Twitteranvändare avstängd, hade krupit in under skinnet på Expressen

Twitter har stängt av twittraren @daccraft. Kontot helt avstängt. Daccraft har varit en politisk twittrare som varit rätt jobbig för de som gärna vill mygla, dölja, hitta på, obfuskera (engelskt ord som är försvenskat här) osv då han hade en ganska stor följarbas. Såna med dubbelmoral drabbades särskilt. Inte enskilda privatpersoner utan politiker, journalister, krönikörer, tyckare osv.

Det senaste han postade innan han blev avstängd var ett klipp där socialdemokraten Daniel Suhonen sa att han var beredd att ta fram kalasjnikoven och börja skjuta apropå att man från alla möjliga håll och kanter lipade så tårarna sprutade om något Karlsson från SD hade sagt om ”segra eller stupa”. När Suhonen pratar om att plocka fram kalasjnikoven och börja skjuta så var det ”Hehe, skämt bara ju! Det fattar alla.”. När Karlsson eller annan SD:are skriver/säger nåt, oavsett vad, så skiter samma personer som tycker det Suhonen säger är skämt ner sig och letar efter tolkningar i vad t ex Karlsson sagt, man lusläser hela partiprogrammet en 74:e gång för att hitta stöd för att Karlsson vill utrota halva Sverige. En del media är som NWO-folket när det gäller SD. Eller nej, de är värre än NWO-folket.

Daccraft blev alltså avstängd från twitter. Han har mailat en förklaring till varför han blev avstängd. Allt nedan är postat på t ex twitter av andra så det är inget privat, han har skickat samma mail till flera

Det som har hänt är följande. I augusti så skickade Expressen via advokatombud meddelanden till Twitter att fredagsmysen jag från Lars Lindströms LAAAAJV-sändningar på facebook hade modifierat, klippt, lagt till ljud etc. i är deras material. Vilket kanske är korrekt. Men iom redigering, uppsnabbning, ljud etc. trodde jag det gick under satir och därmed ”fair use”. Jag lät dem således vara kvar men ifrågasatte inte heller att de vill ha bort dem. Dvs. twitter tog ned filmerna och jag skrev något om fair use, och slutade posta allting relaterat till Expressen.
Expressen har anmält tweets i omgångar, jag svarade efterhand med hänvisning till ”fair use” – de anmälde en ny batch… jag svarade… fick inga svar och till slut suspenderade twitter mitt konto pga upprepade förseelser. Inget svar än ang. mina hänvsiningar till ”fair use”. Om avstängningen är tillfällig eller inte har jag inte en aning om eftersom jag inte fått några svar än från twitter.
DMCA nedtagningarna gällde alltså #fredagsmys videoklippen men även skärmdumpar från dessa. Skärmdumpar. SKÄRMDUMPAR. Ja, ni fattar. Ingen från Expressen hörde av sig innan detta började. Däremot har tidigare anställda från bl.a. SvD samt några andra aktörer hört av sig (material jag hittat på yt och som senare visade sig ligga bakom betalväggar) och då har jag plockat ned materialet ifråga och ersatt med en länk. SvDs personal bidrog till och med en gång med korrekt länk till videoinslaget ifråga på deras site när de påpekade att de ville ha bort klippet. Det är lite så man ska göra om ni frågar mig. Leder till GOD stämning. Awesome. Kudos SvD.

I vilket fall. I’m done. Det räcker med twitter nu. Speciellt när typ 30-40% av tiden ska gå åt att ducka folk som enbart vill ha bort en pga ”annorlunda åsikt”. Nu när kontot väl är suspenderat så vet jag precis vad som skulle gälla framöver. Att fortsätta i ett mentalt ”restriktivt” läge för att hålla anmälningar etc. borta är vare sig yttrandefrihet eller värdigt. Med tanke på mängden klipp som ligger ute på kontot så är det en enkel sak för någon annan mediaaktör att starta en ny anmälningsdrive och – hepp! så börjas det om. Jag bedömer att det inte är lönt. Besides… om jag ska tänka ”kan jag hamna i trubbel för detta?” varje gång jag trycker på ”tweet” är inte hur jag kan tänka när jag gör min åsikt hörd. Det är nämligen något jag inte KAN rätta mig efter. Det ligger inte i mitt DNA helt enkelt.

Skulle kontot återvända så håller jag det uppe just för alla filmer och allt annat skoj som ligger där så länge det går.

Tiden framöver kommer jag och lägga på att skapa mer frihet i mitt eget liv. I ett land där mina åsikter inte är underliga och där ingen dagligen försöker tysta eller misstänkliggöra mig. Mitt val att vara anonym var såldes helt rätt och säger mig att ni inte kommit en jävla millimeter med åsiktskorridoren i Sverige. När en av Sveriges största tidningar kommer springande med advokater pga av satir så räcker det för min del.  När svenska vänsterpolitiker retweetar folk som svartmålar och misstänkliggör ett privat konto på nätet som en utländsk ”påverkansoperation” (lol) så räcker det.
Ni kan besöka mig på gab.ai/daccraft om ni saknar mig 😉 – jag är done med twitter oavsett vad. Enough is enough.
Bifogar dumpar. De två första är exempel på hur det ser ut (har ett gäng av dessa) och det två andra är Expressens argument.

Har ni möjlighet så skicka ett stort tack alla som delat och följt mig.

Han bifogade några dumpar på mail han fått från twitter som visade varför han blivit avstängd

Det är alltså Expressen som agerar. Trots att Lindström postat allt på en fb-sida som tillhör Lars Lindström. Inte hans privata utan en offentlig sida han skapat i Lars Lindströms namn, inte i Expressens namn. Det är alltså INTE i Expressens namn han kör sina LAAAAAJV utan i sitt eget. Daccraft har tagit klipp från sändningarna och satt ihop till humoristiska klipp på nån minut eller två med uppspeedad fart osv för att det är just satir.

Han lyckades verkligen krypa under skinnet på Expressen så till den grad att de agerar på det här viset.

Såg lite på Forum på SVT 2 idag innan kl 12, det var ansvariga från t ex SVT, Expressen, DN och landsortstidningar där, bl a Mattsson från Expressen, Wolodarski från DN och Lagerkrantz från SVT. Moderatorn frågade om de tyckte att faktiskt.se var en bra grej i valrörelsen. Alla sa unisont JA (utom en från en mindre tidning, han sa ”ja” med små bokstäver). Häpp…

Faktiskt var alltså bra trots att de blivit ertappade gång på gång med att rakt ut driva en agenda i vissa frågor och då medvetet granska något som inte ens var en fråga från början eller granska sånt som de ÖNSKADE att t ex en politiker sagt men som han aldrig sa. Osv. Finns massor av sånt på faktiskt.se. Ett skämt är det.

Sen i slutet så frågade en från publiken om de själva anser att de är politiskt opartiska i sin rapportering. Alla svarar såklart JA på den frågan. Dåså, då var den frågan utredd, Mattsson, Lagerkrantz och Wolodarski säger att de rapporterar politiskt opartiskt.

Det var faktiskt ganska vämjeligt att se…

Apropå @daccraft, han finns ju som han skriver på GAB. Jag finns också där, startade det för nåt år sen eller så för att ha som backup ifall det börjar bli lite för trångt på twitter/fb osv men har inte börjat använda det än egentligen men kanske dags att börja nu. Ni hittar mig här: gab.ai/M_i_T

MVH

MiT

Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

140 kommentarer

 1. Pistolekors

   /  09/14/2018

  Och hur länge får Toklandet hålla på?
  Tänker även på Flam (avstängd på Facebook), Bard, Katerina, Arg Blatte, Lamotte m.fl.
  Trodde aldrig någonsin i min livstid att jag skulle uppleva detta, det här är läskigt på riktigt

  Svara
  • Melmac

    /  09/14/2018

   En vacker dag slår det tillbaka mot dem själva, se på metoo.

   Svara
   • Senior

     /  09/14/2018

    Tveksamt.
    Tyvärr är vi Svenskar för mesiga.

    Det tog åtminstone 70 år innan det slog tillbaka i Sovjet….

    Svara
    • Senior

      /  09/14/2018

     Skulle snarare säga att det ser mörkt ut med alla redan genomförda, samt föreslagna lagändringar åt det totalitära hållet.

     …..Och det faktum att 70% väljare på vänsterkanten verkar vilja ha det så.

     -Vad fan, det var ju till och med en skribent i aftonbladet som VILLE bli tvångsförflyttad till ett utanförskapsområde för att ”tvingas att integreras”……

     Och en annan (Patrik Lundberg) som ville införa en ny Berlinmur, fast i sverige, för att förhindra otacksamma skattebetalande Svenskar att flytta utomlands efter att ”staten kostat på dem en utbildning”……

     Det lär dröja många år innan detta slår tillbaka…..

     Svara
     • Kronblom

       /  09/14/2018

      Då får jag ändå flytta för jag har ingen utbildning 😀

     • Samma här! 😀

     • Kronblom

       /  09/14/2018

      Du har redan flyttat? Jag flyttade och kom tillbaka för 11 år sedan.

     • Cain

       /  09/14/2018

      ”-Vad fan, det var ju till och med en skribent i aftonbladet som VILLE bli tvångsförflyttad till ett utanförskapsområde för att ”tvingas att integreras”……”

      Nja, såvitt jag sett är sånt snack alltid en ren och skär godhetsmarkering. Har hört mängder av snarlika yttranden tidigare. Så fort det börjar luta åt att realisera önskemålet kommer alla tänkbara ursäkter strömmande, alltid ackompanjerat av falsk förtvivlan över att inte personligen kunna leva upp till godhetsnormen p.g.a. skäl. Argumentet avslutas sedvanligt med uppmaningen ”men *du* kära läsare, kan ju!”

     • Kristian

       /  09/14/2018

      @Kronblom:
      Sant, men har ingen utbildning de kan kräva tillbaka på!
      Fast det en tidsfråga innan mitt vita mansprivilegium beskattas separat, så att flytta ”hem” är inte högsta prioritet just nu.

     • Kristian

       /  09/14/2018

      Hmm, blev nog fel email där, därför ser det konstigt ut. Värst vad man vänjer sig vid vissa saker.

     • Kronblom

       /  09/14/2018

      @Kristian:
      Det går inte att lugga en flintskallig

  • Senior

    /  09/14/2018

   Precis så.

   -Och det är en accelererande trend.

   Svara
   • Rikard

     /  09/15/2018

    Hej.

    @Kronblom:

    För att fortsätta med den analoga meta-fåren:

    Man kan inte lugga en flintskallig, helt rätt – så vad göra?

    Raka huvudet, och använd peruk när det är påkallat.

    (Det är egentligen en gammal anarkistidé: var en kostnad för den repressiva staten.)

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Kronblom

      /  09/15/2018

     Det gäller att hålla dem kort, inte ge dem något handtag.

     Svara
 2. MiT

   /  09/14/2018

  Svara
  • Visst är vårt system med partilistor tryggare och stabilare än det där hemska anglosaxiska med enmansvalkretsar? De där personkryssen används ju knappt, så det blir ingen personkult. Partiet och dess värderingar och partiprogram är vad som gäller.

   Svara
  • G

    /  09/15/2018

   Vänstern går bananas i tråden, väntat.

   Svara
  • G

    /  09/15/2018

   ”En röst på Miljöpartiet = en röst på islamister”
   https://uvell.se/2018/09/07/en-rost-pa-miljopartiet-en-rost-pa-islamister/

   Svara
  • G

    /  09/15/2018

   ”Sverige 2018: Valkampanj på somaliska och sharia på frammarsch via Miljöpartiets Leila A Elmi

   Det ser inte ut som att vi befinner oss i Sverige. På videon, som visar en ung kvinna med huvudet dolt i åtsmitande slöja, böljar publiken full av lika beslöjade kvinnor. Om någon frågade mig skulle jag svara att vi är nog i ett afrikanskt. land. Men det visar sig vara fel. Vi är utanför Göteborg, det är den somaliska nationaldagen och den som står på scen, flankerad av flera män, är Miljöpartiets riksdagskandidat Leila A Elmi. Elmi som trots att hon endast står på plats 21 på listan till riksdagen, nu ser ut att ha fått det högsta antalet personröster trots att hon är helt okänd för alla utom för sina somaliska landsmän i Bergsjön, Angered och Hammarkullen.

   Det är främst på somaliska som riksdagskandidaten Leila A Elmi fört sin personvalskampanj, Hon har 11.000 likes på Facebook.
   ..[..]..

   Jag konsulterade en vän som talar somaliska och som är starkt kritisk till hur Sverige aningslöst förhåller sig till islamiseringen. Jag frågar vad Leila A Elmi säger på det som ser ut som ett väckelsemöte för somalier. Det visar sig att det inte är augusti som det uppges på Twitter, utan 1:a juli, och det är någonstans i Bergsjön.

   – Det är Somalias nationaldag (1 juli firas till minne av den dag Somalia blev självständigt och enat år 1960. Det är en viktig dag för alla somalier i världen, en festens dag då man kan glömma kriget och enas kring kärleken till hemlandet, enl “Den mångkulturella almanackan”, min anm.) och det är det hon säger i videon att det är nationaldagen, och hon välkomnar alla sina landsmän och säger att somalierna måste rösta på henne, kryssa henne. De ska inte ge bort sina röster utan att få något tillbaka vilket de får om de röstar på henne. Den äldre mannen i filmen säger att Leila behöver ca 300 röster för att komma in i riksdagen. Gå nu ut och hämta dessa 300 röster, det är inte så svårt. Somalier finns överallt. I filmen säger hon till sina landsmän att hon jämfört alla partier och kommit fram till att MP är det partiet som somalierna har en bra framtid i. (forts!!)”
   http://katerinamagasin.se/sverige-2018-valkampanj-pa-somaliska-och-sharia-pa-frammarsch-via-miljopartiets-leila-elmi/

   Läs hela. *Kul läsning*, verkligen. Sjupartiets politiker är helgalna som inte ser eller bryr sig om vad som sker. Bryr sig bara om SD, stoppa SD, motarbeta SD, och blunda ett tag, så blir allt bra igen.

   Svara
   • G

     /  09/15/2018

    Varför ”huvudet_” twittrar sådär kan man kanske få svaret på om man kikar i hans twitterprofil: ”trivts i en s.k. nogo-zon i över 15 år.”
    Häpp.

    Svara
    • Du hann först!

     Svara
     • G

       /  09/15/2018

      Jag är jävligt snabb ibland. Hahahah. Fast ibland hamnar jag i samma situation som du och någon annan hinner före. Men det gör inget Kristian, nu missar ingen 😛 Fast jag vet känslan, man tänker lite att *åh fy fan, så jäkla onödigt att det blev dubbletter, nu blir det ännu längre att scrolla och alla andra blir säkert tokiga på mig* 😛 Nu var det bara en tweet, men värst är när det är en kortare rant på 4-5 tweets, jag *åkte dit* en gång när MiT hann posta minuten före, men det såg jag ju först EFTER att jag klickat på ”skicka kommentar” Att kopiera länkar, klistra in och posta tar tydligen sin lilla tid ibland.

     • Senior

       /  09/15/2018

      Det händer både nu och då att jag glömmer uppdatera sidan innan jag skriver något, bara för att upptäcka när sidan uppdateras efter mitt inlägg att någon annan hunnit låååångt före mig….

     • Jag sitter ofta med för många olika som är bra, och så försöker jag välja en av dessa för att inte ta mer plats än jag redan gör – det händer att även andra har något att säga. 🙂
      Så det där med att läsa och kolla innan man skriver är nog ingen dum idé.

   • Svara
   • G

     /  09/15/2018

    Svenskar är verkligen sjukligt tröga (aka toleranta/öppna). Bryr sig knappt om allvarliga saker förrens det händer nåt nere på hörnet eller hos grannen.

    Gör vi inte det med nuvarande regler så ändrar *vi* givetvis reglerna så att det blir tillåtet, det är så *vi* tänker i det här jävla landet. Vi = ni vet vilka.

    Svara
  • Svara
 3. @daccraft var en av mina favoriter. Läste varje dag. Tumskruvarna dras åt…

  Svara
 4. MiT

   /  09/14/2018

  https://twitter.com/ChristerSfeir/status/1040581666690027520

  Svara
 5. MiT

   /  09/14/2018

  ”Visst finns det samband mellan kultur och sexuella övergrepp”
  http://www.gp.se/debatt/visst-finns-det-samband-mellan-kultur-och-sexuella-%C3%B6vergrepp-1.8239467

  Svara
 6. MiT

   /  09/14/2018

  Våndan hon har över att ev trampa utanför korridoren och bli klassad som avfälling är påtaglig

  Svara
  • Dreadlock

    /  09/14/2018

   Blev lite fel här Frändén ? Eller ?

   Vem fan bryr sig ?

   Svara
  • Kronblom

    /  09/14/2018

   Samtycke?

   Svara
   • Dreadlock

     /  09/14/2018

    Det fanns en tid då ett äktenskap mellan en protestant och en katoliker ansågs som ett ” Mixat äktenskap” (Källa : Min mormor och morfar 1930-talet) Frändén vill ha ett PK ord för ett barn född i ett Mixat hudfärgsgiftermål. Lycka till med det. Det finns inget sådant ord, om man verkligen förstått och begripit att det inte spelar någon som helst jävla roll. Bara lägg ner Johanna. Det blir bara jobbigt och skämmigt !

    Svara
    • Cain

      /  09/14/2018

     Du har helt rätt i att det inte spelar någon roll, jag förstår din poäng helt. Men jag misstänker att frågan rör ett lätt sätt att snabbt kunna beskriva en person, då etnisk tillhörighet ofta funkar som visuell identifikation.

     Personligen tror jag att man spär på segregationen och överkänsligheten kring etnicitet om man inte ens vågar använda vissa (fullständigt neutrala) ord för att beskriva någons utseende.

     Svara
  • Cain

    /  09/14/2018

   Garanterar att svaret hon kommer få blir ”människa”.

   Gjorde misstagat häromveckan att beskriva en av min sons klasskompisar (som jag verkligen gillar att han umgås med, shysst kille) som ”den östasiatiske grabben” då jag inte kom ihåg hans namn och han ser ut att komma från Kina eller Sydkorea.

   ”Så kan du inte säga om BARN!!” blev det upprörda svaret från en annan förälder. Mitt huvud fylldes av dräpande svar och en genuin undran om ”östasiat” är en kränkande term numera. Och om det är ok att kalla svenska barn för ”skandinaver”. Jag reserverade mig till en ”arma sate” blick för den goda stämningens skull…

   Svara
   • Dreadlock

     /  09/14/2018

    @Cain

    Barn i grundskoleåldern fungerar som en vidöppen dörr för ett identitetsskapande som är långt ifrån färdigbildat, utifrån omgivningens attityder på personen.
    Barn i den åldern är inte diskriminerande pragmatiska färdiga minivuxna. Tyvärr så tror ju (Bl.a. Mp) på att det är lämpligt att tuta i dem hbtq-rättigheter och motverka traditionella könsstereotyper.
    Det borde därför inte heller vara ok att hitta på ord i all välmening som beskriver rastillhörighet till på köpet. Det är som sagt barn som riskerar att hamna utanför därför att de har en särskilt status p.g.a. fysiska drag som placerar denne i en viss kategori.

    Det är samma gift som genomsyrar den välmenande förskolepolitiken som försöker anpassa våra minsta genom att tidigt bli medvetna om kön ( Genom pedagogiska övningar som inte är på minsta vis ifrågasatt) Det sluttande planet resulterar i självtvivel, motstridiga uppfattningar mellan föräldrahemmets värderingar och ”Utbildningen” på förskola (Grundskola,högstadiet)
    Resultatet ser vi redan. I västvärlden .

    Svara
    • Rikard

      /  09/15/2018

     Hej.

     Stämmer bra, det där.

     Barnet/den vuxne blir formaterad att vara ständigt rädd och osäker på om den är god nog, och om den gör tillräckligt rätt.

     Jämför med hur en viss personlighetstyp av kvinna fostrar sina barn: mamma är slumpvis snäll, slumpvis grym, och barnet har inget val” än att ständigt försöka vara till lags och försöker omedvetet skapa systematik i mammas responsmönster – vilket är dömt på förhand då mammas responsmönster inte följer normal orsak/verkan-struktur utan följer hennes självbild av martyrkomplex, offerstatus och Munchausen-by-Proxy.

     ”Factitious disorder imposed on another (FDIA or FDIoA), also known as Munchausen syndrome by proxy (MSbP), is a condition where a caregiver develops a long-term mental disorder of a type involving a breakdown in the relation between thought, emotion, and behavior, leading to faulty perception, inappropriate actions and feelings, withdrawal from reality and personal relationships into fantasy and delusion, and a sense of mental fragmentation. The name is derived from the term Munchausen syndrome, a psychiatric factitious disorder wherein those affected feign disease, illness, or psychological trauma to draw attention, sympathy, or reassurance to themselves. However, unlike Munchausen syndrome, in MSbP, the deception involves not themselves, but rather someone under the person’s care.”

     (Här skall det vara en länk inklistrad till engelskspråkiga Wikipedia, sökterm, ”Munchausen-by-Proxy”, men då ingen vet vad EUSSR:s nya munkavle/länkskatt egentligen innebär…)

     Låter inte det som modern feminism, HBTQ, och postmodern vänster?

     Barnet/den vuxne kommer ständigt att försöka blidka Auktoriteten – med ritualer, med offer, och med blind fanatisk lydnad tills när och om den lyckas frigöra sig och inse att allt mamma/Auktoriteten eftersträvat är tyrannisk kontroll utan annat än egenkärlek och maktfullkomlighet. Dra upp skalan på nationell nivå, och lägg tidsaxeln från och med införandet av dagis…

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
    • Cain

      /  09/15/2018

     Jag efterlyser inte några nya ord för något sånt, håller med dig, ungarna bryr sig inte. Misstänkte bara att det var skälet till hennes fråga, en snällare tolkning helt enkelt.

     Jag raljerar mot hyperkänsligheten kring dessa frågor som jag tror enbart leder till motsatt resultat än vad man hoppas.

     Svara
     • Det enklaste blir i förlängningen att hålla sig i nästan helvita grupper där frågan inte uppkommer. I överklassreservaten gör man redan detta.

 7. MiT

   /  09/14/2018

  Svara
 8. MiT

   /  09/14/2018


  *https://www.facebook.com/joakim.lamotte/posts/1953220128105902?__xts__%5B0%5D=68.ARC7h9jGQ7QgO9dEU0gCmT-YPy-qgo-wQSihW6tBECiuIHpUI9exVLsTIQUgMWLFOiF_X3Y4HSKizv8hAeE1Vcu7EbQHZ_KrwBPVQ5eC3ltchuXNzQcrJ7X4H9sCwi868DJvIefVqeMuGloOPFqed61d4YpQXEMqUXRWb8H41xz9doNgp0JiarZM4Ir8jdJD-sVHqslRkgTItSMnxwFgfwxNUX63AWFGVTfDPNlj&__tn__=-R*

  Svara
  • Hmm, har Obabi sett något med R. Lee Ermey nyligen?
   Hon ligger i lä när det gäller förolämpningar. (Och Ermey har i alla fall rikets säkerhet i åtanke när det gäller att sålla bort de som inte tål det.)

   Svara
 9. Internetnedsläckningar och botattacker:

  Svara
 10. MiT

   /  09/14/2018


  *https://www.facebook.com/NimaDervishPublic/photos/a.441871589169541/1930948146928537/?type=3*

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  09/14/2018

   Anställer man idioter för att producera idioti så får man skylla sig själv.

   Tröttnar Masoud Kamali aldrig på att rasista sig hit och dit? Han verkar tyvärr inte förstå att rasistbegreppet slutade betyda något särskillt 2015, kanske tidigare än så.

   Svara
 11. Nilsson

   /  09/14/2018

  Tycker ni bortser från den viktigaste frågan, om man blir avstängd, slipper man då skatta för sina länkar?

  Svara
  • 😀
   Hmm, gissar att vi snart får en standardiserad länkavgift för allt som kan anslutas till internet.

   Svara
 12. Melmac

   /  09/14/2018

  Man läser allt detta dårskap som pågår, tex förklaringen med åsnor och mulor i Fränden tråden. Jag blir helt matt av hur många genuint genomkorkade och fullständigt urblåsta människor det finns! Jösses! Idiotens moder är alltid gravid uppenbarligen.

  Svara
  • Kronblom

    /  09/14/2018

   Dumma frågor får dumma svar. Å andra sidan så har väl personen ett namn. Räcker inte det?

   Svara
 13. Dumsvenne kan dra åt h-e!

   /  09/14/2018

  Ha, ha!

  Jag lovade att inte kommentera här längre. Och jag ska inte, jag lovar. Men detta måste jag bara få säga.

  Tittar just nu på det slutliga valresultatet för kommunen där jag bor. Malmö. Ni vet staden där det skjuts med jämna mellanrum, där det kastas handgranater, där narkotikan flödar fritt, där bidragsbedrägerierna övertrumfar de resurser som de som verkligen behöver vård och omsorg, där flickor (och även pojkar), inte äldre än 13 år, våldtas hur som helst utan att det väcker anstöt, där endast emblemet på en valsedelsutdelare för SD får folk att börja gasta om oanständiga röstare och hot mot demokrati (snacka on hat de bär med sig), där unga svenska grabbar och tjejer som går i skola mobbas till den grad att de inte längre vill gå till denna s.k. skola, där vanliga normer och värderingar ö.h.t. har satts ur spel. O.s.v. O.s.v.

  I denna skitstad får de rödgröna (29,3+7,6+4,0=) 40,9 %!
  För att ???? (Fråga inte mig, jag fattar ingenting.)

  Nåväl, för dessa 41 % har jag bara detta att säga. Visst, ni vann slaget. Men vann ni kriget?

  Detta var det sista från mig. Roger and out.

  MickeP

  Svara
  • Weasel

    /  09/15/2018

   Tja , ungefär 40 % av malmös befolkning är väl bidragsberoende, så det finns väl ändå kanske någon slags logik i det…?

   (Det skulle vara glädjande om du omprövade ditt beslut att sluta skriva )

   Svara
  • Tor

    /  09/15/2018

   Känner på samma sätt som du MickeP.
   Men samtidigt är det viktigt att ha en säkerhetsventil när toklandet kryper allt närmare.

   Jag är väldigt förvånad att de inte fick mer än 40,9%.
   Dessa procent finns det underlag för från se särskilt socialdemokratiska områdena.
   Sen måste det bo ett gäng rödgröna Svenska socialister i Malmö.

   Skulle jag gissa ett resultat så skulle det hamna på 60- 70 %.
   Men vanliga Svenskar har kanske tröttnat på att bo i en ”skithålsstad” som är i konkurs.

   Svara
  • Arg Blatte påminde i sin eftervalsanalys om någon Tino Sanandaji sade: S, M och KD gick till val med migrationsidéer eller åtminstone -retorik de stulit från SD. 75% röstade för åtstramning. (Vad vi får är något annat).

   Westerholm sade något liknande: SD har fått stöd för sin politik, men inte ännu för sitt parti.

   Svara
  • lensof

    /  09/15/2018

   Till MickeP

   Även om du bor i en skitstad. Och blev behandlad som skit för att du följde din övertygelse och ville få en till en politisk förändring. Vilket fick dig att bli skitförbannad. Fullt begripligt, det skulle jag också bli.

   Så vill jag bara säga. Att jag hoppas att du är öppen för alla dom som har uppskattat dina inlägg på den här sidan. Som har funnit dom värdefulla och kanske har de också blivit till argument i mångas diskussioner i vardagen. Eller till tyst stöd i tankar som har behövt stöd.

   Jag hoppas att du i detta kan bli öppen och inte hålla fast vid löftet att inte kommentera. Att gå först, att avvika är ingen lätt väg och nog kan man vilja ge upp många gånger. Ändå vågar och orkar en del att fortsätta. Inte minst är väl din partiledare ett exempel på detta.

   Så vad jag vill säga är att jag har uppskattat dina inlägg och hoppas att du fortsätter. Just för att de behövs och väcker irritation.

   Svara
 14. MiT

   /  09/14/2018

  Svara
  • Embryo

    /  09/14/2018

   Hon är väl ungefär allt som Cissi Wallin skulle vilja vara som stand up-komiker, dvs. rolig och talangfull. Jag har ingen aning om hon håller för en hel soloföreställning, men har hon en spot på 10-20 minuter så kommer man definitivt att få skratta en del.

   Svara
 15. MiT

   /  09/14/2018

  Svara
 16. MiT

   /  09/14/2018


  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10155957392843251&set=a.454058298250&type=3*

  Svara
  • InnoPerp

    /  09/15/2018

   ‘“Ok, din schäfer heter Hussein nu. Saddam Hussein von Ribbentrop Goebbelsdottir al-Qaedason. Och vi äter tabbouleh. Och lyssnar på Zara Larssons coverversion av Bollibompa med Tim Buck Tooth på rasifierad offerkoftsrapp. Quadrupel A-rotation i P3, femtiotvå veckor på raken. Nöjd?’
   Hann inte scrolla upp och se att jag dubbelpostade länken som jag vore en FB-messias så den får du gärna städa bort. Vill ju inte framstå som en vänsterbliven heller.

   F.ö förstår jag inte hur han orkar och står ut att vara så regimkritisk – det verkar ju inte vara helt ofarligt det där.

   Idag stängs du av från twitter om du inte stryker medhårs, imorn kan det fort bli så att först blir extrema grupper (NMR som argumentet var) förbjudna sedan kommer de som varit med i grupperna eller mistänks kanske ha kopplingar till dom helt sonika kan stängas av från nätet.

   Svara
  • ”[…]] många som tänkte rösta SD (Seger eller Död) i slutändan avstod.
   Varför?
   Antagligen för att partiet ändå såg ut att få 25%.
   Dessa människor trodde därmed att de själva skulle få som de innerst inne drömde – utan att själva behöva skita ner händerna vid valurnorna.
   […]
   det är Jannes barn som avgör vilken regering vi ska få.
   […]
   Men tja … jag sa ju det.
   Det handlar om barn.
   BAAAAAAAAAARRRRRNNNNNNN!”

   I ett normalt land skulle Ganman vara miljonär och ha en fast spalt i någon rikstäckande tidning. Det skulle vara huvudorsaken till att många köper just den.

   Svara
   • Robert Starman:
    ”Försökte högläsa för min fru (som ändå behöver hjälp med alla referenser) men jag fick avbryta flera gånger för garvpaus! (Alltså mina egna)
    Frugan var mer oförstående och sa:
    -Men om han skriver så…blir inte folk lite stötta och uppretade också?

    – Jo, det hoppas jag VERKLIGEN! sa jag 😉

    Efter en bra stunds ytterligare läsning frågade hon igen:
    -Hur långt är inlägget egentligen….?

    Mitt svar:
    -Inte tillräckligt långt…😉”

    Svara
 17. MiT

   /  09/15/2018

  Svara
  • Lövet

    /  09/15/2018

   Ungefär såsom svensk debatt sett ut på alla områden relaterat till kontroversiella politiska frågor de senaste 10-20 åren. Med den fria pressen som villig del i påverkanskampanjen.

   Svara
 18. MiT

   /  09/15/2018

  Svara
 19. Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

   /  09/15/2018

  Även jag finns på GAB: https://gab.ai/dolf
  Det börjar nog bli dags att bli aktiv där och förbereda sig på att en vacker dag lämna (eller bli utsparkad från) twitter.

  Svara
 20. InnoPerp

   /  09/15/2018

  Denna kanske har postats, men de inledande avsnitten kan man ju skratta sig pungvred av..
  ‘..Skålar avmätt.
  “Det är min lunch. Jag gör som jag vill.”
  “Men nu har du ju redan etablerat bilden av oss som osympatiska kryptonazister!! Innan folk ens börjat läsa!”
  Jag rycker på axlarna.

  “Ok, din schäfer heter Hussein nu. Saddam Hussein von Ribbentrop Goebbelsdottir al-Qaedason. Och vi äter tabbouleh. Och lyssnar på Zara Larssons coverversion av Bollibompa med Tim Buck Tooth på rasifierad offerkoftsrapp. Quadrupel A-rotation i P3, femtiotvå veckor på raken. Nöjd’
  *https://www.facebook.com/jens.ganman/posts/10155957436103251*

  Svara
 21. Anonymouse

   /  09/15/2018

  Då var det dags för för kränkt läkarstudent i Lund igen:

  ”Hesslow redogör bl.a. för empirisk forskning enligt vilken det finns statistiska könsskillnader i beteende som är biologiskt grundade och inte kan betraktas som rena sociala konstruktioner.
  Saken har nu drivits till sin spets då ledningen i dagarna uppmanat Hesslow att be om ursäkt för vissa formuleringar om homosexuella och transpersoner. Hesslow har berättat för ARW att han befarar att det finns krafter inom ledningen som nu vill byta ut honom som lärare för den kurs som han själv utvecklat och undervisat på under många år. Detta trots att ingen kritik i sak så vitt vi vet framförts av ledningen.”

  http://academicrightswatch.se/?p=3413

  Svara
  • Anonymouse

    /  09/15/2018

   För mycket hallonsaft? 🙂

   ”Eller istället för att en föreläsare hävdar att kvinnor är ’’sexuellt försiktiga’’ på grund av biologin skulle hen kunna belysa hur kvinnor i århundraden könsstympats, tvångssteriliserats, lobotomerats och tvångsvårdats i den medicinska vetenskapens namn. Kan det möjligen ha gjort kvinnor lite försiktiga?”

   Svara
  • Ska tilläggas att det är värt att läsa lärarens ”försvarstal”:

   Klicka för att komma åt En-l%C3%A4rares-f%C3%B6rsvarstal.pdf

   Jösses. Gissar på att den där tokan som drevat mot honom kommer gå långt i genusindustrin.

   Svara
  • G

    /  09/15/2018

   Ja detta är helt sinnessjukt. Lite diskussion i tråden om någon vill läsa…

   Svara
 22. G

   /  09/15/2018

  ”Oväntad ”komplimang” får Amir, 32, att ryta ifrån

  Amir Nabavi, 32, blev ställd när en främling kom fram till honom och berömde honom för hans ”bra svenska”.

  Det blev ännu en påminnelse om den ständiga vardagsrasism som följt honom sedan barnsben. ../../..det han kallar ”positiv rasism”.
  https://web.archive.org/web/20180915063343/https://www.expressen.se/kvallsposten/ovantad-komplimang-far-amir-32-att-ryta-ifran/

  Alltså…. nej, jag orkar inte med folk som är helt dumma i huvudet, typiskt Expressen att ge sådana här utrymme. Men so fu***** what! Hanif Bali kom också hit som liten och är jävligt bra på svenska, inga brytning öht, tom inslag av 08-dialekt, han reagerar dock inte så här när folk säger det, alltså ger komplimanger. Kan kanske bero på att han är höger och inte vänsteridiot. Och det kvinnan sade ”det finns folk som du men som ändå inte pratar bra svenska”, är helt sant. Det föds s.k ”svenskar” i förorten som inte kan ett jävla ord svenska, eller har så kraftig brytning att man kan tro att de är nyanlända. Och efternamnet Nabavi, nästan så man undrar om det finns koppling till Fi-partiledaren Gita Nabavi som ju också har iranskt ursprung.

  ”Jag blev förvånad och gjorde ingen grej av det”

  Nej, inte alls, blev bara en artikel i Expressen! Hur Expressen hittar all denna idioti som gärna uppmärksammas kan man ju dock undra.

  ”– Hon fortsatte och sa ”det finns folk som du men som ändå inte pratar bra svenska”. Jag tolkar det som att hon menade folk som ser ut som jag. Hon kände sig tvungen att poängtera att jag på något sätt är bättre samtidigt som hon förminskade oss.”

  Du tolkar lite hur du vill. Och vilka jävla OSS? Talar du för alla iranier med långt skägg eller? Fan dra inte in Hanif i dina idiotier.

  ”Amir minns första gången någon sa något rasistiskt till honom.
  – Jag var sju år. Någon stod på en balkong i Munkfors och skrek ”din jävla svartskalle” till mig.”

  Hmm, let’s see. ”oj vad bra du är på svenska” – ”jävla svartskalle”.

  Nej usch, ingen skillnad.

  Svara
  • Jonas

    /  09/15/2018

   Jag trampade i klaveret förra året när en ny kille började på jobbet och jag råkade fråga var han kom ifrån.
   -”Wa mena du, ja fudd i schverje!”
   Numera så går det inte att avgöra om en person precis kommit, och gått ett år på SFI, eller om de är uppväxta i ett särskilt socialdemokratiskt område.

   Svara
   • Motkraft

     /  09/16/2018

    Det finns också en förväntan i vissa områden att prata på det sättet, ett grupptryck. Pratade en gång med en kvinna som bodde i ett sådant område och hon berättade att hennes då tonårige son kunde växla mellan riktig svenska och invandrarsvenska. Invandrarsvenska med kompisarna, riktig svenska vid kontakt med samhället utanför. Detta kräver naturligtvis en viss språklig talang och den som inte har den fastnar naturligtvis i invandrarsvenskan.

    Svara
  • Stephen Pinker lär ha myntat uttrycket eufemismernas löpband, när tidigare finkänsliga omskrivningar blir lika stötande som det de ersätter. Väldigt få amerikaner skulle kalla någon ”colored” – det är att be om en smäll på käften. Så ”coloured person” är rasism, ”person of color” är alla tiders woke.

   I det här fallet verkar man dock ha bestämt sig för att man är offer, och letar sedan efter bevis på denna tes.

   Svara
   • Rikard

     /  09/15/2018

    Hej.

    George Carlin hade en underbar utläggning om detta – bara det att han redogör för hur vi landat i PTSD från att ha startat med granatchock (shellshock). Man får söka på U-tuben efter klippet ”George Carlin on soft language”.

    ”Sometime during my life, toilet paper became bathroom tissue – I wasn’t notified on this!”

    Det är rätt kul att i grupp eller på möte där äkta PK-typer närvarar vara ett snäpp värre än dessa – när de säger ‘funktionsvarierad’ säger man ‘funktionsnormsutmanande’. Man ser rätt snabbt vilka som är rätt-trogna och vilka som förstår vad man håller på med…

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
 23. G

   /  09/15/2018

  Svara
 24. G

   /  09/15/2018

  ”Efter artikel i Folkbladet:

  Efter att en debattartikel på Folkbladet som fått stor spridning har den även legat till grund för misstanke om hets mot folkgrupp, men det är varken personen bakom artikeln eller personerna i artikeln som förundersökningen handlar om.

  Det var den 11 juli som gruppen Näthatsgranskaren gjorde polisanmälan om hets mot folkgrupp kopplat till debattartikeln.

  – Det handlar om en person som på facebook spridit artikeln och uttryckt missaktning mot en folkgrupp. Det är därför jag vill läsa debattartikeln ”Muslimer diskrimineras” först för att fastslå vad det handlar om och få en helhetsbild, säger kammaråklagare Gabriel Frosteby vid åklagarkammaren i Eskilstuna.

  Debattartikeln är skriven av Jaafer Obed, Centerpartiets Ungdomsförbund i Norrköping och skapade stora diskussioner på bland annat Folkbladets facebooksida och ledde till en debatt kring slöjförbud.

  – Förundersökningen pågår och vi håller på att hämta in stödbevisning och jag har förhoppningar om att det går vidare och jag kan väcka åtal, även om det är höga beviskrav, säger Gabriel Frosteby.

  Gruppen Näthatsgranskaren har under 2017 följt inlägg och kommentarer i nära 170 svenska Facebook-grupper (öppna och slutna) och -sidor. De har gjort nära 800 polisanmälningar som bland annat avser hets mot folkgrupp.

  De är en partipolitiskt obunden grupp som gått samman för att motverka hat och hot på sociala medier. I gruppen finns människor med bred erfarenhet både från rättsväsendet och IT.

  – Det är bra att de finns och de hjälper oss i vårt arbete, säger Gabriel Frosteby.”
  http://www.folkbladet.se/nyheter/norrkoping/efter-artikel-i-folkbladet-om5461839.aspx

  Svara
 25. G

   /  09/15/2018

  ”Klankulturen har åter tagit plats i den svenska demokratin

  Klandynamiken i form av klanröstning, där hela klaner röstar enligt en klanledares beslut, är ett demokratiskt problem som blev uppenbart i valet 2018. Men detta är långt ifrån en ny företeelse eller isolerat till ett politiskt parti. Aftonbladets Ledarredaktions reaktion skymmer en angelägen demokratisk debatt när de anklagar sin omvärld för rå rasism.

  Aftonbladets Ledarredaktion och advokatfirman de Basso menar i olika ordalag att alla påståenden om detta är att betrakta som ”rå rasism”. Något de inte har täckning för i någon mening men reaktionen finner sin förklaring i att detta kanske är tydligast i var denna kultur är tydligast idag. I Aftonbladets fall i de rödgrönas underlag, i advokatfirman de Bassos fall i det kundunderlag de nyanlända migranterna utgör. Advokatfirman de Basso är specialiserad, i varje fall för närvarande, på asylanter som får sina advokatkostnader täckta av skattemedel.

  Opinionsbildaren Rebecka Uvells kartläggning av advokatfirman de Bassos verksamhet och ekonomiska incitament lämnar få frågetecken efter sig.”
  https://ledarsidorna.se/2018/09/klankulturen-har-ater-tagit-plats-i-den-svenska-demokratin/

  https://www.aftonbladet.se/ledare/a/l1yOwG/pratet-om-klanroster-ar-ra-rasism
  https://uvell.se/2018/09/13/sargon-de-basso-och-sossarna/

  Svara
 26. G

   /  09/15/2018

  ”Så här förhindrar vi klanröstning”
  https://uvell.se/2018/09/14/sa-har-forhindrar-vi-klanrostning/

  Svara
  • Bravo!
   Skulle också vilja se ett annat system än dagens med flera dussin valsedlar – Cornu föreslog en särskild skrivare – med vad Uvell föreslår borde genomföras omgående.

   Svara
   • Kronblom

     /  09/15/2018

    Ingen elektronisk röstning i alla fall. Han som avslöjade hur de kan fuska i USA fick en kula i huvudet kort därefter.

    Svara
    • Nej, absolut ingen elektronisk röstning – jag bryr mig inte om hur kul det är att säga ”blockchain”!
     En pappersröst per person som räknas flera gånger med representanter från alla partier och i allmänna åsyn.

     Svara
     • Kronblom

       /  09/15/2018

      I Finland har man 1 valsedel som man fyller i själv med ett nummer för partiet man röstar på.

 27. Rikard

   /  09/15/2018

  Hej.

  Det finns inga invandringsrelaterade problem som inte kan lösas med utvisning.

  Om man som jag anser att Sverige är svenskarnas land; anser man att det är en administrativ yta blir förstås slutsatsen annorlunda.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • En administrativ yta där det bor skattebetalare och potentiella väljare.
   (De senare är två olika grupper.)

   Svara
 28. Frida Gustavlin

   /  09/15/2018

  I linje med EU:s nya lagstiftning så länkar jag inte, ni får helt enkelt lite på det jag skriver är sant. Sofia Löwenmark skriver en ledare för Expressen där hon obegripligt försöker nyansera det totala övertag som Socialdemokraterna och till viss del vänsterpartiet har i landets utsättande områden.

  ”Det bör till exempel sättas stora frågetecken kring avtalet mellan Broderskapsrörelsen – i dag Socialdemokrater för Tro och solidaritet – och Sveriges muslimska råd från 1999, som Expressen avslöjade 2014. Broderskapsrörelsen förband sig bland annat att se till att det skulle finnas ett visst antal muslimer på olika S-valsedlar samt att driva frågor som muslimska helgdagar och statlig imamutbildning. Det står ingenting i avtalet om någon eventuell motprestation, men i Sveriges muslimska råds utvärdering av avtalet, konstateras att många röster torde ha kommit Socialdemokraterna tillgodo.”

  ”Socialdemokraterna och Vänsterpartiet är partier som både har hög närvaro i dessa områden, och traditionellt når höga siffror i områden med låga inkomster och hög arbetslöshet. Vänsterns starka stöd i utanförskapsområden är i sig inte konstigare än att alliansen samlar nästan 75 procent i välbärgade Danderyd. Människor med invandrarbakgrund ska varken behöva utstå påtryckningar eller fördomar, de borde få använda sin rösträtt på samma villkor som alla andra.”

  Klart som fan att de får rösta som de vill. Att S och V traditionellt har höga siffror bland låginkomsttagare och arbetslösa är mer av en tradition som tycks firas av just invandrare.

  Men inte fan är det smakligt att landets största parti och deras kommunistkompisar småmörkar att de fiskar röster med pseudoreligösa klangrepp.

  Sossarna, dock inte vänsterpartiet eftersom de är för flummiga för att begripa, är nog väldigt på det klara med att deras väljarbas, dvs det utlandsfödda trasproletariatet, slutar rösta på dem så fort de integrerats det minsta.

  Svara
  • G

    /  09/15/2018

   Ja. Jag håller med dig Frida. Konstigt nog verkar till exempel Ranstorp, en chef på Timbro och Ghasri tycka den var väldigt bra. Och politiker som nedan, Johan (S) Martin (V)…

   Svara
 29. G

   /  09/15/2018

  Svara
 30. G

   /  09/15/2018

  Dana: ”Distriktsordförande @CUFVG. Ledarskribent HallandsNyheter. F.d Sveriges ungdomsrepresentant i EU. Juriststudent och kommunkandidat GöteborgCentern #8 l Liberal”

  Svara
  • ”Upp, trälar uti alla stater,
   […]
   Störtas skall det gamla snart i gruset.
   Slav, stig upp för att slå dig fri!
   […]
   Upp till kamp emot kvalen!
   Sista striden det är”

   Våldsuppviglande. Klasskrig.

   Svara
   • Rikard

     /  09/15/2018

    Hej.

    ”Stridsropet genom nationerna går:
    :||: Fylken Er under vår enighets fana,
    Fällen ej modet, och segren är vår! : : ”

    Arbetets Söner, länge i praktiken obligatorisk på LO:s och Socialdemokraternas möten och demonstrationer.

    Sedan kan väl denna Dana ta upp saken om frasen med t ex Chiles flotta eller greker: ”Seger eller död” var ett av slagorden när de stred för självständighet från den ottomanska ockupationen.

    Men Dana är som alla andra internationalister: kunskap, tänkande och fakta är sekundärt. Det gäller bara att verka god, i enlighet med vad Ledaren proklamerat…

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Förresten är det sällan man sjunger Studentsångens andra vers.

     ”[…]den skörd utan strid man ej tar.
     […]
     Liv och blod för vårt fädernesland!”

     En bekant – som inte var överdrivet PK – tyckte de lät som ”VAMs kampsång.”

     Svara
 31. G

   /  09/15/2018

  Svara
  • (Det handlar väl snarare om sylta, dvs någon ben- eller i det här fallet ryggradslöst.)

   Svara
  • G

    /  09/15/2018

   ”Effekten kan bli att om man brinner av judehat kan det alltså tala till ens fördel i fråga om att få stanna i Sverige?

   – Så som jag tolkar den här domen, så ja. Judiska församlingen var inte så nöjda med det här, de påpekade att han fick ju nästan en fördel av detta eftersom han skulle egentligen utvisas men nu blir han inte det på grund av den här domen. Visst han får sitta i fängelse, men han blir inte utvisad.

   Han skulle utvisas egentligen, men undkommer detta på grund av attacken mot synagogan?

   – Han har fått avslag på sin asylansökan om uppehållstillstånd, så han får inte vara kvar i Sverige. Så var läget innan han gjorde brottet. Nu säger man att han inte kan utvisas.”
   https://nyheteridag.se/judehatet-raddar-brandbombaren-fran-utvisning-klart-det-kanns-stotande/

   *skjuter mig själv i huvudet emoji x100*

   Svara
 32. G

   /  09/15/2018

  Svara
  • G

    /  09/15/2018

   Svara
 33. G

   /  09/15/2018

  För man är ju inte rädd för att bryta osynliga regler eller alls trångsynt när man exempelvis gärna ser separata badtider för män och kvinnor och att skolor köper in burkinis till flickor så att de också ”får” delta i simundervisningen. Utan det är fel på alla ateister och sekulära som vänligt men väldigt bestämt säger nej, nej, nej, nej…..

  Svara
  • Bara ett BB har lagts ned, men S sjunker i hela landet?
   DÖ skapades i Stockholm, men M sjunker i hela landet.

   Bara en näsa att tänka längre än, har de flesta, att inte ha det lätt att göra. (Väntar på hjälp från Claes Eriksson att fixa till ordföljden här. )

   Svara
  • Jonas

    /  09/15/2018

   Kan det bero på att om antalet flyktingar går upp så går antalet icke socialdemokratiskt beroende svenska ner?

   Svara
 34. G

   /  09/15/2018

  Hahahaha. Jag tror jag smäller av!!! Lägg ägg!

  Svara
  • G

    /  09/15/2018

   Svara
  • G

    /  09/15/2018

   Huvudet på spiken.

   Svara
 35. G

   /  09/15/2018

  Svara
  • Det enda vi har är väl närvaroplikt?
   Den som inte vill gå på lektionen, eller som regelbundet stör kan skickas till annan lokal för ”avsittning” istället. Där krävs ingen läkarlegitimation, och vi kan ge jobb åt före detta poliser som kan se till att ingen blir ihjälslagen.
   Sedan får föräldrarna löpande – minst en gång per månad – redovisning om hur många lektioner eleven bevistat.

   (Jag inser att detta faller på resurser, personalbrist och avsaknad av dubbla lokaler.)

   Svara
 36. G

   /  09/15/2018

  Svara
  • G

    /  09/15/2018

   Erik: ”Johannesburg based freelance reporter and Africa correspondent for Swedish daily Dagens Nyheter. Personal views on twitter.”

   ”Rasister” Mjaaeee. Islamister Mjoooo…

   Men islamister har säkert jättefina värderingar och människosyn, lol. Och givetvis lika liberala som C….eller inte alls.

   Svara
   • G

     /  09/15/2018

    Alla dessa CenterToleranta som snabbt och hårt markerar mot SD:s s.k människosyn och värderingar, ser till exempel att Niels Paarup Petersen (och en ung naiv CUF-tjej) gillat Pers tweet ovan, Niels är Regionfullmäktigeledamot för Centerpartiet, SD:s människosyn och värderingar är SATAN själv, samtidigt som han inte har några problem med vissa andras värderingar och syn på samhället i Sverige, som den här mannens http://archive.is/NpdDq

    Finns mera bara man söker. Äckliga hycklare och dubbelmoralister och inget annat, livsfarliga makthavare för Sverige.
    MiT har gjort ett eller flera inlägg där han är med om jag minns rätt.

    Svara
   • G

     /  09/15/2018

    ”Sverigedemokraterna har en förvrängd syn på demokrati.

    Demokrati innebär inte att majoriteten rakt av kan bestämma sig för att köra över en minoritet. Det skriver Niels Paarup-Petersen (C), gruppledare i Malmö.

    Sverigedemokraternas regionråd i Region Skåne, Patrik Jönsson, hävdar att för SD är demokratin helig (Aktuella frågor 22/8). Det låter ju bra. Men verkligheten är att Patrik Jönsson och Sverigedemokraterna har en förvrängd syn på demokrati.
    I motsats till vad Patrik Jönsson verkar tro mäts inte demokrati i antalet folkomröstningar eller enkäter.

    Man mäter demokrati i synen på människor, i hur minoriteter behandlas, i likhet inför lagen, i människors frihet.”
    https://www.sydsvenskan.se/2018-08-25/sverigedemokraterna-har-en-forvrangd-syn-pa-demokrati

    Svara
 37. Hakelius:Polen och Tjeckien räddar EU från sitt självmord
  https://unv.is/expressen.se/kronikorer/johan-hakelius/polen-och-tjeckien-raddar-eu-fran-sitt-sjalvmord
  ”Paragrafen som tillåter EU att beröva en medlemsstat rösträtten i de fall att demokratiska och mänskliga rättigheter inte upprätthålls, brukar kallas ”atombomben”. Det syftar inte på att paragrafen är förödande mot landet som drabbas. Det syftar på att paragrafen i sig är så fullständigt livsfarlig, att den aldrig är tänkt att komma i bruk. Den ska bara finnas där för att avskräcka medlemsstaterna.

  Nu, när parlamentet faktiskt satt processen i rullning, är det dags att döpa om paragrafen. ”Självmordsförsöket” vore ett lämpligt namn.”

  Svara
  • G

    /  09/15/2018

   Skapa en ny paragraf som möjliggör för medlemsstaterna att ”self destruct” EU vid tillfällen när EU börjar spåra ur fullständigt på riktigt och det inte är roligt för någon inblandad längre, dvs nu.

   Svara
 38. Svara
 39. G

   /  09/15/2018

  Vänsterpartiet Malmö:
  ”Det är uppenbart för alla att SD är ett rasistiskt parti som tvingas hantera kandidater med nazistiskt förflutet, som beskriver människor från andra delar av världen som parasiter och som önskar livet ur politiska motståndare. Rasismen döljs allt mer illa och om inget annat borde Jimmy Åkessons utfall i SVT:s slutdebatt och Mattias Karlssons ultranationalistiska ”seger eller död”-inlägg på Facebook vara nog.”
  https://www.sydsvenskan.se/2018-09-14/vem-forsoker-niels-paarup-petersen-c-och-roko-kursar-l-lura

  Stöddig och stor i orden. Well well well…

  Vänsterpartist: ”Går inte att uttala sig om hedersvåld utan att uttala sig islamofobiskt”
  https://nyheteridag.se/v-politiker-i-orebro-gar-inte-att-uttala-sig-om-hedersvald-utan-att-uttala-sig-islamofobiskt/

  ”V-politiker anser att all kritik mot hedersvåld är islamofobisk: ”Jag vill helst inte svara på några politiska frågor”
  https://nyheteridag.se/v-politiker-anser-att-all-kritik-mot-hedersvald-ar-islamofobisk-jag-vill-helst-inte-svara-pa-nagra-politiska-fragor/

  ”V-politiker i Örebro: S och M vilar på rasistisk politik”
  https://nyheteridag.se/v-politiker-anser-att-all-kritik-mot-hedersvald-ar-islamofobisk-jag-vill-helst-inte-svara-pa-nagra-politiska-fragor/

  Svara
 40. Det här måste vara ett skämt … eller?

  Ja, ja, att döda tre partier med en smäll är ju inte så illa. Eller två och ett halvt, beroende på hur man räknar Folkpartiet.

  Svara
  • G

    /  09/15/2018

   Hahaha. Ja herregud. Vad fan får folk allt ifrån 😛 Men som sagt, om din lilla bonus slår in så…

   Svara
 41. G

   /  09/15/2018

  Test bara för att se hur en tweet från GAB blir här i kommentarsfältet, det kanske inte ser exakt lika ut eller fungerar….

  https://gab.ai/Pelle/posts/35274024

  Svara
 1. Smått och gott från 2018, del 4 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: