Dubbdäck dödar enligt miljöpa… forskare

Nu är det snart vinter och då är det dags för dubbdäck igen. Om inte det blir förbjudet vill säga.

Man vill nog helst inte se dubbdäck på vägarna i Sverige.

Den svenska användningen av dubbdäck under vintern beräknas rädda mellan 60 och 770 levnadsår. Samtidigt beräknas mellan 570 och 2200 levnadsår gå till spillo under dubbdäckens produktion och livslängd – både i och utanför Skandinavien.

Mellan 60 och 770 levnadsår… Så oerhört precist angivet… Och de slår fast att t ex 770 levnadsår (som det ju kan vara…) också kan vara färre än te x 570 levnadsår (som det också kan vara…). Sen det här med att jämföra något i Sverige med globalt? Då får man väl jämföra antal sparade liv globalt också? Nu kanske man inte har, eller behöver, dubbdäck i så många länder men Sverige kan väl knappast vara det enda landet där man använder dem?

Det är tydligen en studie som man gjort på Chalmers.

Den näst största delen av den negativa hälsoaspekten är kopplad till den småskaliga gruvbrytningen av kobolt, som är en viktig beståndsdel i dubbarna. Forskarna har tittat på olycksstatistiken från den småskaliga gruvbrytningen i Kongo-Kinshasa, där den främst bryts.

Då gör man givetvis något åt förhållandena i de där gruvorna? Och hur stor del av kobolten man bryter går till dubbdäck i Sverige?

Dubbdäcken påverkar hälsan som mest när de används och generar utsläpp från vägarna.

Wow, man har upptäckt att dubbdäcken påverkar mest när de används. Heureka…

Men vad ska man säga? ”Ledsen att din 6-månaders dotter dog när barnvagnen blev påkörd på övergångsstället för att bilisten tappade kontrollen och halkade omkring men ni förstår väl att andra kunde dött av några partiklar om 50 år om föraren haft dubbdäck?”?

Eller hur har de tänkt lägga upp det?

Folk verkar inte fatta att vi bor nästan på nordpolen med snö och is på vägarna utan de verkar tro att vi bor vid ekvatorn.

SVT har tagit upp det här också. Man kan nästan tro att de där forskarna är lite mer miljöpartister/aktivister än något annat…

Tycker sånt här spelar i samma liga som när Thomas Mattsson på Expressen inte tyckte man skulle vara så bekymrad över terrordåd eftersom varmvatten i kranen är mycket farligare.

En annan sak är det här efter valet där folk som ogillar SD ska visa för alla hur korkade de i själva verket är. Veckans Affärer listar några av dem som sjunger mångkulturens lov. De tror att folk är extremt lättlurade.

Silicon Valley är det perfekta exemplet på varför mångfald är bra. Smarta människor från hela världen med olika kulturer har flyttat dit för att arbeta i tech-industrin. Hela ekosystemet bygger på integration.

Hur många analfabeter har fått jobb i Silicon Valley i tech-industrin där? Den frågan skulle en RIKTIG reporter eller journalist ställa. Så den ställs såklart inte. För det är vad det handlar om här, en massa analfabeter som inte ens kan hålla i en penna och som efter två år på SFI kan typ 10 ord på svenska. Det är obeskrivligt korkat att prata om Sveriges migrationspolitik och jämföra med Silicon Valley.

Då är det fullständigt naivt att tro att vi kan bygga ett bolag med bara svenskar. Även inom tech finns det lokala aspekter på vad användarna gillar, hur de använder appar eller webbtjänster, hur de kan kopplas till lokala betalningssystem och hur innehållet ska kureras”, säger Johan Attby.

Vem tror att man kan det med bara svenskar? Har aldrig vare sig hört eller läst om någon som förespråkar det.

Fishbrain växer så det knakar och Johan Attby letar ständigt efter nya kompetenta medarbetare. I dag består bolaget av 52 anställda från 16 nationaliteter.

”Vi har flera amerikaner som flyttat hit för att jobba med oss, men vi har också folk från Brasilien, Portugal, Finland, Singapore, Turkiet och nyligen även från Nya Zeeland. Det hade aldrig gått att växa bolaget i den takt vi velat om vi inte sökt folk globalt.”

Här hade en RIKTIG reporter eller journalist frågat hur många med extremt låg, eller ingen, utbildning från t ex Somalia eller Afghanistan som finns bland de 52 anställda. Så den frågan ställs såklart inte heller. Man tycks faktiskt ha varit väldigt noga med att undvika vissa områden i sitt sökande globalt. Det som är problemet i Sverige är ju inte välutbildade amerikaner, nyzeeländare, brasilianare, finnar osv…

Just kompetensförsörjning är en av orsakerna till att även Johanna Frelin, vd på arkitektfirman Tengbom och tidigare vd för Hyper Island, är med som en av de 41 artikelförfattarna.

”Den mångfald som det pratas om i artikeln, den har vi på kontoret. Utan den skulle det inte bli någon arkitektur.”

Frågan en RIKTIG reporter eller journalist skulle ställa där är hur många lågutbildade/analfabeter som KANSKE kan skriva sitt namn som jobbar på deras kontor som t ex arkitekter. Så den frågan ställs ju givetvis inte. Men det är rätt många såna som kommit till Sverige de senaste 20 åren. Varför tar inte Johanna ansvar och anställer ett gäng?

Där är ännu en som VA intervjuat. Jag har en idé, flytta företaget till Somalia eller Afghanistan. Där kan du säkert få rätt kompetens till ditt biotech-företag!

Han har på nära håll sett hur bolagets befintliga mångkulturella personal från alltifrån Bangladesh och Kina till Holland, Italien och USA gått från att se ut som frågetecken över de högerextrema vindar som blåser i Sverige till att ge uttryck för verklig oro.

Och återigen så ser man vad de menar med sin sk ”mångfald”, märkligt nog så innehåller den inga extremt lågutbildade från vissa områden. Jag gissar att det t ex inte vandrar omkring några tält som inte ens kan skriva sitt eget namn på hans biotech-företag och får lön…

Med tanke på att bolagets främsta samarbetspartners är japanska Hitachi och amerikanska Thermo Fisher ter sig nu en flytt av verksamheten till exempelvis Boston alltmer intressant.

Ahhh, just det, dumma mig. Om han flyttar så blir det ju till Boston och inte till Mogadishu, Kabul eller Masar el Sharif. Hur kunde jag tro nåt annat… Och det bara råkade bli så att han samarbetar med tech-företag i Japan och USA och inte med några i Somalia och Afghanistan såklart. Bara en ren slump.

Vi borde känna enorm stolthet över att ha gett en fristad åt mängder av människor på flykt. Då det blir ordning i deras hemländer lär Sverige få tusenfalt betalt i form av kraftigt utökade exportmöjligheter.

Nej, det kommer vi inte alls att få. Bara att glömma. Sluta hitta på. Sluta ljug.

Vi undrar varför Sverige bara räknar på vad invandrare kostar och inte ser till vilka intäkter det ger redan nu. Som ett exempel får bolag enklare att ordna med sin kompetensförsörjning. Det är rena jackpoten för Sverige att få hit unga och välutbildade personer där hemlandet redan har tagit notan för utbildningen.

Han fortsätter hitta på. Det är inte så att vi får unga och välutbildade alls. Om det vore så hade man t ex inte påstått att de inte ens vet vilket år de är födda. Deras hemländer har inte tagit någon nota alls. Man kan som sagt notera att för Mohammed själv så är det Boston som gäller och inte Bagdad och det beror nog inte på att utbildningsnivån är för hög i Bagdad…

Jag är så enormt trött på såna här dryga typer! Så länge han själv väljer Boston före Bagdad eller Mogadishu så kan han bara hålla truten! Han är så ädel att han inte själv vill dra nytta av jackpoten utan hellre då flyttar till Boston…

MVH

MiT

Annonser
Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

158 kommentarer

 1. Utlandssvensk

   /  10/02/2018

  ”Den näst största delen av den negativa hälsoaspekten är kopplad till den småskaliga gruvbrytningen av kobolt, som är en viktig beståndsdel i dubbarna. Forskarna har tittat på olycksstatistiken från den småskaliga gruvbrytningen i Kongo-Kinshasa, där den främst bryts.”

  Det var ju en intressant infallsvinkel! Då ser vi med spänning fram emot ett förbud mot elbilar, för dessa använder massiva mängder kobolt i sina batterier.

  Svara
 2. Utlandssvensk

   /  10/02/2018

  I Schweiz är dubbdäck tillåtna, men man får inte köra med dem på motorväg. Varför det är så vet jag inte riktigt, men effekten är att de är ovanliga. Fullt med folk bor på ställen med branta backar och MASSOR av snö utan att ha dubbar på vintern. Teoretiskt är man skyldig att sätta på kedjor om underlaget kräver det, men väldigt få orkar hålla på med det.

  Istället köper man fyrhjulsdrivna jättebilar, typ Land Rover. De hjälper ju när man åker upp! Man när man ska ner fungerar bara dubbar eller kedjor. Så det blir olyckor istället. När bilen väl börjar glida i en brant backe är det inte mycket man kan göra. Det är otroligt farligt, inte minst för barn.

  Men det som verkar vara på gång är däck med dubbar som man kan reglera, dvs. med en knapp dra in dem i däcket:

  ”Nokian Tyres presents the world’s first non-studded winter tyre with studs in connection with the 80th anniversary of the winter tyre. With this revolutionary concept tyre and its unique stud technology the inventor of the winter tyre gives a hint of the things to come in the future. With a press of a button, the driver can bring out the studs to improve the grip of the tyre. When the studs are not needed, they can be retracted back into the tyre.”

  https://www.nokiantyres.com/innovation/research-and-development/the-world-s-first-winter-tyre-with-retractable-studs/

  Detta är lösningen och dessa däck lär sälja VÄLDIGT bra i Schweiz och övriga Mellaneuropa I Sverige blir de väl förbjudna…….

  Svara
  • Skeptisk

    /  10/02/2018

   Det börjar med en Bondfilm och 30 år senare är det verklighet…

   Svara
   • Utlandssvensk

     /  10/02/2018

    @ Skeptisk,

    ”Det börjar med en Bondfilm och 30 år senare är det verklighet…”

    Ja, det stämmer verkligen!

    Envisa rykten gör gällande att i nästa Bondfilm kommer sannolikt Bond att spelas av en rasifierad person. Så de lär väl återigen ligga 30 år före i tiden, denna gång vad avser demografin…….

    Svara
    • Det blir mycket intressant att se tittarsiffrorna för den filmen.
     Till skillnad från en kvinnligt Dr Who, som finansieras av ett licensbaserat företag, så skall väl Bondfilmerna gå med vinst.

     Svara
    • Kronblom

      /  10/02/2018

     007 kan knappast spionera i f.d. Sovjet om han spelas av någon som t.ex. Idris Elba.

     Svara
   • Det vi verkligen skulle ha nytta av från de filmerna är katapultstolen.
    Upp till 349 stycken …

    Svara
  • Kronblom

    /  10/02/2018

   I Schweiz saltar man ordentligt utan sand på de stora vägarna och väghållningen är superpedantisk jämfört med Sverige. Först plogar man eller kör med snöslunga, sen kommer en till efteråt och med en stor roterande borste och sopar bort snön så det blir bart på vägen. Svenska vägar är i dåligt skick och man snålar på underhåll. Djupa hjulspår pga tung trafik ser man nästan aldrig i Schweiz. Om jag inte minns fel är det lag på att det ska finnas snökedjor i bilen vid behov.

   Svara
   • Utlandssvensk

     /  10/02/2018

    @ Kronblom,

    ”I Schweiz saltar man ordentligt utan sand på de stora vägarna och väghållningen är superpedantisk jämfört med Sverige. ”

    Jo, det stämmer. Som med mycket annat, är Schweiz som en tidsmaskin för en svensk. Det mest fungera som det gjorde för 30-60 år sen i Sverige.

    Givet den mycket goda väghållningen håller jag med om att många i CH inte behöver dubbdäck. Men en meningsfull andel bor uppe på höjder som de ska lämna tidigt på morgonen. Om de har snöat under natten är detta ofta VÄLDIGT farligt, även om det är plogat. Saltet tar också en stund att verka.

    Slutligen stämmer det att det är lag på kedjor i bilen, men det är så förbenat jobbigt att hålla på med att nästan ingen gör det. Fast då blir man ansvarig om det smäller…..

    Svara
    • Kronblom

      /  10/02/2018

     4WD är vanligt i Schweiz och både stora och små bilmodeller som man inte trodde fanns med 4WD hittar man där. Folk har råd att ha flera bilar då man kan använda samma nummerskylt på flera men inte samtidigt. (Wechselkennzeichen) Tvärtom mot Sverige där registreringsnumret tillhör bilen, inte bilägaren. Det blir allt vanligare med en fiberstrumpa man trär på däcken vid halt väglag. En norsk uppfinning faktiskt.

     Svara
   • MiT

     /  10/02/2018

    Men hur är det med genusplogningen då? 😛

    Svara
    • Utlandssvensk

      /  10/03/2018

     @ MiT,

     ”Men hur är det med genusplogningen då? ”

     Dessvärre är det nog bara en tidsfrågan innan denna dyker upp även i Schweiz. Utvecklingen går åt samma håll som den i Sverige, det är bara att den är fördröjd. Som jag har skrivit om tidigare, är det min uppfattning att detta beror på att kvinnor fick rösträtt 50 år senare i Schweiz.

     Svara
 3. michael.

   /  10/02/2018

  Självklart räknar inte Chalmers hur många som får men för livet pga trafikolyckor och blir funktionsnedsatta vilket majoriteten blir av svåra trafikolyckor pga förbättrad akutvård för att rädda liv.

  Svara
 4. Allt som makteliten gör är negativt för det svenska folket –

  http://petterssonblogg.se/2015/05/18/bistand-ar-lonsamt-for-cheferna/

  Svara
 5. Bamse

   /  10/02/2018

  SD brukar väl inte protestera jättemycket mot att svenska företag handplockar välutbildade individer globalt, eller har jag missat det?

  Angående Silicon Valley är årsinkomsten i medeltal över 130 000 dollar. Och av de 37,8 procent av befolkningen som är utrikesfödda kommer 3 procent från Afrika och Oceanien.*

  *)https://siliconvalleyindicators.org/snapshot/

  Svara
  • Utlandssvensk

    /  10/02/2018

   @ Bamse,

   ”SD brukar väl inte protestera jättemycket mot att svenska företag handplockar välutbildade individer globalt, eller har jag missat det?”

   Det är väl klart att ingen frisk människa har något emot detta. Vad det är frågan om är bara ett av flera billiga, men väldigt effektiva, retoriska knep. I detta fall går det ut på att man ska tvingas att ta ställning för eller emot ”invandring” och att detta ställningstagande ska ske oberoende av vilka som invandrar. Om man inte vill ha immigration från Somalia, då ska man också tvingas att motsätta sig invandring från Norge. De som inte vill spela med fälls omedelbart för retoriskt värdegrundsbrott, ty om man vill ha invandring från Norge men inte Somalia, då bevisar detta att man inte står för alla människors lika värde.

   Enda vägen ur denna löjliga fälla är att tydligt och öppet proklamera att man visst anser att det finns STORA skillnader mellan olika grupper av människor, vilket det uppenbarligen gör.

   Svara
   • Bamse

     /  10/02/2018

    Det har du förstås rätt i.

    En annan aspekt är hur mycket ”godhetspoäng” man egentligen borde få för att plocka russinen ur kakan av andra länders talangreserv? Inte en fråga som kan besvaras entydigt förstås men ändå…

    Svara
    • Precis, och därmed faller invandringens ”godhet”:
     Ta in de bästa: stjäla från fattiga länder.
     Ta in de sämsta: ytterligare press på välfärdsstaten, stjäla från fattiga i det nya landet.

     Man kan inte ”invandra bort” fattigdom!

     Naturligtvis blir invändningen ”jo, för de som får det bättre”, och det nya motargumentet blir då ”vi måste behandla folk som individer och inte urskiljningslöst ta hit folk en masse. Någon generell asylrätt kan inte finnas.”

     Svara
     • Utlandssvensk

       /  10/02/2018

      ”Precis, och därmed faller invandringens ”godhet”:
      Ta in de bästa: stjäla från fattiga länder.
      Ta in de sämsta: ytterligare press på välfärdsstaten, stjäla från fattiga i det nya landet.”

      Mycket bra sammanfattat! Man kan möjligen lägga till:

      Ta in de som ligger kring medelvärdet: man får då ungefär samma utfall för den gruppen som de hade i sina hemländer.

      Men den svenska politiken bygger på det som man i USA kallar ”magic dirt vs. tragic dirt”. I denna fantasivärld spelar det ingen roll vilka människor man har, utan endast var de befinner sig. Verkligheten är dessvärre den motsatta, men det är fortfarande få som är villiga att fullt ut erkänna detta. Fast det kommer nog……

     • ”magic dirt vs. tragic dirt”
      Intressant, hade inte hört den. Närmast motsatsen till Blut und Boden.

     • … sedan kan jag inte låtsas att jag kommit på det själv, tror det var Douglas Murray som sade det i någon debatt vid Oxford.

  • Tor

    /  10/03/2018

   Känner en man som jobbade som data chip designer på Intel.
   Han och massa 50+ gubbar fick sparken – samtidigt som Intel anställde nya fräscha förmågor från Asien.
   Åldersdiskriminering och rasism!
   De har stämt bolaget för åldersdiskriminering.

   Varför kan inte Indien och Kina bygga upp bolag själva?
   Kina snor information i stor skala från USA.
   Man har ju tydligen otroligt mycket smarta ingenjörer.

   Svara
   • Känns lite som Japan efter andra världskriget: kopiera allt till lägre pris, samtidigt som kunskap och infrastruktur byggs upp.

    Svara
 6. weasel

   /  10/02/2018

  ” Samtidigt beräknas mellan 570 och 2200 levnadsår gå till spillo under dubbdäckens produktion och livslängd – både i och utanför Skandinavien.”

  Eehh…?
  Här finns det faktiskt bara två alternativ :
  Antingen är jag fullständigt dum i huvudet eller också är ”forskaren” fullständigt dum i huvudet.
  Hur kan hundratals (tusentals ? ) liv gå till spillo i exempelvis Polen eller Rumänien för att jag använder dubbdäck när jag kör bil i Stockholm ?
  Är partiklarna från dubbdäcken radioaktiva eller finns det någon annan förklaring till att dom lyckas döda människor som befinner sig på hundratals mils avstånd ? :/

  Alla dessa miljöalarmister missar en sak ;
  Om man driver den tesen som samtliga miljöalarmister driver , att människan påverkar miljön och förbrukar jordens resurser genom sitt ätande, resande och konsumerande, så bör man INTE förespråka en ständigt växande befolkning.
  Varken globalt eller i Sverige.
  Ändå är det så att så gott som samtliga miljöalarmister förespråkar just detta.

  Jag har lite breaking news till dig, Gustav Fridolin ;
  Om man gör som du och ditt parti vill och ökar Sveriges befolkning med 5 miljoner människor under de närmaste 10 åren kommer detta INTE att resultera i mindre bilåkande och flygresor.
  Om vi gör som du vill och ser till så att Sveriges befolkning är 15 miljoner år 2028 så kommer du garanterat inte kunna stänga Bromma flygplats – istället kommer trafiken till och från Bromma flygplats öka – såvida du inte även bygger en eller två nya flygplatser.

  Svara
  • Det vore också bra för miljön och planeten, om vi inte betalade folk för att flytta från icke-dubbdäcksanvändande länder.

   Svara
 7. weasel

   /  10/02/2018

  ”Silicon Valley är det perfekta exemplet på varför mångfald är bra.”

  Varför är just Silicon Valley det perfekta exemplet på att mångfald är bra ?
  Om man nu ska använda en geografisk plats som något slags paradexempel så kan man väl lika gärna använda exempelvis Rosengård eller Husby ?
  Om nu Fishbrains VD Johan Attby nödvändigtvis ska lägga fram sina synpunkter på svensk migrationspolitik så vore det kul om han började med att lära sig skilja mellan asylinvandring och arbetskraftsinvandring. Men det kanske inte är någon slump att han är VD för just Fiskhjärna.

  För övrigt är det lite si och så med ”mångfalden” i Silicon Valley , med tanke på att runt 90 % av invånarna jobbar med samma sak….

  Svara
  • Noger

    /  10/02/2018

   Precis!

   Silicon Valley är ett perfekt exemplet på varför kompetens och uppfinningsrikedom är bra.

   Om man vill ha ett perfekt exempel på mångfald så finns det väl mer representativa områden?

   Svara
 8. weasel

   /  10/02/2018

  Bara en sak till ;

  Det är viktigt att berätta om NMR – men det är faktiskt vanligare att folk dör av hundbett och varmt vatten än på grund av NMR.

  VARFÖR det är viktigt att berätta att det dör fler människor på grund av olyckor och sjukdomar än på grund av mord har jag inte en aning om. Det kan vara så att det är viktigt att berätta det för att man vill förminska och relativisera mördandet. Det vet nog endast Thomas Mattsson.

  Svara
 9. De som röstade på bevara-multi-kulti-i-Sverige-partierna – fattar de hur andra länder ser på Sverige?

  http://rtd.rt.com/films/testing-tolerance-sweden/

  Svara
 10. Jonas

   /  10/02/2018

  ”Då är det fullständigt naivt att tro att vi kan bygga ett bolag med bara svenskar”

  Låt mig översätta det till vad han egentligen menar.

  ”Vi vill inte betala konkurrentmässiga löner så därför är vi tvungna att importera indier som gärna arbetar för minimilön i utbyte mot ett uppehållstillstånd.”

  Svara
  • Långsiktigt är det onödigt att importera någon alls. Har kunniga kolleger i Indien som ligger på kanske en tredjedel av europeiska löner. Man slipper dessutom europeiska skatter, avgifter och förmåner.

   Läste för några år sedan om ett ”Call Center” som skulle öppnas i Indien. För varje jobb fanns hundra sökande. Hundra! Det enda jag kan tänka mig som når sådana nivåer häromkring är kontrakt för oljeborrplatformar.
   Garanterat hade huvuddelen av de sökande högskoleutbildning, och lika garanterat fanns däribland inga genusvetare.

   Kanske skulle de vilja bo i ett ”tryggare” land än Indien, men med dagens utveckling är det en chansning. Dessutom är det svenska vädret och svenska skatter inte en risk utan en garanti!

   Svara
  • Viktiga uppfinningar är loket som drar tåget.

   http://sv.wikipedia.org/wiki/Kategori:Svenska_uppfinningar

   Svara
  • Senior

    /  10/02/2018

   ”Vi vill inte betala konkurrentmässiga löner så därför är vi tvungna att importera indier som gärna arbetar för minimilön i utbyte mot ett uppehållstillstånd.”

   Fråga:
   Hur kan Svenska löner högbeskattade företag där 60% av arbetarens ”lön” försvinner i skatter till staten över huvud taget kunna konkurrera med utländska (tex. indiska) företag som kan offerera exakt samma produkt med ett mycket lägre skattepåslag?

   Det är inte lönerna som är höga, det är skatterna!
   Oavsett vad det står (eller inte står för den delen, utan döljs som ”arbetsgivaravgift”) i din lönespec så är det summan du får ut som är din lön.

   Det spelar ingen roll om det så står 100000:- i bruttodelen om du netto ändå bara får ut 40000:- Dock måste dessa 100000:- läggas på priset på produkten för att staten skall ta 60000:-

   Hur är en beskattad lön där staten snor 60% över huvud taget ”konkurrentmässig”?

   P.s. Hade inte staten snott 60% av alla i tillverkningskedjan för din mat +25% moms i skatt när du köper den hade vi också kunnat klara oss på mycket lägre löner utan att bli fattigare….

   Säg att du jobbar som bagare på skogaholm:

   Din lönekostnad tillsammans med dina medarbetare på skogaholm är som ett exempel 30:- per limpa.

   Skogaholm får betala i runda slängar 30% i arbetsgivaravgift.

   Nu är limpan uppe i 39:-

   Lägg till din inkomstskatt, som du likt arbetsgivaravgiften aldrig ser röken av, 9:- till.

   Nu kostar limpan 48:-

   Den skall distribueras till affären av en anställd lastbilschaufför.
   Han och åkeriarbetarna tjänar för enkelhetens skull i exemplet också 30:- per limpa.

   Ytterligare 48:- som skall betalas till åkeriet för frakten, varav staten tar 18:-

   Lastbilen kostar i slitage, fordonskatt och bränsleskatt utöver lönen, säg 5:- per limpa.

   Nu kostar limpan 114:-

   När den når affären skall den packas upp av personalen, kassapersonalen skall ta betalt för den, deras lön är i min socialistiska utopi densamma, medborgarlön. 30:- per limpa.

   Ytterligare 48:- läggs på priset.

   Nu kostar limpan 162:-

   Den skall du nu köpa för dina beskattade pengar, nu får du betala skatt en gång till:
   Moms 25%

   Du betalar nu 202:50 för din limpa, pengar det tar dig 6 timmar att jobba ihop.

   Då har jag ändå inte tagit höjd för företagens (undantaget åkeriet) behov av vinst för att kunna underhålla och reparera maskiner, renovera slitna affärsytor etc. etc. som de också måste betala folk som i sin tur betalar skatt…..

   Där har ni orsaken till att våra löner är så ”höga”.
   Återigen: Är de verkligen så höga efter statens beskyddarverksamhet skatteuttag? -Och ”vad fan får vi för pengarna?”

   Det är något jag observerat i alla länder jag varit i: medelsvensson har samma levnadsstandard eller bättre än vad vi svenskar har, trots lägre skatter ”inkomster”. (Nettot är detsamma eller bättre efter att hänsyn till löner/priser tagits.)

   Välfärden är heller inte sämre trots deras lägre skatter…

   Jag kan tänka mig att deras styre har bättre hushållning med skattepengarna och vet bättre än att kasta bidrag och pengar på charlataner inom asyl/genus/you-name-it skräp.

   Svara
   • Senior

     /  10/02/2018

    Oj!
    Det var endast ”löner” som skulle vara överstruket andra stycket.

    Svara
   • Jonas

     /  10/03/2018

    Du har snöat in dig på skattetrycket och ser inte skogen för alla träd du själv har planterat.

    Svara
    • Senior

      /  10/03/2018

     Kom med argument istället.

     Svara
     • Jonas

       /  10/03/2018

      När du tar upp skattefrågan flyttar du fokuset ifrån huvudfrågan.

      Jag jobbar på ett större företag och ser hur de räknar på det. Lönekostnaden blir lägre i andra länder men produktiviteten är lägre och administrativa kostnader högre. Billigast är att importera kunnig personal som arbetar här till halva lönekostnaden.

     • Senior

       /  10/03/2018

      Jag tolkade ditt inlägg som att de väljer indier för att de är billigare, inte för att de är bättre eller att vi har ett skriande behov av kvalificerad personal. -Och gav därefter en förklaring (av fler möjliga) till varför indier är billigare. -Jag trodde just att din huvudfråga var ekonomi på det sätt du uttryckte det.

      Gällande produktiviteten är det ju ganska självklart att den måste vara rent av skyhög ur konkurrenshänseende om staten tar 60% av din lön. Då måste ditt genererade värde vara 60% högre än om du inte behövde betala skatt….. Medarbetaren måste därmed vara 45% mer produktiv än en lågbeskattad indier med 15% skatt. Då har man inte råd med lågproducerande medarbetare om företaget ens skall gå runt.

      Jag kan bara svara för mitt företag, en stor försvarskoncern som i dagsläget har runt 200 vakanser med kvalificerade arbeten inom koncernen, vi skulle vara väldigt glada om vi kunde få några indier att fylla de mest skriande behoven.
      Så i vårt fall har det inget med ekonomi att göra, även om företaget givetvis rent generellt vill hålla kostnader nere för att kunna konkurrera med sin produkt.

      Tyvärr kräver de flesta av våra vakanser svenskt medborgarskap och registerklassning av olika grad, vilket tyvärr begränsar vårt urval av indier.

      -Men man vet ju aldrig, transportstyrelsens prejudikat med klassad information kanske gör att vi snart kan skippa både kraven på medborgarskap och registerkontroll….. 😉

    • Senior

      /  10/03/2018

     Finge arbetsgivaren betala arbetsgivaravgiften till arbetaren istället skulle definitivt lönerna bli mer ”konkurrentkraftiga”.

     -Eller att produkten blir 30% billigare i handeln. ”Reallöneökning” kallas den effekten för.

     Antingen kan vi argumentera sakligt eller så kan jag svara att du har snöat in på socialism och ser inte de negativa effekterna för den vänsterblivenhet du utsatt dig för.

     -Hur vill du ha det?

     -Eller tryter argumenten redan?

     Svara
 11. Pether

   /  10/02/2018

  Lägg även på hur forskningen kring partiklarna som dubbdäcken river upp är bevisad strunt, partiklarna är helt enkelt för stora för att skapa de problem man anser dem orsaka.

  Svara
 12. x

   /  10/02/2018

  Frågan är om det blir så stort avbräck för Sverige om ett bolag som gått med 130 MSEK i förlust de senaste 3 åren flyttar utomlands:

  Svara
  • Skeptisk

    /  10/02/2018

   Om en privatperson har en total förlustsiffra som överstiger omsättningen med nästan faktor 2 brukar man bli ett fall för Lyxfällan.

   Svara
  • Nilsson

    /  10/02/2018

   Boston? Borde inte det företaget passa bättre i Detroit?

   Svara
 13. Ordet ”mångfald” är lika tomt och innehållslöst som ”rasist”.

  Tänker ofta på när VP Pence blev uppläxad på teatern av en ”diverse” grupp.
  Hade gärna velat veta hur många republikaner som stod på scen, hur många vapenägare, hur många som var absolut motståndare till abort.
  Eller, för all del, hur många som krävde att repetitionerna skulle stoppas fem gånger om dagen så att de fick be. Hur många som krävde att kvinnor skulle hålla sig borta en vecka när de haft mens. Hur många som klagade på dålig feng chui, eller ville att en shintopräst skulle komma och läsa över innan föreställningen.

  Olika hudfärg, olika språk, liknande bakgrund. EXAKT samma åsikter.
  Lagom ”exotiskt,” men ofarligt. Som att ta en cortado i stället för en flat white. Inte som att bli stucken med kniv i stället för att bo i ett tryggt villaområde.

  Så *$*&##¤! trött på godhetssignalerande champagnesocialister!

  Svara
 14. OT. Vic, Senior, Tor, Utlandsvensk i föregående inlägg.
  ”Jag blir förtvivlad och smått galen när jag tänker på att 82% NYSS röstade för att fortsätta som förut. De vill ha de så här – och de tror att de gamla vanliga politikerna kan lösa detta.”

  En käpphäst till:
  Sjunnesson: ”DEN KOMMANDE AUKTORITÄRA REGIMEN”
  https://sjunne.com/2018/06/10/den-kommande-auktoritara-regimen/
  ”Pendeln som svängt till vänster sedan 1968 är på full fart ut till höger, snabbare än folk och politiker uppfattar.
  […]
  2023–24 kan landet ha hamnat i sådant läge med lokala konflikter, uppror från besvikna bidragstagare, organiserade grupper mot svensk polis och annat vi inte kan föreställa oss idag, att folk inte nöjer sig med SD, MED och AFS.
  De blir urförbannade och ser sig om efter ett auktoritärt högeralternativ bortom AFS.
  […]
  Vänstern och den ängsliga borgerligheten får den rasism de önskat skulle existera så att de själva kunde berättiga sin existens som antirasister och goda.
  Jag blir då i framtiden tvungen att varna mina vänner och kollegor med utländskt påbrå att landet inte är säkert för dem.”

  Svara
  • Senior

    /  10/02/2018

   Jag ser inte hur den auktoritära regimen skulle vara högerextrem, snarare nationell vänster, även känt som nationalsocialism.

   Det är inte höger att vara auktoritär.
   Höger vill (mer eller mindre) begränsa statens makt till ”nattväktarstaten”.

   Höger är att sätta individens rättigheter före kollektivet, oavsett vilket kollektiv du bekänner dig till. Detta oavsett individens kön, hudfärg eller annat.

   Då är det helt ofarligt att röra sig i Sverige med utländskt påbrå, så länge du sköter dig själv och skiter i andra.

   Det är bara olika kollektivistiska vänsterideologier som behandlar folk olika utefter deras olika påhittade kollektiva grupper.

   Extremhöger eller ultrahöger ser du på tv:
   Individer som lever med självhushållning och minimalt, helst inget, beroende av vare sig staten eller någon annan.
   -Halveremitetna som bor isolerat i Alaska tex.

   Jag tror inte du hittar någon extrem höger i Sverige över huvud taget ännu.

   Svara
 15. Frida Gustavlin

   /  10/02/2018

  Jag undrar vad man ska göra med en såda här sextonåring och hans ynkliga skitkompisar?

  https://www.expressen.se/kvallsposten/16-aring-atalas-efter-emporia-kidnappning/

  De har alltså med mordhot kidnappat några yngra killar i ett köpcentrum, misshandlat, förnedrar och bränt dem med cigaretter och givetvis rånat dem. Killen som är åtalad känner sig förorättad av att polisen har tagit hans mobil, hans polare går fria på grund av låg ålder.

  För den som sett Ruben Östlunds ”Play” låter det som hänt hyfsat bekant, fast än värre med tanke på inslagen av våld, hot och förnedring. Den här sextonåringen kommer i bästa fall få några månaders sluten ungdomsvård, sedan kommer han fortsätta med exakt samma skit, fler människor kommer drabbas av hans uppenbara psykopati. Jag sätter fem hundra spänn på att inom loppet av femton år så kommer vi läsa hur han står åtalad för mord.

  Så vad ska mna göra? En långsiktigt hållbar lösning skulle givetvis vara att ta honom i förvar. Inte sådant där låtsasförvar, utan ett förvar utan bortre tidsgräns. Sedan skulle man sätta honom på en stol och berätta följande.

  ”Du kommer vara kvar här tills du lärt dig hur man uppför sig. Du lider nämligen av en antisocial personlighetsstörning, du saknar empati och är en våldsam sadist. Det är därför en mycket hög risk att du kommer skada människor runtomkring dig. Din personlighetsstörning är tyvärr kronisk, därför tror vi att det kommer ta väldigt lång tid för dig att komma till insikt med dina begränsningar och lära dig hantera dem. Räkna med att vara här minst femtio år, helt enkelt tills du är så gammal att du rent fysiskt inte utgör ett hot mot din omgivning.”

  Svara
  • ”… fler människor kommer drabbas av hans uppenbara psykopati.”
   De ”goda” som ”inte vill ha öga-för-öga lagar som i USA” är direkt medskyldiga till vad den här guldklimpen kommer att åstadkomma under sin bana.

   ”Jag sätter fem hundra spänn på att inom loppet av femton år så kommer vi läsa hur han står åtalad för mord.”
   Beklagar. Vi har väl inga femtioöringar längre, och sämre odds än tusen gånger pengarna kan jag inte acceptera för det vadet.

   Svara
  • Olof

    /  10/03/2018

   Ja, jag tycker vi behöver någon form av regelverk för att just skydda allmänheten från den här typen av människor. I England har de en form av ‘straff’ kallat CBO där domare kan beordra beteendeförändringar hos just den typen av människor som t.ex ägnar sig åt trakasserier, hot, etc, vilket ger en flexibilitet att sedan straffa avvikelser där hårdare än annars motiveras av enstaka brott. Jag är inte jätteförjust i systemet eftersom det kan lämna öppet för missbruk… men…

   Sen när det gäller någon som är 16 så finns det någonstans en förhoppning ändå. Utvecklingen av moralisk och empatisk kapacitet är inte färdig än, så kan man se till att människan inte fastnar i ett träsk av saker som inte kan göras ogjorda så finns det ändå någon form av möjlighet att tio år till ger en fungerande människa som inte är farlig för sina medmänniskor. I det här exemplet tycker jag det finns indikationer av en skev världsbild – t.ex att de behandlade offren olika, med mer respekt för den som opponerade sig – att det inte handlar om en ren psykopat utan en jävligt dålig kombination av hormoner, kultur och personlighetsstörning som kanske skulle gå att fixa. Om vi hade fungerande system.

   Men nu har vi inte det. Så jag håller med din bedömning att det förmodligen kommer gå åt helvete för killen och säkerligen kommer han dra med sig andra. Så en lås-in variant hade varit bra…

   Svara
   • Kronblom

     /  10/03/2018

    Det fanns något som kallades ASBO i Storbritannien fram till 2015 men det blev snabbt ett slags diplom åt delinkventen, ett bevis på att man var rätt typ för att bli yrkeskriminell.

    https://sv.wikipedia.org/wiki/Anti-social_behaviour_order

    Svara
    • Ja, det var ett väl menat försök av New Labour att verkligen hjälpa ”utanförskapsområden,” men det föll igenom som du säger.

     Främsta orsaken var kanske att det var en byråkratisk lösning utformad av medelklassen, som skulle appliceras på en helt annan miljö och kultur.

     Som svensk ”integrations- och jobbpolitik” de senaste trettio åren.

     Svara
  • Arne Post

    /  10/09/2018

   A Clockwork Orange känns relevant här. Jag kan ju iallafall inte påstå att jag tycker vi har något att förlora på att experimentera lite med denna typen av ”barn”

   Fast o andra sidan så är jag för dödsstraff på alla som begår brott i skala med våldtäkt och uppåt. Några av dom kan vi spara och sätta i burarna på Skansen ,passar perfekt att i början på varenda allsångs-säsong visa upp de sparade avskräckande exemplen med en leende Sanna Nielsen som avtäcker burarna.Och nej,det är inte fängelse vi pratar om ,tänk er mer åt hållet ”Freak Show” där människor får kasta tomater på ”fångarna”

   Alla som begår brott under våldtäkt i skalan Kan få olika typer av samhällstjänst. Med betoning på Samhälls – Tjänst. Sopa gator, plocka fimpar , salta gångvägar för hand och liknande…

   ”When I’m king of the world…things are gonna change!”

   Självklart är jag inte helt allvarlig med allt ovanstående.Vilka delar, får ni gissa själva!

   Svara
 16. Motkraft

   /  10/02/2018

  De förstår inte att Silicon Valley, och även svensk IT-industri, är motsatsen mot den mångfaldspolitik som förs här.

  IT-företagen anställer människor efter kompetens. De kräver också att personal visar respekt mot företaget, medarbetare och kunder. Dvs de bryr sig inte om hudfärg eller vart du kommer ifrån. Sann icke-rasism.

  Svara
  • Pether

    /  10/02/2018

   Nej då, dessa stora företag anställer efter hudfärg och kön. De som faktiskt kan något jobbar för att dessa troféer ska kunna anställas. Vart har du varit de senaste åren med all kalabalik som varit med bl.a. Googles anställningsförfaranden?

   Svara
   • Senior

     /  10/02/2018

    Aha!!
    De vill göra sig själva till oumbärliga nyckelpersoner för att kunna höja sina egna löner!?

    Svara
 17. G

   /  10/02/2018

  Alltså. Jag vet inte ens hur jag ska kommentera dessa entreprenörer och deras syn på just migrationen till Sverige och hur/vad/vilka länder de jämför med utan att ens inse att det kanske kan finnas mer än några små få skillnader här, dumma i huvudet är de sannerligen inte, men man kan ju fan börja undra hur långt tänket gick och hur mycket kunskap de har om detta ämne när man ser argumenten som används i deras försvar.

  Svara
 18. Micael Lidén

   /  10/02/2018

  Rebloggar detta på micaelsblogspot

  Svara
 19. G

   /  10/02/2018

  ”Sverigedemokraten Bawan Said bombhotad – misstänker ”extrem vänsterorganisation”

  En del av centrala Göteborg spärrades på måndagen av sedan sverigedemokraten Bawan Said fått höra att någon placerat en bomb under hans bil. Han tror att det är vänsterextrema krafter som ligger bakom hoten – som lyckligtvis visade sig vara tomma.”
  https://nyheteridag.se/sverigedemokraten-bawan-said-bombhotad-misstanker-extrem-vansterorganisation/

  Jag vill inte ens veta vad ”superentreprenörerna” tycker om folk som Bawan….

  Svara
  • Arne Post

    /  10/09/2018

   Ah. Det där hörde jag om i ”bruset” dock fick jag inte höra varken att det var en ”invandrare” eller att samma invandrare var Sveriegdemokrat… tänk vad det är lätt att missa vital information när man vill ha fram ”sin” sanning.

   Svara
 20. MiT

   /  10/02/2018

  Svara
  • G

    /  10/02/2018

   Hahahaha. Helt otroligt. Varför göra en sådan grej. Varför! Ser att vissa tvivlar lite i tråden, har detta verkligen hänt. Men jag tror inte för en sekund att Einar och hans vän skulle hitta på något sådant för att sedan posta om det online, Einar är en alldeles för respektfull och ärlig man för att öht tänka tanken att bara hitta på något sådant mot någon annan. Och så är det ju Pascalidou vi snackar om här, men inte ens hon skulle väl under normala omständigheter skjuta av en sådan verbal matriarkatattack utan vidare, måste gått en eller två proppar i skallen efter alla radikalfeministiska intryck hon fått höra från alla goda vänner mässan. Fan att han inte hade en liten osynlig mikrofon på sig hela tiden som kunde snappa upp ljud när han rörde sig omkring på mässan!

   Svara
   • Det är sällan man får tillfälle att använda uttrycket ”sämre version av Anita Sarkeesian,” men det passar ganska bra här.

    (Vad heter ”Poor man’s X” på svenska, utan anglicism?)

    Svara
  • Svara
 21. G

   /  10/02/2018

  ”En av hundra unga funderar på att byta kön

  För första gången har Stockholms Folkhälsoenkät tagit reda på hur många personer som har tankar kring könskorrigering, uppger svt. Bakgrunden till frågan är att allt fler svenskar söker den typen av vård.

  Undersökningen visar att en av hundra unga stockholmare har tankar kring ett eventuellt könsbyte, vilket är fler än man tidigare trott.

  – Jag var lite förvånad över att det var en så hög förekomst, säger Kyriaki Kosidou, forskare i psykiatri, till svt.

  Hon fortsätter:

  – 2,3 procent av personer från 22 år och uppåt i Stockholms län säger att de känner sig som en person av ett annat kön.

  Varför tror du att är siffran är så hög?

  – Upplevelserna har nog alltid funnits, men det finns forfarande mycket stigma relaterade till könsidentitetsfrågor. Samhällsutvecklingen går kanske mot en större acceptans, då vågar man uttrycka sina upplevelser. Det är uppenbart att det har hänt något i samhället.

  Vad ska vården göra med den här informationen?

  – Man kan förvänta sig att antalet som söker vård kommer öka även i framtiden, vården måste vara förberedd på det.

  Tidigare har man vetat hur många personer som söker könskorrigerande vård. Men aldrig tidigare har man undersökt hur stor andel av befolkningen som går i dessa tankar.”
  https://www.aftonbladet.se/lokala-nyheter/4deadV@ablokal
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/en-av-hundra-har-tankar-om-konskorrigerande-vard

  Hänt något i samhället? Näääää. *Det har alltid varit såhär*

  Svara
  • Ja, 1200 gick man med i barnens korståg, några hundra år senare kunde man peka ut häxor, sedan var det skinnpaj som var tufft, och nu kan man alltså byta kön. Framsteg?

   Svara
  • x

    /  10/02/2018

   Jag som i min enfald trodde att genuspedagogiken inte hade någon effekt, nu får jag medge att jag hade helt fel.
   För tio år sedan hade nog en av tiotusen varit osäker på sitt kön, nu är det endast en av hundra.
   Bra jobbat!

   Svara
 22. Boström: När SD-tabut får ersätta moralen
  http://www.gp.se/ledare/n%C3%A4r-sd-tabut-f%C3%A5r-ers%C3%A4tta-moralen-1.9634124
  ”Enligt Douglas fyller renhetsregler funktionen att upprätta en social ordning. Det är därför renhetsregler, om mat och ritualer står sida vid sida med moraliska påbud i många traditionella religiösa texter. Reglerna behövs för att göra världen enkel och begriplig. Egentligen för att vi ska slippa tänka och besparas moraliska överväganden. Det sistnämnda är nämligen svårt och jobbigt.
  […]
  Att förhandla med SD om skattesatser, strandskydd eller trafikpolitik anses förkastligt. Det kan bara förstås som ett renhetskrav. Den som talar med SD blir besmittad av det orena. Hos makteliten blandas detta inte sällan också med en stor dos folkförakt. SD symboliserar allt de inte vill vara.”

  Goodwin-varning, men: Kommer att tänka på ”Hitler’s Table Talk,” som nämndes av Peterson vid något tillfälle, består av monologer av Hitler vid bordet där han föreläser för diverse dignitärer. Det handlade mycket om att den ”rena ariska” folkkroppen skulle skyddas mot sjukdomar och smuts i form av ”andra folkslag.”
  Låter obehagligt bekant.

  Svara
  • Olof

    /  10/02/2018

   Fast på den positiva sidan – tänk på komiken som kommer uppstå när C skall prata med S och MP om skattesatser, strandskydd eller trafikpolitik.

   Svara
  • Rikard

    /  10/03/2018

   Hej.

   Dags för en (obskyr?) populärkulturell referens:

   ”Be Pure! Be Vigiliant! Behave!”

   Från den brittiska 2000AD-serien ”Nemesis the Warlock”, gjord på den tiden serier inte var kissnödigt PK…

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 23. MiT

   /  10/02/2018


  *https://www.facebook.com/joakim.lamotte/posts/1976035302491051?__xts__%5B0%5D=68.ARDnfwgcM2c0w6gvrJ_dNw8d5FNTjlp-Dg1pKwZHGWschCRM3L21hXEr3oUVuCRdxrESfoGzBWnXL0CB_zC42rN0TmioaRWHpD9hJ1a10-AfkKygvWtzjUxRtadBj-DLQU2hsFbIC4OYWQb4oGzfgQQESp-97VpV_J-ZuFv-f_4bYuVtz7atJu-CtKKk5AIvsfURoCS8M7iHjW4zNo4YIWtWEdbK4Sr3ZAR_Ak4-&__tn__=-R*

  Svara
  • lensof

    /  10/02/2018

   En livesändning som bör ses och spridas. Lamotte berättar om allvarliga hot som dessutom kan hänga ihop med vad en SD politiker blev utsatt för i Göteborg i veckan. Hotet mot politikern skulle kunna uppfattas som terrorhot eftersom det handlade om en bomb under en bil mitt i Göteborg på en plats med mycket folk.

   Även Lamotte är nu utsatt för bombhot, man ringer och säger att man placerat bomber under hans och hans frus bil. Man hotar hans fru och barn för att få honom tyst.

   Lamotte är tagen och verkar trött. Fullt begripligt. Hans mod, drivkraft och vilja att försvara sin familj är imponerande. Han är värd all respekt.

   Respekt är däremot inte våra politiker, brödjournalister eller s.k. kändisar värda. De som vill ge sken av att allt är så tryggt och bra, de som själva gömmer sig bakom vakter och grindar samtidigt som de låter galenskaperna fortgå.

   Denna livesändning ger en bild av Sverige som inte är trevlig, den ger nästan hopplöshet.

   Svara
  • Lamottes familj dödshotas upprepade gånger och Polisen lägger ned – försöker inte utreda.

   Svara
  • Senior

    /  10/02/2018

   Tyvärr är detta egentligen inget nytt.

   Skillnaden är att Lamotte nu kan sprida det via Facebook/alternativ media så det kommer till allmän kännedom.

   Vänsterextremister har åtminstone redan på/ sedan 80-talet gjort hembesök hos oliktänkande. De kanske inte hette Afa då, men de var väldigt våldsamma av sig.
   Brandattentat, sönderslagna hem. Det fanns redan då.

   Svara
 24. G

   /  10/02/2018

  ”Trump: ”Väldigt obehaglig tid” för USA:s unga män

  Det är just nu en ”väldigt obehaglig tid” för unga män i USA. Det konstaterade president Donald Trump inför reportrar utanför Vita huset på tisdagen, enligt flera amerikanska medier.

  – Det är en väldigt obehaglig tid för unga män i USA, när du kan vara skyldig till något som du kanske inte är skyldig till. […] Det är en väldigt svår tid. Det som händer här handlar om mer än utnämningen till Högsta domstolen, sa Trump enligt ABC News.

  Kommentaren var enligt ABC ett svar på en fråga gällande ett uttalande som Trumps son, Donald Trump Jr, gjorde i en intervju med den brittiska tabloiden Daily Mail tidigare i veckan. Trump Jr sa då att han är mer rädd för sina söners än sina döttrars skull när det kommer till sexuella övergrepp och anklagelser om brott.”
  https://omni.se/trump-valdigt-obehaglig-tid-for-usa-s-unga-man/a/p6eqAR

  Svara
 25. Gorby

   /  10/02/2018

  Svara
 26. MiT

   /  10/02/2018

  De som fick pengar för menscertifiering
  ”Alla som blöder är inte kvinnor!”
  https://mensenorg.wordpress.com/2018/03/31/alla-som-bloder-ar-inte-kvinnor/

  Svara
 27. MiT

   /  10/02/2018

  Svara
  • Om en ”sann muslim” och en ”sann kristen” kan vara vänner så är det inte på grund av utan trots religionen.

   Svara
 28. MiT

   /  10/02/2018

  Svara
  • Olof

    /  10/02/2018

   Tja, flera av medlemsorganisationerna som t.ex Unionen är ju rätt politiserade i sig. Som det är just nu är det nog bara att lämna facket som gäller.

   Hade gärna sett att vi kunde få nya fackförbund som faktiskt representerar arbetarna snarare än parasiterar på arbetarna.

   Svara
   • Senior

     /  10/02/2018

    Ja, det är väl årets understatement…
    Facket ÄR sossarna, sossarna ÄR facket.

    Som facklig medlem blev man ju till och med tvångsansluten till Sossarna ända fram till 1991.

    Skillnaden är dock ännu idag marginell, nu är facket istället organisationsanslutet till Socialdemokraterna, vilket innebär att de forfarande kan ta medlemmarnas pengar och skyffla dem vidare till sossarna.

    ”LO:s kollektivanslutning av medlemmar till Socialdemokraterna.
    Kollektivanslutning nyttjades inom arbetarrörelsen i Sverige till och med år 1990 genom att olika LO-förbund och -klubbar anslöt sina medlemmar till Socialdemokraterna.

    Kollektivanslutningarna medförde betydande inkomster för Socialdemokraterna och systemet var under flera decennier föremål för kritik från andra partier och från LO-medlemmar som sympatiserade med andra partier.

    Många fackliga avdelningar inom LO (även kallade klubbar eller sektioner[3]), som tidigare hade kollektivanslutit sina medlemmar, valde vid avskaffandet att istället ”organisationsansluta” sig så att avdelningen (en juridisk person) blev medlem i Socialdemokraterna, den så kallade ”organisationsmodellen”. Genom det förfarandet kunde avdelningarna fortsätta att betala ungefär hälften av vad kollektivanslutningen kostade.”

    -Wikipedia

    Svara
   • Senior

     /  10/02/2018

    Det finns ett fåtal fackförbund som faktiskt är politiskt oberoende, men de har man ju i praktiken ingen nytta av då LO i sin beskyddarverksamhet sett till att det bara är deras egna förbund som har kollektivavtal, och därmed är den enda förhandlingspart företaget är skyldiga att förhandla med…

    Svara
    • Olof

      /  10/03/2018

     Ja, SIF när jag gick med var rätt ok. Men sedan det blev Unionen har det glidit in i ett identitetspolitiskt vänsterträsk.

     En rent konkret sak jag tycker man borde göra är att förbjuda facken i sig att driva t.ex kollektiva försäkringar/försäkringsförhandlingar utan att all sådan verksamhet bör förläggas till a-kassorna i sig. Jag har ju löst det med privat försäkring istället, men…

     Svara
     • Senior

       /  10/03/2018

      Ja, de ville ju till och med tvångsansluta sina medlemmar till Folksam med en obligatorisk hemförsäkring för några år sedan.
      -Och detta till väldigt mediokra villkor med tanke på storleksordningen på den affären med så många medlemmar.

      En annan fråga var vad som händer om båda familjemedlemmarna var med i facket, då betalade de ju dubbla premier, men man kan ju bara utnyttja en försäkring för en händelse.

      En fackansluten kollega till mig undrade underfundigt hur denna upphandling gått till. ”Till och med jag kan ju som ensam kund förhandla fram bättre villkor än detta.” -De fackliga representanterna tappade plötsligt talföret.

      -Gissa vem som äger folksam?

     • FOLKSAM är kopplat till (S) på något vis

      De jag känner som gör strålande karriär där, med måttlig arbetsinsats, är alla (S)!

     • Kronblom

       /  10/03/2018

      Folksam + Swedbank. Gemensam nämnare: Anders Sundström.

 29. G

   /  10/02/2018

  ”Vår trygghet är statens kärnuppgift. Men i dag är svensk skola en av de stökigaste i alla OECD-länder.”

  Svara
 30. G

   /  10/02/2018

  Hahahaha! Jag vrider mig redan 😛

  Svara
 31. G

   /  10/02/2018

  Svara
  • Skeptisk

    /  10/04/2018

   Problemet är att man kan vara född i Sverige och fortfarande gått igenom islamistisk hjärntvättning. Många blir det.

   Svara
 32. G

   /  10/02/2018

  Jag tror jag går och lägger mig nu, orkar inte mer o_0 ….

  Svara
  • G

    /  10/02/2018

   Transgender inmate charged with raping a woman sexually assaulted four fellow prisoners days after being remanded to an all-female jail
   https://www.dailymail.co.uk/news/article-6139305/Transgender-prisoner-rapist-identifies-woman-admits-sexually-assaulting-fellow-inmates.html

   Why was a transgender rapist put in a women’s prison?
   https://blogs.spectator.co.uk/2018/09/why-was-a-transgender-rapist-put-in-a-womens-prison/

   Svara
   • G

     /  10/02/2018

    ”Karen White was born male, and was previously known as Stephen Wood and/or David Thompson. Karen White is “undergoing gender reassignment”, but has not had sex reassignment surgery, meaning Karen White has a penis.

    In 2003, Karen White used that penis to commit rape. In 2016, Karen White used that penis to commit rape again. Twice. As a result, Karen White was last year remanded in prison awaiting trial for rape. It wasn’t Karen White’s first time behind bars. In 2001, Karen White was jailed for 18 months for an act of gross indecency with a child.

    That sentence was served in a male prison. But last year, when Karen White was sent to jail pending trial for rape, Karen White “identified” as a woman. So the Prison Service allowed Karen White to be housed in the female prison estate. And in HMP New Hall, Karen White sexually assaulted women. Here’s a quote, via the Telegraph, from the prosecutor in the trial where Karen White admitted two indecent assaults against female prisoners:

    “The defendant would stand very close to [the victim], touch her arm and wink at her. Her penis was erect and sticking out of the top of her trousers.”

    Read that quote again, and consider that phrase “her penis”. It’s a linguistic consequence of the set of ideas and practices that saw English legal authorities put Karen White, a multiple rapist and paedophile, in a sealed building full of vulnerable women. For Karen White is a transwoman and to use a phrase intoned by trans rights campaigners of all sorts, “transwomen are women”. It is ultimately the ideas behind that phrase that persuaded some people in authority that Karen White, and Karen White’s penis, should be in a women’s prison.”

    Svara
  • G

    /  10/03/2018

   Sverige…….

   ”Är man mindre farlig bara för att man bytt kön?

   Det är inte rimligt att en man som styckat en kvinna ska få sitta på ett kvinnofängelse efter att ha genomgått könskorrigering.”
   https://www.expressen.se/ledare/sofie-lowenmark/ar-man-mindre-farlig-bara-for-att-man-bytt-kon/

   Svara
   • G

     /  10/03/2018

    Svara
 33. MiT

   /  10/03/2018


  *https://www.facebook.com/joakim.lamotte/posts/1131084713652785*

  Svara
  • Lägg ned Orättsväsendet och inrätta ett riktigt Rättsväsende!

   Svara
  • Grodan Boll

    /  10/03/2018

   Side note (och det är fascination, inte victimblaming) :

   Tilläggas bör att han tidigare har dömts för misshandel, olaga hot, barnpornografibrott, försök till rån, grovt vapenbrott, grov stöld, häleri och narkotikabrott.

   Jag blir lika förundrad varje gång en kvinna finner en sådan här man och tänker ”Här har vi pojkvänsmaterial!”. Jag förstår det bara inte. Så gott som alla andra män på hela jorden hade varit ett bättre val. Ingen man hade varit ett bättre val. En katt hade varit ett bättre val.

   Alltså, det är ingen snäll kille som visade sig vara psykopat efter ett tag, utan ett från början meriterat och välcertifierat bottenskrap.

   Svara
   • Kronblom

     /  10/03/2018

    Medberoende, mycket vanligt i Sverige.

    https://sv.wikipedia.org/wiki/Medberoende

    Svara
   • Biologi är … a bitch, i brist på bättre uttryck.
    Kvinnor vill ha män som visar tecken på att kunna ”ta för sig” i hierarkin (se Peterson), oavsett hur mycket ”gränsfallsbeteende” det finns och vem det går ut på.
    Män vill ha kvinnor som ser bra ut. Narcissism och patologisk svartsjuka syns inte i baren eller appen.

    Men nog om våra kulturskribenter …

    Svara
 34. MiT

   /  10/03/2018

  *https://www.facebook.com/joakim.lamotte/videos/322174658591972/*

  Svara
 35. MiT

   /  10/03/2018

  Ska man tro på sånt här eller inte? Jag är tveksam till sanningshalten måste jag säga. Eller så fattas väldigt mycket info…

  Svara
  • Jag får ”Pojken och Vargen”-vibbar av sådana invandrare som ständigt rasistar!

   http://sv.wikipedia.org/wiki/Pojken_och_vargen

   Svara
  • lensof

    /  10/03/2018

   Det brukar sitta ett gäng utanför systemet. En del av dem skriker glåpord efter väldigt många. Vem som drabbas beror inte på hur denne ser ut eller uppträder. Snarare är det nivån på innehållet i flaskorna som styr.

   Sen har vi de mindre trevliga ungdomsgängen som ser kvinnor som horor även när man kan vara deras mormor och mest vill vara för sig själv.

   Jag tror att lilla Tara mår bäst av att stanna hemma med sin lille son för vem vet vad lilla Tara kan bli utsatt för härnäst. Nån som inte håller upp dörren för henne?

   Svara
  • Weasel

    /  10/03/2018

   Det som är märkligt är att det vid alla dessa händelser där bindgalna rasister står och skriker , hotar och rycker slöjan av folk på offentliga platser aldrig verkar finnas en enda person som har en mobil med foto/film funktion.
   Jag säger inte att hon ljuger , men med tanke på att 75 % av människorna jag möter håller en mobil i handen och spenderar hela sina liv med att fota och filma ointressanta händelser så känns det aningen konstigt att ingen skulle bekymra sig om att filma en pågående rasistattack….

   Svara
 36. MiT

   /  10/03/2018

  Svara
  • Blir det utbildning på somaliska för patienterna också?
   Fast de patienterna kanske redan finns, påminner jag mig.

   Svara
   • Olof

     /  10/03/2018

    Dock missvisande – de flesta tolkningar av halal tycks medge bedövning av djuren, och mig veterligen sker all halalslakt i sverige med bedövade djur (annars skulle den vara olaglig). En snabb googling indikerar att även i andra europeiska länder tycks det vara det normala sättet att genomföra halalslakt, även i länder där det går att göra undantag.

    För kosher tycks däremot inte någon tolkning tillåta bedövning vad jag vet.

    Det är lite onödigt att kritisera aspekter där det faktiskt skett framsteg.

    Svara
 37. Porta

   /  10/03/2018

  Om vi lämnar det vidriga med barnarbete och usla arbets- och miljöförhållanden runt om i världen därhän så länge med insikten att om vi använder dubbdäck eller inte i Sverige knappast påverkar de förhållandena så kan vi fundera lite på levnadsår och vilket intressant uttryck det är… förutsatt premissen med partiklarnas påverkan är rätt kan jag själv ändå tycka att om folk i genomsnitt förlorar någon dag i slutet av sina liv för att vi ska minska antalet som varje år istället förlorar kanske 30-40-50-60-70-80… år av sina liv eller blir allvarligt skadade/invalidiserade är rätt ok.

  Svara
 38. OT: Episk trollning från några akademiker i Amerika (tror jag). De skrev några avsiktligt idiotiska nonsens-texter och fick dem publicerade i genusvetenskapliga tidskrifter.

  Bl.a tog de citat ur Mein Kampf och bytte enstaka ord som sionismen mot patriarkatet så att det skulle passa sammanhanget bättre. Vad passar bättre i en ’feminazi’-publikation än Hitlers egna ord, liksom? 😂

  Det är klöddigt att länka från mobilen, men nån som sitter vid en PC kan säkert Googla fram det?

  Svara
 39. Heberlein: ”Regeringsbildningen: Gemensamma förfäder?”
  https://ledarsidorna.se/2018/10/regeringsbildningen-gemensamma-forfader/
  ”Enligt partiprogrammet vill Moderaterna ta emot färre asylsökande, se till att antalet utförda utvisningar ökar, införa flyktingtak, effektivisera återvändandet, bekämpa skuggsamhället, införa språkkrav för PUT och medborgarskap samt införa kvotflyktingsystem med asylprövning utanför EU, för att nämna något. Det finns ett parti som framför snarlika förslag, nämligen Sverigedemokraterna. Sverigedemokraterna vill kraftigt minska invandringen, uppmuntra återvandring, skärpa kraven för att bli svensk medborgare samt, med hjälp av en rad åtgärder, bekämpa ett framväxande skuggsamhälle.”

  Svara
  • Vic

    /  10/03/2018

   Vad Moderaterna säger att de vill ligger ju uppenbarligen helt i linje med Sverigedemokraterna. Om de menar allvar med det så borde det bara vara en tidsfråga innan de pratar med varandra. Busch Thor har öppnat för samtal med SD och det skulle vara enormt roande om det är det som som får resten att haka på. Att en konservativ kvinna tänder gnistan som får det politisk läget att vända skulle säkerligen reta gallfeber på en viss falang.

   Å andra sidan säger jag som en annan läsare här brukar säga: Se på vad politikerna gör, inte vad de säger.

   Svara
 40. Vic

   /  10/03/2018

  Haha, Silicon Valley handplockar arbetskraft från hela världen. Företag väljer vilka de ska ta emot. Tvärtom vad som är gällande här. Här är det vi som säger ”Tack för att du valde Sverige” oavsett vad personens kompetenser är. Tycker det är dags att släppa den där ”lönsamhetsdebatten”. Tror ingen nånsin har sagt att vi ska ta emot flyktingar av ekonomiska skäl. Vi tar emot (och bör fortsätta ta emot) flyktingar av humanitära skäl och de som inte är flyktingar bör naturligtvis inte beviljas asyl. Arbetskraftsinvandring är däremot en annan fråga. Men man suddar ihop begreppen och låtsas som att det är samma sak. De hjälper heller inte sin sak när de överdriver och pratar om att flyktingar ska rädda våra pensioner och att de är högutbildade. Ingen tror ju på det!

  Svara
  • Tor

    /  10/03/2018

   Det får vara stopp nu att ta emot en enda flykting.
   Tvärt om ska vi skicka tillbaka folk som ljugit sig in i Sverige.

   Om vi till nöds absolut måste ta emot flyktingar så kan vi öppna upp för ogifta brudar från Venezuela. Det har flytt nästan 2 miljoner på grund av svält och förföljelser ( inge bara unga brudar dock…).
   Passar bra till vårt överskott av unga (nåja) män.
   Men vi kan nog inte förvänta oss någon större luftbro eftersom de flyr från ett socialistiskt land…
   Annat var det med Chile!

   Svara
   • Kronblom

     /  10/03/2018

    Miss Universum har flera gånger varit från Venezuela så ”Me Like” 🙂

    Svara
  • Vic

    /  10/03/2018

   Ja, vi kan behöva en ”paus” i flyktingmottagande tills vi har infrastruktur som räcker till (Idag har vi ju inte ens boende till alla som befinner sig i Sverige). Det finns ju andra sätt att ta emot flyktingar än på nuvarande sätt. Det mesta biståndet bör vara hjälp i närområdet förstås, men sen finns ju inget som säger att alla som kommer hit måste få PUT. Man kan mycket väl ha ett ordnat flyktingmottagande på betydligt mindre skala än idag (Om vi klarar att reda ut nuvarande situation).

   Svara
   • Senior

     /  10/03/2018

    Framförallt kan vi ju se till att de som kommer hit som flyktingar verkligen är flyktingar.

    Övriga kan invandra enligt konstens regler för arbetskraftinvandring, borde ju inte vara något problem då Sandvikenrapporten kom fram till att samtliga som kom var högutbildade raketforskare som direkt började producera enorma vinster i samhället….

    Svara
  • Olof

    /  10/04/2018

   Mmm, det talades ju en hel del om att ta emot ‘för pensionernas skull’ eftersom man designat systemet för att vara beroende av befolkningstillväxt. Djupt oetiskt ens om det var korrekt beräknat, i min mening.

   Men en stor del av poängen att överhuvudtaget börja fantisera ihop historier om att det skulle vara en ekonomisk vinst och att blanda ihop det med arbetskraftsinvandringen var ju att undvika den annars självklara intressekonflikten. Hade man sagt att nej, nu får ni acceptera sämre vård, sämre skolor och högre pensionsålder för att vi skall kunna ta emot flyktingar så hade både S och flera allianspartier tappat många väljare tidigare. Att gå till val på nedmonterad vård skola omsorg är inte ett vinnande koncept i Sverige.

   För skitsnack om humanitär stormakt till trots är inte svenskarna speciellt humanitära. Som vi sett sträcker sig givmildheten till bullar på centralen och leka god för andras pengar. Inget att skämmas för så länge man inte skapar sig en grandios självbild som man sedan inte vare sig kan eller vill leva upp till.

   Det hade varit intressant att flytta ut migrations och uhjälpskostnader ur den statliga budgeten och lägga det som en ekvivalent till kyrkoskatten istället, med en opt-out på deklarationen. Kryssa i den här rutan om du vill ha tillbaka pengarna… skulle vara fascinerande att se de sociala aspekterna på vilka som plötsligt åkte på semester runt skatteåterbäringstider…

   Svara
 41. Pelle2

   /  10/04/2018

  OT:
  Så var det dags igen att pissa på våra luciatraditioner.
  Några idioter i Malmö kan tänka sig att årets lucia kan vara en man.
  Blir så trött på idioterna som inte kan låta en enda tradition få vara som den är..
  https://www.metro.se/artikel/alla-kan-bli-årets-lucia-i-malmö-fritt-fram-att-nominera-skäggiga-män

  Svara
   • Skeptisk

     /  10/04/2018

    Om man vill det ska kännas som Irak kanske man ska bo där. Vi som bor här vill nog känna det som i Sverige. Jag bor inte i Sverige för att det ska kännas som i Danmark.

    Svara
 42. Micke

   /  10/04/2018

  Artisten i storbråk med SAS-personal https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/dd135O/rapparen-i-brak-med-sas-efter-kaosflygning

  ”Han är portad av SAS pga sin hudfärg!” Nej du är portad för att du uppför dig som en idiot!!

  Svara
 1. Maskhål mellan Viken och Kroatien? | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: