  • Tor

    /  09/06/2018

   Tack Senior
   (Men – varför vänta på att borgerliga alternativ växer till sig. Din röst är just det som får dem att växa.)

   1. SD är det enda parti som vill sänka aborträtten från vecka 18 till vecka 12.

   Ja, Har man inte kommit på att man är gravid och vill göra abort så ska man utredas.
   Att bara karva ut ett friskt foster för att man inte ids söka abort i tid är det lataste av det lata.

   2. De vill att vårdpersonal ska kunna vägra att utföra abort

   Vi respekterar alltså att människor på grund av religion inte vill äta gris, men om någon inte går med på att karva ut ett friskt foster – då jävlar.

   3. SD är emot assisterad befruktning vilket sätter stopp för möjligheten att skaffa barn för kvinnor som lever ensamma, eller med en annan kvinna.

   En icke närvarande pappa är det vanligaste felet när det går fel för killar.
   Här vill hon inte ens ha någon pappa.
   Ett problem som säkert är ”jättejobbigt” för feminister. Hur mycket de vill ha oberoende av män så måste de ha mannens säd – och gener.

   4. SD har inte röstat för en enda Hbtq-reform

   Det mesta inom hbtq är marxism – bra val.

   5. SD vill ta bort genuspedagogik i förskolan

   Att genuspedagogik över huvud taget letat sig in i förskolan skulle vara straffbart.
   Det mesta inom genuspedagogik är marxism.

   6. Ta bort pappamånaderna

   Ta bort alla månaderna. Prata med din fru om hur ni ska dela upp.

   7. Ta tillbaka vårdnadsbidrag (erkänd kvinnofälla som inneburit att fler kvinnor stannar henne istället för att delta i arbetsmarknaden)

   Här är jag enig med Linnea – men av andra orsaker.
   Att ge bidrag för att man inte kan leva på sin lön är sjukt.
   Sänk skatten och se till att man kan leva på en lön. Punkt 8
   Här är väl inte SD förstaval precis. De är ju in grunden socialister och tycker om bidrag och hög skatt.

   8. Ta tillbaka sambeskattningen (togs bort redan på 70-talet för de medför i långa loppet att kvinnor får sämre lön, blir beroende av männen och att de kanske inte ens lönar sig för kvinnor att jobba alls, get back to the kitchen typ)

   Har Linnea inte tittat på löneutvecklingen för kvinnor.
   Stort problem att männen blir beroende av kvinnorna – kvinnorna tappar respekten för männen. Också att när kvinnan tjänar mycket så svider det mer att skaffa barn. Man hinner inte med mer än 1 till 2 barn.

   9. Som hon glömde att skriva.
   Vi tar in mängder med män från främmande kulturer som är emot allt vad feminismen står för.

   Svara
   • Senior

     /  09/07/2018

    Bra tillägg.

    Svara
   • Sune

     /  09/07/2018

    Har mången gång funderat på varför det är så viktigt med både pappamånader i föräldraförsäkringen OCH assisterad befruktning för ensamstående kvinnor.

    I det ena fallet för att det är så viktigt att barnet anknyter till både mor och far, i det andra för att det inte är det?

    Svara
  • Rikard

    /  09/07/2018

   Hej.

   Senior och Tor har ju redan täckt det viktiga så jag tänkte slänga ut en tangentiell fråga:

   Tror ni som jag att den sönderfallande skolan och dagisverksamheten är en huvudorsak till sedan 1990-talet kraftigt ökande psykisk ohälsa?

   >Mer än halva barndomen och tonårstiden utan föräldrar men i barngrupp
   >Hög stress över hela dagen i förorternas skolor (detta är en faktor där oordningen och kaoset ökar med raketfart från ca 1990-95)
   >Framgångslögnen: ”alla kan bli Zlatan/starta Framfab/vad den vill”
   >Akademiserings- och certifieringshysterin
   >Medias konstanta panikläge: från det av många då antydda Fjärde Riket vid Tysklands återförening, till Rysslands sammanbrott till ‘skurkstater’ med kärnvapen, till klima(k)t(erie)ångest
   >Årtionden av via kultursektorn levererade skuldkänslor: det är fel på dig om du inte är tillräckligt bög/lebb/trans/brun/religiös/ateist/vegan/känd/skriv denna veckas grej

   Är det inte i det kaos den mediala-politiska-kulturella sektorn skapat med sitt förintande av nationalkaraktären, patriotismen och familjen som roten till grasserande psykisk ohälsa bör sökas, eller finns det en enklare förklaring?

   Är det vårdens ofantliga sektor som ständigt hittar nya saker att patologisera och ständigt flyttar en redan godtycklig gräns för vad som räknas som psykisk ohälsa nedåt? Kanske är det inte ‘eller’, utan ‘och’.

   Bara en tanke som hennes infantila lista väckte, då hon är ett barn av sin tid.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare
   PS Att tala om abort som kvinnans rättighet är inte ett neutralt eller opartiskt språk: det är ett klart ställningstagande att en kvinna har en rätt att avsluta ett livsdugligt fosters liv enkom för att hon vill det. DS

   Svara
  • Olof

    /  09/07/2018

   1. Det är i alla fall rimligt att överväga allt efter som möjligheterna blir allt bättre för överlevnad utanför modern. Frågan är om man i framtiden kommer kunna lösa intressekonflikten genom att helt enkelt flytta över fostret i en artificiell livmoder istället?

   2. Mja, jag tycker det borde finnas en frihet att förhandla till sig ett sådant kontrakt. Jag tycker det är rimligt att neka anställning om rollen kräver att uppgiften kan utföras, t.ex på orter med begränsat med personal.

   3. Lyxkonsumption för ögonblicket. Vi har andra hål i budgeten.

   4. Du uttryckte det bra.

   5. Helt enig.

   6. Kul att se någon mer med samma ide. Jag tycker dagarna bör vara kopplade till barnet och utformade på liknande sätt som vård av närstående, så att fler kan hjälpa till. Det skulle underlätta för föräldrar och samtidigt skapa ett större och historiskt sett mer naturligt trygghetsnät för barnet, med tidiga relationer till andra närstående.

   En frihetlig reform som dessutom kan säljas in som ett framsteg till både de som uppskattar traditionella och de som föredrar icke-traditionella familjekonstellationer.

   7. Frågan är om det behövs på samma sätt om man reformerar mer som beskrivet i punkt 6.

   8. Inte helt såld på iden. Mest för att jag inte gillar att staten har allt för mycket inblandning i relationer. Finns det andra konstruktioner som skulle kunna medge liknande effekt, fast på ett relationsneutralt sätt? En konstruktion som t.ex försörjningsavdrag, att man kan dra av om man försörjer någon med en inkomst under en viss nivå?

   Svara
  • Vissa saker (Edwards syndrom) går att upptäcka tidigast vecka 10, så jag förutsätter att man då automatiskt ges tillstånd fram till vecka 18.

   (De flesta med Edwards är dödfödda eller dör första året. En procent blir 10 år gamla. Kan inte tänka mig att någon vill tvinga någon att genomgå detta.)

   Svara
   • Rikard

     /  09/07/2018

    Hej.

    Därav nödvändigheten att abort av medicinska skäl kvarstår som möjlighet.

    Att tala om ditt exempel som ”kvinnans rätt till sin egen kropp” leder bara tanken fel.

    Ang. vägran att utföra arbetsuppgifter av religiösa skäl: fullt acceptabelt för privat anställda, om det framförhandlats vid anställning eller annat förhandlingstillfälle. Inte för offentligt anställda – där bör man ta sitt eget moraliska ansvar och antingen byta jobb till ett man kan förena med sin moral, eller acceptera att underordna sin moral arbetsuppgiftens krav.

    Att kräva privilegiet att slippa arbetsuppgifter, men med bibehållen befattning och lön med hänvisning till vidskepelse skall inte uppmuntras, ej heller kompenseras för.

    Vad blir nästa steg? Att en urolog som ogillar homosexualitet hos män slipper undersöka misstänkta homosexuella men ändå skall ha sin läkarlön?

    I så fall vill jag meddela att min religion förbjuder mig att lönearbeta eller betala skatt, samt att otrogna skall försörja mig…

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
 8. Dubito, ergo cogito

   /  09/06/2018

  Tackar för dina återkommande påminnelser. Här bjuder jag tillbaks. Nu äntligen verkar det dyka upp statistik på vad saker egentligen kostar.

  Svara
 9. Nisse Hult

   /  09/06/2018

  Har ”röda lappen i Karlstad”, varningen av bibliotekarien och andra kommunala övertramp som omnämns ovan lett till några konsekvenser i denna valrörelse? Eller är det bara bortglömt av de flesta?
  Sattes dessa vansinniga röda lappar överhuvudtaget upp i större mängd? Eller lyckade ”vanligt folk” genomlysa eländet och vägrade? Är det någon som vet?

  Svara
 10. Vic

   /  09/07/2018

  Här har jag suttit och tagit min kvällswhisky för att glömma allt elände en stund och direkt efter går jag förstås in på Toklandet av alla bloggar… Har hamnat i en ond spiral där sinnet aldrig får någon frid.

  Svara
 11. MiT

   /  09/07/2018

  Svara
 12. x

   /  09/07/2018

  Svara
 13. x

   /  09/07/2018

  Svara
 14. x

   /  09/07/2018

  Bra förslag!
  I det biometrisk registret borde DNA ingå som en självklar del, vilket skulle underlätta vid brottsutredningar.
  Troligtvis skulle även antal brott minska eftersom risken att åka fast ökar.

  Svara
 15. x

   /  09/07/2018

  Va fan får vi för pengarna?

  Svara
  • Jag är inte för privatiseringar i sig (mångt och mycket så har högern en tendens att hylla dom, oavsett om det funkar i slutändan eller inte), men Arbetsförmedlingen känns spontant som en myndighet som skulle må bra av det.

   Jag har vänner som inte pluggade vidare efter gymnasiet och hamnade på Arbetsförmedlingen – de beskrev det som ett vuxendagis. De blev skickade på totalt värdelösa ”datakurser” där de fick lära sig Word. Förvisso 15 år sedan, men 19/20-åringar då som ska lära sig Word? Ett verktyg som man använt genom högstadiet/gymnasiet plus att vi hade datakunskap genom hela gymnasiet?

   Ett annat fall jag kommer ihåg för inte så länge sedan var en historia om att de hade skickat drygt 100 på charkutbildning. Problemet som uppstod var givetvis att många av dessa helt enkelt vägrade arbeta med griskött. Skulle en sådan blunder uppstått hos en privat aktör som får betalt för förmedlade jobb?

   Svara
   • Melmac

     /  09/07/2018

    AF är nått så in i helvete förlegat. Jag har en enda gång fått ett jobb genom dem, det var innan alla rekryteringsfirmor dök upp. Innan dess så var jag tvungen att sitta på ett ”Datortek” med en massa äldre herrar och damer som var livrädda för datorer. Efter två gånger fick jag springa runt och hjälpa till med utbildningen för att handledarna inte hann med.

    Privatisering ska inte ske, som mycket annat, för sakens skull. Man bör tänka till mer än en gång

    Apoteken tycker jag är bra, priserna har kanske inte gått ner generellt, men man hittar nästan alltid det man söker på erbjudande och tillgängligheten är bättre.
    Bilprovningen har bara gjort det dyrare (alt. så är det vad det faktiskt kostar nu för tiden)
    Vårdcentraler, ja absolut! Vår privata läkargrupp (som samägs av läkarna) fungerar utmärkt och de har alltid tid. Gäller det ett barn lyckas de klämma in det nånstans utan att kvaliteten påverkas.
    Skolor, ja så länge de inte är religiösa och så länge de följer läroplanen. Om inte, vite och sen nedläggning när man fått ut eleverna på andra skolor.

    Svara
   • x

     /  09/07/2018

    Privatiseringar är inget självändamål och löser inga problem om man inte samtidigt bryter upp verksamheten så att det uppstår konkurrens.
    Felet som gjorts i bl.a. i många kommuner är att de ersatt vissa verksamheter med kommunala monopol med privata.
    Privata monopol är lika illa som vilka andra monopol som helst, ja de kanske är ännu värre eftersom de behöver gå med vinst.
    I en sund konkurrens hålls priserna nere samtidigt som verksamheten utvecklas och effektiveras för att locka nya kunder.
    Lika viktig som konkurrensutsattheten är betalningsmodellen som bör vara resultatbaserad.
    I AF:s fall borde de privata få betalt för varje anställning de lyckas förmedla, t.ex. skulle en tillsvidareanställning ge mer betalt än visstidsanställning.

    Svara
   • Rikard

     /  09/07/2018

    Hej.

    Af kan läggas ned helt och hållet. Någon sorts hybrid med offentlig finansiering av privata arbetsförmedlingar är det sista vi skall ha – det kombinerar bara de sämsta egenskaperna hos privat och statligt, utan några av fördelarna.

    Överför kontrollen av a-kassan till facken och gör den helt premiefinansierad istället för skattefinansierad. Sänk arbetsavgivaravgiften enligt norsk modell: ju längre ut från Stockholm (och Göteborg, Malmö) desto lägre tills den på lämpligt avstånd är noll. Ett enkelt sätt att ‘låta hela Sverige leva’ för att låna en floskel.

    Arbetsträning, rehab och terapijobb bör sortera under en vårdenhet med detta som huvudsyfte. Där kan och bör även F-kassans del av arbetet inordnas. Dagens (minst!) fyrdelade system på Af, F-kassan, vården, och kommunen, är formidabelt ineffektiv, dyrt, och korrumperat. Där är fler än en ‘brukare’ som använts som privat arbetskraft i kommunbossars trädgårdar och företag.

    Vad mer? Återuppväck den gamla idén med att vuxna skall kunna omskola sig – inte akademiskt men väl med yrkesutbildningar. Återigen, dagens system med Lernia och dylika hel- eller halvstatliga/kommunala företag är dyr, dum och dålig. (Här krävs mer detaljerad text om hur man vilka utbildningar som bör hållas var, i vilken omfattning osv.)

    Även F-kassan kan i stora delar läggas ned. (Här kunde jag skriva tills skägget växer till golvet…)

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • I ”Julaftonsteoremet” (1976) svär Åkerman i folkhemskyrkan när han skriver om produktivitet och automatisering: ”För att garantera sysselsättningen överföres sålunda många tjänster till det allmänna, där de verkliga kostnaderna kan maskeras.”

     En gång hade vi ”fattigvård” och ”idiothem”.
     Det var mer ärligt.

     Svara
 16. Gorby

   /  09/07/2018

  Svara
  • x

    /  09/07/2018

   Det är Kjelle som suttit bakom tangentbordet och hittat på…

   Svara
  • Fredde

    /  09/07/2018

   Det sjuka är att det krävs rejält med mod av Börje Salming att våga gå ut och säga att han inte har valt sida.

   Svara
 17. Gorby

   /  09/07/2018

  Svara
  • Jonas

    /  09/07/2018

   Man kan se AfS som en test av vilka som är för demokrati eller inte.
   I en riktig demokrati så är folket fritt att ställa upp i valet eller rösta på den de tycker är mest lämpad att styra landet, även om det innebär att folket röstar på den som lovar att avskaffa demokratin.

   Svara
   • x

     /  09/07/2018

    ”även om det innebär att folket röstar på den som lovar att avskaffa demokratin”.

    NEJ, där går gränsen!

    Svara
    • Grodan Boll

      /  09/07/2018

     Ingen mellanmjölk här. Antingen eller. Jag kommer givetvis hålla alla som röstar mot demokrati personligen ansvarig för sin idioti.

     Svara
 18. Grodan Boll

   /  09/07/2018

  http://www.gp.se/kultur/kultur/konspirationen-%C3%A4r-sann-den-vita-mannen-%C3%A4r-hotad-1.8077724

  När fick män allmän rösträtt?
  Inte för att resten av krönikan är bättre. Han verkar bo på twitter, så om någon har det kan ni alltid fråga honom.

  Svara
  • x

    /  09/07/2018

   Alla kvinnor fick rösta 1919, männen först 1924.

   ”Först 1919 gick slutligen ett lagförslag igenom, och det sägs ofta att det första valet med allmän och lika rösträtt för både män och kvinnor till andra kammaren hölls 1921[2], men det är inte riktigt sant, för det var först efter det att lagen hade ändrats (1922) så att även män som inte hade gjort värnplikten fick rösträtt[3] som en könsneutral rösträtt var införd”.
   https://sv.wikipedia.org/wiki/Kvinnlig_r%C3%B6str%C3%A4tt_i_Sverige

   ”En begränsad manlig rösträtt till riksdagens andra kammare infördes i Sverige 1909.[1]
   Rösträtten hade drivits fram med argument om att de som genom militärplikten tvingades att gå i döden för sitt land också borde ha rätt att rösta. Detta gjorde att värnpliktsvägrare saknade rösträtt, något som gällde fram till 1922.[2] Valet till andra kammaren 1924 var därmed det första valet då män generellt fick rösta”.
   https://sv.wikipedia.org/wiki/Manlig_r%C3%B6str%C3%A4tt

   Svara
 19. G

   /  09/07/2018

  ”Valfläsk valfläsk valfläsk

  Utöver alla som kom hit under migrationskrisen är nu prognosen att 300 000 fler personer kommer att komma 2018-2021 enligt den prognos Migrationsverket släppte i juli i år.

  300 000 personer.

  Ett halvt Göteborg. Eller ett helt Malmö. Till.

  Som ett direkt resultat av regeringens slappa migrationspolitik. Vi ligger inte på EU:s miniminivå, vi ligger fortsatt i topp.”
  https://uvell.se/2018/09/06/valflask-valflask-valflask/

  Svara
 20. G

   /  09/07/2018

  Denna utveckling måste (s)toppas!….

  Klanröstning pågår
  https://uvell.se/2018/09/03/klanrostning-pagar/

  Bistånd till Somalia fördubblades
  https://uvell.se/2018/09/04/bistand-till-somalia-fordubblades/

  Sossarna och MB-kopplade Ibn Rushd
  https://uvell.se/2018/09/04/sossarna-och-mb-kopplade-ibn-rushd/

  Svara
  • Rikard

    /  09/07/2018

   Hej.

   Det finns faktiskt en lösning.

   1) Utvisa hundratusentals om inte dryga miljonen.
   2) Totalt stopp för asyl/flykting/anhöriginvandring.
   3) Inga bidrag till invandrare. Alls. Någonsin.

   Svårare är det inte.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 21. G

   /  09/07/2018

  Svara
  • G

    /  09/07/2018

   Svara
  • G

    /  09/07/2018

   Åh vilken överraskning…not…..

   Svara
  • G

    /  09/07/2018

   Alltid nåt…..

   Svara
  • x

    /  09/07/2018

   Tror någon att han tvingats lämna MP om rösterna gått dit som vanligt istället för M?

   MP-politiker får gå efter Uppdrag gransknings uppgifter
   ”Miljöpartiets gruppledare i Botkyrka kommun, Ali Khalil, får lämna sina uppdrag”.
   https://www.svt.se/nyheter/granskning/mp-politiker-far-ga-efter-ug-uppgifter

   Svara
  • Frida Gustavlin

    /  09/07/2018

   Låt mig påminna om följande mysiga politiker från Botkyrka. Denna med fd. Moderat färg, ej muslim, dock klantyp av ortodox kristen turk-syrisk premiumvariant.

   https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Edip_Noyan

   Sammantaget ger det en bild av att det sker en jävla massa skumma grejer i dessa typer av områden. Man får en bild av en politisk korruption som snarare känns igen från Maffians södra Italien. Den här Edip Noyan anklagades för att bland annat mord, köpta röster och en hel del pengafusk. Givetvis förnekade han allt.

   ”– Jag kommer att sitta kvar i riksdagen till den 29 september, därefter lämnar jag. Och det kommer minst 300 andra också att göra eftersom de tycker att partiet gjort fel.”

   Så den här lilla patriarken styr alltså över 300 personer, men förnekar samtidigt att han inte köpt någon. Ironin på den du.

   Hör man vänstern någonsin klaga på att dessa skurkar och deras klansamhällen som tillåtis etablera sig i landet inte bara är ett hot utan i själva verket redan upplöst demokratin.

   För dessa klanföreträdare verkar det inte ha någon betydelse vad partiet har för ideologi eller politisk inriktning. Finns det en möjlighet att utnyttja möjligheten att sko sig och vinna fördelar för sin egen sak så duger vad som helst.

   För att vara snäll skulle man kunna påstå att vi fått in lite fler politiska kulturer i Sverige de senaste årtiondena, och att det är väldigt spännande med politisk mångkultur, det berikar.

   Svara
  • G

    /  09/07/2018

   Trevlig palestinier detta, ”Paranoida vita lilla människa”

   Svara
   • x

     /  09/07/2018

    Visst är det märkligt att de som flytt från sina livsfarliga länder vill ha det likadant i Sverige som där…

    Svara
  • Motkraft

    /  09/07/2018

   För många från andra kulturer så är ”demokrati” bara ett ord. De förstår egentligen inte vad det är men vet att låter bra. Och att om manövrerar skickligt så kan man själv och sina gelikar få fördelar.

   En annan sak som också få svenskar riktigt kan förstå är att någon skulle riskera sin politiska karriär för något som detta. Men vi lever inte i en klankultur, för Ali Khalil går ”klanen” först, står över det personliga egenintresset. Det är vad som förväntas av honom.

   Så jag är egentligen inte förvånad att Ali Khalil gjorde detta draget. Bra det kommit fram. Desto mer mångkulturellt Sverige blir desto mer kommer ordet ”demokrati” att förlora sin traditionellt svenska betydelse. Vi måste vara förberedda på att det kommer att bli så, inte vara naiva.

   Svara
 22. G

   /  09/07/2018

  ”Kjell Bergkvist samarbetar med ökända näthatare för att sprida lögner online

  Katerina Magasin kan idag avslöja att en av de personer som skådespelaren Kjell Bergkvist samarbetar med i sin iver att sprida politisk propaganda och valpåverkan är ingen mindre än gymnasieläraren Rolf Johansson, som gjort sig ökänd på sociala medier som skrupelfri näthatare och mobbare. Han har tidigare varit drivande bakom Facebookgruppen Propagandacentralen, som haft täta kopplingar till det regeringunderstödda censurnätverket #jagärhär. Johansson har gjort till sin livsuppgift att smutskasta opinionsbildare och alternativmedia, samt givetvis Sverigedemokraterna. Arbetsmetoden har varit att sprida propagandabilder och att genom vinklade och lögnaktiga fotomontage och påståenden framställa politisk opposition i dålig dager.”
  https://katerinamagasin.se/kjell-bergkvist-samarbetar-med-okanda-nathatare-att-sprida-logner-online/

  Gymnasielärare med rätt värdegrund…

  Svara
 23. G

   /  09/07/2018

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  09/07/2018

   Helt otroligt, tror att jag ska rösta på något annat än MP och S detta val, så att de får en verklig chans att sitta i opposition och själva förstöra landet för en gångs skull.

   Svara
  • x

    /  09/07/2018

   Relevant kommentar:

   Svara
 24. G

   /  09/07/2018

  Svara
  • Människor som Wilderäng, Uvell, m.m. verkar inte kunna mentalt ta in mer än att väljarna ”straffar” de ”traditionella” partierna genom att rösta på SD (eller andra alternativ). Att folk helt enkelt inte litar på dom är något de inte har i åtanke (och kanske till och med föredrar ett ”icke-traditionellt” partis politik).

   De hoppas verkligen att med lite gnäll så kommer folk komma strömmande tillbaka.

   Svara
   • Har ofta tyckt att Wilderäng låter lite libertariansk, men det kanske bara är en flört med preppers så att de fortsätter komma till bloggen och klicka.

    ”Något för alla”? Åttaklövern är sossar allihop. (Och då kan man lika gärna ta originalet, dvs de som är som de var när det fungerade.)

    Svara
    • Melmac

      /  09/07/2018

     Wideräng har en del poänger men han är gnällig, bitter och barnslig så fort man inte håller med honom, t.ex. om det handlar pm Apple eller Tesla. Han är lite sekteristisk ibland.

     Svara
 25. G

   /  09/07/2018

  Hade glömt att jag sparade denna för att posta när resultatet var klart…

  Svara
 26. G

   /  09/07/2018

  ”S-islamist petas – sade att islams regler går före Sveriges

  Socialdemokraterna i blekingska Karlshamn drar tillbaka en företrädares kandidatur sedan det visat sig att mannen gjort uttalanden om att islams regler är viktigare än de som gäller i Sverige. Det rapporterar Sveriges Radio.

  Det var först när arabisktalande Karlshamnsbor slog larm som partiet fick nys om vad politikern har sagt.

  – De sakerna som han har sagt i olika sammanhang går åt det hållet att islamska regler är viktigare än svenska regler. Det kan handla om att kvinnor som vill ta av sig slöjan motarbetas på olika sätt, säger Per-Ola Mattsson, gruppledare för S i Karlshamn, till Sveriges Radio.

  – Det stämmer inte överens med vår syn som ett feministiskt parti på jämlikhet och jämställdhet.”
  https://nyheteridag.se/s-islamist-petas-sade-att-islams-regler-gar-fore-sveriges/

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=105&artikel=7037721
  ”P4 Blekinge har varit i kontakt med politikern som inte vill ställa upp på en bandad intervju. Men han säger i en kommentar att anklagelserna inte stämmer.

  – Min syster har inte slöja och jag har aldrig sagt något av det jag anklagas för. Socialdemokraterna borde ha gjort en mer noggrann utredning i ärendet, säger mannen.

  – Vi kan inte arabiska. Men efter att andra har slagit larm har vi dels förhört oss med många arabisktalande Karlshamnsbor som oberoende av varandra bekräftat bilden av vad mannen har sagt. Vi har även låtit två tolkar oberoende av varandra översätta texter och en intervju där han gör sådana här uttalanden, säger Per-Ola Matsson.”

  Svara
 27. G

   /  09/07/2018

  ”Miljöpartist satt på dubbla stolar: Försökte tysta kritik

  MP:s vice ordförande i fritidsnämnden i Malmö har suttit på dubbla stolar.

  Han har försökt tysta kritik mot muslimska studieförbundet Ibn Rushd, som han är verksamhetsledare i.

  Muslimska studieförbundet Ibn Rushd samarbetar med ett tiotal föreningar i Malmö. Däribland islamistiska Milli Görus som enligt ett uppmärksammat Kvällsposten-avslöjande fått över 70 000 kronor i bidrag av Malmö kommun, senaste 1,5 åren.

  Samtidigt har Ibn Rushds verksamhetsledare i södra Sverige, Ala Eddin Al-Qut, suttit på posten som vice ordförande i fritidsnämnden i Malmö – som beslutar om vilka föreningar som ska få bidrag.

  Där har han representerat Miljöpartiet.”
  https://www.expressen.se/kvallsposten/miljopartist-avgar-efter-kvallspostens-granskning/

  Svara
 28. G

   /  09/07/2018

  Herregud, bra sammanfattning av liiite av allt som finns om islamiseringen av samhället på olika plan. Börjar misstänka att sjupartiets politiker gillar tanken på skyhögt politikerförakt hos svenska folket….

  ”Islamisering av Sverige: Konflikträdsla och okunskap bereder väg åt extremister som infiltrerar svensk politik”
  http://katerinamagasin.se/islamisering-av-sverige-konfliktradsla-och-okunskap-bereder-vag-extremister-som-infiltrerar-svensk-politik/

  Svara
 29. MiT

   /  09/07/2018

  Svara
  • Är det rimligt med rösträtt om man ”tar mänskliga principen i allra högsta grader”?

   Det är så man saknar Timecube och ”egots vibrationer.”

   Svara
  • Skeptisk

    /  09/07/2018

   Hur har hon kunnat bli Svensk medborgare så fort. Man måste ha bott i Sverige i minst 5 år (4 år som flykting eller statslös). Hon kom som anhöriginvandrare december 2014 och påstår sig vara född 2000 01 01 (dvs hon vet inte, fast hennes mamma lever i Sverige och bör veta). Hon kan inte hunnit få svenskt medborgarskap. Möjligen har hon röstat lokalt. Då behöver man bara bo tre år i Sverige.

   Svara
   • vad fan är det för nåt?

     /  09/07/2018

    Har aldrig förstått vad det där är för något.

    Kommer man som flykting till ett nytt land brukar man inte gapa och skrika som en stucken gris och försöka diktera landets villkor hux flux.

    Finns det i verkligheten eller är det en fiktiv figur.

    Svara
 30. Melmac

   /  09/07/2018

  Gudrun Schymans analys om varför Fi bara har 0,9% är häpnadsväckande korkad. Tror hon själv på det?
  Ett parti som inte ens kan stava till order ”budget” och som ser det som sekundärt är inte något svenska folket vill ha. Dessutom har inte media basunerat ut deras propaganda i tid och otid och då kommer sanningen fram, de klarar inte av att föra ut det själva.

  Hoppas de nu får under 1% så får ABBA-Skäggson pröjsa valsedlarna och allt annat nästa gång, om det nu blir nån nästa gång.

  Svara
 1. Påminnelse inför valet: Del 13. Sista delen | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: