Satans tjuvpack!

Ännu en i raden av riksdagsledamöter har avslöjats att bara vara en simpel tjuv som stjäl skattebetalarnas pengar.

Den här gången var det Caroline Szyber från KD, för några veckor sedan var det nån från SD. Tjuvarna finns i alla partier, de ideologiska olikheterna till trots så förenas de genom att de är tjuvar. Trots lön på över 60 000 i månaden av andras skattepengar och trots så generösa förmåner att de passerat gränsen till stötande så måste de ändå passa på att tjuva lite när chansen dyker upp. De är som kleptomaner!

I alla fall jag kan nog tycka att Szybers sambo borde klara av att betala sina jävla semestrar själv och inte låta skattebetalarna stå för notan!

Det är ingen större skillnad på de här och de som stjäl från åldringar i hemmen!

Hoppas det var värt de i sammanhanget futtiga tjuvpengarna att bli offentligt nedsmutsade så här!

Satans tjuvpack!

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

201 kommentarer

 1. Utlandssvensk

   /  09/20/2018

  Tja, varför ska man bli riksdagsledamot? Man blir bara en hand i ett knapptryckarkompani, helt utan inflytande. Å andra sidan finns det sannolikt inget ”jobb” där man förväntas att göra så lite för lönen. Närvaron är inte direkt hög, i de flesta riksdagsdebatter är salen nästan tom.

  Så vi har en totalt meningslös syssla där man uppbär god ersättning för att göra nästan ingenting. Viken typ av individ dras till detta och står ut med att se sig själv i spegeln efter några år? Knappast de rakryggade och anständiga….

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  09/20/2018

   Det finns gott om hederliga och engagerade ledamöter i riksdagen, i alla partier. Sedan finns det sådana som Szyber (KD), Sahlin (S), Jakobsson (SD), Fridolin (MP, vem glömmer hur han åkte flyg mellan Bromma och Arlanda), listan genom åren kan göras lång. Någon enstakaste lilla gång kanske det handlar om ett ärligt misstag.

   Det som dessa gnidna fifflare tycks ha gemensamt är framförallt dels bristande karaktär, en egenskap som passar ytterst illa att kombinera med ansvar för våra gemensamma resurser.

   Svara
   • Gigas

     /  09/20/2018

    Fridolin flög inte mellan Arland och Bromma.

    ”Vid ett av tillfällena hämtades utbildningsminister Gustav Fridolin, MP…”
    https://www.expressen.se/nyheter/flog-fyra-mil-for-att-hamta-ministrar/

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  09/20/2018

     Fel av mig. Men Fridolin gjorde i princip fel på samma sätt som om han skulle ha flugit från Bromma till Arlanda. I alla fall om man för en politik som går ut på att lägga ner flygplatser och tvinga populasen till jordbundna färdmedel.

     Svara
     • Gigas

       /  09/20/2018

      Han har en trovärdig förklaring.

      ”- Det var ingenting jag visste och jag får erkänna att vare sig det är Säpo, försvaret eller en polare som erbjuder sig skjuts med bil, plan eller tandemcykel så brukar jag inte ifrågasätta parkeringen utan dyka upp i tid på den plats jag tillsagd att dyka upp, säger Fridolin.”

  • Bullshit. Varför tror du det sitter så få i salen? Det beror INTE på att de sitter hemma och spelar TV-spel istället (iallafall oftast inte…). Vanligen beror det på att de har annat arbete för sig. Mycket kan man säga om nyadeln men att de nästan inte gör något är bara dumheter. En sak de gör är exempelvis läser och läser och läser alla dessa meningslösa långa rapporter som skapas hela tiden. Ungefär som att läsa igenom den ena telefonkatalogen efter den andra.
   Så oavsett om deras arbeten är viktiga eller ej, så nog fan arbetar de.

   Svara
 2. Pether

   /  09/20/2018

  Samtidigt skrattar folk åt en när man anser att staten ska minskas och på sikt försvinna helt. Folk är sådana slavar åt tanken att de måste ha någon som kontrollerar dem och stjäl deras inkomst.

  Svara
  • Utlandssvensk

    /  09/20/2018

   @ Pether,

   Man kan ha en fungerande och demokratisk stat utan en politikerklass. Så fungerar det i Schweiz. De bindande folkomröstningarna gör att det inte behövs några yrkespolitiker. Det är den verkligt stora fördelen med direktdemokrati.

   Dessvärre håller systemet i Schweiz nu på att urholkas, så snart försvinner väl detta lysande exempel på att man inte behöver några politiker…..

   Svara
   • Pether

     /  09/20/2018

    En stat bygger dock alltid på förtryck av befolkningen. Demokrati låter majoriteten förtrycka minoriteten, därför är en republik där vad som får göras är starkt kontrollerat. Låt folk göra vad dem vill, så länge det inte inskränker på någon annans liv, frihet och egendom.

    Svara
  • weasel

    /  09/20/2018

   @Pether

   Om alla hade en inkomst så skulle vi inte behöva någon stat som stjäl delar av den inkomsten.
   Men eftersom ingen vill anställa en person som är förlamad från nacken och nedåt så får inte alla en inkomst. Och eftersom varken du eller jag frivilligt vill ge våra pengar till den förlamade personen så behöver vi en stat som tvingar oss att göra det.
   Såvida vi nu inte föredrar att låta den förlamade personen svälta ihjäl.

   Svara
   • Pether

     /  09/20/2018

    Dock är det ju av staten skapade regler och lagar som gör det betydligt svårare för alla att få en inkomst, och höga skatter tar den inkomst folk kan ha. Således finns det en möjlighet att personen som är förlamad att få ett jobb ifall vi tar bort alla dessa hinder.

    Det är främst upp till individen att försörja sig själv, därefter närmaste familjen, resten av släkten, vänner, frivilliga, frivilligorganisationer, osv. Ifall ingen vill ge dig hjälp i hela den kedjan, ja, då har du nog gjort något rätt dumt…
    Så ja, hellre att personen dör än att någon annans liv och frihet inskränks.

    Svara
   • Pether

     /  09/20/2018

    ”Och eftersom varken du eller jag frivilligt vill ge våra pengar till den förlamade personen så behöver vi en stat som tvingar oss att göra det.”

    Varför donerar folk till hjälporganisationer?

    Svara
    • weasel

      /  09/20/2018

     Njaa… jag tror knappast att arbetsgivarna står i kö för att få anställa en förlamad person oavsett hur mycket regler och byråkrati vi tar bort…

     Folk donerar till hjälporganisationer för att dom vill hjälpa och för att dom vill känna sig goda.
     Och det är väl någonting positivt, förmodar jag.
     Däremot betraktar jag det som någonting negativt att den förlamade personen ska vara utlämnad till folks nyckfullhet ;
     I Januari får den förlamade personen donationer till både mat och hyra, men i Februari har det skett en jordbävning på Haiti och dessutom har Tino Sanandaji startat en crowdfounding för sin nya bok så då kommer det tyvärr inte in en krona till den förlamade.

     :/

     Svara
     • Varför kan detta endast lösas genom att pengar går via staten?

      Vi kan ju när som helst rösta in en regering som säger att ”flyktingar” är viktigare än inhemska sjuka. Folk dör redan nu i vårdköer. Med världens högsta skatter.

      Om ingen person A tycker att just person B skall prioriteras, så får B ingenting, oavsett hur väl ”systemet” är tänkt fungera.
      Den hjärtegoda staten är en illusion.

     • Pether

       /  09/20/2018

      Försökte hålla diskussionen skild med två inlägg, men men. 😛

      Idag är det oerhört dyrt att anställda och avskeda folk, ifall det hade varit betydligt billigare och enklare att anställda och avskeda hade företag tagit större risker.

      Ett ord som väger tungt är just frivillighet. Personer donerar frivilligt till organisationer. Med en stat som med våld tvingar in skatter existerar ingen frivillighet.
      Varför ska den förlamade inte försöka sälja sig själv? Varför är han mer värd pengarna är barnen på Haiti?

      Sen, när staten inte stjäl 60-70% av folks inkomst kommer fler ha mer pengar att kunna donera.

     • weasel

       /  09/20/2018

      @Kristian ;

      Man kan absolut lösa det genom att den ekonomiska hjälpen till den förlamade sköts av ett privat företag istället för genom staten.
      Men eftersom det privata företaget då skulle vara beroende av folks ”godhet” så finns det då en risk att folk helt plötsligt kommer på att det är godare att ge pengarna till rumänska tiggare än till förlamade svenskar och då blir som sagt resultatet att pengarna plötsligt slutar komma in, vilket leder till att den förlamade blir hemlös och matlös.
      Så vill man ha en fungerande ( och kontinuerlig ) hjälp till den förlamade så måste det tyvärr ske genom ”tvångskonfiskering” av folks pengar.

      Precis som du säger kan folk få för sig att rösta på partier som prioriterar afghanska medborgare framför svenska medborgare. Så varför tror du då att det folket inte skulle kunna få för sig att donera sina pengar till nyanlända afghanska 27 åriga barn framför en totalförlamad svensk ?

      Och jag är en väldigt cynisk människa så om jag någonsin har trott att det skulle finnas någon slags hjärtegod stat så var det i de tidiga tonåren.
      Jag säger alltså inte att staten är hjärtegod.
      Jag säger att staten är en nödvändighet för att den förlamade inte ska svälta ihjäl. Den är även en nödvändighet för att det inte ska komma 500.000 invandrare per år till Sverige för utan stat kommer gränskontrollerna att skötas av Alexandra Pascalidou och hennes vänner.

     • Pether

       /  09/20/2018

      I min utopiska värld har vi helt öppna gränser. Varför kommer alla invandrare hit? För att vi ger dem oerhört mycket bidrag, helt kravlöst. Tar vi bort dem kommer de enda invandrarna vara de som kommer hit för att jobba, för att studera, för att bilda familj. Dvs helt ok anledningar jämfört med att parasitera på samhället.
      Dock är jag i första hand realist, så något samhälle med helt öppna gränser kommer vi inte nå.

     • @weasel
      Ja, men hur skall du utforma staten så att den fungerar för alltid? Vi kan ju rösta bort den när som helst? Staten som evig garant för de svaga är en illusion.

      Jag säger inte att situationen är bra eller att problemet inte existerar. Jag säger att någon perfekt lösning skild från människors eget initiativ och vilja inte går att hitta.
      ”Staten” lika lite är ett svar på frågan ”hur skall vi hjälpa de svaga,” som ”Gud” är ett svar på ”hur fungerar det här fenomenet som vi ännu inte förstår vetenskapligt.”

      Historiskt sett har staten fungerar för det här ändamålet, i Sverige och andra länder. På vissa ställen är det lika självklart att ”familjen” eller ”religion” skall lösa detta.

      Grundfrågan är om det finns resurser och vilja att lösa det.

     • weasel

       /  09/20/2018

      ”Varför är han mer värd pengarna är barnen på Haiti? ”

      Eftersom han är svensk och man ska ta hand om sina egna.
      Men…barnen på Haiti är även dom mer värda än den förlamade svensken. På Haiti.

     • Pether

       /  09/20/2018

      Säger du att det är bättre att staten konfiskerar dina pengar under hot om våld, och sedan väljer att ge dem till afghaner, istället för att du själv väljer att ge dem till afghaner? Beskrivet är ju hur båda sätten kan resultera i att den förlamade blir utan hjälp.

     • weasel

       /  09/20/2018

      Nej, Pether, jag säger INTE att det är bättre att staten konfiskerar mina pengar och ger dom till afghaner.
      Det jag säger är att systemet med en stat och skatter är det minst dåliga.

      Jag har alltså ingenting emot stat och skatt i sig . Det jag har någonting emot är statens prioriteringar.
      Att vilja ”avskaffa staten” eftersom staten prioriterar fel är ungefär som att …ehm…letar efter en liknelse….vilja förbjuda böcker eftersom Jonas Gardells senaste är skitdålig.

     • Pether

       /  09/20/2018

      Resultatet i första fallet är att minst en annan person blir förtryckt och att personen inte får hjälp. Resultatet i andra fallet är att personen inte får hjälp, ingen annan blir förtryckt.
      Är väl det som ger minst förtryck som är det bästa alternativet?

      Jag vill inte avskaffa staten för att den prioriterar fel, jag vill avskaffa den eftersom den med sin existens förtrycker folk.

     • Senior

       /  09/20/2018

      @Weasel

      ”Så vill man ha en fungerande ( och kontinuerlig ) hjälp till den förlamade så måste det tyvärr ske genom ”tvångskonfiskering” av folks pengar.”

      Hur kommer det sig att det fungerar i andra länder?

      I tex det förhatliga USA är välgörenhet och välgörenhetsgalor något fint och bra, där man kan göra nytta på riktigt, istället för att bära meningslösa armband och ännu mer meningslösa hashtags.

      Varför har socialister så svårt att ge bort sina egna pengar?

      Faktum är att de hånar de som ger bort sina egna pengar, välgörenhet är nämligen något elakt i Sverige.

      Däremot tycker socialister att de är goda då de istället kräver att få ge bort andras pengar.
      -För det är presis vad du nu förespråkar.

      Jag köper inte heller argumentet där folk ”inte skall bli beroende av andra”.

      -Precis som om statliga bidrag vore bättre med godtycket från politiker och tjänstemän som lägger till och drar ifrån, istället för att dina närmaste som bryr sig om dig får ha råd att själva ta hand om familjen.

     • Senior

       /  09/20/2018

      Jämförelsen med boken haltar betänkligt: det är ingen som med hot om våld tvingar dig att köpa den usla boken.

      En bättre liknelse vore att staten tog dina pengar och köpte Gardells dåliga bok åt dig istället för att du själv fick välja en egen bok att köpa, eller kanske till och med något bättre alternativ än en bok.

     • weasel

       /  09/20/2018

      @Senior :

      Du missförstod liknelsen med boken.
      Liknelsen med boken gick ut på att det är dumt att avskaffa hela tryckeribranschen bara för att en författare skriver en usel bok. Precis som det är dumt att avskaffa hela staten och all skatt bara för att en stat fattar usla beslut gällande fördelningen av skattemedel.

      ”Hur kommer det sig att det fungerar i andra länder?
      I tex det förhatliga USA är välgörenhet och välgörenhetsgalor något fint och bra…”

      Eeh…?
      Det fungerar inte i andra länder.
      Min diskussion med Pether handlar om att han ville avskaffa staten och därmed även allt vad skatter heter.
      Menar du att det inte finns någon stat i USA och att skattenivån ligger på 0 % där ? :/

     • Pether

       /  09/20/2018

      Om hela tryckeribranschen bestod i att de stjäl från folk för att kunna bedriva sin verksamhet, ja, då ska den läggas ner.

      USA är ett exempel på att folk kan leva på frivilliga donationer till hjälporganisationer. Att det i sverige är fult att ge gåvor, man gör det mest för att man vill visa hur bra man är, medans i usa är det något man gör för att man vill göra det, det förväntas.

     • Senior

       /  09/21/2018

      Ja, dessutom skiljer sig välgörenhetsorganisationerna i Sverige åt jämfört med i USA. Där är arbetet ofta ideellt, emedan det här i Sverige sitter gamla avdankade politiker (förvånad?, inte.) i ledningen och skor sig på givarnas pengar. Framförallt på större NGO som får statliga bidrag.

      Jag vill tillägga att jag inte är emot staten som princip, utan hur den sväller och ägnar sig åt saker den inte borde.

      Saker som en villkorad föräldra”försäkring” tex. där de tar dina och andras pengar för att ge dem tillbaka under vissa villkor i uppfostrande syfte. -Sjukt.

      Att fler går ihop gällande tex. sjukvård är ju bra, dock behöver det nödvändigtvis inte vara staten:

      Om grannarna går ihop kan vi köpa en större och finare förbandslåda än vi kunde gjort själva.

      Om hela samhället går ihop kan vi fixa en vårdcentral.
      Dock kan vi lika gärna göra detta frivilligt utan att en stat, kommun eller landsting går in och tvingar oss.

      Om hela länet går ihop har vi plötsligt råd med ett sjukhus med en magnetröntgen och kan förbättra sjukvården ytterligare. Fortfarande kan dock privata aktörer likväl som staten ordna detta, helt på frivillig basis för de som vill och är intresserade. -Utan tvång.

      Idag påminner staten mer om olaglig beskyddarverksamhet där de kommer med hot om våld och kräver mina pengar ”för mitt eget bästa” och använder dem helt på eget bevåg till allt annat än det de lovat. Fan, jag tror Hells angels skulle sköta det bättre än staten..

      Neddragningar inom sjukvård, älderomsorg, skola, polis, brandkår, försvar etc. Samtidigt som man öser pengar på sina kompisar och deras genusprojekt, man importerar väljare för miljarders miljarder för att kunna fortsätta.
      Man betalar charlataner för ingenting, utom deras eget uppehälle, med en massa onödiga HBTQ-kurser och annat skit. Värsta sortens korruption.

      -Precis som Fnordspotting skrev: Socialdemokraterna är inte främst ett parti för bidragstagare, utan för människor som lever på skattepengar.
      -Och eftersom deras infiltration är så långtgående och djup är detta nu symptomatiskt för hela statsapparaten. Det bästa vore snart att lägga ner alltihop och börja om från början, alla måste söka om sina tjänster, nu på strikta meriter snarare än politiska kontaktnät.

      På tal om just olaglig beskyddarverksamhet:

      Om staten missköter detta till den grad de gjort i Sverige, och ett annat initiativ som tar det hela på större allvar än staten erbjuder sig att göra det istället, kan man ens säga att staten äger legitimitet längre?
      (Detta är f.ö. vad främmande makt är ute efter i sin destabilisering av ett land.)

      Det är precis då vi får sharialagar i vissa förorter, Hells angels står för tryggheten på andra platser. etc. etc.

      -När folk inte längre anser den ”styrande” staten som legitim och börjar hitta på egna regler, med en organisation som ser till att de efterlevs, och staten inte längre har makten att se till att deras egna regler efterlevs.

      Så är det i många länder, dock helt medvetet: Staten lägger sig inte i hur ni löser er trygghet på lokal nivå, och beskattar er heller inte för att lösa det. -De lever ändå på det sättet upp till samhällskontraktet.

      -Det är då vi får gated kommunities med murar runt som har taggtråd och glaskross på toppen, och beväpnade vakter som får betalt för att patrullera runt och bevaka området. Brasilien tex.

      I Sverige beskattar dig staten för att göra jobbet, men avsätter inte resurserna till det…. Samhällskontraktet är brutet.

      Destabiliseringen är mer eller mindre komplett, och Svenska staten har inte mycket att säga till om längre.

    • weasel

      /  09/20/2018

     @Pether :
     Jag är helt övertygad om att Akilov 2.0 skulle kunna tänka sig att sticka till Sverige och köra lastbil på Drottninggatan även om Sverige avskaffade barnbidrag och bostadsbidrag, så din utopi om öppna gränser är jag inte alltför förtjust i.

     @ kristian :
     Jag behöver inte utforma staten så att den fungerar hundraprocentigt för evigt. Det räcker för mig att den idag fungerar så pass bra att den förlamade slipper svälta ihjäl.
     Jag kan bolla tillbaka frågan ;
     Hur ska du lösa det så att den förlamade får hjälp för evigt när du har avskaffat staten ?

     Observera nr 1 ;
     Det är helt ok för mig om du/ni anser att den förlamade ska ligga och svälta ihjäl. Jag argumenterar inte mot den åsikten. Jag argumenterar utifrån min åsikt att den förlamade inte ska ligga och svälta ihjäl.

     Observera nr 2 ;
     Den förlamade är bara ett exempel . Det finns oerhört många bättre och fler anledningar till att jag vill ha en stat. Den största anledningen är att jag vill ha en fungerande infrastruktur, polis , gränsskydd, invandringspolitik och försvar .
     Och nog för att den svenska staten idag missköter allt detta – men jag är övertygad om att det skulle bli en till och med ännu värre kaos om vi avskaffade staten och överlät driften av allt detta åt saudiska investerare. ..

     Svara
     • Jag har ingen lösning, i alla fall ingen som bygger på något system eller lagar.
      Folk hjälper till där de vill och anser sig ha råd, med eller utan stat.

      Finns det inte något överflöd att dela med sig av kommer de svaga, sjuka och gamla att lämnas åt sitt öde. (Australiens urbefolkning lär historiskt ha dödat mellan 30 och 50% av sina barn, därför att det inte fanns mat.)

      Över en viss storlek hindrar staten aktivt folk att skapa värde, därmed minskas överflödet.

      ”Fördelning” är att börja i fel ände. Utan ”Tillväxt” finns inget att fördela. Finns det något att fördela, kommer människor att fördela det, med eller utan stat.

     • Pether

       /  09/20/2018

      Ifall Akilov 2.0 hade försökt i ett fritt land hade han blivit skjuten innan han hade lyckats skada flertalet personer. Dock har ju staten förbjudit folk att kunna försvara sig själva…

      Jag har redan gett svar på din andra fråga. Är fullt möjligt att hjälpa folk utan att sätta en pistol mot deras huvud. Så även allt annat du radar upp, allt möjligt i ett fritt samhälle, då allt det kan levereras av en fri kapitalistisk marknad. Staten har varit framgångsrik i att få dess slavar att tro att endast staten kan leverera dessa tjänster.

   • Senior

     /  09/20/2018

    @Weasel

    Fick den förlamades familj behålla sina inkomster istället för att skatta bort dem kunde de själva försörja vederbörande, dessutom utan att vara i klorna på en av godtycke beskutande politisk tjänsteman.

    Jag vet exempel på myndighetspersonal som någon månad innan valet helt slutade ta beslut ”i avvaktan på valresultatet”!

    -Rent tjänstefel, utöver deras godtyckliga tylkningar, reglerna de arbetar mot gäller oavsett valresultat. Reglerna gäller ända tills nya regler upprättas.

    Svara
  • Lägger den här här:
   HAX: Hur stor kan staten egentligen bli?
   http://martenssonsmeningar.se/2018/09/hur-stor-kan-staten-egentligen-bli/
   ”Det kan låta fånigt, men jag har alltid undrat hur stor staten egentligen kan bli.
   […]
   Socialdemokraterna tycks leva i något slags bubbla. Till exempel vill de inte kännas vid Laffer-kurvan som visar att det finns en smärtgräns för hur höga skatter man kan ta ut. […]

   Inte ens när den förra borgerliga regeringen visade att man kan få in mer i skatt – i kronor och ören – om man sänker det totala skattetrycket ramlar poletten ner. Den utgående finansministern menar att så är det inte alls, trots att siffrorna talar sitt tydliga språk.
   […]
   Det vore intressant att få veta hur stor Socialdemokraterna anser att staten kan bli. Finns det över huvud taget någon gräns? Har de ens tänkt tanken? Det verkar inte så.”

   Svara
   • Senior

     /  09/20/2018

    Ja, sossarna verkar tro att offentliga arbeten motsvarar någon form av interndebitering inom ett företag där vissa ibland godtyckligt sätter priser med vinstmarginal istället för att redovisa faktiska kostnader.

    -Vad både sossarna och vissa ”interndebiterare” glömmer är att det i slutändan, utanför det egna företaget, finns en riktig kund där deras interna kalle-anka-pengar helt plötsligt skall betalas med riktiga pengar…

    Svara
    • weasel

      /  09/20/2018

     @ Senior :
     Visst, självklart skulle det finnas mer pengar som den förlamades familj och diverse andra ”godhjärtade” personer kunde skänka till den förlamade om vi avskaffade skatten.
     Men återigen ; vad jag förespråkar är ett system där den förlamade inte ska vara utlämnad till människors godhet/nyckfullhet.
     Alltså; Den förlamades syster får helt plötsligt 10.000 mer i plånboken varje månad eftersom Senior har avskaffat skatteverket. Bra, tänker den förlamades syster- för då kan hon ju åka till Thailand 8 gånger per år istället för bara 2 gånger per år – vilket då resulterar i att den förlamade svälter ihjäl.

     Missförstå mig rätt ;
     Jag respekterar till fullo åsikten ”jag är emot stat och skatt eftersom jag anser att det är förtryck att staten konfiskerar mina pengar” .
     Det är bara det att jag inte delar åsikten, samt att jag anser att de som förespråkar avskaffandet av stat och skatt bör vara medvetna om att en del människor kommer att dö utan stat och skatt. Om man anser att den förlamade (samt en hel del andra som av diverse olika anledningar inte kan försörja sig själva ) som avlider är ett pris som är värt att betala för avskaffandet av den offentligt finansierade välfärden så är väl det i sig helt ok, men det är ohederligt att förneka att det kommer att bli konsekvensen.

     @Pether :

     Om din utopi är helt öppna gränser så borde du rösta på C, MP eller Fi, då samtliga dessa delar din utopi. Även V borde gå bra. Dom har , till skillnad från de andra tre partierna förvisso inte ”gränslös värld” inskrivet i sitt partiprogram, men dom delar ändå åsikten.
     Nu är jag medveten om att dessa 4 partier kanske inte direkt propagerar för lägre skatter och lägre bidrag… 🙂
     Men… eftersom bidragen automatiskt kommer att upphöra i och med att staten går i konkurrs då gränserna avskaffas så blir det ju i slutänden som du vill ändå med C-MP´s politik 🙂

     @ Senior & Pheter :
     Hur gör ni med polisen då stat och skatter har avskaffats ?

     Svara
     • (Jag tror vi kommer att köra runt i våra respektive hjulspår, men än så länge är det kul!)

      En del dör med, trots eller rent av ”på grund av” stat och skatt.

      Det är precis som med rätten att äga och bära vapen, man får välja vilka man vill skall dö: de som inte kan försvara sig, eller de som inte klara att hantera vapen säkert. Någon neutral eller objektivt god position finns inte.

      All sjukvård handlar förr eller senare om att välja vem som skall dö.

     • weasel

       /  09/20/2018

      Ja, Kristian, jag satsar inga pengar på att någon av oss lyckas övertyga den andra 🙂

      Och visst, folk dör oavsett skattenivå, men att vilja avskaffa staten eftersom folk dör även om vi har en stat känns inte som något vidare argument.

      Anyway, en av de främsta anledningarna till att jag vill ha en stat som konfiskerar folks pengar är att jag anser att polis och rättsväsende är en bra grej.
      Så , för att släppa den förlamade personen ett tag…, vem ska jag ringa när jag har blivit misshandlad och rånad i det statslösa landet ?

     • Nu har jag inget mot en fungerade nattväktarstat – dvs motsatsen till vad vi har i Sverige – men för argumentets skull:
      Du kontaktar ditt brottsbekämpningskooperativ. Antingen du själv, förbipasserande, eller närliggande byggnader har kameror, så du har film och bilder på gärningsmannen. Dessa sprids mellan kooperativ, företag, markägare, affärer, och prisjägare.
      Gärningsmannen kommer snart att bli igenkänd och antingen avstängd från allt, eller få betala böter till det belopp du vill ha för sjukvård och sveda och värk.

      Avsaknad av bevis? Det har vi idag. Ingen ändring.
      Rättssäkerhet? Ungefär samma sak som idag.
      Dyrt att frihetsberöva? Javisst. Det blir ännu tydligare när man betalar direkt.

     • Pether

       /  09/20/2018

      Varför skulle jag rösta på partier som vill raka motsatsen till vad jag vill? C,MP, FI, och resten av kommunisterna vill förgöra samhället, där staten är det enda som finns, där individen raderats och lagt på ett berg av döda, där rättigheter inte existerar. Du verkar ha svårt att förstå vad det är för samhälle man vill ha när man är åt höger på den politiska skalan, jag är anarkokapitalist. Samhället fungerar bättre utan stat, då staten är ett hinder, som vi ser åt alla håll idag. De problem som politiker säger sig vilja lösa är skapade av just politiker.

     • Pether

       /  09/20/2018

      Här har du ett klipp som förklarar hur rättssystemet kan fungera utan att staten använder våld för att sedan försöka förhindra våld…

      Sen kan du fortsätta kolla på klipp om/med Rothbard, Mises, Hayek, Sowell, Friedman, Rand osv.

     • Senior

       /  09/20/2018

      ”Men återigen ; vad jag förespråkar är ett system där den förlamade inte ska vara utlämnad till människors godhet/nyckfullhet.”

      Den förlamade är ju fortfarande utlämnad till människors godhet/nyckfullhet!

      Skillnaden är att godheten/nyckfullheten i ditt fall istället består av politiker, tjänstemän och förtroendeläkare som inte känner, eller ens sett eller träffat personen i fråga.

      Det är ju inte så att bidragen är automatiserade, det sitter en massa människor på olika platser och mer eller mindre godtyckligt beslutar om och hur mycket den förlamade skall vara berättigad till.

      Det finns många exempel på detta.

      Det var ju strax innan valet som tex. Sossarna ville dra ner på assistansen till din förlamade släkting, onekligen till förmån för 9000 Afghaner och deras invandrar/flyktingvänner eftersom det inte talades om några nerdragningar där.

      Ett annat exempel var ju nyligen när man ville dra in på livsuppehållande mediciner till en liten flicka.

      Tror du deras familjer hade dragit in på dessa saker om de fått råda över situationen och (sina egna) pengarna?

     • ”Skillnaden är att godheten/nyckfullheten i ditt fall istället består av politiker, tjänstemän och förtroendeläkare som inte känner, eller ens sett eller träffat personen i fråga.”

      Mitt favoritcitat från ”Road to Serfdom”:
      ”[…] the power which a multiple millionaire, who may be my neighbor and perhaps my employer, has over me is very much less than that which the smallest fonctionnaire possesses who wields the coercive power of the state and on whose discretion it depends whether and how I am to be allowed to live or to work.”

     • Senior

       /  09/20/2018

      Glömde en sak Weasel:

      ”Alltså; Den förlamades syster får helt plötsligt 10.000 mer i plånboken varje månad eftersom Senior har avskaffat skatteverket. Bra, tänker den förlamades syster- för då kan hon ju åka till Thailand 8 gånger per år istället för bara 2 gånger per år – vilket då resulterar i att den förlamade svälter ihjäl.”

      -Vad får dig att tro att den förlamades syster skulle bry sig mindre om sitt syskon än en fullständigt främmande politiker, tjänsteman eller förtroendeläkare?

      Hur skulle du själv agerat om det vore ditt syskon som var förlamat?

      Varför tror du att folk skulle vara så egoistiska?

      Jag kan ju givetvis bara svara för mig själv, men i mitt fall hade jag inte tvekat.
      -Redan idag kan jag tänka mig att skjuta till pengar om mitt syskon eller annan person i den närmare familjen skulle bli förlamat och den statliga allmosan inte räckte för ett drägligt liv.

      Du personifierar ju mer eller mindre det jag tidigare skrev, jag ändrar lite:

      ”Varför har socialister så svårt att ge bort sina egna pengar?”

      Varför tror du att folk har så svårt att ge bort sina pengar?

      ”Faktum är att de hånar de som ger bort sina egna pengar, välgörenhet är nämligen något elakt i Sverige.”

      Du misstror folk innan du ens vet om de är villiga att ge bort sina pengar, om de nu finge behålla dem. Du tror de hellre åker till Thailand än stöttar sina släktingar. Varför denna misstro?

      Är det vad du själv skulle göra?
      Eftersom jag redan tror mig veta svaret, varför tror du att alla andra skulle vara så mycket sämre människor än dig?

      ”Däremot tycker socialister att de är goda då de istället kräver att få ge bort andras pengar.”

      Det påminner väldigt mycket om den skribent i Aftonbladet som för att integrera invandrare ”ville” bli tvångsförflyttad till ett ”utanförskapsområde” då hon insåg att hon själv aldrig frivilligt skulle flytta dit….

      Du förespråkar just att staten skall konfiskera folks pengar för att ge bort dem.
      Är det för att du inte skulle dela med dig?

     • Senior

       /  09/21/2018

      Som ren kuriosa kan jag tillägga att förr, på den gamla goda tiden, var statens åtaganden begränsade till just sådant som rikets försvar etc.

      Kommuner, köpingar, municipalköpingar eller städer hade innan 1971 mer självstyre och kontroll över sina egna områden än idag då staten reglerar även kommuner via ”robin-hood” skatter och andra ”utjämningssystem” som belönar kommuner som missköter sig…

      -Liksom även landstingen och länsstyrelser hade mer självstyre utan statlig reglering och inblandning.

      Denna centralisering av den politiska makten har genomförts steg för steg i många år, med en socialistisk tanke om ”rättvisa” och ”lika villkor för alla”, ja de gamla vanliga flosklerna om att alla skall ha det lika illa på bekostnad av de som sköter sig och genom att belöna de som inte gör det med de skötsammas resurser.

  • Rikard

    /  09/20/2018

   Hej.

   Staten (i Sveriges fall är staten synonym både med administrationen och själva landet) skall sluta finnas?

   Typisk verklighetsfrånvänd libertarianism/kommunism.

   Kina, MENA m fl tackar och bockar för libertarianers/kommunisters strävan att förinta nationalstaten.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • weasel

     /  09/20/2018

    @Pether ;

    ”USA är ett exempel på att folk kan leva på frivilliga donationer till hjälporganisationer”

    Du sitter alltså och propagerar för att staten ska avskaffas och som något slags exempel på ett land utan stat ger du mig…USA ? 😮
    För din kännedom har dom både stat, skatteverk och socialhjälp i USA.

    @Senior :
    Den förlammades utsatthet styrs av lagar. Dessa lagar är fattade av staten., En av dessa lagar är LSS. Och visst har sossarna försökt att kringgå / frångå den lagen. Men i slutändan är den förlammade i en bättre situation om LSS finns kvar än om du avskaffar LSS- för om du gör det är den förlamade helt och hållet utlämnad till allmänhetens generositet.
    Min så kallade misstro beror på en insikt att människan innerst inne är egoist.
    Och jag ser inget negativt i att vara egoist. Jag är det själv.
    Skulle aldrig frivilligt teckna ett avtal där jag förbinder mig att betala 1000 kronor i månaden i 20 år till vård åt en förlamad person som jag aldrig har talat med. Och därför är det bra att staten tvingar mig. Kanske inte bra för mig. Men för den förlamade. Som är en hypotetisk person och inte någon släkting till mig.

    @ Kristian :
    Låter fint. Särskilt det där med att brottslingen ska betala min sjukhusvård efter det att han har misshandlat mig.
    Och om varken jag eller pundarmuhammed mot förmodan inte har de där 287.369 kronorna som min sjukhusvård kostar…. ?

    @ Rickard ;
    Det är fascinerande. Här skriver jag ett dussin inlägg . Och varje inlägg innehåller flera hundra ord. Och sedan kommer du och skriver allt som egentligen behöver sägas med tre meningar…. 🙂

    Svara
    • Pether

      /  09/21/2018

     USA var ett exempel på hur frivilliga donationer mycket väl kan fungera som ersättning för det staten gör. Ingen har sagt att USA skulle vara ett bra exempel på ett land med liten stat, dock används det alltid som exempel av folk som är emot idén om ett fritt samhälle då de inte förstår att USA har en oerhört stark stat, och även där är problemen som vänstern säger sig vara emot, skapade just av politikerna själva. Och som bevisar detta genom att försöka säga att vi använder USA som exempel på detta, och sedan slå ner detta, klassisk strawman.

     Din misstro grundar sig i hur du skulle handla i en sådan situation. Vi andra kan helt frivilligt donera pengar till personer vi aldrig träffat eller till organisationer som hjälper folk vi aldrig träffat, för vi vill ju faktiskt att folk ska ha det bra.

     Om jag inte missminner mig betalar medelsvensson cirkus 6-8k per månad för sin sjukförsäkring genom arbetsgivaravgiften osv, en försäkring i Schweiz kostar 1.5k. Vad gör den svenska vården med de där extra pengarna? Inte får vi någon bättre vård iaf…

     Frivilliga försäkringar framför våld och ofrihet, det är ingen fråga om saken.

     Svara
     • weasel

       /  09/21/2018

      ”USA var ett exempel på hur frivilliga donationer mycket väl kan fungera som ersättning för det staten gör”

      USA har socialhjälp och den finansieras genom att staten tar in skatter.
      USA är alltså inte ett exempel på att frivilliga donationer fungerar som ersättning för staten.
      USA är däremot ett exempel på att frivilliga donationer fungerar som komplement till staten.

      För övrigt så är Sverige också ett exempel på det eftersom svenskarna donerar enormt mycket pengar till diverse välgörenhet.

   • Pether

     /  09/21/2018

    Endast hos vänstern är stat och nation samma sak, något som fascismen var väldigt tydlig med bl.a. Detta är vad som skiljer vänsternationalism, stat och nation är samma sak, och högernationalism, de är frånskilda. Finns inget som säger att nationen kommer att upphöra bara för att den förtryckande staten gör det, finns inget som säger att ett militärt försvar kommer sluta att existera. Utan allt är fantasier skapade av lite för mycket hashrökande, att du ens försöker att sammankoppla frihet och kommunism visar ju att du inte har en aning om vad det är du pratar om.

    Svara
    • Senior

      /  09/21/2018

     Vänsternationalism?
     Du menar nationalsocialism alltså?
     Låt en spade vara en spade. 😉

     I övrigt enig.

     Svara
     • Pether

       /  09/22/2018

      Alla vänsterideologier är i någon form nationalistisk, inte bara nationalsocialism eller fascism, även om de ofta får symbolisera det. Vad skiljer sig nationalismen i hitlertysland med den i stalinsovjet? allt man gör för moderlandet är ok, men för faderlandet är en helt annat grej? Sen har ju vissa vänstertankar ett internationellt mål, men även tyskland skulle bre ut sig över jorden.

     • Senior

       /  09/22/2018

      Nationalismen i Hitlertyskland och Stalinsovjet skiljer sig inte mycket alls.

      Internationalen, komintern och allt vad de har kallat det är möjligen en skillnad varvid Sovjet uppmuntrade båda metoderna likt nedan. Möjligt att även Hitlertyskland gjorde det, men däri saknar jag kunskap. -DDR gjorde det definitivt.

      Precis som att bolsjeviker likt nationalsocialismen och stalinsovjet (och möjligen nationalsocialister) ville utöka staten genom att med våld införliva dem i sitt rike. Medan mensjeviker ville vinna över dem till sin sida via ”den långa marschen via instutitioner”, att genom stöd och påbud via internationalen, komintern, etc. Likt islamisternas infiltration i Sverige infiltrerar mensjevikerna FN, EU och andra organisationer och påverkar dem inifrån.

      -Samma ideologi, olika metoder att nå målet.

 3. MiT

   /  09/20/2018

  *https://www.facebook.com/joakim.lamotte/photos/a.721663931261534/1960818430679405/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARCSJFWqOiPL_OTk17t5XeNsdydfjJiQYrXJj6oqaGzo4ljZzHgjwZaUX9FJVFSpCJhiSvTL8S-29FKPPPhO2dmbOcGH77R_-BB1QpovH_kkoJP2xElFcD3YhTfXax_6CmoYH-qTXJLOtjSmZiu2qwXIWhO5L3EWZab69CdgQH9jdGrKVyfzb-1FLt0jDWGKQQwNap-K5So0AJtPwTvmrbzIbZtddpfm8rGJJnpB9Q&__tn__=-R*

  Svara
 4. OM FAKTARESISTENS OCH VÄLJARFÖRAKT
  https://detgodasamhallet.com/2018/09/20/om-faktaresistens-och-valjarforakt/
  ”Att valrörelser präglas av kaskader av floskler, inkonsistenser, övertalningsdefinitioner, halvsanningar och direkta lögner är förvisso inget nytt. […] Detta sagt är jag nog inte ensam om att anse att det vi tvingats utstå sedan början av augusti går utöver det mesta av vad svensk politik hittills har kunnat prestera av osmakligt väljarförakt.
  […]
  Trots att Migrationsverket på sin egen hemsida regelbundet presenterar detaljerade prognoser om hur vi under kommande år har att se fram emot inte tio- utan snarare hundratusentals nya migranter, främst via familjeåterföreningar, har man lyckats upprätthålla myten om att vi har stramat åt inflödet.
  […]
  Att de gröna khmererna har etablerat sig som en direkt samhällsfarlig kraft i svensk politik må vara sin sak. Att de etablerade partierna så glatt har gått med på att expediera deras destruktiva krav är betydligt värre.”

  Svara
 5. weasel

   /  09/20/2018

  Jag skulle kunna stå ut med att alla dessa kleptomanpolitiker inte har någon moral.
  Jag skulle till och med kunna stå ut med att dom inte klarar av att förstå att skattebetalarnas pengar inte är avsedda för att finanisera politikernas nöjen.
  Vad jag däremot INTE står ut med är dumheten ;
  Hur i helvete kan någon vara så dum att hon inte förstår att politiker blir granskade år 2018 ?
  Dumheten är monumental.
  Hur tänkte egentligen Caroline ?
  ”Jag har ett jävligt högavlönat jobb, så jag tror att jag tar och riskerar det genom att spara några tusenlappar genom att låta skattebetalarna stå för min och min sambos semesterresa. Om jag och min sambo betalar semesterresan själva så kan jag tjäna 5 miljoner genom att trycka på knappar i RD under de närmaste 10 åren, men det blir ju mycket bättre om jag istället kör min karriär i botten genom att fiffla till mig några tusenlappar. ” ?

  Bristen på moral och karaktär hos politiker är förvisso ett stort problem, men den totala avsaknaden av rationellt tänkande och konsekvensanalys, som Carolines fifflande är ett tydligt tecken på , är ett ännu större problem.

  Svara
  • Senior

    /  09/20/2018

   Det spelar ingen roll så länge folkvalda har ansvarsfrihet. Då kan de bete sig hur som helst utan konsekvenser.

   Dags att återinföra ämbetsmannaansvar och ta bort undantaget för folkvalda i lagen om tjänstemannaansvar.

   Svara
   • weasel

     /  09/20/2018

    Instämmer.
    Med reservation för att det faktiskt inte blir helt ”utan konsekvenser” ;
    Konsekvensen för Caroline blir ju ett mediadrev samt att hon får avgå (eller kanske rättare sagt ”byta till ett annat skattefinansierat jobb där hon kan fortsätta leva på skattebetalarna”…)

    I den bästa av världar skulle hon dömas till ett långt fängelsestraff för trolöshet mot huvudman.
    Men vi lever tyvärr inte i den bästa av världar. 😦

    Svara
    • Eliten håller efter sina egna, och den här eliten har skapats av en stor stat.

     Fnordspotting: Socialdemokraterna är inte främst ett parti för bidragstagare, utan för människor som lever på skattepengar
     http://fnordspotting.blogspot.com/2018/09/socialdemokraterna-ar-inte-framst-ett.html
     ”[skattepengar] betalas dock också ut i former vilkas sociala status är allt annat än låg. De betalas ut i form av höga löner till offentliganställda tjänstemän. De betalas ut i form av generaldirektörslöner. De betalas ut i form av stöd till NGO:er (eller rättare sagt quangos) som håller hela samhällsklasser med välavlönade jobb, samtidigt som de har fräckheten att påstå sig utgöra ”civilsamhället”. ”

     Svara
     • Senior

       /  09/20/2018

      Precis så.

     • (Sedan var det väl inte ”håller efter” jag menade, men ni läste nog vad jag tänkte!)

    • Senior

      /  09/21/2018

     Det är vad jag anser vara utan konsekvenser, framförallt som det hade renderat fängelse för dig och mig, med reservationen att jag inte vet om du själv är folkvald politiskt tillsatt. (Det är nog en bättre beskrivning av undantagen.)

     Svara
 6. Micael Lidén

   /  09/20/2018

  Rebloggar detta på micaelsblogspot

  Svara
 7. Mike E

   /  09/20/2018

  “The major problem—one of the major problems, for there are several—one of the many major problems with governing people is that of whom you get to do it; or rather of who manages to get people to let them do it to them.
  To summarize: it is a well-known fact that those people who must want to rule people are, ipso facto, those least suited to do it.
  To summarize the summary: anyone who is capable of getting themselves made President should on no account be allowed to do the job.”

  ― Douglas Adams, The Restaurant at the End of the Universe

  Svara
  • Grodan Boll

    /  09/20/2018

   Psykopater dras som flugor till välavlönade och prestigefulla jobb där det finns maktutövande.

   Nu betyder inte det att alla politiker är psykopater eller att alla psykopatiska politiker är dåliga, men jag hade blivit väldigt förvånad om det inte fanns en stor överrepresentation av just de sämst lämpade bland oss.

   Svara
   • Sune

     /  09/20/2018

    En bekant sa en gång att bara de som absolut inte vill borde tillåtas bli politiker, men ett kvarstående problem blir då att psykopater kan ljuga så övertygande…

    Svara
 8. MiT

   /  09/20/2018

  Läs alla svar…

  Hittade det när jag kollade vad Kenan haft för sig när inte bevärdigar mig ens med en reaktion på min fråga

  Svara
  • Pelle2

    /  09/21/2018

   Ledarskribenten Emma Jaenson i Blekinge läns tidning skriver en bra ledare där hon ifrågasätter varför vänstern tycker att det är ok när deras företrädare sprider hat omkring sig
   medan högerföreträdare inte får begå det minsta misstag innan vänstern skriker om att dom skall göra avbön och att dom är hatare.
   http://www.blt.se/ledare/ar-bara-vansterns-goda-hat-okej-mp/

   Johanna Frändén på Aftonbladet däremot ser bara ett problem och det är att Kenan blir kritiserad.
   Hon efterlyser ”den snobbiga högern” som skall ta avstånd från kritiken mot Kenan.
   Naturligtvis kastar hon också epitetet rasist på alla som kritiserar Kenan.

   Hon kritiserar även Rebecca Weidmo Uvells genomgång av kenans gärningar men har naturligtvis inget i sak att anföra mot Weidmo Uvells genomgång.

   Hon nöjer sig med att skriva följande:
   ”Den borgerliga debattören Rebecca Weidmo Uvell publicerade i sin tur en ”granskning” av Leila Ali Elmi med metod och ackuratess hos en skoltrött 15-åring (vars inlämningsuppgift inte hade fått godkänt annat än möjligen på en friskola ägd av riskkapitalister).”

   Inte ett enda citat på det hon kritiserar orkar hon ta fram utan nöjer sig med hån.
   Ett bra exempel på vänsterns ”goda ton”.

   https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/L0Ed04/vi-har-aldrig-behovt-er-mer-moderatsnobbar

   Svara
 9. ”Alla dessa fifflare som kom och gick, inte visste jag att de var våra folkvalda.”

  Svara
  • Senior

    /  09/21/2018

   Ja, med tanke på att det är ytterst få som är folkvalda med personröster torde ”politiskt tillsatt” vara en bättre benämning.

   Svara
   • Politikerklassen ser till att politikerklassen växer, får högre lön, och inte behöver ta ansvar.

    Svara
    • Senior

      /  09/22/2018

     Precis som i vilken socialiststat som helst, ända tills de blir bankrutt.

     Svara
 10. Svara
 11. MiT

   /  09/20/2018

  Svara
  • Analys? Såg bara en massa åsikter som inte passade med andrahandsinformation om Peterson.
   Han har väl aldrig sagt att han är forskare?

   Svara
   • PS. Jag kanske har helt fel intryck, men det känns ofta som om Wilderäng blir irriterad om någon haver andra gudar jämte Wilderäng. Bara en känsla jag har.

    Svara
    • Grodan Boll

      /  09/21/2018

     Troligen bara autismen som spökar. Han snöar in på någon petitess och irriterar sig som fan på den.

     Vild gissning från min sida.

     Svara
   • Olof

     /  09/20/2018

    ”Men någon särskilt imponerande mängd forskning kan han inte presentera. När jag läser de mest kända av hans hittills publicerade skriftliga verk”

    Um, va? Hur många publicerade populärvetenskapliga verk någon har är fullständigt irrelevant. Tittar man på forskning tittar man på publicerade papers och citeringar. En snabb googling för Peterson ger vid hand 131 papers med 6447 citeringar. Orkar inte leta noggrant men snabbsökning tyder på att 2000 citeringar totalt inom fysik är top 1% vilket ger vid hand att Peterson har en helt ok record. Notera att t.ex kritik mot samhällsvetenskap är att många papers inte har några citeringar alls…

    Så att ens citera den här kritiken som är så fullständigt ogrundad att den inte tycks veta vad forskning ens _är_ slår ju tillbaka rätt hårt på kritikern.

    Jag har förvisso åsikter om Peterson, men det här är bara okunnigt och rena fjanterier.

    Svara
    • Just så.
     Google Scholar borde ha varit det första jag kollade.
     ”Jordan B Peterson
     Professor of Psychology, University of Toronto
     Verified email at utoronto.ca
     Cited by 10233”

     (Som jämförelse har vi giganten Erdös:
     Paul Erdős, Mathematics, Cited by 77949
     Milton Friedman – Cited by 159876
     Richard Feynman – Cited by 90262
     Eller vår egen Bo Rothstein, University of Gothenburg, Cited by 20484)

     Så 10000 är inte så tokigt, särskilt om man hållit på med kliniskt arbete halva sin karriär.

     Svara
 12. MiT

   /  09/20/2018

  *https://www.facebook.com/joakim.lamotte/photos/a.721663931261534/1961154853979096/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARA5ghMIeD3CKAYiejs8qpa9-JTnj8mSlHVg3GwJDRLaEL7PeEYrx28zJ6asXxR_gj8I9HwJpQ4q0JD1-c_Xi4V67Y5GnxVc458g_F3PqejmZTw8F0i_EP1DoZtlMJNDqVqrZZ7qKFF8VKb5QbkCds1Mc8UTRBnDvhG78-o-Bdx6OHbXpZMh1FSaem-ML8Hj5ajRT8enKvOffyqiWeEB2ro03WXgRzRd4OVXRBtd&__tn__=-R*

  Svara
  • Kronblom

    /  09/21/2018

   Rashid hänger läpp alla dagar.

   Svara
  • Kalle

    /  09/21/2018

   Stora ord från någon som inte bär utan ÄR en ofantligt stor offerkofta.

   Svara
 13. Ivar L

   /  09/20/2018

  Denna vecka har vi alltså sett en liten ljusning i relationen mellan Nord- och Sydkorea.
  Ledarna har mötts och en liten gnutta av äran för att detta inträffar måste varje rimlig människa tilldela Donald Trump.

  Denna vecka är också veckan då media i Sverige väljer att rapportera om Trumps penis.

  Det är ta mig fan helt sinnesjuka tider vi lever i. Tänk er om Barack Obama hade lyckats åstadkomma en fredstrevare, hade vi fått läsa om hans penis samma vecka? Eller om Hillary Clinton vunnit och åstadkommit fredstrevaren, hade media rapporterat om hennes bröst då?

  Svara
 14. Frida Gustavlin

   /  09/20/2018

  https://www.expressen.se/nyheter/cissi-wallin-vantas-bli-atalad-for-grovt-fortal/

  Cissi Wallin åtalas för grovt förtal av Fredrik Virtanen.

  ”Nu säger hon:
  – Jag och mitt ombud avvaktar slutgiltigt besked från åklagare. Men jag tycker inte att man ska bli fälld och stämplad som en brottsling när man själv berättat om ett grovt brott man utsatts för. Ska brottsoffer vara stämplade till evig tystnad? Det tycker inte jag.”

  Så Cissi Wallin vill alltså ha en rättsordning där vem som helst i praktiken kan anklaga vem som helst för vad som helst inför vilka som helst (i detta fall, samtliga läskunniga i hela landet), och därmed dra den personen i smutsen för all framtid utan någon risk för personliga konsekvenser.

  Känns ju superfräscht.

  Inte för att jag ligger sömnlös i sympati med Fredriks nedsmutsade byk. Men principen som Wallin förespråkar är hjärndöd.

  Svara
  • Senior

    /  09/20/2018

   Framförallt som detta varit uppe i rätten och han blivit friad. Jag har inget till övers för Virtanen och hon kan mycket väl ”ha rätt”.

   Men att ha rätt och att i domstolen få rätt är två skilda saker. Om han nu friades i brist på bevis måste man respektera detta, surt som fan om han är skyldig, men så är det.

   Alternativet är som du är inne på ganska hjärndött.

   Dessutom: att bevisligen och uppsåtligen oskyldigt anklaga någon för brott, vilket troligtvis skett inom ”metoo revolutionen” borde ge samma straff som brottet man försökt stämpla den andre med.

   Svara
   • Senior

     /  09/20/2018

    ”För övrigt”, menade jag i tillägget, inte ”dessutom”.

    Svara
    • Olof

      /  09/20/2018

     Hmm… var det verkligen ‘dessutom’ du ville korrigera där? Resten av meningen med att uppsåtligen oskyldigt anklaga någon för brott känns rent instinktivt mer suspekt ;).

     Svara
     • Senior

       /  09/21/2018

      Ja, men ”dessutom” låter som ett tillägg till, en insinuation, om det aktuella fallet vilket inte var min avsikt. ”För övrigt” gör det lte mer till ett generellt uttalande.

     • Senior

       /  09/21/2018

      Det jag var ute efter:
      Om jag medvetet falskeligen anklagar dig för våldtäkt, som hämnd för någon gammal oförrätt, eller rent taktiskt eller politiskt för att jag helt enkelt vill bli av med dig, riskerar du om rätten väljer att tro mig fängelse i exempelvis två år.

      Eftersom jag genom att anklaga och anmäla dig, medvetet och med berått mod försöker få dig oskyldigt fängslad i två år, borde min anklagelse med en medveten lögn rendera samma straff på mig. Då har jag ett uppsåt, ett rent lögnaktigt hopkok, inte att förväxla med att vi kan ha olika uppfattningar om vad som hänt. Som med allt annat måste bevisbördan även vara tung i detta fallet, lika tung som en fällande dom mot dig måste vara.

      Det är ju inte så att jag per automatik skall sitta av straffet för att du blev friad.

      Men det är idag alldeles för enkelt att förstöra livet för någon genom falska anklagelser, vare sig det går till domstol eller ej.

      Ryktet sprids och personen får oskyldigt lida för en pöbel som inte har vett i skallen att tänka självständigt…

  • weasel

    /  09/20/2018

   Om Cissi Wallin velat slippa risken att bli åtalad för grovt förtal hade hon kunnat nöja sig med att polisanmäla Virtanen istället för att hänga ut honom som våldtäktsman på Instagram.
   Det är ju liksom inte själva polisanmälan som ligger till grund för det grova förtalet.

   (Skrivet med hjärnan för hjärtat förbjuder mig att på något sätt ta Virtanen i försvar… )

   Svara
   • Jag tror inte speciellt många här hyser någon slags sympati för Virtanen då om han inte skulle själv blivit dragen i smutsen så hade han absolut gottat sig i #MeToo-rörelsen och suttit och spytt ut okritiska krönikor dagarna i ända på Aftonbladet.

    Med det sagt så undrar jag vilken rättsordning Cissi Wallin vill ha – att alla ska kunna springa runt och offentligt anklaga personer för si och så? Jag kan förstå att det är frustrerande att våldtäktsmål ofta är svårbevisade, men detta är knappast rätt sätt att gå tillväga.

    Svara
    • Ivar L

      /  09/21/2018

     Vittnesmålet från Cissis kompis (f.d?) som återgavs i UG tyder på att hon inte blivit våldtagen utan att det antingen handlar om dåligt drogsex eller helt enkelt om hämnd. Det faktum att polisanmälan kom in flera år efter händelsen förstärker det intrycket.

     Sedan att Fredrik säkert var en gris är en annan historia. Man kan jämföra med det ytterst tveksamma fällandet av Billy Butt, en annan gris.

     Men idag hade kanske båda blivit fällda om de inte kunde uppvisa ett påskrivet kontrakt om samtycke?

     Svara
    • michael.

      /  09/22/2018

     Det är väldigt enkelt feminister anser att deras ord ska vara lag som inte får ifrågasättas.

     Svara
 15. Ivar L

   /  09/21/2018

  Bra artikel om vikten att bibehålla Sverige sekulärt:
  https://www.svd.se/fel-att-utmala-religiosa-i-sverige-som-offer
  Inte bakom betalvägg, än.

  ”Troende må tycka att den sekulära staten ställer sig kallsinnig och likgiltig inför allt som ger deras liv mening och innehåll – men den förföljer dem inte och nekar dem inte de rättigheter som majoriteten har. För en religiös minoritet kan det vara mycket värre att leva i en stat där man verkligen tar religion på allvar och följaktligen har föga fördragsamhet med dem som avviker från den rätta tolkningen av de förment gudomliga påbuden. Även islamister, som själva inte är särskilt försonligt sinnade till religiösa avvikare, verkar föredra att söka sig till det sekulära Europa framför det bokstavstroende Saudiarabien.”

  ”Halldorf menar att staten bör visa ”förtroende” för religiösa samfund genom att ”använda sig av religiösa råd för rådgivning”. Varför det? Staten ska representera och tjäna alla medborgare som just medborgare och inte som troende.”

  Svara
  • G

    /  09/21/2018

   Mycket bra!!!

   Svara
  • G

    /  09/21/2018

   Ifall den blir låst så använd nedan (klicka för större bild):

   Svara
   • G

     /  09/21/2018

    Den skulle ju INTE bäddas in, typiskt! Meningen var att posta en länk till en skärmdump för framtida användning om artikeln blir låst. Ska det vara så svårt att posta en liten länkjävel…

    ***web.archive.org/web/20180921112813/https://i.imgur.com/iLfUOUz.png***

    Svara
 16. MiT

   /  09/21/2018

  *https://www.facebook.com/erik.vanderheeg/posts/10155832514596824*

  Svara
  • Sverige är som Mr Burns.
   *https://www.youtube.com/watch?v=aI0euMFAWF8*

   (Nej, jag säger inte att invandrare är sjukdomar.)

   Bra kommentar från Lena Gillstedt
   ”[…] I ett system där representation ska utses måste ju antingen ALLA personrösta eller så ska INGEN personrösta. Iom att de flesta nu struntar i att personrösta så räcker ju väldigt små mängder personröster från t ex en välavgränsad synkad grupp till att positionera sig främst. […]”

   Svara
  • Jimmie Åkesson fick fyra gånger så många personkryss som tvåan Milhouse. (Sedan har partierna haft olika sätt att placera namnen på valsedlarna runt om i landet.)

   SD-röstare är den svenska klanen, dvs. sannolikt framtiden.

   Svara
   • G

     /  09/21/2018

    Milhouse 😛

    Svara
    • Visst passar det! Tror det var Arga Blatten som använde det först.
     Ganman hade något om ”Milhouse’s Synsamaffischer”.

     En del har försökt med ”Televinken” vilket också träffar nästan rätt, men är mindre slagkraftigt hos folk under … min ålder.

     Svara
  • G

    /  09/21/2018

   Svara
   • Grodan Boll

     /  09/22/2018

    Längre ner i tråden:

    Mursal isas agerande har dock fått valansvariga i Borlänge att kalla in honom till samtal:
    – Det som hänt är djupt olämpligt, säger Lars Ivarsson.
    Enligt uppgifter till välnämnden ska Isa har hjälpt till att rösta och agerat på ett sätt som en politiker inte bör göra.

    Svara
    • G

      /  09/22/2018

     Hahahaha! *jätte jätte jätte förvånad!!!!!!*

     Ska alla mångfaldspolitiker få lika bra start som Leila *åh fy fan vad roligt…etnoröstning…ajdå….delat videon med hatiskt radikalfeminist som hatar lamotte….ajdå igen, sluta dreva mot henne nu jävla rasister*…

     Svara
   • G

     /  09/22/2018

    Svara
   • G

     /  09/22/2018

    Svara
 17. ”Hjärnspöken om fördelning”
  http://www.smp.se/ledare/hjarnspoken-om-fordelning/
  ”Tidigare i veckan samlades EU:s regeringschefer i Salzburg, i Österrike, för ytterligare en mangling i den infekterade migrationsfrågan.
  […]
  anledningen till att såväl omfattande gränsbevakningsinsatser som komplicerade avtal med tredje land behövs är ett asylsystem som bygger på att den som rent fysiskt tar sig till Europa har förtur framför den som är fast i flyktingläger. Ingen kan på allvar hävda att detta på är rättvist. Under migrationskrisens år 2015 var sju av tio asylsökanden män, siffror som talar sitt tydliga språk.

  Stefan Löfven förefaller tämligen ensam i kretsen av europeiska regeringschefer att fortfarande lyfta fram omfördelning som den viktigaste av åtgärder. ”

  Svara
 18. G

   /  09/21/2018

  https://timbro.se/smedjan/socialdemografin/

  Svara
 19. G

   /  09/21/2018

  ”Alliansen: Sverigedemokraterna får inga ordförandeposter i Riksdagens utskott

  Det blir antingen socialdemokraten Åsa Lindestam eller moderaten Andreas Norlén som tar över efter Urban Ahlin (S) talman. Det berättar SvD och Ekot. På en presskonferens bekräftade Alliansens gruppledare att deras kandidat är Norlén. De sade också att de kommer hålla Sverigedemokraterna borta från ordförandeposterna i Riksdagens utskott.
  ..[..]..
  Kerstin Lundgren, tidigare utrikespolitisk talesperson för Centerpartiet, nomineras till tredje vice talman.

  Alliansen kommer inte att rösta för Björn Söder som andre vice talman utan lägga ner sina röster. Något som öppnar för vänsterkanten att rösta in ett alternativ.”
  https://nyheteridag.se/alliansen-sverigedemokraterna-far-inga-ordforandeposter-i-riksdagens-utskott/

  Rödalliansen

  Svara
  • Senior

    /  09/21/2018

   …….sjuklövern….. DÖ 2.0 ……. etc…… etc…..

   Svara
 20. G

   /  09/21/2018

  ”Magnus Hansson: Vänsterpartiet är inget anständigt parti – deras socialism är ren ondska”
  https://nyheteridag.se/magnus-hansson-vansterpartiet-ar-inget-anstandigt-parti-deras-socialism-ar-ren-ondska/

  Svara
  • Senior

    /  09/21/2018

   Precis så.
   -och de har samarbetat intimt med S, facken och ”folkrörelserna” i alla år…..

   Svara
   • Senior

     /  09/21/2018

    V är ideologiskt i förhållande till S som bolsjeviker i förhållande till mensjeviker.

    Den ena revolutionära kommunister, den andra kommunister via infiltration.
    -”Den långa vandringen genom instutitionerna” eller vad de nu kallar det…

    Kolla bara på socialdemokratins bidrag till internatonalen, andra kommuniststater, kommuniststödda Hamas etc. etc.

    Svara
 21. G

   /  09/21/2018

  Svara
  • Senior

    /  09/21/2018

   Jahopp, där ser man.
   Kan det vara så att infiltrerade islamister i olika partier nu kuppar sig in i beslutande ställning….

   Didn’t see that one coming….

   Jag trodde de skulle hoppa av och bilda ett eget parti när de vuxit sig stora nog, men på detta vis kan ju islamiseringen påskyndas….

   Svara
   • Ivar L

     /  09/22/2018

    Kanske blir det tvärtom?
    När tillräckligt många immigranter tagit över toppositionerna hoppar andra av. S och MP blir antagligen renodlade immigrantpartier på sikt. Detta är ju inte långsiktigt hållbart för partierna i sin traditionella form.

    Svara
  • Ivar L

    /  09/22/2018

   Immigrantgrupperna har lärt sig rösta på allvar detta val, klanrösta. Nu kan det ju inte bli annat än succé för S och MP. Rätt åt dem. Hoppas C går samma väg nästa val.

   Svara
 22. G

   /  09/21/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  09/22/2018

   Det man undrar är ju vad Leila gör i Sverige när hennes släkt verkar tillhöra eliten i Somalia. På vilka grunder har hon eller hennes familj fått uppehållstillstånd?

   Svara
 23. G

   /  09/21/2018

  Svara
 24. G

   /  09/21/2018

  Svara
 25. G

   /  09/21/2018

  Svara
  • Senior

    /  09/21/2018

   Ja vad förväntar man sig när man utökar befolkningen med hundratusentals på bara ett par år utan att bygga ut infrastrukturen?

   Jag har tidigare hävdat att snacket om ”låga vattennivåer” gällande vattenbrist bara är dimridåer för vad som i själva verket är underdimensionerade vattenverk.

   Man var tex. redan tidigare tvugna att spränga Bolmentunneln för att försörja Skåne med vatten, hur stor kapacitet har den för en ökande befolkning?

   https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Bolmentunneln

   Svara
   • Senior

     /  09/21/2018

    Konstigt (eller inte).
    Jag var inne på SMHI’s hemsida för något år sedan och hittade en graf som visade att grundvattnet totalt sett sakta men säkert stigit ända sedan 60-talet fram tills nu, i en obruten linjär kurva uppåt. -Nu när jag går in och söker på grundvatten hittar jag bara miljöpropaganda och säsongsvarningar för låga säsongsnivåer, ingen långsiktig statistik om totala nivåer över tid.

    Svara
   • Ivar L

     /  09/22/2018

    Shit!
    Den frågan har jag aldrig tidigare reflekterat över. Naturligtvis är det så att vi kommer att behöva investera i vatten och avlopp till alla immigranter också. Precis som t.ex. trafiksituationen i Stockholm och bostadsbristen är detta ännu ett område som slagit i kapacitetstaket på grund av immigration. Det är inga billiga investeringar det handlar om.

    Svara
 26. G

   /  09/21/2018

  Svara
 27. Gissa vem som tagit bort sitt Twitterkonto?

  Svara
 28. Det blir en spännande värld, med både Ryssland och Kina som tar för sig …

  https://unv.is/expressen.se/nyheter/forskare-sverige-ar-maltavla-for-kinesiskt-experiment

  Men viss är Trump dum och visst är det hemskt med USA som världspolis?

  Svara
 29. G

   /  09/21/2018

  Men men men…..

  Svara
  • Så svenska batikdamers sexresor till Gambia beror alltså på Palme?

   Svara
  • Ivar L

    /  09/22/2018

   Fascinerande att läsa om hur Radio Syd behandlades. Rätt konkreta Sovjetvibbar där. Om man nu vill prata om partier och deras rötter så ser vi ju vart sossarnas rötter sitter när det gäller yttrandefrihet. Den enda rimliga anledningen att tysta Radio Syd vore ju om de sände på samma frekvens som statsradion och därmed störde men det tror jag inte att de gjorde, det hade ingen varit betjänt av.

   Svara
  • Senior

    /  09/22/2018

   ”Ge ungarna en chans och låt dem för död och pina slippa reklam i TV. Vårt parti får inte längre huka i den kommersiella högervinden, utan måste gå till en ideologisk motoffensiv mot yttrandefrihetens exploatörer i vilken förförisk slängkappa de än sveper in sig.”

   Maj Britt Theorin (S) på socialdemokraternas partikongress 1987. Källa: Dagens Eko, Sveriges Radio P1, 21 september 1987.

   Svara
 30. G

   /  09/21/2018

  ”Domstolarnas värdegrund är långt från verkligheten

  Juridiken, lika lite som skolan eller polisen, kan inte tillåtas ha en ”värdegrund” som ter sig helt främmande eller direkt omoralisk för resten av samhället, skriver Malcom Kyeyune.”
  https://www.dagenssamhalle.se/kronika/domstolarnas-vardegrund-ar-verklighetsframmande-23971

  Svara
  • Senior

    /  09/21/2018

   Den enda värdegrund som skall tillämpas av offentliga inrättningar är Svea Rikes Lag.

   Svara
 31. G

   /  09/21/2018

  ”Rasismen är inget vitt privilegium”
  https://www.dagenssamhalle.se/debatt/rasismen-ar-inget-vitt-privilegium-23979

  Säg det till ”antirasisten” här nedan som luftar sina tankar om mötet med vita…

  Ser också att ovan tweet *gillas* av en koreanska som adopterats från Sydkorea(?), sådana åsikter är tydligen bra om man vill vara ”Associate” på Human Rights Watch Sweden….

  ”Korean. Writer. Activist. Adoptee. LLM in International Law from @MaastrichtU. Associate at @HRW Sweden. Prev at @PeaceWorks_Swe, @UNAKRT, @UNEP. Personal views”

  Svara
  • G

    /  09/21/2018

   Koreanskan retweetade även denna….

   Svara
  • G

    /  09/21/2018

   Haha. Så koreanskan själv twittrar ut denna, att vara stolt sydkorean är tydligen helt okej…

   Är det nu jag ska skriva att om hon flyttar till Sydkorea så slipper hon se så många vita västerlänningar som hon verkar ha problem med. Men å andra sidan existerar väl knappt den rasistiska identitetspolitiken i Sydkorea, och den kan hon säkert inte leva utan.
   Men vid eftertanke, om hon flyttar dit så lär hon väl sprida den rasistiska identitetspolitiken i Sydkorea också, nä fan, stanna här i Toklandet istället, vårt samhälle är redan totalinfekterat med skiten. Dessutom skulle sydkoreanernas ”Sverigebild” gå upp i rök om hon åkte dit och började med sin identitetspolitiska sörja.

   Svara
   • G

     /  09/21/2018

    *surprise* Även denna retweetad av koreanskan, hon är givetvis asylaktivist också.

    Svara
    • G

      /  09/21/2018

     Hihi, ser att den *empatilösa mannen med intelligensen* var i tråden.

     …plus en mängd barnmänsaktivister.

     Svara
   • Sydkorea har högst 4% utlänningar. Hälften av dessa kommer från Kina.

    Svara
 32. G

   /  09/21/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  09/22/2018

   Jag älskar de här personvalskonsekvenserna för MP och S. Nu får de verkligen leva upp till sina integrationsdrömmar på första parkett med islamister och klanrepresentanter.

   Svara
 33. MiT

   /  09/22/2018

  Svara
  • Skeptisk

    /  09/22/2018

   Man utesluter SD från ordförandeposter i utskotten, men vill ha deras hjälp att tillsätta moderat talman? Är de dumma på riktigt? Först behandla dem som skit och sen förlita sig på dem. SD kommer ta betalt för att släppa fram alliansens talman. Att man fasthåller proportionalitetsprincipen. Att Söder blir andre vice, vad man än tycker om hans uttalanden. Annars kommer de lägga ner sina röster. S får talman och regering i kritisk minoritet i tacksamhetsskuld till SD. Och som kan fällas när som helst.

   Svara
   • Ivar L

     /  09/22/2018

    Jag tycker SD skall lägga ner rösterna så det blir sossetalman. Alliansen har ju sagt att de skall lägga ner gällande Björn Söder.

    Svara
  • Nilsson

    /  09/22/2018

   Översättning:
   Erik Rosén: Herregud, Annie har blivit realist, så kan vi inte ha det!
   Annie Lööf: Lugn! Jag har fortfarande absolut ingen kontakt med verkligheten.

   Svara
  • När ska smällkorkarna i Alliansen förstå att S skulle ta makten imorgon med hjälp av Sverigedemokraterna om inget annat alternativ fanns? De har inget intresse av att vara stödparti åt Alliansen, däremot så kan Alliansen vara DERAS stödparti.

   Svara
 34. Gorby

   /  09/22/2018

  Svara
 35. Gorby

   /  09/22/2018

  Svara
  • ”Säg att sammanlagt lite knappt 400 000 av Sverigedemokraternas väljare i år brukade rösta
   på Socialdemokraterna och att ungefär lika många tidigare röstat på Moderaterna, i de
   senaste valen. Betyder det att en försvarlig del av Socialdemokraternas och Moderaternas
   stöd tidigare bestod av oanständiga människor?
   […]
   Det betyder att såväl alliansen som Socialdemokraterna i åratal regerat med stöd av
   oanständiga politiska krafter”

   Svara
 36. Gorby

   /  09/22/2018

  Svara
 37. G

   /  09/22/2018

  ”Malcom Kyeyune: Följ med dit trippen tar dig”
  https://www.fokus.se/2018/09/folj-med-dit-trippen-tar-dig/

  Svara
 38. Ivar L

   /  09/22/2018

  ”SvD avslöjar | Miljöpartiet vill göra upp med Alliansen för att skapa en äkta majoritet i Stockholmslandstinget de närmaste fyra åren.
  – Vi vill hindra Sverigedemokraterna från att få inflytande över landstinget, säger Susanne Nordling (MP) till SvD.”
  https://www.svd.se/mp-tackar-ja-till-alliansens-invit-i-landstinget

  Undrar på vilket sätt Alliansen egentligen tycker MP står för en bättre landstingspolitik än SD. Varför skall man överhuvudtaget resonera i termer om att ”blockera” ett parti?

  Svara
 39. G

   /  09/22/2018

  ”Report: Google suppressed an explosive memo about its Chinese search engine

  Every time we hear a new report about Google’s alleged censored search engine for China, it sounds more damning. Now, The Intercept is reporting that Google tried — and apparently, failed — to suppress a memo that may have revealed how that search engine could have allowed the Chinese government to track those citizens who used it.”
  https://www.cnet.com/news/report-google-suppressed-an-explosive-memo-about-its-chinese-search-engine/

  Svara
 40. G

   /  09/22/2018

  ”Många fler upplever rasism i samhället

  Åtta av tio svenskar anser att det finns grupper i samhället som utsätts för rasism, enligt en ny rapport. Det är en kraftig ökning jämfört med för tre år sedan.
  ..[..]..
  Högst upp när det gäller vilka grupper i det svenska samhället som utsätts för rasism ligger judar på 27 procent följt av kategorin invandrare på 23 procent. Sedan följer muslimer (14), mörkhyade (13), romer (10), utlandsfödda eller personer med utländsk bakgrund (7), flyktingar, nyanlända eller asylsökande (7) och sedan svenskar (7).

  Det är en kraftig förändring jämfört med SOM-undersökningen som genomfördes 2014. Då var romer överlägset den mest omnämnda gruppen på 37 procent, samtidigt som judar låg på 5 procent.

  Överintendent Ingrid Lomfors på Forum för levande historia tror att många människor reagerar starkt på att nazistiska Nordiska motståndsrörelsen tar större plats i det offentliga rummet. Därför ligger gruppen judar nu överst.

  – Tidigare har antisemitismen varit som ett bakgrundsbrus men nu är den mer i öppen dager, säger hon.

  Samtidigt genomfördes undersökningen bara några dagar efter en brandattack på synagogan i Göteborg, vilket hon tror har bidragit.

  Förklaringen till att romer fallit markant på listan över utsatta är att innan flyktingvågen 2015 diskuterades EU-medborgare och tiggare på gatorna i stor utsträckning. Men efter den fanns en ny utsatt grupp, enligt Ingrid Lomfors.

  – Romerna har kommit lite i bakgrunden.

  Hon lyfter en annan grupp som myndigheten får alltfler samtal om: svenskar.

  – Det är ett ganska nytt fenomen som vi på myndigheten mottar ibland. Det där tycker jag är intressant. Jag tror det är ett utslag av en starkt polariserad debatt, säger hon och fortsätter:

  – I ett samhälle som präglas av vi och dom och den här typen av polarisering så uppstår en strid om tolkningsföreträde.

  Enligt rapporten svarar män i större utsträckning att det inte finns rasism än kvinnor, och människor med hög utbildning har oftare en tydligare uppfattning i frågan än övriga.

  Enligt rapporten finns det också ett starkt samband mellan människor som pratar med sina vänner om rasism och de som säger att det finns rasism.

  Ingrid Lomfors säger att hon egentligen inte blev förvånad över ökningen från 55 procent till 83 procent som anser att det finns rasism i Sverige. Hon hoppas bara att rapporten ska bidra till att frågan tas på allvar.

  – Vi som jobbar med historien, inte minst när det gäller den yttersta konsekvensen av rasism, nämligen Förintelsen, vet hur viktigt det är att man får upp frågan i ljuset och pratar om den hela tiden.”
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/QlbWxR/manga-fler-upplever-rasism-i-samhallet

  Svara
  • Ivar L

    /  09/22/2018

   Jodå, NMR är orsaken till ökad antisemitism.
   Sure.
   Snacka om elefanter i rummet.

   För övrigt är den totala slutsatsen rätt enkel:
   Ökad immigration = ökade motsättningar = ökad rasism.

   Svara
 41. G

   /  09/22/2018

  Svara
  • G

    /  09/22/2018

   Svara
  • G

    /  09/22/2018

   Samtidigt säger L, C och resten av Allianspartierna konsekvent nej till SD pga historia, värdegrund…

   Så L är okej till samarbete med V på kommunalnivå men nej på Riksdagsnivå. Men till SD säger man nej på alla nivåer. Tror L att det är ett helt annat V på kommunalnivå med en annan historia och en annan ideologi (L argument för att inte samarbeta i riksdagen med V) som inte har någon koppling till V-partiet i riksdagen? Fan dummare än tåget.

   Svara
   • Ivar L

     /  09/22/2018

    Samarbeta med partier som de facto haft förbindelser med mördardiktaturer = OK.
    Samarbeta med partier som tidigare influerats av en historisk mördardiktatur = EJ OK.
    Logiken är solkar.

    Svara
    • Senior

      /  09/22/2018

     Tänk dig ett ”dolt parti” (i brist på bättre ord) motsvarande SED i Östtyskland.

     Tänk dig därefter att sjuklöverpartierna i själva verket bara är grenar med några små detaljskillnader som i själva verket sitter fast på samma stam, det dolda partiet.

     Då har du en illusion av fria val emedan du i själva verket röstar på samma parti om du röstar på något av de sju.

     Detta förklarar varför de sju så envist vägrar samarbete med oberoende partier, såvida inte de nya är ideologiskt likvärdiga med den dolda stammen och kan inlemmas däri.

     https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Östtyskland

     Svara
     • Senior

       /  09/22/2018

      -Plötsligt blir beteendet logiskt….

   • Allijangsen: Värdegrund? Värdegrund. Värdegrund!
    S: Makt. Makt! MAKT! *Tuggar fradga*

    Vem vinner?

    Svara
 42. G

   /  09/22/2018

  Svara
 43. G

   /  09/22/2018

  Svara
 44. G

   /  09/22/2018

  ”Ett oanständigt samhälle”
  http://katerinamagasin.se/ett-oanstandigt-samhalle/

  Svara
 45. G

   /  09/22/2018

  *Ni måste vara toleranta och acceptera olika åsikter.* *okej*…..

  ”Sa att ”kvinnor har inte penisar” – får sparken vid universitet”
  http://www.friatider.se/sa-att-kvinnor-har-inte-penisar-f-r-sparken-vid-universitet
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-6192453/Student-editor-tweeted-women-dont-penises-fired-university.html

  Svara
 46. G

   /  09/22/2018

  ”Samisk maskeraddräkt tas bort efter kritik

  Företaget Partykungen tar bort samiska maskeraddräkter efter kritik, rapporterar Sameradion och SVT Sápmi.

  ”Om du vill representera ursprungsbefolkningen som finns i Sverige, Norge och Finland kan du klä ut dig till en same på nästa maskerad”, stod det under annonsen på företagets hemsida.

  Dräkterna väckte upprördhet och annonsen spreds på sociala medier under fredagen. Partykungen kritiserades för kulturell appropriering, som kortfattat innebär att för egen vinning och på ett respektlöst sätt använda attribut som förknippas med andra kulturer.

  ”Vi beklagar att dessa dräkter kommit ut på vår sajt och ber om ursäkt till de som tagit illa vid. Vi har full förståelse för de reaktioner vi fått och har därför valt att ta bort dessa från vårt sortiment.”, skriver Partykungens vd Joel Svensson i ett sms till Sameradion.”
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/yvd0zR/samisk-maskeraddrakt-tas-bort-efter-kritik

  Svara
  • Det intressanta vore ju att veta hur många samer som protesterade.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  09/23/2018

   ursprungsbefolkningen

   Då handlar det med andra ord inte om samer.
   #IsenSmälteSöderifrån

   Svara
 47. Pratar med ärkefiende Putin, får Nordkorea att nedrusta … visst är han ett monster!

  ”Trump: Bushs krig i Mellanöstern största misstaget i USA:s historia”
  http://www.friatider.se/trump-bushs-krig-i-mellan-stern-st-rsta-misstaget-i-usas-historia
  ”Det värsta enskilda misstag som någonsin gjorts i vårt lands historia – när president Bush gick in i Mellanöstern.
  […]
  Vi spenderade 7 biljoner dollar i Mellanöstern. Och miljoner liv. Jag gillar att räkna båda sidor. Miljoner liv.”

  Svara
  • Dreadlock

    /  09/22/2018

   Stor lyteskomik i en artikel ” De bryter mot pojknormen: “Säg inte upp och hoppa”

   Den handlar om en pojke som är barn född i en mamma/mamma miljö och hur han får ”välja” hur han vill vara, fast så länge han väljer bort ”Stereotypiska” pojkmanér och bejakar något slags flickigt gränslöst utforskande ( Hallo mamma , en spegelbild av dig ?). Hela artikeln är totalt översvämmad av motsägelser och ren imbecill svammel.

   ” Hon minns en sommar när hennes son var två eller tre, och hade en solklänning på sig på stranden.

   – Då kände jag att jag var så väldigt medveten om att han hade klänning, och hur det skulle uppfattas. ”Inte nog med att han har två mammor, nu har han en klänning på sig också – nu har vi bockat av två knasigheter av två möjliga”, säger hon och skrattar.

   Den här mamman är ett självupptaget spån. Inte en avantgardistisk föregångare. Ett spån.

   https://www.svd.se/var-valdigt-spand-nar-min-son-valde-att-ha-klanning

   Svara
 48. Alltid är det några svaga individer som trillar dit. Problemet är att systemet tillåter dessa svaga individer att fuska. Visserligen ska vi ha starka individer i Riksdagen, men man ska givetvis inte inleda i frestelse. Det är också fel. Jag förlåter alla svaga individer eftersom jag själv ofta varit svag i mitt eget liv, även om det inte varit svag för att bli korrumperad av pengar.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: