Sök jobb som menskonsult

Den där galna och meningslösa Schymanmyndigheten som vi numera har är i ropet lite, de har beviljat över en halv miljon till ”menscertifiering av arbetsplatser” och organisationen Mensen.

Man ska ta fram verktryg för att skapa ett sk ”mensvänligt arbetsklimat”. Hur nu ett sådant ser ut är jag inte helt säker på att jag ens vill veta.

När man kollar lite snabbt så ser man att den sk ”myndigheten” blev precis så bisarr som man var rädd för. Den är bara ännu ett sätt att stödja helgalen radikalfeminism med skattepengar. Dvs vänsterextremism.

Eller vad sägs om feministiska kärnvapen? Eller vad de nu menar.

Eller nästan 700 000 skattekronor till radikalfeministiska Maktsalongen.

Men mensen var det

De söker en projektledare för att kunna sätta sprätt på skattepengarna som sköljer över dem.

Jodå, jag menar skattepengarna som sköljer över dem för de har under 2017 lyckats skoja till sig nästan 850 000 skattekronor från MUCF också.

Kommer ni ihåg detta?

Så där glad såg man ut i Gomorron Sverige för 3 år sedan när man pratade om att mensen skulle skvätta in i finrummen och att Clara Henry skulle passa som mensambassadör. Jo, man sa faktiskt just så, att mensen skulle skvätta in i finrummen och pratade om mensambassadör.

mensboken3-e1443170786392.jpg

Och det där med sk ”manspreading” gapas det ju om då och då, vad sägs om Henrys modell? Sitta med fötterna i soffan? Med skorna på…

MVH

MiT

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

126 kommentarer

 1. Micke

   /  09/28/2018

  Kunde väl vara något för redaktörerna från Politism nu när den läggs ner! Men 500000 täcker väl inte lönen på lång väg…

  Svara
  • Dr. Colosso

    /  09/29/2018

   Det är ändå imponerade uselt att ha 250000 besökare i veckan och ändå gå back med över 3 miljoner per år hoppas att Lo och kommunals medlemmar tycker att det var väl värt pengarna.

   http://www.friatider.se/v-nstersajten-politism-upph-r-gick-f-r-mycket-minus

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  09/29/2018

    Varför ska man få så sanslöst jävla mycket pengar för att driva ett projekt? Det är helt hiskeliga summor det handlar om. Det är alltid bra att ha något att jämföra med för att förstå hur mycket pengar det handlar om, och vad man kunnat få istället.

    Nedan är skolpengen som Stockholms stad betalar till de som driver deras skolor.

    Årskurs 0–3: 84 017 kr/år = 7 001,42 kr/mån
    Årskurs 4–6: 87 157 kr/år = 7 263,08 kr/mån
    Årskurs 7–9: 101 368 kr/år = 8 447,33 kr/mån

    Tar vi kostnaden för de där skattemedelsparasiterna som pysslar med menstruation så kan man med den matematik som kallas division få veta att deras trams motsvarar kostnaden av en halv lågstadieklass under ett år. Att de inte skäms.

    Svara
 2. Jans

   /  09/28/2018

  Ber om ursäkt för äckelfaktorn, men i grund och botten är det ju samma sak det handlar om. Kroppsvätskor som naturen sett till att vi, genom viss grad av äckelkänslor, försöker skaffa undan på ett bra sätt. Bl.a. handlar det om en biologisk predisposition att skydda sig från smittorisk. Jag vill minnas att blod t.o.m. är ännu mer av biohazard än…

  >>>travesti:
  ”Bajs ska ut ur byxan, in i offentligheten!”
  Så säger föreningen Bajset som har fått 530 010 kronor från Jämställdhetsmyndigheten för att under ett år ”ta fram metoder och strategier för att kunna ge arbetsplatser verktyg för att skapa ett så kallat bajsvänligt arbetsklimat”.
  Anledningen är att det finns ”bajstabun” i arbetslivet som ska brytas genom att ”minska okunskapen och integrera skitnödiga behov som en självklar dimension i arbetet för en god arbetsmiljö”.
  Nu efterlyser Bajset en projektledare som ska ha huvudansvar för projektet. Man söker någon som bland annat ”tänker ur ett intersektionellt perspektiv” och ”har ett gediget intresse för bajsande”. Personen ska gärna också ha ”erfarenhet av värdegrundsdrivet arbete”.
  Föreningen Bajset startades 2013 av ”bajsaktivister och bajsvinklade akademiker” och jobbar ”för att bajs får ta större plats i samhället”. På sin hemsida skriver man att man har ett queerperspektiv eftersom bajs ”inte har något med könsidentitet att göra”. ”Alla som bajsar är inte kvinnor”, påpekar man.
  Förutom bidraget från Jämställdhetsmyndigheten – en ny myndighet som inrättades i början av året – har man också fått 690 000 kronor av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor till projektet ”Bajsbildning i grundskolan”. På sin hemsida skriver Bajset att man använder pengarna till ett pilotprojekt som kallas ”Bajsmegafonen” i samarbete med en skola i Stockholm.
  <<<travesti

  Svara
  • Olof

    /  09/28/2018

   Nej, Jans, jag tycker inte du skall be om ursäkt eller skämmas. Istället skall du dekorera det offentliga rummet i bajs! Olika former, färger och gärna sådant med lite säd i med för att få med det intersektionella perspektivet! Och kanske något med blod?

   Det är dags att vi omfamnar bajset istället för att leva med den skam vi fått i oss sedan vi stolta visade upp vad vi åstadkommit i blöjan men fick se våra konstnärsdrömmar brutalt krossade av obetänksamma och inskränkta föräldrar. Bajs är något som finns i oss alla och inget att skämmas för!

   Ok, nu känner även jag hur den här fruktansvärda patriarkala indoktrineringen lockar mig att be om ursäkt för ovanstående. Men nej! Jag är radikal och utmanar tabun! (Alternativt 3år och söker uppmärksamhet, det är lite svårt att skilja på ibland).

   Men jag undrar faktiskt vad tusan har de här stackars kvinnorna varit med om? Vilka arbetsplatser har de varit på? För här ute i vuxenlivet, ärligt talat, om det finns några praktiska problem runt menstruation som påverkar på arbetsplatsen, var fan skulle det vara ett problem att ta upp det? Jag har väldigt svårt att tro att det skulle vara mer tabu än något annat hygien eller hälsorelaterat.

   Eller? Är det något sånt där konstigt som händer på kvinnodominerade arbetsplatser där man snackar ihop sig om att bete sig på något helt psykotiskt sätt i relation till mens?

   Svara
  • Vic

    /  09/29/2018

   Hm, jag får faktiskt mer äckelkänslor när jag tänker våra stackars, stackars skattepengar som blir dragna i smutsen, missbrukade och antastade istället för att få leva det goda livet de förtjänar på våra bankkonton.

   Svara
   • Kronblom

     /  09/29/2018

    Det här är den svenska varianten på det cypriotiska bankrånet.

    Svara
  • Brukar referera till den här:
   http://redpanels.com/5/

   Svara
  • Kronblom

    /  09/29/2018

   Knappt 3 månader kvar till jul.
   Bajs är jättekul.

   Mr Hankey, The Christmas Poo
   Small and Brown, he comes from you
   Sit on the toilet, here he comes
   Squeeze and tween your festive buns!
   A present from down below
   Speading joy with a ‘howdy ho’!
   He’s seen the love inside of you
   Cos he’s a piece of poo!
   …..
   Cartman: ‘Well Kyle, where is he?’
   Kyle: ‘Uh, he’s coming..’
   Stan: ‘Come on dude, Push!’
   Kyle: ‘I’m trying’
   Cartman: ‘Wait Wait! I can see his head’
   Kyle: ‘Here he comes..’
   Mr Hankey: ‘HOWDY HO!’

   Svara
  • michael.

    /  09/29/2018

   Gissar att Jämställdhetsmyndigheten har inhandlat menskonst för att pryda väggarna med och att dom fåtal män som jobbar där går omkring med fittmössor på huvudet för att visa sitt stöd till kvinnorna och att alla benämns som hen för säkerhetsskull så ingen ska känna sig kränkt.

   Svara
  • Rikard

    /  09/29/2018

   Hej.

   Jag tycker du skall skicka texten till GP:s och/eller SvD:s ledarredaktioner. Den sortens avbasning är vad som behövs, och som ligger helt rätt i tiden.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 3. Ivar L

   /  09/28/2018

  Den där Önnerfors som vill få bort Teodorescu säger en intressant grej:

  ”Men nu har en ny åsiktskorridor växt fram där det faktiskt blir mer och mer omöjligt att kritisera det Teodorescu kallar för ”borgerligheten” – jag tror många anständiga borgerliga människor i Sverige inte inkluderar sig i hennes definition längre.”

  Om han har rätt pekar det på att borgerligheten egentligen består av två delar. Hans sida och Teodorescus sida. Jag tror det kans stämma och det sammanfaller rätt bra med de två borgerliga blocken
  C (huvudparti) – L (följare)
  M (huvudparti) – KD (följare)

  KD har lite från C blocket, L har lite från M blocket, det är väl det som motiverar deras existens trots att de är små.

  Hur som helst, dags att dela Alliansen i två så landet kan bli regeringsdugligt igen. Alliansen är numera nästan mer skadlig än DÖ.

  Svara
  • Olof

    /  09/28/2018

   Lyssnade på klippet där, herregud han är ju helt vrickad. Han jämför att försöka tysta en debattör med att kampanja mot produkter med gift i… han är ju helt sjuk.

   Det är ju typ ett steg ifrån att argumentera att vadå, det är helt ok att kampanja för att utrota judar, det är ju som att kampanja mot produkter med gift i…

   Det är den här typen av människor som är den verkliga faran. De ser överhuvudtaget inte hur deras argument och beteenden undergräver själva byggstenarna som möjliggör en västerländsk liberal demokrati. Nej, människoliv är inte bara en annan produkt på hyllan. Och nej, det är inte yttrandefriheten heller.

   Svara
   • Han utbildar nu nästa generation och skriver kanske de böcker de kommer att läsa.

    Svara
    • Steerpike

      /  09/29/2018

     För de som fortfarande är medborgare i Sverige:
     Universiteten är avgiftsfria och hur jäktigt ens liv än är så kan man väl ta en 25% kurs i humaniora/samhällskunskap och bara skriva normalt. Jag brukade göra det förr i tiden, hjälper alltid någon ung människa.
     Man läser online och skriver ibland lite kommentarer i forum tillsammans med de andra eleverna.
     Det är även kul att se vad ungdomarna läser för litteratur.

     Svara
     • Hmm, civilsamhället och personligt ansvar … jag vet inte.

      Det är väl lättare att skapa en myndighet som vanligt?

 4. MiT

   /  09/28/2018

  Svara
  • michael.

    /  09/28/2018

   Ja tänk om dessa personer fanns i ens närhet.
   Obs jag har själv varit i den s.k undre världen och lämnat den för 18år sedan och smällt på både till höger och vänster och jag vet att sådana personer ska man(kanske)banka på med en hammare över hela kroppen.

   Svara
  • Också lilla jag håller med om att domarna som döms nuförtiden är låååååååååångt från folkets värderingar!

   Svara
  • Om censur i sociala media m.m.

   Svara
  • Vic

    /  09/29/2018

   Man undrar ju om damerna och herrarna i rätten sover gott om nätterna eller om de plågas av ansiktena från alla brottsoffer de svikit.

   Svara
   • Kristian

     /  09/29/2018

    Tyvärr är de väl snarast stolta över hur medkännande de varit mot alla stackars brottslingar.

    Svara
    • Vic

      /  09/29/2018

     Skämmas och veta hut ska de göra. Även om förövaren är låt säga 17 och det normalt skulle medföra ett något förmildrande straff så måste ju råheten i ett sådant brott definitivt tala för att det inte är lämpligt att personen är ute bland människor igen efter 4 månader.

     Förlåt, jag vet att jag predikar för kören men jag försöker förstå hur de tänker i rätten. Om de över huvud taget har någon logik bakom sina domar eller om de helt enkelt är onda. Är så förbannat jävla trött på att behöva bidra till den här styggelsen till rättssystem som vi har i Sverige.

     Svara
  • G

    /  09/29/2018

   ”Våldtäktsmän frias medan gamla människor fängslas för sina åsikters skull

   Sverige blir allt skevare. Orättvisorna blir allt grövre och slår i ögonen. Medan politikerna fortsätter med sina irrelevanta utspel lider det svenska folket, likt föräldralösa barn som måste rota i soptunnan efter matrester och som får sova på en smutsig filt i en portuppgång. Bianca Muratagic synliggör perspektiven i en text som är ett knytnävsslag i magen. När fakta ställs mot varandra blir Sverigebilden rent outhärdlig. Hur kommer det sig att en sexförbrytare får posera med statsministern medan en gammal kvinna riskerar att förlora hela sitt liv på grund av att hon ogillar en ideologi?”
   http://katerinamagasin.se/valdtaktsman-frias-medan-gamla-manniskor-fangslas-sina-asikters-skull/

   Svara
  • G

    /  09/29/2018

   Svara
   • Och så folk i kommentarerna som säger ”äsch, det var ju bara ord.”
    ”Läst och inte förstått” som man sade.

    Svara
  • G

    /  09/29/2018

   Svara
 5. Skeptisk

   /  09/28/2018

  Är en inte med i Mensaklubben kan en bli med i Menseklubben.

  Svara
  • Vic

    /  09/29/2018

   Inte att förblanda, dock. Förlåt, men att stirra ner i sitt skrev och observera kroppsvätskor och sedan bygga en konspirationsteori baserat på det är verkligen inget jag associerar med 131+ IQ. 😛

   Svara
 6. När Åsa Avdic, SVTs programledare på bilderna ovan, jobbade på P3 ledde hon ett fjortis-program som hette Ketchup, som inte sällan handlade om just mens, vilket namnet förvisso också antyder.

  Svara
  • Jans

    /  09/29/2018

   Fast att ungdomsprogram tar upp frågan är helt naturligt. Det är när vuxna kvinnor är fixerade vid sina kroppsvätskor det blir Dr. Strangelove-vibbar.

   Svara
   • Senior

     /  09/29/2018

    Det är när förment vuxna kvinnor beter sig som tonåringar man undrar om inte utlandssvensk har en poäng gällande kvinnlig rösträtt.

    -Sedan tänker man ett steg till och ser hur dagens förmenta ”män” går på socialbidrag, sitter och spelar dataspel upp till 30-års åldern under tiden de och deras flickvänner sitter på sociala medier och ignorerar sina barn bredvid, som tack vare detta hämmas i sin utveckling.

    Då förstår man att detta inte är en könsfråga utan en mognadsfråga.

    Sedan tänker man ytterligare ett steg och undrar hur det kunde bli så här.

    Då inser man att den socialistiska staten har tagit på sig allt ansvar för folket, eller, de hävdar det i alla fall. Dock utan att leva upp till det. Resultatet är i förlängningen vad vi nu ser, en bortcurlad befolkning som bara förväntar sig att ”någon annan” alltid kommer att göra allt åt dem. Jisses vad förvånade de kommer att bli när den sista bonden och den sista producerande skattebetalaren ger upp och går i konkurs, och hyllorna i affären börjar sina…

    Inalles: Sverige går samma väg som alla socialiststater gör förr eller senare.

    Tur att jag uppfostrat mina barn att kunna klara sig själva.
    -Helt ensamma i en stuga i skogen med självhushållning om så krävs, en kunskap som inte längre ter sig alltför osannolikt att den kommer till nytta.

    Svara
    • Vill minnas att utlandssvensk berättade om Schweiz att vart man går så finns det nästan alltid någon liten bondgård i närheten, eller en inhägnad med ett par höns, eller …
     Schweiziska barn får lära sig en hel del om odling och djurskötsel.

     I Sverige ansågs läseböckerna ”Sörgården” och ”Önnemo” vara konstig lantidyll för hundra år sedan.

     Svara
     • Kronblom

       /  09/29/2018

      Ja det luktar bonnagård också. Ironiskt benämnd Schweizer Parfüm.

 7. MiT

   /  09/29/2018

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  09/29/2018

   Det finns egentligen endast ett sätt att inte bli allt för mycket r*vkn*ll*d av facebook, nämligen att inte ha facebook.

   Svara
   • Jans

     /  09/29/2018

    Det gäller ju även klagomålen på censur på t.ex. Youtube. Nätanvändarna och inehållsproducenterna behöver lära sig återvända till det fria internet som inte kontrolleras av corporate bullshit på samma sätt. Nog för att en del försöker censurera den delen med, men i den fria världen har det inte gått fullt lika bra. Flashback finns t.ex. fortfarande trots omfattande försök att tysta.

    Svara
   • Grodan Boll

     /  09/29/2018

    Du blir rövknullad så länge din mamma, din kompis, din arbetsgivare, etc. delar med sig om dig. Du är rövknullad.

    Svara
  • Är någon förvånad?
   Det som förvånar mig är att någon vill ha med facebook att göra. Sedan vrider jag på en kran där det kommer varmvatten, och så förstår jag delvis. Man vänjer sig.

   (https://www.gocomics.com/calvinandhobbes/1989/04/18)

   Svara
 8. MiT

   /  09/29/2018

  Svara
 9. Nilsson

   /  09/29/2018

  – Välkommen till mensakuten, har ni ett mensrelaterat arbetsmiljöproblem?
  Vad det kostar? Det behöver ni inte bekymra er om, vi skickar en faktura.
  Vår duktigaste menskonsult är redan på väg till er, ni är så gott som certifierade bara hen stiger in i lokalerna.

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  09/29/2018

   Det är viktigt att en inte glömmar att även män kan ha mens!

   Svara
   • Okej, jag synar med den uppenbara:
    (Skall se om jag lyckas den här gången …)

    (En hel del av varianterna har mensrelaterade namn.)

    Svara
 10. Weasel

   /  09/29/2018

  Jag är seriöst nyfiken på hur fan man bär sig åt för att ”menscertifiera” en arbetsplats ??
  Exakt HUR går en sådan ”menscertifiering” till rent konkret ?

  🙄

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  09/29/2018

   Jag ser framför mig någon typ av ortodox ritual.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  09/29/2018

    Någon av de mest meriterade diakonerna från Södertörns högskola, sveriges kvinnolobby eller RFSL får väl helt enkelt åka runt och mensa loss.

    Svara
    • Weasel

      /  09/29/2018

     Aha , då förstår jag…
     Hur som helst känns det ju bra att skattepengarna går till så viktiga saker som menscertifiering av arbetsplatser istället för att slösas bort på sånt trams som äldreomsorg….

     Svara
   • I stället för vatten stänker man blod 🙂

    Svara
   • MiT

     /  09/29/2018

    Svara
 11. BLODRÖD

  Svara
 12. Gorby

   /  09/29/2018

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  09/29/2018

   Johannes Hellberg har ju rätt i att det där osunda inlägget från en rad tjänstemän på regeringskansliet utmanar den demokratiska ordningen. Men han har också fel på en liten punkt, tillsynes inte så viktigt, men ur mitt perspektiv avgörande att hålla rätt på.

   Han skriver: ”Det här är farligt och oförsvarligt. Inte för att det ger Sverigedemokraterna ”offerkoftan”, även om det gör det.”

   Sverigedemokraterna får inte någon offerkofta av detta, förtjänt eller oförtjänt. Offerkofta är helt enkelt fel ord. Tänk att man skulle börja påstå att misshandlade och våldtagna fått en offerkofta, som de så klart förtjänat, eftersom de är utsatta för brott och är offer.

   Det fungerar inte så.

   På samma sätt får inte Moderaterna, Kristdemokraterna eller Sverigedemokraterna en offerkofta om regeringskansliets tjänstemän skulle börja obstruera och med flit missköta sitt arbete för att missgyna deras ev. ledarskap.

   En offerkofta får man inte, man tar den. Sverigedemokraterna skulle så klart kunna använda detta som en offerkofta för att påstå att de är mobbade även i andra sammanhang. Men det är så klart en helt annan diskussion.

   Och hela det här snacket om att man inte ska göra eller säga vissa saker för att det riskerar att ge någon en offerkofta borde spolas ner i toan. Det är ett spekulativt sätt att föra diskussionen framåt som urlakar substansen i sakfrågan.

   Svara
  • Senior

    /  09/29/2018

   ”Tjänstemän ska vara oväldiga. Det är ett omodernt ord för att vara opartisk, objektiv och rättvis. Det är inte detsamma som omdömeslös eller ryggradslös. Men det är detsamma som att inte vara aktivist.
   Det här uppropet bland regeringskansliets tjänstemän är ett solklart brott mot det. En idiot – det finns gott om dem – kan se att det är en politisk debattartikel.
   Detta är ytterligare ett tecken på hur det svenska politiska och statsbärande etablissemanget inte väjer för att urholka principer, underminera institutioner och tumma på regler och praxis, för att markera mot Sverigedemokraterna. De offrar den demokratiska infrastrukturen, för att bekämpa ett parti de ogillar.
   Kanske på goda grunder, kanske inte. Det spelar ingen roll.”

   Svara
 13. Gorby

   /  09/29/2018

  Svara
 14. Det vore enklare om folk gick i kyrkan en gång i veckan i stället för att skapa sekulära religioner.

  1) Börja prata om fantasifrågor hela tiden, så att folk vänjer sig vid att de finns. Studiecirklar, debattartiklar, tv-soffor.
  2) Skapa kurser om dessa fantasier, först som böcker på eget förlag, sedan som mindre kurser på universitetsnivå, sedan som hela program.
  3) Skapa en myndighet (med några arbetstillfällen) för att styra ”utvecklingen” av din fantasi.
  4) Anslå skattemedel för myndigheten och universiteten.
  5) Få livstids försörjning via undervisning, certifiering och ”opinionsbildning”.
  6) Indoktrinera en ny generation.

  Svara
 15. OT: Jag funderade lite över Landsbygdpartiet Oberoende – alltså inte att rösta på, utan hur de ter sig för utomstående.
  Det verkar handla väldigt mycket om vargar! Detta är en ickefråga för större delen av befolkningen som bara sett varg på Nordens Ark eller Skansen (jag förutsätter att Skansen innehar varg, har aldrig varit där.)
  Bor man ”norr om Dalälven” samt jagar, är det kanske något man funderar på dagligen.

  Nu till SD och de andra ”oanständiga” alternativen:
  De (vi) som har läst på och kan siffrorna – migration, skatteintäkter, självförsörjningsgrad och demografi – måste för utomstående framstå som tokiga. Regimmedia nämner aldrig något av detta. Det inte vara något större problem. Finns nog bara på Skansen.
  Tills man ser det själv i sin vardag.

  Sedan haltar det lite, eftersom man inte kan bli skattemiljonär på att ordna kurser åt vargar så att de kan bli veganer.

  Svara
 16. G

   /  09/29/2018

  ”Anständighetens gräns

  I november 2012 fick professor Tor Aulin sparken från Chalmers tekniska högskola efter att ha twittrat nedsättande om mig. I mars, samma år, skrev han följande ”Intressant med allt känslomässigt flum om @annheberlein. Kommer från de ”troende”. Passar bra till hennes verksamhet. 100 % skitprat”, samt ”Är det så att du lever på att vara Sveriges största knäppskalle? Vad gör du på LU?”. Hans arbetsgivare ansåg alltså att detta beteende var så anstötligt att han skiljdes från sin tjänst.

  Så här sex år senare ler jag åt hans ”nedsättande tweets”. De är en västanfläkt i jämförelse med det som numera möter mig dagligen. Okvädningsord, hat, förakt, nedsättande kommentarer om mitt utseende, min dialekt och min kropp är en del av min vardag, liksom ifrågasättande av min intelligens, min akademiska utbildning och min mentala hälsa. Några smakprov från veckan som gått: Jag har blivit kallad nynazist, gammelnazist, rasist, islamofob samt främlingsfientlig. Min psykiska hälsa har ifrågasatts av en person som skriver att hon ”länge trott att Ann Heberlein är inne i ett maniskt skov – men det kan väl inte vara i flera år?”. Min man beskrivs som ”den hopplöse nynazisten i sina hemska stövlar”. Jag påstås vara högerextrem samt ond, egoistisk, självupptagen, galen samt lida av dålig självkänsla. (forts)”
  https://ledarsidorna.se/2018/09/anstandighetens-grans/

  Svara
 17. Läste länkarna till Nyheter Idag:
  ”Dansk public service skär ner
  – hundratals anställda får gå
  Muhammed vanligaste namnet för
  nyfödda pojkar i Storbritannien”

  Fast min hjärna komprimerade det till
  ”Dansk public service skär ner
  nyfödda pojkar i Storbritannien”

  Onekligen ett nytt grepp från media.

  Svara
 18. G

   /  09/29/2018

  Svara
 19. G

   /  09/29/2018

  Mycket bra analys av läget.

  Svara
 20. G

   /  09/29/2018

  Marjatta: ”Sustainability, humanity. SO-lärare, hundägare. och ”den där finskan”

  Svara
  • Weasel

    /  09/29/2018

   Den där Marjatta verkar resonera väldigt logiskt…
   Typ ”om man är en invandrare så har man någon slags skyldighet att tycka att Sverige ska ta emot 20 gånger fler invandrare än Finland ”

   Här snackar vi om en supermegageneraluserande syn på invandrare. Inte ens Nordfront är väl lika övertygade som Marjatta om att alla invandrare är likadana…? 🙄

   Svara
   • Olof

     /  09/29/2018

    Precis. Sverige ligger sannolikt på topp, eller aningen över, den punkt där mer skatter ger mindre intäkter. Det innebär att skall resurser gå till några nya måste de tas från de resurserna som spenderas på de som redan är här. Därför är det sällan i de befintliga invandrarnas intresse att släppa in ytterligare.

    Och då snackar vi inte ens om att invandrare knappast är ett mysigt kollektiv som gullar med varandra – de dödar varandra utanför Sverige, de dödar varandra i Sverige, vad i helvete får henne att tro att de skulle vilja ha hit fler människor de hatar?

    Svara
   • Ivar L

     /  09/30/2018

    Dessutom rörde ju inte frågan huruvida Hanif tänkte ”hjälpa” eller inte utan hur det kommer sig att det är bostadsbrist för immigranter när det påstås att 1,5 miljoner svenskar påstår sig villiga att inhysa dem. Antingen ljuger ”folk” eller så ljuger DN.

    Svara
    • Weasel

      /  09/30/2018

     Tja, eller också kan man fundera på vad det där ”kan tänka sig” betyder ?
     Jag skulle kunna tänka mig att äta kebab till frukost.
     Jag har aldrig gjort det och kommer med största sannolikhet heller aldrig att göra det.
     Men jag kan tänka mig att göra det.
     Om förutsättningarna är optimala och gynnsamma kan jag till och med ”tänka mig” att ta emot en flykting i mitt hem. Det kommer aldrig att ske, men jag kan tänka mig det…

     Svara
     • Ja, precis, råkar man ha ett hus på Östermalm så kan man väl ta emot en och annan Solzhenitsyn, om de kommer förbi.

     • Olof

       /  09/30/2018

      @Kristian Ja, och en del män är säkert mer tillmötesgående än de äldre batiktorskarna och kan tänka sig att ställa upp och ta in en ung kvinna utan att ens kräva att staten står för maten och husrummet.

      För egen del baserar jag min åsikt om godhetsknarkande svenskars verkliga givmildhet på att det inte tog många månader ens för ung vänster här i närheten att tröttna på att ha migranter boende i sina lokaler och anse att det var någon annans problem.

      Så ja, när svenskar säger att de är villiga att göra något för invandringen så pratar vi om en dag bjudandes på bullar på tågstationen. Utöver det så är de villiga att skicka beväpnade poliser för att stjäla andras egendom för att de skall få låtsas vara givmilda för andras pengar.

      Men om någon tror de är villiga att göra några kännbara uppoffringar alls så glöm det. Det är inte det handlingarna visar.

     • ”en dag bjudandes på bullar på tågstationen.”

      Och clowner! Glöm inte clownerna!

 21. G

   /  09/29/2018

  Läs!!! Om Metoo och diverse ”journalister” osv.

  ”Så här flyttar nättrollen fokus

  Lina Makboul har arbetat som journalist i över 20 år. Hon har granskat gängkriminella, politiker, terrorister och extremister. Aldrig har hon utstått lika mycket hat som när hon granskade mediernas roll under #metoo-hösten 2017. Här berättar Uppdrag gransknings reporter själv om hur hon upplevde arbetet bakom årets mest uppmärksammade reportage ”#metoo och Fredrik Virtanen.
  ..[..]..
  Jag gick med i journalisternas metoo-grupp, #deadline, för att få inspiration och söka kontakter. Kort sagt, jag arbetade utifrån grundläggande journalistiska metoder.

  När det kom till gruppens kännedom att UG gjorde en undersökning relaterad till #metoo hände något jag aldrig hade kunnat förutse. Bland kollegorna i gruppen utbröt en hetsig diskussion om huruvida min, ännu odefinierade, granskning var lämplig. Jag valde att presentera mig och redogjorde för min professionella intention. Men kollegorna i Facebookgruppen hade ingen större förståelse, utan betraktade i det närmaste mitt journalistiska arbete som spionage. Flera metoo-administratörer kontaktade mig för att pumpa mig på information om mitt reportage, för att sen gå ut på bred front och varna för min granskning i flera metoo-grupper. Jag valde att lämna #deadline.

  Jag insåg med förvåning att denna Facebookgrupp, som nästan bara utgjordes av journalister, var helt ointresserad av transparens. Just denna del av samhällskroppen, som journalisterna själva skapat, borde helt enkelt inte granskas.

  Nu började påtryckningarna. Mejl strömmade in från kvinnliga journalister. Deras budskap var tydligt. Det här skulle inte granskas.”
  https://www.journalisten.se/debatt/sa-har-flyttar-nattrollen-fokus
  https://web.archive.org/web/20180927124331/https://www.journalisten.se/debatt/sa-har-flyttar-nattrollen-fokus

  Svara
  • ”Don’t ever take sides with anyone against the Family again. Ever.”

   Svara
  • Ivar L

    /  09/30/2018

   Så uppför sig en organisation som har något att dölja, som inte har rent mjöl i påsen.

   Svara
 22. G

   /  09/29/2018

  ”Folkvalda ska inte uppmana till lagbrott

  ”Göm en flykting. Om det det blir olagligt – göm två”, sa vänsterpartisten Busi Dimitriu via sin t-shirt på Skånes regionfullmäktige på tisdagen. Visst har alla rätt till sin åsikt, men det är djupt olämpligt att en politiker uppmanar till att bryta mot demokratiskt stiftade lagar.
  ..[..]..
  Dimitrius tröja innehöll ett politiskt budskap, och det är väl helt i sin ordning egentligen, men problemet är att budskapet gick över gränsen. Det handlade inte om att försöka övertyga andra om att stödja ett förslag; det var en uppmaning till att bryta mot lagar som röstats fram i demokratisk anda.

  Niclas Nilsson (SD) reagerade och väckte en ordningsfråga, men presidiet hänvisade till yttrandefriheten och Dimitriu fick behålla tröjan på. På det reagerade hon med att ”det är märkligt om man ska diskutera vad kvinnor får ha eller inte ha på sig” – som om det bara var en fråga om mode och smak. ”Det var någon kort liten sverigedemokrat som ropade”, var hennes respons – som om man föraktfullt kan avfärda en åsikt baserad på avsändarens längd.

  Hon såg själv inget problem med budskapet. ”Inte så länge det står för demokratins principer. Min tröja säger inget olagligt, den uppmanar kanske till civil olydnad i framtiden”.

  Men faktum är att tröjans budskap var övertydligt. ”Om det blir olagligt – göm två” går faktiskt inte att tolka på annat sätt än att man ska bryta mot lagar man inte tycker om.”
  http://www.kristianstadsbladet.se/ledare/folkvalda-ska-inte-uppmana-till-lagbrott/
  https://web.archive.org/web/20180927125107/http://www.kristianstadsbladet.se/ledare/folkvalda-ska-inte-uppmana-till-lagbrott/

  Svara
 23. MiT

   /  09/29/2018

  *https://www.facebook.com/I.allmanhetens.tjanst/photos/a.164669243886572/721960818157409/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARDg_yvHbgMkcs3HFYbDJGuR22ygE6-KDeZZhfbO_9ofweZ79K_Cl1VH3NyWlx0hQOgIuQQVpzjxhzARGj5v3Zeb5fDrxKCAnO_ox8iqW92gCm-OZJnKd0lIfHh1spfScqlhdyCkNJkof-8UoU_4a1fJ9pnvv8ZL2oYaK0h-wuLlqJqX6PsjogxuV3wh9ChMWg7f3GfcfejUWcqN5EedbWByOPioDFpx-U3EQHU&__tn__=-R*

  Svara
 24. QED

   /  09/29/2018

  Pridetåget Mens kommer säkert nästa år. Så här skulle det kunna se ut .

  Svara
 25. Gorby

   /  09/29/2018

  Svara
 26. MiT

   /  09/29/2018

  Svara
 27. MiT

   /  09/29/2018

  *https://www.facebook.com/tino.sanandaji/posts/10155953009168231?__xts__%5B0%5D=68.ARAuRxmKjcn-6Z0U8auFu4xterWiLFzsPnNRZXDvVc27fm_UnCj7us4DEPzkEFSKdPCIbZCedSDDOvnPAa9BaQvMjvyk4ujWhKIzLauA6YUWCWICVLC_qdWz1KASXpZSutXQ4ufdqaVf6JQ3kUX8-wFqVgOixP_9iUJRd-zcuaGIPHI3Iinw&__tn__=H-R*

  Svara
  • Ivar L

    /  09/30/2018

   Där har vi en extremt enkel och elegant tanke:
   ”Varför söker sig då tusentals svenskar att arbeta i norsk vård?”

   Mycket användbart argument.

   Svara
  • ”spottade på, slagna, skallade, bitna, hotade av föräldrar och kallade hora av elever”

   Försöker föreställa mig att något av detta skulle accepteras i något annat land. Misslyckas.
   Något eller några av följande skulle ske, som amen i kyrkan:
   * Lapp till föräldrar. Den måste undertecknas och skickas tillbaka.
   * Föräldrar kallas till samtal.
   * OBS-klass, särskild tillsyn, speciallärare.
   * Tillfällig avstängning.
   * Permanent avstängning. Föräldrar får försöka hitta en annan skola bäst de gitter.
   * Polisanmälan. Som följs upp av polisen.

   Är det tillräckligt grovt, hoppar man över ett eller flera steg.

   Och så det mest grundläggande, som händer före ovanstående: ”sitt ned och håll tyst!” Vilket åtlyds.

   Svara
 28. G

   /  09/29/2018

  Svara
 29. G

   /  09/29/2018

  Svara
  • G

    /  09/29/2018

   YES! Sverigebilden förbättras nu igen!….

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  09/30/2018

    Reklamombudsmannen kan i en juridisk mening dra något gamalt över sig. Det är en intresseorgansiation som från annonsbranschens sida idkar självreglering. Om Banhof vill göra ännu mer sexistisk reklam så kan de gott fortsätta med det. Dock kan de få problem att annonsera den i vissa sammanhang.

    Svara
   • Skeptisk

     /  09/30/2018

    Straisandeffekten. Anmäla en meme – meme fälls av RO – memen uppmärksammas i internationell press – fler än någonsin ser memen och fällningen – Sverigebilden påverkas mer än ett reportage från Rinkeby torg.

    Grattis! You didn’t see that coming did you?

    Svara
    • Grodan Boll

      /  09/30/2018

     Everyone else did 🙂

     I övrigt är den helt genial i att hitta sin målgrupp.

     Svara
   • Ivar L

     /  09/30/2018

    Vari ligger egentligen det sexistiska? Att en part i ett förhållande kan bli sugen på att byta och spanar efter andra och illustrera det med en bild? På vilket sätt är det sexistiskt? Helt obegripligt.

    Svara
  • Patetiskt. Sent på bollen här, men …

   Svara
  • Sju av nio (eller sex av åtta?) av de beslutande är kvinnor:
   ”Marianne Åbyhammar, ordförande

   Övriga ledamöter: Amjad Aloul, Tobias Eltell, Sara Haraldsson, Christina Knight, Christina Nylander, Frida Stjernholm och Helena Westin.

   Beslutet är enhälligt.

   Föredragande: Gunilla Welander”

   Svara
 30. Dreadlock

   /  09/29/2018

  Om jag blandar ut min sperma med olika färgpigment i pulverform så får jag fram en palett av självlysande kraftiga kulörer eftersom sperman är mjölkfärgat i sitt naturliga tillstånd. För en riktig jämlikhetstanke så borde man anordna en tillställning av konstnärer som målar med kroppsvätskor inklusive bajs,snor och hemorojjdblod, sedan får publiken rösta på det finaste konstverket och kora det mest jämställda konstverket.
  Tro Fan att våra myndigheter som pytsar ut våra skattepengar är duktig indoktrinerade . Jag längtar efter en utrensning av 68 hippie-vänsterns barn i myndighetsställning a´la´Polen style. Fy för den lede.

  Svara
 31. G

   /  09/29/2018

  Svara
 32. MiT

   /  09/30/2018

  Svara
  • Grodan Boll

    /  09/30/2018

   Precis som PEWs om näthat i allmänhet och den om våra svenska journalister, och den om våra svenska politiker.

   Fan, det är nästan som om det fanns en mörkad röd tråd här…
   ( För att ansluta till Tokans inlägg )

   Svara
 33. Frida Gustavlin

   /  09/30/2018

  Alex Schulman idiotförklarar några i Gnosjö i sin sitt senaste kåseri på Expressen (har inte tänkt unna honom en länk). De håller tydligen på att bygga ett så kallat Gated community där.

  Men visst är det gulligt, eftersom följande självklara självinsikt uteblir. Nömligen att han själv sätter sina ungar i privata elitskolor på Djurgården, vilkas elever uppenbarligen endast är välkomna om deras föräldrar har rätt kontakterna och tillräckligt hög sociala status. Att han umgås på restauranger och barer där endast de som är tillräckligt rika och eleganta är välkomna, att han bor i ett område som endast ett ynka litet fåtal kan ha råd med, och som av den anledningen är att betrakta som minst lika slutet som ett i hans ögon töntigt grindsamhälle.

  Men vem är förvånad, självkritik har aldrig varit skribentens främsta sida.

  Svara
  • Arne Post

    /  09/30/2018

   Alex Schulman är en idiot, alltså har han ingen varken rätt eller möjlighet att idiotförklara någon.
   Du frågar väl inte patienter på mentalsjukhuset om de tror att deras psykolog är frisk ?

   För övrigt som en ”rolig” anekdot från sommaren.
   Jag satte upp rätt mycket och ganska högt nät av, vi kan kalla det ”anledningar” och fick frågan om jag var nöjd så, annars fanns det både taggtråd och ”rakbladstaggtråd” på lagret. Jag flinade till för jag trodde det var ett skämt, när jag tittade upp såg jag att gubben var fullt allvarlig. Idag undrar jag om inte jag borde ha passat på att köpa på mig en del taggtråd. De sålde tydligen fortfarande bra av de varorna trots att jag förstod på honom att det inte är tillåtet att hägna in sina djur med taggtråd längre.(stämmer det ?)

   Den stora frågan som kvarstår
   Innebär det, om man frågar Alex Schylman att jag håller på att bygger ett ”gated community” på min tomt ?

   Svara
   • Intressant fråga. Snabbkoll:
    Från 2003 fick man inte kombinera taggtråd med elstängsel.
    Från 2007 fick man inte sätta upp ny taggtråd.
    Från 2010 får man inte ha taggtråd alls där det vistas hästar och andra ”flyktdjur”.

    Svara
   • Rikard

     /  09/30/2018

    Hej.

    Ta stora spånskivor eller brädor, klipp armeringsjärn eller liknande i ca en fot långa bitar, använd vinkelslip till att spetsa och skapa hullingar, och slå dessa vassa metalltenar genom bräda/skiva. Gräv sedan ned detta innanför staketet inom ca en meter från staketet, och ca en dm ner i marken. Det enklaste, beroende på marktyp, brukar vara att lyfta gräsmattan med spade och sedan helt enkelt lägga tillbaks den. Man får laborera lite med metoden och materialen utifrån hur det ser ut på platsen.

    Man kan också gräva små gropar, ca två fot djupa och en halv fot breda, med ca ett stegs mellanrum. Platta med spik i botten är valfritt. Vill man verkligen ta i monterar man spetsiga pinnar eller tenar i vinkel nedåt så att en inkräktare inte kan dra upp benet utan skada eller besvär. Avföring på spetsarna är valbart.

    Var kreativ – terrängen och materialen avgör metoden.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Arne Post

      /  09/30/2018

     ”Avföring på spetsarna är valbart.” Hehe.
     Bra tips,dock så kommer nog ovanstående ”försåtsminering” bättre till pass Utanför stängslet i så fall? jag var smart nog att sätta stängslet en bit in, vilket gör att det finns mark utanför sagda stängsel som tillhör tomten i fråga.

     Svara
  • Gnosjö är väl definitionen av ”produktiv medelklass” och ”viktiga skattebetalare”, så det är väl bra för landet om de vill bli kvar?

   Svara
 34. MiT

   /  09/30/2018

  Läs hela hans tråd. Vad är det här för en tomte?

  Svara
  • Grodan Boll

    /  09/30/2018

   Ingen aning. Snabbaste vägen att döma honom går genom GBA. Hans twitterflöde innehåller expo och Jonna Sima m.fl, oironiskt antar jag.

   Svara
  • Vänskapsförbundet Sverige Israel (Stockholm):
   ”Alice Teodoresku, Förintelsens överlevande och det fria ordet.”
   http://stockholm.sverigeisrael.se/kronikor/alice-teodoresku-forintelsens-overlevande-och-det-fria-ordet/
   ”Alla dessa anklagelser om Alices karaktär och motiv tar Vänskapsförbundet Sverige-Israel i Stockholm kraftigt avstånd från. Alice Teodorescu har aldrig förnekat Förintelsen. Hon är definitivt ingen antisemit och paralleller mellan henne och Hitler är vidriga och absurda och precis vad hon skriver om när hon säger att referenser till 30-talet används för att brunsmeta meningsmotståndare. Inte heller har hon kallat de överlevande för “bulvaner”. Det står klart och tydligt i hennes text att “man hänsynslöst använder förintelseöverlevande som bulvaner”. Skillnaden skall inte behövas förklaras vidare? ”

   Svara
 35. MiT

   /  09/30/2018

  När har hon varit elak och oförskämd?

  Svara
  • Ivar L

    /  09/30/2018

   När hon tyckt saker och motiverat dem på ett bra sätt som inte Jens klarar att argumentera emot så är hon ”elak” antagligen.

   Svara
 36. MiT

   /  09/30/2018

  Svara
  • Weasel

    /  09/30/2018

   …och så fort jag fick den ekonomiska möjligheten att flytta ifrån den fantastiska mångkulturen i Farsta så gjorde jag det… 🙂

   Svara
   • Grodan Boll

     /  09/30/2018

    Märkligt få som tycker det är underbart nog i orten för att stanna efter att de fått ekonomi nog att flytta därifrån.

    Svara
  • Hela Stockholms kommun har 1995 till 2017 gått från 1148953 till 1562136 invånare.
   Har Farsta gått samma väg hade man 1995 enligt beräkningen 10600 invånare mot dagens 14500. Det är nog en viss skillnad.

   En enklare fråga: Var en tredjedel av befolkningen ”utrikes födda” år 1995? Därav hälften ((1648+780) av 4438) från Asien och Afrika?

   Invandring från vissa länder med väldigt annorlunda kultur har i stort sett skett efter år 2000:
   Somalia 78%
   Afghanistan 86%
   Syrien 86%

   Så Farsta 1995 var exakt som Farsta 2018? Jag är skeptisk.

   Svara
   • Steerpike

     /  10/01/2018

    Farsta hade väl lite drogproblem på 70-talet? På 80-talet fanns väl fortfarande NK på torget? Vill minnas att det fanns någon som kallades N-ordet Rolle men annars såg det väl ut som de flesta söderförorter…lite zigenare, svensk och invandrad arbetarklass samt en försvarlig del akademisk medelklass som schulmans.
    Vet ej hur det såg ut på 90-talet och ovanstående skall endast ses som en subjektiv, högst ovetenskaplig minnesbild från en turist, men multikultur var det nog inte, snarare söderförortskultur.
    Det skall dock sägas att man möjligtvis kan ta människan ur Farsta men inte Farsta ur människan.

    Svara
 37. Egentligen borde kanske alla människor få några lediga dagar varje månad. Hormoner har ju konsekvenser på oss i cykler, även på män. Då skulle kanske hat och hets på nätet också bli mer förlåtligt också? Vem som helst kan s.a.s.drabbas av käft-mens ibland. Kanske borde vi då ha en Periodbook istället, för Facebook, där menstruerande kvinnfolk tillåts att mens-käfta med män som har en shit lord-period? 🙂

  Svara
 38. Jasmine

   /  10/08/2018

  Japp de kan slänga bort pengar på sådan skit! medan världen och folk går i bitar, ww3 kommer och den enda som kan rädda oss nu är Jesus, fast det begriper inte folk.
  Om de nu skall ha menscertifikat skall de väl tillgodose onanibehov på arbetsplatserna också, avsätta tid och onanicertifikat.

  Svara
 1. Sök jobb som menskonsult — WTF? – Life, Death and all between
 2. Bygger man ett tak över Sverige så har man ett färdigt dårhus | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: