Det ruttna Sverige

Det finns en 6-åring i Södertälje vars mamma dog och pappan har avsagt sig all form av vårdnad. Han sitter alltså här utan föräldrar helt och hållet. Då ska han utvisas tycker Migrationsverket. Till Ukraina där han inte har någon släkting alls. Men i Sverige har han faktiskt sina morföräldrar som också sagt att de vill adoptera honom. Men sånt är inte viktigt tycker Migrationsverket utan de anser att det är bättre att utvisa honom så han förmodligen hamnar på barnhem i Ukraina.

Det är alltså Sverige som tycker så här. Nu kanske det finns saker i det hela som inte är allmänt kända men något skaver rätt rejält. Sverige vill alltså utvisa ensamma sexåringar till barnhem.

Men utvisa en burundier som våldtagit en 17-åring går absolut inte för sig tycker Sverige. Han är tydligen en riktig guldklimp som vi absolut måste behålla här.

Allmänna handlingar visar att afrikanen är medborgare i Burundi och är i behov av tolk på franska. Han kom till Sverige år 2014 som ”politisk flykting” och fick i maj 2016 permanent uppehållstillstånd.

//

Åklagaren yrkade aldrig på utvisning.

Varför vill Sverige behålla våldtäktsmän men utvisa 6-åringar till barnhem?

Ännu en guldklimp som Sverige anser att vi kommer att ha stor glädje av i många år framöver.

Gruppvåldtäktsmän som våldtar tills underlivet spricker på en 13-åring, det är fina små prinsar som kommer att berika landet i minst 45 år tycker Sverige så dem kan man såklart inte utvisa. Tänk vad mycket glädje de kommer att skänka Sverige i många år framöver!

Jo, det är faktiskt Sverige som officiellt tycker att man ska utvisa 6-åringar till barnhem men absolut inte utvisa våldtäktsmän. Migrationsverket är en myndighet och domstolarna är också myndigheter. Det är alltså Sverige som officiellt tycker att våldtäktsmän är toppen och gärna gör allt för att behålla dem medan 6-åringar ska utvisas till barnhem i ett land där ingen släkt finns.

Jag kan inte komma ifrån att tänka på att om 6-åringen varit 25 år och ljugit om sin ålder och påstått sig vara 16 år och haft en egen batikdam så hade han fått stanna. Hade han också begått sexuella övergrepp så hade hans chanser ökat ännu mer. Och hade han begått våldtäkt så hade saken varit biff, inte en chans att han hade utvisats då.

Hade han bott på HVB-hem men varit för gammal så hade han fått flytta hem till en anställd, börja kasta lystna blickar, och talla innanför trosorna, på hennes 12-åriga dotter och mamman hade inte kastat ut honom ändå utan börjat skriva i alla grupper på fb om att en underbar afghan behövde boende.

Vilka vill ha det så här?

Sveriges politiker i riksdagen vill ha det så här. De tycker att det är alldeles utmärkt att man inte utvisar grova brottslingar som är utlänningar. Det finns en motion från 2012 som tar upp det där och där kan man se att alla socialdemokrater, alla moderater, alla kristdemokrater, alla centerpartister, alla folkpartister, alla vänsterpartister och alla miljöpartister vill behålla utlänningar som är grova brottslingar i Sverige. ALLA de tycker att det är toppen och skitbra att t ex våldtäktsmän inte utvisas. Jo de tycker att det är skitbra.

Finns några fler fall av prinsar och guldklimpar Sverige absolut inte vill utvisa i det här inlägget, bl a en kille i Mariestad som fick några månaders skyddstillsyn för våldtäkt av 13-åring eftersom man ansåg att han var väletablerad i Sverige. Visst finns det inget som visar att man är väletablerad så mycket som våldta 13-åringar… Där finns även länk till motionen som syns ovan.

Så 6-åringen får skynda sig att våldta någon, kanske en gruppvåldtäkt tillsammans med några kompisar från förskoleklassen, för att dramatiskt öka sina chanser att få stanna i Sverige…

MVH

MiT

Lämna en kommentar

172 kommentarer

 1. MiT

   /  10/17/2018

  Svara
  • hllviken

    /  10/17/2018

   Det krävdes en folkstorm…….

   Svara
   • Hypocrita

     /  10/17/2018

    Även om beslutet att stoppa just den här utvisningen är bra, enligt ”alla” från vänster till höger osv, väcker det osökt en fråga: Måste det till ”folkstormar” för att förändra beslut? Vad händer i alla andra ärenden som ”flyger under sociala mediers radar”? Känns väldigt rättsosäkert……

    Svara
    • Motsatsen gäller också: skall myndighetsbeslut ändras bara för att tillräckligt många protesterar? ”Lika för alla” är det enda som fungerar i längden.
     Men vi tror väl lite till hens att just vi klarar att väga in särskilt ömmande omständigheter avväganden där det krävs.

     Svara
     • Senior

       /  10/18/2018

      Ja, det förtjänar att tilläggas att mamman (och därmed barnet?) var illegala papperslösa om jag förstått det hela rätt.

      I detta specifika fall har barnet kopplingar till Svenska släktingar, men tydligen ingen släkt i Ukraina. (Något man iofs också kan ifrågasätta, även om pappan avskrivit sig vårdnad borde det finnas farföräldrar och kanske andra släktingar.)

      Precis som Kristian skriver, lagen skall vara lika för alla.

      Risken är uppenbar att just detta exempel planterats för att skapa en praxis och en folkopinion som då kommer att utnyttjas av 9000 förment minderåriga afghaner……

      -Med våra egna argument om likhet inför lagen.

  • hllviken

    /  10/17/2018

   Maktens svåra val –

   Svara
 2. Senior

   /  10/17/2018

  Det är ju tyvärr mer regel än undantag idag, skötsamma människor som respekterar lagen åker ut för en liten omedveten småtabbe. Grovt kriminella struntar i lagen och får därmed också stanna kvar då vi inte längre har en polismakt som ser till att lagen uppehålls.

  Innalles: Lagar och regler är idag bara till för de som frivilligt följer dem, alla andra gör som de vill. -De slipper ändå påföljder.

  Svara
  • Kronblom

    /  10/17/2018

   Jodå poliser finns det men de prioriterar viktigare saker som att dra körkort från tonåringar som har glömt att ta ut startnyckeln från bilen när de klivit ut och står vid förardörren.

   Svara
   • Senior

     /  10/17/2018

    Ja, även detta kan jämföras med utvisningarna:

    Det är ju tyvärr mer regel än undantag idag, skötsamma människor som respekterar lagen åker ut bötfälls för en liten omedveten småtabbe. Grovt kriminella struntar i lagen och får därmed också stanna kvar går helt fria då vi inte längre har en polismakt som ser till att lagen upprätthålls.

    Innalles: Lagar och regler är idag bara till för de som frivilligt följer dem, alla andra gör som de vill. -De slipper ändå påföljder.

    Svara
    • OT: hur använder man html-taggar? Är det hak- eller fyrkantsklammer?

     Svara
     • Senior

       /  10/17/2018

      Man använder dessa >< fast med ombytta platser.

     • x

       /  10/18/2018

      @Kristian
      T.ex. så här: <s>övrstruken text</s> betyder slut på överstruken text<b>fet stil</b> slut på fet stil<i>kursiv stil</i> slut på kursiv stil o.s.v.

      Vill du lära dig använda fler HTML-kommandon så kan du kolla här:
      https://www.w3schools.com/tags/

      Tyvärr är det bara vissa ”HTML-taggar” som är tillåtna att använda på denna blogg (wordpress.com), se i avsnitt HTML Tags
      https://en.support.wordpress.com/code/

     • x

       /  10/18/2018

      @Kristian
      Fick skicka om den då inte HTML-taggen <br> funkar här.

      T.ex. så här:
      <s>övrstruken text</s> betyder slut på överstruken text
      <b>fet stil</b> slut på fet stil
      <i>kursiv stil</i> slut på kursiv stil o.s.v.

      Vill du lära dig använda fler HTML-kommandon så kan du kolla här:
      https://www.w3schools.com/tags/

      Tyvärr är det bara vissa ”HTML-taggar” som är tillåtna att använda på denna blogg (wordpress.com), se i avsnitt HTML Tags
      https://en.support.wordpress.com/code/

     • I princip vanlig html, låter det som.
      Tack x och Senior!

     • Senior

       /  10/18/2018

      Tacka X, det var säkert han(?) eller någon annan som lärde mig det lilla jag kan via en länk här för någon vecka sedan.

      En helt ny värld av betoningar och möjligheter till underfundigheter öppnade sig! 😁

   • Havre Flarnstad

     /  10/22/2018

    Polisen i Stockholm har åtmindstonde gjort en sak rätt nämnligen att satsa på att ta fast grossister längre upp i ledet istället för att trakasera ”lätta” offer som äldre svenska alkisar i hopp om att kunna lagföra någon hemlös (samt harmlös) för en hashbit med värde 50kr lyckas dom periodsvis orsaks sk ”torka” på heroin i princip hela huvudstaden .

    Det är knappast en slump att just heroin säljs under namnet Gambia bollar (små plast bollar dom har ett tjugotal av i munnen för att kunna svälja vid konfrontation) och heroin marknaden total domineras av västafrikaner som sänkt priset i missbrukar ledet till
    150kr st jmf med 500kr som gällde när det existerade svenska langare använde sergelstorg som den enda stora öppna drogmarknaden.

    Nu verkar någon polischef ha förståt att det är grossisterna som måste stoppas och att det är lönlöst att försöka plocka enstaka afrikaner som nästa dag bajsat ut sina bollar och står med dom i käften i samma park.

    Precis lika idiotiskt att lägga resurser på att jaga Leffe 57år efter urinprov utanför natthärberget för att få upp statistiken.

    Medans att klippa Mostafa med 5kilo 10grams kapslar heroin kan lamslå huvudstaden en vecka både stoppar gatugambianen men framförallt ger missbrukarna andrum till att tvingas söka hjälp samt avgiftas och därmed bespara samhället miljoner per person som bieffekt av minskade småbrott.

    Har påpekat detta i åratal och glädjs att få läsa på flashback forumet att det verkligen fått sådan märkbar effekt att hundratals narkomaner får tända av vare sig dom vill eller inte.

    Såfort eländet Eliasson hålls borta kan andra chefer göra nytta som märks av.

    Svara
  • Kretin

    /  10/17/2018

   Kan det vara så enkelt att makthavarna inte vill ha folk till landet som är skötsamma, arbetar och gör rätt för sig pga att dessa människor inte är beroende av makthavarnas allmosor och därmed troligtvis inte utgör lydig röstboskap för nämnda makthavare ?

   Svara
 3. Senior

   /  10/17/2018

  Tänk ”röstboskap” så får det sin logiska förklaring.

  Vilka är det som utan vidare moraliska betänkligheter gärna kan tänka sig att leva på bidrag i ett socialistiskt samhälle? ……Just precis. omoraliska charlataner och banditer.

  Vilka är det som absolut inte vill betala för dessa banditer som utnyttjar ett socialistiskt samhälle och därmed kommer att börja rösta höger när deras smärtgräns är nådd?
  …..Just precis; de skötsamma…

  Svara
 4. MiT

   /  10/17/2018

  Svara
  • Intressant. Lite konstigt, men jag antar att det handlar om att man är rädd för kreditrisker.

   När jag var liten fanns det något som hette ”kontanter” …

   Svara
  • lensof

    /  10/17/2018

   De flesta svenskar med försörjningsstöd har inte råd att gå på krogen över huvud taget. Detta är för dem ett icke-problem. Deras problem är att få pengarna att räcka till mat och det nödvändigaste.

   Har man bidrag så ska de dessutom minskas med allt som kommer in. Så är reglerna. Om det är från kompisar eller svarta inkomster är irrelevant för det sociala.

   Så om Hussein inte kan använda Swish är en icke-nyhet. En ung frisk man bör istället ägna sig åt att försörja sig på något sätt, ett sätt som inte är bidrag.

   Svara
   • Senior

     /  10/17/2018

    Förvisso, men de flesta Svenskar får bara pengar för en identitet……

    Svara
  • Nilsson

    /  10/17/2018

   Så har socialbidragstagare det också, AB utelämnar att de får lov att skicka Swish, det är när de tar emot från andra personer det räknas som inkomst.

   Svara
  • x

    /  10/18/2018

   Märklig rubrik i Aftonbladet ”Hossein, 19, har försörjningsstöd – får inte använda Swish”.
   ”Får inte”?
   Vem som förbjudit Hossein använda Swish framgår inte av artikeln – kanske är det han själv så att han även fortsättningsvis kan kvittera ut fullt socialbidrag trots att han inte har rätt till det.

   Svara
   • Senior

     /  10/18/2018

    Precis så.

    Kontentan av det hela är att Hossein vill kunna tjäna få in 5000:- per månad på sitt konto utan att det påverkar hans försörjningsstöd.

    Lösningen torde vara enkel: skaffa dig ytterligare en identitet som du uteslutande swishar med, så påverkas inte dina övriga identiteters försörjningsstöd när den nya identiteten får minskat bidrag. Det går ju garanterat ändå ihop sig, eftersom det i vilket fall är andras pengar du går miste om, inte dina egna.

    Svara
  • hllviken

    /  10/18/2018

   Svara
  • G

    /  10/18/2018

   Svara
  • G

    /  10/18/2018

   Ser att iaf 3 st som gillat Monas tweet om att svenska studenter, sjuka och pensionärer i så fall heller inte borde ha rätt att gnälla… är lärare.

   Svara
  • G

    /  10/18/2018

   Svara
 5. Pelle2

   /  10/17/2018

  OT:
  Radikalfeministen Unni Drougge sprider lite ”feministisk kärlek” mot David Eberhard som har fräckheten att mena att skolan måste göras om för att passa även pojkar.
  Det får Unni Drougge att bli helt skogstokig.
  Hon drar fram halmgubbar som att Eberhard skulle mena att pojkar skall få bete sig som svin när han bara vill tala om att inlärningen sker olika för pojkar och flickor.
  Naturligtvis menar hon att man inte skall tycka synd om pojkar som misslyckas i skolan medan den som bara skulle uttala tanken att man inte skall tycka synd om flickor som misslyckas skulle bli utsatt för en hatstorm av dom fina feministerna.
  Här är Drougges inlägg:
  https://web.archive.org/web/20181017164056/https://www.expressen.se/debatt/eberhard-tjanar-pengar-pa-antifeministisk-gubbrora/
  Här är Eberhards inlägg:
  https://web.archive.org/web/20181017164225/https://www.expressen.se/debatt/tank-om-lat-pojkar-uppfostras-som-pojkar/
  Jämför gärna inläggen och se om ni hittar något,utöver det Eberhard skriver om olika biologi för könen, som Drougge anklagar honom för att tycka…

  Svara
  • Tor

    /  10/17/2018

   Så vidrigt skrivet av Drougge!
   Hon menar utan att skämmas att små pojkar får skylla sig själv om de inte klarar skolan för att den är konstruerad för tjejer.
   I hennes värld är det ingen skillnad på pojkar och flickor när de föds. Allt är en social konstruktion.
   Så bara det är maximalt okönat i uppväxten så skulle killar inte ha några problem i skolan.
   Mer rosa färg och dockor till pojkar så fixar det sig – eller?

   Men det är dessa tankar som vi har att kämpa mot.
   Något så enkelt som att det är fysiska och genetiska skillnader mellan pojkar och flickor förnekas.
   Snart ska vi väl börja prata om feministiska metrar och kilon. Det var män som utvecklade systemet….
   Det konstiga är att så många spelar med i det vidriga feministiska spelet.
   Vi har haft en feministisk regering!

   Min fråga till Drougge är vem som lär killar att slå?
   Hon jobbar ju med kvinnojourer.
   Män med problem har oftast en frånvarande pappa. Det är alltså mammorna, (och lärarinnorna), som utbildar sina små söner från det oskrivna blad som barn är – till att slå och förtrycka kvinnor.

   Svara
   • Larry Elder och andra har talat en av effekterna av frånvarande pappor: mammor som är maktfullkomliga tyranner, helt utan gränser när det gäller att använda våld.

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  10/18/2018

     Unni Drougge skriver uppenbarligen om sina fullvuxna expojkvänner, vilka hon givetvis hatar jättemycket, eftersom de inte skämde bort henne tillräckligt, och eftersom hon nu är så bitter över sina expojkvänners bristande prinsessbehandling hatar hon därför också alla män, inkluderat pojkar i småskoleåldern.

     Unni Drougge är en manshatare, varken mer eller mindre. Man får verkligen ge Daniel Eberhart en guldstjärna för sitt debattinlägg, han lyckades med råge locka fram den osminkade galenskapen som feminismen innebär.

     Svara
     • Det verkar (som andra sagt tidigare) finnas ett samband här:
      Män som utåt är ”feminister” men inåt är ”svin” samlas i högstatusjobb inom media, kultur och politik.
      Högstatuskvinnor inom samma yrken ser endast dessa män och tror de är representativa för hela ”släktet.”

     • Grodan Boll

       /  10/19/2018

      Som sagt, psykopaterna flockas till vissa delar av samhället.
      Av goda anledningar.

  • Bamse

    /  10/18/2018

   Ännu en dag ännu en totalförutsägbar feministisk NPC.

   Svara
  • Olof

    /  10/18/2018

   ”närmare bestämt utesluta våld som problemlösning och skadliga dominansbeteenden från den manliga repertoaren.”

   Den enskilda bästa faktorn för att förutsäga om en kvinna blir utsatt för partnervåld är om _hon_ ägnar sig åt våld.

   Det vill säga, om man verkligen vill göra något åt att kvinnor utsätts för partnervåld så skulle det bästa man kunde göra vara att utesluta våld som problemlösning från den _kvinnliga_ repertoaren.

   https://ajph.aphapublications.org/doi/10.2105/AJPH.2005.079020

   Svara
  • G

    /  10/18/2018

   Herregud, vilken läsning! Jag skippar att ens kommentera denna radikalsoppa av Drougge.

   Svara
  • G

    /  10/18/2018

   David skriver replik till Drougge. Tur det. 😀

   Svara
 6. hllviken

   /  10/17/2018

  Svara
 7. Pelle2

   /  10/17/2018

  Lite mera oT:
  Rebecca Weidmo Uvell skriver om journalisten Quetzala Blanco som tyckte att det var en bra idé att gå på fest tillsammans våldsvänstern i AFA.
  Som Weidmo Uvell skriver så kan man ju undra vad som skulle hända med en journalist som gick på fest med nazister…
  https://uvell.se/2018/10/17/kand-journalist-gick-pa-afa-kalas/

  Hon skriver också lite mera om bidragssnyltaren Ehrenbergs senaste eskapader…
  https://uvell.se/2018/10/17/nej-tack-sa-johan-ehrenberg/

  Svara
  • hllviken

    /  10/17/2018

   Svara
   • Senior

     /  10/17/2018

    Japp, samma vänsterpack i olika förklädnad….

    Svara
  • G

    /  10/18/2018

   Jag var helsäker på att hon slutat på N24 med tanke på vad jag sett på hennes twitter. Men det har som alltså inte. Ja, inte bara instagram har hon postat bilden, även på twitter har hon postat denna, två gånger t.o.m….

   Och retweear ofta tweets av Chris som verkar vara från Antifa som kämpar för socialism och som blivit dömda till fängelse och skadestånd pga ”antifascistiskt arbete”….

   Svara
  • G

    /  10/18/2018

   Men du själv och Antifa är ju jättebra modeller för dagens ungdom va….

   Svara
 8. hllviken

   /  10/17/2018

  Svara
 9. Jasmine

   /  10/17/2018

  Satan har kontroll över folket här i vårt land och i hela världen! ondskan sprider sig med honom, islam=satans kult=hell=död.
  Alla människor i vårt land måste inse världen är up and down, dvs felvänd och det är satan som styr folk till begå våldshandlingar, mm normalt sett gör inte folk sådana handlingar, med islam och koranen är det legalt. Kvinnor har tappat greppet! för hell vad ni gör är att försöka få folk i ett enda kön, det är biol skillnad mellan pojkar och flickor. Nu får de sluta tramsa, för ni håller våldverkare under armarna som flödat in utifrån!
  Den enda som kan rädda oss och världen är Jesus Christ och han kommer snart nu!
  rensar bort satan, islam och satans folk, all shiiittt annars går vi under i islam!! de män som utövar sex övergrepp på flickor, kvinnor svenska fö får lägga av, sök hjälp! är inte friskt

  Svara
  • tompas11

    /  10/17/2018

   Snälla nån, du tycks ha förläst dig på den mest spridda sagoboken benämnd Bibeln. Religion är ett gift som med alla medel måste bekämpas. Vik hädan…

   Svara
  • Rikard

    /  10/18/2018

   Hej.

   Kristendom är att efterleva Jesus i tal, tanke och handling.

   Du kanske skulle ta och läsa evangelierna, och fundera över Jesus ord och gärningar? Den Satan du svamlar om är en förvanskning av Frestaren, eller Prövaren/Åklagaren (översättningen haltar en smula) som var sänd av guden Gud att just pröva människan. Det där med eldgafflar, straffdom, skärseld och så vidare är en senmedeltida och senare uppfinning.

   Eller du kanske lever efter Herren din guds påbud i Moseböckerna? Passa dig så du inte råkar äta klippdass, eller använder plagg med olika tyger. Plus för de gamla lagarna är mammaledighet i (ur minnet) trettio dagar efter förlossning.

   Skall du vara kristen – läs din bibel, och lev med Jesus som föredöme.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Grodan Boll

     /  10/19/2018

    Enligt Jesus gäller gamla testamentet fortfarande, så det blir till att hålla sig borta från alldagliga styggelser.

    Kräftsäsongen kommer bli ett dystert kapitel 😦

    Svara
  • ”det är satan som styr folk till begå våldshandlingar, mm normalt sett gör inte folk sådana handlingar, med islam och koranen är det legalt.”

   Hmm, har ofta hört amerikanska kristna tala om hur folk kan göra vad som helst om de är ateister och inte fruktar Guds straff.
   Det brukar vara nästan precis så islamister resonerar, fast allt utanför koranen är fel.

   Svara
   • Grodan Boll

     /  10/19/2018

    Man bör inte vara en för pragmatiskt lagd farao heller, för då tvingar Gud en till destruktiva handlingar man annars inte skulle gjort.

    Det fria valet mellan gott och ont, my ass.

    Svara
 10. hllviken

   /  10/17/2018

  Syns någon likhet mellan bilderna?

  Svara
  • Lite piratkänsla på både blus och byxor. Fattas bara en änterhuggare m/1851.
   (Bara jag som lättare känner igen ordet ”cutlass” för samma vapen?)

   Svara
   • tompas11

     /  10/17/2018

    Jag har ägt en cutlass, Oldsmobile Cutlass Supreme…

    Svara
 11. hllviken

   /  10/17/2018

  Svara
 12. MiT

   /  10/17/2018

  Svara
  • Som sagt var: märkeskläder, guldklocka och vad det nu är för fån. Lidingö.

   Tycker förövrigt jag känner igen honom från bilder för några år sedan. Vill minnas att microsofts algoritm för att avläsa bilder trodde han var 35-40.

   Gärna guldklocka, men först rejält med swish.
   (https://sv.wikipedia.org/wiki/Andrakammarvalet_i_Sverige_1958)

   Svara
  • weasel

    /  10/18/2018

   ”Man känner sig lite mobbad. Alla andra ungdomar kan swisha varandra”

   Det kan du också , Hossein. Om du skaffar dig en inkomst så kan du swisha hur mycket du vill utan att soc eller någon annan myndighet lägger sig i det. Och ”alla andra ungdomar” kan inte alls swisha varandra. De ungdomar som går på försörjningsstöd kan förvisso swisha varandra. Men naturligtvis påverkar det deras bidrag.

   Om Aftonbladet nu vill skriva ett snyftreportage så finns det tiotusentals människor i Sverige som lever under …samma hemska förtryck….som Hossein :
   När man ansöker om försörjningsstöd så får man det inte beviljat om folk har envisats med att swisha in en massa pengar på ens konto .
   Dessa regler gäller – och har gällt väldigt länge – alla svenskar i Sverige så om Hossein vill få bidrag trots att folk swishar in pengar på hans konto så får han helt enkelt söka sig till ett land som har ett lite mer generöst bidragssystem än Sverige.

   Men jag förstår att det måste vara oerhört svårt och traumatiskt att mötas av detta efter att ha flytt från krig och tortyr i Afghanistan…. :/

   Svara
  • Kronblom

    /  10/18/2018

   Det ryktas från Lidingö att det är bossen (torsken/hallicken?) som swishar.

   Svara
   • weasel

     /  10/18/2018

    Finns det någon som kan förklara varför Hossein och hans vänner inte kan gå till bankomaten och ta ut kontanter , alternativt ta in en delad nota, när dom ska betala sin middag… ? : /

    Svara
 13. Mike E

   /  10/17/2018

  Politiker och vänsteraktivister gör allt för att vuxna muslimska män som är analfabeter skall få stanna, försörjas och gå på gymnasiet, men en 6-årig föräldralös kristen pojke…

  Svara
 14. MiT

   /  10/17/2018

  Svara
 15. MiT

   /  10/17/2018

  Svara
  • Cain

    /  10/18/2018

   ”Hold my fire water” Hahahaha!

   Woods har helt rätt. Trump behöver inte ens anstränga sig. Hans opponenter serverar honom seger efter seger.

   Ingen fan själv, alls. Men meme resultaten är ofta riktigt kul.

   Svara
 16. MiT

   /  10/17/2018

  Svara
  • Olof

    /  10/18/2018

   Skattebetalare tvingas arbeta för att Moa vill ha veganmat till sitt barn.

   Moa verkar gilla att andra skall slava för hennes preferenser. Kanske vi skulle införa verkligt slaveri istället så Moa kan köpa sig någon som hon själv kan tvinga att arbeta?

   Svara
   • Senior

     /  10/18/2018

    Det är väl vänsterns vanliga modus operandi:
    Det är alltid ”någon annan” som skall göra jobbet.

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  10/18/2018

     Fan vad mycket tvång det är i dagens samhälle. Redan idag har jag tvingats till att vakna, äta frukost, borsta tänderna, ta av mig nattlinnet, klä på mig, gå till jobbet, äta lunch, gå och handla, laga middag, titta på tv och gå och lägga mig. Allt är så klart borgarnas och SD:s fel. Allt det här tvånget visar vilket fascistiskt värld vi lever i.

     Jag gillar Moa, hon är väldigt stark. Att tvinga sig själv att föra en tråkig vegansk kost kan inte vara lätt, men att sedan tvinga sina barn att äta samma trista föda måste kräva en helt obegriplig styrka. Skolan i Skellefteå stretar emot, och verkar dock inte gå med på att bli tvingade av Moa att tvinga i hennes barn vegansk mat. Svagt av kommunen.

     Styrkevegansk kram till Moa!

     Svara
   • Nisse Hult

     /  10/21/2018

    Moa lär ju i varje fall inte vara vegan av klimatskäl.

    Svara
  • Hakelius: ”Omöjligt att bjuda folk under 45 på middag”
   https://www.expressen.se/kronikorer/johan-hakelius/omojligt-att-bjuda-folk-under-45-pa-middag/
   ”Det är så här det är numera. Det är omöjligt att bjuda folk under 45 på middag. Alla har sina tabun och kostdekret. På sjuttiotalet var fortfarande fixa idéer av det slaget ett lätt socialt handikapp. Att inte gilla lever var inget man skröt med. Det kallades att vara kinkig med maten. Man kunde hålla tummarna för att det inte serverades lever om man var bortbjuden. Men om det gjorde det åt man och höll god min. Det skulle aldrig ha fallit någon in att ringa värdinnan i förväg och beställa en egen meny.”

   Engellau: ”VI KLARAR INTE RIKEDOM”
   https://detgodasamhallet.com/2018/10/12/vi-klarar-inte-rikedom/
   ”Rika människor kan göra lite som de vill. Vilka idéer – hur stolliga som helst – de än anammar har de mat, kläder, husrum och ett bekvämt liv. De behöver inte spara, de behöver inte hålla ihop familjen, de har rätt att på universiteten slippa konfronteras med obekväma idéer som de aldrig tidigare hört, de kan låtsas att jorden är platt eller att det finns 48 kön eller att barn och vargar är likadana som vuxna människor och därför ska ha rösträtt. ”

   Svara
  • G

    /  10/18/2018

   Svara
 17. MiT

   /  10/17/2018

  Svara
  • x

    /  10/18/2018

   Svara
 18. weasel

   /  10/17/2018

  Det är en sak som är viktig att komma ihåg ;
  ”SD ska inte få något inflytande” . Det brukar alla från Löfven till Lööf ständigt säga.
  Och att dom ”inte ska få” betyder att dom heller inte har haft.
  Och det betyder i sin tur att de lagarna och reglerna som ligger till grund för utvisandet av den 6 åriga Denis är skapade av partier som , till skillnad från SD , har haft inflytande.

  Dessa partier är S, MP, M, C , L och KD.
  Och för den delen även V – eftersom dom har agerat stödparti åt den regeringen som skapar lagar som utvisar föräldralösa sexåringar.

  Av detta kan vi dra en slutsats :
  S, MP, M , C , L , KD och V är främlingsfientliga partier med en fruktansvärd människosyn och de som röstar på dessa partier är rasister.

  För det är väl ingen som tror att Jimmie Åkesson inte skulle få en hel tunna med skit kastad på sig om han sa ”Jag tycker att Sverige ska utvisa sexåringar vars mamma just har dött ” ?
  Och frågan är då varför den ytterst ansvariga för att föräldralösa sexåringar utvisas – Stefan Löfven – slipper få den skittunnan kastad på sig ?

  Stefan Löfven är en främlingsfientlig rasist som bedriver en politik som går ut på att utvisa föräldralösa sexåringar. Och hans samarbetspartners Gustav Fridolin och Jonas Sjöstedt är medskyldiga.

  Ironiskt nog står de tre vidriga människorna Stefan, Gustav och Jonas och pratar om att Jimmie Åkesson inte representerar ett ”anständigt parti” .
  Nej, om det som Stefan, Gustav och Jonas menar med ”anständighet” är att utvisa föräldralösa sexåringar så är jag mycket glad över att det finns ett oanständigt alternativ som man kan rösta på.

  Nu ändrades beslutet . Vilket i sig är fullkomligt sinnessjukt. Beslut ska inte ändras beroende på att en blogg eller en tidning uppmärksammar det. Detta eftersom vi då får ett system där lagarna gäller en del personer ( de som inte har sån tur att Expressen uppmärksammar deras fall ) , men inte gäller en del andra personer (de som har sån tur att Expressen uppmärksammar deras fall. )

  Men oavsett att beslutet ändrades – eller åtminstone tillfälligt stoppades – så är det ett faktum att Stefan Löfven har en fruktansvärd människosyn och är både främlingsfientlig och barnfientlig.

  Svara
  • ”Stefan Löfven är en främlingsfientlig rasist som bedriver en politik som går ut på att utvisa föräldralösa sexåringar. ”

   Sossarna är en helt igenom cyniskt maktparti, som bedriver en politik som går ut på att köpa röster från så många som möjligt. För att få råd till detta måste man skoningslöst skära ned på och spara bort alla som inte kan försvara sig.

   Svara
   • Kronblom

     /  10/18/2018

    De faller, en efter en… idag en till…

    Svara
   • weasel

     /  10/18/2018

    Ja, så är det självklart.

    Men vad jag försökte säga , på ett alldeles för omständigt och rörigt sätt , var att det är väldigt, väldigt märkligt att det är knäpptyst från alla de som hela tiden brukar anklaga SD för att vara rasistiska och förespråka en ”omänsklig invandringspolitik” när deras rödgröna feministiska humana regering utvisar föräldralösa sexåringar.
    Vilket naturligtvis beror på att ”de goda antirasisterna” egentligen och innerst inne struntar fullständigt i invandrarna. Dom är inte ”antirasister” – Dom är SD-hatare.

    För ett femtiotal år sedan blev min avlägsna bekant tvångssteriliserad av Socialdemokraterna.
    Nu har dom slutat med sådant. Nu för tiden nöjer dom sig med att utvisa föräldralösa sexåringar och skära i kostnaderna för handikappade eftersom pengarna behövs till 25 åringar som låtsas vara barn.
    Om Stefan Löfven nu endast vill tala med ”anständiga partier” så bör han inte säga ett ord till sina partikamrater.

    Svara
 19. G

   /  10/18/2018

  Svara
  • weasel

    /  10/18/2018

   Kul att Elise först slår fast att barn till invandrare inte är ”invandrarbarn” för att sedan berätta att det i allra högsta grad är upp till barnet att avgöra. : D

   Svara
  • Jonas

    /  10/18/2018

   ”Är barnet då en kines?”
   Lika troligt som hitta en endaste fungerande hjärncell hos ”Elise” 😀

   Svara
  • Saker som är självklara i större delen av världen, är lika självklart motsatsen i Sverige.

   I ”smältdegeln” USA talar folk om sig själva som ”Italian” efter flera generationer på nordamerikansk mark – man är stolt över sitt ursprung, sin kultur, sina områden i det nya landet.

   ”Elise” har sannolikt aldrig varit utanför den svenska bubblan i mer än två veckor. Jag skulle uppmana henom att resa till Norge och bo där i en månad. Redan där kommer hon att uppleva en skillnad. Danmark är ännu konstigare, och sedan är vi på kontinenten.

   Svara
   • weasel

     /  10/18/2018

    Elise behöver inte ens åka till Norge.
    Det räcker med att hon åker till Bohusgatan 25 i Stockholm.
    Där har Afrosvenskarnas Riksförbund sitt kontor.
    Elise kan besöka det och förklara för förbundets ledare och medlemmar att de av dom som är födda i Sverige minsann är svenskar och inga ”afrosvenskar”.

    Elise kommer säkert bli mycket uppskattad på förbundet….

    Svara
    • Precis. Eller, som alla redan har tänk på, att ta en tripp till Rinkeby eller Rosengård och berätta för folk att de är svenskar. Har hon tur eller inte om de inte förstår vad hon säger?

     Svara
 20. G

   /  10/18/2018

  Johan: ”Kenyan by birth, Swede by citizenship, Jamaican by heart.”

  Ja. Logiken är att det inte handlar om det du tror att det handlar om. Men det finns även folk som tror att SD:are inte åker på semester utomlands, för där träffar man ju främlingar hela tiden, och SD:are är ju främlingsfientliga…

  Svara
  • weasel

    /  10/18/2018

   Och Johan då…?
   Han verkar vara en person som gillar invandrare men ändå bor han i Sverige istället för i Thailand ?
   Logiken i det…? : /

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  10/18/2018

    Om man gillar invandrare så ska man nog flytta till Förenade arabemiraten, där utgör över åttio procent av landets befolkning av migranter. Thailand ligger någonstans kring fem procent, långt under sveriges 20%.

    I absoluta tal finns ungefär 0,7% av världens migranter i Sverige, i Thailand ligger siffran på 1,6%. Slår man ut det på migrant/yta så landar man på följande siffror.

    3,7 migranter per kvadratkilometer i Sverige.
    1,6 migranter per kvadratkilometer i Thailand.

    Svara
    • weasel

      /  10/18/2018

     Jo, men sett ur Johans perspektiv så finns det åtminstone 65 miljoner ”icke-svenskar” i Thailand och eftersom han vill ha ett land med få svenskar så vore ju Thailand att föredra framför Sverige.
     Ännu bättre vore ju iofs Kina eller Indien.

     Detta då om man ska försöka sig på att argumentera lika infantilt som han själv gör…
     : /

     Svara
  • De flesta använder ”logik” när de menar ”enligt mina fördomar.”

   Svara
 21. G

   /  10/18/2018

  ”7–klövern går ihop – ska hålla SD och Springare ute”
  https://nyheteridag.se/7-klovern-gar-ihop-ska-halla-sd-och-springare-ute/

  Politiker i sjupartiet vill verkligen inte att politikerföraktet under några omständigheter ska minska, utan bara öka, öka och öka, annars hade man inte agerat som man gör, för det är ologiskt och idiotiskt.

  Svara
 22. G

   /  10/18/2018

  https://www.instagram.com/p/BpCjZyGhX6y/

  ”Detta är tillfällen som enbart rör det handfull personer som deltar i ceremonin – varför ska ljudstörningen drabba alla inom hörhåll”, skriver han i sitt bostadsklagomål, som hanteras av miljö- och hälsoskyddsmyndigheten.

  – Det kommer från en tid då kyrkan var en maktfaktor. Just därför ska de sluta. Folk var tvungna att gå till kyrkan. Det tillhör det förgångna. De ska inte ringa av slentrian. Man ska inte behöva drabbas. Tystnad är en bristvara i Stockholm, säger han till Hem & Hyra.

  På grund av SVT-profilens envisa klagan går nu Kungsholms kyrka med på att begränsa klockringningen under dop, mässor, begravningar samt vigslar – även dagtid.”
  http://www.friatider.se/svt-profil-stoppar-kyrkklockor-h-r-till-det-f-rg-ngna
  https://www.hemhyra.se/nyheter/pekka-heino-tystar-kyrkklockor-pa-kungsholmen/

  Svara
 23. G

   /  10/18/2018

  ”Jomshofs (SD) brandtal till riksdagen: ”Sverige är vårt”
  https://nyheteridag.se/jomshofs-sd-brandtal-till-riksdagen-sverige-ar-vart/

  Sjupartiet: Vad snackar han om egentligen?!

  Svara
 24. Är precis allt i Sverige medvetet konstruerat för att falla sönder så snabbt som möjligt?

  Svara
 25. Faktum är att med en lägsta gräns på 178 skoldagar per år hamnar vi på ungefär 2,4 bränder per skoldag. (Minst två lär det bli; har svårt att tänka mig att någon skola kör sju veckor extra.)

  Svara
 26. G

   /  10/18/2018

  ”Study: 80% of Americans Believe Political Correctness Is a Problem
  ..[..]..
  ”Most members of the ‘exhausted majority,’ and then some, dislike political correctness,” wrote The Atlantic’s Yascha Mounk in a terrific write-up of the survey. ”Among the general population, a full 80 percent believe that ‘political correctness is a problem in our country.’ Even young people are uncomfortable with it, including 74 percent ages 24 to 29, and 79 percent under age 24. On this particular issue, the woke are in a clear minority across all ages.”

  ”Youth isn’t a good proxy for support of political correctness—and it turns out race isn’t, either,” Mounk observes.

  The best proxies are education level and income: the most highly educated Americans are more likely to think hate speech is a big problem, but political correctness is not.

  I’ve written several articles for Reason about political correctness and the extent to which a backlash against it may have helped Donald Trump win the presidency. Voters who cited political correctness as a top issue were particularly smitten with the tell-it-like-it-is candidate, and being angry about PC-run-amok was a top indicator of whether a person voted Republican in 2016. Tons of people who wrote to me about political correctness said they voted for Trump specifically because they feel the language is moving away from them too quickly—that everyone is always offended all of the time, and the humble Trump voter simply doesn’t know what to say in order to survive in our newly woke culture.(forts)”
  https://reason.com/blog/2018/10/11/political-correctness-americans-vote-maj
  https://www.theatlantic.com/ideas/archive/2018/10/large-majorities-dislike-political-correctness/572581/

  Svara
 27. test

   /  10/18/2018

  Text
  Text2

  Svara
 28. G

   /  10/18/2018

  Kvällens Opinion Live handlar om följande (och verkar ha ovanligt vassa gäster)…

  ”Efter skolbranden i Gottsunda – ska man riva delar av våra särskilt utsatta områden för att minska kriminalitet och otrygghet? Med bland andra Hanif Bali (M), Boel Godner (S) och polischefen Jale Poljarevius. Dessutom – nu kräver hyresvärden att du slutar röka inne.

  Programledare: Petter Ljunggren.”

  Svara
 29. MiT

   /  10/18/2018

  Sånt som Aftonbladet inte ville berätta…
  ”Swish-afghanen ville få kommunen att betala maximalt bidrag – förlorade i rätten”
  https://samnytt.se/swish-afghanen-ville-fa-kommunen-att-betala-maximalt-bidrag-forlorade-i-ratten/

  Svara
  • G

    /  10/18/2018

   Detta land är helt otroligt. Det är så jävla mycket puckat som händer att hälften vore nog. Och ”media”, ni kan ju dra något gammalt över er.

   Svara
  • Senior

    /  10/18/2018

   *Vad bra att vi har aktivister granskande journalister på aftonbladet så vi slipper en massa fakenews från alternativ media…….

   *detta inlägg kan innehålla ironi.

   Svara
 30. G

   /  10/18/2018

  *Här Hamas, här kommer vårt solidariska bistånd.*

  Svara
 31. G

   /  10/18/2018

  Bra poäng, men vet inte om jag håller med. När swish-afghaner utnyttjar systemen och vi hör om 2-åringar som frivilligt blivit veganer, då är det nog bra att det kommer upp till ytan och får spridning.

  Svara
 32. MiT

   /  10/18/2018

  Svara
  • G

    /  10/18/2018

   En 18-årig hen som inte kan se nyheterna pga får ångest. Låter som hen platsar i statistiken bakom den ökande psykiska ohälsan.

   Men ingen fattar varför det bara ökar och ökar, ingen har den blekaste aning…

   Svara
  • Olof

    /  10/18/2018

   Men herregud vad är det för några veklingar föräldrar idag uppfostrar. När jag var liten fick vi minsann höra att det skulle regna atombomber som manna från himmlen och varenda jävel som hade tur skulle brinna upp så fort att de bara lämnade en skugga på väggen.

   Stackarna som blev kvar och hade solskyddsfaktor 10000000 skulle istället få dö av radioaktivt nedfall.

   Och idag får de ångest av åh, nej, det blir varmare! Stockholmare kommer få det som skåningar!

   Skall inte säga att det inte lämnade sina spår i psyket dock.

   Svara
 33. G

   /  10/18/2018

  Svara
 34. G

   /  10/18/2018

  ”LO-väljarna: Invandring var viktigaste frågan i valet

  Invandring var en avgörande fråga när LO-väljarna röstade i valet, skriver Arbetet. Hela 40 procent av väljarna tyckte att invandringsfrågan hade störst betydelse när de valde parti, visar en undersökning från Novus som gjorts på uppdrag av LO.
  Därefter kom sjukvården som 33 procent av väljarna tyckte var viktigast samt lag och ordning som fick 31 procent.

  – Det har skett någonting här som man inte är nöjd med och som inte har fungerat, säger Johan Ulvenlöv, som varit valansvarig på LO, till tidningen.”
  https://omni.se/lo-valjarna-invandring-var-viktigaste-fragan-i-valet/a/a29JBO
  https://arbetet.se/2018/10/17/lo-valjarna-invandringen-viktigast-i-valet/

  Svara
  • G

    /  10/18/2018

   Johan Ulvenlöv Twitter: @johansbuzz

   Vad som ”skett” och som man ”inte är nöjd med” tror jag dock inte han vare sig fattar eller ärligt bryr sig om. Mesta av hans twittrande signalerar annat.

   Svara
 35. MiT

   /  10/18/2018

  Svara
  • G

    /  10/18/2018

   Herregud. Och vänstern gör som vänstern alltid gör i sådana här trådar.

   Två nya hashtags ser jag också att vänstern använder sig av: #DFS #PRU
   Vad dessa betyder vet jag inte, men det har väl som vanligt säkert något med godhet/antifascism/globalism/socialism/antirasism/solidaritet/antinazism att göra.

   Svara
   • weasel

     /  10/18/2018

    PRU ska tydligen stå för ”proud resisters unite” .
    Alltså återigen lite klassisk revolutionsromantik alá den paranoida ”antifascism-vänstern”, som sin vana trogen måste leka röda och vita rosen där det goda slåss mot det onda för att deras liv ska få någon slags mening.
    Vad DFS betyder vet jag inte, men det är ingen vågad gissning att även det har ungefär samma pubertala innebörd…

    Svara
    • Jonas

      /  10/19/2018

     Democracy Fighters in Sweden

     Svara
     • weasel

       /  10/19/2018

      Åh, herregud, det var till och med värre än jag trodde…. :/

     • Kristian

       /  10/19/2018

      Någon – kan ha varit Fnordspotting – skrev häromdagen om ovanan att ge något ett namn på engelska trots att det bara är av intresse för svenskar (och bara ett fåtal svenskar.)

 36. G

   /  10/18/2018

  ”Regeringen bör snarast utlysa en folkomröstning om invandringspolitiken. Det föreslår Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof i en riksdagsmotion.

  Han hänvisar till Ungerns premiärminister Viktor Orbán som i brev har frågat medborgarna vad de tycker om invandringspolitiken.

  Enligt Jomshof är dagens ”massinvandring” på väg att ”slita sönder Sverige”, samtidigt som han varnar för att det kan leda till att svenska folket blir en minoritet i sitt eget land. Hela den svenska välfärden är nu på väg att raseras till följd av invandringspolitiken, anser Jomshof.

  Han vill att regeringen snarast utlyser en folkomröstning där svenska folket får avgöra om invandringspolitiken ska fortsätta vara vad han beskriver som ”ansvarslös och destruktiv” – eller ”ansvarsfull och restriktiv”, som han hävdar är i enlighet med Sverigedemokraternas politik.

  I andra delar av Europa får befolkningen tycka till om invandringspolitiken, framhåller Richard Jomshof. Han hänvisar bland annat till Ungerns Viktor Orbán, som i brev efterlyst medborgarnas åsikter och dessutom har hållit en folkomröstning om EU:s flyktingprogram.

  I några andra motioner föreslår SD-toppen ett förbud mot alla former av böneutrop, slöjförbud i förskolan och grundskolan, förbud mot icke-medicinsk omskärelse samt att asylsökandes ägodelar beslagtas i syfte att delfinansiera deras uppehälle i Sverige.

  Samtliga dessa motioner av partisekreteraren är enskilda och det är oklart hur partiet som helhet kommer att ställa sig till dem i riksdagen.”
  http://tt.omni.se/30928fb0644560bff05da2535659a65e47412a3f

  Svara
 37. MiT

   /  10/18/2018

  Svara
  • G

    /  10/18/2018

   Swishen går till: ”Sveriges största feministiska och antirasistiska tidning! Ert ljus i det patriarkala mörkret, till er tjänst.”

   Rädda bang? Rädda Bang från vem då? Nä, det är dags nu, gå sakta mot ljuset i tunneln, när ni ser den utsträckta handen så ta tag i den och följ med. Och var inte oroliga, patriarkatets VD tar väl hand om er på andra sidan.

   Svara
   • Senior

     /  10/18/2018

    Susanna Alakoskis redogörelse i Bang för hur hennes feministiska indoktrinering gick till, erkännandet att hon misshandlat sin man, samt de rabiata kommentarerna borde sparas till eftervärlden..

    Svara
  • G

    /  10/18/2018

   ”Den feministiska tidskriften Bang brottas med ekonomiska problem. Problemen är så stora att tidskriftens utgivning är i fara, och nu satsar Bang på en Swish-kampanj för att rädda tidskriften. I skrivande stund har man fått in 35 851 kronor.

   Samtidigt hör Bang till de tidskrifter som får mest pengar i stöd från Kulturrådet. Tidskriften beviljades 675 000 i produktionsstöd från rådet år 2018, vilket gör Bang till en av de tidskrifter som får mest i stöd från Kulturrådet. Bara Glänta och Karavan fick mer, med 725 000 respektive 700 000 i stöd. Bangs stödsumma ökade dessutom med 25 000 jämfört med året innan.

   Ändå räcker pengarna inte till för fortsatt utgivning. I ett meddelande på Bangs hemsida skriver man att tidskriften under 2017 hade ”arbetsmiljöproblem och en särskilt ansträngd period” som ledde till ett uppehåll i utgivningen under ett halvårs tid.

   På grund av minskade intäkter i samband med uppehållet har ett underskott på 200 000 kronor uppstått i tidskriftens ekonomi. Ett underskott man alltså hoppas att läsarna ska täcka upp med frivilliga bidrag. ”Vi står nu inför ett osäkert samhällspolitiskt läge där medier som skriver om feminism och antirasism tvingas läggas ner och högerextrema “alternativa” medier fortsätter att växa” skriver Bang bland annat för att motivera sina läsare att bidra.

   Vian Tahir tog över som chefredaktör för Bang 2017, samma år som tidskriften drogs med de arbetsmiljöproblem vars effekter nu hotar utgivningen. Tahir tog över efter Sanna Samuelsson och Valerie Kyeyune Backström som tidigare delade redaktörskapet.

   Tidigare samma år blev Vian Tahir mycket uppmärksammad, bland annat här på Nyheter Idag, efter att hon blockerat 14 449 twitteranvändare från Svenska Institutets Sweden-konto på Twitter, ett konto där olika gästanvändare fick representera Sverige varje vecka.

   Massblockeringen gjordes genom att Vian Tahir importerade sin privata blockeringslista till Sweden-kontot. Detta skedde i samråd med Svenska Institutet, som skrev att hon ”med SI:s godkännande använt en blockeringslista, som är framtagen i samarbete med andra experter på näthat”.”
   https://nyheteridag.se/swish-kampanj-ska-radda-feministisk-tidskrift/

   Hahahahaha. Det här landet och pengar som går till det ena efter det andra. Det tar för fan aldrig slut. Och sätter man NÄTSÄKERHETSEXPERTEN vid rodret och hoppas att det ska bli bättre och inte sämre, ja, då får man väl skylla sig själv.

   Svara
   • Vill människor stödja en tidskrift som lyckas missköta sin ekonomi till den graden att trots feta bidrag inte kan få det gå runt så får de väl göra det. Själv hade jag tvivlat på deras affärsmodell; visst man kanske räddar den tillfälligt från ruinens brant, men vad händer nästa år? Och året efter det?

    Jag har eller aldrig hört om en tidning som upphört med sin utgivning tillfälligt på grund av ”arbetsmiljöproblem”…

    Svara
    • G

      /  10/18/2018

     Hahaha. Nej inte ens Aftonbladet slog igen när det upptäcktes arbetsmiljöproblem samband med Metoo-anklagelserna.

     Svara
 38. G

   /  10/18/2018

  Twitterkontot @Fri_invandring – skriver följande om sig själv nedan…

  Fri invandring: ”Jag är en man som har arbetet större delen av mitt professionella liv tillsammans med invandrare och tycker att få bidrar så mycket till vårt samhälle som de.”

  Svara
  • Kristian

    /  10/18/2018

   Ja, de som arbetar.
   Ytterligare en som läst och inte förstått ett ord.

   Svara
 39. G

   /  10/18/2018

  ”Kärlekshoten i fängelset: Betala – eller bli avslöjad

  Kvinnan och hennes fångvårdare hittade varandra i fängelset. Men med tiden upphörde de kärleksfulla orden – och i stället började hon kräva pengar.

  Hotet: ”Annars kommer det ut i morgon i MeToo och på anstalterna.”

  Mannen betalade sammanlagt 327 000 kronor och valde sedan att gå i förtidspension.”
  https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/karlekshoten-i-fangelset-betala-eller-bli-avslojad/

  Svara
 40. G

   /  10/18/2018

  ”Viktig politik-twittrare anklagas ha falsk identitet

  Twitterkontot ”Telejampa” driver opinion för att Centerpartiet ska distansera sig från Moderaterna.

  Kantar Sifo rankar kontot bland de mest inflytelserika inom svensk politik.
  I våras undersökte Kantar Sifo vilka opinionsbildare som skapade störst engagemang i olika nätverk på Twitter. Då blev ”Telejampa” sjätte störst av kontona i det så kallade ”röda nätverket”.

  Men att personen bakom ”Telejampa” skulle vara 60-åriga ”Johan Landström” från Skellefteå ifrågasätts.

  – Jag har inte ens Twitter, säger den enda Johan Landström som enligt Skatteverket bor i Skellefteå.
  ..[..]..
  Landström uppges vara en 60-årig nationalekonom, antinazist och jordbrukare bosatt i Skråmträsk utanför Skellefteå.

  Men enligt Skatteverket bor ingen 60-årig Johan Landström i Skråmträsk.

  – Den enda personen med namnet som är född 1958 i Sverige utvandrade till Norge år 1980, säger Stina Rabah vid Skatteupplysningen.

  Den utvandrade Landströms familjeuppgifter om civilstånd, barn och föräldrars namn, stämmer vidare inte överens med det Twittraren uppgivit i sina inlägg.

  Däremot bor en 40-årig Johan Landström i Skellefteå. När Expressen når honom visar det sig dock att han inte har ett Twitter-konto.

  – Det låter ju jättekonstigt, jag har inte ens Twitter, säger Johan Landström.

  Visste du om att kontot fanns?

  – Nej men det känns olustigt nu.
  ..[..]..
  Centerpartiets gren i Skellefteå känner inte heller till någon medlem med namnet Johan Landström.

  – Jag har aldrig hört namnet tidigare. Det kanske är någon som röstar på oss eller så där men inte någon som vi har som medlem, det skulle jag veta, säger Kjell Bergmark som är Centerpartiets kretsorganisatör i Skellefteå.

  Debattören Rebecca Weidmo Uvell och centerpartisten Paul Westin har ifrågasatt personen bakom ”Telejampa” efter att ytterligare personer uppmärksammat kontot och vem som egentligen ligger bakom.
  ..[..]..
  Expressen har skrivit ett direktmeddelande på Twitter till ”Telejampa”. Där ombads Twittraren kommentera att det enligt Skatteverket inte finns någon 60-årig Johan Landström som bor i Skråmträsk. ”Telejampa” svarade så här:

  ”Jag har blivit instruerad av mitt juridiska ombud att hänvisa till att jag är en enskild privatperson utan någon politisk agenda eller andra intressen, förutom att på Twitter utöva min grundlagsskyddade rätt till åsikts- och yttrandefrihet samt att detta gjorts utan skada för någon annan.

  Utöver detta har jag inga kommentarer och vill inte uttala mig vidare med hänsyn till min och min familjs integritet”.
  https://www.expressen.se/nyheter/viktig-politik-twittrare-anklagas-ha-falsk-identitet/

  Så här sade jättegoda Loan (och andra i hennes jättegoda svans) efter Rebeccas avslöjande…

  Svara
  • G

    /  10/18/2018

   Jaha, sedär. Vänstern redan igång i tråden och tror återigen att problemet handlar om anonym användare, som vanligt kan vissa inte läsa eller vägrar förstå.

   Svara
   • G

     /  10/18/2018

    Herregud i helvete vad det hålls på!…

    Alltså. E.g Sjöstedt (V) och AB:s Lindberg fökljer denna man och möjligen retweetar det han twittrar, inte som anonym utan totalt falsk, det är väldig skillnad.

    Låt säga att det fanns ett liknande som försökte vrida M åt SD och som följdes av nån SD-politiker och kanske högerjournalist, som dessutom kanske retweetade ibland. Skulle det sedan komma fram att detta konto var totalt falskt likt ”Telejampa” och spridit tweetsen vidare, då hade ALLA ovan börjat gapa om , rysstroll, påverkanskampanj, putinpuppets osv osv. En annan rolig sak är ju att alla vänstergaphalar ovan helt öppet kämpar med näbbar och klor för en som säger sig vara Centerpartist, jag får inte riktigt ihop det.

    Svara
    • Senior

      /  10/18/2018

     ”En annan rolig sak är ju att alla vänstergaphalar ovan helt öppet kämpar med näbbar och klor för en som säger sig vara Centerpartist, jag får inte riktigt ihop det.”

     -Därför att detta falska konto försöker driva C i armarna på S, det är garanterat ett eller fler vänstertroll bakom detta konto. Självklart kämpar de för sin påverkansagent falska desinformatör i centern. De försöker ju påverka C vänsterut genom att låtsas att detta är en normal C-åsikt, och skapa en fals konsensus inom C.

     Svara
     • G

       /  10/18/2018

      Du får ursäkta men jag har bara en sak att säga: Precis så! 😉

     • Senior

       /  10/19/2018

      Damage control……

      Nu gäller det att försöka mörka kopplingarna till Loan och company när den falska profilen är bränd.

   • G

     /  10/18/2018

    Svara
  • G

    /  10/18/2018

   Svara
  • Givetvis så försvarar Loan människors rätt att vara anonym på internet?

   Jag har inget intresse av vem Johan Landström är. Däremot så blir hyckleriet enormt när man sitter i Researchgruppen OCH försöker försvara människors rätt att driva åsikter anonymt…

   Svara
   • G

     /  10/18/2018

    ”Givetvis så försvarar Loan människors rätt att vara anonym på internet?”

    Det hoppas jag. För det jag gör också, varje dag, hela tiden, 24/7, kommer aldrig ändra uppfattning ang anonymitet. Men det här ärendet handlar inte om rätten att vara, eller inte vara, anonym på nätet.

    Svara
    • Fast. Hur vet du inte att de du försvarar inte är ”anonyma” på ett sätt du inte försvarar? Det vi pratar om här är en sluttande backe – såklart ska Johan Landström få vara anonym. Såklart ska vi lita på att människor kan använda sitt sunda förnuft när de möts av konton som ”Johan Landström” presenterar – oavsett vart de kommer från.

     Allt annat är hyckleri.

     Svara
     • G

       /  10/19/2018

      Förstår inte riktigt din fråga. Jag försvarar ALLA anonyma. Alltid. Denne man ÄR anonym, men han är (eller var) MER än bara anonym. Tänkt bort anonymiteten helt, det handlar inte om det, alls.

      Jag känner att om jag ska försvara detta konto, då ska jag även försvara konton som opererar likt trollfabriker från världens olika hörn. Annars är jag en hycklare. Men sådana konton har och kan jag aldrig försvara, därför kan jag inte heller försvara detta konto och sättet som det drevs på. Skulle jag göra det så är jag inte konsekvent. Jag tycker även det är speciellt problematiskt när partiledare och journalister likt AB Lindberg följer ett konto som detta, tror att personen ser ut som på avataren, heter som twitternamnet och att allt som twittras ut är sant och inget annat.

     • Men hur vet du om detta är en ”trollfabrik” dock? Detta är en bedömningsfråga och ingen objektiv sådan – jag har blivit följd av folk som jag kanske inte delar åsikt med.

      Om jag blir följd av Anders Lindberg är jag lovligt byte då i dina ögon?

  • G

    /  10/19/2018

   Svara
 41. G

   /  10/18/2018

  Public Service-anställda ska varken ta ställning eller ”gilla” politiska grejer i sociala medier. Detta är inget annat än en tweet med identitetsPOLITIK. Och Oskars tweet gillades av en f.d kollega från AB….

  ”Susanna Hållbus:
  Förr Aftonbladet. Nu SR Ekot – tipsa mig gärna. susanna.hallbus@sr.se

  Svara
 42. G

   /  10/19/2018

  Svara
 43. G

   /  10/19/2018

  ”Maria Ludvigsson: Vem lovar slopa våldsbidragen?

  Vart tar pengarna vägen? Tja, bland annat har dina skattepengar betalats ut till organisationer som interagerar med hatiska och våldsromantiska miljöer. (Homosexuella ska halshuggas, kvinnor som misshandlas av sina män bär själva skulden, för att ta ett par exempel.)
  ..[..]..
  Statskontoret har synat MUCF och funnit att kontrollerna måste fungera bättre. Detta betyder dock inte att MUCF hädanefter lever som man lär.

  Nyligen skrev Tove Lifvendahl om väljargrupper som röstar efter bidragsutbud. Det parti som lovar gratis busskort kan vinna stort. Eller ett S som ger alla familjer en hel vecka ledigt att ta ut när man vill.

  Härmed efterfrågas i stället det rakt motsatta. Varje politiker eller, ännu hellre, parti som lovar slopa bidrag till ungdoms- och civilsamhällesfrågor ska belönas med generösa röstetal.

  Avskaffa MUCF och låt pengarna stanna kvar hos medborgarna istället. Man har bättre koll på de egna slantarna än på de gemensamma.”
  https://www.svd.se/vem-lovar-slopa-valdsbidragen/i/senaste/om/ledare

  Svara
  • Kristian

    /  10/19/2018

   Då återstår bara Klassiskt Liberala Partiet.

   ”Högerpartiet” Moderaterna vill ha 50% skatt och genusflum.
   ”Högerextremisterna” SD vill ha ungefär samma, och lite mindre genus.
   KLP vill ha 6% skatt och nattväktarstat.

   Svara
 44. G

   /  10/19/2018

  ”De har levt ihop i närmare 50 år.

  Men nu har Gudrun Hägglund, 94, och Herbert Dahl, 86, tvingats fem mil från varandra för att kommunen skurit ner antal platser på äldreboendet – något Länstidningen Östersund berättat om.

  – Man får inte behandla äldre människor på det här viset, säger Herberts dotter Lena Dahl Jämtgård till Expressen.”
  https://www.expressen.se/nyheter/herbert-och-gudrun-har-levt-ihop-i-50-ar-nu-sarar-kommunen-pa-paret/

  Sånt här är så jääävla ovärdigt ett land som Sverige. Här behandlar vi äldre människor precis hur jävla ruttet som helst. ”Skurit ner”, som om det någonsin kan vara en godtagbar ursäkt för sådan här behandling. Fy fan!

  Svara
 45. G

   /  10/19/2018

  ”Oops we did it again”…..

  Svara
  • G

    /  10/19/2018

   Svara
 46. G

   /  10/19/2018

  ”Sofia Lilly Jönsson: Poletten har ännu inte trillat ner hos männen
  ..[..]..
  Hanterad som ett mönster och överförd på alla män – ja, alla män – kan Fredrik Virtanens klagan säga något om mäns och kvinnors olika syn på metoo.

  Jag har en känsla av att män gärna vill klara av den här saken med några ordformler. De vill skriva sig fria för egen del, och skicka brotten till myndigheterna. Men för kvinnor är detta inte en sak som kan klaras av. Det är en smärta som vi lever med, att män gör såhär mot oss och våra medsystrar. Vi kan inte gå vidare, för vart vi än går ser världen ut såhär. Till exempel lever alla kvinnor med skräcken att bli våldtagen. Den poletten har ännu inte trillat ner hos så många män.”
  https://www.svd.se/fallet-virtanen-sager-nagot-om-konens-skilda-syn-pa-metoo

  Svara
 47. G

   /  10/19/2018

  Det sjuka sprider sig till nya områden hela tiden….

  ‘You cannot kiss someone if they’re sleeping’: Frozen star Kristen Bell claims Snow White is sending the wrong message about consent to children and insists the prince should have asked permission first

  The star of Disney’s Frozen opened up to Parenting Magazine about her concerns over the Disney cartoon classic, released in 1938

  She says she asked her daughters ‘Don’t you think that it’s weird that the prince kisses Snow White without her permission?’

  She also asked her girls if they think its strange the princess didn’t ask the witch why she needed the apple, to guide them not to take food from strangers

  Bell was mocked online for politicizing a cartoon created 80-years-ago

  People took to Twitter to slam Bell, including actor James Woods in his typical dry humor questioning if Bell means ‘looney feminist Snow White’ ”.
  https://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-6288833/Kristen-Bell-fears-Snow-White-sends-wrong-message-kids-consent.html

  Många bra tweets samlade….

  ”Problematic: The prince kissing Snow White without her consent examined in Parents Magazine”
  https://twitchy.com/brettt-3136/2018/10/17/problematic-the-prince-kissing-snow-white-without-her-consent-examined-in-parents-magazine/

  Svara
  • Bamse

    /  10/19/2018

   “And the academy award for best feminazi NPC goes to…”

   Blir allt fler som kunde nomineras i ovanstående kategori.

   Svara
 48. G

   /  10/19/2018

  Wooooow. Det här var ju… Det är minst på Unni Drougge-nivå….

  ”The Rage of All Women

  “Man-hating dyke” is the worst thing you can call a lesbian. But in the #MeToo era, it’s time to reclaim it.

  In the wake of the Kavanaugh hearings, a dyke friend in her twenties posted that, real talk, she doesn’t like men. I hit the like button super fast, feeling secretive and sort of guilty about it. She’d come through the same radical queer and trans circles I came up in, and in that click, I felt relieved to acknowledge an obvious truth: Most men treat women like something less than human, whether accidentally or on purpose, and that means it’s hard to like them.

  I’d recently been scanning the men coming into my workplace, wondering about their histories of sexual assault. Is he a rapist? What about him? Where does he fall on the creep scale?
  ..[..]..
  Frankly, men do not deserve this much mental sympathy, and the few who do already know it.
  ..[..]..
  Patriarchy runs so deep that I defend hypothetical men’s feelings right away, even to myself. I am a married lesbian, as far away from needing male approval as a woman can get, and I still feel it, the slow poisonous drip of cultural conditioning that tells me to prioritize men. My imagination, that thing that could break us out of American fascism, is trapped in an old feminist loop, because I’ve been trained that the worst thing I can be is a man-hating dyke. But it’s time to confront the latent homophobia in that insult and our fear that anger makes us seem too gay. Because anger, not fear, is precisely the emotion that’s needed these days.

  Of course, certain women’s anger had become trendy under Trump: that of straight cis white women, the good girls of the left taking on the big bad president.
  ..[..]..
  When straight cis white women talk about anger, it’s sexy resistance fuel. When straight cis black women get angry, they get caricatured and punished. When cis lesbians talk about anger, we get Rosie O’Donnell’d, used as a shield for misogyny, since men know other women won’t defend us.
  ..[..]..
  Men have to learn what it feels like when we stop protecting them, and we have to stop seeking male approval. We have to name who’s perpetrating violence against cis and trans women in this country: It’s white men, with the white women who are invested in patriarchy along for the ride.”
  https://slate.com/human-interest/2018/10/man-hating-lesbian-insult-reclaim-anger-metoo-activism.html
  https://web.archive.org/web/20181019011431/https://slate.com/human-interest/2018/10/man-hating-lesbian-insult-reclaim-anger-metoo-activism.html

  Bra tweets samlade även om denna härdsmälta…

  ‘Is he a rapist? What about him?’ Slate makes case for reclaiming ‘man hating lesbian’
  https://twitchy.com/brettt-3136/2018/10/18/is-he-a-rapist-what-about-him-slate-makes-case-for-reclaiming-man-hating-lesbian/

  Svara
 49. G

   /  10/19/2018

  Hahaha, wow igen. Tori här ovan retweetade den här från Teenvouge. Finns det någon gräns, något man säger nej till, nej det här publicerar vi för helvete inte, jag tror inte det gör det.

  Men alla i tråden är INTE kritiska, exempelvis så verkade en transperson från U.K. Labour försvara detta och refererade till Marx. Det hörde jag f.ö en svensk Socialdemokrat göra i talarstolen i Sveriges riksdag i Tisdags. No joke :/

  Svara
 50. G

   /  10/19/2018

  ”Rosie O’Donnell wants military to ‘get’ Trump from White House

  Rosie O’Donnell, a notorious critic of President Trump, said Thursday she wants to have U.S. armed forces remove him from the White House.

  ”I want to send the military to the White House to get him,” O’Donnell said on MSNBC, as host Nicolle Wallace discussed Trump’s threats to have the military ”close” the U.S.-Mexico border amid reports a massive migrant caravan is en route to the area.
  ..[..]..
  She said Thursday that the night he won the presidency, she ”got physically sick.”

  ”It took me a good year to compose myself to be in public again,” she said. ”I took a year out of the spotlight.” ”.
  https://www.foxnews.com/entertainment/rosie-odonnell-wants-military-to-get-trump-from-white-house

  Svara
 51. x

   /  10/19/2018

  Svara
 52. Frida Gustavlin

   /  10/19/2018

  Fackföreningsrörelsen ”Feminismen AB” slår till igen, denna gång via arbetsplatsombudet, tillika kulturchefen på Expressen.

  ”En kvinnlig författare i någon av de yngre generationerna är helt nödvändig i de framtida invalen. Särskilt med tanke på den metoo-kris som Akademien har genomgått och som fortfarande gör sig påmind, alldeles nyligen när Horace Engdahl kommenterade våldtäktsdomen mot Arnault i kritiska ordalag.”

  Hur kan man formulera något så obegripligt och samtidigt stoltsera med att vara kulturchef? Horace Engdahl har alltså uttryck åsikter om våldtäktsdomen mot hans kompis Arnault, därför behövs det en ung poppig folkkär kvinnlig författare i akademin, inte anonyma äldre personer, denna hon ska sedan avbefläcka sammanslutningen från #metoo.

  Svara
 1. Smått och gott från 2018, del 5 | WTF?
 2. Angående kvinnoöverfall – Hexanmexan "shake my hand?"

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: