Läkarstudenter i Lund vägrar acceptera att det finns biologiska skillnader mellan kvinnor och män

Kommer ni ihåg de radikalfeministiska läkarstudenterna på Lunds universitet som blev upprörda när deras föreläsare, professorn i neurofysiologi Germund Hesslow, hade mage att påstå att det finns biologiska skillnader mellan kvinnor och män?

De sa att han genom att hävda könsskillnader spred politisk propaganda. De förstår inte att vad som är den politiska propaganda är vad deras genusguru säger till dem. De tror alltså benhårt på den riktiga politiska propagandan samtidigt som de anklagar vetenskapen för att vara propagandan. Läkarstudenter alltså.

Nu har efterspelet börjat poppa upp

Ni får läsa resten här. Gör gärna det då det är mycket intressant! Finns bl a mailväxling där det inte är raketforskning att inse att studenten är djupmarinerad i genus, dvs politisk propaganda.

Annars kan man ju kolla på hennes fb-profil så hittar man det där.

Radikalfeministiska läkare alltså, som förnekar biologi och vetenskap till förmån för politisk propaganda. Det är vad vi har att se fram mot när vi blir sjuka och måste gå till läkare. Sånt här är vad man får när man inte kastar ut den sk genus”vetenskapen” utan tvärtom anser att den är viktig på nåt sätt. Läkare som inte klarar av att höra att det finns biologiska skillnader mellan kvinnor och män och vill ha safe spaces och trigger warnings när det kommer på föreläsningar.

Vilken sorts läkarstudenter kan det handla om som inte klarar av att höra sånt?

Såna som befinner sig extremt långt till vänster såklart. Ideologiska och aktivistiska läkare som inte ens låter vetenskap och empiri trumfa ideologin. Och Lunds universitet hukar sig såklart…

Hur vet jag att de är politiska långt ut på vänsterkanten?

Är inte risken att det blir en politisk diskussion?

– Det är inte politiskt, inte vänster att säga att det finns samhällsfaktorer som socioekonomi som påverkar hälsa. Det är vetenskap, säger Miriam Lukasiak.

När man svarar sådär på frågan om deras sk ”rapport” riskerar att bara bli en politisk diskussion.

Om inte det faktum att ”rapporten” publicerades på forumet ”socialistiska läkare” avslöjar det förstås…

MVH

MiT

Annons
Lämna en kommentar

127 kommentarer

 1. Daniel Hammarberg

   /  09/15/2018

  Kalla mig sexistisk, men själv frågar jag mig varför någon kvinna ska bli läkare överhuvudtaget. För några år sedan hade jag olyckan att laga något hål hos en kvinnlig tandläkare – den första gången i livet jag hade en sån. Det skulle visa sig bli den mest smärtfulla upplevelsen jag någonsin haft som mottagare av någon slags sjukvård.

  Problemen uppstod när hon skulle ge lokalbedövning. Efter att ha injicerat den så förmodade jag det skulle vara som vanligt, att det inte skulle kännas något när hon borrade. Men tji fick jag. När hon började så kände jag nämligen inte av någon bedövning överhuvudtaget, utan istället påtaglig smärta. Jag tillkallade hennes uppmärksamhet och föreslog att hon skulle pröva bedöva igen. Så körde vi igen sådär 3-4 gånger, alla gångerna utan att det blev bedövat. Den sista gången lyckades hon träffa en käkmuskel eller något, så jag inte kunde stänga munnen. Vid det laget insåg hon att det hade krisat sig och hämtade in en manlig tandläkare, som tog sig en titt. Trots att jag inte kunde prata vid det laget pga käkmuskeln så var hans uppfattning dock att ingen permanent skada var skedd. På något sätt lyckades jag ändå samla mig för kunna få hålet lagat, denna skräckinjagande upplevelse till trots. Det var sista gången jag anlitade en kvinnlig tandläkares tjänster… Och jag undrar verkligen om t.ex. en moder skulle låta hennes spädbarns hälsa bero på en kvinnlig läkares ”kompetens”.

  Nej, det kanske nog är bättre att kvinnliga läkarstudenter hoppar av sina utbildningar istället. Det är säkrare för allas hälsa. Så länge de bara är skrikande aktivister så kan de inte skada någon. De skämmer ut sig själva, och försvinner snart nog från offentligheten. Om inte tack vare oss etniska svenskar, så tack vare det ökande antalet muslimer som till skillnad från oss protesterar mot de feministiska dumheterna.

  Svara
  • Senior

    /  09/15/2018

   Verkar mer vara en generationsfråga, jag har haft en kvinnlig (över)läkare. -Den mest kompetenta läkare jag mött.
   Äldre dam i 60-års åldern.

   Har tio ggr hellre henne än en nyexaminerad genushen, oavsett kön….

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  09/16/2018

    För att vara lite av en tråkmåns, men rent statistiskt är nybakade ST-läkare generellt de mest kompetenta läkarna (enligt uppgift av påstått påläst och yrkesverksam läkare) färskt uppdaterade på de senaste rönen. Kirurger är dock ett undantag, krävs mycket mängdträning. Men kirurgi är ju lite av en elitgren inom läkekonsten å andra sidan.

    Jag tror inte heller att det är någon skillnad på kvinnliga och manliga läkare, skulle till och med kunna tro att kvinnor kan vara bättre eftersom de är mer benägna att vara av den präktiga plugghästtypen.

    Däremot så är generellt utländska importläkare ofta mindre kunniga, vad jag hört från bekanta som arbetat inom vården. De absolut bästa och absolut sämsta är oftast män (helt enligt normalfördelningen av genier och idioter).

    Men håller med, om vi börjar lära läkarstudenterna att ett en muff är snorre och tvärt om så tror jag att det kommer bli aningen sämre.

    Svara
    • Någon sajt ändrade nyligen vissa texter så att de skulle passa både kvinnor och trans”kvinnor”. Den som har gott om tid och inte har magsår än uppmanas leta upp diskussionen om ”front hole.”

     Svara
    • Kronblom

      /  09/16/2018

     En ST måste vara kompetent på det område de är specialiserade på men det är ovanligt att man träffar en sådan på t.ex. den lokala vårdcentralen för någon enklare åkomma.

     Svara
    • Senior

      /  09/17/2018

     ”färskt uppdaterade på de senaste rönen”

     -Ja det är det som är problemet, åtminstone nu i Sverige där de senaste rönen är att kön är en social konstruktion…..

     Nej, i det stora hela är det som med allt annat: rätt person på rätt plats. -Oavsett kön, etnicitet, eller annat tjafs.

     Om sedan slumpen eller medfödda egenskaper avgör att en majoritet av ett kön (eller annat) passar bättre för uppgiften än andra, ja då är det så, och inget man behöver hålla på att mickla med social ingenjörs”konst” för att försöka ändra på.

     Svara
  • Ja, du är sexistisk.

   Svara
  • Oj.

   Vi går vidare i programmet.

   Svara
  • Weasel

    /  09/16/2018

   Jag förstår hur du menar, Daniel.
   Själv träffade jag för några år sedan en läkare som menade på att jag hade en ”lätt stukning” i foten. Jag bad om att få en röntgen , men läkaren vägrade och tyckte att jag skulle ”hålla foten i rörelse” trots att jag inte ens kunde stödja på den.
   Jag haltade då iväg till en annan läkare och där fick jag foten röntgad. Det visade sig att jag hade 4 sprickor i foten – vilket ju inte direkt är samma sak som en lätt stukning.
   Sedan dess håller jag mig borta från läkare som är tunnhåriga.

   Svara
  • Bamse

    /  09/16/2018

   Månne det snarare inte är så att du hade oturen att råka på en riktigt inkompetent individ? Sådana tenderar ju att finnas i de flesta sammanhang. Inte för att jag sett någon jämförelse över hur kvinnliga och manliga (tand)läkare presterar överlag.

   Själv bytte jag hur som helst till ny tandläkare för några år sedan. Hon är kvinna och utan tvekan den bästa tandläkare jag någonsin haft att göra med. Mycket skicklig i sitt hantverk och väldigt mån om att patienten hela tiden ska känna sig bekväm i situationen.

   Svara
  • Utlandssvensk

    /  09/16/2018

   ”Kalla mig sexistisk, men själv frågar jag mig varför någon kvinna ska bli läkare överhuvudtaget.”

   Jag har ganska länge argumenterat för att en upplösning av de traditionella könsrollerna är djupt skadligt och sannolikt leder till självmord för det samhälle som ägnar sig åt detta. I huvudsak argumenterar jag emot kvinnlig rösträtt. Men just aspekten med statsfinansierad högre utbildning till kvinnor tror jag inte att vi har varit inne på här tidigare, så jag kan väl göra ett försök.

   I UK har det varit en ganska stor debatt de senaste åren kring ett fenomen som vi ser i alla västländer, nämligen den tilltagande kvinnodominansen på just läkarutbildningar. Det som då sker är att äldre manliga läkare ersätts av yngre kvinnliga läkare. Men då uppkommer ett stort problem, nämligen att de kvinnliga bara jobbar hälften så många timmar som de manliga. Orsakerna till detta är flera, bland annat en mycket högre andel som jobbar deltid.

   Detta innebär i sin tur att det krävs 2 kvinnliga läkare för att ersätta en manlig. Men här pratar vi om extremt dyra och i huvudsak statsfinansierade utbildningar. Så skattebetalarna ska hosta upp dubbelt så mycket pengar för att kvinnorna ska ha ”rätt” till högre utbildning. Är det verkligen rimligt?

   Ett helt annat, men direkt relaterat, problem är effekterna på familjebildning. Det är mycket väl etablerat att kvinnor genomgående söker sig till män med högre status. När alla läkare var män var dessa väldigt attraktiva för en stor grupp kvinnor, t.ex många sjuksköterskor. Men när kvinnorna nu tar över, händer två saker:

   1. De kvinnliga läkarna har svårt att hitta en man med lika eller högre status. Det leder till lägre sannolikhet för familjebildning och färre barn. Eftersom kvinnorna som kommer in på läkarlinjen rimligen har högre IQ än genomsnittet, bidrar detta till att på sikt sänka IQ i populationen.

   2. Övriga kvinnor drabbas också av att det blir färre män med högre status, när de manliga läkarna försvinner. Återigen leder detta till lägre sannolikhet för familjebildning och färre barn.

   På sikt är det sannolikt att det kvinnliga övertagandet av läkarjobben kommer att ge ungefär samma utfall som vi redan har sett i det första högstatusjobbet som blev kvinnodominerat, nämligen lärare. Verksamheten kommer gradvis att fungera allt sämre och på sikt upphör läkare att vara ett statusjobb.

   Detta har inget att göra med att det självklart finns jättebra kvinnliga lärare och läkare utan det förefaller vara baserat på gruppdynamik. Verksamheter som blir verkligt kvinnodominerade slutar att vara orienterade mot produktion. Kvinnor i grupp är helt enkelt naturligt fokuserade på andra saker, främst den interna gruppdynamiken och deras egna familjeliv. Förutom skolorna kan vi se detta tydligt på universiteten, som nu genomgående är kvinnodominerade. Samma är på väg att hända med vården och vi kan kallt räkna med att det bara kommer att bli värre.

   Svara
  • Utlandssvensk

    /  09/16/2018

   @ Daniel Hammarberg,

   Har inte du också varit med i debatten väldigt länge? Jag tycker mig minnas ditt namn och tror att jag läste inlägg av dig för länge sen, kanske 10-15 år sen.

   Svara
   • Daniel Hammarberg

     /  09/16/2018

    Yttrade mina första offentliga inlägg på elektroniska forum i mitten av 90-talet, då som vänster. Sedan dess blev det att man tänkte till lite och övergav dessa åsikter. Mot slutet av 2000-talets första årtionde så tog jag mig för och skrev några högerartiklar för Sourze/Newsmill, i den mån man kan göra det i detta PK-samhälle. Jag valde då ämnena samhällsvård (vilket jag är emot) och kriminalvård (där jag yrkade för den traditionella varianten istället). Och så har jag skrivit en bok ”Dårhuset” (eller ”The Madhouse” på engelska) om vårt svenska dårhus. Så det är mycket möjligt att du sett mig förut.

    Svara
  • Rikard

    /  09/16/2018

   Hej.

   Utan att gå in på kön/kompetens (mig veterligen saknas data för om kvinnor felbehandlar oftare än män, eller tvärtom, för att inte tala om varför eller varför inte) vill jag föreslå att det handlar mer om en olycklig kombination av personlighetsdrag/egenskaper, vilka i viss mån kan vara köns- såväl som kultur och generationsbetingade.

   En kvinna i sextioårsåldern (svensk sådan, för att avgränsa) är fostrad sannolikt av och i en traditionell familj (denna eufemism för normal familj, så att vi skilsmässobarn – eller oäkting som jag kallades i skolan – inte skall bli ledsna i ögat) av människor själva födda i en sådan. Hon har således en stabil grund av djupt nedlagda värderingar i kärnan av sin personlighet. (Kvinnan här får förkroppsliga hela sin urvalsgrupp.)

   Vilka värderingar har då hennes föräldrageneration och deras samhälle velat ge henne? Plikttrogenhet, dygd, hederlighet, flit och id och nitälskan – men även självständighet, frihetslängtan och nyfikenhet. En härlig och ibland motstridig blandning som ger en rik personlighet, särskilt för den som eftersträvar att förstå sig själv. Fostrad så kommer hon att söka upprätthålla detta även i sin yrkesgärning vare sig hon är tandläkare eller dagisfröken eller gruvborrare. Det var dessa kvinnor som slog upp bräschen för dagens fyrtioåringar och yngre – men de yngre har inte samma fostran. De har istället fri fostran, som det hette förr.

   De är fostrade i att se sig själv som det nav kring vilket allt roterar, och än värre de är fostrade (likt männen i samma åldrar) att tänka i termer av rättigheter och berättigande samt skuld. Föga förvånande då att hantverkets kvalité i allt fler branscher slirar betänkligt – jag har ju rätt att vara lycklig, glad, och tillfredsställd, eller hur? Den som kritiserar eller rentav underkänner mi gärning trots den passion jag utför den med kränker mig, och är därför -ist eller -fob. Att jag faktiskt har gjort ett dåligt jobb tillåter min självbild och fostran mig inte att inse – då allt beror på annat än mina gärningar(s konsekvenser).

   Nu gör jag inga anspråk att detta är sant i absolut mening, men själva tanken kanske har vissa meriter? Personligen, om jag skall välja, så väljer jag bort invandrade (tand)läkare om de är män – de har i min erfarenhet så usel svenska att det blir en risk, och har ett paternalistiskt sätt jag inte tål: ett von Oben-beteende helt enkelt. Invandrade kvinnor i dessa yrken brukar däremot vara betydligt bättre än sina svenska motparter, särskilt de kvinnor som invandrat från forna kommunistdiktaturer.

   Men det är som sagt helt anekdotiskt.

   Däremot brukar de kvinnor som framgångsrikt tävlar om kompetens och karriär med män vara skrämmande duktiga – kanske för att kvinnor i grupp straffar den som är bättre än gruppen, medan män i grupp straffar den som gör sig till och är stöddig utan att kunna sätta kraft bakom orden, eller har några meriter att visa upp. Att ge sig själv lagra man inte förtjänat brukar föraktas, oavsett om det är militära medaljer, uppsatser i biokemi, doktorshattar, eller plats på Harvard via stipendium.

   Att låta alla som eftersträva något tävla om platsen är ju det som ger bäst resultat när det gäller stora grupper över tid, då slumpen i det fallet jämnar ut sig. Snabbast på hundra meter isig uppfart till BB med krystvärkar lär bli en kvinna – tyngsta vikten lyft lär bli en man. Det gör väl inget?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Utlandssvensk

     /  09/16/2018

    @ Rikard,

    ”Det var dessa kvinnor som slog upp bräschen för dagens fyrtioåringar och yngre – men de yngre har inte samma fostran. De har istället fri fostran, som det hette förr.”

    Jo, visst är det så. Men min uppfattning är att detta är en förväntad konsekvens av ökat kvinnligt inflytande. ”Fri fostran” är bara ett annat namn på kvinnodominerad uppfostran.

    För att ta ett exempel ur högen: När jag flyttade till Schweiz tyckte jag att det var en oerhörd befrielse att slippa ungar som bara skriker rätt ut. I Sverige fanns dessa överallt, redan för 20-30 år sen. Men nu kommer de på bred front även i CH. Det som har hänt här är samma sak som i Sverige, bara med en fördröjning. Aga i både hemmet och skolan förbjöds t.ex mycket senare här och rent allmänt behöll man traditionella könsroller cirka 2 generationer (50 år) längre än i Sverige. Men så fort dessa började försvagas, inleddes ett liknande förfall som det i Sverige.

    Skolorna är helt utan tvekan på samma väg som de svenska nu. Kvinnorna tar över i de lägre årskurserna först och sänker nivån där, sen sprider det sig gradvis genom hela systemet. Kvinnorna blir poliser och den verksamheten slutar gradvis att fungera. Kvinnorna blir läkare och vården hamnar i mer eller mindre permanent kris. Osv, osv.

    Men den allvarligaste effekten är att samhällets naturliga självbevarelsedrift sätts ur spel. Även detta ser man tydligt nu i CH. De yngre kvinnorna presterar bättre akademiskt och blir gradvis dominerande inom rättsväsendet och politiken. Deras attityder är genomgående ungefär som deras systrar i Sverige och skiljer sig dramatiskt från de äldre schweizarna, som med nutida svenska mått mätt är stockkonservativa ärkerasister. Men det var svenskarna också, fram till cirka 70-talet. Då började 50 år av kvinnlig ”frigörelse” att slå igenom och samma sak händer nu i CH. Troligen kommer förfallet (dessvärre) även att gå fortare här, men likväl lär det fortfarande ta ett tag innan det sunkar ihop.

    Svara
   • Utlandssvensk

     /  09/16/2018

    @ Rikard,

    ”Att låta alla som eftersträva något tävla om platsen är ju det som ger bäst resultat när det gäller stora grupper över tid, då slumpen i det fallet jämnar ut sig.”

    Det förefaller inte alls uppenbart att detta stämmer. Om man tittar på ”the big picture” så kan man med fog påstå att västerlandet tävlade med Islam via främst defensiva krig under 1300 år. Sen lyckades vi slutligen att verkligen besegra dem i samband med WW1. Men sen tog det bara cirka 50 år innan vi frivilligt började att finansiera vår egen kolonisering av samma människor som vi i mer än 1000 år hade offrat floder av blod för att hålla borta. Varför? Vad ändrades i Västvärlden som fick oss att tappa vår självbevarelsedrift?

    För övrig kan man konstatera att MENA muslimer förefaller var kraftigt underlägsna oss i nästan alla sammanhang, likväl är det de som erövrar oss och inte tvärtom. Varför?

    Kan det möjligen vara så att bestämmande kvinnligt inflytande försvagar ett samhälle så fundamentalt att allt annat blir betydelselöst i konkurrensen med mansdominerande samhällen? Enligt mig förefaller detta definitivt möjligt och kanske även sannolikt.

    Svara
    • ”Kan det möjligen vara så att bestämmande kvinnligt inflytande försvagar ett samhälle så fundamentalt att allt annat blir betydelselöst i konkurrensen med mansdominerande samhällen? Enligt mig förefaller detta definitivt möjligt och kanske även sannolikt.”

     Mycket möjligt. Här min teori.

     *Först strukturen.
     Toppen: Här har vi överklass och övre medelklass. Experter, ledare, politisk- och mediaelit. De har tillräckligt med motståndskraft att den antingen kan strunta i diverse skuldbeläggande som PK-folket kommer med, eller låtsas de delta i skådespelet. De kan lämna landet när som helst, och har redan kontakter internationellt. Har ingen lojalitet till nation, parti, eller ens företag.
     Klan: den egna gruppen.

     Mellanskiktet: Mellanchefer. Utför den indirekta kontrollen i företag och förvaltning. Har alltid kappan vänd efter rådande samhällsklimat. Underofficerer, skulle man kunna säga. De utför och följer order, men skall helst inte ha några egna idéer. Wikipedia är oerhört träffande: ”Det är underofficerarna som normalt ger direkta order till manskapet om vad som skall göras. Internationellt ses underofficerarna ofta som ”arméns ryggrad” och står för grundkompetens, rutin och stabilitet delvis i motsats till officersyrket, som är mer karriärsbetonat. Underofficerarna rekryteras ofta från manskapet och delar sålunda deras sociala tillhörighet.”
     Klan: nationen.

     Övriga: Löneslavar, konsumenter och valboskap. Har inte så mycket att säga till om, och kan knappast påverka särskilt mycket utom som massa, om de bestämmer sig för att rösta ”fel.” Tar lång tid på sig att vakna.
     Klan: lokalsamhället, som är en del av en ganska abstrakt nation.

     *Metod: En viss typ av idéer av den typ du beskrivit – auktoritära, skuldbeläggande, passiviserande – sprids och får fäste i mellanskiktet. Därefter handlar företag, administration och media efter rätt värdegrund. Om idéen hade varit ”gör motstånd,” så hade Övriga fått order om att göra just detta. Är tanken, som nu, ”gör ingenting”, så blir detta vad hela organisationen gör.

     I den situation du beskriver har ”nykommande” ordern ”ta över” och ”infödda” ordern ”ge efter.” Utgången är given.

     Svara
  • Fredde

    /  09/16/2018

   Kan lugnt rekommendera kvinnorna på Tandakuten Roslagsgatan i Stockholm. Maken till duktiga tandläkare kan icke underskattas,
   Jag älskar dem, lite dyrare, lite bättre!

   Svara
  • Linda Carlsson

    /  09/16/2018

   Att tandläkaren gjorde fel har ju inte någonting att göra med att det var just en kvinna! En man hade kunnat göra precis samma fel
   Fattar inte hur du kan dr slutsatsen att kompetensen beror på vilket kön man har. Helt befängt

   Svara
   • x3

     /  09/16/2018

    Nej tror inte heller att kompetensen sitter i könet när det kommer till tandläkare då kvinnliga tandläkare generellt brukar vara väldigt kompetenta och skickliga.

    När det gäller kvinnliga läkare (alltså inte tandläkare) är min egna anekdotiska observation som så att många (inte alla) kvinnor inte lyckas axla rollen. En kvalificerad gissning är att det beror på den prestige som stiger dem åt huvudet, att de är högre i rang på en kvinnodominerad arbetsplats och står utanför sen sociala gemenskapen, den kacklande gruppen sjuksköterskor runt fikabordet som låter som hönor, samtidigt som kvinnliga läkare ofta är så karriärfokuserade att de klassiskt kvinnliga omvårdande egenskaperna och attributen sällan utmärker sig och får manliga läkare att framstå som mer sympatiska i jämförelse. En kvinnlig läkare kan såklart vara en jävel på att ställa diagnoser och skriva ut medicin (det kan inte jag avgöra) och diktera, men ofta upplevs kvinnliga läkare som kalla, självcentrerade och syniska.

    Kanske blir kontrasten extra tydlig mellan en varm sjuksköterska med klassiskt kvinnliga omvårdande attribut mot en känslokall kvinnlig karriärfokuserad läkare. Det skulle även kunna vara det stora ansvaret som stressar dem, men manliga läkare tycks inte lida av samma problem och därför går ronden till manliga läkare då bemötande och omhändertagande av patienter trots allt måste anses vara en del av jobbet.

    Svara
 2. narran

   /  09/15/2018

  Får mig att tänka på min äldsta sons första flickvän hon var en stjärna i klassen hade toppbetyg i alla ämnen och tänkte söka till läkarlinjen men vi rök ihop direkt när jag påpekade att människan var ett däggdjur det ville hon inte kännas vid.

  Svara
 3. x

   /  09/15/2018

  Socialisterna levererar:
  Miljöskatt slår hårdare än väntat mot handeln
  ”Miljöskatten som infördes förra sommaren på bland annat elektronikprylar har bidragit till ett försäljningstapp på upp till 5,6 miljarder kronor för branschen, enligt en ny rapport. Men miljöorganisationer säger att det är positivt att försäljningen minskar och menar att vi måste konsumera mindre för att minska klimatpåverkan.”

  ”Ministern vill inte kommentera
  Skatten har tidigare fått kritik från både politiker och branschföreträdare för att vara trubbig, och för att miljövinsten är osäker.
  Finansmarknadsminister Per Bolund (Mp) som presenterade skatten har avböjt att kommentera rapporten.”

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/miljoskatt-slar-hardare-an-vantat-mot-handeln

  Svara
 4. Jag såg på Rapport att den vänsterextremistiska barnpropagandan ”Lilla Aktuellt” hållit igång i 25 år nu… :/

  Svara
 5. Hjälp, jag tror jag imploderar snart. Jag träffade på en gammal kompis idag som blivit lärare. Av någon anledning påmindes vi om den gamla sången/leken ”bro bro breja” och sjöng den för hennes lilla dotter. När vi kom till ”…förrän hon säger sin kärestas namn – vad heter han” så blev hon alldeles stum och sedan sa att vi inte kan anta att hennes dotter är heterosexuell. RIDÅ.

  Svara
 6. Ok. För att bli personlig:

  Jag växte upp bland kvinnor. Min syster och hennes vänner bestämde vad vi skulle leka med. Den första vännen jag hade var en tjej. Jag kände mig som en tjej, lekte med Barbie och brukade låtsas som om jag hade en vagina genom att stoppa snoppen mellan benen. Hade jag växt upp idag så hade jag blivit benämnd som trans.

  Men vänta! Jag började i skolan, började träffa andra pojkar och insåg att kissa i prick är rätt kul. Sedan kom jag på att jag gillade kuk i tonåren.

  Nej, min upplevelse betyder givetvis inte att det inte finns transsexuella, och försöker någon använda det som exempel så gå och dö i ett dike! Men däremot så kanske man inte bör knuffa alltför mycket ”vuxenkänslor” på barn? Är det för mycket att begära?

  Svara
  • Verkar rimligt.
   Barn under 18 år skall väl inte ens banta särskilt mycket utan läkarordination – de växer för mycket på hitan och ditan – så att berätta för dem att ”så här skall du känna dig resten av livet” är ganska oansvarigt. (Då är jag diplomatisk.)

   Svara
 7. Studenter som vägrar inse att det finns 2 biologiska kön kommer inte att klara läkarexamen!

  Det är självklart sedan tidens begynnelse! Det är vackert, tycker jag.

  [La Primavera målat av Sandro Botticelli]

  Svara
  • Kronblom

    /  09/15/2018

   Vem som helst se den biologiska skillnaden om man badar bastu med det andra könet.

   Svara
   • Damer är enligt Ehrenmark de där som har krukväxter och antimakassrar med sig till bastun.

    Svårare se skillnaden när man vinterbadar …

    Svara
    • Kronblom

      /  09/16/2018

     Krukväxt i 90 graders värme? 😛

     Svara
     • För att få det att se mer ombonat ut, tror jag.
      Mest ett skämtsamt sätt av Erhenmark – som knappast var särskilt grabbig – att säga att ”någonstans måste väl vi grabbar få vara ifred.

 8. MiT

   /  09/15/2018

  Svara
 9. Reblogga detta på ulsansblogg.

  Svara
 10. Åtminstone jag ser 7 ”män” och 1 kvinna:

  Svara
 11. Fick intryck av att Nils hade nyktrat till en del de senaste åren. Hade tydligen fel.

  Svara
  • Grodan Boll

    /  09/16/2018

   Nils har aldrig behövt förklara konceptet demokrati för någon ur klankultur, onekligen.
   Har man behövt det blir man snabbt medveten om att det är som att förklara elektricitet för någon från 1600-talet, dvs ett helt främmande och abstrakt begrepp.

   Svara
   • Westerholm sade något liknande när han hade talat med folk i mellanöstern.
    Personerna själva skulle kunna släppas i vilken engelsktalande storstad som helst och passa in. Men de berättar om en farbror som bor någon timmas bilresa utåt landsbygden. Han är snäll och vänlig – och lever på 1600-talet.
    Man hade börjat komma på hur de skulle göra i de här länderna, och så kommer Väst och importerar dessa människor i miljoner, så att arbetet får börja om från grunden.

    Svara
   • Kronblom

     /  09/16/2018

    Electrickery och tellingbone som Catweazle sa.

    Svara
    • Catweazle? Det var en av de ovanligaste referenserna jag någon hört.
     Skall du börja prata om Wombles och Klangers härnäst? 🙂

     Wombles är å andra sidan en bättre version av miljöpartiet. Miljöpartiet classic, kanske.

     Svara
     • Kronblom

       /  09/16/2018

      Catweazle ska vara en tidsresenär från 1100-talet och det är förvisso från modernare tid än den nivå de som påstås ska bygga landet starkt. Alla, alla…….

      Förövrigt är alla 4 huvudrollsinnehavare i den serien är döda.

     • Läste om allt Bayldon hade spelat i, och insåg att jag nästan bara sett honom i Casino Royale (1967), något av det värsta 1960-talet har att erbjuda.

     • Kronblom

       /  09/16/2018

      Den parodin på 007 var inget vidare. Tror manuset skrevs på en efterfest hos Brian Jones. Den som undrar hur en sån fest gestaltade sig kan se filmen Stoned.


  • Svara
  • G

    /  09/17/2018

   Detta var inte rolig läsning av Nisse. Förnekar och relativiserar allt. Och istället för sakliga motargument (som kanske kan vara svårt då det är dumt argumentera emot detta) tog han fram epitetkulsprutan laddad med extra många skott. Usch.

   Svara
  • G

    /  09/17/2018

   Svara
  • G

    /  09/17/2018

   Svara
 12. MiT

   /  09/16/2018

  Svara
 13. Gorby

   /  09/16/2018

  Svara
  • Senior

    /  09/16/2018

   ”Jag har ännu bara sju identiteter, men vi bor fint alla sju i en tvåa.
   -Även om det sociala tycker att det verkar trångbott och letar lägenheter till mina andra identiteter. -Nåja, kan ju alltid hyra ut dem i andra hand….”

   Svara
  • Ännu en av mina käpphästar. Camille Paglia om civilisationers slut och att vara besatt av fenomenet ”trans” eller ”androgyn”.

   https://www.theamericanconservative.com/dreher/paglia-transgender-civilizations-decline/
   ”“People who live in such times feel that they’re very sophisticated, they’re very cosmopolitan,” she says. But in truth, they are evidence of a civilization that no longer believes in itself. On the edges of that civilization are “people who still believe in heroic masculinity” — the barbarians. Paglia says that this is happening right now, and that there’s this tremendous “disconnect” between a culture that’s infatuated with transgenderism, and “what’s going on ‘out there’.””

   https://www.cnsnews.com/news/article/sam-dorman/camille-paglia-transgender-mania-symptom-cultural-collapse
   ”And I found in my study that history is cyclic, and everywhere in the world you find this pattern in ancient times: that as a culture begins to decline, you have an efflorescence of transgender phenomena.That is a symptom of cultural collapse.”

   https://paworldandtimes.wordpress.com/2017/10/11/camille-paglia-connects-the-transgender-fad-with-cultural-collapse/
   ”I have always been fascinated with the subject of androgyny… I explored it in history. The more I explored it, the more I realized that historically, the movement toward androgyny occurs in late phases of culture, as a civilization is starting to unravel. You can find it again and again in… Greek art and all of the sudden see it happening. All of the sudden… the sculptures of handsome nude young men athletes that used to be very robust in the archaic period suddenly begin to seem like wet noodles.”

   *https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=I8BRdwgPChQ*

   (Paglia är trans och har aldrig ansett sig vara ”kvinna”.
   Har ännu inte lyckats traggla mig genom ”Sexual Personae” – orden är engelska, men jag vete sjutton vilket språk den är skriven på!)

   Svara
 14. Gorby

   /  09/16/2018

  Svara
 15. Bamse

   /  09/16/2018

  ”Varför kan vi inte istället få en föreläsare med rätt kompetens i ämnet? Och som till exempel skulle kunna föreläsa om biologiska skillnader som har klinisk signifikans?”, skriver eleven som kritiserar Heslow.

  Säger inte lite vanligt bondförnuft att det borde vara något som ska finnas med genom hela utbildningen? Förutom den uppenbart olika fysiologin drabbas ju män och kvinnor av lite olika sjukdomar, reagerar på dem på olika sätt, ska medicineras lite olika med mera. Är inte det faktiskt en (för en gångs skull) jätteviktig jämställdhetsfråga? Dessutom var ju det här inte en kurs specifikt om enbart könsskillnader utan om arv och miljö.

  Heslows eget försvarstal är utmärkt tycker jag. Be ALDRIG om ursäkt till dessa människor, verkar definitivt vara den bästa tumregeln. De kommer aldrig ändå att bli nöjda utan har alltid mer klagomål att komma med.

  Svara
  • Rikard

    /  09/16/2018

   Hej.

   Tips till alla och envar:

   Sök efter SJW_Attack_Survival_Guide.pdf. I den finns en lättläst genomgång av det typiska förloppet, och vad du kan förvänta dig, samt vad du kan göra. Den är lika giltig för Sverige som för USA.

   Ett citat:

   ”This survival guide is intended for the use of the individual who finds himself under attack by Social Justice Warriors for standing up against them and their ever-mutating Narrative. It may be freely distributed so long as it is correctly credited to SJWs Always Lie: Taking Down the Thought Police by Vox Day.

   The eight stages of the SJW attack sequence are as follows:
   1. Locate or Create a Violation of the Narrative.
   2. Point and Shriek.
   3. Isolate and Swarm.
   4. Reject and Transform.
   5. Press for Surrender.
   6. Appeal to Amenable Authority.
   7. Show Trial.
   8. Victory Parade.

   The rest of this guide consists of the correct way to respond to an SJW attack once it has been identified, ideally at the earliest stage possible. Please note that the eight stages of response do not correspond directly to the eight stages of the SJW attack sequence.”

   För EU-lojalister – notera att det står ”may be freely distributed”. Tillstånd är alltså givet på förhand om villkoret – att referera källan – uppfylls vilket görs här.

   Jag skojar inte – den som arbetar inom stat, kommun eller annan feminiserad verksamhet måste veta hur sådant här skall hanteras, annars är ni chanslösa. Era kollegor kommer inte att stötta er offentligt – när stöttade du själv offentligt en kollega som utsattes för sådan förföljelse som Hesslow?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 16. Senior

   /  09/16/2018

  ”Agendasättande” Journalistik verkar inte vara ovanligt.

  Skall vi gissa på att detta är ”Katastrofala klimatändringar”?

  Svara
 17. Statsministern: ”Bla bla bla bla bla…..”

  Svara
 18. Inte islamist, men...

   /  09/16/2018

  Reblogga detta på Inte islamist, men… och kommenterade:
  Om jag ska till en läkare, så vill i.a.f. jag att denne kan se skillnad på män o kvinnor.

  Svara
 19. x

   /  09/16/2018

  Svara
 20. Gorby

   /  09/16/2018
  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  09/16/2018

   Borde inte Orban ta sitt Ungern och lämna EU-projektet?

   Svara
 21. Cain

   /  09/16/2018

  Det verkar som om Lundastudenterna inte känner till att kvinnor historiskt sett fått sämre behandling då man utvecklat mediciner och läkarbehandling efter tester på män. Det har visat sig att kvinnor är såpass annorlunda att de behandlingar de fått inte varit i närheten så effektiva de hade varit om försökspersonerna var kvinnor. Ju bättre man är medveten om skillnaderna, desto bättre har behandling och medicinering av kvinnor fungerat.

  Så, kära Lundafeminister, vad göra nu?

  Svara
  • lensof

    /  09/16/2018

   Ack, ack, ack. Detta var ett stort ämne för den tidens feminister för ca tjugo år sedan. Vilket dagens feminister aldrig förstått eller tagit till sig eller så är de så fulla av hat till både män och den äldre generationens kvinnor att de inte förmår ta till sig kunskap över huvud taget.

   De är märkliga dessa unga kvinnor. De har fått så mycket och det helt gratis. De har haft pappor som stöttat, mammor som curlat och bröder som känt skuld. Ändå är det aldrig nog.

   Ser dem boende i min närhet. Har föräldrar som bidragit ekonomiskt till boendet på olika sätt. Sen kommer föräldrarna och tvättar fönster (!!!) m.m. Allt medan flickorna/kvinnorna glider runt i livet och är utsatta/offer eller missförstådda. Jag är säkert lite orättvis nu men jag är så trött på alla dessa unga kvinnor som fått så mycket men själva ger så fruktansvärt lite.

   Svara
 22. ”Förarutbildningen ska göras om – för många kuggar”
  https://nyheteridag.se/forarutbildningen-ska-goras-om-for-manga-kuggar/
  ”Varje år är det färre och färre som klarar av att ta körkort. Därför jobbar just nu Transportstyrelsen och Trafikverket med att göra om det svenska förarutbildningssystemet.
  I dagsläget är det alldeles för många som måste göra omprov för att lyckas ta körkort.”

  Vad är ”för många”?
  Vilka är det som misslyckas?

  Svara
  • Weasel

    /  09/16/2018

   ”Varje år är det färre och färre som klarar av att ta körkort. Därför jobbar just nu Transportstyrelsen och Trafikverket med att göra om det svenska förarutbildningssystemet”

   Såvida nu inte förarutbildningssystemet har ändrats varje år så beror det ökande antalet kuggningar på att det är fel på någonting helt annat än förarutbildningssystemet….🙄

   Svara
   • Visst minns man tramsiga frågor på teorin som inte hade något med att köra bil att göra.

    Men precis som med brandmän borde det vara aktiviteten som avgör kraven, inte hur många man vill få igenom systemet.

    Svara
    • Grodan Boll

      /  09/17/2018

     Vilken förare utsätts för störst grupptryck:
     A. En kvinna med manliga passagerare
     B. En man med manliga passagerare
     C. En kvinna med kvinnliga passagerare
     D. En man med kvinnliga passagerare

     Bra att veta när man är ute på vägen, för det kan ju inte råda stora individuella skillnader eller så.

     Vad riskerar du möta bakom kurvan:
     A. En isfläck
     B. EN älg
     C. Lekande barn
     D. Gud

     Att det finns ett rätt svar och inte ”sänk farten just för att du inte vet” säger allt om de förbannade testen.

     Vad som fortfarande inte är ett obligatoriskt moment är att byta däck. Jag fick hjälpa till att byta däck för okunniga folk med körkort innan jag tog det själv. Det och att tanka bilen, två annars vanligt återkommande moment, tas aldrig upp i utbildningen.

     Men jag är inte bitter…

     Svara
     • Weasel

       /  09/17/2018

      Ja, en hel del teorifrågor var och är tramsiga och idiotiska.
      Men om frågorna är likadana 2018 som 1998 och fler elever kuggar 2018 än 1998 så beror det procentuellt högre kuggandet på elevernas bristande förmåga att svara rätt på frågorna och inte på frågorna i sig.

      Och en viss förståelse för att fler kuggar kan jag ju ha :
      Jag fann vissa frågor så pass infantila att dom var knepiga att besvara. Och ännu värre hade det säkert varit om jag inte kunde svenska…🙄

   • Cain

     /  09/16/2018

    Det där problemet drabbar väl i princip varenda utbildning i Sverige. Ideologiska skäl (”alla ska med”, ”alla är egentligen lika bra”, ”läxor är förtryck”, ”föräldrar som läser mycket med sina barn kränker andra barn” etc. etc. ) samt massiv invandring från länder med plågsamt svaga akademiska meriter resulterar oundvikligen i detta. Jag tippar på att den långt värre förövaren är ideologin dock. Såg hårresande resultatsiffror från KTH för några år sen.

    Svara
  • lensof

    /  09/16/2018

   Det troliga är att det inte är något fel på proverna för körkort. Inte heller på utbildningssystemet. Problemet ligger antagligen i att de som utbildar får ersättning efter hur många som klarar sig, ett sort antal kuggade ger alltså inga pengar. Har man då ett antal elever som inte kan ta till sig utbildningen som kanske inte ens kan svenska, ja då blir det dålig ekonomi. Och då vill man ändra på utbildningen alternativt proven. För de icke mottagliga eleverna är det ju svårt att göra något åt. Follow the money.

   Vi hade samma problem på högskolan och antagligen är det ännu värre nu. Man fick pengar efter genomströmning vilket definitivt inte är samma sak som kvaliteten på utbildningen. Har man otur så har många nötter sökt sig till en kurs och då spelar det ingen roll hur bra lärarna är eller hur genomtänkta kurserna är. Nötter har skal och de är inte mottagliga.

   Svara
   • När jag läste om en kurs fick jag en gång frågan (GU) om jag kunde vänta med att registrera mig tills jag klarat tentan.

    Svara
    • Kronblom

      /  09/16/2018

     När de har kuggats över 20 gånger på teorin brukar de få kopiera svaren så de blir av med dem. Sen blir det nån annans problem. Den lokala bilskolan tar inte emot svenska elever sen nåt år tillbaka. De är fullbokade åt Mig-verket.

     Svara
 23. Leif GW och minnet.

  ”Det är förvånande att SD stängs ute.”
  https://unv.is/expressen.se/kronikorer/leif-gw-persson/det-ar-forvanande-att-sd-stangs-ute
  ”Den enda politiska enighet som för tillfället råder är att inget av de båda blocken vill ha med Sverigedemokraterna att göra vilket förvånar
  […] Nio av tio torde vara gamla sossar och borgare och att beskriva dem och därmed var sjätte av landets medborgare som både politiskt brunfärgad och mindre vetande är naturligtvis inte sant.”

  Är det bara jag som minns en GW som hade sagt till någon bekant som skulle rösta SD att ”då behöver ni inte komma hit något mer”?

  Svara
 24. Nationalekonom Klaus Bernpaintner:

  Svara
 25. Gorby

   /  09/16/2018

  Lite bilder från Malmö…

  Svara
 26. Tycker inte något av detta är särskilt konstigt. Det är lite ovant att se ”vapen” utskrivet så här, men i övrigt kommer vi att få ha detta lite överallt i framtiden.

  (Med många kinesiska turister har man i Frankrike upptäckt att de gamla skyltarna ”Spotta ej på golvet” kanske kunde få komma till heders. Vi hade dem här för högst hundra år sedan.)

  Svara
 27. Maria Weber och Miriam Lukasiak har rätt – det finns inte 2 kön utan 60!

  Svara
  • Rättelse: denna videon ska det vara:

   Svara
   • https://www.theamericanconservative.com/dreher/paglia-transgender-civilizations-decline/
    länkar till
    http://qideas.org/articles/the-gender-tipping-point/
    som jag inte tänker läsa, men här är ett smakprov

    ”The students with whom I associate—from middle school to college students—have understood for several years that we now reside in a world beyond gender.
    […]
    After all, today Facebook gives us over 50 “gender” identities to choose from. (Conversations about this can involve questions about why there are so few options.)
    […]
    What does it feel like to be a man? It can’t just mean that I am attracted to women, because it is okay to be attracted to men. It can’t just mean I feel like a lumberjack—because what does it mean to feel like a lumberjack? It can’t simply mean to be drawn to women’s clothes because what makes some garments women’s clothes?
    In short, if the ultimate source of reference is the self, and if no other self than the individual is a reference point, how can you know who or what you are?
    Indeed. The kids are right.”

    Det är något slags bizarr navelskådning med oändligheten som motståndare, där man förväntar sig att – vid 15 års ålder – få alla svar så att man slipper tänka. Får man inte det, tänker man inte fatta några som helst beslut förrän någon svarar.

    Mitt svar är: Klipp dig och skaffa ett jobb. Du kommer aldrig att få de där svaren. Livet är inget man kan förstå, det är något man gör.

    Svara
    • Killen i talarstolen ironiserar över multisexidiotin!

     Svara
     • Ja, min kommentar var inte riktad till honom, inlägget var utmärkt, jag skall spara den!

 28. MiT

   /  09/16/2018

  Givetvis dyker Orrenius upp och säger så här

  I alla fall jag tycker såna där dyker upp lite för ofta i och runt moskéer osv för att tro att en majoritet avskyr det…

  Svara
  • Och om de nu får välja mellan att passivt acceptera detta och aktivt försvara det sekulära samhället – inklusive rätten att rita bilder av en viss profet – vad tror Orrenius att de kommer att göra?
   Fler än 100000 är väl därtill ganska lågt? Är det inte snarare minst en halv miljon?
   Talar Orrenius arabiska, förresten, och var han förklädd och inkognito när han hälsade på i moskéer? Det finns väl ingen som helst chans att han fått ett något ”tillrättalagt” budskap serverat?

   Svara
   • Grodan Boll

     /  09/17/2018

    Wikipedias minsta siffra från 2010, under Religioner i Sverige.

    Islam har Sveriges femte största religiösa gemenskap med uppskattningsvis cirka 110 000 tillhörande bekännare

    Sedan säger wikis del om islam

    År 2014 var 5 procent av alla svenskar muslimer

    och

    Pew Research Center uppskattade antalet muslimer i Sverige år 2016 till 810 000

    Sedan dess har det viftats med siffror uppemot 15%.
    Det skulle i så fall vara 1.5 miljoner muslimer.

    Svara
   • Grodan Boll

     /  09/17/2018

    Nu är ju jag rasist, men…
    en sak kan du vara säker på och det är att muslimer aldrig blir färre.

    Svara
   • G

     /  09/17/2018

    ”../../ I vilket fall som helst så kommer jag fram till att utifrån ovanstående urval (och bortval) och utifrån totalt 88 ursprungslandgrupper så fanns det den 31 december 2016 sammanlagt 1 022 850 folkbokförda invånare i landet motsvarande 10,2% av totalbefolkningen som möjligen går att benämna som muslimer och som naturligtvis inbegriper både utövande muslimer (som möjligen uppgår till uppemot en tredjedel av de 1 022 850 invånarna), ej särskilt praktiserande muslimer och enbart s k kulturella muslimer.

    10,2% innebär i så fall i ett västvärldssammanhang att Sverige numera är det land i västvärlden där andelen muslimer är som allra högst: I Frankrike brukar andelen muslimer exempelvis anges till kring 8% och i Tyskland, Belgien och Storbritannien till kring 5-6%.”

    http://archive.is/uyotP
    https://web.archive.org/web/20180917062213/https://tobiashubinette.wordpress.com/2017/03/14/muslimer-sverige-minoriteter/

    Svara
  • G

    /  09/17/2018

   https:/twitter.com/SuhaibElmii/status/822119305001259008

   https://imgur.com/a/ntl0uH8

   *Är du svensk kvinna och känner dig otrygg i #detnyalandet. Gör som Michelle och anslut dig till frihetsreligionen och trygghetsreligionen islam. Religion of peace*

   Svara
 29. MiT

   /  09/16/2018

  Läs alla svaren…

  Svara
  • Pelle2

    /  09/17/2018

   Idioten Irving blir bara mer och mer bisarr.
   Det var ju bara för några dagar sedan som det avslöjades att en MP-politiker ville sälja 3000 röster till Moderaterna i utbyte mot en tomt för en moské.
   Sedan hur vanligt det är med klanröstning är säkert svårt att säga men att kalla Arpis uttalande om detta för konspirationsteorier är ju rent löjligt.

   Att Karlsson pratade om en strid eller något sådant innebär ju inte att han menar det bokstavligt.Det är ju många som säger att dom strider för saker utan att det innebär att dom kommer gå ut i krig.
   Förstår inte varför man inte skall ifrågasätta dom som tror att Karlsson vill dra ut i ett krig.

   Och som vanligt är man en rasist om man ifrågasätter hur en kvinna kan bli inröstad via personval när hon inte ens verkar ha någon politik utan det mesta i hennes kampanj handlade om att Somalier skall rösta på somalier.
   Så här skriver Arpi om kvinnan:
   ” fredags skrev jag ett inlägg på Facebook, och på Twitter, om den framgångsrika personvalskampanjen som Leila Ali Elmi har bedrivit i Göteborg. Miljöpartiets politiske sekreterare och kommunikatör i Göteborg, Helena Munther, hade aldrig ens träffat henne. Elmi hade satts på plats 21, men blev den mest personkryssade kandidaten för Miljöpartiet i Göteborg, mer än lokala favoriten Emma Nohrén.

   I medierapporteringen har hon kallats doldis, men det är hon inte för den östafrikanska diasporan i Angered. Av hennes Facebooksida framgår att hon har bedrivit den största delen av sin valkampanj på somaliska, mött somaliska föreningar, varit med i somalisk tv samt att hon i alla röstuppmaningar jag har sett vänder sig till det somaliska folket. Hon har även anspelat på sin muslimska identitet. Hon uppmanade sina följare att kryssa en somalisk miljöpartist i både landstings- och kommunvalet – Yusuf Tohow respektive Abdullahi Mahamed. Dock utan att berätta vilken politik de vill driva. Det viktiga verkar vara att de också är somalier. Det framgår inte i hennes valkampanj vad i Miljöpartiets ideologi som är tilltalande. Var valet av parti egalt för henne? Kunde hon lika gärna haft sin personvalskampanj i Vänsterpartiet eller Socialdemokraterna? ”

   Vad är det som rasistiskt i det ?

   Men eftersom klanröstning gynnar Irvings egna politiska åsikter i det korta perspektivet så är det naturligtvis angeläget att försöka tysta Arpi med den sedvanliga brunmålningen som Vänstern har hängett sig åt de senaste åren….

   Svara
  • G

    /  09/17/2018

   Idiot var ordet. Han verkar redan glömt flertalet islamistuteslutningar som S gjorde innan valet. Och argumentera i sak verkar han inte intresserad av.

   Svara
 30. MiT

   /  09/17/2018

  Problemet är ju att ingen förstår vad hon sagt alls? Är ju det som folk reagerat mot, att hon kampanjat med inriktning på etnicitet före politik?

  Svara
  • Grodan Boll

    /  09/17/2018

   Resten av världen fungerar inte nödvändigtvis som svenskar gör.
   Svenskar är rätt extrema.

   Det är imponerande tragiskt hur den multi-kultivurmande vänster envisas med att vara så blint etnocentrisk. ”Alla andra är preciiis som jag, fast lite mera spännande (och förtryckta)!”. Utom blekfeta etniskt svenska meningsmotståndare förstås. Dem har man klart mindre gemensamt med.

   Svara
   • De förstår inte hur klansystemet funkar och vägrar systematiskt att sätta sig in i det eftersom de då skulle få sina egna fördomar bekräftade. Därför så blir de så ivriga att försvara den typen av röstning.

    Ingen verkar ha kunnat lista ut vad hon ens förespråkat då hon verkar exklusivt kört sin kampanj på somaliska med det enda budskapet att de ska rösta in henne för att hon är somalier. Inga direkta politiska uttalanden eller mål kan direkt hittas.

    Ledarsidorna skriver bra om klanröstningen: https://ledarsidorna.se/2018/09/utan-klankultur-far-hederskulturen-svarare-att-sla-rot-i-sverige/

    Svara
  • Helmerson tror att han är ”inkluderande” och dylikt, men balanserar ganska ofta på gränsen till ”nyttig idiot.”

   Svara
 31. De borde inte bli läkare om de är så okunniga att de inte inser att det finns skillnader mellan kön & folkgrupper. Om man ignorerar det påverkas ju deras hälsa negativt. Det viktigaste måste alltid vara patientens bästa, inte ideologi.

  Svara
 32. G

   /  09/17/2018

  ”Utan klankultur får hederskulturen svårare att slå rot i Sverige

  Med ett färdigt valresultat framgår att Miljöpartiets Leila Ali Elmi kom in i riksdagen efter en lyckad personvalskampanj i Göteborg. Elmis kampanj kretsade fokuserade på somalisk nationalism och att hon ska företräda det somaliska folket i Sveriges riksdag. Större delen av kampanjen har genomförts somaliska och det är sannolikt ingen utanför den somaliska diasporan i Sverige som egentligen vet vad hon har gått till val på. Valet av Elmi aktualiserar inte bara fenomenet med klanröstning. Den lyfter även upp andra företeelser som etablerat sig i Sverige.

  Även om det aldrig kan eller bör förbjudas att rösta på en person med samma etniska eller kulturella rötter sätter valresultatet fingret på en öm punkt för svensk integrationspolitik. De somaliska väljarna i Göteborg anser att de är i behov av en representant för att försvara det somaliska folkets intressen vilket opinionsbildaren Rebecca Weidmo Uvell kartlagt.”
  https://ledarsidorna.se/2018/09/utan-klankultur-far-hederskulturen-svarare-att-sla-rot-i-sverige/

  https://uvell.se/2018/09/16/mp-och-den-somaliska-klankandidaten/

  Svara
  • G

    /  09/17/2018

   Favorit i repris…

   ”Somalierna i Sverige = SM i organisering”
   https://uvell.se/2017/03/04/somalierna-i-sverige-sm-i-organisering/

   Svara
  • Senior

    /  09/17/2018

   ”Elmis kampanj kretsade fokuserade på somalisk nationalism och att hon ska företräda det somaliska folket i Sveriges riksdag. Större delen av kampanjen har genomförts somaliska och det är sannolikt ingen utanför den somaliska diasporan i Sverige som egentligen vet vad hon har gått till val på”

   Det enda hon borde gått till val på är partiprogrammet för det parti hon företräder.

   -Där är hon dock i lika gott sällskap gällande hela sjuklövern. Så länge övriga representanter i sjuklövern säger en sak i partiprogrammet men gör något helt annat i praktiken ser jag inte skillnaden på infiltratörerna i partierna, annat än antalet och den politiska inriktningen omriktningen de försöker införa.

   Samtliga 7-klöverpartier är ju så infekterade av vänsterblivna att man inte längre ser skillnad på dem, annat än i detaljer.

   -Detaljer som fortfarande innehåller olika grader av vänsterblivenhet….

   Säg ett parti inom sjuklövern alliansen som agerar i enlighet med partiprogrammet?

   Svara
 33. G

   /  09/17/2018

  https://toklandet.wordpress.com/2018/09/15/lakarstudenter-i-lund-vagrar-acceptera-att-det-finns-biologiska-skillnader-mellan-kvinnor-och-man/#comment-163610

  Postar mycket från tråden här så att allt som var under (dvs ovan) inte skulle hamna ännu längre ner i kommentarsfältet, kan vara värt komma ihåg detta i framtiden, iaf för MP och annat folk som inte tänker längre än näsan…

  Svara
  • G

    /  09/17/2018

   En svensk man boende i Libanon försöker nå fram…

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  09/17/2018

    Alltså det där malmöitiska Miljöpartistiska kommunalrådet vid namn Nils Karlsson verkar vara något av en expert på Twitterpopulism. Med ett odds om 1,15 så kommer han få käka upp en stor del av vad han skrivit ovan.

    Det ska i vilket fall bli ett nöje att följa Leilas hängivna miljöpartistiska gärning de kommande fyra åren. Hur hon febrilt kommer kämpa för klimatet och ett fossilfritt samhälle, att urskogen bevaras, biologisk mångfald och inte minst vegetarisk, giftfri och genetisk omanipulerad mat. Hur hon utan att tveka kommer övertyga Somalier i Sverige att antingen ta tåget eller ellådcykeln när de reser på semester, och inte minst hur hon benhårt kommer strida mot hedersförtryck och för allt som har med HBTQIA+ att göra. Antisemitismen kommer också vara en mycket viktig fråga för Leila. För jag vet, precis som Nisse, att hon är Miljöpartist och inget annat, alla som säger motsatsen är rasister.

    Svara
    • Melmac

      /  09/17/2018

     Den där Nils………JÖSSES!
     Hur kan ett parti smala så många stolpskott?! Inte ens när en som har erfarenhet så backar idioten?!

     Svara
    • G

      /  09/17/2018

     …och oddsen för att Leila kommer arbeta för detta är så höga att det inte ens syns till på oddstavlan.

     Svara
 34. Mike E

   /  09/17/2018

  Vetenskapen är död i Sverige och ersatt av okunnighet, känslor och irrationalitet. Sveriges homogena, lågutbildade och ideologiska MSM-journalistkår samt det svenska matriarkatet är huvudorsaken.
  ”Värdegrunden” övertrumfar nu fakta och vetenskap.

  Svara
 35. G

   /  09/17/2018

  ”Ebbas pappa : Politiker och ”en huvudlös migrationspolitik” bär skuld för dotterns död
  …..
  I en debattartikel publicerad i Expressen riktar han hårt kritik mot det politiska etablissemanget och den policy som länge präglat svensk migrationspolitik.

  ”Ebbas mördare kom till Sverige på grund av en huvudlös asyl- och migrationspolitik som saknar motstycke i Europa, ja faktiskt i hela världen. Och han var kvar i Sverige på grund av en dysfunktionell statsförvaltning, delvis en följd av den överbelastning som den förda politiken hade skapat. Det är de etablerade partierna i Riksdagen – både Alliansen och de rödgröna – som bär ansvaret för den politiken”, skriver han.

  Men det stannar inte där. Han uppmärksammar också att många individer i de politiska partierna motarbetats när de varnat för konsekvenserna av den förda politiken. Även här finns ett ansvar, menar Åkerlund.”
  https://nyheteridag.se/ebbas-pappa-politiker-och-en-huvudlos-migrationspolitik-bar-skuld-for-dotterns-dod/
  https://www.expressen.se/debatt/de-bar-ansvaret-for-att-min-dotter-ebba-ar-dod/

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  09/17/2018

   Den där debattartikeln borde ha publicerats INNAN valet med den mörkade rapporten om sveriges värdelösa gränsskydd.

   Svara
   • En hel del borde ha publicerats innan valet, av medier som verkligen grävde och begärde svar. Och inte på helger. Och så vidare.

    Svara
 36. G

   /  09/17/2018

  ”Eftersom Paow är öppen med att hon röstar på SD s får hon ta väldigt mycket skit trots att hon förklarar att hon inte är rasist då hon har utländska och homosexuella vänner. Men igår under valet så visade Paow upp att hon var på plats och stöttade SD vilklet resulterade i att hon fick en hel del elaka kommentarer skickade till sig.

  Dom kallar henne för äcklig horunge, äcklig fitta, jävla smuts och hor rasse men hon viker sig inte utan skriver att hon inte tar åt sig utan att alla tycker olika.”
  https://stoppapressarna.se/svenskabloggare/paow-pikar-kissie-0?page=8

  Svara
 37. G

   /  09/17/2018

  ”Orolig Vångabo: Kan folk i Vånga inte läsa?

  Jag bor sedan drygt 40 år i Vånga socken, som ligger längst västerut i Norrköpings Kommun. En idyll med ca 1500 invånare, en vacker kyrka och en väl fungerande skola. Kommer man utanför sockengränsen och berättar att man bor i Vånga får man ofta höra den säkert mycket gamla ramsan: ”I Vånga är de många men i huvet är de trånga.”

  Nu har ramsans budskap bekräftats; åtminstone för en del Vångabor. I riksdagsvalet röstade nämligen var femte Vångabo på SD! Vilken tur att det inte blev samma siffror i hela kommunen. Då hade vi nu kanske haft en kommunstyrelse ledd av den ursvenske Darko Markovic, i värsta fall tillsammans med Sophia Jarl. Hur kan det då bli så här i en liten bonnsocken som Vånga? Jag vill tro att det mer än på främlingsfientlighet beror på läskunnigheten eller bristen på läskunnighet. Har man verkligen läst och tagit del av Åkessons hela valprogram? Jag har tidigare med stolthet berättat att jag bor i Vånga men i fortsättningen kommer jag säga att jag bor i Skärblacka.”
  http://folkbladet.se/opinion/kan-folk-i-vanga-inte-lasa-om5463220.aspx

  Svara
 38. G

   /  09/17/2018

  Svara
 39. G

   /  09/17/2018

  Svara
 40. G

   /  09/17/2018

  ”Hennes kampanjande i sociala medier har i första hand skett på somaliska – men själv tycker hon inte att hon specifikt riktat in sig på väljare med rötter från Afrikas horn.

  – Jag har riktat mig till alla göteborgare som delar mina och Miljöpartiets värderingar, säger hon.

  Runt 1 400 Göteborgare har kryssat Leila och det räcker med marginal för att hon ska komma in riksdagen kommande mandatperiod. En stor majoritet av kryssen finns i valdistrikt där en betydande del av de cirka 14 000 Göteborgare med rötterna i Somalia bor.
  I vissa av Angereds valkretsar har hon mer än 80 procent av Miljöpartiets kryssröster. I många andra delar av Göteborg har hon noll kryssröster.

  – Det är ju ganska naturligt, för jag bor ju i Angered och är politiker här.

  – Jag har använt mig av dom resurser jag har i kampanjen. Bland annat genom att skriva både på svenska och somaliska.

  Vilket är helt enligt alla regler i det svenska valsystemet.

  Vem är du?

  – Jag är 30 år och har bott i Angered i 28 år. Jag är född i Etiopien. Jag har arbetat som tolk och varit fritidspolitiker fram till nu. Min mamma och mina syskon bor i Göteborg, berättar hon.

  I kampanjen presenterar hon sig också som aktivist och feminist.

  Vilka frågor brinner du mest för?

  – Jag står bakom Miljöpartiets program, men är mest intresserad av skolfrågor. I kampanjen har det handlat mycket om en jämlik stad, en jämlik skola, ett jämlikt Göteborg.

  Hennes liv har vänts upp och ner i och med valresultatet. Redan måndag morgon tar Leila tåget upp till sin nya hemstad, Stockholm. Riksdagen öppnar först 25 september men Leila kommer att skolas in av Miljöpartiet direkt.

  – Vi har 10-12 nya riksdagsledamöter som samlas i Stockholm under måndagen för att förberedas av Miljöpartiet inför den kommande mandatperioden, berättar Calle Jershed, politisk sekreterare i Miljöpartiet i Göteborg.”
  https://www.expressen.se/gt/skrallen-sa-blev-ersattaren-i-angered-riksdagspolitiker/
  https://web.archive.org/web/20180915180548/https://www.expressen.se/gt/skrallen-sa-blev-ersattaren-i-angered-riksdagspolitiker/

  Svara
 41. Maly

   /  09/17/2018

  Det skulle ju kunna var så – och nu får man ju akta sig här – vara så att kvinnor är sexuellt försiktigare för att utfallet för deras del är så enormt annorlunda än för mannen… Biologin ger vid handa att kvinnan vid samlag kan råka bli gravid – ja det låter underligt att inte även mannen blir det, för vi har alla läst i media om ”män” som blivit gravida (vad det rör sig om är kvinnor som skaffat skägg men behållt livmodern). Att vara havande för med sig rätt stora investeringar under minst nio månader – betänk också att den mänskliga avkomman är synnerligen fragil och osjälvständig vid födsel i förhållande till de flesta andra däggdjur. För mannens del kan man hävda att utfallet blir smått annorlunda – i bästa fall en avkomma som för genomet vidare. Att få fler avkommor ökar chansen för att generna ska leva vidare i åtminstone någon av alla avkommor. Det kan således var en viss fördel för en man att ”ligga runt”… Det finns dock en viss avvägning mellan ökad överlevnad i form av antal och ökad överlevnad i det att även mannen hjälper till att ta han om avkomman.

  Svara
 42. G

   /  09/17/2018

  Svara
 43. Jardena Perugia

   /  09/17/2018

  Det är sjukligt demoniskt. Självklart är vi t. o. m mycket olika . Olika sexuell, olika i styrka , olika i tankar och tal. Det finns mycket mer. Men tänker du så går du i krig med den allsmäktige GUDEN. Och det blir inte en rolig sak. Och tror du inte på skapelse då ska vi inte tala.

  Svara
 1. Extreme stupidity hos studenter; politiskt ideologi viktigare än fakta? – The winds are changing
 2. Politisk kommissarie ska säkerställa att rättsskipningen går rätt till vid tingsrätter | WTF?
 3. Smått och gott från 2018, del 4 | WTF?
 4. Landet Bizarro del 4: Hundvisslor, pukor och trumpeter | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: