När alla vännerna gått hem, Allijangsen Edition

Våra politiker fortsätter hellre tramsa runt i sandlådan när det finns ett land att regera. De rödgröna behöver liksom inte göra nåt, allijangsen bajsar på sig av skräck bara S yttrar något, vad som helt räcker, de kan säga att det är fint väder ute så börjar de darra.

Det gick bra att rösta bort en regering men sen när makten finns där att bara greppa så springer de runt och ner i diket som de inkontinenta maratonlöparna i Monty Pythons Silly Olympics. Eller 100 meter för folk utan sinne för riktning.

Helt sinnessjukt.

Kristersson har försökt och försökt med sina fd? vänner. Folkp… ”Liberalerna” vill att S ska stödja en alliansregering. Vilket såklart aldrig kommer att ske. Hur kan man ens inbilla sig nåt sånt?

Centern är likadana.

Man kan inte bedriva politik där det överordnade syftet är att stänga ute någon, det är helt omöjligt. Det fattar alla. Eller ja, nästan alla i alla fall. Alla utom de som röstade på C och L fattar det.

Verkar vara lite dålig stämning i ”Allijangsen” numera.

Undrar hur kul deras julbord blir…? Jag vet, bilden är lite missvisande, Busch Thor är inte avvisande som Lööf och Björklund. Men Allijangsen är liksom död oavsett.

Det finns egentligen bara en enda möjlighet för de båda partierna att sansa sig och det är att byta partiledare. Man kan inte ha en partiledare som säger att hon hellre äter sin sko än blir stödhjul åt S och sen kämpar ivrigt för att bli just det. Man kan inte heller ha en partiledare som sätter sina barn i pant i utfästelser om vad man ska göra eller inte i riksdagen. Det är rubbat.

Stackars Sverige

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

114 kommentarer

 1. hllviken

   /  10/13/2018

  Sinnesförvirrat skådespel!

  Vem äger teatern? Vem regisserar? Vem skrev pjäsen?

  Svara
  • hllviken

    /  10/13/2018

   Svara
  • hllviken

    /  10/13/2018

   Svara
  • Senior

    /  10/13/2018

   Svaret är S på alla tre….

   Svara
   • Senior

     /  10/14/2018

    …..Och som jag tidigare skrivit, så kommer detta när denna farsartade teater är klar, att innebära ytterligare 4 år med (s)ocialistisk politik.

    Möjligen med centerkvinnan som Sveriges första kvinnliga statsminister.

    Samt att media kommer att hylla (S) för sitt geniala drag de gjort för att bibehålla makten.

    ”Same procedure as the last elections miss Sophie?”

    ”-Same procedure as every election James!”

    Svara
 2. tompas11

   /  10/13/2018

  Poppar popcorn…

  Svara
 3. hllviken

   /  10/13/2018

  Svara
 4. hllviken

   /  10/13/2018

  Svara
 5. Dr. Colosso

   /  10/13/2018

  Som jag sa för typ tre veckor sedan. Kan inte sju klövern bara lägga ner skådespelet och bilda en superalians där Stefan blir statsminister och kör landet i botten. Sosse eller moderat samma gammla sverige hat.

  Svara
 6. Dr. Colosso

   /  10/13/2018

  Som jag sa för typ tre veckor sedan. Lägg ner skådespelet och bilda en superalians där Stefan blir statsminister och kör landet i botten ännu mer. Sosse eller moderat samma gammla sverige hat.

  Svara
  • Nilsson

    /  10/14/2018

   Det roliga är ju att inte ens S+M blir egen majoritet.
   Bilda istället en regering av 6 sossar, 4 moderater och 4 sverigedemokrater, det speglar ungefär valresultatet.
   1 statsminister och 13 ministrar räcker länge, det nuvarande med över 20 ministrar är löjeväckande.
   Om de vägrar att komma överens får de alla sluta som politiker utan fortsatt ersättning från staten eller från det egna partiet.
   Folket har röstat, se till att följa det!

   Svara
  • hehe

    /  10/14/2018

   @Dr. Colosso

   ”superalians”?

   Svara
 7. Glenn

   /  10/13/2018

  IS är inte så dumma ändå, de 100 miljonerna av mutor visade sig bli en bra investering.

  Svara
 8. Olof

   /  10/13/2018

  Tja, det är ju lite gäsp över det hela – någon som är förvånad? Alliansen var på dödsbädden innan afghanamnestin och den dog i och med den. Kristersson verkar ha missat det där med att döma människor efter vad de gör, inte efter vad de säger. Och där visade Annie tydligt att alliansen inte var en prioritering för henne.

  Björklund verkar mest tappat greppet totalt och tycks vara på väg in i en lallande ny barndom.

  Kan vi få se alliansen nedlagd nu tack? Klarar den inte av att driva sin politik har den inget existensberättigande.

  Svara
  • lensof

    /  10/13/2018

   Jag har också reagerat över att Björklund verkar ha blivit en lallande ….. som man sa förr. Är det förhandlingarna som knäckt honom, Annies maktkamp eller det egna partiets dåliga ekonomi? Han kämpar inte, han står på kanten.

   Frågan är om inte Kristersson är väg dit också fast han inte insett det än.

   Annies utveckling är fortfarande intressant men jag tror den är lika destruktiv. Att dansa med socialdemokrater brukar aldrig leda till något gott. Hennes vilja till makt kommer antagligen att arbeta emot henne, det finns krafter som vet att utnyttja den och göra den till självdestruktiv. Just nu är dessa krafter väldigt tysta, lite för tysta som jag ser det.

   Svara
   • Olof

     /  10/13/2018

    Ja, nått är det med Björklund, kanske en kombination av de sakerna. Skulle tippa på att han sitter rätt löst efter det här.

    Kristersson verkar ju i alla fall villig att sent omsider anpassa sig till verkligheten. Men om han verkligen trodde alliansen fanns tills idag så…

    Och Annie, tja, i de flesta sakfrågor är ju C och S i princip motpoler. Det går naturligtvis inte att samarbeta för två partier som är ideologiskt oförenliga, det skulle vara självmord för dem att komma ut från förhandlingar med de kompromisser som skulle krävas.

    Svara
   • hllviken

     /  10/14/2018

    Svara
 9. Kristian

   /  10/13/2018

  Vad är alla partier utom S och SD till för? Varför existerar de?

  Svara
  • Weasel

    /  10/14/2018

   De andra partierna fyller väl en ganska så viktig funktion ? Vilka partier skulle annars kunna stödja S om de andra 6 partierna inte fanns ? 🙄

   Svara
  • G

    /  10/14/2018

   Nej. Jag fattar verkligen inte vad som är fel på C och L. Valfläsk fungerar dock om man ser till resultatet. Men allt snack i debatterna innan valet om ”Sverige behöver en ny regering!!!”. ”Efter valet kommer vi rösta bort Stefan Löfven” Tappat räkningen på hur många gånger jag hörde Lööf upprepa detta under valrörelsen. Det Lööf glömde lägga till var väl att efter att Löfven blivit bortröstad med hjälp av SD, så ska C och L försöka bilda regering med ingen mindre än Löfven. Tråkigt nog var hon iaf smart nog att inte nämna det innan valet, men synd för väljarna som kastade bort sin röst. Nej, det är riktigt sjukt det som utspelar sig från sjupartiets sida, politikerföraktet har slagit i taket för länge sedan. Inte bara efter beteendet i riksdagen utan även på kommunal nivå runt om i landet.

   Svara
  • Senior

    /  10/14/2018

   Syftet var att skapa en falsk bild av valfrihet, något som med SD’s intåg blivit helt uppenbart. -De kan nu avveckla sin verksamhet….

   Svara
 10. I detta läge: S bör inte släppa makten.

  Kontroversiellt, men om de släpper makten så blir det till tokerstan Annie Lööf.

  Svara
 11. Kronblom

   /  10/13/2018

  Ingen överraskning. DÖ var tipping point. Att vi fick se lite buskisfars nu i några veckor gör ingen skillnad. Buskiskaraktärerna Birger och Olvert framstår som genier i jämförelse.

  Svara
  • Grodan Boll

    /  10/15/2018

   DÖ var inte the tipping point för de som fortfarande röstade på dem. De fick precis vad de röstade på.

   Mitt förakt mot våra politiker slås bara av det jag känner för befolkningen (och ”journalister”).

   Svara
   • Vid förra valet sade jag fortfarande att ”folket får de politiker de förtjänar” var för hårt, de flesta svenskar förtjänar bättre än vad vi har. Säger inte det so ofta längre.

    Det må vara okunskap, dumhet, eller medveten självdestruktivitet: resultatet blir detsamma.

    Svara
    • Grodan Boll

      /  10/15/2018

     Ingen av väljarna kan säga ”vi visste inte. Vi var naiva”. De har inga ursäkter.

     Alltså fick de precis som de ville.

     Svara
     • AnderS

       /  10/15/2018

      Mina föräldrar ser nyheterna på tv och läser bara msm. Facebook är nytt för dem och till för att fota middagen och solnedgångar. Båda har börjat känna att något skaver men problemen runt deras 7 miljonersvilla med havsutsikt är inte jätteakuta. De kommer att fatta för det är inte intelligens som är problemet, deras Sverige var att lita på och det tar lång tid att inse att det inte finns längre.

     • Japp.

 12. Melmac

   /  10/13/2018

  C och L kommer att ätas upp inte bara av S utan även inifrån sina egna parti. De har nu visat att de är fis-socialister som inte går att lita på! Låt dem förinta sig själva så får vi hoppas att M o KD tar opposition tillsammans med SD och visar att det finns alternativ till valet 2022.

  Svara
 13. hllviken

   /  10/13/2018

  kom igen………..

  Svara
  • Grodan Boll

    /  10/15/2018

   De kommer vara reggade till nästa val vare sig de vill det eller inte 🙂

   Svara
 14. weasel

   /  10/13/2018

  Jag har en viss förståelse för att allijangsen har svårt att förstå hur dom ska få lyckas ihop en högerregering . Det kan sannerligen inte vara lätt att få ihop en sådan när endast 60 % av mandaten tillhör den högra sidan.

  Hoppas att alla som röstade på de socialdemokratiska stödpartierna C och L är nöjda med sitt val 🙂

  Fjammåt !

  Svara
  • Tor

    /  10/14/2018

   Ja det är väldigt svårt, för att inte säga nästan omöjligt, när inga av partierna i allijangsen är höger.
   Alla dansar ju på liberala/socialist- skalan.

   Sista höger var Gösta Bohman.
   Enda höger i valet var MED och AfS – och det ville tydligen inte Svenska folket ha.

   Svara
 15. weasel

   /  10/14/2018

  Sedan en sak till..;
  Vad i helvete är detta ?
  Om exempelvis finansministern sa ”jag tänker minsann inte sätta något budgettak för det har jag lovat min femåriga dotter” så skulle väl varenda normalbegåvad människa i landet kräva hennes avgång, med motiveringen att varken en efterbliven person eller en femåring bör få inneha en sådan post ?
  Om Stefan Löfven sa ”Jag tänker aldrig samtala med Jan Björklund för det har jag lovat min golden retriever” så skulle det väl vara uppenbart för alla är han är SINNESSJUK.
  Bara lek med tanken på att exempelvis Gustav Fridolin kläckte ur sig ”Jag tänker aldrig prata med Annie Lööf för jag har lovat min morfar att aldrig göra det” ???
  Han skulle betraktas som en fullständig idiot.

  Men när Jan Björklund skapar regeringskris och spräcker allijangsen beroende på något infantilt löfte som han har gett till sin son så betraktas det som hur normalt som helst ? 😮
  Ulf Kristersson vill vara ”den vuxna i rummet” . Och ”den vuxna i rummet” vill bilda en regering som baseras på….vad en tolvåring tycker och vilka löften han har fått av pappa??
  Landet är ett dårhus.

  För övrigt är det så, Jan Björklund, att INGENSTANS i SD´s partiprogram står det att dom vill utvisa adopterade barn, så varken du eller din son behöver vara rädda för detta.

  Om det vore olagligt att vara dum i huvudet skulle Jan Björklund få minst 358 års fängelse.

  Svara
 16. Rikard

   /  10/14/2018

  Hej.

  Så interntjafset inom sjupartiblocket fortsätter en talmansrunda till alltså?

  Nej nej, vi har ett socialdemokratiskt block och ett borgerligt block – det säger statens media så det är sant. Vi har vänster och höger – det säger de som ges utrymme i gammelmedia, så det är sant för de har titlar efter sina namn.

  Vi andra, som säger att där finns något helt annat, som heter sakpolitik eller realpolitik, ses som farliga. Nå men då så, låt oss bli farliga.

  Låt oss bli farliga genom att påpeka att ett parti är för utvisning av våldtäktsmän – övriga slåss med alla medel för att invandrade våldtäktsmän skall stanna i Sverige. Att mördare skall stanna i Sverige. Att muslimska terrorister och barnamördare skall leva i Sverige och försörjas av svenskar. Att sjuka, gamla, och utslagna svenskar skall lämnas att svälta och frysa på gatan.

  Låt oss bli farliga, genom att ständigt påminna om att det ovanstående är något som sju partier – S, V, Mp, C, L, m, Kd – är överens om att det är som det skall vara. Det måste vara så, att dessa partier och deras medlemmar och deras väljare, anser ovanstående och mer ondska och nidingsdåd därtill är så som det skall vara; de har alltid varit de partier som haft makten, och det har alltid varit de partier som styrt så att så som det är, är just så som det är.

  De har makten. De har alltid haft makten. De har däremot inte ansvaret, för ansvar kan bara tas frivilligt, av den som ser sin synd och sitt brott och ämnar gör bot och bättring.

  Vad Stefan, och Annie, och Ulf, och alla de andra har inte ansvaret.

  Det är skulden de har.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • Senior

    /  10/14/2018

   Precis så.

   Det får ju inte bli för uppenbart.

   Man måste ju konstra och spela lite teater åt folket innan man DÖr igen och lämnar walk over till sossarna.
   Denna gång var det C och L som fick bära hundhuvudet, förra gången var det Reinfelt och M. -Resultatet blir alltid detsamma, socialistisk politik i fyra år till.

   Svara
 17. MiT

   /  10/14/2018

  *https://www.facebook.com/samnytt/videos/2023604627702892/?__xts__%5B0%5D=68.ARBbiH0JSqlJFF97v6mTXCLaQmn9Mwf15zAwwQvb4r_GxqpkZzhrMsDgmwfyjWFcK19oLvkj2ap0jh1ZD0-pZCguJVcLNneuTUmmdpr-h3FhvBK3uyKyelVKQP1aBwdmVuaaGMDs8Dv9JYDPUZlKbTqc-yJOVvIeN4ogbSCkcrKTzCv61WWxJvw1hVpO43tvDQNg6G16PjF4oK8Z3rhncjiyLe0l9_3x6THqh21KzmtjoD4Ockj3zw&__tn__=-R*

  Svara
  • Svensk journalist ger flumfråga om ”lika rättigheter”, dansk politiker svarar att det handlar om verkligheten och ett problem man måste lösa.
   Jag vill att Sverige blir mer danskt och inte tvärtom.

   Siffrorna borde slås i huvudet på alla som varit motståndare till prat om ”volymer”. Invandring sedan 1995:
   Danmark – 170 000
   Sverige – 1000 000

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  10/15/2018

    Nyhetsankaret ställer givetvis standardfrågan…

    -Hur ser du på att socioekonomiska faktorer spelar roll?

    Suck. Det skulle ju kunna vara bevisat att 100% av problematiken med hög migrationen från vissa delar av världen berodde på de så kallade socioekonomiska faktorerna. Låt oss till och med påstå att de problem som förknippas med migration från vissa delar av världen endast kan härldas till att de har för dåligt med stålar. Bra. Följdfrågan blir då naturligtvis om vi har råd att åtgärda denna snedfördelning för alla de som invandrar. Svaret är så klart nej. Vi kan inte ge alla som kommer till Sverige en bostadsrätt på Södermalm eller en hygglig villa i Bromma. Vi har inte tillräckligt med resurser. Och följdaktigen måste man svara på om invandringsrelaterade problem är underordnade nyttan av att tillåta migrationen.

    Det är säkert värt problemen om människor som kommer är i nöd och inte kan finna hjälp på ett bättre sätt. Att använda begreppet socioekonomi som svepskäl för att ursäkta invandringsrelaterade problem är djupt oärligt om man inte samtidigt berättar var man ska hämta pengar och resurser för att göra problemfaktorn betydelselös.

    Svara
    • Senior

      /  10/15/2018

     Precis så.

     Det slutar som i alla socialiststater med en utbredd ”socioekonomisk faktor” över hela landet….

     Se bara hur det gått för det senaste landet i raden av Svenska vänstern hyllade kommuniststater: Venezuela. De socioekonomiska faktorerna har spridit sig som gräsbränder, och hela landet är nu en enda stor socioekonomisk faktor. -Trots stora rikedomar i form av olja.

     Svara
    • Fick svar på tal med ”kvinnosyn beror inte på sociekonomi utan på kultur.”

     Fast ”kultur” är väl ett ord som sjuklöverväljare inte hör.

     Svara
 18. Jag undrar om inte hela Alliansen vill att högersossarna ska regera under de kommande krisåren och under den tiden stärka högerpartierna KB, M och SD?

  Svara
 19. G

   /  10/14/2018

  ”Frick bloggar: Kristersson förtjänade chansen att prövas som statsminister

  Det sista Sverige behöver är ytterligare fyra år av rödgrön kaosregering. Kristersson skulle, med passivt eller aktivt stöd av SD, kunna få till en slagkraftig politik för att möta de mörka moln som tornar upp sig. Dagens agerande från C och L är direkt skadligt för Sverige.
  ..[..]..
  Jag gissar att många väljare med rätta känner sig lurade i dag.”
  https://nyheteridag.se/kristersson-fortjanade-chansen-att-provas-som-statsminister/

  Svara
 20. G

   /  10/14/2018

  – Mvh godhetsvänstern.

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  10/14/2018

   Det är faktiskt lite rörande när popvänstern sticker ut huvudet ur sin åsiktsbubbla och upptäcker att de åsikter som de har tillskrivit en idol endast var ytliga projektioner.

   Svara
   • Olof

     /  10/14/2018

    Precis. Och jag slås också av deras sjuka personfixering – att ‘han var ett geni’ och ‘nu är helt lost’. Istället för att han hade lite åsikter jag gillade, nu har han åsikter jag inte gillar.

    Det är ärligt talat rätt mycket borderline över det. Typiskt svartvitt tänkande, sätter upp människor på en pedistal ena stunden sedan står de helt plötsligt inte ut med dem.

    Svara
 21. hllviken

   /  10/14/2018

  Svara
 22. G

   /  10/14/2018

  Svara
 23. G

   /  10/14/2018

  Svara
  • Motkraft

    /  10/14/2018

   Mattias Ekenberg vill inte inse att flera av hans vänner röstat på SD. I hemlighet eftersom Mattias Ekenberg resonerar som han gör.

   Svara
  • G

    /  10/14/2018

   Denna typ av twittrande verkar vara hans grej….

   Svara
   • Ivar L

     /  10/15/2018

    Tvärtom, om Arpi inte skall skriva så blir det mindre intressant att läsa.

    Svara
   • Att prenumerera på en tidning är väl som att lyssa på ”talk radio” i USA på 90-talet: man är minst medelålders.

    Svara
 24. G

   /  10/14/2018

  Svara
 25. G

   /  10/14/2018

  David: ”Gymnasielärare. Dödstrött på polarisering och förenklingar i det offentliga samtalet.”

  Svara
  • lensof

    /  10/14/2018

   Det roliga är att läraren David är lärare i svenska och filosofi….

   Detta med en sån formidabel förmåga att uttrycka sig. Det rika ordförrådet. De djupa tankarna. Den vidsynta diskussionen och de öppna perspektiven.

   Man kan säga att han personifierar den svenska skolans utveckling.

   Svara
 26. G

   /  10/14/2018

  Läst igenom hela tråden och kan konstatera att män som hatar kvinnor inte syns till.

  Svara
 27. G

   /  10/14/2018

  ”Mens-bidragen under lupp

  Jag har kollat upp några av de projekt som Jämställdhetsmyndigheten gett en massa pengar. Mest omtalade av dem är redan mensprojektet. Tyvärr har jag erfarenhet av att läsa bidragsansökningar sedan flera år så numera blir jag inte ens förvånad.”
  https://uvell.se/2018/10/12/mens-bidragen-under-lupp/

  Svara
  • Pelle2

    /  10/15/2018

   Jennifer Wegerup på Expressen skriver ett bra inlägg där hon kritiserar menscertifieringen och menskonst för att det reducerar kvinnor till offer för deras kroppfunktioner.
   Hon skriver bl.a följande:
   ”Tanken att kvinnor flera dagar, kanske en hel vecka, varje månad är lågpresterande och oberäkneliga är förödande”.
   https://unv.is/expressen.se/kronikorer/jennifer-wegerup/nej-vi-ska-inte-prata-mer-om-mens-utan-mindre
   Med tanke på hur många kvinnor det är som har kritiserat menscertifieringen kan man ju hoppas att detta är början till slutet för radikalfeminismen…

   Svara
 28. G

   /  10/14/2018

  ”Schulmania: Ulf Kristersson visar till slut sitt rätta ansikte

  Vi borde sett det här komma. Att vi var så naiva.

  Den där valnatten, när Ulf Kristersson höll sitt segertal efter sin valförlust. Moderaterna hade backat mest av alla partier, alliansen hade just förlorat i mandat mot de rödgröna, och ändå stod han där och sa att det rimligaste nu är att alliansen tar över makten. Det var så otäckt och skevt. Vi borde ha förstått att den här typen av vantolkningar av ett valresultat tyder på en makthunger som går utöver allt vi tidigare sett. Det här är något annat.

  Vi borde sett det i Kristerssons blick de där första dagarna, hans sammanbitna, passivt aggressiva sätt att prata om en verklighet som fanns bara i hans i huvud. Alla tecknen som vi borde regerat på. Det höjda tonläget. Hur han med stort patos pratade om den alliansregering som ju var dödsdömd från början. SD lovar rösta ner den, de rödgröna lovar rösta ner den – och ändå har han fortsatt, gravallvarliga utfästelser om hårt arbete och att ta ansvar för landet. Som om det var något i grunden fel med honom, en oförmåga att läsa av världen. Små, små tecken på att något inte står rätt till, och ändå var det omöjligt för många av oss att fästa oron vid ord.

  Bara en ruskig känsla: det är nåt som inte stämmer med den här mannen.

  Det var väl först när han skrev det där kusliga Facebookinlägget på fredagen som vi förstod att han är ett rovdjur, att makten efter hunger är starkare hos honom än vi någonsin kunnat tro. Han skrev det svart på vitt när han beskrev alternativen för vilka som ska leda landet. Alternativ 1: Alliansen, med Kristersson som statsminister. Alternativ 2: Kristersson som statsminister tillsammans med två Allianspartier. Alternativ 3: Moderaterna tar makten tillsammans med ett annat alliansparti. Inne i Kristerssons hjärna bubblar det alltså av alternativ, och alla för honom till makten. Ingen gång under den här tiden har det föresvävat honom att de som faktiskt vann valet skulle ges möjlighet att bilda regering.

  Facebook-inlägget ger svart på vitt att han alltså nu är beredd att ta KD i hand och gå till SD. Nu vet vi. Han ska gå hela vägen. Han är beredd att bränna broar, svika löften, skita i allt. Kosta vad det kosta vad vill – han ska in. Han hade nog tänkt sig att ett mjukt maktövertagande var att föredra, men han tycks inte vara rädd för att nu göra det med våld.
  …[..]..
  Kristersson är nära nu, och han visar till slut sitt rätta ansikte. Det är en sliten liknelse men jag kan inte sluta tänka på det där slemmet i Sagan om ringen som kryper omkring och lismar för allt och alla, men när han får syn på ringen så blir han jävulen.

  Både C och L meddelar att de inte är beredda att släppa fram Kristersson och KD till en SD-stödd regering. Men det spelar ingen roll. Rovdjuret grinar till och gör en ny plan. Han ska fram. Han ska in. Han ska upp, till toppen. Han släpper inte det här. Aldrig i livet.

  Snart är den hans – makten. His precious.”
  https://www.expressen.se/kronikorer/alex-schulman/ulf-kristersson-visar-till-slut-sitt-ratta-ansikte/
  https://web.archive.org/web/20181014081647/https://www.expressen.se/kronikorer/alex-schulman/ulf-kristersson-visar-till-slut-sitt-ratta-ansikte/

  Hahahaha, åh jösses.

  Svara
  • Pelle2

    /  10/14/2018

   Och Löfven är inte ett dugg intresserad av makt antar jag att Schulman menar…
   Det är väl en självklarhet att en partiledare vill ha makten. Om man inte vill det så
   skall man inte vara partiledare.
   Om inte S vill regera ihop med V eller vara beroende av V så är dom inte det största blocket.
   Det var väl det Kristersson menade när han sa att Alliansen var större än vänsteralternativet.

   Svara
  • Vilket bravurnummer! 😀

   * visar till slut sitt rätta ansikte
   * sammanbitna, passivt aggressiva
   * höjda tonläget
   * stort patos
   * gravallvarliga utfästelser
   * oförmåga att läsa av världen
   * tecken på att något inte står rätt till
   * en ruskig känsla
   * han är ett rovdjur
   * makten efter hunger [!!!]
   * bränna broar, svika löften, skita i allt
   * visar till slut sitt rätta ansikte [igen!]

   Finns det någon som läser detta och tar det på allvar?
   Det har länge varit dags för medicinering.

   Svara
 29. G

   /  10/14/2018

  Svara
  • Motkraft

    /  10/14/2018

   Det är ju dessutom helt omöjligt att sätta betongklumpar vid varje ställe där människor kan samlas. Vartenda busshållplats i hela landet tex.

   Nu är det också omöjligt att förutse vilka som kommer att begå terrordåd. Men ett riktigt gränsskydd, direktavvisning om inte kommer från land i krig, snabbare handläggning, effektiv utvisning av de som får avslag, slut på dispenser vad gäller kraven för anhöriginvandring, identifiering med fingeravtryck och DNA är nog bra mycket effektivare än att försöka ställa betongblock överallt.

   Svara
   • Rikard

     /  10/14/2018

    Hej.

    (Supra)nationellt övervakningsnät för alla motorfordon, där alla data loggas i realtid och samkörs mot telefondata. Bränsleförbrukning, hastighet, destination, ETA, med mera kan användas som ett ‘lås’ i fordonets färddator – logga uppgifterna före färd för att få starta fordonet, och betala avgift/böter vid för stor avvikelse (t ex att svänga förbi affären på vägen från jobbet utan att ha loggat detta från start). Teknologi och infrastruktur för realtidsbevakning av alla fordon är inte sci-fi utan en fullt reell möjlighet här och nu.

    För den som äger makten är det dessutom betydligt mer användbart och lockande än klassiskt polis- oh underrättelsearbete gentemot terrorister och andra brottslingar.

    Av säkerhetsskäl är registret jag skisserat ovan inte tillgängligt för allmänheten, och av säkerhetsskäl är vissa personer undantagna från registret.

    All teknologi används alltid till gränsen av sin prestanda, och med ökande mängd teknologi och ökande prestanda ökar ökningsgradens ökning.

    Tänk som en person med makt utan ansvar; som ett barn med ett brännglas och en myra…

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
 30. G

   /  10/14/2018

  Svara
 31. G

   /  10/14/2018

  Också Irak…

  Svara
  • Våra skattepengar, gott folk.
   Våra skattepengar stöder precis det här. Och inte ett ord utom från Ledarsidorna.se.

   Svara
  • Cain

    /  10/15/2018

   Detta gör så fruktansvärt jävla ont att läsa. Ren och skär ondska. Fy fan!

   Tror ni detta kommer fördömas tydligt och kraftfullt av hbtq-rörelsen? Att aktivister kommer skicka officiella protester? Inte!? Nej, inte jag heller tyvärr. För det skulle antagligen spela SD i händerna och vara rasistiskt på något sätt.

   Eftersom Irak sitter med i FN’s Human Rights Council kanske något händer där då? Inte? Nej, tror inte det heller.

   Svara
 32. Motkraft

   /  10/14/2018

  De är verkligen en masspsykos. En av de smartaste personerna jag känner delade denna och författaren får naturligtvis en massa ryggdunkar. Kommenterar punkterna som skulle göra SD till ett Nazistiskt parti

  1. Skapad hotbild. Hallå, var har Peter Robsahm varit de sista åren?

  2. Enkla lösningar. Minskad invandring löser inte allt och det har ingen påstått. Massiv arbetslöshet, avgrundsdjup bostadsbrist och helt avsaknad av fungerande integration kanske ändå motiverar att stoppa massinvandringen.

  3. Den egentliga agendan. Tar valda exempel vad tokstollar sagt, även utanför SD, och tillskriver dem till SD som parti.

  Sedan lite rundgångsbevis. Eftersom SD är Nazister så vill de när får makten införa diktatur.

  Om Jomshof sagt det som citeras så är det klumpigt uttryckt. Men rätt självklart att ett parti i majoritet kan driva sina frågor på ett annat sätt.

  Och stycke 3 passar lika bra på Vänsterpartiet 😉

  4. Föraktet för svaghet. Anekdotisk bevisföring utifrån vad en enskild SDUare säger till en reporter.

  Svara
 33. MiT

   /  10/14/2018

  Svara
 34. hllviken

   /  10/14/2018

  Svara
 35. G

   /  10/14/2018

  ”Flygpassagerare stoppade utvisning av somalisk våldtäktsman från Storbritannien

  Flygpassagerare har stoppat ännu en utvisning, denna gång från Heathrows flygplats i Storbritannien. Nu avslöjas emellertid att den somaliska man som skulle utvisas deltagit i en gruppvåldtäkt.”
  https://nyheteridag.se/flygpassagerare-stoppade-utvisning-av-somalisk-valdtaktsman-fran-storbritannien/

  Svara
 36. G

   /  10/14/2018

  ”109 kommuner ger nyanlända migranter förtur i bostadskön

  Störst chans att gå före i svenska bostadsköer har nyanlända migranter, enligt Hem & Hyra. Anledningen är framförallt en lag från 2016 som tvingar kommuner att ta emot migranter trots bostadsbrist.
  ..[..]..
  Ekerö bostäders dåvarnade VD Mats Viker varnade för konsekvenserna när lagen infördes.

  – Risken är stor att alla lediga lägenheter kommer att gå till nyanlända i år, sade Viker till Hem & Hyra.

  – Det är klart att vi ska hjälpa utsatta människor som flytt från krig men samtidigt har vi 4 000 personer som står i bostadskön och inte får någon lägenhet. Jag tycker synd om dem, tillade han också.

  Enligt Hem & Hyra hotades Viker till livet för sina kommentarer.

  Hem & Hyras enkät visar att nyanlända migranter var den grupp som fick förtur i bostadskön i flest kommuner. Den näst största gruppen som fick förtur var människor som fått arbete i kommunen, medan hemlösa bara fick förtur i 23 kommuner.”
  https://nyheteridag.se/109-kommuner-ger-nyanlanda-migranter-fortur-i-bostadskon/

  Svara
 37. ”Jannie”!

  Svara
 38. G

   /  10/14/2018

  ”Islamister jobber på spreng for å påvirke barn og unge med skadelig propaganda. De lærer folk å hate.

  Vi har ikke råd til å lukke øynene.

  Nabolandet vårt (Sverige) har altså endt opp i en situasjon der man kan drive friskoler med statlige midler samtidig som man rekrutterer til en av verdens verste terrororganisasjoner.”
  https://www.aftenposten.no/meninger/kronikk/i/EoMdaK/Islamister-jobber-pa-spreng-for-a-pavirke-barn-og-unge-med-skadelig-propaganda-De-larer-folk-a-hate–Andreas-C-Halse

  Yes! Norrmännens Sverigebild blev bättre nu igen! Skriv mer om Sverige kära ni!

  Svara
 39. G

   /  10/14/2018

  facebook.com/ivar.arpi/posts/10155769128221218

  Svara
 40. G

   /  10/14/2018

  Hmmm. Mja, inte så stora skillnader ändå.

  Svara
  • Grodan Boll

    /  10/15/2018

   Så när som hacket AfD bland damerna.

   Svara
 41. G

   /  10/14/2018

  Kvällens Agenda 21.15 handlar om…

  ”Moderatledaren Ulf Kristerssons ultimatum till allianskollegorna. Om de inte vill vara med är han beredd att bilda regering själv. Analys och kommentar i ”Agenda”. Följ med till Skåne, Sveriges Bayern, där moderaterna är både starkare och mer konservativa än på riksplanet. Hör utrikeskorrespondenterna Christian Stichler från Tyskland och Hanne Fokdal Barnekow från Danmark om den svenska regeringsbildningen. Flera misstänkta ryska spionoperationer har blivit avslöjade och exponerade. Ser vi en ny strategi från Europa och USA? Intervju med Alina Polyakova, amerikansk expert på rysk utrikespolitik och desinformation.

  Programledare: Anders Holmberg.”

  Svara
 42. G

   /  10/14/2018

  ”Medan extremfeministerna i F! hycklar vidare far allt fler flickor illa i Sverige”
  http://katerinamagasin.se/medan-extremfeministerna-f-hycklar-vidare-far-allt-fler-flickor-illa-sverige/

  Herregud vilket extremistiskt tomteparti, så glad att Fi inte kom in i riksdagen, som om det inte är tillräckligt rörigt som det är redan nu.

  Svara
 43. G

   /  10/14/2018

  ”Akutpersonal tränar sig i självförsvar

  Våldet och hoten ökar mot personalen på akutmottagningen i Kalmar. För att möta utvecklingen har delar av personalen valt att på fritiden utbilda sig i självförsvar.”
  http://www.ostrasmaland.se/kalmar/akutpersonal-tranar-sig-i-sjalvforsvar/
  https://web.archive.org/web/20181012114903/http://www.ostrasmaland.se/kalmar/akutpersonal-tranar-sig-i-sjalvforsvar/

  Svara
 44. På rätt sida i historien
  https://ledarsidorna.se/2018/10/pa-ratt-sida-i-historien/
  ”Förutom den svekdebatt som nu blommat upp hos Alliansväljare visar framför allt inte Jan Björklund att han förstått allvaret i situationen.
  […
  Liberalerna är historiskt det parti som aldrig haft bruna eller svarta löss i sin fana. […] Denna tradition bryter nu Jan Björklund.
  […]
  Aftonbladet är ett typexempel på den nya antisemitismens möjliggörare. Apologeterna. De som anser att det går att vara lite antisemit. Att det nog inte är så farligt ändå så länge antisemitismen kommer från rätt avsändare.”

  Precis som med rasism, kvotering efter kön och så vidare.
  ”Kanske kan vi använda detta som ett verktyg. Vi är ju goda. Det går säkert bra.”

  Svara
 45. Gorby

   /  10/14/2018

  Svara
 46. Vic

   /  10/14/2018

  En kul sak med detta är att L har grävt sin egen grav och nu står på kanten till den. Det är förmodligen over and done med dom. Möjligen finns en utväg om Björklund offras som syndabock. Han har bokstavligen gått till val på ”mindre sosseri” och ”mot extremism”, men har nu bekänt färg.

  En sak som vore kul (men inte kommer hända) är om M och KD skulle ingå ett konservatict block med SD. Det skulle lämna C och L kvar i mitten åt sitt öde, aldrig riktigt blå och aldrig riktigt röda. Efter omständigheterna förtjänar de det.

  Svara
  • Melmac

    /  10/15/2018

   Det hade varit det bästa, för då hade man sett hur fullständigt meningslösa C och L är. C hade krympt till runt 5% och L hade utraderats.
   Tyvärr kommer detta inte att hända för Uffe är en mes som inte vågar sätta ner foten!

   Jag tror Löfven kommer att ställa sig till förfogande och låta riskdagen rösta om det. Då får C och L bekänna färg. M och KD kommer kunna säga nej, trots att de då beter sig precis på samma sätt som de anklagar Löfven för. C och L kommer att få ett helvete hur de än gör!

   Säger de nej till Löfven så har de ställt till det ordentligt, de vill inte släppa fram någon av alternativen. De vill inte släppa fram Uffe själv eller med KD, de vill själva vara med. De gör precis samma sak som SD, kräver inflytande.

   Säger de ja, sviker de sina väljare. De ville få bort Löfven och kan inte med rak rygg låta honom komma tillbaka till makten, med t.o.m. V i släptåg!

   Svara
 47. MiT

   /  10/15/2018

  Svara
  • Jonas

    /  10/15/2018

   I USA brann det 5.000 skolor varav 36% var anlagda => 1.800 anlagda bränder.
   I Sverige brann 667 skolor varav 64,3% var anlagda => 429 anlagda bränder.

   I USA finns det ca 98.800 skolor
   I Sverige finns det ca 6150 grund och gymnasieskolor.

   I USA brann ca 1,8% av skolorna.
   I Sverige brann ca 6,9% av skolorna.

   Svara
 48. Ivar L

   /  10/15/2018

  Det här är faktiskt helt otroligt, att man blir utesluten ur fackförbund i Sverige 2018 om man har fel partisympatier:
  https://nyheteridag.se/professor-underkanner-transports-forsok-att-utesluta-sverigedemokrat-strider-mot-vara-grundlaggande-rattigheter/

  Svara
 49. MiT

   /  10/15/2018

  *https://www.facebook.com/SVTHumor/videos/642911199437474/?__xts__%5B0%5D=68.ARCn4yeNhysaU6Refr2f9-xlYqV9KFlKQY6GArVJPIrFacYt7wHGntsL-7rzLyUzdWfhLBZCyQbjVSWb2J_eIGedI7eVr9yUKGKpAA1LeHkQLMwYwSU9ccX6pMbiK-PovNpMgUTibFYwmY_njFhlsNCLLQPonIDhrwLtT9P4SzHtAMwLFl-XwXmVyRHUnJYdYSiEuWb7QFBH6jZGsXBBpt0tpIenmGrrZ7e900vFu-RtkXDNjjNSnw&__tn__=-R*

  Svara
 50. Tino klockren som vanligt:

  Svara
 51. Svara
 52. Vill minnas att Rikard förutsåg precis den här utvecklingen:

  Svara
  • Rikard

    /  10/15/2018

   Hej.

   Kalla mig Cassandra?

   Krasst och cyniskt sett (dvs som en ekonom) så är institutioner billigare resursmässigt än LSS eller liknande. Humant kan man argumentera för institutioner istället för LSS eller privat alternativ då alla inte har råd med privat vård, och att kostnaden för LSS spenderad på institutioner räcker till mer åt fler.

   Vi har dock empiri i frågan. Vi vet hur socialdemokratin, utan kritik eller ifrågasättande av andra partier, historiskt skapade institutioner för både barn, vuxna och gamla; institutioner som om de varit fängelser renderat Sverige svår kritik från såväl FN som Amnesty International. Övergrepp, våldtäkter, framtvingade aborter, misshandel, stölder, bedrägerier, svält, och pennalistiska bestraffningar – och vittnesmål från interner eller anhöriga intet värda, då internernas ord sågs och ses som mindre trovärdiga och de anhörigas som jäviga. Man kan fråga sig, och bör fråga den som försvara det hela, varför personalens ord aldrig ansågs jävigt.

   LSS fungerade utmärkt initialt, även om reformen var dyr. LSS hade kunnat fungera än bättre om skattesystemet och därför finansiering gjorts om så att den som fött ett barn med behov av tillsyn, eller med en annan anhörig med dylikt behov, själv kunnat hyra den hjälpen, eller själv kunnat välja vårdboende. Endast för de helt ensamma, övergivna och hjälplösa hade någon form av offentlig institution kunnat behövas och då en öppen sådan med full insyn för omvärlden.

   Som en parallell och tangent: vi lever i ett land där majoriteten män och kvinnor anser att det är moraliskt rättfärdigt att abortera ett foster – ett blivande barn – om fosterdiagnostik påvisar vissa handikapp. Om det är kultur, natur eller betingning eller narcissistisk lättja som ligger bakom spelar mindre roll – majoriteten av oss anser (o)medvetet att den som är handikappad (särskilt om det påverkar eller verkar påverka hjärnfunktionen) är mindre värd som människa.

   Klart är att en illegal invandrare, eller en livslång brottsling som plundrar gamla, sjuka och svaga är mer värd än ett barn som inte gjort annat än råkat födas fel.

   Om historien om hur Sveriges oönskade barn behandlats, ännu behandlas och kommer att behandlas någonsin skrivs är det en skam som inte står Förintelsen långt efter.

   Jag har under min yrkesgärning suttit i möten rörande elever med diverse kognitiva funktionsvariationer (som det heter numera – säger du handikapp så är du ond…), och genomgående är att kvinnorna med sina öppna hjärtan som arbetar med dessa är av två slag: de som pratar om brukare, klienter och enheter, och de som pratar om människan Johan, eller Anna, eller Momme (Mohamed). De förstnämnda pratar om personen, även i dennes närvaro, även när denne har normal eller över normal IQ, ja även när personen själv blandar sig i samtalet fortsätter de att prata med läraren (jag), socialsekreteraren, logopeden, kuratorn, psykologen, och skolsystern.

   För en sådan människa som de kvinnorna (det är nästan alltid kvinnor är min erfarenhet) skall objektet sitta still, vara tyst, inte vålla besvär – och alla former av egen vilja eller egna åsikter är besvär – och äta sin medicin och titta på sin TV/dator. Som De Lyckliga Kompisarna skaldade en gång i tiden:

   [https://www.youtube.com/watch?v=V5Yn5_VMEgU]

   Jag har tyvärr inga råd att ge – utom ett: den som är tonåring eller vuxen som är i kontakt med vården för utredning av möjlig Adhd, ADD, eller autism – se till att skaffa körkort och att gå klart gymnasiet först. Berätta aldrig för någon om diagnosen, utom för sådan vårdpersonal som har tystnadsplikt. Framförallt: gå aldrig med på att F-kassa eller Af eller andra myndigheter får dela information om ärendet. Kräv att alla sådana förfrågningar skall göras skriftligen i tjänsten och att förfrågan undertecknas samt att den är strikt specifik. Rutinen är nämligen att begära en ospecificerad och obegränsad fullmakt för informationsdelning carte blanche. Gå aldrig med på det – en av mina fd. elever har berättat om hur denne efter direkt krav från Af lämnat in en kopia av sin journal, komplett med allt utredningsunderlag och psykolog respektive psykiatrikers anteckningar. Endast en person på Af skulle ha tillgång till materialet som skulle återlämnas utan att ha kopierats.

   När eleven ifråga mer än tremånader efter inlämning begärde att få tillbaka handlingarna var de försvunna. Vem som hanterat dem, och vem slarvat bort dem kunde inte fastställas. Af:s respons var ”Ojdå, ja sånt händer ibland.”

   Med ursäkt för en smula OT – Obligatorisk Textvägg,

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Ett skrämmande reportage ”inifrån.” Hade bara aningar om hur illa det är.

    ”majoriteten av oss anser (o)medvetet att den som är handikappad (särskilt om det påverkar eller verkar påverka hjärnfunktionen) är mindre värd som människa.”

    Vi ser idag ett ständigt ifrågasättande av meningsmotståndares mentala hälsa. Bådar inte gott.
    Om något har normaliserats, så är det S som gjort det.

    Svara
   • invaderace

     /  10/16/2018

    Du har helt rätt och dessa råd måste följas till pricka om man inte vill orsaka sitt barn enorm skada.
    * Undvik diagnoser i stil med ADHD, Asperger etc. Som Rikard skriver, barnet blir aldrig av med det.
    * Diagnoser i stil med dyslexi är ok.
    * Om barnet får en diagnos, undvik psykofarmaka på alla sätt möjliga! De långsiktiga konsekvenserna och hur de påverkar barnets liv som vuxen är höljt i dunkel.

    Svara
 53. Morenius: ”Sveriges invandringspolitik – handlingsplan i en ödesfråga”
  https://fredricmorenius.wordpress.com/2018/10/07/sveriges-invandringspolitik-handlingsplan-i-en-odesfraga/
  ”Den process Sverige genomgått de senaste 50 åren är unik i mänsklighetens historia. Det låter absurt storslaget, eller hur? Aldrig någonsin tidigare har ett territoriums befolkningssammansättning på så kort tid ändrats i så stor omfattning, med en blandning av folkgrupper som är så värdemässigt och kulturellt avlägsna varandra. Det är närmast brutalt att lägga fram det så. Men är det osant? Nej.”

  Svara
 54. Svara
 1. När alla vännerna gått hem, Allijangsen Edition — WTF? – Life, Death and all between
 2. Smått och gott från 2018, del 5 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: