DN faktagranskar och kommer fram till att DN är högerextrema och populistiska

Då har DN varit igång och faktagranskat igen. Det gick väl sådär den här gången. Också.

Det man granskade var ett meme!! där det stora antalet anlagda skolbränder nämndes och man kom fram till att det inte alls var sant att det är flest antal skolbränder i Sverige men att det var ÖVERLÄGSET flest per capita. Som om någon trodde att det antalsmässigt brann flest i Sverige…

Men faktagranskade, det gjorde man

DN själva publicerade i aug en artikel att antalet anlagda skolbränder ökade. Sen faktagranskade man och kom då fram till att det inte alls var sant utan att det bara är hittepå som sprids på populistiska och högerextrema sajter.

DN har alltså faktagranskat och kommit fram till att DN och TT (som artikeln om bränderna var skriven av) bara är populistiska och högerextrema sajter som sprider hittepå. Den såg man inte komma.

Hela ”granskningen” är så tramsig att den ligger i nivå med kacklet om att den där med fyra fruar skulle FÅ ett hus i Nacka när alla normalt intelligenta begrep att det handlade om att få besittningsrätt och inte om att få äganderätten till villan (eller var det villorna…?) till skänks.

Granskningen blir ännu tramsigare när man konstaterar att

Men menade verkligen DN 2009 att 9 miljoner svenskar åt mer godis än vad en miljard kineser gjorde? Mer än vad 80 miljoner tyskar gjorde? Mer än vad 60 miljoner britter gjorde? Mer än vad ca 320 miljoner amerikaner gjorde?

Eller är det underförstått att det handlade om per capita…?

Sen har Centerns kommunikationschef varit igång också. Han brukar kalla folk för nazister och rasister hit och dit, sen när folk protesterar så blockar han dem bara. Mycket obehaglig typ! Men vad är det han skriver? Det är minsann lite antisemitism som tittar fram.

De försöker dölja den väl men till slut så spricker ytan och den säger ”tittut”. På så vis är andra mer ärliga, de är öppna med att de är antisemiter och kallar Bonnier för ”judarna”, de kallar alla som råkar vara en jude för ”juden”, de anser öppet att judarna har en blodsbunden åsiktsgemenskap och agenda osv. De som gör så vet man var man har i alla fall. Såna här där det vanligtvis döljs effektivt under bombmattor av attacker på andra med ”rasist”, nazist” fascist” osv är värre eftersom de är falska.

Och jo, det är antisemitism som tittar fram. Han vill dessutom använda den som ett vapen i kampen mot ett annat parti, dvs försöka diktera villkoren för vad de ska publicera. Tweeten handlade om PM Nilsson på Di.

Och självklart så gillade minister Strandhäll haveriet. Hon är gränslös. Spännar har tagit bort tweeten efter ett dygns vildsint försvar av den och bett om ursäkt.

Mer från DN

De har tagit på sig sina magiska glasögon igen och subtilt jämställer 2:a världskrigets fasor med dagens flyttingar som asylshoppar sig till bästa bidragsalternativet.

SVT:s korrespondent i USA, Carina Bergfeldt, får sig en känga.

Hennes ton i rapporteringen av Trump pendlar hela tiden mellan illa dolt hån och illa dolt förakt. På twitter lägger hon okommenterat ut klipp på en man som går ner på knä i protest mot Trump under en ceremoni. Hon går ut och intervjuar demonstranter och frågar dem om de fått betalt, som Trump hävdar. Det här är så klart inte journalistik, utan aktivism och närmast satir, vilket känns märkligt att SVT:s korrespondent ägnar sig åt, ens på twitter, särskilt med tanke på hennes skriande uppenbara anti-Trump-bias.

Hennes ton gentemot de aktivister som protesterar mot honom och medier som bedriver öppet krig mot honom och hans administration är i gengäld storögt beundrande.

Ganska träffande beskrivning av Bergfeldt faktiskt.

Hon var aktiv för ca 3 år sedan också.

Hon och Ekström på Sydsvenskan konspirerade för fullt på twitter.

En skola som hade avtal om islamisk lag, det är skolan som heter ”Vetenskapsskolan” som hade det. Den som upptäcker detta är såklart inte Skolinspektionen som besökt skolan flera gånger.

Lägg ner omedelbart och leta med lupp efter åtalspunkter som kan vara möjliga i deras verksamhet, finna garanterat massor av grejer man kan rota i. Om man vill. Men det vill man nog inte eftersom man inte vill vara ”islamofobisk”.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

71 kommentarer

 1. Hypocrita

   /  10/15/2018

  Den där ”Per Capita” verkar vara en konstig typ. Finns inte kvar några register, men verkar ändå alltid ha ett finger med i spelet överallt……
  Lika fascinerande är många (de flesta) journalisters oförmåga att se skillnaden på ”procent” och ”procentenheter”.

  Svara
  • Hypocrita

    /  10/15/2018

   Edit: ‘Finns inte i….’

   Svara
  • Vic

    /  10/15/2018

   Oförmåga vet jag inte om det är. Jag skulle tro att det snarare är frågan om selektiv varseblivning som inarbetats som ett resultat av 12 års jakt på rasister.

   Svara
   • De människor som jobbar med detta kan därtill läsa Orwell och förfäras, utan att inse att de sysslar med samma sak. Hjärnan är konstig!

    Svara
  • Noger

    /  10/16/2018

   Jag tror att Pär Capita emigrerade samtidigt som man insåg att BNP-statistiken ser jättedålig ut om han är med.

   Svara
   • Han har numera ett stort företag som tillverkar livsmedelsförpackningar i Italien.
    Har bytt namn till Per Alimentare.

    Svara
 2. MiT

   /  10/15/2018

  Svara
  • Hur länge förblir han ”LO-ekonom”?

   Svara
  • Vic

    /  10/15/2018

   Få saker gör mig så irriterad i Sverige som bostadssituationen. Alla av oss är inte sugna på att köpa en bostadsrätt och har för den delen inte ”feta plånböcker” heller. Då ska det dock mycket till om man ska få hyra i närheten av där man jobbar om man gör det i en större stad. Att ungdomar långt upp i 20-årsåldern bor hos sina föräldrar verkar inte särskilt ovanligt längre (uppochnervända landet; när ungarna är små ”bor” de på dagis, när de är vuxna bor de hos föräldrarna).

   I Västerås t.ex. har kommunala bolaget byggt den omtalade ”Parkflygeln” ett modernt och lite exklusivt hus med skyhöga hyror. Så höga att få har råd att betala – förutom de som får lägenheten betald av Socialkontoret, 44% av de boende. Inte för att det här nödvändigtvis har med förtur eller med nyanlända att göra. Jag vill bara illustrera hur oerhört skev marknaden är. Mer om det här: https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=112&artikel=6786768

   Och så tror folk att hyrorna ska bli högre om man avreglerar hyresmarknaden.

   Svara
  • G

    /  10/16/2018

   Svara
   • lensof

     /  10/16/2018

    Denna segregering är dock väldigt bra för dom som vill ha Rolexklockor utan att betala för dom. En trappuppgång på Östermalm är då en guldgruva med lite hotfulla vapen. Där jag bor skulle klockutdelningen vara bedrövlig, den skulle inte finansiera en öl.

    Svara
 3. MiT

   /  10/15/2018

  Svara
  • Statusfråga? Har man ”klienter” så är man inte ”fångvaktare” utan har kanske något slags serviceyrke med medelklasstatus och beteendevetarutbildning.
   Bortsett från att man när som helst kan bli stucken med en improviserad kniv, förstås.

   Svara
  • Vic

    /  10/15/2018

   vill man ha en finare ord än fånge kan man gott säga ”delinkvent” istället, men ”klient” känns missvisande.

   Svara
 4. MiT

   /  10/15/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  10/16/2018

   En bok om statistik. Inte konstigt det blir som det blir.

   Svara
  • Pether

    /  10/16/2018

   Det är ju nästan som att bibliotekarier är politiskt indoktrinerade…?

   Svara
 5. MiT

   /  10/15/2018

  Svara
  • Ser ordet ”meritokratisk” i bakgrunden. Kan det vara så att genusstudier inte hjälper så mycket när man vill vara ingenjör eller företagsledare?

   Nej, det är nog bara ingenjörer som inte kan bedöma genushalvgudars kompetens.

   Svara
  • Rikard

    /  10/16/2018

   Hej.

   Hur många autister sitter det i bolagsstyrelser?

   Det är väl minst lika relevant som könet, då den autistiska hjärnan arbetar (enkelt uttryckt) en smula annorlunda.

   Vad händer om en styrelsemedlem byter kön? Får denne sluta då? Blir denne mer eller mindre kompetent?

   Så många frågor, så få journalister som vågar ställa dem och än färre genustroende som vågar försöka besvara dem.

   Men så handlar feminism endast om att skapa privilegier åt en liten klick kvinnor från överklass och överakademiserad medelklass.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
  • Pelle2

    /  10/16/2018

   Fortfarande färre män inom vård, skola och omsorg men framförallt inom det genusindustriella komplexet och fortfarande färre kvinnor inom renhållning, gruvarbete, och bygg, Problem någon ??

   Svara
 6. hllviken

   /  10/15/2018

  Svara
 7. weasel

   /  10/15/2018

  ”Svenskarna äter mest godis i världen”
  Hahaha.
  Fy fan vilken lögnaktig journalistik DN ägnar sig åt. Dom sprider verkligen fake news.
  Sanningen är att amerikanerna äter 3,3 miljarder kg godis per år, medan svenskarna endast äter 170 miljoner kg godis per år.
  Av detta kan vi dra slutsatsen att amerikanerna äter nästan tjugo gånger mer godis än svenskarna.

  DN´s påstående är därför
  Faktiskt Helt Falskt.
  : /

  För den delen undrar man ju lite över nivån på journalistskolan när dom inte ens känner till metoder som man använder på lågstadiets statistikkurser…

  Svara
  • Joy

    /  10/16/2018

   Lögn, dikt och förbannad statistik, är ett känt komparativt uttryck.

   Svara
 8. Ivar L

   /  10/16/2018

  Jag brukar propagera mot antisemitism men Ola Spännars uttalande tycker jag inte kvalar in under den rubriken faktiskt. Däremot är det väl sisådär lagom klumpigt och klantigt ändå men…
  OM man faktiskt anser SD är nazister är det väl helt naturligt att undra vad en ägarfamilj med judisk bakgrund tycker om att en av de tidningar som man har i sin ägo propagerar (nåja, men i alla fall) för dessa nazister. Visst, ägare lägger sig inte i det dagliga redaktionella arbetet vare sig hos Bonnier eller någon annan men det betyder ju inte att de struntar i det. Om de ogillar en chefredaktör lär den inte bli långlivad t.ex.

  Svara
  • weasel

    /  10/16/2018

   Är beredd att instämma. Även om det kanske är lite väl nordfrontigt av Spännars att dra in ägarkoncernen i det hela….

   Sedan kan man ju spinna vidare på Spännars resonemang- och då kommer man till…;
   Undrar vad som sägs på släktmiddagarna hos familjen Wolodarski om det faktumet att Peter Wolodarski är Chefredaktör för en tidning som inte ser några som helst problem med att partier samtalar med ett parti med kommunistkopplingar.
   Det borde ju bli väldigt intressanta släktmiddagar med tanke på att Peters pappa flydde till Sverige på grund av det polska kommunistpartiet….

   Svara
   • Ivar L

     /  10/16/2018

    I Sverige tycker jag ofta ägarfrågor hamnar i skymundan utom när det gäller statligt ägande. Men ägande är fullständigt centralt, och då menar jag sannerligen inte att just judiskt ägande skulle vara något särskilt, utan allt ägande. Oavsett etnicitet är ägande en central maktfaktor i ett samhälle. Den som äger är den som avgör när det verkligen gäller. Alla andra är bara underhuggare och knektar om man vill förenkla något.

    Och definitivt, som du skriver, man bör problematisera DN:s märkliga blindhet för kommunism. En bevisligen lika farlig ideologi som nazism.

    Svara
  • Senior

    /  10/16/2018

   Jag tycker det är ännu mer beklämmande att benämna en vänstervriden ideologi som nationalsocialism, dvs. Nazism, som högerextrem, än att SD benämns som nationalsocialister.

   Det sistnämnda ligger bra mycket närmare sanningen än det första.

   Svara
   • Ivar L

     /  10/16/2018

    Gammal debatt. Benämningar är vad de är. Nazismen utvecklades från någon slags socialism till något annat och delar av ideologin är extremt konservativ. Nazism är väl egentligen vare sig höger eller vänster, skalan förmår ändå inte fånga allt väsentligt med enbart två dimensioner, det gör inte GATLAN heller.

    Svara
 9. MiT

   /  10/16/2018

  Svara
 10. MiT

   /  10/16/2018

  Svara
  • G

    /  10/16/2018

   Svara
  • Sune

    /  10/16/2018

   Snart tar de väl till riktigt hårda tag och plockar in Annie som får förklara att det är förbjudet att vara kriminell också.

   Svara
 11. MiT

   /  10/16/2018

  Svara
  • G

    /  10/16/2018

   Svara
   • Pelle2

     /  10/16/2018

    är ju roligt att en vänstermänniska beklagar sig över att bli stämplad som antisemit medan hennes åsiktsvänner stämplar alla sina åsiktsmotståndare som rasister..

    Svara
  • G

    /  10/16/2018

   Vänstern går verkligen bananas i trådarna, både i Strandhälls och Spännars tråd. Måste ta med denna, den är inte lite magstark för att komma från en så jävla uppblåst person som Lena!.

   Peters Lenas oförskämda utmålande av alla som inte hyser samma politiska uppfattning som hon själv som antisemiter rasister/nazister/fascister är oerhört oartigt och faktiskt är det rent förtal så de som ska beundras är alla som inte stämmer henne.”

   Många förtal har det blivit vid det här laget, Lena. Säkert tusentals.

   Svara
  • G

    /  10/16/2018

   Dessutom. Låt oss säga att Spännars senaste tweet om Bonnier hade skrivits av Björn Söder, hade Ola, Strandhäll och hela vänstersvansen som härjar i tråden FÖRSVARAT Björn på detta sätt, en SD:are!, och sagt att andra fultolkar och läser in fel saker ? Jag tror vi alla vet svaret på den frågan: aldrig i helvete!

   Svara
   • Ivar L

     /  10/16/2018

    Nu säger Spännars emot sig själv eftersom hans tweet om Bonniers släktmiddagar implicit antar att judar har att förhålla sig till vissa ideologier på ett sätt som gemene svensk inte behöver. Om judar helt och hållet vore svenskar skulle de inte ha minoritetsfolkstatus. Tänk att Björn Söders kommentar, som i grund och botten enbart befäster sådant som lagarna säger (att det finns minoritetsfolk vid sidan av majoritetssvenskarna) fultolkas ständigt och jämt.

    Svara
  • G

    /  10/16/2018

   ”Best of Ola Spännar

   En av de drygaste online som ändå påstås tillhöra det borgerliga blocket och som allra mest hedrar meningen “it’s okey when we do it” är Centerpartiets kommunikationschef Ola Spännar.”
   https://uvell.se/2018/10/15/best-of-ola-spannar/

   Svara
   • Senior

     /  10/16/2018

    Kan folk över huvud taget tvivla om begreppet sjuklövern efter att ha läst detta?

    Svara
   • Senior

     /  10/16/2018

    Väldigt intressant att Spännar här går ut officiellt som centerns talesman att de är ett socialliberalt parti, alltså en lite mildare form av socialism…..

    ……Sjuklöver……

    Svara
 12. G

   /  10/16/2018

  ”Researcher on men, masculinities, gender, and violence prevention. Educator & activist.”

  Svara
 13. G

   /  10/16/2018

  Svara
  • hllviken

    /  10/16/2018

   Detta gör mig arg och förtvivlad!

   Svara
   • Joy

     /  10/16/2018

    Starka ord, Höllviken! De går rakt genom skärmen och in i hjärtat på mig! Du berör mig med ditt starka engagemang! Heja dig! Puzz och kramizar och många handhjärtan till dig!

    Obs! Ironi!

    Svara
    • hllviken

      /  10/16/2018

     Bra människor som Peter Lincoln borde få stanna här efter 9 års strävsamt, hederligt leverne.
     Bra människor utvisas pga av bagatellfel medan Jordens värsta monster får vara kvar enligt maktelitens goda minne.

     Svara
    • hllviken

      /  10/16/2018

     Det är inte personen i fråga jag är engagerad i utan *systemet* som förstör vårt land mer och mer.

     Det är väl klart att jag blir upprörd!

     Svara
   • Ivar L

     /  10/16/2018

    Jag tillhör inte de som gråter. Det kan hända att det finns detaljer i lagarna kring detta som behöver ses över men i grund och botten tycker jag den som vill bli medborgare i landet har att se till detta själv. Det är ingen mänsklig rättighet att bli svensk oavsett om man kränger öl eller inte. Om jag åker till ett annat land och startar ett företag utan att ha koll på reglerna får jag också skylla mig själv. För i slutändan, med för slappa regler kring vem som får stanna i landet, kommer vi få en rad oönskade bieffekter när företag plockar in billig arbetskraft genom diverse kryphål orsakade av den där typen av tycka-synd-om-kampanjer påhejade av Timbro m.fl.

    Rena klara regler utan en massa undantag, stora krav för medborgarskap och eventuellt något slags grönt kortsystem enligt demokratiskt beslutade och fastlagda kvoter. Det är min åsikt i frågan.

    Svara
  • G

    /  10/16/2018

   ”Mamman dog – nu ska sexårige Denis utvisas

   Denis fyllde sex år i april – drygt en månad efter att hans mamma hittades död i en lägenhet i Södertälje.

   Den biologiska pappan har sagt upp vårdnaden, vilket gör pojken föräldralös.

   Nu har Migrationsverket bestämt att Denis ska utvisas till Ukraina, där han inte känner någon och förmodligen kommer hamna på barnhem.”
   https://www.expressen.se/nyheter/mamman-dog-nu-ska-sexarige-denis-utvisas/

   ”Utvisningen av Denis, 6 år: Migrationsverkets iskyla mot ett litet barn är ren och skär sadism

   Det är med bestörtning jag läser om 6-årige Denis som skyndsamt ska utvisas till Ukraina, eftersom hans mor är död och Migrationsverket anser att han saknar skäl att stanna i Sverige. Trots att den lille pojkens morföräldrar vill adoptera honom tycker alltså svenska statens Migrationsverk att barnet hellre bör placeras på barnhem i Ukraina. Är det en dålig fars? Vad är det som pågår i det fullkomligt vettvilliga landet Sverige? Har någon på Migrationsverket ens varit på ett barnhem i Ukraina? Det har jag, och den tillvaro jag såg där önskar jag att inga barn ska behöva ha.”
   http://katerinamagasin.se/utvisningen-av-denis-6-ar-migrationsverkets-iskyla-mot-ett-litet-barn-ar-ren-och-skar-sadism/

   Svara
   • Den som söker konsekvens i S och migränverkets handlande under årens lopp ser ett tydligt exempel här: slå bara den som inte kan försvara sig.

    Svara
 14. G

   /  10/16/2018

  ”Socialdemokrat i blåsväder för ”olämpliga” kommentarer – bland annat om judar

  19-årige Omar Al-Ganas fick flest personkryss i sitt parti Socialdemokraterna i kommunvalet i Hässleholm. Nu avslöjar sajten Samhällsnytt att Al-Ganas har gjort kommentarer på internet som han själv kallar ”olämpliga”. Partiet har bett honom att avgå.

  Omar Al-Ganas stod som nummer 14 på Socialdemokraternas lista till kommunfullmäktige i Hässleholm. Men i slutändan hade 19-åringen fått fler personröster än förstanamnet Lena Wallentheim.

  Även före valet visade Al-Ganas stor självsäkerhet. Till Kristianstadsbladet sade han att hans valresultat ”kommer att chocka medborgarna” och att han knappt behöver bedriva valkampanj i sitt hemområde.

  Nu avslöjar Samhällsnytt kommentarer som Omar Al-Ganas har skrivit och som han själv tar avstånd från. På sajten ask.fm fick han en fråga om vad han hatar mest. Då svarade han ”judar som äter äpple”, vilket kan vara en hänvisning till att judar äter äpple när de firar sitt nyår.

  En annan gång har han gillat en kommentar på Facebook från en person som hoppas att Donald Trump ”får nackskott”. När han på ask.fm får frågan om vad han skulle göra om han var osynlig, svarar han: ”Slagit sönder alla och dödat Israels och USAs president”.
  ..[..]..
  På Facebook skriver dock Omar Al-Ganas om saken: ”När jag var 13 år gammal uttryckte jag olämpliga kommentarer mot bl.a. judar, men även andra. Jag var ett barn då och hade inte format mina värderingar än. Idag är jag vuxen, med ambitionen och inställningen att alltid stå upp och arbeta för alla människors lika värde.”

  Sedan partiet fick nys om hans bakgrund har han blivit ombedd att avgå så att ledningen slipper utesluta honom. ”Styrelsen uppmanar honom nu att lämna samtliga uppdrag, då vi anser förtroendet vara förbrukat”, skriver Irene Nilsson, ordförande för S i Hässleholm, till tidningen Frilagt.

  Al-Ganas verkar dock inte ha för avsikt att lämna sin plats självmant:

  ”Är det rätt och logiskt att jag ska dömas utifrån mina handlingar som barn? Att hotas om uteslutning, utan någon förvarning? Att bli pressad för mitt engagemang på detta sätt? Jag har i många år visat, att jag absolut inte står för de åsikter jag uttryckt då. Främst genom mitt politiska engagemang, men även genom andra engagemang.”

  Men enligt Samhällsnytt stämmer det inte att han skrev kommentarerna när han var 13 år. Frågorna från ask.fm ska han ha besvarat när han var närmare 15. Inlägget om Israels och USA:s presidenter ska 19-åringen ha gillat någon gång under de senaste två åren.”
  https://nyheteridag.se/socialdemokrat-i-blasvader-for-olampliga-kommentarer-bland-annat-om-judar/
  https://samnytt.se/brorson-till-militanta-islamismens-ledare-vann-valet-at-s-jag-hatar-judar/
  http://www.frilagt.se/2018/10/15/s-uppmanar-omar-al-ganas-att-avga-asikter-i-strid-med-socialdemokratiska-varderingar/

  Svara
  • G

    /  10/16/2018

   ”– Jag var ett barn då och hade inte format mina värderingar än. Idag är jag vuxen, med ambitionen och inställningen att alltid stå upp och arbeta för alla människors lika värde. Därför valde jag 2017 att engagera mig politiskt, först i SSU, ungdomsförbundet och därefter i partiet, Socialdemokraterna, skriver han.

   Men en del av de inlägg Samhällsnytt publicerar är inte så gamla. Bland annat finns ett Facebook-inlägg från den 1 september i år, alltså bara en dryg vecka före valet, där han gillade en bild på sin farbror Abu Raad, imamen som pekas ut som ledare för den våldsbejakande islamismen i Sverige.

   I januari 2016, kort tid innan Omar fyllde 17, publicerade han en film om Trumps inreseförbud för muslimer till USA. En annan person skrev i en kommentar att han hoppas att Trump ”får nackskott”. Omar gillade kommentaren.

   I november 2015 kallade Omar bloggerskan Paow för åsna efter att hon uttryckt att hon ville stänga Sveriges gränser och gillade sedan kommentaren ”Vilken hora”.

   På Instagram har Omar Al-Ganas hyllat Irak, trots att hans föräldrar flydde därifrån: ”Vart jag än går representerar jag detta vackra land”. ”.

   Det är sinnessjukt att han går från att vara ett *barn* till att så sent som 2017 börja engagera sig politiskt i SSU/S till att året efter 2018 få flest personkryss i valet. Normalt är väl att man är med i ungdomsförbunden en längre tid och därigenom lär sig lite om hur politik fungerar osv osv. Hur mycket politiska erfarenheter har denna idiot hunnit lära sig mellan 2017 och 2018. Nog för att hans åsikter om judar, Israel, Trump och Paow passar utmärkt att ha som Socialdemokrat, men det var ju bara en del av alla hans problem, idioter som honom har inte i politiken att göra öht.

   Svara
   • Senior

     /  10/16/2018

    ”Det är sinnessjukt att han går från att vara ett *barn* till att så sent som 2017 börja engagera sig politiskt i SSU/S till att året efter 2018 få flest personkryss i valet.”

    Islamister muslimer som på rekordfart kryssar in sig på ledande positioner inom politiken verkar vara ett utbrett fenomen i valet 2018.

    Alldeles för utbrett för att vara en slump.
    Infiltrering och försök till övertagande görs nu uppenbarligen i stor skala i samtliga partier, på alla nivåer, i landet.

    Och på andra bidragsgivande organisationer, tex. arbetsförmedlingen, försäkringskassan, etc.

    -Resultatet:
    Moskeer och andra religiösa symboler för förtryck, något vi kämpat i flera hundra år att bli av med.

    Tjänstemän som gynnar den egna gruppen med bidrag och tillstånd istället för att vara opartiska och neutrala. Och som medvetet missgynnar andra grupper.

    Exemplen börjar att hopa sig i bägge fallen….

    ”Nejdå, här pågår ingen islamisering av samhället.”

    -Möjligen inte om man ser denna islamisering som en liten delmängd av en total destabilisering av samhället….

    Svara
  • G

    /  10/16/2018

   ”Toppnamn inom S lämnar efter ”olämpliga” inlägg på Facebook

   Bakgrunden är hur han har uttryckt sig i sociala medier.
   ..[..]..
   Enligt Omar Al-Ganas var han väldigt ung när han gjorde de ”oacceptabla” uttalandena.

   ”Jag har inget minne av att jag har skrivit det, jag tar starkt avstånd från det då det inte är värderingarna jag delar. Jag var ett barn och beklagar”, skriver han.
   ..[..]..
   Trots att han lämnar partiet behåller han uppdragen, eftersom han inte tycker det är rätt att skilja honom från uppdragen på grund av något han gjort ”som barn”.

   ”Jag tar fullt ansvar för det jag gjort men anser inte att socialdemokraterna i Hässleholm hanterar det rätt”, skriver han i sms.”
   https://www.expressen.se/kvallsposten/toppnamn-inom-s-lamnar-efter-olampliga-inlagg-pa-facebook/

   Lämnar partiet men behåller uppdragen?

   Svara
 15. Senior

   /  10/16/2018

  ”Här finns inget att se, Cirkulera!”

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/jP2zaw/larmet-foretagare-i-utsatta-omraden-tvingas-betala-for-beskydd

  Fast vad är värst egentligen, statens beskyddarverksamhet gör ju samma sak, fast med hot om fängelse istället, med hela statsapparaten bakom ryggen. Uppenbarligen fungerar inte den beskyddarverksamheten heller……

  Svara
  • G

    /  10/16/2018

   ”(S)verige går som tåget”… men inte mycket fungerar som det ska.

   Svara
 16. hllviken

   /  10/16/2018

  Svara
 17. G

   /  10/16/2018

  ”Keira Knightley reveals she’s BANNED her daughter Edie from watching Cinderella and Little Mermaid because of the films’ gender representations

  She currently stars in period drama Colette, a film based on an author’s fight to challenge gender norms of the 20th century.

  And Keira Knightley has revealed she wants her daughter Edie, three, to follow in the writer’s footsteps and has banned her from watching Disney classics Cinderella and Little Mermaid because the characters are ‘rescued by men’.”
  ..[..]..
  Keira proudly said: ‘She’s banned from watching Cinderella, as the film is about waiting around for a rich guy rescue her – no, rescue yourself!

  ‘She’s also banned from watching Little Mermaid – do not give your voice up for a man! But I do love the songs’, she added.”
  https://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-6280763/Keira-Knightley-reveals-shes-BANNED-daughter-Edie-watching-Disney-films.html

  Svara
 18. G

   /  10/16/2018

  ”M&S is accused of ‘oppressing’ girls as young as four after selling £6 HIJABS as school uniforms – as Muslim LBC presenter ‘shames’ clothes chain for ‘facilitating medievalism’

  M&S has been accused of profiting from the sexualisation of young women.
  Responding on Twitter, the company said that schools had requested the hijab.”
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-6265665/M-S-accused-oppressing-girls-selling-hijabs-school-uniform.html

  Svara
 19. G

   /  10/16/2018

  ”Löfven i regeringsförhandlingar i Sagerska – tar emot alliansen

  Stefan Löfven rivstartar samtalen med andra partiledare i sin sonderingsrunda.

  Under förmiddagen har han träffat Jan Björklund och Ulf Kristersson. M-ledaren lämnade statsministerbostaden via en bakväg efter 20 minuters samtal.

  – Vi vill se en alliansregering med S alt S+M samt allians och MP, var Jan Björklunds budskap till Löfven under mötet.

  – Ulf Kristersson är vår statsministerkandidat, säger Björklund efter mötet hos Löfven.
  ..[..]..
  Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor har varit tydlig inför samtalen med Löfven – hon tänker inte ingå i en samlingsregering eller bli stödparti åt Stefan Löfven.”
  https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/lofven-i-regeringsforhandlingar-i-sagerska-tar-emot-kristersson/

  ”Ebba Busch Thor avslöjar att hon redan fått en inbjudan att träffa Stefan Löfven, S, i samband med hans sonderingar den närmaste tiden.

  Men det är inte KD som står överst på Löfvens önskelista utan Liberalerna och framför allt Centerpartiet. I det knepiga politiska läget kan C få något av en vågmästarroll.

  På frågan om Löfven kommer lyckas locka över Annie Lööf svarar Ebba Busch Thor i SVT:s morgonprogram:

  – Annie Lööf är ganska uthållig, så jag tror det där blir otroligt svårt. Hon har ju varit väldigt tydlig med att det är alliansen hon vill regera med.

  I Expressen TV på tisdagen utvecklar Ebba Busch Thor:

  – Jag känner mig trygg med mina allianskolleger som varit tydliga med att Ulf Kristersson är deras statsministerkandidat.

  KD-ledaren, som ligger högt i förtroendeomröstningarna beklagar samtidigt att Annie Lööf och Jan Björklund sa nej till regeringsalternativen som Ulf Kristersson la fram.

  Det kan leda till misstro bland väljarna, varnar Ebba Busch Thor.

  – Det blir svårt att förklara för väljarna där fyra partier hade en statsministerkandidat, Ulf Kristersson, och han kanske hade haft en möjlighet att bli vald den här veckan.

  – Men då väljer man att avstå från att rösta för Ulf Kristersson av rädsla för hur ett annat parti väljer att agera.

  KD-ledaren liknar problematiken med decemberöverenskommelsen, men ser ändå en fortsatt möjlighet att bilda en alliansregering.

  I SVT fick Ebba Busch Thor frågan om rädslan för att ta emot SD:s passiva stöd är att överdramatisera.

  KD-ledaren svarade:

  – Jag förstår invändningarna, att det kan leda till att man kan hamna i ett pressat läge längre fram. Men då måste man ta ansvar för att söka stöd andra partier i stället när man ska få igenom sin politik i kammaren.”
  https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/kd-ledaren-tror-inte-annie-loof-later-sig-overtalas/

  Svara
  • Senior

    /  10/16/2018

   ”Det kan leda till misstro bland väljarna, varnar Ebba Busch Thor.

   – Det blir svårt att förklara för väljarna där fyra partier hade en statsministerkandidat, Ulf Kristersson, och han kanske hade haft en möjlighet att bli vald den här veckan.”

   Ja, det blir verkligen svårt.

   Svara
 20. MiT

   /  10/16/2018

  Svara
 21. G

   /  10/16/2018

  ”Ungdomar kastar sten längs E45: ”Livsfarligt”

  I upp emot en veckas tid har ungdomar härjat längs E45 genom att kasta sten på bilar i farten.

  I helgen exploderade en ruta och en barn i bilen träffades av glassplitter, skriver TTELA.

  – Det är livsfarligt och kan sluta riktigt allvarligt. Det är tragiskt att de inte begriper det, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region Väst.

  Stenkastningen mot bilar utmed E45 genom Brålanda ska ha börjat i tisdag i förra veckan. Dagen därpå ska ungdomarna bytt till äpplen för att senare återgå till att kasta sten under fredagen.

  Under fredagens incident flydde ungdomarna genom att springa och cykla från platsen, efter att föraren till en av bilarna som träffats kört efter och försökt få fatt i dem.

  Mannen bakom ratten tappade dock bort dem.
  ..[..]..
  Förutom den återkommande stenkastningen längs E45, ska ungdomsgäng också ha sprängt brevlådor i Brålanda under helgen.”
  https://www.expressen.se/gt/polisen-ryter-ifran-efter-ungdomarnas-livsfarliga-lek/

  Svara
  • ”Det är livsfarligt och kan sluta riktigt allvarligt. Det är tragiskt att de inte begriper det”

   Självklart begriper de det. Men i den kultur de tillhör är det garanterat inte omoralisk att anfalla majoritetsbefolkningen, eller personer från annan ”grupp.”
   (Observera att det inte är nödvändigt att förutsätta en viss hudfärg eller geografiskt ursprung. Vi kommer att ha ”helsvenska” utanförskapsgrupper snart. De kommer inte att bry sig om att rösta ”höger om SD” – de tar saken i egna händer.)

   Svara
 1. DN faktagranskar och kommer fram till att DN är högerextrema och populistiska — WTF? – Life, Death and all between
 2. Smått och gott från 2018, del 5 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: